brak logo

DWS Draexlmaier

Jelenia Góra

Opinie o DWS Draexlmaier

XXX 2017-09-16 15:33
oddajcie jabłko oddajcie jabłko my wolimy jabłka jak rudę!!!!
2
Ghost 2017-09-17 08:12
Były kierownik piankowania i flokowania
XYZ 2017-09-17 18:56
Jabłonka był spoko ! Nikt sobie nie da rady na tej piankowni.Syf i bałagan tam panuje straszny a i ludzie jacyś dziwni.
2
Jumbo 2017-09-18 18:13
Jak mówisz że na piankowni jest syf i bałagan straszny to może dlatego go zwolnili.
1
Xyz 2017-09-18 19:23
HALO HALO. ZNA KTOŚ KOGOŚ CO POŻYCZA PIENIĄDZE PRYWATNIE. PILNE!!!!!
3
Oddany 2017-09-18 19:25
I znowu sie zaczęło traktowanie ludzi jak śmieci straszenie . trzeba pracować pi 12 godzin 7 dni w tygodniu. Najbardziej po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dostaje wykrawanie i hardo. To przykre
10
Xyz 2017-09-22 08:00
A znasz?
1
fiut z piany 2017-09-25 18:01
,,dziwni ludzie'' ? dziwni to są ludzie z innych projektów, którzy są tak sztywni jakby wsadzili sobie w d*pę miotłę i przychodzili do pracy za karę. i tacy, którym przeszkadza radio na nocce. i tacy, którym przeszkadza jak młode chłopaki przy okazji się śmieją, bo to przecież NIE WYPADA tak w pracy. żal tyłek ściska, bo ktoś może jednocześnie pracować i nie biadolić jaki to biedny jestem i jak mało zarabiam?
13
Karolina 2017-09-28 07:58
Rozumiem, że w DWS Draexlmaier zmienił się jeden z kierowników? Kto zajął jego miejsce? A może jest szansa na rekrutacje na takie stanowisko? Obecnie nie widać, aby taki pracownik był poszukiwany, więc jak rozumiem - ktoś dostał awans?
1
fiut z piany 2017-09-28 15:43
opowiem Ci, koleżanko, bajkę. dawno, dawno temu, za siedmioma górami, za siedmioma morzami, za Jel-Carem, a obok Zorki, był sobie zakład. był tam taki dział, na którym ,,rozpie*dol'' gościł na trzech zmianach nieustannie od 1751r. nikt nie potrafił zrobić porządku na tym dziale, chociaż zatrudniali różnych kierowników - Władysław II Jagiełło, Adam Małysz, Robert Kubica, Tuhaj-Bej, Mazowiecki, Dolnośląski, i taki Mietek spod sklepu. w końcu zatrudnili takiego kierownika, który nadal nie potrafił zrobić porządku, ale się utrzymywał i był spokój, kraina mlekiem i miodem płynąca. aby zwiększyć wydajność, ktoś wpadł na genialny pomysł żeby zamiast zmniejszyć normy, albo wysondować prawdziwy powód małej ilości sztuk, to lepiej zatrudnić drugiego, pomocniczego kierownika, który nie wiem do dziś czym się miał zajmować. no, ale coś tam robił. chyba chodziło o to, żeby częściej być na dziale i wzbudzać respekt. przemilczę to czy się udało. no, i przechodząc do meritum. z kierownikiem coś tam się zawirowało, w jego miejsce wskoczył ten ,,pomocniczy''. generalnie pracownicy tęsknią za starym kierownikiem, bo był ładny i fajny. i miał ładne nazwisko, które kojarzyło mi się z wiosną, z takim drzewem, które wydaje smaczne owoce. pozdrawiam Cię, koleżanko :)
14
Ghost 2017-09-29 14:28
Fiu...z piany najlepszy ???? co za poezja ????
2
Zakłopotany 2017-09-30 22:22
Co się dzieje na tym nowym nercedesie teraz? Pozbyli się połowy załogi a reszta [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] soboty i po 12 będą robić? Brakuje sztuk to dajcie następne ręce do pracy a nie zjeżdżacie tych co zostali...
6
Ghost 2017-10-01 16:05
Zakład myślał o niedzieli a w sobotę ludzie ,,NIE"powiedzieli ;-D
11
Zakłopotany 2017-10-01 19:19
To grożą premią i tak się to kończy
4
Zawiedziony 2017-10-02 11:35
Masakra,jest coraz gorzej.Ludzie uciekają,tych co zostali to nikt nie szanuje.Dołożyli by parę groszy do wyplaty to by ludzie pracy się trzymali.Za soboty każdy powinien mieć wybór-do odbioru czy do wyplaty.Brakuje rąk do pracy,powstają nowe zakłady.Czlowiek zapiernicza cały miesiąc a i tak bez przerwy straszą zebraniem premii.To nie jest sprawiedliwe.Kiedyś było inaczej.Przykre.
16
Zainteresowany 2017-10-02 17:50
Jeden zapiernicza a trzech innych się obija. A później nadgodziny i inne takie.
8
trol 2017-10-04 07:33
Co to za szycia przejeżdża z Niemiec?? Czyżby ktoś się w końcu nami zainteresował....?
4
Kozi 2017-10-04 13:12
NA BANK ????
5
Ghost 2017-10-05 06:15
Proponuję słownik języka polskiego bo Twój trolowy język nie być zrozumiały ????
trol 2017-10-05 07:03
A ja tobie proponuje byś troszkę mozgownica ruszyl to się domyślisz,za błąd wszystkich kumatych przepraszam, ale Ciebie nie...????????
Skrojony 2017-10-05 11:40
Może sam Fryc przyjeżdża jak mu ktoś przedstawił całą sytuację w zakładzie a jak nie to należało by to zrobić zamiast pisać znowu nie skuteczną petycję o podwyżkę . Pisanie o wstydzie itp jak ostatnio jest co najmniej śmieszne bo pracodawcy nie znają takiego uczucia a nawet kiedyś usłyszałem od swojego byłego szefa że muszą być bezczelni i są!
4
Oburzony 2017-10-05 11:51
Petycja była po czasie bo jak najpierw wszyscy podpisali że przyjmują podwyżkę to po co potem pisać petycję . Jakby teraz ktoś pisał to należy to zrobić przed przyjęciem podwyżki która zapowiada się na bardzo śmieszną ,ponieważ minimalna pensja idzie od nowego roku tylko 100zł brutto w górę i każdy powinien dołączyć wypowiedzenie
6
Ta inna 2017-10-05 20:00
Bylam pracownikiem przez nie cały miesiąc.Trafiłam na porsche i w ciagu dwóch tygodni mnie brygadzistka wykończyła.Po operacjach jestem wielu i wiele wyszlo po drodze to nie wazne nie będę się tłumaczyć z tego na co choruje lekarz drexa chyba w lape dostaje bo blizn nie widziala i tak zapisala,chorob w karte tez nie zapisala piec minut jak u zwyklego lekarza i wypad do drexa.09.08 wpadla o 6:00 na hale i jazdę mi zrobila Wielce Pani Brygadzistka ze nie mam premi,bo niby czegos nie zrobilam nie spakowalam.Okres probny 2 tyg pracy.Do tego tekst:jak mi premie zabiora ja zabiore Tobie i wszystkim na zmianie i zobaczysz jak fajnie bedziesz miala.Przez 4h nic nie robilam,jak spytalam co mam robic:to ją to nie obchodzi.Z magazynu nikt nie odbieral telefonu,nawet jak prosilam magazyniera P.Oskara to udawal ze nie slyszy pozniej przyprowadzila ludzi aby mnie obserwowali mogli podejsc by sie dowiedzieli co mi jest jakby spytali [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w taką prace bo 4godzmialam zapierdol i malo nie padlam bol i pulsowanie glowy plus nadcisnienie zrobilo swoje.Dziekuje Pani Brygadzistce za współpracę i wszystkim co sie odwrocili mnie nie znajac.Powodzenia.Szefostwo nawet nie wie co się tam dzieje.I na drugi dzień mi Pani Brygadzistka zapowiedziała,że tam pracować nie będę i ma rację.Tylko szkoda,że na miejscu się nie przekrecilam,po sekcji zwłok by wiedziała i reszta bandy pod jej rozkazem by wiedzieli co mi jest i za ten jej mobing by bekła.
5
Ta inna 2017-10-05 20:01
Bylam pracownikiem przez nie cały miesiąc.Trafiłam na porsche i w ciagu dwóch tygodni mnie brygadzistka wykończyła.Po operacjach jestem wielu i wiele wyszlo po drodze to nie wazne nie będę się tłumaczyć z tego na co choruje lekarz drexa chyba w lape dostaje bo blizn nie widziala i tak zapisala,chorob w karte tez nie zapisala piec minut jak u zwyklego lekarza i wypad do drexa.09.08 wpadla o 6:00 na hale i jazdę mi zrobila Wielce Pani Brygadzistka ze nie mam premi,bo niby czegos nie zrobilam nie spakowalam.Okres probny 2 tyg pracy.Do tego tekst:jak mi premie zabiora ja zabiore Tobie i wszystkim na zmianie i zobaczysz jak fajnie bedziesz miala.Przez 4h nic nie robilam,jak spytalam co mam robic:to ją to nie obchodzi.Z magazynu nikt nie odbieral telefonu,nawet jak prosilam magazyniera P.Oskara to udawal ze nie slyszy pozniej przyprowadzila ludzi aby mnie obserwowali mogli podejsc by sie dowiedzieli co mi jest jakby spytali [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w taką prace bo 4godzmialam zapierdol i malo nie padlam bol i pulsowanie glowy plus nadcisnienie zrobilo swoje.Dziekuje Pani Brygadzistce za współpracę i wszystkim co sie odwrocili mnie nie znajac.Powodzenia.Szefostwo nawet nie wie co się tam dzieje.I na drugi dzień mi Pani Brygadzistka zapowiedziała,że tam pracować nie będę i ma rację.Tylko szkoda,że na miejscu się nie przekrecilam,po sekcji zwłok by wiedziała i reszta bandy pod jej rozkazem by wiedzieli co mi jest i za ten jej mobing by bekła.
5
Ghost 2017-10-05 21:37
Ty ruszaj przy pisaniu swoich wypowiedzi ????
Wesołek 2017-10-05 23:40
HALO. A może zmienmy temat i wybierzmy najladniejsza dziewczyne na danym dziale ( np. l 560 macan l 405 g2 magazyn itd) z danej zmiany. Chłopy z jajami piszcie swoje kandydatki.
2
Pracownik 2017-10-06 10:00
Karolina,co tak zamilklas ? nie komentujesz jusz tych wypowiedzi Pracownikow ? a pisałem kilka tygodni temu ze Kierownik musi wiedzieć co robi jego Brygadzista ! i co ? ni się dalej nie zmienilo ? nie ma pomysłu ?
2
po416 2017-10-06 11:06
Czy to prawda , że mają za soboty płacić ?
1
Taak 2017-10-06 15:33
Prawda, od 1.10 zakazda przepracowaną sobotę mają zapłacić
1
Skrojony 2017-10-06 17:51
Pracowałaś na macanie czy gdzie indziej? Za soboty będą wszystkim płacić czy będzie wybór wolne albo zapłata bo nie każdy będzie chciał zapłatę ?
Taak 2017-10-06 19:09
Zależy jak dogadasz się ze swoim kierownikiem
1
X 2017-10-06 20:18
Tak , wybierzmy od razu Miss Drexa... Wesołek bądź "chłop z jajami" i zacznij podaj swoje typy.
1
O lala 2017-10-07 15:28
Ale porażka ;D chociaż coś mi intuicja mówi , że chyba kobieta to pisała ;) szczerze mówiąc nie chce mi się wierzyć, że którykolwiek chłop użył by sformułowania "chłop z jajami" w stosunku do drugiego faceta rozpatrując jego męskość lub jej brak przy okazji zajmowania się takimi pierdołami:D a jakże szczegółowo podając przy tym obszary swoich obserwacji ;) oj komuś brakuje bardzo taniego poklasku ale w tym układzie może należało się umieścić w zoo? ;D
7
Ghost 2017-10-07 18:54
Może zajmij się czymś pożytecznym napaleńcu ???? a jak chcesz wybory to idź do zarządu to Ci zorganizują wybory miss Drexa ???? napalony pracowniku ???? no chyba że to jakaś niedowartościowana kobieta napisała i liczy na głosy ????
2
Skrojony 2017-10-07 23:35
Wybrać byłoby trudno bo w Drexie jest masa pięknych dziewczyn
6
Nowa 2017-10-10 14:18
Ludzie złożyłam cv do drexa i zadzwonili do mnie żebym przyszła na rozmowę. Czytam opinię i masakra co się dzieje. Nie jestem z okolic ani z Jeleniej przeprowadzilam się tu całkiem niedawno i szukam pracy ale to co czytam to już zastąpiłam. Czy naprawdę jest tak kiepsko ze ludzie z tamtąd uciekają i są poniżani przez przełożonych????Nie chce się w kopać w jakie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i później pałka ze trafiłam tak nie inaczej
1
... 2017-10-10 17:27
Zależy gdzie trafisz, na nowym mercedesie jest spoko
1
xxx 2017-10-10 18:38
Przyjdź , zobacz , sama ocenisz . Pracuję tu 5 lat i różnie bywało , ogólnie jestem coraz bardziej zadowolony , a opinie niektórych pracowników .... no cóż , niektórym nie dogodzisz inni chcieliby zarabiać kokosy po tygodniu pracy , takie życie .
9
Byou 2017-10-13 22:05
Tak, zależy gdzie trafisz. Ja akurat trafiłem źle i po 2 latach za*****alania odpuściłem patrząc bezradnie na ściemniaczy na palarni. Powodzenia
3
Zainteresowany 2017-10-13 23:01
Bo jeden pracuje, a 3 ech siedzi na palarni.
4
Ta inna. 2017-10-15 19:33
Z pozdrowieniami dla byłej Pani Brygadzistki,za nim Pani Kogoś osondzi niech pierw pomyśli zastanowi się czy kogoś nie dobije do końca.Mi właśnie zapadł wyrok:złośliwy guz ślinianki.Zadowolona jest Pani z bardzo?Nowa osoba niech spada pojazd i zrobienie z kogos durnia i kogos zniszczyc to jest super. Powodzenia nowym i starszym pracownika zycze.Szczegolnosci zdrowia.Dumna powinna być Pani z siebie.Ja właśnie pare dni temu sie dowiedziałam i co ma byc to bedzie.Pozdrawiam.
1
nowy (chyba) 2017-10-15 22:32
Halo czy zdarzyło sie aby na wykrawaniu lub na flokowaniu nie przedłużyli komuś umowy na okresie próbnym ? Pytam bo mam na to iść (dzwonili) a nie wiem czy to będzie dluzsza praca. Zdarza sie w ogóle ze umowy są nie przedluzane po 3 miechach ?
1
... 2017-10-16 14:26
Zdarza się, Jak widzą że nie ma przyszłości z Tobą i jak się opierdalasz
3
.... 2017-10-16 18:01
Znaczy twoje choroby wywołała brygadzistka?
Innowator Spoleczny 2017-10-16 18:52
Na szczęście nadchodzi era pracowników, pracodawcy będą musieli bardziej się podporządkowywać, by utrzymać u siebie dobrych pracowników, bądź zwabić ich do siebie. W drexie już nawet gorsi pracownicy się zwalniają. Nie ma co ukrywać, w drexie jest wyzysk, praca nawet 6, 7dni w tygodniu (nie płatne) ciągła napinka czy się człowiek wyrobi i zjebki od brygadzistów o byle co nawet gdy człowiek jest nie winny. Dreaxlmaier powinien przynajmniej w przyszłym roku zwiększyć pensje o 300zl brutto, by utrzymać pracowników, no jeżeli tak nie będzie to sporo się pozwalania, patrząc na przełomie lat jak pensja rośnie w Drexie, to rośnie wolniej procentowo niż minimalna krajowa, do tego dochodzi jeszcze roczny okres rozliczeniowy. Do osób, które mają wpływ na podniesienie pensji czyli do Dyrekcji (zacznijcie myśleć wreszcie o pracownikach produkcyjnych) bo to głównie dzięki nim zakład się tak rozwija. Jeżeli nadal będziecie tak zydzic, to sami będziecie na produkcji zasowac. Do pracowników walczcie o swoje, jest dużo zakładów pracy, którzy płacą dużo więcej i nie trzeba tyle tyrać. Pozdrawiam
16
Wiedzą wtajemniczeni ;-) 2017-10-17 00:43
Pozdrowienia dla ekipy z Jaguara X152. Świetne brygadzistki i zajefajni pracownicy. POLECAM ten zespół!!!
2
kermit 2017-10-17 10:06
Witam
Jakie tam macie pensje w tym Drexie. Pochwalcie się. Tylko bez bajek, proszę.
1
Macan 2017-10-17 15:13
Witam
Przez jakiś czas krążyła po zakładzie informacja , że będą darmowe dojazdy do pracy . Czy ktoś sie orientuje w temacie ?
1
olek 2017-10-17 16:47
Nie będzie. W bajki wierzysz????
1
Macan 2017-10-17 17:16
Skoro znakomita większość firm dowozi swoich pracowników za darmo,wiec można oczekiwać ze DWS wyjdzie na przeciwko oczekiwaniom swoich pracowników , zwłaszcza w sytuacji gdzie tych pracowników ciągle brakuje .
1
Zostaw swoją opinię o DWS Draexlmaier - Jelenia Góra
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DWS Draexlmaier