DKS

2.2/5

• W czym się specjalizujemy?
  • Praca w Centrali
  • Praca w Oddziałach
  • Rekrutacja
  • Dla Pracownika
  • Bądź na bieżąco!

W czym się specjalizujemy?

Praca w Centrali

• Sulmin
  • Juszkowo
Warszawa - DKS Sp.z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Kowale
  5. Opinie o DKS Sp. z o.o.

Opinie o DKS Kowale

Nie przegap nowości o DKS Sp. z o.o.!

Ciekawska

21.10.2025 21:44

Jakie benefity ?

Karolina

01.07.2024 19:24

Po drugim etapie rekrutacji brak jakiejkolwiek dalszej informacji. Deklarowany termin przez rekrutra całkowicie zlekceważony. Kompletny bark szacunku w stronę kandydata. Nie polecam.

AnnaW.

09.07.2024 13:27

Gdzie aplikowałaś i na jakie stanowisko?

Karolina

31.07.2024 22:20

Aplikowałam na stanowisko pracownika sekretariatu na Kowale (Gdańsk)
    Kinia

02.01.2024 11:33

Weszłam sobie na ich stronę. I widziałam w zakładce kariera, że rekrutują obecnie magazyniera. Podoba mi sie wpis, że jest możliwość awansu w ramach struktury Działu i Firmy. I to mi się podoba. A jaka jest kolejna posada, którą można dostać? Czy magazynier musi przejśc jakieś konkretne szkolenie, czy doświadczenie w pracy jest wystarczające?
    k73

05.04.2024 11:20

Awans z magazyniera na starszego magazyniera :) i to wszystko. Tam na magazynie w Gdańsku pracuje 5 osób i nie ma szans awansować wyżej niż się siedzi. Wiem z doświadczenie bo tam pracowałem.
    Nowy

18.03.2024 13:23

Witam, zauważyłem że firma rekrutuje na stanowisko KAM w Wawie...czy ma ktoś doświadczenia w pracy na podobnym stanowisku w DKS? Jak wygląda sprawa z targetami...wiadomo że jest to handel ale czy realne do osiągnięcia? Jak wygląda kwestia rozliczeń za prywatny użytek firmowego auta? Stawka za kilometr, jakiś ryczałt?
    Renata

17.05.2023 20:41

Z tego co widzę to kilka osób narzekało na niskie zarobki, fakt że to opinie sprzed kilku lat, czy obecnie sytuacja jest trochę lepsza, były podwyżki? Wiem, że pewnie zależy to od stanowiska, ale ile zarabia szeregowy budowlaniec?

06.06.2023 17:34

Czy nie pomyliła Pani firmy z D.K.S., która faktycznie zajmuje się branżą budowlaną?
    Mm

11.06.2022 07:31

Inżynier wsparcia technicznego Szczecin. Na jakie zarobki może liczyć Jest doświadczenie w branży 10lat w serwisie autoryzowanym Canon Ricoh Kyocera.
    Nohal

21.10.2022 23:51

A jak przychodzi osoba na rozmowę spełniająca wszystkie wymagania to okazuje się że jest jednak za droga żeby ją przyjąć... Więc w obecnej sytuacji wychodzi na to że te 10 lat to wcale nie powinno być dla Was tak mało zwłaszcza że pozostałe brandy mają podobną budowę i zasadę działania a co za tym idzie doszkolenie takiej osoby raczej nie będzie takie kosztowne
    MN

17.05.2023 14:14

Widać rok pracownika - żądania a czy wiecie ile taki pracownik kosztuje w utrzymaniu? Początek zawsze jest ciężki.
    Pytający

26.06.2022 12:56

Drodzy, Kolejny raz widzę rekrutacje do oddziału w Rzeszowie. Proszę o opinie jak tam jest warto aplikować? Na jakie stawki można liczyć? Jak wyglada produkt - sprzedawalny? Jak atmosfera? Na jakie narzędzia można liczyć ?
    Bardzo niskie stawki

22.09.2021 09:22

Nierynkowe niskie stawki

22.10.2021 11:53

No właśnie wpada coś z premii tu?
    Marta

30.01.2022 15:28

Co z tego jak nie ma chętnego na KAM. Śledzę od roku temat i ciągle jest ogłoszenie o pracę.
    Kris

14.01.2022 16:01

Ciekawe kto to lustruje większość wpisów się nie pojawia ciekawe kto to taki wstydzi się firmy
    Endriu

25.01.2022 09:50

Zakładam że cię zwolnili bo byłeś cienki jak siki węża. Zamiast sączyć jad na gowork (gdzie każdy ma cię za nieudacznika sorry) weź się za szukanie pracy i naucz się być lepszym pracownikiem ;) Pozdrawiam Zadowolony pracownik (serio kolego ;))
    Ankieta

07.01.2022 14:07

Może zrobic ankiete anonimowa oceniajaca kompetencje osob zarzadzajacych ludzmi w tej firmie? Dzięki temu byłoby wiadomo co szwankuje i czemu ludzie się zwalniają.

02.12.2021 12:25

Czy dks organizuje wigilie dla pracownikow?
    Nie

08.12.2021 15:03

N i e

21.09.2021 10:19

Na jakie wsparcie w DKS Sp. z o.o. mogą liczyć kobiety w ciąży? Czy przestrzegane są ich prawa wynikające z Kodeksu pracy?
    Kira

03.11.2021 08:56

To zależy kto jest ich przełożonym i czy zna kodeks pracy.
    Dick

23.10.2021 14:03

Pracuje juz 6 lat w firmie Dks i w dziale hanfloeym i jestem zadowolony z pracodawcy , pensje z premiami pozwalają na przyzwoite zycie, zaspokoja mojej rodzinie. Utrzymanie, Wynagrodzenia wyplacane sa terminowo, premie rowniez, Zus jest oplacany, posiadam samochod sluzbowy i czego trzeba więcej.

14.05.2021 10:38

Firmy coraz częściej dostrzegają pozytywny wpływ dobrej atmosfery na efektywność pracowników. Czy podobnie jest w DKS Sp. z o.o.?
    PK

14.05.2021 12:19

Tak, tu nikt z zarządzających nie przejmuje się dobrą atmosferą. Tu trzeba pracować.
    Anonim G.

04.05.2021 15:38

Pragnę również podzielić się moją opinią dotyczącą firmy DKS Sp. z o. o. w Gdańsku Kowale na tym forum. Pracowałem tam kilka lat temu. Firma dostarcza niezbędnych narzędzi i ubrań roboczych. Nowe osoby na stanowisku pracy mogą liczyć na dokładne przeszkolenie oraz pomoc ze strony doświadczonych pracowników. Z tego co pamiętam magazyn jest nowoczesny i składa się z 3 hal. Stołówka w firmie jest czysta, zwiera lodówkę, czajnik, widelce, kubki, talerze itp. Ponadto gdy jest gorąco latem pomieszczenie te jest wyposażone w klimatyzację. Pracodawca w gorące dni ( głównie latem) dostarcza butelki z wodą mineralną, także istnieje możliwość wzięcia prysznica. Chyba nic się nie uległo zmianie, z tego co zachowałem w pamięci to magazyn ma 2 toalety. Co do kwestii finansowej to niestety firma DKS proponuje niskie wynagrodzenie rynkowe. Można uzyskać premie ale w moim przekonaniu firma daje małą sposobność odskoczni do awansu, a szkoda bo zauważyłem, że DKS moim zdaniem "idzie w lepszym kierunku". Jednak trzeba przyznać, iż firma dopiero się rozwija i dlatego pracodawca może mieć pewne trudności w zasobach finansowych. Zamierzam również opisać atmosferę panującą w zakładzie pracy w Gdańsku- Kowale. W magazynie można poznać przyjazne i sympatyczne osoby, jak i nerwowe, złośliwe, niekulturalne i wrogo nastawionych pracowników. trzeba zaznaczyć, że zdarzały się przypadki kradzieży własności pracodawcy oraz donosicielstwa ze strony pojedynczych jednostek. W moim przekonaniu tego rodzaju donosicielstwa i skargi na innych pracowników wpływają negatywnie na atmosferę pracy oraz w moim odczuciu często są subiektywne. Co mnie zaskoczyło w firmie DKS to pracodawca jest osobą kulturalną i sympatyczną, zdolną do prowadzenia negocjacji i dialogu z pracownikiem. Szef czasami stawiał obiad, a na święta Bożego Narodzenia każdy z pracowników dostawał prezent. Trzeba także zaznaczyć, że firma organizowała gry w piłkę nożną oraz różnego rodzaju spotkania integracyjne. Podsumowując moim zdaniem praca w DKS nadaje się dla studentów, ludzi młodych, którzy zaczynają swoją karierę zawodową lub może być przeznaczona dla kandydatów poszukujących natychmiastowej pracy. W firmie tej osoba zatrudniona może wiele nabyć nowych umiejętności i rozwinąć te które posiada. Niestety wadą pracy w tym przedsiębiorstwie są moim zdaniem nieadekwatne do trudu pracy niskie pensje, brak większego rozwoju i awansu, a to szkoda.

23.12.2020 09:53

Jak jest z pakietem medycznym w DKS Sp. z o.o.? Można dołączyć rodzinę?
    Kriss

23.03.2021 13:33

Co można ?
    Info

23.04.2021 14:13

Można.
    Praca w bok

13.04.2021 18:18

Jak wyglada praca!!!!!i warunki?
    bęben

14.04.2021 15:55

super!!!!!

