Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Jobman

Pracowałeś w firmie Jobman i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
zniesmaczona - 2015-01-16 13:59:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najgorsza firma w której pracowałam !!!!!!!
nikomu nie polecam, stawka 5 zl za godzine to jest zart. a najlepsze jest to, że zadzwoniłam dziś do firmy i powiedzialam, że nie dam rady przyjsc do pracy jutro, bo dzieci zachorowaly na grype zoladkowo-jelitowa i nikt nie bedzie ich pilnowal bo latwo sie zarazic a ten beszczelny tym z biura powiedzial ze go to nie interesuje i mam jutro isc do pracy bo nie maja zastepstwa i do tego dostane kare. smiechu warte. nie pojde bo po pierwsze ja moge byc zarazona i co klientow mam zarazic (nikomu tego nie zycze) a po drugie to dzieci ktore wymiotuja i maja biegunke nie zostawie bo moze sie okazac w kazdej chwili ze do szpitala trzeba jechac. wiem ze na umowie pisze ze kare dostane ale dla mnie dzieci i ich zdrowie wazniejsze.. a nie jakies rozkazy bo pani musi a gow.o musze i tyle.
zdjecie uzytkownika
zniesmaczona - 2015-01-16 14:32:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
juz zmienilam:) i tam przynajmniej nie mieli problemu z tym ze nie moge przyjsc, a w jobman oferta pracy raz na 2 tygodnie
zdjecie uzytkownika
kazik - 2015-01-27 17:27:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jednym z ciekawszych jest &5 pkt 7 umowy z "Jobman" Oto on:
7. Bez pisemnej zgody Zleceniodawcy, w okresie obowiązywania niniejszej umowy, jak również trzy miesiące po jej rozwiązaniu lub wygaśnięciu, Zleceniobiorca zobowiązuje się nie zatrudniać na podstawie jakiejkolwiek umowy (w szczególności umowy o pracę czy umowy cywilnoprawnej) u innych podmiotów celem świadczenia pracy i/lub usług w miejscu wykonywania, niniejszą umową, zlecenia. W przypadku naruszenia tego zobowiązania Zleceniobiorca zostanie obciążony karą umowną w wysokości 2000 zł za każdy stwierdzony przypadek

Brawo. Nie zapewnimy Ci pracy i nie damy pracować gdzie indziej.Czytajcie uwaznie treśći umów.
zdjecie uzytkownika
rafgie - 2015-01-28 09:05:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kazik - 2015-01-27 17:27:08]:
Z tego co napisałeś wynika, że nie można pracować w tym samym miejscu dla innej agencji, a nie że jesteśmy przywiązani do Jobmana. I z doświadczenia wiem, że większość agencji korzysta z takich zapisów.
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2015-02-02 09:39:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba nie do końca jest Pan zaznajomiony ze znaczeniem określenia "firma krzak", prosimy o nieposługiwanie się sformułowaniami, których znaczenia Pan nie zna - zwłaszcza, że są one nieprawdziwe i krzywdzące w stosunku do naszej firmy.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
zdjecie uzytkownika
Ktos5 - 2015-02-18 03:38:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Obecnie jestem zatrudniona w Jobmenie w oddziale w Krakowie, szczerze moje pierwsze wrażenia przed rozpoczęciem przygody z ta firma byly negatywne ale z czasem zmieniłam zdanie. Owszem moze wyplata jest mizerna ale dla osoby takiej jak ja bez żadnych zobowiazań finansowych jak najbardziej mi odpowiada. Panie z biura bardzo mile zawsze jak mam jakis problem to mnie rozumieja nawet jesli z powodu choroby nie jestem w stanie przyjsc wszystko da sie wyjasnić na moja korzysc. Takze dla ludzi bez wygórowanych ambicji lub dla osób zaczynajacych swoja przygode z praca jak najbardziej moge ich polecić.
zdjecie uzytkownika
sawyb - 2015-02-26 23:36:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma Jobman.pl jest częścią Biuro Promo Sp. z o.o. powstałą w odpowiedzi na stale rosnące potrzeby rynku usług: pracy tymczasowej i outsourcingu pracowników. To dynamicznie rozwijającą się firma wyróżniającą się spośród innych organizacją, elastycznością oraz wysoką jakością świadczonych usług .Zatrudniaja pracowników zarówno do prac tymczasowych jak i długoterminowych.
zdjecie uzytkownika
teranowa - 2015-03-02 08:16:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś mi może odpowiedzieć czym jest Kasa- Grill w Carrefurze? Często pojawia się w wolnych terminach w grafikach Jobmana i się zastanawiam czy to jest to stanowisko z ciepłymi przekąskami?
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2015-03-02 13:07:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [teranowa - 2015-03-02 08:16:34]:
Witamy,
dokładnie tak - jest to stanowisko z ciepłymi posiłkami.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
zdjecie uzytkownika
bułaispóła - 2015-03-02 21:40:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Łaaaaa, uciekajmy! Problem z grafikiem, niby praca jest ale faktycznie jej nie ma. Jeśli umawiam się z kimś na pracę w danym dniu i o danej godzinie i ktoś mnie zapewnia że tak będzie, to niech faktycznie jest ta praca... Czasem żeby iść do pracy to muszę ponosić dodatkowe kosza- opiekunka do dzieci nie jest za darmo, stołówka szkolna kosztuje, nawet grosze ale kosztuje.A jak przychodzi co do czego i mam wszystko dogadane i ustalone to Jobman nie ma dla mnie oferty. No śmiech na sali. Każda lalunia z biura ma na 100% prowizje za każdego z kim podpisze umowe...i w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mają czy ten ktoś pójdzie dziś do pracy czy może za trzy dni, ważne że lalunie maja prowizje. Żenada i żal. A płaca, lepiej na myjni płacą płacą, bo 8,50 zł/h niż na kasach i halach w supermarketach , i na myjni przynajmniej praca jest w miarę stabilna jeśli chodzi o dni i czas pracy a tego o Jobmanie powiedzieć nie można.
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2015-03-03 11:05:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witamy,
najczęściej anulowanie zlecenia nie wynika z winy Konsultantów, a z powodu anulacji przez Klienta (zmniejszenie zapotrzebowania na personel). Wówczas w miarę możliwości - staramy się zaproponować alternatywne zlecenia. Kompletnie nie mamy natomiast pojęcia skąd stwierdzenie dotyczące prowizji rzekomo pobieranych przez "lalunie" - ponieważ nic nam na ten temat nie wiadomo.
Prosilibyśmy również o nieco więcej taktu w stosunku do osób, które robią co mogą aby zapewnić Państwu pracę.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
zdjecie uzytkownika
bółaispóła - 2015-03-03 19:25:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Jobman.pl - 2015-03-03 11:05:02]:
Że niby Klient nie potrzebuje ludzi do pracy? A to ciekawe, bo tak się składa, że wielokrotnie od kierownika słyszałam zapytanie dlaczego nie przychodzę do pracy, skoro wszyscy wiedzą, że mam dzieciaczki i potrzebuję kasy. No to tłumaczę, że agencja nie ma terminów, bo są ciągle anulowane. A kierownik na to pokręcił głowa i zrobił oczy jak pięciozłotówki i dodał, że nic o tym mu nie wiadomo, ba, nawet pofatygował się by podejść do komputera i sprawdzić czy faktycznie oni jako klient robili rezygnacje z pracowników. I okazało się, że jest mega zapotrzebowanie na ludzi. I niby osoby pracujące w tej agencji robią co mogą by zapewnić komuś pracę? W którym miejscu? Często bywałam u was i jakoś nigdy nie słyszałam, żebyście szanowne Panie robiły cokolwiek prócz pierd*** kotka za pomocą młotka, czyli tak naprawdę się obijacie i gadać pierdoły. Wiecie, że ludzie oczekują od was pracy, to stańcie na rzęsach i tańczcie nawet kankana by tym ludziom dać pracę, nawet pojedyncze zlecenia. Przecież z nieba nie leci tak negatywna opinia o was- jedna z najgorszych agencji, długie przestoje w pracy, firma na zasadzie ERDOL ,WEŹ SIĘ PAN ODPIERD*** jeśli deklarujecie pracę z elastycznym grafikiem, to nie oferujcie pracy w sztywno określonych dniach i godzinach, szukajcie kompromisu z Klientami i przestańcie patrzeć na nas z pogardą jakbyśmy byli żebrakami, bo równie dobrze wy szanowne Panie możecie być na naszym miejscu jeśli wszyscy zaczną od was uciekać do konkurencji.
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2015-03-04 09:59:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie mamy wpływu na to co mówią kierownicy sklepów - wypowiadamy się na tematy, na które mamy pełną wiedzę. Proszę nam wierzyć, że gdybyśmy nie robili tego co do nas należy, nie bylibyśmy firmą którą jesteśmy - a jeśli chodzi o negatywne opinie to zawsze będą się pojawiać i tego mamy pełną świadomość.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
zdjecie uzytkownika
gonzo - 2015-03-10 15:23:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
stanowczo odradzam info wieslaw125@WP.PL
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-03-14 14:01:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Widzę, że osoby z firmy jobman odpowiadają tu na pytania. Zastanawia mnie jedna bardzo dziwna sprawa. Dlaczego i jakim cudem studenci mają stawę brutto wyższą od tych co muszą być rozliczaniu na pełnym ZUSie ???? Ja rozumie stawkę netto. Mam ją mniejszą z powodu zabrania mi składek na ubezpieczenie. Jednak dla mnie to jest karygodne aby brutto stawi były zróżnicowane!!!!!! W poprzedniej firmie w której pracowałam stawka BRUTTO była identyczna dla wszystkich, jedynie to co dostawało się na rękę różniło się dla osób uczącących się do 26 roku życia i dla osób po 26 r.ż. Dla mnie osobiście jest to okradanie już i tak poszkodowanych przez przepisy ubezpieczeniowe pracowników!!!!! Przy takim rażącym traktowaniu pracownika zaczynam się zastanawiać nad rezygnacją. Bardzo rozczarowany pracownik firmy jobman
zdjecie uzytkownika
Ciocia Dobra Rada - 2015-03-19 09:07:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kazik - 2015-01-27 17:27:08]:
Pracuje ktoś 4h w np. Tesco na Targowej z agencji X, później 4h z agencji Y... robi manko kilka stówek... kogo wtedy ma obciążyć Tesco Agencję X czy Y?? albo zleceniobiorca wyrządza szkodę (kradzież) i co wtedy... kto zgłasza to na policję?
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2015-03-19 09:35:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ciocia Dobra Rada - 2015-03-19 09:07:01]:
Właśnie m.in. stąd wynika nasz zapis w umowie. Niemniej jednak, Pracownik powinien rozliczyć się po każdej zmianie. Jeżeli Zleceniobiorca wyrządza szkodę (taką jak np. kradzież) wówczas to market zgłasza to odpowiednim organom.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
zdjecie uzytkownika
laik - 2015-03-19 16:59:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@gonzo, może zamiast wysyłac maile na lewo i prawo napiszesz tutaj publicznie dlaczego to odradzasz, bo z tego co widze jobman chętnie odpowiada i wyjasnia wszelkie spory, to może to Ty nie dopełniłeś jakiś formalności, czy po prostu byłes złym pracownikiem. Nie wydaje mi sie, żeby ta agencja była jakas zła.
zdjecie uzytkownika
Shadow - 2015-03-21 20:13:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam pytanie czy można odwołać przez i Internet rezerwacje? I jaka kara grozi za nie przyjście do pracy
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2015-03-23 09:45:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Shadow - 2015-03-21 20:13:02]:
Jak najbardziej - zmianę można odwołać również przez internet. Należy pamiętać o zachowaniu minimum 48 godzin od rozpoczęcia zmiany. Jeśli chodzi o kary za nieobecność, to informację na ten temat można znaleźć w umowie.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2015-03-25 09:36:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-03-14 14:01:57]:
Zróżnicowanie stawek istnieje, ale nie wynika to z naszej dobrej czy złej woli tylko jest uwarunkowane szeregiem czynników. Lokalizacja, klient, zakres zadań zleconych, okres wykonywania zlecenia – wszystko to ma swój istotny wpływ na to, że poszczególne stawki różnią się od siebie. Nie można zatem patrzeć tylko na wysokość stawek, a pomijać te uwarunkowania.

Należy pamiętać jeszcze o jednym - jedną z naczelnych zasad kodeksu cywilnego jest zasada swobody umów, zgodnie z nią: strony zawierające umowę mogą ułożyć stosunek prawny według swego uznania, byleby jego treść lub cel nie sprzeciwiały się właściwości (naturze) stosunku, ustawie ani zasadom współżycia społecznego.
zdjecie uzytkownika
katiescarlet36 - 2015-03-25 19:54:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zniesmaczona - 2015-01-16 13:59:42]:
Jesli chodzi o kare to jest dosyc wysoka .Ale zawsze mozna wziac zwolnienie lekarskie przed praca i pojechac do nich wreczyc osobiscie lub przez meza.Pojechac jesli ktos jest z Warszawy to przy RotundziePKO Al.Jerozolimskie 44Pok 220 lub przez e -mail napisac do nich ze sie nie przyjdzie i ze jest sie na zwolnieniu
zdjecie uzytkownika
Sokrates - 2015-03-28 22:08:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mnie natomiast trapi skąd w tej Agencji tak niskie stawki? Trochę jak dla jakiś murzynów.... Przykładowo konkurencja potrafi zapłacić dużo więcej. Nieco to słabe.
Liczę że ktoś mi to w miarę racjonalnie wyjaśni.
zdjecie uzytkownika
koliber - 2015-03-29 13:31:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rafgie - 2015-01-28 09:05:19]:
Ja rozumiem ten zapis w taki sposób: podpisałem umowę z Jobmanem i w trakcie jej trwania pracowałem w Tesco i w Auchan na terenie Warszawy. Zakończyłem współpracę z Jobmanem i przez 3 miesiące nie mogę podjąć pracy dokładnie w tych dwóch marketach w Warszawie.
zdjecie uzytkownika
Jobman.pl - 2015-03-30 09:41:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sokrates - 2015-03-28 22:08:21]:
Temat stawek poruszany był już chyba stukrotnie, wystarczy spojrzeć kilka postów w górę. Stawki są zróżnicowane w zależności od stanowiska, lokalizacji, formy zatrudnienia, statusu ubezpieczeniowego, etc.

Pozdrawiamy,
Zespół Jobman.pl
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jobman
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Jobman?
Zadaj pytanie