DKS Sp. z o.o.
3 266 6 1

Opinie o DKS Sp. z o.o.

Agata

@Mała Mi a czy idąc na rozmowę o pracę w firmie DKS orientowałaś się w wysokości zarobków w innych firmach, o których teraz piszesz? Skąd wiesz, skoro nie podjęłaś się tam pracy, że pracownicy są tak rozliczani z korzystania z samochodów służbowych? Była ta kwestia poruszona na rozmowie? @Nick II opowiesz jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w firmie?

Nick II

@Mała Mi Życzę Ci powodzenia w szukaniu pracy. Widać, że nie byłaś w firmie na rozmowie. Szkoda tylko, że jedyny cel jaki Tobie przyświeca to HEJTOWANIE. Wszystkim potencjalnym kandydatom proponuję najpierw zastanowić się ile sami napisali pozytywnych opinii w sieci a ile negatywnych? Dla osób inteligentnych da to odpowiedź ile warte są wypociny osób tu wyrażających swoje niepochlebne zdanie. Firma istnieje ponad 25 lat, zatrudnia pond 150 osób, troszkę się ludzi tu przewinęło i nie wszyscy muszą być zadowoleni. Nobody's perfect Potencjalny kandydacie, pamiętaj że to Ty tworzysz firmę i zawsze możesz spróbować ją zmienić od środka. Hejterzy, pamiętajcie że pewnie to DKS z Was zrezygnował a nie Wy z niego.... Tyle w temacie.

anonymous
@Nick II 07.03.2018 12:15

Karolku swoje banialuki mozesz wsadzic miedzy basnie :) Problem w tym, ze nie ma nawet jednej osoby ktora mile wspomina wasza firme ... pogodz sie z tym

Mała Mi

Byłam na rozmowie na stanowisko Przedstawiciela Handlowego i podstawowe wynagrodzenie jakie firma proponuje to 3000 zł netto...strasznie kiepsko, zupełnie nieadekwatne wynagrodzenie do wykonywanej pracy...Dziś rynek pracy wygląda inaczej niż kilka lat temu i proszę mi wierzyć że 3000 netto dziś to już w standard! Takie wynagrodzenie nie robi żadnego "wow" ,takie kwoty i większe otrzymuje się w firmach gdzie pracuje się 8h (8-16), odbębni swoje, po czym zamyka się drzwi i nie myśli o pracy. Jak wszyscy PH wiedzą praca przedstawiciela ma inny charakter i często, gęsto po pracy dalej jest praca... bo plany trzeba zrobić więc się myśli, siedzi i szuka klientów bo jednak sprzedać trzeba. W tej firmie chyba nie wiedzą jak dziś wygląda rynek pracy, jakie są stawki płacowe oraz na czym polega praca PH. Strata czasu...

Nick II
@Mała Mi 06.03.2018 21:25

3000 netto? a później się okaże że to brutto

Agata

@Mała Mi rozumiem, że jest to tylko podstawa i z premią Twoje wynagrodzenie by wzrosło. Czy w innych firmach na stanowisku przedstawiciela handlowego wynagrodzenie podstawowe jest wyższe? Wiesz coś o tym? Zdecydowałaś się na pracę czy jeszcze się zastanawiasz?

Mała Mi
@Agata 07.03.2018 09:06

Tak, dobrze rozumiesz jest to podstawa. Oczywiście z premią wynagrodzenie by wzrosło...aczkolwiek jestem mocno zaskoczona tak niską podstawą. Co do wynagrodzenia podstawowego to w innych firmach na tym samym stanowisku płacą większe pieniądze. Takie pieniądze jak dziś proponuje ta firma płaca w innych branżach w branżach mniej dochodowych, w branżach gdzie produkt który się sprzedaje jest produktem tanim, mniej dochodowym dla firmy, a mimo tego takie firmy na start proponują tyle co firma DKS... Dodatkowo w innych firmach są takie benefity jak samochód służbowy do użytku prywatnego przy czym firma nie rozlicza Cię za prywatne kilometry. W tej firmie samochód jest do użytku prywatnego z małym szczegółem... Za wszystko co wyjeździsz do godziny 8 (w tym dojazd do pracy) oraz po godz 16 (w tym powrót do domu) płacisz Ty, w samochodzie jest GPS i na tej podstawie jesteś rozliczany/a. Od firmy z tej branży oczekiwało by się czegoś lepszego... Nie zdecydowałam się na pracę.

