Coś wam opowiem.. dawno dawno temu powstała Firma Serwis Kop - firma rodzinna. Pan (usunięte przez administratora)aktualnie "prezesuje" chodzi mierzy wzrokiem i chyba jeszcze mysli że ma coś do gadania, firme prowadzi trzech Synów a właściwie najwięcej ma do powiedzenia (jak sądzi) (usunięte przez administratora) i to on ogarnia najwiecej,(usunięte przez administratora) któremu podpaść nie wolno, nie lubi przeciwtawiania się jego woli więc tutaj albo delikatnie w (usunięte przez administratora) calujesz albo nierozmawiaj z nim - krótko to narcyz. Trzeci wypadło mi jak sie nazywa ale jest (usunięte przez administratora) więc wiadomo coś tam do zrobienia dostał ale jest bezproblemowy. (usunięte przez administratora) księgowym był (usunięte przez administratora) spełniał powierzone mu zadania i za to dostał nagrode w formie wypowiedzenia, aaale tak naprawde najwiecej w księgowości do powiedzenia ma Corka ów wcześniej wspomnianego (usunięte przez administratora) (czy to właśnie był powód dla którego (usunięte przez administratora)został wylany?). I słynny magazyn! Tak tak i tutaj to stanowisko jest obsadzone (firma rodzinna, pamiętajcie) i na magazynie pracuje nie kto inny jak- (usunięte przez administratora)- chyba teraz już głównej, czyli (usunięte przez administratora) (swój chłop) który jest kim? a no zgadliście! (usunięte przez administratora) magazynu. Fachowo nazywa się to NEPOTYZM. No i na czele stawki (usunięte przez administratora) wszytskiego, przez jego rece przechodzi kazdy kto chce tam pracowac i kazdy kogo trzeba zwolnić. Dlatego wcześniej napisałem że (usunięte przez administratora) myśli że ma najwiecej do powiedzenia. (usunięte przez administratora) decyzduje o zwrotach jak fajny klient to przyjmujemy jak próbuje coś podskakiwać uwalona reklamacja. (usunięte przez administratora)decyduje o dziale marketingu kogo przyjąć a jak przyjmuje prosto bierze CV i która najładniejsza tą przyjmuję, estetyczny nepotyzm. (usunięte przez administratora) dział handlowy chyba połowa do dzisiaj nie wie jak liczyć wypłaty i za co dostają te pieniadzę, aneksy do umów jakie wymaga państwo ustawą o najniższej krajowej - leciutko z półrocznym opóznieniem o ile w ogole jest.Aaaa jeśli Panstwo daje serwiskop zabiera - bo jak już aneks sie trafił to padła informacja że w sumie to i tak dużo się zarabia to aneks wam damy ale od premii musimy odliczyć - takie heca.(usunięte przez administratora)był i chyba jeszcze jest (usunięte przez administratora)- robi co mu karzą (tak to on sie wydziera "odbierać te telefony" itp.) i taka jego rola skoro jeszcze tam jest musi mu to pasować (ostro strzela z ucha do braci) Do tego nawet nie myśl że wolno Ci zgłosić (usunięte przez administratora) swoje niezadowolenie z wypłaty, lub pracy. Motywują w sposób nazwałbym Egipski czyli batem "odbierać te (usunięte przez administratora) telefony" lub wiadomość typu "odbierac te telefony a jak komus nie pasuje zapraszam do rozmowy ze mna" (zgadnijcie jak skonczy się taka rozmowa)
Czyli mamy dykryminacje, (usunięte przez administratora)werbalną, niesprawiedliwe kryterium zatrudniania, agresywne zarządzanie, naruszenie przepisów prawa pracy, bezprawne działanie itp itd.
Dobre strony - robią od czasu do czasu integracje, jak dobrze (usunięte przez administratora)i do tego naprawde pracujesz a nie obijasz się tylko 8-16 odbierasz telefony to można coś tam zarobić.
Czas spędzony w tej firmie utwierdził mnie w przekonaniu, jak ważny jest szacunek do pracownika. Na szczęście idę dalej, bogatszy o to doświadczenie.