logo Hutchinson

Hutchinson

Łódź

Opinie o Hutchinson

Zdezorientowana 2017-03-27 18:37
Czyli mówicie żeby nie pakować sie w to Job Impulse?
Alicja 2017-03-28 10:13
A co powiecie o plusach współpracy z Hutchinson?
Ironek 2017-03-30 07:00
Pewnie już wiesz ale na Zakładowej prawie cały czas drzwi otwarte przynajmniej na magazyn i produkcję oraz narzędziownie też co chwila jest rekrutacja.Robie tam i widze że roboty dużo a nie ma ludzi. Pzdr
Ironek 2017-03-30 07:20
Orientuje sie ktoś ile może trwać max. tzw.delegacja z Ldz do Zawady. I jak sie z tego wykręcić?
Ironek 2017-03-30 07:21
Orientuje sie ktoś ile może trwać max. tzw.delegacja z Ldz do Zawady. I jak sie z tego wykręcić?
8
kamp 2017-03-30 12:33
a czy już wiadomo kiedy dokładnie jest wyjazd do Zawady?
niby w lipcu ma byc otwarcie nowej fabryki ale czy to na 100%? jest jakiś dokładny termin?
Ciekawy 2017-03-30 22:44
Ile zarabia początkujący magazynier ? I jak wygląda praca na zakładowej?
1
Ooooooo 2017-03-31 16:35
Witam
Zostałem zaproszony na wstępną rozmowę do agencji, ponoć mam pracować na produkcji uszczelek.
Zastanawia mnie jednak czy warto w ogóle się starać o ta robotę. Opinie są bardzo sprzeczne i dziwi mnie że firma musi ściągać ludzi, aż z innych miast żeby miał tam kto pracować.
Da sie tam wyciągnąć około 2,5 tyś netto na rękę, pracując przez agencję? Oczywiście z nadgodzinami.
Bo jeśli nie to szkoda mojego czasu :/
Kar 2017-04-01 08:35
Ludzie z Zawady sa na szkoleniach bo tam powstaje Nowa fabryka Hutcha. Odnośnie zarobków to nie wiem.
ankaśmietanka 2017-04-02 21:45
Witam. przez jakie agencje jeszcze można nawiązac wspólprace z firmą HUTCHINSON ? ktora według was jest najkorzystniejsza pod względem warunków jakie oferuje? i w jakich godzinach odjezdza autobus z brzezin lub koluszek ?
Alicja 2017-04-03 12:27
@Przemo, powiesz nam więcej o warunkach pracy w Hutchinson? Może być to pomocne dla przyszłych zainteresowanych.
ankaśmietanka 2017-04-06 11:01
Warunki faktycznie kiepskie, ale tak jest we wszystkich tego typu firmach i to się raczej nie zmieni. ludzie potrzebują pracy więc prędzej czy później się tam zatrudnia.jak nie będą wytrzymywać szybkiego tempa,zapachu gumy,temperatury itp zawsze mogą się przenieść.... tylko co to zmieni? skoro w innym miejscu jest identycznie. Pracowałam w kilku miejscach na produkcji więc wiem jak jest. Tylko tutaj chociaż zarobki względne... Dają możliwość przeżycia do następnej wyplaty oczywiście
Alicja 2017-04-06 11:04
@Eloszka, a jakie pozytywne aspekty znalazłeś w pracy?
ankaśmietanka 2017-04-06 11:11
Ponawiam wiec pytanie przez którą agencje wg was najlepiej się zatrudnić i czy ktoś z okolic Brzezin,koluszek dajezdza zorganizowanym transportem i mógłby powiedzieć coś więcej???
Nowy Świerzak 2017-04-06 17:25
Witam mam pytanie zacząłem prace od marca mój dział ma urlop w lipcu i to jest około 10 dni urlopu się uzbiera a np dział ma 2 tygodnie to co z brakującymi dniami do urlopu ? Urlop bezpłatny czy przerzucają cie na inny wydział ? Komu urlop zgłosić kierownikowi ,liderowi ,czy agencji ? jestem zatrudniony przez agencje
nowa 2017-04-09 16:17
Szukam pracy .Do tej pory pracowałam w branży handlowej .Na tą chwilę handlu mam dosyć .Chciałabym



zatrudnić się w dużej firmie gdzie jest większa stabilizacja i pewność stałej pracy .Myślałam o Hutchinson
.Co wy na to ?
bik 2017-04-13 17:47
przeżucają na inne działy , ktoś wcześniej się pytał ile na start zarobi sie na magazynie . ok 2000 netto , magazyn działa 7 dni w tygodniu więc można przyjść na nadgodziny i dorobić sobie
Danka 2017-04-18 14:58
Urlop zgłoś liderowi. Jeżeli braknie Ci urlopu wypoczynkowego to możesz złożyć podanie o urlop bezpłatny, a jak nie to przeniosą Cię na inny wydział.
Chip 2017-04-19 08:40
Niepowazna i nieslowna firma. Rzucaja deklaracjami na prawo i lewo, potem milczenie...
Szkoda nerwow. Obok jest utc, hispano i inne podobne zakłady bardziej stabilne i zorganizowane. No chyba, ze ktos w ogole nie ma pracy to niczym nie ryzykuje. Ja im dziekuje i zostaje tam gdzie jestem, przynajmniej pewna praca
3
glaca 2017-04-19 15:26
czy w firmie sa testy manualne dla pracownikow produkcji? i czy sa trudne?
Cyberiada 2017-04-20 10:36
Są testy manualne i na spostrzegawczość - oglądanie uszczelki. W mojej ocenie nie są trudne i trzeba łatwo i szybko je wykonać.
Alicja 2017-04-20 13:20
@Chip piszesz o tym, że Hutchinson jest niesłowna i 'rzuca deklaracjami na prawo i lewo'. Co masz konkretnie na myśli? Jaka sytuacja Cię spotkała, że wyciągnąłeś z niej takie wnioski?
Szczery 2017-04-21 08:17
Alicja, większość opinii wygląda podobnie na Go Work. Napisze ktoś jakieś nieuzasadnione historie i ludzie w to wierzą. Kto pisze na takich forach? Nikt kto jest zadowolony z pracy tylko osoby sfrustrowane, które wszędzie wyszukują jakieś problemy. Psują w ten sposób renomę firmy na którą pracują pozostałe kilka tysięcy osób.
3
Pazuza 2017-04-22 19:04
Cześć którą agencję wybrać adecco czy job impulse?
Becia 2017-04-27 11:33
manpower
2
eeeeuuuu 2017-04-27 12:34
Nie jest tragicznie.fakt dużo mówią..słabe są efekty
Większość ludzi nadaje sie do WORA a nie do pracy
Ciapaty 2017-04-27 18:16
no fkaktycha , do pracy sie przychodzi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie na papierocha , pogaduchy i strojenie głupich min , jak się chce mieć wyniki to trzeba sie wykazać a jak nie to się ląduje właśnie do WORA
Paulina 2017-04-28 12:30
MASAKRA !!!!!! Ludzie którzy tam pracują powinni nauczyć szanować się innych :D np. niejaka Pani Dż. :D To jest tak naprawdę praca dorywcza nie oszukujmy się. Kariery raczej się tam nie zrobi szczególnie z podejściem pewnych ludzi :D którzy tylko czekają jak Ciebie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Zero szkoleń zero tłumaczenia nowemu pracownikowi ! Wolna Amerykanka :D
2
Janusz Z. 2017-04-28 12:35
jedni sobie chwalą tu pracę innym nie pasuje ta praca , ilu jest zwolennikótw tyle jest przeciwników

" Pół Polski nas nienawidzi , drugie pół to my - HUTCHINSON "
marek 2017-05-03 12:07
Zero szkoleń? Zero tłumaczenia? To wszystko zależy od działu, na jaki trafisz. U nas nowy pracownik na początku ma dużo szkoleń, opiekuna w postaci doświadczonego pracownika i pracuje tydzień - dwa razem z nim, aż wszystko będzie umiał zrobić sam. A jeżeli później będzie miał jeszcze jakieś problemy, zawsze może się zapytać/poprosić trenera o pomoc. I ją dostanie! Ale pewnie trafiłaś na nowy dział, który jest zakałą całego zakładu, tam faktycznie jest problem ze szkoleniami, ludzie nie wiedzą, co mają robić i jak robić wszystko dobrze. Masz pecha...
Alicja 2017-05-04 11:06
@marek to bardzo dobrze, że w Twoim dziale jest dużo szkoleń. Na jakim stanowisku jesteś zatrudniony? Warunki pracy mogą różnić się w zależności od obejmowanego stanowiska. Może powiesz więcej o pozytywnych aspektach pracy w Hutchinson?
nuki 2017-05-04 18:25
To teraz nastapily jakies zmiany odnosie 4 brygadowek?550 PLN dodatku? Kiedys bylo chyba placone 100% za sobote i 200% za niedziele,poprosze o odpowiedz.
robot 2017-05-06 10:10
Jedzie ktoś z okolic Dębicy do łodzi na szkolenie albo już wyjechał niedawno i może coś powiedziećjak tam jest ? Czy wszystko co mmówiła Pani w biurze się zgadzało ?
Jeszcze tam pracuję 2017-05-08 02:53
Produkcja uszczelek czyli rzucą Cię na formy (gorące lub zimne). Formujący średnio wyciąga 2300zł netto ze sporą ilością nadgodzin i dodatkiem za pracę na formie. Niedziele 200% nie licz na to...heh czemu ,bo nie chętnie dadzą Ci zarobić. AAA jeszcze jedno, o tym nigdy nikogo nie uprzedzają na rozmowach -praca na formie jest ciężką pracą i 90% osób montujacych ma poważne problemy z barkami!!! - No to taki skrót pracy na jednym ze stanowisk produkcyjnych w haczu.
Artiiiiii 2017-05-08 14:58
Polski PiP agencji może zrobić śmieszny mandacik i l..a z połykiem
Dorota 2017-05-10 09:09
Buhaha... Premia 400 zł? Zależy na jakim będziesz dziale. Jeśli na nowym tyfusie, to o premii możesz zapomnieć. Bałagan organizacyjny i totalny brak szacunku do pracowników - to będziesz mieć zapewnione. Dwie gwiazdki tylko za terminowość wypłat. Ale radzę zapisywać wszystkie godziny, a szczególnie nadgodziny i ZAWSZE sprawdzać z paskiem...
Ala 2017-05-11 15:02
Czy to prawda że więcej osób które pracują z Dębicy wyjeżdża i rezygnuje niż przyjmują nowych? Chciałam tam jechać ale takie informacje nie nastawiają pozytywnie
Nina 2017-05-18 11:05
Powiedz mi ktoś jak wygląda egzamin po szkoleniu do hutchinsona?
Rafał 2017-05-26 11:26
Witam , mam pytanie ile można dostać na początku zatrudnienia w hutchinsonie w łodzi przez agencje job impulse ?
4
Oleerrrrr 2017-05-29 17:38
Siema! Czy za badania do firmy przez agencje pracy są na koszt pracownika ?
Kika 2017-05-30 17:18
Nie, koszt za badania ponosi firma
1
LD 2017-06-06 13:37
Wszystko zależy czy trafisz na system pracy 3 zmiany czy 4 brygady
Pakowacz -Kontroler na ekstruzji przy 3 zmianach bez nadgodzin wyciągnie max 1700zł
W agencji będą mydlić oczy ze sa premie i 4 brygady premia jest 150zł brutto uznaniowa co w gruncie rzeczy znaczy ze zdarza się 3 razy w roku 4 brygady będą jak znajdzie zakład jeszcze ze 100 osób do pracy.
Na finiszingu jest dużo nadgodzin wiec jak będziesz robił 7dni w tyg to zarobisz nawet 3tys.

EVEL 2017-06-08 13:37
mówiąc że nikt z Dębicy nie wie jak pracować na WASZYCH maszynach obrażacie ludzi z tych okolic. Ludzie tu pracują w firmach lotniczych takich jak SAFRAN, AEGO GEARBOX, MTU, dane WSK etc.... i proszę mi wierzyć precyzja dokładność i doświadczenie doliny lotniczej pozwala mi przypuszczać że to Wy nie wiecie jak pracować....
2
Luzna guma 2017-06-09 00:01
To może napiszesz na jakim dziale pracujesz.ja pracuje w hutchu 8 lat i wiem co tam się dzieje.brak organizacji,brak szacunku itp.jesli komuś odpowiada praca w nadgodzinach i do tego jeszcze w soboty,niedziele i świeta to polecam.premie są minimalne 100-150 brutto jak wchodzisz w d...kierowi.dodatek za 4 brygady jest 550 brutto czyli jakies 380 netto ale za kazdy dzień nieobecnosci zabieraja okolo 30%.praca w 4 brygadach wiaże sie z tym ze pracujesz w systemie ciaglym po 4 razy na rano,dzien wolnego,4 razy na noc,dzien wolnego i 4 razy na popoludnie i dzien wolnego.czyli pracujesz w soboty niedziele itp.wolne masz np.w tygodniu 1 dzien.Praca dla ludzi bez rodzin.Po osmiu latach zarabiasz troszke wiecej niz nowe osoby i to zalezy bo zdaza sie ze masz mniejsza stawke niz nowo przyjeci.teraz przyjmuja wszystkich jak leci.jest masa ludzi z ukrainy ale i oni nie chca tutaj pracowac
Srajtaśma 2017-06-10 00:22
Ile zarobi starszy magazynier?
Nowy Świerzak 2017-06-16 20:34
Średnia pensja w hutku w 4 brygadowe okolo 2300-2400 bez nadgodzin
Rico 2017-06-19 18:56
3360 brutto podstawy , przynajmniej ja tak mam
Srajtaśma 2017-06-20 22:18
A praca jak wygląda możesz napisać coś więcej?
Rico 2017-06-21 11:05
Przyjdziesz na magazyn to sam zobaczysz , ja przcuję 5 lat i nie narzekam
Elohere 2017-06-28 12:24
Jak wyglonda staż w tej firmie proszę o szybką odpowiedź
Zostaw swoją opinię o Hutchinson - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hutchinson