brak logo

DWS Draexlmaier

Jelenia Góra

Opinie o DWS Draexlmaier

Amadeusz 2017-03-03 19:31
Aleś ty głupi :) :) Na miejsce jednego brygadzisty będzie następny ,na miejsce kierownika będzie następny .Ty myślisz ,że to kierownicy i brygadziści wymyślają takie rzeczy i że to oni odpowiadają za nie płatne soboty i ,że mają jakikolwiek wpływ na to .Pewnie dyrekcja zapłaciła by za soboty tylko kierownicy,brygadziści i inni rządzący zatajają fakt roboczych sobót przed dyrekcją :)
Bosze skąd wy wiedzę czerpiecie :)
4
Oburzony 2017-03-03 20:29
Najpierw krzyczą że maja rodziny ,życie prywatne ale jak zapłacą im parę nędznych groszy to wszystko okey , nie ma życia prywatnego i rodziny i pracujemy na okrągło. Jak masz rodzinę jeden z drugim to odbierz wolne za sobotę i spędź ten czas z rodziną. Ja np. chętnie wezmę wolne za soboty w lipcu. Ponadto przerwa tygodniowa powinna wynosić 35 godzin a często jest tylko 32 godziny więc firma notorycznie łamie prawo! Żadnych urlopów jednodniowych tylko maja płacić postojowe! . Zawiadamiajcie o tym masowo PIP
hmmmm 2017-03-04 02:16
straszy a tu audyt się zbliża......
2
Jolo 2017-03-04 11:29
Kierownik magazynu nie od dziś operuje kłamstwem w zależności jak mu wygodnie. Nie będzie żadnych podwyżek, oni dobrze widzą, że jest na magazynie grupa ludzi, która lubi po prostu być gnojona. I to jest właśnie ten szkielet na którym to wszystko się trzyma.
4
Ja 2017-03-04 16:04
A czy My jesteśmy głupi i gorsi od pracowników produkcyjnych w niemieckim zakładzie DWS ?
Pracujemy mniej lub gorzej , że w porównaniu do ich pensji to jest jak jałmużna.
I proszę nie pisać o wykształceniu, bo jest bardzo wielu pracowników z niewiele niższym wykształceniem niż Twoje,ale z większą inteligencją.
1
Oburzony 2017-03-04 22:49
No niestety jesteśmy bo zarabiamy dużo mniej , zap.... o wiele szybciej. W Niemczech to podobno każą robić po woli a jak ktoś robi za szybko to mówią żeby zwolnił tępo i robił pomału a dokładnie. Ale w Polsce pracuje się na warunkach polskich a w Niemczech na niemieckich
2
konan 2017-03-05 07:31
Walczmy z systemem o lepsze jutro bo inaczej zawsze będą nas gnoić, tym na górze właśnie o to chodzi pamiętajmy że jak się uprzemy to oni, są też do ruszenia walić tą całą mobingową ekipę to są tchórze i lizusy a więc pozbądźmy się ich tylko do tego trzeba się zjednoczyć
6
Dj Kosa 2017-03-06 11:12
Nie narzekać tylko za**** a jak się nie podoba to won !
5
Ona 2017-03-06 23:23
Teraz przez pol roku będziecie żalić sie ze za mało płacą i sie nakręcać a i tak kto ma pracować ten bedzie pracować taka prawda dużo tylko sie użalacie a jest tyle ofert na inne stanowiska w tej firmie to dlaczego nikt nie startuje ??
3
ok 2017-03-07 15:44
Ludzie cieszcie sie , ze prace macie i przestancie jeczec jak dzieci.Wiekszosc z Was pracuje tam bo niczego innego nie umie .To co robicie to wszystko malo skomplikowane prace , ktore wykonujecie dzieki firmie bo Was przeszkolila, a ze troszeczke praktyki nabyliscie to udajecie wielkich fachowcow.I jeszcze jedno , za nim porzadki na gorze zaczniecie robic to obejrzyjcie najpierw swoj ogrodek gdzie panuje mobbing miedzy wami gorszy niz robi to managment.Do roboty , a jak nie to na studia .
12
Tik tak 2017-03-07 19:13
Świetnie ujęte. Popieram.
1
:/ 2017-03-07 19:14
studia niczego nie załatwiają jak nie masz znajomości, niestety taka prawda a pracujemy w tym cudownym zakładzie bo jest małe pole manewru w jeleniej i tyle a jakoś na rachunki trzeba zarobić
5
(lol) 2017-03-07 23:37
O!!! Nieprodukcyjni chyba ostatnie posty dodawali . . .
6
mag 2017-03-08 09:08
Żadna praca nie hańbi i każda praca powinna być należycie wynagradzana . To , że ludzie pracują tam a nigdzie indziej o niczym nie świadczy . Natomiast świadectwem dla firmy jest traktowanie swoich pracowników . Żyjemy w takich a nie innych czasach i obowiązują takie a nie inne zasady . To że ktoś jest kierownikiem , dyrektorem czy ch.. wie czym jeszcze nie znaczy , że jest lepszym człowiekiem , czy nawet lepiej wykształconym od operatora maszyny , magazyniera czy szwaczki . Tutaj chodzi o szacunek . A czasy są takie , że byle gamoń z "plecami" będzie lepiej sytuowany niż niepokorny wykształciuch .
Ja tam pracuję i chcę tam pracować i jednocześnie mam prawo żądać sprawiedliwego traktowania i godziwego wynagrodzenia .
A oto przykład jak kolejna firma wychodzi naprzeciw wymogom rynku pracy
http://next.gazeta.pl/next/7,151003,21461799,kaufland-podnosi-pensje-pracownikom-dla-kasjerki-blisko-3000.html
11
Q 2017-03-08 10:25
Taki spelniony jestes, ze tak piszesz?
Kronos 2017-03-08 15:54
Skąd się biorą takie opinie? Chyba od ludzi którzy nie wiele mają wspólnego z tym co dzieje się na najniższych szczeblach drabiny draexlmaier:) więc proponuję kilka tygodni rajskich wakacji na produkcji zwłaszcza tam gdzie jeden człowiek robi za dwoje i bez wolnych weekendów! ;) na pewno Ci się spodoba i będziesz spełniony zawodowo jak nigdy;) a to, że kogokolwiek oceniasz pod kątem wykształcenia i wydajesz sądy odnośnie tego kto na co zasłużył to świadczy jedynie o tym, że należy Ci współczuć i to bardzo i w tym miejscu nie rozwinę myśli bo raczej nie ma takiej potrzeby... Dodam,że jestem wykształcona osobą jeśli ma to takie znaczenie i jakoś Ci pomoże to przyswoić ;)
15
dws_mercedes 2017-03-09 10:43
W taki sposób można dyskutować na tym forum w nieskończoność, ma ktoś jakieś konkretne pomysły? może jakieś informacje, itp?
jnjhkjhkj 2017-03-09 15:36
siema, ktoś mi wytłumaczy co mają we łbach magazynierzy którzy jeżdżą gapiąc się w telefon??
8
Saratoga 2017-03-09 16:02
Jest zakaz używania telefonów w trakcie jazdy. Pod grożbą utraty premii.
A we łbach mają to samo, co kierowcy na drogach w samochodach, czyli g....o.
6
phi 2017-03-09 21:14
magazyn.....słuchawki w uszach nawet na rankach, głośniki w wózkach.....a w nocy..... z drugiej strony po muzyce słychać jak nadciąga..... kontrola niezapowiedziana i to z bhp i będzie bezpieczniej bo zero myślenia a o tragedię łatwo.....
7
znawcaprawdy 2017-03-10 13:44
4000 zł to minimum ile powinno być ! - nie taka jest średnia krajowa - nawet wyższa....ale jak ktoś jest mało ambitny lub nieudacznik , to się podnieca 2000 zł , jak ty Drx....a głupot o uczeniu się też nie pisz, bo wcale edukacja nie jest głównym czynnikiem jaką masz pracę -tylko układy kolego i nawet z wyzszym wykształceniem nie dadzą ci dobrej pensji , jak nie będziesz mieć znajomego/znajomej na stanowisku ...już tak naiwny nie powinieneś być !
7
xsena 2017-03-11 07:21
co do gapienia sie w telefon u magazynierow to jest taki jeden,nowy jakis faktycznie co go widze to jezdzi i pisze smsy. NIE JEST TO NORMALNE. Ale ogolnie to fajne chlopaki i dziewczyny,mili i sumienni jak i UR i mechanicy. caluski dla was.
3
Ktoś 2017-03-12 15:14
Słyszeliście,że znowu na nockach wyprowadzili osobę pod wpływem alkoholu? Tym razem kobieta.
4
ktoś 2017-03-16 11:53
Tylko kto by wtedy pracował ?
4
Lalunia 2017-03-20 16:15
Z innej beczki. Potrzebuje 14000 zl zna ktoś kogoś
1
Jumbo 2017-03-20 16:40
Był taki jeden. Popytaj o Stefczyka.
1
Lalunia 2017-03-20 16:47
Gdzie? Jaki projekt zmiana cokolwiek
1
Nowa 2017-03-20 21:00
Czy można zwolnić sie z tego zakładu za porozumieniem stron ? Pracuje dwa tygodnie ale nie jest to moja bajka - rozczarowanie.... Czy w kadrach to się załatwia ? Ktos może cos wie ?
2
Bass 2017-03-21 15:38
Pierwszą umowę masz na trzy miesiące. Po tym okresie bez problemu. Ale zawsze wcześniej możesz się porozumieć z kierownictwem.
1
Jumbo 2017-03-21 23:13
Z zakładu możesz zwolnić się w każdej chwili jak się praca nie podoba. Okres wypowiedzenia to 2 tygodnie na okresie próbnym 3m licząc od soboty. Natychmiastowo za porozumieniem stron po zgodzie kierownika. Ludzie kochani czytajcie kodeks pracy, a nie zadajecie pytania na forum do niedoinformowanych anonimowych ludzi, którzy mogą wam napisać każdą głupotę. Z kodeksu można dowiedzieć się czy robią cię w balona czy robią cię w balona zgodnie z prawem. Powodzenia!
3
xyz 2017-03-22 18:10
Witam
Czy ktoś mi wytłumaczy jaką kwotę obliczmy w oświadczeniu o dochodach rodziny . Czy wyliczamy to z przychodu czy z dochodu , bo we wniosku i w instrukcji raz jest przychód a raz dochód a to są przecież dwie różne kwoty ?
qwerty5 2017-03-23 04:07
jest już nowy wzór
Lalunia 2017-03-23 13:12
Jumbo odezwij sie coś
Jumbo 2017-03-23 20:13
Jak się pytasz o Stefczyka to robi na zmianie B jak Bocian, na tym samym stanowisku co Lukas. A tak poza tym to mam dzisiaj urlop i nie wypowiadam się na firmowym forum.
2
Qwewerr 2017-03-24 11:14
Czy na kazdym konkretnym stanowisku taka sama stawka jak to samo stanowisko w innym dziale????
Rudy 2017-03-24 18:14
Dziś mi mignęła fajna laska, chyba z QS. W okolicach wtryskarni śmigała, mocna 8.
3
Qs 2017-03-25 21:42
Ha ha ha. Nie dla psa kiebasa.
2
Romantyk 2017-03-25 21:48
Mi codziennie miga laska ( choc chyba nie 20 stka) wysoka ciemne włosy wesoła czasem widuję ja na palarni. Mieliśmy teraz nocki nie mogę doczekać sie kiedy ja zobaczę.
1
Rudy 2017-03-26 08:51
Nie lubię kiełbasy. Radzę czytać ze zrozumieniem. Jeśli odpisała dziewczyna którą widziałem, to obniżam ocenę do zera ;)
2
Qs 2017-03-26 11:52
Więc zero
Rudy 2017-03-26 12:13
Szkoda.
Aga 2017-03-26 12:24
Wiesz chociaż kto to jest?
Rudy 2017-03-26 12:37
Teraz już wiem.
2
zmęczona 2017-03-26 16:44
jak myślicie czy na landku skończyło się robienie 6 nocek 6 ranek i popołudniówek !!!!!bo mam już dosyć zapieprzania .CHCĘ mieć wkońcu sobotę wolną
Taki sobie ja 2017-03-27 07:49
Skończy się, jak dwie niedziele Palmowe zejdę się do kupy:D
1
R 2017-03-27 16:18
Kto zna stefczyka ze zm b
2
Ghost 2017-03-29 07:16
Wystarczy że nie przyjdziesz i problem z głowy masz
1
gonzo 2017-03-30 15:44
bałagan na tym forum! proszę o fakty. jakie są godziny pracy?po ile godzin pracujecie na produkcji?
Q 2017-03-30 16:22
Pracuje sie po 8 godzin a nieraz są 12
:/ 2017-03-30 17:10
zależy od projektu, reguła to 8 godz ale są projekty które mają po 12 godz i np soboty pracujące i nocki zaczynane od niedzieli w zależności od zapotrzebowania lub jeśli jest jakaś awaria maszyny i potem trzeba nadrobić produkcję
Zostaw swoją opinię o DWS Draexlmaier - Jelenia Góra
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DWS Draexlmaier