Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DWS Draexlmaier

Pracowałeś w firmie DWS Draexlmaier i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pilne!!! - 2015-04-12 22:18:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potrzebna mi jest duża plachta skóry.ma ktoś moze numer do Henryka...tyle tego wyniósł żadnych ze na pewno cos mu jeszcze zostalo...
zdjecie uzytkownika
ogloszenie parafialne - 2015-04-12 22:30:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prosze (usunięte przez administratora)
1. Tapicerka foteli - bez surowca z dodatkami 1 450 - 2 500 PLN
2. Pokrowce na fotele - bez surowca z dodatkami 500 - 900 PLN
3. Wyklejenie sufitu - z surowcem 400 - 600 PLN
4. Obszycie kierownicy skórą wraz z surowcem 300 - 450 PLN
5. Obszycie gałki zmiany biegów z surowcem 100 - 120 PLN
6. Wykonanie mieszka zmiany biegów z surowcem 110 - 130 PLN
7. Naprawa fotela po wybuchu poduszki powietrznej 80 - 120 PLN
8. Naprawa boku fotela - oparcie lub siedzenie - z surowcem 140 - 200 PLN
9. Tapicerowanie siedzenia do motoru - bez surowca 150 - 350 PLN

Stawka godzinowa za prace nietypowe wynosi 55 PLN HENRYK doswiadczony tapicer ze zlota..
zdjecie uzytkownika
Radek - 2015-04-13 16:22:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ogloszenie parafialne - 2015-04-12 22:30:44]:
Ciekawe masz informacje,a jeszcze ciekawsze jest to,skąd masz takie informacje.Być może to zjebana reklama Twojego nowego,lewego interesu.Nie wiem i tak naprawdę to huj mnie to obchodzi!Tylko co żeś się tak tych ludzi przyjebał Huj Cię Strzela jak tego gościa wyżej, że oni mają fury, a ty pewnie kupę rokładającego się gówna Oni mają wakacje,a Ty najwyżej kocyk i nad Boberek.No i na końcu pewnie mają fajne życie,a Ty i te twory wyżej bardzo zjebane i nudne!!!!
zdjecie uzytkownika
Karton - 2015-04-14 10:16:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A co powiecie o ( usunięte przez administratora ) z W-213
zdjecie uzytkownika
xxxxx - 2015-04-14 19:31:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A dlaczego nie opluwać fałszywych ludzi,którzy stawali za swoimi a za ludzmi którzy mogli dac dużo z siebie ,położyli wała.Ilu ludzi nie pracuje tylko, że nie chcieli lizać zadka swoim pseudo kierownikom i brygadzistom.Ciekaw jestem gdzie teraz przyjmą sie i jak się przebranżowią nasi uczciwi przełożeni.
zdjecie uzytkownika
dymek - 2015-04-14 22:17:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O piekla z nimi
zdjecie uzytkownika
gosc6 - 2015-04-14 22:44:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto mianował na kierowniczke Justynę. K.Z kowar, ja się pytam. Kierownik powinien coś sobą reprezentować a ten piękny jaszczur reprezentuje sobą chamidlo, przeklina nie, i na dodatek nic nie kumata głową. Ja się pytam,czy w dre się wszędzie są ustawki? Ludzie kogo wy pozatrudnialiscie?Kierownik który nie ma pojecia o niczym.

zdjecie uzytkownika
pol - 2015-04-15 06:47:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja sie pytam kto przyjmuje do drexa analfabete jak ten gosc6?? tragedia...
zdjecie uzytkownika
alone - 2015-04-15 12:39:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na prawdę ta Iwona taka zła? Wydawała się być sympatyczna
zdjecie uzytkownika
xcf - 2015-04-16 00:25:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pol - 2015-04-15 06:47:55]:
Po co robicie, z siebie id... . . Wjekszos pracuje po z.......ci.Reka,reke myje. Brygadzisci,kierownicy po Ohp,a szeregowi pracownicy majacy mag.na produkcji. A, na to wszystko pozwala tz."GORA". Wiedza dobrze, ze ludzmi niewksztalconymi dobrze sie steruje. Pozdrawiam i duzo szczescia zycze;)

zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-04-16 22:22:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś prawdę napisał. Wszyscy po znajomości. I kierowniczkaa porsche ledwo zawodowke skończyła. Śmieją się na produkcji ze wielka kierowniczka a zawód krawcowa.tępe to wszystko ze swoich przydupasow znaleźli i wszystko robią.
zdjecie uzytkownika
sss - 2015-04-17 20:20:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Koniec marudzenia i brać się do roboty bo Fritzowi "słupki" spadają i przestanie być zadowolony z Jeleniej Góry i zamknie w końcu ten bu.. zakład.
zdjecie uzytkownika
andrzejek - 2015-04-18 07:44:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak czytam te wpisy i zaczynam naprawdę zastanawiać się czy warto do tej firmy składać papiery? Ja chcę do Gliwic bo tutaj tez jest ta firma. Jak to jest w Gliwicach? Wie ktoś coś?
zdjecie uzytkownika
snickers i jedziesz dalej - 2015-04-18 23:49:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak nie korzystasz z kantyny to nie znaczy że nie masz prawa jeść na stołówce ....BHP się kłania spożywanie posiłków na działach i w czasie pracy jest zabronione .... I tak tam nie macie zabardzo co robić to rusz tą swoją szanowną du.... I zjedz jak człowiek !
zdjecie uzytkownika
do andrzeja - 2015-04-19 07:47:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
andrzej nie patrz na wpisy kieruj się gdzie będzie ci lepiej,ludzie muszą coś pisać,czasami ta kierowniczka itd po zawodówce bardziej się zajmuje produkcją jak ci po studiach. jak nią jest dyrektor widocznie uznał ze jest dobra ze ummie zarządzać a znać ma się ktoś inny np technolog.Ludzie darzą do raju, a jak już ten raj będzie znów będą narzekać bo nuda
zdjecie uzytkownika
biszop - 2015-04-20 09:47:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Największym absurdem zakładowej kantyny jest to, że aby zdrowo jeść musisz zamówić zestaw do czwartku. Dla tych co nie zamówią w ofercie jest: niedogotowany ryż, filety z piersi kurczaka z widocznymi miejscami niedogotowanymi. Jajecznica cała dla panów z Konstrukcji :) (proszę się nie obrażać, chcę aby tylko było jej więcej). Wiadomo białko z rana jakie ma korzyści :) Wiedzą skubańce co dobre:p Mało warzyw stosunkowo - pokrojone pomidory (tak wiem, że to owoce) nie zawsze, sałata w miarę ok. A przecież warzywa pomagają nam znacząco w pracy naszych jelit. Za cenę 32 zł za kg (nie wierzę, że drex dopłaca połowę widzę ceny żywności w innych miastach i są dużo niższe) jedzenie jakościowo powinno być dużo lepsze :) To tak aby odciągnąć miłych państwa od skandali troszkę :) Pozdrawiam i życzę smacznego :) Nie chodzi o to aby krytykować, że kiedyś mieliśmy inną kantynę i było drożej ale aby jadło się nam smacznie :)
zdjecie uzytkownika
pułkownik - 2015-04-20 12:36:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) Proszę przyjechać na internety
zdjecie uzytkownika
patolodźi - 2015-04-20 21:15:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Haaa...kantyna! Jednym smakuje,drugim nie! Tak polukać z boku to większości aż po brodach cieknie,a więc co tam niedogotowany kurczak- pestka! Niektórzy to na wynos biorą w garści na hale,aaaaaa stali klienci zwijają stare bułki do torebki i na chate,na później mają! Tylko ciekawe jak przy bramie schaltowani....dzielą się z dziarskimi dziadkami?!?! :)
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-04-20 21:55:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Babą z pod maszyny rybą podaje. .niebede więcej naprawial maszyny. Myć nogi myć swoje z pod sukienki koty. Golić je a nie zapuszczac. Smród jest. A kierowniczka porsche niech zainwestuje w tik taki tak jak w ubiór. Wstyd
zdjecie uzytkownika
fiołek - 2015-04-21 12:23:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
panowie mechanicy,baby walą a czym wy dajecie.wasz pobyt na projekcie daje dyskomfort pracy a co dopiero gdy staniecie koło kogoś.Jak kto [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to sie poci, a wy raczej do zbyt zarobionych nie należycie a smród potu jak na wiejskiej silowni.
zdjecie uzytkownika
Perfumeria - 2015-04-21 23:20:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nooo tak,,,panowie mechanicy wielce zarobieni i wypachnieni Warsem przechodzą się po projekcje jak pawie.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-04-22 08:11:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak nie maja co mechanicy robić to i wypachnieni chodzą. a dodzwonić sie do nich to graniczy z cudem. Zaspani ksieciunie na nocach
zdjecie uzytkownika
pogromca hejterów - 2015-04-23 12:39:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [gość - 2015-04-20 21:55:47]:
Tobie jeszcze nikt w mordę nie wyjeba....?co post to na każdego coś piszesz jeban.... cio.....cwaniak w necie piz..w świecie musisz być bardzo niedocenianym pracownikiem jak tak sie tu wyżalasz i robisz chyba na kilku działach jak tak wszystko wiesz o każdym ale raczej to chyba nic nie robisz oprócz zbierania informacji i o oczerniania ludzi na forum więc na co zakładowi taki pracownik jak Ty ???? przedstaw się nam wszystkim cwaniaczku za dychę !!!!
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Sprawnie
Pytania: Objasnione i pomoc przy niezrozumiałych
zdjecie uzytkownika
byku - 2015-04-23 22:31:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
zdjecie uzytkownika
grs - 2015-04-27 21:08:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakby ktoś nowy oglądał to forum i szukał informacji:
Pracownik produkcji:
Praca na 3 zmiany, sporo sobót (w zależności od zamówienia, do odbioru), płaca brutto 1900 zł + premia uznaniowa 750 zł brutto + ew. dodatki za nocki.
Premia wypłacana jest cały czas, chyba, że ktoś podpadnie, nie przyjdzie do pracy itp.
Wypłacane są wszystkie dodatki, jajeczka, wigilie, urlopy.
W zależności od projektu są "postoje"- czyli czas w którym projekt nie pracuje.
Jeden z nich wypada w maju, później w sierpniu (czas na urlop) i świąteczny od wigilii do nowego roku. (LandRover)
Normy chyba nigdzie nie są wyśrubowane i praktycznie na każdym stanowisku jest jednakowo ciężko.

Drex dowozi ludzi z różnych kierunków (chociaż ma to ulec zmianie).
W zakładzie jest 2 albo 3 razy w tygodniu lekarz, w kantynie można zjeść obiad za 6,50.

Mimo wypocin jakie można przeczytać na tym forum atmosfera jest raczej pozytywna a jeżeli nie, to przynajmniej neutralna.

Możliwość awansu z produkcji teoretycznie istnieje, widziałem 2 przypadki, ale jest strasznie utrudniana przez kierowników, którzy niechętnie pozbywają się ogarniętych osób.

Chyba najlepszym stanowiskiem na hali (nie kierowniczym) jest QS, ze względu na zarobki, jednak przez ręce QS'u przechodzi cała produkcja, więc nie można powiedzieć, żeby QSanki miały łatwo.

Afery są, malkontenci też, patologia się zdarza, ale to ułamek procenta biorąc pod uwagę, że w drexie pracuje około 2000 osób.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DWS Draexlmaier
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy DWS Draexlmaier?
Zadaj pytanie