BorgWarner Rzeszów Sp. Z o.o. w Jasionce k.Rzeszowa

Jasionka

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 22 ocen.

BorgWarner Rzeszów Sp. Z o.o. w Jasionce k.Rzeszowa
3 22 6 1

Opinie o BorgWarner Rzeszów Sp. Z o.o. w Jasionce k.Rzeszowa

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Fatboyslim

Ponoć na początku przy uruchomieniu firmy było całkiem dobrze. Teraz jest słabo, kadra kierownicza jest tragiczna, krzykacze i lizusy - duża rotacja pracowników. Kiepsko płacą i zupełnie nie liczą się z ludźmi. Lepiej aplikować po sąsiedzku.

Daimler

Nie polecam tej firmy na początek zatrudniają cie na agencje i mówią że po max pół roku Dostaniesz umowę na borga co jest jedną wielką ściema po drugie nadgodziny i weekendy miały być dla osób chętnych jak się okazuje jeśli się nie zgodzisz na przyjście w weekend lub nadgodziny dostajesz pisemny nakaz lub nagane normalnie śmiech po trzecie liderzy (usunięte przez administratora) mistrzowie szkoda gadać zakaz opuszczania stanowiska bez wiedzy lidera za niedługo pracownicy dostaną łańcuch kajdany i miskę wody Borga Birkenau i to ma być amerykańska firma szkoda zawracać sobie głowy taka praca i firma

Mxc

Witam. Jak wygląda płaca na stanowisku operatora maszyn NIE CNC? Na montażu bądź jakiś maszynach? Oczywiście chodzi mi o zarobki "na rękę" i dodatkowo czy co miesiąc jest mniej więcej taka sama wypłata czy raczej różni się sporo w każdy miesiac?

fazerdizel
@Mxc 07.09.2018 12:14

1870 na reke na miesiac, to jest podstawa. do tego premia od 0 do 265. operator maszyn nie cnc czasami ma prace bardziej wymagajaca od pracy operatora cnc. inni na strefie placa wiecej.

Mxc
@fazerdizel 09.09.2018 21:23

To słabo jeśli monter nie zarobi min te 2500 na rękę. W takim razie nie ma co tam składać CV. W tej chwili u mnie w pracy zarobię te 2600.

Arti

Witam wszystkich czy warto się starać do tej firmy do pracy?

Ela
@Arti 28.08.2018 21:59

Nie warto. Wiem co mówię

Lion
@Arti 28.08.2018 21:59

Znam kilka osób, które w czasie krótszym niż 1,5 roku wróciły do starej pracy. Mówiły, że w starej robocie było źle, ale nie aż tak jak w BW. Jeszcze więcej znam osób, które chętnie by wróciły do starej pracy.

Kk

@Marzena Jak czytam te opinie to wszystkie złe wspomnienia wracają wiec pisze ostatni raz.Marzenko jesli pracyjesz w borgu wyjdz na hale i zrób sobie maly wywiad to sie dowiesz zresztą w biurze nie ma lepiej więc nie pierd...tekstami czy sie rozmawialo z kierownictwem czy sramto... Jak widze ten zakład to mi sie zygac chce a jak ukraincow chcą zatrudniac to niech spierd... z ta firma na ukraine bo nam nie beda zatrowac powietrza Łajzy jedne

Miniku
@Kk 10.07.2018 08:55

Jest tam szef zmiany Paweł nadal?

Jendrej
@Kk 10.07.2018 08:55

Dokladnie Panią popieram. Ta firma to dno. Brak szacunku do pracownika. W żywe oczy kłamią, wysmiewaja pracownikow. Mistrzowie to wybrancy kierownika i tancza jak on im zagra. A ze on ma problemy psychiczne to wie kazdy. Byle tylko sie na pracowniku wyżyć, pośmiać. Szkoda tylko ze takie haselka wielkimi literami napisane przy wejsci typu szacunek wspolpraca lojalnosc itp nie odnosza sie tak naprawde do regul w tej firmie.

marek kafarek
@Kk 10.07.2018 08:55

osiołku najdroższy, aby sąsiadów zza wschodniej granicy nająć, trzeba pierwej iateefa zmienić. Nie da się ich zatrudniać, a dlaczego to już rusz pupcię i pokmiń trochę.

Ela
@Jendrej 08.08.2018 13:42

Prawda. Podpisuje się pod tym

Elka
@Jendrej 08.08.2018 13:42

Podposuje się pod tym w 100%

Rajczu

Czy ktoś wie ile można zarobić na stanowisku Magazynier w tej firmie?

przywódce
@Rajczu 17.08.2018 06:02

jak na turbo sie dostaniesz to podnad 3k jak na morse to 2,4k a tees to blizej 3k

Ziomek
@przywódce 18.08.2018 20:57

Na magazynie zapierdziel, nie każdy wytrzymuje, teraz pozmieniali kierownictwo i jest jeszcze gorzej a światła nie widać, po sąsiedzku lepiej płacą i robota spokojniejsza

Stefan
@przywódce 18.08.2018 20:57

Na jakich zmianach pracuje magazyn?

Topik

Firma ma kilka plusów-ciekawy socjal, benfity organizowanie pikników rodzinnych oraz premie miesięczne (wysokość zależna od wyników, zwrotów itp.) czy premia roczna. Ale na tym koniec pozytywów. Firma wykształca w pracownikach brzydkie nawyki tj donosicielstwo, maile do kierownictwa. Fakt, jak jeden się opierdziela to wystarczy podejść i zwrócić mu uwagę, ale tutaj każdy chce mieć plusa u Kierownika Pawła że zależy mu na pracy. Profil pracownika-pracownik ma robić i się nie odzywać. Ma skulić głowę i wysłuchać suszarki. Jednostki mające swoje zdanie a już jacyś buntownicy i mąciciele nie mają racji bytu. Kadra kierownicza to jedno wielkie nieporozumienie. Począwszy od Kierownika Pawła, na mistrzach i liderach kończąc. Dla nich liczy się tylko zielony wynik przy zdawaniu pracy. Każdy inny kolor jest nie do przyjęcia, bo chociaż maszyny mają swoje lata to i tak zawinił tutaj człowiek, nie sprzęt. Zresztą te "motywacje" że się pożegnamy albo zabieranie premii (bo odpowiedzialność jest tutaj zbiorowa czyli coś się stanie na magazynie odpowiadają wszyscy) nie napawa checiami i zapałem do pracy. Podsumowując firma miała na początku wielkie plany i zapowiadała się na firmę, w której będzie można zostać na lata, tak przez atmosferę i kadrę kierownicza stała się tylko kolejnym przystankiem w karierze.

Nickleodon
@Topik 23.08.2018 15:51

Pięć pochwał i szpila...uczą tak.

Marzena

Czy ktoś ostatnio aplikował do BorgWarnera? @Kk, gdybym pracowała w firmie, nie musiałabym zadawać pytań odnośnie warunków pracy w firmie. Nie jestem pracownikiem firmy a jedynie moderatorem bieżącego wątku na forum GoWork.pl. Rozmowy z kierownictwem/szefostwem/osobami odpowiedzialnymi to najczęściej jedyna możliwa droga prowadząca do rozwiązania lub chociaż zasygnalizowania problemu, który mamy w firmie. W przeciwnym razie pozostawałoby nam jedynie narzekanie na forum a to jak wiemy, nie przynosi żadnych realnych rezultatów w postaci poprawy sytuacji w firmie. Przy okazji przypominam, że wypowiadasz się na forum publicznym, zatem nie używaj określeń powszechnie uważanych za obraźliwe.

Marzena

@kki, czy, jeśli jak rozumiem nie byłaś usatysfakcjonowana pracą, kierowałaś swoje uwagi do szefostwa? Czy próbowałaś podejmować rozmowy z kierownictwem celem zmiany pewnych aspektów pracy/warunków pracy? Czy takie rozmowy przyniosły skutki w postaci poprawy sytuacji?

kki

Wyniki osiągnięć norm są pomyślne czy ważne audyty kierownictwo urządza wyjazdy wypoczynkowe dla biurokracji osobiście nie mam nic przeciw ale niech zwykłemu pracownikowi też coś dadzą bo samo dziękuje nie zawsze wystarcza, pikniki za czyje pieniądze są organizowane?,,w tym mc jest mniejsza premia bo był zwrot,bo dużo wydali na maszyny zepsute czy stare itp,, tak się zbiera na piknik i jeszcze zostanie Parkingi;wieczna zmora pracowników, kierownik oznajmił że jak nie ma miejsca to parkuj na lotnisku

kki

Jeżeli się leje (usunięte przez administratora) z liderami mistrzami donosi na innych wytyka czyjeś błędy a swoich nie widzi to coś nie tak przecież ile można się tłumaczyć z czyjegoś plotkarstwa i dziecinady .Potwierdziłby to każdy kto by się nie bał o swoją posadę, jest to zauważalne gołym okiem.Ktoś z kim się dzielisz informacją/pomysłem zabiera ci i przypisuje sobie .Na początku mojej przygody z borgiem było spoko bo i też nie było tylu pracowników, atmosfera do przyjęcia każdy znał swoje miejsce ale z napływem....kasa w tamtym czasie do przyjęcia na więcej informacji szkoda słów. Jak ktoś nie przekona się sam to nie uwierzy.Księgowość wystawia swistki z wypłatami a nie potrafi wytłumaczyć za co, jaki mc,czym się kierowali,Firma rodzinna musisz uważać co do kogo misz bo nigdy nie wiesz na kogo trafisz więc powodzenia wszystkim którzy zaczynają swoją karierę w borgu.Teraz będą studenci robić na leni bo uczciwych ludzi już nie widać pod otwartymi drzwiami żeby zostawiali swoje cv

Marzena

@kki, Twoja opinia opiera się na hasłach, przydałoby się jej jakieś uzasadnienie. Rozumiem, że negatywnie oceniasz atmosferę w firmie BorgWarner, ale czy inni pracownicy podzielą Twoją opinię? Czy jako pracownik starasz się każdego dnia pozytywnie wpływać na atmosferę w zespole? Przecież każdemu pracownikowi powinno na tym zależeć.

kki

jedno wielkie g.... tyle mogę powiedzieć lizustwo jest na pierwszym miejscu jak się nie podlizujesz to wypadasz z zakładu albo jesteś nękany dotąd aż się potkniesz i....sami się domyślcie co jest dalej, inspekcja by się przydała ale taka co by przetrzepała jak należy, a nie kiedy wyłączane są maszyny i TWIERDZENIE że nie ma nic szkodliwego bo wszystko jest w normie bo kasa w kieszeni się zgadza Ci co mają zapier...dostają mniejszą kasę a ci co na telefonach siedzą pół zmiany mają większą kasę i mniejszy zap... takie równouprawnienie pracownika tego samego fachu

Jasiek

Czy jest jakiś powód tej ciszy?

Marzena

@Rzeszów Mati, może warto bezpośrednio zapytać w firmie, albo wysłać e-mail z pytaniem? Obecnie wiele firm udziela wyczerpujących informacji jeszcze przed właściwym etapem rekrutacji. Posiadasz solidne doświadczenie w handlu. Może być to dla pracodawcy ważny atut. Branża lotnicza jest bardzo perspektywiczna i jednocześnie ciekawa. Czy zdecydujesz się wysłać swoje CV do firmy BorgWarner?

rzeszowiak
@Marzena 06.06.2018 17:43

Jaka branża lotnicza???!!!Borg to motoryzacja!Ktoś tu sieje zamęt totalny i wprowadza w błąd...Jak ruscy w wojnie hybrydowej.

rzeszowiak

Witam. Potwierdzam poprzednie opinie o fatalnych przełożonych! Zero pomysłu na wdrożenie do pracy. Poza tym praca mało ambitna. Szkoda czasu na pracę w tej montowni.

Rzeszów Mati
@rzeszowiak 29.05.2018 15:22

Witam Powiedzcie jak zarobki w dziale zakupów? Starajac się o prace nie mając wogóle styczności z branżą lotniczą posiadam doświadczenie 8-10 lat w branży zakupów i sprzedaży negocjacji cen i sprzedaż - branża związana z budownictwem i hydrauliką. Zakupy i inwestycje na poziomie 30-60 tyś obsługiwaęm... Jak zarobki w dziale zakupów ? ile daja na wstępie ile wołać jak zapytają ile chce zarabiać

Marzena

@lion, Twoja opinia jest bardzo pomocna dla osób, które będą uczestniczyły w rozmowie kwalifikacyjnej do tej firmy. Czy wiesz coś na temat dodatkowych świadczeń socjalnych? Czy firma zapewnia pracownikowi ścieżkę rozwoju i oferuje szkolenia? Aktualnie firma BorgWarner rekrutuje na stanowiska: Specjalista ds. zakupów, Software Engineer, Design Enginner, Junior Application Design Engineer, Warehouse Shift Leader, Metrolog, Inżynier Jakości, a także kilka innych. Może ktoś z Was zastanawia się nad aplikacją?

Marzena

@lion, Twoja opinia na pewno będzie przydatna dla niejednego kandydata. Czy wiesz coś na temat aktualnie trwających rekrutacji do firmy BorgWarner? W jaki sposób sprawdzane są kompetencje pracownika na rozmowie kwalifikacyjnej? Czy firma organizuje staże lub praktyki dla młodych inżynierów?

lion
@Marzena 20.05.2018 19:00

Jeżeli chodzi o aktualne rekrutacje to na pewno są, trzeba poszukać na stronach z ofertami pracy. Na rozmowie na pewno zostanie sprawdzona znajomość j. ang., a czasami nawet cała rozmowa może się odbyć w j.ang. Ponadto będą pytania dotyczące produktów BW. Tzn. pokażą ci swój produkt i trzeba odpowiedzieć na pytania typu: Co to jest za produkt i do czego służy? Dlaczego ten produkt ma taki element i do czego on służy? Jak wykonał byś taki element? Który z elementów jest najważniejszy? Dlaczego wykonany jest z takiego materiału? itp. Ogólnie jeżeli ma się odpowiednią wiedzą to raczej swobodna rozmowa, raczej w miłej atmosferze. Są zarówno staże jak i praktyki dla studentów, nawet pracuje tam wielu studentów na stanowisku technika, a po skończeniu studiów mają dużą szansę na zmianę stanowiska na inżynier.

bajabongo

Szkoda gadać. Na zewnątrz wszytko wygląda ok ale nie polecam pracy tam najgorszemu wrogowi. Kadra managerska żałosna, typowi przytakiwacze i wazeliniarze , uaktywniają się tylko wtedy gdy dyrektor coś chce. Burdel nad którym nikt nie panuje, miliardowe transfery produkcji z Niemiec ale nie wiem jak to sie uda bo każdy ciągnie w swoją stronę. Gierki personalne tylko po to żeby przypiąć sobie order zasługi są na porządku dziennym. Praca w logistyce jest najgorsza, zresztą w księgowości, zakupach czy stanowiskach inżynieryjnych niewiele lepsza. Wytrzymałem rok i pomimo że zarabiam teraz mniej to jestem szczęśliwszym i spokojniejszym człowiekiem Jedynie co na plus to pakiet socjalny

inzynier
@bajabongo 13.06.2017 19:00

mozesz cos więcej powiedziec o stanowiskach inzynieryjnych?

lion
@inzynier 22.01.2018 10:03

bajabongo ma 100% racji. Bardzo słaba współpraca pomiędzy działami. Praca ma być efektowna, a nie efektywna. Ważniejsze jest żeby organizować dużo spotkań i pokazywać jak się jest zarobionym. Jeżeli chodzi o inżyniering, to kierownik inż. procesu świetnie sprawdza się w temacie ściągania gotowych maszyn, technologii i innych zakładów. Jeżeli trzeba opracować nowy proces, kupić inną maszynę/linię niż jest w Niemczech to już go to przerasta. Tak to jest kiedy nie słucha się ludzi którzy mają doświadczenie, a narzuca się swoje dziwaczne pomysły, czego najlepszym przykładem jest polerka, która stoi i nie pracuje już grubo ponad półroku i pomimo wielu przeróbek jeszcze długo nie będzie działać, bo popełniono błąd na początku i już się nie da go naprawić. Podsumowując. Jeżeli jesteś młodym inż. i chcesz nauczyć się zarządzać procesem, podszkolić swój angielski to tak to jest praca w której będziesz miał taką możliwość. Natomiast jeżeli chcesz poznać nowe technologie, rozwinąć się jako inżynier to na pewno nie tutaj - proces produkcji jest bardzo prosty i mało ambitny. Jeżeli już masz doświadczenie i chcesz je tutaj wykorzystać to szkoda twojego czasu, chyba że masz miękki kręgosłup i całkowicie poddasz się woli przełożonego.

Administrator

Jeżeli masz jakieś doświadczenia z BorgWarner Rzeszów Sp. Z o.o. w Jasionce k.Rzeszowa to użytkownicy na pewno chętnie przeczytają Twoją wypowiedź.

Fiodor

Zdecydowanie nie polecam tej firmy. W okolicy jest wiele firm które lepiej płacą a tutaj smród bród i kiepska kasa. Nie wspominając już o przełożonych bo "liderzy" to porażka. Zdecydowanie nie polecam!!!

XYZ

chciałem podziękować liderowi z TURBO (usunięte przez administratora)przez którego straciłem pracę , jest konfidentem i kłamcą nie umie się przyznać do prawdy kosztem innych ludzi , dzięki (usunięte przez administratora)i pamiętaj karma wraca .

Zainteresowany

Podpowiedzcie jak się pracuje w firmie? Potrzebują ludzi?

Fiodor
@Zainteresowany 25.02.2018 19:13

Tak, ale przyjmują przez agencje. Jak dla mnie praca nie jest zła, jeżli chodzi o pracę na produkcji.

Fiodor

Jak za taka prace to i tak są dobre zarobki. Ludzie nie przesadzajcie, no ale nie dogodzi wszystkim.

Robert

Poszukuje osób dojeżdzajacych do borgwarner że strzyzowa lub okolic 668622691

yahel

witam, na jakie zarobki moze liczyc specjalista logistyki w firmie ?

Jason

Witam zostałem zaproszony na rozmowe do Borg Warner na stanowisko operator produkcji na wydział Morse System wie ktos jak wyglada tam praca i jakie zarobki sa??

~Krystek~

W tym zakładzie robi się co raz to gorzej, ludzie przychodzą i zaraz odchodzą , powodem może być natłok pracy i odpowiedzialności nie współgrający z odpowiednim wynagrodzeniem jakim jest średnio 2300-2400 brutto. Co prawda premie miesięczne są, jednakże co raz to nie ma pełnej premii poniewaz któryś z czynników został niespełniony , a nie ma się co dziwić, jak masa tylu nowych pracowników którzy się dopiero szkolą i popełniają błędy. Włodarze zamiast dbać o starych i doświadczonych pracowników wolą zatrudnić nowych którzy będą pracować za grosze, ale co raz to trudniej o takich.

XYZ
@~Krystek~ 10.08.2017 17:21

Zgadzam się z tobą.Kierownictwo ma gdzieś pracowników starych woli zatrudnić nowych za mniejsze pieniądze(a droga do tego nie prowadzi).To trudno zrozumieć że ludzie mało zarabiają więcej już zarabiają w Biedronce.To ludzie się zwalniają w czerwcu zwolniło się 36 osób a w lipcu 20 osób.W pracy to już jest cyrk jedni przychodzą a zaraz odchodzą.I się dziwią potem że reklamacje są.Ogłaszają się w radiu to już firma na psy schodzi.Niedługo nie będzie miał kto robić jak tak dłużej będzie,albo Ukrainców przyjmą albo ludzi z grupą inwalidzką.

~~niezapominajka~~
@XYZ 10.08.2017 18:24

Ostatnio słyszałam ze kierownik produkcji powiedział komuś , ze w pracy nie liczą się zarobki tylko atmosfera pracy. Super mamy kierownika !!!

Odyniec
@~~niezapominajka~~ 23.08.2017 18:57

To niech wasz kierownik odda wam swoją pensję a wy mu zapwnijcie atmosferę

~~niezapominajka~~
@Odyniec 29.08.2017 20:31

Też jestem tego zdania. W ogóle jak beszczelnym trzeba być, żeby coś takiego powiedzieć.

JarekJ

Zgadzam się z bajabongo. Praca w tej firmie nie jest rozwojowa. Jesli jesteś ambitny i liczysz na awanse to na pewno nie w tym zakładzie. Z tego zakładu zrobił się już obóz pracy. Jedni przychodzą drudzy odchodza, z tym ze coraz gorzej utrzymać pracownika. Rekordzisci pracują po kilka dni/godzin i odchodzą. To musi w koncu o czymś swiadczyć. Zamiast poszanować pracownika który pracuje juz długi czas w firmie to wolą zatrudniać nowych bo przeciez nowy przyjdzie za nisza kase.

Oliwia

bajabongo - czy możesz cos wiecej napisać o dziale księgowaości / analityków ? Bardzo bym prosiła o odpowiedz na adres : plicholiwia@wp.pl

Zostaw opinię o BorgWarner Rzeszów Sp. Z o.o. w Jasionce k.Rzeszowa - Jasionka

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BorgWarner Rzeszów Sp. Z o.o. w Jasionce k.Rzeszowa