Opinie o Grupa Progres Sp. z o.o.
- wsparcie psychologiczne
- wsparcie dla rodziców i dzieci
- wsparcie menedżerskie
Bardzo polecam Agencję Grupa Progres Proces rekrutacji przebiegł szybko Pani Joanna która rozpatrywała moje i narzeczonej zgłoszenie zadzwoniła o 9 rano a już następnego dnia byłem w drodze na Niderlandy miła atmosfera, ze wszystkim da się dogadać, pozdrawiam Pana Szymona dyrektora firmy który pomógł mi w raz z Panią Joanną ściągnąć rodzinę do mnie dziękuję i jeszcze raz polecam tę agencję
Brałam udział w procesie rekrutacji do centrali w Gdańsku. Zarówno rozmowa telefoniczną z Panią Zuzanną jak i późniejsze spotkanie stacjonarne przebiegło w bardzo miłej atmosferze. Wsparcie działu HR podczas rozmowy rekrutacyjnej jak zwykle niezastąpione, ponieważ jako kandydat po krótkiej prezentacji nie miałam zbyt wielu pytań do tych zagadnień. Rozmowa z potencjalną przełożoną również odbyła się w miłej atmosferze i rozwiała wszelkie wątpliwości co do dalszej współpracy. Pojawiło się kilka krótkich i prostych pytań typowo branżowych. Cały proces rekrutacji na wysokim poziomie. ????
Brałam udział w rekrutacji do biura w Gdańsku. Ostatecznie zdecydowałam się na współpracę z inną firmą, ale współpraca z Panią Martyną podczas rekrutacji była bardzo miła, terminowa i rzeczowa.
Serdecznie polecam oddział w Olsztynie. Wypłata zawsze na czas,która była podana w umowie. Miła obsługa,zawsze pomocni i pod telefonem (nawet po godzinach pracujących). Często dostawałem podwyżki (choć to zapewne zależy od pracodawcy,od którego pracujemy ). Dla mnie najlepsza agencja w Olsztynie,zapewne tak różnorodne opinie zależą od lokalizacji agencji pracy .
Dziękujemy za komentarz. Tym bardziej miło jest nam go czytać, ponieważ dotyczy również naszego klienta. Zapraszamy do dalszej współpracy z olsztyńskim oddziałem.
Chyba sobie kpisz z tą miłą obsłgą :D obrabiają (usunięte przez administratora) jak tylko pracownik wyjdzie z biura poza tym moja koleżanka pracowala w Transcomie wlasnie przez nich (usunięte przez administratora)awsze pierwsza obgadywala ludzi (usunięte przez administratora)
Wszytsko co zostalo napisane na temat olsztyńskiego oddziału niestety potwierdzam ;/ (usunięte przez administratora)a o szanowaniu osób zatrudnionych szczególnie w Transcomie nie wspomnę. Już lepiej być zatrudnionym przez sam Transcom niz przez te Agncje.
Bardzo nam przykro, że poczuł się Pan spamowany przez nasze działania. Nie było to naszą intencją. Bardzo proszę o przesłanie e-maila na kontakt@grupaprogers.pl, w którym wskaże Pan swoje dane, które oczywiście usuniemy z wszystkich naszych baz. Proszę o opisanie sytuacji, która Pana wzburzyła, chcielibyśmy w przyszłości nie popełniać takich błędów w komunikacji z naszymi klientami.
Po tygodniu praca okazała się być pracą chwilową, po czym kolejne czekanie na przeprowadzkę i brak pracy przez kolejne 4 dni
Świadectwo pracy — co to jest?
Dlaczego wystawia się świadectwo pracy?
[ltr]Po co przyszłemu pracodawcy taki dokument? [/ltr]
- [ltr] Potwierdza faktyczny przebieg zatrudnienia i zajmowane stanowiska. [/ltr]
- [ltr]Dostarcza informacji o doświadczeniu zawodowym i stażu pracy. [/ltr]
- [ltr]Może zawierać dane o uzyskanych kwalifikacjach i umiejętnościach. [/ltr]
- [ltr]Pozwala zweryfikować informacje podane przez kandydata w CV. [/ltr]
Warto pamiętać, że świadectwo pracy nie zawiera oceny pracownika ani referencji. Te pracownik może uzyskać od byłego pracodawcy, kolegów z pracy, a nawet klientów, jeśli umowa o zachowaniu poufności tego nie wyklucza, na osobistą prośbę.
[ltr]Kiedy należy wydać świadectwo pracy? [/ltr]
[ltr]Co powinno zawierać świadectwo pracy? — Obowiązkowe elementy dokumentu [/ltr]
- Okres wykonywanej pracy. Należy dokładnie określić czas trwania zatrudnienia oraz rodzaj wykonywanych obowiązków.
- Zajmowane stanowiska. W świadectwie pracy powinny być wymienione wszystkie stanowiska, na których pracownik był zatrudniony w danym okresie.
- Tryb rozwiązania lub okoliczności wygaśnięcia stosunku pracy. Dokument powinien zawierać informacje o sposobie zakończenia stosunku pracy, w tym podstawę prawną ustania stosunku pracy.
- Inne informacje niezbędne do ustalenia uprawnień pracowniczych i z ubezpieczenia społecznego — mogą to być informacje dotyczące urlopów, zwolnień lekarskich, czy uprawnień z tytułu rodzicielstwa.
[ltr]Dodatkowe informacje w świadectwie pracy na żądanie pracownika [/ltr]
[ltr]Błędy w świadectwie pracy — co robić? [/ltr]
[ltr]Czy można uzyskać odszkodowanie za brak świadectwa pracy? [/ltr]
- [ltr]pracodawca nie wydał w terminie świadectwa pracy lub wydał niewłaściwy dokument, [/ltr]
- [ltr]pracownik doznał szkody (np. nie został zatrudniony z powodu braku świadectwa pracy), [/ltr]
- [ltr]wystąpiła współzależność pomiędzy zaniechaniem lub działaniem pracodawcy a szkodą, którą poniósł pracownik. [/ltr]
[ltr]Najczęstsze błędy w świadectwach pracy [/ltr]
- Zwróć uwagę na określenie trybu rozwiązania stosunku pracy.
- Sprawdź (nawet kilka razy), czy okresy zatrudnienia zostały dobrze wykazane.
- Upewnij się, że świadectwo pracy zawiera informacje o urlopach i zwolnieniach, a także o wykonywaniu pracy w warunkach szczególnych, jeśli dotyczy to stanowiska, które zajmował dany pracownik.
- Przeanalizuj świadectwo pracy pod kątem niedozwolonych informacji. Sprawdź, czy w dokumencie nie ma np. ocen pracownika.
- Zobacz, czy zajmowane stanowiska zostały precyzyjnie określone.
Grupa Progres to nie tylko miejsce pracy, ale i przestrzeń pełna pasji i zaangażowania, gdzie dbamy o Work-Life Balans. Właśnie ruszyła kolejna edycja naszego wewnętrznego konkursu „Wakacje z Progresem!”, który odbywa się już trzeci rok z rzędu.
Nasi pracownicy dzielą się swoimi wakacyjnymi wspomnieniami, odkrywając nieznane zakątki świata oraz uroki pięknej Polski. To wspaniała okazja, aby zobaczyć, jak spędzamy wolny czas, integrujemy się i motywujemy nawzajem.
Konkurs trwa do końca września i jest związany z nagrodami, które dodatkowo pobudzają kreatywność naszych pracowników do jeszcze większego zaangażowania się w działanie. Już teraz możecie zajrzeć na nasze media społecznościowe, by zobaczyć, jak Grupa Progres bawi się i inspiruje na wakacjach.
Naprawdę słabe i żenujące. Nie żebym był wielkim fanem Contrain, ale jakoś dziwnie się to zbiega w czasie z falą negatywnych komentarzy na ich profilu. Przypadek? Nie sądzę. Szukaliście kogoś do marketingu używając w ogłoszeniach barw Contrain i widzę, że chyba kampania marketingowa słabych lotów trwa nadal...
Dzień dobry, Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Niestety, nie znamy kontekstu historii. Prosimy o dokładniejsze wyjaśnienie sytuacji, by móc w pełni odnieść się do przedstawionych uwag i podjąć ewentualne kroki. Zapraszamy do rozmowy pod adresem personalny@grupaprogres.pl Jednocześnie przypominamy, iż w Grupie Progres kierujemy się kodeksem etyki, który jest naszym drogowskazem w relacjach ze współpracownikami, Klientami, dostawcami, konkurencją oraz otoczeniem społecznym. Działalność Grupy Progres opiera się na wartościach takich jak: wiarygodność, szacunek, uczciwość oraz skuteczność. Pozdrawiamy Zespół HR
Brałem udział i mam ogromny niesmak po rozmowie. Pierwszy etap z rekruterem bardzo w porządku, natomiast gdy doszło do rozmowy z managerką działu personalnego - tragedia. Rozmowa przeprowadzona z taką wyższością, tonem i uniosłością, że niesmak mam do teraz. Przerywała, podnosiła głos. Zero szacunku do kandydata.
O wyniki, o liczby, o narzędzia i sposoby.
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Nie dostałem pracy
Dzień dobry. Pojawiło się ponownie ogłoszenie na Dyrektora Zarządzającego Rekrutacją. Jak wygląda proces rekrutacji w przypadku tego stanowiska? Czy można powiedzieć coś więcej o nim - widełki, wymagania, czy rekrutacja blue, white, permy etc.? Z góry dziękuję.
Pani która nas rekrutowała nie wiedziała nawet na czym będzie polegać nasza praca i nie wiedziała nawet w jakich warunkach będziemy pracować.
Dzień dobry, Dziękujemy za opinię. W celu wdrożenia odpowiednich zmian i poprawek prosimy o bezpośredni kontakt pod adresem: martyna.kurowska@grupaprogres.pl Pozdrawiamy Zespół HR
Cześć. Jest teraz dostępna oferta dla Business Development Managera. Przyznam, że w pierwszej kolejności chce rozeznać się w zarobkach, ponieważ nie zostały one wprost podane. Ile więc wyniesienie ta premia wynikowa z opisu i na jakiej zasadzie może być przyznawana?
Ja też byłbym ciekaw tak jak poprzednik tego w jaki sposób rekrutacje są prowadzone. dziś dodano chociażby ofertę dla nastawiacza maszyn do jednego klienta. jak mnie sprawdza czy ogarniam temat?
Jak wygląda rekrutacja na Recruitment Specialist? Widzę, że już trochę ogłoszenie wisi. Czy ktoś był na rozmowie? Jak wrażenia po?
I co, jak było na rozmowie o staż? był ktoś teraz niedawno może? tu po opiniach widzę, że być może tak skoro o stawki podpytywano. A jakie macie wrażenia z rozmowy i wstępnych ustaleń? Warto się zgłosić?
Śmieszna rekrutacja, dzwonią i się pytają czy jestem zainteresowana. Mówią, że zadzwonią w te dni, a potem się okazuje, że jednak na kogoś oczekują. Dlaczego zatem zawracają głowę innym. Nie polecam grupy Progres
Dzień dobry, Dziękujemy za opinię. Zaopiekujemy się tematem i przekażemy go do naszego działu jakości. Pozdrawiamy Zespół HR
Bardzo nieprofesjonalne podejście do kandydata. Dzwoni do mnie Pani pytając się czy jestem dalej zainteresowana, mówi, że piątek poniedziałek zadzwoni ktoś dalej, aby mnie zaprosić na rozmowę i dalej nic. Więcej nie zaaplikuje na żadną ofertę do Państwa, jak nie potraficie zadbać o czas kandydata.
Jaka jest stawka dla stażysty w Grupie Progres jako konsultant ds. HR? Najniższa jest chociaż?
Dzień dobry, Dziękujemy za opinię. Chętnie odpowiemy Panu/Pani na to pytanie podczas spotkania rekrutacyjnego. Otrzyma Pan/Pani od nas informacje nie tylko o oferowanym wynagrodzeniu, ale także o zakresie obowiązków, oczekiwaniach względem kandydatów i stanowiska. Z przyjemnością opowiemy o naszej organizacji, celach i naszych wartościach ;) Zapraszamy! Odpowiemy na wszystkie pytania. Pozdrawiamy Zespół HR
Dostałam zaproszenie na rozmowę o staż w grupie progres jako konsultant hr. Zastanawiam się jaka jest stawka. Ktoś coś wie? Najniższa krajowa będzie chociaż? :D
Dzień dobry, Dziękujemy za opinię. Chętnie odpowiemy Panu/Pani na to pytanie podczas spotkania rekrutacyjnego. Otrzyma Pan/Pani od nas informacje nie tylko o oferowanym wynagrodzeniu, ale także o zakresie obowiązków, oczekiwaniach względem kandydatów i stanowiska. Z przyjemnością opowiemy o naszej organizacji, celach i naszych wartościach ???? Zapraszamy! Odpowiemy na wszystkie pytania.
Co myślicie o tej ofercie dla sprzedawcy na Poznań, która została wczoraj dodana? Czy był ktoś może w tym rejonie i mógłby polecić? To akurat umowa zlecenie, później będzie opcja na te o prace?
Czy organizowane są wyjazdy, imprezy, spotkania integracyjne w Grupa Progres Sp. z o.o.?
Jak najbardziej! Co roku wspólnie z całą naszą firmą świętujemy w maju podsumowanie roku, które jest galą z wystąpieniami oraz wieczorną częścią imprezy. Dodatkowo są co półroczne wyjścia integracyjne na wyniki działu/oddziału, a także inne spotkania integracyjne jak np. ognisko firmowe czy voucher na wyjście integracyjne za działania. Także jak najbardziej jest to u nas praktykowane aby zachować zasadę Work Life Balance. Pozdrawiamy, Zespół HR
Kojarzycie może te ofertę dla mechanika, która wisi teraz na takim portalu? wczoraj w razie czego ją wrzucili z widełkami od 6 do 9 tys. chce wiedzieć od czego zależą, testował ktoś i zna w ogóle tego klienta? czy to całkiem nowa opcja jednak?
Jak działa GoWhistle?
Zostań Sygnalistą w Grupa Progres Sp. z o.o. - Gdańsk
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Aby założyć konto, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
Pamiętaj, że zarejestrować się mogą tylko osoby upoważnione do obsługi zgłoszeń.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- wybierasz zgłoszenie anonimowe lub imienne
- decydujesz o kategorii zgłoszenia np. łamanie przepisów prawa
- możesz szczegółowo opisać sytuację
Etap 2 - Przekazujemy Twoje zgłoszenie pracodawcy
- informacja o sygnale pojawia się na wątku firmy
- upoważniony Compliance Officer dostaje możliwość odpowiedzi na sygnał
- GoWork dba o terminowy odzew ze strony firmy
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Jak się pracuje w Grupa Progres Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Grupa Progres Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 58.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Grupa Progres Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 39, z czego 4 to opinie pozytywne, 29 to opinie negatywne, a 6 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Grupa Progres Sp. z o.o.?
Kandydaci do pracy w Grupa Progres Sp. z o.o. napisali 4 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.
- Grupa Progres Sp. z o.o.
Al. Grunwaldzka 411
80-309 Gdańsk - (58) 511 05 50
- http://grupaprogres.pl/
Wiesz coś więcej o tej firmie ?
Bądź na bieżąco!