Furnittia sp. z o. o.,

Dębno

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 184 ocen.

Opinie o Furnittia sp. z o. o.,

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Furnittia sp. z o. o.,

Gerald

Może ktoś w końcu napisałby cokolwiek o aktualnym stanie firmy, bo widze, że i była zmiana właściciela i pisaliście cos o syndyku, miały być nabory, a tutaj totalna cisza, trochę mnie to niepokoi, zwłaszcza, że kolega, który był nie znalazł produkcji. Może firma zakończyła jednak działalność. Pozdrawiam.

Adam

Na chwile obecna prowadzę rekrutacje na ca 20 stanowisk produkcyjnych - W pierwszej kolejności ruszyć ma Klejarnia - ale tu hamuje nas prąd , gdyż syndyk kompletnie nie współpracuje. Jednocześnie mamy do realizacji zlecenia na meble tapicerowane i prowadzimy nabór na szwaczki i tapicerów. Osoby chętne do uczciwej pracy zapraszam do składania podań : ADAM.stachowiak@smartwood.pl

szukam pracy
@Adam 03.03.2015 18:21
Na chwile obecna prowadzę rekrutacje na ca 20 stanowisk produkcyjnych - W pierwszej kolejności ruszyć ma Klejarnia - ale tu h...

i gdzie ta firma ma produkcje byłem dwa razy i tylko pijanych z ochrony spotkałem

xxx
@szukam pracy 02.06.2015 12:39
i gdzie ta firma ma produkcje byłem dwa razy i tylko pijanych z ochrony spotkałem

ja slyszalem ze ten gosciu chodzi do pulsu ina kreche bierze browar

Bracia Łacinscy Niszczą Firme

Niech nowy własciciel pyta ludzi o starych kierowników posłucha opini , i niech ich wymieni bo to oni furnitje okradali i niszczyli od środka , wymieńce ich na nowych , to sie jakoś to trzymać bedzie !!! Powodzenia życzy stary pracownik ;)

tomek

tak tu sie z toba zgodze. mam nadzieje ze Czesiu nic nie bedzie mial do powiedzenia w tej firmie

Byly pracownik

oby nie przyjmowali znowu tych pseudo kierownikow typu bracia lacińscy i reszta bandy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] która krecila jak tylko mogla a po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dostawali za to zwykli pracownicy.

tomek

pytam o post powyzej, poniewaz jechalem ostatnio obok zakladu i widzialem smart wood i wlasnie nie wiem o co chodzi

były pracownik

Czym będzie zajmował sie zakład? Kiedy planowane otwarcie?

Adam Stachowiak

Zajmuje sie drewnem od 1999r.Przeprowadzilem sie do Debna i jak we wszystkich moich dotychczasowych dzialaniach buznesowych , ambicją jest aby w wybranych segmentach rynku Smart Wood byl liderem. W tej chwili priorytetem koniecznym do przywrocenia produkcji na Chrobrego , jest uruchomienie stacji transformatorowych , oraz uzupelnienie powycinanych kabli w halach. Na dzisiaj najwiecej pracy jest dla elektrykow i mechanikow do rozruchu maszyn.

chetny do pracy w smart wood

A oco chodzi z tym : '' Prosze o oferty pracy z "cena za miesiac pracy" ,, Jeśli oto chodzi to każdy wpisze 3000 zł , troche bez sensu

chetny do pracy w smart wood

a od kiedy firma startuje ? ile ludzi przyjmie ? i gdzie skladać cv ?

były pracownik

czesiek niema nic wspólnego dlatego morze z tego coś będzie

były pracownik

miejmy nadzieje że Piotrowicz nie jest udziałowcem :) powodzenia

Adam Stachowiak

osoby chetne do pracy w Smart Wood Polska prosze o skladanie CV , opisu kariery oraz streszczenie praktycznego doswiadczenia w klejeniu i optymalizacji drewna. Pierwszy konkurs jest na Koordynatora Uruchomienia Zakladu. Prosze o oferty pracy z "cena za miesiac pracy" do zobaczenia ;) kom 570 88 13 13, adam.stachowiak@smartwood.pl

diablik

co do wolnych miejsc pracy w furnitti to niestety ale od dłuższego czasu ciężko takich doświadczyć, no ale cóż to chyba dobrze o nich świadczy bo ludzie chcą tu pracować i nie zamierzają odchodzić. przynajmniej takie wnioski łatwo się nasuwają. Może napiszcie z kolei jakie są Wasze odczucia z pobytu tutaj

prezdent

mowil ze juz swoje i tak od panstwa dostaliscie wiecej pokory i do roboty tak jest w polsce a w rosji co sie wyprawia

Gangsta

Dziekuje sadowi pracy syndykowi wyplacil fundusz sw.gwarantowanych (usunięte przez administratora).Zmadrzalem teraz ja bede w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robil ,nauczylem sie tego wlasciwie to polska mnie tego nauczyla a wy ludzie tego kraju robcie sie w .....w koncu jest kryzys.

UWAGA

Mysle ze robol w polsce wie dla kogo ten kraj. (usunięte przez administratora).

Pozdrowienia

Co? Tak Wam dobrze w tym syfie się zrobiło, że nawet nie dychacie???

zet

zapomnijcie ludzie, syndyka tak samo wasza kasa interesuje, jak szanownego pana jaśniepanującego wielmożnego(usunięte przez administratora) ...

R.

no właśnie, też mnie to interesuje, kiedy dostanę resztę pieniędzy bo fundusz nie wszystko mi wypłacił

ciekawy

Czy ktoś może wie, kiedy SYNDYK zacznie wypłacać resztę zaległych wynagrodzeń pracownikom??? Uda mu się coś spieniężyć z tego bajzlu, czy już nie ma co?

kiedy były

ponoć zaczęli wypłacać zaległe pieniądze . Czy to prawda?

były

Inspekcję Pracy to oni mają w kieszeni. Już nawet ciężko zliczyć ilość zgłoszeń i bezcelowych wizyt PIP.

pracownik

jutro dzwonię do inspektora pracy niech się weżmnie za ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ileż można tyrać

cyrkonia

To prawda,dzwoniłam do Funduszu Świadczeń Gwarantowanych do Warszawy i potwierdzili że fundusz wypłaci tylko dla ludzi którym pokończyły się umowy,bądź zostali zwolnieni po 1 marca 2012. dzwoniłam także do syndyka przydzielonego do sprawy i to potwierdził...ci którym umowy wygasły bądx zostali zwolnieni czy sami sie zwolnili przed 1 marca zostaną przydzieleni z urzędu na listę wierzycieli i zostaną wypłacone im pieniądze juz tylko z majątku firmy który to syndyk spienięzy. Podaję wiadomość z wiarygodnego źródła...także droga dla niektórych byłych pracowników jeszcze daleka do odzyskania pieniedzy ( między innymi dla mnie ) pozdrawiam

emigrant

nie rozumiem ludzi , ktorzy pchaja sie w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po raz n-ty.Ja pracowalem tam jeszcze za scanwood pierwsze 3 lata (usunięte przez administratora), wyleczylem sie w 2003 r.,byla to jedna z lepszych decyzji w zyciu.,To co slyszalem co sie tam dzialo i dzieje to szacun za hart ducha dla Was ,zastanawiam sie tylko za co Wy zyjecie.Szukajcie lepiej pracy na zachodzie [jestem na zasilku w UK ] i na chleb mi nie brakuje i oplaty a mam zone i 2 dzieci .Jakie tyranie bez kasy ,zapomnij o nadgodzinach (usunięte przez administratora)

weteran

Juz chciałem wrócic a tu jakies lipne umowy,ile płacą? chociaz na czas ?Kto u steru? napiszcie coś zaległe pieniądze kiedy . To juz rok minął

zonk

umowa zlecenie sama nazwa mowi ze masz coś zlecone i w danym czasie masz to wykonać np. masz wykopać 2 rowy i masz na to miesiąc czasu, przełożonego nie interesuje czy ty robileś to codziennie po 8 godzin czy raz przez 24 godziny, ty masz placone za wykonanie danej pracy, a jak placi ci za godziny to jest to niezgodne z prawem a jak każe ci zostać na nadgodziny to postrasz go pip-ą to moze zrozumie i poczyta sobie przepisy

pip

Umowa zlecenia nie jest umową o pracę czyli umową regulowaną przez Kodeks Pracy a umową cywilnoprawną określoną w Kodeksie Cywilnym. Jak wynika z treści art. 734 par. 1 k.c. poprzez zawarcie umowy zlecenia przyjmujący zlecenie zobowiązuje się do dokonania określonej czynności prawnej dla dającego zlecenie. W związku z powyższym nie stosuje się do umowy zlecenia zapisów dotyczących nadgodzin czy pracy w sobotę wynikających z Kodeksu Pracy oraz zasada dotyczących pracy przy monitorach ekranowych. Czas wykonywania umowy zlecenia wynikać powinien z powierzonych zadań oraz umowy zawartej pomiędzy zleceniodawcą a zleceniobiorcą.

goły

Jest Masakra !Dalej są pupilki tak jak było kiedyś!

skiper

Zaległości płatnicze nie dzielą bię na te do 30.11.2012 i te po tej dacie ,zakład jest winien kasę za pracę , za towar ,za usługi dla wielu podmiotów i nikt nie podaruje pieniędzy które utopił w tej firmie .W tym celu składaliśmy pozwy do sądu który z wielkim bólem ale ogłosił upadłość.Teraz zadanie dla syndyka.i nie siejcie fermentu na necie.jak nie znacie tematu.

były pracownik

Na początku jest ok, potem kolejna firma do likwidacji i zaległości w poborach po 3-4 miesiące oraz wypłaty na raty. To już w tym miejscu cgyba z 5 firma, zmieniają tylko nazwy, kolejnych "prezesów.

kaka

a jak sie tam pracuje? bo widze ze przez kuronia szukaja az 30 pracownikow i 1700 brutto ;D to ladnie ladnie ale czy to prawda?

Dżony

Niekoniecznie, dzwoniłem do Warszawy i babka powiedziała, że Fundusz najpierw sprawdza kiedy miało miejsce FAKTYCZNE ZAPRZESTANIE DZIAŁALNOŚCI! To znaczy że nasz dział kadr lub syndyk muszą wystąpić z wnioskiem dla WSZYSTKICH pracowników, a Fundusz to rozpatrzy, niezależnie od tego kiedy sąd wreszcie łaskawie się zebrał i ogłosił przedłużaną w nieskończoność upadłość.

załamana

Pieniądze z Funduszu dostaną tylko te osoby, u których do 30.11.2012 (czyli dnia ogłoszenia upadłości) nie minęło 9 miesięcy od dnia ustania stosunku pracy. Kto się zwolnił lub został zwolniony wcześniej (np. w styczniu lub do połowy lutego), nic już nie dostanie :(

Sąd Najwyższy :)

Dla zainteresowanych. Wczoraj 30.11.2012 r. Sąd w Szczecinie ogłosił upadłość Furnittia Trade Sp z o.o. W końcu się doczekaliśmy my i -- prezes -- tak samo.

Iksik

He he akurat powrot do tej firmy to ostatnia rzecz na jaka bym sie zgodzila wiec bardzo prosze o nie wypisywanie nazwiskami bo to mi jest Ciebie szkoda ze jestes tak naiwna ze liczysz na to ze zaplaca Ci krocie za ten wyzysk ktory tam byl, jak dla Mnie mozesz tak wrocic na kolanach to swiadczy tylko i wylacznie o tym ze nie masz godnosci a ja taka posiadam i dlatego ten zaklad to dla mnie dno, warto jest walczyc aby cos osiagnac a nie kulic pod soba ogon :) (usunięte przez administratora) :)

Były

Czy ktoś wie co to za twór powstał-BDFT w miejsce furnittii.?i na starcie jest już w upadłości..(usunięte przez administratora) jest nieśmiertelny upada i wstaje jak WAŃKA-WSTAŃKA .Wszyscy mówią szeptem i rozglądają się dookoła,ale co produkują to tajemnica .Słuchy dochodzą że rzeżbią nosy do nowego modelu Pinokia.Kierownik ma furę ho ho [ wśród korozji trudno znależć skrawek lakieru Pozdrowienia dla kierowcy granatowej Meganki 123

kiki

No doszły mnie słuchy że naiwniacy wracają pomału do roboty ;D oczywiście słynne obiecanki będzie zysk będzie wypłata ;D oj ludzie ludzie jacy wy naiwni tyle kasy żescie podarowali i jeszcze tyracie i dajecie sie wykorzystywac juz lepiej na te wianki isc i pracowac z godnoscia.

jarek

no i coś wiadomo ? trzymam za wszystkich kciuki , czy tam sie coś dzieje czy dalej (usunięte przez administratora)?

Nadzieja

A w sadzie primaaprilis tez

armagedon

W Polsce tymczasem robotnik może na obiad kamienie gotować a inspekcja pracy moze cmoknąc w wafla pracodawce .

ktoś tam !

----- 24 września w sądzie w Szczecinie jest sprawa o upadłość. -----

byly

ma ktos nowe wiesci o tej firmie moze wie ktos czy oglosi upadlosc byly pracownik (jakosciowiec)w lipcu zbieral podpisy o upadlosc

???

i chyba nieruszy

kakakakakalalalalala

A po co się w to mieszać? Nie ma osoby która by nie wiedziała co to za firma co to są za właściciele....tylko starzy pracownicy lub naiwni nowi pójdą tam spowrotem jak coś ruszy. Ja się nasłuchałam naczytałam i to mi wystarczy....co roku inna firma. Nie pracowałam tam i nie będę pracowała choćbym miała przymierać głodem. Mam swoją godność i nie dam się tam poniżyć jak ludzie którzy tam pracowali. Przepraszam bardzo ale za kogo wy się uważacie?(usunięte przez administratora) będzie kolejna firma to będzie znowu to samo. Nie ma cudów, Kostrzyn blisko wsiąść na rower albo w autobus i jeźdźić tam chociaż szanują pracowników i płacą a nie to co tu w tej pożal się boże \'firmie\'.(usunięte przez administratora) żeby to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] znowu ruszyło. Mam nadzieję że nie ruszy.

aaa

co sądzicie o tym, żeby zgłosić to do prokuratury i do NIK- u? To jest przestepstwo scigane z urzedu... Przeciez jak oni to zlikwidują to zaraz znowu otworza inna firme i oszukaja kolejnych (lub znowu tych samych) ludzi... nie lepiej zeby ten teren i zaklad wszedl w rece kompetentniejszej osoby

kiedyś były

1111 - 2012-06-27 19:35:27 Były pracownik - 2012-06-27 14:09:53 Niedługo zapewne i te strony zamkną. Z informacji które do mnie dotarły szukają kupca nie tylko na budynek biurowy ale także i na hale razem z terenema co ty nie wiesz tereny juz dawno poszły wiadomosci masz stare odbiegasz od tematu30 kwietnia sąd w Szczecinie ogłosił likwidację spółki i postawił Furnittię w stan upadłości Mamy czas do końca lipca na składanie roszczeń pod adresem naszej firmy .Potem będą kłopoty z syndykiem { nie zapłaci za urlopy i.t.p} Wejdzcie na KRS FURNITTII

1111

Były pracownik - 2012-06-27 14:09:53 Niedługo zapewne i te strony zamkną. Z informacji które do mnie dotarły szukają kupca nie tylko na budynek biurowy ale także i na hale razem z terenema co ty nie wiesz tereny juz dawno poszły wiadomosci masz stare odbiegasz od tematu

Były pracownik

Niedługo zapewne i te strony zamkną. Z informacji które do mnie dotarły szukają kupca nie tylko na budynek biurowy ale także i na hale razem z terenem

Zostaw opinię o Furnittia sp. z o. o., - Dębno

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Furnittia sp. z o. o.,