Handlowiec

Interesuje mnie praca przedstawiciela handlowego, dlatego bardzo proszę o milka informacji w tym temacie. Jakie wyposażenie dostaje pracownik? Jaka jest atmosfera w firmie? Czy jakieś dodatki socjalne ?

Mała Mi
@Handlowiec 14.08.2017 13:53

Byłam na rozmowie na stanowisko Przedstawiciela Handlowego i podstawowe wynagrodzenie jakie firma proponuje to 3000 zł netto...strasznie kiepsko, zupełnie nieadekwatne wynagrodzenie do wykonywanej pracy...Dziś rynek pracy wygląda inaczej niż kilka lat temu i proszę mi wierzyć że 3000 netto dziś to już w standard! Takie wynagrodzenie nie robi żadnego "wow" ,takie kwoty i większe otrzymuje się w firmach gdzie pracuje się 8h (8-16), odbębni swoje, po czym zamyka się drzwi i nie myśli o pracy. Jak wszyscy PH wiedzą praca przedstawiciela ma inny charakter i często, gęsto po pracy dalej jest praca... bo plany trzeba zrobić więc się myśli, siedzi i szuka klientów bo jednak sprzedać trzeba. W tej firmie chyba nie wiedzą jak dziś wygląda rynek pracy, jakie są stawki płacowe oraz na czym polega praca PH. Strata czasu...

Mała Mi

Byłam na rozmowie na stanowisko Przedstawiciela Handlowego i podstawowe wynagrodzenie jakie firma proponuje to 3000 zł netto...strasznie kiepsko, zupełnie nieadekwatne wynagrodzenie do wykonywanej pracy...Dziś rynek pracy wygląda inaczej niż kilka lat temu i proszę mi wierzyć że 3000 netto dziś to już w standard! Takie wynagrodzenie nie robi żadnego "wow" ,takie kwoty i większe otrzymuje się w firmach gdzie pracuje się 8h (8-16), odbębni swoje, po czym zamyka się drzwi i nie myśli o pracy. Jak wszyscy PH wiedzą praca przedstawiciela ma inny charakter i często, gęsto po pracy dalej jest praca... bo plany trzeba zrobić więc się myśli, siedzi i szuka klientów bo jednak sprzedać trzeba. W tej firmie chyba nie wiedzą jak dziś wygląda rynek pracy, jakie są stawki płacowe oraz na czym polega praca PH. Strata czasu...

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz ważniejszą rolę. Jak wygląda ten aspekt w DKS Sp. z o.o.?

miia

witam zaobserwowałam że bardzo często jest ogłoszenie na asystentkę serwisu. nawet chciałam aplikować ale poczytałam opinie niejakiej beti i się zastanawiam czy rzeczywiście jest tak beznadziejnie bo ludzie nie dają rady że co chwile jest ogłoszenie. proszę o opinie kogoś kto jeszcze tam pracuje lub pracował. dzięki za odpowiedź

Ada
@Adi 29.12.2017 19:16

cześć wszystkim znowu pojawiło się ogłoszenie do biura obsługi klienta - powiedzcie mi (osoby tam pracujące) czy warto składać cv? często jest to ogłoszenie. dlaczego zmienia się tak kadra? taka ciężka praca? czy takie warunki? jak przełożony? zna się? pomaga? proszę o odpowiedź - chciałabym podjąć pracę na tym stanowisku ale nie wiem czy po trzech miesiącach dam radę

Agata

@Adi skoro zostały usunięte tamte wypowiedzi to pewnie nie były prawdziwe lub łamały regulamin. @Moniczka rozumiem, że chcesz przekazać, że nie podoba Ci się co się dzieje w firmie DKS, ale skąd niby osoby z poza firmy wiedzą coś na jej temat, że nawet nie chcą aplikować? Zachęcam wszystkich jednak by zaaplikowali, bo nigdy nie macie pewności czy wszystkie wiadomości na forum są prawdziwe. Zawsze warto samemu na swoim doświadczeniu to zweryfikować.

Moniczka

W firmie jest tak super, że ludzie do pracy nie chcą przyjść, i ogłoszenia nic nie dają. Koleżanka powiedziała, że wisi na dżwiach wejściowych jest naklejone i coś daje to?. A ci co przychodzą to odchodzą, a super pracownicy z wiedzą muszą odejść. Czyli ci co coś potrafią a mało zarabiają znajdują sobie pracę, zaś ci co nic nie potrafią a zarabiają to muszą odejść, tylko czemu tak późno. Niestety doświadczenie górą. A pracownicy którzy przychodzą to nie mają bo to młodzi. Ciekawe czy są tam osoby które długo pracują i mają te doświadczenie?

Agata

@lisek chytrusek jeżeli podejrzewasz, że jestem panią koordynator to jesteś w błędzie. Jestem moderatorem forum gowork.pl i chcę pomagać osobom zainteresowanym pracą w firmie DKS dobrą radą lub informacjami, które zadając pytania uzyskuje.

Agata

@miia w takich sytuacjach jak Twoja, czyli wtedy kiedy się zastanawiasz ja by zaryzykowała i na własnym przypadku zobaczyła jak się pracuje w DKS Sp. z o.o. Co uważasz o mojej propozycji?

lisek chytrusek
@Agata 04.12.2017 15:49

miia zobacz zobacz może pani koordynator jednak nie jest taka zła jak o niej wcześniej pisali i się czegoś jednak nauczyła ? np. jak traktować ludzi

Tacik

Możecie podpowiedzieć mi jakie warunki do pracy dla przedstawiciela handlowego stwarza DKS, proszę?

anonim

(usunięte przez administratora)

milka

beti doskonale opisuje to, co się dzieje tam w tej chwili...

Technolog

DKS Sp. z o.o. zatrudnia ponad 130 osób więc widać skalę narzekań.

Agata

@Technopraca i gdzie robiłeś taki wywiad na temat pracy w DKS? Jakie stanowisko Cie interesuje? Firma aktualnie poszukuje dużo osób na różne stanowiska: http://www.dks.pl/dks/kariera.html Czy Ty już jesteś po aplikacji do firmy? Może już jesteś po rekrutacji. Jeżeli tak to proszę opowiedz nam coś na ten temat.

Pysio

Chyba jednak przesadzacie z narzekaniem. Gdyby było źle to firma szukałaby ludzi do pracy, prawda.?

Lilu
@Pysio 30.09.2017 20:04

Szuka przecież

Technopraca

Szukając pracy robię wywiad i słyszałem o DKS , że to bardzo dobra firma.

Agata

@Terenowiec rozumiem, że atmosfera jest w firmie ważna, ale DKS jeszcze wymienia inne profity pracy tam: http://www.dks.pl/dks/kariera/benefity.html. Jak to jest z tym? Sprawdza się to? Czy to tylko słowa? Brzmi nieźle, więc zainteresuje Twoja odpowiedź nie jednego z użytkowników.

Terenowiec

@Gość Może faktycznie w firmie jest kiepska atmosfera. Szukając pracy czytam opinie pracowników i takie informacje o brakujących wpisach były oraz wiele innych. Gdybyś spokojnie przeczytał opinie też byś to wiedział. Jako "Gość" nerwowo reagujesz w temacie firmy?

