logo Hutchinson

Hutchinson

Łódź

Opinie o Hutchinson

HUTCH.001 2017-03-22 14:20
Ja pracuje tam prawie od początku powstania firmy:)
Jeśli chodzi o stanowisko to niestety nie mogę powiedzieć ale wielokrotnie awansowałem ciężką swoją pracą nie wchodziłem i nie wchodzę nikomu w du..
Ale powiem tak im wyżej to nie znaczy lepiej oczywiście z kasą tak ale wymogi od góry są coraz większe i czasami wolałbym odbębnić 8 godz. przy maszynach i iść do domu....
1
Alicja 2017-03-22 14:50
@HUTCH.001 rozumiem. Czyli uważasz, że w Hutchinson jest możliwość rozwoju pracownika, a firma chętnie stosuje rekrutacje wewnętrzne?
Alicja 2017-03-23 11:16
@HUTCH.001 to dobrze, że o tym piszesz. Dodam, że firma kilka dni temu zamieściła nowe oferty pracy! Dostępne są na portalach ogłoszeniowych.
1
abc 2017-03-23 11:40
Alicja czy wiesz coś więcej na temat warunków relokacji pracowników do Łodzi zatrudnionych bezpośrednio przez Hutch Dębica?
Alicja 2017-03-23 11:53
@abc, niestety nie mam informacji na ten temat. Może ktoś inny wie więcej i pomoże?
Hutch.001 2017-03-23 12:21
Beda nowe projekty wiec bardzo duzo ludzi bedzie zatrudniona.
Ludzie z Debicy beda szkoleni w Lodzi bo nikt tam pojecia o takich maszynach nie ma.
Najgorsze jest to ze chca nas tez wyslac do Debicy na dlugo aby uruchomic tam fabryke i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ich to obchodzi ze masz tu rodzine maga cie wyslac na.kilka miesiecy.
Co innego szkolenie a co innego tam pracowac.
Brak organizacji jest za duzo wziela fabryka na siebie
1
Bale 2017-03-23 12:30
Hutch.001 czy wiesz może jakie mniej więcej premie są? Jak np zarabiam 2500 brutto to na 10% można liczyć? Odnośnie socjalu, jakiej wielkości sa te dodatki poza płacowe np dopłata do kolonii, bony na święta? Myślę że przy rozmowie kwalifikacyjnej dobrze rozważyć ten temat zanim określi się oczekiwane zarobki. Z góry dziękuję.
Hutch.001 2017-03-24 06:36
Jest bardzo duzo dodatkow wszystkich nie pamietam premia co miesiac 400 zl ale ona jest podzieloba indywidulana i grupowa
500 zl na wigilie.300 na wielkanoc.lux med lekarzy 1zl.dzien dziecka karty chyba po 100 zl. Bilety do kina raz w roku .co do wakacji nie wiem bo to jest zalezne od zarobkow im wiecej tym oczywiscie nie dadza.s a w firmie rozne konkursy mozna wygrac laptopy i inne rzeczy.
Krótko na temat Job Impulse 2017-03-27 07:37
Co to są za dodatki chyba pracujesz tam i nigdzie więcej nie miałeś okazji.
Kino Bambino.
Franc Chn 2017-03-27 07:48
Co za głupoty wypisujesz nie ma 200 procent ponieważ zmienił wam się dyrektor.
Chcesz zwabić ludzi bez wyboru ,,tonący brzytwy się łapie"
1
Szuksn 2017-03-27 10:14
Gdzie np
Seba 2017-03-27 13:20
Potwierdzam co pisał HUTCH.001 o dodatkach , jest premia grupowa do 200 pln , jest premia motywacyjna od 50 do 150 pln , za pracę w 4 brygadach jest to 550 pln , boby na swieta to są różnie w zależności od zarobków ile przypada na jednego członka rodziny , bilety do kina (i to nie do kino bambino jak to ktoś napisał ) praca w nadgodzinach : w tygodniu 50% w soboty 100% w niedziele 200% no i za pisanie sugestii płacą + karta multi sport opieka medyczna za 1 pln
2
Zdezorientowana 2017-03-27 18:37
Czyli mówicie żeby nie pakować sie w to Job Impulse?
Alicja 2017-03-28 10:13
A co powiecie o plusach współpracy z Hutchinson?
Ironek 2017-03-30 07:00
Pewnie już wiesz ale na Zakładowej prawie cały czas drzwi otwarte przynajmniej na magazyn i produkcję oraz narzędziownie też co chwila jest rekrutacja.Robie tam i widze że roboty dużo a nie ma ludzi. Pzdr
Ironek 2017-03-30 07:20
Orientuje sie ktoś ile może trwać max. tzw.delegacja z Ldz do Zawady. I jak sie z tego wykręcić?
Ironek 2017-03-30 07:21
Orientuje sie ktoś ile może trwać max. tzw.delegacja z Ldz do Zawady. I jak sie z tego wykręcić?
7
kamp 2017-03-30 12:33
a czy już wiadomo kiedy dokładnie jest wyjazd do Zawady?
niby w lipcu ma byc otwarcie nowej fabryki ale czy to na 100%? jest jakiś dokładny termin?
Ciekawy 2017-03-30 22:44
Ile zarabia początkujący magazynier ? I jak wygląda praca na zakładowej?
Ooooooo 2017-03-31 16:35
Witam
Zostałem zaproszony na wstępną rozmowę do agencji, ponoć mam pracować na produkcji uszczelek.
Zastanawia mnie jednak czy warto w ogóle się starać o ta robotę. Opinie są bardzo sprzeczne i dziwi mnie że firma musi ściągać ludzi, aż z innych miast żeby miał tam kto pracować.
Da sie tam wyciągnąć około 2,5 tyś netto na rękę, pracując przez agencję? Oczywiście z nadgodzinami.
Bo jeśli nie to szkoda mojego czasu :/
Kar 2017-04-01 08:35
Ludzie z Zawady sa na szkoleniach bo tam powstaje Nowa fabryka Hutcha. Odnośnie zarobków to nie wiem.
ankaśmietanka 2017-04-02 21:45
Witam. przez jakie agencje jeszcze można nawiązac wspólprace z firmą HUTCHINSON ? ktora według was jest najkorzystniejsza pod względem warunków jakie oferuje? i w jakich godzinach odjezdza autobus z brzezin lub koluszek ?
Alicja 2017-04-03 12:27
@Przemo, powiesz nam więcej o warunkach pracy w Hutchinson? Może być to pomocne dla przyszłych zainteresowanych.
ankaśmietanka 2017-04-06 11:01
Warunki faktycznie kiepskie, ale tak jest we wszystkich tego typu firmach i to się raczej nie zmieni. ludzie potrzebują pracy więc prędzej czy później się tam zatrudnia.jak nie będą wytrzymywać szybkiego tempa,zapachu gumy,temperatury itp zawsze mogą się przenieść.... tylko co to zmieni? skoro w innym miejscu jest identycznie. Pracowałam w kilku miejscach na produkcji więc wiem jak jest. Tylko tutaj chociaż zarobki względne... Dają możliwość przeżycia do następnej wyplaty oczywiście
Alicja 2017-04-06 11:04
@Eloszka, a jakie pozytywne aspekty znalazłeś w pracy?
ankaśmietanka 2017-04-06 11:11
Ponawiam wiec pytanie przez którą agencje wg was najlepiej się zatrudnić i czy ktoś z okolic Brzezin,koluszek dajezdza zorganizowanym transportem i mógłby powiedzieć coś więcej???
Nowy Świerzak 2017-04-06 17:25
Witam mam pytanie zacząłem prace od marca mój dział ma urlop w lipcu i to jest około 10 dni urlopu się uzbiera a np dział ma 2 tygodnie to co z brakującymi dniami do urlopu ? Urlop bezpłatny czy przerzucają cie na inny wydział ? Komu urlop zgłosić kierownikowi ,liderowi ,czy agencji ? jestem zatrudniony przez agencje
nowa 2017-04-09 16:17
Szukam pracy .Do tej pory pracowałam w branży handlowej .Na tą chwilę handlu mam dosyć .Chciałabym



zatrudnić się w dużej firmie gdzie jest większa stabilizacja i pewność stałej pracy .Myślałam o Hutchinson
.Co wy na to ?
bik 2017-04-13 17:47
przeżucają na inne działy , ktoś wcześniej się pytał ile na start zarobi sie na magazynie . ok 2000 netto , magazyn działa 7 dni w tygodniu więc można przyjść na nadgodziny i dorobić sobie
Danka 2017-04-18 14:58
Urlop zgłoś liderowi. Jeżeli braknie Ci urlopu wypoczynkowego to możesz złożyć podanie o urlop bezpłatny, a jak nie to przeniosą Cię na inny wydział.
Chip 2017-04-19 08:40
Niepowazna i nieslowna firma. Rzucaja deklaracjami na prawo i lewo, potem milczenie...
Szkoda nerwow. Obok jest utc, hispano i inne podobne zakłady bardziej stabilne i zorganizowane. No chyba, ze ktos w ogole nie ma pracy to niczym nie ryzykuje. Ja im dziekuje i zostaje tam gdzie jestem, przynajmniej pewna praca
2
glaca 2017-04-19 15:26
czy w firmie sa testy manualne dla pracownikow produkcji? i czy sa trudne?
Cyberiada 2017-04-20 10:36
Są testy manualne i na spostrzegawczość - oglądanie uszczelki. W mojej ocenie nie są trudne i trzeba łatwo i szybko je wykonać.
Alicja 2017-04-20 13:20
@Chip piszesz o tym, że Hutchinson jest niesłowna i 'rzuca deklaracjami na prawo i lewo'. Co masz konkretnie na myśli? Jaka sytuacja Cię spotkała, że wyciągnąłeś z niej takie wnioski?
Szczery 2017-04-21 08:17
Alicja, większość opinii wygląda podobnie na Go Work. Napisze ktoś jakieś nieuzasadnione historie i ludzie w to wierzą. Kto pisze na takich forach? Nikt kto jest zadowolony z pracy tylko osoby sfrustrowane, które wszędzie wyszukują jakieś problemy. Psują w ten sposób renomę firmy na którą pracują pozostałe kilka tysięcy osób.
2
Pazuza 2017-04-22 19:04
Cześć którą agencję wybrać adecco czy job impulse?
Becia 2017-04-27 11:33
manpower
1
eeeeuuuu 2017-04-27 12:34
Nie jest tragicznie.fakt dużo mówią..słabe są efekty
Większość ludzi nadaje sie do WORA a nie do pracy
Ciapaty 2017-04-27 18:16
no fkaktycha , do pracy sie przychodzi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie na papierocha , pogaduchy i strojenie głupich min , jak się chce mieć wyniki to trzeba sie wykazać a jak nie to się ląduje właśnie do WORA
Paulina 2017-04-28 12:30
MASAKRA !!!!!! Ludzie którzy tam pracują powinni nauczyć szanować się innych :D np. niejaka Pani Dż. :D To jest tak naprawdę praca dorywcza nie oszukujmy się. Kariery raczej się tam nie zrobi szczególnie z podejściem pewnych ludzi :D którzy tylko czekają jak Ciebie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Zero szkoleń zero tłumaczenia nowemu pracownikowi ! Wolna Amerykanka :D
1
Janusz Z. 2017-04-28 12:35
jedni sobie chwalą tu pracę innym nie pasuje ta praca , ilu jest zwolennikótw tyle jest przeciwników

" Pół Polski nas nienawidzi , drugie pół to my - HUTCHINSON "
marek 2017-05-03 12:07
Zero szkoleń? Zero tłumaczenia? To wszystko zależy od działu, na jaki trafisz. U nas nowy pracownik na początku ma dużo szkoleń, opiekuna w postaci doświadczonego pracownika i pracuje tydzień - dwa razem z nim, aż wszystko będzie umiał zrobić sam. A jeżeli później będzie miał jeszcze jakieś problemy, zawsze może się zapytać/poprosić trenera o pomoc. I ją dostanie! Ale pewnie trafiłaś na nowy dział, który jest zakałą całego zakładu, tam faktycznie jest problem ze szkoleniami, ludzie nie wiedzą, co mają robić i jak robić wszystko dobrze. Masz pecha...
Alicja 2017-05-04 11:06
@marek to bardzo dobrze, że w Twoim dziale jest dużo szkoleń. Na jakim stanowisku jesteś zatrudniony? Warunki pracy mogą różnić się w zależności od obejmowanego stanowiska. Może powiesz więcej o pozytywnych aspektach pracy w Hutchinson?
nuki 2017-05-04 18:25
To teraz nastapily jakies zmiany odnosie 4 brygadowek?550 PLN dodatku? Kiedys bylo chyba placone 100% za sobote i 200% za niedziele,poprosze o odpowiedz.
robot 2017-05-06 10:10
Jedzie ktoś z okolic Dębicy do łodzi na szkolenie albo już wyjechał niedawno i może coś powiedziećjak tam jest ? Czy wszystko co mmówiła Pani w biurze się zgadzało ?
Jeszcze tam pracuję 2017-05-08 02:53
Produkcja uszczelek czyli rzucą Cię na formy (gorące lub zimne). Formujący średnio wyciąga 2300zł netto ze sporą ilością nadgodzin i dodatkiem za pracę na formie. Niedziele 200% nie licz na to...heh czemu ,bo nie chętnie dadzą Ci zarobić. AAA jeszcze jedno, o tym nigdy nikogo nie uprzedzają na rozmowach -praca na formie jest ciężką pracą i 90% osób montujacych ma poważne problemy z barkami!!! - No to taki skrót pracy na jednym ze stanowisk produkcyjnych w haczu.
Artiiiiii 2017-05-08 14:58
Polski PiP agencji może zrobić śmieszny mandacik i l..a z połykiem
Dorota 2017-05-10 09:09
Buhaha... Premia 400 zł? Zależy na jakim będziesz dziale. Jeśli na nowym tyfusie, to o premii możesz zapomnieć. Bałagan organizacyjny i totalny brak szacunku do pracowników - to będziesz mieć zapewnione. Dwie gwiazdki tylko za terminowość wypłat. Ale radzę zapisywać wszystkie godziny, a szczególnie nadgodziny i ZAWSZE sprawdzać z paskiem...
Ala 2017-05-11 15:02
Czy to prawda że więcej osób które pracują z Dębicy wyjeżdża i rezygnuje niż przyjmują nowych? Chciałam tam jechać ale takie informacje nie nastawiają pozytywnie
Nina 2017-05-18 11:05
Powiedz mi ktoś jak wygląda egzamin po szkoleniu do hutchinsona?
Zostaw swoją opinię o Hutchinson - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hutchinson