Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o FH MARTOM Tomasz Kuropatwa

Pracowałeś w firmie FH MARTOM Tomasz Kuropatwa i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kw - 2015-01-03 22:16:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja również zostałam oszukana przez tego człowieka - zakupiłam na gruperze tablet, jak większość tu osób.. Wątpie, ze bedzie możliwość odzyskania pieniędzy, ale chętnie piszę się na jakieś wystąpienie wobec tego Pana.
zdjecie uzytkownika
jga - 2015-01-08 17:42:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również zostałam oszukana!! kupiłam tablet 11.12.2014r. jak większość i nie otrzymałam towaru. Musze poinformować policję.oszust!! a co gruper na to? oczywiście milczy.Nigdy więcej nic nie kupię w gruperze skoro toleruje oszustów.
zdjecie uzytkownika
również oszukana - 2015-01-08 20:29:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja zakupiłam poduszkę ortopedyczną. Tragedia.Chciałabym, żeby ten oszust choć jedną noc przespał na tej chińskiej tandecie.Kupuje chiński badziew na kilogramy i sprzedaje jako pełnowartościowy towar.Odesłałam ją odchodząc od umowy. Gruper oddał mi pieniądze za towar ale Kuropatwa nie zwrócił kosztów przesyłki (9,50).Ten oszust robi to samo na allegro. UWAŻAJCIE !!!
Miałam to szczęście,że Gruper potraktował mnie ok.Nawet wcześniej napisali jak mam załatwić sprawę.Poniżej informacje, które warto wykorzystać w takich sytuacjach.

zgodnie z Ustawą z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz. U. Nr 22, poz. 271) istnieje możliwość zwrotu towaru, bez podania przyczyn w terminie 10 dni od otrzymania towaru wraz z oświadczeniem o odstąpieniu od umowy, informującym, że towar zostaje odesłany na zasadach zwrotu. Należy dołączyć oryginał dokumentu zakupu (paragon, faktura) oraz podać dokładne dane nabywcy wraz z numerem konta bankowego, na które mają być odesłane pieniądze. Zwracany towar powinien zostać opakowany w odpowiedni sposób, zapewniający brak uszkodzeń w trakcie transportu. Oświadczenie o odstąpieniu wraz z towarem należy odesłać w paczce zwrotnej bezpośrednio do Oferenta. Środki za odesłanie towaru Klient pokrywa w pierwszej kolejności sam, natomiast po otrzymaniu przesyłki Oferent zwraca Klientowi uiszczoną kwotę. Środki z tytułu zakupu kuponu zostaną zwrócone przez serwis Gruper.pl. Następnie na adres gruper@gruper.pl należy przesłać skan nadania przesyłki, kopię oświadczenia oraz numer kuponu. Dopiero wtedy możemy zająć się sprawą.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-01-13 18:59:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ja tez zostalam oszukana na allegro ale zglosilam sprawe na policje i wszystki to polecam. Chodzi o to aby ten zlodziej juz nikogo nie oszukal.
zdjecie uzytkownika
Frania - 2015-01-20 19:18:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marla66 - 2014-12-16 09:15:22]:
Witam,

ja nie bylam taka mądra i nie zwróciłam do Grupera przesylki w terminie bo mialam nadzieje, ze to chinskie badziewie moze zechce sie po którejs nocy odkształcic. Nic z tego!!! Pozostal cienki nalesnik! Dodam jeszcze, ze zamowilam dwie sztuki niby z 50 % zniżką, ale za 79 zl otrzymalam jedna poduszke i jeszcze zaplacilam dodatkowo za przesylke.
Kuropatwa nie odpisuje na maile chociaz pisalam od 19 grudnia 2014 trzy razy. Cisza!!!
Przestrzegam przed takim zlodziejskim "biznesmenem".
zdjecie uzytkownika
Betii - 2015-01-21 22:16:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zamówiłam i zapłaciłam za 2 sztuki pokrowców na motor, okazao się iż nie pasują na motor tylko na rower , a na dokładkę zapłaciłam za 2 sztuki a dostała 1 sztuę czuję się oszukana przez tego Pana. Uważam iż grupen powinien zablokować tego sprzedawcę.
zdjecie uzytkownika
yokama - 2015-01-26 10:19:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po dwóch miesiącach korespondencji na przemian z firmą MARTOM i Gruperem,
otrzymałam przesyłkę, w środku organizery na obuwie a właściwie chińskie
rozłażące się w rękach badziewie nie nadające się do użytku.
Wyrzuciłam do kosza nie mam siły się użerać z tą firmą dalej.
Na Gruperze dalej oferty tej firmy, napisałam co o tym myślę, już długo nic nie kupię
zdjecie uzytkownika
delija - 2015-01-29 09:09:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
UWAGA na tego pana. Również zamówiłam towar akurat przez groupon. Na szczęście wartość 20 zł. Otrzymałam przesyłkę w której było coś o o wiele mniejszej wartości a ponadto niezdatne do użytku. Skontaktowałam się z grouponem, który poinformował mnie, że muszę kontaktować się bezpośrednio z panem Kuropatwą. No i kontakt oczywiście bez odzewu. Przestrzegam aby nie kupować nic z tej firmy!!!!!!!!!!!!!!! Sama żałuję tylko, że nie zapoznałem się z opiniami przed zakupem, ale myślałam, że groupon w jakiś sposób weryfikuje swoich klientów i z uwagi na zaufanie do tego serwisu tego nie zrobiłam.
zdjecie uzytkownika
krzys134 - 2015-01-29 17:18:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kochani!!!! nastala zmiana wreszcie dopadla dziada sprawiedliwosc bo podalem go do prokuratury w jego miescie za probe oszustwa/zamowilem towar zaplacilem ale nic mi nie przysylal,po uplywie miesiaca przyslal mi cos co nie bylo zamowione ale odeslalem z informacja ze domagam sie towaru/juz wzieli sie za niego policja wam takze proponuje zrobienie tak jak -idziecie z dowodem nadania oplaty adresem odbiorcy oraz dowodem zamowionego towaru jesli ic oczywiscie nie dostaliscie lub cos co jest nie takie jakie zamowiliscie na swoja policje /w miescie gdzie mieszkacie/i informujecie o probie wyludzenia lub dokonania zakupu na wasza niekorzysc wezma sie za dziada!!!
zdjecie uzytkownika
Kate - 2015-01-31 16:47:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dlaczego pozwala się temu Panu składać jeszcze jakiekolwiek oferty, powinno to być zabronione, jak można tak oszukiwać ludzi?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-02-01 23:04:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słuchajcie kochani... Allego tego Pana nie wyrzuci i wybijcie sobie z głowy że go ktoś zablokuje. Dlaczego? A dlatego że kur znoszących złote jaja się nie zabija. Ten Pan miesięcznie oddaje 70 tyś PLN prowizji więc jest chroniony:)
Ja tego Pana lubię bo to mój znajomy, ale w życiu bym u niego nic nie kupił :)
zdjecie uzytkownika
urbi - 2015-02-03 17:38:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też naciąłem sie na tego frajera!!! Dziś dostałem suszarke w kartonie towar uszkodzony i porysowany a co najlepsze bez żadnego dowodu zakupu.Na goraco zadzwoniłem do GRUPERA.PL poinformowano mnie jak załatwić sprawe zwrotu towaru i otrzymania należności.GRUPER zapewnia ,że koszt zwrotu zakupu kuponu pokryje .Czekam na pozytywne poprowadzenie sprawy bo jestem w stanie zatrzęść tym portalem i tym frajerem Kuropatwą.Uważajcie na tego sprzedawce towar do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lepszy na ryneczku by kupił !!!!!!
zdjecie uzytkownika
Amanda - 2015-02-08 21:34:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tez zostałam oszukana na zabawę dla dziecka pisałam maile itd a co najlepsze na paragonów ktoś ewidentnie zamazal nazwę produktu który zamówiłam a przyszło co innego i wielkości i minimalnej a ten pan nie odpowiada na maile wiec jedno w y ja ie jechać do niego i dać mu po mordIei
zdjecie uzytkownika
triruriru - 2015-02-17 10:25:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na gruperze teraz też oszukuje !! Uwaga od kogo kupujecie,b ja od niego kupiłam co prawda tylko golarke do ubrań,ale oczywiscie nie dziala i przesyłka niekompletna... :/
zdjecie uzytkownika
stefan90 - 2015-02-19 14:38:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Czarna - 2014-12-21 06:39:06]:
Tej firmy unikac jak ognia- zwodzą , a wkoncu każą się zgłosić do Grupera o zwrot kasy !!
zdjecie uzytkownika
molekula2005 - 2015-02-24 20:43:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam

Ja nie dawno zamowilam towar u tego Pana a dopiero dzis na trafilma na to forum :( widze ze wpadlam jak sliwka w kompot
zdjecie uzytkownika
wokus - 2015-03-18 19:10:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bo dla Allegro to dojna krowa i to bardzo i dlatego ma specjalne prawa, zwykły szarak w myśl regulaminu Allegro po 3 negatywach w miesiącu ma blokowane konto a ten ma średnio 60 negów tygodniowo
zdjecie uzytkownika
wokus - 2015-03-18 19:19:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja na towar czekałem 4 tygodnie dopiero po założeniu sporu na Allegro raczył wysłać towar a wcześniej na maile w sprawie wysyłki w ogóle nie odpowiadał,za co dałem mu komentarz neutralny za niego też odgryzł się neutralnym pisząc że niby go wystawiłem bez porozumienia z nim. Szczeniacki zachowanie i tyle
zdjecie uzytkownika
ANna - 2015-03-24 11:54:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
ja zamówiłam u tego pana towar 13 marca i do dzisiaj mi nie przyszedł. może i nie był drogi, ale oszustwo to oszustwo i na pewno tego tak nie zostawie. pisałam wieeele maili ale otrzymałam wiadomości typu "jesli paczka nie dotarła prosze sprawdzic w punkcie inpost" nie dostalam zadnego awiza a po całym miescie latac nie bede tym bardziej ze po kilku dniach napisal mi ze paczka bedzie w skrzynce po czym znowu naisal ze paczki szukac w oddziale inpost. OSZUST! NIE KUPUJCIE u niego
zdjecie uzytkownika
Ona - 2015-04-04 10:40:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Towar zamówiony trzy tygodnie temu nie dotarł. Sprzedający, Tomasz Kuropatwa nie odpowiada na mail'e ani telefony. Sprawę zgłosiłam do Allegro, po Świętach zgłoszę na Policje. Nie chodzi o duże pieniądze, ale przy kilku tysiącach zamówień, gość oszukuje na niezłe pieniądze. Wy też tak zróbcie.
zdjecie uzytkownika
NIEZADOWOLONY I W KONIA ZROBIONY KLIENT - NIE POLE - 2015-04-20 12:10:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
brak kontaktu ani tel ani emaila jak sam się upomniałem co z moim zakupionym towarem na allegro to po 2ch tyg mi odpisali ze sprawdza co się dzieje z zamówieniem i odpiszą - odpisali po 4ch dniach, termin realizacji wyszedł zatem ponad 3 tygodnie - przyszło chińskie badziewie do tego śmierdzące jakby na dworze leżało albo w zagrzybionym pomieszczeniu, do tego 0 instrukcji po polsku mimo że prosiłem i według prawa powinna być do każdego produktu dodana
nie wiem co za człenie I BURAKI dają pozytyw na allegro chyba te komentarze są opłacane przez jakieś najęte osoby np kupi 100 osób coś po 1zł i wystawi + a reszta co się natnie i zrobi zakupy n większa kwotę to ma problem i z realizacja zamówienia i z doproszeniem sie później faktury - podpisuje sie i dopisuje do zbiorowego pozwu trzeba min 10 osób koszty się podzieli więc drogo nie wyjdzie a trzeba wyeliminować takich sprzedawców bo tylko psują opinie całemu handlu w internecie, ta firma to jednym słowem MASAKRA
zdjecie uzytkownika
wokus - 2015-04-20 14:58:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bo to całkowicie wina Allegro że go do tej pory nie zablokowali, tygodniowo zbiera 20-40 negatywów. Dawniej jak się miało w tygodniu 3 negatywy to blokowali konto.Ale on to "dojna krowa" dla Allegro i musną o takich dbać nie ważne że ludzie przez takiego cierpią grunt że do nich spływa kasa z prowizji ze sprzedaży.
zdjecie uzytkownika
alegrowicz - 2015-04-21 09:55:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jakiego allegro co ty piszesz człowieku a może jesteś trolem z tej firmy albo allegro - firma nie liczy się z klientami wogóle robiłem tam zakupy kilka razy i za każdym razem to badziewny niesprawny towar, to braki w paczce a i najciekawsze telefonu nie odbieraja tylko jakas szparka sekretarka się włącza na maile odpisuja po tygodniu po prostu ŻAL
zdjecie uzytkownika
wokus - 2015-04-21 12:08:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alegrowicz - 2015-04-21 09:55:19]:
bo oni głównie sprzedają na Allegro
zdjecie uzytkownika
Nikusia - 2015-04-26 20:51:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bea.32 - 2015-01-01 19:37:12]:
Dokładnie potwierdzam wszystkie przeczytane tu NEGATYWNE opinie o tym ala sprzedawczyku!!! Również otrzymałam od nich towar w zniszczonym opakowaniu, wyglądający jakby je ktoś z gardła im wyciągnął! Na maile przestali odpisywać.
Co więcej ten sam towar wystawiają na Allegro (ja swój kupiłam na Gruponie), więc zapytałam się przez Allegro czy towar jest nowy i porządnym opakowaniu, co oczywiście potwierdzili! A ja otrzymałam używane badziewie!!!! Pywtam dlaczego? I tutaj przestają się odzywać!
Proszę również uważać na oferty cenowe proponowane na Gruponie, niestety po raz kolejny zauważyłam, że są one droższe od tych wystawianych przez sprzedawców na innych portalach np. Allegro.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FH MARTOM Tomasz Kuropatwa
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy FH MARTOM Tomasz Kuropatwa?
Zadaj pytanie