Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o pepco

Pracowałeś w firmie pepco i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ciekawa - 2014-11-12 13:48:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
witam, jak wygląda sprawa z wyjazdem do innego miasta na szkolenie 5-dniowe nowych pracowników?zakwaterowanie, wyżywienie, pokoje?
zdjecie uzytkownika
NOWA** - 2014-11-12 22:02:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Jakie są zarobki w Pepco
Ile zarabia Kierownik A ile zastępca
Proszę podajcie
zdjecie uzytkownika
Nana - 2014-11-13 21:31:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zastanawiam się nad aplikowaniem do Centrali na stanowisko "Specjalista ds. analizy danych". Czy ktoś może powiedzieć jakie warunki panują w centrali? Czy warto? Jakiej mniej więcej wysokości są zarobki?
zdjecie uzytkownika
fargo - 2014-11-23 14:16:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Nana - 2014-11-13 21:31:02]:
czytałaś powyżej opinie na temat tego jakie warunki panują w pracy na sklepie ? nie sądzę , aby dużo lepiej miało być w centrali. Oczywiście o ile nie zajmujesz jakiegoś naprawdę wysokiego stanowiska, na którym juz nie wypada Ci zapłacić wyższej kwoty. Centrala to lepszy wybór niż jakikolwiek sklep pepco
zdjecie uzytkownika
zosia - 2014-11-23 15:24:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowa - 2014-10-15 15:20:34]:
Nowa czy możesz przybliżyć jak wyglądała rekrutacja?
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-11-23 23:58:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [centrala? - 2014-09-19 15:55:02]:
szczerze odradzam, szukają łosia dla głównej księgowej, która i tak już nic nie robi, żeby wszystkie nowe rzeczy, wynikające z rozwoju firmy zepchnąć na to stanowisko i jeszcze zapłacić marne grosze. Pomijając fakt, że głównej księgowej 3/4 roku nie ma w pracy, a to urlop a to zwolnienie lekarskie
zdjecie uzytkownika
kasiula241 - 2014-11-24 17:24:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tom - 2014-09-09 22:13:36]:
witam szukam pracy jestem z Piotrkowa Trybunalskiego i pomyslałam własnie o pepco ale nie wiem jak złożyc cv i gdzie? często kupuję tam ciuszki i bardzo mi się tam podoba mają też super drobiazki do domu kupiłam tam dużo rzeczy do wykonczenia wnętrz w moim nowym domku
zdjecie uzytkownika
czemnik - 2014-11-26 17:08:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Malina - 2014-07-20 23:21:44]:
Matole,to są opinie o PRACODAWCY. Rozumiesz ?
Pewnie nie,bo porobiłaś takie błędy,że szkoda gadać.

DO SZKOŁY,A NIE NA ZAKUPY !
zdjecie uzytkownika
Ppep - 2014-12-04 12:35:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
pracuje w pepco i nie polecam, najniższa krajowa, masa stresu, wyzysk, podział i fałsz w całej firmie.. Dobre na zaczepke ale nue jest to wartościowa praca. Nie polecam niestety... :-(
zdjecie uzytkownika
riki - 2014-12-07 17:57:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ppep - 2014-12-04 12:35:06]:
zgadzam się z @Ppep , odnośnie kwestii , że praca w Pepco jest tylko pracą czasową, na moment. Jest dobra jeśli szuka się czegoś w międzyczasie ,a nie chce się zostać na lodzie z niczym . Na dłuższą metę również bym nie polecał choć wiem że są wytrwali w boju którzy dość długo tu już potrafili przetrwać
zdjecie uzytkownika
sosnowiec - 2014-12-09 12:22:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca w sobie jest nawet dobra fakt dużo pracy,ale o osoby z którymi się pracuje są obłudne( usunięte przez administratora )tyczy sie kierownika i zastepce, nie można mieć za dużo tam do powiedzenia,oraz robią z ciebie kozła ofiarnego po czym zwalniają nie mówiąc dlaczego.
