Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Jobman

Opinie o Jobman

Pracowałeś w firmie Jobman i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
koliber - 2015-03-29 13:31:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rafgie - 2015-01-28 09:05:19]:
Ja rozumiem ten zapis w taki sposób: podpisałem umowę z Jobmanem i w trakcie jej trwania pracowałem w Tesco i w Auchan na terenie Warszawy. Zakończyłem współpracę z Jobmanem i przez 3 miesiące nie mogę podjąć pracy dokładnie w tych dwóch marketach w Warszawie.
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2015-03-30 09:41:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sokrates - 2015-03-28 22:08:21]:
Temat stawek poruszany był już chyba stukrotnie, wystarczy spojrzeć kilka postów w górę. Stawki są zróżnicowane w zależności od stanowiska, lokalizacji, formy zatrudnienia, statusu ubezpieczeniowego, etc.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
zdjecie uzytkownika
Anna - 2015-04-03 01:55:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, chciałam się dowiedzieć na jakiej zasadzie konsultant informuje mnie o potwierdzeniu wpisaniu mnie na grafik w terminie, który wybrałam na stronie konto-jobman.biuropromo.pl??

Wybrałam termin, nie dostałam telefonu, nie miałam pojęcia, że mam pracę. Teraz konsultantka wymaga kary 150 zł. Rozumiem karę, gdybym była poinformowana o tym, że zapisują mnie na wybrany przeze mnie termin. Niestety, ani telefonicznie ani mailowo nikt tego nie zrobił. Więc chcę wiedzieć - jak konsultantki potwierdzają terminy???
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2015-04-03 09:17:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witamy,
Konsultant może potwierdzić godziny na kilka sposobów: telefonicznie, poprzez wiadomość sms, mailowo lub też zamieszczając stosowną informację na Koncie Pracownika. Prosimy o kontakt z Rzecznikiem Pracownika, jesteśmy pewni że uda nam się wspólnymi siłami wyjaśnić nieporozumienie.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
zdjecie uzytkownika
Anna - 2015-04-03 11:27:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziękuję serdecznie za odpowiedź. Pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
xlecter - 2015-04-06 00:16:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jobman.pl - 2015-03-25 09:36:23]:
A jeśli np. złamię nogę albo rękę na godzinę przed rozpoczęciem zmiany TO CO?!Też mi wlepicie karę????!!!
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2015-04-07 09:35:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xlecter - 2015-04-06 00:16:08]:
Wówczas aby uniknąć kary, wystarczy przedstawić zwolnienie lekarskie.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
zdjecie uzytkownika
marian - 2015-04-10 14:03:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie najbardziej mnie niepokoją te jakieś kary o których wspomnincie. napiszcie proszę kochani jak to dokładnie ujęte w umowie jest i czy kantów nie ma
zdjecie uzytkownika
major - 2015-04-14 12:36:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2015-04-15 09:25:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [major - 2015-04-14 12:36:12]:
Jak już kiedyś wspominaliśmy - proponujemy zapoznać się najpierw ze znaczeniem określenia, bądź nie używać ich bez zrozumienia, ponieważ jest to krzywdzące wobec naszej firmy oraz naszych Partnerów. Jesteśmy marką uznaną i wiarygodnym partnerem licznych firm, z którymi współpracujemy, co można zweryfikować chociażby poprzez zapoznanie się z referencjami.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
zdjecie uzytkownika
AniloraK - 2015-04-18 20:38:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Niestety nic ciekawego.
W centrali w Krakowie na wyższych stanowiskach sama rodzinka (wiem, bo tam kiedyś pracowałam), nie mam co do tego pretencsji, gdyby osoby te wykonywały to w należyty sposób ale 90% swojego czasu
spędziają na fajce a wynagrodzenie dostają znacznie wyższe, no ale takie jest życie. O awans nie ma sznas, prędziej rodzinka dostanie lepsze stanowisko niż zwykły szary pracownik, który zostaje
po godzinach (oczywiście nikt mu za te godziny dodatkowe nie płaci tak jak jest to zapisane w kodeksie, czasem dostanie się parę groszy, ale to jest wyjątek. W skrócie... mając umowe na cały etat przeważnie
wyrabiasz 1,5 a kasę dostajesz jak za 1. Odebrać tych nadgodzin też nie możesz. Ktoś mógłby się temu przyjżeć..., bo tak być nie powinno, czysty wyzysk.
Na kasach (jako zleceniobiorca) stawki śmieszne, u konkurencji jest znacznie lepiej. W biurach regionalnych często pracują niekompetente osoby które wiedzą tyle co nic i często wprowadzają w błąd.
zdjecie uzytkownika
aya - 2015-04-23 13:04:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam, opieszałość pracowników, doproszenie się o cokolwiek graniczy z cudem. Niekompetencja konsultantów jest zatrważająca, nie potrafią udzielić odpowiedzi na najprostsze pytania. Żenada.
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2015-04-23 13:14:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aya - 2015-04-23 13:04:44]:
Witamy,
jeżeli pojawiły się jakieś problemy podczas współpracy, to nasz Rzecznik Pracownika chętnie pozna szczegóły. Zapraszamy do kontaktu, poprzez formularz na naszej stronie internetowej.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
zdjecie uzytkownika
kolti - 2015-04-24 22:48:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Może jednak coś się zmieniło w Jobmanie. Bo z tego co tam kolega napisał wyżej wszelkie niedogodności można z nimi wyjaśnić. Ciekawe jakie to ma odzwierciedlenie w rzeczywistości.
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2015-05-06 10:20:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [AniloraK - 2015-04-18 20:38:37]:
Niezmiernie nam przykro, że pomimo współpracy z nami ktoś odniósł takie wrażenie, niemniej jednak opinia nie jest zgodna z prawdą, co więcej jest dla nas krzywdząca.
Mimo tego, życzymy sukcesów na dalszej drodze zawodowej.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
zdjecie uzytkownika
Syretnam - 2015-05-06 12:01:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aya - 2015-04-23 13:04:44]:
Widzę, że koleżankę boli. Czyżby dalsza kariera się zachwiała i jest żal że się odeszło? Żałosna :)
zdjecie uzytkownika
Syretnam - 2015-05-06 12:02:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [AniloraK - 2015-04-18 20:38:37]:
Widzę, że koleżankę boli. Czyżby dalsza kariera się zachwiała i jest żal że się odeszło? Żałosna :)
zdjecie uzytkownika
nipsyrK - 2015-05-06 12:21:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [AniloraK - 2015-04-18 20:38:37]:
Czyżby kariera w USA się nie powiodła? Cóż takie jest życie, raz na wozie raz pod wozem.
zdjecie uzytkownika
Oszukany - 2015-05-08 12:42:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam przepracowalem 16 godzin w firmie poprzez JOBMAN zwolnilem sie,pani z jobmana nalozyla mi kare w wysokosci 150 zl,ale widocznie zapomniala mi wyplacic pieniadze ktore zarobilem,ogolnie nie polecam,chamska obsluga,oni w ludziach tylko widza maszyne do pracy nic po za tym,nie polecam.POZDRAWIAM I CZEKAM ZA MOIMI PIENIEDZMI
zdjecie uzytkownika
inna00 - 2015-05-12 16:26:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam.nie polecam firmy , nie wyplacaja pieniedzy,obsługa chamska z nimi sie nie da dogdac.Nie pracujcie na drzwi do lasu ;/
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2015-05-19 09:58:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Oszukany - 2015-05-08 12:42:28]:
Witamy,
w celu wyjaśnienia sprawy należności prosimy o kontakt z Biurem Regionalnym. Kara mogła zostać nałożona z kolei w wypadku nie stawienia się na zarezerwowany grafik.
Ponadto przypominamy, iż w przypadku zażaleń można kontaktować się z Rzecznikiem Pracownika (kontakt znajduje się na naszej stronie internetowej).

