IGS Ground Services

International airport keflavik iceland

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 28 ocen.

IGS Ground Services
3 28 6 1

Opinie o IGS Ground Services

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dawid

@Ktoś, napisałaś, że początki Twojej współpracy z IGS Ground Services były pozytywne. W którym momencie zaczęłaś zmieniać swoją opinię o tym miejscu pracy? Co na to wpłynęło? Mogłabyś pozostawić kilka słów na ten temat? Na pewno są osoby, które chętnie zapoznałyby się z Twoją wypowiedzią.

She

A No i jeszcze jedna sprawa. Mieszkania nie są narzucone przez IGS. Jak komuś wieje albo karta się zacina można się wyprowadzić. Nie ma żadnych kar itp. Faktem jest ze o mieszkania w Kefie cieżko ale komu zależało to się wyprowadził. Jak na hotel pracowniczy naprawdę nie można narzekać. A i pokażcie mi druga firmę która tak niańczy pracowników. Zorganizuje pościel i naczynia, zawiezie do Ikei, zawiezie do banku i wytłumaczy jak konto założyc, pomoże „PIT” wypełnić...

Ktoś
@Kobieta Pracująca 24.02.2018 23:42

No właśnie Kobieta Pracująca są też tacy co sami odeszli. Pracowałam tak dobrych kilka lat i jak poszłam do szefa powiedzieć ,że się zwalniam i wracam do Polski to zrobił wielkie oczyska i zapytał ale co ty w tej Polsce będziesz robiła.Przecież tu jest tak cudownie.Powiem krótko -pracowałam na kilku działach w IGS-ie i początki były naprawdę super ale później to się zrobił kołchoz .Traktowano nas jak białych murzynów -niektóre Polki to w nocy przychodziły jak tylko ktoś po nie zadzwonił byleby tylko zarobić .Pomocy to szybciej można było uzyskać od Filipińczyków czy Islandczyków niż Polaków.Masakra jakaś -nasi rodacy(oczywiście nie wszyscy ale większość) to tylko patrzyli jak wygryźć innych z nadgodzin czy uprzejmie donieść przełożonym.Przez ostatnie dwa lata pracy to tylko nabawiłam się tam choroby serca i dobrze ,że wróciłam do Pl bo mogła się ta choroba skończyć śmiercią. A zawsze mówiono mi że jestem pozytywnie nastawiona do życia ,każdy zazdrościł mi optymizmu i uśmiechu na ustach-praca i IGS pozbawiła nie tego na długi,długi czas.

Dawid

@willy, masz prawo w taki sposób odbierać moją aktywność na tym forum. Chcę Cię jednak zapewnić, że dopytuję o takie kwestie związane z zatrudnieniem w IGS Ground Services, które są ważne dla osób odwiedzających ten wątek, rozważających aplikowanie do tej firmy.

She

Załóżmy przez chwile, ze te wszystkie negatywne opinie są prawdziwe. Jakim wiec cudem dalej tu ludzie pracują i to latami? Przecież o prace na Islandii nie jest trudno. Mój wniosek jest taki, ze większość skrajnie negatywnych komentarzy dodawana jest przez ludzi, którym nie przedłużono kontraktów lub zostały zwolnione. Oczernianie firmy jako sposób na odreagowanie własnej porażki. Ja pracuje w IGS od 2 lat na zniesławiłonym tu dziale cleaning. Islandczyków tu już prawie nie ma. Większość pracowników stanowią Polacy. Atmosfera jest dobra jeżeli ma się pozytywne nastawienie do pracy i współpracowników. Praca sama w sobie nie należy do trudnych czy wyczerpujących fizycznie. Jednak warto mieć na uwadze, ze jest to praca fizyczna i dodatkowo wykonywana pod presja czasu. Jednak nieprawda jest ze jak ktoś wcześniej stwierdzil bezpieczeństwo cierpi kosztem punktualności. Wręcz przeciwnie, jest to praca w niebezpiecznym otoczeniu i nacisk na bezpieczeństwo jest ogromny. Wszystko zależy jednak od tego czy pracownicy przestrzegają obowiązujących zasad. Co do samej organizacji pracy i rekrutacji. Cześć przytoczonych argumentów jest prawdziwa. Islandia jest niewielkim krajem z bardzo mała liczba mieszkańców i ogromna liczba turystów. Lotnisko ciagle się powiększa. Nie jest wiec dziwne ze nie wszystko działa jak w szwajcarskim zegarku. Rzeczy dla nas oczywiste są dla nich nowością. Wielu rzeczy się dopiero uczą. Jasne jest ze bledy się zdarzają. Wiele negatywnych opini dotyczy supervisorów. Cóż lotnisko się powiększa, działy potrzebują nowych kierowników i awansują pracowników. Minus jest taki ze te osoby dopiero uczą sie zarządzać. Plus ze istnieje realna szansa awansu. Podsumowując nie taki diabel straszny jak go malują. Ja przyjechałam z rekrutacji 2 lata temu i nic negatywnie mnie nie zaskoczyło. Zarówno warunki mieszkaniowe jak i płaca była dokładnie taka jak przedstawiali Artur z Bartkiem.

Gosia
@Izabela K. 04.05.2018 15:08

Droga Izabelo. Jestem z nowej rekrutacji i ni jak się nie ma do rzeczywistości to o czym piszesz . A teraz fakty. Dostaliśmy listę żeby zadeklarować się kto chce zostać. I podpisało się 99% . To chyba o czymś świadczy. Poza tym ludzie z własnej winy mają masę wypadków i zero odpowiedzialności. Kto w Polsce pracował wie, że nie ma co narzekać bo chociaż nie jest idealnie to sama praca mało wymagająca , atmosfera luźna.

halldur

rekrutacja 2018.... dno ... ludzie bez szacunku do miejsca pracy i drugiego człowieka.. przyjechali pewni siebie ... wszystko im sie należy... nie chcą pracować migają sie od obowiązków im powierzonych ... dno... nigdy więcej takich ludzi

willy
@halldur 21.07.2018 22:35

widzisz jezeli jestes pracownikiem to żałuj tych z poprzednich lat bo nie byli szanowani i juz nie przyjada a jezeli jestes pomaranczowym to żałuj podwójnie ;)

Dawid

@willy, a nie zechciałbyś napisać kilku zdań na temat samej pracy? Jakiego rodzaju zadania wykonywałeś? W jak licznej grupie pracowałeś? W jaki sposób spędzaliście czas po zawodowych obowiązkach? Czy w ramach grupy można było liczyć na pomoc rodaków? Myślę, że odpowiedzi na tego typu pytania mają kluczowe znaczenie dla osób, które rozważają możliwość pracy przez IGS Ground Services.

willy
@Dawid 25.06.2018 20:48

wybacz ale Twoje pytania brzmią jakbys ankiete robił

Dawid

@halldur, rozumiem, że nie jesteś zadowolony z nowo przyjętych osób w IGS Ground Services. Jednak musisz mieć świadomość tego, że pracodawca nie ma wpływu na to, kto jaką ma osobowość i jakie ma podejście do obowiązków już po zatrudnieniu. Czy mimo wszystko, korzystając z okazji, mógłbyś napisać jak ocenisz swoją pracę w tej firmie? Jakie warunki zatrudnienia są podstawą Twojego zatrudnienia w niej?

zuza

mam jeszcze jedno pytanie : czy po powrocie do Polski mozna sie starać o zwrot podatku z Islandii? Czy ktos to robił?

willy
@zuza 09.05.2018 13:54

zwrot podatku z islandii?? piesze słysze kto ci naopowiadał takichgłupot rozlicz sie na islandii i w PL najpierw roszczeniowa niunio

Dawid

@zuza, jak pewnie wiesz, jest to forum, gdzie użytkownicy poszukują opinii na temat warunków pracy, płacy i stosunków międzyludzkich panujących w konkretnych firmach, w tym przypadku IGS Ground Services, a ponieważ jak piszesz niedługo kończy Ci się kontrakt, więc Twoja opinia będzie bardzo cenna dla tych, którzy dopiero chcą rozpocząć swoją pracę w tej firmie. Jeśli zechcesz, to napisz to Ci się najbardziej podobało lub nie w tej pracy.

zuza

Mam pytanie: jak wyglada sprawa rozliczenia sie z podatku po pięciomiesiecznej pracy w IGS. Czy jakoś zajmuje sie tym firma ,czy trzeba to zrobic samemu. Kończy mi sie kontrakt 30 września. I jak to wszystko zrobić. Bardzo proszę o pomoc

Dawid

@BYŁY, dlaczego na kuchni trzeba mieć mocne nerwy? Rozumiem że stresująca praca, w pośpiechu, tak? Możesz powiedzieć coś więcej? @Idka, a jak się pracuje w biurach? IGS Ground Services to pracodawca godny polecenia dla kogoś zainteresowanego pracą w tej branży?

anonymous

Zna ktoś meil do rekrutacji w Aa ?

