brak logo

Szkoła Policealna PROGRES

Poznań

Opinie o Szkoła Policealna PROGRES

Hanka 2012-07-17 11:51:10
Znalazłam w Progresie bardzo ciekawy kierunek \"Psychologia biznesu i reklamy\". Postanowiłam się zapisać, ale teraz jest na to chyba jeszcze za wcześnie? Myślę żeby pójść tak w połowie sierpnia? Przeczytałam wszystkie opinie dotyczące tej szkoły i przyznam szczerze, że cieszy mnie to, że tyle osób ma pozytywne zdanie bo i ja jestem dzięki temu pozytywnie nastawiona.
Paulina Papirowska 2012-07-19 22:20:21
Myślę, że spokojnie możesz zapisać się w sierpniu. Ja sie tak zapisywałam i nie było problemu. Ogólnie to co ludzie tutaj piszą to jest prawda, w szkole jest fajna atmosfera, nauka nie droga, a nauczyć się można wiele. Ja moim znajomym zawsze polecam i jeszcze ci co skorzystali nigdy się nie skarżyli.
Ilona Jakowska 2012-08-13 11:24:47
Jestem absolwentką Progresu, chodziłam na kurs fryzjerstwa. I wracam tam! Ale już na coś innego. Muszę zobaczyć na stronie co proponują. A wracam z wielką chęcią bo atmosfera była świetna, mili nauczyciele i poznałam fantastycznych ludzi. Nie wspominając już o tym, że kurs naprawdę mi się przydał. A teraz mam dodatkową motywację bo jest taka promocja, dla wszystkich absolwentów nauka jest gratis lub 50% taniej! Więc jak tu nie skorzystać!
Joanna Nowak 2012-08-14 13:09:41
Jak jesteś absolwentką to możesz iść teraz na drugi kierunek za darmo, ewentualnie za połowę ceny. Wszystko zależy czy chcesz iść do szkoły dwuletniej czy rocznej. Ja idę do dwuletniej i naukę mam za darmo, 2 lata temu skończyłam w Progresie administrację.
Kamila Ki 2012-08-15 19:04:26
Ja idę teraz na drugi kierunek! Skończyłam wizaż, a teraz chcę iść na projektowanie ubioru. Będę miała praktycznie naukę za darmo także na pewno się opłaca. No i jeszcze muszę wziąć pod uwagę to, że mam bardzo miłe wspomnienia i z wielką chęcią do progresu jeszcze wrócę.
Zuźka 2012-09-09 13:10:32
Skończyłam w oddziale w Warszawie roczną szkołę na kierunku fryzjerstwo. Powiem szczerze, że bardzo fajnie wszystko to wyglądało. Zajęcia ciekawe, nauczyłam się wielu profesjonalnych rzeczy nie tylko związanych z cięciem czy farbowaniem, ale także m.in z zakresu psychologii, tzn jak odpowiednio rozmawiać z klientem itd. Zajęcia jak najbardziej przydatne, prowadzone w miłej atmosferze. Ceny na każdą kieszeń. Polecam.
Tala 2012-09-13 11:58:29
Hej! Zapisałam się właśnie do Progresu do Liceum dla Dorosłych. Poszło bardzo szybko, zero zbędnych formalności. Panie w sekretariacie miłe i pomocne. No to teraz pozostaje mi tylko nauka i matura! Muszę zdać bo bardzo chcę iść na studia!
MIKI 2012-09-19 20:39:26
Hej! Ja chodziłam do rocznej szkoły do Progresu na architekturę wnętrz, a teraz wybieram się na coś zupełnie innego - na BHP. Szkołę będę miała za darmo co w mojej obecnej sytuacji jest naprawdę super. Wydatków mam sporo bo dziecko idzie do przedszkola, kredyt na mieszkanie trzeba spłacać itd. Także fajna okazja i jak najbardziej z niej korzystam bo zapału do nauki mam za dwoje!
agnieszka 2012-09-20 21:02:34
Hej! Ja chodziłam na wizaż i stylizację i wszystkim polecam ten kierunek. Super rozwojowy, można się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy, poznać nowych ludzi. Ja poszłam tam po prostu ze względu na własne zainteresowania i jak najbardziej jestem z tego wszystkiego zadowolona!
Kraśka 2012-10-09 19:58:51
Jestem po rozpoczęciu roku w Progresie. Przyznam, że miałam pewne obawy no bo nie znałam ludzi, nie wiedziałam jak to będzie. Ale od razu złapałam ze wszystkimi kontakt i było naprawdę sympatycznie. Już się nie mogę zajęć doczekać! A jak było u Was?
