brak logo

DWS Draexlmaier

Jelenia Góra

Opinie o DWS Draexlmaier

samo zycie 2017-03-03 12:36
Dobra rada dla ciebie podjasnic kazdego cwaniaka , ktory mysli ze jest w armii i fale wprowadza.Jak malo bedzie to do sadu.Ludzie przychodza do pracy i powinno sie im dac pracowac w spokoju.
Saratoga 2017-03-03 12:58
Parę słów o magazynie.
To, że nie będzie żadnych podwyżek płac, można było się domyślać.
Już po sławnym spotkaniu z Panem Kierownikiem, kiedy to, nie powiedział nic konkretnego, a tylko prosił o cierpliwość, zrozumienie ciężkiej sytuacji kadrowej i po raz kolejny podziękował wszystkim za intensywną i ciężką pracę. Ludzie mieli małą nadzieję, że może jednak jakaś mała podwyżka, może płatne soboty??? I co ??? W dniu wczorajszym bańka nadziei prysła. Za pracę w soboty, owszem zapłacimy ale jak przepracujecie cztery w miesiącu, co mało jest realne. Może będą tacy, którzy już przepracuję trzy soboty a pracodawca powie "panie X za pracę w czwartą sobotę, panu dziękujemy, poprosimy pana Y, który przepracował tylko dwie soboty". Trudno mieć zaufanie do takiego pracodawcy, który nie ma szacunku dla swoich pracowników. Jeśli chodzi o atmosferę jaka aktualnie panuje w magazynie między pracownikami, nie chcę się o tym wypowiadać. Może zrobią to inni.
Ja spuszczam zasłonę miłosierdzia na to wszystko. Powiem tylko tyle, że jest grupa starych pracowników stażem i młodych, ale chcących pracować, którzy ciągną ten "nie stabilny wózek na trzech koślawych kołach" jakim stał się magazyn. Gdyby nie oni, to byłoby jeszcze gorzej. Na nowych pracowników nie można liczyć. Dziś są jutro już ich nie ma. Duża rotacja. i to by było na tyle, jak mówi klasyk.
PS.
Nie będzie lepiej.
11
mag 2017-03-03 14:16
Ja uważam , że zanim większość z nas odejdzie może warto powalczyć o swoje . Pracuję w tej firmie kilka lat i szkoda mi tak wszystko rzucać i zaczynać od nowa . Ale nie może być naszego przyzwolenia na tego typu manipulacje i wyzysk . Dwa tygodnie temu pan kierownik łamiącym się głosem prosił o cierpliwość i pracę w weekendy z powodu kryzysowej sytuacji .Ludzie przyszli , kryzys minął ,w podzięce dostaliśmy maila że praca w soboty płatna tylko w przypadku przepracowania 4 sobót w miesiącu . Tak się traktuję w tym zakładzie pracowników . Murzyn zrobił swoje , murzyn może odejść . I już wczoraj doszło do sytuacji gdzie jeden z pracowników odmówił przyjścia w sobotę do pracy , to z tytułu braków personalnych przerzucono jego obowiązki na innych pracowników , którzy zgodzili się w sobotę pracować . Czyli w tygodniu pracujemy w piątkę a w sobotę robimy to samo w cztery osoby . Za dzień wolnego w bliżej nie określonej przyszłości .Tak być nie może , jak kolega wyżej napisał "że jest grupa starych pracowników stażem i młodych, ale chcących pracować, którzy ciągną ten "nie stabilny wózek na trzech koślawych kołach " , i ta grupa ludzi jest mocno wykorzystywana i bardzo nie doceniona przez przełożonych . Nadmienię jeszcze , że grupy zaszeregowania gdzie pracownik z rocznym stażem ma wyższą grupę ( większą wypłatę ) niż pracownik z kilkuletnim stażem nijak się mają do realiów i faktycznych umiejętności jednych i drugich . Wspomnieć warto by tu jeszcze , że istnieje grupa pracowników tzw "czopki" , którzy krążą blisko przełożonych i raczej się nie przepracowują , zrzucając część swoich obowiązków na innych pracowników . Pani dyrektor , panowie kierownicy , ilu jeszcze musi się zwolnić zanim zaczniecie dostrzegać problem ? Nie trzeba wiele . Wystarczy godziwa zapłata za pracę , równe traktowanie , równy dostęp do wyższych grup zaszeregowania , miesięczne rozliczanie nadgodzin .
