Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Wide-in


Oceniono 120 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
Wide-in
Wadowicka 11
43-308 Bielsko-Biała
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
feli - 2014-05-25 11:22:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
CZY TA FIRMA JESZCZE DZIAŁA BO WIDZIAŁEM FIRMĘ WIDE IN SP.Z.O.O ??????
zdjecie uzytkownika
Falafel grindcore - 2014-05-26 08:36:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nowa nazwa, adres i formuła prawna, stare długi i problemy.
zdjecie uzytkownika
kuśka - 2014-05-26 13:37:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i pomimo tych długów udaje im się prosperować na rynku? moim zdaniem powinni najpierw się spłacić, żeby zacząć coś nowego
zdjecie uzytkownika
eee - 2014-06-01 13:00:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale z czego spłacic? Po to istnieją, żeby miec pieniądze na długi. Inna sprawa, jak ją oddadzą i jak na nią zapracują.
zdjecie uzytkownika
Mustafa_Ali_Akbar - 2014-06-09 09:31:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzwoniłem dzisiaj do Sądu w BB. W sądzie leżą dwa złożone wnioski o upadłość starej działalności Sławosza R. Nie sądzę żeby sąd poszedł na układową.
zdjecie uzytkownika
dms - 2014-06-12 10:39:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jasne, że nie pójdzie. Równie dobrze mógłby sobie Wide-In wnioskować o nagrodę pieniężną, albo umorzenie długów z okazji ładnej pogody. Czemu sąd miałby się na to zgodzić? Pan Prezes wolał robić firmowe imprezy niż płacić poważne faktury i dostarczać towar, nikt inny nie miał wpływu na te "strategiczne" decyzje, tu nie ma żadnych okoliczności łagodzących.
zdjecie uzytkownika
kuśka - 2014-06-12 15:29:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dajcie znać kiedy ta sytuacja w jakiś sposób się choć może trochę rozwiąże. Może nie trzeba będzie czekać ta długo..
zdjecie uzytkownika
Bysior - 2014-06-15 20:35:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiście ze sąd pójdzie na upadłość układową. W przypadku firmy której długi wielokrotnie przekraczają majątek jest to jedyne racjonalne rozwiązanie. Inaczej wierzyciele nie zostaną zaspokojeni. W tym konkretnym przypadku spodziewam sie że majątku nie starczy dla samego ZUS i US. A wiec cała nadzieja w upadłości układowej i w reorganizacji przedsiębiorstwa aby u celu była spłata długów z przyszłych zysków.
zdjecie uzytkownika
Zdzisław Dyrman - 2014-06-17 17:19:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Z przyszłego czego, przepraszam? Jak sobie W-I generuje zysk, już widzieliśmy. Jak nie umieli wyjść na czysto wtedy, to nie wiem, jak mieliby to zrobić teraz - ze zszarganą reputacją, poblokowanymi dostawcami, itd.
zdjecie uzytkownika
pieseł - 2014-06-24 10:19:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Sąd po raz kolejny przekazał wniosek do uzupełnienia w tamtym tygodniu. To jest ostatnia informacja, jaką podają w referacie upadłości, więc nie wiadomo nawet czy WIDE-IN uzupełnił dokumenty. Sprawa ciągnie się już prawie trzy miesiące a końca nie widać. Wierzycielom i pracownikom nie pozostaje chyba nic innego jak jedynie droga sądowa, która w obliczu nikłego zapału firmy do zakończenia tematu wydaje się jedyną słuszną.
zdjecie uzytkownika
kuśka - 2014-06-27 21:57:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
po tym co przeczytałem to nie chciałbym być w Waszej skórze. Chodzi mi oczywiście o pracowników Wide-In
zdjecie uzytkownika
François de La Rochefoucauld - 2014-06-30 23:36:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zniknął wpis na GoWorku. Kim jesteś? Jesteś Zwycięzcą.
zdjecie uzytkownika
tony - 2014-07-01 02:58:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakbyś pisał zgodnie z tym co określa regulamin to pewnie i Twój wpis nadal byłby na tym forum. Pomyśl
zdjecie uzytkownika
Inżynier Karwowski - 2014-07-01 08:33:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Wow, dzięki za wskazówkę, odmieniłeś moje życie. Co było nieregulaminowego w ostatnich wpisach? W jednym ktoś pisał, że współczuje pracownikom, w innym, żeby nie czekać z pozwami i wezwaniami do zapłaty. To naprawdę wbrew regulaminowi?
zdjecie uzytkownika
miko - 2014-07-10 12:39:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dług wide-in, jeden z wielu zapewne

(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Karpik - 2014-07-10 20:23:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kaczmarski Inkasso też sprzedaje (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
kuśka - 2014-07-11 01:00:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Karpik - 2014-07-10 20:23:38]:
dziwne jest to wszystko co piszecie, ale przynajmniej popieracie to konkretnymi faktami. Mi zawsze ta firma wydawała się na dobrze trzymającą. Ale jak widać i na tym przykładzie - pozory niestety mylą
zdjecie uzytkownika
sobek - 2014-07-11 15:56:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
to świadczy w takim razie tylko i jedynie o jego braku profesjonalizmu i wiedzy w podejściu do sprawy. Pół biedy jeżeli przynajmniej jego podwładni zajmujący się finansami wiedzieli na czym firma jedzie. Ale widocznie również i tutaj umiejętności odpowiedniego prowadzenia papierów i wyciągania konstruktywnych wniosków niestety nie ujawniły się w odpowiednim momencie. Ciekawe co takiego kierownictwo wymyśli teraz
zdjecie uzytkownika
Absorbent - 2014-07-11 20:25:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To co zwykle. Z pieniędzy jednych odda drugim, spłacając jednych, zadłuży się u kolejnych. Spirala zadłużenia
zdjecie uzytkownika
Biz is iz - 2014-07-15 11:57:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś może kupował długi Wide-In? Jak oceniacie szanse na zwrot?
zdjecie uzytkownika
wiktor - 2014-07-15 15:18:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Biz is iz - 2014-07-15 11:57:05]:
nigdzie nie widziałem informacji o tym, że Wide-In jest w jakiś sposób zadłużone. Wręcz przeciwnie wydawało mi się, że z ich profesjonalnym podejściem i podziałem całego zakresu usług na 4 podgrupy (meble dla biur, szkolne, stalowe i profibox) poradzą sobie zdecydowanie lepiej niż nie jeden zwykły producent mebli. Dlatego też ciężko mi uwierzyć w to co piszecie. Korzystałem z ich usług i bardzo podobało mi się ich indywidualne podejście do mnie. Gdy miałem taką potrzebę to byli przygotowani nawet na to, aby poprowadzić pewne prace budowlane, żeby w odpowiedni sposób przearanżować moje pomieszczenia
zdjecie uzytkownika
wierzyciel - 2014-07-15 15:26:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trudno uwierzyć ? zerknij do KRD - 300 tys zł długu, niektórym wierzycielom wiszą po 50 - 70 tys.
zdjecie uzytkownika
Pan od wuefu - 2014-07-16 22:08:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [wiktor - 2014-07-15 15:18:33]:
Pracowniku ds. ratowania reputacji - robisz to źle. :)
zdjecie uzytkownika
bleee - 2014-07-23 19:58:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witorze pewnie gdybyś kupił w tej firmie coś w marcu to Twój optymizm nie był aż tak duży... ciekawe czy w tych 300 tys. sa również zaległe pensje nie wypłacone pracownikom,
zdjecie uzytkownika
Czuły Magilla - 2014-07-28 13:45:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bleee - 2014-07-23 19:58:06]:
Pewnie nie, oni przecież czekają, aż prezes wypełni poprawnie wniosek o upadłość, sami nic nie zrobili.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wide-in
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski