Grupa Progres Sp. z o.o.

Gdańsk

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 105 ocen.

Grupa Progres Sp. z o.o.
3105

Opinie o Grupa Progres Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Progres Sp. z o.o.

gone

Notoryczne zatrudnianie na "umowy śmieciowe" - umowy zlecenie i tymczasowe. W niektórych biurach przypadki poniżania i zastraszania pracowników, wynikające nie tylko ze zwykłego buractwa kierowników/czek ,ale ze zwykłego chaosu organizacyjnego i braku kompetencji właścicieli. Ogólnie firma bazująca na Ukraińcach i niewykwalifikowanych robotnikach, nie znających swoich praw, którym można podsunąć umowę z różnymi dziwnymi zapisami. Nie polecam nie tylko pracy dla nich, ale tez jakichkolwiek kontaktów biznesowych

Pracownikbyły
@gone 06.03.2018 22:35

Zgadzam się w 100%, czysta prawda . Wykorzystują newiedzę Ukraińców , których kroją gdzie tylko mogą . Odradzam wszystkim

Wondou

Nie polecam. Co prawda wypłacali mi wynagrodzenie na czas ale nie chcieli mi zapłacić za nadgodziny i trzeba było się upomnieć. Na szczęście łaskawie zapłacili ale i tak niesmak pozostał. Umowy dają na miesiąc i tak co miesiąc żyje się w niepewności czy się jeszcze będzie dalej pracować. I w ogóle to są cwaniaki, lubią oszukiwać ludzi

Agnieszka

@Heinz, skąd taka pewność, że tak właśnie było? Czy pracowałeś w Grupa Progres i wiesz coś na ten temat? @Ona, po Twojej wypowiedzi wnoszę, że pracujesz w tym miejscu. Co możesz jeszcze powiedzieć o tym pracodawcy? @nnnnnma, a Ty pracowałeś w Grupa Progres? Jak oceniasz tego pracodawcę pod względem warunków, jakie oferuje?

Heinz
@Agnieszka 24.04.2018 22:27

Znam 2 osoby, które pracowały niegdyś w Progres i, które dokładnie opisały mi ten proceder. Nie mam powodów aby im nie wierzyć.

anonymous

Odradzam jakiekolwiek kontakty z tą firmą. Czekałem ponad 2 miesiące na wypłatę zaległego wynagrodzenia. Gdy wreszcie przyszedł przelew, okazało się, że w kadrach progres " ktoś pomylił się" w wyliczeniu o 800 zł. Dopiero po kilkunastu telefonach i pogrożeniu PIP wypłacili mi pieniądze.

Grupa Progres Sp. z o.o.
pracodawca
@anonymous 30.04.2018 14:56

Dzień Dobry, Dziękujemy za Wasze komentarze, dotyczące ważnych dla nas kwestii. Jesteśmy obecni na GoWork oraz innych social mediach, ponieważ to tutaj zgłaszacie swoje uwagi. Przede wszystkim stawiamy na jakość, dlatego chcemy budować przyjazną kulturę organizacyjną i docierać do Was każdym kanałem informacyjnym, również poprzez interaktywny dialog. O ile ostatnie wpisy nie są działaniem naszej konkurencji zwracamy się z uprzejmą prośbą do ich autorów o zgłoszenie konkretnych problemów, uwag i sugestii pod adresem opinie@grupaprogres.pl. Dzięki temu będziemy mogli poprawić to co nie działa i doskonalić wewnętrzne procesy. Pozdrawiamy, Zespół Grupy Progres

MCBT

Witam, odszedłem z firmy progress ponieważ w biurze są młode panie które kompletnie się nie znają na rzeczy z zatrudnienia na siłe będą wciskać prace której nie chcesz trafisz pewnie do najgorszej z niektórymi paniami idzie pogadać gorzej z holendrami ci to sa jacys niekompetentni z choinki urwani chyba mieszkanie koło biura wraz z zwierzętami czytać myszami wyjadają stare jedzenie i kryją się w wentylacji budynku na którym byłem tak więc co mogę więcej napisać ja tylko przyjechałem zarobić na potrzeby życiowe które się pojawiły nagle ale nie udało się tak więc szukam dalej dziękuję bardzo za uwagę.BT

anonymous

Nie polecam biura na mieszkaniu myszy mozna sie czyms napewno zarazic pracowalem 3 dni i powiem tyle ze nie zarobilem tam nic moim zdaniem nie warto.

nick

Witam nie polecam myszy na domkach z pracą nigdy nic nie wiadomo lepiej poszukać gdzieś indziej pracy pozdrawiam

Były pracownik

Jakoś dziwnym trafem mój zdecydowanie negatywny komentarz zaginął.... Napisany był kilka miesięcy temu. Sprawdziłem z ciekawości by sprawdzić czy komuś się przydał bo progres szuka znowu pracowników do centrali. Żadna firma nie zalazła mi za skórę tak jak progres, o żadnej nie mam aż tak negatywnego zdania. Odradzam pracę w centrali!!! Prezesi myślą jedynie o swojej premii, nie liczą się że zdaniem osób znających się na swojej pracy mają na uwadze tylko i wyłącznie jedno! Jeżeli chcecie uczciwie pracować zgodnie ze swoją wiedzą i doświadczeniem nigdy do progresu! Bałagan, brak kompetencji kadry najwyższego szczebla, dbanie o pozory to ich główne cechy. Kolejny raz szukają do księgowości (główna księgowa, samodzielna księgowa itp... )Hmm... Chyba coś musi być na rzeczy skoro na takich stanowiskach długo nikt się nie utrzymuje??? Prawda?

Heinz

Jedna z osób poruszyła tutaj liczne nagrody jakie rzekomo otrzymuje Progres. Proszę mi uwierzyć, że na większość z nich Progres nie zasługiwał. Wiele rzeczy było naciąganych: wyniki, statystki itp. Wszystko po to aby dostać kolejny dyplom. Ciekawe tylko czy organizatorzy o tym wiedzieli.

heinz 2
@Ona 22.04.2018 17:13

To nie są zarzuty tylko fakty.

nnnnnma

Jak i w każdym miejscu praca ma swoje plusy i minusy. Również w tej firmę nie zawsze mogą być jedne plusy, ale się starają żeby unikać negatywnych sytuacji. Jeżeli komuś nie podobała współpraca z firmą może warto jednak trzeba zastanowić się na chwilę i pomyśleć, jakie błędy doprowadzili do tego, że nie było tak dobrze pracować.

anonymous

Tragedia (usunięte przez administratora) i tyle musiałbym pisać długo 2 razy już mnie oszukali tu niby praca jest a tu się okazuje że co innego z serca nie polecam.

Grupa Progres Sp. z o.o.
pracodawca
@anonymous 16.04.2018 15:28

Witamy i dziękujemy za komentarz. Ludzie są fundamentalnym zasobem naszej organizacji. Jesteśmy w pełni świadomi ich wartości oraz wpływu na konkurencyjność firmy na rynku. Niemniej jednak zawsze znajdą się Pracownicy, którzy z różnych powodów są niezadowoleni. W naszym odczuciu nie jest to opinia reprezentatywna dla całości otwartej kultury organizacyjnej Grupy Progres. Firma prężnie się rozwija, wciąż poszukujemy i zatrudniamy specjalistów. W chwili obecnej mamy uruchomionych wiele procesów rekrutacyjnych. Zapraszamy Cię do zapoznania się z naszą ofertą i aplikowania: https://grupaprogres.pl/kariera-w-gp/. Jesteśmy otwarci na wszystkie komentarze na tym forum – również te nieprzychylne, które jeżeli są nieprawdziwe, prostujemy. W sieci każdy pozostaje anonimowy i może zamieścić dowolne informacje. Jeżeli ma Pan jakieś sugestie, co moglibyśmy zrobić, aby zmienił Pan o nas zdanie – serdecznie zapraszamy do kontaktu: opinie@grupaprogres.pl

Zszokowana

Ta "Firma" jako pracodawca to kompletna porażka...pracowałam w jednym z oddziałów...W centrali: piękny budynek, lans na całego - szkoda tylko, że to pozory. Ludzie tam pracujący totalnie niekompetentni i nie majacy pojęcia o zarządzaniu personelem oraz relacjami biznesowymi aż dziwne, że tyle różnych nagród otrzymuje ta Firma w środowisku agencyjnym oraz HR, ale fakt grać to oni potrafią pięknie. Stosunek do swoich pracownic w ciąży pozostawia wiele do życzenia-w sieci na pokaz co innego niestety w rzeczywistości brutalna rzeczywistość i nie przedłużanie umów. Wynagrodzenia porażka-pracownicy produkcyjni ktorych ma się pod opieką zarabiają więcej:) Sukcesem tej Firmy sa tylko i wyłącznie ludzie z poza centrali, którzy niestety są niedoceniani. Bardzo odradzam jako pracodawcę-jest wiele innych agencji, które rzeczywiście mają pojęcie o tej branży i doceniają pracowników oraz odpowiednio im płacą.

Grupa Progres Sp. z o.o.
pracodawca
@Zszokowana 22.03.2018 23:24

Dziękujemy za Twoją opinię. Twoje spostrzeżenia dotyczące atmosfery w naszej organizacji są ważne, jeżeli masz więcej sugestii proszę podziel się z nami, adres e-mail: opinie@grupaprogres.pl

nickodem

Co do atmosfery w pracy to jest fatalna. Nic dziwnego, że firma ma coraz więcej problemów ze znalezieniem kolejnych desperatów/ek nie tylko do centrali, ale i poszczególnych biur regionalnych. Jednak opinia robi swoje

Grupa Progres Sp. z o.o.
pracodawca
@nickodem 28.03.2018 14:26

Dziękujemy za Twoją opinię. W naszej firmie pracuje grono osób z doświadczeniem ponad 5-cio letnim. Nasza firma posiada 15 letnie doświadczenie na polskim rynku, w związku z rozwojem naszej organizacji poszukujemy nowych osób do naszych zespołów. Prowadzimy również wiele projektów dla naszych pracowników, tj. dofinansowanie do opieki medycznej, pakiety sportowe czy pakiet kafeteryjny. Twoje spostrzeżenia dotyczące atmosfery w naszej organizacji są ważne, jeżeli masz więcej sugestii proszę podziel się z nami, adres e-mail: opinie@grupaprogres.pl

mnms

Atmosfera fatalna co chyba najlepiej zobrazowane jest przez wysoka rotację

Grupa Progres Sp. z o.o.
pracodawca
@mnms 03.04.2018 16:42

Dziękujemy za Twoją opinię. W naszej firmie pracuje grono osób z doświadczeniem ponad 5-cio letnim. Nasza firma posiada 15 letnie doświadczenie na polskim rynku, w związku z rozwojem naszej organizacji poszukujemy nowych osób do naszych zespołów. Prowadzimy również wiele projektów dla naszych pracowników, tj. dofinansowanie do opieki medycznej, pakiety sportowe czy pakiet kafeteryjny. Twoje spostrzeżenia dotyczące atmosfery w naszej organizacji są ważne, jeżeli masz więcej sugestii proszę podziel się z nami, adres e-mail: opinie@grupaprogres.pl

jestem robotem

Zacznijcie wreszcie traktować pracowników po ludzku bo nie żyjemy w średniowieczu. Każdy ma dostęp do internetu i możliwość przeczytania opinii o pracodawcy także róbcie tak dalej a ani jeden kandydat już do was nie przyjdzie.

Agnieszka

@diamond, ale czy to źle, że firma daje szanse na pracę osobom niepełnosprawnym? Czy miałeś jakąś styczność z Grupa Progres pod względem zawodowym? @Zszokowana, długo pracowałaś w Grupa Progres? Na podstawie jakiej umowy pracuje się w tym miejscu? Niepokojące są Twoje wieści o traktowaniu pracownic w ciąży - możesz napisać coś więcej na ten temat? Przecież nad kobietami w ciąży roztaczana jest specjalna ochrona prawna. @gone, a czy jest szansa na negocjację formy umowy i na zatrudnienie na podstawie umowy o pracę? Jak oceniasz atmosferę panującą w firmie? Obecnie w Gdańsku i okolicach znaleźć można wiele ofert pracy proponowanych przez tę firmę - https://www.gowork.pl/praca/grupa-progres-sp.-z-o.o.;pr . Na które ze stanowisk polecacie aplikować?

Zszokowana
@Agnieszka 27.03.2018 12:15

Jak poinformowałam Pracodawcę, że jestem w ciąży nie została przedłużona mi dalej umowa (tylko do dnia porodu) pomimo tego, że Pracodawca był bardzo zadowolony z mojej pracy...Pracowałam około 3 lata, a umowy na czas określony i co chwilę zmiana spółki, aby nie dać umowy na czas nieokreślony. Radzę omijać szerokim łukiem jeśli ma się rodzinę bądź się o jej myśli.

diamond 2

@Agnieszka. Zatrudnianie pracowników niepełnosprawnych nie jest niczym nagannym gdy tylko przestrzega się prawa. Progres słynie zaś z tego, że to prawo stara się ominąć np. robiąc wszystko aby nie wypłacać ekwiwalentu za niewykorzystany urlop oraz celowo źle go obliczając. Służy temu m.in. "gubienie" przez Progres dokumentów pracowników poświadczających ich staż pracy. Ludzie, zwłaszcza niepełnosprawni intelektualnie bo takich też zatrudniacie u siebie, nie potrafią dochodzić swoich praw, cieszą się, że mają pracę za najniższą krajową. I o to chodzi przecież, oficjalnie prawa nie łamiecie, bo przecież dokumenty się "zgubiły."

diamond

To co dzieje się w centrali i poszczególnych oddziałach tej firmy to skandal. Czy właściciele tej nie znają innego sposobu na robienie biznesu niż zatrudnianie osób niepełnosprawnych za najniższą krajową ? Na prawdę współczuję wszystkim, którzy tam pracują. Ciekawe kiedy ta "agencja" zniknie z rynku, a prezes odnajdzie się gdzieś na Bahamach.

Pannax

Współpracuje z tą agencją już rok i nigdy nie mialam żadnych problemów. Bardzo dobry kontakt. Wypłata zawsze na czas.

bb
@Pannax 01.03.2018 00:42

Ha ha niezła propaganda :) Zachowaj te bajeczki dla siebie

pracownik

Pracuję od 2 lat w centrali w Gdańsku, jakiś czas temu faktycznie było różnie. Od początku 2018 zatrudnili nowego Kierownika Działu Marketingu, który zrobił trochę porządek w firmie. Dużo lepiej się teraz pracuje, oby tak dalej.

nikolas

Jaka atmosfera ??? Olbrzymia rotacja pracowników administracyjnych oraz rekruterów związana nie tylko z niskimi zarobkami ( chyba nie ma sieciowej agencji, która równie źle by płaciła) ale właśnie przede wszystkim z atmosferą. Zastraszanie zwolnieniem lub odebraniem wynagrodzenia lub po prostu "wywalanie" bez ostrzeżenia. To zwykłe szambo, teraz funkcjonują głównie dzięki Ukraińcom, których z racji braku znajomości polskiego prawa i języka łatwiej kiwać.

Administrator

Atmosfera w miejscu zatrudnienia odgrywa bardzo ważną rolę. Czy tak samo jest w Grupa Progres Sp. z o.o.? Napiszcie, co sądzicie na ten temat!

gowno nie firma

do sadu was podam jesli za listopad dostane ponizej minimalnej jak tak mozna !! co ja do garnka wloze zima idzie nawet kurtki zimowej nie mam jak wam nie wstyd ! wasi pracownicy to klamcy byleby zrekrutowac i straszycie karami w tych smieciowych umowach!!

kasienka726
@gowno nie firma 30.10.2017 14:12

ta sama historia

Ona 25

Witam od dzisiaj niby miałam zacząć pracę pojechałam na miejsce a tu okazało się ze nikt nic nie wie o co chodzi tragedia

Zainteresowana

Widziałam ofertę dla specjalisty ds kadr i płac. Firma się rozwija czy to inny powód? Lubię wiedzieć gdzie mam pracować!!

Były pracownik
@Zainteresowana 17.12.2017 18:49

Odradzam. Szukają nie dlatego że się rozwija tylko dlatego, że mają niepoukładane procesy. Ludzie odchodzą albo są zwalniani.

ola,la

Tragedia ! Progres w Poznaniu dla NIVEA to porażka. Wiecznie się coś nie zgadza z kasą, jak się nie kapniesz to twoja strata. Obiecują premię po 3 miesiącach 450 zł, a faktycznie po pięciu dostaniesz 200 zł. Na produkcji wymagają nie wiadomo czego, masz zapier...ć , a stali pracownicy będą odpoczywać, chodzić na kawki i papieroski. Grafik dostajesz w piątek, i nigdy nie wiesz czy będziesz pracować 8 czy 12 godzin. Wpisują 12-tki, a potem odwołują, nie jesteś w stanie zarobić więcej niż najniższa krajowa. Pani Koordynator O.SZ... to arogancka osoba która zawsze ma rację, straszy ludzi zwolnieniem . Traktuje ludzi jak śmieci. Tekst typu " jak się nie podoba to nie zatrzymujemy" jest na porządku dziennym. Trzymajcie się jak najdalej od Progresu w Poznaniu.

Oliwia

Werbują do pracy w Nivea Poznań stawka godzinowa masakra 12zł brutto/ g praca 3 zmianowa na 3/4 etatu , premia po przepracowani 3 miesięcy żal!!!

...
@Oliwia 31.10.2016 14:32

Premia ? obiecują po trzech miesiącach. Są tacy co po pięciu jeszcze jej nie widzieli. Żenada.

Natalia

Państwo przedstawiacie się jako profesjonaliści. Niestety rekruterzy pozostawiają wiele do życzenia ! Po pierwsze pani z którą miałam spotkanie nie przedstawiła siebie ani firmy ! Pod czas rozmowy była znudzona i zmęczona co chwilę zerkała na zegarek co skierowała że zaraz ma następną rozmowę. Z moim CV zapoznała się chyba dopiero podczas wywiadu. Każde stwierdzenie kwitując słowem "dobra". Aplikowała mam na stanowisko wewnątrz firmy była to najgorsza rozmowa w moim życiu. Jestem przekonana, że pracy nie dostanę co odczułam już po wejściu do sali przesłuchań.

anonim

(usunięte przez administratora)

antyprogres
@nick2 04.12.2017 17:33

Ta przepraszam.Swoją poprzednią wypowiedź odwołuję. Wycieczki osobiste były niepotrzebne i nieuprzejme

****

Nie polecam współpracy z tą firma. Pieniądze nie są wypłacane na czas. Stawka zaniżona a koordynator nie odbiera telefonu albo go wyłącza.

anonymous
@**** 30.12.2016 14:53

Firma progres to wielkie (usunięte przez administratora) i zlodzieje

Zostaw opinię o Grupa Progres Sp. z o.o. - Gdańsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Progres Sp. z o.o.