Pannax
01.03.2018 00:42
Współpracuje z tą agencją już rok i nigdy nie mialam żadnych problemów. Bardzo dobry kontakt. Wypłata zawsze na czas.
bb
02.03.2018 15:57
Ha ha niezła propaganda :) Zachowaj te bajeczki dla siebie
01.03.2018 00:02
Pracuję od 2 lat w centrali w Gdańsku, jakiś czas temu faktycznie było różnie. Od początku 2018 zatrudnili nowego Kierownika Działu Marketingu, który zrobił trochę porządek w firmie. Dużo lepiej się teraz pracuje, oby tak dalej.
nikolas
19.02.2018 16:21
Jaka atmosfera ??? Olbrzymia rotacja pracowników administracyjnych oraz rekruterów związana nie tylko z niskimi zarobkami ( chyba nie ma sieciowej agencji, która równie źle by płaciła) ale właśnie przede wszystkim z atmosferą. Zastraszanie zwolnieniem lub odebraniem wynagrodzenia lub po prostu "wywalanie" bez ostrzeżenia. To zwykłe szambo, teraz funkcjonują głównie dzięki Ukraińcom, których z racji braku znajomości polskiego prawa i języka łatwiej kiwać.
gowno nie firma
30.10.2017 14:12
do sadu was podam jesli za listopad dostane ponizej minimalnej jak tak mozna !! co ja do garnka wloze zima idzie nawet kurtki zimowej nie mam jak wam nie wstyd ! wasi pracownicy to klamcy byleby zrekrutowac i straszycie karami w tych smieciowych umowach!!
kasienka726
15.01.2018 09:35
ta sama historia
Ona 25
27.12.2017 13:05
Witam od dzisiaj niby miałam zacząć pracę pojechałam na miejsce a tu okazało się ze nikt nic nie wie o co chodzi tragedia
Zainteresowana
17.12.2017 18:49
Widziałam ofertę dla specjalisty ds kadr i płac. Firma się rozwija czy to inny powód? Lubię wiedzieć gdzie mam pracować!!
22.12.2017 11:54
Odradzam. Szukają nie dlatego że się rozwija tylko dlatego, że mają niepoukładane procesy. Ludzie odchodzą albo są zwalniani.
ola,la
16.12.2017 15:42
Tragedia !
Progres w Poznaniu dla NIVEA to porażka.
Wiecznie się coś nie zgadza z kasą, jak się nie kapniesz to twoja strata.
Obiecują premię po 3 miesiącach 450 zł, a faktycznie po pięciu dostaniesz 200 zł.
Na produkcji wymagają nie wiadomo czego, masz zapier...ć , a stali pracownicy będą odpoczywać, chodzić na kawki i papieroski.
Grafik dostajesz w piątek, i nigdy nie wiesz czy będziesz pracować 8 czy 12 godzin.
Wpisują 12-tki, a potem odwołują, nie jesteś w stanie zarobić więcej niż najniższa krajowa.
Pani Koordynator O.SZ... to arogancka osoba która zawsze ma rację, straszy ludzi zwolnieniem .
Traktuje ludzi jak śmieci.
Tekst typu " jak się nie podoba to nie zatrzymujemy" jest na porządku dziennym.
Trzymajcie się jak najdalej od Progresu w Poznaniu.
Oliwia
31.10.2016 14:32
Werbują do pracy w Nivea Poznań stawka godzinowa masakra 12zł brutto/ g praca 3 zmianowa na 3/4 etatu , premia po przepracowani 3 miesięcy żal!!!
Agnieszka
08.11.2016 12:41
tak za najniższa krajowa plus premia po 3 miesiąca wychodzi na rękę tak ok 1500 zł na 3 zmiany ogólnie niezła porażka
...
16.12.2017 15:20
Premia ? obiecują po trzech miesiącach. Są tacy co po pięciu jeszcze jej nie widzieli. Żenada.
Natalia
08.12.2017 12:21
Państwo przedstawiacie się jako profesjonaliści. Niestety rekruterzy pozostawiają wiele do życzenia ! Po pierwsze pani z którą miałam spotkanie nie przedstawiła siebie ani firmy ! Pod czas rozmowy była znudzona i zmęczona co chwilę zerkała na zegarek co skierowała że zaraz ma następną rozmowę. Z moim CV zapoznała się chyba dopiero podczas wywiadu. Każde stwierdzenie kwitując słowem "dobra". Aplikowała mam na stanowisko wewnątrz firmy była to najgorsza rozmowa w moim życiu. Jestem przekonana, że pracy nie dostanę co odczułam już po wejściu do sali przesłuchań.
01.12.2017 20:53
nick2
04.12.2017 17:33
Nie nalezy takich rzeczy pisac? Niezbyt to konstruktywne i miłe
antyprogres
04.12.2017 17:39
Ta przepraszam.Swoją poprzednią wypowiedź odwołuję. Wycieczki osobiste były niepotrzebne i nieuprzejme
****
30.12.2016 14:53
Nie polecam współpracy z tą firma. Pieniądze nie są wypłacane na czas. Stawka zaniżona a koordynator nie odbiera telefonu albo go wyłącza.
anonymous
23.11.2017 20:40
Firma progres to wielkie (usunięte przez administratora) i zlodzieje
Zaproszona
09.11.2017 11:17
Dostałam zaproszenie na spotkanie do Poznania na stanowisko Kierownika Oddziału. Słyszałam, że były tam ostatnio jakieś czystki. Ktoś z Was wie może, co się wydarzyło i na jakie warunki na tym stanowisku mogę liczyć (podstawa, premie - jakie i od czego zależne). Mam ponad 5 letnie doświadczenie w innej Agencji na takim samym stanowisku i wracam 6 miesiącach macierzyńskiego do pracy.
Zaproszona
09.11.2017 13:06
A możesz chociaż napisać, jakie są widełki podstawy? I czy jest auto również po godzinach pracy? Bo nie wiem, czy w tej sytuacji jest sens tam się wybierać. Z góry dziękuję.
ubawiony
12.11.2017 21:55
Ha ha ha dobre. Facet właśnie ostrzegł cię abyś nie nie wiązała się w progres ,a dla ciebie najważniejsze jest aby był samochodzik za darmo po pracy. A z głową wszystko dobrze ? Niektórym inteligentnym inaczej wystarczy dać ochłapy jak multisport czy auto i zgodzą się na wszytko
anonymous
09.11.2017 09:27
Hej . Ja tez tam pracowałam. Zupełne bagno - w okresie kiedy tam pracowałam z 12 osobowego działu odeszło 9 osób w ciągu pół roku. Ludzie mieli dość najniższej krajowej, tam nawet komputerów nie ma dla wszystkich trzeba z domu własny przynosić.
Ktoś pracuje tu w grupie progres czy tylko za ich pośrednictwem ? Interesuje mnie praca bezpośrednio w grupie progres.
07.11.2017 10:09
Cześć.
Szczerze odradzam. Pracowałem tam. Śmiało moge napisać, że firma oszukuje swoich pracowników: nieprawidłowo wyliczone pensje, ciągłe zmiany regulaminów wypłacania premii to tam norma. Nawet jeśli spełniasz wszystkie wymogi by otrzymac premię i tak znajdą sposób aby Ci jej nie wypłacić. To tam nagminne. Ponadto mobbing to tam codzienność - chciaz oczywiście jego skala zależy od oddziału. Ale ludzie masowo stamtąd odchodzą bo nie wytrzymują atmosfery pomówień, strachu i poniżania.
cała prawda
07.10.2017 23:39
Ja też ostrzegam przed Progresem. Opóźnienia w wypłatach wynagrodzeń lub zaniżone pensje to jest tam standard. Nie bez powodu co chwila dostają mandaty od PIP. Byle dalej od tej lipnej firmy
Gdańsk
22.09.2017 20:20
Pozytywne opinie piszą tutaj chyba tylko pracownicy Działu Marketingu. Ta firma jak mało, która agencja znana jest z różnych nieprawidłowości i przewałek : np.
- celowe nie wypłacanie pracownikom ekwiwalentów za niewykorzystany urlop, licząc na to, że sami się nie upomną
- wykorzystywaniem pracowników z orzeczeniem o niepełnosprawności ( jak tracą orzeczenie są z miejsca zwalniani bo firma nie dostaje dotacji PFRON, oczywiście także nie wypłaca się im ekwiwalentu, bo przecież oni się o to nie upomną )
- nie wypłacanie należnych premii po byle pretekstem
I te ciągłe promowanie się wice-prezesika w mediach.
Nie polecam pracy w Progres ani poprzez Progres. Pracownicy tymczasowi co chwila przychodzili z pretensjami o braki w wynagrodzeniach
nieznajoma/y
20.09.2017 20:55
Witam, pracowałam kiedyś przez tą agencję, wypłaty na czas, ale tak troche przeciągają pieniądze, zamiast pobierać tyle ile jest na umowie, to pobieraja złotówke więcej..........
Justyna
20.09.2017 18:52
Każda osoba, która podpiszę umowę z Agencją Pracy PROGRES musi się liczyć z tym, że na wypłatę wynagrodzenia musi ,, trochę poczekać", cierpliwość jest tu cnotą największą.
Przyznaję na początku miałam pewne obawy bo po raz pierwszy podpisałam umowę z Agencją Pracy. Dopiero rozmowa z kierownikiem Netto rozwiała moje obawy.
Dostałam moje wynagrodzenie na czas dlatego bez obaw mogę polecić Agencję Pracy PROGRES. Od dziś PROGRES znaczy dla mnie solidna i uczciwa firma.
bee
05.11.2017 02:31
Ha ha ha niezła laurka. Dział promocji w progres działa na całego
mar
17.09.2017 19:07
Co prawda pracowałem z nimi w poprzednie wakacje - tylko przez tydzień, więc nei wiem czy moja opinia komuś pomoże, ale ze mną problemów nie było. Było to krótkie zlecenie, musiałem podac tylko nr tel, zadzwonili do mnie szybko, 2 minuty i byliśmy dogadani. Wysłali umowe na maila. Pieniądze były dopiero po prawie miesiącu, ale to w związku z tym, że oni wtedy przynajmniej wypłacali kase koło połowy miesiąca, a ja zlecenie dostałem koło 20-go. Kasa na czas, pita tez dostalem szybko. Takze polecam
12.09.2017 13:53
maja
22.09.2017 20:25
Agnieszko
Na początku będą mamić Cię umową o pracę, a potem okaże się, że jednak tylko umowa cywilnoprawna,a ja się cos nie podoba to mówią, że jak się nie podoba to na Twoje miejsce już czekają następni. No chyba, że się coś zmieniło, ale wątpię....Ogólnie tam zarabiają tylko Kierownicy Biur, którzy zgarniają niezłą premię co miesiąc kosztem pracowników.
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Grupa Progres?
Chris
07.09.2017 09:31
Pacuje w progres już dwa lata. jest ok. Wypłaty są zawsze na czas. Nie ma na co narzekać .
01.08.2017 22:55
03.08.2017 12:01
prawda. dla progresu zmieniłam pracę. ale na szczęście bardzo szybko odeszłam z progresu. niesmak pozostanie. to przykre że osoba rekrutująca, dla osiągnięcia własnego celu - kłamie w oczy obiecując rozwój i awans, namawia do zmiany pracy obiecując kolejne korzyści przejścia do progresu. To co zastałam w progresie to chaos, bałagan, brak właściwej organizacji pracy i kompetencji a przede wszystkim brak możliwości wprowadzania zmian na lepsze. bo nie to ma znaczenie niestety w progresie. nawet fakt, że z dnia na dzień ludzie odchodzą hurtem nie wpłynie na zarządzanie.
Zigis
04.07.2017 15:08
Witam.Odradzam współpracy z tą grupą to jak mnie potraktowali jest nie od opisania. Przedstawie wam moją historie z tą agencją. Otóż pochodzę z Małopolski i ubiegałem się o pracę nad morzem drugi koniec Polski.Na cv odpowiedzieli w momencie i wydzwaniali czy na pewno chcę tą pracę i jestem dyspozycyjny oczywiście byłem dyspozycyjny.W dniu w którym miałem jechać zakupiłem bilet zadzwoniłem i chciałem się tylko dopytać czy na miejscu zakwaterowania wiedzą,że mam się pojawić i,że bilet już zakupiłem Szanowna Pani odpowiedziała,że tak informacja została przekazana podziękowałem za rozmowę i się rozłączyłem.Jakieś 30 minut po tym Pani oddzwoniła z "gorącą" informacją z ostatniej chwili,że jednak nie ma pracy bo mają już komplet... W chwili gdy miałem 2 godziny do odjazdu autobusu którego bilet kosztował 100zł byłem już spakowany i gotowy do podróży i zostałem zapewniony,że mam dotrzeć na miejsce pracy dostałem telefon,że jednak praca została odwołana.Takie zachowanie jest na prawdę bezczelne i nieludzkie szczęścia miałem o tyle,że babcia mojej dziewczyny którą poznałem przez internet uratowała mnie i załatwiła mi pracę z zakwaterowaniem tak to bym spał na bruku gdzieś w Mielnie także, bardzo bardzo odradzam współpracy z tą agencją i mam nadzieję,że po przeczytaniu tego podejmie właściwą decyzje o podjęciu współpracy z tą agencją bo nie życzę nikomu by znalazł się w takiej sytuacji jak ja.Pozdrawiam współpracy odmawiam dziękuje za uwagę
aga
02.07.2017 20:23
Czy pracował ktoś w magazynach H&M?? warto czy nie?
23.05.2017 18:55
Progres codziennie obiecuje, że wynagrodzenie będzie w dniu następnym.
Współpracuję z grupą Progres od roku. Są to zazwyczaj krótkotrwałe zlecenia takie jak wykładanie towaru. Wypłata zawsze na czas, nie mam żadnych zastrzeżeń.
Malina
08.03.2017 13:01
Ta firma jesli mozna nazwac to firma wyplacaja pieniadze a.później dzwonia ze za.duzo przelali i prosza o zwrot danej kwoty
pawciO
05.03.2017 19:22
Cekawe i bardzo niefajne fakty a zarazem okazuje sie ze PRWDZIWE informacje od konkretnych ludzi którzy ta trafili PROGRES ! A co echo niesie w OLSZTYNIE kierują tam ludzi Z URZAEDU PRACY i to na siłe bo niestety zarozumiała młodziutka i zawsze bardzo nieprzyjemna pani z Urzedu Pracy (kiedy msz gotowość itp) na siłe wciska na SKIEROWANIE DO PRACY w firmie Pogres lub tez Telkomu i wygłasza form. ze nie masz wyboru i musisz przyjąć ten jej "nakaz do progresu " !!!!!! Wiedza od lat ze to nie OK pośrednik a nie żaden PRACODAWCA . Urzad pracy wysyła im ludzi na sile z lapanki i PROGRES na łatwo uzyskane i zawsze nowe bazy danych a pośrednik z URZĘDU PRACY to idaealne rozwiązanie dla Prgresu i Telkomu bo nie chcą ludzie z nimi pracować wiec wysyłają tam ludzi żeby miec bezrobotnych z głowy bo nie przymujsz skierowania to skresla z ewidencji i bezrobocie im spada!!!!
Jośko K.
02.03.2017 13:31
KOCHANI !!!!!!!!!!!!!!! LUDZIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CZYTAJCIE UWAŻNIE !!!!!!!!!!!!!! te dranie !!! oszuści !!!! wprowadzili nowość powiadomienia przez SMSa tygodniowo otrzymujesz 3 SMSy KAŻDY po 6 zł !!!!! Aby zrezygnować z tej "usługi" musisz wysłać SMS na nr: 60558 PŁATNY !!! Wpadacie w te sidła tak: jeśli chcesz otrzymać szczegółową informację to proszą o nr. tel. i nazwę operatora , S T O P !!! NIE PODAWAJCIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bo jeśli podacie to przyjdzie Wam KOD , jeśli wpiszecie to: ..................... mają Was !!!!! Ja by zlikwidować to ŚWIŃSTWO zadzwoniłem do sieci (Orange) i tam mi dopiero wyłączyli wydrwigroszów !!! i Włączyli usługę premium !!!!! PRZEWIDUJĘ PLAJTĘ progresa !!!!!! Pozdrawiam , Krzysztof J.
Grupa Progres
18.07.2017 16:56
Grupa Progres nie posiadała nigdy takiej usługi, musi to być pomyłka, zbieżność nazw lub wirus.
Wywiadu udzielił/aPiotr Zając
08.12.2016 09:00
Skąd w ogóle wziął się pomysł na założenie przedsiębiorstwa działającego w tej branży?
Pomysł na założenie firmy zrodził się w 2002 roku, kiedy na polskim rynku było dosłownie kilka agencji pracy obsługujących głównie hipermarkety. Zacząłem się tej branży przyglądać, analizować obszary i procesy. Interesowałem się tym także z racji kierunku studiów – zarządzania, w ramach którego zgłębiałem też zarządzanie personelem. Równolegle analizowałem rynek oraz funkcjonujące już na nim podmioty, jak Adecco czy Work Service. Właśnie wtedy zrodziła się wizja, żeby pójść w tym kierunku, a nawet dalej – wejść w nowe, niezagospodarowane wówczas gałęzie, jak chociażby przemysł. W 2003 roku, gdy Progres już powstał, zwróciłem się w kierunku Niemiec i jednego, z funkcjonujących na tamtym rynku dużych podmiotów, dzięki czemu mogłem poznać funkcjonujący na zachodzie model. To była cenna lekcja, bo wszystko wskazywało na to, że tak za kilka lat będzie wyglądał rynek w Polsce.
Jak rozumieć Państwa dewizę - „Nowoczesne Usługi HR Dla Biznesu”?
Dostarczamy usługi śledzące trendy na rynku i odpowiadające na potrzeby klientów. Oferta jest elastyczna, a wsparcie często zindywidualizowane. Co ważne, w działaniach uwzględniamy potrzeby zarówno klienta zewnętrznego, czyli firmy, jak i wewnętrznego – kandydata i pracownika, tworząc pomost łączący te dwie grupy. Do tego dochodzi unikatowe traktowanie relacji z klientami, które zdecydowanie jest naszym wyróżnikiem na rynku.
W historii niemal każdej firmy mają miejsce momenty przełomowe, które wytyczają dalszy kierunek rozwoju przedsiębiorstwa – jak to wygląda w przypadku Państwa?
Takich przełomowych momentów było kilka, choć najistotniejszy to chyba rozbudowa funkcji centralnych, mających charakter okołobiznesowy, takich jak marketing, finanse, kontroling czy IT. Na pewnym etapie stwierdziliśmy, że chcąc zwiększyć dynamikę rozwoju i elastyczność, musimy w sposób świadomy analizować rynek, wyciągać informacje z analiz wewnętrznych i zewnętrznych, być nowocześni technologicznie i operacyjnie. Konsekwencją decyzji, którą podjęliśmy kilka lat temu było wdrożenie systemów operacyjnych: kadrowych, finansowych, rekrutacyjnych czy kontrolingowych. Stworzyliśmy kompletną strukturę operacyjną wspierającą biznes, profesjonalizując się wewnętrznie. Drugim takim momentem była zapoczątkowana ponad rok temu specjalizacja, czyli wydzielenie w ramach struktur wąskich kompetencji. Osobne działy pozwalają jeszcze lepiej rozumieć potrzeby klientów i skuteczniej na nie odpowiadać. Rozwijamy w ten sposób rekrutacje stałe i consulting, outsourcing, projekty międzynarodowe czy Inżyniering. Istotną dla nas zmianą było także przeniesienie, blisko trzy lata temu, siedziby z Pruszcza Gdańskiego do kompleksu Alchemia w Gdańsku. Dzięki temu, wszystkie funkcje centralne są w jednym miejscu. Zmiana ta miała też duże znaczenie wizerunkowe i była pozytywnym bodźcem motywującym do dalszego działania.
Perły HR, Gazele Biznesu, Pomorski Pracodawca roku 2015, to tylko część z otrzymanych przez Państwa nagród. Czy któraś z nich jest dla Was wyjątkowym powodem do dumy?
Każda z nagród jest nieco inna. Perły HR dotyczą kompetencji personelu, docierania do kandydatów i obsługi klientów. Gazele Biznesu to z kolei organizacja, dynamika i rozwój przedsiębiorstwa. Nie da się porównać tych nagród, choć każda cieszy i pokazuje komplementarność naszego rozwoju. Dla nas istotne jest jednak przede wszystkim to, że sukcesów gratulują nam klienci, którzy pojawiają się na naszych spotkaniach. Doceniają nasze aktywne uczestnictwo w rynku, to, że słuchamy ich potrzeb. Największą wartością jest więc ich opinia, a nagrody są jej liczbowym czy też jakościowym potwierdzeniem.
Są Państwo firmą z polskim kapitałem. Zagraniczni inwestorzy podejmują próby zdobycia większościowych udziałów w Waszym przedsiębiorstwie?
Na przestrzeni kilkunastu lat naszej działalności było kilka takich epizodów. Pierwsze podejście miało miejsce już na przełomie 2003/2004 roku, kiedy niemieckie agencje chciały nas przejąć. Kilka lat temu prowadziliśmy też rozmowy z dużymi graczami obecnymi na naszym rynku, zainteresowanymi przejęciem całego pakietu udziałów. Z naszej strony miało to jednak zawsze charakter orientacyjny. Od 2-3 lat takich rozmów w ogóle nie prowadziliśmy. Nie mamy zamiarów sprzedaży udziałów w naszej spółce, wręcz przeciwnie, sami szukamy możliwości zakupowych. Rynek się konsoliduje, małe podmioty nie mają siły przebicia, średnie się łączą, a największe kupują. Jest to jeden z kierunków rozwoju.
Jakie firmy są Państwa klientami? Co poza pracownikiem mogą one zyskać decydując się na Wasze usługi?
Naszymi klientami są podmioty ze wszystkich praktycznie branż. Po pierwsze sezonowość, przynajmniej częściowo, występuje już we wszystkich niemalże firmach, co rodzi potrzebę elastyczności i sprzyja pracy tymczasowej. Na tę potrzebę odpowiadamy. Firmy zlecają nam też procesy rekrutacyjne związane z wyspecjalizowaną kadrą, ekspertami wymagającymi indywidualnego dotarcia. Pomagamy im znaleźć perełki i przekonać tych pracowników do danej firmy. Naszymi klientami są też podmioty, które nie mają pomysłu na zabezpieczenie się przed zmieniającym się dynamicznie rynkiem pracy i dzisiaj stoją przed dylematem sprowadzania pracowników z zagranicy, co dotyczy przede wszystkim sektora produkcji. Dzięki temu, że jesteśmy rozproszeni, mamy 21 oddziałów w Polsce i jeden na Ukrainie, możemy bardzo szybko reagować na indywidualne potrzeby i elastycznie dopasowywać rozwiązania.
We wrześniu otwarty został pierwszy oddział Grupy Progres w Kijowie – czy można to traktować, jako zwiastun Waszej polityki biznesowej i początek zagranicznej ekspansji?
Zdecydowanie, biuro otwarte we wrześniu w Kijowie jest zwiastunem otwarcia się na rynki zagraniczne. W przyszłym roku założymy tam spółkę, która wejdzie w skład holdingu. W planach jest też otwarcie kolejnych oddziałów w innych dużych miastach na Ukrainie. Zależy to oczywiście od sytuacji geopolitycznej i rozwoju rynku. Chcemy być tam liderem w obszarze pracy tymczasowej, w perspektywie czasu także rekrutacji specjalistów.
Skoro już jesteśmy przy Ukrainie, to jak wygląda proces rekrutacji osób zza wschodniej granicy?
Obecnie mamy osobny dział projektów międzynarodowych, zajmujący się od A do Z tym procesem. Rekrutujemy tam na miejscu, na konkretne zlecenia oddziałów w Polsce. Transferujemy pracowników z umiejętnościami szczegółowo opisanymi w profilu kandydata. Pomagamy też załatwiać kwestie formalne. Struktura, którą stworzyliśmy odpowiada kompleksowo za pomoc w procesie transferu pracownika z Ukrainy, także wyżywieniu czy zakwaterowaniu. Zapewniamy konsultanta mówiącego po ukraińsku – pracuje u nas bezpośrednio kilkoro Ukraińców, którzy za to odpowiadają. Z tego kompleksowego zaplecza mogą również korzystać Ukraińcy, którzy trafili do Polski za innym pośrednictwem, a potrzebują wsparcia.
Obecnie mamy do czynienia z rynkiem pracownika. Jakie trudności niesie to za sobą dla Państwa agencji?
Patrząc na tendencje spadkowe bezrobocia i aktualne dane, znalezienie pracowników w Polsce, zwłaszcza nisko wykwalifikowanych jest praktycznie niemożliwe. Zjawisko to, w coraz większym stopniu, odczuwalne jest także w przypadku osób wykwalifikowanych, specjalistów, choć zdarzają się oczywiście naturalne przejścia, transfery. Dlatego, najbardziej dynamiczny rozwój, dotyczy transferu pracowników z Ukrainy. Obecnie przyglądamy się też rynkowi mołdawskiemu i kazachskiemu, które mogą zwiększyć nasz potencjał w tym obszarze. Poszukujemy więc nowych źródeł pracowników sięgając przy tym coraz dalej. Równolegle rozwijamy usługi specjalistyczne, pomagamy rekrutować dobrych menadżerów czy specjalistów dopasowanych do organizacji. Świadczymy usługi consultingowe i szkoleniowe - firmy chcą dzisiaj podnosić kwalifikacje swojego personelu, zwiększać jego zaangażowanie i motywację.
Jakie branże według Państwa w najbliższym czasie będą na fali, a jakie znajdą się na przeciwnym biegunie?
Trudne pytanie, bo mamy tak dynamiczny rynek, że trudno to dokładnie przewidzieć. Rozwijać będą się przede wszystkim:
szeroko rozumiana konsumpcja
motoryzacja
przemysł zbrojeniowy i około zbrojeniowy
logistyka
usługi dla biznesu (BPO/SSC), zwłaszcza obszar finansowo-księgowy, analityczny i oczywiście IT
Jak wygląda proces rekrutacji do Grupy Progres?
Proces rekrutacji do naszej organizacji można podzielić na dwa obszary. Pracownicy na niższe stanowiska - konsultanci, specjaliści sprzedaży są rekrutowani w regionach i szefowie oddziałów mają w tym największy udział. Osobną kategorią są rekrutacje na stanowiska menadżerskie, które realizowane są przez centralę. Dotyczy to kierowników oddziałów, menadżerów projektów, dyrektorów. Dla wszystkich przygotowywana jest ścieżka kariery, za co odpowiada nasz dział personalny. Wiedzą od razu co mogą osiągnąć, zapoznają się z narzędziami, szkoleniami. Mocno stawiamy na podnoszenie kwalifikacji i standaryzujemy ten obszar.
Stawiają Państwo na doświadczonych pracowników, czy jesteście otwarci na „młode talenty”?
Polityka stażowa mieści się w kompetencjach działu personalnego. Oferujemy praktyki płatne i bezpłatne, zarówno w regionach, jak i centrali. Cześć pracowników później zatrudniamy, takich, których profil jest odpowiedni do naszych potrzeb i charakteru organizacji. Stawiamy na młode, dynamiczne osoby, które chcą same się rozwijać i dzięki temu wspierać rozwój firmy. Tworzymy zdrowy, efektywny mix - osób bez większego wykształcenia, ale bardzo dynamicznych z doświadczonymi w dużych organizacjach, na wysokich, często menadżerskich stanowiskach.
Jaką formę zatrudnienia Państwo preferujecie? Czy kandydaci mogą liczyć na jakieś pozapłacowe benefity?
Na stanowiskach niskich i średnich oferujemy standardowo umowę o pracę. Wyższe stanowiska i top management to kontrakty. Pracownicy mają do dyspozycji takie pozapłacowe elementy, jak pakiety sportowe, medyczne, ubezpieczenia grupowe, dodatkowo cykliczne nagrody pieniężne i niepieniężne w ramach wewnętrznych konkursów, organizowanych zarówno centralnie jak i w oddziałach. Poza tym, organizujemy imprezy integracyjne i szkolenia.
Atmosfera w pracy – co Państwo o niej sądzą?
Jeśli chodzi o nas, to od samego początku stawialiśmy na branżowych pasjonatów. Osoby, które do pracy przychodzą bez przymusu i nie są nastawione tylko na zarobkowanie, są dynamiczne, nie boją się wyzwań i pracy pod presją czasu. Do tego autentyczna, dobra atmosfera i transparentność. Istotne w tym wszystkim jest naturalne dopasowanie charakterem do organizacji, co uwzględniamy także w rekrutacjach prowadzonych dla naszych klientów.
Jak wyobrażają sobie Państwo Grupę Progres za 5 lat?
Na pewno będzie to struktura międzynarodowa. Myślimy już o otwarciu swoich oddziałów na Słowacji i w Czechach, będziemy też pewnie obecni na Węgrzech. Jeśli rozwój sytuacji na Ukrainie będzie sprzyjał, będziemy zapewne liderem na tamtym rynku. Już dzisiaj transferujemy stamtąd najwięcej pracowników. W zasięgu jest obrót na poziomie miliarda złotych – prognozy przychodów netto ze sprzedaży na przyszły rok to już ponad 200 milionów. Znacznie wzmożony zostanie transfer pracowników z za granicy. Rozwijający się obszar consultingu pozwoli komplementarnie wspierać obszary pracy tymczasowej i stałej. Będziemy regulatorem rynku pracy, kompleksowo wspierającym klientów i wykorzystującym aktywne formy zatrudnienia. Ścisła, krajowa czołówka.
Dziękuję za rozmowę.
ggg
07.12.2016 16:58
Skierowała mnie do niemieckiej firmy HPD i odradzam Wam jakiejkolwiek współpracy!!
Nie wchodzcie w kontrakt HPD, zjechałam do Polski, za ich zgodą , umawialismy sie , ze pieniadze za przepracowane dni beda przelane tego dnia jak sie umawialismy i ta miła niemka z biura okazala sie dobra (usunięte przez administratora) nie mam pieniedzy, przychodza tylko listy, jakies ostrzezenia na polski adres , ze nie ma mnie w pracy i z racji tego nie wypłacą mi pieniedzy, choć dobrze wiedzą, że juz dawno zrezygnowałam z tej pracy!! oszusci !! Taka sytuacje mialy tez 2 inne osoby!
20.11.2016 17:10
Nie polecam wspolpracy z grupa progres w olsztynie brak kontaktu
bu
23.09.2016 20:39
ja znam wiele osób zadowolonych, którym ta agencja pracę załatwiła, wiadomo że to bedzie zawsze szeregowa raca na niskich stanowiskach jak wykładanie towaru w sklepie ale wazne że robota jest
20.09.2016 02:21
Jeśli chcecie dostać najniższą krajową w sezonie za robotę fizyczną to polecam. Ta agencja to jest jedno wielkie nieporozumienie. Co innego mówią Tobie a co innego pracodawcy u którego pracujesz. Mają w (usunięte przez administratora) osobę którą zatrudniają. Nawet się nie pofatyguje po podpisanie umowy tylko wysyłają na email, a jak potrzebujesz do jakieś Urzędu zaświadczenie, że tam pracujesz to sprawiają problemy. Ja swoje zaświadczenie na którym była pieczątka i 2 zdania otrzymałam po 2 miesiącach upominania. Nie polecam nawet najgorszemu wrogowi.
rudaa
06.09.2016 13:56
Co powiecie o Agencji Progres w Olsztynie ? Jak wygląda wypłacalność i podejście do pracownika ? odpowiedziałam na ofertę pracy zamieszczoną przez nich i jutro mam wstępne spotkanie.
Maki185
09.07.2016 21:35
Jak na razie jestem zadowolony że kasa na czas,że praca jest w tak trudnym okresie. Co do stawki to mogli by podnieść do 10zł. na ręke.
Maki185
09.07.2016 21:34
jola51
16.05.2016 17:47
a jaka jest opinia progresu w warszawie.
ala
02.05.2016 13:16
Witam
Ja zawiodłam się na tej agencji pracy oddział w Poznaniu.Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej.Rozmowa była miła i kompetentna.Tak mi się wtedy wydawało.Już na następny dzień wysłali na badania wiec pojechałam.Gdy byłam na miejscu Pani z agencji zadzwoniła i powiedziała,że nagle nie ma pracy.Obiecują pracę,a w rzeczywistości jej nie ma i tak nabierają.A ponownie te same ogłoszenie wystawiają,ale bez sensu skoro mówią,że pracy brak.Straciłam 2 dni na załatwianie i kasę na bilety.Już z taką agencje nie chce mieć nic wspólnego.Już są dla mnie nie wiarygodni.
Zostaw merytoryczną opinię o Grupa Progres Sp. z o.o.