Thomas

Mam wkrótce wyjechać. Dostałem pracę na kuchni, ale mam za mało informacji w tym temacie. Poza tym mam mieszane uczucia. Ktoś udzieli rad i wskazówek, proszę.

Thomas
@Thomas 04.04.2018 16:04

A powiedz mi, jak to techniczne jest możliwe do zrobienia?

Dawid

Zamierzacie wyjechać w tym sezonie na Islandię z IGS Ground Services? Jak na razie opinie o firmie były mieszane, choć wydaje mi się że przeważają te pozytywne. Na swojej polskiej stronie na facebook IGS Ground Services ogłosiło że nabór na rok 2018 rozpoczął się w październiku - czy jeszcze można aplikować?

Idka
@Dawid 30.03.2018 14:15

To prawda, ze rekrutacja sie zakonczyla. Jednak jako pracownik z “biur” wiem, ze jestesmy w czarnej (usunięte przez administratora) i szukaja pracownikow, bajlepiej juz na miejscu.

zuza

jakie są warunki w hotelach robotniczych ilu osobowe są pokoje ponoć pracuje się 12 godzin dziennie i kilka dni w tygodniu jest wolnych, czy w takim razie można już na miejscu znależć sobie dodatkową pracę gdzie indziej,czy lepiej starać się o nadgodziny? słyszałam że gwarantują darmowe dojazdy autobusem do pracy, czy to prawda?

anonymous
@zuza 07.03.2018 08:59

hotele na Asbru coraz gorzej socjalnie to wyglada sa tzw. unity gdzie sa dwa pokoje ok 8-9 m2, praca po 12 godzin np. pon-wt potem sr i czw n\masz wolne potem znowy\u 3 dnie\ w pracy nastepny tydzien odwrotnie

anonim

(usunięte przez administratora)

Willy

wiem bo pracowałem w cleaningu ;) za extrasy sprzedadza ciebei ;)

zuza

jadę właśnie pracować dla Igs i bardzo proszę o kilka informacji jak wygląda sprawa z pościelą , trzeba wziąć swoją ,czy wypozyczają bezpłatnie czy w hotelu jest dostepna kuchnia z lodówką i jakieś naczynia, czy lepiej zabrać ze soba jakie sa ceny jedzenia w dostepnej ponoć stołówce czy bez problemu kurier doręczy paczkę z Polski czy w hotelu jest wifi jak wygląda sprawa z telefonem Czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć

zuza
@Skyrmen 10.03.2018 16:41

a jak masz wiecej niż 3kg zywności to tylko zabierają czy płacisz jakąś karę

prezes 3

Jesli chodzi o poczatek pracy w Igs to ulatwia jak moze wrecz prowadzi za reke. Pomaga w zalatwieniu konta, wyrobieniu przepustek. Zalatwia mieszkanie ale jesli nie chcesz mozesz zamieszkac gdzie chcesz, dofinansowuja stolowke ale jesli wolisz sobie gotowac lub jesc w innym miejscu to nie ma problemu. Jesli chodzi o stawianie na bezpieczenstwo to mam odmienne odczucie. Dziesiatki wypadkow i wrecz olewanie procedur wynikajacych zapewne z presji na team leaderow a takze z wielkiego balaganu oraz mentalnosci "jakos to bedzie" do tej pory sie udawalo to i teraz takze musi. Jesli chodzi z z kolei o team leaderow to rzuca sie w oczy brak tzw. team worku kazdy widzi tylko czubek swojego nosa i nie pomoze drugiemu, pisanie emaili jeden na drugiego czy tzw pod****lanie siebie nawzajem to normalne. Na poczatku jeden z szefow powiedzial zostawcie " polskie piekielko" w Polsce niestety moge powiedziec ze takiego piekielka jak tam to w Polsce nie widzialem. To wszystko o rampie niemniej nie zaluje decyzji ze, tam wyjechalem. Niewiele sie tam nauczylem ale calkiem mile doswiadczenie. Jesli chodzi o cleaning to ponoc jest tam gorzej ale nie wypowiadam sie bo tam nie pracowalem.

Kuba

Niestety niektóre osoby nie mają w genach chęci do pracy. Jadąc za granicę mają nadzieję na fajne spędzanie czasu a tu trzeba pracować!!!

Kuba
@Kuba 12.02.2018 10:54

Dokładnie zgadzam się z Tobą w 100 %. Szczególnie dobrze to zaobserwować wśród pracowników, którzy pracują tam kilka lat.

P-olka

Przeklinam dzien w ktorym przyjechalam do pracy w IGS. I jeszcze w dodatku wybralam najgorszy dzial ever - cleaning!!! Nie dajcie sie w to wrobic. Uwazajcie!!! Atmosfera - tragedia. Polskie superwajzorki traktuja firme jak swoja wlasnosc. A przewodzi im Ewa (cenzura jest, to nie powiem otwarcie co o niej mysle). Ale to ze jest chyba najglupsza osoba na troche wyzszym stanowisku, jaka spotkalam w calym zyciu to powiem. Najwyzej wytna. Reszta polskich superwajzorek (tu sie nazywaja czerwone) traktuje polskich pracownikow jak smieci. Wprowadzaja sobie swoje zasady mimo ze sa sprzeczne z islandzkim prawem. Nie licza sie z niczym, a o zrozumienie nawet nie ma co prosic. Dziewczyny nie dajcie sie wpuscic w maliny!!! Pozostale dzialy moze troche lepsze, ale w kuchni tez strasznie narzekaja. Warunki mieszkaniowe - fatalne. Wiatr wieje przez szpary w oknach na Asbru a tu w Islandii wieje strasznie. Jak dzwonisz do administracji to wlasnie nie maja czasu, albo beda pozniej. Oczywiscie nigdy nie przyjezdzaja. Do pokoju sa karty jak w hotelach. Jak zgubisz, albo sie zniszczy kaza placic. Mi karta rozmagnesowala sie dwa razy. Raz wracalam w nocy do pokoju i musialam czekac prawie godzine na interwencje. Tragedia. Juz mnie tam nie ma i nigdy nie wroce. Jak ktos potrafi wysiedziec w tym kraju, to proponuje inne firmy. Pracy jest mnostwo. Wszyscy szukaja pracownikow. Jest druga firma na lotnisku. Daje duzo lepsze warunki.

Herubin

Rekrutuje w nowym naborze 2018. Ktoś ma rozeznanie w warunkach pracy w dziale pasażerskim w IGS? Jakie są godziny pracy? Organizacja i atmosfera w dziale? Szkolenia? Dzięki!

K
@Herubin 18.10.2017 08:45

Daj sobie spokoj, lepiej postaraj soe p prace u konkurencji (airport associates). Nieba a zoemia!

Ja32

Ja pracuje tutaj od dwoch lat. Pracowalem w wielu krajach ale takiej wyrozumialosci jak tu jeszcze nie widzialem. Owszem sa male wpadki ale trzeba zrozumiec metalnosc tego narodu a nie tylko roszczyc (zaznaczam ze to jest kraj 300 tysiecy ludzi i przyrost firmy w ktorej pracujemy to od30 do 35 procet rocznie tak wiec wszyscu sie tu caly czas uczymy i stad male wpadki). Jezeli chodzi o pieniadze to nigdy mnie nikt nie oszukal a wrecz odwrotnie za zwyczaj mile zaskoczony. Kraj i firma mega pro rodzinna. Wiekszos opini tutaj to opinie ludzi leniwych i roszczeniowych co by chcieli za nic wszystko. Jezeli chodzi o ludzi ktorzy kiedykolwiek odczuli brak poszanowania to wynika z ich marazmu poniewaz juz szybko tlumacze: sa szkolenia itd a oni dalej swoje i niektorym trzeba do slownie zycie ratowac bo jeden z drogim noe rozumie ze jak sie silnik kreci to do samolotu sie nie podchodzi etc. a potem zdziwieni ze ktos na nich krzyczy. Pamietajmy ze to lotnisko miedzynarodowe i po pierwsze jedna z najciezszych profsji oraz przepisy miedzynarodowe odnosnie wszystkich procedur.Dzieki pracy tutaj nauczylem sie podejscia do pewnych spraw. Samo zycie na islandii jest banalnie proste. Polecam