21.04.2021 15:10

Jezeli nie masz innej opcji - to proponuje wziac ta prace na chwile. lepsze to niz nic. Ale jesli szukasz powaznej firmy - to daruj sobie. W firmie jest duza rotacja, pracownikow w ogole nie szanuje sie, wielu pracownikow zwolniono w bardzo nieladny sposob.
    Praca

13.04.2021 18:12

Jak pracuje sie w bok?!???
    Ogloszenie

13.04.2021 18:09

Pojawilo sie ogloszenie na pracownika biuro obslugo? Jest tyle zlych opini, ze zastanawiam sie czy aplikowac?
    Omijac z daleka

24.02.2021 17:50

Wszyscy fajni i wartosciowi pracownicy uciekli juz z firmy (lub tez zostali zwolnieni - ps. w firmie panuje zasada kto sie za bardzo wychyla z pomyslami lub jest zbyt dobry, trzeba go czym predzej zrownac z ziemia, zeby pokazac gdzie jest jego miejsce i zeby nie poczul sie zbyt pewny siebie). (usunięte przez administratora) Kto sie ceni, chce sie rozwijac, byc docenianym - niech sobie daruje ta firme bo czeka go tutaj tylko stres, frustracja i koniec koncow skonczy tak jak wiekszosc fajnych pracownikow (usunięte przez administratora) Pozdrawiam, tesknic nie bede :)
    Szukam pracy

11.03.2021 15:29

Ogłoszenie na KAM'a wystawione ponownie. Domyślam się, że w lutym nie znaleziono nikogo i szukają dalej. Hmmm, chyba złoże CV. Podrzućcie jakieś info o warunkach pracy na tym stanowisku.
    Kam

07.04.2021 19:10

To niestety prawda. Ludzie w tej firmie się nie liczą, smutne to. Jak nie ten pracownik to następny, i tak to się kręci. Szkoda, bo gdyby pracownicy czuli się choć trochę bardziej doceniani to zyskałaby na tym również cała firma.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w DKS?

Kontakt - DKS Sp. z o.o.

Energetyczna 15 80-180 Kowale

Branża główna: Elektronika, hardware i akcesoria

Gość

15.02.2021 13:14

Czy praca w oddziale Kowale ,jest również dla kobiet ?

15.02.2021 15:22

Dzień dobry, Jesteśmy w trakcie rekrutacji na dwa stanowiska do Oddziału Gdańsk (ul. Energetyczna 15, Kowale k. Gdańska): Product Manager - Specjalista ds. Produktu oraz Key Account Manager, oczywiście zapraszamy tak samo panów jak i panie do przesyłania CV.

13.09.2020 10:18

Wiecie czy DKS Sp. z o.o. udostępnia laptop i telefon do pracy zdalnej?

07.10.2020 14:14

Pracodawca nie przewiduje pracy zdalnej. Nie ma środków dezynfekujących, nie ma maseczek, jest tylko informacja, że trzeba uważać.
    Antek z gitara

08.10.2020 19:01

Bzdury, Jak nie zapewnia pracy zdalnej? A jak pracowala wiekszosc przez ostatnie miesiace? Zreszta lapki zawsze mozna ze soba zabierac do domu, a srodki dezynfekujace sam mozesz sobie kupic.
    Podwyzki

01.02.2020 20:28

Czy w firmie sa podwyżki inflacyjne?

29.09.2020 18:49

Pensja miminmalna idzie do gory, inflacja tez. A zarobki w miejscu. Już jaśniej sie nie da.

07.10.2020 14:15

Oczywiście, że się da. Zawsze można obniżyć bo idzie kryzys.

29.04.2020 16:06

Co wchodzi w socjal DKS Sp. z o.o.?

13.08.2020 15:17

Jaki socjal???

06.08.2020 14:14

PK.

06.08.2020 22:18

Też nie polecam. Szkoda pisać dlaczego bo i tak skasują. Gdy HR jeszcze pracował (zwolniona) to jeszcze próbowała ratować wizerunek i morale.

11.03.2020 07:32

Niestety wynagrodzenie jest średnie, brak dodatkowych benefitów pozapłacowych, opieka medyczna to wszedzie już standard. Karta sportowa to żart w konkurencyjnej firmie dostałem ją za 1/4 tego co w DKS. Nie wiem dokładnie jak jest teraz ale jak odchodziłem kilka miesięcy temu to tak to wyglądało.
    P.

16.11.2019 01:47

Niestety ja mam złe odczucia co do procesu rekrutacji, a wynika to z faktu, że po rozmowach nie otrzymałem żadnej informacji zwrotnej. Zapewnienia o kontakcie i późniejszy jego brak świadczą imo o kulturze w firmie. Może to i dobrze, że nie dostałem tej informacji, bo frma, wydaje się, utknęła mentalnie w latach 90'.
    Zainteresowana osoba

29.02.2020 14:39

Chyba firma sama sobie wystawia takie „fejkowe” opisy :) Takie jest moje zdanie , po przeczytaniu twojej opinii
    Żar Żar

09.03.2020 09:05

Oprócz 2000 na rękę samochód powypadkowy, naprawiany przez garażowców wątpliwej jakości. Praca "marzenie".

19.01.2020 16:01

Czy Wigilia jest dniem wolnym od pracy w firmie DKS Sp. z o.o.? Jeśli nie, to jak to wygląda, są skrócone godziny pracy?
    Logan

20.01.2020 19:27

Większość firmy miała wolne tylko wybrani Technicy mieli dyżury, dyżur w domu pod telefonem, zazwyczaj nawet nie dzwonią.

22.01.2020 10:40

dziękuję za odpowiedź. Zazwyczaj w dni takie jak Wigilia lub np. w dni wypadające jako pracujące pomiędzy kilkoma dniami wolnymi ( np. w związku z dniami wolnymi w maju, czerwcu, sierpniu czy listopadzie) firma w większości nie pracuje- umożliwiamy Pracownikom optymalne wykorzystanie okazji do dłuższego urlopu i wypoczynku. Nie mniej z racji tego, że chcemy być dyspozycyjni dla naszych Klientów, którzy w tych dniach pracują, wybrani Pracownicy pełnią w tym czasie dyżury i służą kontaktem- na wypadek gdyby któryś z Klientów zgłosił problem i wymagał pilnej pomocy. Z wyrazami szacunku, Weronika Górska HR BP DKS Sp. z o.o.

07.10.2019 12:29

Jak wygląda ścieżka awansu w DKS Sp. z o.o.?

27.11.2019 11:25

Dzień dobry, Przykro nam, że nie udało się Pani/Panu rozwinąć zawodowo w naszej firmie, jednocześnie dziękuję, że pomimo zakończenia współpracy nadal przekazuje Pani/Pan uwagi dotyczące naszej firmy. Każdy komentarz jest dla nas cennym źródłem informacji, nie mniej niestety powyższa opinia nie oddaje stanu faktycznego- kilku z naszych pracowników choćby w tym roku objęło wyższe stanowiska z większym zakresem zadań i odpowiedzialności. Choć na dzień dzisiejszy jesteśmy już nie tylko małą firmą rodzinną, a średniej wielkości organizacją (zatrudniamy obecnie około 190 Pracowników na różnych stanowiskach na terenie całej Polski) wciąż nie jesteśmy rozbudowaną korporacją z szeroko rozwiniętą strukturą pionową i możliwościami rozwoju określonymi dla każdego stanowiska w formie ścieżki kariery. Przykładamy dużą wagę do rozwoju pracowników, jednak każda decyzja dotycząca awansu/ nowych zadań jest podejmowana indywidualnie i zależy od predyspozycji Pracownika oraz zapotrzebowania Firmy. To co dla jednych jest atutem (brak rozbudowanych struktur pionowych skraca decyzyjność i daje większe pole dla samodzielności i inicjatywy), dla innych osób może być ograniczeniem - choćby ze względu na brak możliwości awansu pionowego dla wszystkich stanowisk. Rozumiemy naturalną potrzebę rozwoju i zmian, dlatego dziękujemy za wkład i czas poświęcony na współpracę z naszą firmą, cieszymy się, że możemy być miejscem, gdzie zdobywa się doświadczenie mogące przydać się w dalszym rozwoju kariery. Z wyrazami szacunku, Weronika Górska HR BP DKS Sp. z.o.o.
    Janka

06.12.2019 11:29

Niestety w tej firmie nie ma mozliwosci awansu. Zapomnij o tym. Bylo kilka osob ktorym udalo sie objac wyzsze stanowisko(usunięte przez administratora)Ehh szkoda gadac. Szkoda zdrowia I nerwow na ta firme, nie warto tu nawet startowac
    Tomek

01.10.2019 15:03

Przebieg rekrutacji oceniam bardzo pozytywnie i konkretnie. Pierwszy etap to rozmowa z osoba z HR, konkretna rozmowa na temat doświadczenia zawodowego oraz specyfikacji pracy i historii firmy . Drugi etap to spotkanie z dyrektorem. Uważam ze wiele komentarzy jest trochę naciąganych dlatego zamiast czytać się u sugerować opiniami proponuje to sprawdzić :) Pozdrawiam
    Ptyś

05.11.2019 17:02

Życzę powodzenia
    S. M.

17.10.2019 09:23

Jestem bardzo zaskoczony poniższymi komentarzami. Mam wrażenie, że osoby wypowiadające się negatywnie nie chcą przekazać konkretnej opinii, tylko dać upust negatywnym emocjom, wychodząc z założenia "wszystko mi się należy na srebrnej tacy". Moim zdaniem, proces rekrutacji przebiegł bardzo sprawnie. W niedzielę zostało wrzucone ogłoszenie, a dzień później byłem już na pierwszej rozmowie. Pani Weronika Górska, zajmująca się rekrutacją, w bardzo uprzejmy i profesjonalny sposób informowała mnie na bieżąco o procesie rekrutacji i wyczerpująco odpowiadała na wszystkie moje pytania. Pierwszy i drugi etap rekrutacji przebiegł bardzo sprawnie i w miłej atmosferze. Podczas rozmowy czułem zainteresowanie moją osobą od Dyrektora oddziału oraz Pani Weroniki. Rozmowy nie były prowadzone w pośpiechu i miałem możliwość przedstawienia się w pełnym zakresie. Jeżeli szukasz pracy i zastanawiasz się nad firmą DKS Sp. z o.o. - z czystym sumieniem mogę Ci serdecznie polecić tego pracodawcę. W trakcie rekrutacji, czułem że jestem traktowany jak partner w rozmowie, a nie jak produkt w sklepie, nad którego zakupem zastanawia się pracodawca. Spróbuj, myślę że poczujesz się podobnie :)

15.10.2019 08:59

Kiedy w 1993r. przewoziliśmy pierwszą używaną drukarkę z Niemiec, urządzenia wielofunkcyjne były w Polsce jeszcze nowością. Idea była prosta: chcieliśmy dostarczać klientom rozwiązania, które będą usprawniać ich pracę, a przy tym będą dostosowane do ich potrzeb i możliwości. Dziś, po ponad 26 latach, współpracując z najlepszymi producentami na rynku, zmieniając standardowe podejście do sprzedaży na rzecz bycia profesjonalnym doradcą, na którym można polegać, a także sięgając po najnowsze technologie związane z drukiem cyfrowym, wielkoformatowym i software- możemy śmiało powiedzieć, że jesteśmy jednym z największych dystrybutorów i serwisów urządzeń wielofunkcyjnych w kraju, zapewniając płynną i profesjonalną obsługę w zakresie doradztwa i serwisu w 12 największych polskich miastach.
          Nasz sukces zawdzięczamy ludziom, którzy na co dzień tworzą nasz Zespół - ponad 180 pracowników, którzy tak jak my, podchodzą do klientów kompleksowo i profesjonalnie, a przy tym wciąż chcą się rozwijać w kierunku nowoczesnych technologii. Dołącz do naszego Zespołu i przekonaj się, że DKS to świetne wyzwanie i wyjątkowe miejsce pracy.

Jak się pracuje w DKS?
    ✔ już od ponad 25-lat cieszymy się zaufaniem znanych firm i proponujemy sprawdzone, kompleksowe rozwiązania technologiczne (urządzenia + oprogramowanie + serwis)
    ✔działamy zarówno lokalnie w 12 oddziałach na terenie całej Polski jak i realizujemy prestiżowe ogólnopolskie projekty
    ✔ obsługujemy małe, duże i średnie przedsiębiorstwa z różnorodnych branż oraz urzędy i instytucje państwowe
    ✔ realnie optymalizujemy procesy i pracę u klientów
    ✔ proponujemy urządzenia naprawdę świetnych, renomowanych producentów https://www.dks.pl/

Kogo szukamy? Dobrze odnajdą się w naszych strukturach osoby czerpiące przyjemność z szukania kreatywnych rozwiązań i doradzania/pomagania klientom, a przy tym dobrze odnajdujące się w świecie nowinek technicznych. Takie, dla których klient i współpracownicy są ważni i z którymi chcą budować prawdziwe, dobre relacje oparte na zaufaniu i pozytywnym nastawieniu. Osoby kreatywne, chętnie angażujące się w swoją pracę i różnorodne projekty, ale również chętnie dzielące się wiedzą i otwarte na zdanie innych... Jesteś taki? Może czekamy właśnie na Ciebie! :)

Wejdź na naszą stronę i poznaj nasze oferty pracy lub prześlij swoje CV na adres [email protected] z dopiskiem "GW/STRONAKARIERY":
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1
    Zdjęcie 2

01.10.2019 19:11

Skąd tyle zwolnień ostatnio?

07.09.2019 09:44

Czy ktoś otwarcie może udzielić rzetelnej informacji odnośnie zarobków na stanowisku Key Account Manager? Jakie warunki poza płacowe proponuje pracodawca . Chodzi o konkrety , cyfry a nie owijanie w bawełnę jakby conajmniej groziła za to kara śmierci !

16.09.2019 15:52

Dzień dobry! Panie Marcinie, dziękuję za pytanie. Pensja, tak jak w większości firm na stanowiskach handlowych składa się z podstawy oraz premii związanej z wynikami pracy. Kwoty ustalamy indywidualnie w oparciu o aktualną sytuację rynkową, kompetencje kandydata i specyfikę stanowiska. Jeżeli jest Pan zainteresowany przedstawieniem konkretnej oferty, bardzo proszę o przesłanie CV ([email protected]). Dodatkowo nasi Pracownicy: - mają możliwość korzystania z samochodu służbowego również do celów prywatnych na określonych w regulaminie warunkach, - są objęci opłacaną przez pracodawcę prywatną opieką zdrowotną na poziomie wyższym niż standardowy ( pakiet z którego korzystamy umożliwia szeroki dostęp do specjalistów, jest wygodny w korzystaniu np. e-wizyty, zdalne recepty i skierowania), można dołączyć do niego członków rodziny lub partnera z czego nasi pracownicy często korzystają, - mają możliwość skorzystania z dofinansowania do karty Multisport, - mają możliwość skorzystania z oferty ubezpieczenia grupowego. Umożliwiamy rozwój kompetencji, organizujemy dla naszych Pracowników szkolenia, w tym również przy współpracy z naszymi partnerami biznesowymi, a świetne wyniki przekładają się dodatkowo na ponadstandardowe nagrody m.in. finansowe. Zachęcam, żeby przesłał Pan do nas swoje CV, jako że temat finansów jest dla Nas również ważny, na pewno omówimy ten temat osobiście już w pierwszych fazach rekrutacji. Chcemy mieć w naszym Zespole osoby, które chcą angażować się w swoją pracę, będą lubić to co robią, a co za tym idzie- będzie się to przekładać na ich satysfakcję finansową. Życzę miłego dnia! Z wyrazami szacunku, Weronika Górska HR Business Partner DKS Sp. z o.o.
    Achhh

19.09.2019 17:01

Miały być konkrety i cyfry, nie owijanie w bawełnę. Opieka medyczna z e-wizytami i całą resztą to typowy pakiet standard. Jakie są widełki wynagrodzenia podstawowego ? Umowa o pracę na okres próbny czy od razu na czas określony ? Samochody służbowy na warunkach określonych w regulaminie - może chociaż jakiś przykład ... Czy to prawda że po godz. 16 płatność za auto odbywa się na podstawie GPS ? Jakie są stawki za km, za minutę ? Ile jest etapów rekrutacji ? Pani Weroniko może konkretniej na pytanie które zadał @Marcin - bez owijania w bawełnę ?! Tylko proszę się nie chować za informacją że więcej szczegółów na rozmowie - bo uznam że wcześniejszą wypowiedź była zupełnie bez sensu.
    Nick II

07.03.2018 12:15

@Mała Mi Życzę Ci powodzenia w szukaniu pracy. Widać, że nie byłaś w firmie na rozmowie. Szkoda tylko, że jedyny cel jaki Tobie przyświeca to HEJTOWANIE. Wszystkim potencjalnym kandydatom proponuję najpierw zastanowić się ile sami napisali pozytywnych opinii w sieci a ile negatywnych? Dla osób inteligentnych da to odpowiedź ile warte są wypociny osób tu wyrażających swoje niepochlebne zdanie. Firma istnieje ponad 25 lat, zatrudnia pond 150 osób, troszkę się ludzi tu przewinęło i nie wszyscy muszą być zadowoleni. Nobody's perfect Potencjalny kandydacie, pamiętaj że to Ty tworzysz firmę i zawsze możesz spróbować ją zmienić od środka. Hejterzy, pamiętajcie że pewnie to DKS z Was zrezygnował a nie Wy z niego.... Tyle w temacie.
    Gosciu malinowy

16.08.2019 17:05

Pracuje w DKS już na tyle długo, że słyszałem o dramatycznych odejściach .... Prawa jest taka - wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Najczęściej te głośne, "dramatyczne" odejścia to mąciciele i mistrzowie pokoju socjalnego. Kasa no cóż nigdy jej za dużo, realizacja ustaleń zgodna z tym co było obiecywane, nawet ostatnio jakaś kasa na święta była. Jeśli ktoś planuje pracować to wstydu nie będzie.

22.08.2019 15:59

Dzień dobry! Pani Agato, posiadamy wiele działów, w których z pewnością można się wiele nauczyć i które mogą być doskonałym miejscem, żeby zdobyć pierwsze doświadczenia zawodowe. Co do okresu zatrudnienia i profilu pracy musiałabym poznać więcej szczegółów. Zapraszam do kontaktu telefonicznego (kom. + 48 882 433 114 ) lub e-mailowego ([email protected]), żeby ustalić co jesteśmy w stanie zaproponować. Z wyrazami szacunku, Weronika Górska HR Business Partner DKS Sp. z o.o.
    Nixk

04.07.2019 19:34

Jak wyglada praca w centrali w gdansku?
    kandydat

13.02.2019 11:39

Rekrutacja na stanowisko Kierownik Punktu Ksero, która została potem zmieniona na Kierownik Drukarni Cyfrowej. Telefon od Pani HR Business Partner 27.12 i krótka rozmowa, po której nastąpiło zaproszenie na rozmowę osobiście. Oczywiście od razu na drugi dzień. Informuję, że nie dam rady zatem mam zadzwonić po Nowym Roku i umówimy się na termin. Na informację, że pracuję od rana otrzymałem odpowiedź „dogadamy się co do godziny”. Po Nowym Roku dzwonię – nikt nie odbiera. Tak przez kilka dni. Zostawiam wiadomość SMS. Po paru dniach niespodzianka Pani oddzwania i umawia się ze mną na rozmowę. Nie ma możliwości innej godziny niż poranne, tak więc załatwiam jakoś wolne i jadę. Rozmowa 9.01 z panią HR Business Partner standardowa. Podczas niej jestem uprzedzony, że kolejny etap to kolejna rozmowa, na której mam przedstawić krótko wizję jak rozwinąć dany punkt. Tego samego dnia otrzymuję telefon, czy już następnego dnia mogę udać się do punktu, by przekonać się jak wygląda i jaki będę miał pomysł na niego. Koniecznie też następny etap ma być już w piątek 11.01, bo zależy na czasie. Przypominam, że pracuję i znowu szybko trzeba kombinować z wolnym. Ostatnia rozmowa gdzie przedstawiam swoje pomysły, po których słyszę słowa „Bardzo dużo pan zauważył i ujął w swoich pomysłach”. Pytam się kiedy odpowiedź i tutaj zdziwienie, bo wcześniej zależało pani na czasie a teraz słyszę odpowiedź „do 2 tygodni postaram się wrócić z odpowiedzią, nieważne jaką ale na pewno wrócę”. No i mijają 2 tygodnie i cisza, tak więc dzwonię i za którymś razem udaje mi się otrzymać odpowiedź od pani HR Business Partner, że przeprasza ale nie zapadła decyzja i potrzebuję jeszcze czasu i prosi mnie o cierpliwość i dziękuję za zainteresowanie. Pytam się zatem do kiedy mam czekać cierpliwie, pada odpowiedź do końca miesiąca. I znowu koniec miesiąca mija, daje pani czas jeszcze tydzień i dzwonię 6.02, pani nie odbiera. Potem kilka razy 7.02 i otrzymuję znowu taką samą odpowiedź „bardzo pani przeprasza ale byli w rozjazdach i nie mają czasu ale dziś na pewno pani będzie znała odpowiedź i zadzwoni”. I….znowu cisza. Zatem wytrwale dzwonię następnego dnia. Znowu kilka nieodebranych połączeń i pod koniec dnia pani dzwoni, znowu z przeprosinami, że zapomniała wczoraj i że dziękuję za zainteresowanie (standardowo to samo wciąż) i że była ciężka decyzja ale wybrano innego kandydata. Więc na to tłumaczę pani, że nie chodzi mi o wynik procesu rekrutacyjnego tylko o jego sposób prowadzenia. Jako osoba HR Business Partner, która zajmuję się sprawami HR zdaję sobie sprawę, że to bardzo niepoważne traktowanie swoich kandydatów i niesłowność a także, brak profesjonalizmu z Państwa strony. Bo nie dość, że poniosłem koszty związane z dojazdem do ich siedziby w Kowale to jeszcze musiałem dostosowywać terminy spotkań do swojej aktualnej pracy. Ponadto uważam, że te rozmowy były też tylko po to, by wyciągnąć pomysły od kandydatów na temat możliwości ulepszenia pracy oraz sprzedaży danego punktu. Pani tradycyjnie jeszcze raz mnie przepraszała (to czyniła podczas każdej rozmowy mistrzowsko) a na koniec zaprosiła do śledzenia innych procesów i poinformowała, że jeśli chce zachowa moje CV, bo być może w najbliższym czasie będzie rekrutacja na inne stanowisko. Och dziękuję łaskawie, po takim przeciąganym procesie rekrutacyjnym jak teraz na pewno się zgłoszę! Tak wiele się mówi, że kandydaci do pracy nie traktują rozmów poważnie ale jak widać, wielu pracodawców nie traktuje poważnie również swoich potencjalnych nowych pracowników. I podkreślę raz jeszcze, nie chodzi o negatywny koniec procesu (bo domyśliłem się go, kiedy wciąż była przeciągana ostateczna odpowiedź) tylko o to, że trzeba było poinformować o nim wcześniej a nie przeciągać i przeciągać w nieskończoność a potem tylko przepraszać i przepraszać. Strata czasu, pieniędzy i darmowe pomysły od „ świeżego punktu widzenia” dla DKS.

14.02.2019 16:15

Dzień dobry! Bardzo dziękuję za Pana opinię, uważam, że ma Pan prawo do swojej opinii. Ze swojej strony mogę zapewnić, że staramy się aby dostosowywać nasze działania do możliwości Kandydatów, również w zakresie terminów. Większość Kandydatów (w tym również tych, z którymi współpracy nie podejmujemy) pozytywnie ocenia naszą firmę jako pracodawcę, proces rekrutacji, podejście oraz rozmowy, które wspólnie prowadzimy. Dziękuję raz jeszcze za zainteresowanie naszą ofertą, przyjęcie zaproszenia na spotkanie oraz życzę powodzenia przy dalszym poszukiwaniu pracy. Z pozdrowieniami, Weronika Górska HR Business Partner DKS Sp. z o.o.
    P.F.

08.01.2019 19:41

Pracuję w tej firmie 4 rok, przechodziłem przez różne na przestrzeni lat (a jestem w branży od 19 lat). Jedno mogę powiedzieć stanowczo. Firma jest najlepsza w jakiej do tej pory pracowałem. Mam nadzieję zostać w niej jeszcze kilka następnych lat. Jest świetna atmosfera, ludzie tworzący DKS to fajna, zgrana ekipa. Wiadomo, ze trafi się jakiś wyjątek, ale tylko potwierdzający regułę. Zarobki może faktycznie nie są szokujaco wysokie, ale tez bez przesady, że bardzo niskie. Na wysokość premii ma wpływ tylko i wyłącznie pracownik, czasem też Dyrektor oddziału. Zarówno pensja jak i premia wpływa na konto regularnie bez spóźnień (co nie jest takie oczywiste...) Mam wrażenie, że większość piszących negatywne komentarze to życiowi frustraci, którzy po prostu nie nadają się do pracy w zespole, bądź nie odnaleźli sie akurat w zespole DKS. Więcej radości z życia życzę :)
    Spm

13.02.2019 21:51

Panie prezesie chyba to jednak panu brakuje radosci z zycia skoro juz tak desperacko wypisuje pan opinie na temat swojej firmy, pod pseudonimem pracownika :) na pewno tez nie widac tej radosci z zycia wsrod pracownikow przy porannej kawie... Moze czas zastanowic sie nad soba, zamiast nazywac pracownikow zyciowymi frustratami ? Troche wiecej kultury i szacunku dla drugiego czlowieka...
    P.F.

14.02.2019 11:17

Pudło Spm, wyobraź sobie, że można być zadowolonym z pracy w DKS, coś nie pykło ? :)
    Michał

06.02.2019 16:57

Czy ktoś wie czy ogłoszenie na Kierownika drukarni cyfrowej nadal aktualne?
    Eryk

09.01.2019 10:59

Może mi ktoś podpowie czy firma rekrutuje? Na jaką umowę można liczyć na stracie? Jakieś dodatki socjalne występują?

09.01.2019 13:24

Dzień dobry! Jak najbardziej, prowadzimy rekrutacje na różne stanowiska zarówno do Centrali jak i do różnych Oddziałów na terenie kraju. Kwestia tego jakimi stanowiskami i w jakiej lokalizacji byłby Pan zainteresowany. Zapraszamy serdecznie do przeglądania naszych aktualnych ogłoszeń rekrutacyjnych na naszej stronie w zakładce Kariera: http://www.dks.pl/dks/kariera.html. Naszym Pracownikom oferujemy umowę o pracę oraz dodatkowe benefity opisane szczegółowo na stronie. Jeśli nie znajdzie Pan oferty, która by Panu odpowiadała lub chciałby Pan przedstawić Nam swoją Kandydaturę mimo braku aktualnej rekrutacji, bardzo proszę o przesłanie swojej aplikacji na adres: [email protected] z dopiskiem w tytule e-maila: APLIKACJA DO DKS, chętnie skontaktuję się z Panem telefonicznie i porozmawiam o szczegółach. Dziękujemy za zainteresowanie naszą Firmą jako Pracodawcą. Z pozdrowieniami, Weronika Górska HR Business Partner DKS Sp. z o.o.

Zostaw merytoryczną opinię o DKS Sp. z o.o.