Profil firmy pepco

pepco

Poznań

Obserwuj
Dodaj opinię

Opinie o pepco

Oburzony klient 2015-12-20 09:48:14
Ja jakiś czas temu byłem klientem sklepu pepco.Jestem zniesmaczony obsługą z jaką sie spotkałem. Nie dość że kasjerka zamiast zajmować się kasowaniem wybranych przeze mnie rzeczy rozmawiala z druga to w dodatku usłyszalem że tematem rozmowy była Pani kierownik sklepu o której mowiły głośno że z poprzedniej pracy została zwolniona za kradzież a teraz jest kierownikiem sklepu. A porządni ludzie sa na bezrobociu:( Dramat:(
1
zrozpaczona 2015-12-20 21:11:39
Dają najniższą krajową.
0
Zainteresowana 2015-12-20 21:31:55
W większości niestety dają najniższą krajowa , co niektórzy resztę dają pod stołem w kopercie ale tak naprawdę nie wiesz czy dziś dostaniesz czy tez nie wiec lepiej pracować na najniższa ale wszytko mieć opodatkowane i na umowie
0
Adaś 2015-12-27 00:40:12
Najniższa krajowa? Coś nie do końca wierzę, tyle ofert, nawet niektóre są bardzo fajne i tylko tyle? Słaba sytuacja, ale jednak chyba polecam posprawdzać
0
zatyrana 2015-12-29 18:55:38
Nie polecam. Sytuacja podobna jak kilka lat wcześniej w Biedronkach. Wyzysk, słabe warunki płacy i pracy, wręcz niebezpieczne (przeładowane niezgodnie z BHP magazyny zapleśniałe zakurzone Chińskie opakowania zbiorcze. Fetor niezidentyfikowanej chemii. źle układane grafiki godzin. Poczucie niedocenienia przy maksymalnym zaangażowaniu w pracę.Dużo by wymieniać :-(
1
romek 2015-12-30 00:46:46
fakycznie jeśli chodzi o grafiki to są róznie ukłądane, ale widoamo, ze nie dogodzi się wszystkim, praca jest w sumie mało męczaca chyba ale i mniej płatna.
1
zawiedziona 2015-12-30 14:06:43
zgadzam sie z Twoją opinią. Pracowałam w Ciechocinku. Dostałam 3 dniowe wypowiedzenie za tajemniczego klienta bo niby nie poleciłam doładowania i produktu. Powinnam dostać co najwyżej nagane tak. Chora pani kierownik Barbara mobinguje pracowników. Ktoś jej nie pasuje to wypad. W czasie pracy wysyła pracowników na pocztę , żeby płacili jej rachunki, po śniadanie do sklepu bo zapomniała niby itd. A kasjer sam nie może zjeść bo nie ma na to czasu. Pracowałam wcześniej 7 lat jako kasjer i czegoś takiego nie przeżyłam.
0
Justyna 2015-12-31 16:55:32
Nasz częściej jestem już byłą pracownicą Pepco. Wniosek z tego co tutaj piszecie i mój własny jest tylko jeden nie róbmy tam zakupów a zbankrutują. To jest moje źyczenie dla Pepco na rok 2016
2
łucja 2016-01-01 14:56:29
wydaje mi się, że nie ma co wiązać firmy z klientami i pracownikami jednocześnie. Szkoda, że tak mało płacą ludziom, ale jednak dla klientów to idealny sklep
0
Justyna 2016-01-01 15:11:34
Nie bardzo rozumiem ostatniä wypowiedzi przecież to co sprzedają w tych sklepach zagraża zdrowiu a nawet życiu Klientów proszę zobaczyć na stronie Pepco do jakich oświadczeń zmusza firmę Państwowa Inspekcja Handlowa i Sądy a to i tak czubek góry lodowej piszę to jako była pracownica centrali w Poznaniu. Idealny sklep to taki gdzie można kupić towar który jest bezpieczny. Winę za to ponosi zarząd firmy czyli otyli anglicy oraz wypacykowane polskie gogusie a także całe kierownictwo firmy; każdy kierownik z osobna. Bojkot i procesy sądowe paraliżuje firmę to jedyna droga dla tego towaru i tej firmy. Typowe polskie cwaniactwo.
1
ula 2016-01-03 18:58:41
wydaje mi się ze nie ma takm produktów, które zagrażają życiu, przesadzacie.. firma dalje się rozwija no i bardzo dobrze, bo sa nowe miejsca pracy np. jako kasjer.
1
gig 2016-01-07 16:36:28
Pepco kiedyś wydaje mi się, że lepiej na rynku sobie radziło aniżeli teraz.Co prawda klientów nie brakuje, asortyment jest dosyć szeroki, ale chyba boom na nich już minął.
0
karolinka 2016-01-10 00:33:06
nie wydaje mi się, bo co chwile otwierają się nowe punkty, a u mnie w mieście mimo, ze nie za duże to już są 2 sklepy ich, dlatego szukają sporo sprzedawców i zastępców kierowników ;)
0
marek 2016-01-12 14:41:42
@karolina cały czas szukaja ludzi, bo widac, ze ich sklepy sa naparwde popularne. Ake też podoba mi sie ich oferta jako Regionalny Inspektor ds. BHP, ale spore wymagania są.
0
Dodziu 2016-01-14 23:17:00
@marek gdzieś ty wypatrzył taką ofertę? Przecież wszystkie są na sprzedawcę, zastępcę kierownika sklepu i stażystę w dziale zakupów. Trzeba przyznać, że jest ich dość sporo. Mi się podoba oferta na zastępcę kierownika w Grójcu. Umowa o pracę i dobre zarobki są gwarantowane.
0
mala 2016-01-16 09:22:47
Odp
0
mala 2016-01-16 09:30:53
Droga Justyno na rynku przewaga produktów to produkcja chinska..przesadzilas pisząc o zagrożeniu życia przez owe produkty..hm wniosek mój taki że rozstałaś sie w niezgodzie z byłym pracodawcą czyli firmą Pepco i atak Twój ma swoje wytłumaczenie..określanie osób tam pracujących jest niesmaczne..cóż za nienawiść..ciekawe co na sobie masz made in China czy Poland ..każdy ma wolny wybór w zakupach..nie chce nie wchodzę ..wolny rynek..może troche przemyśleń Justyno w Nowym Roku..pozdrawiam
0
Adaś 2016-01-17 03:33:54
Są @dodziu tylko trzeba bardziej się tym zainteresować i się trafią, spokojna Twoja głowa stary, zaufaj. Ogólnie sądzę, że Inspektor Regionalny ma niezłe możliwości rozwoju
0
aga 2016-01-18 23:22:22
Witam,praca nie jest zła tylko najgorsze jest jak tworzą się układy z kierowniczką to wtedy jest przerąbane .Jak człowiek tylko pracuje, a się nie podlizuje to wylatuje bo nie pasuje do zespołu ...
0
Adaś 2016-01-19 13:20:00
Pojawiają sie fajne ogłoszenia jak Koordynator - Trener ds. Visual Merchandisingu w regionie CE z językiem Węgierskim, Słowackim lub Rumuńskim, ogólnie polecam bardzo
2
Marta 2016-01-19 22:10:42
Witam. Byłam na praktyce w Pepco i niestety Justyna ma pełną rację. To że towar jest tani nie zwalnia Pepco jako firmę od zachowania dbałości o zdrowie Klienta. Państwowa Inspekcja Handlowa naciska firmę a ta musi już teraz wydawać oświadczenia na swojej stronie o tym że np. zabawka nie spełnia norm przewidzianych prawem. Zasady wolnego rynku nie mają tutaj nic do rzeczy to oszustwo. Nie chciałam tam zostać naszczęście pracuję w innej firmie
0
klient 2016-01-20 19:21:40
Sklep Pepco w Lublińcu to jakaś kpina...brudno,fatalna obsługa a kierowniczka to lesba!!
0
Adaś 2016-01-21 13:55:40
Wiesz @klient może być i kim tylko chce, a co Tobie do tego bo nie rozumiem? Mam z Pepco same dobre wspomniania, bardzo dobra i nieźle rozwijajaca się firma
0
KAROLINKA 2016-02-10 15:12:10
WITAM napiszcie mi cos o zarobkach w pepco ??? ile zarabia na reke caly etat ile starszy kasjer a ile zastepca
0
solron 2016-02-10 15:29:54
Jak starszy kasjer @KAROLINKA zarobisz już rozsądne pieniądze, mniej więcej coś w graniach 1800 netto do 2000 netto, jeśli chodzi o zastępcę kierownika to jakieś 500 złotych więcej z tego co wiem.
0
Karolinka 2016-02-10 19:28:42
Dziekuje Ci bardzo za info :)
0
Karolinka 2016-02-10 19:32:22
A czy w pepco jest co miesiac premia od sprzedazy czy tylko na przyklad w grudniu ???
0
Adaś 2016-02-12 15:35:02
To prawda @solron @karolinka że da się tutaj zarobić nawet na kasie, ja tak zaczynałem swoją przygodę z pracami w ogóle, ale jest ogłoszeń więcej i nawet jedno wspomniałem
0
Marta 2016-02-28 18:15:30
Najlepiej niestety byłoby gdyby takie firmy jak Pepco zniknęły z rynku. Wcale nie dziwię się że jest sporo opinii negatywnych o firmie bo to jedno wielkie oszustwo które rozpoczynają się od poznańskiej centrali a kończy na sklepach. Zabawki strach tam kupować bo zagrażają życiu dzieci - do tego firma przyznaje się nawet na stronach internetowych bo zapadają już wyroki sądowe w tych sprawach a PIH wydaje stosowne decyzje. Odzież z nią też jest różnie i założenie jej przez dzieci może zakończyć się uczuleniem. Typowe myślenie małych ludzi zarób szybko a konsekwencje...... i co to znaczy na dłuższą metę dla firmy...... Uffffff naszczęście zmieniłam branżę i firmę. Pozdrawiam forumowiczów.
0
Marta 2016-02-28 18:15:34
Najlepiej niestety byłoby gdyby takie firmy jak Pepco zniknęły z rynku. Wcale nie dziwię się że jest sporo opinii negatywnych o firmie bo to jedno wielkie oszustwo które rozpoczynają się od poznańskiej centrali a kończy na sklepach. Zabawki strach tam kupować bo zagrażają życiu dzieci - do tego firma przyznaje się nawet na stronach internetowych bo zapadają już wyroki sądowe w tych sprawach a PIH wydaje stosowne decyzje. Odzież z nią też jest różnie i założenie jej przez dzieci może zakończyć się uczuleniem. Typowe myślenie małych ludzi zarób szybko a konsekwencje...... i co to znaczy na dłuższą metę dla firmy...... Uffffff naszczęście zmieniłam branżę i firmę. Pozdrawiam forumowiczów.
1
ola 2016-02-28 19:38:55
nie wiem czy widzieliscie ale obecnie poszukują, kilku osób na wyższe stanowiska na kierowników sklepów, pepca w szybkim tempie powstają i faktycznie opłaca się u nich robic zakupy, nawet ubrania są modne i tanie
0
Adaś 2016-03-02 13:31:42
widziałem, widziałem, poszukują i jest to prawda faktyczna, ja często przeglądam te ich oferty i wydają się cxałkiem sensowne prawdę mówiąc, ale już chyba o tym mówiłem
0
Ole 2016-03-04 00:11:46
Ale bzdura ,starszy kasjer tyle nie zarabia ,dostaje raptem 70 zł więcej niż zwykły kasjer
0
pajac 2016-03-04 13:46:10
A wiadomo jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na specjalistę ds. systemów planowania i alokacji zapasów? Trzeba mieć doświadczenie w pracy sklepów i znać się na procesach logistyki.
0
Marek 2016-03-18 20:36:32
Zdecydowanie podbijam temat firma to jedno wielkie oszustwo. Zatrudnieniłem się w centrali ale to co zobaczyłem to aż strach. Brak procesów, brak systemu informatycznego, sporo przypadków mobbingu oraz fakt że firma oszukuje Klientów sprzedając towar poniżej norm wymaganych na polskim rynku. Uwaga na nich.....
2
nowa 1211 2016-04-01 11:55:16
Witam,pracuję w pepco w opolskim od ponad miesiąca.Szczerze powiedziawszy jest różnie,jestem na umowie o zastępstwo i wynagrodzenie mam jak na okresie probnym czyli 1390zł na rękę za miesiąc,a dziewczyny na normalnych umowach mają po 1502zł na rękę,czy to tak mało?zawsze to wyżej niż najniższa krajowa,za 11.30 h pracy to czasem wydaje się za mało,ale sama praca nie jest zła,jeśli ktoś chce pracować.Kierowniczkę mam super,można z nią wszystko uzgodnić,pracuje tak ciężko jak zwykły kasjer,zajmuje się dostawami,wykłada towar,tak jak my,na kasę też przychodzi żeby nas odciążyć.Można mieć pracę lepiej płatną ale co gdy załoga się nie dogaduje i każdy pod każdym dołki kopie,nasza ekipa jest świetna i zgrana.Po dłuzszym wolnym aż chce się tam wracać.Teraz wyrobiłyśmy budżet i aż sama jestem ciekawa ile mi do tych 1390zł dodadzą premii.Dodam jeszcze że pracujemy maks po 2 dni po 11.30h potem wolne,w tym miesiącu przypada mi dwa dni pracujące i dodatkowo aż trzy dni wolnego pod rząd.Przynajmniej mam czas żeby coś pozałatwiać,a nie w zwykłym sklepie gdzie pracuje się od 9 do 17 i w soboty do 13!dla tych co zastanawiają się czy skorzystać z oferty zatrudnienia w pepco,polecam spróbować i nie czytać tego co tu piszą,żeby się nie nastawiać na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za psie pieniądze.Zanim poszłam na rozmowę też tu trafilam i byłam zniesmaczona już na samym początku,a teraz wiem że niesłusznie! powodzenia,pozdrawiam pepcowiczów ;)
1
Ole 2016-04-06 17:21:57
Ile płacą za takie pozytywne opinie?Przecież to widać ,że napisane na zamówienie.
0
ja 2016-04-06 19:51:15
a ile za negatywne?
0
pepco gora 2016-04-08 11:54:28
ta pani kierownik blondynka jest wulgarna nie tylko w tej sferze życia a krzyczy dużo bo nic nie potrafi i swój brak kompetencji próbuje nadgonić krzykiem i pracami manualnymi. Sam fakt że ledwo zdała maturę a pracuje na tym stanowisku powinien dać wiele do myślenia
1
kasjer 2016-04-09 11:00:14
Pracy w sklepie pepco w Ząbkach nie polecam. Pani kierownik i zastępca obrażają pracowników na każdym kroku. Nawet jak pomylisz się w małej rzeczy to zamiast zwrócić uwagę to obrażają i grożą pracownikowi. Większość czasu spędzają w biurze i na telefonicznych ploteczkach niż na obsłudze klienta i dotowarowaniu sklepu. W przypadku zwrotu, reklamacji bądź faktury wyręczają się innym pracownikiem bo same nie podejdą do kasy. W Ząbkach jest duża rotacja pracowników, ogłoszenia wiszą bez przerwy, wynika to z tego że kierownik i zastępca zwalniają każdego pracownika który np:
- ma zwolnienie na chwile bo jest chory,
- bo nie podpasował kierowniczce
- bo jak to mówi pani kierownik "wkur**a mnie ona
- bo ktoś wolno pracuje
Kierownictwo w Ząbkach wyżej sra ni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma za przeproszeniem.Traktują człowieka strasznie, musisz zapieprzać na pełnych obrotach nie ważne czy źle się czujesz, czy jesteś zmęczona czy po prostu masz zły dzień. Pensje którą proponują w pepco jest straszna w porównaniu do pracy jaką wykonujesz. Masz odpowiedzialność finansową, premia zależy od tego czy zrobisz utargi w danym miesiącu no i oczywiście od wyniku inwentaryzacji.
Smród, bród, bałagan i na sklepie i na magazynie a o pomieszczeniu socjalnym gdzie pracownicy spożywają posiłki już nie wspomnę.
1
tl 2016-04-09 14:02:11
kajser, zastaawiam się dlaczego pepco w ciągu kilku miesięcy-lat nagle stało się tak niepopularne. Słyszałem, że jest problem z odpowiednim wynagrodzeniem ale nie sądziłem że aż taki.. A teraz ofert pracy mają naprawdę sporo.
0
kasjer 2016-04-09 20:46:07
Sklep jako sklep jest coraz to bardziej popularny, co widać po ilości klientów i otwieranych sklepach. Firma dąży do tego by być lepszą firmą niż Smyk albo nawet chociaż im dorównać.
co do pracy to myślę, że wszystko zależy od kierownictwa. Kierownictwo w Ząbkach powinno być posądzone o mobbing, poniżanie i obrażanie pracowników. PIP powinna skontrolować wszystkie sklepy, zobaczyć magazyny sklepowe i pomieszczenia socjalne. Na pewno znaleźli by coś do czego można sie przyczepić, ten w ząbkach to chyba by zamknęli.
Firma powinna być zamknięta
0
Ole 2016-04-10 21:57:34
Negatywne opinie to efekt niedojrzałych emocjonalnie KR ,którzy swoje braki i kompleksy odreagowuja na kierowniczkach i kasjerkach.Zachowują się jakby im nie wyszedł wazonik na terapii grupowej.
0
Teuta 2016-04-11 08:20:54
Trafione w punkt - w pełni się z tobą zgadzam.
1
niezadowolona 2016-04-28 12:48:34
Pepco Tarnowo Podgórne ! Masakra, co chwile się kasjerki, i kierowniczki zmieniają, przedostatnia kierowniczką Daria :) ! super, się z nią pracowało, można było wszystko ustalić i nie było z niczym problemu :) teraz z nową kierowniczką Panią o blond włosach .. masakra!!!!!!! mobbing to mało powiedziane, niby miła, pracowita a co przychodzi to wredna i nic nie da się załatwić! bezczelna, i okropna! tak jak pisaliście, wyzysk!!! liczy się tylko kasa! a wypłata bardzo mała.. 1390 na rękę.. masakkra
0
mata 2016-05-09 23:00:00
czy Zastępca Kierownika Sklepu robi jakies race fizyczne ciężkie?
1
pracownik 2016-05-11 15:01:22
Do kasjer: nie wiem kim jesteś, ale chyba trochę przesadzasz. Kierowniczka w Ząbkach jest spoko. Tyle ile musi siedzieć w biurze tyle siedzi, nie jej wina że pracownicy z centrali albo rejonowa co chwile czegoś chcą. Pisanie negatywnej opinii tylko dlatego, że np nie przedłużyli ci umowy jest głupotą. Każdy musi sobie zapracować na przedłużenie umowy. Pracy jest dużo, ale wkońcu sklep sobie na to zapracował. NAstępnym razem zastanów się co piszesz i gdzie.
0
Tina 2016-05-19 14:28:10
Coś nie chce mi się wierzyć w przedstawioną przez Panią wersję. Na pewno coś spowodowało, że zaistniała taka a nie inna sytuacja. Wiem z doświadczenia jacy potrafią być klienci. A sprzedawca to też człowiek, któremu należy się szacunek. Bo klienci tego szacunku od sprzedawców wymagają. P.S piszę się "bluzka"
0
gość 2016-06-05 21:01:57
Jak tam dziewczyny niedługo wyprzedaż ?
0
niedoszly pracownik 2016-06-23 19:47:27
śmiech na sali... dostaję telefon z zaproszeniem na rozmowę kwalifikacyjną na którą mam dotrzeć najpóźniej za godzinę [!] (co w dużym mieście w godzinach popołudniowych jest nierealne), a po 10 minutach SMS ,,rozmowa nieaktualna". gdzie tu szacunek i profesjonalizm?
1
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie pepco