prezes Jarek
@Ja32 29.01.2018 04:06

Ciekaw jestem kto z biura pisze te bzdury, pewnie po tym spotkaniu co mieliście ostatnio postanowiliście spróbować wybielić sobie PR, ale zapomnieliście o jednym jak się pusci bąka to będzie śmierdzieć a ludzie będą wytykać palcami. Ale co tam wy i tak nie wiecie co to szacunek do ludzi więc lepiej nazwać ich nierobami którzy wpadli w marazm i otępienie. Szkolenia to fikcja i tak wszyscy mają zdać a że ludzie którzy powinni ogarniać nie wiedzą komu zrobili szkolenie a komu nie to sorry o czym my rozmawiamy. Dużo sprzętu do generalnego remontu jak wcześniej ktoś wspomniał. Zgadza się z tym że w zeszłym roku pojawiło się dużo patologii ale kto jest temu winien ? to Svala i reszta managerów wybierała kandydatów książkowy strzał w stopę. Polecam spróbować pracy w innych firmach wtedy zobaczysz normalność. Co do wypłaty parę razy się nie zgadzało przycinali na godzinach różnie z tym bywa niektórzy mają ok niektórzy nie. Firma mega pro rodzina haha to się objawia chyba tym że jak masz prawie koniec kontraktu to cię trzymają do ostatniego tygodnia w niepewności i jeśli ci się nie uda to masz zdupcać z kwadratu i z dnia na dzień jesteś właściwie bezdomny a znaleźć mieszkanie jest bardzo ciężko szczególnie w ciągu jednego tygodnia... podsumowując próbujcie dalej się wybielać słabo wam idzie polecam jakiś chlor może zadziała

darek

Mam pytanie,zastawiam się na podjęciem pracy jako bagażowy. Moje pytanie dotyczy tego czy jest to praca przez 8 godzin czy tylko wtedy gdy przylatuje samolot załadunek i rozładunek i czy gdy nie ma odlotów i przylotów to firma daje inne prace czy czeka się na przylot samolotu. Poza tym wygląda że firma nie jest taka jak się przedstawia.

Irebeee
@Heniek 16.11.2017 12:51

Heniek podaj jakis kontakt na siebie

Meluzyna

Każdy dział w firmie rządzi się trochę innymi prawami. Zależy to od "widzimisię" superwajzorów. Na przykład raz Ci zapłacą za chorobowe a innym razem nie. Wiele osób zostało oszukanych tuż przed przyjazdem i zostali z niczym, najpierw dostali info o otrzymaniu pracy, tuż przed przyjazdem, że jednak nie chcą ich. Firma/zarządzający zmieniają zdanie jak rękawiczki. Wiecznie nie wiedzą ile osób potrzebują, więc przed ukończeniem kontraktów milczą a zapytani mówią, że nie będzie więcej pracy, po czym dzień przed końcem mówią, że jednak możesz u nich pracować dłużej. I tak jest cały czas. Dom wariatów. To samo z mieszkaniami. Cele jak w więzieniu na post PGR-owskim osiedlu, za trzy razy większą cenę niż rynkowa. Jak ktoś chce się tam wprowadzić to mówią, że nie mają miejsca, choć pokoje stoją puste, jak ktoś zrezygnuje to go "karzą" nie przedłużając umowy o pracę. Firma ogólnie ma mentalność pięcioletniego bachora, który ciągle się obraża a sam wali innych łopatką po głowie. Dział kuchnia - dramat, omijać szerokim łukiem. Zabrano krzesła żeby pracownice nie mogły usiąść przez 12 godzin (poza przerwami), praca w chorym, wyańczającym tempie, po to aby skończyć przed czasem, a wtedy trzeba "stać i udawać, że się pracuje" żeby stare pracownice mogły sobie usiąść na stołówce i odpoczywać. Ogólnie pracownicy przyjeżdżający na sezon są traktowani jak Żydzi za okupacji. Pracownice zachowują się jakby miały pretensję, że w ogóle ktoś tu przyjechał do pracy. Niektóre pracownice potrafią życzyć śmierci na głos, w swoim języku, niezrozumiałym dla większości. Pokrzykiwanie na pracowników non-stop. Dział cleaning - omijać szerokim łukiem. Małomiasteczkowy klimat buraczanych managerów, które "robią karierę" i "karzą pracowników, którzy im się nie podlizują albo są za ładną konkurencją (mówienie o pracowncy, że wygląda jak ku_rwa, wiec będzie myła kible przez miesiąc) ŻENADA. ŁAMANE PRAWA BHP - dźwiganie niebezpiecznych ciężarów na porządku dziennym, zabranianie mycia warzyw na kuchni oraz wkładanie do pożywienia zepsutych wędlin, od których wszyscy chorują. Zielone mięso i przeterminowane o pół roku sery - to wszystko idzie do jedzenia, które wszyscy tu jedzą na jedynej dostępnej stołówce. Modlić sie tylko, żeby nie dostać zapalenia wątroby. Jak ktoś lubi takie klimaty to polecam pracę w IGS, płacą lepiej niż w PL ale na Islandii jest to całkowite minimum.

Kim27
@Meluzyna 11.12.2017 21:51

Bzdura totalna. Jeszcze dopisz ze brom do cherbaty dodaja i bedzie komplet. Jak sie cale zycie na maminym garnuszku siedzi to tak sie potem wyraza o innych. A tu sie przyjechalo i kazali pracowac i chodzi taki/taka zdziwiona jak ateista w piekle. Jak sie jest nieudacznikiem to nawet z tak prostym systemem jak islandzki styl zycia nie umiemy sobie poradzic.

elo23

IGS to tragedia. Team leaderzy nie szanują ludzi. Głównie Polacy Polaków. Po prostu jest się murzynami do czarnej roboty. Oni tylko patrzą. Polacy team leaderzy to drugi sort. Chyba ze bedzie sie wchodzic w tylek to bedzie lepiej. Ma sie wrazenie poparte faktami ze oni są najmadrzejsi, najlepsi i naj naj naj. W rzezywistosci Polacy team leaderzy to ludzie ktorzy w Polsce nie osiagneli NIC i są frustratami. W Polsce to nie mieli przyszlosci i dlatego zostali na Islandii.

wookie
@inna 10.12.2017 12:42

250pln??? hahaha prawdziwe KL zaczyna sie od 700pln nie wypisuj głupot chyba miałas na mysli jakies studenckie...sprawdziłas od jakich wypadkow to?

Hania

zdecycowanie moge potwierdzic negatywne i jakze zasluzone opinie na temat tej firmy, w kazdym dziale znajdziecie pelno bezinteresownych sluzbistow i wazeliniarzy ktorzy mysla ze jak posiadaja pomaranczowa kamizelke supervisora to pana boga za nogi zlapali i ze to daje im mandat do gnojenia swoich pobratymcow - moze ludza sie ze dzieki temu wespna sie na kolejny szczebel swojej kariery lub wykonuja bezmyslnie polecenia z gory zapominajac o szacunku do drugiego czlowieka nie wiem co ci ludzie maja w glowie bo na pewno nie inteligencje, na pierwszym miejscu stawiaja bezpieczenstwo pracownikow - co za wierutna bzdura! twoje bezpieczenstwo bedzie na samym koncu! najwazniejsza jest punktualnosc a to ze jezdzisz po plycie lotniska sprzetem z niesprawnymi hamulcami albo bez lusterek i sobie wjedziesz pod samolot to zebys sie nie zdziwl i w dodatku znajda powod zeby wina nie byla po ich stronie, managerowie odpowiedzialni za bezpieczenstwo w calej firmie maja wazniejsze rzeczy do robienia w biurze, managerowie w poszczegolnych dzialach jako tlumczenie podaja brak kasy itp ale tak na prawde maja to gdzies bo zwiazki i inne agencje odpowiedzialne za kontrole nic nie zrobia a jesli cos ci sie nie podoba to mozesz sie zwolnic na twoje miejsce jest ludzi na peczki jak to zasugerowala managerka Ewa z cleaningu, jak narzekasz to oczywiscie lecisz z roboty, najgorsze dwa dzialy jak wczesniej wspomniano to cleaning i kuchnia prawdopodobnie ze wzgledu na to iz u wladzy sa glownie dziewczyny i ciagle wymyslaja jak ludziom robic pod gorke oczywiscie islandczykow traktuja inaczej, jedzenie na stolowce fatalne od razu zaczniesz tyc mimo bardzo czestej obstrukcji taki oto maly paradoks, warunki mieszkaniowe - zalezy gdzie trafisz na asbru nie jest tak zle oczywiscie nie licze wspolnej kuchni gdzie czesto jest (usunięte przez administratora) ale cebulakow jest wszedzie pelno pewnie za sprawa ekipy rekrutacyjnej ktora bierze tych co nie beda sie buntowac i pisac skarg, gardur to totalne zadupie a i warunki zdecydowanie gorsze jak w budach dla psow za gruba kase, jak karta ci przestanie dzialac albo zatrzasniesz w pokoju to bulisz kase ale jesli trzeba cos naprawic itp to mozesz caly miesiac wydzwaniac i tak nic nie zalatwisz, to co zrobili ludziom z poprzedniej rekrutacji wola o pomste do nieba, ludzie poskladali wymowienia w polsce itp a tu nagle stwierdzili tydzien czy iles przed wyjazdem ze ich nie potrzebuja a najlepsze jest to ze potem i tak im braklo ludzi cyrk monthy pytona, co chwila wymyslaja jak ludziom utrudnic zycie ze zwolnieniami chorobowymi, urlopmi, mieszkaniami, podsumowujac jesli umiesz lizac dobrze 4 litery, ogarnac sobie cos przez lozko to bedziesz jak ryba w wodzie

Jojo
@Hania 20.01.2018 01:18

dokładnie potwierdzam powyższe byłem w Cleaningu....porazka

Alesandra

Cześć. Właśnie dostałam telefon IGS, że zapraszają mnie na 2 rekrutacje do Łodzi. Chciałabym wiedzieć kilka rzeczy przed rozmową. Czy jest tu ktoś kto może mi pomóc?

tinky
@Kucharski 16.11.2017 19:02

ale co podać? do kogo sie udać? lubisz żyć w komunie to ruszaj na kuchni lagerze jeden wuj...po przyjezdzie powiedza wam ze skraaja kontrakt o miesiac ;)))

Kasia

Na Facebooku są strony Polaków mieszkających i pracujących na islandii i dla IGS warto napisać i popytać bo jak to zawsze bywa 65% obietnic, wspaniałej pracy u zarobków kończy się po przyjeździe do kraju. Pytajcie, czytajcie, sprawdzaj cię zanim gdziekolwiek wyjedzie cię.

wookie
@Kasia 13.11.2017 08:43

dokładnie, wielu ludzi sie rozczarowało postawa przełożonych w IGSie chamskimi zagrywkami POLAKOW na stałe tam mieszkających....można tam pojechac ale dreczcie na rekrutacji w Łodzi szefów z IGS!!! pytaniami oczywiscie o miejsce gdzie bedziecie spali bo czesc ludzi wyebali na wioske gdzie non stop (usunięte przez administratora) a autobusem do Keflaviku trzeba było płacic 440 isk policzcie sobie w miesiacu nie mały grosz

On

A ile można zaoszczedzić na miesiąc? Opłaca się jechać w ogóle? Po jakim czasie można zrezygnować? Są jakieś kary? Byłbym wdzięczny za odp.

wookie
@On 13.11.2017 00:10

żadnych kar nie ma, jednak musisz sie liczyc z takimi rzeczami jak: dopytywanie sie o umowy , miesieczne wypowiedzenie, korona to niestabilna waluta wiec przy najnizszej krakowej mozesz zaoszczedzic miesiecznie około 140-150 tys isk, fajny kraj do zwiedzania ale praca w igs to taki mały wyzysk , płaca tak skonstruowana zebys (usunięte przez administratora) na extrasach

wind30

Ci co rekrutują są mili tylko w czasie rekrutacji. Potem chamstwo wyłazi i słoma. Uwazajcie na nich. Odradzam tam prace.

Zostaw opinię o IGS Ground Services - International airport keflavik iceland

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IGS Ground Services