Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: Wide-in

zdjecie uzytkownika
nickt - 2014-05-08 19:50:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Sad zwrocil wniosek o upadlosc chyba 16 kwietnia, nie pamietam dokladnie, wiec nie na mowy na razie o wynagrodzeniach z funduszu gwarancyjnego. O info mozna dzwonic do sadu w polowie maja... Super!
zdjecie uzytkownika
Astula - 2014-05-21 10:18:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co widać to sytuacja jest nie do pozazdroszczenia. Ciekawe czy mimo tego przyjmują nowych do pracy..
zdjecie uzytkownika
feli - 2014-05-25 11:22:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
CZY TA FIRMA JESZCZE DZIAŁA BO WIDZIAŁEM FIRMĘ WIDE IN SP.Z.O.O ??????
zdjecie uzytkownika
Falafel grindcore - 2014-05-26 08:36:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nowa nazwa, adres i formuła prawna, stare długi i problemy.
zdjecie uzytkownika
kuśka - 2014-05-26 13:37:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i pomimo tych długów udaje im się prosperować na rynku? moim zdaniem powinni najpierw się spłacić, żeby zacząć coś nowego
zdjecie uzytkownika
eee - 2014-06-01 13:00:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale z czego spłacic? Po to istnieją, żeby miec pieniądze na długi. Inna sprawa, jak ją oddadzą i jak na nią zapracują.
zdjecie uzytkownika
Mustafa_Ali_Akbar - 2014-06-09 09:31:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzwoniłem dzisiaj do Sądu w BB. W sądzie leżą dwa złożone wnioski o upadłość starej działalności Sławosza R. Nie sądzę żeby sąd poszedł na układową.
zdjecie uzytkownika
dms - 2014-06-12 10:39:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jasne, że nie pójdzie. Równie dobrze mógłby sobie Wide-In wnioskować o nagrodę pieniężną, albo umorzenie długów z okazji ładnej pogody. Czemu sąd miałby się na to zgodzić? Pan Prezes wolał robić firmowe imprezy niż płacić poważne faktury i dostarczać towar, nikt inny nie miał wpływu na te "strategiczne" decyzje, tu nie ma żadnych okoliczności łagodzących.
zdjecie uzytkownika
kuśka - 2014-06-12 15:29:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dajcie znać kiedy ta sytuacja w jakiś sposób się choć może trochę rozwiąże. Może nie trzeba będzie czekać ta długo..
zdjecie uzytkownika
Bysior - 2014-06-15 20:35:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiście ze sąd pójdzie na upadłość układową. W przypadku firmy której długi wielokrotnie przekraczają majątek jest to jedyne racjonalne rozwiązanie. Inaczej wierzyciele nie zostaną zaspokojeni. W tym konkretnym przypadku spodziewam sie że majątku nie starczy dla samego ZUS i US. A wiec cała nadzieja w upadłości układowej i w reorganizacji przedsiębiorstwa aby u celu była spłata długów z przyszłych zysków.
zdjecie uzytkownika
Zdzisław Dyrman - 2014-06-17 17:19:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Z przyszłego czego, przepraszam? Jak sobie W-I generuje zysk, już widzieliśmy. Jak nie umieli wyjść na czysto wtedy, to nie wiem, jak mieliby to zrobić teraz - ze zszarganą reputacją, poblokowanymi dostawcami, itd.
zdjecie uzytkownika
pieseł - 2014-06-24 10:19:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Sąd po raz kolejny przekazał wniosek do uzupełnienia w tamtym tygodniu. To jest ostatnia informacja, jaką podają w referacie upadłości, więc nie wiadomo nawet czy WIDE-IN uzupełnił dokumenty. Sprawa ciągnie się już prawie trzy miesiące a końca nie widać. Wierzycielom i pracownikom nie pozostaje chyba nic innego jak jedynie droga sądowa, która w obliczu nikłego zapału firmy do zakończenia tematu wydaje się jedyną słuszną.
zdjecie uzytkownika
kuśka - 2014-06-27 21:57:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
po tym co przeczytałem to nie chciałbym być w Waszej skórze. Chodzi mi oczywiście o pracowników Wide-In
zdjecie uzytkownika
François de La Rochefoucauld - 2014-06-30 23:36:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zniknął wpis na GoWorku. Kim jesteś? Jesteś Zwycięzcą.
zdjecie uzytkownika
tony - 2014-07-01 02:58:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakbyś pisał zgodnie z tym co określa regulamin to pewnie i Twój wpis nadal byłby na tym forum. Pomyśl
zdjecie uzytkownika
Inżynier Karwowski - 2014-07-01 08:33:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Wow, dzięki za wskazówkę, odmieniłeś moje życie. Co było nieregulaminowego w ostatnich wpisach? W jednym ktoś pisał, że współczuje pracownikom, w innym, żeby nie czekać z pozwami i wezwaniami do zapłaty. To naprawdę wbrew regulaminowi?
zdjecie uzytkownika
miko - 2014-07-10 12:39:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dług wide-in, jeden z wielu zapewne

(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Karpik - 2014-07-10 20:23:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kaczmarski Inkasso też sprzedaje (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
kuśka - 2014-07-11 01:00:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Karpik - 2014-07-10 20:23:38]:
dziwne jest to wszystko co piszecie, ale przynajmniej popieracie to konkretnymi faktami. Mi zawsze ta firma wydawała się na dobrze trzymającą. Ale jak widać i na tym przykładzie - pozory niestety mylą
zdjecie uzytkownika
sobek - 2014-07-11 15:56:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
to świadczy w takim razie tylko i jedynie o jego braku profesjonalizmu i wiedzy w podejściu do sprawy. Pół biedy jeżeli przynajmniej jego podwładni zajmujący się finansami wiedzieli na czym firma jedzie. Ale widocznie również i tutaj umiejętności odpowiedniego prowadzenia papierów i wyciągania konstruktywnych wniosków niestety nie ujawniły się w odpowiednim momencie. Ciekawe co takiego kierownictwo wymyśli teraz
zdjecie uzytkownika
Absorbent - 2014-07-11 20:25:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To co zwykle. Z pieniędzy jednych odda drugim, spłacając jednych, zadłuży się u kolejnych. Spirala zadłużenia
zdjecie uzytkownika
wiktor - 2014-07-15 15:18:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nigdzie nie widziałem informacji o tym, że Wide-In jest w jakiś sposób zadłużone. Wręcz przeciwnie wydawało mi się, że z ich profesjonalnym podejściem i podziałem całego zakresu usług na 4 podgrupy (meble dla biur, szkolne, stalowe i profibox) poradzą sobie zdecydowanie lepiej niż nie jeden zwykły producent mebli. Dlatego też ciężko mi uwierzyć w to co piszecie. Korzystałem z ich usług i bardzo podobało mi się ich indywidualne podejście do mnie. Gdy miałem taką potrzebę to byli przygotowani nawet na to, aby poprowadzić pewne prace budowlane, żeby w odpowiedni sposób przearanżować moje pomieszczenia
zdjecie uzytkownika
Pan od wuefu - 2014-07-16 22:08:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [wiktor - 2014-07-15 15:18:33]:
Pracowniku ds. ratowania reputacji - robisz to źle. :)
zdjecie uzytkownika
Czuły Magilla - 2014-07-28 13:45:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie nie, oni przecież czekają, aż prezes wypełni poprawnie wniosek o upadłość, sami nic nie zrobili.
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-08-15 10:46:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ta firma jeszcze handluje ??????
zdjecie uzytkownika
Zdzisław Dyrman - 2014-08-15 11:26:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zasadniczo przypuszczam, że wątpię. Na stronie wiszą bannery sprzed roku, niemieckie meble, które miały byc w ofercie od stycznia, są nieobecne.
zdjecie uzytkownika
Zenon Kopytko - 2014-08-28 08:33:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To była całkiem dobrze zapowiadająca się firma, ale facet się przejechał na "dobrych radach" zatrudnionych świeżo dyrektorów, "specjalistów" od siedmiu boleści. A mógł sobie spokojnie prowadzić całkiem dobrze zarabiającą firemkę :)
zdjecie uzytkownika
Brzetysław Pełzak herbu Śledź - 2014-08-28 11:44:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bez przesady. Dyrektorzy (C&F) zajmowali się głównie teledyskami na YouTube i Facebookiem (1-szy) albo zieloną herbatą, siedzeniem na krześle w pozycji lotosu i czytaniem książki o buddyzmie (2-gi). Oczywiście, wnieśli tyle co nic, a pobrali za to dość duże pieniądze, ale kiedy zaczynali, firmę było stać na to, żeby trzymać sobie takich dwóch ananasów i słuchać barwnych opowieści, co z której strony będzie wyskakiwało w pisanych przez firmę stronach internetowych czy aplikacjach. Prawdziwy dramat był w sprzedaży, kompletnie amatorska wizja sprzedaży eksportowej, hurtowe wyrzucanie i zatrudnianie telemarketerek oraz zatrudnianie PH z założeniem, że na pewno każdy z nich przywiezie z rynku fortunę. Kto odpowiadał za sprzedaż i podjęcie 95% wszystkich decyzji w firmie, każdy z pracowników wie, ludziom z zewnątrz wystarczy podpowiedź, że nie prezes.
zdjecie uzytkownika
żalek - 2014-08-28 15:55:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Brzetysław Pełzak herbu Śledź - 2014-08-28 11:44:52]:
firma miała moim zdaniem bardzo dobry pomysł na siebie. Biznes kręcił się naprawdę całkiem nieźle, ale w momencie kiedy trzeba było podejmować mądre i przemyślane decyzje poparte wiedzą i doświadczeniem to firmie czegoś zabrakło. Miejmy nadzieję, że to jeszcze nie ostatnie słowo Wide-In i że zajdą jeszcze daleko
zdjecie uzytkownika
golden vision - 2014-08-28 20:54:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Mądry Polak po szkodzie, Polak Polakowi wilkiem i tak w ogóle cudownie swojsko-polsko na tym forum.
Skoro wszyscy macie takie fenomenalne przepisy na robienie biznesu to chapeau bas, że między kręceniem swojego grubego hajsu, macie czas dzielić się wnikliwymi biznesowymi analizami.
Ludzie szukają tu ewentualnej informacji a nie jakiegoś pseudointelektualnego pierd*lenia.
Polecam szukanie ciekawszych sposobów na kanalizowanie frustracji niż wylewanie hejtów na forach dla desperatów.
zdjecie uzytkownika
Szezlong z kolekcji Bałtyk - 2014-08-29 14:06:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [golden vision - 2014-08-28 20:54:15]:
Dobrze, że Ty masz czas (o 20:54) na obserwację "forum dla desperatów" i obronę upadłego przedsiębiorcy. Gruby hajs już ukręcony? ;)
zdjecie uzytkownika
były - 2014-09-03 22:40:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
29.08 sąd odrzucił wniosek o upadłość:) heh ....w takim razie gdzie pieniądze,
które prezes jest winny pracownikom za uczciwą pracę???
zdjecie uzytkownika
znając realia - 2014-09-07 10:25:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Pewnie nowa impreza integracyjna.
zdjecie uzytkownika
wołek - 2014-09-15 21:51:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [znając realia - 2014-09-07 10:25:46]:
skoro odrzucił to chyba już niebawem będzie można się jej spodziewać, bo nie wierzę , aby teraz mimo takiej decyzji sądu, Wide-In odważył się w jakikolwiek sposób uciekać się do nie płacenia. Zgadzam się z innymi z tego forum , że szkoda tej firmy bo na pewno przy lepszym zarządzaniu miała większy potencjał
zdjecie uzytkownika
nickt - 2014-09-24 03:29:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taaa. Juz wszystkim zaplaca. Leca I wszystkim oddaja, po kolei... Gratuluje naiwnosci!
zdjecie uzytkownika
Peter - 2014-10-07 02:39:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Czy wide-in zmieniło swoją siedzibę w Bielsku? Czy ktoś coś wie? Jeśli tak to gdzie teraz się znajdują?
zdjecie uzytkownika
mędrzec - 2014-10-09 21:30:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W takim małym kurniku. Masz adres na stronie: ul. Michałowicza 46/2.
zdjecie uzytkownika
diga - 2014-10-15 12:42:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
przykro to czytac. prezes to fajny czlowiek. oby to jakos odkrecili..
zdjecie uzytkownika
Kifa - 2014-10-18 15:29:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [diga - 2014-10-15 12:42:33]:
O tak, wyborny. U tych, którym nie zapłacił, aplauz pewnie sięga zenitu.
zdjecie uzytkownika
gadzino - 2014-11-07 14:37:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie - ja poszukuje sobie jakiejs pracy symbolicznej. takiej zeby dorobic. oficjalnie mnie interesuje taka praca, ale nie wiem za bardzo co teraz dzieje sie w tej firmie, chcialbym uzyskac informacje. piszecie cos o odkreceniu ? o co konkretnie chodzi, bo na prawde nie wiem a wydaje sie mi zeby to bylo wazne bardzo
zdjecie uzytkownika
tola lola - 2014-11-23 23:40:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
skoro juz się nieśmiało pojawił temat biurka to muszę zapytać bo aktualnie szukam, czy jakaś praca biurowa jest obecnie do wzięcia w Wide-in?wcześniej pracowałam jako sekretarka i później awansowałam do marketingu i hr, i co takiej osobie na dzień dzisiejszy mogłaby firma Wide-in zaoferować? pozdrowionka
zdjecie uzytkownika
poli - 2014-12-08 14:32:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W związku z tym, że za jakis czas planuje złożyc swoje cv w firmie Wide-in proszę o kilkaa dodatkowych informacji na temat pracy w tym miejscu. Na jakie wynagrodzenie mogę liczyć? Czy będzie istniała możliwość poszerzania swych kwalifikacji poprzez uczęszczanie na różnego rodzaju szkolenia? Czy zakres obowiązków pracownicy dostaja na piśmie??
zdjecie uzytkownika
bielik - 2015-02-14 21:23:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wide-in w każdej ze swoich 3 marek które są takimi oddziałami całej firmy stara się działać wpełni profesjonalnie. Oczywiście jest wiele miejsc pracy dla pracowników typowo fizycznych, ale znajdą się tutaj również stanowiska dla pracowników umysłowych obdarzonych kreatywną myślą i poczuciem harmonii przestrzenii
zdjecie uzytkownika
janek - 2015-03-17 17:29:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@poli ja też podtrzymuje Twoje pytanie, bo dla mnnie szkolenia sa mega ważne w pracy, w końcu mozna systematycznie uczyć się czegoś nowego i podnosić swoje kompetencje, więc moim zdaniem jest wszystko w porządku. Powiedzcie jeszcze tylko czy uda mi się tytaj zarobić więcej niż 1800 zł do ręki czy nie ma szansa na to?
zdjecie uzytkownika
K - 2015-03-20 10:35:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A co z przekrętami i niewypłacalność firmy ??? Jak z kontrahentami?
zdjecie uzytkownika
gamoń - 2015-03-31 20:59:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
firma Wide-In świadczy usługi współpracując z generalnymi wykonawcami i realizując projekty z zakresu kompleksowego wyposażenia powstających obiektów użyteczności publicznej. Wiadomo , ze skoro związani są z budowlanką to wiele spraw na budowie może wydawać się zwykłemu pracownikowi niejasne, ale jest tu jednak mimo to znośnie
zdjecie uzytkownika
tamara g. - 2015-04-22 14:54:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to trzeba przyznać jest dochodowa i bardzo bezpieczna pod względem ilości zleceń branża. dlatego chcę do nich iść do pracy, napiszcie tylko ile płacą swoim pracownikom
zdjecie uzytkownika
stewie - 2015-07-23 02:57:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ok ile jest średnio w tej pracy proszę dać mi informację ile na początku można zarabiać bo jestem zainteresowany pracą w wie in nie widze żadnej oferty pracy i chciałbym coś ustalić czy praca jest wypłacalna o czasie oraz czy jeszcze rekrutują czy jrest pełna obsada firmy proszę o poradę dziękuję i pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
hihihi - 2015-10-15 19:27:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
What does the (usunięte przez administratora) say?
zdjecie uzytkownika
racja - 2016-01-18 21:47:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@stewie najważniejsze, że firma nie dość, że dba o klientów, to jeszcze o pracowników. Widać, że zatrudnienie jest opłacalne, wystarczy spojrzeć na zarobki, a są jakieś benefity? Dzięki

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wide-in
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert