brak logo

Pro-cars

Tychy

Opinie o Pro-cars

gosciu 2016-06-28 15:37:02
teraz tacy ludzie przychodzą do roboty,że po czterech przepracowanych dniach już biorą urlop na żądanie.......żenada i brak słów do takich"pracowników".......od razu do zwolnienia takiego...
2
miś 2016-06-29 21:26:37
W firmie Procars nie ma miejsca dla obiboków i leserów. Ci którzy tu pracują naprawdę muszą się ciężko natyrać włącznie z wszystkimi sobotami żeby w miarę przyzwoicie zarobić. Od początku roku są przyjęcia do firmy i ile ludzi wytrzymuje ten reżim? Na pięć osób cztery osoby rezygnują po kilku dniach czy tygodniach. Powyżej trzech miesięcy zostaje zaledwie co piąty pracownik. A i tak większość z nich szuka nowej pracy i nie ma zamiaru robić w Procarsie zbyt długo. Taka prawda, kolorowo tu nie ma. Firma powinna sobie szanować tych pracowników których ma, bo i ci już powoli zaczynają rozglądać się za nową robotą. Każdy z obecnych pracowników ( no powiedzmy 90% ) pracuje rzetelnie i ciężko, ale ile można pracować przez sześć dni w tygodniu? Gdzie czas dla rodziny? MAMY JUŻ DOŚĆ SOBOTNICH NOCEK ! Czy naprawdę domagając się jednej wolnej soboty w miesiącu wymagamy aż tak wiele? STOP NOCKOM W SOBOTY ! Gdzie jest wymagany w Kodeksie Pracy gwarantowany 35-godzinny odpoczynek raz w tygodniu? STOP ŁAMANIU PRAWA PRACY !
2
Antyradio 2016-06-29 21:59:04
Faktycznie kolorowo to tu nie jest, ciężka praca, ale pieniądz też niezły. Gorzej z tym co nam zafundowali ostatnio czyli podgląd pracy Pierdoły - jak można tak na widoku nic nie robić i siedzieć w klimatyzowanym pomieszczeniu, podczas gdy na hali do 50 stopni dobija. Grzesiu.K - może się zamienimy?
5
kran 2016-07-03 11:08:46
trzeba się było uczyć to byś się zamienił
Gaweł 2016-07-03 22:43:26
Wszyscy narzekacie a co do czego przychodzi siedzicie cicho jak myszki pod miotłą teraz zmieniają nam majstra też nic nie powiecie będzie teraz tylko gorzej dobre się skończyło
Zmeczony 2016-07-04 14:02:03
Uczyc ale wiemy co robic...(prosze nieusuwac lody to nic zlego)
5
Pracownik 2 2016-07-09 14:50:30
Popieram jak się nie chce robić to wypad robić za 1800 mało macie na koncie 10-tego cieszcie się bo w niektórych zakładach trzeba sie prosic o kase
1
pracownik 2016-07-10 13:22:30
tak jest,brawo!!!dobrze napisane-wypier....lać robić za 1800 to skończycie biadolić i narzekać!!!mało zarabiacie?narzekają i jęczą tylko tacy co im sie nie chce robić,i co by się nie zrobiło to takim nierobom zawsze będzie zle!!!!!a jak wam sie nie chce przychodzić w soboty to idzcie pracować do banku albo gdzieś do biura-praca od poniedziałku do piątku i tyle!!!!!!!! i skończcie narzekać bo jesteście żałośni i miękkim hu...em robieni!!!!
buhaha 2016-07-10 16:49:09
Sie usmialem, co za kretyn, lecz sie i idz do prezesa ze bedziesz za darmo robil, gdyby wszyscy mieli takie myslenie jak ty to byla by bialorus,zreszta i tak jest.Jestes zalosnym prostakiem co sloma z butow wystaje, pewnie 5 lat podstawowki skonczone,zalosny prostak.A co do miekkiego h...to ty z resztek zrobiony buhaha.
7
Andrzej 2016-07-12 10:24:06
Popieram zdecydowanie gosci Pracownik i Pracownik2........firma powinna sie w koncu wziąść za lewusow i nierobów....zwolnijcie sie natychmiast jak wam nie pasuje robota!!!!!i idzcie pracowac za najniższą krajową!!!!dostaniecie na reke 1400 zloty to pogadamy wtedy!!!!jestescie żałosni ze non stop narzekacie!!!!!!jak wam nie odpowiada to WON stąd!!!
