logo  Jobman Group Sp. z o.o.

Jobman Group Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Jobman Group Sp. z o.o.

poros 2016-01-19 20:17:23
no i to przecież jest najważniejsze. Jobman w dodatku słynie z tego , że ma masę zróżnicowanych ofert pracy, także każdy znajdzie tu coś dla siebie .
gośc 2016-01-20 12:45:31
UWAGA ! JOBMAN NA KASACH NIE PŁACI SZYBKICH WYPŁAT, ZAPOMNIJCIE O SZYBKIM WYNAGRODZENIU TO TYLKO już NA DZIAŁACH, OD LUTEGO, UWAGA!!!!!!
1
krowa 2016-01-21 21:23:43
@propos raczej każdy znajdzie coś dla siebie tutaj, zwłaszcza, ze mają teraz ogłoszenie, że jest poszukiwany chociażby programista php w Krakowie. Wymagają doświadczenia, ale zarobki adekwatne do obowiązków są.
kamil 2016-01-25 19:35:52
Dokładnie jest tak jak napisała krowa, typu szukają pracowników jako Kasjerów, wymagana jest w sumie tylko aktualna książeczka sanepid (warunek konieczny), a jest elastyczny czas pracy - dobre dla studentów oraz umowa zlecenie.
student 2016-02-02 18:56:58
potwierdzam, ze praca faktycznie bardzo na reke dla studentów, bo ma sie elatyczy grafik i można zaznaczyć swoją dyspozycyjnośc, wiec bez strachu. no i do sprzedazy internetowej szukaja ludzi.
Była/y JOBMAN 2016-02-22 00:41:58
Praca konsultanta nie należy do najłatwiejszych. Trzeba być odpornym na stres bo inaczej wykituje się po jednym miesiącu. Jak widać na powyższym ludzie mają mnóstwo problemów i cały czas dzwonią do biura, więc proszę się nie dziwić jak jest non stop zajęte. Na każdego maila staraliśmy się odpisywać, czasami jednak w gąszczu setek maili można przeoczyć. Niestety praca z ludźmi, którzy czepiają się dosłownie wszystkiego - nawet tego że NIE PRZECZYTALI i umowy i nie wiedzieli, że MUSZĄ KOGOŚ INFORMOWAĆ JAK NIE PRZYJDĄ DO PRACY, nie jest łatwa. A później się rzucają jak dostaną karę. Konsultanci to też ludzie i rozumieją jak coś człowiekowi wypadnie.
Często są problemy z niskimi stawkami, jednak takie ustala market i nic na to poradzić nie można. Niestety konsultanci nie zarabiają wcale więcej - zdarza się że stawki na kasach są wyższe niż zarabia konsultant.
W biurze, w którym pracowałam/łem nie było krzyków ze strony kierownictwa, lecz zbyt dużo wymagali od jednej osoby, a sami nie pomagali. Praca jak w korporacji. Nie wróciłabym/bym tam już nigdy.

