brak logo

DWS Draexlmaier

Jelenia Góra

Opinie o DWS Draexlmaier

Pracownik 2017-01-02 14:23:21
To prawda że nawet za 1 dzień zwolnienia L4 całą premię zabierają ? Tak napisano w komentarzach na Jeląnce pod artykułem o nowej hali
1
Asdf 2017-01-02 15:23:42
Prawda
2
Lola 2017-01-02 15:31:58
Niestety
Ola 2017-01-02 17:13:56
To że premia nazywa się uznaniowa nie znaczy, że tak jest.Jeżeli stawki premi są zapisane w regulaminie, i w twojej umowie jeżeli masz zapisane np.100 zł za dyspozycyjność 200 wydajność to nie jest to premia uznaniowa tylko regulaminowa.Są wyroki sądu w tej kwestii.Soboty tylko sporadycznie, nie co sobota.Problem jest w was jak ktoś chce walczyć o lepsze, podwijacie ogony jeszcze palcem wskarzecie kto próbował się przeciwstawić.Taki ciemnogród, pan powiedział to tak jest.I wasza wieczna gadka, bo mnie zwolnią,gdzie ja znajdę taka pracę.Płacą co miesiąc .Sami robicie z siebie ludzi niezaradnych ,takich biedaków umysłowych.Przez takich jak wy wiele fajnych wartościowych osób odeszło lub dzięki waszej zastraszonej i oglupionej osobie zostało zwolnionych.Ogolnie to mam wrażenie ,że pracują tutaj bawidamki łatwe babki ,zero myślunku.
3
Pracownik 2017-01-02 22:09:47
To nie jest nawet premia tylko wynagrodzenie dodatkowe określone w warunkach które wg. regulaminu przysługuje tylko za okres przepracowany a więc jak np bym był 2 tyg. na L4 I 2tyg. przepracował to powinienem stracić połowę "premii" a nie całą ale widzę że prawdy dowiem się jak pójdę na L4
Stella 2017-01-03 01:34:01
Całe tzw. dodatkowe wynagrodzenie przepada w wypadku L4 czy urlopu na żądanie. Także nie musisz sprawdzać.
3
xyz 2017-01-03 13:20:50
Będą te podwyżki płac?
1
Były pracowik 2017-01-03 14:03:44
Tak 20zl bo musza dolozyć do najniższej krajowej i tak jak te bawoły będą tam siedzieli i mruczeli ze sie zwolnia ale to norma takie gadanie
1
bex 2017-01-03 15:13:06
W trzech króli fabryka pracuje?
xyz 2017-01-03 18:02:40
Nie
1
zbyszek 2017-01-03 18:22:54
tak ladne kobiety na rolkach ha ha ha teraz czlowieku to dojebales pokaz mi chociaz jedna dziewczyne tam ladna chyba ze ty lubisz takie pasztety ha ha ha
2
sebastian wykrrrrrrrr 2017-01-03 18:36:19
to jest wlasnie swieta prawda tu sie zgadzam z cala pewnoscia z toba....ale juz KIEROWNIK [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tego nie roba na land rovera niby teraz tam bedzie zatruwala ludzia zycie jak bylo na wykrawaniu.....
1
Ja zwykly monter 2017-01-05 16:42:26
Są już decyzje na piśmie ile podwyżki?
Jet 2017-01-05 19:16:26
tak w trzech kroli idzie wykrawanie jak zwykle i to pierwsza zmiana i nie gadajcie glupot ze nie bo my [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
tort 2017-01-05 20:07:29
większość pracuje a miało być wolne
1
taki sobie ja 2017-01-06 09:28:17
Tak, zgadzam się,na Land Rowerze syf,jakiego jeszcze nie było,no ale cóż,wszyscy maja swoje priorytety, nasza Pani kierownik zamiast zająć się rozdysponowaniem pracowników na zmianie nocnej zachodzącej na święto, i kolejnych zmianach wolała robić lansierkę przed obiektywem fotoreportera jelonki w trakcie pogrzebu córki pracownicy, nieważne,ze jest milion sprzecznych informacji i nikt nienwie,która jest tą właściwą, zenada.
4
xxx 2017-01-06 16:48:13
zezwierzęcony jesteś chyba lub brak mózgu
4
Blablabla 2017-01-06 17:12:28
Obstawiam brak mózgu, no i serca.
2
Taki sobie ja 2017-01-06 17:20:19
Mówcie co chcecie, ja swoje wiem, szum medialny i tyle, parę dni wcześniej po śmierci ojca jednego z dkugoletnich pracowników takiego szału nie było, ani zbiórki kasy, ani osobistego wieńce od dyrektora, ani delegacji na pogrzebie, czyżby śmierć śmierci nie równa? Nie, tam nie było paparazzi... Nie ublizam broń Boże zmarłej i jej rodzinie...
1
2x 2017-01-06 18:00:06
Musisz być totalnym kre....nem! Gratuluję braku człowieczeństwa!
3
Taki sobie jaa 2017-01-06 19:17:59
Tak tak, mówcie co chcecie, wiem swoje, parę dni wcześniej umarł ojciec jednego z dkugoletnich pracowników LR i nie było takiego szału, ani zbiórki, ani osobistego wieńca od dyrektora, ani delegacji.. Czyżby śmierć śmierci nie równa? A nie, tam nie było paparazzi.. Nie mam w zamiarze ublizyc zmarłym ani im rodzinom, broń boże, ja jedynie opisuje co widzę.
Kim dzong 2017-01-07 21:58:08
Tak jest w kazdym zakładzie ciemna maso
obserwator 2017-01-07 22:32:48
BRYGADZISTKA Z CIENIOWANIA TA TO DOPIERO MYŚLI CAŁE ZMIANY WYKRAWANIE,A CIENIOWANIE 2SZTA CO TAM ,,ALBO KIEROWNIK PRZEJRZY NA OCZY JAKIEGO MA KRETA CO RYJE OPINIE PROJEKTU ALBO DYREKTOR NIECH JEJ WYTŁUMACZY CO TO PRACA.
5
jon 2017-01-08 10:01:57
ale bełkot
2
bikmo 2017-01-08 11:33:39
może i bełkot,ale coś w tym jeat
3
Skrojony 2017-01-08 16:06:19
W tej firmie panują chore zasady bo jak chorować nie można to po co pakiet medyczny i lekarz! Zlikwidować . Jest decyzja na podwyżki?
5
Jumbo 2017-01-08 19:16:14
Bełkot straszny. Nie wiadomo o co ci chodzi człowieku. Jeżeli już ktoś chce wyrazić swoje zdanie o brygadzistach, kierownikach lub współpracownikach niech ta opinia będzie przynajmniej napisana w polskim języku. W tej chwili opinię projektu wystawiasz takim właśnie językowym bagnem. Dyrektor nic nie zrobi bo nawet nie wie o co chodzi. Żeby coś się zmieniło trzeba pokazać że są osoby mądzrzejsze niż ta "brygadzistka"
3
Xyz 2017-01-10 10:51:54
Co z podwyzkami ktos wie?
1
Soruk 2017-01-11 10:01:14
Mają ponoć dać 6% liczone z podstawy.
Xyz 2017-01-11 16:46:18
No to bardzo dużo
1
Abc 2017-01-11 21:08:32
Jaja sobie robią?
1
Balian 2017-01-11 22:15:42
Dzisiaj poczytałem posty i widzę ze większość ludzi nurtuje, od początku roku jakie podwyżki będą. Zastanówmy się!!!! jeśli podniosą 10 procent do podstawy. która teraz wynosi 1980zl brutto to neto jest to ok 1500zl. Wiec podwyżki będzie o jakieś 150 złoty. To marnie jak na taki zakład i tak dochodowy biznes z automotive. Jesli podwyżki miały by być od 5-8 procent to nie będę tego wogule komentował. Wiec fali ludzi rzucających się do DWS nie będzie. A ludzie którzy już pracują tu kilku lat maja coraz większa frustracje na sytuacje w firmie. Swiezaki nie wiedza o co chodzi i na ogu siedzą cicho. Zastanawia mnie jedno czy szlachtę i arystokracje, widzi ten problem który panuje. Codziennie wiedze jak przechadzają się po projektach i zastanawiam mnie czy, tak wysoko noszą głowy w chmurach ze nie dostrzegają nas. Czy płynie to z totalnej ignorancji i poczuciu ze jakoś to będzie. Przecież nam jest dobrze. Pozdrawiam kumatych
22
PAULA 2017-01-13 08:13:24
CAŁY CZAS JEDZIECIE BRYGADZISTKĘ Z CIENIOWANIA A ONA BIEDNA ILE MUSI SIĘ STARAC ZEBY KRYC SWOJĄ D...... ZE TAK CIĘZKO PRACUJE MOŻE DAJCIE ZNAĆ DYREKTOROWI NIECH SIĘ TEMU PRZYJRZY
5
sivy 2017-01-14 15:18:28
robota jak robota
Stefan 2017-01-14 16:19:26
Podobno produkcja ma dostać 80 zł brutto podwyżki...
PRACOWNIK 10 2017-01-14 20:13:05
KIEROWNICZKA Z LANDKA NIECH SIE WEZMIE ZA SWOICH LUDZI !!!!!! NA PAPIEROSA CHODZĄ GRUPAMI I TO NIE SĄ MAŁE GRUPY 4-6 OSÓB POD CZYTNIKIEM STOJĄ JUŻ 10 MINUT PRZED CZASEM A POZNIEJ WSZYSCY OBRYWAJA !!!!!!!!!!
Lord 2017-01-15 17:35:09
A jak tam nikola z landka dalej na faje co chwile łazi i zachowuje się jak popie.r..d.o.l.o.na
2
Enter 2017-01-16 09:47:17
Mam nadzieję ze nie będzie podwyżek i że bedziemy robic w każda sobote i święto i że święte krowy będą świętymi a uczciwy pracownik bedzie robił za dwoje,a ci co wiecznie plotkuja będą wykorzystywać swój dar jeszcze bardziej.Bo przecież tak jest łatwiej ,przyjemniej, ogolnie przynajmniej jest ciekawie.
4
Skrojony 2017-01-16 22:13:02
80 zł brutto o byłyby kpiny z ludzi!
1
Asdf 2017-01-17 09:27:31
A czego się spodziewacie? Produkcja idzie, wszystko gra więc po co mają dawać więcej
1
pracownik 2017-01-17 09:35:28
Dllaczego na forum jest pelno odwaznych ludzi, zeby mowic jak ta firma traktuje pracownikow. Stosuja mobbing, zastraszaja zwolnieniami, zabieraja premie. Traktuja czlowieka jak maszyne, zero szacunku. Poniewieraja gorzej niz psami. Nieestety jest niewielkaa garsta osob ktore to mowi glosno I otwarcie do samych przelozonych.
13
cierpliwy 2017-01-17 16:56:36
Czy już wiadomo oficjalnie kto ile dostanie podwyżki ? Pracuję na magazynie i jak narazie same sprzeczne informacje napływają . Pozdrawiam
Kol 2017-01-17 22:11:56
Ale podwyżki 80 zł śmiechu warte
Jarek 2017-01-17 22:26:34
To jest obóz pracy kierownik i dyrektor myślą że jak zabiorą premię pracownikom że nie przyszli w sobotę zmuszą ich do pracy to się myla przyniesie to taki efekt że pracownicy pójdą na l4. Myślą ze my to jesteśmy maszyny do pracy też mamy swoje rodziny a nie tylko będziemy żyć Drexem jeszcze żeby za to płacili to chętnie by każdy przyszedł jak by wiedzial za co a tak to ma gdzieś jak na pieniądze za soboty i. wolne do odbioru dają kiedy im pasuje i trzeba czekac naet ok.roku.Dla tego coraz bardziej się ludzie buntuja i nie chcą przychodzić w soboty.
8
Macanu 2017-01-18 00:53:30
80 zł śmiechu warte cza uciekać z tego syfu
Balian 2017-01-18 04:23:03
Zacytuję, podwyższenie pensji o 80 PLN brutto powinno być co najmniej wstydem. Tekst napisany przejrzyście i co najważniejsze merytorycznie dobrze sformulowany. Przedstawiający problem,zgadzam się w 100 procentach. Dla autora pozdrowienia. Ja podpisałem się bez wahania. W ten sposób mamy możliwość zamanifestowania tego co nam się nie podoba. Więc powinniśmy wszyscy podpisać się pod tym. Śmiem stwierdzić że jesteśmy najsłabiej doceniana grupa w tym zakładzie. To my tworzymy jego trzon. Dlatego trzeba pokazać że umiemy o swoje walczyć. Za soboty nie płacą a podwyżka jest inflacyjna. Pozdrawiam dla kumatych. I pokażmy się jak nas jest wielu na tej liście.



13
bocian 2017-01-18 15:24:36
to nie jest podwyżka wzrosła srednia krajowa z 1350 na 1410 zwykla podstawa .
frustracja 2017-01-18 15:44:42
co to za lista i gdzie krąży??? też sie chętnie podpisze?? nie zdziwie sie jesli nie długo dojdzie do jakiegoś strajku, wszystkich razem nie zwolnią ale czy wszyscy staną?? wtedy zarządzający i to całe kierownictwo zobaczyliby że bez produkcji są w czarnej d....
5
Q 2017-01-19 00:01:23
Ale co zrobisz jak nas jest garstka takich którzy by zastrtajkowali!!!Pozdrawiam
1
Magazynierrr 2017-01-19 10:07:09
Magazyn - jeden wielki burdel.
Magazynier musi umiec wszystko - wysylki , przyjecia towaru, przeksiegowania, dotowarowanie produkcji...itd Dlatego niech pawel waldek piotrek i robert sie nie dziwia ze ludzi nie ma... Do tego czterozmianowka... Skad chca wziazc ludzi? Moze PUP? Ukraina?
...a potem jest placz i maile ze to zle zrobione itp.
Wniosek do kierownictwa KTO JEST DO WSZYSTKIEGO TEN JEST TO NICZEGO! Nie rozumiecie? Zapraszam na jeden dzien na magazyn popracowac ;) zrozumiecie
Zostaw swoją opinię o DWS Draexlmaier - Jelenia Góra
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DWS Draexlmaier