Grupa Progres Sp. z o.o.

Gdańsk

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 130 ocen.

Grupa Progres Sp. z o.o.
3 130 6 1

Opinie o Grupa Progres Sp. z o.o.

Gonzales

Zastanawiam się w która stronę zmierza ta firma, skoro rotacja nie zwolniła odkad pamiętam, ludzie odchodzą, są zwalniani albo stawiani w sytuacji, że szukaja sobie pracy bo nie znają dnia ani godziny... Bardzo mała stabilność pracy, co chwilę jakieś zmiany, nowe wymagania, obostrzenia, decyzje podejmowane przez osoby nie rozumiejące specyfiki rynku, patrzące jedynie za $$$. Człowiek się nie liczy, jak ten co ma sumienie się buntuje, to kolejny przyjdzie bez sumienia i zrobi. Mówią, że trzeba zakładać działalność albo na zleceniu pracować, a to wszystko ściema. Albo przerzucanie pracownika miedzy spółkami. Ci co maja dobrze i wypowiadają się o tej firmie pozytywnie na forum, pracują w działach, które mają plecy w postaci słynnej Pani Magdy wraz zespolem podporządkowanych jej osób (jak dział HR i kilka innych ). Całość dzialan I decyzji opiera się na układach i powiazaniach którym daleko do normalności i sprawiedliwości. Jesli liczycie na rozwój albo ludzkie traktowanie, radzę zapomnieć. Chyba że traficie na sensownego przełożonego ale takich osób jest mniej niż palców u obu rąk w całej firmie... Moje sugestie dla Grupa Progres Sp. z o.o.: Szanować ludzi, wprowadzić równe stawki dla tych samych stanowisk, jasna ścieżkę awansie i czytelny system premiowy Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Dbać o ludzi, docenić ich pracę, uczciwie (rynkowo) wynagradzac, a nie myśleć tylko o własnych benefitach a pracowników traktować jak motloch

O.na

Jak wygląda praca w księgowości w grupie Progres w Gdańsku? Jaka jest atmosfera w tym dziale?

Andżela
@O.na 21.11.2018 10:12

Rozmowa jak rozmowa. Teraz to pewnie przyjmą każdego, ale czy Ty wytrwasz 3 miesiące do końca okresu próbnego to już inna bajka, atmosfera jest w centrali do niczego. Nie ma co ukrywać

KS
@O.na 21.11.2018 10:12

Rotacja w księgowości i payrollu jest olbrzymia. Co chwila ktoś odchodzi, głównie z powodu zarobków i relacji pomiędzy kierownictwem i pracownikami. Przyjmują prawie każdego, zresztą rekrutują cały czas. Co do organizacji pracy działu to jest to jedna wielka prowizorka i bałagan; pracownicy wewnętrzni i zewnętrzni dzwonią i piszą cały czas , bo ciągle się coś nie zgadza - taki jest bałagan. Zarząd co jakiś czas wysyła "ostrzegawcze" maila, że w przypadku kontroli, pracownicy sami będą płacić mandaty - słowem prawdziwa bajka :)

lucky
@O.na 21.11.2018 10:12

Ja pracuję w centrali od ponad dwóch lat i jest ok. Ludzie są różni jak wszędzie ale ogólnie spoko. Zawsze znajdzie się ktoś komu się nie dogodzi

lucky
@O.na 21.11.2018 10:12

Dla mnie git, jestem w centrali ponad dwa lata. Zawsze się znajdzie jakiś malkontent...

unlucky
@O.na 21.11.2018 10:12

Poczytaj sobie komentarze obecnych i były pracowników na forum. One chyba są najlepszą odpowiedzią na Twoje pytanie. A uwierz mi i tak wielu rzeczach tutaj nikt nie napisał, bo często ludzie się po prostu boją.

O.na

Witam, Czy może się ktoś wypowiedzieć o dziale księgowości? Czytając opinie nawet boję się iść na rozmowę.

mich mich

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: nie oszukiwac ludzi

sinior

Ja bym raczej doradzał trzymanie się od tej agencji z daleka. Chyba nie bez powodu tyle osób na tym forum wypowiada się o nich krytycznie i nie bez powodu tyle jest na nich skarg.

Lisienko

Rada dla wszystkich którzy mają jakiekolwiek kontakty z PROGRES: Czytajcie proszę dokładnie wszystkie zapisy w umowie. Jeżeli coś jest dla was niejasne zwrócicie się o bezpłatną poradę do Państwowej Inspekcji Pracy. Może również składać tam skargi jeżeli uważacie, że zostaliście niesprawiedliwie potraktowani. Z tą agencją na prawdę trzeba uważać.

Kiedys

Powtórzę to co już wiele osób napisało. Szczerze odradzam pracę w grupie Progres. Wyższa kadra managerska to osoby, które myślą jedynie o grubości swojego portfela. Nie liczą się z pracownikami. Nie mają pojęcia jak ważnym zasobem dla firmy są wykwalifikowani pracownicy. Brak podstawowej wiedzy z zakresu miękkiego HR, zarządzania i planowania strategicznego. Prezes, wiceprezes i najgorsza z całej trójki Pani M. - nie życzę nikomu współpracy z nimi .Brak wiedzy, kompetencji i zwykłej ludzkiej uczciwości.

Ktos

Odradzam pracę w centrali. Z całym szacunkiem dla prezesa i wiceprezesa za rozkręcenie firmy od podstaw (podziwiam takich ludzi) to jednak zależy im tylko i wyłącznie na kasie. Krótkowzroczne podejście. Ważne tylko ile im na konto wpłynie, pracownicy są nieważni. Opieka medyczna to nic nadzwyczajnego teraz. Zajmują się kadrami a nie znają podstaw zarządzania pracownikami. To bardzo źle świadczy o firmie o tym profilu. Niesamowity bałagan w procesach, i niestety nie tylko (wolę nie pisać gdzie jeszcze). A pani M.... O mój Boże...brak słów. Nie mogę powiedzieć nic dobrego na jej temat. Lepiej uważajcie. Niegodna zaufania, udaje że na czymś się zna. Wszystkich znajomych i nieznajomych uprzedzam przed pracą w progresie.

Były Pracownik
@Ktos 24.08.2018 17:06

W pełni zgadzam się z wypowiedzią i również odradzam pracę w centrali firmy. Szkoda czasu i nerwów. Chaos i brak spójności między działami jak i oddziałami, co kierownik to inne decyzje a na koniec i tak liczy się tylko kasa. Pracownicy w centrali nic nie znaczą choć wykonują ogrom pracy. Benefity na chwilę obecną to starndard na dzień dobry, tu dopiero po 6 miesiącach. Firma dla początkujących lub zdeterminowanych.

Kamil
@Ktos 24.08.2018 17:06

Prawda jest tak iż o wiele gorzej jest w regionalnych oddziałach. Pracowałem w różnych firmach, mniejszych i większych , ale z taką atmosferą wzajemnych poniżeń i donoszenia na siebie jeszcze się nie spotkałem jak w Progress. Zupełnie inną sprawą jest, że duża część pracowników zatrudniona jest na umowy zlecenie lub umowy tymczasowe, odnawiane co miesiąc. Wszyscy się boją bo nie wiedzą czy w przyszłym miesiącu będą jeszcze pracować. Mówienie więc o benefitach to ponury żart.

Niezadowolona
@Ktos 24.08.2018 17:06

Zgadzam sie w pelni

Roksan

Czy właściciel tej agencji - jakiś prezes czy ktoś w tym stylu wie co się w niej dzieje, czy to jest celowe działanie ? Jak tak można traktować pracowników przecież to skandal. Nie wstyd wam ?

Sylwia
@Roksan 04.10.2018 21:49

To raczej działanie celowe. Taki pomysł na biznes ma ten pan. Pracownicy traktowani są jak bydło.

Zszokowana

Ta "Firma" jako pracodawca to kompletna porażka...pracowałam w jednym z oddziałów...W centrali: piękny budynek, lans na całego - szkoda tylko, że to pozory. Ludzie tam pracujący totalnie niekompetentni i nie majacy pojęcia o zarządzaniu personelem oraz relacjami biznesowymi aż dziwne, że tyle różnych nagród otrzymuje ta Firma w środowisku agencyjnym oraz HR, ale fakt grać to oni potrafią pięknie. Stosunek do swoich pracownic w ciąży pozostawia wiele do życzenia-w sieci na pokaz co innego niestety w rzeczywistości brutalna rzeczywistość i nie przedłużanie umów. Wynagrodzenia porażka-pracownicy produkcyjni ktorych ma się pod opieką zarabiają więcej:) Sukcesem tej Firmy sa tylko i wyłącznie ludzie z poza centrali, którzy niestety są niedoceniani. Bardzo odradzam jako pracodawcę-jest wiele innych agencji, które rzeczywiście mają pojęcie o tej branży i doceniają pracowników oraz odpowiednio im płacą.

Grupa Progres Sp. z o.o.
pracodawca
@Zszokowana 22.03.2018 23:24

Dziękujemy za Twoją opinię. Twoje spostrzeżenia dotyczące atmosfery w naszej organizacji są ważne, jeżeli masz więcej sugestii proszę podziel się z nami, adres e-mail: opinie@grupaprogres.pl

Jack
@Zszokowana 22.03.2018 23:24

To niestety sama prawda. Podobnie traktowani są pracownicy z orzeczeniem o niepełnosprawności. Wystarczy, że któremuś z nich kończy się ważność orzeczenia, a od razu znajdywany jest powód do ich zwolnienia. Firmie chodzi tylko o dofinansowanie z PFRON.

Payroll

Ciągle poszukują pracowników na te same stanowiska w payrollu do centrali. To chyba wystarczająco wiele mówi o prezesie Z. i tym jak wspaniale się tam pracuje i zarabia.

Elsa

Takiej nienawiści pomiędzy pracownikami jak tam to jeszcze nie spotkałam

Katarzyna

Tragiczna firma. Mam tu na myśli wszytko: poziom zarobków, stosunek do pracowników. Wiem, że jednym z oddziałów w przeciągu paru miesięcy uciekło 8 osób.

Zadowolona

Aż przykro się czyta opinie sfrustrowanych osób, którym już chyba dawno z Progresem nie po drodze ;-( W firmie funkcjonuje nowoczesny system kafeterii benefitów, bez względu na poziom stanowiska, każdy pracownik posiada swoje konto, które systematycznie jest doładowywane przez Pracodawcę ;-) Każdy z pracowników sam decyduje na jakie benefity przeznacza zgromadzone punkty. Nowoczesne rozwiązanie dla nowoczesnej firmy. A co do atmosfery to my ją tworzymy sami. W moim oddziale jest super, takiej ekipy życzę Wszystkim...

myślę więc jestem
@Zadowolona 21.06.2018 13:43

Dział PR firmy się włączył do dyskusji.

Heinz
@Zadowolona 21.06.2018 13:43

Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego progresu. Niech żyje nam! To śpiewałem ja – Dział Marketingu .

Yaj

Niezłe bagienko :)

INOL

Потвирдзам. Тржеба на ніч чарівна

Mia

Я попереджу вас про це агентство з набору персоналу. Дуже багато працівників скаржаться на неї.

Lalaland

Pracownicy traktowani są jak śmiecie, a zarząd ma to gdzieś. Szczególnie współczuję osobom niepełnosprawnym, które są tam zatrudniane po to aby agencja miała zniżki z PFRON.

exgraf

Firma która ma taką rotację pracowników nie zasługuje na szacunek. Ludzie odchodzą na bezrobocie. Tego nigdzie jeszcze nie widziałem. Zresztą fakt że Wyborcza wystawia tej firmie laurki jest wystarczającą podstawą do braku zaufania.

Piotr

Jakiś czas temu pojawił się tutaj wpis byłego pracownika opisujący relacje pomiędzy pracownikami, a kierownictwem. Niestety został wykasowany, a szkoda ponieważ był bardzo prawdziwy. To skandal, że agencje rekrutacyjne tak traktujące swoich pracowników i stosujące takie praktyki wciąż bezkarnie działają na rynku

Magda

Fatalna atmosfera, pracodawca w ogóle nie dba o pracowników centrali, coraz większa rotacja. Ludzie przychodzą widzą co się dzieje i odchodzą. Po prostu strata czasu i nerwów.

Jordan
@Magda 13.08.2018 14:26

Potwierdzam w 100%. Firma działa na rynku od 15 lat i o czymś świadczy fakt, że nie ma ani jednego pracownika który byłby od początku związany z firmą, poza Zarządem oczywiście... Nie polecam

Echo

Gdzie są posty byłych pracowników, którzy opisywali sytuację w Progres, i to co się tam dzieje ? Nie wstyd wam usuwać niekorzystne komentarze ???

Regres

Dlaczego gowork usuwa niekorzystne komentarze o członkach zarządu Progres ?

Ja
@Regres 14.08.2018 10:10

To progress stosuje pisowską cenzurę, zniknęło stąd bardzo dużo postów. Pomału gowork staje się mało wiarygodny...

Grupa Progres Sp. z o.o.
pracodawca
@Regres 14.08.2018 10:10

Dziękujemy za Wasze opinie dotyczące Grupy Progres. Jesteśmy otwarci na inne spojrzenie dotyczące pracy w naszej firmie, dzięki temu możemy rozwijać procesy wewnętrze. Rozumiemy, że nie każdy musi mieć pozytywną opinie nasz temat, ale prosimy, żeby wpisy zawierały wartość merytoryczną. Prosimy również pamiętać, iż administrator portalu ma prawo do usunięcia, bądź moderacji treści, które uzna za bezprawne lub niezgodne z Regulaminem i Polityką Prywatności GoWork.pl: https://www.gowork.pl/regulamin. Przypominamy, że swoje opinie można kierować na adres: opinie@grupaprogres.pl. Chętnie odpowiemy na wszystkie pytania. Pozdrawiamy, Zespół Grupy Progres

Były Konsultant

To nieprawdopodobne jaki jest tam chaos i bałagan. Ludzie pracują tam po dwa, trzy tygodnie i odchodzą. Każdy kto nie jest zdesperowany ma dość panującej tam atmosfery zastraszania i ciągłych poniżeń. Najbardziej współczuję osobom niepełnosprawnym, które tam pracują, one są najbardziej bezbronne.

Natalia

Czytajcie dobrze i przede wszystkim do końca umowy z tego progresu (nawet jeśli pani w biurze mówi, że tylko pierwsze dwa punkty umowy są istotne ;) ). Przytrzymują wypłaty do 21 dnia następnego miesiąca, jeśli nie przyjdziesz jeden dzień do pracy bez lekarskiego musisz zapłacić im 100zł za każdy dzień w którym Cię nie było (PRACUJĄC NA ZLECENIE). Nie polecam!! Omijać szerokim łukiem ten progres.

Pracownik

To może w takim razie jako pracownik dodam coś od siebie: 1) System premiowy: jest jak Yeti, wszyscy o nim słyszeli, ale jakoś mało kto go widział :) Gdy przekraczasz target nagle się okazuje, że twoje biuro ma jakieś zobowiązania wobec centrali i niestety z premii nici. Bardzo częsta praktyka. W innych agencjach niedopuszczalna, ale nie w progres 2) Umowy: głównie tymczasówka lub zlecenia, odnawiane co miesiąc, także w każdej chwili można zostać zwolnionym, zwłaszcza gdy ktoś zaczyna domagać się umowy o pracę, która mu obiecano. 3) Benefity: mało kto z nich korzysta,dofinansowanie jest tak niskie, że zwyczajnie się to nie opłaca, no chyba, że mówimy o "managerach" oni maja niezłe dofinasowanie. 4) Atmosfera: beznadzieja - liczne przypadki mobbingu i poniżań ( niektóre zgłaszane do sądu ). 5)Rotacja: bardzo wysoka ( pracowałem w wielu firmach, a jeszcze z taką rotacja się nie spotkałem ). Nie ma co się przyzwyczajać do kolegów i koleżanek bo w następnym miesiącu i tak już ich nie będzie

nickodem

Co do atmosfery w pracy to jest fatalna. Nic dziwnego, że firma ma coraz więcej problemów ze znalezieniem kolejnych desperatów/ek nie tylko do centrali, ale i poszczególnych biur regionalnych. Jednak opinia robi swoje

Grupa Progres Sp. z o.o.
pracodawca
@nickodem 28.03.2018 14:26

Dziękujemy za Twoją opinię. W naszej firmie pracuje grono osób z doświadczeniem ponad 5-cio letnim. Nasza firma posiada 15 letnie doświadczenie na polskim rynku, w związku z rozwojem naszej organizacji poszukujemy nowych osób do naszych zespołów. Prowadzimy również wiele projektów dla naszych pracowników, tj. dofinansowanie do opieki medycznej, pakiety sportowe czy pakiet kafeteryjny. Twoje spostrzeżenia dotyczące atmosfery w naszej organizacji są ważne, jeżeli masz więcej sugestii proszę podziel się z nami, adres e-mail: opinie@grupaprogres.pl

Były pracownik oddziału
@Grupa Progres Sp. z o.o. 13.04.2018 12:38

Żałosne. Jakie niby pakiety medyczne lub karty sportowe ? Dofinansowanie jest tak małe, że mało który pracownik decydował się na te "benefity". Grono osób z doświadczeniem ponad 5 letnik to głównie kierownicy oddziałów, bojący się, ze ich też zaraz wytną.

anonymous
@Były pracownik oddziału 13.06.2018 12:16

Od ponad roku jestem pracownikiem Grupy Progres i uważam, że Twój komentarz to przesada. Od dłuższego czasu firma stara się zadowolić pracowników pod tym kątem, ale jak widać każdemu nie dogodzisz. Ja jestem osobiście zadowolona z benefitów, jak i z pracy w tej firmie.

Były pracownik oddziału
@anonymous 14.06.2018 12:48

To bardzo ciekawe...bo z tego co wiem sytuacja się wiele nie zmieniła. A sam pamiętam, że mało kto korzystał z benefitów no chyba, że kierownicy bo mieli dużą zniżkę. Zresztą zarobki rekruterów i konsultantów były tak marne, że ludzi nie było stać po prostu na te pesudo befity. Albo więc kłamiesz albo ma za zadanie wybielićprogres w sieci, co w sumie na jedno wychodzi.

Rekruterka

Jedna z osób opisała tutaj historię jak to progres podkręca wyniki swoich pracowników aby zgarnąć nagrody z branży. Można byłoby wiele opowiadać.

Byli pracownicy

Firma fatalna. I nie tylko mam tu na myśli wysokość zarobków, ale przede wszystkim własnie podejście do pracowników i atmosferę. Zarząd i managerowie celowo okłamujący podwładnych, nieustanne zastraszanie zwolnieniem i poniżanie. To co się tam dzieje nadaje się na wizytę prokuratora.

Wondou

Nie polecam. Co prawda wypłacali mi wynagrodzenie na czas ale nie chcieli mi zapłacić za nadgodziny i trzeba było się upomnieć. Na szczęście łaskawie zapłacili ale i tak niesmak pozostał. Umowy dają na miesiąc i tak co miesiąc żyje się w niepewności czy się jeszcze będzie dalej pracować. I w ogóle to są cwaniaki, lubią oszukiwać ludzi

Grupa Progres Sp. z o.o.
pracodawca
@Wondou 15.05.2018 21:25

Witam, Dziękujemy za Twój komentarz. Ludzie są najistotniejszym elementem w naszej organizacji. Wiemy jak duży wpływ mają rozwój i sukces firmy . Niemniej jednak zdarzają się sytuacje i błędy w procesie. Każda opinia jest dla nas ważna, dzięki temu możemy doskonalić procesy wewnętrzne oraz poprawiać to co nie działa. Prosimy również, aby swoje uwagi i sugestie zgłaszać pod adresem opinie@grupaprogres.pl, postaramy się rozwiązywać wszystkie wątpliwości. Jeżeli ma Pan jakieś sugestie, co moglibyśmy zrobić, aby zmienił Pan o nas zdanie – serdecznie zapraszamy do kontaktu jesteśmy otwarci na konstruktywną krytykę.

Zostaw opinię o Grupa Progres Sp. z o.o. - Gdańsk

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Progres Sp. z o.o.