brak logo

DWS Draexlmaier

Jelenia Góra

Opinie o DWS Draexlmaier

pracownik 2017-06-15 12:05
jestem pracownikiem dws i chyba nie wiecie do czego jest to forum powinniście pisać co tam jest a nie sie wyzywać na wzajem.prawda jest taka że młodsi pracownicy są szykanowani przez starszych pracowników i nikt sobie z tego nic nie robi kierownictwo ma wszystko w dupie a nawet dyrekcja byłem światkiem kierownika z pacownikiem gnębionym przez starszych to nawet kierownik potrafił obrócić kota ogonem żeby bronić starego . żenada i to wszystko dzieje sie na magazynach.nie zważam na to co ze mną będzie mam zamiar osobiście sie pofatygować do pani dyrektor z logistyki może to coś zmieni .
6
Nowa Pracownica 2017-06-15 17:14
To co ty piszesz to po prostu przedszkole i ma miejsce nie tylko w magazynie . Przełożeni niektórych działów nie radzą sobie z chamstwem i terrorem swoich podwładnych nawet od 4 lat ! Jest taka pracownica na porsche chamska i wulgarna do szpiku kości ! Jak kończy się zmiana to pogania wszystkich bo ona chcę szybciej wyjść a to chyba jest nie fair! I co z tym zrobić ? Maila do dyrektora napisać bo niżej to raczej nic nie da się wskórać?
3
Pracownik 2017-06-15 18:43
Dokładnie tak jest tylko że mail z pewnością nic tu nie da tak jak pisałem porozmawiam osobiście bo co do pisania to nie ma sensu bo to jedna wielka mafia jeden chroni dupe drugiemu byle by się prezes nie dowiedziałem.taki już nasz los my tyramy a oni zbierają kokosy
3
Nowa Pracownica 2017-06-16 18:44
Nie( usunięte przez administratora ) nie jestem panem a przez tą @ już nie jedna osoba przeniosła się na inną zmianę i szykują się następne ale na inne projekty!
1
Roma 2017-06-16 19:16
Nie osmieszajcie sie takimi wpisami. Nowi pracownicy nie powinni brac premi conajmniej 3 miesiace bo niby za co? Za siedzenie 5 z 8 godzin na palarni premia sie nie nalezy lenie smierdzace.
6
Ala 2017-06-17 06:59
A czy Ty dostawalas premie przez pierwsze pare miesięcy? Jesli chcesz takiej sprawiedliwości to wypadalo by ją zwrócić!
5
Roma 2017-06-17 11:31
Nie mialam premi i wiecie co?PALARNI TEZ NIE BYLO!
3
Kłasanka 2017-06-17 17:49
Na kontroli jakosci nie było premii przez pierwsze 3 m-ce. Nie wiem jak jest teraz. Moja pierwsza pensja w Drexie to było ok. 1400 pln.
Wojt 2017-06-17 21:54
No i jak tam Ukraińcy radzą sobie z pracą? Co ciekawe, gdzie wszystkie mieszkają?
Oburzony 2017-06-18 03:15
" Nowi pracownicy nie powinni brac premi conajmniej 3 miesiace bo niby za co? Za siedzenie 5 z 8 godzin na palarni premia sie nie nalezy lenie smierdzace. "

