Grupa Progres Sp. z o.o.

2 Dodaj opinię
Grupa Progres Sp. z o.o.
2 139 6 1

Opinie o Grupa Progres Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Pjoter
 Opinia

Co tam dobrego słychać w Progresie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Misiek
 Opinia
@Pjoter 28.02.2019 21:45

Wszytko super. Rotacja na całego, nawet wśród tz. dyrektorów. Ostatnio patrzę, a odeszła panna, która była dyrektorem odpowiedzialna za projekty rekrutacji stałych itp. :) Niedługo to chyba sami prezesi zostaną :)

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Łukasz
 Opinia

Januszem biznesu. Przed wysłaniem tam cv doradzamy poczytać komentarze.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
O.na
 Opinia

Witam, Czy może się ktoś wypowiedzieć o dziale księgowości? Czytając opinie nawet boję się iść na rozmowę.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
K.
 Opinia
@O.na 21.11.2018 10:06

Księgowość już nie istnieje ????

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ktos
 Opinia

Odradzam pracę w centrali. Z całym szacunkiem dla prezesa i wiceprezesa za rozkręcenie firmy od podstaw (podziwiam takich ludzi) to jednak zależy im tylko i wyłącznie na kasie. Krótkowzroczne podejście. Ważne tylko ile im na konto wpłynie, pracownicy są nieważni. Opieka medyczna to nic nadzwyczajnego teraz. Zajmują się kadrami a nie znają podstaw zarządzania pracownikami. To bardzo źle świadczy o firmie o tym profilu. Niesamowity bałagan w procesach, i niestety nie tylko (wolę nie pisać gdzie jeszcze). A pani M.... O mój Boże...brak słów. Nie mogę powiedzieć nic dobrego na jej temat. Lepiej uważajcie. Niegodna zaufania, udaje że na czymś się zna. Wszystkich znajomych i nieznajomych uprzedzam przed pracą w progresie.

Pomocna?
Tak24Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były Pracownik
 Opinia
@Ktos 24.08.2018 17:06

W pełni zgadzam się z wypowiedzią i również odradzam pracę w centrali firmy. Szkoda czasu i nerwów. Chaos i brak spójności między działami jak i oddziałami, co kierownik to inne decyzje a na koniec i tak liczy się tylko kasa. Pracownicy w centrali nic nie znaczą choć wykonują ogrom pracy. Benefity na chwilę obecną to starndard na dzień dobry, tu dopiero po 6 miesiącach. Firma dla początkujących lub zdeterminowanych.

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kamil
 Opinia
@Ktos 24.08.2018 17:06

Prawda jest tak iż o wiele gorzej jest w regionalnych oddziałach. Pracowałem w różnych firmach, mniejszych i większych , ale z taką atmosferą wzajemnych poniżeń i donoszenia na siebie jeszcze się nie spotkałem jak w Progress. Zupełnie inną sprawą jest, że duża część pracowników zatrudniona jest na umowy zlecenie lub umowy tymczasowe, odnawiane co miesiąc. Wszyscy się boją bo nie wiedzą czy w przyszłym miesiącu będą jeszcze pracować. Mówienie więc o benefitach to ponury żart.

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Niezadowolona
 Opinia
@Ktos 24.08.2018 17:06

Zgadzam sie w pelni

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Xxxx
 Opinia
@Były Pracownik 24.08.2018 23:56

Pracowałeś może w oddziale w Toruniu? Interesuje mnie co tam sie dzieje jak sie kadra managerska zachowuje

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Blade
 Opinia

Moim zdaniem jedna z najgorszych agencji rekrutacyjnych na polskim rynku, pod względem standardów obsługi klienta, podejścia do pracowników, poziomu zarobków, możliwości zarobków. Zwłaszcza oddział na Piotrkowskiej w Łodzi.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Firma Porażka
 Opinia

Odradzam wszystkim zainteresowanym pracę w centrali. Nie umiem o tej firmie powiedzieć nic dobrego. Kadra zarządzająca porażka... Prezesi porażka... Czemu?: Myślą tylko o własnym portfelu, nie szanują ludzi, są niekompetentni, zajmują się HR a nie wiedzą jak radzić sobie z pracownikami. Mądrzy leaderzy uczą: zatrudniacie mądrzejszych od siebie i się od nich uczcie... No to prezesi zatrudniają mądrzejszych od siebie, bardziej kompetentnych(o to nie trudno) ... I ich zwalniają. Bałagan w kadrach, bałagan w księgowości, bałagan w procesach... Pani M. z administracji... Nigdy, przenigdy mam nadzieję na swojej drodze nie spotkam tak pustej osoby. Wielka znawczyni tematów zarządzania, podatkow, finansów, HR... Tak tak zna się na wszystkim. A skończyła studia hotelarskie. Uważajcie na nią. Brak szacunku do ludzi, brak uczciwości, brak jakiejkolwiek samokrytyki, brak wiedzy i kompetencji.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sicario
 Opinia

Praca w tej agencji to jedno wielkie nieporozumienie. Bazują albo raczej żerują na młodych i niedoświadczonych. Podczas rozmów rekrutacyjnych roztaczają piękną wizję kariery - podnoszenia swoich kompetencji, pracy przy ciekawych projektach czy też atrakcyjnego wynagrodzenia. Nic z tych rzeczy nie jest prawdą - nie ma żadnego szkolenia ani nawet wdrożenia, pracuje się na własnym komputerze, projekty to głównie tymczasówka dla Ukrainców. Bałagan jest olbrzymi ponieważ w kadrach w centrali jest tak gigantyczna rotacja, iż nie ma kto wyliczać wynagrodzeń. Firma zakłada oddziały w nowych miejscach działając na zasadzie: " tutaj jeszcze się nas nie poznali i może uda się nachapać kosztem frajerów" Farsa.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gonzales
 Opinia

Zastanawiam się w która stronę zmierza ta firma, skoro rotacja nie zwolniła odkad pamiętam, ludzie odchodzą, są zwalniani albo stawiani w sytuacji, że szukaja sobie pracy bo nie znają dnia ani godziny... Bardzo mała stabilność pracy, co chwilę jakieś zmiany, nowe wymagania, obostrzenia, decyzje podejmowane przez osoby nie rozumiejące specyfiki rynku, patrzące jedynie za $$$. Człowiek się nie liczy, jak ten co ma sumienie się buntuje, to kolejny przyjdzie bez sumienia i zrobi. Mówią, że trzeba zakładać działalność albo na zleceniu pracować, a to wszystko ściema. Albo przerzucanie pracownika miedzy spółkami. Ci co maja dobrze i wypowiadają się o tej firmie pozytywnie na forum, pracują w działach, które mają plecy w postaci słynnej Pani Magdy wraz zespolem podporządkowanych jej osób (jak dział HR i kilka innych ). Całość dzialan I decyzji opiera się na układach i powiazaniach którym daleko do normalności i sprawiedliwości. Jesli liczycie na rozwój albo ludzkie traktowanie, radzę zapomnieć. Chyba że traficie na sensownego przełożonego ale takich osób jest mniej niż palców u obu rąk w całej firmie... Moje sugestie dla Grupa Progres Sp. z o.o.: Szanować ludzi, wprowadzić równe stawki dla tych samych stanowisk, jasna ścieżkę awansie i czytelny system premiowy Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Dbać o ludzi, docenić ich pracę, uczciwie (rynkowo) wynagradzac, a nie myśleć tylko o własnych benefitach a pracowników traktować jak motloch

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
O.na
 Opinia

Jak wygląda praca w księgowości w grupie Progres w Gdańsku? Jaka jest atmosfera w tym dziale?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Andżela
 Opinia
@O.na 21.11.2018 10:12

Rozmowa jak rozmowa. Teraz to pewnie przyjmą każdego, ale czy Ty wytrwasz 3 miesiące do końca okresu próbnego to już inna bajka, atmosfera jest w centrali do niczego. Nie ma co ukrywać

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
KS
 Opinia
@O.na 21.11.2018 10:12

Rotacja w księgowości i payrollu jest olbrzymia. Co chwila ktoś odchodzi, głównie z powodu zarobków i relacji pomiędzy kierownictwem i pracownikami. Przyjmują prawie każdego, zresztą rekrutują cały czas. Co do organizacji pracy działu to jest to jedna wielka prowizorka i bałagan; pracownicy wewnętrzni i zewnętrzni dzwonią i piszą cały czas , bo ciągle się coś nie zgadza - taki jest bałagan. Zarząd co jakiś czas wysyła "ostrzegawcze" maila, że w przypadku kontroli, pracownicy sami będą płacić mandaty - słowem prawdziwa bajka :)

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
lucky
 Opinia
@O.na 21.11.2018 10:12

Ja pracuję w centrali od ponad dwóch lat i jest ok. Ludzie są różni jak wszędzie ale ogólnie spoko. Zawsze znajdzie się ktoś komu się nie dogodzi

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
lucky
 Opinia
@O.na 21.11.2018 10:12

Dla mnie git, jestem w centrali ponad dwa lata. Zawsze się znajdzie jakiś malkontent...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
unlucky
 Opinia
@O.na 21.11.2018 10:12

Poczytaj sobie komentarze obecnych i były pracowników na forum. One chyba są najlepszą odpowiedzią na Twoje pytanie. A uwierz mi i tak wielu rzeczach tutaj nikt nie napisał, bo często ludzie się po prostu boją.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
mich mich
 Opinia

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: nie oszukiwac ludzi

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
sinior
 Opinia

Ja bym raczej doradzał trzymanie się od tej agencji z daleka. Chyba nie bez powodu tyle osób na tym forum wypowiada się o nich krytycznie i nie bez powodu tyle jest na nich skarg.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lisienko
 Opinia

Rada dla wszystkich którzy mają jakiekolwiek kontakty z PROGRES: Czytajcie proszę dokładnie wszystkie zapisy w umowie. Jeżeli coś jest dla was niejasne zwrócicie się o bezpłatną poradę do Państwowej Inspekcji Pracy. Może również składać tam skargi jeżeli uważacie, że zostaliście niesprawiedliwie potraktowani. Z tą agencją na prawdę trzeba uważać.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kiedys
 Opinia

Powtórzę to co już wiele osób napisało. Szczerze odradzam pracę w grupie Progres. Wyższa kadra managerska to osoby, które myślą jedynie o grubości swojego portfela. Nie liczą się z pracownikami. Nie mają pojęcia jak ważnym zasobem dla firmy są wykwalifikowani pracownicy. Brak podstawowej wiedzy z zakresu miękkiego HR, zarządzania i planowania strategicznego. Prezes, wiceprezes i najgorsza z całej trójki Pani M. - nie życzę nikomu współpracy z nimi .Brak wiedzy, kompetencji i zwykłej ludzkiej uczciwości.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Roksan
 Opinia

Czy właściciel tej agencji - jakiś prezes czy ktoś w tym stylu wie co się w niej dzieje, czy to jest celowe działanie ? Jak tak można traktować pracowników przecież to skandal. Nie wstyd wam ?

Pomocna?
Tak8Nie
Sylwia
 Opinia
@Roksan 04.10.2018 21:49

To raczej działanie celowe. Taki pomysł na biznes ma ten pan. Pracownicy traktowani są jak bydło.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zszokowana
 Opinia

Ta "Firma" jako pracodawca to kompletna porażka...pracowałam w jednym z oddziałów...W centrali: piękny budynek, lans na całego - szkoda tylko, że to pozory. Ludzie tam pracujący totalnie niekompetentni i nie majacy pojęcia o zarządzaniu personelem oraz relacjami biznesowymi aż dziwne, że tyle różnych nagród otrzymuje ta Firma w środowisku agencyjnym oraz HR, ale fakt grać to oni potrafią pięknie. Stosunek do swoich pracownic w ciąży pozostawia wiele do życzenia-w sieci na pokaz co innego niestety w rzeczywistości brutalna rzeczywistość i nie przedłużanie umów. Wynagrodzenia porażka-pracownicy produkcyjni ktorych ma się pod opieką zarabiają więcej:) Sukcesem tej Firmy sa tylko i wyłącznie ludzie z poza centrali, którzy niestety są niedoceniani. Bardzo odradzam jako pracodawcę-jest wiele innych agencji, które rzeczywiście mają pojęcie o tej branży i doceniają pracowników oraz odpowiednio im płacą.

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Zszokowana 22.03.2018 23:24

Dziękujemy za Twoją opinię. Twoje spostrzeżenia dotyczące atmosfery w naszej organizacji są ważne, jeżeli masz więcej sugestii proszę podziel się z nami, adres e-mail: opinie@grupaprogres.pl

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jack
 Opinia
@Zszokowana 22.03.2018 23:24

To niestety sama prawda. Podobnie traktowani są pracownicy z orzeczeniem o niepełnosprawności. Wystarczy, że któremuś z nich kończy się ważność orzeczenia, a od razu znajdywany jest powód do ich zwolnienia. Firmie chodzi tylko o dofinansowanie z PFRON.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Payroll
 Opinia

Ciągle poszukują pracowników na te same stanowiska w payrollu do centrali. To chyba wystarczająco wiele mówi o prezesie Z. i tym jak wspaniale się tam pracuje i zarabia.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Elsa
 Opinia

Takiej nienawiści pomiędzy pracownikami jak tam to jeszcze nie spotkałam

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Katarzyna
 Opinia

Tragiczna firma. Mam tu na myśli wszytko: poziom zarobków, stosunek do pracowników. Wiem, że jednym z oddziałów w przeciągu paru miesięcy uciekło 8 osób.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zadowolona
 Opinia

Aż przykro się czyta opinie sfrustrowanych osób, którym już chyba dawno z Progresem nie po drodze ;-( W firmie funkcjonuje nowoczesny system kafeterii benefitów, bez względu na poziom stanowiska, każdy pracownik posiada swoje konto, które systematycznie jest doładowywane przez Pracodawcę ;-) Każdy z pracowników sam decyduje na jakie benefity przeznacza zgromadzone punkty. Nowoczesne rozwiązanie dla nowoczesnej firmy. A co do atmosfery to my ją tworzymy sami. W moim oddziale jest super, takiej ekipy życzę Wszystkim...

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
myślę więc jestem
 Opinia
@Zadowolona 21.06.2018 13:43

Dział PR firmy się włączył do dyskusji.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Heinz
 Opinia
@Zadowolona 21.06.2018 13:43

Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego progresu. Niech żyje nam! To śpiewałem ja – Dział Marketingu .

Pomocna?
Tak7Nie
Yaj
 Opinia

Niezłe bagienko :)

Pomocna?
Tak9Nie
INOL
 Opinia

Потвирдзам. Тржеба на ніч чарівна

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mia
 Opinia

Я попереджу вас про це агентство з набору персоналу. Дуже багато працівників скаржаться на неї.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lalaland
 Opinia

Pracownicy traktowani są jak śmiecie, a zarząd ma to gdzieś. Szczególnie współczuję osobom niepełnosprawnym, które są tam zatrudniane po to aby agencja miała zniżki z PFRON.

Pomocna?
Tak15Nie
exgraf
 Opinia

Firma która ma taką rotację pracowników nie zasługuje na szacunek. Ludzie odchodzą na bezrobocie. Tego nigdzie jeszcze nie widziałem. Zresztą fakt że Wyborcza wystawia tej firmie laurki jest wystarczającą podstawą do braku zaufania.

Pomocna?
Tak13Nie
Piotr
 Opinia

Jakiś czas temu pojawił się tutaj wpis byłego pracownika opisujący relacje pomiędzy pracownikami, a kierownictwem. Niestety został wykasowany, a szkoda ponieważ był bardzo prawdziwy. To skandal, że agencje rekrutacyjne tak traktujące swoich pracowników i stosujące takie praktyki wciąż bezkarnie działają na rynku

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Magda
 Opinia

Fatalna atmosfera, pracodawca w ogóle nie dba o pracowników centrali, coraz większa rotacja. Ludzie przychodzą widzą co się dzieje i odchodzą. Po prostu strata czasu i nerwów.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jordan
 Opinia
@Magda 13.08.2018 14:26

Potwierdzam w 100%. Firma działa na rynku od 15 lat i o czymś świadczy fakt, że nie ma ani jednego pracownika który byłby od początku związany z firmą, poza Zarządem oczywiście... Nie polecam

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Echo
 Opinia

Gdzie są posty byłych pracowników, którzy opisywali sytuację w Progres, i to co się tam dzieje ? Nie wstyd wam usuwać niekorzystne komentarze ???

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Regres
 Opinia

Dlaczego gowork usuwa niekorzystne komentarze o członkach zarządu Progres ?

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ja
 Opinia
@Regres 14.08.2018 10:10

To progress stosuje pisowską cenzurę, zniknęło stąd bardzo dużo postów. Pomału gowork staje się mało wiarygodny...

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Regres 14.08.2018 10:10

Dziękujemy za Wasze opinie dotyczące Grupy Progres. Jesteśmy otwarci na inne spojrzenie dotyczące pracy w naszej firmie, dzięki temu możemy rozwijać procesy wewnętrze. Rozumiemy, że nie każdy musi mieć pozytywną opinie nasz temat, ale prosimy, żeby wpisy zawierały wartość merytoryczną. Prosimy również pamiętać, iż administrator portalu ma prawo do usunięcia, bądź moderacji treści, które uzna za bezprawne lub niezgodne z Regulaminem i Polityką Prywatności GoWork.pl: https://www.gowork.pl/regulamin. Przypominamy, że swoje opinie można kierować na adres: opinie@grupaprogres.pl. Chętnie odpowiemy na wszystkie pytania. Pozdrawiamy, Zespół Grupy Progres

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były Konsultant
 Opinia

To nieprawdopodobne jaki jest tam chaos i bałagan. Ludzie pracują tam po dwa, trzy tygodnie i odchodzą. Każdy kto nie jest zdesperowany ma dość panującej tam atmosfery zastraszania i ciągłych poniżeń. Najbardziej współczuję osobom niepełnosprawnym, które tam pracują, one są najbardziej bezbronne.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Natalia
 Opinia

Czytajcie dobrze i przede wszystkim do końca umowy z tego progresu (nawet jeśli pani w biurze mówi, że tylko pierwsze dwa punkty umowy są istotne ;) ). Przytrzymują wypłaty do 21 dnia następnego miesiąca, jeśli nie przyjdziesz jeden dzień do pracy bez lekarskiego musisz zapłacić im 100zł za każdy dzień w którym Cię nie było (PRACUJĄC NA ZLECENIE). Nie polecam!! Omijać szerokim łukiem ten progres.

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Grupa Progres Sp. z o.o. - Gdańsk

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Progres Sp. z o.o.

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl
Po weryfikacji zgłoszenia otrzymasz możliwość bezpłatnego spotkania z Panią Joanną, która jako ekspert doradzi Ci co możesz zrobić, jako osoba pokrzywdzona.

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.

Pracowałeś w tej
firmie?
Zostaw opinię!

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny