Hotel Best Western Mariacki Katowice/Mariacki Sp. z o.o

Katowice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 9 ocen.

Hotel Best Western Mariacki Katowice/Mariacki Sp. z o.o
3 9 6 1

Opinie o Hotel Best Western Mariacki Katowice/Mariacki Sp. z o.o

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Aneta

@Była kuchenna na szczęście, nie ma żadnych szans, aby w przyszłości pracując sumiennie w firmie Hotel Best Western Mariacki Katowice/Mariacki zostać docenionym i awansować na wyższe stanowisko? Napisałeś, że na początku kucharze są traktowani, jak pomoc, czy z biegiem czasu ta sytuacja nie zmienia się? Napisz, co wiesz na ten temat.

kucharz

a kto tam jest szefem kuchni i jak się z nim współpracuje ?

Była kuchenna na szczęście
@kucharz 12.07.2018 21:28

Na fb masz mistrza tej kuchni.Jak jesteś kucharzem a chcesz być traktowany jak pomoc do obierania ziemniaków to nie pchaj się tam.

Aneta

@Rooda Shmada, jesteś w posiadaniu jakiś informacji, które mogą być pomocne na temat pracy w firmie Hotel Best Western Mariacki Katowice/Mariacki? Podziel się tym co wiesz odnośnie pracy w tym hotelu. Twoja opinia będzie pomocna, dla osób, które przeglądają ten wątek.

Nat

Praca w hotelarstwie i gastronomii jest specyficzna. Trzeba ja lubić, żeby wykonywać ją dobrze. Ale miejsca też są różne. Mariacki jest jednym z tych fajnych: wypłata co najmniej przyzwoita, a na zleceniu dla studentów to nawet więcej, posiłki pracownicze: śniadania, obiady. Możliwość rozwoju, różnorodność i szansa na codzienne uczenie się nowych rzeczy, a to chyba najważniejsze w "młodym, zgranym zespole" :-)

MasterKEBS
@Nat 13.07.2017 16:55

Jak widać zespół młody i zgrany buduje się od nowa. Ogłoszeniodawcy nie raczą nawet zmienić treści ogłoszenia. Tu ogłoszenie z 11lipca 2017 "!!! Best Western Hotel Mariacki *** oraz restauracja Browar Mariacki w związku z planowanym otwarciem poszukuje kandydatów na stanowisko: Kucharz Miejsce pracy: Katowice Więcej link: https://www.olx.pl/oferta/nowe-ogloszenie-kucharz-best-western-hotel-mariacki-CID4-IDiKUk7.html#a680386dc5 Ja na odpowiedź w sprawie pracy na kuchni czekam już 2 miesiące. Chyba nie wpasowałem się w hotelowe wymagania a dziwne bo pracuje w zawodzie już 6lat. Na szczęście już nie muszę szukać pracy a patrząc po opiniach na FB to na kuchni czy w knajpie musi być "wesoło"(same negi). p.s.Zapraszam na Kebsa na ul.3 maja w Kato! Tu więcej ofert pracy w nowootwieranym hotelu: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/3L5Tl/

Tan
@Nat 13.07.2017 16:55

Co ty jadłaś kobieto ,że takie pierdoły wypisujesz. Pensja w BW MARIACKI to max.100zł więcej niż najniższe polskie wynagrodzenie. Studenci mają więcej na umowie zleceniu bo im wszystkich składek nie płacą. Posiłki pracownicze? Nie ośmieszaj siebie i posiłków pracowniczych. Lolki z kuchni gotują jakąś tańszą wersje żuru czy inne syfy a białe murzyny się rzucają na to i jedzą na stojąco lub na schodach... Żal tych ludzi...Jest tyle ofert pracy.Nie dajcie się gnoić!

Q
@Tan 27.12.2017 11:30

A kto im broni na stojąco jesc skoro im to nie przeszkadza to po co sie czepiac. Kazdy jesli chce moze zejsc na socjal. A posilki? Wazne ze wogole sa. Jesli komus sie marzylo ze bedzie w hotelu na zwyklym stanowisku zarabial ponad 2 tysiace na reke to chyba dalej musi pozostac w tej sferze marzen. Jaka praca taka placa. A to gnojenie to wogole nieadekwatne slowo.

Rooda Shmada
@Q 02.04.2018 20:40

Zwierzęta też jedzą na stojąco co im szkodzi.

Aneta

@kucharz, jesteś zainteresowany pracą w firmie Hotel Best Western Mariacki Katowice/Mariacki na stanowisku kucharza? A może jesteś już po wstępnych rozmowach z pracodawcą, i chciałbyś uzupełnić posiadane informacje na temat tego miejsca przed rozpoczęciem pracy w tym miejscu? Zachęcam do odpowiedzi.

Aneta

@Witalis, dziękuję za wyrażenie opinii na temat pracy w firmie Hotel Best Western Mariacki Katowice/Mariacki. Czy możesz napisać na jakim stanowisku pracowałeś w tej firmie? Jak ocenisz atmosferę jaka panowała w tym miejscu pracy? Byłeś dobrze przyjęty przez kolegów z pracy? Napisz, proszę coś na ten temat. @Witten, czy posiadasz wiedzę na temat, dlaczego w firmie Hotel Best Western Mariacki Katowice/Mariacki panuje tak duża rotacja pracowników? Podziel się z nami informacjami na ten temat.

Administrator

Powiedzcie co się dzieje teraz w Hotel Best Western Mariacki Katowice/Mariacki Sp. z o.o? Jak się tam teraz pracuje? Warto tam wysyłać CV?

Witalis
@Administrator 03.05.2018 09:05

Ja tam pracowalem.Był remont i przatanie.Nikt z szew nie widzial co nasze maja pracowac.Pienadze najmniejszy.Duzo dni bez pienieandze wolny.Brak woda i czysty pokoi dla robotnikaw.Ja uszoł w inny hotel,przepraszam za moj Polski pisze z pomoc tlumacz.

Witten
@Administrator 03.05.2018 09:05

Rotacja tam taka ,że ludzie w związku z szukaniem innej pracy nie mają czasu pisać. Osoby na wysokich stołkach w tym przybytku są z przypadku. Ale jak się im przyjrzeć to wszędzie po max. 12mies. pracują i zmiana firmy. O czymś to świadczy...

Administrator

Przestaliście aktywizować się w tym wątku. Co na to wpływa? Możecie po prawie 17 przerwie w dodawaniu opinii wypowiedzieć się na temat aktualnej atmosfery w firmie Hotel Best Western Mariacki Katowice/Mariacki Sp. z o.o?

KucykPony
@Administrator 21.02.2018 17:40

Nie polecam pracy w kołchozie z niezrównoważonymi osobami na pokładzie

Nick
@KucykPony 31.03.2018 14:50

Po co pisac takie brednie kołchozach. Praca jak praca, raz jest ciezej, raz lepiej. Nie popadajmy w paranoje.

Mira Bella

Kolejne osoby się pozwalniały. Piszcie swoje opinie na temat pracy w tym hotelu. Innym ku przestrodze. Na temat kuchni i obsługi opinie są na F.B. z imienia i nazwiska a tu można anonimowo pisać. Ktoś wie czy Tereska jeszcze tam pracuje? Prezesowa się nie zmieniła?

pracujący
@Mira Bella 25.12.2017 22:40

Nikt z moich koleżanek nie narzekał ani kolegów, jest spoko a każdy je posiłki gdzie chce, kuchnię widzę czesto jak jedza na korytarzu ale nie dlatego ze im kazali tylko tak wolą. jest socjal, bez przesady., sa znizki pracownicze z karty a jedzenie jest w mega dobrym standardzie więc nie wiem kto narzeka. wynagrodzenia naprawdę spoko, sa premie dla zaangażowanych. a zwalniali sie ostatnio z kuchni bo jak mówił mi nawet jeden z kucharzy wolą pracować w fabryce albo w firmie 7-15 do domu chociaż tam zarobki niższe. wiec chyba trzeba wiedziec ze na kuchni czy w gastro to mało kto pracuje 7-15 ameryki nie odkrywamy.

Tlika

Szukam opinii osób które tam pracowały. Chodzi o hotel Mariacki ul.Mariacka Katowice Do wszystkich .Zajrzyjcie na opinie o tym hotelu na google. 2 opinie na 5gwiazdek są od pracowników tego hotelu.Jedna Anna Juras dyrektor druga od recepcjonistki.E.D.

Podróżniczka

Do serwisu Gowork Dlaczego kasujecie opinie ?

Mariacki

Szanowna Pani Dziękujemy za opinie. Szkoda że pracownica czyli pani siostra nie ma odwagi by porozmawiać z nami osobiście tak jak każdy pracownik ma możliwość to zrobić każdego dnia. Stawki pracownicze to temat tak indywidualny i zależny od stanowisk i kompetencji że trudno nam tutaj odnosić się do tak poufnych danych. Co do nocowania pani dyrektor czy innych managerów w naszym hotelu to Szanowna Pani aż trudno to komentować. Pani dyrektor jeśli nocuje w hotelu to z oczywistych powodów nie ma powodów by to komentować. Szkoda że siostra nie zauważyła że jeśli dyrektorka nie nocuje czasem sama to też wynika z faktu że jej partner też jest związany zawodowo z naszym hotelem i wykonuje pracę na rzecz hotelu i restauracji o których siostra najwidoczniej nie ma wiedzy. Jeśli nocowanie dyrektora hotelu i jego praca i dostępność w hotelu i restauracji przez 2 tygodnie po otwarciu w obiekcie uznaje Pani siostra za przekroczenie kompetencji to najwyraźniej nie rozumiemy się i nie pracujemy na tych samych standardach. Pomieszczenie socjalne dla pracowników jest dostępne. Co więcej pokojowe mają drugi pokój socjalny na 1 piętrze z którego mogą korzysta więc z całym szacunkiem ale akuratnie ten dział nie jest absolutnie poszkodowany. Szkoda że siostra nie wspomniała o znizka chyba pracowniczych na dania z karty. Przykro nam że tak NIEOBIEKTYWNE i nierzetelne opinie są zamieszczane bez żadnego sensownego i obiektywnego spojrzenia. Zapraszamy w celu weryfikacji. My naprawdę nie mamy się czego wstydzić.

Brygida Siemki

Pracuje tam moja siostra ale ona się boi krytykować ze względu na pracę. Zarobki pokojowej to najniższa możliwa płaca czyli 13zł brutto/godzinę.Tyle samo zarabiaja inne działy.Traktyja ludzi jak na plantacji bawełny. Nad siostrą jest kierowniczka i dyrektorka która mieszka w tym hotelu ze swoim gachem. Podobno ale nie wiem czy to prawda inni pracownicy to pozwalniani ludzie z innych hoteli.Brak posiłków.Kamery i 1ubikacja dla wszystkich pracowników.Ostatnio czekała 40min by wyjść do domu bo się kucharze kompali...

Zostaw opinię o Hotel Best Western Mariacki Katowice/Mariacki Sp. z o.o - Katowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hotel Best Western Mariacki Katowice/Mariacki Sp. z o.o