zdjecie uzytkownika
lenka - 2014-12-11 19:37:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W świebodzińskim Pepco dziewczyny zmieniają się co chwilę bo tam jest koszmar. Trzyma się tylko kierowniczka i jej dwie przydupaski. Robią specjalnie manka w kasie nowym dziewczynom, nie wspominając o pomiataniu.Te co odeszły zgłaszały nawet do góry że kierowniczka kradnie i poniewiera ludźmi. Klienci też się na nią skarżą.A dlaczego wciąż pracuje, nie wiadomo. Uwaga na Świebodzin !
zdjecie uzytkownika
dr 1 - 2014-12-17 19:15:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pepco to DNO !!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Portuga - 2014-12-22 09:32:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że to nie jest kwestia tylko Świebodzina. Sklepy typu Pepco funkcjonują i żyją dzięki naprawę tanim cenom. Nie zawsze oznacza to oczywiście wielkie wpływy do kasy a co za tym idzie warunki dla pracowników również nie będą zbyt wysokie. Jeżeli do tego jeszcze dochodzi kiepski manager czy coś takiego to już pełen obraz nędzy i rozpaczy się klaruje - czyż nie mam racji?
zdjecie uzytkownika
Tobiasz - 2014-12-27 21:15:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
W zarządzie Pepco siedzą prawie same grubasy anglicy. Managerowie funkcyjni i kierownicy w działach to dupki lub warszawskie cioty podkupienione z innych sieci handlowych którzy mają za zadanie poniewierać ludżmi. Wymiotować mi się chce jak widzę że Pepco chwali się na swoich stronach że zdobyło nagrodę wiarygodnego pracodawcy i jest gizelą biznesu. Uważam że firma jest niewiarygodna i stosuje mobbing. Niech pochwali się na swoich stronach internetowych że ludzie w centrali pracują nawet 2 lata na umowę zlecenie; bzudrnymi naganami dla sprzedawców za to że conajmniej oferowali produkt przykasowy klientowi ale go nie sprzedali i zadaniami stawianymi ludziom w których sami kierownicy i managerowie nie wiedzą o co chodzi. Pepco niech się wali.....zdecydowanie jestem na nie.....
zdjecie uzytkownika
kleofas - 2014-12-30 22:08:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Firma Pepco jest to fima ktora trzeba omijac z daleka i duzym lukie, oszukuja i wyzyskuja ludzi. Mlodzi ludzie pomiataja starszymi i odpowiedzialnymi pracownikami. Grafik pracy jest zmieniany jak sie podoba kierowniczce np, w tym przypadku mowa jest o kierowniczce w sklepie Pepco w Tomaszowie Mazowieckim przy. ul Jana Pawla. Ki
Najpierw zapraszani sa ludzi e do pracy, obiecuja komfort pracy i stosuja tzw, mobing. Gdzie jest Inspekcja Pracy i takze inne kontrole ktore ktore powinny sprawdzic co sie dzieje w tym sklepie..A moze by tak zaprosic takie instytucje zeby sie zainteresowaly kierownictwem w tym sklepie. Ludzie pracujacy w tej firmie sa zestresowani i poniewierani , traktowani jak smiecie, Czy tak moga traktowac tak ludzi? kierownictwo tego sklepu nadaje sie tylko do kamieniolomow a nie do rzadzenia ludzmi, Mlode kierowniczki a rozumu za grosz. Mieszkancy Tomaszowa Maz. mam nadzieje ze rozeslecie ta opinie po calym miescie i wiecej nikt tam pracy nie podejmie za zadne pieniadze.
zdjecie uzytkownika
anty pepco - 2015-01-05 09:20:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tobiasz - 2014-12-27 21:15:02]:
Jest dokładnie tak jak piszesz. Najgorsze, że docenia się najbardziej nierobów i ich szybko awansuje, nie powiem za co. Potem pomiatają innymi i traktują ich jak gówno. Jest kilka takich kierowniczek w centrali, zwłaszcza jedna gwiazda, której się wydaje, że bez niej firma padnie... Niedobrze się robi jak się na to patrzy...
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-01-05 12:45:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no co ty, dlaczego miałoby tak być, że docenia się najbardziej nierobów i ich szybko awansuje? no nie sądzę, żeby awansowało się pracowników za nic tak naprawdę.. poza tym zastanawiam się jeszcze jak z wynagrodzeniem jest u Was, chodzi mi o to, czy na pewno dobre płatne to jest wszytsko czy tak średnio?
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-01-07 14:49:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ktos - 2014-10-14 13:23:57]:
no tak zwracaja,ale dlaczego oni maja jakies swoje smieszne stawki za km???po co podawac caly RYSOPIS pojazdu,ile pali itd..skoro oddaja ci hajs wedlug swojego widzi mi sie,czyli polowe stawki ,ktora sie faktycznie nalezy za przejechane km!!???
zdjecie uzytkownika
wnerwiona!!!! - 2015-01-07 14:58:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
błagam,niech PIP sie zajmie tymi swietymi krowami w pepco!!!niech sprawdzi co tam sie dzieje i jak ludzi traktuja???!!!
zdjecie uzytkownika
jestok - 2015-01-08 00:23:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej,
Cieszę się, że nie przeczytałam tych opinii przed podjęciem pracy w Pepco... Większość problemów widzę, jest tutaj z kierownictwem sklepów. Ja od razu dostałam umowę o pracę (pracuje krótko, mniej niż pół roku), pieniądze, fakt nie są jakieś wielkie i to przydałoby się zmienić. Jeeednak - jestem gotowa za tyle pracować i robię to z uśmiechem. Czemu? Pracowałam w wielu różnych sklepach - raz zarabiałam dużo, a raz mało - najważniejsza jest jednak atmosfera w pracy. Wolę zarabiać mniej ale nie osiwieć przed trzydziestką - dlatego zostaję w moim Pepco bo jest naprawdę (o dziwo :P)w porządku. Kierowniczka - cóż się będę rozpisywać - po prostu NORMALNA, zdrowo myśląca kobieta (a przy tym nie da jej się nie lubić bo jest sympatyczna i miła). Jeśli jest jakiś konflikt wysłuchuje obu stron, nie faworyzuje nikogo. Przerwy - mam potrzebę to idę, chcę zapalić - idę. Wszystko oczywiście w granicach rozsądku - w końcu to praca a nie wczasy. Każdy pracuje tak samo, kierowniczka nie boi się wziąć do ręki miotły czy mopa albo stanąć na kasie. Pracuje równo z nami. Byłam tym naprawdę pozytywnie zaskoczona bo zazwyczaj miałam kierowników z piekła rodem i mogłabym napisać całkiem grubą książkę o mobbingu. Grafik jest układany z głową. Nie ma sytuacji pracy parę dni pod rząd po 12 godzin (często następny dzień jest wolny lub pracuje się np. 6 godzin). Moja kierowniczka opanowała, to trudne dla tak wielu kierowników Pepco (z tego co piszecie) zagadnienie, jakim jest wydajność i wytrzymałość pracownika. Owszem, jest ciężko, często po powrocie do domu nie mogę już mówić, o chodzeniu nie wspominając - ale tak to już jest w sklepie. Albo się do tego człowiek nadaje albo nie. Mi osobiście 12 godzin mija w mig bo zawsze jest pełno pracy i nie ma nawet chwili żeby się nudzić - ale to tylko kolejny plus. Co do proponowania produktów przykasowych czy doładowań to nie mam pojęcia czemu co poniektórzy mają z tym problem. Przecież to część waszej pracy, za to dostajecie kasę...

Praca dla ludzi pracowitych, niebojących się spocić czy ubrudzić - nie dla leni, niestety :) - przy normalnym kierownictwu oczywiście.
Pracuję w Łodzi :)
Pozdrawiam wszystkich byłych i obecnych pracowników Pepco, nie dajcie sobą pomiatać jeśli coś złego się dzieje od razu reagujcie :)

Jeśli jesteście zainteresowani pracą w Pepco - idźcie, nie zaszkodzi może traficie na dobre kierownictwo - mi się poszczęściło :)
zdjecie uzytkownika
ania - 2015-01-09 20:34:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Moja opinia o sklepie pepco w stalowej woli woj.podkarpacie jest wprost oburzajaca. Tudziez spotkalam sie z niemila obsluga, jest tam taka dziewczyna sredniego wzrostu, wymalowana i wystrojona,panoszy sie po sklepie jakby byla bogiem. Rzadzi innymi wspolpracownicami . Drugga zas pani ktora mnie obslugiwala rzucila mi reszte ze az spadla na ziemie. Od dlugiego czasu dokonuje tam zakupow ale zauwazylam ze strasznie wykorzystuja. nie da sie tego ukryc. Kiedys jak bylam z corka to pracownica pomiataly, kazaly jej zamiaatac i myc a same staly za kasa i chichraly sie. Polowa zalogi powinna wyleciec stamtad. Nie wiem kto tam zatrudnial i czym sie kierowal.
zdjecie uzytkownika
januszka - 2015-01-19 16:10:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no dobra ania tak krytycznie piszesz o tym sklepie to moze tam kogos beda nowego poszukiwali - powiem szczerze, ze bardzo zależy mi na nowej pracy, bo tak już siedzę na bezrobociu za długo i chciałęm znaleźć pracę w której mógłym się sprawdzić. Wiecie pewnie jak to jest - pomożecie mi jakoś w tym wszystkim ?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Godzinna obsuwa zamiast na 11 to weszłam o 12 - przed sklepem dobrze, że w galerii na ławce przynajmniej było można usiąść i pogadać sobie. 4 kobitki przede mną, i jeszcze 2 za mną - z tego 2 laski które już pracują w Pepco - przyszły sobie bo chcą sklep zmienić bo mają za daleko od domu a ten nowy to jest blisko - wiec od razu wiadomo co jest grane !!! osób z 20 na rozmowie a 6 na sklep potrzebne z czego te 6 to już pewnie ci co tam pracują tylko chcą miejsce zmienić. Oczywiście panie rekruterki z 20 lat góra na karku nawet podstawowych zasad kultury nie znają - po pierwsze się przedstawić - już gadały ode chcenia i wielka ściema co to nie za sklep jakbyś na kierownika całego Pepco szła. Oczywiście miały na następny dzień na 99% zadzwonić do południa - nadzieja matką głupich.
Pytania: Ogólna ściema - co byście zmieniły w sklepie, co jest najważniejsze, jakie doświadczenie itp pierdu pierdu. Bajera i tak już mamy dawno swoich tylko trzeba wielką rekrutacje - bo pewnie mają za to grubo płacone. I jeszcze gdzie to na szkolenie nie pojedziesz
zdjecie uzytkownika
ZWIĄZKI - 2015-01-24 09:14:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DZIEWCZYNY ZAŁOŻYLIŚMY ZWIĄZKI ZAWODOWE:)IM NAS WIĘCEJ TYM WIĘKSZA SIŁA W NAS. OCZYWIŚCIE KAŻDY MOŻE SIĘ PRZYŁĄCZYĆ.JEŻELI KTOŚ BĘDZIE CHĘTNY TO NAPISZCIE TO WAS POKIERUJE DALEJ. A TO POTWIERDZENIE ŻE JUŻ DZIAŁAMY:

http://www.solidarnosc.org.pl/aktualnosci/wiadomosci/rozwoj/item/9986-solidarnosc-to-dobra-droga-dla-nas

POZDRAWIAM:)
zdjecie uzytkownika
smerfetka - 2015-01-24 22:28:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawa - 2014-11-12 13:48:19]:
w pepco na premie nie masz co liczyc minimalna premia to 80zl wiecej nie wiem bo nie dostalam . Nie ma realizacji budzetu to nie ma premi a wypalta na najnizsza krajowa na stanowisku kasjer sprzedawca. kierownik pewnie z jakis 300zl wiecej.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie pepco
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy pepco?
Zadaj pytanie
x