logo Internet Mall Polska Sp. z o.o.

Internet Mall Polska Sp. z o.o.

Długołęka

Opinie o Internet Mall Polska Sp. z o.o.

brunet 2013-01-24 21:09
Czy ktoś mógłby się podzielić opinią na temat pracy w tej firmie? Chodzi mi głównie o zarobki i atmosferę.
2
piekar 2013-02-27 20:23
nie polecam, szefu nie zna sie na niszym, slaba kasa, o podwyzce mozna pomarzyc, chaos. trzeba sie pilnowac bo niektorzy pisza donosy. ludzie okey
3
Andrzej 2014-07-06 16:31
Pracowałem jako pakowacz miesiąc czasu. Jeśli chcesz się urobić a nie zarobić to praca idealna. Szefostwo nie zorganizowane, jak wyjdziesz na przerwe to liczą Ci czas co do minuty. Dużo do zrobienia, czasami musisz zostawać po pracy i dokańczać...
5
pawi 2014-10-24 13:02
Zastanów się 2 razy czy warto. Zarobki marne, dojazd nie ważnie gdzie byś nie mieszkał fatalny. Jak pojeździsz z Wrocka jak ja samochodem to ledwo na paliwo zarobisz a zapierdziel niemiłosierny. Co do atmosfery - pierwsze 2 tyg może będzie Ciebie towarzystwo bawić ale potem raczej będziesz zażenowany.
2
tre 2014-10-28 17:47
O jakimkolwiek dofinansowaniu do paliwa możesz tylko pomarzyć. No chyba, że jesteś dyrektorem ;) Firma jest fatalnie zarządzana, od maja atmosfera pracy jest coraz gorsza, coraz więcej osób się zwalnia, prawie każdy szuka innej pracy. Jeśli nie jesteś zmuszony to nie idź do tej firmy. Szkoda czasu i nerwów.
3
karniak 2014-11-09 19:34
trele morele! atmosfera jest zaj***sta! młody zespół, z każdym można się dogadać, wszyscy wyluzowani. Czy jest ciężko? no w sumie jak się zatrudniasz to chyba masz świadomość że trzeba pracować a nie siedzieć i dłubać w nosie? zarobki do najwyższych nie należą to fakt, ale co miesiąc są premie za wyniki, najlepszych też doceniają (pracownik miesiąca)
1
mark 2014-11-13 13:43
Widzę, że kierownictwo namawia pracowników już nie tylko do pisania pozytywnych komentarzy na Ceneo ale też na Goworku ;)

Wyluzowani?? Jakoś jak się rozglądam wokół siebie to widzę samych spiętych i zestresowanych ludzi. Premii za wyniki też dawno nikt tu nie widział...

