Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Jobman

Pracowałeś w firmie Jobman i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2014-07-25 15:17:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kamil - 2014-07-23 17:18:31]:
Jak już wielokrotnie wspominaliśmy, stawki zależą od wielu czynników, wśród których można wymienić np. lokalizację oraz status ubezpieczeniowy. Wpływa to bezpośrednio na wysokość wynagrodzenia.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
zdjecie uzytkownika
nelka123 - 2014-08-22 21:01:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Potrzebuję szybkiej informacji: wczoraj zawarłam umowę na czas określony (do końca września). Pani z jobman powiedziała mi, że przez pierwsze dwa dni czyli wczoraj i dziś będę mieć szkolenie kasjerskie po 8h. Czy mogę już w tej chwili zrezygnować z pracy? Jutro rano zadzwonie do swojej konsultantki i powiem jej o syt. dziś niestety nie odbierała tel.
zdjecie uzytkownika
a - 2014-08-28 14:06:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxx - 2014-07-21 10:04:40]:
A gdzie dają taką stawkę?
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2014-09-11 09:04:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nelka123 - 2014-08-22 21:01:36]:
Naturalnie, z pracy można zrezygnować w każdej chwili zachowując określone procedury (m.in. zgłoszenie chęci rezygnacji z grafiku 48h przed planowaną zmianą). Wszelkie szczegóły znaleźć można w zakładce FAQ: http://jobman.pl/praca_w_jobman/najczesciej_zadawane_pytanie/19/124/jaki-jest-okres-wypowiedzenia-oraz-jak-je-zlozyc.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
zdjecie uzytkownika
lala - 2014-09-18 16:29:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy ktoś z Was pracował jako Konsultant ds. technicznej obsługi klienta? bo jest nowa oferta w Krakowie i nie wiem czy się nadam, niby mam doświadczenie w sektorze kontaktów z klientami i w dziale call center, ale nie wiem jak wygląda specyfika tej pracy u was, może ktoś opisze przykładowy dzień jak wygląda?
zdjecie uzytkownika
mm - 2014-12-12 18:49:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, mam pytanie. Jak zrezygnować z jednego dnia z grafiku? Na swoim koncie pracownika nigdzie nie widzę zakładki poprzez którą mogłabym to zrobić. Proszę o szybką odpowiedź
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2014-12-15 09:53:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mm - 2014-12-12 18:49:21]:
Witamy,
aby zrezygnować z grafiku należy skontaktować się z biurem regionalnym. W tym celu można wykorzystać Konto pracownika i posłużyć się narzędziem "Komunikacja".

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
zdjecie uzytkownika
Zrotowana - 2014-12-16 20:30:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pierwsze wrażenie - super :)
Drugie wrażenie - ja pier...
Trzecie wrażenie - spadam stąd :)
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2014-12-17 09:30:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zrotowana - 2014-12-16 20:30:10]:
Witamy,
co wpłynęło na tak drastyczną zmianę opinii o naszej firmie? Chętnie dowiemy się czegoś więcej, ponieważ w ten sposób możemy poprawić to, co miało taki negatywny wpływ na postrzeganie naszej Organizacji. Zachęcamy również do kontaktu z Rzecznikiem Pracownika (formularz można znaleźć na naszej stronie, w zakładce kontakt-> kontakt dla pracowników: http://jobman.pl/kontakt/dla_pracownikow)

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
zdjecie uzytkownika
Kurman - 2014-12-31 19:14:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie ciekawe o co chodzi. Jakby zrotowana mogła tutaj jeszcze sprecyzować o co chodzi dokładnie i w czym leży problem... W ten sposób na pewno by pomogło to wielu osobom myślącym o podjęciu pracy w podjęciu właściwej decyzji czy chociażby iść na rozmowę rekrutacyjną czy zostać w domu i sobie darować.
zdjecie uzytkownika
Misiaczekija1991 - 2015-01-02 07:23:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przez tą firmę pracuje w Tesco byłam na ladach po tem na petardach teraz mam być na kasach umowa podpisana ale grafiku brak kierownik liczył na mnie ze po sylwestrze będę pracować a tu cisza ale ta firma jest fajna a tylko nie rozumiem punktów tych he
zdjecie uzytkownika
wk - 2015-01-02 20:42:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracowałem przez Jobman w Krakowie. Firma jest godna polecenia, bo jest uczciwą firmą, która wypłaca pieniądze na czas i za taką ilość godzin, którą faktycznie się przepracowało. Fakt stawki są dobre, ale dla studenta, a nie dla kogoś na stałe. Niestety wszystko zależy od hipermarketów jaką dadzą stawkę, a te jak wiemy idą na łatwiznę, bo wolą podpisać umowe z firmą zewnętrzną, a nie dać normalnej umowy o pracę, ale oczywiście obowiązki wszyscy mieli jednakowe.
zdjecie uzytkownika
zniesmaczona - 2015-01-16 13:59:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najgorsza firma w której pracowałam !!!!!!!
nikomu nie polecam, stawka 5 zl za godzine to jest zart. a najlepsze jest to, że zadzwoniłam dziś do firmy i powiedzialam, że nie dam rady przyjsc do pracy jutro, bo dzieci zachorowaly na grype zoladkowo-jelitowa i nikt nie bedzie ich pilnowal bo latwo sie zarazic a ten beszczelny tym z biura powiedzial ze go to nie interesuje i mam jutro isc do pracy bo nie maja zastepstwa i do tego dostane kare. smiechu warte. nie pojde bo po pierwsze ja moge byc zarazona i co klientow mam zarazic (nikomu tego nie zycze) a po drugie to dzieci ktore wymiotuja i maja biegunke nie zostawie bo moze sie okazac w kazdej chwili ze do szpitala trzeba jechac. wiem ze na umowie pisze ze kare dostane ale dla mnie dzieci i ich zdrowie wazniejsze.. a nie jakies rozkazy bo pani musi a gow.o musze i tyle.
zdjecie uzytkownika
zniesmaczona - 2015-01-16 14:32:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
juz zmienilam:) i tam przynajmniej nie mieli problemu z tym ze nie moge przyjsc, a w jobman oferta pracy raz na 2 tygodnie
zdjecie uzytkownika
kazik - 2015-01-27 17:27:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jednym z ciekawszych jest &5 pkt 7 umowy z "Jobman" Oto on:
7. Bez pisemnej zgody Zleceniodawcy, w okresie obowiązywania niniejszej umowy, jak również trzy miesiące po jej rozwiązaniu lub wygaśnięciu, Zleceniobiorca zobowiązuje się nie zatrudniać na podstawie jakiejkolwiek umowy (w szczególności umowy o pracę czy umowy cywilnoprawnej) u innych podmiotów celem świadczenia pracy i/lub usług w miejscu wykonywania, niniejszą umową, zlecenia. W przypadku naruszenia tego zobowiązania Zleceniobiorca zostanie obciążony karą umowną w wysokości 2000 zł za każdy stwierdzony przypadek

Brawo. Nie zapewnimy Ci pracy i nie damy pracować gdzie indziej.Czytajcie uwaznie treśći umów.
zdjecie uzytkownika
rafgie - 2015-01-28 09:05:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kazik - 2015-01-27 17:27:08]:
Z tego co napisałeś wynika, że nie można pracować w tym samym miejscu dla innej agencji, a nie że jesteśmy przywiązani do Jobmana. I z doświadczenia wiem, że większość agencji korzysta z takich zapisów.
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2015-02-02 09:39:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba nie do końca jest Pan zaznajomiony ze znaczeniem określenia "firma krzak", prosimy o nieposługiwanie się sformułowaniami, których znaczenia Pan nie zna - zwłaszcza, że są one nieprawdziwe i krzywdzące w stosunku do naszej firmy.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
zdjecie uzytkownika
Ktos5 - 2015-02-18 03:38:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obecnie jestem zatrudniona w Jobmenie w oddziale w Krakowie, szczerze moje pierwsze wrażenia przed rozpoczęciem przygody z ta firma byly negatywne ale z czasem zmieniłam zdanie. Owszem moze wyplata jest mizerna ale dla osoby takiej jak ja bez żadnych zobowiazań finansowych jak najbardziej mi odpowiada. Panie z biura bardzo mile zawsze jak mam jakis problem to mnie rozumieja nawet jesli z powodu choroby nie jestem w stanie przyjsc wszystko da sie wyjasnić na moja korzysc. Takze dla ludzi bez wygórowanych ambicji lub dla osób zaczynajacych swoja przygode z praca jak najbardziej moge ich polecić.
zdjecie uzytkownika
sawyb - 2015-02-26 23:36:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma Jobman.pl jest częścią Biuro Promo Sp. z o.o. powstałą w odpowiedzi na stale rosnące potrzeby rynku usług: pracy tymczasowej i outsourcingu pracowników. To dynamicznie rozwijającą się firma wyróżniającą się spośród innych organizacją, elastycznością oraz wysoką jakością świadczonych usług .Zatrudniaja pracowników zarówno do prac tymczasowych jak i długoterminowych.
zdjecie uzytkownika
teranowa - 2015-03-02 08:16:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś mi może odpowiedzieć czym jest Kasa- Grill w Carrefurze? Często pojawia się w wolnych terminach w grafikach Jobmana i się zastanawiam czy to jest to stanowisko z ciepłymi przekąskami?
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2015-03-02 13:07:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [teranowa - 2015-03-02 08:16:34]:
Witamy,
dokładnie tak - jest to stanowisko z ciepłymi posiłkami.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
zdjecie uzytkownika
bułaispóła - 2015-03-02 21:40:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Łaaaaa, uciekajmy! Problem z grafikiem, niby praca jest ale faktycznie jej nie ma. Jeśli umawiam się z kimś na pracę w danym dniu i o danej godzinie i ktoś mnie zapewnia że tak będzie, to niech faktycznie jest ta praca... Czasem żeby iść do pracy to muszę ponosić dodatkowe kosza- opiekunka do dzieci nie jest za darmo, stołówka szkolna kosztuje, nawet grosze ale kosztuje.A jak przychodzi co do czego i mam wszystko dogadane i ustalone to Jobman nie ma dla mnie oferty. No śmiech na sali. Każda lalunia z biura ma na 100% prowizje za każdego z kim podpisze umowe...i w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mają czy ten ktoś pójdzie dziś do pracy czy może za trzy dni, ważne że lalunie maja prowizje. Żenada i żal. A płaca, lepiej na myjni płacą płacą, bo 8,50 zł/h niż na kasach i halach w supermarketach , i na myjni przynajmniej praca jest w miarę stabilna jeśli chodzi o dni i czas pracy a tego o Jobmanie powiedzieć nie można.
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2015-03-03 11:05:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witamy,
najczęściej anulowanie zlecenia nie wynika z winy Konsultantów, a z powodu anulacji przez Klienta (zmniejszenie zapotrzebowania na personel). Wówczas w miarę możliwości - staramy się zaproponować alternatywne zlecenia. Kompletnie nie mamy natomiast pojęcia skąd stwierdzenie dotyczące prowizji rzekomo pobieranych przez "lalunie" - ponieważ nic nam na ten temat nie wiadomo.
Prosilibyśmy również o nieco więcej taktu w stosunku do osób, które robią co mogą aby zapewnić Państwu pracę.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
zdjecie uzytkownika
bółaispóła - 2015-03-03 19:25:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Jobman.pl - 2015-03-03 11:05:02]:
Że niby Klient nie potrzebuje ludzi do pracy? A to ciekawe, bo tak się składa, że wielokrotnie od kierownika słyszałam zapytanie dlaczego nie przychodzę do pracy, skoro wszyscy wiedzą, że mam dzieciaczki i potrzebuję kasy. No to tłumaczę, że agencja nie ma terminów, bo są ciągle anulowane. A kierownik na to pokręcił głowa i zrobił oczy jak pięciozłotówki i dodał, że nic o tym mu nie wiadomo, ba, nawet pofatygował się by podejść do komputera i sprawdzić czy faktycznie oni jako klient robili rezygnacje z pracowników. I okazało się, że jest mega zapotrzebowanie na ludzi. I niby osoby pracujące w tej agencji robią co mogą by zapewnić komuś pracę? W którym miejscu? Często bywałam u was i jakoś nigdy nie słyszałam, żebyście szanowne Panie robiły cokolwiek prócz pierd*** kotka za pomocą młotka, czyli tak naprawdę się obijacie i gadać pierdoły. Wiecie, że ludzie oczekują od was pracy, to stańcie na rzęsach i tańczcie nawet kankana by tym ludziom dać pracę, nawet pojedyncze zlecenia. Przecież z nieba nie leci tak negatywna opinia o was- jedna z najgorszych agencji, długie przestoje w pracy, firma na zasadzie ERDOL ,WEŹ SIĘ PAN ODPIERD*** jeśli deklarujecie pracę z elastycznym grafikiem, to nie oferujcie pracy w sztywno określonych dniach i godzinach, szukajcie kompromisu z Klientami i przestańcie patrzeć na nas z pogardą jakbyśmy byli żebrakami, bo równie dobrze wy szanowne Panie możecie być na naszym miejscu jeśli wszyscy zaczną od was uciekać do konkurencji.
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2015-03-04 09:59:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie mamy wpływu na to co mówią kierownicy sklepów - wypowiadamy się na tematy, na które mamy pełną wiedzę. Proszę nam wierzyć, że gdybyśmy nie robili tego co do nas należy, nie bylibyśmy firmą którą jesteśmy - a jeśli chodzi o negatywne opinie to zawsze będą się pojawiać i tego mamy pełną świadomość.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jobman
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Jobman?
Zadaj pytanie