logo Polska Press Grupa

Polska Press Grupa

Poznań

Opinie o Polska Press Grupa

kamil 2012-03-01 21:11:25
niestety i ja - 2010-11-10 15:27:41

zgadzam sie z przedmowca..1300 i musisz spelniac zachcianki i pomysly szczebla wyzszego(ktory nie ma pojecia o rynku i klientach). Strzeżcie się Polskapresse,bo tylko zdrowie stracicie
Potwierdzam firma kiepska a na rozmowie jest tragicznie !!!!!!! wymagania z kosmosu a ta cała szycha he he śmiechu warte buce straszne. Tak naprawde to szukają przedstawiciela handlowego a ogłaszaja się jako dział sprzedaży reklam - (usunięte przez administratora) i brak profesjonalizmu.
tajemniczy 2012-03-01 22:30:37
Teraz np. w Poznaniu jest jeszcze gorzej, Ty tyrasz dla nich dzie ni noc, bo tego wymagaja od Ciebie, a za marne 1200 zł musisz gory przenosic, te ich plany, powazne rozmowy, strategie a na koncu zwalniaja Cie piszac meila
1
Mazi 2013-01-11 23:24:17
A dzisiaj jakie macie opinie o firmię- mam propozycje ale sie zastanawiam
tomek 2013-01-17 16:33:46
no własnie macie jakieś opinie na ten rok? mam propozycje w IT i sie zastanawiam...
wazupp 2013-05-29 20:13:35
Byłam ostatnio na rozmowie kwalif,, w Sosnowcu? Średni poziom interview... ale siedziba, otoczka robi wrazenie.. Ktoś wie czy wygląda tu praca tak samo jak w innych regionach?
1
Handlowiec 2013-08-21 08:20:21
Nigdzie nie jest lekko i spokojnie a przede wszystkim w działach gdzie bez kreatywnego i popartego determinacją działania nie ma co szukać spełnienia. Osobiście uważam że to firma o poziomie organizacyjnym jakich mało w Polsce. Polecam a jeżeli okaże się że ktoś nie daje rady lub brakuje mu satysfakcji z wykonywanej pracy to zawsze można odejść, to nie jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tylko nowoczesna organizacja dostosowana do sytuacji panującej obecnie na rynku wydawniczym.

Pozdrawiam i sukcesów zawodowych życzę.
Turtle 2013-09-11 14:04:20
Hm cóż widzę, że taktyki postępowania z ludźmi są takie same jak w radiu. Puki będą ludzie którzy pozwolą się tak traktować, nie będą protestować, nic się nie zmieni:(
2
anonim 2013-11-21 11:19:42
Ehh jak dobrze że można poczytać opinie :) jestem zaproszona tam na rozmowę do Krakowa i już wiem że szkoda czasu... Dzięki :)
depresja i wrzody 2013-12-01 00:11:31
Nie róbcie sobie tego. Firma prowadzi ciągłą rekrutację, bo każdy, kto ma choć trochę wiedzy, talentu, szacunku do siebie szybko stamtąd się zwija, a orać poletko ktoś musi. nie tylko w działach handlowych, ale całe biuro reklamy. praca z batem nad głową za marne pieniądze i bez perspektyw? co kto lubi.
2
Były pracownik 2014-01-07 00:20:49
Zarobki w tej firmie( w porównaniu do innych biór sprzedaży reklamy ) są na przyzwoitym poziomie. Poniżej średniej krajowej zarabiają tylko ludzie bez doświadczenia na okresie próbnym kiedy praktycznie nie sprzedają. Po tym okresie, gdy wchodzą na system prowizyjny ich zarobki (poza sezonem ogórkowym)sięgają ponad 2 x średnia krajowa. Mało ? Myślę że całkiem przyzwoicie...oczywiście za ciężką i efektywną pracę ...niestety zdążają się tacy którzy oczekują kokosów za to że przyjdą do biura ... Nie tędy droga :-)
Były pracownik 2014-01-09 22:14:23
Okres próbny zależy od doświadczenia i postępów kandydata(nie dłużej niż 3 miesiące) . Pozostałe świadczenia także zależą od doświadczenia i tego co się wynegocjuje(to przecież dział sprzedaży). Czas pracy zgodnie z kodeksem( 8 godzin ).

:-)
K 2014-04-28 19:39:47
Dostałam propozycję odbycia płatnego stażu przy projekcie AC/DC w dziale HR.
Chciałabym się dowiedzieć jakie mogą być stawki i czy faktycznie istnieje możliwość przedłużenia umowy po tych 6 miesiącach (czy to tylko ściema w ogłoszeniu. Waham się, ponieważ obecnie mam inną pracę, a kusi mnie zdobycie doświadczenia w innej branży.
4
Zniesmaczona 2014-06-19 12:55:05
Nie zrażając się opiniami, które przeczytałam w internecie, pojechałam na rozmowę rekrutacyjną. Niestety opinie dotyczące atmosfery i zarobków potwierdziły się. Osoba na stanowisku specjalista ds. reklamy jest specjalista ds. sprzedaży (sami nazywają to stanowisko handlowcem). Klientów szukamy sami, nie ma żadnej bazy. Zarobki: najniższa krajowa.
3
Ola 2014-06-21 13:58:24
Oczywiście, że mają ale pracownicy, którym do emerytury brakuje po kilkanaście lat, trzymają największe, najbogatsze firmy a każdy nowy musi sam sobie od podstaw zbudować bazę na nowych firmach albo malutkich, którymi nikt się wcześniej nie zainteresował. Dlatego nowi pracownicy jeśli zdecydują się na poświęcenie muszą przez kilka miesięcy pracować za najniższą krajową, bo prowizji nie da się szybko otrzymać a poza tym jeśli nie osiągną pewnego pułapu obrotu też nie dostaną pieniędzy bo tak są umowy skonstruowane ...
Były pracownik 2014-06-21 14:04:30
hmmm a to w jakim mieście takie kokosy się zarabia "2xśrednia krajowa" - to ciekawe dlaczego we wszystkich oddziałach wiecznie szukają kogoś do działu sprzedaży, czyżby 2xśrednia krajowa to było za mało?
Niby "były pracowniku" od razu widać, że jednak jeszcze tam pracujesz a, za takie wpisy to może i dostajesz "2x średnia krajowa" ...
2
piotr 2014-07-01 08:58:06
W Kaliszu od lat szukają, ale nikt długo nie wytrzyma z kierownikiem marketingu. To jest horror. W końcu nastanie koniec gazety.
2
byly pracownik i cale szczescie 2014-10-07 22:22:04
Dyrekcja powinna w koncu dostac od wlasciecieli tzw arbuza. Szczegolnie ta w Krakowie. Takiej sciemy jak w tam nie widzialem dawno. Uciekac, omijac z daleka, placa najmniej jak to mozliwe, wymagaja a sa cofnieci o lata swietlne i jeszcze troche. Wstyd ! omijajcie ich z daleka, nie czytam inie kupuje ich produktow.
Ala P. 2014-10-07 22:30:54
najgorsza firma w jakiej pracowałam, fajnych i ciekawych ludzi gonią a takie zgodne, i podporząkowane żołnierki zostają ...nie polecam, banda na okropna !i kawał ściemy !płaca po 1200 zł netto.A opowiadaja nie wiedomo co, i kroja za reklamy jak za woły, ludzie nie powinni ich omijać szerokim łukiem, zarówno klienci jak i czytelnicy, odbiorcy .
4
aja 2014-10-19 21:58:45
Nie mogę się z Tobą zgodzić. Jako nowy pracownik trudno oczekiwać, że ktoś Ci odda swoich klientów. I to z prostego powodu: ktoś tych klientów wypracował, wychodził, wydzwonił, wynegocjował. Nikt Ci nie odda swojej pracy. Zbuduj sobie swoją bazę - każdy handlowiec od tego zaczyna. No chyba, że masz fart i niedługo po przyjściu do pracy ktoś inny odchodzi i dostajesz jego bazę w spadku :)
1
Tom 2014-11-07 20:55:15
Hmmm ... jakie grafiki? Przecież handlowcy przychodzą do pracy na 8 lub 9 (zależy od oddziału) i po 8 h kończą ... tego nie wiesz? Mąż nic Ci nie mówił jak przebiega rozmowa? Do jakiego oddziału niby tak bardzo chcesz się dostać? Może jednak nie o PP chodzi???
1
Lolita 2014-11-12 18:41:34
Totalnie nie polecam pracy w tej firmie. Jestem zatrudniona w jednym z oddziałów ( miasta nie zdradzę, ale słyszałam że wszędzie jest to samo). Zarobki słabe. Prowizja mało przejrzysta, 2 budżety do zrealizowania - prasowy oraz internetowy gdzie internetowy jest uzależniony od wykonania prasowego. Jeśli nie zrealizujesz budżetu internetowego - to twoje pieniądze na koncie zamieniają się w śmiech na sali. Dodatkowo ja akurat trafiłam na przełożoną, która ewidentnie jest dwubiegunowcem, więc ciężko się pracuje w atmosferze wzmożonego stresu. Na tym stanowisku czyli Handlowiec/specjalista ds. klientów/account/pracownik biurowy i można wymieniać bardzo długo robi się dosłownie wszystko - NAWET WINDYKUJE NALEŻNOŚCI OD KLIENTÓW! a jeśli klient nie zapłaci w przeciągu 90 dni faktury to kasę odciągają z pensji ! Tylko w Polskapresse takie cuda wianki.
2
noname 2014-11-17 10:44:46
Hej jak wyglada praca osoby na stanowisku specjalista do spr. Reklam. Czy możecie napisać jak przebiega rozmowa kwalifikacyjna ?
1
mistrz 2014-12-22 16:00:52
tak szczerze to chcialbym sie dowiedziec czego sie mozna spodziewac po pracy w polskapresse tylko najistotniejsze jest dla mnie czy tak jak pisali niektorzy to jest wszedzie czy moze sa iasta gdczie jest troche inaczej. prosilbym o odpowiedzi i pomoc w tym temacie. wiecie bo chialabym wreszciee zarabiac
lukratywna lukrecja 2015-02-20 16:05:08
ja też już nie wiem co mam myśleć po przeczytaniu tych tutaj na forum komentarzy o Polskapresse. kotoś coś wspominał o odciąganiu pieniędzy z konta pracowników, konkretnie handlowców, czy to prawda? może ewentualnie coś dłużej i konkretniej napisać na ten temat? osobiście w to nie wierzę ale wolę zapytać lepiej...
1
margo89 2015-03-06 19:11:54
widze że jakiś czas temu, dość niedawno, firma rzekomo szukała kogoś na specjalistę ds. reklam, czy to jest nadal aktualne i ewentualnie czy możecie napisać nieco szerzej o tym konkretnym stanowisku w tej konkretnej firmie? byłabym bardzo wdzięczna bo po studiach związanych z marketingiem szukam chyba właśnie takiej pracy
noOne 2015-03-24 11:56:22
Po studiach z marketingu powinnaś szukać czegoś jako menager w danej firmie a nie handlowiec ;) A powiedzcie jaki macie target do wyrobienia na najniższa krajowa? Czyli ile netto do firmy musicie przynieść?
trojan 2015-03-30 09:47:45
Cebulaki straszne - szukali specjalisty, zdziwili się jak specjalista może żądać trochę powyżej średniej krajowej, to zdjęli ogłoszenie na specjalistę i szukają młodszego specjalisty :) Polska firma w pigułce.
5
NoOne 2015-03-30 22:06:57
Czy ktoś mi może odpowiedzieć jakie progi macie jako specjaliści ds. reklamy? Chce wiedziec ilu klientów, na jaką kwotę musicie mieć, aby osiągnąć próg najniższej a później macie prowizje czy progi premiowe?
noOne 2015-04-01 20:08:45
A ile musiala Pani zarobic netto dla firmy,zeby dostac 1200?
noOne 2015-04-21 14:42:40
No źle napisałam. Chodziło o 1280zł netto. Szczerze mówiąc na tym stanowisku i zajmując się pozyskiwaniem klientów najczęściej proponowana jest najniższa krajowa + premia albo prowizja...Ciekawa jestem ile musicie przyniesc dla firmy,aby zarobic na swoją podstawę? czyli pierwszy próg po którym przekroczeniu anlicza wam sie premia albo prowizja? Byłabym wdzięczna za info
noOne 2015-04-27 15:54:32
Spodziewaj sie, że będziesz musiał być kreatywny. Musisz sam stworzyć swoją bazę klientów. Dzwonić, umawiać spotkania, wysyła elektroniczne oferty,zawierać znajomości. Dopiero jak po pół roku albo roku stworzysz swoją sieć klientów, masz bardziej lajtową robotę - wiesz do kogo zadzownić z ofertą na last jak zostaje miejsce i wiesz komu co możesz zaproponować. Pytanie czy umiesz nawiązywać relacje z ludźmi, dobrze przedstawiać oferty, rozszyfrowywać ludzi i ich charakter? w tej pracy trzeba mieć dobrą intuicję i umieć improwizować, ale rozsądnie.
student 2015-08-10 16:12:07
Każda praca wymaga zaangażowania. Płaca jest w porządku o ile po prostu Ci zależy. To prawda, że na początku może być ciężko, ale tak jest wszędzie - w każdej branży która wymaga pracy z ludźmi. A jeżeli chodzi o warunki pracy to są bardzo dobre. Macie przed sobą postawiony jasny cel na dany miesiąc i macie go zarobić a od każdego klienta dostajecie prowizję. Tak wygląda biznes w którym dużo rzeczy musi być "na zaraz". Proszę o dodawanie obiektywnych komentarzy, bo z tego co tutaj napisano można jasno wywnioskować o naszej (Polaków) narodowej przypadłości - narzekaniu na wszystko dookoła. Dziękuję za uwagę.
1
, 2015-09-08 07:34:28
Osobiście polecam. Firma zapewnia umowę o pracę, dobre zarobki i brak nadgodzin. Jedyne co trzeba robić w tej firmie to pracować, a nie liczyć na to, że pieniądze same przyjdą
d 2015-09-09 12:55:31
Witam,
pojawiło się ogłoszenie na Kierownika ds. kluczywhc klientów , czy ktoś pracował na tym stanowisku w Polska Press ? Jak to wygląda "od kuchni" ?
Pozdrawiam
1
mmm 2015-09-25 18:37:33
Jeżeli chodzi o Polska Presse to stanowczo odradzam, pensja 1200 netto plus prowizja, targety kosmiczne, jak na początku wyrobisz, na następny miesiąc w nagrodę dostaniesz dwukrotnie wyższe, wtedy nie wyrobisz i masz tylko podstawę.
Nie odciągają kasy z konta, ale masz płacone od zapłąconych faktur - jak nie zwindykujesz, potrącają z prowizji te nieopłacane z poprzedniego okresu.
Generalnie jest to akwizycja telefoniczna, mają pierdyliard rewisów, o których nikt nie słyszał, a Ty masz je w budżecie do sprzedaży.
Ludzie jak niewolnicy z wypranym mózgiem ala amway - jak myślisz inaczej, masz szersze horyzonty i mówisz co myślisz, szybko zostaniesz sama wśród bandy starych, sfrustrowanych panien...
1
monia 2015-09-29 15:36:29
oj musiałaś być strasznie kiepskim handlowcem skoro dostałaś 1200 netto...., ja pracuję od kilku miesięcy w PP i mam więcej, choć zaczęłam od 2500 brutto zasadniczego plus premia 1000...ale pokazałam co umiem i po okresie próbnym wynegocjowałam sobie więcej - nie było problemu.
Twoje oburzenie na windykację również jest dziwne...w końcu to element pracy handlowca...jeśli się tego nie rozumie to trzeba szukać pracy w kasie w jakimś markecie.
No i ogólnie pisanie o wypranych mózgach koleżanek i kolegów oraz przyrównywanie ich do bandy starych sfrustrowanych panien, wskazuje że Twoje "szerokie horyzonty" wpłynęły na całkowity zanik kompetencji społecznych- więc mam nadzieje że już nie pracujesz z nami, bo wstyd mi by było powiedzieć o Tobie koleżanka z pracy.
ps i lepiej nie chwal się tym wpisem u przyszłego pracodawcy.
mmm 2015-09-30 13:19:06
Polecam czytanie ze zrozumieniem: podstawa + prowizja, nie napisałam, że zarabiałam 1200 i koniec. Dla człowieka znającego swoją wartość i pracującego już w firmach szanujących swoich pracowników takie warunki są poniżające.
Dziękuję za Twój wpis - pokazuje tylko, że miałam rację odnośnie współpracowników. Ponownie podkreślam, że praca "handlowca" w PP jest zwyczajną akwizycją lub telesprzedażą, z prawdziwym handlem w korporacji nie ma nic wspólnego. Pozdrawiam byłą "koleżankę" życząc dużo sukcesów i pozytywnych negocjacji w sprawie wynagrodzenia.
6
noOne 2015-10-28 10:55:36
A ile musicie "przynieść" dla firmy, żeby przykładowo otrzymać 2tys netto?
Lola 2016-02-01 22:14:02
@noOne - to zależy czy zrobisz target, ale przyjmijmy że udało Ci się uzyskać - 80%.

W takim razie jeśli masz umowę o Pracę i powiedźmy 2000 brutto to musisz zarobić 20 tys dla firmy żeby dostać 2 tys na rękę.
:)
1
Lola 2016-02-01 22:19:25
Dla jasności,
2 tyś (to jest podstawa + prowizja) :).

Osobiście odradzam.
1
Ja 2016-02-10 09:54:00
zapomnieliście dodać że urlop graniczy z cudem a odpoczynek na urlopie nie możliwy bo aby mieć w miarę dobrą wypłatę pracujesz w czasie urlopu....pieniądze same nie przyjdą
3
basia 2016-02-15 21:27:39
Najgorszy pracodawca na krakowskim rynku. Atmosfera zatęchła, wszędzie plotki i spiski. Ciągle ktoś wylatuje z pracy. Sprzęt przedpotopowy. Klienci poobrażani na redakcję. Zespoły podbieraja sobie nawzajem klientów. Normalnie miodzio
2
pracownica 2016-02-23 12:45:56
Zarobki 2000 zl na rękę chyba że odtraca niezaplacone faktury klientów które sam musisz windykowac wtedy mniej masakra a potem dzwonisz i namawiasz na kolejne reklamy. Zero bazy danych Stare kwoki w biurze niezyczliwe kradna klientow sobie wzajemnie kierowniczka nieudolna nikt nie pomoże, urlop graniczy z cudem .odradzam lepiej iść gdziekolwiek indziej.ps pozytywne wypowiedzi wpisywane przez kierowniczke sama widziałam zobaczcie sami co 3 miesiące kogos szukają.
heh 2016-02-23 12:52:45
Pracuje tu od lat i jest to moja najgorsza praca trzyma mnie przy życiu tylko fakt , że niedługo odejdę na emeryturę. Pozytywne wpisy niestety zamieszczane są przez kierowniczke z biura sprzedaży. Zarabiamy po 2.ooo zl przy zrobionych celach 3000 zl raz na 5 miesięcy dodam. Atmosfera fatalna wulgarne towarzystwo brak wsparcia jak dla mnie powinni zwolnić kadrę.
1
były pracownik 2016-02-23 18:38:25
Czytam te wpisy i śmieje się po pierwsze z Pani Moniki zapewne chodzi tu o kierowniczke , którą chyba jako jedyna wierzy jeszcze, że zdoła stworzyć swoją zajebista grupę sprzedazowa Pani Moniko niestety ludzie z potencjałem odchodzą z tej firmy, jak to w korporacji chociaż przyznam że PP to istne coś jeśli chodzi o pracodawcę. Sa zebrania pokazujące że handlowiec będzie zarabiał mniej ale wmawia się mi za razem, że i tak wyjdzie na tym lepiej. Sa zebrania z dyrektorem po których najlepszy handlowiec wzywany jest na dywanik za to że postanowil podważyć słowa Boga. To firma w której zostają owszem ludzie np nie mający innego wyjścia bo mają kredyt do spłacania i dają po sobie jeździć albo kobiety na ochronce w wieku przedemerytalnym. Każdy każdego obgaduje uważać co się mówi z kim i o czym . Praca wcale nie jest 8 H jak musisz wyrobić 80%normy to zapierdzielasz do 21 a za to poklepia po plecach a w następnym miesiącu zniszczą. To miejsce gdzie będziesz siedział to suterena na grunwaldzkiej w której zimą nie działa ogrzewanie a w lecie Panie z menopauza nie używają bo jest im za zimno.Zarobisz 2000 zl porem 1800 a na końcu 1700 . Tutaj nie mowi sie dzień dobry , tutaj nie pomaga się nikomu.
1
były 2016-04-28 09:33:01
W PP pracowałam rok. Miałam szczęście, bo trafiłam na fajnego dyrektora i super ludzi. Zarobki 2,5 brutto jako specjalista. PP to tak naprawdę VGP czyli niemiecki koncern medialny. Niemcy tną koszty i redukują co się da i gdzie się da. Gazety codzienne lecą w dół chyba z 10% rocznie. Może magazyny się jeszcze trzymają (choć tego nie wiem, bo to nie była moja działka). To jest raczej zwijający się rynek i radzę nie wiązać z nią swojej przyszłości. U nas było najpierw zlecenie (3 mies.), później okres próbny (też chyba 3), a później na czas określony - na rok. Nie było żadnych benefitów dla pracowników. Pula na premie - mikroskopijna (przynajmniej tak twierdzili). Managerzy to (przynajmniej u nas) strasznie niesympatyczni, żeby nie powiedzieć ostrzej, panowie (i panie). Daję 3 tylko ze względu na mojego szefa. Inaczej byłoby 2. O perspektywach pracy w PP vel. VGB poczytajcie sobie w tym artykule (usunięte przez administratora)
1
karlo 2016-06-20 21:26:32
Wydaje mi się, że praca zależy od managera, on steruje sprzedażą, albo ma pomysł na oferty i klientów co ułatwia robienie budżetów, realizację celów i premie, albo tylko wymaga i pewnie zmienia co chwilę ludzi.
Kkk 2016-06-21 10:54:24
Wydaje Ci sie waśnie to określenie na miejscu. Menadżerowie nie maja nic do gadania i o wszystkim decyduje dyrektor!!! Przynajmniej w Krakowie.
1
zdegustowany 2016-10-04 03:04:03
w PP pracuję już od jakiegoś czasu. niestety trafiłem do oddziału północ, gdzie kierownikiem jest tępa kretynka, która nie szanuje ludzi. na dodatek niestety jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prezesa. jedyna korzyść taka, że on myśląc dolną częścią ciała nie wymaga za wiele od niej a i dzięki temu od nas. naprawdę nie widziałem już dawno takiego braku kompetencji, dziewucha jest ciągle nadąsana. Jak prezesik nie odwiedza oddziału przychodzi do pracy jak lump ale jak tylko odwiedza nas prezesik, a ostatnio ma często takie potrzeby, to panienka przylatuje wyfryzowana. w ostatnich miesiącach odeszło przez nią kilku wartościowych pracowników ale to też pewnie prezesik jakoś usprawiedliwił i nie widzi w tym winy "zastępcy dyrektora", tak bo tak ją wywindował. teraz panienka przyjęła taktykę, że zakumpluje się z zespołem. pewnie w przyszłym roku prezesik, żeby jej "zarządzanie" oddziałem było znakomite obniży jej budżet. i kto mówi, że nie pracuje się d.... ona nią robi najlepszą robotę, gdyż pozostała całkowicie leży.....
6
prawda 2016-11-29 18:05:39
Podobno zamykają drukarnie w Bielanach Wrocławskich a maszyna jedzie na Ukrainę.
Zostaw swoją opinię o Polska Press Grupa - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polska Press Grupa