Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DWS Draexlmaier

Pracowałeś w firmie DWS Draexlmaier i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
www - 2015-03-23 16:10:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a na f-06 najlepsza jest Kamila,nie plotkuje,z każdym pogada,skromna,nie zadziera nosa,zna się na robocie,kaszeruje jak trzeba bez problemu,Michał też jak na razie wydaje się być dobrym brygadzistą,nie każdy nadaje się na to stanowisko
zdjecie uzytkownika
produkcja - 2015-03-23 18:57:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
500 to brygadziści teraz dostali a mieli już 600 więcej to razem 1100 mają więcej ciekawe za co?
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-03-23 20:16:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostają tyle za swoją pracę,szkoda tylko że nieliczni na te pieniądze zasługują.
zdjecie uzytkownika
bb - 2015-03-24 11:59:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1100??? KTO WAM TAKIE GŁUPOTY OPOWIADA???
zdjecie uzytkownika
Jolancia - 2015-03-24 15:42:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
BRYGADZIŚCI HE HE TO SĄ BĘKARTY DIABŁA
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2015-03-24 17:20:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do ja - 2015-03-20 07:39:09]:
Jak będziemy zgodni zawsze możemy przeprowadzić jednodniowy strajk ostrzegawczy
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2015-03-24 17:29:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak to jest z tymi podwyżkami ? Podobno w konstrukcji dostają po 1500 podwyżki , mam sie mówi ze nie ma kasy ale dla zarządu i dyrektorów na nowe auta jest.
zdjecie uzytkownika
NOWA - 2015-03-24 17:31:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [era - 2015-03-23 10:49:53]:
odp.dla era-Grzes z top padow taki znawca ze pyta sie cieniowania ktora to strona -prawa czy lewa-fakt ze jest mily ale .........
zdjecie uzytkownika
remi - 2015-03-24 18:25:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
za cos muszą nową halę wybudować,ciekawe ile nam na święta dadza,na jajka moze starczy
zdjecie uzytkownika
misiu - 2015-03-24 18:42:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Nowy - 2015-03-24 17:20:35]:
jaki strajk,o czym ty piszesz,później ten strajk będziesz odrabiał przez 2 mies. w każdą sobotę,niewiele przy tym zyskując?jak masz pisać głupio i nawoływać do głupstw,to lepiej wcale nie wchodź na forum,w zakładzie pracują rodziny,ludzie z kredytami,matki samotnie wychowujące dzieci,pomyśl o nich,co do brygadzistów-ile dostali,to dostali,ich problem,bo przez to wielu z nich wzięło się do roboty widząc jak wielka jest rzesza pracowników niezadowolonych z ich pracy i może taka była motywacja Góry,żeby zwykły pracownik produkcji patrzył im na ręce i oceniał,ale nie nawoływał do strajku,zastanów się nad tym
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-03-24 21:00:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [misiu - 2015-03-24 18:42:46]:
To że pracują tu rodziny i samotne matki to pozwala to na kopanie nas po dupach to my pracownicy produkcyjni jesteśmy dźwignią tego zakladu a nie taki brygadzista który nic nie robi dostaje za to jeszcze super kasę a my mamy siedzieć cicho ciekawe jak ci zabiorą z 300 premii to co napiszesz
zdjecie uzytkownika
zeus - 2015-03-25 08:38:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1. To ze brygadzisci dostali po 500 podwyzki, wynika tylko i wylacznie z ich zgodnosci. Wszyscy jak jeden maz podpisali pismo. A produkcja.... szkoda gadac. Zlotowy w tej firmie za 30zl pale by oblizaly.
2. Gowno prawda ze raczka raczke myje. Zarowno ja jak i pare osob ktore znam pomimo wysoko postawionej rodziny w tej firmie, jebiemy na produkcji.
3.Ludzie dajecie sie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i potem zalicie sie na forum jak to zle jest, zal mi was tak samo jak zal mi takich osob jak kocia morda pani J.K
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2015-03-25 09:18:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro całe rodziny w DWS pracują to nie ma sie co dziwić ze taka patologia. Będziecie dawać sie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tutaj potem żalić zamiast cos zrobić. Strajk ostrzegawczy nikomu nie zaszkodzi np. W sobotę ale za to może zwrócić uwagę zarządu i wyżej na sytuacje w zakładzie. Dlaczego górnicy i rolnicy cos wywalczyli? Bo ruszyli sie w swojej sprawie a tutaj jest tylko strach i panika bo całe rodziny, samotne matki itd. Lepiej klepać biedę, nic nie zrobić samemu i narzekać na innych ze maja lepiej. Ja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale z was bojarze.
zdjecie uzytkownika
lejdi gaga - 2015-03-25 12:03:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja jestem zadowolona, mam fajne stanowisko, super kierownika, i normalnych kolegów i koleżanki z pracy i zarobki też ok. czego można chcieć więcej od życia zawodowego? no może skrócenia wieku emerytalnego.pozdrowionka
zdjecie uzytkownika
lala - 2015-03-25 13:25:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co z cieniowaniem podobno duzo osob do zwolnienia
a po co tam brygadzistka i tak za niawszystko robia liderzy
to moze ja zwolnic
zdjecie uzytkownika
zik-zak - 2015-03-25 15:55:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dokładnie zgadzam sie z toba lala przez tyke lat cieniowanie było bez brygadzisty i sie kreciło i nic nie było zle a teraz jak jest brygadzistka to niewiadomo co bedzie ona tam jest potrzebna jak wół do karety tylko zabiera naprawde ciezko pracujacym dziewczyna chociaz zeby usiadła przy maszynie i cokolwiek wycieniowała ale nie ona woli podeprzec sobie raczki i stac i peplac lub łazic i to jest cała jej praca to chanba za co sie daje pieniadze czy na boga tego nikt niewidzi z zarzadu albo z tych zwiazkow przeciez sa dla nas wiec zacznijcie działac w tym kierunku
zdjecie uzytkownika
tralalala - 2015-03-25 17:13:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak pewnie ma usiąść za Ciebie na maszynie, żebyś mogła wyjść na palarnie i obrobić Jej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
Nico - 2015-03-25 17:18:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
o....to jest dobre
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-03-25 17:57:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nowy - 2015-03-25 09:18:57]:
Kolego górnicy nie są finansowani przez prywaciarza tylko głównym udziałowcem jest skarb państwa a na podwyżki i przywileje wypłaci państwo, wiec to Ciebie dymają w d..ę jak i resztę społeczeństwa. Prywaciarz porostu zamyka biznes jeśli jest nie dochodowy i przenosi go gdzieś indziej, proste? Chyba że zależy ci na tym żeby 1600 rodzin zostało bez dochodu mądra głowo? Radziłbym Ci raczej zrobić strajk pod tym cyrkiem na wiejskiej w Warszawie! Dzięki takim związkom,socjalowi itp.mamy taką sytuację. Podam przykład 1 z brzegu: sąsiad lump, alkoholik dostaję 2 tony węgla na zimę z mopsu a ja i moja rodzina z tytułu tego że z żoną pracuję w DWS muszę go kupić żeby dzieciom nie było zimno...Mówię NIE panstwu opiekuńczemu.
zdjecie uzytkownika
zik-zak - 2015-03-25 18:18:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hola nie za mnie ma usiasc bo ja tam niesiedze tralalala tylko widze co robi pani brygadzistka z bozej łaski praca od 8 do 16 a reszte zrobia murzynki liderki za nia i za to takie pieniade smiechu warte za takie pieniadze to niech wykaze sie praca a nie staniem i gadaniem tylko a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e to ona obrabia i to strasznie wszystkim na cieniowaniu
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2015-03-25 20:13:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie zależy mi na 1600 rodzinach, być może nawet tyle ludzi nie jest potrzebnych w tej firmie, właśnie złożyłem wypowiedzenie. Całkiem niedaleko płaca 4200. Wiec powodzenia, dalej twierdze żeście cykory
zdjecie uzytkownika
Nowa - 2015-03-25 20:18:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nowy - 2015-03-25 20:13:07]:
A w jakiej to firmie tyle płacą ? Chętnie się przyniosę .
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-03-25 22:08:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszystkiego najlepszego dla Ciebie i całej rodziny. Szkoda że do strajków nawołują osoby którym nie zależy na dobru innych i nie myślcie że ludzie w związkach zawodowych myślą inaczej niż kolega.Związkowcy robią wszystko byle było dobrze IM
zdjecie uzytkownika
magazyn - 2015-03-26 07:30:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja uważam, że czasem dobrze jest okazać niezadowolenie załogi. Inaczej nic się nie zmieni. No chyba ze wszystko jest cacy
zdjecie uzytkownika
kolo - 2015-03-26 14:40:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam jedno pytanie dlaczego związki zawodowe pozwoliły na to ze brygadziści dostali tak dużą podwyżkę a ludzie co ciężko pracują zostali tak okrutnie potraktowani ,i dlaczego w tym roku nie było wykazu podwyżki dla pracowników i brygadzistów i liderów wiec to musi być prawda ze dostali aż po 500 zł to pytam się dlakogo są te zwiazki
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DWS Draexlmaier
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy DWS Draexlmaier?
Zadaj pytanie