Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DWS Draexlmaier

Pracowałeś w firmie DWS Draexlmaier i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
lulu - 2016-04-20 21:20:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A o jaki projekt chodzi?
zdjecie uzytkownika
Stella - 2016-04-20 21:37:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nowy Mercedes
zdjecie uzytkownika
Ja - 2016-04-20 22:00:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Będzie miał czas zeby poszukać nazwiska :D nie było lepszej wiadomości od tej iz dostał urlop :D
zdjecie uzytkownika
123 - 2016-04-21 10:52:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lejdi gaga - 2016-03-02 16:59:23]:
doprawdy? nie raz narzekałaś na Magdę , na jej zachowanie w stosunku do Ciebie i chamskie odzywki...
zdjecie uzytkownika
123 - 2016-04-21 10:53:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lejdi gaga - 2016-03-02 16:59:23]:
doprawdy? nie raz narzekałaś na Magdę , na jej zachowanie w stosunku do Ciebie i chamskie odzywki...
zdjecie uzytkownika
zirytowany - 2016-04-21 11:05:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hahhahahaha - 2016-04-13 20:15:45]:
Wybacza się wiele, ale nie można wybaczać tego, że knuje intrygi i zatruwa życie innym. Cały czas obgaduje dziewczyny , z którymi pracowała. Ona niszczy innych, choroba nie tłumaczy bycie złym człowiekiem. Ja na miejscu tych dziewczyn z landka zasadziłbym jej kopa,a nie stał z nią i gadał. Ona najpierw kopie pod nimi dołki a później stoi i uśmiecha się do nich jakby nigdy nic!!!
zdjecie uzytkownika
zirytowany - 2016-04-21 11:11:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zirytowany - 2016-04-21 11:05:16]:
chodzi mi o Gośkę G. z landka
zdjecie uzytkownika
ja? - 2016-04-21 12:08:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaką Magdę?? Bo komentarz wrzucony bez sensu
zdjecie uzytkownika
my koleżanki - 2016-04-21 18:05:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gosia nie przejmuj się tym komentarzem, to ktoś kto CIĘ zupełnie nie zna, dla nas jesteś koleżanką z pracy, która ma szeroki wachlarz wiedzy, która zawsze służy pomocą, na której można polegać, po prostu masz doświadczenie zawodowe. Czy jesteś......jak pisze hahhahaha??????? Każdy ma coś na sumieniu, i niech ta hahhhahha pilnuje własnego nosa!!!!
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2016-04-22 11:22:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gosia my wszyscy cie kochamy za twoją marna pracę i plotkowanie na każdego z osobna Gosiu ttzymaj się tam z tymi twojimi amrestami twój kolega dobry
zdjecie uzytkownika
Masakra - 2016-04-23 11:52:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niema to jak wywoła [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] burzę na forum o opini o pracodawcy. W wstyd mi za to że muszę pracować z osobami które nie rozumieją idei tej strony. Każdy z pracowników powinien być dumny z tego iż tworzy towar luksusowy i sami powinnice dbać o wizerunek firmy. Droga wolna zorka/jelenia plast i wiele wiele innych czeka na takich jak w z otwartymi rękami. I mówię to ja pracownik produkcji.... Zastanówcie się nad sobą.
