Crido Taxand Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 33 ocen.

Opinie o Crido Taxand Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Crido Taxand Sp. z o.o.

Alicja

@aj a możesz napisać, dlaczego tak uważasz? Każdy pracownik ma inne priorytety, w zatrudnieniu stawia na inne rzeczy. Konkretny opis zarówno minusów, jak i plusów zatrudnienia w Crido Taxand Sp. z o.o. pozwoli na własne przemyślenia każdego - zainteresowanego pracą - forumowicza.

aj

Nie polecam pracy w tym miejscu. Dno totalne.

aplikant

Co sądzicie o praktykach w dziale prawnym tej firmy? Jak wygląda praca? Jakie są zarobki? Atmosfera? Realne możliwości awansu?

Alicja

Wiedzieliście, że firma Crido Taxand Sp. z o.o. otrzymała wiele nagród oraz wyróżnień? Więcej informacji na ten temat możecie przeczytać na stronie internetowej firmy - http://taxand.pl/o-nas/o-crido-taxand/nafrody-i-wyr%C3%B3%C5%BCnienia

@-)

Ta firma to totalne dno - stu partnerów kilku pracowników. Przerost formy nad treścią.... dajcie się dalej robić w bllalona i pracujcue za psie grosze żeby partnerzy spijali śmietankę i się z Was za plecami śmiali, jak to kolejnych apartamentów się dorabiaja, a Wy zapierniczacie 24h jak te durne chomiki w kolowrotkach. Gorzej niż w korpo, bo po korpo chociaż dobra pozycja w CV, a po Crido coś tam zszargane nerwy i zdrowie.

assistant

Na stronie mają ofertę pracy na asystentke. Najbardziej rozsmieszylo mnie: praca w miłym i przyjaznym zespole... No gorszego kłamstwa dawno nie słyszałam. Dobrze, ze już tam mnie nie ma.Prace w Crido uważam za zmarnowany czas w mojej karierze zawodowej.

byla pracownica

Faktycznie nie jest tak jak powinno być. Myślę, ze jedna zmiana jest tam potrzebna. Problem tkwi w jednej osobie, która zarządza zespołem asystentek i administracji, ktorej nikt nie pasuje. Dziewczyny między sobą potrafią się komunikować, wymieniać, zastępować itd.

Alicja

@Była recepcjonistka, dziękuję za Twoją opinię. Długo byłaś zatrudniona w Crido Taxand Sp. z o.o.?

Alicja

@bla.bla, niestety nie wiem jak sytuacja wygląda w tym przypadku. Występują naprawdę różne powody.

Była recepcjonistka
@Alicja 02.03.2017 11:26
@bla.bla, niestety nie wiem jak sytuacja wygląda w tym przypadku. Występują naprawdę różne powody.

Te różne powody to po pierwsze śmieszne wynagrodzenie nieadekwatne do zakresu zadań jakie zrzuca się na recepcję. Po drugie beznadziejne zarządzanie - szefowa recepcji i asystentek do wymiany. Kobieta, która ma zerową empatię i nic poza czubkiem swojego nosa nie widzi. Gdyby zajęła się rzeczywiście swoim zespołem i dawała im pełne wsparcie, to nie musiałaby szukać teraz recepcjonistki czy asystentek (tak - asystentki też zmieniają się tam średnio co miesiąc i tych ze stażem ponad rok to nie ma chyba obecnie ani jednej). Każda mądra osoba ucieka stamtąd jak tylko zorientuje się co to za bagno. Nie wspomnę o tym jak co poniektore szychy firmowe traktują dziewczyny - zero szacunku i podziękowania za ogrom pracy, która wykonują i bez nich na pewno nie poradziliby sobie w codziennej pracy. Reasumując jak ktoś szuka pracy na chwilę i ma mocne nerwy to może aplikować, ale na dłuższą mete praca w tej firmie nawet osoby odporne może doprowadzić do skraju wytrzymałości.

Alicja

@bla.bla, może po prostu nie udało się znaleźć dotychczas odpowiedniej osoby na to stanowisko?

bla.bla
@Alicja 02.03.2017 10:13
@bla.bla, może po prostu nie udało się znaleźć dotychczas odpowiedniej osoby na to stanowisko?

od ponad roku cyklicznie pojawiają się ogłoszenia na portalach, czy to oznacza że nie udalo się odnaleźć osoby czy może to że nikt tam na dłuższą mete nie chce pracować lub tam nie wytrzymuje

Alicja

Właśnie pojawiła się nowa oferta pracy - stanowisko Recepcjonistka/ Recepcjonista! ;)

bla.bla
@Alicja 01.03.2017 15:11
Właśnie pojawiła się nowa oferta pracy - stanowisko Recepcjonistka/ Recepcjonista! ;)

Już nie pierwszy i zapewne nie ostatni raz

Była asystentka

Hahaha dobre! Nie wybielicie tu Szanownej Pani Office Manager. Już tyle schrzanila, tyle fajnych i pracowitych dziewczyn nie potrafiła zatrzymać w firmie, a stawiała na niczego warte osoby swojego pokroju, które i tak potem robiły jej piękny czarny PR za plecami. Zmiany na stanowiskach adystenckich, recepcji co tydzień świadczą tylko o jej pełnym profesjonalizmie w zarządzaniu zespołem. Życzę powodzenia wszystkim obecnym i przyszłym osobom w jej zespole. Całe szczęście mnie już ten bajzel nie dotyczy.

abc

a ja też byłam i było bardzo ok nawet dzwonili już do mnie chociaż nie dostałam się do drugiego etapu :(

B.

Nie polecam Crido Taxand zwłaszcza pracy w administracji. Wyzysk i zero poszanowania. Jeśli Crido byłoby przyjaznym miejscem pracy, to nie byłoby takiej rotacji. A szczególnie praca na recepcji to już poniżej godności - glodowa pensja i wszyscy myślą, ze mogą pomiatac dziewczynami. Kiedyś odbije się to im czkawką, bo recepcją to serce firmy i recepcjonistki wszystko widzą i wiele wiedzą... tyle w temacie :)

XYZ

Prawda w oczy kole, to kasuja... Nawet obronczyni ucisnionych się znalazla i wybiela teraz ciężko pracująca Panią Office Manager. Gdyby tak ciężko pracowała i byla pro asystencka to może jej zespół nie z mienialby się co miesiąc. Statystyki akurat nie kłamią.

Gość
@XYZ 30.10.2016 19:21
Prawda w oczy kole, to kasuja... Nawet obronczyni ucisnionych się znalazla i wybiela teraz ciężko pracująca Panią Office Manag...

Bylam na rozmowie rekrutacyjnej w której uczestniczyła Pani Office Manager. Jej zachowanie oceniam jako delikatnie mówiąc żenujące. Pani uczestniczyła w tej rozmowie nie mam pojęcia w jakim charakterze. Spotkanie prowadziła osoba HR, natomiast Pani Office manager ani razu nie podniosła wzroku znad telefonu i w czasie spotkania odpisywała na maile. Pełny profesjonalizm Mega

hmmm

Niestety poznikaly niektore komentarze kolegow i kolzanekz ktorzy pracuja lub pracowali w tej firmie.To bardzo ciekawe... Każdy ma przecież prawo do wyrażania swoich opinii.

25102016

Czytam te opinie i chyba mówimy o pracach w dwóch różnych firmach. Mam porównanie pomiędzy pracą w administracji w jednej firmie, a pracą w Crido Taxand. Ludzie chyba nigdy nie pracowali w "toksycznych" warunkach. Ja rozumiem, że teraz każda osoba po studiach przychodzi i są to tak zwane "bomisie" czyli" bo mi się należy" wysokie wynagrodzenie, awans z miesiąca na miesiąc i inne ciekawe dodatki. Ja jestem nauczona, że na uznanie i dobre zdanie o sobie muszę sobie sama zapracować. Jeśli chodzi o praktykantów nie raz byłam świadkiem, kiedy tzw mentor podchodził do swojego praktykanta i mu coś zlecał, wszystko zawsze obywało się na poziomie i z pełną kulturą. Kiedy było trzeba ponaglić robili to, ale za dobrą pracę chwalili i dziękowali. Odnośnie office manager, jest to osoba, która ma na swoich barkach całe biuro, zarząd i pracowników. Oczywiście wiedziała czego się podejmuje, ale moim zdaniem mając na głowie wszystkich pracowników, którzy potrafią przyjść z zapytaniem o największą głupotę wykazuje się cierpliwością i odpowie na pytanie choćby to najgłupsze. Jest nastawiona pro- asystentki i moim zdaniem robi całkiem niezłą robotę żeby każda miała odpowiednie narzędzia do pracy i atmosferę. Nadgodziny- serio nigdy wcześniej nikt z Was nie siedział po godzinach w pracy, tylko w Crido Wam się to zdarzyło ? Nie wierzę. Tu przynajmniej są płatne , nie siedzisz za "frajer" . Demonizowanie tej firmy naprawdę wchodzi na poziom absurdu, a wieszanie psów na poszczególnych osobach w firmie moim zdaniem jest poniżej pasa, to że nie ułożyła się współpraca nie oznacza, że możemy bezkarnie kogoś obrażać i posądzać o nie wiadomo jakie rzeczy. Nie będę wychwalała firmy i pisała nieprawdę. Opisałam to co widziałam i czego byłam świadkiem Pamiętajmy, że jesteśmy w pracy i nikt nas nie będzie po niczym głaskał ! Bądźmy trochę bardziej obiektywni.

anonim

(usunięte przez administratora)

fakt2

A to mało ci informacji w powyższych komentarzach? Poczytaj a będziesz wiedzieć co jest nie tak

fakt

Niestety ja również zgodzę się z negatywnymi opiniami dotyczącymi tej firmy. Chociaż byłem praktykantem. , widziałem zdecydowanie za dużo.Niezdrowe relacje tam panują. Zwlaszcza w administracji to w ogóle coś dziwnego się dzieje.

fakt

Niestety ja również zgodzę się z negatywnymi opiniami dotyczącymi tej firmy. Chociaż byłem praktykantem. , widziałem zdecydowanie za dużo.Niezdrowe relacje tam panują. Zwlaszcza w administracji to w ogóle coś dziwnego się dzieje.

anonim

(usunięte przez administratora)

KK

Umowa o pracę, multisport, pakiet medyczny to teraz standard wszędzie, żaden szczególny wyróżnik. Miejsce gdzie jest miła atmosfera, życzliwi ludzie to skarb, bo praca to drugi dom. Crido z pewnością drugim domem nie nazwiesz. Jeśli lubisz wszechobecna obłudę, to na pewno zaklimatyzujesz się w Crido. Moze jako specjalista ds. Marketingu popracujesz nad ich PRem, przyda sie swieze spojrzenie, bo nie jestem jedyna ktora z Crido odeszla i poczta pantoflowa od bylych pravownikow to dobrego slowa o nich nie uslyszysz. Powodzenia :)

anonim

(usunięte przez administratora)

KK

Hej wiem :) zależy od poziomu stanowiska i zaczyna sie od 3-4 tysi w górę, tylko co z tego jak orka na ugorze. Jak chcecie tyrać to lepiej zainteresować się bardziej znana firma, to chociaż dobry wpis w życiorysie będzie, bo Crido to mało kto kojarzy. Z mojej perspektywy szkoda czasu na taką firmę, gdzie nie szanuje się pracowników.

Pam

Pracowałam w Crido i to najgorszy etap w mojej karierze. Większej obłudy i przedmiotowego traktowania pracownika nigdy dotąd nie spotkałam. Niby wspaniała praca w młodym zespole, a tak na prawdę to by oczy wydlubali, a szefowie flaki wypruli i wszystkie siły wyssali. Zero szacunku tylko zapierdzielasz jak głupi a góra śmietankę śpija i premie sobie nalicza.

@student

@Gonzo napisałem faktycznie jak było i tyle bo po to jest forum (ale widzę że tu się jakieś gry między trolami i nie trolami toczą). i rozumiem, że to źle, że było w mojej ocenie ok. Ciekawe gdzie w konsultingu nie ma nadgodzin czy rotacji??? bo ja na sghu mam kilku znajomych co w '4' mają praktyki i siedzą ile się da, jak się chcą utrzymać (bo praca jest dla najepszych) i kopiują tony dokumentów i bynajmniej nikt się nad nikim nie użala, jak ktoś wypada z obiegu. ode mnie tyle bo nie chce tutaj być o coś posądzany. sami się wymieniajcie opiniami/ antyopiniami. nara

Kris

Zależy kto pyta, bo gdyby to byli rzeczywiście potencjalni pracownicy, to spoko, a te pytania o wynagrodzenie zadają sobie sami, bo chyba myślą że dzięki temu odwróca uwagę od faktycznego stanu rzeczy. Czyli tego, że nie warto u nich pracować :) ja nie polecam. Kasa może i ok, ale wszystko pozostałe słabiutko. (usunięte przez administratora)

Ja

Ale farsa! Ostatnie oferty rok temu aktywne - to już gorzej argumentu zbić nie mogliście. Kompromitujecie się na całej linii. Na stronie jest teraz chociażby 5 ofert, jeszcze niedawno tak pisaliscie, że praktykant od zaraz potrzebny. Ja pracowałem tam kilka miesięcy o w tym czasie kilkanaście ciast pożegnalnychyba zjadłem, wiec nie zamydlicie oczu, że nie ma rotacji. Sama recepcja co miesiąc się zmieniają laski, nie zdążył człowiek się przyzwyczaić, a już kolejna nowa twarz. Nie wiem czy dziewczyny same odchodzą czy są zwalnianie, ale to chyba o czymś świadczy.

KK

Crido Trole atakują i sami sobie komentarze wypisują :) płyta się wam zacięla na tej wypłacie? Przynudzacie. I tak nie zmieńcie faktu, że macie ciągła rotację, bo nie dbacie o dobrych pracowników, terminowa wypłata to nie wszystko.

Ja

@olnik i tak wiemy, że jesteś Crido Trolem, nie wysilaj się już :) o rachunki się nie martw, bo widocznie dobrze cie opłacają jak w weekend tu siedzisz :)

Gonzo

Hehe ale jaja - sami sobie komentarze piszecie Myślicie, że ktoś się nabierze? Tak was zabolał ten komentarz z niekompetentna prowadząca testy, że teraz prostujecie jaka ona fajna. No fajna, sama pewnie tu teraz o sobie pisze... A poza tym na praktykach młody zespół, to jest w każdej firmie i kasę tez wypłacają na czas. Liczy się też poszanowanie pracownika i fajna atmosfera, jak juz się tak licytujemy co znajomi, którzy u was mieli okazję pracować mówili, to ja słyszałem same kiepskie opinie. Rotacja, chaos w administracji, masa nadgodzin, a jak nie zostajesz po godzinach to patrzą na ciebie jak na dziwaka. Ludzie nie tylko praca żyją. Musicie się liczyć z tym, że dopóki będziecie tak traktować pracowników, to dobrze się o was mówić nie będzie. I pisanie sobie pochlebnych komentarzy nic tu nie da, bo byli pracownicy, których tak traktowaliscie dalej będą prawdę mówic.

@student

generalnie tak. Byłem w kilku miejscach i testy shl są praktycznie wszedzie. Dziewczyna która te testy robiła spoko. Tutaj na rozmowie był ten excel i to tez w sumie ok, bo taki zespół i tego tam oczekują. Co fajne to rozmowę miałem od razu z osobami z tego zespołu analiz także bardzo merytoryczna rozmowa i na temat. No i firma ogólnie robi dobre wrażenie bo i ta znajoma mi trochę opowiedziała i na stronie widać że się udzielają.

@student

ostatnio aplikowałem do zespołu analiz finansowych na praktyki i proces rekrutacyjny raczej standardowy bo testy shl a wyniki dostalem mailem nast dnia. Bylem na rozmowie i tutaj dodatkowo test z excela no i być moze za trudny jak na studenta ale tez daje info na co zwrócić uwage i czego trzeba sie uczyć . Ale znajoma jest tam w podatkach na praktykach i zadowolona bo wczesniej ją zapytalem. Mówi ze młody zespol i dużo sie uczy praca jak wszędzie jest jej sporo ale jak sie chce to młodzi zostają od razu po praktykach na stale także spoko. Ci co im sie nie chce to albo sami odchodzą bo za ciężko w konsutlingu albo nie maja przedluzanych praktyk. Kasa w terminie wyplacana za kazdą godizine i to w sumie wazne bo zdarza sie ze firmy ucinają i oszukuja a u nich ponoć wszystko na czas i dobrze policzone. Testy mam jeszcze ważne take będę probowal

Niki

Rotacja jest ogromna. W administracji to już zupełna porażka. Stwarzają pozory o fajnej atmosferze, a później by Cię w łyżce wody utopili jak coś jest nie po ich myśli. Pracowników traktuje sie jak maszynki do robienia pieniedzy i tyle. Ludzie siedza od 7 do 2 w nocy. Powodzenia w Crido :)

Patryk

Byłem na tych śmiesznych testach na praktykanta. Jeśli te testy są dla nich wyznacznikiem kogo przyjmą, a kogo nie to szkoda czasu. Same testy nie są miarodajne i większość firm zaprzestać ich stosowania. Uczestniczyłem w kilku rekrutacja na praktyki i ta firma jest daleko za murzyni ze swoimi metodami rekrutacji.

Ja

Ble ble ble co za bełkot! Już nie macie co wymyślać? Twardziel jesteście, nie do zdarcia... Podobno :)

Ja

Oj chyba muszą terminowo wypłacać skoro siedzi tu ich dobrze opłacony trol i po godzinach pilnuje co się dzieje na profilu Crido. Za nadgodziny i zadawanie pytan jak ta zdarta plyta tez mu pewnie płacą. Dobrze, że ten profil nie jest tak popularny jak ich oferty pracy, bo wiele osób miałoby z tego niezłe zbity! Yo!

anonim

(usunięte przez administratora)

Ja

A ci dalej swoje... nie nudzi się to wam?? Jak dla mnie, to raczej z tym prestiżem jest się co zastanawiać... (usunięte przez administratora)

Obserwator

Czy Wy sami ze sobą tutaj piszecie?! Bo ja już nie ogarniam kto tu jest kto :O

Ja

Wszędzie można zdobyć jakąś praktykę , tylko trzeba sobie zadać pytanie czy będziesz ona wartosciowa. Jeśli ktoś ma ambicje aby robić coś więcej niż kserowanie dokumentów, bycie goncem na posyłki i wklepywanie danych do komputera to nie polecam Crido Taxand.(usunięte przez administratora)

Ja

Serio? Już przestańcie się kompromitowac tymi komentarzami o zarobkach, praktykach i cudownej atmosferze. Ja mogę odpowiedzieć - za praktyki płacą marny hajs, odwala się brudna robotę za konsultantów i zero szacunku dla człowieka. To już lepiej wystartować do wielkiej czwórki, bo choć też nie będzie łatwo, to przynajmniej lepsza kasa i coś znaczącego w CV, bo po praktykach w Crido później będą was pytać - Crido, a co to ??