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
zdjecie uzytkownika
2589632147 - 2015-05-25 10:52:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam,
o prace w jakiej firmie chodzi w ogłoszeniu o poszukiwaniu pracowników do pakowania art.malarskich w Baranowie k. Poznania?
zdjecie uzytkownika
krzysia - 2015-05-25 11:01:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Zarezerwowałam termin jakieś dwa tygodnie temu. Kilka dni temu okazało się, że w dzień, kiedy miałam iść do pracy muszę się stawić do dentysty na chirurgiczne usuwanie zęba. Wysłałam wiadomość do Jobman.pl w piątek, w poniedziałek zadzwoniłam i konsultant wlepił mi karę, bo stwierdził, że nie rozumie mojej nieodpowiedzialności. Dodatkowo zapytał, po co rezerwowałam ten termin, skoro nie mogę przyjść... A ja się pytam: skąd miałam wiedzieć, że będę mieć taki a nie inny problem...? Przykra sprawa, zwłaszcza, że przepracowałam w tej firmie już prawie rok mimo tych niewolniczych stawek... Nie wywnętrzniałabym się na forum, gdybym powyżej nie przeczytała, że rezygnację z terminu można złożyć na 48 godzin przed rozpoczęciem zmiany... Zmiana miała się zacząć w poniedziałek o 19, ja zgłosiłam problem w piątek o 19... Pomijam fakt bezduszności konsultantów i ich stosunek do pracowników...
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2015-05-28 09:32:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [krzysia - 2015-05-25 11:01:05]:
Witamy,
jeżeli zachowany został okres 48h przed rozpoczęciem zmiany - kara nie powinna zostać nałożona. Jeżeli faktycznie tak się stało - prosimy o kontakt z Rzecznikiem Pracownika (kontakt znajduje się na naszej stronie internetowej) i przesłanie informacji niezbędnych do identyfikacji. Dołożymy wszelkich starań aby sprawa została należycie rozwiązana.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
zdjecie uzytkownika
321654987 - 2015-05-29 23:54:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam,
o prace w jakiej firmie chodzi w ogłoszeniu o poszukiwaniu pracowników do pakowania art.malarskich w Baranowie k. Poznania?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jobman

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Jobman?
Zadaj pytanie
alert