Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DWS Draexlmaier

Pracowałeś w firmie DWS Draexlmaier i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ja - 2015-04-29 23:51:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dla zainteresowanych link :
(usunięte przez administratora)> I nie piszcie więcej pierdół w stylu że nie musicie przychodzić w soboty a jak tak bardzo Cię to boli przeczytaj sobie kodeks pracy i dopiero się wymądrzaj!!!
zdjecie uzytkownika
goew - 2015-04-30 14:48:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Musisz byc naprawde brzydki skoro piszesz takie teksty, paskudny, chory i pozbawiony kregoslupa moralnego zboczeniec.
zdjecie uzytkownika
KAROL - 2015-05-06 20:21:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ludzi z dreksa i land rowera macie pod koniec Maja postoj,czy wiecie ze nalezy nam sie za te dni postojowe platne mowi o tym art.81.A pracodawca kaze nam wypisywac za te dni urlopy albo nadgodziny ,jest to nie zgodne z prawem.mamy zwiazki ,a one nic z tym nie robia maja to gdzies,wezmy wkacu sprawy w swoje rece, bo za kazdym razem bedom nas wykorzystywac.
zdjecie uzytkownika
do KAROL - 2015-05-06 20:43:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Wiesz ile kasy ucinaja za postoj? Ludzie chcieliby moze jakies pieniadze zarobic.
zdjecie uzytkownika
dama ze spalonego teatru - 2015-05-06 22:17:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
na MCV kurtyna podniesiona! pan Kierownik M. zaczyna robić swoje wielkie SHOW !!
zdjecie uzytkownika
bzykacz - 2015-05-06 22:41:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wielkie show robią kierowniczka ELIZA ze spalonego teatru i Justynka. .żal wiesniary
zdjecie uzytkownika
ona - 2015-05-07 20:01:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy to prawda że zwolnili Prezesa Związków Pana Kaczałko????
zdjecie uzytkownika
związki - 2015-05-08 00:56:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Art. 81
§ 1. Pracownikowi za czas niewykonywania pracy, jeżeli był gotów do jej wykonywania, a doznał przeszkód z przyczyn dotyczących pracodawcy, przysługuje wynagrodzenie wynikające z jego osobistego zaszeregowania, określonego stawką godzinową lub miesięczną, a jeżeli taki składnik wynagrodzenia nie został wyodrębniony przy określaniu warunków wynagradzania - 60% wynagrodzenia. W każdym przypadku wynagrodzenie to nie może być jednak niższe od wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę, ustalanego na podstawie odrębnych przepisów.
§ 2. Wynagrodzenie, o którym mowa w § 1, przysługuje pracownikowi za czas niezawinionego przez niego przestoju. Jeżeli przestój nastąpił z winy pracownika, wynagrodzenie nie przysługuje.
§ 3. Pracodawca może na czas przestoju powierzyć pracownikowi inną odpowiednią pracę, za której wykonanie przysługuje wynagrodzenie przewidziane za tę pracę, nie niższe jednak od wynagrodzenia ustalonego zgodnie z § 1. Jeżeli przestój nastąpił z winy pracownika, przysługuje wyłącznie wynagrodzenie przewidziane za wykonaną pracę.
§ 4. Wynagrodzenie za czas przestoju spowodowanego warunkami atmosferycznymi przysługuje pracownikowi zatrudnionemu przy pracach uzależnionych od tych warunków, jeżeli przepisy prawa pracy tak stanowią. W razie powierzenia pracownikowi na czas takiego przestoju innej pracy, przysługuje mu wynagrodzenie przewidziane za wykonaną pracę, chyba że przepisy prawa pracy przewidują stosowanie zasad określonych w § 3.
zdjecie uzytkownika
Z wiązek - 2015-05-08 08:22:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawda... spróbuj teraz podskoczy. .. teraz nie ma już nikogo kto cokolwiek będzie chciał zmienić w tym smrodzie.
zdjecie uzytkownika
ona - 2015-05-08 19:31:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
to widzę że już ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] całkiem spadł na psy...... bez komentarza.....
zdjecie uzytkownika
angel - 2015-05-08 19:38:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
I tak najlepsze ciasteczko to kierownik FO6...:* pozdrowionka
zdjecie uzytkownika
k - 2015-05-08 21:32:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I do tego spoko gość
zdjecie uzytkownika
??? - 2015-05-09 01:15:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Heeeej! A jak ciasteczko się nazywa?

To ten starszy,ogolony prawie na zero bo już zakolka są co tak fajnie się ubiera???
zdjecie uzytkownika
s - 2015-05-09 11:12:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciasteczko ma na imie Krzysiek naprawde spoko gosc ...
zdjecie uzytkownika
angel - 2015-05-09 16:26:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To nie znaczy ze popatrzec sobie nie wolno:-) Pozazdroscic zonie :-) szkoda ze f06 to nie nasz projekt dzewczynki :-(
zdjecie uzytkownika
mala mi - 2015-05-09 23:12:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszędzie dobrze gdzie nas nie ma...
zdjecie uzytkownika
beti - 2015-05-10 16:21:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szkoda tylko,że nie można wejść na ten link
zdjecie uzytkownika
Gosc 6 - 2015-05-11 22:51:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ten caly :ciasteczko z duzym brzuchem niech uwaza do czyich kobiet z glupia bajera podchodzi bo moze bolec
zdjecie uzytkownika
gogo - 2015-05-13 21:40:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pozdrawiamy f01 , szykujcie sie na jazde na mercedesie.
zdjecie uzytkownika
kisia misia - 2015-05-13 22:51:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gogo - 2015-05-13 21:40:02]:
juz nie mozemy sie was doczekac GOGO:-))
zdjecie uzytkownika
hoho - 2015-05-14 18:34:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiesniaki z f01
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-05-21 09:06:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy zgodne jest z obowiązującym w Polsce prawem , rozliczanie postoju w firmie urlopem pracownika ? Czyli innymi słowy pisząc , czy pracownicy którzy nie pracują bo dany projekt ma postój nie powinni mieć zapłacone postojowe ?Czy obecna sytuacja w firmie ,gdzie kilka projektów ma przestoje nie podchodzi pod art. 81 Kodeksu Pracy ? A są jeszcze związki zawodowe w tej firmie ?
zdjecie uzytkownika
seba - 2015-05-21 18:05:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [związki - 2015-05-08 00:56:10]:
No i jak to się ma do wyrzucania ludzi z "landka" na urlopy , skoro postój nie jest z ich winy ? Ludzie kurwa ogarnijmy się w końcu bo nas będą ruchać do emerytury .
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Sprawnie
Pytania: Objasnione i pomoc przy niezrozumiałych
zdjecie uzytkownika
Paw - 2015-05-23 18:29:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słuchajcie, zatrudniają w Jeleniej do tego Draexa czy jak? Jak tam aplikować???
Cały czas oferty z Radomierza, a mnie interesuje tylko Jelonka!
zdjecie uzytkownika
patryk - 2015-05-23 21:45:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć, wiele ofert pracy z tej branży i nie tylko znajdziesz na stronie Rekrutacyjnej Rewolucji. Ja właśnie tam znalazłem coś dla siebie. Mają także wiele ofert szkoleń i kursów. Wpisz w wyszukiwarkę "rekrutacyjna rewolucja", wejdź na pierwszą wyszukaną stronę i do dzieła!:)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DWS Draexlmaier
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy DWS Draexlmaier?
Zadaj pytanie
alert