Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Sonoco

Pracowałeś w firmie Sonoco i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
dzidziabe - 2014-09-09 12:09:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wiem że tam stawki bywają naprawdę różne w zależności od sezonu. wiecie jak się przedstawia sytuacja na chwilę obecną w sonoco? już kiedyś pracowałam i wiem że bywa ciężko ale to taki typ roboty. wiecie czy teraz łatwiej można przypisac się do jakiejś konkretnej maszyny lub może nawet zostać jej koordynatorem? fajnie by było dorwać jakiegoś sata albo gifa dla siebie na stałe, byle nie iść na bulki:) wiem że można też załapać się na stanowisko kontroli jakości (nie na tej maszynie), wiecie czy rzeczywiście istnieje taka możliwość teraz? pozdro sonokowcy
zdjecie uzytkownika
catharine - 2014-09-09 13:14:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [IQ - 2014-01-30 00:10:19]:
ty masz czelność pisać o wykształceniu a robisz błędy jak pierwszoklasista WYKRZTAŁCENIE litości
zdjecie uzytkownika
HEDEMORA - 2014-09-14 11:33:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [krokodylek - 2014-09-08 12:21:38]:
Witam
Na czym konkretnie polega praca pakowacza,co dokladnie robi sie w sonoco?prosze o szczegoly.Czy naprawde jest tak tragicznie?
serdecznie pozdrawiam
hedemora
zdjecie uzytkownika
sONOCO pracowałem - 2014-09-20 00:20:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
witam wszystkich jesli chodzi o opinie SONOCO to jak dlamnie kicha traktują tam ludzi jak roboty trzeba zapierdalac i nic z tym nie zrobisz jesli ktos szuka pracy to nie tam unich mozesz sobie dorobic jesli bedziesz pracował a nie czekał na smsa ze nie przychodzisz do pracy bo niemaja zamówien
Co do niebieskiego swiatelka to brałem udział u przeszkoleniu osob i wiem jak ta jest zadadza pytania na ileś osób kto odpowie to zaliczył szkolenie ale kto nie odpowiedział wogóle tez został przeszkolony i uzyska niebieskie swiatełko
- ale nat bym sie niepchał bo dostaje sie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiecej pracy
CO do odwołan to jest tak ze jesli sie niesprawdziasz i nieznajda za ciebie innej osoby to wrócisz a jesli znajda to mozesz sie pozegnac z praca
bo za kazda nowa osobe dostaja pieądze niewazne skad i ile tego nie moge powiedziec
Krótko mowiac o Sonoco wiem wszystko oczym chciałem sie dowiedziec Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ss - 2014-09-22 11:29:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Pracowałem tam jakiś czas w 2008 roku, a jak czytam niektóre posty, to widzę, że czas stanął w miejscu. Jak takie dziadostwo może funkcjonować?
zdjecie uzytkownika
IQ - 2014-09-27 20:38:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [HEDEMORA - 2014-09-14 11:33:43]:
Kaśka Piłaś , nie pisz!!!
zdjecie uzytkownika
Tyracz - 2014-09-30 20:41:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Od tygodnia pracuje w Sonoco w Łodzi. Pracuje tylko w weekendy i dojeżdzam darmowym busem 50 km. Pracuje 8 godz,płacone mam za 10 ( 2 godz wliczone jako dojazdy). Brutto 14,20 netto 11,50 na tygodniu 9,50 i 7,20. Po dwóch dniach ( sob i niedz około 230 zł ). Tak więc reasumując 2 dni w weekendy moje to ponad 3 dni zwykłej osoby na tygodniu,oczywiście pracuje przez agencje . W razie pytań odpowiem,ale tylko ładnym paniom 17-23 lat na adresie czarmilion@interia.pl. Nie no joke odpowiem wszystkim ;d (prawie )
zdjecie uzytkownika
stosik - 2014-10-01 10:45:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niedawno skończyłem swoją przygodę z sonoco. Moja opinia jest taka że jest to praca na produkcji, za niewielkie pieniądze, czasami jest ciężko a czasami lekko. Ale czego się spodziewać od pracy do której przyjmują prawie wszystkich. Moim zdaniem jeżeli ktoś chce tam pracować i nie jest totalnym debilem to czemu nie. Druga strona jeżeli szukasz pracy a masz możliwość zarobić to idź. Co do światełek to lepiej być żółtym bo wtedy ma się lżejsze prace, na niebieskim trochę ciężej ale przynajmniej nie błąkasz się po hali i szukasz stanowiska do pracy. Polecam jako prace tymczasową (przez agencję) albo na stałe i się starać.
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-10-01 12:08:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przez jaką agencję pracy najlepiej poszukiwać pracy dorywczej, np. weekendowej?
zdjecie uzytkownika
robot - 2014-10-07 16:28:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dostajesz też wspólna szafkę z obcą osobą na jeden klucz i wspólna szatnia kobiet z mężczyznami. Więc jesli jesteś danej religii, wyznania, albo masz silne poczucie prywatności to możesz przeżyć szok!!!
zdjecie uzytkownika
aaa - 2014-10-09 16:09:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [krokodylek - 2014-09-08 12:21:38]:
Przez jaką agencję można składać CV do Sonoco?
zdjecie uzytkownika
pipi - 2014-10-13 10:05:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Hej, powiem tak każda osoba jest inna i w czym innym się sprawdza...jeżeli masz zdolności manualne, szybko się uczysz i nie jesteś powolny jak "żółw" to się nadajesz. Dla nowicjuszy, najlepiej znaleźć sobie stałą maszynę (albo grupy maszyn jak illigi (ig), mb czy bagsiarki (bgr)), spytać operatora czy ma kompletny skład i czy można przychodzić (jeśli się praca spodoba). Dla mnie praca i przede wszystkim ludzie, na których trafiłam najlepsi...gdyby jeszcze kasa była wyższa, ale to inna sprawa
zdjecie uzytkownika
fenek - 2014-10-28 11:56:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
słyszałem różne plotki że czasem nie ma zleceń i się nawet pół miesiąca niue pracuje a czasami nawet rano spod bramy odsyłają? prawda to kochani? no i przede wszystkim czy takie postojowe jest płatne lub w jakikolwiek sposób wynagradzane pracownikowi? nie chciałbym tak w kratkę pracować. da się od razu przypisać na stałe do jakiejś maszyny i ile się ewentualnie czeka żeby zostać koordynatorem maszyny?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-11-09 13:09:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje 3 miesiąc [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakich mało. Panie z agencji progres nawet dzień dobry nie umieją wyksztusić z gardła, kolejna rzecz brak szafek żeby zostawić rzeczy musiałam 4 razy pod rząd zostawiać rzeczy i potem po zejściu poprzedniej zmiany przyjść po kluczyk do szafki, a na pytanie dlaczego nie mogę zostawić u ochroniarzy rzeczy nie uzyskałam konkretnej odpowiedzi! Dwa te chol...e noski więcej z nich szkody niż porzydku juz wiele razy słyszałam jak ktoś sobie zęby wybił nawet widziałam niezmytą krew na podłodze przy szatni, które zresztą od jakiegoś czasu zaczynają się robić integracyjne, czego niestety dośweiadczyłam. Zarobki śmieszne pytają się ludzi czy zostaną na 12h w pracy zmarną złotówkę więcej do godziny! i zachęcają do przyjścia tak jak mnie zachęcała laska w święto masakra!!
zdjecie uzytkownika
emo - 2014-11-13 19:42:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jest moja praca marzeń, tyle żyletek, że ho ho
zdjecie uzytkownika
IQ - 2014-12-14 19:52:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [catharine - 2014-09-09 13:14:07]:
O co ci chodzi niedojdo!
zdjecie uzytkownika
Debridad - 2014-12-20 11:23:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Chodzą słuchy że Gillette nie przedłuży umowy z Sonoco!
I dobrze już dawno powinni zerwać umowę z tym popaprany zakładem
zdjecie uzytkownika
Dziewczyna z Mazur - 2014-12-23 16:08:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wszystkim pracownikom życzę zdrowych,spokojnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w Nowym Roku:)Do zobaczenia w sobotę:)
zdjecie uzytkownika
aniołek - 2015-01-06 13:46:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tam pracuje taka Edzia blondyna. Jeszcze niedawno pracowała przez agencję a teraz przeszła do sonoco. Jaka ona teraz czuje sie ważna hihihi. Nie wiem czy trzeba jej zazdrościć kariery czy co ...? hihihi. Chodzi dumna i blada i drze mordę na nowe dziewczyny. Dziewczyny nie dajcie się tej gł..j gąsce!!!
zdjecie uzytkownika
aniołek - 2015-01-07 00:13:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
i dodam jeszce ze dziewczyny z MAzur są w porządku:):) Pozdrawiam serdecznie:)
zdjecie uzytkownika
Dziewczyna z Mazur - 2015-01-07 15:48:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [aniołek - 2015-01-07 00:13:10]:
Staramy się :)Również ślemy pozdrowienia z Mazur :)
zdjecie uzytkownika
Dziewczyna z Mazur - 2015-01-07 15:55:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.Mam pytanko.Czy to prawda,że na styczeń miało być duże zamówienie i mieli zatrudnić dodatkowo jeszcze 200 osób?Dziękuję za odp:)Zależy mi na tej pracy,nie jest ciężko,ludzie są sympatyczni,tylko przejazdy są trochę męczące,no i te odwołania :(
zdjecie uzytkownika
zdunskowolanin - 2015-01-08 18:39:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuję w sonoco od września dojeżdżam darmowym busem 50km.praca nie jest zła czasami tak lekka ze się spać chce operatorki miłe na żadną co się wydziera nie trafiłem. Od taśmy można odchodzić bo chodzą osoby i zastępują cię. POZDRAWIAM NAJLEPSZA ZMIANĘ B.
zdjecie uzytkownika
SKK - 2015-02-05 11:05:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w Sonoco od października u.r., jako praca dorywcza ok, operatorzy różni, ludzie pracujący także, jeśli jesteś odporny psychicznie i szybko uczysz się, poradzisz sobie. P.
zdjecie uzytkownika
oszusci - 2015-02-18 19:52:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca niby ok ale ciezko jest i troche nudno.trzeba uwazac na firme posredniczaca fe...ix.oszukuja na pieniadze przy kazdej wyplacie.twierdza ze cie nie bylo w pracy a ty sumiennie chodzisz.zapisujcie kazdy dzien i maszyne tylko tak mozna potem udowodnic ze sie pracowalo
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sonoco
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Sonoco?
Zadaj pytanie