Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DWS Draexlmaier

Pracowałeś w firmie DWS Draexlmaier i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pancio - 2014-05-16 23:04:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niektórych ludzi już całkiem pogieło w tej firmie... decydują sie na stanowisko jako pracownik produkcji a ma wiecej do powiedzenia i pretensji niż sam Dyrektor..
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2014-05-17 01:30:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do wielce oburzonych magazynierów :
jest sobie projekt "x" pierwsza zmiana, jest wszystko na czas , wysylka wywieziona, niczego nie brakuje kazdy jest zadowolony.
ten sam projekt zmiana druga :
postoj za postojem, materiau brak, magazyniera ani widu ani słychu, opakowan brak, lagerow brak, miejsca odkladczego brak..
hmm.. to w czym jest problem?
na pewno za malo magazynierow na tak duza produkcje! i zbyt wiele wymgan dla biednego bagazyniera!
zdjecie uzytkownika
... - 2014-05-21 18:11:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do obserwatora...
A gdzie trzecia zmiana ? Z twoich obserwacji wynika ,że to jest praca na dwie zmiany. To kiepskie spostrzeżenie ,bo są trzy i na każdej są magazynierzy...
zdjecie uzytkownika
Lukas - 2014-05-22 00:18:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam :) Chciał bym zapytać o szkolenie a dalszej drodze o zatrudnienie w Draeclmaier. Chodzi mi o informacje kogo oni szkolą jak ile trwa takie szkolenie i czy jest to szkolenie płatne za wszystkie pomocne odpowiedzi dziękuje
zdjecie uzytkownika
Insomnia - 2014-05-22 05:28:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najpierw trzeba byłoby się zastanowić skąd te opóźnienia wynikają, bo może nie zawsze magazynierzy są winni...
zdjecie uzytkownika
magzynier - 2014-05-23 12:17:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Koledzy jak zawsze magazyn jest winny za opóźnienia. Ale jak coś produkcja zespsuje to i tak jest wina magazynu. Ale najśmieszniejsze jest to iż jeden z magazynierów przesiadując na pogaduszkach u koleżanki po 40/50 min i nikt z tym nic nie robi, a potem wielkie oburzenie że projekt staną i zaczyna się wtedy zadyma bo nie ma materiału na produkcji i ów magazynier tylko potrafi latać i kapować na innych do pseudo "Brygadzisty" który tylko potrafi palety platformą przestawiać a i tak barierki uszkadza. Po prostu tych dwóch panów w ogóle nie powinno być w tej firmie jak i innych kapusiów bo takich ludzi się nie szanuje.
zdjecie uzytkownika
kolega - 2014-05-24 11:17:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [magzynier - 2014-05-23 12:17:00]:
Dokładnie, na jednej zmianie nie ma w ogóle brygadzisty jest tylko nędzna imitacja "Brygadzisty" który nie potrafi zapanować nad swoimi ludźmi ,zamiast próbować nad tym zapanować to słucha swojego "Nieroba" który tylko potrafi jęczeć i kapować na innych. Dlaczego na innych zmianach jest inaczej?? Bo inne zmiany mają "brygadzistów" którzy szanują swoich ludzi i ścisnęli się za pewną część ciała i stoją za swoimi ludźmi. A na tej zmianie to tylko Wrogie nastawienie do pewnych ludzi i głupie teksty, docinki itd. Normalnie przedszkole. Jak pan "brygadzista" i jego kolega kapuś mają kompleksy to niech skorzystają z porad specjalistów lekarzy. A kolega który ma czas na pogawędki to niech się weźmie za szczerą i uczciwą pracę jak i pan "brygadzista.
zdjecie uzytkownika
magazynier - 2014-05-24 11:28:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [... - 2014-05-21 18:11:10]:
I tu się mylisz kolego/koleżanko. Pan planista jak by pomyślał trochę to nie było by takich sytuacji. Bo magazynier który obsługuje ten projekt jest ganiany jak pies, bo pani brygadzistka co chwile coś chce innego i kiedy ten chłopak ma to ogarnąć.
zdjecie uzytkownika
dws - 2014-05-25 19:08:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kazia - 2014-03-25 09:47:27]:
Zgadza się co piszesz, tylko niektórym ludziom właśni chodzi o to aby te dwie brygadzistki z mcv i nie tylko z tego projektu, zachowywały się w miarę po ludzku i nie doszło do tego co w schneiderze.
zdjecie uzytkownika
GREG - 2014-05-27 18:08:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś mógłby napisać ile zarabia przeciętny pracownik w tej firmie ?-tak konkretnie bez ściemy
zdjecie uzytkownika
dws - 2014-05-28 04:57:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [GREG - 2014-05-27 18:08:34]:
1840 brutto+700 premia. Odejmij ok 33% od 1840. Brygadzista może ma 300 zł więcej. Jak weźmiesz urlop na żądanie 1 dzień, a nie mówiąc o chorobowym to tracisz premie. Więc długo musisz tyrać aby kupić np. przyzwoity samochód, a nie mówiąc już aby wybudować lub kupić mieszkanie dla rodziny. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Insomnia - 2014-05-28 09:45:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dla mnie to trochę bezpodstawne są te obcinanie premii. Z tego wniosek, że człowiek musiałby być albo robotem albo gladiatorem.
zdjecie uzytkownika
kasia - 2014-05-30 21:23:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wszystkich. ktoś wie jakie wynagrodzenie otrzymuje specjalista jakosci i czy robota bardzo ciężkа, stresowa?? Dzięki za jakąkolwiek odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
do kasi - 2014-06-05 18:17:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie wiem. Nie ma za co.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-06-06 18:02:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystkie problemy stają się mało ważne, przecież zbliża się wielki dzień imprezowania
zdjecie uzytkownika
x - 2014-06-06 22:06:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wielki dzień imprezowania, a co poniektórzy w pracy będą imprezowac
zdjecie uzytkownika
Insomnia - 2014-06-08 00:47:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co to za dzień, że tak wszyscy się na niego szykują? Nie wiadomo czy się bać czy się cieszyć na tą myśl.
zdjecie uzytkownika
gostek - 2014-06-12 09:10:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To jest dzień rozpusty
zdjecie uzytkownika
yelo 22 - 2014-06-28 11:04:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W ostatnim czasie do naszej firmy przybywa coraz więcej wartościowych ludzi. I to o nich trzeba pisać, mówić i przede wszystkim z nimi rozmawiać :)I to powinien być magnes dla tych, którzy będą tu kiedyś pracować. Jak ktoś jest zaradny życiowo nigdy nie będzie mówił, że w drexie są małe pieniądze. Przestańmy w końcu narzekać i nie zwracajmy uwagę na "karierowiczów", którzy zajmują się pracą dodatkową tj. donoszeniem na kolegę z działu!! Na pewno daleko zajedziecie taką postawą :)) Portrety z wami będą wisieć koło kantyny z napisem: "Most Wanted" :) Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
yeti - 2014-06-28 20:29:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wlasnie sie zastanawiam nad praca w drexie.Ponoc sa przyjecia od wrzesnia,.Napiszcie co to za projekty,czym beda sie zajmowac.Co ogolnie tam robia czy tylko wykroje skor.dziekuje za odpowiedzi
zdjecie uzytkownika
trick - 2014-07-20 20:36:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Będziemy na nowych projektach robić tapicerki do Tygrysów
zdjecie uzytkownika
ona 222 - 2014-07-29 11:49:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam są może już przyjęcia do drexa ?
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Kinga - 2014-07-30 13:36:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witajcie . czy niebawem będzie jakakolwiek rekrutacja ?
zdjecie uzytkownika
lola - 2014-07-31 10:22:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kinga - 2014-07-30 13:36:34]:
rekrutacja jest ciągle podejrzewam że bez znajomości nie dostaniesz się no chyba że umiesz szyć to szybko cie zatrudnią
zdjecie uzytkownika
asdf - 2014-07-31 12:46:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kinga - 2014-07-30 13:36:34]:
Będą pewnie na przełomie sierpnia - września ze względu na nową halę, mają ponad 300 osób zatrudnic
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DWS Draexlmaier
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski