brak logo

Stanpol

Białogard

Opinie o Stanpol

barti 2012-08-03 19:40
fredek - 2012-08-02 09:14:26

Zaczynamy nowy miesiąc od wolnego, spowodowanego brakiem rybki czyli z winy pracodawcy. Powiedz mi podlizuchu, gdzie masz to postojowe. To co nam wcisnęli to najzwyczajniej urlop bezpłatny.



Okres urlopu bezpłatnego jest okresem przerwy w podleganiu ubezpieczeniom społecznym i zdrowotnemu z umowy o pracę. W okresie urlopu bezpłatnego pracownik nie podlega zarówno ubezpieczeniom społecznym, jak i ubezpieczeniu zdrowotnemu.



I jak to pięknie jest w tym \\\"Stanpolu\\\"
co ty, za bzdury piszesz,jak nam się nie należy ubezpieczenie?w każdym zakładzie tak jest,ubezpieczenie masz,aż do końca umowy,czy ty jesteś na płatnym czy bezpłatnym urlopie,masz co miesiąc opłacane składki i ci się wszystko należy.a po drugie widzę,że jesteś cały za mieszaniec na tym zakładzie i tylko ludzi podburzasz,piszesz takie głupoty,że szkoda gadać
pracownik 2012-08-03 23:52
Żeby być tego pewnym trzeba dostawać co miesiąc PIT 11. Ty dostajesz?
pracownik 2012-08-04 10:18
Urlopy bezpłatne
Art. 174. § 1. Na pisemny wniosek pracownika pracodawca może udzielić mu urlopu
bezpłatnego.
§ 2. Okresu urlopu bezpłatnego nie wlicza się do okresu pracy, od którego zależą
uprawnienia pracownicze.
§ 3. Przy udzielaniu urlopu bezpłatnego, dłuższego niż 3 miesiące, strony mogą przewidzieć
dopuszczalność odwołania pracownika z urlopu z ważnych przyczyn.
§ 4. Przepisów § 2 i 3 nie stosuje się w przypadkach uregulowanych odmiennie przepisami
szczególnymi.
Art. 174
1
. § 1. Za zgodą pracownika, wyrażoną na piśmie, pracodawca może udzielić
pracownikowi urlopu bezpłatnego w celu wykonywania pracy u innego pracodawcy przez okres
ustalony w zawartym w tej sprawie porozumieniu między pracodawcami.
§ 2. Okres urlopu bezpłatnego, o którym mowa w § 1, wlicza się do okresu pracy, od którego
zależą uprawnienia pracownicze u dotychczasowego pracodawcy.
barti 2012-08-05 14:13
pracownik - 2012-08-03 23:52:25

Żeby być tego pewnym trzeba dostawać co miesiąc PIT 11. Ty dostajesz?
z tego co mi wiadomo,to pit 11 dostajemy raz w roku od zakładu,do rozliczenia się z podatku,a nie co miesiąc...
Puk puk 2012-11-11 12:44
Za to informację o zarobkach i odprowadzonych składkach powinno otrzymywać się na piśmie co miesiąc. To zasrany obowiązek pracodawcy.
Szybkimi kroczkami zbliża się okres bezrybia. Zastanawiam się jak Nas potraktują? Może Ferdek miał rację z tymi związkami. Nie ma kto bronić naszych praw a więc będą robić z nami co im się żywnie podoba. O dużych zwolnieniach na produkcji coraz częściej się mówi. I jak będą się czuli na bezrobociu ci co tak zachwalali politykę kadrową dyrektora? Szczęśliwcami za to będą ci co mają jeszcze urlop wypoczynkowy i z laski pracodawcy będą go mogli przymusowo wykorzystać. Ci co urlopów nie mają będą zaglądać do pustych garnków w oczekiwaniu na telefon z informacją o dacie rozpoczęcia pracy. O ile sami zadzwonią, bo jak życie uczy będzie raczej na odwrót.
Mika 2012-11-20 16:31
W Espersenie już teraz mają okres bezrybia i też mają przestoje, tylko z taką różnicą że im za to płaca. Osoby które nie maja już urlopu mają płaconą tzw. stawkę postojową, która wynosi 9 zł brutto. My za takie pieniądze musimy ciężko pracować a tam ludzie dostaja taką rekompensatę za to że pracodawca nie zapewnił im w tym okresie możliwości zarobkowania.
1
g.r. 2013-01-01 09:03
Pracuje w Stanpolu długo i jeszcze nie słyszałem aby jakikolwiek pracownik dobrze się wypowiadał o tej firmie. Wniosek jest jeden dobre opinie wypisuje grubas lub aśka manipulują nickami aby chronic ten chlew, nieróbstwo, alkoholizm wizytówke firmy
g.r. 2013-01-01 09:03
Pracuje w Stanpolu długo i jeszcze nie słyszałem aby jakikolwiek pracownik dobrze się wypowiadał o tej firmie. Wniosek jest jeden dobre opinie wypisuje grubas lub aśka manipulują nickami aby chronic ten chlew, nieróbstwo, alkoholizm wizytówke firmy
u.p 2013-08-11 23:06
g.r. - 2013-01-01 09:03:17

Pracuje w Stanpolu długo i jeszcze nie słyszałem aby jakikolwiek pracownik dobrze się wypowiadał o tej firmie. Wniosek jest jeden dobre opinie wypisuje grubas lub aśka manipulują nickami aby chronic ten chlew, nieróbstwo, alkoholizm wizytówke firmy
To prawda,a teraz znowu postojowe.A kiedy ruszy produkcja będą ganiać jak murzynów.I znowu jej głupia gadka szybciej panie ,szybciej.....i tak cały dzeń od 7.00 do 19.00 za marne 1100 złotych.Człowiek po 10 godzinach pracy pada na ryj,a tu że, mało zrobione.Już niedługo.... szykujmy się kochani ;(
sebi301 2014-12-01 18:40
Czy ktoś już z was widział nową ofertę pracy, którą proponuje firma Stanpol? Moim zdaniem wygląda to interesująco, ale proszę was o opinie i komentarze. Proponuję poznanie zasad biznesu XXI w , sprawdzonej i w 100% przewidywalnej formie  biznesu przyszłości. Jeżel...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5705196?keywords=&region=
antoni r 2014-12-07 22:32
TO PRAWDA OTYM CHLEWIE A NA DODATEK OD NIEKTORYCH SMIERDZI BO CO MOZNA WYMAGAC ZA TAKA ZAGLERKE FINANSOWA RAZ PLACA RAZ KOMBINUJA TO LUDZI NAWET NA KIBEL W CHALUPIE NIE STAC I ZALATWIAJA SIE POD DRZWIAMI(KUPE ROBIA)ANI WODY ANI NIC I ZARAZ DO PRACY NA LINIE W STANPOLU FUJ OBRZYDZENIE
1
jarczewska 2014-12-08 01:40
100% racji to chlewnia i epidemia
1
zenek 2014-12-09 03:16
moja sasiadka filety pod bielizne wklada zeby wyniesc wiecej i jwszcze sie tym chwali i to tylko dlatego teraz nie kupuje od niej a gruby niech sie troche zastanowi ze czasem z zakladu wychodzi to....................
kumpel zenka 2014-12-17 20:53
Wolny czas i pieniądze = wolność. To prawda której zaprzeczyć się nie da. Tylko tyle że to nie ten zakład i nie ten pracodawca. Ogólnie nie ta bajka. Jest ryba, są pieniądze. Nie ma wolności bo praca po 12 godzin. Czas spędzony z rodziną jest tylko marzeniem. Tą kasę musisz zaoszczędzić na czas gdy ryby nie ma i masz wolne które potem musisz odrobić. Najlepiej w sobotę gdy powinieneś mieć zapłacone setki. Wolne za nadgodziny na wniosek pracodawcy, odbierasz jeden do jednego gdy powinno być jeden do półtora. Podwyżka tylko wtedy gdy w górę idzie najniższa krajowa. Czyli nie z woli pracodawcy a z nakazu ustawy. Biznes XXI wieku Panie właściciel to nie tylko praca za marny pieniądz ale i szacunek dla pracownika. Dbałość o jego rodzinę i o to by do pracy przychodził wypoczęty bo wtedy wykonuje ją dobrze i z lepszą wydajnością. Lepsza płaca nie będzie zmuszała do wynoszenia ryby bieliźnie bo stać będzie na jej zakup. Dobra płaca nie będzie skutkowała odpływem dobrych pracowników i nie będzie zmuszała do zatrudniania niewykwalifikowanych cudzoziemców. Zadowolona z pracy załoga to dobra reputacja na rynku pracy czego brakuje tej firmie a cieszy się najgorszą w okolicy. Jeżeli nazwać to biznesem XXI wieku to cofnęliśmy się do czasów "Ziemi obiecanej" Panie Właściciel !
zenek 2014-12-19 14:49
Prawda prawda rownia pochyla porzadne firmy polikwidowali i co w zamian.Rybe robi sie nad mozem anie im dalej tym lepiej proste pracy niema i mysla ze ludzie za darmo beda wkoncu robic.Ja to mysle ze to dlugo nie potrwa.A cala gora co tym zadzi ma onas tylko jedno zdani holota i robole.Kurna a kto madrzejszy wyjezdza to na ich miejsce repatriantow sciagna jeszcze bo Ukra juz jest.Oni sa ok i superr fajni i tacy zyczliwi pokrzywdzeni?TYLKO TYLKO DLACZEGO STARSZE POKOLENIE SIE NIE WYPOWIE co znz prawde czy dotej pory sie boja?
marcinkie 2014-12-28 14:58
muj tesci tu robil ale to wyszla lipa imalo zarobil bo gonili go teraz ma firme z drzewem opalowym w Nawinie i ciagnie do pszodu tylko tesciowa jeszcze robi ale jak dostanie gdzies w biurze biurowa to torzuci bo zimno na lini nawet ogzewania nie ma to sie marznie ja bym tu nie poszed robic predzej u tescia tylko sie rozwija
mlody 2014-12-28 22:57
to u Zbycha to drewno prawda?
olx 2015-01-29 15:13
czy moze napisac ktos kto tam pracuje jakie tam sa zarobki i czy jest to jedna zmiana czy dwie i czy jest naprawde taka chlewnia jak tu pisza bo pracowac trzeba wszedzie nikt nie zapłaci za stanie.
2
daaa 2015-01-29 15:35
Jak nadal szukasz pracy to zajrzyj na rekrutacyjnarewolucja.pl tam jest sporo ofert ;)
Zbawiciel 2015-03-10 17:38
Ludzie z Białogardu Karlina i okolic jest praca!
Potrzebują do Espersena!
Lepsze warunki, unormowane godziny pracy,
Darmowy transport do zakładu
I co najwarzniejsze większe zarobki!
Spotkanie odbędzie się 10 marca 2015 o godz. 9:00
W hali sprtowej przy ul. Parkowej w Karlinie.
Narazie potrzebują tylko kobiet ale
I tak pojdę sie czegoś dowiedzieć
Ewentualnie zostawie swoje CV
olo 2015-03-11 21:22
zbawiciel byles na tym spotkaniu to podziel sie informacja o firmie espersen
Zbawiciel 2015-03-13 17:49
Nie byłem na tym spotkaniu bo odbyło się ono w tym dniu w którym o nim pisałem.
Troche się zdziwiłem jak na drugi dzień zastałem zamknięte drzwi od hali.
Ale poszedłem za ciosem i pojechałem do firmy zostawiłem CV a za jakieś 30 minut
Dostałem telefon z Espersena. Wróciłem się i narazie dostałem skierowanie na badania do
Wojewódzkiego Ośrodka Medycyny Pracy na Zwycięstwa 136
Jadę w przyszłą środę trzymajcie kciuki.
kumpel zenka 2015-10-14 22:43
Jakie przyjęcia bulbo? Na chwilę obecną trwają masowe wymówienia z pracy. Ludziska uciekają z tej firmy. Każda inna praca lepsza niż w stanpolu. Tym bardziej że pracodawca zakpił sobie z pracowników. Ostatnie zebranie w sprawie podwyżek to istna pogarda dla ludzi, Ta firma pada na ryj. Brak ryby, brak pracy, brak pieniędzy. Dwa, trzy tiry ryby w miesiącu i kilku pracowników. To już koniec stanpolu. Ja też złożyłem wymówienie. Idę do pracy tam gdzie szanuje się pracownika a zapewniam że przy rybie pracy mnóstwo np. w Koszalinie ze stanpolu biorą z otwartymi ramionami. Powodzenia dla tych którzy postanowili zostać i wegetować w oczekiwaniu na to co niemożliwe. Szacunek, uznanie, uczciwość i pieniądze. I radzę wszystkim, spieprzajcie puki staną się niewypłacalni.
1
Lookaz 2015-10-20 17:02
W Koszalinie szukają fileciarzy do dużej firmy (pracuje ponad 600 osób), dowozy za darmo, umowa o pracę, nie żadne śmieciówy, przyzwoite wynagrodzenie, socjal itd.
Jeśli ktoś by był zainteresowany to zostawiam kontakt do Adecco, które się tym zajmuje: Koszalin@adecco.pl lub ( usunięte przez administratora )
1
Lookaz 2015-10-22 16:41
W Koszalinie szukają fileciarzy, praca w normalnych warunkach, wystarczy wpisać na tablicy.
3
:) 2016-06-05 09:37
Tu o rybach pajace a nie o CNC.
200 2016-06-19 21:47
widze ich najnowsza oferte na stanowisko specjalsity do spraw sprzedazy w Slupsku oferuja pracę na pełen etat w oparciu o umowę o pracę, umowę na czas nieokreślony,[racę w międzynarodowym środowisku z codziennym użyciem języków obcych
Marlena 2017-01-14 12:38
Stanpol padnie na ryj jak ruszy ta nowa przetwórnia w Białogardzie. Pracowałam w Stanpolu i nigdy nie zarobiłam więcej niż 1,700 zł netto przy przepracowanych 200 godzinach w miesiącu. Teraz od miesiąca pracuje w BG Production i w pierwszym miesiącu zarobiłam 2,500zł netto przy 216 godzinach. Warunki pracy podobnie jak Stanpolu nie jest lekko jak w każdej przetwórni ale za to zarobki większe, które pozwalają na godne życie. Jedyny minus to czas dojazdu. Chociaż zapewnia go pracodawca to i tak zabiera to sporo czasu, ale jak tylko przeniosą się do Białogardu to będą już tylko same plusy. Stanpol wywiesił na ogrodzeniu baner, że poszukują ludzi do pracy - żenada. Jakby dali dobrze ludziom zarobić to nie musieli by się tak ogłaszać. A że tak robią to tylko przekonuje innych potencjalnych pracowników, że coś jest nie tak skoro w 25 tysięcznym mieście nie ma chętnych do pracy w tym kołchozie. Jak tego nie zmienia to niedługo będą musieli to zamknąć. Oni ludzi mają za nic a wkrótce się przekonają, że bez tych ludzi to oni są niczym.
10
allegro 2017-02-05 19:18
STANPOL to DNO . Zero szacunku . i co najgorsze zero czasu dla rodziny.... Szlachta pojedzie o 14 do domu i ma wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a ty zapierdzielaj do 18 , a nawet i dłużej tak jak wczoraj np. od 7:00 do 19:00 (SOBOTA) !!!!!! a za tydzien nie bedzie roboty to sobote wrzucą za zwykły dzien ... Taki jest StanPol !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5
włodek 2017-03-01 19:32
A ja myślałem że szlachty już w Polsce nie ma a tu masz w Stanpolu się odrodziła i kwitnie!!!!!!!!!!!!!!!!
Panowie i chłopi................................
2
bodzio 2017-07-23 13:20
Myślicie że nowa przetwórnia długo pociągnie? Duński właściciel spółki ma zakaz prowadzenia działalności gospodarczej w Danii. Firma znana jest z przekrętów w niemalże całej UE. 3 lata daję czasu aż się rozp..... Po trzech latach firma musi wykupić od SiSG halę produkcyjną i tereny na których jest pobudowana. Myślę że po tym czasie spółka ogłosi upadłość i zwinie się z kasą w inne miejsce z inną nazwą. Następna sprawą jest oszustwo jakim posługuje się wobec pracowników. Wysoka stawka to tylko zachęta do podjęcia pracy. Potem nie jest już tak wesoło. Firma kantuje na nadgodzinach. Zamiast pięćdziesiątek i setek firma dopłaca do nadgodziny, niezależnie czy pięćdziesiątka czy setka, tylko 3 zł. Praca w firmie to dziesięć godzin dziennie także w soboty i często w niedziele i niektóre święta. Nie można również wykazywać się inteligencją i wiedzą, wówczas jesteś niszczony.
Pracownicy chwalą sobie jednak pracę ze względu na zarobki nie zwracając uwagi na prawa jakie im przysługują. Nie odradzam ani nie zachwalam pracy w tej firmie. Najlepiej przekonać się samemu.
Miałem okazję odbyć w firmie szkolenie z okazji przejścia z innego zakładu, a więc moja wiedza, przynajmniej warunków pracy nie jest wyssana z palca. Podpisuję pod tym z imienia. Większość wie o kogo chodzi.
1
Robol 2017-07-24 11:56
Bodzio jeśli nawet masz rację i firma będzie istniała tylko 3 lata to ja i tak podjąłem już decyzję żeby po urlopie nie wracać do Stanpolu. Pisząc o pracy po dziesięć godzin dziennie także w dni wolne zapominałeś o tym że przecież u nas jest tak samo, więc dla mnie to żadna nowość. Powiem Ci też, że ja osobiście wole mieć dopłacone nawet te 3zł do nadgodziny niż dostać za to wolne. Nigdzie nie jest kolorowo ale to już nie te czasy żeby pracować u jednego pracodawcy aż do emerytury zresztą do Stanpolu zawsze można wrócić. A co do uczciwości właściciela to pokaż mi jakiegoś prywaciarza z Białogardu, który ma czyste sumienie.
Lelek 2017-07-24 14:43
Robol możesz liczyć na pracę w tej nowej firmie przez co najmniej 5 a nie 3 lata bo umowa zobowiązuje ich do kupna tego obiektu właśnie w ciągu takiego okresu. Ale po tym czasie rzeczywiście może być tak jak pisał Bodzio. Nie wiem dokładnie jak jest u nich z tymi wypłatami nadgodzin ale nawet gdyby były to jakieś nieczyste zagrywki wobec pracowników to i tak zarobisz tam więcej niż w Stanpolu a mi taki argument w zupełności wystarczy. Nikt nie chodzi do pracy dla przyjemności i czy tu czy tam to i tak będzie trzeba ciężko pracować. Za moim wyborem przemawiają wyższe zarobki bo im płacą więcej tym lepiej dla mnie i mojej rodziny a prawa pracownicze, warunki socjalne czy atmosfera w pracy w ogóle nie są dla mnie istotne. Jeśli rzeczywiście płacą te 800zł więcej niż w Stanpolu tak jak pisała Marlena to ja nie mam się nawet nad czym zastanawiać.
Muszkieter 2017-07-25 13:37
Ludzie o czym wy mówicie... firma jeszcze nie powstała a wy już zastanawiacie się kiedy ją zamkną. Gdzie wy żyjecie... rozejrzyjcie się wokoło, czasy się zmieniają to już nie my szukamy pracy tylko pracodawcy szukają nas. Wystarczy wejść na stronę PUP Białogard i wybierać w ofertach od wyboru do koloru. Jak nie tu, to tam. Jak tak robię już od jakiegoś czasu i nie narzekam. Ze Stanpolu odszedłem 5 lat temu i nie żałuję. Od tego czasu pracę zmieniałem już 7 razy i za każdym razem dostawałem lepsze warunki płacowe. Ja pójdę tam gdzie dadzą mi więcej zarobić tak, że pracodawcy bijcie się o nas!
Maleńka 2017-07-25 14:30
Na tej stronie ludzie dzielą się doświadczeniami z tym konkretnym pracodawcą a opinie o innych pracodawcach powinny być pisane na innych stronach. Wypowiedź Bodzia wygląda mi więc na antyreklamę nowego zakładu tym bardziej, że nie wspomniał nic o Stanpolu. Nie zdziwiłabym się gdyby napisał to ktoś z naszych przełożonych z obawy, że wszyscy od nich odejdą i w ten sposób sami stracą pracę. Jeśli chcecie konkurować o pracowników z innymi przedsiębiorcami z regionu to róbcie to chociaż w uczciwy sposób, bo takimi gierkami nikogo tu nie zatrzymacie. Dajcie nam takie pobory jak tam dają to może chociaż część załogi u was zostanie.
bodzio 2017-07-26 16:47
Widocznie nie doczytałaś "Maleńka" że nie odradzam ani nie zachęcam do pracy w nowej firmie, pozostaję neutralny. Dzielę się swoją wiedzą i spostrzeżeniami z krótkiej praktyki w tej firmie. Nie zatrzymuję również w Stanpolu pracowników, to nie moje zadanie lecz pracodawcy. Każdy ma wolny wybór i rzeczą normalną jest że wybieramy prace lepiej płatną, z lepszym socjalem itp. itd.
Właśnie z takim podejściem "Lelek" , nie dbając o swoje, uczysz pracodawców jak mają Cię dymać. Mało tego, jak mają dymać innych. Powodzenia :)
"Robol", nie wskaże Ci takiego ale nie można wrzucać wszystkich do jednego wora. Nie wszyscy są nieuczciwi.
Muszkieter 2017-07-27 11:01
Maleńka masz rację wypowiedzi Bodzia wyglądają mi na Stanpolowską propagandę prowadzoną jeszcze za czasów kiedy ja tam pracowałem. Jego wypowiedzi są jak on to nazwał "neutralne" ale przedstawia w nich nowego pracodawcę tylko w aspekcie krytyki, żadnych pozytywów nie widział w tej firmie tylko wyzysk i oszustwa. Podziel się lepiej swoim "neutralnym" doświadczeniem ze Stanpolu aż jestem ciekaw ja Ci się tam podobało.
Maleńka 2017-07-27 14:03
Przeczytałam dokładnie Twoją wypowiedź Bodzio i jestem tego samego zdania co Muszkieter. Powiedz nam coś o Stanpol jak tam przestrzegali Twoich praw i jak byłeś tam doceniany za wykazywanie się jak ty to nazwałeś "inteligencją i wiedzą". Wiem, że w Stanpolu tacy "inteligentni" ludzie jak ty mają możliwość szybkiego awansu ale w innych firmach niestety do tego trzeba mieć ukończoną odpowiednią szkołę i niczego nie osiągnie się podlizywaniem do przełożonych i donoszeniem im na współpracowników. Taki jesteś mądry a nie przyszło Ci do głowy, że oni może po prostu nie lubią ludzi, którzy wykazują się tego typu "inteligencją" i zapewne dlatego szybko podziękowali Ci za współpracę.
Lelek 2017-07-28 10:30
Nie do końca rozumem Bodzio o jakie dymanie Ci chodzi? Czy dymaniem nazywasz wypłatę pensji o 800zł większej od płacy minimalnej? Nie napisałeś też o jakie dokładnie prawa Ci chodzi, których nie przestrzegają w tej firmie. Z tego co słyszałem to jedyne prawo jakie jest tam łamane to takie że za dużo płacą bo pracodawca ma przecież prawo płacić najniższą krajową a za nadgodziny dawać wolne więc ewidentnie w tej firmie jest ono łamane he he. Ale za to w Stanpolu restrykcyjnie je przestrzegają więc chyba tam zostanę bo mimo tego, że zarobię tu tylko na czynsz i ratę kredytu to zawsze przecież mogę najeść się swoimi prawami a jak będzie mi mało to i tak będę zadowolony bo przynajmniej nikt mnie tu nie dyma ha ha.
Robol 2017-07-28 13:23
Lelek Bodziowi chyba chodzi o to, że te nadgodziny nie są rozliczane w taki sposób jak by on tego chciał. Bo on chyba woli dostać wolne w środku tygodnia za przepracowaną sobotę lub niedzielę. Każdy pracodawca jaki jest mi znany w Białogardzie kombinuje jak tu nie wypłacić za nadgodziny bo musi on wtedy ponieść dodatkowe koszty za wykonanie takiej samej pracy. Dlatego jedni nie płacą za nie tylko dają wolne i to nie koniecznie wtedy kiedy nam to pasuje a inni znowu dają umowy-zlecenie z nieco lepszą stawką niż płaca zasadnicza. I o dziwo i jeden i drugi sposób jest zupełnie legalny i zgodny z przepisami. Tak, że z żadnej strony nie może być tu mowy o jakimś dymaniu. Oczywistością jest to, że z punktu widzenia pracownika korzystniejsze jest to drugie rozwiązanie bo najzwyczajniej w świecie zarabiasz więcej. Pracodawcy jednak w większości wybierają to pierwsze i dają wolne wtedy kiedy nie są w stanie zapewnić nam pracy np. ze względu na brak surowca.
Świr 2017-07-30 14:10
A co powiecie o brygadzistach w Stanpolu?Czy nie uciekną czasami do konkurencji?????
Maleńka 2017-07-31 11:13
Na pewno nie uciekną bo tam by musieli swoją "karierę" zaczynać od początku czyli od zwykłego pracownika fizycznego. A po doświadczeniach Bodzia wiedzą już, że tam nie osiągnie się sukcesu tak jak w Stanpolu lizaniem D...py kierownikowi. Oni odwykli już od ciężkiej pracy fizycznej i nie chcą do tego wracać dlatego więc piszą negatywne opinie na temat nowego pracodawcy z obawy, że w Stanpolu zabraknie rąk do pracy i wtedy sami będą musieli pracować lub co gorsza dla nich zamkną im firmę.
Muszkieter 2017-07-31 13:47
Jakieś 10 lat temu Espersen też był w podobnej sytuacji jak teraz Stanpol kiedy to upadły Agros w Koszalinie został kupiony przez Royal Greenland. Ale tam nikt nie bał się, że ludzie będą im uciekać bo w tym czasie mieli oni takie stawki, że żadna firma w regionie nie była w stanie z nimi konkurować o pracowników. A żeby zabezpieczyć się przed odejściem tych najbardziej doświadczonych pracowników z kadry kierowniczej i technicznej dali im do podpisania umowy lojalnościowe. Nie wiem na czym to dokładnie polegało, ale z tego co słyszałem to dostawali oni jakiś dodatek do pensji a w wypadku kiedy się zwalniali i nie szli do konkurencji to dostawali gratyfikację w wysokości rocznych poborów.
Ala 2017-08-07 12:51
To ile tutaj zarabia spesjalista ds handlu? slyszalam, ze szykuje sie stanowisko :)
Iza 2017-08-11 09:33
@Ala, spróbuj aplikować na to stanowisko i wtedy będzie wiadomo jak wygląda kwestia wynagrodzenia? Chyba ,że wśród nas są pracownicy zatrudnieni jako specjalista ds.handlu? Napiszcie coś na temat zarobków i warunków? Obecnie poszukiwani są również pracownicy : Kierownik Zmiany, Programista.
Ala 2017-08-23 06:33
Podobno w Słupsku jest wakat. Chciałabym wiezieć, czy warto.
brunechilllldddaaaa1984 2017-10-07 20:48
Jak dla mnie jest ok monety przed czasem nawet jedyny aspekt trochę nie można obwiniać całego świata że czasem jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czasem ale potem i tak jest gitara ludzie ok każdy dzień wspominam bardzo miło w tej pracy Pozdrawiam cała naszą ekipe w zakł nr 3 hale numer 1 tą co jest obok halki Reni .
Czasem jest ogień jak w każdych rybach ale to są ryby takie życie teraz tak poważnie każdej znajomej lub znajomemu jestem w stanie polecić stanpol a zwłaszcza pierwszą hale u Pani Malgorzaty równa z niej kobitka umie bardzo dobrze organizować pracę (złota kobieta ) więc z czystym sumieniem polecam i zapraszam do dołączenia do załogi .
a niemiec płakał ja sprzedawał 2017-10-07 20:53
Ja również polecam ludzie nie zastanawiajcie się tylko przynoście cv nie pożałujecie każdy dzień w pracy w stanpolu zak nr 3 to miło spędzony czas w doborowym towarzystwie pozdrawiam i zapraszam moja ocena 10/ 9
pierdole nie robie 2017-10-09 17:54
Prawda co wyżej jest napisane jak na prace w przetwórstwie rybnym jest naprawdę rewelacja ja też z czystym sumieniem mogę polecić pracę 10/10 uwierzcie mi na słowo nie w każdym zakładzie panuje taka miła atmosfera jak w Stanpolu .
Polecam
aligator 2345 2017-10-14 10:31
polecam praca jak na przetwórstwo rybne jest ok ;)
Zostaw swoją opinię o Stanpol - Białogard
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stanpol