pozdrowienia dla karniaka ;)
2
szyderca 2014-12-01 16:17
Jeśli kogoś interesuje praca w firmie Internet Mall Polska Sp. z o.o. to polecam zobaczyć nową ofertę pracy. Uważam że bardzo ciekawa sprawa. Internet Mall Polska Sp. z o.o. Internet Mall Polska Sp. z o. o. jest częścią grupy Netretail Holding działającej n...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5694498?keywords=&region=
bylypracownik 2014-12-16 21:09
Praca pakowacza polega następująco:
- pozycja stojąca min 8 godzin dziennie (jak się nie wyrobicie to dłużej - ważne żeby wszystko wyjechało)
- stoisz sobie przy stole masz czarną folie do pakowania ew. jakieś stare porozwalane kartony i tak pakujesz cały dzień, fajnie jak trafi Ci sie coś małego ale gorzej jak masz sam karmy dla psow i kotow po 30 kg i tak pakujesz w ta folie owiejasz zeby spakowac jedna karme trzeba ją ok 10 razy podrzucic na stole.
Pracowałem na różnych magazynach jednak takiego zapier.... jak tam nigdy nie doświadczyłem.
Z tego co pamiętam atmosfera była ok - nie wiem jak teraz jest (podobno dużo osób przyjeli)
Ja bylem dodatkowo wózkowym to miałem razem z premią ok 1800zł na rękę (juz po okresie probnym na umowe o prace).
Zapieprz przeokrutny
5
byłypracownik 2015-01-17 14:47
najlepiej będzie jak spróbujesz, na pewno praca lżejsza i mniej wymagająca niż w Amazonie :)
pozdrawiam
1
NNNNNN 2015-01-20 12:17
Witam a jakieś informacje na temat stanowiska pracownik punktu odbioru.
NNNNNN 2015-01-23 15:42
Witam interesuje mnie praca w firmie Mall na stanowisku pracownik punktu odbioru
proszę o jakiekolwiek informacje związane z tym stanowiskiem.
Pozdrawiam
... 2015-01-27 15:16
Praca W Mallu- wysokie stanowiska dostają osoby, które wchodzą w d***, bez odpowiedniego wykształcenia zajmują kierownicze stanowiska,nie znają zasad relacji jakie mają być miedzy ludźmi, którzy pracują ze sobą, podnoszą głos firma nie szanuje dobrych pracowników z wykształceniem znających się na zarządzaniu, marketingu, mających smykałkę do sprzedaży. Wiem co piszę bo znam osoby, które tam pracowały...Traktują takich ludzi jak dojną krowę, która ma pracować za grosze za marną kasę z uśmiechem na twarzy. Odbierają premię za byle co i masz pracować za grosze wydając kasę na dojazdy do pracy . Szczerze nie polecam chyba ,że ktoś chce być marionetką wyciśniętą jak cytryna do samego końca...
6
byłypracownik 2015-01-27 19:59
Niestety muszę się zgodzić z powyższą opinią w całej rozciągłości. Miałem okazję pracować tam bardzo długo. Dopóki szefem był Czech, wszystko było w porządku. Kiedy do stanowisk dorwały się, przepraszam za wyrażenie "polaczki", to zaczęło się kolesiostwo, wyciskanie z ludzi ile się da, a przy okazji windowanie planów tak żeby przypadkiem nikt nie był w stanie wyrobić premii. Najgorsze jest to, że tak jak napisał mój przedmówca, są to osoby, które nie mają kompletnie pojęcia o zarządzaniu ludźmi. Jakby wziąć podręcznik zarządzania i zrobić wszystko dokładnie na odwrót, to wyszłoby zarządzanie w Mallu. Mam tu na myśli szczególnie pana Country Managera, który wcześniej nigdy nie pracował w e-commerce, za to pozbywa się po kolei wartościowych pracowników, o ile sami wcześniej się nie zwolnią. A to w jaki sposób traktuje się tam ludzi (opierdzielanie za byle co przy współpracownikach - w tym przoduje pani segment manager non-electro, zmiana decyzji co pół godziny,odbieranie premii z byle powodu, brak konsekwencji w decyzjach i groźby wyrzucenia z pracy)przechodzi ludzkie pojęcie. W tej branży naprawdę jest trochę pracy i doświadczony pracownik sobie poradzi - jestem tego pewien. A tym, którzy są tak zdesperowani, że muszą tam pracować naprawdę szczerze współczuję.
9
... 2015-01-27 20:05
Jeśli nie masz noża na gardle to nie pakuj się w tą firmę. Chyba, że mieszkasz w Długołęce i nie będziesz wydawać 1/4 wypłaty na dojazdy.
5
NNNNNN 2015-03-12 09:11
Witam.
Czy posiada ktoś wiedzę na temat nowych propozycji pracy w firmie MALL?
Chodzi mi o pakowacza oraz pracownika punktu odbioru w Długołęce jeszcze kilka tygodni temu pojawiały się takie oferty czy ich brak świadczy o tym że nie będą potrzebni pracownicy na to stanowisko ?
Myślę o tym aby osobiście zawieść podanie czy jest taka możliwość?
Mam jeszcze pytanie czy praca na tych stanowiskach jest 2-zmianowa?
Bardzo będę wdzięczna za odpowiedz.
NNNNNN 2015-03-12 09:13
Chodzi mi o pakowacza oraz pracownika punktu odbioru w Długołęce jeszcze kilka tygodni temu pojawiały się takie oferty czy ich brak świadczy o tym że nie będą potrzebni pracownicy na to stanowisko ?
Myślę o tym aby osobiście zawieść podanie czy jest taka możliwość?
Mam jeszcze pytanie czy praca na tych stanowiskach jest 2-zmianowa?
Bardzo będę wdzięczna za odpowiedz.
Aga 2015-04-11 10:05
Na stanowisku Junior Copywriter płacą tylko 1600zl ze statutem studenta na umowie zlecenie.
1
Artur 2015-08-07 11:10
Dzięki za opinie będę tu aplikować, Wcześniej pracowałem w bxm.pl w sklepie internetowym zobaczymy czas na zmiany
kot 2015-10-10 16:31
Pracowałem tam przez jakiś czas i źle się nie pracowało. Praca po 8 godzin, nikt Cię nie zmusza do nadgodzin. Pracowałem przez Agencję, po 3 miesiącach można przejść na umowę o prace. Jest to praca fizyczna. Przez agencję zarobiłem około 1800 zł na rękę. Magazyn mieści się we Wrocławiu na ulicy Kępińskiej wiec dojazd jest bardzo dobry (autobusy, tramwaje blisko jest zajezdnia to wieczorem czy rano jest tego pełno). Zmiany troche pomieszane bo jest ich sporo 1. 6:00-14:00 2. 8:00-16:00 3. 10:00-18:00 4. 14:00-22:00 5. 16:00-24:00 . Ostatnie dwie zmiany tylko w okresie świątecznym. Zamówień jest dużo ale jak ekipa nie jest zgrana to można się nie wyrobić.
haha 2016-01-20 09:28
Serio tutaj takie teksty piszesz? Ludzie pytają o stanowiska magazyniera, pakowacza czy cos ale jasne może by tak na dyrektora handlowego!
były pracownik1 2016-04-12 18:21
Typowa korpo-sieczka. Stres, ucinanie premii, niekompetentne osoby na stanowiskach kierowniczych .
Jeżeli nie znasz języka angielskiego, nie masz pojęcia o działaniu e-commerce, nie skończyłeś/aś studiów, ale potrafisz po prostu bez myślenia wykonywać polecenia i jesteś genialny w podlizywaniu się - masz szansę w tej firmie awansować na stanowisko lidera czy kierownika. Twoja ścieżka kariery będzie wtedy bardzo szybka.
Niestety ludzie którzy mają swoje zdanie i znają się na tym co robią, są zwalniani, bo zagrażają swoim przełożonym którzy nie znają się na niczym :)
Praca na infolinii : korpo, korpo i jeszcze raz korpo. Wyliczają każdą sekundę jak wychodzisz do toalety czy na przerwę. Musisz się tłumaczyć dlaczego byłeś w toalecie o 3 sekundy dłużej. Jest bardzo duża rotacja pracowników, więc ciągle ogrom pracy. Pracujesz po 200 godzin w miesiącu, po czym masz zabieraną premię żeby za dużo nie wpłynęło Ci na konto. Śmieszne zasady premiowania. Szkoda zdrowia..
3
Marcel 2016-04-21 14:15
Ogólnie firma o dużej rotacji - widać to w ofertach o prace.Ciagle nowe twarze na 3 miesiące :) Z grupy z którą pracowałem jakiś czas temu została garstka. O kompetencji kadry kierowniczej nie ma co się wypowiadać ogólnie słabo - dobrzy sami odchodzą a słabi wiedzą że nigdzie nie mają szans wiec się trzymają jak tylko mogą :) Jeśli masz wiedze i siebie szanujesz szkoda twojego czasu bo większe pieniądze i lepszą pracę niż tą w ofercie z pewnością dostaniesz. Ja żałuje że zmarnowałem w mall czas bo poziom był naprawdę słaby
2
elB 2016-08-02 14:32
Pracowałem w magazynie mall.pl i powiem wam, ze jest słabo. Kierownicy nie mają pojęcia o prowadzeniu magazynu i o logistyce. Robią fabryke z ludzi. Przez to atmosfera w załodze stala sie slaba i nikt juz z uśmiechem na twarzy nie przychodzi do pracy, tak jak kiedyś.Stawka dla magazynierow jest niska, żadna konkurencja do innych firm, a chca wycisnąc z ludzi ile tylko sie da a sami pracuja tak, jakby mieli cały czas przerwe. Mialem tego dosyć i już mnie tam nie ma. Ja tam nigdy wiecej nie wróce.
1
były robotnik 2016-08-10 12:23
Dla zainteresowanych:

Copywriterzy - praca polega na klepaniu opisów produktów, żeby sie dostać właściwie wystarczy przyjsc na rozmowe. Zarobki są niskie - ok 2k brutto i możecie liczyć czasem na premie w stylu 100 zł. Czasem będą wymagać od was zostania po godzinach albo w weekendy sczegolnie w okresie listopad - grudzien.

na punktach odbioru kasa była w okolicach 2-2,5 brutto i chyba jakies premie też były

kierownicy sprzedaży/sales managerowie czy jak to tam się zwie - kasa nie jest najgorsza, ale spory procent jest z premii. perspektywy na robienie wyników są takie jak humory kierownictwa - jak jest dobrze to moze zrobicie, jak nie to nie. super wysokie progi do wykonania a potem opierdziel ze sie ich nie zrobilo to wlasciwie norma. ogolnie managerowie są mierni a jeden z nich to już przedmiot legend w branży.

na plus trzeba zaliczyć świetną atmosferę między ludzmi w biurze (w magazynie to nie mam pojęcia)
dany 2016-10-05 07:32
Minęły 3 miesiące i kierownik marketingu dalej nieobsadzony - ktoś wie jakie mogą być warunki i oczekiwania wobec takiej osoby dokładnie? Zastanawiam się nad odpowiedzią na ofertę, ale nie chcę się władować w jakiś syf.
aneta 2016-10-05 08:23
A gdzie widziałeś takie ogłoszenie @dany bo ja szukałem i nic nie mogę znaleźć może to już jest przedawnione bo wątpię żeby kogoś aż tak długo do marketingu szukali
wiki 2016-11-25 13:53
K marketingu juz bylo wielu... wiec możesz bycć koeljnym na 3 miesiące :) . ogólnie syf - nie polecam tej firmy jak masz wiedze szukaj gdzie indziej bo będziesz się tylko irytował . że przełożonym twoim jest ktoś kto nie ma kompletnie żadnej wiedzy
Copywriter 2016-12-08 23:50
Też pracowałem jako copywriter. Miałem takie szczęście, że osoba nade mną - product specialist, czy jakoś tak - była naprawdę zarąbistym współpracownikiem. Pomagał, nie darł mordy, nie był obojętny, bardzo go lubiłem.

Jednakże na tym kończą się pozytywy. Reszta open-space była jakaś taka spięta. Albo przez całą pracę pieprzyli głupoty i śmiali się ze "śmiesznych" obrazków, albo na coś się wkurzali. Ponadto, firma nastawiona na mega zyski, presja bardzo duża, kierownictwo bardzo niekomunikatywne - szczerze, z kierownikiem miałem do czynienia jedynie przy jakiejś spinie z inną osobą.

I tak jak ktoś wspomniał - najlepiej mają osoby, które wchodzą w dupę. Z tym da się daleko zajść, naprawdę. Na szczęście, zwolniłem się szybko, poszedłem do innej pracy, gdzie dostałem x2 tyle wynagrodzenia za podobną pracę (w Mall'u wychodziło niecałe 10zł netto/h).

Generalnie nie życzę źle nikomu, ale wydaje mi się, że ktoś się tutaj naczytał coachingowych książek, bądź marketingu liznął tylko troszkę i próbuje wprowadzić wiele rzeczy, które niestety nie wypalają.

Jedynie nie mam nic do zarzucenia do osób niższego szczebla, bo to naprawdę były fajne osoby!

Przygoda ciekawa, na dwa/trzy miesiące można pójść, zawsze jakieś doświadczenie - później to raczej średnio.