1
stolec_ki 2016-07-14 19:38:06
mam wrażenie panowie, że pracownik, pracownik2 i Andrzej to jedna i ta sama osoba, nawet słowa i zwroty te same, zauważcie :-) Gościu, nie kompromituj się i nie zaczynaj tworzyć klubu wzajemnej -osobistej adoracji
Andrzej 2016-07-14 21:32:58
Kompromitujesz sie Ty i twoi koledzy.....osób ktorym sie chce pracować jest znacznie wiecej niz takich jak wy.......wiec zamknij dziób i weź(cie) sie do roboty!!!panowie pracownik i pracownik2-popieram was obiema rekoma!!!!
pracownik2 2016-07-15 17:20:55
no brawo...ktoś mądry usunął chamski i prymitywny komentarz jakiegoś "pracownika" używającego pseudonimu BUHAHA.....tego typu wypociny powinny być z mostu usuwane!!!to pewnie jakis cwaniaczek napisał tak infantylny komentarz......prawda o Naszym zakładzie jest zupełnie inna co potwierdzą rzetelni i uczciwi pracownicy!!!!!kto chce pracować to będzie pracować a nie ciągłe narzekanie na wszystko!!!!!krzykacze-idzcie do innych zakładów tego typu za takie pieniądze jak u Nas......nie znajdziecie takiego!!!dlatego jedna rada-jak wam sie nie chce robić to przynajmniej nie przeszkadzajcie bo tylko tyle potraficie!!!!
DYREKTOREK 2016-07-17 06:55:51
praca? umiesz ja wykonywac? narzekasz? moze nie doswiadczyles nigdy pracy?byles w armii?wiesz wiec jak sobie radzic! pracujesz w procarsie? ja tez! to taki maly poligon jesli masz jaja i dajesz rade jestes prawdziwym twardzielem? masz konto? do 10masz minimum 3tysie! nawet 4!kwartalna premia! jest! wysluga lat? - jest!jakis socjal? jest! umisz pracowac? szanuj te prace! i walcz o swoje UCZCIWY ZAWSZE WYGRYWA!!!!
1
Loki 2016-07-18 12:44:50
Siemano właśnie mam się dostać pod pro cara. Powiedzcie mi gdzie sie pchać na tlocznie czy spawalnie? I na ktora zmiane? Jeszcze pytanie jakie zarobki sa bez nadgodzin. Bo poki co komentarze sa wyzej zenujace. Nic szczegolnego z nich nie mozna wywnioskowac. Pozdrawiam
Sumienny 2016-07-18 13:54:21
Napewno ciężej jest na tłocznii ale spokojnie mozna dac radę.....co do zarobków to zależy czy bedziesz wyrabiać normy-jesli tak to około 2500 na rękę spokojnie wyciagniesz....i nie słuchaj takich durnych opini że jest tak źle i niedobrze bo to są zwyczajne bzdury i brednie......jest może ciężka robota ale mozna bardzo dobrze zarobić.....ważne żeby się od razu nie zrazić i nie słuchać "cwaniaków"co mają dwie lewe rączki do roboty.....
kicikicimial 2016-07-19 09:27:16
nie ma spawalni jest zgrzewalnia.Nie masz chyba wiekszego wyboru i nigdzie sie nie wepchasz,sami Cie wepchaja na ubój.A tam lohohohoho czlowieku dom wariatow,ale hajs sie zgadza
Robol 2016-07-19 13:28:42
Prawda jest taka że jest bardzo ciężko i wielu chętnych do pracy rezygnuje po kilku dniach i nie ma co się dziwić bo "starzy" nie dają rady a co dopiero nowi. Normy z kosmosu ustalane przez największych lewusow na zasadzie-np. 3000 tys/8h bo tyle trzeba. A normy nie zrobisz to ci pensję obcinaja. I nie ważne że maszyna się zepsuła czy narzędzie uszkodzone, nie ma normy-nie ma kasy. Jednym słowem wyzysk ludzi. BHP w tym zakładzie to jak Bóg ponoć jest ale nikt nie widział ... kasa w miarę ale czy warto za 200 zł więcej niż gdzie indziej ryzykować utrate zdrowia ???
1
andrzej 2016-07-19 14:31:47
z wiekszością tej opinii sie zgodzic nie można!!!napewno nie jest tak że jak nie zrobi sie normy przez np.awarie maszyny to jest mniej zapłacone!!!!wtedy idziesz do majstra i jesli pracowałes sumiennie to będziesz miał wyrównane....to po pierwsze.po drugie-napewno nie 200 złotych więcej niz w innych firmach!!!z premiami kwartalnymi(których w innych firmach nie zobaczysz)wypłaty grubo przekraczają 4 tysiące więc skoncz opowiadać brednie!!!jeśli ktoś uczciwie pracuje to zarabia dobrze,premie ma też największe(450 złotych),więc nie mów bzdur o słabych zarobkach!!!!więc kasa nie jest w miarę ok tylko jest bardzo ok!!!starzy pracownicy spokojnie zdecydowaną większośc norm spokojnie wyrabiają,a że jesli przyjdzie ktoś nowy,kto nie jest nauczony roboty to już jest inna sprawa że sobie nie poradzi!!!!!oto cała prawda a nie jakieś bzdury i wypociny!!!
1
prawda 2016-07-20 21:14:06
Andrzej, Pracownik 1, Pracownik 2, Sumienny to jedna i ta sama osoba pewnie jakaś pierdoła z biura :) bo żaden fizyczny z procarsu tak nigdy nie napisze.
4
Karkoszkin 2016-07-21 00:35:36
Też tak sądzę że to jedna i ta sama osoba która ma za zadanie tuszowac prawdę. Napewno jakiś "ambitny" nie z produkcji który zrobił kariere donoszac na kolegów albo lizal D............PE przełożonym. Jedno z zdanie-gdyby to była dobra firma i praca to nikt nie dawał by ogłoszeń na olx o przyjęciach i tam szukał pracowników a niestety pro cars dawno ma opinie ubojni bazujacej na wyzysku ludzi jak najtańszym kosztem żeby więcej zostalo do kieszeni. Odradzam komu kolwiek kto się wacha
3
mlody 2016-07-21 00:53:42
A jak jest z wózkowymi? Rozumiem, ze tam normy nie ma to jaka stawke maja ?
Andrzej 2016-07-21 01:47:05
Wyzysku?????wyzysk to jest w innych firmach gdzie zarobisz najniższą krajową!!!!!moze trzeba sie narobic ale kasa jaest dobra!!!!a że ogloszenie jest na olx-co w tym dziwnego?nic!!!i nasz zaklad nie ma zadnej opinii ubojni,no chyba ze ty jestes wieprzem i czujesz sie jak w ubojnii to wtedy zwracam honor.....dla tych co się wahają-robota nie jest zła,kasa tez jest bardzo dobra więc nawet sie nie zastanawiaj tylko przychodz.i nie sluchaj bzdur ani bajek na temat naszej firmy
1
zdzis 2016-07-22 10:36:11
PRZYJMĘ Ukrainca praca lekka,łatwa i przyjemna
anonim 2016-07-26 18:03:59
Witam mam przyjechac na rozmowe do tego zakładu chciałbym zapytac jakie sa zarobki na zgrzewalni bez nadgodzin i z nadgodzinami jak z normami i ogolnie atmosfera w pracy .Jeszcze jedno pytanie jakie tam sa prasy na tłoczni i czy tam przyjmuja bez doswiadczenia ?
anonim 2016-07-26 18:11:30
W pro cars przyjmuja na zgrzewalnie pod posrednika(jak tak to jaki to posrednik) czy odrazu pod zakład umowa?
Niy mom juz siły zaro padna ale jak są nadgodziny 2016-07-28 01:48:49
nie polecam nikomu nawet największemu wrogowi. Trzeba mieć jaja aby wytrzymać w tym zakładzie. Ludzie pozwalniali się z innych zakładów aby przyjść do pro-carsu i mówią że to był największy błąd jaki popełnili. Tylko coś znajdą i uciekają. 40-50% detali są normy nie do wyrobienia a jeszcze idą w górę. Starzy pracownicy siedzą tylko z powodu pieniędzy. Panie pierdoło (grzegorz k.) człowieku pozorancie który udaje że myśli a tylko pozoruje pracę pokaż pan jak pan pracuje i według czego pan ustala normy??? Przypuszczam że tak
1 zabieg 3000szt
2 zabiegi 2500 szt
3 zabiegi 1800 szt
4 zabiegi 1500 szt
Nie interesuje go pomiar technologia, trudność detalu przerwa śniadaniowa etykiety, sprzątanie stanowiska, oleje itp. Czasem jest tak że pracownik wykonuje 4 inne detale na zmianę i sytuacja się powtarza. Nie interesuje nikogo że jedna prasa pracuje szybciej inna wolniej

I to jest pana praca ?? Nie ma pan zielonego pojęcie o pracy i o tym jak powinno się wykonywać pracę. Nawet pan nie wie co gdzie i jak a udaje pan mądrego. Każdy pracownik ma pana za .... na tym zakładzie, dodatkowo jest pan osobą która nie ponosi żadnej odpowiedzialności . Piszę to tutaj bo jakbym to powiedział na terenie zakładu to układy w firmie by od razu się mnie pozbyły. Zakład gdzie 30 % góry to układy i rodzinka. Myślę że daje zakładowi 3 lata i pewne osoby go doprowadzą do samozniszczenia własnie takie jak pan. 70 % załogi pracuje jak roboty nie patrząc na nic ,a jak ktoś zwróci uwagę że babole puszcza to pracownik odpowiada nie mam czasu na patrzenie bo "norma wysoka" . Liderzy mają "sudoku" jak rozdzielić ludzi aby pracownicy co poniektórzy nie narobili strat i braków, starają się im przydzielić tych bardziej kumatych a już nie mówmy o detalach do klienta. Rekrutacja masakra ludzie po zawodówkach piekarze albo malarze nie nauczeni pracy bez przerw co 30 minut nie gadajmy już o tym aby wysilić umysł aby przeczytać technologie co jak i gdzie i popatrzeć na detal. Jestem zdziwiony że tak mało reklamacji aż przychodzi. Firma próbuje ludziom zawiązać pętle wokół szyi aby ludzie pracowali ponad siły. Gwarantuje że ta pętla prędzej czy później i wróci do firmy tym postępowaniem. "Sposób w jaki traktujemy ludzi kiedyś do nas wraca"
12
miś 2016-07-28 13:16:47
W końcu zostały zlikwidowane nocki w soboty. Jest to ruch w dobrym kierunku ze strony firmy. Mam nadzieję, że niewolnictwo już się skończyło i sobotnie nocki nigdy nie wrócą.
janek 2016-07-29 02:43:41
a ja mam nadzieję że soboty nocki wrócą......oby jak najszybciej
1
Janek 2016-07-29 09:38:05
Absolutnie nie można sie zgodzić z ani jednym slowem które napisałeś!!!wcale nie jest tak zle jak wynika z twoich wypocin.....nie chcesz pracowac to sie zwolnij-nikt za tobą płakać nie będzie!!!
1
Robtnik 2016-07-29 20:59:04
Ty tak sam od siebie??? Czy masz za to extra płacone ? Bo bronisz tego syfu jak oka...musisz jednak wiedzieć że sa jeszcze normalni ludzie a nie konie którzy mają dom rodzinę przyjaciół i nade wszystko "zycie" poza praca a nie świat zamnkniety w ścianach pro carsu jak to jest u ciebie. Pro cars jest twoja religią to się sam do niej módl i nie opowiadaj bzdur jak tu jest pięknie. A zmiana nicku pracowniku nic nie da. Wbrew pozorom mu jesteśmy inteligentni czego nie można powiedzieć o tobie KONIU !!!!!!!!!!!!!!!!
janek 2016-07-29 23:15:17
no ty raczej inteligencją nie grzeszysz sądząc po poziomie twoich wypocin.......dlaczego do hu.a pana ci co tak narzekają nie potrafią odpowiedzieć na proste pytanie?a brzmi ono tak-czemu sie do tej pory nie zwolniliście???????jeśli twoja "inteligencja" ci na to pozwala to racz odpowiedzieć na to pytanie.......
1
Janek 2016-07-30 00:05:25
A syf to może masz w domu jak tak jęczysz....nikt cie gosciu do tego jak ty to mówisz"syfu"na siłę nie ciągnie!!!ulżyj sobie i innym i zwolnij sie natychmiast.....gwarantuje ze za takimi jak ty nilt płakał nie będzie
1
Boniek 2016-07-30 21:26:57
wszystkim normalnym życzę udanego urlopu i nabrania sił.powrót będzie bolesny.
3
Janek 2016-07-31 15:06:07
Powrót będzie bolesny ale tylko dla nieudaczników.....milego urlopu życzę wszystkim uczciwie pracującym
1
Nie znam się na robocie 2016-08-01 02:51:12
co drugi komentarz prawdopodobnie pisze jakiś pierdoła. Panie pierdoła pokaż pan jak pan wykonuje nowe normy a i ja je będę wykonywać jak i pan da radę. Co do zwolnień najlepiej jakby pan się zwolnił ale kto by pana zatrudnił . Wielki pozorant znający się na swojej pracy buehehe
4
jasiu 2016-08-03 13:10:15
na pewno nie pisze tego pierdoła...i napewno nie jeden gościu to pisze.....zapewniam......i pisze samą prawde a twoje i twoich kolegów wypociny są h..a warte i zupełnie wyssane z palca.....tak więc skończcie jęczeć i wezcie się do roboty!!!a jak wam nie pasuje to wy...lać stąd!!!drzwi otwarte macie
1
buhaha 2016-08-04 12:01:41
A kto bedzie robic?Ty sam wszystko opinkolisz?Watpie wiec zamknij dziubek.
7
Miś 2016-08-23 09:13:09
Pro cars zaczyna zatrudniać Ukraińców, bo Polacy już się przekonali że w tej firmie trzeba ciężko tyrać kosztem życia prywatnego i nie ma chętnych do pracy w tej firmie. Czy z tych Ukraińców będzie pożytek? Wątpię. Firmy które zatrudniają Ukraińców schodzą na psy. Czy tak będzie w tym przypadku? Czas pokaże.
5
die Tech 2016-09-23 01:45:23
No i co że teraz trochę więcej zarobisz zobaczymy za dziesięć lat jak będziesz wyglądać, no i może już nie dasz rady w pro cars robić norm które teraz pewnie frajerze windujesz do góry, to wiesz co się stanie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cie i w takim stanie co najwyżej będziesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na bramie
17
buhaha 2016-09-28 01:08:52
BRAWO TY!!!!!!
6
łozo 2016-09-28 21:48:42
Ty Jasiu nie uważasz że tylko frajer przychodzi się narobić do roboty, ja jestem zdania że trzeba tak robić żeby się nie narobić a zarobić. Ale niestety przez takich nadgorliwców jak ty FRAJERZE normy są większe a pamiętaj nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. Więc jak się mało narobisz w robocie to znajdź sobie zajecie po za nią a nie(usunięte przez administratora) norm bo potem wszyscy przez taką mamej muszą (usunięte przez administratora)
4
wiesiu 2016-10-06 12:40:58
Panie Strzepan wez sie pan ogarnij. Jak to moze czlowiek na kierowniczym stanowisku przez czala zmiane jezdzic elektrycznym autkiem, zachowujac sie jak 6-letnie dziecko. ponadto teksty typu jak nie zrobisz normy to cie zwolnie polegaja pod mobing. Mam nadzieje ze kiedys takie sprawy znajda swoj final w sadzie bo tego juz za wiele. Nudzi sie w firmie moze by tak przy prasie stanol? Majster w firmie powinien pomagac wspierac pracownikow pochwalic a w rzeczywistosci jest calkowicie odwrotnie, caly czas zastraszanie obserwowanie ludzi za okien pojemnikow itp. Moze prezes zrobi kiedys porządki z tymi nierobami w czystych pedalskich ubrankach. Bo tym co jest potrzebne do produkcji problemami zwiazanymi z produkcja to sie nikt nie zajmie ani nie spyta pracownika
10
ws 2016-10-16 12:16:32
ws ty masz nasrane w tym łbie jeśli myślisz że panują dobre warunki między pracownikami
1
łozo 2016-10-17 00:45:12
Strzepan ty mamejo ciekawe jak ci sie te elektryczne autko zdupi co zrobisz, bo moim zdaniem co najwyżej każdemu ze świniarni po kakaowym lodzie hahaha
5
haidi 2016-10-18 15:48:44
kakaowy lod bardzo dobre brawo
1
łozo 2016-10-20 00:58:23
Ty beza a co żeś naklupoł tyla bajtli że ci z 500+ stwierdzili że za dużo by ich wyszło i zbankrutował by samorząd. Że tak ci zależy na socjalu ? Zadzwoń do Strzepana weźmie cię na przejażdżkę swoim elektrycznym autkiem jak się postarasz to może powitamy cię na świniarni
4
kakaowy lód 2016-10-20 11:57:46
Nie mogę się doczekać ciebie Strzepanie :p
5
Strzepan 2016-10-25 14:59:57
Za te wpisy, wszyscy ze świniarni macie delikatnie mówiąc przechlapane, a co do mojego elektrycznego autka to wydupiać!!!
zainteresowany 2016-11-16 18:38:30
witam a jak logistyka w procars?
Zostaw swoją opinię o Pro-cars - Tychy
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pro-cars