Terenowiec

Dla niektórych najważniejszy jest temat brakujących opinii. Może były niezgodne z regulaminem i zostały usunięte? Trzeba sprawdzić regulamin i dopiero wypisywać. O co chodzi z tymi managerami w firmie? Może ktoś wyjaśnić temat, właśnie aplikuję do DKS

GURU

Trochę dziwne bo jeszcze jak pracowałam to wszyscy na was narzekali, czyżby się zmieniło? Czyżbyście się zwolniły? Jeżeli to ty jesteś GURU przedstaw się, chętnie inni cię poznają, zwłaszcza ci co jeszcze tam pracują.

Trusia

Konsultant ds. umawiania spotkań, taką ofertę pracy znalazłam. Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć kilka istotnych informacji o tej pracy i firmie? Jakie wymagania na starcie może oczekiwać od kandydata firma?

DKS Sp. z o.o.
pracodawca
@Trusia 09.08.2017 15:52

Jest to stosunkowo nowe stanowisko w firmie. Obecnie zatrudnione są 2-ie osoby, które odpowiadają za bezpośredni, telefoniczny kontakt z klientem, którego głównym celem jest umówienie spotkania dla Przedstawiciela Handlowego. Ważna jest swoboda podczas rozmowy telefonicznej, kultura osobista oraz systematyczność również w dokumentacji CRM. Mile widziane doświadczenie w sprzedaży bezpośredniej czy też telefonicznej, produktów B2B. Wynagrodzenie podstawowe plus prowizja. Możliwość ustalenia wymiaru etatu ( w godzinach 8-16). W przyszłości istnieje możliwość przejścia na stanowisko handlowe.

GURU

Po pierwsze polecam trochę wiedzy z ortografią i gramatyką, akt. 1 ..to dziwne, że inni wytrzymali, akt. 2 a kiedy tylko raz w tygodniu?, akt. 3 myśleli że coś potrafi, akt. 4 na pewno? co sądzą wszyscy pracownicy oprócz tego działu? Jak będą trzy osoby to nic się nie zmieni? Jak będą zręczne osoby to sobie dadzą radę.

BOK

ludzie BOK to nie cała firma, dajcie już spokój, bo dziewczyna obrosnie w piórka, że takie jest nią zainteresowanie...

Janek

Nie ma idealnej firmy i wszyscy o tym doskonale wiemy. Wszędzie mogą zdarzyć się kłopoty ale to nie znaczy, że firma jest zła. Zwalniani pracownicy często w odwecie dużo piszą na forum żeby odreagować.

pracownik

Pojawiło się ogłoszenie o pracę na stanowisku magazyniera zastanawiam się nad złożeniem CV ,czy warto tam składać swoje papiery .Proszę o9 szybą i miarodajną odpowiedz

Maliniak

Ile osób tyle opinii o firmie. Nie ma idealnych pracodawców więc mogą zdarzać się różne sytuacje ale to nie znaczy, że tak jest zawsze. Jedno jest pewne, że osoby zwolnione piszą najwięcej na forum.!

Aka

Oczy bolą jak się czyta niektóre komentarze.Pracuję w tej firmie 3 lata ,co prawda w jednym z oddziałów i przyznam szczerze ,że w żadnej z poprzednich firm nie pracowało się tak dobrze.Jest się do czego przyczepić (Ale gdzie nie ma),Ale jeżeli zna się swoje miejsce w szeregu i robi się co należy , to nikt się bezpodstawnie nie czepia.Żenadą jest wypisywanie takich komentarzy przez osoby którym firma podziękowała za współpracę. Czasami lepiej nie mówić nic ,niż powiedzieć słowo za dużo,wiadomo anonimowość dodaje odwagi,tylko pytanie po co?Osobom rekrutującym polecam ,bo jeżeli nawet się nie spodoba ,to zawsze jakieś nowe doświadczenie.

Paul

UWAGA PRezesi piszą tutaj opinie, są to jedyne osoby piszące komentarze. Jeżeli kandydujesz do tej firmy zastanów się 3 razy. SZKODA czasu i nerwów. Poszukaj czegoś innego

Zostaw opinię o DKS Sp. z o.o. - Kowale

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DKS Sp. z o.o.