Grupa Progres Sp. z o.o.

Gdańsk

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 118 ocen.

Grupa Progres Sp. z o.o.
3 118 6 1

Opinie o Grupa Progres Sp. z o.o.

Regres

Dlaczego gowork usuwa niekorzystne komentarze o członkach zarządu Progres ?

Ja
@Regres 14.08.2018 10:10

To progress stosuje pisowską cenzurę, zniknęło stąd bardzo dużo postów. Pomału gowork staje się mało wiarygodny...

Grupa Progres Sp. z o.o.
pracodawca
@Regres 14.08.2018 10:10

Dziękujemy za Wasze opinie dotyczące Grupy Progres. Jesteśmy otwarci na inne spojrzenie dotyczące pracy w naszej firmie, dzięki temu możemy rozwijać procesy wewnętrze. Rozumiemy, że nie każdy musi mieć pozytywną opinie nasz temat, ale prosimy, żeby wpisy zawierały wartość merytoryczną. Prosimy również pamiętać, iż administrator portalu ma prawo do usunięcia, bądź moderacji treści, które uzna za bezprawne lub niezgodne z Regulaminem i Polityką Prywatności GoWork.pl: https://www.gowork.pl/regulamin. Przypominamy, że swoje opinie można kierować na adres: opinie@grupaprogres.pl. Chętnie odpowiemy na wszystkie pytania. Pozdrawiamy, Zespół Grupy Progres

samo_przejdzie
@Regres 14.08.2018 10:10

Gowork nie usuwa, dział marketingu wykupił dostęp premium i może usuwać komentarze jak im się tylko podoba ;)

Kiedys

Powtórzę to co już wiele osób napisało. Szczerze odradzam pracę w grupie Progres. Wyższa kadra managerska to osoby, które myślą jedynie o grubości swojego portfela. Nie liczą się z pracownikami. Nie mają pojęcia jak ważnym zasobem dla firmy są wykwalifikowani pracownicy. Brak podstawowej wiedzy z zakresu miękkiego HR, zarządzania i planowania strategicznego. Prezes, wiceprezes i najgorsza z całej trójki Pani M. - nie życzę nikomu współpracy z nimi .Brak wiedzy, kompetencji i zwykłej ludzkiej uczciwości.

Ktos

Odradzam pracę w centrali. Z całym szacunkiem dla prezesa i wiceprezesa za rozkręcenie firmy od podstaw (podziwiam takich ludzi) to jednak zależy im tylko i wyłącznie na kasie. Krótkowzroczne podejście. Ważne tylko ile im na konto wpłynie, pracownicy są nieważni. Opieka medyczna to nic nadzwyczajnego teraz. Zajmują się kadrami a nie znają podstaw zarządzania pracownikami. To bardzo źle świadczy o firmie o tym profilu. Niesamowity bałagan w procesach, i niestety nie tylko (wolę nie pisać gdzie jeszcze). A pani M.... O mój Boże...brak słów. Nie mogę powiedzieć nic dobrego na jej temat. Lepiej uważajcie. Niegodna zaufania, udaje że na czymś się zna. Wszystkich znajomych i nieznajomych uprzedzam przed pracą w progresie.

Były Pracownik
@Ktos 24.08.2018 17:06

W pełni zgadzam się z wypowiedzią i również odradzam pracę w centrali firmy. Szkoda czasu i nerwów. Chaos i brak spójności między działami jak i oddziałami, co kierownik to inne decyzje a na koniec i tak liczy się tylko kasa. Pracownicy w centrali nic nie znaczą choć wykonują ogrom pracy. Benefity na chwilę obecną to starndard na dzień dobry, tu dopiero po 6 miesiącach. Firma dla początkujących lub zdeterminowanych.

Kamil
@Ktos 24.08.2018 17:06

Prawda jest tak iż o wiele gorzej jest w regionalnych oddziałach. Pracowałem w różnych firmach, mniejszych i większych , ale z taką atmosferą wzajemnych poniżeń i donoszenia na siebie jeszcze się nie spotkałem jak w Progress. Zupełnie inną sprawą jest, że duża część pracowników zatrudniona jest na umowy zlecenie lub umowy tymczasowe, odnawiane co miesiąc. Wszyscy się boją bo nie wiedzą czy w przyszłym miesiącu będą jeszcze pracować. Mówienie więc o benefitach to ponury żart.

Niezadowolona
@Ktos 24.08.2018 17:06

Zgadzam sie w pelni

Roksan

Czy właściciel tej agencji - jakiś prezes czy ktoś w tym stylu wie co się w niej dzieje, czy to jest celowe działanie ? Jak tak można traktować pracowników przecież to skandal. Nie wstyd wam ?

Sylwia
@Roksan 04.10.2018 21:49

To raczej działanie celowe. Taki pomysł na biznes ma ten pan. Pracownicy traktowani są jak bydło.

Zszokowana

Ta "Firma" jako pracodawca to kompletna porażka...pracowałam w jednym z oddziałów...W centrali: piękny budynek, lans na całego - szkoda tylko, że to pozory. Ludzie tam pracujący totalnie niekompetentni i nie majacy pojęcia o zarządzaniu personelem oraz relacjami biznesowymi aż dziwne, że tyle różnych nagród otrzymuje ta Firma w środowisku agencyjnym oraz HR, ale fakt grać to oni potrafią pięknie. Stosunek do swoich pracownic w ciąży pozostawia wiele do życzenia-w sieci na pokaz co innego niestety w rzeczywistości brutalna rzeczywistość i nie przedłużanie umów. Wynagrodzenia porażka-pracownicy produkcyjni ktorych ma się pod opieką zarabiają więcej:) Sukcesem tej Firmy sa tylko i wyłącznie ludzie z poza centrali, którzy niestety są niedoceniani. Bardzo odradzam jako pracodawcę-jest wiele innych agencji, które rzeczywiście mają pojęcie o tej branży i doceniają pracowników oraz odpowiednio im płacą.

Grupa Progres Sp. z o.o.
pracodawca
@Zszokowana 22.03.2018 23:24

Dziękujemy za Twoją opinię. Twoje spostrzeżenia dotyczące atmosfery w naszej organizacji są ważne, jeżeli masz więcej sugestii proszę podziel się z nami, adres e-mail: opinie@grupaprogres.pl

Jack
@Zszokowana 22.03.2018 23:24

To niestety sama prawda. Podobnie traktowani są pracownicy z orzeczeniem o niepełnosprawności. Wystarczy, że któremuś z nich kończy się ważność orzeczenia, a od razu znajdywany jest powód do ich zwolnienia. Firmie chodzi tylko o dofinansowanie z PFRON.

Payroll

Ciągle poszukują pracowników na te same stanowiska w payrollu do centrali. To chyba wystarczająco wiele mówi o prezesie Z. i tym jak wspaniale się tam pracuje i zarabia.

Elsa

Takiej nienawiści pomiędzy pracownikami jak tam to jeszcze nie spotkałam

Katarzyna

Tragiczna firma. Mam tu na myśli wszytko: poziom zarobków, stosunek do pracowników. Wiem, że jednym z oddziałów w przeciągu paru miesięcy uciekło 8 osób.

Zadowolona

Aż przykro się czyta opinie sfrustrowanych osób, którym już chyba dawno z Progresem nie po drodze ;-( W firmie funkcjonuje nowoczesny system kafeterii benefitów, bez względu na poziom stanowiska, każdy pracownik posiada swoje konto, które systematycznie jest doładowywane przez Pracodawcę ;-) Każdy z pracowników sam decyduje na jakie benefity przeznacza zgromadzone punkty. Nowoczesne rozwiązanie dla nowoczesnej firmy. A co do atmosfery to my ją tworzymy sami. W moim oddziale jest super, takiej ekipy życzę Wszystkim...

myślę więc jestem
@Zadowolona 21.06.2018 13:43

Dział PR firmy się włączył do dyskusji.

Heinz
@Zadowolona 21.06.2018 13:43

Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego progresu. Niech żyje nam! To śpiewałem ja – Dział Marketingu .

Yaj

Niezłe bagienko :)

INOL

Потвирдзам. Тржеба на ніч чарівна

Mia

Я попереджу вас про це агентство з набору персоналу. Дуже багато працівників скаржаться на неї.

Lalaland

Pracownicy traktowani są jak śmiecie, a zarząd ma to gdzieś. Szczególnie współczuję osobom niepełnosprawnym, które są tam zatrudniane po to aby agencja miała zniżki z PFRON.

exgraf

Firma która ma taką rotację pracowników nie zasługuje na szacunek. Ludzie odchodzą na bezrobocie. Tego nigdzie jeszcze nie widziałem. Zresztą fakt że Wyborcza wystawia tej firmie laurki jest wystarczającą podstawą do braku zaufania.

Piotr

Jakiś czas temu pojawił się tutaj wpis byłego pracownika opisujący relacje pomiędzy pracownikami, a kierownictwem. Niestety został wykasowany, a szkoda ponieważ był bardzo prawdziwy. To skandal, że agencje rekrutacyjne tak traktujące swoich pracowników i stosujące takie praktyki wciąż bezkarnie działają na rynku

Magda

Fatalna atmosfera, pracodawca w ogóle nie dba o pracowników centrali, coraz większa rotacja. Ludzie przychodzą widzą co się dzieje i odchodzą. Po prostu strata czasu i nerwów.

Jordan
@Magda 13.08.2018 14:26

Potwierdzam w 100%. Firma działa na rynku od 15 lat i o czymś świadczy fakt, że nie ma ani jednego pracownika który byłby od początku związany z firmą, poza Zarządem oczywiście... Nie polecam

Echo

Gdzie są posty byłych pracowników, którzy opisywali sytuację w Progres, i to co się tam dzieje ? Nie wstyd wam usuwać niekorzystne komentarze ???

Były Konsultant

To nieprawdopodobne jaki jest tam chaos i bałagan. Ludzie pracują tam po dwa, trzy tygodnie i odchodzą. Każdy kto nie jest zdesperowany ma dość panującej tam atmosfery zastraszania i ciągłych poniżeń. Najbardziej współczuję osobom niepełnosprawnym, które tam pracują, one są najbardziej bezbronne.

Natalia

Czytajcie dobrze i przede wszystkim do końca umowy z tego progresu (nawet jeśli pani w biurze mówi, że tylko pierwsze dwa punkty umowy są istotne ;) ). Przytrzymują wypłaty do 21 dnia następnego miesiąca, jeśli nie przyjdziesz jeden dzień do pracy bez lekarskiego musisz zapłacić im 100zł za każdy dzień w którym Cię nie było (PRACUJĄC NA ZLECENIE). Nie polecam!! Omijać szerokim łukiem ten progres.

Pracownik

To może w takim razie jako pracownik dodam coś od siebie: 1) System premiowy: jest jak Yeti, wszyscy o nim słyszeli, ale jakoś mało kto go widział :) Gdy przekraczasz target nagle się okazuje, że twoje biuro ma jakieś zobowiązania wobec centrali i niestety z premii nici. Bardzo częsta praktyka. W innych agencjach niedopuszczalna, ale nie w progres 2) Umowy: głównie tymczasówka lub zlecenia, odnawiane co miesiąc, także w każdej chwili można zostać zwolnionym, zwłaszcza gdy ktoś zaczyna domagać się umowy o pracę, która mu obiecano. 3) Benefity: mało kto z nich korzysta,dofinansowanie jest tak niskie, że zwyczajnie się to nie opłaca, no chyba, że mówimy o "managerach" oni maja niezłe dofinasowanie. 4) Atmosfera: beznadzieja - liczne przypadki mobbingu i poniżań ( niektóre zgłaszane do sądu ). 5)Rotacja: bardzo wysoka ( pracowałem w wielu firmach, a jeszcze z taką rotacja się nie spotkałem ). Nie ma co się przyzwyczajać do kolegów i koleżanek bo w następnym miesiącu i tak już ich nie będzie

nickodem

Co do atmosfery w pracy to jest fatalna. Nic dziwnego, że firma ma coraz więcej problemów ze znalezieniem kolejnych desperatów/ek nie tylko do centrali, ale i poszczególnych biur regionalnych. Jednak opinia robi swoje

Grupa Progres Sp. z o.o.
pracodawca
@nickodem 28.03.2018 14:26

Dziękujemy za Twoją opinię. W naszej firmie pracuje grono osób z doświadczeniem ponad 5-cio letnim. Nasza firma posiada 15 letnie doświadczenie na polskim rynku, w związku z rozwojem naszej organizacji poszukujemy nowych osób do naszych zespołów. Prowadzimy również wiele projektów dla naszych pracowników, tj. dofinansowanie do opieki medycznej, pakiety sportowe czy pakiet kafeteryjny. Twoje spostrzeżenia dotyczące atmosfery w naszej organizacji są ważne, jeżeli masz więcej sugestii proszę podziel się z nami, adres e-mail: opinie@grupaprogres.pl

Były pracownik oddziału
@Grupa Progres Sp. z o.o. 13.04.2018 12:38

Żałosne. Jakie niby pakiety medyczne lub karty sportowe ? Dofinansowanie jest tak małe, że mało który pracownik decydował się na te "benefity". Grono osób z doświadczeniem ponad 5 letnik to głównie kierownicy oddziałów, bojący się, ze ich też zaraz wytną.

anonymous
@Były pracownik oddziału 13.06.2018 12:16

Od ponad roku jestem pracownikiem Grupy Progres i uważam, że Twój komentarz to przesada. Od dłuższego czasu firma stara się zadowolić pracowników pod tym kątem, ale jak widać każdemu nie dogodzisz. Ja jestem osobiście zadowolona z benefitów, jak i z pracy w tej firmie.

Były pracownik oddziału
@anonymous 14.06.2018 12:48

To bardzo ciekawe...bo z tego co wiem sytuacja się wiele nie zmieniła. A sam pamiętam, że mało kto korzystał z benefitów no chyba, że kierownicy bo mieli dużą zniżkę. Zresztą zarobki rekruterów i konsultantów były tak marne, że ludzi nie było stać po prostu na te pesudo befity. Albo więc kłamiesz albo ma za zadanie wybielićprogres w sieci, co w sumie na jedno wychodzi.

Rekruterka

Jedna z osób opisała tutaj historię jak to progres podkręca wyniki swoich pracowników aby zgarnąć nagrody z branży. Można byłoby wiele opowiadać.

Byli pracownicy

Firma fatalna. I nie tylko mam tu na myśli wysokość zarobków, ale przede wszystkim własnie podejście do pracowników i atmosferę. Zarząd i managerowie celowo okłamujący podwładnych, nieustanne zastraszanie zwolnieniem i poniżanie. To co się tam dzieje nadaje się na wizytę prokuratora.

Wondou

Nie polecam. Co prawda wypłacali mi wynagrodzenie na czas ale nie chcieli mi zapłacić za nadgodziny i trzeba było się upomnieć. Na szczęście łaskawie zapłacili ale i tak niesmak pozostał. Umowy dają na miesiąc i tak co miesiąc żyje się w niepewności czy się jeszcze będzie dalej pracować. I w ogóle to są cwaniaki, lubią oszukiwać ludzi

Grupa Progres Sp. z o.o.
pracodawca
@Wondou 15.05.2018 21:25

Witam, Dziękujemy za Twój komentarz. Ludzie są najistotniejszym elementem w naszej organizacji. Wiemy jak duży wpływ mają rozwój i sukces firmy . Niemniej jednak zdarzają się sytuacje i błędy w procesie. Każda opinia jest dla nas ważna, dzięki temu możemy doskonalić procesy wewnętrzne oraz poprawiać to co nie działa. Prosimy również, aby swoje uwagi i sugestie zgłaszać pod adresem opinie@grupaprogres.pl, postaramy się rozwiązywać wszystkie wątpliwości. Jeżeli ma Pan jakieś sugestie, co moglibyśmy zrobić, aby zmienił Pan o nas zdanie – serdecznie zapraszamy do kontaktu jesteśmy otwarci na konstruktywną krytykę.

van

Dlaczego posty nie łamiące regulaminu, a mówiące prawdę o nieprawidłowościach i przekrętach w pogres są kasowane przez administratora ?

Nie polecam

Jak przychodzi do wypłaty to albo Cię okradna albo zapłacą (usunięte przez administratora) wie kiedy. (usunięte przez administratora)

Agnieszka

@Heinz, skąd taka pewność, że tak właśnie było? Czy pracowałeś w Grupa Progres i wiesz coś na ten temat? @Ona, po Twojej wypowiedzi wnoszę, że pracujesz w tym miejscu. Co możesz jeszcze powiedzieć o tym pracodawcy? @nnnnnma, a Ty pracowałeś w Grupa Progres? Jak oceniasz tego pracodawcę pod względem warunków, jakie oferuje?

Ona
@Agnieszka 24.04.2018 22:27

Agnieszka tak pracuje tutaj. I uwazam, ze atmosfera jest naprawde dobra. Firma dba o pracownika, oferuje szkolenia, dodatkowe programy I wiele wiecej. Na pewno trzeba tez dawac cos od siebie, bo w zadbej firmie nikt nie bedzie placil za nic nie robienie. Ja polecam Grupe Progres!

Heinz
@Agnieszka 24.04.2018 22:27

Znam 2 osoby, które pracowały niegdyś w Progres i, które dokładnie opisały mi ten proceder. Nie mam powodów aby im nie wierzyć.

anonymous

Odradzam jakiekolwiek kontakty z tą firmą. Czekałem ponad 2 miesiące na wypłatę zaległego wynagrodzenia. Gdy wreszcie przyszedł przelew, okazało się, że w kadrach progres " ktoś pomylił się" w wyliczeniu o 800 zł. Dopiero po kilkunastu telefonach i pogrożeniu PIP wypłacili mi pieniądze.

Grupa Progres Sp. z o.o.
pracodawca
@anonymous 30.04.2018 14:56

Dzień Dobry, Dziękujemy za Wasze komentarze, dotyczące ważnych dla nas kwestii. Jesteśmy obecni na GoWork oraz innych social mediach, ponieważ to tutaj zgłaszacie swoje uwagi. Przede wszystkim stawiamy na jakość, dlatego chcemy budować przyjazną kulturę organizacyjną i docierać do Was każdym kanałem informacyjnym, również poprzez interaktywny dialog. O ile ostatnie wpisy nie są działaniem naszej konkurencji zwracamy się z uprzejmą prośbą do ich autorów o zgłoszenie konkretnych problemów, uwag i sugestii pod adresem opinie@grupaprogres.pl. Dzięki temu będziemy mogli poprawić to co nie działa i doskonalić wewnętrzne procesy. Pozdrawiamy, Zespół Grupy Progres

MCBT

Witam, odszedłem z firmy progress ponieważ w biurze są młode panie które kompletnie się nie znają na rzeczy z zatrudnienia na siłe będą wciskać prace której nie chcesz trafisz pewnie do najgorszej z niektórymi paniami idzie pogadać gorzej z holendrami ci to sa jacys niekompetentni z choinki urwani chyba mieszkanie koło biura wraz z zwierzętami czytać myszami wyjadają stare jedzenie i kryją się w wentylacji budynku na którym byłem tak więc co mogę więcej napisać ja tylko przyjechałem zarobić na potrzeby życiowe które się pojawiły nagle ale nie udało się tak więc szukam dalej dziękuję bardzo za uwagę.BT

anonymous

Nie polecam biura na mieszkaniu myszy mozna sie czyms napewno zarazic pracowalem 3 dni i powiem tyle ze nie zarobilem tam nic moim zdaniem nie warto.

Zostaw opinię o Grupa Progres Sp. z o.o. - Gdańsk

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Progres Sp. z o.o.