Grupa Progres Sp. z o.o.

Gdańsk

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 111 ocen.

Grupa Progres Sp. z o.o.
3 111 6 1

Opinie o Grupa Progres Sp. z o.o.

Regres

Dlaczego gowork usuwa niekorzystne komentarze o członkach zarządu Progres ?

Ja
@Regres 14.08.2018 10:10

To progress stosuje pisowską cenzurę, zniknęło stąd bardzo dużo postów. Pomału gowork staje się mało wiarygodny...

Były Konsultant

To nieprawdopodobne jaki jest tam chaos i bałagan. Ludzie pracują tam po dwa, trzy tygodnie i odchodzą. Każdy kto nie jest zdesperowany ma dość panującej tam atmosfery zastraszania i ciągłych poniżeń. Najbardziej współczuję osobom niepełnosprawnym, które tam pracują, one są najbardziej bezbronne.

Magda

Fatalna atmosfera, pracodawca w ogóle nie dba o pracowników centrali, coraz większa rotacja. Ludzie przychodzą widzą co się dzieje i odchodzą. Po prostu strata czasu i nerwów.

Natalia

Czytajcie dobrze i przede wszystkim do końca umowy z tego progresu (nawet jeśli pani w biurze mówi, że tylko pierwsze dwa punkty umowy są istotne ;) ). Przytrzymują wypłaty do 21 dnia następnego miesiąca, jeśli nie przyjdziesz jeden dzień do pracy bez lekarskiego musisz zapłacić im 100zł za każdy dzień w którym Cię nie było (PRACUJĄC NA ZLECENIE). Nie polecam!! Omijać szerokim łukiem ten progres.

Pracownik

To może w takim razie jako pracownik dodam coś od siebie: 1) System premiowy: jest jak Yeti, wszyscy o nim słyszeli, ale jakoś mało kto go widział :) Gdy przekraczasz target nagle się okazuje, że twoje biuro ma jakieś zobowiązania wobec centrali i niestety z premii nici. Bardzo częsta praktyka. W innych agencjach niedopuszczalna, ale nie w progres 2) Umowy: głównie tymczasówka lub zlecenia, odnawiane co miesiąc, także w każdej chwili można zostać zwolnionym, zwłaszcza gdy ktoś zaczyna domagać się umowy o pracę, która mu obiecano. 3) Benefity: mało kto z nich korzysta,dofinansowanie jest tak niskie, że zwyczajnie się to nie opłaca, no chyba, że mówimy o "managerach" oni maja niezłe dofinasowanie. 4) Atmosfera: beznadzieja - liczne przypadki mobbingu i poniżań ( niektóre zgłaszane do sądu ). 5)Rotacja: bardzo wysoka ( pracowałem w wielu firmach, a jeszcze z taką rotacja się nie spotkałem ). Nie ma co się przyzwyczajać do kolegów i koleżanek bo w następnym miesiącu i tak już ich nie będzie

Zadowolona

Aż przykro się czyta opinie sfrustrowanych osób, którym już chyba dawno z Progresem nie po drodze ;-( W firmie funkcjonuje nowoczesny system kafeterii benefitów, bez względu na poziom stanowiska, każdy pracownik posiada swoje konto, które systematycznie jest doładowywane przez Pracodawcę ;-) Każdy z pracowników sam decyduje na jakie benefity przeznacza zgromadzone punkty. Nowoczesne rozwiązanie dla nowoczesnej firmy. A co do atmosfery to my ją tworzymy sami. W moim oddziale jest super, takiej ekipy życzę Wszystkim...

nickodem

Co do atmosfery w pracy to jest fatalna. Nic dziwnego, że firma ma coraz więcej problemów ze znalezieniem kolejnych desperatów/ek nie tylko do centrali, ale i poszczególnych biur regionalnych. Jednak opinia robi swoje

Były pracownik oddziału
@anonymous 14.06.2018 12:48

To bardzo ciekawe...bo z tego co wiem sytuacja się wiele nie zmieniła. A sam pamiętam, że mało kto korzystał z benefitów no chyba, że kierownicy bo mieli dużą zniżkę. Zresztą zarobki rekruterów i konsultantów były tak marne, że ludzi nie było stać po prostu na te pesudo befity. Albo więc kłamiesz albo ma za zadanie wybielićprogres w sieci, co w sumie na jedno wychodzi.

Rekruterka

Jedna z osób opisała tutaj historię jak to progres podkręca wyniki swoich pracowników aby zgarnąć nagrody z branży. Można byłoby wiele opowiadać.

Byli pracownicy

Firma fatalna. I nie tylko mam tu na myśli wysokość zarobków, ale przede wszystkim własnie podejście do pracowników i atmosferę. Zarząd i managerowie celowo okłamujący podwładnych, nieustanne zastraszanie zwolnieniem i poniżanie. To co się tam dzieje nadaje się na wizytę prokuratora.

Wondou

Nie polecam. Co prawda wypłacali mi wynagrodzenie na czas ale nie chcieli mi zapłacić za nadgodziny i trzeba było się upomnieć. Na szczęście łaskawie zapłacili ale i tak niesmak pozostał. Umowy dają na miesiąc i tak co miesiąc żyje się w niepewności czy się jeszcze będzie dalej pracować. I w ogóle to są cwaniaki, lubią oszukiwać ludzi

Grupa Progres Sp. z o.o.
pracodawca
@Wondou 15.05.2018 21:25

Witam, Dziękujemy za Twój komentarz. Ludzie są najistotniejszym elementem w naszej organizacji. Wiemy jak duży wpływ mają rozwój i sukces firmy . Niemniej jednak zdarzają się sytuacje i błędy w procesie. Każda opinia jest dla nas ważna, dzięki temu możemy doskonalić procesy wewnętrzne oraz poprawiać to co nie działa. Prosimy również, aby swoje uwagi i sugestie zgłaszać pod adresem opinie@grupaprogres.pl, postaramy się rozwiązywać wszystkie wątpliwości. Jeżeli ma Pan jakieś sugestie, co moglibyśmy zrobić, aby zmienił Pan o nas zdanie – serdecznie zapraszamy do kontaktu jesteśmy otwarci na konstruktywną krytykę.

van

Dlaczego posty nie łamiące regulaminu, a mówiące prawdę o nieprawidłowościach i przekrętach w pogres są kasowane przez administratora ?

Nie polecam

Jak przychodzi do wypłaty to albo Cię okradna albo zapłacą (usunięte przez administratora) wie kiedy. (usunięte przez administratora)

Agnieszka

@Heinz, skąd taka pewność, że tak właśnie było? Czy pracowałeś w Grupa Progres i wiesz coś na ten temat? @Ona, po Twojej wypowiedzi wnoszę, że pracujesz w tym miejscu. Co możesz jeszcze powiedzieć o tym pracodawcy? @nnnnnma, a Ty pracowałeś w Grupa Progres? Jak oceniasz tego pracodawcę pod względem warunków, jakie oferuje?

Heinz
@Agnieszka 24.04.2018 22:27

Znam 2 osoby, które pracowały niegdyś w Progres i, które dokładnie opisały mi ten proceder. Nie mam powodów aby im nie wierzyć.

anonymous

Odradzam jakiekolwiek kontakty z tą firmą. Czekałem ponad 2 miesiące na wypłatę zaległego wynagrodzenia. Gdy wreszcie przyszedł przelew, okazało się, że w kadrach progres " ktoś pomylił się" w wyliczeniu o 800 zł. Dopiero po kilkunastu telefonach i pogrożeniu PIP wypłacili mi pieniądze.

Grupa Progres Sp. z o.o.
pracodawca
@anonymous 30.04.2018 14:56

Dzień Dobry, Dziękujemy za Wasze komentarze, dotyczące ważnych dla nas kwestii. Jesteśmy obecni na GoWork oraz innych social mediach, ponieważ to tutaj zgłaszacie swoje uwagi. Przede wszystkim stawiamy na jakość, dlatego chcemy budować przyjazną kulturę organizacyjną i docierać do Was każdym kanałem informacyjnym, również poprzez interaktywny dialog. O ile ostatnie wpisy nie są działaniem naszej konkurencji zwracamy się z uprzejmą prośbą do ich autorów o zgłoszenie konkretnych problemów, uwag i sugestii pod adresem opinie@grupaprogres.pl. Dzięki temu będziemy mogli poprawić to co nie działa i doskonalić wewnętrzne procesy. Pozdrawiamy, Zespół Grupy Progres

MCBT

Witam, odszedłem z firmy progress ponieważ w biurze są młode panie które kompletnie się nie znają na rzeczy z zatrudnienia na siłe będą wciskać prace której nie chcesz trafisz pewnie do najgorszej z niektórymi paniami idzie pogadać gorzej z holendrami ci to sa jacys niekompetentni z choinki urwani chyba mieszkanie koło biura wraz z zwierzętami czytać myszami wyjadają stare jedzenie i kryją się w wentylacji budynku na którym byłem tak więc co mogę więcej napisać ja tylko przyjechałem zarobić na potrzeby życiowe które się pojawiły nagle ale nie udało się tak więc szukam dalej dziękuję bardzo za uwagę.BT

anonymous

Nie polecam biura na mieszkaniu myszy mozna sie czyms napewno zarazic pracowalem 3 dni i powiem tyle ze nie zarobilem tam nic moim zdaniem nie warto.

nick

Witam nie polecam myszy na domkach z pracą nigdy nic nie wiadomo lepiej poszukać gdzieś indziej pracy pozdrawiam

Były pracownik

Jakoś dziwnym trafem mój zdecydowanie negatywny komentarz zaginął.... Napisany był kilka miesięcy temu. Sprawdziłem z ciekawości by sprawdzić czy komuś się przydał bo progres szuka znowu pracowników do centrali. Żadna firma nie zalazła mi za skórę tak jak progres, o żadnej nie mam aż tak negatywnego zdania. Odradzam pracę w centrali!!! Prezesi myślą jedynie o swojej premii, nie liczą się że zdaniem osób znających się na swojej pracy mają na uwadze tylko i wyłącznie jedno! Jeżeli chcecie uczciwie pracować zgodnie ze swoją wiedzą i doświadczeniem nigdy do progresu! Bałagan, brak kompetencji kadry najwyższego szczebla, dbanie o pozory to ich główne cechy. Kolejny raz szukają do księgowości (główna księgowa, samodzielna księgowa itp... )Hmm... Chyba coś musi być na rzeczy skoro na takich stanowiskach długo nikt się nie utrzymuje??? Prawda?

Heinz

Jedna z osób poruszyła tutaj liczne nagrody jakie rzekomo otrzymuje Progres. Proszę mi uwierzyć, że na większość z nich Progres nie zasługiwał. Wiele rzeczy było naciąganych: wyniki, statystki itp. Wszystko po to aby dostać kolejny dyplom. Ciekawe tylko czy organizatorzy o tym wiedzieli.

heinz 2
@Ona 22.04.2018 17:13

To nie są zarzuty tylko fakty.

nnnnnma

Jak i w każdym miejscu praca ma swoje plusy i minusy. Również w tej firmę nie zawsze mogą być jedne plusy, ale się starają żeby unikać negatywnych sytuacji. Jeżeli komuś nie podobała współpraca z firmą może warto jednak trzeba zastanowić się na chwilę i pomyśleć, jakie błędy doprowadzili do tego, że nie było tak dobrze pracować.

anonymous

Tragedia (usunięte przez administratora) i tyle musiałbym pisać długo 2 razy już mnie oszukali tu niby praca jest a tu się okazuje że co innego z serca nie polecam.

Grupa Progres Sp. z o.o.
pracodawca
@anonymous 16.04.2018 15:28

Witamy i dziękujemy za komentarz. Ludzie są fundamentalnym zasobem naszej organizacji. Jesteśmy w pełni świadomi ich wartości oraz wpływu na konkurencyjność firmy na rynku. Niemniej jednak zawsze znajdą się Pracownicy, którzy z różnych powodów są niezadowoleni. W naszym odczuciu nie jest to opinia reprezentatywna dla całości otwartej kultury organizacyjnej Grupy Progres. Firma prężnie się rozwija, wciąż poszukujemy i zatrudniamy specjalistów. W chwili obecnej mamy uruchomionych wiele procesów rekrutacyjnych. Zapraszamy Cię do zapoznania się z naszą ofertą i aplikowania: https://grupaprogres.pl/kariera-w-gp/. Jesteśmy otwarci na wszystkie komentarze na tym forum – również te nieprzychylne, które jeżeli są nieprawdziwe, prostujemy. W sieci każdy pozostaje anonimowy i może zamieścić dowolne informacje. Jeżeli ma Pan jakieś sugestie, co moglibyśmy zrobić, aby zmienił Pan o nas zdanie – serdecznie zapraszamy do kontaktu: opinie@grupaprogres.pl

Zszokowana

Ta "Firma" jako pracodawca to kompletna porażka...pracowałam w jednym z oddziałów...W centrali: piękny budynek, lans na całego - szkoda tylko, że to pozory. Ludzie tam pracujący totalnie niekompetentni i nie majacy pojęcia o zarządzaniu personelem oraz relacjami biznesowymi aż dziwne, że tyle różnych nagród otrzymuje ta Firma w środowisku agencyjnym oraz HR, ale fakt grać to oni potrafią pięknie. Stosunek do swoich pracownic w ciąży pozostawia wiele do życzenia-w sieci na pokaz co innego niestety w rzeczywistości brutalna rzeczywistość i nie przedłużanie umów. Wynagrodzenia porażka-pracownicy produkcyjni ktorych ma się pod opieką zarabiają więcej:) Sukcesem tej Firmy sa tylko i wyłącznie ludzie z poza centrali, którzy niestety są niedoceniani. Bardzo odradzam jako pracodawcę-jest wiele innych agencji, które rzeczywiście mają pojęcie o tej branży i doceniają pracowników oraz odpowiednio im płacą.

Grupa Progres Sp. z o.o.
pracodawca
@Zszokowana 22.03.2018 23:24

Dziękujemy za Twoją opinię. Twoje spostrzeżenia dotyczące atmosfery w naszej organizacji są ważne, jeżeli masz więcej sugestii proszę podziel się z nami, adres e-mail: opinie@grupaprogres.pl

mnms

Atmosfera fatalna co chyba najlepiej zobrazowane jest przez wysoka rotację

Grupa Progres Sp. z o.o.
pracodawca
@mnms 03.04.2018 16:42

Dziękujemy za Twoją opinię. W naszej firmie pracuje grono osób z doświadczeniem ponad 5-cio letnim. Nasza firma posiada 15 letnie doświadczenie na polskim rynku, w związku z rozwojem naszej organizacji poszukujemy nowych osób do naszych zespołów. Prowadzimy również wiele projektów dla naszych pracowników, tj. dofinansowanie do opieki medycznej, pakiety sportowe czy pakiet kafeteryjny. Twoje spostrzeżenia dotyczące atmosfery w naszej organizacji są ważne, jeżeli masz więcej sugestii proszę podziel się z nami, adres e-mail: opinie@grupaprogres.pl

jestem robotem

Zacznijcie wreszcie traktować pracowników po ludzku bo nie żyjemy w średniowieczu. Każdy ma dostęp do internetu i możliwość przeczytania opinii o pracodawcy także róbcie tak dalej a ani jeden kandydat już do was nie przyjdzie.

Agnieszka

@diamond, ale czy to źle, że firma daje szanse na pracę osobom niepełnosprawnym? Czy miałeś jakąś styczność z Grupa Progres pod względem zawodowym? @Zszokowana, długo pracowałaś w Grupa Progres? Na podstawie jakiej umowy pracuje się w tym miejscu? Niepokojące są Twoje wieści o traktowaniu pracownic w ciąży - możesz napisać coś więcej na ten temat? Przecież nad kobietami w ciąży roztaczana jest specjalna ochrona prawna. @gone, a czy jest szansa na negocjację formy umowy i na zatrudnienie na podstawie umowy o pracę? Jak oceniasz atmosferę panującą w firmie? Obecnie w Gdańsku i okolicach znaleźć można wiele ofert pracy proponowanych przez tę firmę - https://www.gowork.pl/praca/grupa-progres-sp.-z-o.o.;pr . Na które ze stanowisk polecacie aplikować?

Zszokowana
@Agnieszka 27.03.2018 12:15

Jak poinformowałam Pracodawcę, że jestem w ciąży nie została przedłużona mi dalej umowa (tylko do dnia porodu) pomimo tego, że Pracodawca był bardzo zadowolony z mojej pracy...Pracowałam około 3 lata, a umowy na czas określony i co chwilę zmiana spółki, aby nie dać umowy na czas nieokreślony. Radzę omijać szerokim łukiem jeśli ma się rodzinę bądź się o jej myśli.

diamond 2

@Agnieszka. Zatrudnianie pracowników niepełnosprawnych nie jest niczym nagannym gdy tylko przestrzega się prawa. Progres słynie zaś z tego, że to prawo stara się ominąć np. robiąc wszystko aby nie wypłacać ekwiwalentu za niewykorzystany urlop oraz celowo źle go obliczając. Służy temu m.in. "gubienie" przez Progres dokumentów pracowników poświadczających ich staż pracy. Ludzie, zwłaszcza niepełnosprawni intelektualnie bo takich też zatrudniacie u siebie, nie potrafią dochodzić swoich praw, cieszą się, że mają pracę za najniższą krajową. I o to chodzi przecież, oficjalnie prawa nie łamiecie, bo przecież dokumenty się "zgubiły."

diamond

To co dzieje się w centrali i poszczególnych oddziałach tej firmy to skandal. Czy właściciele tej nie znają innego sposobu na robienie biznesu niż zatrudnianie osób niepełnosprawnych za najniższą krajową ? Na prawdę współczuję wszystkim, którzy tam pracują. Ciekawe kiedy ta "agencja" zniknie z rynku, a prezes odnajdzie się gdzieś na Bahamach.

Pannax

Współpracuje z tą agencją już rok i nigdy nie mialam żadnych problemów. Bardzo dobry kontakt. Wypłata zawsze na czas.

bb
@Pannax 01.03.2018 00:42

Ha ha niezła propaganda :) Zachowaj te bajeczki dla siebie

pracownik

Pracuję od 2 lat w centrali w Gdańsku, jakiś czas temu faktycznie było różnie. Od początku 2018 zatrudnili nowego Kierownika Działu Marketingu, który zrobił trochę porządek w firmie. Dużo lepiej się teraz pracuje, oby tak dalej.

nikolas

Jaka atmosfera ??? Olbrzymia rotacja pracowników administracyjnych oraz rekruterów związana nie tylko z niskimi zarobkami ( chyba nie ma sieciowej agencji, która równie źle by płaciła) ale właśnie przede wszystkim z atmosferą. Zastraszanie zwolnieniem lub odebraniem wynagrodzenia lub po prostu "wywalanie" bez ostrzeżenia. To zwykłe szambo, teraz funkcjonują głównie dzięki Ukraińcom, których z racji braku znajomości polskiego prawa i języka łatwiej kiwać.

Zostaw opinię o Grupa Progres Sp. z o.o. - Gdańsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Progres Sp. z o.o.