Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DWS Draexlmaier

Pracowałeś w firmie DWS Draexlmaier i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Bydło produkcjia - 2014-09-22 23:46:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie możesz być przede wszystkim zdrowa na umyśle.Aby tam pracować musisz mieć po prostu coś nie tak z głową i brak perspektyw na inne życie.mMusisz sie przygotowac ze tam bedziesz nikim a żadzic toba bedzie gorsza banda baranów niż ty sama!
zdjecie uzytkownika
Lucek - 2014-09-23 06:39:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Bydło produkcjia - 2014-09-22 23:46:13]:
Przeczytaj uważnie to co napisałeś bo mniemam że,jesteś pracownikiem tej firmy.Jeżeli jest aż tak źle to zawsze możesz zmienić pracodawcę na któryś z marketów albo u prywaciarza na budowie,tam będziesz miał czas na kawkę i pogaduchy z kolegami w miłej atmosferze za duże i regularnie płacone pieniążki.Możesz też za granicą wyjechać tam będą ciebie szanować i nikt nie będzie ci kazać pracować ponad siły.Oj ludzie wiecznie krytykujący i narzekający,ogarnijta się trochę.
zdjecie uzytkownika
Karyt - 2014-09-23 13:07:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślę, że jednak nie wszyscy pracownicy mają nierówno pod kopułą jeżeli tam pracują - beznadziejne myślenie. Jeżeli tam jest problem z narkotykami (o ile w ogóle) to zastanawiam się dlaczego nikt się tym nie zainteresuje. Już nie myślę o zwolnieniach tylko o pomocy ludziom o ile chcieliby z tej pomocy skorzystać.
zdjecie uzytkownika
MFQ - 2014-09-23 18:31:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Teraz wiem ze szukają pracownika logistyki do działu opakowań(praca biurowa).Wymagana komunikatywna znajomość jezyka niemieckiego lub angielskiego.
zdjecie uzytkownika
Wieśniaki! - 2014-09-24 00:54:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ogólnie to nawet wiekszość kierownikow chodzi pod wplywem narkotyków nie wspominając o co drugim brygadziście.na nockach istna patalogia na każdym projekcie.Barany pobrzebierani w niebieskie kamizelki myslą ze są kimś w tym zakładzie a poza bramą sa zwykłymi śmieciami.Lać tylko takich po tych aprzedanych twarzach.każdemu wejda w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] byle zostac w firmie.wieśniaki ludzie bez ambicji zdechniecie w tymzakładzie!dobrze Że dostalem sie na magazyn teraz sobie jezdze i patrze na te zbiorowisko uposledzonych ludzi sie smieje z tego jak jeden drugiego nienaqidzi a musi przy nim stac 8h hahahhah frajernia
zdjecie uzytkownika
Kartagena - 2014-09-27 10:30:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Stare chińskie przysłowie:
"Mądry pisze, bo ma coś do napisania.Głupi bo musi".
zdjecie uzytkownika
Wika - 2014-10-15 02:17:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego Wieśniaki! czy masz jakieś wiarygodne potwierdzenie swoich słów? Skoro ludzie biorą narkotyki to dlaczego nikt nie zakomunikuje szefowi, że samochód natychmiast powinien znaleźć się u mechanika i czekać do piewszych zleceń jakie mogą zostać zrobione. DZiwne, żę w DWS wszyscy planują prędzej czy później stąd wyjeżdżać.
zdjecie uzytkownika
noname - 2014-10-19 11:51:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam! Za kilka lat chcialbym pracowac w drexie. Istnieje tam taki dzial jak "Transport" cos w stylu dowóz i odwóz towaru? Jak to jest?
Prosze pomozcie. ;)
zdjecie uzytkownika
Alatabala - 2014-10-21 14:54:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wika - jeszcze raz z tymi narkotykami i samochodem bo nic nie kumam.
zdjecie uzytkownika
yelo22 - 2014-10-30 23:09:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kilka słów o brygadzistach w DWS-ie :) Jest jeden gość,który rozwala konkurencję. Jak nie ma materiału potrafi zrobić użytek i iść na magazyn i użyć swoich rąk. Coś co inni nazywają "magazyn się nie wyrabia" u niego jest sporawą drugorzędną. Wszędzie go pełno, zawsze INTERESUJE SIĘ tym co się dzieje na projekcie i wokół niego. Jest pierwszy na magazynie jak przyjeżdża Recticel - ludzie wśród wszechobecnego narzekania ten gość naprawdę robi różnice. Jak cięgle nie wiecie o kogo chodzi, proszę spytać o Erwina :) Pozdro koleżko i tak trzymaj !!
zdjecie uzytkownika
czarodziejka - 2014-10-31 18:16:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o i to mi się podoba, wreszcie najwidoczniej ktoś kto czuje firmę i wie że pracując ja jej renomę pracuje na siebie też.ja będe aplikowała do działu logistyki bo ze wzgledu na powikłania po ciąży muszę mieć pracę siedzącą.
zdjecie uzytkownika
yeti - 2014-11-02 21:22:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,czy wiadomo kiedy beda jeszcze przyjmowac do drexa.
zdjecie uzytkownika
malolat - 2014-11-14 12:46:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Praca w porządku,do zmian idzie się jakoś przyzwyczaić,a firma jak dla mnie zaklamana!!prosili pewnego dnia by przyjscc z soboty na niedziele za 300%,trzeby było latać za własna kasa i się jeszcze prosić bo na wypłatę wpłynęło 100%..po upominaniu wyplacili ale nie tyle co trzeba...byle obiecywane gdy się przyjmowalem soboty i niedziele wolne,co jest kompletna nie prawda i takim sposobem na szkoleniu juz na wstępie lecą kłamstwa.w soboty trzeba tyrac a wolnego w tygodniu za soboty nie chcą dawac.ja polecał ta firmę jak ktoś ma Kose nagardle i nic innego niema do wyboru.mysle ze polowa ludzi w ten sposób trafila:-) pozdro
zdjecie uzytkownika
Niko - 2014-11-21 16:13:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć. Orientuje sie ktos z Drexa o szkoleniu ludzi z magazynu ktore wypada na weekend 21-22-23 listpada?
zdjecie uzytkownika
12345 - 2014-11-22 23:37:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Omijajcie najlepiej tą niemiecką firmę wykorzystującą polaczków. Praktycznie zero perspektyw na przyszłość, tylko jak masz szczęście to brygadzistą możesz zostać, zero grup pieniężnych po latach przepracowanych.
zdjecie uzytkownika
pit - 2014-11-24 18:46:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [12345 - 2014-11-22 23:37:59]:
JAK SLYSZE TEN SLOWOTOK TO AZ MI SIE RZYGAC CHCE. ZERO ZNAKOW PRZESTANKOWYCH BLEDY JAKBY SIE KTO ZESZCZAL.
zdjecie uzytkownika
Polkis - 2014-11-25 03:04:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiedział co wiedział i poszedł. Twój wpis również pozbawiony jest wszelkiego sensu. Szkoda tylko, że sporo negatywów na ich temat krąży. Jeżeli zależy im na swoim wizerunki to powinni szybko w temacie podziałać, aby nie stracić więcej niż nie jest za późno. Prosżę o jakięś wskazówki czy warto podjąć pracę z nimi.
zdjecie uzytkownika
Nick - 2014-11-28 14:54:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tam chyba rzeczywiście problemem muszą być narkotyki w firmie jak co poniektórzy tutaj piszą. Osoby rekrutujące sprawiają wrażenie jakby nie szukali pracowników, a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i zdają sobie niezdawać sprawy, że podczas rozmowy rekrutacyjnej kandydat/-ka ich też ocenia, a tym samym na podstawie ich zachowania ocenia firmę. No coż firma teź musi przejść jeszcze rekrutację. Nie tylko kadndydat. Bezrobocie maleje i juz wracają czasy pracownika, a nie wyzysku za minimalną pensję. Jak sobie w czasach kryzysu wszyscy kandydaci wyrobią opinie o waszej firmie to nie będzie później komu do was przyjść do pracy. Nie sądzę żeby ktoś normalny z takimi przygłupami jak wy chciał się zadawać, może co najwyżej jakieś ćpuny. Pewnie nie bez powodu ktoś napisał na forum, że problemem waszej firmy są narkotyki. Jak sie można domyśleć ktoś miał na myśli, że niektórzy zachowują się jak idoci jakby coś brali chyba....
zdjecie uzytkownika
pit - 2014-11-29 11:20:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam i widzę ze jedyne czego tu się można dowiedzieć to tego ze Draexlmaier jest strasznie . Narkotyki mobing i tak dalej. Żadnej odpowiedzi dla ludzi z zewnątrz. To oczywiste ze posty piszą lodzie z firmy którzy starają się nie dopuścić nikogo do z zewnątrz.
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2014-12-01 12:50:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dotyczy dni wolnych ktorzy maja je wypracowane.brygadzisci daja je w pierwszej kolejnosci tym ktorzy maja ich wiecej lub ktore projekty stoja,nie podoba sie to pewnej pani z wykrawania ktora nie patrzy na prace tylko chodzenie po zakladzie z kolezanka,jak wyjda to nie ma ich pol godziny-pija kawe przy maszynach i laza po zakladzie jak swiete -codzi tu o nocke w tamtym tygodniu i panie M.i jej przyjaciolke RZ.NIECH SIE WEZMA ZA PRACE NIE KOMENTOWANIE INNYCH
.POZDRAWIAM
zdjecie uzytkownika
inline999 - 2014-12-01 22:15:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam! Ja trochę z innej beczki. Mianowicie chciałbym się dowiedzieć czy w dreksie nadal wykroje są krojone wykrojnikami na prasach rolkowych,czy może całość jest wykrawana cutterami.Pytam dlatego gdyż w latach 2010-2012 zajmowałem się produkcją wykrojników do tej firmy lecz zrezygnowałem.Teraz chciałbym wznowić produkcję choć widzę,że to będzie trudne,ponieważ kadra kierownicza się zmieniła.
I nikt nie będzie pamiętał mojej firmy.
zdjecie uzytkownika
... - 2014-12-07 18:50:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
inline999-jeszcze są wykroje krojone na prasach rolkowych,ale jak długo jeszcze to nie wiem. Na obecną chwile nie zmieniło się wiele,więc masz na pewno jakieś szanse...
zdjecie uzytkownika
... - 2014-12-07 19:02:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
OBSERWATOR pewnie też nie wiele pracuje, skoro wie co komu nie pasuje i wie kto z kim spaceruje i kawkę pije ,z dokładnością zmianową....lepiej oceniać kogoś a u siebie wad się nie widzi...tylko bywa tak, że wszyscy mają wolne, a wykrawanie pracuje...zaobserwowałeś to też ,czy Twoja uwaga nie jest na tyle podzielna i tego nie widzisz...?
zdjecie uzytkownika
jaki - 2014-12-10 15:27:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kiedy przerwa świąteczna w drexie
zdjecie uzytkownika
wepkol. - 2014-12-10 15:31:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pani klin jak pani tak obserwóje koleżanki to czemu im tego nie powie tylko tu pisze?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DWS Draexlmaier
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy DWS Draexlmaier?
Zadaj pytanie
x