Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Jobman

Pracowałeś w firmie Jobman i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2015-03-04 09:59:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie mamy wpływu na to co mówią kierownicy sklepów - wypowiadamy się na tematy, na które mamy pełną wiedzę. Proszę nam wierzyć, że gdybyśmy nie robili tego co do nas należy, nie bylibyśmy firmą którą jesteśmy - a jeśli chodzi o negatywne opinie to zawsze będą się pojawiać i tego mamy pełną świadomość.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
zdjecie uzytkownika
gonzo - 2015-03-10 15:23:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
stanowczo odradzam info wieslaw125@WP.PL
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-03-14 14:01:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Widzę, że osoby z firmy jobman odpowiadają tu na pytania. Zastanawia mnie jedna bardzo dziwna sprawa. Dlaczego i jakim cudem studenci mają stawę brutto wyższą od tych co muszą być rozliczaniu na pełnym ZUSie ???? Ja rozumie stawkę netto. Mam ją mniejszą z powodu zabrania mi składek na ubezpieczenie. Jednak dla mnie to jest karygodne aby brutto stawi były zróżnicowane!!!!!! W poprzedniej firmie w której pracowałam stawka BRUTTO była identyczna dla wszystkich, jedynie to co dostawało się na rękę różniło się dla osób uczącących się do 26 roku życia i dla osób po 26 r.ż. Dla mnie osobiście jest to okradanie już i tak poszkodowanych przez przepisy ubezpieczeniowe pracowników!!!!! Przy takim rażącym traktowaniu pracownika zaczynam się zastanawiać nad rezygnacją. Bardzo rozczarowany pracownik firmy jobman
zdjecie uzytkownika
Ciocia Dobra Rada - 2015-03-19 09:07:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kazik - 2015-01-27 17:27:08]:
Pracuje ktoś 4h w np. Tesco na Targowej z agencji X, później 4h z agencji Y... robi manko kilka stówek... kogo wtedy ma obciążyć Tesco Agencję X czy Y?? albo zleceniobiorca wyrządza szkodę (kradzież) i co wtedy... kto zgłasza to na policję?
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2015-03-19 09:35:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ciocia Dobra Rada - 2015-03-19 09:07:01]:
Właśnie m.in. stąd wynika nasz zapis w umowie. Niemniej jednak, Pracownik powinien rozliczyć się po każdej zmianie. Jeżeli Zleceniobiorca wyrządza szkodę (taką jak np. kradzież) wówczas to market zgłasza to odpowiednim organom.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
zdjecie uzytkownika
laik - 2015-03-19 16:59:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@gonzo, może zamiast wysyłac maile na lewo i prawo napiszesz tutaj publicznie dlaczego to odradzasz, bo z tego co widze jobman chętnie odpowiada i wyjasnia wszelkie spory, to może to Ty nie dopełniłeś jakiś formalności, czy po prostu byłes złym pracownikiem. Nie wydaje mi sie, żeby ta agencja była jakas zła.
zdjecie uzytkownika
Shadow - 2015-03-21 20:13:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam pytanie czy można odwołać przez i Internet rezerwacje? I jaka kara grozi za nie przyjście do pracy
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2015-03-23 09:45:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Shadow - 2015-03-21 20:13:02]:
Jak najbardziej - zmianę można odwołać również przez internet. Należy pamiętać o zachowaniu minimum 48 godzin od rozpoczęcia zmiany. Jeśli chodzi o kary za nieobecność, to informację na ten temat można znaleźć w umowie.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2015-03-25 09:36:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-03-14 14:01:57]:
Zróżnicowanie stawek istnieje, ale nie wynika to z naszej dobrej czy złej woli tylko jest uwarunkowane szeregiem czynników. Lokalizacja, klient, zakres zadań zleconych, okres wykonywania zlecenia – wszystko to ma swój istotny wpływ na to, że poszczególne stawki różnią się od siebie. Nie można zatem patrzeć tylko na wysokość stawek, a pomijać te uwarunkowania.

Należy pamiętać jeszcze o jednym - jedną z naczelnych zasad kodeksu cywilnego jest zasada swobody umów, zgodnie z nią: strony zawierające umowę mogą ułożyć stosunek prawny według swego uznania, byleby jego treść lub cel nie sprzeciwiały się właściwości (naturze) stosunku, ustawie ani zasadom współżycia społecznego.
zdjecie uzytkownika
katiescarlet36 - 2015-03-25 19:54:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zniesmaczona - 2015-01-16 13:59:42]:
Jesli chodzi o kare to jest dosyc wysoka .Ale zawsze mozna wziac zwolnienie lekarskie przed praca i pojechac do nich wreczyc osobiscie lub przez meza.Pojechac jesli ktos jest z Warszawy to przy RotundziePKO Al.Jerozolimskie 44Pok 220 lub przez e -mail napisac do nich ze sie nie przyjdzie i ze jest sie na zwolnieniu
zdjecie uzytkownika
Sokrates - 2015-03-28 22:08:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mnie natomiast trapi skąd w tej Agencji tak niskie stawki? Trochę jak dla jakiś murzynów.... Przykładowo konkurencja potrafi zapłacić dużo więcej. Nieco to słabe.
Liczę że ktoś mi to w miarę racjonalnie wyjaśni.
zdjecie uzytkownika
koliber - 2015-03-29 13:31:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rafgie - 2015-01-28 09:05:19]:
Ja rozumiem ten zapis w taki sposób: podpisałem umowę z Jobmanem i w trakcie jej trwania pracowałem w Tesco i w Auchan na terenie Warszawy. Zakończyłem współpracę z Jobmanem i przez 3 miesiące nie mogę podjąć pracy dokładnie w tych dwóch marketach w Warszawie.
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2015-03-30 09:41:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sokrates - 2015-03-28 22:08:21]:
Temat stawek poruszany był już chyba stukrotnie, wystarczy spojrzeć kilka postów w górę. Stawki są zróżnicowane w zależności od stanowiska, lokalizacji, formy zatrudnienia, statusu ubezpieczeniowego, etc.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
zdjecie uzytkownika
Anna - 2015-04-03 01:55:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, chciałam się dowiedzieć na jakiej zasadzie konsultant informuje mnie o potwierdzeniu wpisaniu mnie na grafik w terminie, który wybrałam na stronie konto-jobman.biuropromo.pl??

Wybrałam termin, nie dostałam telefonu, nie miałam pojęcia, że mam pracę. Teraz konsultantka wymaga kary 150 zł. Rozumiem karę, gdybym była poinformowana o tym, że zapisują mnie na wybrany przeze mnie termin. Niestety, ani telefonicznie ani mailowo nikt tego nie zrobił. Więc chcę wiedzieć - jak konsultantki potwierdzają terminy???
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2015-04-03 09:17:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witamy,
Konsultant może potwierdzić godziny na kilka sposobów: telefonicznie, poprzez wiadomość sms, mailowo lub też zamieszczając stosowną informację na Koncie Pracownika. Prosimy o kontakt z Rzecznikiem Pracownika, jesteśmy pewni że uda nam się wspólnymi siłami wyjaśnić nieporozumienie.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
zdjecie uzytkownika
Anna - 2015-04-03 11:27:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziękuję serdecznie za odpowiedź. Pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
xlecter - 2015-04-06 00:16:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jobman.pl - 2015-03-25 09:36:23]:
A jeśli np. złamię nogę albo rękę na godzinę przed rozpoczęciem zmiany TO CO?!Też mi wlepicie karę????!!!
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2015-04-07 09:35:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xlecter - 2015-04-06 00:16:08]:
Wówczas aby uniknąć kary, wystarczy przedstawić zwolnienie lekarskie.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
zdjecie uzytkownika
marian - 2015-04-10 14:03:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie najbardziej mnie niepokoją te jakieś kary o których wspomnincie. napiszcie proszę kochani jak to dokładnie ujęte w umowie jest i czy kantów nie ma
zdjecie uzytkownika
major - 2015-04-14 12:36:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2015-04-15 09:25:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [major - 2015-04-14 12:36:12]:
Jak już kiedyś wspominaliśmy - proponujemy zapoznać się najpierw ze znaczeniem określenia, bądź nie używać ich bez zrozumienia, ponieważ jest to krzywdzące wobec naszej firmy oraz naszych Partnerów. Jesteśmy marką uznaną i wiarygodnym partnerem licznych firm, z którymi współpracujemy, co można zweryfikować chociażby poprzez zapoznanie się z referencjami.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
zdjecie uzytkownika
AniloraK - 2015-04-18 20:38:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niestety nic ciekawego.
W centrali w Krakowie na wyższych stanowiskach sama rodzinka (wiem, bo tam kiedyś pracowałam), nie mam co do tego pretencsji, gdyby osoby te wykonywały to w należyty sposób ale 90% swojego czasu
spędziają na fajce a wynagrodzenie dostają znacznie wyższe, no ale takie jest życie. O awans nie ma sznas, prędziej rodzinka dostanie lepsze stanowisko niż zwykły szary pracownik, który zostaje
po godzinach (oczywiście nikt mu za te godziny dodatkowe nie płaci tak jak jest to zapisane w kodeksie, czasem dostanie się parę groszy, ale to jest wyjątek. W skrócie... mając umowe na cały etat przeważnie
wyrabiasz 1,5 a kasę dostajesz jak za 1. Odebrać tych nadgodzin też nie możesz. Ktoś mógłby się temu przyjżeć..., bo tak być nie powinno, czysty wyzysk.
Na kasach (jako zleceniobiorca) stawki śmieszne, u konkurencji jest znacznie lepiej. W biurach regionalnych często pracują niekompetente osoby które wiedzą tyle co nic i często wprowadzają w błąd.
zdjecie uzytkownika
aya - 2015-04-23 13:04:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam, opieszałość pracowników, doproszenie się o cokolwiek graniczy z cudem. Niekompetencja konsultantów jest zatrważająca, nie potrafią udzielić odpowiedzi na najprostsze pytania. Żenada.
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2015-04-23 13:14:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aya - 2015-04-23 13:04:44]:
Witamy,
jeżeli pojawiły się jakieś problemy podczas współpracy, to nasz Rzecznik Pracownika chętnie pozna szczegóły. Zapraszamy do kontaktu, poprzez formularz na naszej stronie internetowej.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
zdjecie uzytkownika
kolti - 2015-04-24 22:48:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może jednak coś się zmieniło w Jobmanie. Bo z tego co tam kolega napisał wyżej wszelkie niedogodności można z nimi wyjaśnić. Ciekawe jakie to ma odzwierciedlenie w rzeczywistości.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jobman
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Jobman?
Zadaj pytanie