Były stażysta
@Ja 03.08.2016 18:15
Serio? Już przestańcie się kompromitowac tymi komentarzami o zarobkach, praktykach i cudownej atmosferze. Ja mogę odpowiedzieć...

Można wiele Crido zarzucić, na co wskazują komentarze na tym forum, ale jednego odmówić im nie można - w dziale doradztwa podatkowego pracują kompetentni ludzie, od których można się wiele nauczyć. Wbrew pozorom czy negatywnym opiniom, nie ma potem problemu ze znalezieniem pracy, również w Big4.

Praktykantaka
@Ja 03.08.2016 18:15
Serio? Już przestańcie się kompromitowac tymi komentarzami o zarobkach, praktykach i cudownej atmosferze. Ja mogę odpowiedzieć...

Może i nie jest dobrze znana, ale jako praktykantka muszę przyznać, że atmosfera jest naprawdę w porządku. Widać, że pracy mają sporo, ale nie sądzę żeby tyle, co w Wielkiej Czwórce. A jeśli chodzi o pensje, to mam stawke godzinową z kilka złotych niższą niż w Wielkiej 4. Godziny dostosowuje, jak mi odpowiada i naprawdę widać, że chcą mnie tu czegoś nauczyć, żebym została. Choć, oczywiście, nie jest to jakoś wybitnie ciekawa praca. I ciekawa jestem, o kogo chodzi z rekrutacją, bo dziewczyna, która mi dawała testy była bardzo sympatyczna, ludzie na rozmowie podobnie. Może po prostu ją wymienili?

Kat

Długo jeszcze będziecie tak sami ze sobą pisać i robić "sztuczne" zainteresowanie firmą?

HaSan

Wasz główny dział to chyba Dział Zarządzania tanią siłą roboczą w postaci praktykantów :) ale sie tu promujecie... ile jeszcze będziecie sami siebie o te praktyki pytać?

Ja

Nie ma rotacji? To dobry żart. Skoro recepcjonistki, wizytówka firmy zmieniają się co dwa miesiące, to z innymi pracownikami chyba jest podobnie ...

Praktykant

Aplikowałem do tej firmy i muszę powiedzieć, że proces rekrutacji to jakaś abstrakcja. Firma która zatrudnia raptem sto pare osób przeprowadza testy coś w rodzaju jak wielka czwórka. Do tego testy po angielsku prowadziła zarozumiała i mało kompetentna osoba, która nie potrafiła odpowiedzieć na proste pytania. Na odpowiedź, że jednak mnie nie chcą czekałem dużo za długo, jakby nie można było od razu podziękować i oszczędzić czasu. Samo pierwsze wrażenie też pozostawia wiele do życzenia, na recepcji panował ogólny chaos i choć na zewnątrz były tropikalne temperatury, to nawet nie zaproponowano mi wody. Skoro tak wygląda pierwsze wrażenie, to nie chcę nawet myśleć jak się tam pracuje. P.S. O dziwo rekrutację do 2 firm z czwórki przeszedłem pomyślnie, ale jestem za słaby na Crido Taxand, ciekawe :)

:)))))
@Praktykant 29.07.2016 12:35
Aplikowałem do tej firmy i muszę powiedzieć, że proces rekrutacji to jakaś abstrakcja. Firma która zatrudnia raptem sto pare os...

Może ten tropikalny upał Cię osłabił :)))))))))))

Praktykant
@:))))) 04.08.2016 09:44
Może ten tropikalny upał Cię osłabił :)))))))))))

Tropikalny upał nie osłabić mnie.

admin

Pracujesz w firmie Crido Taxand Sp. z o.o.? Chcesz coś w niej zmienić? Zachęcamy do dodania komentarzy.

Zostaw opinię o Crido Taxand Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Crido Taxand Sp. z o.o.