brak logo

P.H.U Polcan

Warszawa

Opinie o P.H.U Polcan

Jan 2015-04-07 17:14
Nie POLECAM!!
Lepiej już o tej firmie zapomnieć..
Hieronim 2015-04-15 08:00
A teraz są zatrudniani z marginesu? O jakim marginesie mówisz proszę o konkrety bo jestem zainteresowany wstępnie pracą ale z przestępcami nie bardzo chciałbym obcować.
tak 2015-05-13 16:22
Tam pracuje taki Bogdan i ma radio krótkofalarskie oraz cb i on jest człowiekiem marginesu zawsze jak jezdzi w trasy:)
1
Henry 2015-06-10 13:09
Praca w magazynie w Warszawie.
Typowa pułapka,nagonka do pracy za darmo tzw. "dzień próbnej pracy".Scenariusz jest taki-dzwoni typek z prywatnego numeru,następnie rozmowa z faciem w przyciemnionych okularach,który się nie przedstawia,sypie ogólnikami i mówi o pracy w Broniszach.Szczerze odradzam.
1
Tigre 2015-06-13 22:59
Praca surowa jak kultura u troglodytów, jeden kierownik rzucał się w oczy. Facet wielki niczym samochód dostawczy Bogdana, widać że był na cyklu środków sprowadzonych ze wschodniego bloku NRD. Chwalił się biegłą znajomością języka niemieckiego, wychowany w kulcie niemieckich oficerów wydawał polecenia z kamiennym wyrazem twarzy. Jednego dnia potrafił być przyjacielem .. aby za 7 minut stać się bezwzględnym dyktatorem. Facet miał tatuaż .. Tygrysa w cierniach .. jak mówił symbolizuję jego poprzednie wcielenie gdy polował na żywe mięso, obecnie robi to samo ale humanitarnie. Facet wie co mówi, idealnie potrafi się kamuflować między regałami aby podsłuchiwać rozmowy magazynierów. Pamiętam
6
gmina Mordy 2015-12-06 07:15
Firma spoko i rozwojowa ,atmosfera jest dobra.Jeśli chodzi o magazyn to zawsze lump lumpa ściągał z polecenia.A poziom stosunków tam panujących i charakterystyka osób potwierdza że można przyjąć imigrantów. Warszawa i okolica wszystko łyknie
2
ZUBA 2016-01-20 19:00
Już nie przesadzajcie. Jak wam się nie podoba w Polcanie to czego wy jeszcze chcecie? Ośmiogodzinnej przerwy w godzinach pracy? Jak ja pracowałem w Polcanie to dyrektora więcej nie było niż był. Nie jest on taki zły. Bardziej przyczepiłbym się do jego kablującego podopiecznego. Ogólnie praca lekka i choć przepracowałem tam zaledwie kilka miesięcy to dobrze wspominam tę pracę.
5
bubu 2016-01-21 11:49
dw?
1
Pracownik 2016-01-21 16:13
Janek - a Ty czytać nie potrafisz ?
5
Roman Kwiatkowski 2016-01-22 09:22
Dziękuję za zainteresowanie pracą w naszej firmie i opiniami na jej temat.

Odnosząc się do ostatnich wpisów cieszę się, że osoby piszące o mnie, jako człowieku i pracodawcy, mają dobre zdanie, chcę jednak szczególnie zaznaczyć, że wszelkie działania kadry zarządzającej są zawsze konsultowane ze mną i podejmowane za moją pełną wiedzą i zgodą. Zwłaszcza odnosi się to do podejmowanych decyzji kadrowych związanych z zatrudnianiem czy zwalnianiem pracowników oraz ustalaniem, zgodnie z zakładową siatką wynagrodzeń, stawek wynagrodzenia i sposobu premiowania dla poszczególnych stanowisk.

Wierzę, że dialog pozwala rozwiązywać problemy i zapobiegać ich powstawaniu. Zachęcam osoby niezadowolone z pracy w naszej firmie oraz te, których nie wiąże już stosunek pracy, do zaprzestania ukrywania się za nickami i rozpoczęcia otwartego dialogu ze mną i kadrą zarządzającą.

Przypominam też, że kto pomawia inną osobę, o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu , podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. Wyższa sankcja (grzywna, kara ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku) spotka natomiast sprawcę, który przestępstwo tego rodzaju popełnił za pomocą środków masowego komunikowania, takich jak prasa, radio, telewizja, publikacje książkowe, nagrania elektroniczne i internetowa sieć informatyczna (art. 212 § 2 K.k.).

Dlatego, zamiast rozsiewać pomówienia, proponuję rozwiązywać swoje problemy na drodze rozmów, a kto mnie zna wie, że dla każdego pracownika drzwi do mojego gabinetu są otwarte.

POLCAN, jak większość firm o strukturze korporacyjnej, ma swoje zasady i wartości, którymi się kieruje w swojej działalności i w relacji z pracownikami. Wystarczy też sprawdzić jak wygląda średni okres zatrudnienia w firmie (oczywiście na różnych stanowiskach wygląda to różnie), który oscyluje około 5 lat.
Nasza firma, to dobre, przyjazne i uczciwe miejsce do pracy, ale mamy też oczekiwania i wymagania w stosunku do pracowników.
Informacje o aktualnych ofertach pracy publikujemy na naszej stronie firmowej, w zakładce Kariera.

Zapraszam

Prezes Zarządu Komplementariusza firmy POLCAN
Roman Kwiatkowski
8
poz 2016-01-22 10:22
Panie Romanie, skoro te wszystkie opinie, tylko i wyłącznie o jednej osobie, są pomówieniami, proszę nie szastać paragrafami tylko udać się bezpośrednio do prokuratury. Wierzę, a nawet jestem przekonany, że nie zabraknie pracowników gotowych zeznawać w tej sprawie. Może trudno to sobie wyobrazić, ale ludzie lubią być szanowani. Każdy. Od sprzątaczki po księgowego, handlowca, magazyniera. Nie wierzę, że akceptuje Pan takie działania jakie podejmuje członek Pana kadry zarządzającej. Podobają się Panu takie zwroty do pracowników? To źle, bo zaświadczam Panu, że są prawdziwe. Co więcej - jestem przekonany, że przy Panu to święty człowiek oraz obrońca praw pracownika. Jaki jest naprawdę - można przeczytać. Czy którekolwiek opinie dotyczą bezpośrednio warunków pracy w firmie POLCAN? Z tego co czytam nikt nie ma zastrzeżeń, ba - wiele osób pisze, że do momentu kiedy "mrugający" się pojawił praca była nie tylko znośna, a wręcz bardziej niż zadowalająca. Może warto posłuchać głosów pracowników? Może warto zastanowić się czy aby mój kolega nie psuje wizerunku mojej firmy? O Panu, zainteresowani Polcanem przeczytają, że jest Pan ludzki. To chyba o czymś świadczy? Strasząc ludzi sądem powoduje Pan jedynie, że ten kto tu wejdzie i to przeczyta nabiera przekonania, że te opinie nie wzięły się z kosmosu.
19
Roman Kwiatkowski 2016-01-22 19:28
Drogi Panie , czytając jeszcze raz swój wpis nie widzę w nim ani kszty straszenia sądem, więc proszę mi tego nie sugerować. Przytaczam jedynie prawo jakby ktoś miał kłopot z wiedzą, że za to co się pisze trzeba brać odpowiedzialność. Ja nie jestem celebrytą żeby nawet jak ktoś zacznie mnie hejtować marnować swój czas na bieganie po sądach.
5
Obserwator 2016-01-23 00:02
Cóż, czasem jedna wsza potrafi zniszczyć lata pracy.
Na opinię pracuje się latami, stracić można szybko i to przez jedno indywiduum.
Wychodzi na to: albo jednostka, albo cała firma.
Jestem ciekawy co poświęci szef tej firmy.
Pewnie z czasem się dowiemy.
Czy wygra buractwo nieudacznika i konia trojańskiego jak go nazwano, czy dobro pracowników i firmy :(
Twardy orzech do zgryzienia :(
Powodzenia.
7
obserwator 2016-01-27 22:45
Zbieranie raportów na temat jak się komu pracuje z innymi ludźmi to po prostu szukanie haków na wszystkich. Nie wiem po co mu informacje kto jakim autem jeździ albo gdzie się przeprowadza. Jak ktoś nie umie zarządzać to się takimi rzeczami zajmuje.
12
Dominik 2016-01-30 18:49
W związku z zamieszaniem wywołanym przez hejtera podżegającego do obalenia nowo zatwierdzonych dyrektorów. Magazyn i środowisko kierowców, chciałoby sprostować fałszywe słowa hejtera zarzucającą nam rzekome fale krytyki wobec obecnego rządu. Wymyślanie kolejnych nieprawdziwych informacji pojawiających się na forum nie ma jakiegokolwiek związku z nami. Jesteśmy profesjonalistami i nigdy nie zamierzaliśmy publikować nieprawdy wobec innych pracowników. Magazyn a także samochody dostawcze są otwarte dla każdego pracownika Polcanu zwłaszcza dla osób pomawianych na forum. Jako magazynierzy także padliśmy ofiarą dyskryminacji na forum, przedstawiono nas jako margines społeczny tylko dlatego, że pracujemy na magazynie. Panie Romanie zapraszamy na magazyn w celu omówienia zwalczania sabotażystów w dziale handlowym.

Pozdrawiamy
Komityw magazyniersko-kierowcowy
1
tez magazynie robotniczo chlopski 2016-01-30 23:39
Brawo magazynierzy. Popuscilem .Pan Roman i tak do Was nie przyjdzie. Woli dyrektorka.
1
jan 2016-02-01 09:13
Prymitywne wpisy Dominika maja na celu tylko i wyłącznie zaciemnienie obrazu i nazwanie pracowników hejterami. Mysle jednak ze takie zachowania nie rozwiążą problemu mobbingu w firmie.
8
Dominik 2016-02-01 09:42
Trudno znaleźć inne określenie dla osób którzy, mieszają magazynierów z błotem aby później dla potrzeb swojego konfliktu, zmyślać historie o tym jak powielamy waszą opinię na temat obecnych dyrektorów. Jesteście wojownikami w wirtualnym świecie, podczas gdy w realu boicie się cokolwiek odpowiedzieć.
Biedactwa bo wprowadzili reformę limitu na kawę, kabaret.

Pozdrawiamy
Komityw magazyniersko-kierowcowy
Target 2016-02-29 16:04
Ha ha ha dobre to się uśmiałem....
Target 2016-02-29 16:04
Ha ha ha dobre to się uśmiałem....
Jacuś 2016-03-01 00:17
Ja tam robie swoje :)
czasem busola mi zwariuje D-13-02-1 (BŁEDNIK sie wiesza )
ale daje rade
A ponadto biega po magazynie taki otyły chłopczyk z blizną na czole :D
i śpiewa przerużne piosenki :)
A pozatym tu jak na oddziale zamknietym
świnie Knury i wieśniaki
Robol z magazynu 2016-03-01 12:16
Śmiechy, śmiechami - jak tak dalej pójdzie to połowa z nas pójdzie na bruk. Magazyn jest, ale towaru coraz mniej wychodzi. Chyba, że nas przekwalifikują na zamiataczy, odśnieżaczy i ogrodników :(. Pan dyrektor G. robi swoje, towaruje magazyn, czaruje, a firma idzie powoli na dno. Za to szef na Majorce, czy gdzie tam :( Może się tam w końcu obudzi, z innej perspektywy patrząc na swoją firmę, oby, bo to już równia pochyła :(
6
Ja 2016-03-03 12:08
Jak się zwalnia dobrych pracowników albo robi problemy o gó-wna i sami dają wypowiedzenia to tak jest. Za mało asystentów :D:D Je , bać te firemke.
6
robol 2016-04-02 19:43
A wszystko przez odpady z Polski Wschodniej Łosice Mordy i tp biegaja i ciesza się że tu są .......wiec z płacami nie warto szaleć
Kisiel w majtach 2016-04-06 01:45
Firma ciągnie na dno magazyn ładny ale co z tego roboty nie ma.
Odpad z Łosic 2016-04-08 22:06
Do robol:
Po pierwsze naucz się, kolego z falistej tektury, czegoś takiego jak składnia. Po drugie powtórz ortografię. Bo jak na razie prezentujesz poziom dopuszczający trzeciej klasy szkoły podstawowej. I tak przygotowany bierz się dopiero za wciskanie palcami wskazującymi guziczków na Twoim komputerku. Analfabeta- wydyganiec będzie mi cisnął od odpadów w necie hehehe. Komedia hehe
Cihy 2016-07-04 12:53
Napisz do ( usunięte przez administratora )to może cię zatrudnią
3
Melo 2016-07-20 20:17
Firma niczym równia pochyła. Było fajnie, jest gorzej.
2
Melo 2016-07-20 20:18
RKS na Poznań? Chyba Widmo...
1
Cihy 2016-08-05 18:37
Uważajcie co piszecie na tym forum i jak już coś piszecie to nie odpowiadające na pytania czy jest u was jakieś miejsce pracy bo pewna parka chce wiedzieć z jakiego jesteście oddziału a i na papugi bo takich już też mają
1
sa 2016-08-10 10:32
Rym do słowa Kibel?
2
POLCAN 2016-08-26 15:37
Jak tam wasz RKS (widmo) na Poznań?
1
zenek 2016-09-28 22:37
Nie ma polcanu w warszawie frajerze
Nick 2016-10-11 23:13
ludzie pracujący na magazynie zostali pozbawieni jakiejkolwiek moralności. Jeden z pracowników zakładając portal randkowy liczył na romans z elegancko przystojną kobietą. Kiedy poznał wymarzoną kobietę o nietuzinkowym wyglądzie "Maryli Rodowicz Sopot 74" okazała się żonatą. Jednak elegancko przystojna kobieta wyjawiła mroczną tajemnicę swojego małżeństwa. " Jestem z nim ze względu na kredyt na mieszkanie" To wystarczyło aby nie przerywać wysublimowanych spotkań. Jednak pewnego dnia ... gdy magazynier był na kobiecie u niej w środku pokoju. Usłyszał znajomy dźwięk ....... otwierającego się zamka do pokoju .......... Wtedy zrozumiał że ... mężem jego przystojnej kobiety .... jest kolega z pracy.
6
Jestem bananem 2016-10-20 13:06
Bida w kraju... ni ma na remont ni ma na żarówki
1
Derfu 2016-11-09 00:07
Za to na pewno szykuje się podwyżka dla asystentki za pracę po godzinach ;)
19
AKTUALNY MURZYN W TYM KOCHŁOZIE 2016-12-04 17:39
Praca na magazynie spoko! Ogólnie wiadomo że wchodzi tu tylko sfrustrowana wiara wylewać swoje żale.

Żartowałem :) Kibel totalny
4
Dominik 2017-01-20 17:12
Ależ było moje zdziwienie kiedy idąc na kebaba na woli, zobaczyłem atrakcyjną kobietę pracującą na wysokim stanowisku w biurze ze zwykłym rozwodnikiem , też z biura.
Dotychczas kobiety z biura traktowałem jako obiekty poza zasięgiem podrywu przez magazyniera. Zmieniłem zdanie, nie trzeba być utalentowanym mężczyzną z talentem kabareciarza. Wystarczy być zwykłym rzemieślnikiem podrywu, bez koneksji towarzyskich skoro potrafią dać szanse komuś takiemu. Pamiętajcie Nasza praca na magazynie jest doceniana zarówno przez konkurencje jak i w biurze przez wszystkich pracowników. Nasze przygotwane zamówienia trafiają nie tylko do miłośników tonerów i tuszy ale także klientów zagranicznych. Klienci mimo wysokich cen, cierpliwie czekają w kolejce, kiedy mistrz magazynu będzie miał czas aby przygotować paczkę do wysyłki. Jesteśmy elitą zaradną ekipą magazynierską która staje się łakomym kąskiem nie tylko dla konkurencyjnych firm ale także kobiet i prawdopodobnie mężczyzn. Panowie Niech moc będzie z Nami.
10
Znajomy 2017-01-20 17:21
Od kiedy Dominik w Magazynie pracują takie asy, że zainteresowane są również firmy zagraniczne. Przecież w połowie to element z przeszłością kryminalną.
Pracownik 2017-01-22 17:42
Dominik bracie
Mimo upodobań typowych dla wygłodniałych mężczyzn z samochodów dostawczych, jestem wybredny i opanowany. Wielokrotnie potrafiłem odmawiać kobietom i mężczyznom sugerującym wspólne podróże na firmowym paliwie w odległe obszary mojego rejonu. Raz uległem, zostałem zmanipulowany i niewybredny sposób wykorzystany pod pretekstem instalacji programu na laptopie. Teraz kiedy napisałeś o Woli i kebabie ... moje wspomnienia wróciły. Praca w polcanie jest wzorowa, warto tutaj pracować ponieważ jest dużo imprez integracyjnych :)
Idę na kebaba na Woli 2017-01-22 19:54
Co za pierdoły tu wypisujecie. Koleś z kompleksami, dziwi się, że jakaś laska gada z gościem z biura, WOW! Nie zasnę dziś chyba. Mam szanse u dziewczyn z biura, stary dzięki, życie jest piękne.
10
Oczekujacy odpowiedzi 2017-01-24 22:43
Na kebabie się nie skończyło :D dawaj więcej szczegółów , podaj imię i nazwisko, niech się wstydzą mężatki żonaci :D
3
Zakon Krzyżacki 2017-01-26 10:30
Nie ładnie wypominać przeszłość mężczyźnie który do końca życia musi dźwigać krzyż z piętnem kryminalisty. Niedoszły ksiądz wyrzucony z seminarium duchowego nie zasługuje na kolejną szanse? Skąd wiesz czy naprawdę złamał regulamin duchownego a może wziął winy na Siebie aby pokryć kolegę? Nie wiesz jak było to nie oceniaj. Najgorsze że tacy ludzie jak Ty obrażają innych, nawet personel magazynierski wysokiego szczebla który dał szanse mężczyźnie z przeszłością duchowno-kryminalną o wyglądzie Perszinga oberwał. Czemu tak jest ? Zajmijcie się Swoimi niemoralnymi sprawami w biurze zamiast pluć na magazyn. Nikt z magazynu się nie umawia na kebab aby załatwiać wyższą premie.
3
Znajomy 2017-01-28 10:38
Mylisz się, ale to nikt z biura napisał o przeszłości kryminalnej wielu zatrudnionych w Magazynie
Kebab z baraniny 2017-01-29 14:56
Sympatyzujesz z klimatem ludzi z Pruszkowa? Nie jestem zaskoczony, że mieszasz w to milicję, w końcu przygotowałeś masę ciasta na wzór ulubionej receptury z programu kulinarnego w którym udzielają rady, najlepszej konfitury. Właśnie założyłem spodnie dresowe poliester 100% do tego zamiennik skóry, skajową kurteczkę i ide na kebab na wole, ścieżką internetową.
1
Rudy 2017-02-01 20:26
Jestem zadowolony mam kolegów i Ramstaina czego chcieć więcej :)
2
Krejzol 2017-02-21 23:16
Rudy i koledzy buahahahaha
1
typ 2017-04-23 21:23
wielki pan dyrektor co trzyma wszystkich za twarz a nie potrafi sobie poradzić z typem "R"" z przyjęć co pali trawę w pracy i wcale się z tym nie kryje :-)
1
Carlos Alberto Pereira 2017-06-05 09:24
Do typ
To są zwykle pomówienia i chamstwo z twojej strony . Zespół zajmujący się przyjmowaniem towaru to ludzie o nieskalanej opinii, cieszący się dużym zaufaniem i sympatią nie tylko w środowisku pracowniczym ale także w swoich społecznościach lokalnych. Każdy jest tylko człowiekiem i popełnia błędy, ale tak marna prowokacja jakoby ktoś z tam pracujących był kiedykolwiek pod wpływem substancji odurzających , prowadzi do wniosków ze masz coś z glowa kolego. Przyczepiles się najmłodszego, bezbronnego pracownika zespołu mając świadomość że to będzie najłatwiejszy ofiarą tym pokazujesz swoją malosc i kompleksy. Powtórzę jeszcze raz zespół z przyjęć to kompletny mechanizm kierowany przez najlepszego brygadziste. I to zapewne cie boli sukcesy tego kolektywu.
on 2017-10-09 02:50
Co te wypowiedzi mają wspólnego z opinią o pracodawcy?
1
Zostaw swoją opinię o P.H.U Polcan - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.H.U Polcan