Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Sonoco

Pracowałeś w firmie Sonoco i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
SKK - 2015-02-05 11:05:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w Sonoco od października u.r., jako praca dorywcza ok, operatorzy różni, ludzie pracujący także, jeśli jesteś odporny psychicznie i szybko uczysz się, poradzisz sobie. P.
zdjecie uzytkownika
oszusci - 2015-02-18 19:52:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca niby ok ale ciezko jest i troche nudno.trzeba uwazac na firme posredniczaca fe...ix.oszukuja na pieniadze przy kazdej wyplacie.twierdza ze cie nie bylo w pracy a ty sumiennie chodzisz.zapisujcie kazdy dzien i maszyne tylko tak mozna potem udowodnic ze sie pracowalo
zdjecie uzytkownika
major - 2015-04-20 18:09:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
zdjecie uzytkownika
kiki - 2015-05-13 13:01:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam. TRAGEDIA
zdjecie uzytkownika
xnjxjc - 2015-06-08 14:25:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tam jest teraz tak bo zadzi pieprzony chinczyk ktory nawet po polsku nie umie rozmawiac po polsku tam jest dobra praca dla studentow ktorzy chca sobie dorobic ale nie dla kogos kto ma wieksze potrzeby chyba ze robisz przez firme albo zapisujesz sie jedziesz na drugi dzien i okazuje sie ze nie ma cie na liscie i wracasz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tyle
zdjecie uzytkownika
bella - 2015-06-17 11:49:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@xnjxjc proszę nie czepiać innych narodowości, a z tego co wiem chińczycy są idealni i doskonali jeśli chodzi o zarządzanie, chciałabyś być na ich poziomie zawodowych możliwości, zazdrościsz. jeśli na niższych stanowiskach jest ci tak źle to proszę startuj wyżej, szukają teraz np. iżyniera utrzymania ruchu i eletryka-automatyka
zdjecie uzytkownika
... - 2015-06-30 19:36:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Powiedzcie coś wiecej o agencji f..nix. Aplikowałam tam i jutro jadę na szkolenie. Ile straciliście z wypłaty przez ich oszustwa?
zdjecie uzytkownika
filip - 2015-08-05 02:08:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [... - 2015-06-30 19:36:30]:
nie do końća wiem jaki to ma związek z opiniami o sonoco , ale ok, dyskutujcie sobie, a ja wrócę do tematów już bezpośrednio tej firmy. Wiem , że w ostatnich tygodniach poszukiwali dość intensywnie osób na stanowiska elektromechanika oraz magazyniera, bo osób takich własnie bardzo tutaj brakuje ....
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-08-10 23:33:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Sonoco Łódź co złodziejska firma!!! Pracujesz starannie i sumiennie. Zdarza się nagle wypadek nie na twojej zmianie, a oni wymyślają ci odpowiedzialność zbiorowa i zapierdzielają ci po premii. Co jakiś miesiąc znajdują jakąś wymówkę. Pakowacz i operator opluwani są jawnie w twarz, przez kierownictwo i dyrekcję w Sonoco. Nie zatrudniajcie się do tej firmy!!! Tylko nerwy stracicie.
zdjecie uzytkownika
user - 2015-08-25 21:08:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [stosik - 2014-10-01 10:45:10]:
Dyrekcja Sonoco robo kpiny. Zatrudnili weekendówkę, żeby pracownicy nie mogli dorabiać. Zabierają miesięczną premię wszystkim, wydłużyli czas pracy o 5 minut, weekendówce płacą 1925 zł brutto na miesiąc, a pracownikom 1770 zł brutto na miesiąc! To skandal!
zdjecie uzytkownika
Adam - 2015-09-04 15:10:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem czy widzieliście ale teraz w firmie można starać się o pracę na kilka stanowisk widziałam oferty między innymi na stanowisko magazyniera, specjalisty do spraw zarządzania łańcuchem dostaw,operatora wtryskarek w Kutnie i Strykowie, elektromechanika we Wrocławiu i Strykowie, może warto spróbować..
zdjecie uzytkownika
unborn - 2015-09-07 01:23:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [robot - 2014-10-07 16:28:42]:
nie prawda szatnie sa podzielone na meskie i damskie a szafki sa pojedyncze chyba ze przez agencje to po zakonczeniu pracy oddajesz kluczyk i nastepym razem otrzymujesz inna pojedyncza szafke
zdjecie uzytkownika
unborn - 2015-09-07 01:34:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co do tego "skandalu" jak to zwie przedmówca jesli chcesz zawsze mozesz przejsc na weekendy z tego co jest mi wiadomo to nie robia problemow tylko tak kolorujesz owszem 1950 tylko pracujesz 12h w kazdy piatek sobote i niedziele bez wzgledu czy wypada swieto czy tez nie ...praca jak kazda inna czasami ciezka czasami az za lekka
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-09-07 18:20:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potrzebni są mechanicy, elektrycy i magazynierzy ale na zmianę weekendową. Który szanujący się specjalista ma zamiar iść na weekendy do pracy? Stawka najniższa z tych wszystkich firm w województwie łódzkim.
zdjecie uzytkownika
Jaksor - 2015-09-10 06:45:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [emo - 2014-11-13 19:42:12]:
Co to "porzydek"?
zdjecie uzytkownika
Karafka - 2015-10-01 15:34:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam! Pracowałam na zmianie weekendowej i bardzo się rozczarowałam.Jestem spoza Łodzi i dojeżdżałam. Pani brygadzistka, w koszulce ratownika - chamidło jakich mało. O dziwo, zamiast solidarności i w miarę fajnego przyjęcia to najbardziej dowalały nam w pierwszych dniach pracy pracownice z Łodzi.Niektóre to naprawdę wredne baby. Praca na krótka chwilę,więcej nie idzie wytrzymać.
zdjecie uzytkownika
filip - 2015-10-04 19:55:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Karafka - 2015-10-01 15:34:53]:
W poprzednie firmie zaprzepaściłem swoje szanse na sukces przez konflikt z jednym z kierowników. Mam nadzieję , że tym razem uda mi się zrobić lepsze wrażenie na szefostwie. Miałem nadzieję , że jest to jedna z tych firm w których idzie się zatrzymać na dłużej, ale widzę , że to nie do końca musi być prawda
zdjecie uzytkownika
Krzysztof - 2015-10-13 15:12:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [IQ - 2014-12-14 19:52:42]:
Jestem pracownikiem sonoco, jako praca nie jest zła, lecz Ludzie tam pracujący sami sobie robią po złości, możliwe że dlatego że robi tam około 1500 osub .wchodzenie kierownikiem w dupe jest na porządku dziennym i obrabianie komuś dupy jak kogoś się niezna ,płaca cuż tu dużo wymagać jak to w Polsce zawsze będzie mało,były w firmie niedawno podwyżki lecz śmieszne bo zwykły pracownik dostał średnio 70 zł. A musi zasuwaci jak operator co ma 2.800 a pakowacz 1.400 gdzie tu sens i Logika pracodawcy do pracownika
zdjecie uzytkownika
Menix - 2015-10-18 14:45:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Prawie od 2 miesięcy pracuję przez agencję F..ix. Ogólnie nie mogę narzekać, praca ma swoje plusy i minusy, ale jak dotychczas rażących uchybień wobec zasobów ludzkich nie stwierdziłem. Plusy dodatnie i ujemne przedstawiają się następująca:

+ stawka od 9,50/h do 10,90/h brutto nie jest porażająca, ale na czas i na pewno, pod warunkiem że nie zapomnimy odhaczyć się w biurze i wpisać na co najmniej jedną listę kontroli operatora C Z Y T E L N Y M I D R U K O W A N Y M I L I T E R A M I. Jestem w stanie zrozumieć żale i jęki na warunki bytowe nielegalnej emigracji z krajów, gdzie analfabetyzm sięga 80%, ale żeby o takich rzeczach zapominali ludzie z ukończoną przynajmniej podstawówką, a potem żalili się na nie rozliczoną dniówkę to nieporozumienie

+ agencja nie płaci za dojazd, ale też nie łupi potrójnej wartości za okulary ochronne, koszulki firmowe ani rękawiczki

+ nie wiem kto ani gdzie zaobserwował szatnie koedukacyjne (są 4 dla kobiet i 2 dla mężczyzn), ale w tej dla mężczyzn z agencji widziałem co najwyżej sprzątaczki z Sodexo

+ koleżanki które pracowały na sortowni InPost mają porównanie, więc bardzo chwalą sobie kadrę zarządzającą, sam raz tylko trafiłem na niemiłego operatora; o wiele bardziej uciążliwi byli niektórzy szeregowi pracownicy, szczególnie w bardziej czcigodnym wieku-jeden dziadek zdjął buty i śmierdziało na pół hali bo go paluszek pije, inna baba bawiła się w operatora ustawiając ludzi i czepiając się o co tylko się dało, ale takimi typkami lepiej nie przejmować się, mieć swój własny rozum i robić swoje

+ dotychczas nie było problemów jeśli potrzebowałem dnia wolnego lub przenieść się na inną zmianę, choć przepisowo musi być 12-godzinna separacja między kolejnymi dniami pracy

+ jeśli nie zrobisz czegoś głupiego, a w razie potrzeby nie obawiasz się poczekać na operatora i go zapytać, to praktycznie w każdej chwili można się w Sonoco bądź to zatrudnić, bądź zwolnić, szczególnie pracując przez jedną z (obecnie) 4 agencji. Tam zawsze cię przyjmą.

- mężczyźni muszą się liczyć z dużym wyciskiem, szczególnie jeśli jest ich zbyt mało na zmianie; bywało że dźwigałem 19-kilowe kartony (składaki w żargonie firmy), obsługiwałem komponenty (jako materials) na 2 sąsiednich liniach lub pakowanie do kartonu, wagę, układanie na palecie i odwożenie pustych trejek w pojedynkę, w 2 ostatnich przypadkach nie bez znacznej pomocy operatorów

- 20 min przerwy to stanowczo za mało, szczególnie jeśli pracownicy agencyjni nie mają na kantynie nawet współdzielonych szafek, a mężczyznom połowę czasu zajmuje zejście z hali, powrót i długie marsze do szatni i z powrotem

- jeśli ktoś chce zainwestować to dobrze aby zaopatrzył się we własne buty z metalowymi ochronnymi końcówkami, lub przynajmniej w twarde solidne typu kozaki-nosy do butów śmierdzą, często są porozrywane, podwiązanych nie da się założyć, a w miękkie obuwie wrzynają się

- jeśli nie wejdziesz w łaski któregoś z operatorów lub pracujesz na stałą (zwykle nocną) zmianę to licz się z tym że będziesz miotany po hali po różnych maszynach i w różnych zespołach, nigdy nie wiedząc gdzie i z kim będziesz pracować

- ostatnio skasowali darmową kawę i herbatę w automatach, podobno dlatego że niektórzy (zwykle Ukraińcy) tankowali sobie do termosów na zapas

- SMS o odwołaniu (dostałem takich 5) przychodzi 2-3h przed wyjazdem, ale jeśli my chcemy się odwołać to musimy poinformować o tym 48h wcześniej
zdjecie uzytkownika
Luzak - 2015-11-03 22:59:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się @Krzysztof, że w takich miejscach niestety łatwo o takie zachowania. Firma jest duża, jak sam napisałeś, zatrudnia blisko 1500 pracowników, więc to jest taka mała, wewnętrzna wojna pewnie. Każdemu zależy na tym, by iść wyżej, awansować, dostać premię i pewnie stąd takie zachowania do siebie nawzajem..
zdjecie uzytkownika
Sandrasandra13 - 2015-11-26 15:01:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jutro idę na szkolenie,babka z progresu powiedziała że 11,80 brutto a dycha na rękę
zdjecie uzytkownika
kaja - 2015-11-26 21:25:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Zauważyłam, że firma Sonoco poszukuje kogoś na stanowisko elektromechanika w dziale utrzymania ruchu we Wrocławiu. Oferta pracy bardzo fajna, bo jest umowa o pracę, opieka medyczna, karty sportowe, no wygląda to nieźle. Zapewniają również miłą atmosferę pracy. Ktoś z was może już pracował na takim stanowisku i może powiedzieć coś więcej?
zdjecie uzytkownika
lll - 2015-11-29 00:57:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kaja - najważniejsze dla stabilnego zatrudnienia jest właśnie umowa o pracę, więc super, że ta firma to zapewnia. Jeszcze opieka medyczna dodatkowo to umila.
zdjecie uzytkownika
tabletka - 2015-12-01 12:46:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@III a wiadomo że to zależy jakie stanowisko. w ofercie widzę że o umowie o pracę nie wspomnieli, ale skoro takie wielkie zadania jak konserwacja prku maszynowego więc powinna być umowa
zdjecie uzytkownika
pawrek - 2015-12-03 16:06:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a nie wiem czy nadal to ogloszenie jest aktualne chociaz nadaj jest w systemie, wiec moze jeszcze nie zamkneli rekrutacji i nadal kogos szukaja, mysle ze szczogow mozna dowiedziec sie na rozmowie
zdjecie uzytkownika
Sonocowiec - 2016-01-10 00:41:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [unborn - 2015-09-07 01:34:58]:
Prawda jest taka że jak w weekendy wypada jakieś święto to weekendówka nie pracowała i nie pracuje!!!
zdjecie uzytkownika
1q2w3ert5yu - 2016-01-10 14:37:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzialem wlasnie ze rekrutuja teraz w Strykowie i to na kilka stanowsik na przyklad na elektryka- automatyka yutrzymania ruchu czy inzyniera procesu..
zdjecie uzytkownika
trutek - 2016-01-22 21:01:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co więcej rekrutują też w łodzi na analityka ds baz danych i administratora magazynu do strykowa. nie piszą nic konkretnie o tym co oferują, ale zdania o nich słyszałem raczej dobre
zdjecie uzytkownika
sowa - 2016-01-25 15:37:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bo to jest dobra, rozwijająca się firma, dlatego uważam, że warto do nich aplikować. chociaż na analityka ds. baz danych to na pewno musisz mieć doświadczenie na podobnym stanowisku
zdjecie uzytkownika
anonimowy - 2016-02-13 16:28:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma sonoco morze jest dobrze rozwijającą się firma dbająca o swoich pracowników ale tylko o swoich powtarzam ludzie zatrudnieni przez agencie są okradani nie tylko z urlopu muszą płacić za wszelkie szkolenia przed przyjęciem do pracy mówi się że stawka godzinowa jest 11.60 brutto po paru dniach pracy dostajesz umowę zlecenie ze stawką 9.50 brutto to agencja progres nie polecam.
zdjecie uzytkownika
kompelk - 2016-02-13 17:49:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlatego koniecznie musisz się starać zatrudnić bezpośrednio w firmie Sonoco @anonimowy. Bo agencja zawsze coś Ci utnie. A z Sanoco można podpisać nawet i umowę o pracę.
zdjecie uzytkownika
tartak - 2016-02-26 09:22:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (9)
Macie tam w Łodzi słynnego Youtubera Mateusza Kupca. Jego wyjątkowe filmiki na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] np. grożenie internautom nożem czy tasakiem pod wpływem alkoholu to już epicko
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
tartak - 2016-02-26 09:58:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (10)
Ps. Proszę sobie wpisać w wyszukiwarce [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> "Nachlany Tiger Bonzo Grozi Tasakiem Że Pozabija Wszystkich "
bo nie można wkleić linku do YT.
zdjecie uzytkownika
oll - 2016-02-26 10:59:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hej! wydaje mi się, że spokojnie można tutaj zaorbić do 2000 zł na podstaie jako Specjalista ds. wdrażania nowych inicjatyw, bo masz też premie dodatkowe zawsze to na plus jest.
zdjecie uzytkownika
Woychuk - 2016-02-29 20:21:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niech ktos napisze jak sie pracowalo z bonzem
zdjecie uzytkownika
Jot - 2016-02-29 20:28:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@oll pytanie, czy zarobek DO dwóch tysięcy to kwota satysfakcjonująca. Jak dla mnie to powinno być minimum w Sonoco, ale widocznie jestem lekko naiwny.
zdjecie uzytkownika
Kierownik - 2016-03-01 03:18:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Michał Kupiec to osoba która nie nadaje się do żadnej pracy. Brak mu podstawowych umiejętności psychomotorycznych, koordynacji ruchowej oraz logicznego myślenia. Każda próba samodzielnego wykonywania pracy kończy się katastrofą. Powiązanie z wyżej wymienioną osobą przynosi nam wymierne korzyści, w związku z tym jesteśmy zmuszeni do zerwania współpracy.
zdjecie uzytkownika
Van Helsing - 2016-03-01 11:24:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Cześć
Ile realnie jest w stanie się zarobić w tej firmie przez agencję, pracując na jedną zmianę ? i jeszcze czy często wypadają dni w których nie ma pracy i karzą nie przychodzić ?
Pozdro
zdjecie uzytkownika
x - 2016-03-01 15:08:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
jak się z tigerem pracuje xddd?
zdjecie uzytkownika
Łodzianin - 2016-03-01 15:38:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam mam pytanie czy Mateusz Kupiec zachowuje sie w pracy tak samo jak na filmikach które wrzuca na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czyli czy jest agresywny i ordynarny.Z góry dziękuje za odpowiedzi
zdjecie uzytkownika
Waszka G 24 - 2016-03-01 21:29:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
z tego co wiem to bonzo robi na czarno
zdjecie uzytkownika
1899 - 2016-03-02 23:14:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zatrudniłem się w Sonoco przez agencję Feniks, co do Feniksa to w zasadzie nie mam żadnych zastrzeżeń, spoko jako agencja pracy.
Jednak ta pożal się Boże WIELKA FYRMA to dla pracowników agencji (w szczególności młodych chłopaków) istny łagier. Robota ta ma 2, lub jak kto woli 3 plusy:
1. Stawka (dla studentów) 9zł/h netto to całkiem spoko stawka
2. Elastyczny grafik - idziesz kiedy chcesz.
3. Dopóki masz "żółte światełko" to jeszcze idzie przepracować.

Opiszę może krótko typowy dzień pracy w Sonoco:
Przychodzisz, zakładasz śmierdzące jak odbyty niektórych pań operatorek noski. Idziesz na przydzieloną Ci maszynę, okazuje się że pan OPEŁATOŁ już ma swój skład i idź se szukać roboty pionie. Zgarnia Cie jakaś raszpla, po facjacie już widzisz wylewającą się frustrację z niepięknej buźki. Jeśli masz niebieskie światełko musisz: składać składaki (czyli zwykłe kartony, ale składaki brzmi bardziej prestiżowo dla ubogich umysłowo logistyków firmy), oklejać je, układać je na palecie, ostretchować, załatwić sobie sam paleciaka, wywieźć paletę, oczywiście w międzyczasie sprawdzać czy maszyna prawidłowo nakleja etykiety, lub numery seryjne. Jeśli nie jesteś w stanie tego zrobić, a nie jesteś, bo się tego nie da zrobić tak żeby nie było zastoju, to pani OPEŁATOŁ miesza Cię z błotem. Nie przytoczę żadnych cytatów, bo post zostałby usunięty ze względu na wulgaryzmy. Jak Ci się uda przetrzymać zmianę, to wychodzisz z tego "zakładu pracy", nad bramą brakuje tylko napisu "Arbeit macht frei". Generalnie nie polecam.

PS. Podczas mojej krótkiej przygody z Sonoco zaobserwowałem bardzo nieprzyjemną rzecz- mianowicie, operatorzy zachowują się jakby chwycili Pana Boga za nogi tym, że mają pozycję jakiegoś śmiesznego operatora w śmiesznej firmie Sonoco i poniewierają ludźmi - czy to młody chłopak/dziewczyna, czy chcący dorobić do emeryturki dziadkowie/babcie. Do Operatorów- serio? Uważacie że taką pracą zdobyliście świat? Gratuluję Wam ambicji, a w zasadzie to jej braku, gratuluję też przebiegłości i cwaniactwa w chwilach, kiedy winna zastoju jest eksploatowana 24/7 maszyna, a obrywa się pracownikom (najczęściej agencji). Sami nie potraficie rzetelnie i uczciwie pracować, więc wyładowujecie frustrację na innych pracownikach. Taka rada- panowie operatorzy niech przed pracą rozładują napięcie w łazience, a panie niech rozładują je zadbaniem o rozstępy na zadzie, czy jakkolwiek inaczej.
Nie chcę być niesprawiedliwy jednak i przyznam, że podczas półrocznej pracy trafiłem na 4 lub 5 całkiem sympatycznych panów Operatorów i pań Operatorek- mieli coś, czego nie ma 85% pracujących tam GRUBYCH RYB (czyli patologicznych operatorów) - szacunek dla drugiego człowieka.

Na pohybel!
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2016-03-03 18:38:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jakiś czas temu byłem na rozmowie , chodziło o pracę w biurze. Rozmowa z panienką z HR i kierowniczką.Jechałem specjlnie z innego miasta, miałem duże problemy żeby wydostać sięz pracy. Wydaje mi się ze w tak dużej firmie, powinny obowiązywać dość podstawowe zadady kultury jak informacja zwrotna dla kandydata. To że nie byli zainteresowani ok, ale Panienka jedna z drugą mogłyby wysłać mail. Tak dzisiejszych czasach robią duże firmy,więc nie za dobrze to świadczy o poziomie HR. Tomek
zdjecie uzytkownika
bubas - 2016-03-04 14:00:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Czy Mateusz Kupiec znany youtuber Tiger Bonzo nadal tam pracuje?
zdjecie uzytkownika
Tiger_Bonzo - 2016-03-14 03:06:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
I CO TROLLE HEJTERZY GIMBUSY WYPAD
zdjecie uzytkownika
Elebele - 2016-03-17 09:32:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja byłem zatrudniony przez Fenixa, praca może nie była trudna ale męczyła psychicznie. I to jak tam traktują pracowników, co chwilę odwołują. Niby na żółtym światełku jest 9,5zł brutto a i tak coś z tego zabiorą. Bywa że w ciągu miesiąca przepracuję się 8-10 dni. Co do szkoleń na niebieskie światełka tragedia, wszystko ustawione by zaliczyli tylko Ukraińcy nawet jeśli na wszystkie odpowiedzi odpowiedziałeś dobrze to i tak nie zaliczyłeś. Teoretycznie po 2 nie zdanych wyrzucają.
Jeśli ktoś chce pracować i zarobić to nie polecam chyba że bezpośrednio przez Sonoco ale tam też nie ma kokosów bo najniższa mają.
zdjecie uzytkownika
zzzzas - 2016-03-20 21:13:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca nie jest ciężka ale to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Szukają okazji żeby zaj*bać komuś z wypłaty. Jak chcesz wziąć wolne to musisz według określonych godzin których oni nie podają a jeśli się spóźnisz to 30zł kary. A sami potrafią napisać 2-4 godzin przed zmianą by przyjść lub nie przychodzić. Agencja FENIX o której mówię nie polecam nikomu.
zdjecie uzytkownika
itkk - 2016-04-08 13:47:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jeszcze zależy jakie obejmuje stanowisko, na zarobki na pewno nie można narzekać jak się jest handlowcem czy też pracuje się na na stanowisku kierownika @zzzzas, zarobki bowiem przekraczają 4000 złotych
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Zatrudniłem się przez agencję Fenix. Nie było żadnych problemów, zaproponowali już następnego dnia szkolenie wstępne, a po tygodniu (poprosiłem o kilka dni na uporządkowanie swoich spraw) rozpocząłem pracę.
Pytania: Nie było pytań innych niż te w formularzu do wypełnienia, jedynie upewnili się czy pasuje mi praca na 3 zmiany.
zdjecie uzytkownika
al bandzino - 2016-04-10 13:40:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
APELUJĘ DO PRACOWNIKÓW ŁÓDZKIEGO SONOCO O ZBIÓRKĘ DARÓW DLA WASZEGO KOLEGI Z PRACY MATEUSZA KUPCA. Codziennie wrzuca na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prośby o przysyłanie mu elektroniki, komputerów etc. dzisiaj sytuacja jest jeszcze bardziej dramatyczna bo otrzymał playstation3 ale nie ma środków na zakup telewizora HD, pada i okablowania a także nawigację satelitarną którą w majakach nazwał "minitabletem".
Pomóżcie waszemu koledze
zdjecie uzytkownika
(+) - 2016-04-16 13:06:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę nie obrażać Mateusza Kupca. Jest on normalnym człowiekiem. Prowadzi kanał na YouTube na który dodaje filmiki, jednak ma dużo hejterów. Piszę takie dziwne komentarze o nim tutaj . Proszę je usuwać, bo to trolling.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Sonoco!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sonoco
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert