logo IMPEL

IMPEL

Gdańsk

Opinie o IMPEL

hilman 2012-06-08 12:01
Zapytajcie co sie stalo z [usunięte przez moderatora] kierowniczka Impela?
1
ona 2012-07-17 11:59
no wlasnie gdzie jest pani [usunięte przez moderatora] kto na to odpowie
1
ogr 2012-08-01 14:13
Wywalili ją, chciała za dobrze dla uck.
1
Memory 2015-06-19 17:49
Nie polecam- zgodzę się z opinią xoxox z 09.05.2015r. wiele osób nie wytrzymuje psychicznie tej pracy, tym bardziej w biurze po godzinach i to niepłatnych, to jest Zakład Pracy Chronionej, więc firma zatrudniając os. niepełnosprawne w tak ogromnej ilości ma mega dofinansowanie, na dodatek ma miesięczną pulę pieniędzy przeznaczoną dla nich np. leki, szkolenia, kursy, szkoły, sanatoria. Tylko to jest zatajane żeby nikt nie korzystał z tego. Wam się to należy- nie ma że boli! Dodatkowo osoby sprzątające nie mają zazwyczaj szkoleń BHP, szkoleń stanowisk owych to już chyba w ogóle, odzieży roboczej często, osoby niepełn. pracują po 12 godz.- gdzie grafiki mają układane zupełnie inaczej. Często byłam świadkiem, gdzie Brygadzista wypisał/a Wniosek Urlopowy za pracownika, później ów pracownik przychodzi- a tu nie ma urlopu....dodatkowo pełen wyzysk! Traktują ludzi jak przedmiot, który można przerzucać ze Spółki do Spółki /umowa zlecenie/. Często giną Rachunki do wypłaty ze zlecenia /ludzi na górze to nie obchodzi/ a człowiek musi jakoś żyć. Osoby pracujące na szpitalach głównie nie mają często ważnych badań lekarskich jak również sanitarno- epidemiologicznych. Gdy przychodzi kontrola- wszystko jest pięknie i jest zatajane. Często też słyszałam, że na Szpitalach w tym UCK Gdańsk- każą się pracownikom chować podczas Kontroli Sanepidu- ponieważ nie mają odzieży roboczej i nie powinni być dopuszczeni do pracy. Wszystko jest zatajane , a ludzie wykorzystywani! Ta firma w 2014 r., znalazła się na 2 miejscy jako najgorszy pracodawca roku / a przed nią tylko Tesco było/. Ludzie walczcie o swoje prawa i pilnujcie swoich urlopów! /pozdrawiam- były pracownik biura w Gdyni Redłowie/
5
Arek 2015-06-22 19:58
Porażka nic nie robisz tylko wklejasz gdzie się da ten sam tekst, nie poparty rzeczywistością. Szkoda nawet ten wpis komentować.
Memory 2015-06-25 14:02
Pracowałeś w biurze? Wklejam żeby ludzi ostrzec, firma tak się na nich wybiła więc wklejam. poparty rzeczywistością i ogromną karą z PIP i IP.
3
Leon 2015-06-28 21:34
Zawsze ktoś coś słyszał czy mówił, zupełnie jak głuchy telefon niestety prawda wtedy nijak się ma do rzeczywistości.
jan 2015-11-27 15:42
Ktoś coś słyszał? Ja tam pracowałem i mogę coś powiedzieć. Nigdy się nie spóźniali z kasą, z przełożonym zawsze można się było dogadać, a przy okolicznościówkach zawsze jakaś premia wpadała. Mam wrażenie, że piszemy o różnych firmach.
1
magda 2016-05-22 14:56
impel we wroclawiu z tego co się da zaobserowac rosnie w sile
anita 2016-05-29 15:51
impel to nietylko ochrona, duzo tam pracy administracyjnej, sama pracuje w kadrach i naprawde duzo sie dzieje
iza 2016-05-30 12:15
to fakt, maja duzo działów, zwlaszcza we wroclawiu, gdzie jest ich glowna siedziba, firma badzo sie rozrasta i rozwija
maniek 2016-06-03 05:26
i zalezy na stalej pracy, czy tutaj taka znajde?
agata 2016-06-10 05:40
pewnie, jak sie tylko sprawdzisz, to oni chetnie biora osoby na stale, u nas pracuja ludzie po kilka lat
karolina 2016-06-17 05:34
tezmi sie wydaje ze to zalezy od tego czy ktos ma predysspozycje do danej pracy czy nie, atomiare szybko widac
2
magda 2016-06-24 05:34
u mnie kilka osobo pojawilo sie takich,ktorzy przychodzili do pracy po to zeby sie poobijac, jednak nasz kierownik szybko to zauwazyl i dobrze, trzeba przyznac ze sprawiedliwie sie tutaj pracuje
oli 2016-07-02 08:50
wiesz najlepiej isc na rozmowe i sie osobiescie przekonac jak jest, zawsze mozna probowac zarobki negocjowa, tak jak w kazdej firmie pytaja ile sie chce zarabiac przeciez
nina 2016-07-05 12:26
z tego co slyszalam umowy maja tutaj normalne o prace i atmosfera tez spoko, kolezanka pracuje chyba juz ze 3 lata i jest bardzo zadowolona
mateusz 2016-07-16 02:04
na pewno, przedstawiciele handlowi zawsze niezle zarabiaja, praca latwa nie jest, ale warta poswiecenia
malwina 2016-07-19 16:03
ja bym w biurze nie wytrzymala, zawsze mialam prace mobilna i niektorzy na prace przedstawiciela handlowego narzekają, a dla mnie to idealny wybor
anita 2016-07-24 07:29
ja sie tez zastanawiam nad taka praca, a przyjmuje ludzi bez doswiadczenia?
wiktor 2016-07-28 17:00
swietnie, daja mozliwosc ludziom, ktorzy gdzies nauczyc sie musza, popieram
wiktor 2016-07-28 17:00
swietnie, daja mozliwosc ludziom, ktorzy gdzies nauczyc sie musza, popieram
marika 2016-07-31 15:55
umowy o prace sa,jest ciekawie, czasami stresujaco, ale ogolnie fajna atmosfera panuje
ach 2016-07-31 16:21
No to skoro jest zapewniona odpowiednia atmosfera, to nie jest tak źle, bo kazdy dba o pozytywne relacje między pracownikami. Nie ukrywam, że chętnie mógłbym się załapać, zwłaszcza, że dbają o stabilne zatrudnienie.
Wroc 2016-11-10 07:15
Ńie polecam,
Niska jakość procesu rekrutacyjnego, brak informacji zwrotnej.
Skoro tak i poziom reprezentują na wejściu, nie mam pytań o dalsze etapy
2
Napalm 2017-01-10 11:57
Pomyśl zanim coś powiesz złego. Ludzie IMPEL chwalą.
Weronika 2017-02-28 10:08
Jak najlepiej przygotować się do rozmowy kwalifikacyjnej do IMPEL? Macie jakieś rady? :)
Oliwka 2017-03-02 18:38
Rozmowa kwalifikacyjna generalnie jak w każdej firmie. Pytania różne, o doświadczenie, jak się widzisz za parę lat....Najważniejsze moim zdaniem nie stresować się, ludzie z Impel są naprawdę profesjonalni, nie ma się czego bać. Ja pracę tu bardzo sobie chwalę, ludzie fajni, możliwość rozwoju, dobre pieniądze...
zosia 2017-03-02 19:27
Ile ludzi tyle opinii, zawsze z pracodawcą jest zgrzyt jak nie wywiązujemy się z zaakceptowanym zakresem obowiązków. To działa tak najpierw euforia z roboty potem wąty i fochy.Szkoda, więcej pokory.
hiacynt 2017-03-03 18:23
Indywidualne przypadki zwolnień zdarzają się wszędzie , nie ma co robić problemu. Saldo Impela jest na plus.
Benia 2017-03-04 22:04
moja rozmowa byla taka sama jak wszedzie nie ma co specjalnie sie stresowac. mi trafila sie bardzo mila rekruterka, spokojna rozmowa w milej atmosferze. fajna firma, mozna sie rozwiajac i przeskakiwac na wyzsze stanowiska wraz ze zdobywanym doswiadczeniem
Weronika 2017-03-06 08:56
Bardzo dobrze czytać takie opinie! Również uważam, że najważniejsze jest to, żeby się nie denerwować. Jeżeli ktoś jeszcze ma wątpliwości - zapraszam na naszego bloga, z którego dowiecie się jak najlepiej wypaść na rozmowie kwalifikacyjnej http://www.praca.blog.gowork.pl/rozmowa-kwalifikacyjna-czego-unikac/
3
hanna 2017-03-08 19:12
Dywagacje o "usunięciu" kogoś z Impela pozamerytoryczne. W pracy liczą się wyniki a nie intencje i miazmaty.
Weronika 2017-03-09 08:43
Wiedzieliście, że 10 stycznia we Wrocławiu odbyła się konferencja dla branży HR zorganizowana przez Impel Business Solutions? W wydarzeniu wzięło udział ponad 250 uczestników! Ktoś z Was uczestniczył?
rękojeść 2017-03-09 10:40
Kto wypisuje te opinie? Bo na pewno nie pracownicy a tzw. "słupy"... Zatrudnij się a przekonasz sam!
3
Weronika 2017-03-09 10:56
@rękojeść proszę, rozwiń swoją wypowiedź. Co sądzisz o IMPEL?
1
Edyta 2017-03-11 18:33
ile osob tyle opini jak zawsze i wszedzie... ja pracuje u nich juz od kilku lat i nie zamierzam zmieniac. pewna praca i placa to dla mnie, przy malych dzieciach bardzo wazna sprawa
iwo 2017-03-11 21:45
Opinie zawsze podzielone. Dostałem pracę 3 lata temu i długo się przyglądam branży, miałem parę pomysłów i część nawet została wzięta pod uwagę. Faktem jest że firma ma wypracowaną koncepcję co też jest siłą Impela
Weronika 2017-03-14 10:30
Dziękuję za Wasze opinie. A co podoba Wam się w firmie najbardziej?
amelia 2017-03-19 11:54
mi się chyba najbardziej podoba to, że w impelu łatwo o możliwość awansu - to działa bardzo motywująco + wypłaty są zawsze na czas, co jest super
madzia 2017-03-19 12:27
fajne jest to, że mimo przeprowadzki do innego miasta nie stracilam pracy, tylko przenieśli mnie do innego miasta :)
Weronika 2017-03-20 09:27
@amelia, @madzia cieszę się! To się ceni, a możliwość awansu to rzeczywiście często kluczowy aspekt dla większości pracowników.
anetka 2017-03-25 17:49
nie rozumiem tylu negatywnych komentarzy, pracuję w impelu juz dobre pare lat i ani ja ani moje koleżanki nie narzekamy, wiadomo - może i nie jest to praca marzeń, ale byłyśmy świadome na co się piszemy
anetka 2017-03-25 17:50
nie rozumiem tylu negatywnych komentarzy, pracuję w impelu juz dobre pare lat i ani ja ani moje koleżanki nie narzekamy, wiadomo - może i nie jest to praca marzeń, ale byłyśmy świadome na co się piszemy
Weronika 2017-03-27 09:57
@anetka, a co najbardziej cenisz sobie w pracy?
anetka 2017-03-31 12:23
@Weronika chyba szacunek jakim darzy się pracownika, poza tym nie spotkałam się z sytuacją kiedy ktoś miałby mnie oszukać np. w kwestii wypłaty. Mam świadomość, że jest to na tyle duża firma, że nie muszę obawiać się nagłego stracenia pracy
Weronika 2017-03-31 12:46
@anetka, dobrze to słyszeć. A na jakim stanowisku jesteś zatrudniona?
Zostaw swoją opinię o IMPEL - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IMPEL