Po co to napisałem? A no po to, że może ta opinia wpłynie na pracodawców i zaczną traktować osoby na niższych stanowiskach również jak ludzi.
Nina 2017-01-12 11:34
Ja chętnie zastąpię Cię w tej firmie, po co masz sie tak poświecać
Marta 2017-02-28 15:29
Ciekaw jesteś jak przebiega proces rekrutacji w Internet Mall Polska Sp. z o.o. ? Wszelkie informacje znajdziesz tutaj: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,671568,wywiad-vt-endler
marc 2017-04-05 13:14
Jestem kupującym
Żenada, arogancja i lekceważenie klienta. Mamią gwarancją terminu lub 50zł a mnie już wyznaczyli trzeci termin co daje ponad 15 dni od wpłaty. Pierwszy kontakt z tym badziewiastym sklepem i ostatni.
1
AMK 2017-04-19 18:31
Świetna firma na pierwszą poważną pracę :)
Nie zgodzę się z przedmówcami wylewającymi jad na menagerów - ciśnienie na wynik to jest część obowiązków zawodowych kadry zarządzającej i trzeba się z tym albo pogodzić albo szukać pracy poza handlem. Atmosfera w biurze super (nie wiem jak w customer care czy na magazynie). Zawsze znajdzie się pomocna dłoń, która odpowie nawet na najbardziej durne pytania. Pracowałam tam bardzo długo i zawirowania na szczycie też przeżyłam :)
Jeśli się angażujesz i pokazujesz, że Ci zależy to spokojnie jesteś w stanie przeskoczyć z copywrittera na stanowisko wyżej (czy przeemigorwać między handlem a marketingiem).
A co do zwiększonej pracy w IV kwartale - cóż w każdej branży sprzedażowej jest nacisk na święta.

Plusy - ludzie, e-commercowa wiedza
Minusy - słabe benefity, ogromna zależność od macierzystej spółki
nick name 2017-04-20 12:09
Praca w magazynie:
Świetna praca. Super atmosfera. Zarobki nie są duże ale też nie minimalne: 1850 na początek, potem 2100 i 2400 + 20% premii + płatne nadgodziny (rozliczane co 3 miesiące) + 300 premii za inwentaryzację (co 3 miesiące). Są też inne premie. Wszystkie stawki brutto. Jest też szeroki socjal i 3 imprezy integracyjne w ciągu roku co (niewątpiwie) dodatkowo motywuje do pracy. Szefostwo kompetentne i można dogadać się w KAŻDEJ kwestii. Potrzebujesz wyjść wcześniej bo musisz coś załatwić? Żaden problem. Zaśpisz do pracy... zdarza się. Odrobisz ten czas innego dnia.
To nie była moja pierwsza praca i nie ostatnia. Nie rozumiem więc na co tam można narzekać. I choć pewnie i mnie się czasem zdarzały jakieś pojedyncze incydenty to w ogólnym zarysie praca jest godna polecenia.
Klaudiusz 2017-04-23 19:10
Szukam pracy i słyszałam o Internet Mall Polska dobre opinie dlatego postanowiłam złożyć cv i czekam na rozmowę. Czytałam te wpisy i jak widzę zdania są czasami skrajnie różne ale to już raczej norma. Podoba mi się sama praca a wtedy pracuję na pełnych obrotach.
mag 2017-05-24 23:06
oj oj, ktorys z kierownikow chyba to musial pisac. nieladnie panowie, nieladnie ;P
Nina 2017-05-25 09:59
@mag Może warto zastanowić się i nad firmą poważnie. Ludzie piszą bardzo wyważone opinie i nie ma w tym wazeliny!
pracownikkk 2017-05-30 00:29
@mag, niekoniecznie ktorys z kierownikow bo napisana jest prawda.
Inna sprawa to ze firma w ogromnej wiekszosci wynosi sie z Polski do Czech i bardziej niz zatrudnienia to do konca lipca szykuja sie zwolnienia. Szkoda ze musimy sie zegnac z mallem, moze kiedys znowu wroci do Polski, na pewno firma, zarobki i armosfera (ktora juz na pewno nie bedzie taka sama) godne polecenia.
tomi 2017-05-31 21:32
no idiota
Nina 2017-06-06 19:40
Internet Mall Polska to bardzo fajna firma i szkoda by było jej.
Zostaw swoją opinię o Internet Mall Polska Sp. z o.o. - Długołęka
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Internet Mall Polska Sp. z o.o.