brak logo

DWS Draexlmaier

Jelenia Góra

Opinie o DWS Draexlmaier

Ambitniejszy 2017-04-09 22:28
Brawo!
5
Skrojony 2017-04-09 22:48
Ile zarabia QS ? Więcej niż produkcja?
qwerty 2017-04-10 01:34
co to znaczy?
frustracja 2017-04-10 13:06
wszyscy zarabiają więcej niż produkcja
8
Themaero 2017-04-13 22:56
Autobusy pracownicze czy są w dreixmaster ?
pracownik3 2017-04-14 15:33
A co to jest dreixmaster ? Jakiś zespół disco polo ????
9
Xxx 2017-04-14 21:36
Są dojazdy :)
Viola 180 2017-04-15 14:53
W Niemczech jak zarobisz 1200 € na produkcji to będziesz szczęśliwy,tutaj coraz gorzej
Viola 180 2017-04-15 14:53
W Niemczech jak zarobisz 1200 € na produkcji to będziesz szczęśliwy,tutaj coraz gorzej
mate 2017-04-15 18:01
ludzie do roboty sie bierzcie ! radze wam bo od czerwca 300 stu ukraincow sie szykuje za maruderow i wichrzycieli jednych ,narkomanow i pijackich mordow , co tylko narzekac lubia .
4
Ogarnięty 2017-04-15 18:04
To może jeszcze napisz jakie są koszta życia w Niemczech. Ile kosztuje wynajem mieszkania? I ile zostanie w portfelu po opłaceniu miejscówki do spania. Aha, i jeszcze trzeba na tyle kumać język, żeby sobie ten lokal wynająć i w miarę się dogadać w pracy.
5
Cipek 2017-04-15 23:00
A jak tam nowa brygadzistka elzbieta m bo chodza słuchy ze kapuje
6
bryg 2017-04-16 16:49
Co ty pieprzysz? Ukraińcy to oliwy i cpuny
6
supermen 2017-04-19 09:50
Czy w drexie dużo Ukraińców?
Karla 2017-04-19 15:41
Jestem pracownikiem dws od 2011. Od momentu przyjęcia zarabiam o 650 zł więcej. Zwalniam się. Chociaż jestem młoda i bez wyższego wykształcenia, a to była moja 1 praca to w okolicy tyle zakładów że za takie staniwisko jak w drx zapłacą mi conajmniej 1500zl więcej. Dziwie się starszym ludziom którzy chyba chcą tam ciągnąć do emerytury Że tylko siedzą i narzekają. Zmieńcie coś na lepsze. Dajcie coś od siebie i kombinujcie a będziecie mieli więcej. Nikt wam nie da ot tak podwyżki bo wy tak chcecie... siedziałam tam póki mi starczało, teraz czas na zmiany. Na drx świat się nie kończy. Mówią ze wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma. Ja twierdze po tylu latach ze wszędzie dobrze byle nie w drexie. Dlatego sama coś zmieniam a nie czekam aż ktoś mi da. Na tym polega życie. A zaglądanie komuś do portfela ze ten dostanie podwyżkę albo nie jest śmieszne i żałosne. Dostanie to dostanie, a jak na nią zasłużył to jego sprawa. Idź i próbuj może tobie tez uda się zasłużyć. Drx to wygoda. Blisko, stała praca, pewna pensja. Wystarczy dac od siebie więcej a i więcej osiągniesz. Jak się siedzi na du..ie bo tak wygodnie to przynajmniej nie narzekajcie bo to forum tyczy się tylko małych zarobków, wyzysku itp. Kiedyś można tu było poczytać o fajnych akcjach, plotkach czy newsach.
20
bryg 2017-04-19 18:38
Z tego co wiem to kilkunastu.
bryg 2017-04-19 18:40
Wiadomo plotki i newsy najważniejsze. ;) Powodzenia w nowej, lepszej pracy.
2
Karla 2017-04-20 08:08
Wiesz, nie samą pracą człowiek żyje a zawsze coś ciekawego czy zabawnego można było poczytać. Przede wszystkim lepsze było to niż to ciagłe jęczenie o tym jak wszystkim źle bo maja za małe zarobki, za dużo obowiązków i nikt im nie chce dac więcej pieniędzy za to co robią a przecież im się należy .... jestem młoda i wiem ze w życiu trzeba kombinować i brnąc do przodu żeby osiągnąć swój cel a na miejscu ludzi którzy maja już po 30 lat i tak stękają byłoby mi wstyd
8
do karla 2017-04-20 09:15
Do karla. Nie wiem, jakie masz wykształcenie, ale nie da się czytać twojego bełkotu.
bryg 2017-04-20 11:43
Zgoda. Ludzi nie zmienisz.
Stara gwardia 2017-04-21 01:30
To po kiemu będziemy się z nimi komunikować? :) dawać ich ba, jeśli będą chętni na to by posiąść wiedzę operatora zszywacza wiatrowego albo transplantatora tkanek skórnych z cieląt wprost na spreparowany plastikowy pierdo lnik xd myślę, że bonobo byłyby w stanie ogarnąć temat wiec Ukrainiec Polak czy kiuj, kto chce pracować i coś osiągnąć w firmie to tylko kwestia tego jak ambitna osobą jesteś karla bo jeśli by Ci zależało na awansie to mogłaś podnieść swoje kwalifikacje przez tyle lat(znam osoby które od pro do kier) za to odchodzisz z żalem, że nikt nie zapytał ciebie o awans i podwyżek i czy ewentualnie reflektujesz na taką sposobność xd za kilka lat narzekania bo tobie się należy :) przejaw hipokryzji?! :)
Wracam do wichrzycieli i maruderow to oby szybko :D
Kaka 2017-04-21 21:53
Może w tym zakładzie nie jest do końca idealnie ale pracowałam tam kilka lat poznałam super ludzi (ekipa z G2) dziękuję im za to że mogłam z wami pracować i dziękuję wam za współpracę będzie mi was brakowało powodzenia wam życzę siły i chęci ( wiecie kto) pa.......
8
Saratoga 2017-04-22 15:59
"Stara gwardio" przestań pić przed pisaniem, bo szkoda elektronicznego atramentu na ten bełkot.
Oburzony 2017-04-23 11:37
Podwyżki to niech dają normalnie np z tytułu inflacji a nie za zasługi bo weterani tu nie pracują . Albo w ramach premii dla niepalących bo chodzenie na peta grupowo to chyba przesada. Jeszcze inna możliwość to dodatek stażowy
8
pracownik3 2017-04-23 22:40
Dobrze mówisz stażowe zawsze w jakiś sposób przywiązuje do firmy i większość zakładów pracy właśnie w taki sposób zatrzymuje wartościowych pracowników u siebie, albo przejmują pracowników, jeżeli inni nie potrafią tego zrozumieć na czas
3
ok 2017-04-28 15:35
Piwko , papierosek , a robota nie zajac nie ucieknie.Podwyzki im sie marza !Ludzie jeszcze przypomnicie sobie te jeki wasze jak ukraincow przyjma , a wy na zielona trawke pojdziecie i wtedy moze zrozumiecie ,ze to tylko praca , a nie klub pokrzywdzonych wiecznie leni jednych.
6
Ja 2017-04-28 16:35
To teraz beda straszyc nas ukraincami a ty to wogule jakis kolaniarz jestes to ze maja przyjac ukraincow to my mamy siedziec cichutko bo nas zwolnia zastanow sie co piszesz
3
Kuba 2017-04-28 23:38
Dws draexlmaier projekt L-462 porażka!!!! A ten śmieszy brygadzista.... Gajek nic innego nie umie tylko karać ludzi i zabierać im premie. Brak słów.
8
Piotrek. 2017-04-29 01:03
Pracuje na tym projekcie i jak czytam ten wpis to żygać mi się chce. Jak można takie śmieci pisać i to jeszcze kłamstwa. Zastanów się najpierw co piszesz. Pamiętaj, że tym wpisem ładnie się wystawiłeś.
1
Skrojony 2017-04-29 20:15
Dyrektorze tylko ciekawe ilu z nich będzie się nadawało może połowa może mniej a i zarobki chyba będą dla nich zbyt niskie. Do plastików tez przyjechała masa Ukraińców i nikogo nie zwolnili
Weteran 2017-04-30 16:39
Nie masz chyba wiedzy bo pracyją weterani nawet tacy od 2000r
1
Oburzony 2017-05-01 21:33
Nie chodzi mi o weteranów pod względem stażu lecz w innym znaczeniu
Mło 2017-05-02 04:18
No masakra. L-462 ale i 560 niczego lepszy i to już nie konkretna zmiana tylko ogólnie straszny bałagan tam panuje.
3
Weteran 2017-05-02 16:19
A o jakich?
Oburzony 2017-05-02 22:06
Chodzi mi o to że nie jesteśmy weteranami wojennymi żeby nam płacili za zasługi. Z Całym Szacunkiem dla Obrońców Ojczyzny oczywiście
Bożena 2017-05-03 19:19
L462 i 560 qfa ale tam barany robią. Dzieci patrzące tylko jak by tu ściemniać i nic nie robić. Te projekty zawsze będą miały plecy.
11
Xxxxx 2017-05-08 17:00
Czy jak pujde na l4 zabiorą cała tzw premie
3
jjjj 2017-05-08 18:20
a niech przyjmą. w jeleniej pracy w bród. zamiast docenić starych wykwalifikowanych pracowników to wam sie ukraincy już marzą....
4
Q 2017-05-08 18:24
Tak
Lalunia 2017-05-10 00:10
Co sie zaczyna dziać w tej "super" firmie święta w pracy niedziele praca w tygodniu po 12 godzin . ludzie juz nie daja rady fizycznie tak robic. Szczegolnie wykrawanie dostaje po d..ip i G-2. Może dyrektor niech sie zastanowi i da wieksze zarobki tym ludziom alo niech sam stanie i zacznie robic .
10
on 2017-05-12 19:38
Robic,robic i jeszcze raz robic.Nie narzekac .Wakacje sie zblizaja wiec kasa sie przyda.
2
stranger 2017-05-15 10:16
To prawda- 250 ukraincow. Pzdr.
Saratoga 2017-05-15 10:57
Gimbusie, wakacji to już nigdy nie będziesz miał. Co najwyżej krótki urlop.
Jak będziesz starszy to zajarzysz, że forsa jest ważna, ale to nie wszystko co się w życiu liczy.
Puki mama daje michę i dach nad głową, myśl tylko o wakacjach i tyraj po dwanaście godzin, przez siedem dni w tygodniu. Zarobisz parę złotych więcej a i tak nic to nie zmieni w twoim życiu.
Tyraj, tyraj i jeszcze raz tyraj, aż ci żyły wyjdą na czole a i tak nikt tego w tej firmie nie doceni.
6
Oburzony 2017-05-16 01:37
Do Dyrektora Personalnego: Dlaczego nie ma w tej firmie ludzi rezerwowych w tej firmie za tymczasowo nieobecnych którzy i tak zawsze mieli by co robić ! 12- nastki to nie jest sposób na to. To kpiny z ludzi!
6
Lord 2017-05-21 22:10
Z ludzi to oni nie kpią bo niemców szanują a wy to nie ludzie tylko tryby w maszynie do zarabiania miliardów na wyzysku zapytaj helmuta ile w jego wynarodowionym kraju wynosi zasilek dla bezrobotnej helgi bo cos tak mi sie wydaje ze dwie wasze pensje netto
3
Mercedes 2017-05-24 10:30
Normalna umowa ,8godzin pracy to wcale nie jest źle jak na te czasy .
Poza tym w drexie takie niunie chodzą ,że jest na czym oko zawiesić .
Pozdrawiam ślicznotke z Miko ok 20lat ,piękny uśmiech i oczy .Często wypatruje Cię z kolegami niestety żaden jeszcze nie odważył się zagadać .
1
M. 2017-05-24 11:52
Na miko pracują 3-4 takie ładne ,młode więc nie wiem o którą dokładnie Ci chodzi .Mi się podoba ta z montażu co robi U Beńki na zmianie .Nawet brygadzistke o nią wypytywałem .Niestety chyba zajęta .
1
Mercedes 2017-05-24 12:15
Właśnie o tą z montażu mi chodzi .Da ktoś jakieś namiary ? :D
Kasia 75 2017-05-24 13:53
To nie jest portal randkowy .
2
JANEK MACAN... 2017-05-25 19:53
nikola y landka obraca sie y kaydzm w kibelku....SYOKKKKK
2
Zostaw swoją opinię o DWS Draexlmaier - Jelenia Góra
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DWS Draexlmaier