Wide-in

Bielsko-Biała

Opinie o Wide-in

tadeuszwajcheprzełóż 2014-03-28 22:34:44
Uciąć jedynkę i podzielić na 2
3
Nick 2014-04-10 11:31:58
I tak będę pisał, że jest wniosek o upadłość z dnia 3 kwietnia.
To jest wiadomość publiczna, każdy może sobie sprawdzić oto nr tel. do sądu w Bielsku: 33 499 79 63.
4
nickt 2014-04-10 17:29:25
Szkoda pracowników, bo włodarze pewno wiedzieli od dawna, a ludzie zostaną bez wypłat. Na święta super perspektywa...
1
Gosiek 2014-04-10 22:43:40
O i znowu znikają nasze opinie...jak zauważył ktoś wyżej- ogłoszona upadłość
nie jest już tajemnicą, brak wynagrodzeń dla pracowników stał się faktem,
nie jest to oczernianie firmy tylko stwierdzenie, jak jest naprawdę.
robin 2014-04-11 12:43:58
współczucia dla pracowników, to była fajna firma a zrobiła się ..... nie wpisuję co, bo znowu moderator usunie wpis.
1
WIDE - IN Oficjalny komunikat 2014-04-14 12:58:05
Firma WIDE-IN przechodzi proces restrukturyzacji, której jednym z elementów jest przeprowadzenie upadłości układowej. Jej celem jest zaspokojenie wszystkich wierzycieli przy jednoczesnym utrzymaniu marki i kontynuowaniu działalności.

Ponadto informujemy, że w myśl art. 212 kodeksu karnego kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowania lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. Jeżeli sprawca dopuszcza się w/w czynu za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.



Zamieszczanie treści oczerniających i obrażających firmę oraz jej pracowników stanowi przestępstwo zniesławienia, wobec czego w przypadku opublikowania treści tego typu firma zmuszona będzie powiadomić organy ścigania o popełnieniu przestępstwa.

W przypadku skazania za przestępstwo zniesławienia sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża lub na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego. Stosownie do przepisu art 48 k.k. nawiązkę orzeka się w wysokości do 100 000 zł. Zauważyć nadto należy, iż umieszczanie informacji pomawiających, poniżających lub oczerniających firmę bądź też członków jej zarządu lub poszczególnych pracowników stanowi naruszenie dóbr osobistych i podlega odpowiedzialności cywilnoprawnej. Dodać należy, iż w przypadku naruszenia dóbr osobistych bądź dopuszczenia się przestępstwa zniesławienia istnieje możliwość ustalenia danych osobowych osoby która zamieściła wpis, którego treść zawiera informacje pomawiające, poniżające bądź obraźliwe, poprzez udostępnienie jej adresu IP przez administratora forum.

Wszystkie wpisy umieszczane na portalu są administrowane oraz konsultowane z kancelaria prawną, a firma ma do nich pełen dostęp


WIDE - IN
1
agger 2014-04-14 19:28:50
„Nie stanowią zniesławienia oświadczenia i wypowiedzi będące realizacją uprawnień opartych na prawie. Dotyczy to w szczególności krytycznych ocen wyrażonych w opiniach służbowych, skargach, pismach procesowych, krytyce naukowej, artystycznej itp.”.
Paragraf 44 2014-04-14 20:01:38
Jak 212 kk, to jeszcze 213 by się przydało. "Art. 213

§ 1. Nie ma przestępstwa określonego w art. 212 § 1, jeżeli zarzut uczyniony niepublicznie jest prawdziwy.

§ 2. Nie popełnia przestępstwa określonego w art. 212 § 1 lub 2, kto publicznie podnosi lub rozgłasza prawdziwy zarzut:

1) dotyczący postępowania osoby pełniącej funkcję publiczną lub

2) służący obronie społecznie uzasadnionego interesu."

Jeśli zarzuty są prawdziwe i ich publikacja służy np. ostrzeganiu potencjalnych pracowników i kontrahentów, to nie ma mowy o pomówieniu. Dziękuję, dobranoc.
1
nickt 2014-04-15 18:58:39
O joj, joj!!! Cóż ja widzę? Kogoś tu prawda w oczy kole!!! A nie bolało biorąc zamówienia wiedząc, że nie będą realizowane?!!! Ukrywając przed pracownikami, że nie będzie wypłaty? Coś mi się wydaje, że to też jest karalne...
3
body 2014-04-16 11:50:10
Popieram Paragraf 44 oraz Nickt. Prawda jest taka, że nikt nikogo tutaj nie pomawia tylko stwierdza się fakty jak było i jak jest. Faktycznie w oficjalnym komunikacie Wide In zapomniano o niewypłaconych wynagrodzeniach i ukrywaniu prawdy przed pracownikami, trzeba było jasno powiedzieć wszystkim co się dzieje a nie robić dobrą minę do złej gry....
Tyle.
2
rodeo 2014-04-17 13:17:44
Pozostaje się cieszyć, że firma jest w takiej kondycji, że wynajmuje sobie prawników do straszenia pozwami ludzi na forum. Skoro są pieniądze na takie "ważne" cele, to może na wypłaty i długi się coś znajdzie.
4
byla 2014-04-18 23:05:00
Na firmę transportową zajmującą się przeprowadzkami też ma, więc z tą kondycją chyba nie jest tak źle...:):):)
byla 2014-04-18 23:08:31
Na firmę transportową zajmującą się przeprowadzkami też ma, więc z tą kondycją chyba nie jest aż tak źle:):):)
1
zaniepokojona 2014-05-04 20:11:41
Czy ktos z byłych pracownikow wie coś na temat pensji / odpraw?
Na jakim etapie jest proces, sąd ogłosil już upadlosc?
nickt 2014-05-08 19:50:38
Sad zwrocil wniosek o upadlosc chyba 16 kwietnia, nie pamietam dokladnie, wiec nie na mowy na razie o wynagrodzeniach z funduszu gwarancyjnego. O info mozna dzwonic do sadu w polowie maja... Super!
1
feli 2014-05-25 11:22:01
CZY TA FIRMA JESZCZE DZIAŁA BO WIDZIAŁEM FIRMĘ WIDE IN SP.Z.O.O ??????
1
Falafel grindcore 2014-05-26 08:36:31
Nowa nazwa, adres i formuła prawna, stare długi i problemy.
1
eee 2014-06-01 13:00:54
Ale z czego spłacic? Po to istnieją, żeby miec pieniądze na długi. Inna sprawa, jak ją oddadzą i jak na nią zapracują.
Mustafa_Ali_Akbar 2014-06-09 09:31:42
Dzwoniłem dzisiaj do Sądu w BB. W sądzie leżą dwa złożone wnioski o upadłość starej działalności Sławosza R. Nie sądzę żeby sąd poszedł na układową.
dms 2014-06-12 10:39:32
Jasne, że nie pójdzie. Równie dobrze mógłby sobie Wide-In wnioskować o nagrodę pieniężną, albo umorzenie długów z okazji ładnej pogody. Czemu sąd miałby się na to zgodzić? Pan Prezes wolał robić firmowe imprezy niż płacić poważne faktury i dostarczać towar, nikt inny nie miał wpływu na te "strategiczne" decyzje, tu nie ma żadnych okoliczności łagodzących.
Bysior 2014-06-15 20:35:20
Oczywiście ze sąd pójdzie na upadłość układową. W przypadku firmy której długi wielokrotnie przekraczają majątek jest to jedyne racjonalne rozwiązanie. Inaczej wierzyciele nie zostaną zaspokojeni. W tym konkretnym przypadku spodziewam sie że majątku nie starczy dla samego ZUS i US. A wiec cała nadzieja w upadłości układowej i w reorganizacji przedsiębiorstwa aby u celu była spłata długów z przyszłych zysków.
Zdzisław Dyrman 2014-06-17 17:19:57
Z przyszłego czego, przepraszam? Jak sobie W-I generuje zysk, już widzieliśmy. Jak nie umieli wyjść na czysto wtedy, to nie wiem, jak mieliby to zrobić teraz - ze zszarganą reputacją, poblokowanymi dostawcami, itd.
3
pieseł 2014-06-24 10:19:40
Sąd po raz kolejny przekazał wniosek do uzupełnienia w tamtym tygodniu. To jest ostatnia informacja, jaką podają w referacie upadłości, więc nie wiadomo nawet czy WIDE-IN uzupełnił dokumenty. Sprawa ciągnie się już prawie trzy miesiące a końca nie widać. Wierzycielom i pracownikom nie pozostaje chyba nic innego jak jedynie droga sądowa, która w obliczu nikłego zapału firmy do zakończenia tematu wydaje się jedyną słuszną.
4
kuśka 2014-06-27 21:57:02
po tym co przeczytałem to nie chciałbym być w Waszej skórze. Chodzi mi oczywiście o pracowników Wide-In
1
François de La Rochefoucauld 2014-06-30 23:36:35
Zniknął wpis na GoWorku. Kim jesteś? Jesteś Zwycięzcą.
1
Inżynier Karwowski 2014-07-01 08:33:38
Wow, dzięki za wskazówkę, odmieniłeś moje życie. Co było nieregulaminowego w ostatnich wpisach? W jednym ktoś pisał, że współczuje pracownikom, w innym, żeby nie czekać z pozwami i wezwaniami do zapłaty. To naprawdę wbrew regulaminowi?
5
miko 2014-07-10 12:39:16
Dług wide-in, jeden z wielu zapewne

(usunięte przez administratora)
Karpik 2014-07-10 20:23:38
Kaczmarski Inkasso też sprzedaje (usunięte przez administratora)
1
Absorbent 2014-07-11 20:25:41
To co zwykle. Z pieniędzy jednych odda drugim, spłacając jednych, zadłuży się u kolejnych. Spirala zadłużenia
1
Pan od wuefu 2014-07-16 22:08:34
Pracowniku ds. ratowania reputacji - robisz to źle. :)
3
Czuły Magilla 2014-07-28 13:45:45
Pewnie nie, oni przecież czekają, aż prezes wypełni poprawnie wniosek o upadłość, sami nic nie zrobili.
ciekawy 2014-08-15 10:46:07
A ta firma jeszcze handluje ??????
Zdzisław Dyrman 2014-08-15 11:26:38
Zasadniczo przypuszczam, że wątpię. Na stronie wiszą bannery sprzed roku, niemieckie meble, które miały byc w ofercie od stycznia, są nieobecne.
Zenon Kopytko 2014-08-28 08:33:12
To była całkiem dobrze zapowiadająca się firma, ale facet się przejechał na "dobrych radach" zatrudnionych świeżo dyrektorów, "specjalistów" od siedmiu boleści. A mógł sobie spokojnie prowadzić całkiem dobrze zarabiającą firemkę :)
1
Brzetysław Pełzak herbu Śledź 2014-08-28 11:44:52
Bez przesady. Dyrektorzy (C&F) zajmowali się głównie teledyskami na YouTube i Facebookiem (1-szy) albo zieloną herbatą, siedzeniem na krześle w pozycji lotosu i czytaniem książki o buddyzmie (2-gi). Oczywiście, wnieśli tyle co nic, a pobrali za to dość duże pieniądze, ale kiedy zaczynali, firmę było stać na to, żeby trzymać sobie takich dwóch ananasów i słuchać barwnych opowieści, co z której strony będzie wyskakiwało w pisanych przez firmę stronach internetowych czy aplikacjach. Prawdziwy dramat był w sprzedaży, kompletnie amatorska wizja sprzedaży eksportowej, hurtowe wyrzucanie i zatrudnianie telemarketerek oraz zatrudnianie PH z założeniem, że na pewno każdy z nich przywiezie z rynku fortunę. Kto odpowiadał za sprzedaż i podjęcie 95% wszystkich decyzji w firmie, każdy z pracowników wie, ludziom z zewnątrz wystarczy podpowiedź, że nie prezes.
1
golden vision 2014-08-28 20:54:15
Mądry Polak po szkodzie, Polak Polakowi wilkiem i tak w ogóle cudownie swojsko-polsko na tym forum.
Skoro wszyscy macie takie fenomenalne przepisy na robienie biznesu to chapeau bas, że między kręceniem swojego grubego hajsu, macie czas dzielić się wnikliwymi biznesowymi analizami.
Ludzie szukają tu ewentualnej informacji a nie jakiegoś pseudointelektualnego pierd*lenia.
Polecam szukanie ciekawszych sposobów na kanalizowanie frustracji niż wylewanie hejtów na forach dla desperatów.
7
Szezlong z kolekcji Bałtyk 2014-08-29 14:06:24
Dobrze, że Ty masz czas (o 20:54) na obserwację "forum dla desperatów" i obronę upadłego przedsiębiorcy. Gruby hajs już ukręcony? ;)
4
były 2014-09-03 22:40:41
29.08 sąd odrzucił wniosek o upadłość:) heh ....w takim razie gdzie pieniądze,
które prezes jest winny pracownikom za uczciwą pracę???
1
znając realia 2014-09-07 10:25:46
Pewnie nowa impreza integracyjna.
3
nickt 2014-09-24 03:29:00
Taaa. Juz wszystkim zaplaca. Leca I wszystkim oddaja, po kolei... Gratuluje naiwnosci!
Peter 2014-10-07 02:39:40
Witam
Czy wide-in zmieniło swoją siedzibę w Bielsku? Czy ktoś coś wie? Jeśli tak to gdzie teraz się znajdują?
mędrzec 2014-10-09 21:30:52
W takim małym kurniku. Masz adres na stronie: ul. Michałowicza 46/2.
1
diga 2014-10-15 12:42:33
przykro to czytac. prezes to fajny czlowiek. oby to jakos odkrecili..
1
Kifa 2014-10-18 15:29:28
O tak, wyborny. U tych, którym nie zapłacił, aplauz pewnie sięga zenitu.
1
poli 2014-12-08 14:32:18
W związku z tym, że za jakis czas planuje złożyc swoje cv w firmie Wide-in proszę o kilkaa dodatkowych informacji na temat pracy w tym miejscu. Na jakie wynagrodzenie mogę liczyć? Czy będzie istniała możliwość poszerzania swych kwalifikacji poprzez uczęszczanie na różnego rodzaju szkolenia? Czy zakres obowiązków pracownicy dostaja na piśmie??
bielik 2015-02-14 21:23:45
Wide-in w każdej ze swoich 3 marek które są takimi oddziałami całej firmy stara się działać wpełni profesjonalnie. Oczywiście jest wiele miejsc pracy dla pracowników typowo fizycznych, ale znajdą się tutaj również stanowiska dla pracowników umysłowych obdarzonych kreatywną myślą i poczuciem harmonii przestrzenii
1
janek 2015-03-17 17:29:10
@poli ja też podtrzymuje Twoje pytanie, bo dla mnnie szkolenia sa mega ważne w pracy, w końcu mozna systematycznie uczyć się czegoś nowego i podnosić swoje kompetencje, więc moim zdaniem jest wszystko w porządku. Powiedzcie jeszcze tylko czy uda mi się tytaj zarobić więcej niż 1800 zł do ręki czy nie ma szansa na to?
K 2015-03-20 10:35:57
A co z przekrętami i niewypłacalność firmy ??? Jak z kontrahentami?
2
hihihi 2015-10-15 19:27:42
What does the (usunięte przez administratora) say?
3
owbsgtew 2016-08-28 17:29:04
Dalibyście już spokój z tą propagandą. Długi popłacone?
Zostaw swoją opinię o Wide-in - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wide-in