logo pepco

pepco

Poznań

Opinie o pepco

Też tam pracowałam 2017-03-02 22:14
Co do pepco Milanówek to prawda, dodam jeszcze że ciągle jest Bałagan na sklepie przy kasach porozstawiane kartony z odzieżą, wieszakami, ciężko dojść do półek klientom, podłoga myta codziennie lecz zamiatana co 3-4dni. Brud się rozmazuje. socjalne pomieszczenie sprzątane raz w tygodniu. Gdy się idzie na przerwę nie ma gdzie talerz postawić i zjeść bo dziewczyny nie sprzątają po sobie wszędzie kubki talerze. Zostawiają jedna osobę na kasie a reszta ginie na magazynie na godzinę półtorej albo między regalami się chichraja. Postawisz się to ci uprzykrzaja pracę. Wystarczy że się odwrócisz a już po tobie jadą takie zawistne. Każdy nowy to dla nich zagrożenie i trzeba je wyeliminować. Powiem tak jeśli w tym pepco nie tańczysz jak ci zagra kierowniczka to Wylatujesz a do tego czasu psychicznie cie wymecza. Nie wiem czy to kompleksy przez nie przemawiają? Czy wiejska mentalność? Dziewczyny z pepco Milanówek! Dbajcie o siebie i swój wizerunek bo co wy sobą reprezentujecie? G.Wno byście spod siebie zjadły jak by trzeba było. Nie zapowiedziana kontrola i by porządek tam nastał
7
zainteresowana 2017-03-06 14:26
Dzień dobry. Ile wynosi wynagrodzenie kierownika i zastępcy kierownika po nowym roku? Pytam bo czekam na rozmowę i nie wiem czego się spodziewać.
59
aneta 2017-03-11 20:15
A orientujesz sie moze jak wyglada grafik osoby na pol etatu ile dni w tyg i po ile godz?
14
BHP 2017-03-14 11:24
Czy ktoś może wie co dzieje się w BHP, że co chwilę szukają inspektora BHP?
2
Milanówek pepco 2017-03-16 11:39
Nie ma tam pół etatu. Pracujesz po 12h. Uważaj na dziewczyny tam, są obludne każdemu odradza tam prace bo ekipa jest tragiczna. Mobbing psychiczny straszny. Polecę ci Grodzisk Maz pepco tam miła ekipa.
6
Agnieszka 2017-03-21 12:43
Witam
Czy ktoś się orientuje jak jest kierownik rejonu w woj. Świętokrzyskim. Czy ludzki czy czy bardzo wymagający?
2
bacha 2017-03-27 09:44
Co sadzicie o pepco w Śremie?
4
Zuzanna 2017-03-28 15:04
Pracujesz w firmie PEPCO? Chętnie dowiemy się jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna do firmy. Na jakie pytania powinni być przygotowani aplikujący?
9
klientka srem 2017-03-28 22:35
Pepco w sremie to jeden z lepszych sklepow,duzo fajnych i tanich ciuszkow,i obsluga tez bardzo mila :-)
2
Wawaaaaaa 2017-03-30 16:46
Hej
Pracuje w Pepco juz ponad 2 lata. Pracuje w sklepie wysoko budżetowym. .. wiec mamy ostry zap. ... ale jak narazie nie zmieniłabym pracy na inna. Zarobki jako kasjer 2.5 netto. ( premia zależna od inwentaryzacji oraz obrotu sklepu ) jesteśmy jednym z najlepszych sklepów w warszawie. Nasze wyniki są tak naprawdę zależne od zaangażowania nas samych. My jesteśmy zgranym timem nasza kierowniczka to skarb, wszystkie naprawdę się lubimy. Praca jest ciężka fizyczna i Po12h ale masz wolne 14-15 dni w miesiącu. Grafik jest stały,umowa o pracę. .. myślę że jak na polski rynek jest ok. Ale wszystko zależy od składu. I zaangażowania pracowników. Klienci oczywiście opryskliwi i nie mili a ubrania traktuja jak szmaty do puki za nie nie zapłacą. Ale w intelektualntym sposób można każdemu klientowi zwrócić uwagę i pokazać że nie podoba nam się jego zachowanie. ... ale też jest wielkie grono klientów którzy nas traktuja jak znajomychcesz i szanują nasza prace.
9
Marysia 2017-04-04 15:03
Witam czy jest tu ktoś kto pracuje bądź pracował w pepco w Grodzisku Mazowieckim bo zastanawiam się nad oferta lecz obawiam się bo już kilku krotnie widziałam aktualizowana ofertę. Jaka tam atmosfera panuje jakie podejście mają dziewczyny do nowych pracowników ?
1
Nieee 2017-04-12 10:03
Pracowałam kiedyś w pepco...nie polecam ...kierownictwo zakłamane,grafik ukladny pod siebie,weźmiesz opiekę na dziecko to mega wielka obraza. .W pracy dajesz z siebie 100%...I tak kierownictwo ma Cię za nic..wiecznie nie zadowolone...same potrafią siedzieć w biurze...socjalu...po kilka godzin. Kasjerka biedna stoi po 6-7godzin bądź więcej na kasie,nawet nie może się napić ...az szkoda wiecej pisac i sie denerowowac ....nie polecam ...
5
Zainteresowana 2017-04-14 13:57
A pepco w Grójcu jako sklep szkoleniowy??
1
Koka 2017-04-24 12:33
Nocki sa dwa razy w roku w okresie wyprzedaży.
1
kkk 2017-04-28 01:25
dokładnie to prawda,pracowałam w pepco jako starszy kasjer praca super,duzo obowiazków ale przynajmniej sie widziałao na co sie pracuje,juz nigdy takiej pracy nie znajde,strasznie mi szkoda,ale co do kierowników to prawda,zwalniaja tych co naprawde pracuja,a sami nic nie robia tylko obgaduja dziewczyny,siedza w biurze na tel non stop,i kierowniczka tylko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] włazi kierownikom z centrali,a pracownik sie nie liczy zmiesza go rowno z błotem i wylotka za nic,przynajmniej ja tak miałam,za nic mnie zwolnili.pracodawce jako pepco oceniam na bardzo dobry tylko wszystko mieszaja kierownicy sklepu,taka prawda sami nic nie robia a osoby które naprawde pracuja i umieja to robic i mogły by przynosic fajne zyski ze swojej pracy,to takich sie nie docenia pracowników....
7
justyskaa_96 2017-04-30 18:13
Dostałam się na staż, który skończył się 20 kwietnia. Muszę powiedzieć, że ekipa zajefajna :p brak problemów ze zwrotem, umowę po stażu dostałam, ale tylko na 1/2 etatu na 3 miesiące, w sumie lepsze to niż nic :) kierowniczka super, zastępczyni troszkę gorsza (tzn. oby tylko siedzieć i się nie przepraować, a jak wejdę na magazyn jak jest towar to mnie szlak trafia, bo rozpierdziel po całości i odnajdź się człowieku, co, gdzie), ale takto nie ma co narzekać :p płaca słyszałam, że podobno też całkiem niezła :)
1
edi 2017-05-05 22:57
O kim mówisz?
1
Zuzanna 2017-05-19 11:08
@justyskaa_96 wspominasz, że odbywałaś staż w pepco. Chętnie dowiemy się więcej na temat tego, ile taki staż trwa oraz co podczas niego udało Ci się nauczyć.
2
ULLA 2017-05-24 22:32
OSZUKANA W PEPCO W KĘTRZYNIE ! ! ! ! ----NIE KUPUJCIE DOŁADOWAŃ DO TELEFONU W PEPCO-MOJA MAMA KUPIŁA DOŁADOWANIE NIE ZWRÓCIŁA UWAGI ŻE JEST NIE DO TEJ SIECI CO CHCIAŁA - NA DRUGI DZIEŃ NA JEJ PROŚBĘ DOŁADOWANIE CHCIAŁAM WYMIENIĆ NA INNE- KIEROWNICZKA NIE PRZYJĘŁA REKLAMACJI - POSZŁAM DRUGI RAZ I TA SAMA KIEROWNICZKA NAWET NIE WYSZŁA Z ZAPLECZA ŻEBY ZEMNĄ POROZMAWIAĆ -TO CHYBA JEJ ZAKICHANY OBOWIĄZEK- WYSŁAŁA ZA TO PRACOWNIKA BO PEWNIE PIŁA KAWE I ZNOWU ODPRAWIONO MNIE Z PEPCO W KĘTRZYNIE Z NICZYM-NIEPRZYJĘCIE REKLAMACJI JEST NIEZGODNE Z PRAWEM -A TWIERDZENIE ŻE NIE MOŻNA SPRAWDZIĆ CZY DOŁADOWANIE NIE ZOSTAŁO WYKORZYSTANE TO EWIDENTNE KŁAMSTWO-WYSTARCZY ZADZWONIĆ NA INFOLINIĘ DANEJ SIECI I PODAĆ KOD DOŁADOWANIA I NUMER SERYJNY- TAM DOWIEDZIAŁAM SIĘ ŻE DOŁADOWANIE JEST TREFNE I ZOSTAŁO SPRZEDANE DZIEŃ PRZED MOIM ZAKUPEM- W SIECI DOWIEDZIAŁAM SIĘ ŻE TO NIE BŁĄD SYSTEMU TYLKO OSZUSTWO W SKLEPIE. RZECZNIK PRAW KONSUMENTA PORADZIŁ MI ZŁOŻENIE DONIESIENIA O OSZUSTWIE I WYŁUDZENIU NA POLICJĘ. DOPIERO TERAZ KIEROWNICZKA Z ŁASKI SWOJEJ PRZYJĘŁA REKLAMACJE. MAM PYTANIE CZY TO NIEKOMPETENCJA PRACOWNIKA CZY POLITYKA PEPCO W STYLU- JAK JUŻ KUPISZ DOŁADOWANIE DO TELEFONU TO SIĘ WYPCHAJ
2
była 2017-05-28 08:26
Zapewne kierowniczka nie wiedziała jak się robi reklamację na doładowanie (bo to się robiło zupełnie inaczej niż reklamacje na jakikolwiek towar). Albo poprostu nie chciało jej się tego robić, myślała, ze będzie cwansza od Ciebie i wysłała Cię z kwitkiem. U nas zawsze każda reklamację się przyjmowalo do zgłoszenia, więc nie wiem w czym ona miała problem. Poprostu chciała oszukać, a nie chciała, żeby to się dalej roznioslo, bo boi się o stołek. Ale jak sie zajely tym juz inne organy, ti napewno dlugo kierowniczka nie bedzie.
2
Sara 2017-05-30 17:14
Baaardzo ludzka mila pani :) luzik
1
Kejszczur 2017-06-02 13:49
Cześć wszystkim, czy ktoś aplikował do Centrali - Zakupy lub Import? Coś wiadomo o warunkach pracy ? Czy są długie delegacje i nadgodziny?
1
Zła Praca 2017-06-28 22:29
Odradzam pracę w Pepco wyzysk praca po 12 h albo i więcej ciągłe niezadowolenie a jak się bierzę opieke na dziecko to wielka obraza. W sklepie w którym pracuje jest fałsz kierownictwo to brak słów i nikt nie chce tam przyjść do pracy. Odradzam tą prace płaca szału nie ma premie to tylko jak się wyrobi budżet a ciężko go wyrobić.
3
Zuzanna 2017-06-29 10:03
@Zła Praca
rozumiem, że Ty masz złe doświadczenia z pracy w firmie. Inni użytkownicy pisali, że sama praca im odpowiadała, jednak padały uwagi, tak jak zresztą i w Twoim przypadku, na kierowników. Wiele pewnie zależy więc od konkretnego sklepu i jego kadry.
Jeśli w działaniu sklepu, czy też pracy kierowników występują jakieś nieprawidłowości, może warto zgłosić to do firmy?
3
Zofia 2017-07-04 19:35
Składałam skargę do centrali i coś zrobili? Nic. Podobno nie tylko ja w ciągu całej kadencji p. Kierownik i nadal nią jest gdzie bardziej by się nadawała jej z-ca. Każdy każdego kryje rejonowe kierowniczki a rejonowe kryją regionalne. Jak ktoś jest dla nich zagrożeniem w pracy poprostu nie przedłuża ja umowy i mają spokój. Biorą następne naiwne tak co 3mc wykorzystują i tak im się pracuje. Wystarczy zauważyć jak w niektórych sklepach ciągle zmienia się obsada i ciągle szukają. Kierownik weryfikuje ludzi prYnoszacych cv po wyglądzie i jak ktoś jej się nie spodoba to cv ładuje w smieciach. Tak wygląda rekrutacja w pepco Milanówek. Nie wyrabia się budżetu. Praca bardzo fajna tylko wina kierownictwa że jest jak jest.
2
Pracownik 2017-07-06 22:44
W Poznaniu pracy ,a pracy tylko chętnych brak i nieukrywajac każdy sklep robi budżet i mają premię co miesiąc .Praca jest ciężka ale idzie się przyzwyczaić a kierownictwo takie jak pracownicy, wszystko ma swoją stronę i każdy będzie chciał pokazać jaki ten drugi jest zły .Nie ma idealnych ludzi jak nie ma idealnej super pracy !!!
Anonimowy 2017-07-07 17:47
Nic nie zrobią bo nie ma chętnych do pracy więc trzymają co mają bo jelenie za pineski pracują
2
Gaga 2017-07-14 00:24
Hej,
Nie polecam pracy w Pepco. W szczególności jeśli chodzi o miasto Lębork. Praca po 12h. I tak oczywiście masz więcej dni wolnych ale po takiej harówie w dzień wolny po prostu padasz na twarz i nic Ci się nie chce. Praca ciężka fizycznie, wszystko w szybkim tempie. W sklepie wiecznie bałagan wszędzie porozstawiane kartony, wieszaki, wieczny chaos. Stanowiska kasowe są nie dostosowane do pracownika - powinny być wyższe wygodniejsze, przecież kasjer czasami kasuje non stop nie przerwanie przez np. 3h, za kasą mało miejsca-cały czas trzeba się przeciskać, jest nie wygodnie, ciasno to samo na sali sklepowej. Są to bardzo niewygodne warunki pracy, przez co szybciej czujesz zmęczenie i rozdrażnienie. Oprócz tego w Lęborku kierownik sklepu "Pani" Iza bardzo niekompetentna, nieprzyjemna i nieprofesjonalna. Swoim brakiem umiejętności managerskich wprowadza zła atmosferę pracy, nie potrafi zorganizować pracy nie mówiąc już, że nie potrafi szkolić pracowników - chaos. Ponadto brak miejsca na magazynie na towar, więc towar stoi w pomieszczeniach socjalnych czyli tam gdzie pracownik je i się przebiera przed i po pracy. Trzeba się przeciskać, nie ma jak przejść, ciężko dojść do zlewu by umyć naczynia, ciężko w ogóle usiąść i zjeść normalnie, czy też z trudem znaleźć miejsce aby się przebrać przed i po pracy. Choć firma ma swoje wartości między innymi SZACUNEK to nie okazuje go pracownikowi, bo czy brak możliwości spokojnie zjedzenia posiłku w normalnych warunkach to jest szacunek? Towar w toalecie przy sedesie, że masz wrażenie ze zwali Ci się karton na głowę to jest szacunek?? Nie wydaje mi się. A pieniądze jakie otrzymujesz za ta prace w mojej opinii są śmieszne. Pani rejonowa też nie ma wielkiego wpływu na sytuacje. Cała firma i zarząd wiedza jak wygląda praca w sklepach i nic z tym nie robią, bo liczy się zysk a nie inwestowanie w komfort pracy. Firma tyle lat na rynku a dopiero niedawno wprowadzili aby zwroty można było robić przy kasach a nie latać do biura i z powrotem. Swoją drogą, kto wpadł na pomysł by zrobić stanowiska kasowe a na drugim końcu sklepu biuro?? Żeby taki kierownik czy inna os prowadząca zmianę biegała w tą i wewtą?? Kompletny brak pomyślunku, zamiast to tak zorganizować by pracowało się normalnie, to wszystko by utrudnić pracę. I wszyscy są święcie przekonani, że mają dobrą pracę, że lepszej już nie znajdą.... co za bzdura... ??? Nie wyobrażam sobie, że ktoś pracuje w Pepco z przekonaniem, że będzie tam pracował przez kolejne naście lat?? helołl?? A już tym bardziej żaden szanowany kierownik czy zastępca nie będzie chciał tam pracować, nikt kto wcześniej pracował w innej firmie, bo ja pracowałam w wielu firmach ale takiego syfu jak w Pepco nigdzie nie widziała i nawet nie słyszałam z opowieści koleżanek z innych sklepów! Serdecznie nie polecam! Jeśli ktoś ma ambicje niech szuka innej pracy. Mi się udało!
12
Gaga 2017-07-14 00:30
Lębork - Dodam jeszcze, że na inwentaryzacji jesteś przez 4-5 dni po 12h i jeszcze na koniec powie Ci taka "Pani" od Inwentaryzacji, że za wolno liczyłyście. Czy ktoś liczy na to że pracownik pracując 3 dni pod rząd po 12h będzie wydajny???? Dodam jeszcze, że w Lęborku się pracuje dokładnie 11:45 H czyli przysługuje Ci 15 min przerwy i tyle jej defacto masz... Błagam Was.... to już nie te czasy że z pracownika można robić ścierkę.
9
gas 2017-07-20 00:04
Dwie przerwy po 15 minut u nas tak jest.
klient@brwinow 2017-08-01 11:42
Sklep w Brwinowie jedna wielka porażka nigdy niema towaru na sklepie wiecznie syf. W zeszłym tygodniu coś zaczęło się dziać było ładnie więcej towaru , dziś byłam i znowu pustki. Wole jeździć na zakupy do Pruszkowa lub Milanówka tam zawszę cos wybiorę dla siebie i córki
6
szalona 2017-08-02 15:39
Zgadzam sie calkowicie
4
Beata 2017-08-14 10:51
Czy warto złożyć CV? jest ogłoszenie, ale się waham, w innej pracy kończy mi się okres próbny i nie wiem czy warto zmieniać.
zz 2017-08-23 17:57
jakie zarobki?? czy na cały etat jest najniższa czy coś więcej?? Jakiaś premia??
Asia 2017-08-24 10:02
Najniższa krajowa premia zależna od wyrobionego Budzetu który często w sklepach otwartych parę lat jest narzuca y tak wysoki że niestety nie wyrabiany. Pracowałam na umowie próbnej przez 3 miesiące i nie było premii bo na cały miesiąc budżet był wyrobiony może 3 razy... A wymagań i obowiązków masa. Za takie pieniądze zrezygnowałam i nie przedłuża łam umowy.
3
Galeria pomorska Bydgoszcz 2017-09-04 19:54
Bardzo niemiła obsługa. Pierwszy raz spotkałam się z czymś takim. Pani zamiast wydać Mi resztę to zaczęła obsługiwać następnego klienta,a później jak upomniałam się o pieniądze mówiła,że wydała i nie chciała wydać. Zawołała szefową i razem zaczęły liczyć wszystkie pieniądze ,a jak skomentowałam to mówiąc że rachunek wydaje się z resztą to ona do mnie proszę bez zbędnych komentarzy,bo są niepotrzebne. Jak doliczyły już się to okazało się że naprawdę nie wydały i się bezczelnie śmiały...
1
pracownik 2017-09-05 11:16
Witam, ja pracuję w Pepco od stycznia, jestem zadowolona ;) wiadomo, że czasem jest ciężej, ale porównując do biedronek albo podobnych sklepów to jest luksus ;)
I nie prawda, że wieczorem człowiek dowiaduje się, że musi przyjść na drugi dzień do pracy - to po prostu jakaś zła organizacja kierownika sklepu i tyle. U nas mamy pewien okres do którego musimy zgłosić w jakie dni chciałybyśmy nie pracować albo ewentualnie czy pasuje nam rano czy po południe. Razem się szanujemy i nie ma takich głupich sytuacji, wiadomo, że czasem wypadnie coś niezaplanowanego ale to naprawdę bardzo rzadko.
Jeżeli zespół się nie szanuje to niestety, wszystko zależy od ludzi i atmosfery jaka panuje w sklepie - to jest najważniejsze.
5
Zuzanna 2017-09-07 11:06
@pracownik mądrze to powiedziałaś, że atmosfera zależy od ludzi. Rozumiem, ze sama jesteś zadowolona z pracy w Pepco. Czy to dobra praca dla osób uczących się? Można liczyć na elastyczny grafik? Są jakieś premie sprzedażowe. Poszukują teraz sprzedawcy i kierownika (http://www.gowork.pl/praca/pepco;pr). Warto aplikować?
savitri81 2017-09-07 11:23
a jakie są zarobki na stanowisku kasjera i zastępcy kierownika?
1
Aga 2017-09-19 21:38
Jeżeli tak jest to co piszesz,ze ciagle zmienia sie grafik i nadgodziny to jest wina kierownika i jeżeli zglosicue ten fakt wyżej to on poniesie konsekwencje np.zwolnienia dyscyplinarne,wiem co pisze Bo już z takim kierownikiem mialam do czynienia,a praca w pepco dał jest zapierdziel ale nie za psie pieniądze wszystko zależy jaka sie ma ekipę i kierownika.
2
peppa 2017-09-20 21:21
Czy były pracownik pepco może po jakimś czasie starać się o pracę też w pepco?
2
Anonimowy 2017-09-22 14:17
Złożyłam CV o pracę w Pepco w bardzo małej mieścinie. Nawet do mnie nie zadzwoniono, żeby chociażby umówić się na rozmowę. Pracuje już tam inna dziewczyna. Nie wiem po co w ogóle wywieszają ogłoszenie o pracę skoro i tak mają już kogoś na to miejsce. A może byłam zbyt dobra na to stanowisko bo z dużym doświadczeniem w handlu. A tacy też są niemile widziani przez pozostały skład zespołu. Pani nawet niechętnie przyjęła ode mnie CV. Szkoda tylko że rotacja duża. No ale jak sie przyjmuje po znajomości albo kogoś kto nie stanowi zagrożenia dla pozostałych to niestety trzeba sie liczyć z tym, że wiecznie będą tam potrzebować pracownika. Jestem troche zniesmaczona chociażby tym, ze nie ma sie równych szans i nie dano mi możliwości przyjścia na rozmowę. Nawet nie mam wedzy kto przeprowadza taką rozmowę? Czy kierowniczka sklepu czy też kierownik z regionu. Szkoda, bo nawet cieszyłam sie na myśl, że mogę popracować wśród fatałaszków ;)
Zuzanna 2017-09-29 11:40
@Anonimowy nie sadzę, żeby był to powód do osądzania sklepu pepco, że zatrudnia osoby po znajomości. Może akurat już ja składałaś CV była pierwsza tura rozmów i wybrali kogoś na to miejsce? Myślę, że nie ma co wyciągać pochopnych wniosków i spróbować następnym razem.
PRACOWNIK 2017-09-29 19:26
To chyba w każdym sklepie PEPCO pracuja takie ZOLZY. Umieja tylko lazic po sklepie i sie smiac z klientow a same nie lepsze. Starsze kasjerki sa nie tykalne ale jak przyjdzie nowa to jakas porazka. Czekaja az noga sie poslizgnie aby mialy o czym poplotkowac na zapleczu. A jesli chodzi o jakas mala pomylke to ARMAGEDON AFERA NA CALY SKLEP. Porazka niby WYNAGRODZENIE JEST OK. ALE ZA TAKA NERWOWKE CODZIENNIE TO JA DZIĘKUJĘ.JUTRO SKŁADAM WYPOWIEDZIENIE!!!!!!! OMIJAC SZEROKIM ŁUKIEM
xxx 2017-10-04 14:42
Czy firma daje możliwość połączenia pracy i studiów???
Działdowo 2017-10-05 20:25
Zgadzam sie do pracy przyjmuja tylko swoich znajomych czy rodzine. Po co wywieszaja te ogloszenia bylo tak teraz w Działdowie. Ktos inny powinien zająć sie przyjeciami do pracy .
abc 2017-10-05 21:59
Peppa, jasne że były pracownik może się ponownie starać się do pracy. U nas gdy zwalnia się miejsce pracy to najpierw dzwoni się do byłych pracowników, oczywiście do tych którzy już się sprawdzili wcześniej. Są to przewaznie sezonowi albo tacy co pracowali np. na zastępstwo.
A zarobki są różne. Zależy to od budżetu sklepu, jego lokalizacji i od sprzedaży od której liczona jest premia.
sfrustrowana 2017-10-06 10:15
Pracowałam w pepco w warszawie 2 miesiące i nie polecam tego nikomu. Od napisania skargi na kierowników dzieliła mnie cienka granica wytrzymałości. Od początku jako sezonowa byłam traktowana jak najgorszy śmieć, praca którą 3 osoby mogłyby wykonać w pół godziny była zwalana na jedną osobę która siedziała z tym cały dzień. Dziewczyny zmuszane do coraz większego wysiłku za coraz gorsze pieniądze.

OSTRZEGAM ilość godzin na umowie a w rzeczywistości to dwie różne kwestie. Za samo wypuszczanie mnie do domu później za jeden miesiąc wychodziło mi po 15h nadgodzin! Kiedy pierwszy raz przyszłam zapytać o pracę proponowano mi 130h z wynagrodzeniem 2500 brutto. Gdy przyszłam podpisać papiery okazało się, że godzę się na 164h za 2300 brutto. Wszystkim kierowniczki obiecują cuda wianki i wielkie premie do TYSIĄCA złotych. Moja premia za pierwszy miesiąc to 35zł!

PSYCHICZNE ZNĘCANIE SIĘ nad pracownikiem to norma. Jako kasjerka dostałam ochrzan za to, że wychodzę do pomieszczenia socjalnego się napić! Nie wspominając o tym, że gdy potrzebowałam wziąć wolne które mi przysługiwało, nasłuchałam się, że mi się "nic od nich nie należy i mam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;. Na odchodne od kierowniczki usłyszałam, że "nawet nie wiem jak jej zajebiście z tym że odchodzę", mimo że podczas mojej pracy nie odezwała się słowem żebym coś robiła źle albo musiała coś skorygować. Kiedy pewnego dnia zwróciłam głównej kierowniczce uwagę, że bezpodstawne teksty "wy tu macie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; to mobbing ta odpowiedziała mi że chyba jeszcze nie wiem jak mobbing wygląda, po czym skutecznie mi to prezentowała.

KODEKS PRACY kierowniczki mają w czterech literach. Nikogo nie obchodzi co masz na umowie. Kasjerki jak głupie harują po 12,5h po to żeby pod koniec pracy jeszcze latać z mopem, bo przecież kierowniczka tego nie dotknie. W efekcie ani razu nie wyszłam zgodnie z czasem jaki miałam na umowie , bo a to trzeba jeszcze posprzątać, a to kierowniczka liczy kasetkę pół godziny. A nadgodzin nikt nie liczy.