zdjecie uzytkownika
lord - 2016-04-24 09:08:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masakra ja jestem dumny ze zarabiam 500 euro miesiecznie w niemieckiej firmie produkujac czesci do najdrozszych aut na swiecie tak dumny jestem a niemiec ma polewke ze za polowe zasilku w niemczech polacy sa dumni ze pracuja puknij sie w glowe
zdjecie uzytkownika
ja? - 2016-04-24 12:36:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
możesz śmiało spróbować w polskiej firmie z branży samochodowej jak Ci nie pasuje... ups zapomniałem że już nie ma takich. Niestety fakty są takie ze prywaciarz swoją firmę stawia tam gdzie małe podatki. Drex z Niemiec ucieka
zdjecie uzytkownika
do maskra - 2016-04-24 15:36:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ciekawe czy byś był tak zachwycony jakby ci jakiś szef np gwoździe z deski gołymi rękoma wyciągać (oczywiście to przenośnia do tego co mi kazali,ale podobnie to wyglądało)niesamowity ból z takiej pracy,a idąc do lekarza po pomoc jeszcze szef do ZUS by cie podał ze oszukujesz,ciekawe jakbyś miał stanowisko przed wózkami komoboxami i byś musiał robić swoje skupiać się na jakości i uważać czy jakiś debil ci nie pchnie te wózki na plecy-byłbyś wtedy zadowolony? czy jakby Ci plecy przewiało i dostawałbyś zastrzyki i był w pół zgięty a szef by Ci kazał choć masz chorobowe,przyjść do pracy bo produkcja stanie-byłbyś zadowolony z takiej pracy? myślę że dawno byś uciekł do innej firmy, a pomyśl ze ktoś tak pracował bo przez jakiś czas nie miał wyjścia
zdjecie uzytkownika
sdvfsfd - 2016-04-24 23:12:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
opinie dobra maja tylko ci co gleboko w dupke weszli i maja dobrze tam...uwierzcie mi ze jest pelno lepszej pracy niz ten kolchoz zapelniony ludzmi bez ambicji
zdjecie uzytkownika
L4 - 2016-04-25 13:24:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [enibeigrekte - 2016-03-31 13:13:58]:
czy ktos wie jak teraz jest z L4 zabierają premie cz raz w roku można zachorować na 3 dni
zdjecie uzytkownika
Stella - 2016-04-25 15:44:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zabierają całą premię za zwolnienie i nie ma żadnych nagród za nie chodzenie na L4.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2016-04-26 09:33:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam , jestem nowym pracownikiem i jeszcze trochę się gubię . Jak to wygląda w DWS z rozliczeniem sobót ? Wiem , że do tej pory rozliczali raz do roku . A jak będzie w tym roku ?
zdjecie uzytkownika
willa - 2016-04-26 13:49:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co tu dużo gadać, niektórzy boją się Prezesa. Bo to nie typ szefa - kumpla tylko sporo oczekuje od pracowników. Wiem, że są tacy, którym to może przeszkadzać.
zdjecie uzytkownika
Niezdecydowany - 2016-04-26 17:30:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy jest szansa awansu na np. brygadziste bez znajomości i układów z produkcji bo taką ofertę tylko dostałem? Jeżeli tak to proszę o rady po jakim czasie pracy jest taka możliwość i gdzie kierować wniosek o awans.
zdjecie uzytkownika
Do Niezdecydowany - 2016-04-27 06:46:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo nieliczni mają szansę na brygadzistę i to raczej kierownik przydziela awans.
zdjecie uzytkownika
nick - 2016-04-28 19:14:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
gość - rozliczają raz do roku, za styczniowe ci zapłacą a resztę w roku robisz za darmo... Kur.a, ludzie wy takie śmieci tu wrzucacie że szkoda słów, przestańcie się tak emocjonować cudzym życiem, bo szkoda waszego. Naprawdę. A słyszeliście o INTERPUNKCJI? Bo naprawdę ciężko się czyta te wasze wypociny. Nie wiem gdzie wy macie tych ćpunów, ale u mnie na zmianie jest około 30 osób i ćpuna nie ma ani jednego. Uwierzcie, znam się na tym. A ogólnie to potrzebuje mejla do BHP.
zdjecie uzytkownika
do nick - 2016-05-01 19:16:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A słyszałeś, że przed "że" piszemy przecinek i nie zaczynamy zdania od "bo". Uczył wielmość wielmościna a sam gupi jak świnia
zdjecie uzytkownika
do do nick - 2016-05-05 11:59:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Raz, że przed "że" nie zawsze się stawia przecinek. Dwa, że szukał, szukał i znalazł. Co z tego, że w całym stosie tych wypowiedzi jest mnóstwo nieczytelnych...
zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2016-05-07 11:45:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś mi powie, jakie są zarobki na produkcji? Tylko uczciwie , proszę. Macie 2tys na rękę?
zdjecie uzytkownika
Kasieńka - 2016-05-07 13:19:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
2100 + niewielki social + dużo wolnego :)
zdjecie uzytkownika
do Kasia - 2016-05-07 19:42:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale czy to jest netto czy brutto?co tzn. dużo wolnego?Pisz Kasia szczerze :)
zdjecie uzytkownika
Stella - 2016-05-08 01:08:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ok. 2000 na rękę z nockami na produkcji. Dużo wolnego - zależy gdzie trafisz, ale raczej nastawiałabym się na pracę po 12 h na nowych projektach. Socjal to: kasa na wakacje, 2 razy do roku na Święta, półdarmo Multisport, darmowy limit na Helios/ Termy, dopłata 50 % do kantyny, prywatna opieka medyczna.
zdjecie uzytkownika
do Stella - 2016-05-08 11:22:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziękuję za odpowiedz. Czyli macie tam 12h zmiany? nie 8h???
Czego dotyczą nowe projekty i na jakiej podstawie dokonują tam naboru?Słyszałem o jakiś testach na stanowiska.
zdjecie uzytkownika
Stella - 2016-05-08 12:08:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak. Są testy zręcznościowe. Stawiają cię przy starszym pracowniku, przyglądasz się co i jak robi, a potem masz to mniej więcej powtórzyć, w miarę dokładnie. Jest masa różnych projektów, większość leci normalnym trybem po 8 h. W miarę zapotrzebowania (brak ludzi, pilne zamówienie), może być potrzeba dłuższego pracowania.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2016-05-08 12:32:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do Stella - 2016-05-08 11:22:26]:
Praktycznie każdy nowy projekt leci na początku po 12 h . Tak teraz jest na mercedesie
zdjecie uzytkownika
dzięki :) - 2016-05-08 13:02:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Spoko, dzięki za odpowiedz a jakie są godziny zmian?
zdjecie uzytkownika
gosc - 2016-05-08 16:13:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dzięki :) - 2016-05-08 13:02:15]:
1 zmiana 6-14 , 2 zmiana 14 - 22 , 3 zmiana 22 - 06 . W przypadku pracy w trybie 12 - godzinnym przeważnie jest to praca w godz. 6 - 18 i 18 - 6 .
zdjecie uzytkownika
Kolo - 2016-05-09 16:12:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z mojej miejscowości kicha z dojazdem, a szkoda bo ponoć fajny zakład pracy, gdzie pot po tyłku się nie leje i dużo fajnych lasek ;)Zdecydowanie za mało opinii o samym charakterze pracy na tym forum, DLACZEGO?
zdjecie uzytkownika
teodor - 2016-05-10 14:24:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pytasz i masz @kolo głównie na produkcji sortujesz, wykonujesz poprawki i przeróbki. Masz umowę o pracę i co się rzadko zdarza na takich stanowiskach są duże benefity, ubezpieczenie a nawet dopłaty do multisportu
zdjecie uzytkownika
kolo - 2016-05-11 10:39:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, dzięki Teodor. Niestety nie mam możliwości dojazdu, ale ludzie zrobiły temu zakładowi, tak czarny PR na tym Forum, że szczena opada. Dzięki i pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Stella - 2016-05-11 16:31:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolo, wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma.
zdjecie uzytkownika
do Stella - 2016-05-11 21:35:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tego nie komentuję, nie byłem nie widziałem, ale wpisy nie napawają optymizmem nowej kadry ;p
zdjecie uzytkownika
kamilian - 2016-05-12 11:38:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam pytanie czy na klejowni inaczej jakie sa zarobki i jaka atmosfera pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
aaa - 2016-05-12 16:24:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie ma czegoś takiego jak 'klejownia"
zdjecie uzytkownika
Stella - 2016-05-12 17:07:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może chodzi o stanowisko klejarza? Klejarz jest pracownikiem produkcyjnym.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2016-05-13 23:24:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na jakie działy teraz przyjmują do Drexa, bo słyszałem o rekrutacji. Wie ktoś coś?
zdjecie uzytkownika
asdfred - 2016-05-15 05:03:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nigdy w życiu nie było na LAND ROVERZE tak kiepskiego kierownika.. Cóż Sylwia trzeba spojrzeć prawdzie w oczy albo zacząć traktować ludzi z szacunkiem!! A nie z góry jak jakaś PANI
zdjecie uzytkownika
Młehehe - 2016-05-17 11:32:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Do Niezdecydowany - 2016-04-27 06:46:59]:
No i trzeba wiedzieć, komu wylizać dupkę a komu zrobić lo** :D
zdjecie uzytkownika
Lejla - 2016-05-18 09:04:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teodor, chyba nie nazywasz dużymi benefitami dodatku świątecznego w przedziale od 160 zł (dla zarabiających najwięcej) Do 260 zł (dla zarabiających najmniej). Niższych świątecznych nie ma w okolicy. Dr Schnaider daje 600 zł dodatku, w Tesco mają 700 zł itd. Natomiast karty multisport, prywatna opieka medyczna czy ubezpieczenie grupowe jest w każdej większej firmie, zwłaszcza produkcyjnej.
zdjecie uzytkownika
Lejla - 2016-05-18 09:16:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na awans na brygadziste nie ma szans. Możesz być doskonałym pracownikiem, który potrafi obsłużyć każdą masz i znać proces od początku do końca, ale jeżeli nie jesteś dobrym znajomym brygadzistów, albo kimś z rodziny to nie masz szans. W tej firmie niestety nie awansują osoby, które faktycznie są dobre tylko te, które mają znajomości. Tu o awansie nie decyduje konkurs tylko brygadziści i kierownik więc wiadomo, że wybiorą "koszulę bliższą ciału" i dlatego właśnie w tej firmie jest jak jest, a większość brygadzistów ogranicza się do wyłożenia materiału lub podania pracownikowi ile części ma przejść, a resztę zmiany spędzają za biurkiem na plotkach lub na rozmowach z brygadzistami z innych projektów. Dzień za dniem tak im leci, a gruba kasa na "matki boskiej pieniężnej" ląduje na ich koncie za tzw. grzanie krzesła. Smutne, ale prawdziwe...
zdjecie uzytkownika
do Lejla - 2016-05-18 14:33:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ładnie opisane
zdjecie uzytkownika
Hello - 2016-05-23 15:17:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja idę na montaż od 1 czerwca a brygadzistka to taka elegantka i chyba na imię ma Katarzyna. Napisze ktoś coś więcej na temat tej brygady i brygadzistki i co to za projekt? Jak tam jest? Po testach jestem pod dobrym wrażeniem
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Test przy robotach polegający na sprawdzeniu
Pytania: Brak pytań, tylko praca polegająca na sprawdzeniu zdolności manualnych
zdjecie uzytkownika
Hej - 2016-05-28 14:06:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wie ktoś czy zakład udziela pożyczek?
zdjecie uzytkownika
gosc - 2016-05-29 10:45:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do Lejla - 2016-05-18 14:33:02]:
Poziom niektórych brygadzistów jest żenujący . Ich kompetencje i wiedza to nieporozumienie . Oczywiście nie wszyscy brygadziści - jest kilku kumatych , ale niestety zdarzają się przypadki kompletnego braku elementarnej wiedzy ogólnej , podstaw matematyki , języka polskiego , że nie wspomnę o podstawach psychologii z zakresu zarządzania zasobami ludzkimi . Ogólnie rzecz ujmując przez wiele takich przypadków braku kompetencji , czasami odnosi się wrażenie , że pracuje się w ruskim burdelu a nie niemieckiej firmie branży automotive . Jakie zarzuty mogę tu wysunąć ? Otóż wspomniany już problem z zarządzaniem zasobami ludzkimi( przypadki mobbingu , nadmierne wykorzystywanie jednych pracowników przy braku zajęcia dla innych , kolesiostwo - magazyn ), brak przepływu informacji , złe gospodarowanie przestrzenią , słaby kontakt między róznymi działami itd , itp . Ogólnie - chaos .

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie DWS Draexlmaier!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DWS Draexlmaier
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert