brak logo

DWS Draexlmaier

Jelenia Góra

Opinie o DWS Draexlmaier

Romantyk 2017-03-25 21:48
Mi codziennie miga laska ( choc chyba nie 20 stka) wysoka ciemne włosy wesoła czasem widuję ja na palarni. Mieliśmy teraz nocki nie mogę doczekać sie kiedy ja zobaczę.
3
Rudy 2017-03-26 08:51
Nie lubię kiełbasy. Radzę czytać ze zrozumieniem. Jeśli odpisała dziewczyna którą widziałem, to obniżam ocenę do zera ;)
2
Qs 2017-03-26 11:52
Więc zero
1
Rudy 2017-03-26 12:13
Szkoda.
Aga 2017-03-26 12:24
Wiesz chociaż kto to jest?
Rudy 2017-03-26 12:37
Teraz już wiem.
2
zmęczona 2017-03-26 16:44
jak myślicie czy na landku skończyło się robienie 6 nocek 6 ranek i popołudniówek !!!!!bo mam już dosyć zapieprzania .CHCĘ mieć wkońcu sobotę wolną
Taki sobie ja 2017-03-27 07:49
Skończy się, jak dwie niedziele Palmowe zejdę się do kupy:D
1
R 2017-03-27 16:18
Kto zna stefczyka ze zm b
2
Ghost 2017-03-29 07:16
Wystarczy że nie przyjdziesz i problem z głowy masz
1
gonzo 2017-03-30 15:44
bałagan na tym forum! proszę o fakty. jakie są godziny pracy?po ile godzin pracujecie na produkcji?
Q 2017-03-30 16:22
Pracuje sie po 8 godzin a nieraz są 12
:/ 2017-03-30 17:10
zależy od projektu, reguła to 8 godz ale są projekty które mają po 12 godz i np soboty pracujące i nocki zaczynane od niedzieli w zależności od zapotrzebowania lub jeśli jest jakaś awaria maszyny i potem trzeba nadrobić produkcję
1
Lalunia 2017-04-04 16:46
Halo nie mogę znalesc stefczyka. Prosze o pomoc
1
Log 2017-04-05 09:26
Podwyżki będą, ale tylko dla wybranych, a dla brygadzistów wogóle. Przynajmniej w magazynie.
Xxx 2017-04-05 12:10
No to kto dostanie te podwyżki ?
Jakub 2017-04-05 21:15
Mam Pytanie. Jakie są zarobki na Magazynie na wózkach ? :)
Lola 2017-04-05 22:06
O co chodzi z podwyżkami ?
Log 2017-04-06 05:25
Między 2 a 2200
Prod 2017-04-06 10:10
Podwyżki dostanie tylko magazyn i to nie wszyscy. Zasłużeni i ze stażem (250 brutto). A produkcja nic! Informacja z pewnego źródła.
Nitka 2017-04-06 22:57
Czy są tutaj zapewnione dojazdy do zakładu? Czy na własną rękę?
Cmokawka 2017-04-07 19:05
Mam pytanko czy robi u was nowa technolog gosia b .ch napiszcie
Skrojony 2017-04-08 10:23
Czemu za 12 -stki nie dają wolnego?
Lord Vader 2017-04-09 00:35
Ludzie! strajkujmy, duzo sie ostatnio slyszy o wszem panujacym buncie. magazyn dostanie ekstra kase za chwile, chlopaki sie stawiaja.
4
Un 2017-04-09 04:49
Polityki w dzisiejszym świecie strajkiem nie zmienisz. Taki jest kapitalizm i możesz co najwyżej zaakceptować warunki pracy, jakie np. DWS czy inna firma z obcym kapitałem stwarza dla Ciebie... Ewentualnie zwolnić się i ustąpić tym którzy potrzebują i chcą pracować w takim zakladzie. Możesz też piąć się wyżej bo masz też taką możliwość z której niewielu korzysta. Wolisz być anonimus trollus, sterując jak to źle jak to niedobrze a w realu jesteś prawdopodobnie czopkus brygadus. Wyjdz z szeregu, Zostań przewodniczącym tego strajku generalnego z imienia i nazwiska i zobaczysz jaki tłum za Tobą pójdzie. Odloz tel na 8 i skup się na tym co robisz to w sobotę do pracy przyjść nie będziesz musial.
10
Ambitniejszy 2017-04-09 22:28
Brawo!
3
Skrojony 2017-04-09 22:48
Ile zarabia QS ? Więcej niż produkcja?
qwerty 2017-04-10 01:34
co to znaczy?
frustracja 2017-04-10 13:06
wszyscy zarabiają więcej niż produkcja
5
Themaero 2017-04-13 22:56
Autobusy pracownicze czy są w dreixmaster ?
pracownik3 2017-04-14 15:33
A co to jest dreixmaster ? Jakiś zespół disco polo ????
7
Xxx 2017-04-14 21:36
Są dojazdy :)
Viola 180 2017-04-15 14:53
W Niemczech jak zarobisz 1200 € na produkcji to będziesz szczęśliwy,tutaj coraz gorzej
Viola 180 2017-04-15 14:53
W Niemczech jak zarobisz 1200 € na produkcji to będziesz szczęśliwy,tutaj coraz gorzej
mate 2017-04-15 18:01
ludzie do roboty sie bierzcie ! radze wam bo od czerwca 300 stu ukraincow sie szykuje za maruderow i wichrzycieli jednych ,narkomanow i pijackich mordow , co tylko narzekac lubia .
4
Ogarnięty 2017-04-15 18:04
To może jeszcze napisz jakie są koszta życia w Niemczech. Ile kosztuje wynajem mieszkania? I ile zostanie w portfelu po opłaceniu miejscówki do spania. Aha, i jeszcze trzeba na tyle kumać język, żeby sobie ten lokal wynająć i w miarę się dogadać w pracy.
4
Cipek 2017-04-15 23:00
A jak tam nowa brygadzistka elzbieta m bo chodza słuchy ze kapuje
4
bryg 2017-04-16 16:49
Co ty pieprzysz? Ukraińcy to oliwy i cpuny
6
supermen 2017-04-19 09:50
Czy w drexie dużo Ukraińców?
Karla 2017-04-19 15:41
Jestem pracownikiem dws od 2011. Od momentu przyjęcia zarabiam o 650 zł więcej. Zwalniam się. Chociaż jestem młoda i bez wyższego wykształcenia, a to była moja 1 praca to w okolicy tyle zakładów że za takie staniwisko jak w drx zapłacą mi conajmniej 1500zl więcej. Dziwie się starszym ludziom którzy chyba chcą tam ciągnąć do emerytury Że tylko siedzą i narzekają. Zmieńcie coś na lepsze. Dajcie coś od siebie i kombinujcie a będziecie mieli więcej. Nikt wam nie da ot tak podwyżki bo wy tak chcecie... siedziałam tam póki mi starczało, teraz czas na zmiany. Na drx świat się nie kończy. Mówią ze wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma. Ja twierdze po tylu latach ze wszędzie dobrze byle nie w drexie. Dlatego sama coś zmieniam a nie czekam aż ktoś mi da. Na tym polega życie. A zaglądanie komuś do portfela ze ten dostanie podwyżkę albo nie jest śmieszne i żałosne. Dostanie to dostanie, a jak na nią zasłużył to jego sprawa. Idź i próbuj może tobie tez uda się zasłużyć. Drx to wygoda. Blisko, stała praca, pewna pensja. Wystarczy dac od siebie więcej a i więcej osiągniesz. Jak się siedzi na du..ie bo tak wygodnie to przynajmniej nie narzekajcie bo to forum tyczy się tylko małych zarobków, wyzysku itp. Kiedyś można tu było poczytać o fajnych akcjach, plotkach czy newsach.
13
bryg 2017-04-19 18:38
Z tego co wiem to kilkunastu.
bryg 2017-04-19 18:40
Wiadomo plotki i newsy najważniejsze. ;) Powodzenia w nowej, lepszej pracy.
Karla 2017-04-20 08:08
Wiesz, nie samą pracą człowiek żyje a zawsze coś ciekawego czy zabawnego można było poczytać. Przede wszystkim lepsze było to niż to ciagłe jęczenie o tym jak wszystkim źle bo maja za małe zarobki, za dużo obowiązków i nikt im nie chce dac więcej pieniędzy za to co robią a przecież im się należy .... jestem młoda i wiem ze w życiu trzeba kombinować i brnąc do przodu żeby osiągnąć swój cel a na miejscu ludzi którzy maja już po 30 lat i tak stękają byłoby mi wstyd
6
do karla 2017-04-20 09:15
Do karla. Nie wiem, jakie masz wykształcenie, ale nie da się czytać twojego bełkotu.
bryg 2017-04-20 11:43
Zgoda. Ludzi nie zmienisz.
Stara gwardia 2017-04-21 01:30
To po kiemu będziemy się z nimi komunikować? :) dawać ich ba, jeśli będą chętni na to by posiąść wiedzę operatora zszywacza wiatrowego albo transplantatora tkanek skórnych z cieląt wprost na spreparowany plastikowy pierdo lnik xd myślę, że bonobo byłyby w stanie ogarnąć temat wiec Ukrainiec Polak czy kiuj, kto chce pracować i coś osiągnąć w firmie to tylko kwestia tego jak ambitna osobą jesteś karla bo jeśli by Ci zależało na awansie to mogłaś podnieść swoje kwalifikacje przez tyle lat(znam osoby które od pro do kier) za to odchodzisz z żalem, że nikt nie zapytał ciebie o awans i podwyżek i czy ewentualnie reflektujesz na taką sposobność xd za kilka lat narzekania bo tobie się należy :) przejaw hipokryzji?! :)
Wracam do wichrzycieli i maruderow to oby szybko :D
Kaka 2017-04-21 21:53
Może w tym zakładzie nie jest do końca idealnie ale pracowałam tam kilka lat poznałam super ludzi (ekipa z G2) dziękuję im za to że mogłam z wami pracować i dziękuję wam za współpracę będzie mi was brakowało powodzenia wam życzę siły i chęci ( wiecie kto) pa.......
5
Saratoga 2017-04-22 15:59
"Stara gwardio" przestań pić przed pisaniem, bo szkoda elektronicznego atramentu na ten bełkot.
Oburzony 2017-04-23 11:37
Podwyżki to niech dają normalnie np z tytułu inflacji a nie za zasługi bo weterani tu nie pracują . Albo w ramach premii dla niepalących bo chodzenie na peta grupowo to chyba przesada. Jeszcze inna możliwość to dodatek stażowy
4
pracownik3 2017-04-23 22:40
Dobrze mówisz stażowe zawsze w jakiś sposób przywiązuje do firmy i większość zakładów pracy właśnie w taki sposób zatrzymuje wartościowych pracowników u siebie, albo przejmują pracowników, jeżeli inni nie potrafią tego zrozumieć na czas
2
Zostaw swoją opinię o DWS Draexlmaier - Jelenia Góra
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DWS Draexlmaier