Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Jobman

Pracowałeś w firmie Jobman i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Sandra - 2014-02-04 17:27:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
( usunięte przez administratora ) Pracowałam przez Jobman w sklepie na kasie. Po pierwsze 5zł/h, ale na to sama się zgodziłam więc też sama jestem sobie winna. Co więcej, wynagrodzenie miałam dostawać w przeciągu 5 dni od dnia w którym dostarczyłam kartę do rozliczenia, a nigdy tak nie dostałam, raz dostałam nawet po 2 tygodniach. Zdażyło się, że nie mogłam iść do pracy, zadzwoniłam i powiedziałam jaka jest sytuacja to usłyszałam, że ją to nie obchodzi, najwyżej zapłacę karę 150zł i się rozłączyła. Dali mi koszulkę, zabrali kaucję, którą mieli zwrócić gdy oddam koszulkę, a jak przyszło co do czego to usłyszałam, że oni wezmą koszulkę z powrotem, ale zwrotu kaucji nie dostanę, tak też wzięłam tą koszulkę ze sobą i trzasłam drzwiami. Nie chcę mieć z nimi nic wspólnego.( usunięte przez administratora )Odradzam współpracę z nimi każdemu szanującemu się człowiekowi.
zdjecie uzytkownika
erty - 2014-02-16 11:47:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to kiepska sytuacja, przynajmniej masz koszulkę z Jobman, by Ci przypominała o takich rzeczach i dwa razy tak nie zrobić.
zdjecie uzytkownika
Anka - 2014-02-17 09:58:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja nie zgadzam się z Wami. Jeśli dam kartę - do rozliczenia i dopilnuję aby wszystko było ok (czytelna karta, właściwe podpisy, nr konta, skan legitymacji itd. ) i nie zdarzyło mi się opóźnienie w wypłacie. Jeszcze zbieram punkty strefy i jestem zadowolona:)
zdjecie uzytkownika
Romek - 2014-02-17 15:07:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Anka, no pewnie masz rację, że częśc problemów wynika z zaniedbań pracownikó, a nie Jobman, ale to tez zależy od miejsca pracy, Ty może dobrze trafiłaś.
zdjecie uzytkownika
wiki21 - 2014-03-13 04:02:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowalam w tej firmie, prace traktowalam jako dodatkowa bo posiadam etat i chcialam dorobic. Wedlug umowy moge zrezygnowac ze zmiany bez podania przyczyny 48 godzin wczeniej i zdarzylo mi sie 4 razy rezygnowac w ciagu 2 miesiecy zachowujac czas min. 50 godzin. Dostalam maila ze jesli faktycznie rezygnuje ze zmiany to oni traktuja to jako zakonczenie ze mna wspolpracy bo nie pasuje im ze rezerwuje zmiany a potem oni maja jedynie dwie doby na znalezienie zastepstwa. Nie wiem po co wiec jek2st zapis o mozliwosci rezygnacji w umowie. Placa 6 zl za godzine, czlowiek zapisuje sie na zmiane 7 godzin a po 4 jak nie ma ruchu jest zwalniany do domu, jak jest ruch to nikt sie go nie pyta czy moze i zostanie dluzej. łatwo obliczyc ile mozna w tych warunkach zarobic. Zarobek jest niewspolmierny do czasu poswieconego. w ciagu miesiaca mialam roznice na 2 zl, napisali mi maila ze potraca mi z pensji, potracaja za koszulke , dla roznic kasjerskich nie ma mozliwosci zeby chociaz miec 5 zl w miesiacu i tego nie pokrywac.Potracaja 150 zl jak zrezygnujesz ze zmiany pozniej niz 48 godzin a jak zachowasz termin to sami z ciebie rezygnuja. Potrafia wydzwaniac o 8 rano nawet w weekendy czy czasem do pracy nie przyjdziesz pomimo iz wiele razy mowilam ze pracuje na noce i prosze o kontakt popoludniu. Z tej pracy nie ma szans sie utrzymac a najgorsze jest to ze wydaje im sie ze to oni sa dla Ciebie a nie Ty dla nich. Jedyne co to faktycznie terminowo pieniadze wyplacaja ;)
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2014-03-14 14:50:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [wiki21 - 2014-03-13 04:02:48]:
Nieustannie dbamy o poprawę jakości świadczonych przez nas usług i każda konstruktywna krytyka jest mile widziana. Niemniej jednak, tak ogólne informacje nie pozwalają na ich weryfikację. Prosimy o przesłanie szczegółów zaistniałej sytuacji na adres: rzecznikpracownika@biuropromo.pl lub wypełnienie formularza kontaktowego na naszej stronie: http://jobman.pl/kontakt/dla_pracownikow
Umożliwi to nam zbadanie problemu, dołożymy również wszelkich starań, aby ewentualne niedociągnięcia nie powtarzały się w przyszłości.

Dziękujemy za opinię,
Zespół Jobman.pl
zdjecie uzytkownika
zbyszkojecytryny - 2014-04-07 00:33:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanie mianowicie czy jest kara za niestawienie sie na szkolenie ?
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2014-04-07 10:25:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zbyszkojecytryny - 2014-04-07 00:33:34]:
Za niestawienie się na szkoleniu, nie jest przewidziana kara.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
zdjecie uzytkownika
Nel - 2014-04-13 22:38:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jobman.pl - 2014-03-14 14:50:25]:
Skoro zapisujesz sie do pracy to idź do niej. Co z tego ze masz 48 godz na rezygnację . Robisz komuś podwójna pracerezygnujac Pomysł bo widać ze z inteligencja u ciebie coś nie tak.
zdjecie uzytkownika
miazga - 2014-05-16 16:43:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, mam zamiar zacząć pracę przez Joba jako kasjerka. Czy ktoś może opisać jak wygląda szkolenie?
zdjecie uzytkownika
kamil - 2014-06-19 16:10:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jobman nadal ma w swojej ofercie prace dla kasjerów, myslicie, że to dobra opcja na wakacje, czy lepiej próbowac bezposrednio w sklepie?
zdjecie uzytkownika
erik eletrik - 2014-06-19 19:22:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kamil - 2014-06-19 16:10:39]:
bezposrednio w sklepie to nie ma po co bo sklepy zatrudniają tylko przez agencje. Po to podpisali z nimi umowy o wspolpracy przeciez.
zdjecie uzytkownika
zatrudniona przez jobman - 2014-06-28 10:23:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pensje rzeczywiście na czas ale jak oni traktują pracownikow którzy pracują dłużej nowym pracownikom nie dają zleceń które zostały tylko dają moje zlecenia a mi zostaje to czego nikt nie chce a przepracowałam tam trochę i jestem dostępna na każdy telefon by kogoś zastąpić w pracy. Nigdy nie odmówiłam im. Jestem też cenionym pracownikiem w miejscu wykonywania zlecenia. włażą w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] uczniom i studentom bo mają za nich kasę! Nowym pracownikom też włażą w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo jak taki pracownik utrzyma się 3 miesiące to mają kasę z urzędu pracy!
zdjecie uzytkownika
kamil - 2014-06-30 00:01:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ile może liczyć taki student? Chodzi mi o pracę na kasie. Ewentualnie pracownik hali tez nie wygląda najgorzej.
zdjecie uzytkownika
Anna - 2014-06-30 11:51:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie mamy nic z urzędu moja droga za 3 mce. Nie wiem skąd taki pomysł:)
zdjecie uzytkownika
kamil - 2014-06-30 15:41:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Anna, a ogółem patrzac zadowolona jestes z agencji Jobman, czy jednak traktujesz to jak punkt zaczepienia i szukasz czegoś dalej?
zdjecie uzytkownika
Anna - 2014-07-01 11:39:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w jobmanie nie jest pracą na stałe, to raczej punkt zaczepienia, ale mimo wszystko na dłużej. Popatrz: pracujesz kiedy chcesz i ile chcesz:) Kasa płatna właściwie od ręki, żyć nie umierać ha ha.
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2014-07-10 11:15:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anna - 2014-06-30 11:51:39]:
Wysokość stawki zależy od takich czynników jak chociażby miejsce wykonywania zlecenia, status ubezpieczeniowy, etc. W związku z tym najbardziej rzetelne informacje można uzyskać kontaktując się z naszymi biurami regionalnymi. Zapraszamy na naszą stronę internetową, do zakładki "kontakt".

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
zdjecie uzytkownika
kamil - 2014-07-12 21:48:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiadomo przecież, że to raczej nie jest cos na stałe, byleby dorobić przez wakacje, przynajmniej ja mam taki plan. Zresztą typowe prace jakie organizują to kasjer i pracownik hali..
zdjecie uzytkownika
Natalia - 2014-07-17 11:32:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cześć Wam!
Nie wiem skąd aż tyle krytycznych opinii na temat firmy JOBMAN.
Stawkę jaką posiadam jest dobra 10,20 netto. Pracuję na kasie. Na początku miałam 5 dni szkolenia,było to na umowę zlecenie, teraz jestem na umowę o pracę i zarabiam tyle samo. Nie w każdym dniu chodzę do pracy ale jeśli max idę 3 dni to zarabiam od 190-250 zł na tydzień od pon do piątku. Atmosfera jest bardzo fajna, pracuje się przyjemnie. Praca nie jest wysiłkowa. Jeśli ktoś jest cierpliwy, albo chce nad tyn popracować to polecam jak najbrdziej :)
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-07-21 10:04:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pensje niskie dlaczego jedni mają 10 zł za godzinę a inni 5 zł
zdjecie uzytkownika
kamil - 2014-07-23 17:18:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Natalia, a możesz napisać, gdzie dokładnie zarabiasz owe 10,20 netto, bo na kasie to jest mało powiedziane. Jak widzisz są tez oferty od jobman'a kiedy to ludzie pisza, że zarabiaja dwa razy mniej niz Ty i umowy o prace nie mają. Dlatego bardzo prosze byc zaznaczyła gdzie masz takie warunki, co by wiedzieć co wybierać.
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2014-07-25 15:17:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kamil - 2014-07-23 17:18:31]:
Jak już wielokrotnie wspominaliśmy, stawki zależą od wielu czynników, wśród których można wymienić np. lokalizację oraz status ubezpieczeniowy. Wpływa to bezpośrednio na wysokość wynagrodzenia.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
zdjecie uzytkownika
nelka123 - 2014-08-22 21:01:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Potrzebuję szybkiej informacji: wczoraj zawarłam umowę na czas określony (do końca września). Pani z jobman powiedziała mi, że przez pierwsze dwa dni czyli wczoraj i dziś będę mieć szkolenie kasjerskie po 8h. Czy mogę już w tej chwili zrezygnować z pracy? Jutro rano zadzwonie do swojej konsultantki i powiem jej o syt. dziś niestety nie odbierała tel.
zdjecie uzytkownika
a - 2014-08-28 14:06:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxx - 2014-07-21 10:04:40]:
A gdzie dają taką stawkę?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jobman
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski