brak logo

KEIPER Polska

Jarocin

Opinie o KEIPER Polska

Mozart 2014-11-29 23:35:05
W innych zakładach/normalnych w miare człowieku jest 35 minut przerwy np.Mondelez.
muniek 2014-12-02 19:15:05
Jak czytam te opinie to mi się płakać chce. Ja pracuję tam już ponad 5 lat i wiecie co wam powiem że kiedyś było dużo lepiej niż teraz można było spokojnie pogadać z przełożonymi, a teraz to każdy jest bardzo zajęty bo papierki musi robić
1
ktoś 2014-12-15 10:18:51
Nawet na pseudowigilię muszą iść wszyscy,dobrze że nie wystawili poleceń
pracownik 2589 2015-01-15 12:06:02
Po kilku latach pracy w tej firmie mogę napisać trochę o wadach i zaletach.
Zaczynając od zalet:jak na brzeskie warunki płacą nie najgorzej.Na pewno można polecić osobą które szybko potrzebują pracy.
Jeśli chodzi o wady to wydaje mi się ,że największą wadą kipera jest system awansów oparty chyba na zasadach z PRL-u. Jeśli ktoś się kumpluje z przełożonym to zaraz awansuje. Nie jest tak w każdym przypadku ale jest sporo takich. I takim oto sposobem mamy brygadzistkę na spawalni która po 6 latach nie potrafi przezbroić maszyny ani usunąć prostej awarii .Jest nie kulturalna przeklina do pracowników, nie potrafi obliczyć planu i uwielbia osoby które donoszą na innych pracowników o kocha wręcz podwładnych którzy wykonują pewne prace za nią .Mieliśmy i mamy mistrzów którzy nie znają dobrze Polskiego nie mówiąc już o innym języku. Najgorsze jest to ,że za równo mistrzowie jak i brygadziści nie znaj kodeksu pracy i przepisów .Podsumowując gdyby ktoś porządnie zabrał się za organizację pracy w tym zakładzie było by całkiem nie źle.
pracownik 2588 2015-01-15 16:05:47
Po kilku latach pracy w tej firmie mogę napisać trochę o wadach i zaletach.
Zaczynając od zalet:jak na brzeskie warunki płacą nie najgorzej.Na pewno można polecić osobą które szybko potrzebują pracy.
Jeśli chodzi o wady to wydaje mi się ,że największą wadą kipera jest system awansów oparty chyba na zasadach z PRL-u. Jeśli ktoś się kumpluje z przełożonym to zaraz awansuje. Nie jest tak w każdym przypadku ale jest sporo takich. I takim oto sposobem mamy brygadzistkę na spawalni która po 6 latach nie potrafi przezbroić maszyny ani usunąć prostej awarii .Jest nie kulturalna przeklina do pracowników, nie potrafi obliczyć planu i uwielbia osoby które donoszą na innych pracowników o kocha wręcz podwładnych którzy wykonują pewne prace za nią .Mieliśmy i mamy mistrzów którzy nie znają dobrze Polskiego nie mówiąc już o innym języku. Najgorsze jest to ,że za równo mistrzowie jak i brygadziści nie znaj kodeksu pracy i przepisów .Podsumowując gdyby ktoś porządnie zabrał się za organizację pracy w tym zakładzie było by całkiem nie źle.
3
spawacz :) 2015-02-06 07:19:53
Witam,

Mam pytanie do osób co zajmują sie spawaczami w Keiperze,
czym różni się Spawacz 1 grupy od spawacza grupy 2 ?

1
Mikaa 2015-02-13 09:41:48
1 grupy to spawacze którzy mają zdany egzamin w pozycji pionowej i poziomej a 2 to spawacze którzy maja egzamin tylko w pozycji poziomej, no i oczywiście co za tym idzie różnią się też stawką podstawy wypłaty :)
fOX 2015-02-18 13:11:18
Zgadzam się w 100 % z w/w opinią.
1
iw 2015-03-17 15:27:06
Czy są teraz jakieś przyjęcia do pracy dla kobiety ?
1
pracu.ś 2015-03-19 20:17:10
To prawda ze jedna z kierpwniczek zostala oskarzona o mobbing i sprawę wygrała mobbingowana?
4
666 2015-04-22 08:57:23
Z miesiąca na miesiąc gorzej na najbardziej zyskownym projekcie dla firmy Sharan najmniej zarabia!Nowa premia niszczy wszystko!!!
1
Haha 2015-04-26 20:26:16
No,(usunięte przez administratora) siedem dni w tygodniu. Zarabiamy tyle co nic i ogolnie interes sie kreci, w zamian za to, nieliczni otrzymaja kubek bez ucha z logiem firmy oraz serdeczne podziekowania. Ciekawe co by sie stalo, gdyby klient zamiast zaplacic za produkt powiedzial "Dziekuje" ;-) Czas na zmiany, gdzies indziej. Nie polecam tej firmy nikomu kto jest normalny i ma znajomych / rodzine / obowiazki.
1
kk 2015-04-30 11:25:17
Prawda choc gorzka ale prawdziwa,zgadzam się!
1
ktoś 2015-04-30 20:15:32
To śmiech na sali żeby pracownik,który jest zastępcą brygadzisty od trzech lat został pominięty przy możliwości awansu.Ktoś kto stworzył klikę na jednym z projektów z uparciem tę klikę powiększa.ŻENADA!!!!!!!!!! Jedyna szansa awansu bez pleców w tej firmie to niestety ale chyba tylko śmierć przełożonego ŻENADA!!!!!!!!
9
kk 2015-05-02 23:21:55
Brygadzisci,zastępcy itp.a robic nie ma komu,to jest żenada
1
bez pleców 2015-05-07 15:19:19
Żenadą jest Twój żal do przełożonych o to że zostałeś pominięty przy możliwości awansu ,a nie zastanowiło cie dlaczego.Może zwyczajnie się na to stanowisko nie nadajesz PRZEMYŚL TO !!!
2
życzliwy 2015-05-07 17:00:56
Zastanów się, dlaczego twoja osoba została pominięta do awansu. Nie wystarczy zastępować brygadzistę , ale też trzeba się wykazać czy jest się odpowiednią osobą, która potrafi organizować czas pracy i kierować ludźmi. Uważasz, że trzeba mieć plecy-mylisz się. Najlepiej zrobisz jak zastanowisz się nad swoją osobą, a nie wymyślasz jakieś kliki!!!!!!!!!!!!!! ŻENADA!!!!!!!!!!!!!
1
ktoś 2015-05-09 09:41:47
No to teraz się popisałeś,na brygadzistę się nie nadaję ale na P.O. który robi to samo co brygadzista oczywiście tak,BZDURA !!! Bardzo dobrze wiem dlaczego zostałem pominięty.A skoro nie potrafię organizować czasu pracy i kierować ludźmi,to skąd się biorą ilości podczas mojego zastępstwa,kolejna BZDURA !!!Nie macie się jak oczyścić,to przynajmniej nie wymyślajcie takich BZDUR.Wszyscy bardzo dobrze widzą i wiedzą jak to funkcjonuje.I tak przy okazji,nie jest chyba dobrze skoro brygadziści odchodzą jeden po drugim ale to nic zastąpią ich kolejni znajomi znajomych albo koleżanki koleżanek.A Wy dwaj zacznijcie może lepiej bronić ludzi,którzy pracują po siedem dni w tygodniu !!!
5
nowa 2015-05-10 00:43:56
dobrze ,że koniec projektu AMPV ,bo już nie ma koleżeństwa ,zgrania,i atmosfera robi się gęsta
życzliwy 2015-05-11 09:41:48
Jeśli masz taki żal ,że zostałeś pominięty to powiedz to swojemu przełożonemu prosto w oczy może on odpowie ci na to pytanie a nie rozczulasz się nad sobą i masz żal do wszystkich.I wymyślasz jakieś chore historyjki.
życzliwy 2015-05-11 09:46:33
Jeśli masz taki żal, że zostałeś pominięty to powiedz to swojemu przełożonemu prosto w oczy może on ci odpowie na to pytanie a nie rozczulasz się nad sobą i masz żal do wszystkich. I wymyślasz jakieś historyjki.
ktoś 2015-05-11 20:25:02
Daj już sobie spokój człowieku z tymi bzdurami,pasujesz jak ulał do powiedzenia " uderz w stół,a nożyce się odezwą "
1
ja 2015-05-11 23:06:15
Irek?
MONTER Z CF 1 2015-05-14 12:59:27
DAJCIE SPOKÓJ IRKOWI DOBRY KOLEGA PRACOWITY WIE CO I JAK PRZECIEŻ NIE PRACUJE OD WCZORAJ POMÓŻCIE I JEMU NIECH PRZEJMIE CF 1 DAJCIE JEMU SZANSE BO ODEJDZIE JAK MIREK A CHYBA FIRMA NIE CHCE UTRATY SPECJALISTÓW IRKU WALCZ O SWOJE PISZ PODANIA BĘDZIE ANKIETA GES TEŻ NAPISZ BĘDZIE DOBRZE POZDRO
Ona 2015-05-14 16:32:39
Jestem z innego projektu ale wiem o kogo chodzi,jeżeli to On w ogóle się tutaj wypowiada.Bo takich jak On jest w tej firmie kilku,starają się bo chcą awansować ale niestety nikt tego nie zauważa.Wiadomo też dobrze kto się do tego przyczynił,wystarczy popatrzeć z której to zmiany ludzie awansują rok po roku.A z tej Hali to nawet brygadziści już się zwalniają jak dobrze słyszałam,no to chyba o czymś świadczy
1
życzliwy 2015-05-14 19:47:01
Ludzie ale was zazdrość zżera jeśli ktoś awansuje to znaczy, że na to zasłużył. A jeżeli ktoś się zwalnia to jest jego sprawa a nie wasza i nie znaczy ,że coś się dzieje na tej hali.
Ona 2015-05-14 20:19:53
A Panu,Pani to już podziękowaliśmy i żegnamy,Wujek dobra rada się znalazł,obrońca fałszu,obłudy i matactwa
Rob 2015-06-22 11:24:12
a ten Keiper to to samo co Recaro?
były 2015-06-22 14:47:10
W Recaro jest dużo lepiej już na samym starcie mam porównanie płacą za nadgodziny co jest bardzo ważne i stawka montera jest większa a Keiper soboty niedziele pracować kasy zero za to środa wolna porażka!!!!!!!!!
Rob 2015-06-22 15:00:39
Ale tam są ci sami ludzie? Jest jakoś normalnie?
rak 2015-07-17 19:00:20
bardzo ważny gracz który nie liczy się z pracownikiem. kasy za nadgodziny nie ma ale w niedzielę przyjdż za dzień wolny. nieważne że masz jeszcze zaległy urlop.jak się nie zgodzisz to cie ładnie majster poprosi bardzo dyplomatycznie i KULTURALNIE.o awansie zapomnij jak nie masz układów z rozdającym karty majstrem. możesz się starać ale na rozmowę cię nawet nie zaproszą a cała firma wie kto zostanie SZCZĘŚLIWCEM. nowi przychodzą śmieją się z warunków pracy i płacy i wieją. szkoda tylko kasy na nowe buty.
kot 2015-07-19 16:31:24
ta firma upada pod względem jakości bo wszyscy pracują 8 godzin z myślą o tym aby już z niej wyjść łącznie z kontrolerami i brygadzistami. brak motywacji ze strony kierownictwa. Rezygnacja z premii za ocenę zrobiła swoje.Niedługo to będą ala KABELKI.Szkoda czasu na pracę w tej firmie bo szanse na rozwój żadne a zarobki coraz mniejsze.Dziwię się tylko majsterkom że jeszcze mają tupet tak traktować pracowników szczególnie tych z wieloletnim stażem.
wieloletni pracownik 2015-07-19 23:20:37
,popieram ,pracuję już ponad 7 lat i co roku jest niby podwyżka płac ,a moja pensja jest taka sama ,na nowej premii dużo straciliśmy ,premia za ocenę była motywująca ,pracownik ,który ma staż i dużo umie zarabia tyle samo co nowy pracownik ,(który dopiero się uczy ) ostatnio narzekają na brak ludzi do pracy ,należy stworzyć politykę pozyskiwania pracowników ,myślę ,że wystarczy płacić za soboty co miesiąc i znajdą się ludzie i plan będzie wykonany ,przecież chodzimy do pracy dla kasy ,inne firmy to płacą na bieżąco za nadgodziny i mają pracowników ,
1
spaw men 2015-08-04 22:12:12
Zna ktoś Delfina? bo czepia sie spawaczy ,że chodzą sikać do wc
1
Kupon 2016-02-25 21:04:24
wielkie brawa dla osoby,która odważyła się opisać locka . Z pewnością to cała prawda,o brygadzistach i mistrzach. Dobra rada ,jak macie takie problemy idźcie z tym wyżej i nie dajcie się zastraszać. Powodzenia.
3
Pracownik 2016-03-04 17:16:11
jeśli chodzi o loka to zapewne prawda obiboki siedzą prz biurku i kasoją niezłaą kasę tak jest w całym zakładzie brak szacunku i żądzą nami nieuki bez szkuł po zawodówkach i jak ma być dobże to jest wlizytowka naszego zakładu
Pracownik 2016-03-15 18:22:34
to co piszesz to prawda brak słów jedna wielka klika nierobów tylko my szaraki robić robić i się nie oddzywać brak słów porażka
taki jeden 2016-04-27 17:37:02
Styl Twojej wypowiedzi jest powalający. Dziwię się, że wytykasz innym brak wiedzy i wykształcenia, a sam nie potrafisz napisać poprawnie kilku zdań.
czarna 2016-06-12 16:30:02
Brakuje ludzi do pracy,a na CF była PO(usunięte przez administratora) szwęda się bo nie ma co ze sobą zrobić,niech siada i (usunięte przez administratora) razem z nami albo oddajcie ją na inny projekt.Nowy brygadzista doskonale radzi sobie sam.
5
czarna 2016-06-18 12:28:10
Brak reakcji ze strony Mistrza,w takim bądź razie,jesteśmy zmuszone powiadomić Kierownika Produkcji
5
cf 2016-06-20 15:03:39
Jakoś wcale nie dziwi mnie brak reakcji mistrza na twoje oszczerstwa bo zarówno pracownicy jak i przełożeni wiedzą jak jest a tobie jak widzę bardzo podoba się oczernianie innych wez się człowieku do pracy i daj sobie na luz bo i tak nikt nie wieży w to co wypisujesz
1
czarna 2016-06-20 16:35:05
Bez obaw,jednego PO zdjęli,to i zdejmą drugiego :)
6
Cf 2016-06-20 18:36:13
I tu się właśnie mylisz nikogo nie będą ściągać na tym dziale nie ma PO są liderzy i skończ te pisanie czemu nie powiesz tego w oczy najłatwiej oczerniac anonimowo miej odwagę a jak jej nie masz to wyłącz te forum i włącz sobie bajki
1
czarna 2016-06-20 19:11:22
A dokładnie lider produkcji i technik produkcji,tak jak na każdym dziale.I skoro nie ma PO,to niech się była PO weźmie do roboty.Skoro jest monterem to niech pracuje jak monter.A Pani niech się może zatrudni w palestrze adwokackiej :)
6
Cf 2016-06-20 19:54:49
Widzę że to pisanie nie ma sensu powiem Ci tylko tyle pocałuj byłą panią PO w...
1
xyz 2016-06-20 20:24:06
Irek to znowu ty?
IREK 2016-06-21 15:02:10
No jasne,że ja,nie mam nic innego k. do roboty...850 osób pracuje w firmie i jeden drugiemu obrabia d. Nie interesuje mnie już CF,pracuję na innym projekcie.Zresztą jak mam coś do kogoś to mówię mu to prosto w oczy.Przyjdź na MHS i sam się o tym przekonaj.Proszę mnie już nie mieszać w te Wasze gierki OK
2
Taa 2016-06-22 16:53:37
Moderator usunal post ;-((((( Jeszcze raz przepraszam, ze sie posralem ze smiechu.
IREK 2016-06-24 14:12:27
Nie widzę związku i chyba się jasno wyraziłem od.się ode mnie.Temat zamknięty i proszę więcej nie szargać moim imieniem na tym chorym Forum.Jak się nudzicie to poproście o nadgodziny.PATAFIANY !!!!!!!
12
Natan 2016-07-08 17:20:51
Hej, Wiadomo coś o nowych rekrutacjach w KEIPER Polska?
Zostaw swoją opinię o KEIPER Polska - Jarocin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KEIPER Polska