brak logo

Bonito.pl Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Bonito.pl Sp. z o.o.

niepolecam 666 2013-12-04 15:55:27
ad 2

Napisałem: "Niektórzy pracownicy trzymają z kierownictwem choć oficjalnie są w porządku. Także radze zaufać intuicji z kim się trzymać"
Napiszę to językiem prostym i bardziej zrozumiałym jeszcze raz.
Niektórzy pracownicy wydają się być osobami, którym można zaufać i można im zwierzać się np. jeśli ktoś coś zrobił źle i nie wie o tym kierowniczka. A tak naprawdę to jeśli coś mu powiesz to ta osoba przekaże to do kierowniczki, czyli zakabluje.

ps. dziwne nie jest to że piszę parę postów pod nickiem "niepolecam" bo przecież to logiczne że to ja, ale dziwne jest to że Twój post ma już 6 lajków chociaż napisałeś/aś go 5 dni temu
1
Gośka 2013-12-05 16:35:59
Nie wiem czemu ktoś sie wyżywa na Bonito. Według mnie nie jest źle, praca jak wszędzie zarobki takie jak wszedzie, po prostu trzeba pracowac :)
1
Pytajnik 2013-12-14 11:21:01
Mam pytanie do osób które tam pracowały. Zastanawiałem się nad podjęciem pracy w Opatkowicach na magazynie/pakowalni. Mieszkam blisko, więc podjęcie pracy w tym miejscu umożliwiłoby mi uniknięcia długich dojazdów. Ale do sedna! Powyższe opinie nieco się wykluczają. Bonito ogłasza się na portalach w stylu "praca pon-pt i co drugi weekend". Co mam rozumieć pod słowem "weekend"? sobota + niedziela? 12 dni pracy bez przerwy? Kolejna sprawa, ile godzin się pracuje w miesiącu? Nie mam nic przeciwko zmianom 12-godzinnym, ale nie wyobrażam sobie w takim systemie pracować więcej jak 15 dni w miesiącu (180 godzin). Ludzie piszą, że praca po 12/13 godzin dziennie. Przez 5 dni w tygodniu? 60 godzin na tydzień? Wypłacają chociaż nadgodziny? W jakich godzinach się pracuje? Jest jakiś system zmianowy czy jedna zmiana np 8-20? Będę wdzięczny, jeśli ktoś mi odpowie na te wszystkie pytania :-)
grysak ss 2013-12-14 16:27:06
w tej chwili praca wygląda tak że robisz po 12 h 7 dni w tygodniu przyjmuja jak leci bo sie nie wyrabiaja a podejrzewam ze w styczniu zaraz pozwalniaja polowe osob bo skonczy sie sezon i w takiej sytuacji nie potrzebna bedzie taka ilosc pracownikow jak teraz. Jednym slowem nie ma sensu zaczynac w tej pracy teraz. Chyba ze poza swietami nie masz planow - to mozesz przyjsc we wszystkie dni i takie " poswiecenie" moze zostanie doecenione choc jest to bardzo watpliwe. godz pracy pakowalnia 6-19 21-7 , magazyn 3 zmiany ale kazda po 10 12 h. Weekendy robione za taka sama stawke . Ogolnie nie ma sie co pchac w to bagno - nawet jak masz blisko pzdr
Zacznij Żyć 2013-12-15 20:59:20
Ciągle piszesz o tym jak jest/było źle w bonito, dręczysz tą firmę a co oni Ci takiego zrobili? Zwolnili, bo nie wykonywałeś swojej pracy, albo po jakimś czasie sobie odpuściłeś i miałeś/masz problem z tym, że ktoś Ci zwraca uwagę- lub nadal go masz?
Aż tak bardzo to boli? Jak kolec w t... którego pozbyć się nie możesz?
Zabawne, że tu taka dyskusja (nagle!) się rozwinęła- ciągle pilnujesz, żeby zawetować każde dobre słowo o tej firmie.
To jest chore, że nadal do tego wracasz - prowadzisz jakąś osobistą vendettę, tylko czy ona coś Ci da?
Stoisz na małej górze i cały czas patrzysz wstecz kopiąc i zsypując kamienie na drogę którą szedłeś tak aby nikt już nie próbował tamtędy iść- przestać patrzeć za siebie i idź dalej, zejdź z tej góry drugą stroną i ZACZNIJ ŻYĆ.
Zostałeś zwolniony pogódź się z tym i- zacznij żyć.
Pracujesz tam i tak bardzo Ci to nie odpowiada- zwolnij się i- zacznij żyć.
Tylko głupiec stoi w miejscu bądź się cofa, zamiast iść dalej.
1
niepolecam 6665 2013-12-18 19:04:22
Nigdzie nie napisałem że zostałem zwolniony czy sam się zwolniłem... Napisałem swoją opinię o tej firmie na portalu, który do tego służy. Co do pytania osoby która chce się zatrudnić to nie ma niczego takiego jak nadgodziny, jedna marna stawka przez cały czas i jedna przerwa 15 min nawet jakbyś pracował 15h. pozdrawiam
1
xxxx 2014-01-08 20:58:19
Ponoć otwierają nową hale czyli patrz magazyn tylko nie wiem gdzie pewnie gdzies na terenie krk lub okolic. Co do ludzi którzy tam pracują, no różni są i nie ma się co dziwić, bo co tu dużo mówić. Treaz zatrudnili troche osób z INTER KADRA a nie wiem na jak długo, moze dlatego ze maja akcje od 7-24 stycznia - o 30% taniej ksiązki, więc potrzeba im ludzi bo mają stos zamówień. Ale na jak długo ta INTER KADRA będzie tego nie wiadomo.
uuuuu 2014-01-18 11:09:31
Jeśli kuż ktoś z was tam trafi do pracy to pamiętajcie jedno, licza sie tam znajomości, moje rady dla was > nie ufaj nikomu, nic nie mów, radź sobie sam, jesli jakś osoba podbije i zapyta o to czy pomóc szukac mów że dopiero zaczołeś szukać lub mów że nie potrzebujesz pomocy. Panuje tam atmosfera wzajemnej nie ufności, niby wszyscy się uśmiechają ale jednak są to fałszywe uśmiechy. I( usunięte przez administratora ) Jednym słowem nie polecam tej pracy! nawet jeśli jesteś tam po znajomości i to zalezy jeszcze z kim po znajomości!
4
wiosna 2014-03-26 16:11:20
Witam,

polecam pracę w Bonito. Jasne zasady współpracy, umowa, pensja zawsze na czas. Dobra atmosfera, ludzie przyjaźni. Firma jest rozwojowa co dobrze wróży również pracownikom :)
WUWU 2014-04-07 12:02:33
zgadzam sie z 90% opini
mica 2014-04-26 12:03:11
Witam mam pytanie czy w Bonito zatrudniają tylko studentów/uczniów?
1
koti 2014-05-06 19:23:59
(usunięte przez administratora)nie ma co liczyc na zrozumienie czy chocby podstawowa kulture osobista osob zarzadzajachych. panuje tam chaos i calkowity brak jakiejkolwiek organizacji pracy na czym cierpia pracownicy. (usunięte przez administratora)
1
krk 2014-05-16 18:16:45
firma ta od 10 lat zwalnia i przyjmuje na okrągło osoby, często ogłasza się na gumtre,(usunięte przez administratora)
1
Guesss-whooo 2014-05-19 13:01:02
A czy ktoś się orientuje na jakiej ulicy w Warszawie jest ten cały magazyn? I jak można się tam zgłosić do pracy? Bo na stronie internetowej bonito.pl nic nie znalazłam o ofertach pracy.
mck 2014-05-28 19:30:00
praca jest do bani sama w sobie ale mozna ja przetrwać dzieki ludziom którzy są naprawde ok.
Rocky 2014-06-10 12:12:50
Praca przyjemna. Warunki w nowym magazynie rewelacyjne (szanie, natryski, kuchnie). Obecna stawka to 8-9 zł/h za prace na magazynie.
marcin 2014-06-19 17:21:01
co z tego ze warunki rewelacyjne jak kaza ci zapieprzac 12 h i masz tylko 15 min przerwy , a jak pojdziesz chocby wypic szklanke wody to afera ze sie opierdzielasz i ci " nie zależy"
Innuendi 2014-09-02 00:58:30
ty nawiedzony, poetą nie zostaniesz, takie kity to możesz sadzić w ogródku, pracowałem w podobnej firmie, takie same działania, gnojenie pracowników, ale to nic, razem ze mną odeszło kilka osób, reszta tchórzy została, niestety ci co zostali nie mieli zielonego pojęcia co robić, więc na kolanach prosili byśmy wrócili, mam kontakt ze wszystkimi, nikt dziś nie narzeka, że odszedł, jeden gość miał pierwszy raz urlop w czasie wakacji od 6 lat, z takimi zasranymi firmami się nie współpracuje, tylko młodych rolujecie, klientów też, zasrana firma, z daleka od was, więc nie ściemniaj i spadaj
1
Aaa 2014-12-10 19:42:22
czy w tym roku dadzą bony na święta? Ktoś wie?
1
Primek 2014-12-17 08:20:30
slyszalem ze w wakacje i grudniu mozna wyciagnac ponad 2000 na reke, jest to prawda?
Konkol 2014-12-17 15:46:07
To prawda, obecnie pracuję i jestem mega zadowolony. Jest duzo pracy ale i mozna duzo zarobic jak sie chce. To moja 4 firma w ktorej pracuje i jaknarazie najlepsza.
zarobki 2014-12-19 22:15:25
Witam

Ile można zarobić w magazynie albo punkcie odbioru ?
Radzik 2014-12-21 09:09:12
1500-2000
tratata 2014-12-23 22:26:54
W punkcie odbioru górna granica to 1600, nie ma więcej podwyżek bez względu na staż, czy wyniki.
4
mowie jak jest 2015-01-28 21:02:47
Powiem coś o Magazynie w Krakowie. Wyzysk i złodziejstwo. Oczywiście że można zarobić 2000 tyś ale musisz po 12h dziennie pracować i jeszcze burczą jak nie chcesz w weekend przyjść do pracy. Na stałe pracują tam jedynie osoby które są nieporadne życiowo czyli nieudacznicy. Właściciel nawet dzień dobry ci nie powie. Jeśli jesteś nowy to kup szefowi bilet do Tel-Avivu albo zarecytuj Talmud, na pewno wtedy będziesz lepiej traktowany.
5
Opinia 2015-02-20 21:45:21
FANTASTYCZNA KSIĘGARNIA.!!! Zakupy na tej stronie to czysta przyjemność. Wybór książek ogromny, realizacja oraz wysyłka zamówienia w okresie przedświątecznym była expresowa. Oceniam na szóstkę z plusem. Dziękuję
3
sali 2015-05-25 16:44:00
Powiem coś o magazynie w Krakowie. Jesli się jest stałym pracowinikiem to w sumie nie jest najgorzej ale jak się jest z agencji to się jest popychadłem,
wolter 2015-08-14 12:18:49
Witam mam pytanie właśnie w sprawie pracy w Krakowie Modlniczce w bonito, ile na rękę można zarobić jako pakowacz i w jakich godzinach się pracuje? Dodam że jest to praca przez agencję.
1
bil 2015-11-16 13:42:04
Pracowałem w Bonito na magazynie w Modlniczce,byłem zatrudniony przez agencję.Traktowali mnie tam jak złodzieja i popychadło.Jeśli już tam się zatrudnisz notuj sobie wszystkie przepracowane godziny,mnie co druga wypłata oszukiwali tak na 30 40zł.
1
Gnz 2015-11-19 15:44:54
Nie polecam, na 2 zamówienia w każdym dostałem po jednej używanej (niezafoliowanej) książce. Są tańsze i lepsze księgarnie, wystarczy poszukać.
3
boern 2015-12-13 15:09:59
popychadłem??? prosta robota, albo się podoba albo nie, robisz swoje,
BBBBBBB 2015-12-13 18:41:45
Ja również pracowałem przez Agencję pracy.Tak to jest prosta praca, tylko nie rozumiem jednego jeśli ktoś dobrze pracuje i chce pracować to kierownictwo mu na to nie pozwala.Po 4 lub 6 godzinach idzie się do domu.A w ogłoszeniu było napisane ze praca po 8 godzin.Poza tym jest się wyśmiewanym i żle traktowanym.
siju 2016-08-30 22:17:57
Miło przeczytać opinię napisaną przez zadowolonego z pracy i zarobków koordynatora. Nie zapominaj jednak, że oprócz was są jeszcze zwykli pracownicy, mający inny obraz otaczającej ich, szarej rzeczywistosci (w tej firmie). P.S. Na hali (nie w biurach) nie ma pracownika (poza koordynatorami) którzy zarabiają więcej niż 1700zl na rękę.
1
bida 2016-08-30 22:33:30
Zwykły pracownik magazynu (czyli taki bez możliwości awansu - jakieś 90% pracowników) zarobki na rękę na poziomie 1500zł, gdy wyprosisz 1600zł. Maksymalnie 1700zł mają "zasłużeni" (czyli staż min. 2 lata i/lub "układy i układziki" z kierownictwem). Koordynatorzy zarobki od 1700-2000zł (powyżej 2000zł "zasłużeni").
2
nickname 2016-08-31 17:29:15
Pracowałem w tej firmie sporo czasu. Trudno oczekiwać wyższych zarobków na najniższych szeregowych stanowiskach, gdzie nie wymaga się posiadania określonego wykształcenia czy uprawnień. Również kompletowane/pakowane są książki - towar lekki, w magazynie temperatura nie wynosi tyle ile na hali z mrożonkami, nie przepakowuje się kontenerów asortymentu. Na stanowiskach biurowych oczekuje się jedynie chęci do pracy, gdyż w 95% obowiązki są proste i powtarzalne. Niezadowolonym, oczekującym wyższego wynagrodzenia polecam podnieść swoje kwalifikacje i/lub zdobyć unikalny zawód.
Takitam 2016-09-05 21:45:22
Mnie zastanawia jak to jest że słynna Agatka jak jest kierownik to zapie.prza równo ale w momencie kiedy idzie kierownik do domu to jej praca ogranicza się do siedzenia przed kompem drukowania list i dyrygowaniem innym tak jak i jej przyjaciółka gabryska i jak to jest ze premie dostaje za nic nie robienie, a pracownik który przez całe 8 godzin zapie.prza nie zostanie nawet doceniony słowami a już nie wspomne o premi. W tej firmie trzeba mieć plecy i tyle tak to jesteś zwykłym szarakiem do pomiatania. A kordynatorzy to debile po zawodowce i robią karierę bo przyszli z obi z wózków widlowych hahahahaha
7
Tratata 2016-09-13 23:02:00
Wynagrodzenie to 1500 netto.
Tratata 2016-09-17 11:51:55
Jeśli masz tzw plecy, kablujesz i liżesz tyłek przełożonym to premie masz, ale jak jesteś zwykłym szarakiem to 1500 i nic więcej.i ta kwota dynamicznie nie rośnie
2
Tratata 2016-09-17 17:13:40
Tak kwota netto. I wypłata nie rośnie wraz ze stażem pracy... niestety
Twist 2016-09-29 14:40:05
Ja mam takie pytanie do tych co dłużej pracują/pracowali: Czy na święta są bony podarunkowe???
Twist 2016-09-29 19:43:19
Spoko, tylko się pytam. Z reguły w dużych firmach na święta jakiś socjal jest.
Twist 2016-09-30 08:44:16
Pracowałem już w kilku firmach. Zawsze na święta bożego narodzenia był bon min. kilkaset zł. Znajomi którzy w różnych firmach pracują, mniejszych, większych, lepszych, gorszych zawsze na święta coś dostają czy to w postaci bona, czy to w postaci koperty. Oczywiście mówię o świętach w grudniu bo na wielkanocne to już nie zawsze.
nick 2016-10-11 17:14:12
socjal jest taki ze dostaniesz od wlascicieli zyczenia i paczke produktow z makro bo jeden z nich ma tam kontakty i pewnie dostaja to po rabacie
n 2016-10-11 17:21:06
te dziewczyny kolego pracują tam dluzej niz niejeden koordynator kierownik i cala reszta i powiem ci ze nie zarabiaja wiele wiecej od ludzi ktorych przyjmuja teraz do pracy , nie wszystko jest takim jakie sie wydaje.
3
inn 2016-10-12 09:37:54
nie warto. pensja stoi w miejscu nawet jesli byś pracował kilka lat.
socjal na świeta? ktos juz wyzej napisał o paczce z makro czyli m.in. wino, czekolada, herbata ot takie frykasy, a firma chwali sie na stronie przychodami 150mln zł rocznie.
nie polecam
4
wisla 2016-10-12 14:24:14
Do pracy w magazynie ciagle szukaja murzynow, wiec mozna sie zglaszac, bo wiecej jest kierownikow i koordynatorow niz pracownikow
4
Duster 2016-10-16 20:28:22
Nie polecam. Zarobki 1500 netto. Podwyżka ? 100 zł jeśli się upomnisz i angażujesz w prace. nie wazne czy jestes w biurze na pakowalni czy przyjeciu. traktują cie jak smiecia. osoby ktore sie staraja i nie robia niczego na pokaz przy kierowniku tylko naprawde solidnie pracuja nic z tego nie maja. maja tylko ci którzy podlizuja sie i latają wokół niego.
4
Cham 2016-10-16 23:18:19
Przynajmniej raz na rok wpeirdolisz coś co nie jest z Biedry.
4
Takitam 2016-10-20 14:19:38
Ale atmosfera raczej mało komu odpowiada...
6
PatrzącObiektywnie 2016-11-09 04:04:43
Co za dziecinada... obrażanie się nawzajem potem bronienie swoich tyłków podszywając się pod kogoś innego. Ludzie te komentarze pokazują właśnie wasz poziom inteligencji i dziwić się potem ze zarabracie tyle a nie więcej. Firma się rozwija dajcie im czas a napewno w przyszłości sumienni pracownicy będą mieli podnoszoną stawkę to nie jest tak ze jedna osoba was tylko ocenia i kogo lubi da więcej. Wgl pisanie na tym forum jakichkolwiek nazwisk jest żenujące. Do roboty się weźcie lepiej a nie zamiast tego forum przegladać i komentować do siebie nawzajem kto co napisał o kim . Pozdro :)
3
Zostaw swoją opinię o Bonito.pl Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bonito.pl Sp. z o.o.