PRZERWY pracowników pilnowane przez kierowniczki co do minuty. Na czas pracy <12 przysługuje tylko 15 minut, >12h pół godziny. Dziewczyny były wywalane z przerw bo już mają pracować, a sama byłam świadkiem jak kierowniczki robiły sobie kilkugodzinne przerwy, wychodziły po fast foody i zamykały się w biurze na pół dnia. W tym czasie oczywiście żadna niższa rangą nie mogła zejść czegoś zjeść, bo NA PRZERWIE MOŻE BYĆ TYLKO JEDNA OSOBA. W efekcie większość dziewczyn kryła się z jedzeniem w toalecie (o którą też dostawało się ochrzan za zbyt częste wychodzenie).

BRAK NA KASIE kasjerki muszą oddawać z własnych pieniędzy. Dodajmy, że np Empik w budżecie zakłada że coś takiego ma miejsce i nikt niczego nie oddaje. Kiedy na kasie było za dużo, nikt nie widział problemu. Dziewczyny potrafiły mieć jednego dnia 20zł za dużo, a następnego 20 za mało i i tak musiały te pieniądze oddawać. Polityka sklepu to jakaś masakra, strzeżcie się tej pracy bo to co napisałam to tylko wierzchołek góry lodowej.
Zorganizowane-silniejsze 2017-10-06 20:12
Związki zawodowe to demokratyczne organizacje kierowane przez samych pracowników w zakładzie pracy za pośrednictwem wybranych przez siebie liderów. Podstawowym zadaniem związków zawodowych jest energiczne reprezentowanie interesów pracowników. To związki negocjują z pracodawcą wysokość płacy roboczej i warunki pracy.
stop 2017-10-07 15:30
Nie obwiniajcie za to szefostwa Pepco. To co sie wyprawia w punktach jest wyłącznie winą pracowników (zwłaszcza kierowników, którym się wydaje, że sa tam nietykalni niczym sam Bóg). Winą szeregowych pracowników jest to, że milczą i dają przyzwolenie na takie a nie inne traktowanie. Interwencja u menadżera a nawet wyżej (jeśli menadżer jest g**no wart i ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to co się wyprawia w sklepie), ekspresowo podcięłaby te ,,pseudoskrzydełka" nierobom jakimi są właśnie kierownicy. Oczywiście nie mam tutaj na myśli wszystkich kierowników bo byłaby to ocena bardzo niesprawiedliwa. Nie jestem pracownikiem Pepco ale z własnego doświadczenia wiem, że można to łatwo ukrócić. W mojej poprzedniej pracy miałam kierowniczkę, która nadużywała swojego stanowiska (wychodziła w godzinach pracy, szukała jeleni do wykonywania jej obowiązków, obrażała, wymuszała posłuszeństwo, straszyła, tworzyła grafik z korzyścia dla niej itp.). Wraz z koleżankami zdobyłyśmy się na odwagę i jedna z nas zadzwoniła do samego dyrektora przedstawiając czarno na białym co sie wyprawia w naszym punkcie. Dyrektor poprosił o opisanie całej sytuacji w mailu do niego, po czym jakiś czas później bez zapowiedzi zawitał do naszego sklepu. Na jej nieszczęście w rozmowie z nią złapał ją na niejednym kłamstwie, na co my miałyśmy dowody (sms-y, maile i jedno nagranie rozmowy tel. w którym obrażała jedna z nas). Efekt? Wyleciała z takim hukiem i rykiem, że w momencie zrobiła sie tyci tyci. A że nasze miasto do wielkich aglomeracji nie należy :D nie miała szansy na znalezienie pracy na podobnym poziomie (miała w papierach opisany powód jej zwolnienia). Mijałam ją kiedyś w galerii jak myła podłogi na pasażu. Ot, tyle wyszło z jej ,,kierownikowania". Łatwo przyszło, łatwo poszło. Także zamiast narzekać dziewczyny wypadałoby wziąć sprawy w swoje ręce. Reagując na to we właściwy sposób dużo zyskacie.
1
Zostaw swoją opinię o pepco - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie pepco