brak logo

DWS Draexlmaier

Jelenia Góra

Opinie o DWS Draexlmaier

:) 2017-02-07 17:07
Tydzień temu została mu przekazana.
1
:( 2017-02-07 18:09
Dzieki za info :)
Frustracja 2017-02-07 20:02
I tak z tego nic nie wyniknie,bo dyrektor ma w d... tą listę a związków zawodowych nie ma żeby bronić naszych praw
1
Lovely job 2017-02-08 21:51
Odpowie Ci zebys sie do roboty wzial i przestal narzekac na zarobki , a jak Ci sie nie podoba to sie zwolnij i przestan jeczec .
3
:( 2017-02-09 07:37
Pewnie przekaz bedzie taki jak mowisz, tylko jak inteligentnych i ladnych slow do tego uzyja, zastanawia mnie to by dalej z nich (zarzadzajacych) "cisnac lacha" ;)
Jolo 2017-02-09 09:42
"Cisnąć łacha" to oni mogą z Ciebie, bo to Ty zasuwasz jak beduin za marne grosze. To Ty jesteś uzależniony od nich, a nie oni od Ciebie. To ty skamlesz i nic nie możesz uzyskać, a nie oni. Zastanów się nad tym.
5
lovely job 2017-02-09 15:54
Kochani robotnicy jezeli chcecie cos zmienic to napiszcie bezposrednio do Niemiec opisujac jak Was traktuja .Podajcie nazwiska wszystkich kierownikow , mistrzow, brygadzistow , ktorzy wprowadzaja terror w waszej firmie .Jak dojdzie to do zarzadu firmy matki to wtedy osiagniecie swoj cel.
12
Lucek 2017-02-09 18:15
Ha,ha,ha ty chyba żartujesz.Zarząd na pewno się przejmie tym ,że dyrekcja każe pracować polskiej załodze po to żeby wykonać plan :) :) Pewnie zaraz przyjadą zobaczyć dla czego tak mało zarabiają polscy pracownicy ,powiem więcej pewnie zwolnią całą kadrę a wszystkim pracownikom produkcyjnym dadzą podwyżki do poziomu średniej niemieckiej a Pan Draexelmaier rzewnie zapłacze nad losem załogi :) :) O bosze gdzie ty żyjesz :)
2
:( 2017-02-09 19:33
To ze nie mozna nic zyskac to norma ale nie skamle z tego powodu i wcale nie jestem uzalezniony od nich. Pracuje w firmie od 2006 roku i tylko dlatego ze to stala praca. W weekendy szukam prac na zlecenie, jezeli zlecenie jest duze to juz kilkukrotnie sie zwalnialem zeby je wykonac i przyjmowalem spowrotem. Czy to forma uzaleznienia? To Ty jestes uzalezniony od nich tkwiac w tym kurwidolku, narzekajac i liczac ze moze bedzie lepiej.
Masz glowe to kombinuj. Zastanow sie nad tym :)

Pozdrawiam,
pracownik produkcji
:( 2017-02-09 20:19
Ciekawe gdzie zniknal moj komentarz ze derektor musi odpowiedziec? Czyzby administracja stwierdzila ze nie ma takiego obowiazku? Jaja jakies . . .
Pracowałam 2017-02-11 09:09
Witam,
W mojej ocenie bardzo dobry pracodawca.
Jestem pod wrażeniem jak dynamicznie firma się rozrasta w ostatnich latach.
Byłam zawsze bardzo ze współpracy i relacji z ludźmi, z tego, że jest porządek - dobra organizacja (nie narzekajcie!), interesujące pakiety socjalne, jedzenie w kantynie, nauka języków, lekarz, multisport.
Firma daje bardzo dobre możliwości do rozwoju.
Minusy na średnim szczeblu - to spory stres, praca w nadgodzinach i zarobki niższe niż inne firmy na podobnych stanowiskach. Szkoda, że firma daje takie dobre możliwości rozwoju, ale nie potrafi zatrzymać wykwalifikowanych już pracowników.
Im więcej pracujesz i potrafisz, to więcej dostaniesz (ale tylko na głowę ;).
Pozdrawiam
5
:/ 2017-02-11 09:33
Faktycznie organizacja super że przychodzimy na 6 a dopiero po 9 wiadomo co robić i to też potrafi się zaraz zmienić,brygadzisci latają jak ze sraczka i raz chcą to a zaraz tamto,zwariować można ale głupa trzeba palić że coś robisz żeby szczur się nie do.... tragedia
5
xyz 2017-02-11 10:37
Skoro jest tak kolorowo to jak wytłumaczyć fakt , ze każdego tygodnia zwalnia sie kilku magazynierow ? Czesto z kilkuletnim stażem . Firma kompletnie nie szanuje i nie docenia dobrych pracowników . Pakiet socjalny jest wręcz zenujacy , w żaden sposob nie starają się zachęcić pracowników do pozostania w firmie . Przy obecnych bardzo duzych brakach personalnych , rekrutują na magazyn kogo popadnie jednak z mizernym efektem . Burdel panujacy w tej firmie skutecznie zniechęca nowych pracownikow do wiazania się z dws . Latwosc z jaką wypuszcza sie doswiadczonych pracownikow i kompletna klapa z rekrutacją nowych rodzi rożne domysły . Dokąd zmierzasz DWS ?
5
lovely job 2017-02-11 16:06
Dzieje sie tak poniewaz management jest slabiutki .To normalne , ze bardziej rozgarnieci sa zwykli pracownicy anizeli kierownictwo .Powinno sie dlatego brac pod uwage ich sugestie i pomysly dla ulepszenia organizacji pracy.Tylko jest jeden problem .Nikt nie lubi dobrych rad bo to moze pomniejszyc jego prestiz.HA,HA ,HA
5
;( 2017-02-11 19:31
A co powiecie na temat ostatniej nocki, jak to super gwiazda z wielka dupa brygadzistka pani M.... Z land rovera podpieprzyla swojego pracownika do ochrony i chopak został wyprowadzony z terenu zakładu. Mysli chyba ze dostanie awans albo premie za podpieprzanie. Zwykła s...! Brak słów do takich ludzi.
7
gggggg 2017-02-12 15:45
Ja na miejscu M.... y zrobiłabym tak smo. Nie można tolerować jawnego spożywania alkoholu na stanowisku pracy, gdyby przymkneła oko" jutro" co drugi by sobie pozwalał. Co ty byś zrobił gdybyś był na jej miejscu? Jeśli byś przymknął oko to..... Dzisiaj alkohol, jutro narkotyki a pojutrze sex w kiblu.

P.S.
Wcale nie ma grubej d... tylko jest ładną kobietą
7
Landek 2017-02-12 16:12
Czy ładna to kwestia gustu,grubej d... JESZCZE nie ma ale to kwestia czasu za to pysk ma wredny ani czesc ani pocałuj się nie powie wielka pani brygadzistka zapomniała już jak na kaszerowaniu stała jakby nie mąż co za Heniem chodził dalej by szarakiem była,żenada
1
Taki sobie ja 2017-02-12 17:27
Skoro taka jest z...... To czemu nie powiesz jej tego w twarz? Skoro nie podoba Ci się. Jej d... Powiedz jej to... ona mogła chodzić za Henkiem, czemu ty nie zrobiłeś /as tego samego, skoro wydaje Ci się że to było takie proste? Za plecami wszyscy mądrzy, a w twarz nikt nie ma odwagi powiedzieć co naprawdę myśli... To jest żenada. Również uważam że miała rację i również uważam że postawiła słusznie, każdy inny brygadzista zrobiłby to samo, każdy. P. S. Praca to praca, etap nastoletnich szaleństw wszyscy macie za sobą, zapomnieliscie? Za co chcecie podwyżkę, za chlanie w godzinach pracy? Słabo mi...
5
Landek 2017-02-12 18:01
Rację miała oczywiście co nie zmienia faktu że jest wredna,a odnośnie chodzenia to tylko dowodzi że żeby dostać awans musisz być żona siostrą córka lub synem kogoś tam inaczej niewolnictwo do końca życia ,pozdrawiam
3
gggggg 2017-02-12 18:16
Ja uważam, że każdego brygadzisty, pracownika reakcja na pijanego współpracownika powinna być identyczna jak M..... Popieram ją w 100% Nie chciałbym współpracować z kolegą/żanką na rauszu, to by była mało komfortowa sytuacja. M....... Jestem z Tobą :) Masz silny charakter i dlatego jesteś brygadzistką, pozdrawiam.
2
bryg. Grzesiek 2017-02-12 18:25
Jeżeli chcesz pogadac o zaistniałej sytuacji to zapraszamy do biurka. Po ochronę zadzwonilem ja a nie "pani M...". Jeżeli chłopakowi by się cos stało, nam jako przełożonym grozi nawet prokurator za " przymykanie oczu". Postaw się w mojej sytuacji... Tak ciężko odstawic alkohol na 8 godzin? Rozumiem ze ostatnio nie mieliśmy wolnych weekendów ale bez przesady. M...ł to sympatyczny chłopak ale troszeczkę go poniosło... kurczę szkoda. Ps. awansu za to nie dostanę.
Pozdrawiam
18
Ktoś 2017-02-12 22:31
Grzesiek,super powiedziane.Myślę,że każdy odpowiedzialny brygadzista by tak zrobił.Niestety niektórzy myślą,że na nockach można wszystko.Brygadzista odpowiada za każdą osobę na projekcie i tak jak mówisz,nawet prokurator grozi za "przymykanie". Gdyby coś stalo sie tej osobie by gadali "gdzie był brygadzista,pewnie spał bo oni nic nie robią" Pozdrawiam.
6
lovely job 2017-02-13 19:05
Brawo dla Pani brygadzistki .Ja bym go wywalil na zbity pysk pijaka jednego.Nie ma miejsca dla pijackich mord i narkomanow w tak znamienitej firmie.I jeszcze podwyzek im sie chce .Do roboty i cieszcie se ,ze prace macie.
4
Woźny 2017-02-13 20:45
Malkontentów,jak już,panie poprawiający i wytykający błędy :)
lovely job 2017-02-16 19:25
ostatnia opinia o tej waszej firmie jak rowniez o wszytkich pozostalych w naszym miescie jest taka , to gowno .Ha , ha ,ha
Zainteresowana 2017-02-17 12:45
Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć jak wyglądają zarobki na początku pracy? Czy są jakieś dodatkowe premie? Jak ogólnie wygląda praca? Są jakieś konkretne szczegółowe szkolenia? Wiadomo, że ludzie wszędzie narzekają i nigdy się wszystkim nie dogodzi ale czy faktycznie jest tak źle jak tu piszą?
Stefan 2017-02-17 13:14
Jest źle
1
Frustracja 2017-02-17 14:31
Zarobki na początku jak i na końcu są takie same i to boli nas najbardziej bo przeszkoleni i wykwalifikowani zarabiają tyle samo co nowi,pracownicy szkolą pracowników jak dobrze trafisz sporo się dowiesz ale nie wszyscy są mili i chętni do pomocy,decyzja należy do ciebie na chwilę praca jak każda inna ale z pewnością nie do emerytury
2
Zainteresowana 2017-02-17 14:42
Dzięki za odpowiedź. A jak te zarobki wyglądają? Najniższa krajowa czy coś więcej?
frustracja 2017-02-17 16:23
2060 brutto i premia regulaminowa, jak nie korzystasz z kantyny i nie bierzesz jakiś dodatkowych ubezpieczeń to 2000 netto powinno byc, czy to dużo za pracę na 3zmiany czy mało sama sobie odpowiedz
3
Lulu 2017-02-17 22:29
Praca taka że klękajcie wszyscy podwyżka 80 zł śmiech na sali i zastanawiają się czemu ludzie nie chcą tu pracować bałagan taki że szok jak logistyka da [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to trzeba pracować12 i soboty bo nikt nie ponosi odpowiedzialności za ich błędy tylko każdy każdego kryje przed przełożonym tylko my na tym cierpimy praca nie jest taka zła i ciężka tylko bałagan taki że szok kasa mała to tylko chodzi o kasę niech oni to zrozumią dajcie więcej nie będzie problemu z ludźmi
5
Kuba 2017-02-18 10:04
Magazyn pokazał, że zasługuje na to być traktowanym w dokładnie taki sposób jak obecnie.
pm 2017-02-18 11:01
Możesz rozwinąć swoją myśl ?
Zainteresowana 2017-02-19 10:19
A te nadgodziny i soboty są obowiązkowe czy można odmówić i nie przyjść? Są płatne tak jak powinny tj. w tygodniu 50% a soboty 100% czy mają jakoś swój sposób rozliczenia?
Bex 2017-02-20 16:14
Wiadomo coś kiedy koniec 4brygadówki?
Jumbo 2017-02-20 16:38
Ostatnie pogłoski mówią że koniec 4brygadówki będzie w styczniu. Może trochę wcześniej.
Landek 2017-02-20 20:26
Chyba przyszłego roku ;)
Landek 2017-02-20 20:30
I co jest odpowiedź Szanownego Pana Dr na naszą petycję ?? Jak znam żywot pewnie NIE
2
Dws -213 2017-02-21 00:38
+- 2000 zł netto z 3 zmianową pracę to zdecydowanie za mało.
Drx 2017-02-21 05:00
A ile bys chcial/a zarabiac, 4 tys? Trzeba było się uczyć a nie się teraz żalisz.
do drx 2017-02-21 11:56
uwielbiam ten tekst: "trzeba było się uczyć". To że ktoś się nie uczył to znaczy że musi się sprzedawać do końca życia za marne grosze?? co to jest 2 tys. przy kosztach życia w tym kraju?? Już nie wspominając o tym, że co drugi młody jest teraz z wyższym wykształceniem i gówno z tego ma. Zasuwają tak samo jak ci nieuczeni- w różnych firmach, na tych samych stanowiskach, za podobne wynagrodzenie. A niestety nie każdemu jest dane zostać lekarzem, inżynierem czy prawnikiem. Nie każdy ma też odpowiednie "usposobienie" żeby się wybić...
12
cos nie halo 2017-02-21 15:14
zarabiasz okolo 470 euro , a w Niemczech za ta sama robote placa 2000 euro i tu jest interes !
2
Xyt 2017-02-21 19:40
Jak tu ktoś wczesniej napisał: "droga wolna"...
frustracja 2017-02-21 20:03
z takim myśleniem to zawsze będziemy niewolnikami w swoim kraju :/
5
frustracja 2017-02-21 20:09
a koszty utrzymania takie same, benzyna jedzenie opał (mamy odp dlaczego w PL palimy byle czym) prąd itd itp juz teraz wiecie dlaczego takie żale tu wylewamy????
3
Jaś 2017-02-21 20:13
W niemczech to może zarobisz 2000 € ale brutto. Ok 1400 - 1500 to netto. Odejmij sobie koszt mieszkania, z rachunkami ok 700, ubezpieczemie auta, podatek drogowy itp i zostanie może 500 na żarcie i przyjemnosci. Tak to mniej więcej wyglada.
Jejeje 2017-02-21 21:13
To jest ponad 2000zl, czyli obecne zarobki w dws na produkcji i magazynie. My w Polsce nie płacimy czynszu, rachunków i nie mamy aut. Tak to mniej więcej wygląda.
6
Dws -213 2017-02-21 21:36
To zakład się żali że jeden dzień postoju mercedesa, to dla zakładu milion euro , że nie ma ludzi do pracy itp ,że się nie wyrabiają, że trzeba przyjść w weekend. To zakład ma problem z rotacją ludzi. Nie istotne czy ktoś jest super mądry po szkole itp. bo większość stanowisk mogłaby robić małpa, ale nie zmienia to faktu że ludzie wykonują tam pracę, niekiedy bardzo ciężką i mają prawo domagać się o lepszych warunków, bo właśnie Ci ludzie są najważniejsi w tym zakładzie.
A Ty kolego jesteś zwykłym trollem,


5
Frustracja 2017-02-22 08:49
To z 470 E/m-c odejmij sobie koszty mieszkania media żarcie i już na auto Cię nie stać musisz jeździć śmierdzącym mzk a o kinie zapomnij chyba że masz karnet z dws ;) knajpie czy nowych ciuchach także więc my chętnie przyjmiemy zarobki 2 tyś euro brutto :D za tą samą pracę co nasi koledzy w Niemczech którzy pracują wolniej przerwę mają dłuższą i nie dadzą sobą pomiatac
7
cos nie halo 2017-02-22 18:14
Duzo szarych komorek straciles zeby napisac ten tekst ? chyba tak bo z moich obliczen zostaly ci tylko cztery.Nastepnym razem do naczelnego idz to ci pomoze lepiej propagande siac ty kapusiu jeden .I jak mi tu jeszcze raz takie rzeczy bedziesz pisal to cie ujawnie jaki z ciebie fainy podjasniacz zakladowy jest.
4
Zostaw swoją opinię o DWS Draexlmaier - Jelenia Góra
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DWS Draexlmaier