Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o pepco

Pracowałeś w firmie pepco i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
- 2013-09-23 12:02:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I te makabryczne dostawy,dzwiganie cięzkich pudeł.
Towar powtarza sie non stop a potem zalega na magazynie
zdjecie uzytkownika
Kate - 2013-09-26 20:07:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hej,

czy ktoś pracuje/ pracował w centrali w Poznaniu? Jakie wrażenia?
zdjecie uzytkownika
XXX - 2013-10-01 14:52:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Kierowniczka [usunięte przez moderatora] swojego przełożonego Pana [usunięte przez moderatora] nazywa[usunięte przez moderatora] i śmieje się z jego nieznajomości procedur- no ale przy nim to jest grzeczniutka jak trusia:) problemy rozwiązuje jednym cięciem- zwalnia- 0 dialogu, analizy sytuacji- a gdzie znajomość procedury "Trudna sprawa"? Do tego przeklina okropnie i co chwila wychodzi na "papieroska"- no cóż dziewczyny zrobiłyście błąd zwracając się do niej o pomoc. Kiedyś ktoś pozna się i na niej i na tej Waszej byłej kierowniczce. Zapomnijcie o Pepco- szkoda nerwów.
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2013-10-02 15:54:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie dziewczyny z Pepco:)tez pracuje w Pepco od 1,5roku z wiekszoscia opini moge sie zgodzić czyli duzo pracy duzo palet z towarem ciagłe upychane na sklepie ciagłe układanie w magazynie biuletyny nie robia na mnie juz wrazenia.Stanie na kasie faktycznie nie nalezy do najmilszych ze wzgledu na klientów.Jesli chodzi o załoge to nie moge narzekac kolezanki spoko naprawde mozemy na siebie liczyć kierowniczki tez wporzadku i tu nie przesadzam "nie słodze":).Ogólnie jest dużo pracy i robi sie w ciągłym pedzie ale jakos to polubiłam czas szybko leci i te 12h czasami nie starcza.Pozdrawiam Was dziewczyny.Kasia
zdjecie uzytkownika
xxx - 2013-10-02 16:38:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak nie ma innej- to i pracę w pepco można polubić...
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-11 11:03:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxx - 2013-10-02 16:38:07]:
chyba trzeba :(
zdjecie uzytkownika
momo - 2013-10-17 23:31:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
fajna firma
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-21 16:20:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [momo - 2013-10-17 23:31:54]:
fajna firma powiadasz... no ciekawe ciekawe pod jakim względem?? pod względem zatrudnienia tragedia tragedia i jeszcze raz tragedia!! Najniższa krajowa a pracownicy to tania siła robocza, wyzysk wyzysk i jeszcze raz wyzysk!! 1200zł do wysokich miesięcznych obrotów to poprostu cyrk. Tak naprawde jak dostajesz te pieniądze to nie wiesz co z nimi zrobić! zapłacić kredyt, kupić dziecku lekarstwa czy może coś do gara!! Pod względem klienta to asortyment całkiem niezły. Zdarza się zupełna chińszczyzna tandeta ale znajdzie się też coś w miarę dobrego. Tak do końca papko szału ie robi!!
zdjecie uzytkownika
agak - 2013-10-29 20:07:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tez pracowałam a pepco w swarzedzu wiec zgodze sie z opiniami zeby omojac szerokim łukiem. kierowniczka (usunięte przez administratora) masakra kobietka wspolczuje tym laskom co tam jeszcze pracuja
zdjecie uzytkownika
cekus90 - 2013-11-04 12:26:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam was dziewczyny nie wiem czego wy oczekujecie od pracy,w każdej pracy trzeba ciężko pracować i nie ma pracy gdzie niema ciężkich rzeczy,paracowalam w dwóch sklepach w Katowicach i Chorzowie jestem zadowolona z tej pracy zespol swietny kierowniczki po prostu do rany przyłóż,zawsze pomogly gdy się czegos nie wiedziało i wszystko jasno objasnily...Ciesze się nie zmiernie ze trafiłam na ta firme i ze mogę pracować z tak wspaniałymi ludzmi,nie każdy sklep jest taki sam.... na kazdym sklepie pracują rozni ludzie...a co do zarobkow nie sa zle,wyrobi się budżet to ma się premie,na swieta zawsze jakas dodatkowa kasa jest.....ciesze się ze mogę kontynlowac swoja prace w kolejnym nowo otwartym sklepie w Katowicach...:)
zdjecie uzytkownika
kasjerka - 2013-11-27 13:30:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej Dziewczyny. Ja pracuje w Pepco 1 rok.Jestem zadowolona bo mam umowe na 3/4 etatu i dostaje dobra wypłate bo mam 1100 a czasami 1200zł. Niekturzy pracuja cały miesiąc żeby miec taka pensje a ja mam dużo dni wolnych, więc myśle za nie ma co narzekać,te co narzekały i ciagle im sie nie podobało to teraz kiblr myją i juz nie pracują w pepco. Pozdrawiam wszystkie zadowolone
zdjecie uzytkownika
alka - 2013-11-28 14:45:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No faktycznie 1100 a czasami 1200zł- tylko się cieszyć i uszami klaskać. Niektórzy jak już coś dowalą...:)
zdjecie uzytkownika
franciszka - 2013-12-18 21:19:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Mam pytanko- na czym polega praca Kierownika Rejonu i czy warto aplikować na to stanowisko??
zdjecie uzytkownika
Miśka - 2014-01-15 12:21:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze, że znalazłam tą stronę, zanim udałam się w sprawie pracy do sklepu Pepco...
Pracowałam dość długo w sklepie, czasami było ciężko, zero wolnego, ale zarobki adekwartne do wykonywanej pracy, duży szacunek dla pracownika, to on był równie ważny jak klient, nie było żadnych przerw wyznaczonych, jak był czas można było zjeść śniadanie, obiad, iść na kawę i zjeść kolację, a nie łazić bez sensu i coś robić bo teraz przerwy nie ma wiec nie można schodzić ze sklepu... paranoja. W takiej pracy daje się z siebie dużo, większe obroty i klienci chętnie przychodzili.
ŻYCZĘ WSZYSTKIM TAKIEJ PRACY szanujcie się i nie dawajcie traktować się jak śmiecia!
Nawet jeśli zarobki nie są wysokie, to ważna, a nawet najważniejsza jest atmosfera w pracy! (to do kierowników itp.)
zdjecie uzytkownika
Mika - 2014-01-19 15:22:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alka - 2013-11-28 14:45:47]:
koleżanko masz racje 1,100 a czasem 1,200 to faktycznie mają gest dać jałmużnę, gdzie dzienny obrót jest 5 do 7 razy większy a pomnóżmy to przez 30 dni więc chyba samo mówi za siebie że nie warto tam pracować przy niezłym (usunięte przez administratora) pracowałam tam więc wiem co mówię :-DD
zdjecie uzytkownika
Mika - 2014-01-19 15:28:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [franciszka - 2013-12-18 21:19:20]:
jeśli zamierzasz stratować na kierownika rejonu to zobacz człowieka w człowieku a nie robota w człowieku!! tyle mogę ci powiedzieć. Kierowniczka sklepu, w którym pracowałam to była wielką su...ą na stołeczku!! a tak naprawdę wiedza na poziomie zerowym i nigdy nic nie załatwiła bo wnioskuje po czasie że poziom wiedzy był zdecydowanie znikomy. O wszystko musiała walczyć kierowniczka sklepu.
zdjecie uzytkownika
OLGA - 2014-02-03 17:50:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
HEJ! MAM PYTANKO...ILE ZARABIA W PEPCO ZASTĘPCA KIEROWNIKA? WYSŁAŁĄM SWOJĄ APLIKACJĘ I ZAPROSZOO MNIE NA ROZMOWĘ DO RADOMSKA...TROCHE TO DALEKO BO MIESZKAM W ŁODZI I NIE WIEM CZY JECHAC...Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDZ.
zdjecie uzytkownika
serio - 2014-02-03 19:41:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jedź!!! 1600- 1700 do ręki, a utyrasz się tak, że nawet nie będziesz miała siły wrócić do domu!