To samo dotyczy starych pracowników bo niektórzy to grupowo na palarnię chodzą a premia dla niepalących
11
Pracownik 2017-06-18 22:58
Ja nie miałam tak też jeszcze było za czasów DSE
1
Pracownik 2017-06-23 19:25
Ukraińcy mieszkają na Sobieszowie i nie wiem kto wpadł na taki niezbyt dobry pomysł bo autobus 22 jeździ zatłoczony ,powinien kursować cały czas przegubowiec albo dać im dojazd zakładowy
2
przodownik pracy 2017-06-24 10:19
Ukraińcy zatrudnieni są przez firmę zewnętrzną więc DWS nie interesuje jak i czym dojadą do pracy
1
i 2017-06-24 18:48
jak bedzie trzeba to nawet na piechote przyjda , a Was lenie wkrotce zwolnia bo tylko narzekac potraficie i papierosy palic
6
kris 2017-06-24 19:55
o to chodzi żeby w ch.ja walic a nie pracować gamoniu.
2
Pracownik 2017-06-29 08:16
Ludzie uważajcie na ubezpieczenia grupowe bo pani T. która je prowadzi robi przekręty i sama zmienia warianty ubezpieczeń bez zgody zainteresowanych .Sprawdzajcie ją bo to cwana wyga ,a synka utrzymać musi cwaniara
5
lolka 2017-07-02 23:25
trzeba to zgłosic dalej bo nikt o tym nie mowi bo nie sa swiadomi
1
Zuch 2017-07-03 21:11
Kazda UMOWE PRZED PODPISANIEM SIĘ CZYTA!!! Jesli kolego pomijasz kolego tą czynność, skutkiem może być nie miłe zaskoczenie - tak jak to było to w Twoim przypadku.
Pracownik 2017-07-03 23:05
Problem w tym że ta kobieta sama sobie ustala jaki wariant przyznać ubezpieczonemu.Tak więc podpis musi preparowac sama .Robiła tak podczas zmian wariantów w 2015 r.a podpisów ludzi brak .Radzę sprawdzić swoje ubezpieczenia i domagać się deklaracji z podpisem .Może to być duża afera .Warto żeby Dyrekcja przyjrzala się temu :)
2
Zaciekawiony 2017-07-04 18:52
O jaki dokładnie wariant chodzi? Piszecie o ubezpieczeniu zbiorowym?
Mniam 2017-07-10 22:31
Wiecie ile Ukrainiec zarabia bez nadgodzin ? A właśnie dowiedziałam się że ma na rękę 2300 !!!! Co się dzieje ?!
8
ja 2017-07-11 13:34
Tak i jeszcze zakwaterowanie
1
enibeigrekte 2017-07-12 06:28
a podobno nikt miał nie wjeżdżać na teren zakładu, tylko służbowe ale jak nie ma kota myszy harcują
1
Lolipop 2017-07-14 23:05
Czy ktoś wie dlaczego wymieniono asfalt przed wejsciem z nowego parkingu na kostke? Mi się wydaje, że lepszym pomysłem byłoby naprawienie drogi dojazdowej na ten parking.
2
on 2017-07-18 20:45
i bardzo dobrze ,a ty za robote sie wez bo sie dowiesz wkrotce , ze zostalas zwolniona
Mniam 2017-07-19 20:51
ON
Jeżeli lubisz tyrać za 2100 na reke i Tobie to pasuje to sorry, przepraszam mój błąd za to że Ukraińcy na okresie próbnym patrząc sie i smyrając po nosie mają 2300... nie znasz szacunku własnej pracy i zdrowia pracuj na kolegów pozdrawiam :)
7
Skrojony 2017-07-21 13:41
Ukrainiec 2300 bez nadgodzin to kpiny jakieś! Ja się dowiem prawdy ale to chyba nie prawda ! Oni są na kontraktach przez firmy zewnętrzne i Drex nie ma nic do ich zakwaterowania , wynagrodzeń i dojazdów
SWD 2017-07-22 20:10
Prawda jest taka ze 3/4 nowych pracownikow to intelektualne scierwa bez ogłady , wiedzy i jakich kolwiek podstaw do stworzenia z nich przyszłości w zakładzie (mowa o Polakach ). Wymagacie nic od siebie nie dając , ani języka obcego (bo po co nam w Polsce jesteśmy...) ani szkoły (technikum czy inne scierwo spuście w kiblu ) , a wymagacie zarobków po 3 tys na dzien dobry . Rusz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] daj cos od siebie , pokaz ze sie rozwijasz i możesz cos wnieść do zakładu , od lamentu i płaczu przybywa tylko chusteczek . Ubolewam patrząc na to ze Ukrainiec jest lepszy od Polaka bo mu sie chce ... Ale takie wlasnie nastało pokolenie , płaczu , lamentu , ubolewania i młodzieży , ktora wymaga w zamian za nic . Sa wyjątki oczywiście . Przykład na w213 gdzie młodzi są w gazie (szczególnie zmiana pana B.) Reasumujac, nikt nie mowi ze złoto leci z kranu , ze jest sielanka bo czasami jest piec ale jest praca , jest kasa , jest socjal (byle jaki ale jest , doceniamy ) , nie ma wyzysku po 200+ godzin miesięcznie , zaplecze bhp i inne tez sa okej , tylko Polska mentalność nie jest okej , bo jak pada to za mokro a jak
swieci to za sucho.
12
Karolina 2017-07-23 16:57
@SWD a jak ktoś się wykaże to może liczyć później na podwyżkę? Jak ktoś poszukuje pracy to na pewno dla niego taka informacja najbardziej się liczy, czy ta kwota, którą podajecie może się zwiększyć.
1
SWD 2017-07-24 12:46
Oczywiście ze moze liczyć na podwyżkę , wiele osób je otrzymało , jedni mniejsza drudzy większa wszystko zależy jaki dział , jakie stanowisko etc. To ile zarabiamy jest adekwatne do tego co wykonujemy , jezeli robisz aby robic to dostajesz aby dostać , jak pokazujesz to cie docenia pracodawca, tak działa zachód.
1
stefan 2017-07-24 18:59
Pewnie,komu chcesz wmówić że trzeba dać z siebie wszystko.Dobrze wiesz że podziękowaniem jest bilet w jedną stronę.Taki jesteś ogarnięty,tak wiele dajesz z siebie ,to po co ci są ci ,jak to napisałeś" nieogarnięci" ludzie, idź sam na produkcję i daj więcej z siebie.Dostaniesz najniższą ,ale satysfakcja będzie bezcenna.Nie pisz że uczyłeś się by być kimś,bądź wszechstronny,nie bój się pracy fizycznej,przecież ona uszlachetnia,a pieniądze ,daj spokój ,zawsze jakieś socjalne,nadgodziny w tygodniu+sobota. Widzę Ciebie oczami wyobraźni jak uśmiech nie znika z Twojej twarzy .
11
Mr.wolf 2017-07-25 15:41
...nic dodać, nic ująć.. ;)
2
pracownik3 2017-07-27 15:25
Powiedział co wiedział ćwok, który nosa z biura nie wystawi , no chyba, że do kantyny a wyraża opinię na temat produkcji. A wiesz może ile osób przepracowało w miesiącu lipcu po cztery albo pięć sobót ? I że za to nie będzie zapłacone ? Jeżeli jesteś taki obrotny, to policzenie ile wychodzi godzin w miesiącu chyba nie sprawi ci ( nie zasługujesz na dużą literę ) kłopotu.
13
Jurek 2017-07-30 12:15
Ta nowa fala ukraińców w Dws to same gamonie i lesery. Większość nie zna słowa po polsku a zwrócisz uwagę że coś robi źle to jeszcze się stawiają.
8
Kasia 2017-08-08 10:32
Ukraińcy przynajmniej nie biorą... nar( wiadomo czego) ;)
Jacek 2017-08-08 13:44
Hej, chciałbym zdobyć doświadczenie przy maszynach Cnc maja tam takie?
Jumbo 2017-08-08 17:08
Niestety nie ma u nas cnc. Tutaj tnie się w ch.a a od czasu do czasu premię. Są wtryskarki ale co ma piernik do wiatraka w sumie.
1
Jacek 2017-08-09 09:15
A możecie mi podpowiedzieć gdzie są żeby się załapać?
Stella 2017-08-10 17:48
Na pewno nie w Drexie????
pracownik 2017-08-11 09:47
Wiesz co, jutro będę miał chwilę to się przejdę po zakładach i popytam. Jak tylko się dowiem, dam Ci znać. Ok ?
2
Karolina 2017-08-13 22:22
@pracownik, czy w takim razie w DWS Draexlmaier można liczyć na rekrutację? Na pewno takich informacji chce więcej niż jedna osoba, jeśli może daj znać innym, tak jak obiecałeś w poprzednim poście.
Ona 2017-08-15 11:47
Ukraińcy juz powoli uciekają z drexa . A ja się tylko zastanawiam kiedy zarząd przejrzy na oczy i zacznie uczciwie i z szacunkiem traktowac swoich pracowników . Znowu bedzie płacz , ze nie ma kto pracować .Dlaczego , tak jak ma to miejsce w wielu firmach , nie ma doplat za pracę w sobotę , darmowych dojazdów pracowniczych , dodatków stazowych , 13 pensji ? No jak juz Ukraińcy z drexa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to o czymś to swiadczy .
4
Smakosz 2017-08-15 15:34
Gdzie takie luksusy? Czemu tam nie idziesz?
ona 2017-08-15 17:12
Zapomniałem napisać , że lubię swoją pracę i nie mam ochoty tego zmieniać , natomiast mam prawo oczekiwać od pracodawcy uczciwego traktowania . Pracuję w tej firmie już kilkanaście lat i bardzo mi ta praca odpowiada , natomiast ubolewam nad dosyć słabym wynagradzaniem pracowników za ich zaangażowanie . Czy to dla ciebie takie dziwne , że ktoś z wieloletnim stażem nie ma ochoty zmieniać miejsca zatrudnienia ? Czy naprawdę DWS nie może zaproponować czegoś więcej ? Naprawdę nie znasz firm , które dowożą za darmo pracowników , dają premie półroczne / roczne , stosują stażowe ?
7
Buba 2017-08-15 21:10
A co sądzicie o herr Krugerze i jego zarządzaniu firmą ?
Pracownik 2017-08-19 08:48
A co sądzicie o ostatnich reklamacjach ? Nam zabierają premie a to chyba jakość i kierownicy nie dają rady i nie wiedza co zrobić ? Może sami zabraliby sobie kase ?
1
Marcin 2017-08-19 13:00
A ja mam pytanie- czy w Draexlmaierze brygadzistą można zostać tylko poprzez włażenie w zad innym brygadzistom i kierownikom? Dla przykładu chciałbym podać świeżynkę z MCV, wręcz idealny przypadek DOSŁOWNIE wylizanego awansu...
1
Paweł Maccan 2017-08-20 10:30
Zamiast wylewać gorzkie żale na forum sam byś się wziął do roboty. Skoro to takie oczywiste to czemu sam nie zaczniesz włazić w zad brygadziscie tylko siejesz jakieś ploty. Chłopak spróbował i w końcu został a Ty pewnie nawet nie masz odwagi, żeby o to powalczyć i teraz na forum płaczesz jaki świat jest niesprawiedliwy. Pozdro
Paweł Maccan 2017-08-20 10:39
Nie wiem skąd odnośnik do wypowiedzi SWD ale to było do Marcina
Krzysztof 2017-08-20 10:44
Ktoś wie jak się nazywa curka brygadzistki z MCV? Som jakieś namiary?
1
Zostaw swoją opinię o DWS Draexlmaier - Jelenia Góra
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DWS Draexlmaier