BWI Poland Technologies Sp. z o.o.

Krosno

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 32 ocen.

BWI Poland Technologies Sp. z o.o.
2 32 6 1

Opinie o BWI Poland Technologies Sp. z o.o.

Marcepan

Dużym minusem firmy są szowiniści na stanowiskach kierowniczych. Nie polecam.. Z takim podejściem firma nie ma przyszłości

Natalia
@Marcepan 05.11.2018 19:07

@Marcepan Owszem - takie zachowania mogą być nieco problematyczne, ale może trochę zbyt pochopnie to oceniłeś. Powiedz nam, jak długo i na jakim stanowisku pracujesz w firmie BWI Poland Technologies. Jak ocenisz atmosferę między pracownikami niższego szczebla?

Natalia

@Mistrz świata Inni użytkownicy na pewno będą Ci wdzięczni za to, iż zechciałeś napisać coś o pracodawcy, jakim jest firma BWI Poland Technologies. Na jakim stanowisku byłeś tam zatrudniony? Skupisz się głównie na zarobkach - a może mógłbyś wypowiedzieć się jeszcze na temat ogólnych warunków zatrudnienia w tej firmie?

Mistrz świata

WITAM. Jestem byłym pracownikiem BWI , pracowałem tam około 4 lat . Zarobki minimalna krajowa , praca w soboty za odsiadki , wydział wydziałowi nie równy. Pracowałem w transporcie wewnętrznym 20km na nogach na zmiane. Atmosfera dobra. Auschwitz birkenau

Szukasz pracy?

Natalia

@anonymous Z Twojej relacji wyłania się bardzo negatywny, a przede wszystkim niepokojący obraz firmy BWI Poland Technologies. Jak długo i na jakim stanowisku jesteś tam zatrudniony? Nadmieniasz, iż pracodawca zastrasza Was, a to już jest poważny zarzut. Czy zatem zrobiliście coś z tym problemem, zgłosiliście to komuś?

anonymous

coraz więcej pracy a pieniądze te same najniższa krajowa i zapieprz , a drugi siedzi na krześle i nic nie robi i dostaje te same pieniądze ,zastraszają zwolnieniem z pracy,a ludzie co raz mniej i sami się zwalniają niema jak kierownik czy lider siedzi przy biurku i nic nie robi a bierze za to kasę trzy razy tyle co pracownik jedynie patrzy w zegarek byle pracownik za wcześno nie skończył , traktują ludzi jak szmate

anonymous

jak to jest ze zatrudniony pracownik przez firmę bwi dostaje pieniążki wczasy pod gruszą i inne a przez adeko nie

Natalia

@Elka To, że dostałaś odpowiedź w ten sam dzień w którym wysłałaś cv, może oznaczać, że firma BWI Poland Technologies pilnie potrzebuje pracownika i spełniasz wymagania jakie stawia wobec kandydatów. Czy zdecydowałaś się na podjęcie tej pracy? Co wpłynęło na podjęcie decyzji? @Pracownik Czyli za pracę w soboty przysługuje odbiór godzin, dopiero w sytuacji, gdy odbiór godzin jest z różnych przyczyn niemożliwy wypłacane jest wynagrodzenie za nadgodziny? Dobrze to rozumiem?

Elka

Witam. Złożyłam cv i dostałam odpowiedź w ten sam dzień, że praca jest na pakowaniu a zarobki 2300 brutto. Czy może ktoś powiedzieć jak to rzeczywiście wygląda? To 2300 to wydaje mi się trochę wyolbrzymione, ponieważ ciężko jest dostać takie zarobki i odpowiedź w dzień wysłania cv. Pozdrawiam ;)

Benio

Umowa przedluzana co miesiac pracowalem tam rok ale sie zwolnilem bo ile mozna na taka umowe robic... Praca na 3 zmiany takze w soboty chociaz NIBY nie sa obowiazkowe oczywiscie soboty placone jak za normalny dzien.. Fajnie by bylo jak by placa byla dobrana do stanowiska a nie montarz ma lajt a cylindry zapiernicz ze nikt tam na wydziale nie chce pracowac a kasa ta sama co za sens ... Wyzysk i tyle lecz ta firma cos w sobie ma ze jak juz sie wpadnie to ciezko odejsc ale ja odeszlem i teraz mam lepsze zarobki i normalna umowe

bookor
@Benio 09.05.2018 11:38

Pracowałem na montaŻu jako pająk wewnętrzny w cleanroomie (nie chodzi mi o czerwonych nierobów), i w każdej chwili zmieniłbym się z kimkolwiek z cylindrów. To było coś okropnego, użeranie się z dziesięciorgiem bab, które tyłka ze stołka niepodniosą, wszystko im podaj pod nos, powiadamianie brygadzistów o brakach komponentów kończy się: "przejdź po liniach i znajdź, i to jeszcze masz przewidzieć kiedy ci zabraknie i masz wiedzieć, że na magazynie brakło już wcześniej, bo linia nie może stanąć". Ogólnie odpowiedzialność taka jak brygadzisty, ale zarobki o połowę mniejsze. Nie opowiadaj więc, że montaż ma "lajt". Ogólnie mówiąc cieszę się, że opuściłem ten zakład i to stanowisko.

bookor
@Benio 09.05.2018 11:38

Na dodatek mogę jeszcze powiedzieć, że cylindry i tłoczyska mają płatne soboty, montaż niestety robi w soboty za bezdurno, bo szef wydziału, (usunięte przez administratora) wąsata, i kierownicy linii tak ustalili. Odsiadki nakazują wybierać na pierwszej zmianie w dni powszednie w trakcie tzw TPM lub prób przedprodukcyjnych. Dochodzi do takich absurdów, że czasami w tygodniu na pierwszej zmianie przychodzi się dwa razy, musisz iść bezpłatnie w sobotę, zaś na nie chodzi się twardo 5-6 razy bo nikt ci wolnego nie da, ponieważ jesteś potrzebnym robocie, i nikogo nie obchodzi fakt, że np. w czerwcu ma się jeszcze 5 dni starego urlopu, czyli łącznie 31, powysyłają cię na I zmianie, bo urlop przecież jest także dla pracodawcy.

Pracownik
@bookor 24.05.2018 11:16

Kto powiedział, że cylindry mają płatne soboty? Tutaj robisz w sobotę i później masz za to odsiadkę i tyle. Ludzie tutaj wybierają tylko odsiadki, a urlop wypoczynkowy większość ma jeszcze nie ruszony, a nawet mają jeszcze po kilka dni starego urlopu. Czasem się zdarzy, że nie uda się oddać wszystkich godzin pracownikom, to wtedy kilku osobom wpadnie parę złotych za nadgodziny. Soboty płatne to ma ale magazyn kooperacyjny.

anonim

(usunięte przez administratora)

maciej

umowy sie podpisuje co miesiąc ,zpieprz niezły , co chwile Cie gonia

tomek
@maciej 20.07.2016 11:43

święta prawda najlepiej mają liderzy zarabiają trzy razy tyle ponad 4000i nić nie robią przeciętny pracownik zarabia 1500. 1800 a już nie mowie o kierowniku ponad 7000

Pracownik
@tomek 06.03.2017 21:05

I tutaj byś się zdziwił. Przed podwyżkami poszło oficjalne pismo, w którym były podane najniższe stawki dla danej grupy pracowniczej w tym dla liderów. Najniższa stawka dla lidera jest to teraz 2600 brutto (więc jak widzisz niektórzy mieli o wiele mniej płacone na tym stanowisku). Nie mówię, że nie ma liderów, którzy mogli by mieć taką stawkę ( pod warunkiem, że mają kilkunastoletnie doświadczenie na stanowisku mistrza). Jako ciekawostkę powiem, że byli nawet kierownicy, którzy mieli stawkę zaledwie o 200 zł większą od stawki lidera. Więc nie ma tak kolorowo na wyższych "stołkach" jak piszesz. Niestety w tej firmie człowiek, człowiekowi nie jest równym. Kto ma plecy ten ma lepiej i tyle.

Bezdomny

Pracę za mniej niż 2500 netto to już Upadek Człowieczeństwa

Natalia

@bookor Nie do końca rozumiem problem z urlopami o którym piszesz. Pracodawca nie chciał przyznać dłuższego urlopu, tylko pojedyncze dni? Czy o co dokładnie chodzi? @Ulka Czy jesteś pracownikiem firmy BWI Poland Technologies? Jeśli tak, to jakie jest Twoje zdanie na temat pracy?

Ulka

Generalnie za leżenie nikt nie płaci. Zawsze można zmienić firmę i po co tak narzekacie?

Aleksandra.

Dodzwonić się do Państwa do Krosna graniczy z cudem - jestem zażenowana kiepska obsługa.

Natalia

@Benio, długo pracowałeś w BWI Poland Technologies w Krośnie? W jakim trybie i na podstawie jakiej umowy pracuje się w tym miejscu? Co jeszcze możecie powiedzieć o pracodawcy, którym jest BWI Poland Technologies? Jakie widzicie plusy i minusy pracy w tej firmie?

Benio

Pracowalem w BWI w Krosnie fakt jest zapierdziel ale to tez zalezy od stanowiska pracy.. I niestety praca pracy nie rowna a kasa taka sama.. Zarobki marne jesli chodzi o to co wymagaja.. Ale najbardziej wkurza to ze nowego pracownicy oczywiscie nie wszyscy traktuja z gory chociaz sa tacy jak my pracownikami.. Kierownicy zalezy na jakiego tez sie trafi ja niestety trafilem na kierownika nie do wytrzymania.. Pozdrawiam

Natalia

@Edi, a czy możesz powiedzieć coś więcej? Jakie dostrzegasz plusy i minusy pracy w tej firmie? @robalik, z Twojego komentarza wynika, że naprawdę długo już pracujesz w BWI Poland Technologies. Jak oceniasz tego pracodawcę? Czy pracownicy mogą liczyć na jakieś dodatkowe benefity? @Look7, rozumiem, że pracowałeś lub pracujesz w BWI Poland Technologies. Jak atmosfera w tej firmie? Czy praca jest ciężka?

johnyyy777

Witam, chciałbym przestrzec wszystkich studentów idących na pseudo staż i pseudo praktyki do tego gówna. Niestety miałem przyjemność trochę porobić jako stażysta.. Na początku powiem, że jest Ci zlecana najbardziej gówniana praca której się nie chce robić technikom badz inzynierom.. To ze jestes traktowany jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to jedno natomiast te zarobki... 6-7zl na godzine BRUTTO!!! To na prawde pokazuje jaki ten zaklad jest zaje**** gdzie w takim philipie morrrisie daja stazysta 15zł+ lub też ABB. Generalnei gdyby tego mało zakład znajduje się na węźle kraków-skawina, jeżeli nie masz auta to nie polecam jazdy komunikacja bo zapewno większość mieszka w centralnym punkcie krakowa niedaleko uczelni niż na wypizdowie zwanym ruczajem. Pozdrawiam mam nadzieje ze komus sie przyda ta opinia. I co do hejtów w moją strone: Jest mnóstwo lepszych i bliżej zakładów które dadza na pewno lepsze warunki niz ten shit :) trzeba tylko sie pomeczyc i poszukac.

Edi
@johnyyy777 12.09.2016 07:44

Pracuje sumiennie kilkanascie lat ale Dzadostwo i tyle podwyzki w granicach 30 zl nie polecam

Administrator

Czy ktoś chciałby wypowiedzieć się w sposób rzetelny i prawdziwy o przedsiębiorstwie BWI Poland Technologies Sp. z o.o.? Taka wypowiedź mogłaby pomóc innym aplikantom w uzyskaniu informacji o firmie.

robalik

po prostu trzeba być cierpliwym taj jak ja pracuje już 41lat i zostało mi tylko 9 lat do emerytury powodzenia

ddf

zawsze zastanawiało mnie jak ten amortyzator jest robiony, szukałem filmów z tym podgrzewaniem ale to chyba jakaś tajemnica NASA bo nigdzie tego nie można znaleźć high technology

jurek
@ddf 19.02.2017 22:59

nikt nie wiie

Look7
@ddf 19.02.2017 22:59

Zatrudnił się to się dowiesz. Tak normalnie to tajemnica :-).

Igor

BWI Poland Technologies ma opinię dobrego pracodawcy. Patrząc na forum myślę, że jest tego potwierdzeniem. Od marca nie piszecie bo jest dobrze?

Look7
@Igor 16.11.2017 19:35

Zależy gdzie, bo mają Techniczne Centrum Kraków i zakład produkcyjny w Krośnie na Podkarpaciu. W Krakowie nie byłem. Za to w Krośnie jest różnie. Zależy jakie stanowisko masz. Są stanowisko zaebiste i mniej zaebiste. Na tych gorszych stracisz zdrowie, a zarobisz marnie.

ddf

brutto czy netto

Ktoś

Beznadzieja, nie polecam. Pracownicy opryskliwi, kierownictwo jeszcze gorzej.

jarek

Miałeś płatny staż i jeszcze narzekasz? To jest dopiero dziwne :)

kargul

To rozpacz,ta firma,Delphi a potem Bwi, [usunięte przez administratora] ,trzymajcie się rodacy i czekajmy na lepsze czasy

bolek

To bardzo przykre że polacy we własnym kraju są [usunięte przez administratora] robolami,to [usunięte przez administratora] musi się kiedyś skończyć,bul,dedpresja i presja,podnoszenie norm o ponad 200 procent,jak np.zgrzewanie astry z 700 sztuk na zmianę do 2600,nie ma czasu nawet do ubikacji wyjść,nikt tam emerytury nie dożyje

Zostaw opinię o BWI Poland Technologies Sp. z o.o. - Krosno

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BWI Poland Technologies Sp. z o.o.