Ogólnie rzecz biorąc jeśli chcesz pracować przez jobmana w markecie to polecam.
Jeśli chcesz pracować jako konsultant to nie polecam (chyba że chcesz słuchać ciągłych narzekań ludzi, pracować w ciągłym stresie to wal śmiało). Gwarantuje że po paru miesiącach Cię zwolnią lub sam odejdziesz.
2
mariola 2016-02-29 21:23:32
chciałabym zapytać czy jako student podpisując ofertę z firmą jobman zobowiązuje się do wykonania określonej liczby godzin w miesiącu ? czy są jakieś kary? i na ile taka umowa jest ważna? Bardzo mnie interesują wypowiedzi osób pracujących dorywczo np. wykładanie towaru zatrudnionych przez tę firmę :P
3
Kajen 2016-03-09 14:21:10
Praca rzadko (10 dni w miesiącu max), o stawkach chyba lepiej nie mówić (nawet 5,99zł/h serio?), ubrania dla pracowników - brak, oddział w Poznaniu? i tak nic nie załatwisz, jeśli dasz wypowiedzenie liczysz na jakieś świadectwo pracy? musisz się prosić. ogólnie nie polecam
3
beret 2016-03-16 11:18:55
To są jak dla mnie lekkie żarty.. Nawiązuję do poprzedniego komentarza, chyba nigdzie nie ma pracy 10 dni w miesiącu, to przecież żadnej ze stron się nie opłaca :)
pracownik 2016-03-30 15:49:02
a więc moja przygoda z nimi zaczeła się w listopadzie 2015r na począdku fajnie pierwsze pare dni puźniej się zaczeło nie wiadomo było kiedy przychodzić miałem mieć grafik co jest bzdurą totalną nie ma nic takiego oni wyznają zasadę przyjdź może będziesz potrzebny, następnie chciałem jakoś to uregulować to zaproponowali mi prace przy pakowaniu zakupów ale co najlepsze miałem to stanowisko zarezerwowane a co się okazało ktoś już na nim pracował i odprawiono mnie z kwitkiem kontakt z nimi zerowy ale to jeszcze nic. Myślałem że to będzie koniec mojej przygody z tymi oszustami ale nie w tym kraju nic nie jest sprawiedliwe teraz z powodu ich niedopatrzenia grozi mi sąd za oszustwo że niby nie dałem jakiegoś zaświadczenia i figuruje w zusie dalej jako ich pracownik choć od 3 mc niemiałem nic z nimi wspulenego. Ja się im nie dam zciągnąć na dno jak nie wyprostują tego to ich zniszczę. Podsumowując nawet jak wydaje się ich oferta korzystną to przez bałagan w ich administracji praca jest dużym ryzykiem jak chcecie to zignorujcię to ale nie radzę bo się wkopiecie tak jak ja w skrucie oszuści i krętacze uciekajcie od nich puki czas pozdrawiam zobaczymy jak się sprawa zakończy
Jobman.pl 2016-03-31 08:00:52
Witamy,
Zlecenia Agencji Pracy Tymczasowej polegają właśnie głównie na dorywczej pracy i ciężko nam czasem zagwarantować sztywny grafik przez cały miesiąc. Dla wielu osób taki system jest bardzo korzystny ze względu na swą elastyczność. Zapewniamy, że nic Panu ze strony sądu nie grozi, jeżeli w oświadczeniu dotyczącym ubezpieczenia napisał Pan prawdę i błąd wkradł się z naszej strony. Nigdy naszym zamiarem nie jest "ściąganie kogoś na dno".
Polecamy kontakt z naszym Rzecznikiem Pracownika, by wszystko się wyjaśniło.
Pozdrawiamy,
Zespół Jobman Group Sp. z o.o.
krynia 2016-04-18 12:45:10
a nie wiem czy widzieliscie bo teraz mają wiele ofert pracy, i na kasjera i na obsługę telefoniczną klienta. Ja aplikowałam na kasjerkę do Piotra i Pawła, oferuja umowę stałą oraz pakiet socjalny. Czy ktoś z was już był na rozmowie kwalifikacyjnej i napsze czego się spodziewać?
wyhyly 2016-04-20 16:01:40
Witam
Z całego serca nie polecam tej agencji pracy, zalegają z pieniędzmi. Zbywają w sposób bezczelny, zero profesjonalizmu. Weźcie się za obsługę w Poznaniu bo to jest jedna wielka kpina.
Pozdrawiam
1
Jobman.pl 2016-04-21 08:39:38
Witamy,

Trudno odnieść się do zarzutów związanych z wypłatą wynagrodzenia, ponieważ nie znamy sytuacji, jednak z pewnością nie jest to "zaleganie", a "wstrzymanie" wypłaty, wynikające np. z niedostarczenia wymaganych dokumentów. Wszystkie wątpliwości można zgłaszać do centrali firmy na adres: wynagrodzenia@jobmangroup.pl

Jeżeli zaś są zastrzeżenia co do pracy naszych pracowników w Biurze Regionalnym, prosimy o ich zgłaszanie Rzecznikowi Pracownika na adres: rzecznik@jobmangroup.pl. Z pewnością zajmiemy się sprawą.

Pozdrawiamy serdecznie,
Zespół Jobman Group
wyhyly 2016-04-21 12:26:31
Niestety jest to zalegania. Dokumenty w całości zostały dostarczone na czas.
1
Jobman.pl 2016-04-21 13:31:20
Prosimy o zgłoszenie sytuacji na adres wynagrodzenia@jobmangroup.pl lub bezpośredni kontakt telefoniczny z centralą firmy na nr tel. (12) 294-13-04. Można też kontaktować się z nami za pośrednictwem Facebooka. Poprzez forum internetowe trudno rozstrzygać, dlaczego wynagrodzenie nie zostało wypłacone w terminie. Owszem, komentarze na forum są dobrym sposobem na wyrażenie frustracji, ale z pewnością nie rozwiążą problemu, dlatego zapraszamy do kontaktu.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman Group
MałaMi 2016-04-27 20:07:55
Jak sami widzicie w biurze ciagle ktos nowy. Bylam tam na rozmowie , konsultantom oferuja 8zł na reke i umowe zlecenie :) Zenujacy poziom. Kasjerki lepiej zarabiaja. Kumpela pracowala tam chwile i mowi, ze obowiazkow milion, gonia za wszystko, a hajsu daja tyle co kot napłakał :) NIE POLECAM! :)
2
jakov 2016-05-15 20:49:54
To jest taka typowa, przejściowa robota na podreperowanie budżetu. Ja osobiście nie mam na co narzekać tak więc Polecam.
były jobman 2016-05-15 23:12:59
Zgadzam się. Ja też musiałam się kłócić o kasę nie raz, chociaż z mojej strony było ok, a pomyłka ich. Parę lat temu. Teraz znajoma aktualnie tam pracująca skarżyła się na to samo. Szkoda na nich nerwów. Fakt, pieniądze w końcu trafiały na konto, ale po strzępieniu sobie języka i chodzeniu do biura po kilka razy i upominaniu się o swoje. Poza tym nie miałam zastrzeżeń. P.s. Gdyby jobman.pl dbał o swoich pracowników tak jak o renomę na forum, tych wpisów nawet by nie było. Bo znikąd się nie biorą.
1
krynia 2016-05-16 21:50:21
zastanwiam sie dlaczego tutaj wiekszosc z was wyjasnia swojej sytuacje nie lepiej do nich sie zglosic osobiscie? Teraz posiadaja duzo ofert pracy wszystkie w kraju
Jobman Group 2016-05-17 08:26:01
Witamy,

Odnosząc się do Pani zarzutów - pomyłka z naszej strony była możliwa - w końcu "mylić się jest rzeczą ludzką". Natomiast, niestety, w przypadku wstrzymania wynagrodzeń najczęściej mamy do czynienia z zaniechaniem ze strony zleceniobiorcy, który np. nie dostarczy odpowiednich dokumentów. Z pewnością zachęcamy w takich sytuacjach do kontaktowania się bezpośrednio z nami (dróg jest wiele: Biuro Regionalne, Centrala firmy, Facebook), a nie załatwiania spraw przez fora internetowe. Zapewniamy, że jest szybciej i skuteczniej.

Pozdrawiamy serdecznie,
Zespół Jobman Group
misio 2016-05-27 11:43:46
a teraz chcą żeby co miesiąc składać oświadczenie, o pozostałych formach zatrudnienia ;)
1
Zbyszek 2016-06-03 21:06:29
Praca przez tą firmę Jobman stawki są niskie ale po miesiącu pracy można sobie kupić namiot
1
Driw 2016-06-05 19:10:59
Dostaje się umowę zlecenie na miesiąc. Potem można ja co miesiąc przedłużać.Płacą zależy.... 8 za h. Zakladaja konto pracownika i tam rezerwuje sie dni w ktorych chce sie pracowac.. Jakos nie mialam jeszcze problemu z wyplata jak wyzej inni pisali.
Ewa 2016-06-08 14:13:54
Witam Jobman UWAGA !!! Umowa śmieciowa(Zlecenie)Stawka 8 zł.Szcerze nie polecam !!!.Odradzam !!!
1
Ewa 2016-06-08 14:16:58
Witam Jobman UWAGA !!! Umowa śmieciowa(Zlecenie)Stawka 8 zł.Szcerze nie polecam !!!.Odradzam !!!
1
Ewa 2016-06-08 14:18:12
Witam Jobman UWAGA !!! Umowa śmieciowa(Zlecenie)Stawka 8 zł.Szcerze nie polecam !!!.Odradzam !!!
1
Jola 2016-06-08 14:25:10
Problemy z wypłatą nie na czas !!! Nie dają koszulek jobmana !!! Przez które nie zostaniesz wpuszczony/a na sklep i nie będziesz mogła wypracować zlecenia !!!
1
Jobman Group 2016-06-08 15:51:07
Witamy,

Jak wielokrotnie wyjaśnialiśmy na tym forum - opóźnienia w wypłacie wynagrodzeń najczęściej wynikają z niedostarczenia dokumentów przez zleceniobiorcę. Jeżeli nie mamy pewności, że dana osoba np. studiuje, bo nie dostarczyła nam skanu/zdjęcia legitymacji, nie możemy wypłacić wynagrodzenia. I nie chodzi tutaj o naszą złą wolę, ale o przepisy i fakt, że od wynagrodzenia musimy - zgodnie z prawem - odprowadzić odpowiednio obliczone składki. Dlatego prosimy o dokumenty. Oczywiście - mogą zdarzać się pomyłki z naszej strony, ale są to rzadkie sytuacje, które są na bieżąco wyjaśniane.

Jeżeli chodzi o brak koszulek - trudno nam się ustosunkować do zarzutu. W większości przypadków koszulkę można dostać również na miejscu wykonywania zlecenia, a w razie jej braku (bo np. zapas się skończył) - dopuszczalne jest posiadanie koszulki bez logotypu. Niemniej jednak - w takiej sytuacji prosimy o kontakt z odpowiednim Biurem Regionalnym, które na pewno wyjaśni sprawę (i również posiada spory zapas koszulek).

Pozdrawiamy serdecznie,
Zespół Jobman Group
Jobman Group 2016-06-08 15:56:23
Witamy,

Bardzo prosimy o konkretyzację zarzutów. Fakt, że zatrudniamy m.in. na umowy cywilno-prawne jest powszechnie znany i zgodny z prawem, stawki godzinowe też są jawne (co istotne są zdywersyfikowane, więc niekoniecznie muszą wynosić 8 zł), dlatego będziemy bardzo wdzięczni za podanie konkretnych powodów tego ostrzeżenia.

Pozdrawiamy serdecznie,
Zespół Jobman Group
Karol 2016-06-08 21:15:11
Te ostrzeżenie są zasadne które opisała Jola.Jobman zawszę się broni rozpisują że są zorganizowani,że wynagrodzenie jest na czas,To tylko puste słowa przekona się każda, osoba która na wiąże z nimi współpracę !!! Tylko szkoda że prawdę ukrywają i mają pracowników w czterech literach
1
grzegorz 2016-06-08 22:37:24
Ja jestem bardzo zadowolony ze współpracy z Jobman. Wynagrodzenie zawsze na czas. Za każdym razem mogłem się dogadać z Jobmanem i było ok. W życiu nie miałem problemu z koszulkami. Nie podzielam opinii życiowych frustratów, takich jak pan powyżej. Poza tym najpierw się nauczyć pisać po polsku poprawnie, a potem komentować na forach.
1
Prawda 2016-06-09 11:58:21
Praca przez tą Agencję Pracy Jobman to jakieś nieporozumienie ludzie !!! Omijać szerokim łukiem !!!
1
Tez Prawda 2016-06-09 13:28:12
Jesteście naiwni ludzie, jeśli sądzicie, że na takich jak to forach można się czegoś rzetelnego dowiedzieć. Większość komentarzy pisze konkurencja, sama firma, albo właściciele tej strony, którzy chcą zarobić na jednych i drugich, dając im możliwość moderacji i usuwania komentarzy. Rzadko kiedy pojawia się komentarz, w którym byłyby fakty. Pustymi oskarżeniami to każdy może rzucać. A oczernianie jest - z tego, co wiem - karalne, więc radziłbym umiar, zwłaszcza ludziom od czarnego PR... A jak ktoś ma poważne zarzuty, to od tego są sądy a nie fora internetowe...
anna 2016-06-22 19:12:34
umowa śmieciowa, pseudo koordynatorzy z łodzi myślą ze wszystkie rozumy pozjadali jednak ta kobieta nie ma zielonego pojęcia o prawie i o tym co można a co nie...myślą z mogą nakladac jakieś śmieszne kary, niestety niektórzy utarli wam nosa...i nie skromnie mam tu siebie na myśli...koordynatorka chciała znowu oszukać i myślała ze pójdę do pracy bez podpisanej śmieciowki!!!Co do samego zarządu nie mam zarzutów prócz tego kogo do pracy przyjmujecie na wyższe stanowiska, zapraszam do kontaktu ze mną (zarząd)to pokażę owe nieścisłości na karcie pracownika...co ta śmieszna baba z Łodzi pisze i jak się zachowuje w stosunku do pracowników...pozdrawiam
2
Jobman Group 2016-06-23 08:18:39
Witamy,

Jeżeli chce Pani wskazać na jakieś nieścisłości w umowie lub na karcie - zapraszamy do kontaktu z naszym działem prawnym na nr telefonu centrali firmy. Jeśli zaś ma Pani zarzuty do naszych pracowników, to zapraszamy do kontaktu z Rzecznikiem Pracownika na adres rzecznik@jobmangroup.pl. Przypominamy również, że w Polsce działają sądy i każdy obywatel ma do nich dostęp.

Pozdrawiamy serdecznie,
Zespół Jobman Group
student 2016-07-07 15:23:51
teraz jest u nich taka oferta prcy jako Pracownik hali/wykładanie towaru, co o tym sądzicie? nie wiem ttlyko n jakie zarobki tutaj możn liczyć tak naparwde, macie na to jakieś pomysły czy nie za bardzo?
Jobman Group 2016-07-08 08:21:06
Witamy,

Stawki są uzależnione od miejsca wykonywania zlecenia, dlatego na forum nie uzyska Pan na pewno jednej i pewnej odpowiedzi. Najlepiej kontaktować się w tej sprawie z naszym Biurem Regionalnym, po prostu odpowiedzieć na ogłoszenie lub napisać do nas na Facebooku. Kontakty do Biur są dostępne na naszej stronie internetowej (www.jobman.pl).

Pozdrawiamy serdecznie i życzymy dobrego dnia,
Zespół Jobman Group
hgkm 2016-07-09 15:10:15
@ Jobman Group dziekujemy za informacje, natomiast ciekawi nas - a raczej chce sie tylko upewnić ze w mniejszych miastach ten zarobek jest niższy generalnie?
Kuba 2016-08-04 09:15:13
Napisz coś więcej o tym jak uniknęłaś kary, z tego co wiem a przynajmniej tak było akceptowałaś umowę gdzie te kary były wpisane i trzeba było to zaakceptować.
1
r 2016-08-04 20:29:56
czy ktoś opowie jak się pracuje na hali sprzedaży?
Kamila 2016-08-07 22:22:14
Pracę przez Jobmana zaczęłam 02.06.2016r. siedzę na kasie, do dnia dzisiejszego nie mam wypłaty. Wiecznie coś, a bo na karcie nie ma lokalizacji (dokładnej), a bo karta nie doszła, a bo Pani coś źle zaznaczyła, chociaż patrzę na to i widzę, że kłamią! Mam ich serdecznie dosyć. Pracuję za darmo. Oczywiście za lipiec wypłaty też nie dostanę - poinformowała mnie o tym Pani Ola! Jedno wielkie kłamstwo!!
1
??? 2016-08-08 11:39:25
Czytam i kompletnie nie rozumiem @Kamila to po co nadal pracujesz? Sorry ale twój post albo jest jakiś podstawiony albo nie wiem..przecież masz umowę i warunki w niej zawarte muszą zostać spełnione. Kto broni ci iść do pipu albo do sądu to szczerze nie wiem
Jobman Group 2016-08-09 08:35:51
Witamy,
Bardzo prosimy o kontakt mailowy na adres: wynagrodzenia@jobmangroup.pl lub telefonicznie na nr tel. 797-594-764. Jeżeli opisywana sytuacja ma rzeczywiście miejsce, to z pewnością da się ją wyjaśnić.
Pozdrawiamy,
Zespół Jobman Group
jhgft 2016-08-09 15:08:33
super ze tutaj ktos z firmy sie wypowiedzial i widac chca pomoc :)
Ona22 2016-09-17 07:17:51
Z jobmanem mam doczynienia od 2013 wiadomo mialam przerwy w pracowaniu przez agencje gdy mialam stała prace ale jestem z nich zadowolona gdy sa wolne terminy to dzwonila i pytaja czy moge zamin je wystawia wypłata szybko
student 2016-09-18 22:25:08
Na pewno taki doradca klienta może liczyć na dość dobre zatrudnienie, ale zastanawiam się jednak jakich zarobkow można się teraz spodziewać, wiecie? Dzięki
Jobman Group 2016-09-19 08:32:23
@Ona22 2016-09-17 07:17:51
Dziękujemy za miłe słowa! Naprawdę staramy się, żeby nasi Pracownicy byli zadowoleni - tym bardziej cieszy nas Pani opinia.
Pozdrawiamy serdecznie i życzymy miłego tygodnia! Aż chce się pracować:)
Zespół Jobman Group
Pracownik 2016-09-21 15:06:27
Witam,pracowałam w sierpniu na hali,chwale sb!Wszystko zalezy od miejsca pracy i od kierownictwa ja trafilam na fajnych ludzi i kierownikow.Plus wchodze na konto i sama ustalam wolne terminy i grafik i miejsce pracy,elastycznosc.Kolejny plus podpisanie umowy przez internet oszczedzam swoj czas na dojazd do biura i bilety.Wczesniej trzeba informowac ze chce sie miec dzien wolny tez nie robią problemow.Pieniądze na czas,choc czasem mają w biurze charmider.Minus male stawki,ale chociaz pełny zus i ubezpieczenie.No i raz miałam problem zeby zrezygnowac z miejsca pracy,poniewaz byla fatalna atmosfera,ciezka praca ponad sily,ogolnie koszmarne warunki ale w koncu dogadalam sie znalezli mi inna lokalizacje kwestia tylko podejscia i dogadania sie z konsultantem.Ogolnie polecam tą agencje.
1
Zespół Jobman Group 2016-09-21 17:42:23
Dzięki wielkie za polecenie naszej agencji. Bardzo się cieszymy, że jest Pani zadowolona ze współpracy z nami! Robimy co w naszej mocy, aby ogarnąć ten nasz harmider, a dzięki takim opiniom nasza motywacja wzrasta!
pozdrawiamy jesiennie,
Zespół Jobman Group
Zostaw swoją opinię o Jobman Group Sp. z o.o. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jobman Group Sp. z o.o.