2.5/5

• Pierwoszyno

3. Opinie o pracodawcach Gdynia
  5. Opinie o Grupa Progres

Opinie o Grupa Progres Gdynia

WebsiteIconGrupa Progres Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o Grupa Progres!

20.07.2021 12:44

Czy firma Grupa Progres udziela pożyczek pracowniczych? Na jakie dodatkowe wsparcie może liczyć pracownik?

Liza

20.07.2021 13:18

"Wsparcie"? W tej firmie nawet nikt nie zna takiego słowa...

ona

23.08.2021 09:21

nie ma takiej możliwości, nie polecam biura na mściwoja w Gdyni

ona

23.08.2021 09:19

Witam nie polecam tej agencji zero kompetencji i porządnej porady, wyrobienie książeczki medycyny pracy we własnym zakresie.
    Daisy

25.05.2021 13:10

Byłam na rozmowie, nie polecam.
    WuESKa

02.06.2021 19:06

@Daisy a możesz napisać dlaczego nie polecasz?

23.03.2021 14:54

Jako były już pracownik tej(usunięte przez administratora) potwierdzam to co napisali poprzednicy: Fluktuacja pracowników na poziomie 100% w ciągu roku - dotyczy również managerów. Fatalne zarobki - na poziomie najniższej krajowej., brak sprzętu do pracy - telefonów komputerów. Benefity to jakiś żart - pełna odpłatność. Firma, która się zwija.

20.09.2020 10:46

Jaki jest wkład kierownictwa Grupa Progres w budowanie dobrej atmosfery wśród pracowników?

25.09.2020 11:22

Zapewne zerowy. Nie mylić z wkładem węglowym (to z dziedziny tak modnej ostatnio ekologi). Wg. ekofobów pokroju Greenpeace mamy jeszcze tylko niespełna 7 lat życia. Atmosferę wśród pracowników tworzą sami pracownicy i ich bezpośredni przełożeni (dyrektorzy / managerowie danego oddziału). Kierownictwo GP narzuca jedynie chore limity do tzw. "wyrobienia". Słyszałem też, że spóźnia się z wypłatami dla pracowników od blisko roku (pewno teraz prezesi GP zwalają to na pandemię COVID-19).
    Ania

03.07.2020 12:04

Czy Progres z Gdyni się już zwinął, bo nie ma ich już w Hossie?

07.07.2020 00:44

Podany adres to też w centrum (Śródmieściu) Gdyni ? Czy to koło ul. Zygmunta Augusta / 10 Lutego ?? Aż tak dobrze Śledziowa nie znam niestety.

07.07.2020 09:12

Tak, to te okolice. Proszę kierować się na Centrum Handlowe Kwiatkowskiego.
    Ola

19.06.2020 16:33

firma jest doskonała. Pracujemy po raz drugi. Chcę zauważyć, że kuratorka Evgeny Kireenkova jest specjalistką, jest super !!! zna wszystkie przepisy dobrze przygotowuje wszystkie dokumenty odpowiedzialnie dotyczy jego pracy, będzie kompetentnie konsultować się w interesujących kwestiach i po prostu miłą osobą
    Ola

19.06.2020 14:58

firma jest doskonała. Pracujemy po raz drugi. Chcę zauważyć, że kuratorka Evgeny Kirienkova jest specjalistką, jest super !!! zna wszystkie przepisy dobrze przygotowuje wszystkie dokumenty odpowiedzialnie dotyczy jego pracy, będzie kompetentnie konsultować się w interesujących kwestiach i po prostu miłą osobą

11.06.2020 10:17

Czy można liczyć w Grupa Progres na prywatną opiekę medyczną?

11.06.2020 13:32

@Pytanie Przy umowie cywilnoprawnej (umowie zlecenie lub o tzw. dzieło) - a takie w większości są oferowane w ofertach GP nie można. W przyp. Umowy o pracę zależy to już od klienta Progresu. Najlepiej dopytaj się wtedy samego pracodawcy na rozmowie kwalifikacyjnej (Skype czy inny kanał służący wideokonferencjom naprawdę nie przeszkadza w zadawaniu takich pytań).
    Minimini

10.05.2020 15:44

Firma beznadziejna, nawet na początek, dla osób bez doświadczenia. Niczego się tam nie nauczysz, no chyba, że nikomu nie można ufać, a zwłaszcza przełożonym. Miałem tam kilkunastu znajomych. Wszyscy uciekli do konkurencji. To prawda, ze rotacja jest tam olbrzymia, nie tylko wśród konsultantów bez doświadczenia, ale i wśród specjalistów, którzy nie chcą zgodzić sie na dłuższą metę tak fatalne warunki zatrudnienia bez możliwości poprawy. Taki jest model biznesowy właściciela - zatrudnić na umowę zlecenie za najniższą krajową, a potem szybko sie pozbyć. Dlatego mają tak fatalną opinię wśród ludzi.
    Januzzi

22.03.2020 15:53

Pozdrawiam pana Kamila Kolucha (menedżera HR), panią Paulinę Rolecką i panią Beatę Jeleńską. Tylko te osoby są właściwymi osobami na właściwych miejscach w oddziale w Gdyni.

05.04.2020 13:52

Zapomniałem poinformować tych, którzy jeszcze nie wiedzą, że od ponad roku mają biuro regionalne w Gdyni w nowej lokalizacji. Nie na ul. Starowiejskiej już a na ul. Władysława IV 43/501 (biurowiec firmy deweloperskiej HOSSA; 5 p.; wjazd windą). Od dworca Wzgórze św. Maksymiliana SKM najlepiej dojść (z dworca w Gdyni 2 x dalej jest).
    Natalia

20.01.2020 17:13

@opinia ale z czego ta rotacja tak naprawdę wynika ?
    Januzzi

22.03.2020 15:49

@Natalia wpisz Grupa Progres Sp.z.o.o. i miasto Gdańsk i wejdź w opinie. Przeczytaj pierwszych 10 / 15 opinii i będziesz wiedziała skąd tak wielka rotacja. Opinie o Progresie wystawiają wg. mnie nie tylko zleceniobiorcy (pracownicy zewnętrzni) ale też i byli pracownicy (rekruterzy), który są nieraz b. wiarygodni.

23.03.2020 09:27

Dziękujemy za udzielenie odpowiedzi. Ciężko nam się jednak zgodzić, że rotacja w naszej firmie jest duża (biorąc pod uwagę ilość zatrudnianych osób w oddziałach w całej Polsce). Pracownicy mogą opuszczać firmę z wielu powodów i najczęściej tymi powodami nie dzielą się w sieci. My ze swojej strony staramy się zapewnić takie warunki pracy, aby pracownicy chcieli zostać z nami jak najdłużej, a tym odchodzącym kibicujemy w dalszej karierze. Rotacja pracowników jest zjawiskiem, którego nie da się całkowicie uniknąć i która przynosi korzyści zarówno pracownikom, jak i firmie.

25.10.2019 16:43

Beznadziejna firma. Rotacja olbrzymia, w przeciągu pół roku zmienia się często po 90 % składu. NIe ma co się przyzwyczajać do ludzi. Pensja na poziomie najniższej krajowej na umowę tymczasową alb zleceniówka. Na premie nie maco liczyć, nawet jak osiągniesz target, kręcą, że oddział ma długi wobec centrali i premii nie będzie !!!!. Generalnie, niczego się nie nauczysz, no chyba, że tego jak omijać firmy krzaki jak ta.
    do anything

07.10.2019 11:26

Byłam, pracowałam-nie polecam-słaba atmosfera-brak rozwoju-słaba pensja-ogólnie słabe miejsce dla HR-owca.

Kontakt - Grupa Progres

Gdynia

Grupa Progres Sp. z o.o.
    N

01.08.2019 20:06

Byłam na rozmowie, słabe warunki, rozmowa sama w sobie dziwna. Nie polecam
    MA

05.07.2019 12:35

Słaba firma, byłem i nie polecam

20.07.2018 15:15

Przede wszystkim czytać umowy dokładnie i do końca (uwaga bo pani w biurze mówi, że tylko pierwsze dwa punkty umowy (z ponad 20) są istotne ;) ).Na wypłatę czekasz do 21 dnia następnego miesiąca, bo ją przetrzymują. Jeśli nie możesz przyjść z jakiegoś powodu do pracy i nie masz zwolnienia lekarskiego to musisz zapłacić im 100zł za każdy dzień takiej nieobecności (pracując na umowe zlecenie). W skrócie (usunięte przez administratora) i lepiej znaleźć sobie pracę bezpośrednio od pracodawcy niż z jakiegoś żałosnego progresu, który tylko sobie na ludziach zarabia. NIE POLECAM
    Lyn4lyn

11.01.2019 00:56

Byly pracownik.zgadzam sie z panem.malo tego w umowie jest napisane ze jak po 3 dniach po podpisanii umowy sie zwolnisz chodzi o umowe zlecenie to misosz im zwrocic za badania za koszty szkolen oraz za dniowke 100zl.dokladnie czytajcie.i chyba pelny zus nie jest odprowadzamy.
    sims

20.11.2018 17:28

Marna praca - marna kasa. No chyba, że ktoś lubi pracować na śmieciówki na własnym komputerze
    sikko

27.08.2018 12:02

Odradzam. Przez 3 miesiące dopraszałem sie tam wypłaty zaległego wynagrodzenia. Dopiero postraszyenie sądem zadziałało.
    uwaga na progres

03.11.2017 16:25

Jeżeli chcecie przez kilka miesięcy dochodzić zaległych wynagrodzeń i lubicie wisieć godzinami na telefonie bo po drugiej stronie nikt nie odbiera, to polecam. Agencja, która traktuje pracowników jak frajerów. , których dowolnie można oszukiwać i poniżać.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Grupa Progres?

Kamil

21.04.2016 13:45

Witam, czy w firmie prowadzony jest obecnie proces rekrutacji?
    igrot

23.09.2015 14:47

No ja to chciałem zatrudnić się przez Progres HR ale nie znalazłam nic dla siebie. Za to w samym progresie znalazłam opcje praktyk w dziale HR. No niestety są to praktyki bezpłatne, czyli nie można oczekiwać żadnego wynagrodzenia w zamian ale przynajmniej można podłapać doświadczenie w dość dobrze prosperującej firmie.

18.10.2011 13:24

Nie pracuję tam od bardzo dawna. Progres był zarówno moim jak i Twoim pracodawcą. Tylko, że ja pracowałam bezpośrednio dla nich, a Ty za ich pośrednictwem. Tak więc uważam, że obie strony mają prawo do wypowiadania się.
    JulciaKiss

28.07.2011 13:18

Tam pracujesz to jak masz oceniać jak nie pozytywnie drogi pracowniku biurowy ?
    M.

29.04.2011 15:27

Zapewne pomyliłaś się w numerze konta lub podałaś konto mamy/ siostry/ cioci nie informując o tym nikogo w biurze. Zamiast wystawiać bezsensowne opinie wystarczy zadzwonić do biura.

29.04.2011 15:19

Z punku widzenia pracownika biurowego oceniam Progres bardzo pozytywnie, szczególnie za normalne relacje panujące w firmie, zarówno pomiędzy pracownikami jak i z przełożonymi.
    Warszawa :)

19.10.2010 21:34

Ja w tej firmie zarobiłem już ponad 6 tysięcy od ostatniego roku i w sumie nie narzekam przynajmniej na oddział w Warszawie owszem czasami zdarzają się obsuwy w wypłacie ale tak na max 1-do 2 dni Ale w Warszawie jest inaczej pewnie niż w innych miastach dla tego że pracuje jeszcze tam część Kadry która jest ok przynajmniej do dziś...
    była pracownica

27.04.2010 12:23

ostrzegam w umowie mam wyplate do 21 dzis jest 27 a kasy nie ma wedlug mnie to zlodzieje oszusci jak chca jeleni to niech ida do lasu trzeba ta firme konsekwentnie ukarac nie nadaja sie na pracodawcow nie zatrudniajcie sie ostrzegam cale trojmiasto!!!

Zostaw merytoryczną opinię o Grupa Progres