brak logo

DEMIURG Kompleksowa Obsługa Inwestycji

Poznań

Opinie o DEMIURG Kompleksowa Obsługa Inwestycji

*** 2014-09-12 09:43
Może ktoś napisać coś więcej? Ostatnio szukają wielu pracowników. Czyżby była duża rotacja?
nabity w butelkę 2014-09-18 16:06
Wykonywałem dla tej firmy usługi i nie zapłacili mi. Stosują tanie wymówki, że czegoś nie dostarczyłem, potem że wywiązałem się z umowy i próbują nałożyć kary umowne za coś czego nie było w umowie i mimo to, że otrzymali komplet dokumentów i podpisali ich odbiór. Słabo!
budowlaniec 2014-11-09 15:06
Z tego co wiem to płącą wszystkim podwykonwcą, ale czasami trwa to dłużej niż 30dni.
Pracownicy otrzymują wynagrodzenie zawsze do 10 i chyba mają kartę multisport`a dla tych którzy pracują po okresie próbnym. Wymagają dużo ale można bardzo szybko się rozwijać i oferują umowę o pracę. Zatrudniają tylko tych którzy się sprawdzają ...
xxxxx 2014-11-16 22:33
Zatem warto spróbować w Demiurgu - praca na umowa o pracę. W obecnych czasach rzadkość. A kogo szukają do pracy?
ski tle 2015-02-13 19:38
nie dla nygusów praca w tej firmie i tyle w temacie.
Poszukujący pracy 2015-02-22 00:28
Pod jaki adres email można wysłać CV ?
inż 2015-04-12 12:29
Aktualnie robią rekrutację na asystentów projektantów
praca@demiurg.com.pl
maruda 2015-07-20 11:51
Pracowałam przez ostatnie 3 miesiące, niestety wypłata nigdy nie była na czas. Nie raz też trzeba było zostawać na noc w firmie, gdyż terminy goniły. Multisport dopiero po 3 miesiącach, ale mało kto wytrzymuje dłużej. Szczerze nie polecam.
maruda 2015-07-20 11:51
Pracowałam przez ostatnie 3 miesiące, niestety wypłata nigdy nie była na czas. Nie raz też trzeba było zostawać na noc w firmie, gdyż terminy goniły. Multisport dopiero po 3 miesiącach, ale mało kto wytrzymuje dłużej. Szczerze nie polecam.
pracodawcy 2015-07-27 23:08
Przykro gdy takie bzdury piszą osoby świeżo co zwolnione za niekompetencje, nieodpowiedzialność i dociążanie reszty zaangażowanego zespółu :(
Prezes 2015-07-30 22:04
Postanowiłem zająć głos. Uważam że każdy ma prawo zająć swoje stanowisko. Smutne jednakże jest to ze pomimo umów o pracę i dodatkowe premie w postaci kart sportowych Multisport ocena współpracy jest niespozytywna. Uwazam ze istotne jest to ze w dzisiejszych czasach świadczymy umowę o pracę oraz prace dla młodych inzynierow pod okiem kolegów z doświadczeniem. Myśle ze jestesmy bardzo dobrym pracodawcą a ocena bedzie inna po jakimś czasie bardziej obiektywna. Powodzenia
była_pracownica 2015-08-03 12:20
Osobiście myślę, że umowa o pracę i premie w postaci karty sportowych to nie wszystko. Istotna również w pracy jest atmosfera, która w tym biurze jest dramatyczna; zezwolenie na mobbing ze strony wspólnika i kierownika biura. Póki jest taki stan rzeczy ocena nie może być inna niż kiepska.
Prezes 2015-08-09 14:10
Trudno oczekiwac pozytywnej opini od pracownika, ktory utracil prace. Ale trudno tez zrozumiec dlaczego caly zespol ma cierpiec i wiecej pracowac bo ktos podchodi do pracy nierzetelnie, a po jej utracie przynsi zwolnienie od lekarza ...
obecny_pracownik 2015-09-06 22:31
Nie rozumiem dlaczego ktoś twierdzi, że nigdy nie otrzymywał wynagrodzenia na czas. Pracuję już trochę w Demiurgu i nigdy nie zdarzyło mi się otrzymać wypłaty później niż 10. Poza tym atmosfera w pracy jest przyjazna. Firma składa się z młodych, energicznych ludzi. Owszem, pracy jest dużo, ale dzięki temu zdobywamy doświadczenie. Tym bardziej, że często są zatrudniani ludzie zaraz po studiach i daje im to możliwość rozwoju zawodowego. Dodatkowym atutem jest umowa o pracę oraz karta Multisport.
Reasumując, jeśli jesteś ambitny i chcesz pracować przy naprawdę dużych inwestycjach-nie wahaj się i aplikuj do struktur Demiurga.
pracownik 2015-09-26 13:40
Zgadzam się, akurat na terminowość wypłaty wynagrodzenia nie można narzekać, a pracuję w firmie już długo. Pracy jest bardzo dużo, terminy krótkie, ale przez rok pracy w Demiurgu nauczysz się więcej niż inni przez 2-3 lata. Widzę po sobie i swoich znajomych...
Praca dla osób ambitnych i odpornych na stres. Ogólna ocena na pewno nie celująca, ale dobra.
Pozdrawiam
Anty Maruda 2015-11-11 09:23
Komentarz adekwatny do Twojego nick'a :)
w 2016-01-14 23:41
Wszystko zależy od podejścia do pracy. Niektórzy myślą, że zaraz po studiach osiągną pięcio cyfrową pensję, nie ta branża, a firma projektowa to nie są kolonie.. Architekt czy konstruktor są to odpowiedzialne zawody, w których żeby coś osiągnąć trzeba posiadać multidyscyplinarną wiedzę, oddać się pracy..
Demiurg jest firmą - jedną z niewielu umożliwiającą zdobycie fachowej wiedzy oraz uprawnień projektowych. Każdy prowadzi swoje tematy, osoby nie są szufladkowane na "te od wizualizacji czy liczenia " każdy uczestniczy w pełnym procesie projektowym od poczatku do końca.. Projekty są zazwyczaj wymagające ale tym samym rozwijające ! od przebudów, wielu obiektów historycznych - ciekawych konserwacji, po nowoczesną formę architektoniczną.
Atmosfera - dzięki pracującym tu ludziom jest przyjazna, większość osób jest bardzo otwarta, nie ma chorej rywalizacji tylko współpraca międzybranżowa..
Niewiele firm umożliwia pracę jednocześnie z siedzącym obok konstruktorem/architektem, koordynatorem projektu jak i specjalistą od nadzoru budowlanego, kosztorysantem czy wykonawcą. Jednym słowem pełen wachlarz branżystów. Każdy służący poradą. Sprzęt jak i programy projektowe wysokiej jakości.
Osobiście w pełni polecam !
mmm 2016-01-20 12:19
nie parcuje w firmie-chciałam złożyć cv na Kosztorysanta i poczytałam sobie opinię.. Oto moje refleksje:
Jeżeli jako największy plus firmy jest wymieniane to że otrzymuje się umowę o pracę i kartę multisport to naprawdę bardzo słaby argument - pracuje w branży 11 lat i to jest standard, że się otrzymuje umowę o pracę!!! a to że nauczę się czegoś 3x szybciej niż gdzie indziej - pytanie jakim kosztem??? 14h/24h??? I co po karcie multisport jak nie ma kiedy z niej skorzystać?? LUDZIE MIEJCIE DO SAMYCH SIEBIE SZACUNEK!!! A nie nabijacie kasę właścicielowi! NIE PSUJCIE RYNKU PRACY!!! Czas wolny na realizacje własnych pasji, niezwiązanych z pracą, jest bardzo ważny! - coś o tym wiem.
Starszy stażem 2016-01-20 22:46
Witam,
Miałem okazje ostatnio uczestniczyć w rozmowie rekrutacyjnej. Niestety niezbyt dobrze to wspominam ponieważ myślałem ze jako sobą pracująca 6 lat w zawodzie duzo już wiem i byłem pewny siebie idąc na ta rozmowę. Niestety okazało sie zupełnie inaczej. Po 45 min rozmowie wyszedłem ze świadomością ze wsunie to nic nie wiem i ze moje 6 lat kariery w zawodzie zamiast mnie rozwijać to zatrzymały przez to ze mój szef cały czas mnie chwalił i uświadamiał ze jestem super pracownikiem, miałem czas na pasje i życie osobiste. Dzis jednak w przeciągu 45 minut uświadomiłem sobie ze żebym mogl wybrać wtedy możliwość rozwoju to bym to zrobił a pasje mogły by poczekać. Fakt jest taki ze dzis byłbym specjalista który ma swoje pasje a nie laikiem z pasjami. Wiec korzystajcie jak macie szanse bo do mnie drugi raz nie zadzwonili.

Pozdrawiam
Starszy stażem
Inz 2016-01-21 23:14
wczoraj byłem na rozmowie i potwierdzam opinie kolegi. Pytali mnie o rzeczy o istnieniu których nie miałem pojęcia (decyzje środowiskowe, operaty wodno prawne itp.) Chciałem zmienić prace z budowy na biuro ale teraz nie wiem czy to dobry pomysł. Pozdrawiam
mmm 2016-01-24 12:51
ooo widzę, że kierownictwo firmy podszywa się pod potencjalnych pracowników - buhahaha!!! Można połączyć rozwój zawodowy ze swoimi pasjami i być specjalistą!!!
mmm 2016-01-24 13:16
i jeszcze jedno... to że pracuje się "tylko" 8-9h dziennie nie oznacza, że się nic nie robi i niczego się nie jest w stanie nauczyć tak jak to zostało przedstawione powyżej (czytaj: jak chcesz coś umieć to haruj jak wół najlepiej 30h na dobę:P")!!!
przedstawiciel zespołu demiurg 2016-02-04 19:03
Aktualnie w firmie pracuje ponad 40 osób. Jak widać po ostatnich kilku wpisach jest was 2 którzy piszą kompletne bzdury.
Jako jeden z wielu, któremu zależy na budowaniu tej firmy APELUJEMY ... ODEJDŹCIE !!!
wiemy że jesteście wśród nas, ale my was nie chcemy ...
Miejcie odwagę powiedzieć, że coś wam nie odpowiada, a nie jak zwykłe tchórze niszczycie to co w klikadziesiąt osób staramy się budować ...
Drogowy_podglądacz 2016-02-07 11:23
Bardzo smutnym jest fakt, że osoby którym coś nie pasuje, zamiast pójść i porozmawiać to robią gównoburze na forum, gdzie jest się teoretycznie anonimowym, ale nie do końca.
Demiurg jest firmą specyficzną, nie pracuje się tu jak w normalnej firmie, ale za to relacja pracownik - pracodawca też nie jest taka jak w innych firmach. W tej firmie jeśli ci coś nie pasuje, możesz iść i powiedzieć wprost do kierownika, a nie wylewać żale na forum.
Dodatkowo, żyjemy w wolnym kraju, można z firmy odejść i iść do innej - jak mi nie będzie coś pasowało i się nie dogadam, to odejdę - proste.
Pracuję w tej firmie kawałek i faktycznie, przewinęło się tu mnóstwo osób i w większości niestety byli to ludzie, którzy najchętniej by nie robili nic i brali za to wypłaty, a fakt jest taki, że w tej firmie doceniani są pracownicy, którzy coś z siebie dają.
szukający_pracy 2016-03-23 14:27
Witam!
Czytając całe te dyskusje i "podszywające" się osoby które pracują x lat w zawodzie i nic nie umieją to aż się człowiekowi chce śmiać... chciałem aplikować ale patrząc na "atmosferę" panującą w firmie i burzę na portalu jakoś wolę szukać pracy w bardziej przyjemnym miejscu gdzie umie przyjąć się negatywna opinię...
Skibi senior 2016-05-20 23:24
Widzę , że od czasu w którym potrafimy zlokalizować heiterA ? Głosy nienawiści przestały stanowić o naszej jakości ?
jerkam 2016-06-02 09:59
Zostałem zwolniony bo nie chciałem pracować w niedzielę.Normalna praca to dla nich min 9 godz. Odradzam wszystkim.
cały ON 2016-06-03 22:05
Taaaaa, w niedzielę ? A w Trzech Króli też ?A klucze od biura miałeś ?I kody? Niesamowita opowieść .
obiektywnie 2016-06-06 12:30
Akurat ten pan jest przykładem nierzetelnego pracownika, któremu słusznie podziękowano za współpracę. Praca w bardzo wolnym tempie, niewydajna, z błędami, "na odwal się", bez żadnego zaangażowania.
Yura 2016-11-18 09:34
A może jednak udowodnić - mam na to jeszcze cztery lata?
:/ 2017-02-24 15:05
Tyle negatywnych opinii nie bierze się znikąd. W dzisiejszych czasach w branży projektowej to nie jest wyczyn zatrudnić na umowę o pracę oraz (wielokrotnie wspomniany ) pakiet multi-sportu. Co samo z siebie wydaje się śmieszne skoro pracownia zajmuje się tak ogromnymi projektami !!

Szczerze odradzam aplikowanie do pracowni Demiurg.
1
LIFT 2017-03-14 13:25
Nie wiem jak pracownikom ja jako podwykonawca mogę powiedzieć że płacą za wykonaną usługę nieterminowo . Do dnia dzisiejszego po mimo upływu terminu płatności i kilku monitów nadal załgają z zapłatą reszty należności za wykonane prace, a mimo wezwań do zapłaty pozostała należność regulowana jest ona w ratach, anie taka była oferta. Prace zostały zakończone z naszej strony terminowo a dostarczone i zamontowane urządzenia zarejestrowane w UDT bez uwag .
s 2017-03-15 13:02
czyli nic się nie zmieniło.
księgowy 2017-07-07 22:16
może i z małym opóźnieniem, ale zostało uregulowane w całości :)
bo zawsze płacimy i nikogo nie oszukaliśmy, a to rzadkość w tej branży !!!
podwykonawca 2017-08-11 05:07
małe opóźnienie? nasze biuro wykonywało dla nich projekt, oddaliśmy w terminie, uwagi inwestora poprawiliśmy w terminie, mój szef 4 miesiące chodził, pisał, dzwonił, nie odpisywali, nie odbierali telefonów, zwłaszcza właściciele. Każdy prezes chce rozmawiać na poziomie z innym prezesem a tu okazało się że za wysokie progi.
Zostaw swoją opinię o DEMIURG Kompleksowa Obsługa Inwestycji - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DEMIURG Kompleksowa Obsługa Inwestycji