zdjecie uzytkownika
Agggnieszka - 2014-02-17 19:10:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, jestem pracownicą sieci sklepów Pepco. Ostatnio na zebraniu miesięcznym razem z innymi kasjerkami otrzymałam upomnienie słowne pod którym i tak się musiałyśmy podpisać. Otrzymałyśmy je za to ,że doładowania nie są sprzedawane na tak dużą skale jakby chciała siec. Przypominam ,że przy obsłudze każdego klienta zadajemy każde pytanie czyli : pytanie o reklamówke, o produkt tygonia oraz o doładowanie(wiadomo tajemniczy klient nie spi wiec sie trzeba pilnowac i te pytania zadawac) Wydaje mi sie ze upomnienie powinno się dostać za niewywiązywanie się z obowiązków czyli działanie na niekorzyść firmy. A przeciez PYTAMY! ,A ludzie nie chca bo wiekszosc osob ma juz abonament i nie oszukujmy sie milion pytan przy kasie wręcz klienta drażni i denerwuje ,a przeciez według wszystkich NAUK PEPCO mamy umilac ten nieprzyjemny czas przy kasie a my mimo to jeszcze wciskamy ile sie da. Pozatym w umowie nie mam zaznaczone ,ze musze wyrobić jakiś limit doładowań czy budżetu. Więc jestem w błędzie i te upomnienia są zgodne z prawem czy nie? Chce sie na dniach wybrac do PIPu ,ale postanowiłam najpierw zapytać tutaj. pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
upokorzona - 2014-02-21 10:28:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [ - 2013-09-20 20:02:37]:
jestem za:sama zwolniłam się( ze stanowiska kierowniczego)z pracy w trybie natychmiastowym po kilku latach pracy,bo nie było wyjśćia,zachowałam przynajmniej twarz i mogę podnieść głowę do góry,rzeczywiście nawet kier.sklepu nic nie może,bo go zgnoją i pod dywan,albo podkładasz świnie albo podłożą tobie,takie było wyjście:bleeeee,wstydze się ,że tam pracowałam i to tak długo:(pozdro dla cierpiących w pepco,którzy nie mogą inaczej zarobić na chleb)
zdjecie uzytkownika
serio - 2014-02-25 17:37:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Takie upomnienie jest niezgodne z prawem. Co innego gdyby któraś z Was została przyłapana na niepytaniu- można wtedy dać upomnienie, ale tak to niby na jakiej podstawie??? Upomnienie powinien dostać kierownik sklepu za brak odpowiedniego motywowania pracowników oraz nadinterpretację swoich praw. Na jakiej podstawie stwierdził też, że wszystkie zasługujecie na upomnienie- może np. jedna z Was wyjątkowo się stara i jej sprzedaż doładowań w przeliczeniu na ilość obsłużonych klientów jest wysoka? Walczcie o swoje- powodzenia!
zdjecie uzytkownika
witch - 2014-03-02 16:57:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja byłam na rozmowie kwalifikacyjnej do pepco na, co mnie bardzo wkurzylo to sposob przeprowadzenia tej rozmowy! Zostalam zaproszoan na zaplecze przywitaly mnie 2 panie zadna sie nie przedstawila! dostalam test do wypełnienia, test na inteligencje chyba a raczej na sprawdzenie wzroku czy dobrze widzisz kody :)))))))))))) jedna z pan zadawala mi pytania a druga po prostu wgapiala sie we mnie jak jakas nawiedzona :) mialam ochote jej doslownie cos powiedziec "nie gap sie tak!". Cala ta rozmowa bardzo nie fajna, nie profesionalna, panie przeprowadzajace rozmowe co najmniej dziwne, bez poczucie humoru :))))))))))))
zdjecie uzytkownika
ZAWIERZIONA MAMA - 2014-03-15 18:48:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miałam okazję nie dawno uczestniczyć w rozmowie kwalifikacyjnej na Kierownika Sklepu do sklepu Pepco. Mimo opinii jakie czytałam, że matki z dzieckiem są dyskryminowane poszłam na rozmowę i niestety to co piszą to prawda, że jak masz dziecko to od razu dyskryminują cię nawet jak spełniasz ich kryteria. Na samym początku osoba rekrutująca mówi, że to firma stworzona dla kobiet i przyjazna matkom z dziećmi!!! A jak doszło do rozmowy indywidualnej to potraktowano mnie dla formalności, gdyż wybrano już osoby,które jako pierwsze odbywały rozmowę czyli młode bez dzietne i z odchowanym dzieckiem. Jak zarzuciłam dyskryminację to powiedziano mi, że nie ale jaką mam pewność, że opieka nam moim dzieckiem będzie dobrze sprawowana! Jak można zarzucić, że moja mama albo mąż mogą być złymi opiekunami to co do kiedy powinnam ich zdaniem siedzieć w domu i sprawować opiekę nad dzieckiem 2-3 lata, a kto mi da pieniądze na utrzymanie dziecka, bo na pewno nie Państwo! Nie dość, że robią z procesu rekrutacyjnego cyrk, oferują niskie zarobki to dyktują człowiekowi co dla niego jest lepsze. Straciłam cały dzień czekając na rozmowę i od razu byłam na przegranej pozycji, bo mam roczne dziecko! Jestem bardzo zawiedziona i rozczarowana taka dyskryminacją, że nie mogę dojść psychicznie do siebie, że tak traktują młode mamy. Przebieg takiej rozmowy wygląda nastepująco: 1) Ogólne spotkanie wszystkich zaproszonych ubiegających się o pracę i przedstawienie warunków płacowych ale tak naprawdę sprawdzenie reakcji na żarty które opowiada rekrutujący. 2)etap to zadania grupowe, gdzie rekrutujący zadaje pytanie, a uczestnicy miedzy sobą prowadzą rozmowę jakby postąpili w danej sytuacji i czy każdy ma takie samo zdanie. Pytania typu: Co zrobisz gdy pracownik zapali papierosa w sklepie? Co zrobisz gdy czujesz od pracownika pot, który jest uporczywy dla wszystkich? Co zrobisz gdy zobaczysz kolezankę robiącą zakupy w ciucholandzie z koleżanką będącą na zwolnieniu lekarskim? Co zrobisz gdy usłyszysz, że koleżanki obgadują cie? Co zrobisz gdy spóźnijsz się do pracy? Co zrobisz gdy nie skonczysz powierzonego zadania, a twoj czas pracy dobiegł konca?Co zrobisz gdy zobaczysz, że koleżanka kradnie? i zadania, co naszym zdaniem jest ważniejsze, jak również podać obowiązki gdy zostaje zatrudniony nowy kasjer. Etap 3) to indywidualna rozmowa na temat twoich kwalifikacji i nie tylko. Głównie pytania dotyczą twojego życia prywatnego, a jak usłyszał, że mam dziecko i powiedziałam, żeby nie dyskryminował mnie to powiedział, że nie dyskryminuje, jasne!!! Nawet paznokcie nie pomalowane czepiał się. Kwalifikacje jak najbardziej odpowiadały miałam wszystkie cechy, które musi mieć Kierownik ale mam Dziecko!!! Tak mnie to boli, że tak mnie potraktowano :( Na koniec test banalny. Generalnie nie ma co stresować się, ale jak macie małe dziecko to szkoda czasu, bo od razu nie biorą cie pod uwagę. I prośba o błaganie aby mnie zatrudnili, proszę nie zamierzam się zniżać do takiego poziomu. Szukam pracę, ale jak nie szanują mojej decyzji, że chce pracować mimo małego dziecka to szkoda moich kwalifikacji, które są na takim poziomie, że znajdę prędzej czy później pracę.
zdjecie uzytkownika
pepco to pepco - 2014-03-20 14:38:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czego się spodziewałaś??Pepco to pepco wystarczy poczytać forum i wszystko jasne, nie pchaj się do tego bałaganu!
zdjecie uzytkownika
infpar - 2014-04-11 14:31:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pytanie mam do Was, czy w Pepco pracują same kobiety, czy mężczyźni też się zdarzają?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
45 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie pepco
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x