brak logo

DWS Draexlmaier

Jelenia Góra

Opinie o DWS Draexlmaier

on 2017-05-12 19:38
Robic,robic i jeszcze raz robic.Nie narzekac .Wakacje sie zblizaja wiec kasa sie przyda.
2
stranger 2017-05-15 10:16
To prawda- 250 ukraincow. Pzdr.
Saratoga 2017-05-15 10:57
Gimbusie, wakacji to już nigdy nie będziesz miał. Co najwyżej krótki urlop.
Jak będziesz starszy to zajarzysz, że forsa jest ważna, ale to nie wszystko co się w życiu liczy.
Puki mama daje michę i dach nad głową, myśl tylko o wakacjach i tyraj po dwanaście godzin, przez siedem dni w tygodniu. Zarobisz parę złotych więcej a i tak nic to nie zmieni w twoim życiu.
Tyraj, tyraj i jeszcze raz tyraj, aż ci żyły wyjdą na czole a i tak nikt tego w tej firmie nie doceni.
7
Oburzony 2017-05-16 01:37
Do Dyrektora Personalnego: Dlaczego nie ma w tej firmie ludzi rezerwowych w tej firmie za tymczasowo nieobecnych którzy i tak zawsze mieli by co robić ! 12- nastki to nie jest sposób na to. To kpiny z ludzi!
6
Lord 2017-05-21 22:10
Z ludzi to oni nie kpią bo niemców szanują a wy to nie ludzie tylko tryby w maszynie do zarabiania miliardów na wyzysku zapytaj helmuta ile w jego wynarodowionym kraju wynosi zasilek dla bezrobotnej helgi bo cos tak mi sie wydaje ze dwie wasze pensje netto
3
Mercedes 2017-05-24 10:30
Normalna umowa ,8godzin pracy to wcale nie jest źle jak na te czasy .
Poza tym w drexie takie niunie chodzą ,że jest na czym oko zawiesić .
Pozdrawiam ślicznotke z Miko ok 20lat ,piękny uśmiech i oczy .Często wypatruje Cię z kolegami niestety żaden jeszcze nie odważył się zagadać .
2
M. 2017-05-24 11:52
Na miko pracują 3-4 takie ładne ,młode więc nie wiem o którą dokładnie Ci chodzi .Mi się podoba ta z montażu co robi U Beńki na zmianie .Nawet brygadzistke o nią wypytywałem .Niestety chyba zajęta .
1
Mercedes 2017-05-24 12:15
Właśnie o tą z montażu mi chodzi .Da ktoś jakieś namiary ? :D
2
Kasia 75 2017-05-24 13:53
To nie jest portal randkowy .
6
JANEK MACAN... 2017-05-25 19:53
nikola y landka obraca sie y kaydzm w kibelku....SYOKKKKK
4
M. 2017-05-28 10:26
Na landku same pasztety jeśli chodzi o produkcję...Najładniejsze są na miko choć jest ich garstka.
Tramp 2017-06-04 15:35
Jak się sprawują nowi przybysze z nad wschodniej granicy? Jakie są wasze opinie o nich?
fabrykant smieszny 2017-06-06 06:48
uwazaj kolego bo wkrotce bedziesz musial poszukac nowej pracy np.na budowie u mojego szwagra , a to juz nie bedzie takie mile jak terazniejsza posadka.
Karla 2017-06-06 11:02
odnośnie mojego wykształcenia, mam maturę i nic więcej, ale nie widzę w swojej wypowiedzi bełkotu, więc to chyba u ciebie jest problem z czytaniem ze zrozumieniem. Co do podwyżki, wcale nie nalegałam na nią i nie ubolewam z tego powodu że jej nie dostałam. Uważam że dają zarobki na jakie pozwala im rynek. Jak widać są ludzie którzy chcą pracować za takie pensje ;) to po co dawać im więcej. Wkurzającym było to, że jednak przychodzący nowy pracownik na starcie dostawał tyle co taki np 5 letni pracownik ale takie życie. Po zwolnieiu się okazało się, że wszystko zależy od polityki firmy. Dla mnie szokiem w nowej pracy są paczki teraz na dzień dziecka, 700zł na wielkanoc, co pól roku rozmowa o podwyzkę.... Pracując w drx można było pomarzyć. Dlatego ja zamiast stękać jęczeć i narzekać po prostu zmieniłam pracę na taką która odpowiada mi pod każdym względem zamiast siedzieć i kisić się w drx.
11
Ja 2017-06-06 11:04
Straszysz czy obiecujesz
1
RUDA 2017-06-07 06:04
HEJ A GDZIE ZNALAZŁEŚ TAKĄ PRACE? TEZ CHĘTNIE TAM PÓJDĘ
1
pracownik3 2017-06-07 08:27
W marzeniach.......... :)
1
??? 2017-06-07 19:31
20.04 czyli 4 dni po świętach pisałaś, że zamierzasz się zwolnić z drx. A teraz piszesz, że 700 zł dają na święta Wielkanocne ? ? Coś tu chyba za bardzo kolorujesz tą swoją nową pracę.
3
W213 2017-06-11 19:09
Ludzie jak chce się pracować to się pracuje. Jak nie pasuje to nikt siła was tam nie trzyma.
2
pracownik3 2017-06-11 19:47
Ot i powiedział co wiedział. Przemyślenia wiejskiego chłopo-robotnika. Tak samo można powiedzieć każdej strajkującej grupie zawodowej. Powiedz to komuś, kto poświęcił dla zakładu 20 lat życia......
1
... 2017-06-12 00:00
20 lat pasowało i przestało? Swoją drogą to Drex chyba tyle w Polsce nie funkcjonuje?
1
Lalunia 2017-06-12 09:29
Po co te docinki. Fakt to co sie teraz dzieje to jest szok. Kiedys ludzi inaczej w firmie traktowali nadgodziny platne a nie odbior dnia wolnego ktorego nigdy nie można wziąć. Najlepiej powiedziec komus droga wolna. Wiec jak mamy sobie dogryzac nawzajem to prosze nie piszcie juz wiecej. Moze zacznijmy razem myslec nad jakims skutecznym rozwiazaniem. Wystarczy ze dyrekcja kierownictwo ma nas w d...e i zero szacynku dla nas
7
Lord0 2017-06-13 16:35
Nic nie zrobicie bo dla niemca i 90 %%% waszych kierownikow i innych przydupasow nawet ludzmi nie jestescie
6
rafal 2017-06-15 08:05
Witam. Jak wyglada praca kontroli jakosci w tej firmie? Chodzi o zarobki, godziny pracy klimat itd. Pozdrawiam
2
pracownik 2017-06-15 12:05
jestem pracownikiem dws i chyba nie wiecie do czego jest to forum powinniście pisać co tam jest a nie sie wyzywać na wzajem.prawda jest taka że młodsi pracownicy są szykanowani przez starszych pracowników i nikt sobie z tego nic nie robi kierownictwo ma wszystko w dupie a nawet dyrekcja byłem światkiem kierownika z pacownikiem gnębionym przez starszych to nawet kierownik potrafił obrócić kota ogonem żeby bronić starego . żenada i to wszystko dzieje sie na magazynach.nie zważam na to co ze mną będzie mam zamiar osobiście sie pofatygować do pani dyrektor z logistyki może to coś zmieni .
5
Nowa Pracownica 2017-06-15 17:14
To co ty piszesz to po prostu przedszkole i ma miejsce nie tylko w magazynie . Przełożeni niektórych działów nie radzą sobie z chamstwem i terrorem swoich podwładnych nawet od 4 lat ! Jest taka pracownica na porsche chamska i wulgarna do szpiku kości ! Jak kończy się zmiana to pogania wszystkich bo ona chcę szybciej wyjść a to chyba jest nie fair! I co z tym zrobić ? Maila do dyrektora napisać bo niżej to raczej nic nie da się wskórać?
3
Pracownik 2017-06-15 18:43
Dokładnie tak jest tylko że mail z pewnością nic tu nie da tak jak pisałem porozmawiam osobiście bo co do pisania to nie ma sensu bo to jedna wielka mafia jeden chroni dupe drugiemu byle by się prezes nie dowiedziałem.taki już nasz los my tyramy a oni zbierają kokosy
3
Nowa Pracownica 2017-06-16 18:44
Nie( usunięte przez administratora ) nie jestem panem a przez tą @ już nie jedna osoba przeniosła się na inną zmianę i szykują się następne ale na inne projekty!
1
Roma 2017-06-16 19:16
Nie osmieszajcie sie takimi wpisami. Nowi pracownicy nie powinni brac premi conajmniej 3 miesiace bo niby za co? Za siedzenie 5 z 8 godzin na palarni premia sie nie nalezy lenie smierdzace.
5
Ala 2017-06-17 06:59
A czy Ty dostawalas premie przez pierwsze pare miesięcy? Jesli chcesz takiej sprawiedliwości to wypadalo by ją zwrócić!
5
Roma 2017-06-17 11:31
Nie mialam premi i wiecie co?PALARNI TEZ NIE BYLO!
3
Kłasanka 2017-06-17 17:49
Na kontroli jakosci nie było premii przez pierwsze 3 m-ce. Nie wiem jak jest teraz. Moja pierwsza pensja w Drexie to było ok. 1400 pln.
Wojt 2017-06-17 21:54
No i jak tam Ukraińcy radzą sobie z pracą? Co ciekawe, gdzie wszystkie mieszkają?
Oburzony 2017-06-18 03:15
" Nowi pracownicy nie powinni brac premi conajmniej 3 miesiace bo niby za co? Za siedzenie 5 z 8 godzin na palarni premia sie nie nalezy lenie smierdzace. "

To samo dotyczy starych pracowników bo niektórzy to grupowo na palarnię chodzą a premia dla niepalących
11
Pracownik 2017-06-18 22:58
Ja nie miałam tak też jeszcze było za czasów DSE
1
Pracownik 2017-06-23 19:25
Ukraińcy mieszkają na Sobieszowie i nie wiem kto wpadł na taki niezbyt dobry pomysł bo autobus 22 jeździ zatłoczony ,powinien kursować cały czas przegubowiec albo dać im dojazd zakładowy
1
przodownik pracy 2017-06-24 10:19
Ukraińcy zatrudnieni są przez firmę zewnętrzną więc DWS nie interesuje jak i czym dojadą do pracy
1
i 2017-06-24 18:48
jak bedzie trzeba to nawet na piechote przyjda , a Was lenie wkrotce zwolnia bo tylko narzekac potraficie i papierosy palic
6
kris 2017-06-24 19:55
o to chodzi żeby w ch.ja walic a nie pracować gamoniu.
2
Pracownik 2017-06-29 08:16
Ludzie uważajcie na ubezpieczenia grupowe bo pani T. która je prowadzi robi przekręty i sama zmienia warianty ubezpieczeń bez zgody zainteresowanych .Sprawdzajcie ją bo to cwana wyga ,a synka utrzymać musi cwaniara
5
lolka 2017-07-02 23:25
trzeba to zgłosic dalej bo nikt o tym nie mowi bo nie sa swiadomi
1
Zuch 2017-07-03 21:11
Kazda UMOWE PRZED PODPISANIEM SIĘ CZYTA!!! Jesli kolego pomijasz kolego tą czynność, skutkiem może być nie miłe zaskoczenie - tak jak to było to w Twoim przypadku.
Pracownik 2017-07-03 23:05
Problem w tym że ta kobieta sama sobie ustala jaki wariant przyznać ubezpieczonemu.Tak więc podpis musi preparowac sama .Robiła tak podczas zmian wariantów w 2015 r.a podpisów ludzi brak .Radzę sprawdzić swoje ubezpieczenia i domagać się deklaracji z podpisem .Może to być duża afera .Warto żeby Dyrekcja przyjrzala się temu :)
2
Zaciekawiony 2017-07-04 18:52
O jaki dokładnie wariant chodzi? Piszecie o ubezpieczeniu zbiorowym?
Mniam 2017-07-10 22:31
Wiecie ile Ukrainiec zarabia bez nadgodzin ? A właśnie dowiedziałam się że ma na rękę 2300 !!!! Co się dzieje ?!
8
ja 2017-07-11 13:34
Tak i jeszcze zakwaterowanie
1
enibeigrekte 2017-07-12 06:28
a podobno nikt miał nie wjeżdżać na teren zakładu, tylko służbowe ale jak nie ma kota myszy harcują
1
Lolipop 2017-07-14 23:05
Czy ktoś wie dlaczego wymieniono asfalt przed wejsciem z nowego parkingu na kostke? Mi się wydaje, że lepszym pomysłem byłoby naprawienie drogi dojazdowej na ten parking.
2
on 2017-07-18 20:45
i bardzo dobrze ,a ty za robote sie wez bo sie dowiesz wkrotce , ze zostalas zwolniona
Mniam 2017-07-19 20:51
ON
Jeżeli lubisz tyrać za 2100 na reke i Tobie to pasuje to sorry, przepraszam mój błąd za to że Ukraińcy na okresie próbnym patrząc sie i smyrając po nosie mają 2300... nie znasz szacunku własnej pracy i zdrowia pracuj na kolegów pozdrawiam :)
7
Zostaw swoją opinię o DWS Draexlmaier - Jelenia Góra
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DWS Draexlmaier