BorgWarner Rzeszów Sp. Z o.o. w Jasionce k.Rzeszowa
1 93 6 1

Opinie o BorgWarner Rzeszów Sp. Z o.o. w Jasionce k.Rzeszowa

Cnc

Witam. Jak wygląda praca na CNC? Normy do wyrobienia?? Jakie są dostępne zmiany? Ilość czy jakość? I ile na rękę?

Jak z himalajów
@Cnc 17.10.2018 11:34

s.rakie normy nie od osiągnięcia, zmiany narzucone i liczy się przede wszystkim ilość a najbardziej jakość . Ile masz rąk?

Żal
@Jak z himalajów 18.10.2018 01:09

pANU podziękuje za taka odpowiedż..... móģłby ktoś normalnie odppwiedzieć??

Kamil
@Żal 18.10.2018 11:10

ok 2000 zł netto nic więcej

Hdjd
@Cnc 17.10.2018 11:34

Idac do borga wcześniej przeczytałam sobie opinie o tej firmie. Myślałam że ludzie sobie wymyślają pisząc jak tam jest beznadziejnie... Myślałam że to są ludzie którzy lubią nic nie robić... że wymyślają itd... jestem pracowita osoba ale faktycznie sama na własnej skórze przekonałam się jak tam jest ciężko pod każdym względem psychicznym jak i fizycznym. (Mówię o montazu) nie polecam tej pracy żadnemu wrogowi. Pracownik jest traktowany jak śmieć kto tylko może ucieka stamtąd... zostają osoby które musza, które mają ciężką sytuację materialną . Co miesiąc jest przyjmowanych po ok 30 osób. Z czego prawie wszyscy uciekają w przeciągu miesiąca lub dwóch jak się skapną już o co w tym wszystkim chodzi.... z początku nowe osoby są przeważnie dawane na najlepsze stanowiska dopiero później na te najcięższe gdzie trzeba dźwigać po ok 10 kg na 200 sztuk albo 300,a podobno i 400 turbosprężarek . ODRADZAM

idąc, myślałam, wymyślałam
@Hdjd 05.11.2018 12:17

Hajdi, czy jak ci tam. Popatrz, tyle myślałaś i nic z tego nie wyszło. A podobno cośtam cośtam, wymyślają.

Marzena
@idąc, myślałam, wymyślałam 06.11.2018 00:44

Każdy ma prawo wystosować swoją opinię. Ważne, by była ona zgodna z regulaminem forum GoWork.pl. Nie oceniamy wypowiedzi innych użytkowników forum i proszę byś o tym pamiętał. Jeśli chcesz podzielić się z nami informacjami na temat pracy w firmie, zrób to w sposób merytoryczny.

Hajdi
@idąc, myślałam, wymyślałam 06.11.2018 00:44

No i nic z tego mojego myślenia nie wyszło

Marzena
@Hajdi 27.11.2018 18:43

Co chcesz przez to powiedzieć? Co dokładnie chciałam przekazać nam poprzez swój komentarz? Każda merytoryczna opinia na temat pracy w BorgWarnerze jest bardzo istotna pod warunkiem, że użytkownicy mogą zrozumieć jej treść.

eeeeeeeee

pozdro dla turbo waldemara hue hue

Kk

@Marzena Jak czytam te opinie to wszystkie złe wspomnienia wracają wiec pisze ostatni raz.Marzenko jesli pracyjesz w borgu wyjdz na hale i zrób sobie maly wywiad to sie dowiesz zresztą w biurze nie ma lepiej więc nie pierd...tekstami czy sie rozmawialo z kierownictwem czy sramto... Jak widze ten zakład to mi sie zygac chce a jak ukraincow chcą zatrudniac to niech spierd... z ta firma na ukraine bo nam nie beda zatrowac powietrza Łajzy jedne

Miniku
@Kk 10.07.2018 08:55

Jest tam szef zmiany Paweł nadal?

Jendrej
@Kk 10.07.2018 08:55

Dokladnie Panią popieram. Ta firma to dno. Brak szacunku do pracownika. W żywe oczy kłamią, wysmiewaja pracownikow. Mistrzowie to wybrancy kierownika i tancza jak on im zagra. A ze on ma problemy psychiczne to wie kazdy. Byle tylko sie na pracowniku wyżyć, pośmiać. Szkoda tylko ze takie haselka wielkimi literami napisane przy wejsci typu szacunek wspolpraca lojalnosc itp nie odnosza sie tak naprawde do regul w tej firmie.

marek kafarek
@Kk 10.07.2018 08:55

osiołku najdroższy, aby sąsiadów zza wschodniej granicy nająć, trzeba pierwej iateefa zmienić. Nie da się ich zatrudniać, a dlaczego to już rusz pupcię i pokmiń trochę.

Ela
@Jendrej 08.08.2018 13:42

Prawda. Podpisuje się pod tym

Elka
@Jendrej 08.08.2018 13:42

Podposuje się pod tym w 100%

Hdjd
@Jendrej 08.08.2018 13:42

Niestety prawda. Przekonałam się sama na własnej skórze. Szczególnie od liderów, jak stali nie daleko mnie i się naśmiewali... bo ona jest taka... stoi krzywo ... porażka. Szacunku w tej firmie nikt nie znajdzie

??

Witam czy to prawda, że będą otwierać nowy dział turbo dla tirów i będą potrzebować ludzi.? Jeśli tak to kiedy ?

?!
@?? 21.10.2018 09:08

Nic o tym nie słyszałem

kki

jedno wielkie g.... tyle mogę powiedzieć lizustwo jest na pierwszym miejscu jak się nie podlizujesz to wypadasz z zakładu albo jesteś nękany dotąd aż się potkniesz i....sami się domyślcie co jest dalej, inspekcja by się przydała ale taka co by przetrzepała jak należy, a nie kiedy wyłączane są maszyny i TWIERDZENIE że nie ma nic szkodliwego bo wszystko jest w normie bo kasa w kieszeni się zgadza Ci co mają zapier...dostają mniejszą kasę a ci co na telefonach siedzą pół zmiany mają większą kasę i mniejszy zap... takie równouprawnienie pracownika tego samego fachu

Nickkk
@kki 24.06.2018 17:41

Niestety tak Jest w 1000%

Lion

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Wymienić kadrę kierowniczą, na ludzi z doświadczeniem zamiast podlizywaczy.

Zonk
@Lion 12.10.2018 17:57

Dobry jestes - zadam sobie pytanie i odpowiem. Może nikt nie przeczyta wnikliwie...? wymienić kadrę kierowniczą - toż to to samo co pracodawca. Czyli zmienić pracodawcę? szkoda czasu na komentarze ubogie intelektualnie.

Fiodor

Zdecydowanie nie polecam tej firmy. W okolicy jest wiele firm które lepiej płacą a tutaj smród bród i kiepska kasa. Nie wspominając już o przełożonych bo "liderzy" to porażka. Zdecydowanie nie polecam!!!

Aska
@Fiodor 21.03.2018 00:25

Podpisuje się pod tym

Daimler

Nie polecam tej firmy na początek zatrudniają cie na agencje i mówią że po max pół roku Dostaniesz umowę na borga co jest jedną wielką ściema po drugie nadgodziny i weekendy miały być dla osób chętnych jak się okazuje jeśli się nie zgodzisz na przyjście w weekend lub nadgodziny dostajesz pisemny nakaz lub nagane normalnie śmiech po trzecie liderzy (usunięte przez administratora) mistrzowie szkoda gadać zakaz opuszczania stanowiska bez wiedzy lidera za niedługo pracownicy dostaną łańcuch kajdany i miskę wody Borga Birkenau i to ma być amerykańska firma szkoda zawracać sobie głowy taka praca i firma

Asia
@Daimler 18.09.2018 22:22

Dokładnie tak jest niestety

Cnc

Witam. Jak wygląda praca na CNC? Normy do wyrobienia?? Jakie są dostępne zmiany? Ilość czy jakość? I ile na rękę?

Fatboyslim

Ponoć na początku przy uruchomieniu firmy było całkiem dobrze. Teraz jest słabo, kadra kierownicza jest tragiczna, krzykacze i lizusy - duża rotacja pracowników. Kiepsko płacą i zupełnie nie liczą się z ludźmi. Lepiej aplikować po sąsiedzku.

Mxc

Witam. Jak wygląda płaca na stanowisku operatora maszyn NIE CNC? Na montażu bądź jakiś maszynach? Oczywiście chodzi mi o zarobki "na rękę" i dodatkowo czy co miesiąc jest mniej więcej taka sama wypłata czy raczej różni się sporo w każdy miesiac?

fazerdizel
@Mxc 07.09.2018 12:14

1870 na reke na miesiac, to jest podstawa. do tego premia od 0 do 265. operator maszyn nie cnc czasami ma prace bardziej wymagajaca od pracy operatora cnc. inni na strefie placa wiecej.

Mxc
@fazerdizel 09.09.2018 21:23

To słabo jeśli monter nie zarobi min te 2500 na rękę. W takim razie nie ma co tam składać CV. W tej chwili u mnie w pracy zarobię te 2600.

Arti

Witam wszystkich czy warto się starać do tej firmy do pracy?

Ela
@Arti 28.08.2018 21:59

Nie warto. Wiem co mówię

Lion
@Arti 28.08.2018 21:59

Znam kilka osób, które w czasie krótszym niż 1,5 roku wróciły do starej pracy. Mówiły, że w starej robocie było źle, ale nie aż tak jak w BW. Jeszcze więcej znam osób, które chętnie by wróciły do starej pracy.

Rajczu

Czy ktoś wie ile można zarobić na stanowisku Magazynier w tej firmie?

przywódce
@Rajczu 17.08.2018 06:02

jak na turbo sie dostaniesz to podnad 3k jak na morse to 2,4k a tees to blizej 3k

Ziomek
@przywódce 18.08.2018 20:57

Na magazynie zapierdziel, nie każdy wytrzymuje, teraz pozmieniali kierownictwo i jest jeszcze gorzej a światła nie widać, po sąsiedzku lepiej płacą i robota spokojniejsza

Stefan
@przywódce 18.08.2018 20:57

Na jakich zmianach pracuje magazyn?

Topik

Firma ma kilka plusów-ciekawy socjal, benfity organizowanie pikników rodzinnych oraz premie miesięczne (wysokość zależna od wyników, zwrotów itp.) czy premia roczna. Ale na tym koniec pozytywów. Firma wykształca w pracownikach brzydkie nawyki tj donosicielstwo, maile do kierownictwa. Fakt, jak jeden się opierdziela to wystarczy podejść i zwrócić mu uwagę, ale tutaj każdy chce mieć plusa u Kierownika Pawła że zależy mu na pracy. Profil pracownika-pracownik ma robić i się nie odzywać. Ma skulić głowę i wysłuchać suszarki. Jednostki mające swoje zdanie a już jacyś buntownicy i mąciciele nie mają racji bytu. Kadra kierownicza to jedno wielkie nieporozumienie. Począwszy od Kierownika Pawła, na mistrzach i liderach kończąc. Dla nich liczy się tylko zielony wynik przy zdawaniu pracy. Każdy inny kolor jest nie do przyjęcia, bo chociaż maszyny mają swoje lata to i tak zawinił tutaj człowiek, nie sprzęt. Zresztą te "motywacje" że się pożegnamy albo zabieranie premii (bo odpowiedzialność jest tutaj zbiorowa czyli coś się stanie na magazynie odpowiadają wszyscy) nie napawa checiami i zapałem do pracy. Podsumowując firma miała na początku wielkie plany i zapowiadała się na firmę, w której będzie można zostać na lata, tak przez atmosferę i kadrę kierownicza stała się tylko kolejnym przystankiem w karierze.

Nickleodon
@Topik 23.08.2018 15:51

Pięć pochwał i szpila...uczą tak.

Marzena

Czy ktoś ostatnio aplikował do BorgWarnera? @Kk, gdybym pracowała w firmie, nie musiałabym zadawać pytań odnośnie warunków pracy w firmie. Nie jestem pracownikiem firmy a jedynie moderatorem bieżącego wątku na forum GoWork.pl. Rozmowy z kierownictwem/szefostwem/osobami odpowiedzialnymi to najczęściej jedyna możliwa droga prowadząca do rozwiązania lub chociaż zasygnalizowania problemu, który mamy w firmie. W przeciwnym razie pozostawałoby nam jedynie narzekanie na forum a to jak wiemy, nie przynosi żadnych realnych rezultatów w postaci poprawy sytuacji w firmie. Przy okazji przypominam, że wypowiadasz się na forum publicznym, zatem nie używaj określeń powszechnie uważanych za obraźliwe.

Marzena

@kki, czy, jeśli jak rozumiem nie byłaś usatysfakcjonowana pracą, kierowałaś swoje uwagi do szefostwa? Czy próbowałaś podejmować rozmowy z kierownictwem celem zmiany pewnych aspektów pracy/warunków pracy? Czy takie rozmowy przyniosły skutki w postaci poprawy sytuacji?

kki

Wyniki osiągnięć norm są pomyślne czy ważne audyty kierownictwo urządza wyjazdy wypoczynkowe dla biurokracji osobiście nie mam nic przeciw ale niech zwykłemu pracownikowi też coś dadzą bo samo dziękuje nie zawsze wystarcza, pikniki za czyje pieniądze są organizowane?,,w tym mc jest mniejsza premia bo był zwrot,bo dużo wydali na maszyny zepsute czy stare itp,, tak się zbiera na piknik i jeszcze zostanie Parkingi;wieczna zmora pracowników, kierownik oznajmił że jak nie ma miejsca to parkuj na lotnisku

kki

Jeżeli się leje (usunięte przez administratora) z liderami mistrzami donosi na innych wytyka czyjeś błędy a swoich nie widzi to coś nie tak przecież ile można się tłumaczyć z czyjegoś plotkarstwa i dziecinady .Potwierdziłby to każdy kto by się nie bał o swoją posadę, jest to zauważalne gołym okiem.Ktoś z kim się dzielisz informacją/pomysłem zabiera ci i przypisuje sobie .Na początku mojej przygody z borgiem było spoko bo i też nie było tylu pracowników, atmosfera do przyjęcia każdy znał swoje miejsce ale z napływem....kasa w tamtym czasie do przyjęcia na więcej informacji szkoda słów. Jak ktoś nie przekona się sam to nie uwierzy.Księgowość wystawia swistki z wypłatami a nie potrafi wytłumaczyć za co, jaki mc,czym się kierowali,Firma rodzinna musisz uważać co do kogo misz bo nigdy nie wiesz na kogo trafisz więc powodzenia wszystkim którzy zaczynają swoją karierę w borgu.Teraz będą studenci robić na leni bo uczciwych ludzi już nie widać pod otwartymi drzwiami żeby zostawiali swoje cv

Marzena

@kki, Twoja opinia opiera się na hasłach, przydałoby się jej jakieś uzasadnienie. Rozumiem, że negatywnie oceniasz atmosferę w firmie BorgWarner, ale czy inni pracownicy podzielą Twoją opinię? Czy jako pracownik starasz się każdego dnia pozytywnie wpływać na atmosferę w zespole? Przecież każdemu pracownikowi powinno na tym zależeć.

Jasiek

Czy jest jakiś powód tej ciszy?

Marzena

@Rzeszów Mati, może warto bezpośrednio zapytać w firmie, albo wysłać e-mail z pytaniem? Obecnie wiele firm udziela wyczerpujących informacji jeszcze przed właściwym etapem rekrutacji. Posiadasz solidne doświadczenie w handlu. Może być to dla pracodawcy ważny atut. Branża lotnicza jest bardzo perspektywiczna i jednocześnie ciekawa. Czy zdecydujesz się wysłać swoje CV do firmy BorgWarner?

rzeszowiak
@Marzena 06.06.2018 17:43

Jaka branża lotnicza???!!!Borg to motoryzacja!Ktoś tu sieje zamęt totalny i wprowadza w błąd...Jak ruscy w wojnie hybrydowej.

rzeszowiak

Witam. Potwierdzam poprzednie opinie o fatalnych przełożonych! Zero pomysłu na wdrożenie do pracy. Poza tym praca mało ambitna. Szkoda czasu na pracę w tej montowni.

Rzeszów Mati
@rzeszowiak 29.05.2018 15:22

Witam Powiedzcie jak zarobki w dziale zakupów? Starajac się o prace nie mając wogóle styczności z branżą lotniczą posiadam doświadczenie 8-10 lat w branży zakupów i sprzedaży negocjacji cen i sprzedaż - branża związana z budownictwem i hydrauliką. Zakupy i inwestycje na poziomie 30-60 tyś obsługiwaęm... Jak zarobki w dziale zakupów ? ile daja na wstępie ile wołać jak zapytają ile chce zarabiać

Marzena

@lion, Twoja opinia jest bardzo pomocna dla osób, które będą uczestniczyły w rozmowie kwalifikacyjnej do tej firmy. Czy wiesz coś na temat dodatkowych świadczeń socjalnych? Czy firma zapewnia pracownikowi ścieżkę rozwoju i oferuje szkolenia? Aktualnie firma BorgWarner rekrutuje na stanowiska: Specjalista ds. zakupów, Software Engineer, Design Enginner, Junior Application Design Engineer, Warehouse Shift Leader, Metrolog, Inżynier Jakości, a także kilka innych. Może ktoś z Was zastanawia się nad aplikacją?

Marzena

@lion, Twoja opinia na pewno będzie przydatna dla niejednego kandydata. Czy wiesz coś na temat aktualnie trwających rekrutacji do firmy BorgWarner? W jaki sposób sprawdzane są kompetencje pracownika na rozmowie kwalifikacyjnej? Czy firma organizuje staże lub praktyki dla młodych inżynierów?

lion
@Marzena 20.05.2018 19:00

Jeżeli chodzi o aktualne rekrutacje to na pewno są, trzeba poszukać na stronach z ofertami pracy. Na rozmowie na pewno zostanie sprawdzona znajomość j. ang., a czasami nawet cała rozmowa może się odbyć w j.ang. Ponadto będą pytania dotyczące produktów BW. Tzn. pokażą ci swój produkt i trzeba odpowiedzieć na pytania typu: Co to jest za produkt i do czego służy? Dlaczego ten produkt ma taki element i do czego on służy? Jak wykonał byś taki element? Który z elementów jest najważniejszy? Dlaczego wykonany jest z takiego materiału? itp. Ogólnie jeżeli ma się odpowiednią wiedzą to raczej swobodna rozmowa, raczej w miłej atmosferze. Są zarówno staże jak i praktyki dla studentów, nawet pracuje tam wielu studentów na stanowisku technika, a po skończeniu studiów mają dużą szansę na zmianę stanowiska na inżynier.

bajabongo

Szkoda gadać. Na zewnątrz wszytko wygląda ok ale nie polecam pracy tam najgorszemu wrogowi. Kadra managerska żałosna, typowi przytakiwacze i wazeliniarze , uaktywniają się tylko wtedy gdy dyrektor coś chce. Burdel nad którym nikt nie panuje, miliardowe transfery produkcji z Niemiec ale nie wiem jak to sie uda bo każdy ciągnie w swoją stronę. Gierki personalne tylko po to żeby przypiąć sobie order zasługi są na porządku dziennym. Praca w logistyce jest najgorsza, zresztą w księgowości, zakupach czy stanowiskach inżynieryjnych niewiele lepsza. Wytrzymałem rok i pomimo że zarabiam teraz mniej to jestem szczęśliwszym i spokojniejszym człowiekiem Jedynie co na plus to pakiet socjalny

inzynier
@bajabongo 13.06.2017 19:00

mozesz cos więcej powiedziec o stanowiskach inzynieryjnych?

lion
@inzynier 22.01.2018 10:03

bajabongo ma 100% racji. Bardzo słaba współpraca pomiędzy działami. Praca ma być efektowna, a nie efektywna. Ważniejsze jest żeby organizować dużo spotkań i pokazywać jak się jest zarobionym. Jeżeli chodzi o inżyniering, to kierownik inż. procesu świetnie sprawdza się w temacie ściągania gotowych maszyn, technologii i innych zakładów. Jeżeli trzeba opracować nowy proces, kupić inną maszynę/linię niż jest w Niemczech to już go to przerasta. Tak to jest kiedy nie słucha się ludzi którzy mają doświadczenie, a narzuca się swoje dziwaczne pomysły, czego najlepszym przykładem jest polerka, która stoi i nie pracuje już grubo ponad półroku i pomimo wielu przeróbek jeszcze długo nie będzie działać, bo popełniono błąd na początku i już się nie da go naprawić. Podsumowując. Jeżeli jesteś młodym inż. i chcesz nauczyć się zarządzać procesem, podszkolić swój angielski to tak to jest praca w której będziesz miał taką możliwość. Natomiast jeżeli chcesz poznać nowe technologie, rozwinąć się jako inżynier to na pewno nie tutaj - proces produkcji jest bardzo prosty i mało ambitny. Jeżeli już masz doświadczenie i chcesz je tutaj wykorzystać to szkoda twojego czasu, chyba że masz miękki kręgosłup i całkowicie poddasz się woli przełożonego.

Administrator

Jeżeli masz jakieś doświadczenia z BorgWarner Rzeszów Sp. Z o.o. w Jasionce k.Rzeszowa to użytkownicy na pewno chętnie przeczytają Twoją wypowiedź.

XYZ

chciałem podziękować liderowi z TURBO (usunięte przez administratora)przez którego straciłem pracę , jest konfidentem i kłamcą nie umie się przyznać do prawdy kosztem innych ludzi , dzięki (usunięte przez administratora)i pamiętaj karma wraca .

Zainteresowany

Podpowiedzcie jak się pracuje w firmie? Potrzebują ludzi?

Fiodor
@Zainteresowany 25.02.2018 19:13

Tak, ale przyjmują przez agencje. Jak dla mnie praca nie jest zła, jeżli chodzi o pracę na produkcji.

Fiodor

Jak za taka prace to i tak są dobre zarobki. Ludzie nie przesadzajcie, no ale nie dogodzi wszystkim.

Robert

Poszukuje osób dojeżdzajacych do borgwarner że strzyzowa lub okolic 668622691

Zostaw opinię o BorgWarner Rzeszów Sp. Z o.o. w Jasionce k.Rzeszowa - Jasionka

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BorgWarner Rzeszów Sp. Z o.o. w Jasionce k.Rzeszowa