Robert 2012-10-15 21:11:21
Skończyłem BHP w Progresie i powiem tylko jedno - Polecam! Super kadra - bardzo wykwalifikowana, a co więcej zawsze świetnie przygotowana do zajęć. Bardzo dobre warunki do nauki, super warunki finansowe. Ja akurat za naukę nie płaciłem nic. Polecam!
maj 2012-11-13 16:29:13
W Poznaniu w Progresie jest mnóstwo kierunków. Jak poszłam się zapisywać to aż nie wiedziałam na co. Teraz poszłam na ra [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nkowość, ale w przyszłości chciałabym rozwijać swoją pasję jaką jest aranżacja wnętrz. Na pewno będę się dalej w Progresie uczyć. Mili nauczyciele i świetna atmosfera, tak w dużym skrócie można opisać szkołę.
Minaj 2012-12-05 22:31:03
Ja jestem na kursie w Poznaniu na masażu. O tym że cos takiego jest organizowane dowiedziałam się przypadkiem z facebooka, koleżanka wiedziała, że szukam czegoś takiego i mi podesłała. Nie drogo, nauczyciele i ich podejście - naprawdę super profesjonalne. Zależy mi na tym żeby mieć jak najwięcej takich dodatkowych kursów itd, uważam, że zawsze warto w siebie inwestować!
Vania 2012-12-10 21:39:30
Byłam w Progresie na Masażu i teraz od września chciałabym iść jeszcze na wizaż i stylizację. Myślę o tym już od dawna, zobaczymy czy uda mi się to wprowadzić w życie. Bardzo bym chciała, a niestety w tym roku nie udało mi się już zapisać bo po prostu za późno się obudziłam. Tak czy siak, plany mam i chcę tam jeszcze iść bo ostatnio naprawdę na zajęciach mi się podobało.
Gośka 2012-12-13 21:03:04
Czy wiadomo czy w przyszłym roku promocja o darmowej nauce dla absolwentów będzie obowiązywać? Chciałabym się zapisać bo w tym roku niestety jakoś za późno się obudziłam i już nie dało rady. Interesowałby mnie kierunek rachunkowość, już wcześniej chodziłam tam na wizaż i stylizację (bo moda to moje hobby) a teraz chciałabym zrobić coś w celu mojego rozwoju zawodowego.
Filip 2013-01-08 21:45:35
Progres jest jedną z lepszych szkół policealnych moim zdaniem. Chodziłem wcześniej już do dwóch i w żadnej nie czułem takiego komfortu i tego, że nauczyciele faktycznie chcą jakąś wiedzę przekazać. W Progresie jest nie drogo, a uczą sumiennie. Szkoła godna polecenia.
Teresa 2013-01-11 13:23:02
Moim zdaniem w Poznaniu nie ma lepszej szkoły policealnej niż Progres. Chodziłam wcześniej do dwóch innych i proszę mi wierzyć, nie ma porównania. Podejście nauczycieli, warunki nauki... niebo a ziemia. Tutaj przynajmniej wiem, że nauczyciele się starają nas czegoś nauczyć, sporo fajnych rzeczy mówią, na zajęciach jest dużo ciekawostek. Polecam bo warto i pozdrawiam.
2
lila 2013-01-12 00:10:08
Czy na dyplomach są oceny z egzaminów ?
1
ekierka 2013-01-16 13:35:50
Hej, tak się właśnie zastanawiam i poszukuję dobrej szkoły policealnej w której na pewno utworzony zostanie kierunek BHP. Już w zeszłym roku miałam się zapisać, Nie udało się i nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, ale koniecznie w tym roku już nie chcę powtórzyć tego błędu. Zapisać się muszę, czy w Progresie takie zajęcia będą się odbywać?
Dola 2013-01-19 20:06:46
"Lila", tak - na dyplomach są oceny. U mnie oceny były bardzo dobre i nie ukrywam, że dzięki temu jakoś łatwiej pracę znalazłam. Przynajmniej takie miałam wrażenie. Swego czasu na ra [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nkowość chodziłam, szło mi na tyle dobrze, że w czerwcu skończyłam, a w połowie sierpnia miałam już pracę. teraz właśnie podpisałam umowę na stałe i chcę dalej się do Progresu zapisać tym razem na informatykę!
Joanna 2013-01-20 23:01:37
Jedno słowo - POLECAM! Bardzo fajna szkoła, chodzę obecnie na masaż. Nie wiedziałam gdzie szukać, nie wiedziałam na co iść i trafiłam idealnie! Super ludzie, super klimat i świetna szkoła! Polecam!
Teres 2013-02-05 17:19:32
Polecam serdecznie w Progresie zajęcia z "instruktora fitness". Chodziłam i wspomnienia mam bardzo pozytywne. Ogólnie dużo się nauczyłam, pracuję dzisiaj w zawodzie, który daje mi naprawdę dużo satysfakcji i radości. Nie wiem co innego mogłabym w życiu robić, można nawet powiedzieć, że Progres jakoś mnie w życiu naprowadził na dobre tory. Pozdrawiam!
Eureka 2013-02-07 22:49:34
Progres w Poznaniu jest najlepszy! Skończyłam tam już dwa kierunki - administrację, bo chciałam i było mi to potrzebne do pracy oraz masaż - sama dla siebie, dla własnego rozwoju i rozwoju własnych zainteresowań. Myślę już o trzecim kierunku, jeżeli utworzy się wizaż i stylizacja to na pewno tam będę!
Lori 2013-02-12 14:56:45
Póki co jestem na jednym kierunku, konkretnie na Masażu w Progresie, ale na tym na pewno mojej edukacji nie skończę. Chciałabym iść jeszcze na wizaż i stylizację. Cieszy mnie to, że absolwenci mogą liczyć na szczególne promocje dlatego nie będę z tego rezygnować.
Ania 2013-03-05 13:06:19
Chodziłam niegdyś do Progresu na administrację, a od września chcę jeszcze wybrać się na Rachunkowość. Polecacie? Fajni są nauczyciele? Ja miałam świetnych, ale też skończyłam szkołę już jakiś czas temu no i zupełnie inny kierunek. Wspomnienia mam super, kontakt do dzisiaj utrzymuję z paroma osobami z grupy.
Zea 2013-03-11 12:08:39
Witam wszystkich! W zeszłym roku skończyłam w Progresie administrację. Powiem szczerze, że sporo osób dziwnie się na mnie patrzyło kiedy mówiłam, że chodzę do szkoły policealnej. Kompletnie nie rozumiałam czemu. Poziom nauczania naprawdę na wysokim poziomie, ludzie w porządku. Szczerze powiedziawszy to większe problemy ze znalezieniem pracy miałam kiedy byłam "tylko" magistrem po studiach. Naprawdę warto się kształcić w takich szkołach, to bardzo się przydaje.
Joanna0706 2013-04-01 19:33:50
Oo widzę ze byłaś na administracji fajnie, ja również chciałabym pójść na ten kierunek. Czy mogłabyś mi powiedzieć ile to kosztowało? Ja chcę iść po liceum do tej szkoły na technik administracji i czy przedewszytskim ciężko było ? POZDRAWIAM
Asza 2013-04-05 16:13:00
Teraz w Poznaniu w Progresie organizują szkolenia z przedłużania rzęs. Zastanawiam się czy nie iść, kończyłam u nich kosmetykę i w sumie taka dodatkowa specjalizacja na pewno by mi się przydała. Ogólnie szkoła na wysokim poziomie.
Jako 2013-04-09 20:23:57
Polecam, byłam kiedyś w Progresie na masażu. Idealna atmosfera, super nauczyciele. Nauka dawała mi dużo satysfakcji. I z pracą nawet nie było problemu. Jednak jak ktoś ma fach w ręku i dyplom to pracodawca inaczej na niego patrzy.
Mari 2013-04-12 18:45:22
Czy w Poznaniu będzie jeszcze kurs masażu? Znajoma była, bardzo sobie chwaliła. Stwierdziłam, że i ja z wielką chęcią bym się zapisała, atmosfera fajna i przede wszystkim dobrze uczą.
1
Jako 2013-04-16 23:22:44
No oni co jakiś czas taki kurs masażu organizują. Polecam, bo zajęcia są prowadzone przez profesjonalistów, którzy mają naprawdę dobre podejście do uczniów. Poza tym bardzo przyjemna jest atmosfera, ja się naprawdę tam dobrze czułam. No i kasa... naprawdę jest nieduża, a to też się liczy.
Koko 2013-04-17 23:05:11
Widzę, że dużo opinii dobrych o progresie w Poznaniu krąży. Ja się mogę tylko z nimi zgodzić bo sama już dwa kierunki tam skończyłam. Rachunkowość i masaż. Dwie zupełnie różne kwestie, dwa zupełnie inne kierunki, ale mam szerokie zainteresowania. Polecam wszystkim, miło wspominam.
daria 2013-04-23 20:22:12
Chodziłam niegdyś do Progresu na Masaż a teraz chciałabym się zapisać na wizaż i stylizację. Mam tylko pytanie czy jest już jakaś informacja odnośnie jakiś promocji dla absolwentów? Chciałabym się dowiedzieć ile kosztuje kierunek?
Della 2013-05-09 19:34:23
Chodziłam w zeszłym roku na kurs masażu do Progresu. Fajna atmosfera, mili ludzie i generalnie moje odczucia były bardzo pozytywne. Od września chciałabym zacząć kierunek manicure, pedicure i podszkolić się w tym zakresie. Czy są już jakieś informacje czy w ogóle ten kierunek powstanie?
Kamilla 2013-06-07 12:17:38
W niektórych szkołach trzeba płacić ponoć za egzaminy? Całe szczęście ja w Progresie w Poznaniu o niczym takim nie słyszałam. Na pewno dużym plusem są darmowe sesje i w ogóle nie wysokie ceny za naukę. Polecam.
marmolada 2013-06-20 12:15:14
Skończyłam w tym roku roczną szkołę na kierunku Architektura Krajobrazu. Zajęcia bardzo ciekawe, dużo rzeczy się dowiedziałam, wiele na pewno mi się przyda w pracy. Nie wiem czy nie zacząć od września jeszcze jednego kierunku, ale to już muszę się zastanowić co ewentualnie by mi jeszcze podpasowało. Chociaż wybór mają naprawdę duży. Jeżeli chodzi o spóźnienia, to ja starałam się być punktualnie, ale wiadomo, że może ci się zdarzyć raz czy dwa, że 10 minut się spóźnisz. Była taka jedna osoba, która się spóźniała kilka razy na pierwsze zajęcia rano to w końcu nauczyciel zwrócił uwagę. I dobrze, chociaż to jest moim zdaniem osobista sprawa każdego czy chce korzystać z tego za co zapłacił czy nie.
Roma 2013-08-09 18:42:34
Ja bym chciała w Progresie pracować. Chodziłam na manicure,pedicure i bardzo miło ze wszystkimi mi się współpracowało, dobrze się dogadywałam z innymi. Szkoła prowadzi ciekawe zajecia, a wiadomo, każdy chyba chciałby mieć ciekawą pracę.
Brunetka 2013-08-12 13:21:32
Czy zajęcia w Progresie odbywają się co dwa tygodnie czy częściej? Od której do której godziny? Nie mogę znaleźć tych informacji na stronie szkoły.
mala90 2014-01-29 09:51:32
a jak dla mnie wygrywa Nova w Krkowie, mozna dopasowac sobioe tryb nauki do pozostalych zajec, ogolnie duzy plus
kosmetyczka 2014-02-07 09:59:32
Polecam szkołę NOVA. Mnóstwo darmowych kierunków, miła atmosfera,ogólnie spoko
eren5 2014-02-08 11:27:52
ja polecam kosmetykę w rzeszowie w NOVEJ, naprawde fajna szkola:)
pucia 2014-02-11 20:53:00
chcialbym sie dowiedziec ile kosztuje 2 letnia szkola na kierunku kosmetycznym...
eren5 2014-02-17 10:14:37
w NOVEJ mają za darmo !
ksenia321 2014-02-19 12:01:42
To fakt. W Novej mają za darmo i bardzo fajnie prowadzone są zajęcia na tym kierunku.
zawiedziony 2014-05-26 18:35:52
Czy tylko ja mam wrażenie, że większość opinii jest "kupiona"?! Nie twierdzę, że edukacja jest tam zła czy też dobra, tego nie wiem. Ale forum poświęcone ma być pracy w tejże szkole. Więć jeśli chodzi o Poznań to powiem delikatnie - omijajcie to miejsce wielkim łukiem. Pracownik nie jest tam w ogóle szanowany, stres, nadgodziny i jeśli ktoś popracował dłużej jak 3 miesiące to gratuluje. Dacie z siebie wszystko a potem dostaniecie kopa!!! tyle...
4
radosław 2015-02-18 19:19:02
no jak nie zapytasz to się nie dowiesz @nowy czy jest duzo godzin u nich czy nie, wszystko pewnie zalezy od tego czego chcesz uczyć, moim zdaniem mozesz jeszcze wziąć jakiś dodatkowy etat u nich, to już będzie dwa razy więcej ofert pracy u nich teraz? czekam na nowe informacje od Was jeśli macie takowe.
lola 2015-09-19 14:50:51
Jak wygląda praca w szkole Progres? Duża jest rotacja w sekretariacie? Jest to praca stresująca czy na luzie?
Agata 2016-04-17 18:56:37
Czy jesteś zadowolona z tego kierunku?Jak wygląda później z pracą po ukończeniu tego kierunku?Dziękuję za odpowiedź
gola222222 2016-06-16 14:33:58
Ja zapisałam się do szkoły policealnej dla samej legitki. Poszłam na pierwsze zajęcia technika administracji i... tak się zaczęło :) Chodzę do NOVA na Półwiejskiej, mają mega fajnych nauczycieli, a kiedy napisałam maila do sekretariatu z prośbą o notatki to zorganizowali dla mnie prosto od nauczyciela :) Polecam!!!!
Hania 2016-11-14 10:53:19
Ja kończyłam wizaż, bardzo miła atmosfera, dziewczyny w porządku, zajęcia ciekawe i co ważne - nie przepłaca się. Moim zdaniem warto!
Zostaw swoją opinię o Szkoła Policealna PROGRES - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Szkoła Policealna PROGRES