logo Hutchinson

Hutchinson

Łódź

Opinie o Hutchinson

luki 2017-03-05 22:24
Dla Ludu pracującego na pewno , a czy umysłowi mają to nie wiem bo nie zadaje się z tym elementem
Szema 2017-03-06 12:17
Jutro mam rozmowe kwalifikacyjna na stanowisko kontrolera jakości.
Czy ktos mi powie jak w tej firmie sie pracuje, jaka atmosfera, czy ten socjal i benefity sa przyznawane czy tylko to takie gadanie? Jak wygladaja przerwy?
Szema2 2017-03-06 15:40
Atmosfera w pracy: dobra - b. dobra;
Benefity: dofinansowanie do karty sportowej, karta medyczna za 1 złoty, dofinansowanie do pakietu rodzinnego, bony na święta, bilety do kina, dofinansowanie do żłobka, dopłata do koloni dla dzieci;
Przerwy: 20 minut.
luki 2017-03-06 19:33
potwierdzam tak jest z przerwą nie zgodzę się jest więcej ale bez przesady ale inny termin na papieroska da się wygospodarować
C 29 2017-03-11 19:32
a na jakim dziale te zmiany masz zamiar wprowadzić ???
Palolka 2017-03-14 15:40
Czy była by tutaj dobra dusza i poinformowała mnie jak wyglądają darmowe autobusy na terenie łodzi do zakładu na zakładowej ???
C 06 2017-03-14 16:34
jest autobus z kaliskiego i leci bezpośrednio na zakładową a drugi z rynku bałuckiego na kurczaki , ale na skrzyżowaniu kilińskiego/dąbrowskiego jest przystanek przesiadkowy
Haneczkannn 2017-03-15 16:36
Ja jestem zatrudniona pod Hutchinson (nie prZez agencje pracy ) I nie mam darmowrgo Zak water pewnie ... czy zrobili mnie w balona ?
Mareczek 2017-03-15 22:08
Tez zaczynam pod Hutchinsonem za pare tyg i o mieszkaniu cisza ale ma byc rekompensata pokrywajaca czesc oplat. Jak tam cenowo to wyglada? Tez musze zaczac szukac. Podobno Hutchinson wspolpracuje z agencja mieszkaniowa
Niezdecydowana 2017-03-16 13:13
Hej,
Jak wrazenia jestes zadowolona i czy na bank w lipcu bedzie powrót do debicy. Ponieważ tez sie zastanawiam nad praca jako technik jakosci i zastanawia mnie czy ta praca jest oK. Ogolnie czy do stawki doliczana jest premia itd
Krótko na temat Job Impulse 2017-03-16 19:46
Chciałbym podzielić się z wami pismem do PIPU dotyczącym współpracy Hutchinsona z [pseudo Agencją Job Impulse niech to będzie przestroga.
Treść skargi : Witam. Składam skargę na Agencję Job Impulse mieszczącą się w Łodzi na ul.Tomaszowskiej 7,której siedziba mieści się w Poznaniu na ul.Ptasiej 2.Z wymienieną wyżej Agencją pracy od października 2017r. zawierałem umowy o pracę, które świadczyłem w firmie Hutchinson w Łodzi przy ul.Zakładowej 99.Ostatnia podpisana przeze mnie jak i przedstawiciela Job Impulse umowa dotyczy terminu 1-28 lutego.Moja skarga dotyczy nie wypłacenia w terminie zawartym w umowie całości mojego zasiłku chorobowego oraz ekwiwalentu urlopowego tj.11 dni zwolnienia chorobowego oraz 6 dni zaległego ekwiwalentu urlopowego.Pragnę nadmienić, że moje zwolnienie chorobowe zostało wysłane terminowo na adres Łódź ul.Tomaszowska 7 na co posiadam potwierdzenie Poczty Polskiej.Próbując załatwić sprawę polubownie, jestem za każdym razem zbywany przez pracownika Job Impulse twierdzeniem:,,pod koniec tygodnia powinien Pan otrzymać wyrównanie,ponieważ zaistniała pomyłka''.Będąc św iadomym,że moja absencja nie przekraczała 33 dni, a pracodawca winien terminowo zapłacić mi należność,zwracam się z prośbą o pomoc.Na tą chwilę nie jestem już pracownikiem Job Impulse,a wyrównania nie otrzymałem.Umowa zawiera termin płatności do 10go każdego miesiąca.Posiadam kredyt w banku Pocztowym, którego płatność to do 20 każdego miesiąca.Nie brałem pod uwagę zaistnienia takiej sytuacji, która gwałtownie wpływa na moje wydatki.Próbowałem niejednokrotnie uzyskać informacje w Job Impulse,jednak za każdym razem słyszę to samo,a jeśli chodzi o kadry w Poznaniu widząc mój numer tel po mojej interwencji zwyczajnie nie odbierają.Niestety nie posiadam skanu dokumentów natomiast jeśli zaistnieje taka konieczność z pewnością stawię się u Państwa oraz przedstawie dokumenty.Bardzo proszę o pomoc
Krótko na temat Job Impulse 2017-03-16 19:55
Na moim przykładzie zwróćcie uwagę jakie Agencje Pracy w porozumieniu z Dyrekcją Hutchinsona próbują robić, gdy już nie masz zamiaru kontynuować współpracy.
Haneczkannn 2017-03-17 09:17
@Mareczek a skąd wiesz Że ma byc ta rekompensata? Mi nic nie powiedzieli :/ ja wynajmuje pokój za 450 zł xd @niezdecydowana ja dopiero jestem tam tydz i jak narazie o premii nic nie mówili, ogólnie mi sie podoba spoko ludzie jasne reguły itp a Coebie juz przyjęli ? Podpisałaś umowę przedwstępna? A i serio mówią Że w lipcu powrót do Dębicy
Mareczek 2017-03-17 09:42
Napisz email to pogadamy na priv
Alicja 2017-03-17 12:19
@Mareczek, to Twoja pierwsza praca przez Hutchinson?
Niezdecydowana 2017-03-17 13:18
Tak,mam list intencyjny. Pracujessz na stanowisku umysłowym.? Podaj meila chetnia zasięgne szczegolow
Były 2017-03-17 18:59
Job impuls najgorsza agencja. Oszukują na czym się da!. Pracownicy zbywaja bo nie znają się na niczym. Uciekać z tej agencji !!
abc 2017-03-19 10:25
Hej ja też jestem bezpośrednio przez Hutchinson i mam wyjechac do Łodzi na szkolenie. Na jakim stanowisku jesteś zatrudniona? Możesz dać mi do siebie maila?
luki 2017-03-19 10:32
Mareczek jakie koszty związane z relokacją ponosi Hutchinson? są diety, dodatek rozłąkowy - cokolwiek?
Czy 100% kosztow trzeba samemu pokryć? Jak z pierwszą umową - czy jest zatrudnienie przez Hutch Debica czy Łódź? Czy transport do Lodzi też trzeba samemu opłacić?
3
aaaaaaaa 2017-03-19 14:19
Witam czy agencja Man Power kontaktowala sie z wami o placenie mieszkania bo teraz cyry wychodza bylo mowione ze darmowe wszystko tylko wyzywienie w wlasnym zakresie dajcie znac czy jest nas wiecej
Mareczek 2017-03-19 23:36
Na rozmowie byla mowa o dodatku relokacyjnym pokrywajacym część oplat mieszkaniowych, narazie sam nie wiem za wiele ale za dwa tyg juz bede na miejscu. Pokoj w centrum to koszt 700zl w rozsadnych warunkach wiec licze ze przynajmniej polowe doplaty dostane...
Abc 2017-03-20 07:41
Mareczek najlepiej szukać chyba koło fabryki żeby nie trzeba było dojeżdżać. Ja będę do Łodzi jechał a w maju. Daj mi swój adres mailowy jak możesz
Świeżak 2017-03-20 09:34
Witam. Ja równiez rozpoczynam prace w Hutchu od początku kwietnia. W związku z tym mam pytanie odnośnie dojazdów z Debicy do Łodzi i spowrotem. Kiedy są one organizowane ? W jakich godzinach? Skąd dokładnie wyjeżdżają transporty? Jakie sa warunki tych transportów? Ja bede pracował na stanowisku biurowym bezpośrednio przez Hutchinsona, stąd pytanie do pracowników produkcyjnych zatrudnionych właśnie przez agencje, które rzekomo takie transporty organizują. Będę wdzięczny za każdą odpowiedź: ) Pozdrawiam.
1
Abc 2017-03-20 11:32
Swiezak, kiedy podpisujesz umowę? Ja mam list intencyjny zaczynam od maja. Ogólnie nie wiem nic. Żadnych informacji na temat warunków relokacji itd.
Świeżak 2017-03-20 19:25
Prace tak jak wyżej napisałem zaczynam od kwietnia. Szczegółów dodatków do relokacji też nie znam.
Alicja 2017-03-21 12:12
Czy ktoś z Was już korzystał z usług Hutchinson? Czy będzie Wasz to pierwszy wyjazd?
waldi 2017-03-21 17:19
Witam wszystkich pracujących i mających zamiar rozpocząć prace w Hutchinson.
Jestem z Dębicy i też się tam wybieram i poszukuje mieszkania blisko zakładu,może ktoś dopomoże w tej kwestji i podsunie jakieś namiary,z góry dziekuje
Luki 2017-03-21 19:49
Waldi od kiedy zaczynasz? Masz jakieś informacje na temat warunków relokacji?
Xyz 2017-03-21 19:52
Alicja pierwszy dlatego zależy nam na opinii kogoś kto juz tam jest. Dobrze wiedzieć czy Hutchinson pokryje cześć kosztów wyjazdu, co z busem - czy jest bezpłatny transport do i z Łodzi, czy pomagają w znalezieniu dachu nad głowa itp.
Picker 2017-03-21 21:10
Ludzie z Dębicy czy u was naprawdę nie mozna znaleść pracy na miejscu??? czytając to co piszecie to jest jakaś nie wiadoma wielka , co i jak nic jasnego , ja osobiscie w taka robotę bym się od razu nie pchał a wy tu ciężkie rozkminki robicie , nie macie jasności co do kwatery ani wynagrodzenia , dojazdu a pchacie sie jak by to wielki zachód był , na własną rękę macie się dowiedzieć takich rzeczy ???? trochę słabo to wygląda
HUTCH. 001 2017-03-22 08:07
Witam oczywiście Picker ma racje zaczym się wybierzecie do ŁÓDZI powinniście się wszystkiego dowiedzieć :) Z tego co wiem to busy zawożą pracowników do zakładu z różnych miejsc za darmo i jest zagwarantowane mieszkanie ale dowiedzcie się od agencji oni wam powinni wszystko powiedzieć
Jeśli chodzi o moją opinie to są ''łatwiejsze'' i '' trudniejsze ''stanowiska pracy ale tak czy inaczej trzeba robić swoje norma i tyle.
Jeśli chodzi o płace to naprawdę jest nie źle dodatki wszelkiego rodzaju święta, dzień dziecka, Wielkanoc, wakacje lekarzy i inne można to sobie dodać wszystko i podzielić przez 12 miesięcy i zarobki się jeszcze zwiększają. Premia jest uzależniona od wielu czynników ale też się ją ma raz większa raz mniejszą:)
Hutchinson najlepiej płaci ze wszystkich zakładów są 50 , 100 i 200 %
Oczywiście nie jest aż tak kolorowo towarzystwo jest różne w zależności gdzie się trafi ale po prostu trzeba robić swoje i do domu:)
A najgorzej jest latem ukrop i pot po dup.e się leje :(

Alicja 2017-03-22 11:08
@HUTCH. 001, a Ty na jakiem stanowisku pracowałeś?
Abc 2017-03-22 13:25
My wiemy jakie sa warunki relokacji dla osób zatrudnionych przez agencję. Pytamy o warunki dla osób zatrudnionych bezpośrednio przez Hutchinson bo jak widać nie sa takie same. Najlepiej jakbybwypowoedziala się osoba która już jest w Łodzi, ma podpisaną umowę i wie jaki udział w relokacji ma pracodawca, czy pokrywa część kosztów, pomaga w znalezieniu mieszkania, czy jest dodatek rozlakowy? Umowa jest z Hutchinson Łódź czy Dębica? Bo tak dziwnie zawierać umowę z firmą w Dębicy skoro ona póki co nie istnieje
HUTCH.001 2017-03-22 14:20
Ja pracuje tam prawie od początku powstania firmy:)
Jeśli chodzi o stanowisko to niestety nie mogę powiedzieć ale wielokrotnie awansowałem ciężką swoją pracą nie wchodziłem i nie wchodzę nikomu w du..
Ale powiem tak im wyżej to nie znaczy lepiej oczywiście z kasą tak ale wymogi od góry są coraz większe i czasami wolałbym odbębnić 8 godz. przy maszynach i iść do domu....
HUTCH.001 2017-03-22 14:20
Ja pracuje tam prawie od początku powstania firmy:)
Jeśli chodzi o stanowisko to niestety nie mogę powiedzieć ale wielokrotnie awansowałem ciężką swoją pracą nie wchodziłem i nie wchodzę nikomu w du..
Ale powiem tak im wyżej to nie znaczy lepiej oczywiście z kasą tak ale wymogi od góry są coraz większe i czasami wolałbym odbębnić 8 godz. przy maszynach i iść do domu....
Alicja 2017-03-22 14:50
@HUTCH.001 rozumiem. Czyli uważasz, że w Hutchinson jest możliwość rozwoju pracownika, a firma chętnie stosuje rekrutacje wewnętrzne?
HUTCH.001 2017-03-23 07:04
Tak jak najbardziej większość ludzi pracująca na wyższych szczeblach to ludzie którzy zaczynali prace na maszynach lub liderach/kierownikach oczywiście nie od razu ale jest taka możliwość są dwa rodzie awansu jeden to twoja ciężka praca po prostu być lepszym od innych nie chorować itp..
A druga ta gorsza to kablować , dawać d..y i pić morze wódki .
Niestety tak jest ale nie każdy zaszedł daleko w ten sposób tak jest zresztą wszędzie:)
Alicja 2017-03-23 11:16
@HUTCH.001 to dobrze, że o tym piszesz. Dodam, że firma kilka dni temu zamieściła nowe oferty pracy! Dostępne są na portalach ogłoszeniowych.
abc 2017-03-23 11:40
Alicja czy wiesz coś więcej na temat warunków relokacji pracowników do Łodzi zatrudnionych bezpośrednio przez Hutch Dębica?
Alicja 2017-03-23 11:53
@abc, niestety nie mam informacji na ten temat. Może ktoś inny wie więcej i pomoże?
Hutch.001 2017-03-23 12:21
Beda nowe projekty wiec bardzo duzo ludzi bedzie zatrudniona.
Ludzie z Debicy beda szkoleni w Lodzi bo nikt tam pojecia o takich maszynach nie ma.
Najgorsze jest to ze chca nas tez wyslac do Debicy na dlugo aby uruchomic tam fabryke i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ich to obchodzi ze masz tu rodzine maga cie wyslac na.kilka miesiecy.
Co innego szkolenie a co innego tam pracowac.
Brak organizacji jest za duzo wziela fabryka na siebie
Bale 2017-03-23 12:30
Hutch.001 czy wiesz może jakie mniej więcej premie są? Jak np zarabiam 2500 brutto to na 10% można liczyć? Odnośnie socjalu, jakiej wielkości sa te dodatki poza płacowe np dopłata do kolonii, bony na święta? Myślę że przy rozmowie kwalifikacyjnej dobrze rozważyć ten temat zanim określi się oczekiwane zarobki. Z góry dziękuję.
Hutch.001 2017-03-24 06:36
Jest bardzo duzo dodatkow wszystkich nie pamietam premia co miesiac 400 zl ale ona jest podzieloba indywidulana i grupowa
500 zl na wigilie.300 na wielkanoc.lux med lekarzy 1zl.dzien dziecka karty chyba po 100 zl. Bilety do kina raz w roku .co do wakacji nie wiem bo to jest zalezne od zarobkow im wiecej tym oczywiscie nie dadza.s a w firmie rozne konkursy mozna wygrac laptopy i inne rzeczy.
Krótko na temat Job Impulse 2017-03-27 07:34
Czytam wypowiedzi niektórych z Was po zmianie pracy dochodzę do wniosku, że w tym kołchozie pracują same Downy.Nie chcę nikogo obrażać ale takich nam potrzeba.
Uchodźców ludzi spoza Łodzi bez jakiejkolwiek innej perspektywy.Ludzie oni was traktują jak gówna, mam porównanie,ponieważ znalazłem pracę w Łodzi na produkcji.
Takiego syfu jeszcze nie widziałem.Wynika to za pewne z niewiedzy bądź lubicie być jawnie ru.....ni .Sorry inaczej nie mogę tego nazwać.Zagorzałym Hutchinsonowcom proponuję powalczyć o lepszy hajs bo w Łodzi jest na prawdę fajnie z pracą
Krótko na temat Job Impulse 2017-03-27 07:37
Co to są za dodatki chyba pracujesz tam i nigdzie więcej nie miałeś okazji.
Kino Bambino.
Franc Chn 2017-03-27 07:48
Co za głupoty wypisujesz nie ma 200 procent ponieważ zmienił wam się dyrektor.
Chcesz zwabić ludzi bez wyboru ,,tonący brzytwy się łapie"
Seba 2017-03-27 13:20
Potwierdzam co pisał HUTCH.001 o dodatkach , jest premia grupowa do 200 pln , jest premia motywacyjna od 50 do 150 pln , za pracę w 4 brygadach jest to 550 pln , boby na swieta to są różnie w zależności od zarobków ile przypada na jednego członka rodziny , bilety do kina (i to nie do kino bambino jak to ktoś napisał ) praca w nadgodzinach : w tygodniu 50% w soboty 100% w niedziele 200% no i za pisanie sugestii płacą + karta multi sport opieka medyczna za 1 pln
1
Zdezorientowana 2017-03-27 18:37
Czyli mówicie żeby nie pakować sie w to Job Impulse?
Alicja 2017-03-28 10:13
A co powiecie o plusach współpracy z Hutchinson?
Zostaw swoją opinię o Hutchinson - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hutchinson