brak logo

Stanpol

Białogard

Opinie o Stanpol

fredek 2012-08-02 09:14:26
Zaczynamy nowy miesiąc od wolnego, spowodowanego brakiem rybki czyli z winy pracodawcy. Powiedz mi podlizuchu, gdzie masz to postojowe. To co nam wcisnęli to najzwyczajniej urlop bezpłatny.

Okres urlopu bezpłatnego jest okresem przerwy w podleganiu ubezpieczeniom społecznym i zdrowotnemu z umowy o pracę. W okresie urlopu bezpłatnego pracownik nie podlega zarówno ubezpieczeniom społecznym, jak i ubezpieczeniu zdrowotnemu.

I jak to pięknie jest w tym \"Stanpolu\"
barti 2012-08-03 19:40:05
fredek - 2012-08-02 09:14:26

Zaczynamy nowy miesiąc od wolnego, spowodowanego brakiem rybki czyli z winy pracodawcy. Powiedz mi podlizuchu, gdzie masz to postojowe. To co nam wcisnęli to najzwyczajniej urlop bezpłatny.



Okres urlopu bezpłatnego jest okresem przerwy w podleganiu ubezpieczeniom społecznym i zdrowotnemu z umowy o pracę. W okresie urlopu bezpłatnego pracownik nie podlega zarówno ubezpieczeniom społecznym, jak i ubezpieczeniu zdrowotnemu.



I jak to pięknie jest w tym \"Stanpolu\"
co ty, za bzdury piszesz,jak nam się nie należy ubezpieczenie?w każdym zakładzie tak jest,ubezpieczenie masz,aż do końca umowy,czy ty jesteś na płatnym czy bezpłatnym urlopie,masz co miesiąc opłacane składki i ci się wszystko należy.a po drugie widzę,że jesteś cały za mieszaniec na tym zakładzie i tylko ludzi podburzasz,piszesz takie głupoty,że szkoda gadać
pracownik 2012-08-03 23:52:25
Żeby być tego pewnym trzeba dostawać co miesiąc PIT 11. Ty dostajesz?
pracownik 2012-08-04 10:18:09
Urlopy bezpłatne
Art. 174. § 1. Na pisemny wniosek pracownika pracodawca może udzielić mu urlopu
bezpłatnego.
§ 2. Okresu urlopu bezpłatnego nie wlicza się do okresu pracy, od którego zależą
uprawnienia pracownicze.
§ 3. Przy udzielaniu urlopu bezpłatnego, dłuższego niż 3 miesiące, strony mogą przewidzieć
dopuszczalność odwołania pracownika z urlopu z ważnych przyczyn.
§ 4. Przepisów § 2 i 3 nie stosuje się w przypadkach uregulowanych odmiennie przepisami
szczególnymi.
Art. 174
1
. § 1. Za zgodą pracownika, wyrażoną na piśmie, pracodawca może udzielić
pracownikowi urlopu bezpłatnego w celu wykonywania pracy u innego pracodawcy przez okres
ustalony w zawartym w tej sprawie porozumieniu między pracodawcami.
§ 2. Okres urlopu bezpłatnego, o którym mowa w § 1, wlicza się do okresu pracy, od którego
zależą uprawnienia pracownicze u dotychczasowego pracodawcy.
barti 2012-08-05 14:13:12
pracownik - 2012-08-03 23:52:25

Żeby być tego pewnym trzeba dostawać co miesiąc PIT 11. Ty dostajesz?
z tego co mi wiadomo,to pit 11 dostajemy raz w roku od zakładu,do rozliczenia się z podatku,a nie co miesiąc...
Puk puk 2012-11-11 12:44:38
Za to informację o zarobkach i odprowadzonych składkach powinno otrzymywać się na piśmie co miesiąc. To zasrany obowiązek pracodawcy.
Szybkimi kroczkami zbliża się okres bezrybia. Zastanawiam się jak Nas potraktują? Może Ferdek miał rację z tymi związkami. Nie ma kto bronić naszych praw a więc będą robić z nami co im się żywnie podoba. O dużych zwolnieniach na produkcji coraz częściej się mówi. I jak będą się czuli na bezrobociu ci co tak zachwalali politykę kadrową dyrektora? Szczęśliwcami za to będą ci co mają jeszcze urlop wypoczynkowy i z laski pracodawcy będą go mogli przymusowo wykorzystać. Ci co urlopów nie mają będą zaglądać do pustych garnków w oczekiwaniu na telefon z informacją o dacie rozpoczęcia pracy. O ile sami zadzwonią, bo jak życie uczy będzie raczej na odwrót.
Mika 2012-11-20 16:31:55
W Espersenie już teraz mają okres bezrybia i też mają przestoje, tylko z taką różnicą że im za to płaca. Osoby które nie maja już urlopu mają płaconą tzw. stawkę postojową, która wynosi 9 zł brutto. My za takie pieniądze musimy ciężko pracować a tam ludzie dostaja taką rekompensatę za to że pracodawca nie zapewnił im w tym okresie możliwości zarobkowania.
1
g.r. 2013-01-01 09:03:11
Pracuje w Stanpolu długo i jeszcze nie słyszałem aby jakikolwiek pracownik dobrze się wypowiadał o tej firmie. Wniosek jest jeden dobre opinie wypisuje grubas lub aśka manipulują nickami aby chronic ten chlew, nieróbstwo, alkoholizm wizytówke firmy
g.r. 2013-01-01 09:03:17
Pracuje w Stanpolu długo i jeszcze nie słyszałem aby jakikolwiek pracownik dobrze się wypowiadał o tej firmie. Wniosek jest jeden dobre opinie wypisuje grubas lub aśka manipulują nickami aby chronic ten chlew, nieróbstwo, alkoholizm wizytówke firmy
u.p 2013-08-11 23:06:19
g.r. - 2013-01-01 09:03:17

Pracuje w Stanpolu długo i jeszcze nie słyszałem aby jakikolwiek pracownik dobrze się wypowiadał o tej firmie. Wniosek jest jeden dobre opinie wypisuje grubas lub aśka manipulują nickami aby chronic ten chlew, nieróbstwo, alkoholizm wizytówke firmy
To prawda,a teraz znowu postojowe.A kiedy ruszy produkcja będą ganiać jak murzynów.I znowu jej głupia gadka szybciej panie ,szybciej.....i tak cały dzeń od 7.00 do 19.00 za marne 1100 złotych.Człowiek po 10 godzinach pracy pada na ryj,a tu że, mało zrobione.Już niedługo.... szykujmy się kochani ;(
sebi301 2014-12-01 18:40:12
Czy ktoś już z was widział nową ofertę pracy, którą proponuje firma Stanpol? Moim zdaniem wygląda to interesująco, ale proszę was o opinie i komentarze. Proponuję poznanie zasad biznesu XXI w , sprawdzonej i w 100% przewidywalnej formie  biznesu przyszłości. Jeżel...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5705196?keywords=&region=
antoni r 2014-12-07 22:32:39
TO PRAWDA OTYM CHLEWIE A NA DODATEK OD NIEKTORYCH SMIERDZI BO CO MOZNA WYMAGAC ZA TAKA ZAGLERKE FINANSOWA RAZ PLACA RAZ KOMBINUJA TO LUDZI NAWET NA KIBEL W CHALUPIE NIE STAC I ZALATWIAJA SIE POD DRZWIAMI(KUPE ROBIA)ANI WODY ANI NIC I ZARAZ DO PRACY NA LINIE W STANPOLU FUJ OBRZYDZENIE
jarczewska 2014-12-08 01:40:50
100% racji to chlewnia i epidemia
zenek 2014-12-09 03:16:23
moja sasiadka filety pod bielizne wklada zeby wyniesc wiecej i jwszcze sie tym chwali i to tylko dlatego teraz nie kupuje od niej a gruby niech sie troche zastanowi ze czasem z zakladu wychodzi to....................
kumpel zenka 2014-12-17 20:53:41
Wolny czas i pieniądze = wolność. To prawda której zaprzeczyć się nie da. Tylko tyle że to nie ten zakład i nie ten pracodawca. Ogólnie nie ta bajka. Jest ryba, są pieniądze. Nie ma wolności bo praca po 12 godzin. Czas spędzony z rodziną jest tylko marzeniem. Tą kasę musisz zaoszczędzić na czas gdy ryby nie ma i masz wolne które potem musisz odrobić. Najlepiej w sobotę gdy powinieneś mieć zapłacone setki. Wolne za nadgodziny na wniosek pracodawcy, odbierasz jeden do jednego gdy powinno być jeden do półtora. Podwyżka tylko wtedy gdy w górę idzie najniższa krajowa. Czyli nie z woli pracodawcy a z nakazu ustawy. Biznes XXI wieku Panie właściciel to nie tylko praca za marny pieniądz ale i szacunek dla pracownika. Dbałość o jego rodzinę i o to by do pracy przychodził wypoczęty bo wtedy wykonuje ją dobrze i z lepszą wydajnością. Lepsza płaca nie będzie zmuszała do wynoszenia ryby bieliźnie bo stać będzie na jej zakup. Dobra płaca nie będzie skutkowała odpływem dobrych pracowników i nie będzie zmuszała do zatrudniania niewykwalifikowanych cudzoziemców. Zadowolona z pracy załoga to dobra reputacja na rynku pracy czego brakuje tej firmie a cieszy się najgorszą w okolicy. Jeżeli nazwać to biznesem XXI wieku to cofnęliśmy się do czasów "Ziemi obiecanej" Panie Właściciel !
zenek 2014-12-19 14:49:08
Prawda prawda rownia pochyla porzadne firmy polikwidowali i co w zamian.Rybe robi sie nad mozem anie im dalej tym lepiej proste pracy niema i mysla ze ludzie za darmo beda wkoncu robic.Ja to mysle ze to dlugo nie potrwa.A cala gora co tym zadzi ma onas tylko jedno zdani holota i robole.Kurna a kto madrzejszy wyjezdza to na ich miejsce repatriantow sciagna jeszcze bo Ukra juz jest.Oni sa ok i superr fajni i tacy zyczliwi pokrzywdzeni?TYLKO TYLKO DLACZEGO STARSZE POKOLENIE SIE NIE WYPOWIE co znz prawde czy dotej pory sie boja?
marcinkie 2014-12-28 14:58:10
muj tesci tu robil ale to wyszla lipa imalo zarobil bo gonili go teraz ma firme z drzewem opalowym w Nawinie i ciagnie do pszodu tylko tesciowa jeszcze robi ale jak dostanie gdzies w biurze biurowa to torzuci bo zimno na lini nawet ogzewania nie ma to sie marznie ja bym tu nie poszed robic predzej u tescia tylko sie rozwija
mlody 2014-12-28 22:57:38
to u Zbycha to drewno prawda?
olx 2015-01-29 15:13:22
czy moze napisac ktos kto tam pracuje jakie tam sa zarobki i czy jest to jedna zmiana czy dwie i czy jest naprawde taka chlewnia jak tu pisza bo pracowac trzeba wszedzie nikt nie zapłaci za stanie.
1
daaa 2015-01-29 15:35:48
Jak nadal szukasz pracy to zajrzyj na rekrutacyjnarewolucja.pl tam jest sporo ofert ;)
Zbawiciel 2015-03-10 17:38:49
Ludzie z Białogardu Karlina i okolic jest praca!
Potrzebują do Espersena!
Lepsze warunki, unormowane godziny pracy,
Darmowy transport do zakładu
I co najwarzniejsze większe zarobki!
Spotkanie odbędzie się 10 marca 2015 o godz. 9:00
W hali sprtowej przy ul. Parkowej w Karlinie.
Narazie potrzebują tylko kobiet ale
I tak pojdę sie czegoś dowiedzieć
Ewentualnie zostawie swoje CV
olo 2015-03-11 21:22:47
zbawiciel byles na tym spotkaniu to podziel sie informacja o firmie espersen
Zbawiciel 2015-03-13 17:49:25
Nie byłem na tym spotkaniu bo odbyło się ono w tym dniu w którym o nim pisałem.
Troche się zdziwiłem jak na drugi dzień zastałem zamknięte drzwi od hali.
Ale poszedłem za ciosem i pojechałem do firmy zostawiłem CV a za jakieś 30 minut
Dostałem telefon z Espersena. Wróciłem się i narazie dostałem skierowanie na badania do
Wojewódzkiego Ośrodka Medycyny Pracy na Zwycięstwa 136
Jadę w przyszłą środę trzymajcie kciuki.
kumpel zenka 2015-10-14 22:43:17
Jakie przyjęcia bulbo? Na chwilę obecną trwają masowe wymówienia z pracy. Ludziska uciekają z tej firmy. Każda inna praca lepsza niż w stanpolu. Tym bardziej że pracodawca zakpił sobie z pracowników. Ostatnie zebranie w sprawie podwyżek to istna pogarda dla ludzi, Ta firma pada na ryj. Brak ryby, brak pracy, brak pieniędzy. Dwa, trzy tiry ryby w miesiącu i kilku pracowników. To już koniec stanpolu. Ja też złożyłem wymówienie. Idę do pracy tam gdzie szanuje się pracownika a zapewniam że przy rybie pracy mnóstwo np. w Koszalinie ze stanpolu biorą z otwartymi ramionami. Powodzenia dla tych którzy postanowili zostać i wegetować w oczekiwaniu na to co niemożliwe. Szacunek, uznanie, uczciwość i pieniądze. I radzę wszystkim, spieprzajcie puki staną się niewypłacalni.
1
Lookaz 2015-10-20 17:02:40
W Koszalinie szukają fileciarzy do dużej firmy (pracuje ponad 600 osób), dowozy za darmo, umowa o pracę, nie żadne śmieciówy, przyzwoite wynagrodzenie, socjal itd.
Jeśli ktoś by był zainteresowany to zostawiam kontakt do Adecco, które się tym zajmuje: Koszalin@adecco.pl lub ( usunięte przez administratora )
1
Lookaz 2015-10-22 16:41:50
W Koszalinie szukają fileciarzy, praca w normalnych warunkach, wystarczy wpisać na tablicy.
3
:) 2016-06-05 09:37:13
Tu o rybach pajace a nie o CNC.
200 2016-06-19 21:47:33
widze ich najnowsza oferte na stanowisko specjalsity do spraw sprzedazy w Slupsku oferuja pracę na pełen etat w oparciu o umowę o pracę, umowę na czas nieokreślony,[racę w międzynarodowym środowisku z codziennym użyciem języków obcych
Zostaw swoją opinię o Stanpol - Białogard
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stanpol