Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DWS Draexlmaier

Pracowałeś w firmie DWS Draexlmaier i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
malolat - 2014-11-14 12:46:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Praca w porządku,do zmian idzie się jakoś przyzwyczaić,a firma jak dla mnie zaklamana!!prosili pewnego dnia by przyjscc z soboty na niedziele za 300%,trzeby było latać za własna kasa i się jeszcze prosić bo na wypłatę wpłynęło 100%..po upominaniu wyplacili ale nie tyle co trzeba...byle obiecywane gdy się przyjmowalem soboty i niedziele wolne,co jest kompletna nie prawda i takim sposobem na szkoleniu juz na wstępie lecą kłamstwa.w soboty trzeba tyrac a wolnego w tygodniu za soboty nie chcą dawac.ja polecał ta firmę jak ktoś ma Kose nagardle i nic innego niema do wyboru.mysle ze polowa ludzi w ten sposób trafila:-) pozdro
zdjecie uzytkownika
Niko - 2014-11-21 16:13:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć. Orientuje sie ktos z Drexa o szkoleniu ludzi z magazynu ktore wypada na weekend 21-22-23 listpada?
zdjecie uzytkownika
12345 - 2014-11-22 23:37:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Omijajcie najlepiej tą niemiecką firmę wykorzystującą polaczków. Praktycznie zero perspektyw na przyszłość, tylko jak masz szczęście to brygadzistą możesz zostać, zero grup pieniężnych po latach przepracowanych.
zdjecie uzytkownika
pit - 2014-11-24 18:46:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [12345 - 2014-11-22 23:37:59]:
JAK SLYSZE TEN SLOWOTOK TO AZ MI SIE RZYGAC CHCE. ZERO ZNAKOW PRZESTANKOWYCH BLEDY JAKBY SIE KTO ZESZCZAL.
zdjecie uzytkownika
Polkis - 2014-11-25 03:04:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiedział co wiedział i poszedł. Twój wpis również pozbawiony jest wszelkiego sensu. Szkoda tylko, że sporo negatywów na ich temat krąży. Jeżeli zależy im na swoim wizerunki to powinni szybko w temacie podziałać, aby nie stracić więcej niż nie jest za późno. Prosżę o jakięś wskazówki czy warto podjąć pracę z nimi.
zdjecie uzytkownika
Nick - 2014-11-28 14:54:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tam chyba rzeczywiście problemem muszą być narkotyki w firmie jak co poniektórzy tutaj piszą. Osoby rekrutujące sprawiają wrażenie jakby nie szukali pracowników, a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i zdają sobie niezdawać sprawy, że podczas rozmowy rekrutacyjnej kandydat/-ka ich też ocenia, a tym samym na podstawie ich zachowania ocenia firmę. No coż firma teź musi przejść jeszcze rekrutację. Nie tylko kadndydat. Bezrobocie maleje i juz wracają czasy pracownika, a nie wyzysku za minimalną pensję. Jak sobie w czasach kryzysu wszyscy kandydaci wyrobią opinie o waszej firmie to nie będzie później komu do was przyjść do pracy. Nie sądzę żeby ktoś normalny z takimi przygłupami jak wy chciał się zadawać, może co najwyżej jakieś ćpuny. Pewnie nie bez powodu ktoś napisał na forum, że problemem waszej firmy są narkotyki. Jak sie można domyśleć ktoś miał na myśli, że niektórzy zachowują się jak idoci jakby coś brali chyba....
zdjecie uzytkownika
pit - 2014-11-29 11:20:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam i widzę ze jedyne czego tu się można dowiedzieć to tego ze Draexlmaier jest strasznie . Narkotyki mobing i tak dalej. Żadnej odpowiedzi dla ludzi z zewnątrz. To oczywiste ze posty piszą lodzie z firmy którzy starają się nie dopuścić nikogo do z zewnątrz.
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2014-12-01 12:50:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dotyczy dni wolnych ktorzy maja je wypracowane.brygadzisci daja je w pierwszej kolejnosci tym ktorzy maja ich wiecej lub ktore projekty stoja,nie podoba sie to pewnej pani z wykrawania ktora nie patrzy na prace tylko chodzenie po zakladzie z kolezanka,jak wyjda to nie ma ich pol godziny-pija kawe przy maszynach i laza po zakladzie jak swiete -codzi tu o nocke w tamtym tygodniu i panie M.i jej przyjaciolke RZ.NIECH SIE WEZMA ZA PRACE NIE KOMENTOWANIE INNYCH
.POZDRAWIAM
zdjecie uzytkownika
inline999 - 2014-12-01 22:15:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam! Ja trochę z innej beczki. Mianowicie chciałbym się dowiedzieć czy w dreksie nadal wykroje są krojone wykrojnikami na prasach rolkowych,czy może całość jest wykrawana cutterami.Pytam dlatego gdyż w latach 2010-2012 zajmowałem się produkcją wykrojników do tej firmy lecz zrezygnowałem.Teraz chciałbym wznowić produkcję choć widzę,że to będzie trudne,ponieważ kadra kierownicza się zmieniła.
I nikt nie będzie pamiętał mojej firmy.
zdjecie uzytkownika
... - 2014-12-07 18:50:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
inline999-jeszcze są wykroje krojone na prasach rolkowych,ale jak długo jeszcze to nie wiem. Na obecną chwile nie zmieniło się wiele,więc masz na pewno jakieś szanse...
zdjecie uzytkownika
... - 2014-12-07 19:02:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
OBSERWATOR pewnie też nie wiele pracuje, skoro wie co komu nie pasuje i wie kto z kim spaceruje i kawkę pije ,z dokładnością zmianową....lepiej oceniać kogoś a u siebie wad się nie widzi...tylko bywa tak, że wszyscy mają wolne, a wykrawanie pracuje...zaobserwowałeś to też ,czy Twoja uwaga nie jest na tyle podzielna i tego nie widzisz...?
zdjecie uzytkownika
jaki - 2014-12-10 15:27:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kiedy przerwa świąteczna w drexie
zdjecie uzytkownika
wepkol. - 2014-12-10 15:31:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pani klin jak pani tak obserwóje koleżanki to czemu im tego nie powie tylko tu pisze?
zdjecie uzytkownika
bobo - 2014-12-22 20:58:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
obserwuje piszę się przez u,a nie ó masakra gamonie z drexa
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-12-26 18:45:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak można dostać się do pracy w tej firmie, bo ja składam już piąte podanie i nic..
zdjecie uzytkownika
nico - 2014-12-31 13:08:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ciekawe gdzie sie podzialy wpisy pana bobo z 22-12 po21 -bardzo ciekawy tekst i na czasie
zdjecie uzytkownika
... - 2015-01-01 17:34:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak można dostać się do pracy w tej firmie, bo ja składam już piąte podanie i nic------nie jest łatwo się dostać(jak co niektórzy twierdzą do najgorszej firmy w Jeleniej),trzeba mieć dobre znajomości albo trochę więcej szczęścia
zdjecie uzytkownika
bobo - 2015-01-03 20:10:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
O właśnie bo prawdę napisałem i został usunięty:(
zdjecie uzytkownika
bobo - 2015-01-03 20:17:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Wszystkiego Dobrego w nowym 2015 i za robotę się brać na tym cie.......u
zdjecie uzytkownika
yeti - 2015-01-13 19:13:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,przyjmuja już do Drexa.
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-01-19 12:15:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przyjmują albo i nie przyjmują, bo moje cv co miesiąc składane nie ma odzewu na nie, a szkoda, bo pracować bardzo chcę..
zdjecie uzytkownika
koleś - 2015-01-20 03:53:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słyszałem ze w Drexie tajaniaki latają na wózkach widłowych :)
zdjecie uzytkownika
Pablo - 2015-01-20 17:25:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na jaki adres wysłać CV? Jakie trzeba mieć kwalifikacje? Trzeba mieć studia by pracować na linii?
zdjecie uzytkownika
dana - 2015-01-21 17:14:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
f01 jest do likwidacji,także nie wiadomo,czy są przyjęcia,bo co z tymi ludżmi praktycznie wszyscy mają umowy na stałe
zdjecie uzytkownika
Zorientowany - 2015-01-24 19:10:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Z bardzo kulejącego projektu BMW MCV w ciągu ostatnich tygodni ze względu na ograniczenie produkcji auta zwolnionych zostało 10 osób. Nie było możliwości przejścia na inne projekty ponieważ tam nikt nie zgłaszał zapotrzebowania na dodatkowych pracowników. Osoby do odstrzału miały najmniejszy staż pracy!!! Podsumowując kto się stara o pracę w DWS niech ma świadomość, że nawet jeśli wyrabia normę 200% w każdej chwili może stracić pracę. Nie warto.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DWS Draexlmaier
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy DWS Draexlmaier?
Zadaj pytanie
x