logo Hutchinson

Hutchinson

Łódź

Opinie o Hutchinson

Benek 2016-03-30 08:58:14
witaj Kumaty na Zkładowej to pewnie też na Kurczakach podwyżka wynosiła (usunięte przez administratora) brutto przeszło z premii frekwencyjnej do podstawy
sawka 2016-03-31 09:42:55
To teraz podstawa ile bedzie wynosic?.Kurczaki
nyggus 2016-04-02 17:21:53
Każdy wie, że podstawa na Kurczakach to nogi.
10
niezdecydowany 2016-04-02 17:23:54
Praca fajna tylko nie za dobra, ogólnie ludzie mili, ale troche chamscy, płacą dobrze ale za mało, ogólnie polecam, nie warto tam pracować.
14
lodowa 2016-05-21 12:31:04
To fakt liderzy na niektórych dzialach porażka mają grono pupili a reszta może się.......normy wywindowane na formach że ledwo można się wyrobić a jak jest awaria to już w ogóle,nawet jak jest postuj to i tak wina operatora zarobki ujda ale na takie warunki to niskie
5
paweł 2016-05-29 10:37:04
Widzę ogłoszenia na Technika Procesu, ktoś może powiedzieć na czym ta praca polega?
Prawo 2016-07-03 17:31:41
Jaki bełkot. ciężko się ciebie czyta. pewnie ułomna jesteś :/
Zawiedziony były pracownik firmy Hutchinson 2016-07-11 12:06:17
No właśnie radę to sobie dawałam świetnie. Nawet szkolaca mówiła mi że bardzo szybko się wszystkiego nauczyłam i świetnie wszystko ogarniam. Ja też byłam zatrudniona na umowę o pracę i zapewniono mnie ze to będzie praca na stałe, że nie szukają ludzi na krótką metę a tu okazuje się zupełnie co innego
5
Zawiedziony były pracownik firmy Hutchinson 2016-07-11 19:26:07
Ja wypowiadając się o tej pracy to nawet największemu wrogowi jej nie polecam.
12
felipe 2016-07-24 21:45:27
cześć wszystkim, firma zamierza otworzyć w sierpniu 2017r zakład w Zawadzie k/Dębicy na docelowo ok 1000 osób. Polecacie pracę w tym zakładzie? jak ona wygląda, czy bardzo cisną kierownicy? i na jakie zarobki można liczyć na start? wie ktoś może coś więcej jak to będzie wyglądało w Zawadzie k/Dębicy?
bo sporo osób szykuje się do przejścia tam z innego dębickiego kołchozu i obozu pracy czyli TC Dębica, i nie wiem czy ryzykować i tam iść, czy czasem nie wpadnie się z deszczu pod rynnę...., bo po komentarzach wyżej tego się obawiam...
20
Floki 2016-07-26 09:15:20
Witam, pracuję w Hutchu kilka lat i jestem zadowolony. Mam porównanie do innych firm, więc wiem co piszę. Na pewno dużo zależy od lidera na jakiego się trafi, ale wiem, że mój się stara. Pozdro.
2
Randgon 2016-07-29 09:31:54
Hutchinson to jeden z większych pracodawców w Łodzi. Cały czas poszukują pracowników na różne stanowiska. Polecam zajrzeć na Pracuj.pl lub do takich agencji pośrednictwa pracy jak Manpower, Job Impulse lub Adecco.
Tool 2016-08-05 13:48:32
Po ośmiu latach na kilku stanowiskach, od operatora do technika procesu, napiszę tylko tyle: kolesiostwo, układy, kablowanie i wymagania z sufitu wzięte. Stawki bez żadnej rewelacji, średnia łódzka fabryczna ;) premie uzależnione od widzimisię kierowników i liderów (nomen omen co poniektórzy to nieuki po podstawówce, zdarzają się też okazy typu kierownik czy "specjalista" po zasadniczej zawodowej). Plany produkcyjne wyśrubowane maksymalnie, nie obejmujące żadnych sytuacji awaryjnych ani innych przypadków losowych liczone wyłącznie w/g maksymalnej wydajności maszyny, podobnie jest z indywidualnymi normami dla operatorów na poszczególnych maszynach. Naiwnym liczącym na umowę z firmą po okresie przepracowanym jako agencyjny najemnik od razu rozwiewam wszelkie nadzieje - kiedy przyjdzie pora na angaż od Hutchinsona agencja pracy skieruje was do innej fabryki (wynik zmowy między firmą a agencjami pracy. Celem H jest utrzymywanie stałej kadry na poziomie max. 20% i stałe posiłkowanie się najemnikami z agencji - w zależności od aktualnych potrzeb wynikających z zamówień klientów). Tak więc nie liczcie na zbyt wiele, bo się rozczarujecie. Na kilku wydziałach już od ponad dwóch lat obowiązuje czterobrygadowy system pracy i trwają usilne starania nad wprowadzeniem go w 100% we wszystkich łódzkich oddziałach. Nagminną praktyką jest zmuszanie załogi do pracy w dni wolne, weekendy i święta - zgoda, zapłacą nadgodziny (100% za sobotę i 200% za niedzielę) ale nie ma opcji odmowy - możesz mieć wesela brata czy pogrzeb ojca albo matki, nikogo to nie wzrusza. Człowiek nie jest w tej firmie żadną wartością, ludzi zawsze można wziąć z agencji. Odszedłem stamtąd i nie żałuję (niemniej nadal wiem co się obecnie wyprawia w tym cyrku). Kandydatów do narzędziowni i Działu Utrzymania Ruchu ostrzegam podwójnie - trzymajcie się z daleka od Hutchinsona, wszystkie obsuwy z planami produkcyjnymi są zwalana na służby techniczne, które odczuwają to dosyć boleśnie przy wypłatach... Kompletny brak szacunku dla wykwalifikowanych fachowców. Firma jest dobra dla wszelkiej maści karierowiczów lubiących robić wszystko cudzymi rączkami, kłamać, donosić i zwalać swoje nieudolne czyny na innych. Nie polecam współpracy z Hutchinsonem, szczególnie dobrze wykwalifikowanym fachowcom radzę unikać tej firmy.
23
Tool 2016-08-05 14:27:47
Miałem dosyć długo całkiem dobrze, kiedy był francuski dyrektor to była naprawdę najlepsza fabryka w Łodzi i nie jest to tylko moja opinia. Kiedy Francuza zastąpił Niemiec nadal była to najlepsza fabryka w Łodzi. Kiedy Francuza zastąpił Polak przyszedł moment na zebranie się w garść i poszukanie innej pracy, bo Hutch już nie był najlepszy. Niektórzy próbowali walczyć, zakładali związki, na jednym z działów, konkretnie na Seacie nawet kiedyś chcieli strajkować na nocnej zmianie, kabaret z tego wyszedł... stare czasy :) Dzisiaj nadal mam kontakt z paroma osobami tam zatrudnionymi, więc z sytuacją jestem na bieżąco. Wiem, ze jest o wiele gorzej niż wtedy, gdy odchodziłem. Klika się zrobiła. Ponownie ostrzegam, nie polecam, stanowczo odradzam. Każdy zrobi jak zechce (albo jak zmusi go życie).
11
gośćiu 2016-08-08 22:21:18
Ok. 6kPLN
7
bobi 2016-08-18 23:35:58
Kurczaki najstarszy i najgorszy zakład pracowałem okolo 1 roku.Strzelanie z ucha kierownikowi praca jedynie dobra dla pod.... I lizusów.Ekstruzja to porażka nie polecam nikomu wykorzystywane ludzi ile sie da pracujesz z litości 12h bo kierownik cie poprosił chcesz zapalić nie możesz chcesz iść na przerwę nie ma kto cie zastąpić.Kierownik cie zobaczy ze palisz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dostaniesz.Przykład linia nr7 Inżynier przyjęty na stanowisko takie powinien umieć wszystko ale jak można zapytać sie świeżego laindraivera jak zatrzymać stół gdzie spadają uszczelki .Maszyna tnaca od poczatku roku nikt nie umie jej ustawić i fotę pory główkują jak to zrobić żeby Ds nie wypier... bo sami pajace robią tam zwłaszcza pare osób z 7 lini wraz ze stary kierownikiem B....Zakład dla uchodźców jest juz lepszy niż ta firma.Bursiak to jak ludzie jadą to jak do Oświęcimia.Niedługo Imigrantów wezmą bo ludzi nie będzie.NIE POLECAM!!!A I KUR... TEZ PRACUJA W ZAKLADZIE MIALEM PRZYJEMNOSC POZNAC PARE
10
Mark 2016-08-18 23:40:41
Przyznaje racje bobi ekstruzja porażka.Nie polecam nikomu tam trafić
11
Jaa 2016-08-25 16:52:31
Zgadzam sie w 100% najgorsza firma jezeli chodzi o ul.zakladowa nie polecam raczka raczke myje !! Kierownicy z liderami (kumple do wodki ) a pracownicy - smiecie ! Premie hahaah dobre ... :/ az zal.praca po 12h . ciagle wymowki ze brak ludzi , a jak ktos nowy przychodzi nawet sie nie staraja zatrzymac ! Nic dziwnego ze przepracuja 1dzien i nie wracaja ...!!! Odradzam
11
DOF 2016-08-26 15:11:22
a mnie ciekawi jak wygląda płaca technika jakości Nr ref: 26/TQ/08/2016?
ile zarabia?dlatego stanowisko często się pojawia w Hutchinsonie?
Nowy 2016-08-30 09:58:15
Hej mam pytanie
Ile zarabia się na produkcji w Haczu?
1
Dziewczynka 2016-09-07 15:09:19
Bobi linia nr7 to TAJEMNICA! Tym co tam się działo można wszystkich odstraszyć.
Oni w życiu nie ustawią maszyny do cięcia, bo DS to podła uszczelka i współczuję tym, którzy ją właśnie produkują.
Ja dla odmiany zachęcam do pracy w Hutchinsonie, chociaż sama odeszłam bo miałam dość. Ciężka praca ale za to świetni ludzie, za którymi będę tęsknić.
Zarobki się wahały ale jak dla kobiety myślę, że w porządku. 3 zmiany 1600-1900,
4 brygadówka 1900-2200. Taki rozrzut bierze się z przyznawanych lub zabieranych premii. Warto pracować w weekendy, a na nadgodzinach się wychodzi słabo. Najgorszy kierownik odszedł więc może będzie trochę luźniej. Lepiej nikomu nie podpaść i jak ktoś się nie leni to nie wyrzucają. Ale żeby było jasne pracowici wcale nie mają lepiej.
To jest loteria albo trafisz źle albo dobrze, więc najlepiej samemu spróbować niż słuchać innych. Zresztą jest tu dużo komentarzy ludzi, którzy mają żal więc mogą być nieobiektywni. Przemiał pracowników bierze się z tego, że sami odchodzą lub podpadli kierownikowi. Sama chyba przeszkoliłam z 20 osób i nikogo już tam nie ma, bo mieli na to wy******. Jak komuś nie zależy to nic się nie da zrobić. Ale jeśli ktoś ciężko pracuje i się stara to go nie wyrzucą bo potrzebują ludzi do pracy. Był okres czas, że do pracy przychodziłam z uśmiechem na twarzy. Ale zmienił się kierownik i trochę się posypało.
1
12345 2016-09-08 23:21:12
Heee 3 tysia na produkcji to Chyba do domu nie wracasz.
1
C 06 2016-09-11 18:22:20
aby zebrać 3 000 pln trzeba robić w weekendy soboty + 100% za niedziele 200% i zebrać premie z pracę w porze nocnej jest dodatek 20% więc fajnie jak wyjdą 2 pełne tygodnie nocek to wtedy da radę te 3 000 zebrać wypłaty
2
JLR-zak. 2016-09-12 10:56:12
bez weekendów na produkcji da sie zarobić 3000 zł ??????// . to ty daj spokój z opowiadaniem bajek
2
zgadnij kto 2016-09-13 09:19:17
Jeśli chodzi o paski transmisyjne... Kiedyś było naprawdę fajnie, był rygor którego wszyscy przestrzegali i było ok. Każdy wiedział co może czego nie. Odkąd drugim kierownikiem został polaczek od siedmiu boleści, nawet nie napiszę z dużej litery bo szkoda w ogóle mu kija z gównem podać - szkoda kija i szkoda gówna na takiego kogoś - to wszystkim w biurze się w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] poprzewracało. Wprowadza swoje chore rządy, które sprawiają że to wszystko gorzej funkcjonuje, niedługo będzie można rzec, że nie funkcjonuje. Nie potrafi pewnych rzeczy i kwestii uszanować, które były od wielu lat. Dziwne, że w ciągu tego czasu, w którym on jest zwolniło się kilku wieloletnich pracowników, prawda? A co za tym idzie: presja z jego strony na np. kierowniczkę, panie z biura czy liderów jest tak straszna, że odechciewa się z nimi rozmawiać i cokolwiek tłumaczyć. Nagle wszystkie obrosły w piórka i wszystko wiedzą! Prym wiedzie pani K.S. która na niczym w praktyce się nie zna ale jest najmądrzejsza i wie najlepiej. Do tego oczywiście trzeba podpieprzyć i kierowniczce a w szczególności kierownikowi. Bez tego dzień stracony! Atmosfera robi się taka, że na samą myśl o pójściu tam człowiek słabnie, nie tylko fizycznie - przede wszystkim psychicznie. Niestety, ale ROBICIE WYKAŃCZALNIĘ PSYCHICZNĄ!!! Mam nadzieję, że pan "cudowny" T.Z. to przeczyta tudzież doniesie mu o tym jego lizodupa!!!!
12
Marcus96 2016-09-27 18:55:42
Witam .
Moim zdaniem firma jest okey co do pracowników i również co do atmosfery w pracy . Aktulalnie pracuje w hutchinaonie na kurczach i jestem po szkoleniu na finisingu na formowaniu . No i plus do tego podczas szkolenia zostałem nauczony obsługi maszyn do cięć i inny form do profili . Zarobki jak zarobki(2050zl brutto plus nadgodziny i praca w sobotę 100% a w niedzielę 200% plus dodatek za formowanie dla.formujacych) ale dla mnie akurat jest ważne zeby miec umowę o pracę i tutaj w tej firmie ja otrzymałem . Ta firma daje szansę osiągnięcia czegoś więcej zależy od szybkiego zdobywania umiejętności na danym stanowisku .
w2ert 2016-09-28 13:14:58
hej wydaje mi się ze rozmowa to jakos tam standardowo będzie wygldac zapewne tez zapytają Cie o Twoje dosiwadczenie wykszltacenie może na przykład o to jakie masz tez plany na przyszlosc co chcesz konkretnie robic ale można się trochę tez przygotowac
Natii 2016-10-25 00:06:17
Hej mam pytanko czy ktoś się orientuje gdzie mam iść do biura pośrednictwa pracy żeby złożyć Cv?Interesuje mnie praca konkretnie na ul.Zakladowej Pozdrawiam :-)
Deladoni 2016-10-25 18:06:11
jobimpulse tomaszowska posredniczy na wszystkie hutchinsony ogolnie nie polecam pracowalem na lodowej smrod chamstwo i buraki kierownictwo a teraz na nieciarnianej wcale nie lepiej no smrodu brak jedyny plus jak ktos musi pracowac to bedzie pracowal w tej zacnej firmie tak jak ja bo teraz wiekszosc takich obozow pracy wiec wykonczymy ssie wszyscy beda mieli z glowy emerytury w sejmie :)
1
mar120 2016-10-27 11:04:55
Witam,ktoś coś napisze o stanowisku operator linii na Zakładowej?
Zakochana 2016-10-29 11:36:53
Witam mam pytanie czy ktoś zna nazwisko lidera z o7 lub 08 o imieniu marcin z okolic Moszczenica dzięki za pomoc
Melo 2016-11-03 12:17:06
Praca na 2-3 formach czyli robisz za drugi etat wyzyska , na te czasy słabe zarobki .
3
pracownikkiep 2016-11-10 08:20:32
firma schodzi na dno... pracowałem 7 lat i mam porównanie co było i co jest obecnie
pion dowodzący -"kierownicy" co poniektórzy nawet nie wiem jak się dostali na to stanowisko ,mogę się jedynie domyślać!!ŻENADA!!! jak widać nie potrzeba szkoły na takie stanowisko tylko odpowiednio wiedzieć co i komu żeby je dostać...aż żal patrzeć i porównywać z innymi kierownikami na poziomie (a to już w firmie rzadkość)
liderzy-też super,bardziej z przypadku niż z doświadczenia
pracownicy-najmniej doceniani tyrać tyrać tyrać...
tylu kierowników ,kierowników kierowników nie było gdy zaczynałem pracę
teraz biurokracji zrobiło sie praktycznie tyle samo co pracowników i co chwila widziałem nowe twarze chust wie co robiące (chyba NIC bo tylko nas ganiali a oni chodzili i przeszkadzali w pracy jedynie)
bardzo dużo ludzi ,starych pracowników odchodzi tak jak ja, może przeczyta to ktoś z firmy i się zastanowi choć trochę nad strukturą firmy
ja straciłem szacunek do tej pracy poprzez: kierownictwo na poziomie szkoły podstawowej(sorry ale tak funkcja powinna mieć wyższe wykształcenie)
nie wytrzymałem choć praca stabilna i po tylu latach nawet nieźle płatna
choć szansy awansu co firma zapewnia nie zauważyłem (zawsze ktoś ze znajomością lub z kłamstwem na ustach)
zgadzam się z tym że obecnie tylko znajomości i kumplostwo jest tam na fali i
doświadczenie i bycie w czymś dobrym nie ma już znaczenia
odszedłem, zarabiam mniej niż tam ale nie żałuje!!!!
jedynie kilku osób mi żal które dalej nie mają odwagi podjąć tej decyzji co ja i UCIEKAĆ ! TEN OKRĘT TONIE!!!!!
3
Zakochana 2016-11-10 19:02:33
Siema wszystkim czy może mi ktoś pomoc szukam nazwiska lidera 07.08 ma na imię marcin i jest z Moszczenica dzięki za pomoc
2
youlll 2016-11-11 22:08:44
C07 , C08 To dział PSA czyli pewnie chodzi o Marcina Wilińskiego
Zakochana 2016-11-14 06:12:47
Dzięki za pomoc szukam jakiegoś brudu na tego rupia i krowa znajdę
youlll 2016-11-14 08:41:27
Ciężko ci będzie , a teraz jak tu napisałaś to tym bardziej nie znajdziesz , ale jak to mówią kto szuka ten znajdzie
pracownik 2016-11-14 22:29:35
Mobbing jest na porządku dziennym i toleruje sie go, ba mobber dostaje awans a ofiara do zwolnienia. Łapówki od firm zewnętrznych za możliwość pracy to tez nie rzadkość i taki Brylant i inni mają z tego dodatkowa pensje.
1
Skryty 2016-11-15 02:31:35
Siema, posiadam WJO 1 mam doswiadczenie itp.... jest sens aplikować ?
Pracują 007 2016-11-15 07:23:11
A jak osoba która stosuje lobbing ma dozwolone kolano to da radę to robić czy nie
youlll 2016-11-15 08:50:23
Witam , jak masz chęci do pracy to próbuj , a jeśli nie chce ci się pracować to daj sobie spokój
Markus 2016-11-19 10:46:42
Mam trochę problemy z kolanem i nie wiem czy jest sens tam iść. Duży jest zapiernicz?
JatoJatytoty 2016-11-27 20:45:43
Jest już ktoś w Łodzi z Dębicy albo okolic?Jak warunki zakwaterowania, jaka stawka .Jak wygląda praca?Dziękuje pozdrawiam
2
pikolo 2016-11-28 12:00:16
chyba odwrotnie czy jest już ktoś w Dębicy z Łodzi
Kochasz 007 2016-11-28 13:59:51
Witam całe grono czy ktoś zna namiary na taka mała blondynek z warkocze z Piotrkowa o imieniu ewa z 07lub 08 bo widuje ja tylko co parę dni w spalarni dzieki dzięki za pomoc
pikolo 2016-11-28 14:40:40
podejdz i zagadaj do niej
czarnulkka//19 2016-11-29 12:14:56
Nie jest żle ...( zakładowa) pracuje tam co prawda od niedawna 2 miesiace ale narazie przychodze z usmiechem na twarzy:)...najlepszy lider Passat- Tomasz-przystojny krzykliwy koles:*:*
czarnulkka//19 2016-11-29 12:20:24
a Ona pracuje na Hutchinsonie?jaki kolor koszulki
pikolo 2016-11-29 18:32:14
heh lider to pewnie "długi" a kolor koszulki pewnie żółty
Kochasz 007 2016-12-03 05:36:43
Łatwo powiedzieć kolor koszulki granatowy a pracuje na 08 proszę o pomoc bo może jestem wyszczekany to co do takiej fajnej dziewczyny jestem noga proszę dajcie mi jakieś namiary
Zostaw swoją opinię o Hutchinson - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hutchinson