Grupa Progres

Łódź

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 44 ocen.

Opinie o Grupa Progres

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Progres

nnn

Firma, która jest jednym wielkim s.......m odradzam

uwaga na cwaniaków

Jeżeli chcecie przez kilka miesięcy dochodzić zaległych wynagrodzeń i lubicie wisieć godzinami na telefonie bo po drugiej stronie nikt nie odbiera, to polecam. Agencja, która traktuje pracowników jak frajerów. , których dowolnie można oszukiwać i poniżać.

uwaga

Nie bez powodu wyrzucona stamtąd jakiś czas temu kierowniczkę biura za przekręty w wynagrodzeniach i mobbing.

tak jest

Ta firma to jedno wielkie oszustwo. Nie wypłacają należnych wynagrodzeń lub robią to z dużym opóźnieniem. Gdy się dzwoni do biura nikt nie odbiera albo kłamią, że osoby odpowiedzialnej za wypłaty akurat nie ma w pracy

Kama

Nie polecam pracy przez tego pośrednika, pół roku temu pracowałam od nich na magazynie, do tej pory nie dostałam pieniędzy za dwa przepracowanych dni, żeby nie było pracowałam cały miesiąc, ale za te dwa dni nie doczekałam się wypłaty ;( Poza tym dają niższe stawki niż inni

tak

Firma bazująca głównie na Ukraincach i innych desperatach

matma

Dają niższe stawki w Sonoco niż inne agencje. Ogólnie to nie wiem czemu jeszcze ich stamtąd nie wyrzucili

Kret
@matma 09.10.2017 09:43
Dają niższe stawki w Sonoco niż inne agencje. Ogólnie to nie wiem czemu jeszcze ich stamtąd nie wyrzucili...

Hah? Co za bzdura. Jest to wymyslona informacja. Mam porownanie. Stawki nie sa na pewno nizsze.:)

wuwu
@Kret 23.10.2017 23:24
Hah? Co za bzdura. Jest to wymyslona informacja. Mam porownanie. Stawki nie sa na pewno nizsze.:)

A potrafisz to udowodnić ? czy tylko ci kazali to napisac aby wybielic ta lipna firmę

była

Niby obiecują pracę w Sonoco w Łodzi lub Strykowie, a jak ludzie przyjeżdżają do zakładu to okazuje się , że pracy nie ma i musza wracać do domu. Progres to zwykła lipa.

NICK

Popieram. Progres tylko szuka okazji aby nie wypłacić pieniędzy. Żerują na naiwnych

Zuzanna

@maja piszesz w podobnym tonie jak @robot-bobot, z którym wcześniej wymieniałam opinię. Pytałam go na jakiej zasadzie odbywa się w Grupie Progres odbywa się zatem zatrudnienie? W senie jaka jest umowa? Bo skoro pracodawca nie wypłaca Ci wynagrodzenia, to dochodzenie go będzie się przecież odbywało poprzez zapisy w umowie.

maja
@Zuzanna 02.10.2017 11:55
@maja piszesz w podobnym tonie jak @robot-bobot, z którym wcześniej wymieniałam opinię. Pytałam go na jakiej zasadzie odbywa si...

Zuzanno Bez względu na to jaką podpisuje się u nich umowę, wiele osób miało problem z uzyskaniem należnych im pieniędzy. Progres robi wszystko aby np. nie wypłacić ekwiwalentu za urlop albo też specjalnie nieprawidłowo urlop wylicza. Często też specjalnie podczas zatrudnienia nie żądają od pracowników dokumentów poświadczających staż pracy aby potem stwierdzić, że przecież nie mieli z czego wyliczyć. Niestety wiele osób się na to nabiera

maja

Ostrzegam przed jakimkolwiek kontaktami z Grupą Progres. Robią wszystko aby nie wypłacać należnych wynagrodzeń. Jeżeli się nie upomnisz to nie wypłacą Ci ekwiwalentu za urlop albo będą kłamać, że Ci się nie należy. Firma krzak, nie wiem jak oni jeszcze funkcjonują i czemu PIP jeszcze się nimi nie zajął

Zuzanna

W większości ogłoszeń Grupy Progres oferowana jest umowa o pracę @Robot-bobot więc kwestia wypłacania wynagrodzenia powinna być tam uregulowana. Czy powoływałeś się przy wyjaśnianiu tej sprawy na zapisy w umowie? To ważne dla innych poszukujących pracy czy firma wywiązuje się z wcześniej oferowanych warunków pracy.

Robot-bobot

Wiele moglbym powiedzieć o tym posrednictwie pracy, ale na pewno nic dobrego. Oferta pracy która przedstawiła mi Pani w biurze nijak miała się do tej, która tak naprawdę wykonywałem. Przełknąłem to z racji braku innych ofert. Po otrzymaniu pierwszej wypłaty, w której brakowało części pieniędzy otrzymałem informację, że dostanę wyrównanie w kolejnej. Jak łatwo się domyślić, wyrównania nie dostałem. Przy okazji zaczęła się walka o dodatek, który do momentu wypłaty pensji przysługiwał mi, ale jak przyszło co do czego, już mi nie przysługuje. Wieczna walka o każdy pieniądz, jak wszędzie. Przy kilku wizytach straciłem tylko czas i pieniądze na parkomat. Sprawę skierowałem wyżej i zmieniłem pracodawcę. Grupa Progres w Łodzi jest tak samo poważna 5 letnie dziecko. Nie polecam nikomu.

Zuzanna

@Pracownik długo już pracujesz w Grupa Progres? Chętnie dowiemy się więcej na temat Twojej pracy w firmie. Co więcej możesz powiedzieć na temat warunków zatrudnienia i oferowanych przez pracodawcę benefitów?

Łódź

Żenada. Spóźnione wypłaty, niekompetencja ludzi tam pracujących to jakaś gorzka komedia. Zastanawiam się czy gdzieś tego nie zgłosić.

Pracownik
@Łódź 21.01.2017 10:17
Żenada. Spóźnione wypłaty, niekompetencja ludzi tam pracujących to jakaś gorzka komedia. Zastanawiam się czy gdzieś tego nie zg...

@Łódź, a gdzie pracujesz? u mnie do chwili obecnej wszystkie wypłaty były w terminie, a nawet kilka dni wcześniej.

Tekumse

Mało wiarygodni . Mąż pracował u nich od połowy lipca do końca września . Za lipiec dostał około 25.08 a powinien 21.08 , a sierpniowej i wrześniowej jeszcze nie dostał . Podobno będzie do końca tygodnia . Takich jak on jest więcej . Wymienili się telefonami i nie wiadomo czy nie będzie pozwu zbiorowego . Nie polecam .

Justa

Cześć kochani. Czy ktoś z Was zatrudniał się przez nich i może coś powiedzieć na temat umowy z nimi? Dziękuję :)

:)

Chciałam się zapytać kogoś kto był zatrudniony przez Progres w ostatnim czasie. Jakie stawki proponują i ogólnie jak jest z wypłatami. Czy są na czas?

witus
@:) 01.08.2016 20:48
Chciałam się zapytać kogoś kto był zatrudniony przez Progres w ostatnim czasie. Jakie stawki proponują i ogólnie jak jest z wyp...

Ja sie zatrudnilem w lodzi na widzewie na wozkach widlowych. 2600 brutto

ZŁYWOJOWNIK

chcą ludzi oszukiwać kary za rozwiazywanie umowy zenada a czlowiek za 1800 nie bedzie zapierdalal ma wieksze perspektywy na zycie i hce normalna umowe a tu kary bez sensu cZekam jak mi zabiora pieniadze to jedna paNNA ODPOKUTUJE ZA TO POZDRAWIAM ;)

Diablo

Ogólnie nie polecam nikomu, stawka najniższa jaka się da za nadgodziny, weekendy taka sama. Pieniądze nigdy na czas, trzeba czekać aż łaskawie między 10 a 20 przeleją na konto. Ludzie jak szybko się zatrudniają przez tą agencję tak szybko odchodzą. Kompletny brak profesjonalizmu, odradzam.

oj

ta agencja czuje się bez karna czekam 3 miesiąc na wyplaje i h*j ! Te baby z agencji to niekąpetentne kurw*ska brane z ulicy ! Zadając jej pytanie śmieje ci się w twarz jeszcze ją bawi sytuacja! jeszcze mówią ze to moja wina ! mam się upominać o swoje to chore !

Sebastianek

Witam mam pytanie jak nazywa sie Agnieszka z Progresu kordynatolka) taka blondynka ze zmiany A :)

Agnieszka

Sonoco oszuści,nie otrzymała pensji za pracę.Nie odbierają telefonów,przestrzegam wszystkich ludzi żeby 10razy zastanowili się czy chcą pracować u złodziei.

Wi-Wi

paulino, a możesz napisać dlaczego masz taki pmysł aby przez inna agencję się zatrudnić? Przecież HR Progress jest częścią Grupy Ever, świadczącej usługi outsourcingowe na najwyższym poziomie. Realizacje celów wytyczonych przez Klientów opierają na zaangażowaniu swoich pracowników. Wyznają zasadę że największą wartością firmy są jej pracownicy. Zawsze uważałam że są profesjonalistami

anonim

Kolejny dzień odwołania ale mniejsza z tym widać jaką mają organizację. Skończyła mi się umowa to pojechałam podpisać następną, zapomniałam poinformować na jaką zmianę chcę puść zresztą nawet pewnie jaklbym powiedziała to by nie zostało przekazane. Napisałam sms bo dodzwonić też jest się cieżko że chce przyjść dziś na poranną zmianę napisali że ok i żebym podała nazwisko podałam i myślałam że pójdę do pracy ale nie z INNEGO numeru około godziny 19 dostałam informację że w zawiazku ze zmniejszonym zamuwieniem mam nie przychodzić do pracy. I moje pytanie brzmi jaka u nich jest organizacja skoro ja najpierw zapisuje sie na liste i jest ok a potem dostaje sms że jednak nie? i drugie czy nie mogłoby być załatwiane wszystko z jendego numeru? a nie z 2 czy 3? bo dla mnie to jest lekkie przegięcie

Aga

Mam tę wątpliwą przyjemnośc pracować z firmą Progres z Łodzi. Niestety nie wszystko co obiecali sie zgadza. Po pierwsze nie zorganizowali szafek na prywatne rzeczy a na hale trzeba sie przebrać w robocze rzeczy. Swoje torby i torebki zostawiamy w pomieszczeniu udostępnionym przez ochrone i tak naprawde każdy ma tam wstęp, mało bezpieczne. Po drugie, miała byc to praca na jedną zmiane od poniedziałku do piątku a w grafiku okazało się że normalnie obowiązują nas trzy zmiany i niekiedy nawet w sobote, o dniu wolnym to można pomarzyć, klient robi duży problem z tego, a jak poprostu nie przyjdziesz to obciążają cie 100zł, co jest ujęte w umowie. Z koordynardorem p. Sylwią jest owszem kontakt ale pani jest niestety mało zorientowana, dopiero od nas pracowników dowiaduje się o panujących warunkach ale i tak nic to nie zmienia... zobaczymy co bedzie dalej, na razie minął pierwszy tydzień A praca jak to praca jest ciężko jak to na produkcji, ale jak ktoś chce to pracuje

gonus

to prawda z tym sprzątaniem. Mówią że jest to praca przy pakowaniu żyletek, idziesz tam i dają ci szmatę i zestaw płynów i trzeba szorować wszystko, zamiatać podłogę, czyścić ściany. I mówią, ze jest to praca jak każda, to dlaczego kierownika i całej "elity" nigdy nie widać na miotle?? Ja nie mam nic do sprzątania, ogarniecie własnego stanowiska pracy to normalka, ale przed zatrudnieniem powinna być info, że jest to sprzatanie całej hali. Bo po co sprzątać w Polsce, jak mozna to robić na zachodzie i za kilkakrotnie wyżsżą stawkę.

Marti

Wczoraj miałem być w sonoco 12 godzi. W czasie pracy dowiedziałem się, że nie ma "dziś" 12 i mam iść do domu po 8 godzinach. Akurat dobrze się dla mnie złożyło, bo pod koniec pracy miałem problemy żołądkowe. Myślałem, że do następnego dnia przejdzie. Miałem iść na 14. Nie przeszło. Zadzwoniłem aby odwołać. Powiedzieli, że jak nie przyjdę to potrącą mi 100zł za karę. No nic, pójdę z lekką temperaturą, najwyżej im się tam porzygam ;). A co do tego, że wygląda to jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to po części się zgadam. Dobrze, że chociaż rozmawiać można. Najgorszy wszędobylski bałagan. Raz wpuszczają 15 minut po czasie a raz byłem 10 min przed rozpoczęciem pracy i powiedzieli, że już jest za późno. Plusem są chyba tylko ludzie, którzy przyjeżdżają z różnych zakątków Polski i można z nimi fajnie pogadać.

Karolina

[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chamy,prostaki... słów brakuję na tę ku** z Progresu, które obiecują złote góry a nawet nie potrafią od człowieka odebrać i wyjaśnić co jest grane... Jeździłam do tego obozu pracu i jak większość co ze mną jeździła zostałam obje*ana na kasę przez złodziejską ku*wę Progres! a telefon poza zasięgiem szanownej Pani Sylwii [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] je*ani!!!!!!!!!!!!!!!

Paulina
@Karolina 16.10.2014 12:19
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chamy,prostaki... słów brakuję na tę ku** z Progresu, które obiecują złote góry a...

powini miec nasłana jakaś kontrole a nie tak ludzi w chuja robią w bialy dzień .. za takie oszustwta powinna być torba na łeb i zapierdalaj ty jak szambonurek...

Paulina

hmm co tu dużo gadać jak nie ma o czym mówić gówniana praca i gówniana płaca ... mówią ze będzie tak pięknie do czasu podpisania umowy .. Podpiszesz i zaczynają się schody. Po 1 nie wypłacają całych pieniędzy zarobionych po 2 dzwonisz do nich aby dowiedziec sie dlaczego nie masz wyplaconych pieniedzy za swoją rzetelną prace a tutaj słychać w telefonie abonent jest nie osiągalny ... Jeżeli chodzi o tą agencje pracy to jedno wielkie złodziejstwo opierdzielaja człowieka w biały dzień a chca zeby człowiek najlepiej za pierdalał za miske ryżu jak żółtek ...wstyd ! JESTEŚCIE GÓWNIANĄ AGENCJĄ PRACY

nina

Powiedziałam stanowczo że nie zgadzam się i to niezgodne z prawem i pieniądze mają się zgadzać, na szczęście się zgadzały ale zraziłam się do tej firmy i nie chce w przyszłości mieć z nimi nic wspólnego.

kroket

jak sama nie podasz terminu w jakim chcesz przyjść, to nikt za ciebie tego nie bedzie pilnował. Po prostu podajesz i oni to zapisują. Jak nie podasz to nie zapisują. Popieram, z noskami to dramat. Ale jakieś ci...y wiążą na supły gumy, które potem na pasują dla innych osób. Za takie psucie powinny być kary to by sie te pi...y nauczyły porządku. Pracownicy progresu rzeczywiście do najmilszych nie należą. z wyjatkiem tego wysokiego szczupłego chłopaka, reszta to gówniarstwo, szczególnie ten drugi chłoptaś jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cy tak jakby palma mu juz odbijała i chyba poczuł pseudo władzę, a jest takim samym robolem jak wszyscy pracownicy. Te paniusie też niech spuszczą z tonu, bo wreszcie ktoś je porządnie opierdoli i sie naucza szanować ludzi, sczególnie tych starszych, bo to jak sie do nich odzywaja czasami to juz przechodzi ludzkie pojecie.

monika
@kroket 07.10.2014 16:40
jak sama nie podasz terminu w jakim chcesz przyjść, to nikt za ciebie tego nie bedzie pilnował. Po prostu podajesz i oni to zap...

takie sprawy nie załatwia się sms tylko rozmową.

anonim

miałam pare nieprzyjenych sytuacji np z telefonem wysłałam sms że mam umowionego lekarza i że nie będzie mnie następnego dnia i żeby zapisali mnie na kolejny dzien na rano. Przychodzę a wstaje o 4 rano żeby dojechać do pracy i słysze że mnie nie ma na liście! wkurzyłam się jedyną rzeczą jaką usłyszałam to żebym poczekała i jeżeli wszyscy się nie stawią to wtedy dopisze mnie na listę i wejdę wszyscy się stawili a mnie odesłano do domu kolejna sytuacja powtarza się ciągle z rękawiczkami mają ich za mało! mówią żeby prać je sobie w domu! a od kierowników się słyszy na stanowiskach że bez rękawiczek nie można pracować! tak samo mam z okularami mam je porysowane a usłyszałam żebym to zgłosiła i wtedy może dostane nowe! koszulkę też dostałam jedną z krótkim rękawikiem! i gdyby nie to że miałam mały wypadek na stołówce i poszłam poprosiłam o drugą na przebranie to pewnie bym jej nie dostała tak samo z noskami jest masakra! dołożyli tylko pare par i są zadowoleni! Ogólnie większość pracowników jest nie miła nie wypełniają swoich obowiązków! Nie pytają się każdego dnia jak przychodzą z listą na jaką zmianę chce przyjść następnego dnia!! Także jeżeli chcecie zatrudniać się przez agencje to na pewno nie przez tą!

megs
@anonim 07.10.2014 11:51
miałam pare nieprzyjenych sytuacji np z telefonem wysłałam sms że mam umowionego lekarza i że nie będzie mnie następnego dnia i...

niestety ale zgadze sie z przedmowca, niebiescy traktuja sie jako lepsza klasa, lidzie zamiast na maszynach zapierdzielaja z miotła, i scierka, ale coż...jak chce sie dorobic a nie ma gdzie to trzeba tu..:(

lassek

Pracuję od niedawna w Sonoco przez agencję progres. Czuję upokorzenie stojąc pod budą i gdy jestem poddawany tej selekcji.. To jest straszne. Tak przecież było w obozach koncentracyjnych!!! Czy przydział ludzi do stanowisk nie może się odbywać z poszanowaniem ich godności? Słyszałem tekst jednej operatorki czy kierowniczki (w niebieskiej koszulce) jak powiedziała do kolegi po fachu: "wybierz sobie, masz z CZEGO". Przecież to jest zakłąd niemiecki, powinien być wyczulony na takie zachowania!!! ALe tam jest to normalne i powszechnie akceptowane. Zastanawiam się czy nie zgłosić tego tematu do telewizji.

kwiatuszek

mam pytanie do osób pracujących w sonoco przez progres: czy często zdarza się że dzwonią w ostatniej chwili i mówią żeby nie przychodzić w dany dzień bo mało zleceń jest? Bo przed podpisaniem umowy mówili ze jest zapewniona ciagłość ale chyba jednak tak nie jest...

królowo

nina, no i na czym stanęło z tą stawką. Jestem w szoku, że coś takiego ci zaproponowali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nina

Agencja pracy Progres, to firma która nie szanuje pracownika. Po przepracowanym tygodniu pracy zadzwonili do mnie żeby ,,mnie poprosić abym się zgodziła na niższą stawkę". Oczywiście odmówiłam bo na umowie mam wyższą stawkę a to że oni nie dogadali się z firmą co do stawek to ich problem, generalnie ODRADZAM!!!!!

Annka

Ta agencja to oszuści, nie wypłacają pieniędzy i jeszcze posądzają pracowników o oszustwa w składanych papierach ! nie polecam! radzę na nich uważać !

gzyms

Polecam biuro na narutowicza. To chyba najlepsza agencja w Łodzi. Pracownicy naprawdę pomagają we wszystkim i traktują pracownika z szacunkiem nie tak jak w innych agencjach pracy.

akiz

Praca na kasie w Hipermarketach REAL wynosi ok.5,00 złotych z ubezpieczeniem, a ok.7,oo złotych bez ubezpieczenia.

Aga

Daniel - 2013-07-23 08:33:45 Krysia - 2013-07-21 02:16:39 Obcy 33 - 2013-07-16 16:38:00 Jle płacą na produkcji w Łodzi na Nowym Józefowie przez progres ? Pozdrawiam i czekam na odp .4,6zł za godzineJest jeszcze "wcześnie" rano więc nie wiem czy dobrze widzę... 4,6zł/h ?DOBRE!!!

Daniel

Krysia - 2013-07-21 02:16:39 Obcy 33 - 2013-07-16 16:38:00 Jle płacą na produkcji w Łodzi na Nowym Józefowie przez progres ? Pozdrawiam i czekam na odp .4,6zł za godzineJest jeszcze "wcześnie" rano więc nie wiem czy dobrze widzę... 4,6zł/h ?

Krysia

Obcy 33 - 2013-07-16 16:38:00 Jle płacą na produkcji w Łodzi na Nowym Józefowie przez progres ? Pozdrawiam i czekam na odp .4,6zł za godzine

Obcy 33

Jle płacą na produkcji w Łodzi na Nowym Józefowie przez progres ? Pozdrawiam i czekam na odp .

igor

Dostałem oferte pracy na produkcji przez Progress hr w Łodzi na Nowym Józefowie , pewnie w SONOCO .Czy wiecie jaka jest stawka za godzine ?

beata.g888

Co sądzicie o tej agencji pracy? Szczególnie chodzi mi o załatwianie przez nią pracy za granicą, czy są pewni?

Zostaw opinię o Grupa Progres - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Progres