11
Szary 2017-03-03 15:04
Dzisiaj dyrektor naczelny, na spotkaniu ma szczycie, powiedział, że nie będzie negocjował i kto odmówi pracy w sobotę poniesie konsekwencje!!!!!! Ludzie bądźmy solidarni. Nie zgadzajmy się, na takie traktowanie. Szanujmy się i odmówmy pracy w soboty. To jedyne rozwiązanie.
16
dws_mercedes 2017-03-03 18:11
Hehe, kogo on chce straszyć, co premie zabiorą? to z automatu ludzie pójdą na miesiąc L4 i może ich pocałować. Nie chcą płacić za soboty i jeszcze straszą paranoja.
5
konan 2017-03-03 19:13
Witam a może by tak nauczyć kierownika i to całe cwaniactwo które tak naprawdę pastwi się nad nami , myśli że nie mamy rodzin swojego prywatnego życia, po prostu mają gdzieś nas wszystkich pomysł jest taki uderzamy z pozwem zbiorowym do sądu pracy i podajemy takiego delikwenta że stosuje mobbing i taki jegomość po otrzymaniu stosownego pisma z sądu zaczyna [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pod siebie a firma po prostu go wypiernicza bo jak wiadomo nikt nie chce mieć plamy na honorze chodzi mi o nasz ukochany zakład a więc trzymajcie się na baczności wszyscy zarozumiali szefowie kierownicy,brygadierzy bo bez nas jesteście tacy malutcy o tacy tyci tyci:-)
4
Amadeusz 2017-03-03 19:31
Aleś ty głupi :) :) Na miejsce jednego brygadzisty będzie następny ,na miejsce kierownika będzie następny .Ty myślisz ,że to kierownicy i brygadziści wymyślają takie rzeczy i że to oni odpowiadają za nie płatne soboty i ,że mają jakikolwiek wpływ na to .Pewnie dyrekcja zapłaciła by za soboty tylko kierownicy,brygadziści i inni rządzący zatajają fakt roboczych sobót przed dyrekcją :)
Bosze skąd wy wiedzę czerpiecie :)
4
Oburzony 2017-03-03 20:29
Najpierw krzyczą że maja rodziny ,życie prywatne ale jak zapłacą im parę nędznych groszy to wszystko okey , nie ma życia prywatnego i rodziny i pracujemy na okrągło. Jak masz rodzinę jeden z drugim to odbierz wolne za sobotę i spędź ten czas z rodziną. Ja np. chętnie wezmę wolne za soboty w lipcu. Ponadto przerwa tygodniowa powinna wynosić 35 godzin a często jest tylko 32 godziny więc firma notorycznie łamie prawo! Żadnych urlopów jednodniowych tylko maja płacić postojowe! . Zawiadamiajcie o tym masowo PIP
hmmmm 2017-03-04 02:16
straszy a tu audyt się zbliża......
2
Jolo 2017-03-04 11:29
Kierownik magazynu nie od dziś operuje kłamstwem w zależności jak mu wygodnie. Nie będzie żadnych podwyżek, oni dobrze widzą, że jest na magazynie grupa ludzi, która lubi po prostu być gnojona. I to jest właśnie ten szkielet na którym to wszystko się trzyma.
4
Ja 2017-03-04 16:04
A czy My jesteśmy głupi i gorsi od pracowników produkcyjnych w niemieckim zakładzie DWS ?
Pracujemy mniej lub gorzej , że w porównaniu do ich pensji to jest jak jałmużna.
I proszę nie pisać o wykształceniu, bo jest bardzo wielu pracowników z niewiele niższym wykształceniem niż Twoje,ale z większą inteligencją.
1
Oburzony 2017-03-04 22:49
No niestety jesteśmy bo zarabiamy dużo mniej , zap.... o wiele szybciej. W Niemczech to podobno każą robić po woli a jak ktoś robi za szybko to mówią żeby zwolnił tępo i robił pomału a dokładnie. Ale w Polsce pracuje się na warunkach polskich a w Niemczech na niemieckich
2
konan 2017-03-05 07:31
Walczmy z systemem o lepsze jutro bo inaczej zawsze będą nas gnoić, tym na górze właśnie o to chodzi pamiętajmy że jak się uprzemy to oni, są też do ruszenia walić tą całą mobingową ekipę to są tchórze i lizusy a więc pozbądźmy się ich tylko do tego trzeba się zjednoczyć
6
Dj Kosa 2017-03-06 11:12
Nie narzekać tylko za**** a jak się nie podoba to won !
5
Ona 2017-03-06 23:23
Teraz przez pol roku będziecie żalić sie ze za mało płacą i sie nakręcać a i tak kto ma pracować ten bedzie pracować taka prawda dużo tylko sie użalacie a jest tyle ofert na inne stanowiska w tej firmie to dlaczego nikt nie startuje ??
3
ok 2017-03-07 15:44
Ludzie cieszcie sie , ze prace macie i przestancie jeczec jak dzieci.Wiekszosc z Was pracuje tam bo niczego innego nie umie .To co robicie to wszystko malo skomplikowane prace , ktore wykonujecie dzieki firmie bo Was przeszkolila, a ze troszeczke praktyki nabyliscie to udajecie wielkich fachowcow.I jeszcze jedno , za nim porzadki na gorze zaczniecie robic to obejrzyjcie najpierw swoj ogrodek gdzie panuje mobbing miedzy wami gorszy niz robi to managment.Do roboty , a jak nie to na studia .
12
Tik tak 2017-03-07 19:13
Świetnie ujęte. Popieram.
1
:/ 2017-03-07 19:14
studia niczego nie załatwiają jak nie masz znajomości, niestety taka prawda a pracujemy w tym cudownym zakładzie bo jest małe pole manewru w jeleniej i tyle a jakoś na rachunki trzeba zarobić
5
(lol) 2017-03-07 23:37
O!!! Nieprodukcyjni chyba ostatnie posty dodawali . . .
6
mag 2017-03-08 09:08
Żadna praca nie hańbi i każda praca powinna być należycie wynagradzana . To , że ludzie pracują tam a nigdzie indziej o niczym nie świadczy . Natomiast świadectwem dla firmy jest traktowanie swoich pracowników . Żyjemy w takich a nie innych czasach i obowiązują takie a nie inne zasady . To że ktoś jest kierownikiem , dyrektorem czy ch.. wie czym jeszcze nie znaczy , że jest lepszym człowiekiem , czy nawet lepiej wykształconym od operatora maszyny , magazyniera czy szwaczki . Tutaj chodzi o szacunek . A czasy są takie , że byle gamoń z "plecami" będzie lepiej sytuowany niż niepokorny wykształciuch .
Ja tam pracuję i chcę tam pracować i jednocześnie mam prawo żądać sprawiedliwego traktowania i godziwego wynagrodzenia .
A oto przykład jak kolejna firma wychodzi naprzeciw wymogom rynku pracy
http://next.gazeta.pl/next/7,151003,21461799,kaufland-podnosi-pensje-pracownikom-dla-kasjerki-blisko-3000.html
11
Q 2017-03-08 10:25
Taki spelniony jestes, ze tak piszesz?
Kronos 2017-03-08 15:54
Skąd się biorą takie opinie? Chyba od ludzi którzy nie wiele mają wspólnego z tym co dzieje się na najniższych szczeblach drabiny draexlmaier:) więc proponuję kilka tygodni rajskich wakacji na produkcji zwłaszcza tam gdzie jeden człowiek robi za dwoje i bez wolnych weekendów! ;) na pewno Ci się spodoba i będziesz spełniony zawodowo jak nigdy;) a to, że kogokolwiek oceniasz pod kątem wykształcenia i wydajesz sądy odnośnie tego kto na co zasłużył to świadczy jedynie o tym, że należy Ci współczuć i to bardzo i w tym miejscu nie rozwinę myśli bo raczej nie ma takiej potrzeby... Dodam,że jestem wykształcona osobą jeśli ma to takie znaczenie i jakoś Ci pomoże to przyswoić ;)
15
dws_mercedes 2017-03-09 10:43
W taki sposób można dyskutować na tym forum w nieskończoność, ma ktoś jakieś konkretne pomysły? może jakieś informacje, itp?
jnjhkjhkj 2017-03-09 15:36
siema, ktoś mi wytłumaczy co mają we łbach magazynierzy którzy jeżdżą gapiąc się w telefon??
8
Saratoga 2017-03-09 16:02
Jest zakaz używania telefonów w trakcie jazdy. Pod grożbą utraty premii.
A we łbach mają to samo, co kierowcy na drogach w samochodach, czyli g....o.
6
phi 2017-03-09 21:14
magazyn.....słuchawki w uszach nawet na rankach, głośniki w wózkach.....a w nocy..... z drugiej strony po muzyce słychać jak nadciąga..... kontrola niezapowiedziana i to z bhp i będzie bezpieczniej bo zero myślenia a o tragedię łatwo.....
7
znawcaprawdy 2017-03-10 13:44
4000 zł to minimum ile powinno być ! - nie taka jest średnia krajowa - nawet wyższa....ale jak ktoś jest mało ambitny lub nieudacznik , to się podnieca 2000 zł , jak ty Drx....a głupot o uczeniu się też nie pisz, bo wcale edukacja nie jest głównym czynnikiem jaką masz pracę -tylko układy kolego i nawet z wyzszym wykształceniem nie dadzą ci dobrej pensji , jak nie będziesz mieć znajomego/znajomej na stanowisku ...już tak naiwny nie powinieneś być !
7
xsena 2017-03-11 07:21
co do gapienia sie w telefon u magazynierow to jest taki jeden,nowy jakis faktycznie co go widze to jezdzi i pisze smsy. NIE JEST TO NORMALNE. Ale ogolnie to fajne chlopaki i dziewczyny,mili i sumienni jak i UR i mechanicy. caluski dla was.
3
Ktoś 2017-03-12 15:14
Słyszeliście,że znowu na nockach wyprowadzili osobę pod wpływem alkoholu? Tym razem kobieta.
4
ktoś 2017-03-16 11:53
Tylko kto by wtedy pracował ?
4
Lalunia 2017-03-20 16:15
Z innej beczki. Potrzebuje 14000 zl zna ktoś kogoś
1
Jumbo 2017-03-20 16:40
Był taki jeden. Popytaj o Stefczyka.
1
Lalunia 2017-03-20 16:47
Gdzie? Jaki projekt zmiana cokolwiek
1
Nowa 2017-03-20 21:00
Czy można zwolnić sie z tego zakładu za porozumieniem stron ? Pracuje dwa tygodnie ale nie jest to moja bajka - rozczarowanie.... Czy w kadrach to się załatwia ? Ktos może cos wie ?
1
Bass 2017-03-21 15:38
Pierwszą umowę masz na trzy miesiące. Po tym okresie bez problemu. Ale zawsze wcześniej możesz się porozumieć z kierownictwem.
1
Jumbo 2017-03-21 23:13
Z zakładu możesz zwolnić się w każdej chwili jak się praca nie podoba. Okres wypowiedzenia to 2 tygodnie na okresie próbnym 3m licząc od soboty. Natychmiastowo za porozumieniem stron po zgodzie kierownika. Ludzie kochani czytajcie kodeks pracy, a nie zadajecie pytania na forum do niedoinformowanych anonimowych ludzi, którzy mogą wam napisać każdą głupotę. Z kodeksu można dowiedzieć się czy robią cię w balona czy robią cię w balona zgodnie z prawem. Powodzenia!
3
xyz 2017-03-22 18:10
Witam
Czy ktoś mi wytłumaczy jaką kwotę obliczmy w oświadczeniu o dochodach rodziny . Czy wyliczamy to z przychodu czy z dochodu , bo we wniosku i w instrukcji raz jest przychód a raz dochód a to są przecież dwie różne kwoty ?
qwerty5 2017-03-23 04:07
jest już nowy wzór
Lalunia 2017-03-23 13:12
Jumbo odezwij sie coś
Jumbo 2017-03-23 20:13
Jak się pytasz o Stefczyka to robi na zmianie B jak Bocian, na tym samym stanowisku co Lukas. A tak poza tym to mam dzisiaj urlop i nie wypowiadam się na firmowym forum.
2
Qwewerr 2017-03-24 11:14
Czy na kazdym konkretnym stanowisku taka sama stawka jak to samo stanowisko w innym dziale????
Rudy 2017-03-24 18:14
Dziś mi mignęła fajna laska, chyba z QS. W okolicach wtryskarni śmigała, mocna 8.
3
Qs 2017-03-25 21:42
Ha ha ha. Nie dla psa kiebasa.
2
Romantyk 2017-03-25 21:48
Mi codziennie miga laska ( choc chyba nie 20 stka) wysoka ciemne włosy wesoła czasem widuję ja na palarni. Mieliśmy teraz nocki nie mogę doczekać sie kiedy ja zobaczę.
Rudy 2017-03-26 08:51
Nie lubię kiełbasy. Radzę czytać ze zrozumieniem. Jeśli odpisała dziewczyna którą widziałem, to obniżam ocenę do zera ;)
2
Qs 2017-03-26 11:52
Więc zero
Rudy 2017-03-26 12:13
Szkoda.
Aga 2017-03-26 12:24
Wiesz chociaż kto to jest?
Rudy 2017-03-26 12:37
Teraz już wiem.
2
zmęczona 2017-03-26 16:44
jak myślicie czy na landku skończyło się robienie 6 nocek 6 ranek i popołudniówek !!!!!bo mam już dosyć zapieprzania .CHCĘ mieć wkońcu sobotę wolną
Zostaw swoją opinię o DWS Draexlmaier - Jelenia Góra
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DWS Draexlmaier