brak logo

Hurtownia Zoologiczna Rokus

Inowrocław

Opinie o Hurtownia Zoologiczna Rokus

gość 2009-12-06 23:31:07
( usunięte przez administratora )Zatrudnienie na najniższą krajową, wielki bałagan i coraz to nowsze pomysły szefa!! Odradzam pracę!!
3
gość 2010-01-06 20:17:24
To co sie tam dzieje woła o pomste.Najgorsze miejsce z jakim sie spotkałem.Marne pieniądze,bałagan totalny,brak socjalu i szef ktory ma pracownika za nic a i o umowie można zapomnieć.Błagam nie róbcie sobie krzywdy i trzymajcie sie od tego miejsca z daleka!!!!
smerfetka 2010-06-05 11:43:53
Zgadzam się z moimi przedmówcami. Nadmienie tylko, że podobnie sytuacja wygląda w bliźniaczej firmie tego samego właściciela - ( usunięte przez administratora )
Pytajacy 2010-07-08 13:47:51
A skąd wiesz ze to ta sama firma ???
włascicielem wg regonu i nipu są dwie różne osoby !!!
aaaaaaa 2011-02-18 16:35:18
Firma AlleZoo to firma ( usunięte przez administratora ).. Dzięki temu, że założona jest na jego kumpla.... Puszcza on przez neta wielkie partie towaru... Co za tym idzie dystrybutorzy np karmy dla zwierząt tj. nestle, mars dają mu później większe rabaty przy zakupie... Wiadomo, że sklepy internetowe nie dostaną takich rabatów jak hurtownia... To jest jeden wielki wałek tego ( usunięte przez administratora )
biuro 2011-04-09 17:00:18
zgadzam sie ze wszystkimi.firma to kompletne ( usunięte przez administratora )
qwerty 2012-08-09 12:52:48
Zarobki w tej firmie to 3 tysiące w 3 miesiące.Nie polecam.....
BorysDE 2013-02-26 07:02:31
Dziwię się moim przedmówcom.W moim oddziale było inaczej,umowa w granicach dwóch tygodni była podpisana z dniem kiedy przystąpiłem do pracy.Nadgodziny fakt były,ale magazynierzy mieli za nie płacone,lecz drugi fakt to taki że nie było odpowiedniej organizacji pracy,tylko dreptanie z kąta w kąt a po 6 godzinach dopiero szykowanie towaru i załadunek samochodów(to nic dziwnego że góra przestała płacić za nadgodziny).Bo nikt nie płaci za nieudolność pracownika.Powiadacie że samochody przeładowane,to fakt lecz myślę że żaden z Was nie wypuścił by samochodu z 1.5 tony z hurtowni.Dziwi mnie to że kierowcy narzekają na czas pracy (długi),tak jak wpisane nawet 1000 km,a żaden nie wspomniał o oszczędnościach które na pewno pokrywały z nadmiarem nadgodziny.Więc jeśli piszecie takie oskarżenia to zastanówcie się czy faktycznie macie powody do takich słów i wniosków.Poza tym czytajcie co jest zapisane w umowie,tam warunki były podane.Jak tak żle Wam było to było iść do innej pracy,nikt nas tutaj na siłę nie trzymał.Ja jeszcze raz powtarzam - Z pracy w tej hurtowni byłem zadowolony,i mogę ją polecić innym.Tylko trzeba czytać umowę i pracować jak należy a nie udawać że się pracuje.
BorysDE 2013-03-01 21:57:23
Skoro piszesz że taka zła firma,to po co tam tyle razy składałeś papiery.
1
mońka 2014-12-30 19:54:22
Ja też myślę o rokusie jako o moim nowym miejscu roboty, bo uwielbiam zwierzaki, trochę mam ich w domu, z resztą wychowałam się wśród dużej ilości zwierzat stąd też znam się na akcesoriach i karmach tylko własnie kiepsko z tym że nigdzie nie mogę znaleźć żadnych ofert zatrudnienia u nich a szkoda ;//
no nie przesadzajcie ! 2015-01-15 18:25:09
wiecie co - ja bardzo lubie zwierzęta ale nie wiem czy to coś zmienia w podejściu do pracy w HURTOWNI. no coz chyba ze wlasciciele mocno na to stawiaja. tak szczerze to chcialbym sie dowiedziec czego tutaj mozna sie spodziewac po pracy to znaczy ile za prace na magazynie mozna dostac? bo to dla mnie bardzo istotne.
bili 2015-03-16 22:54:58
Rokus jest to hurtownia oferująca szeroki zakres asortymentu dla wszystkich zwierząt domowych. Ciężko znaleźć sklep równie dobrze zaopatrzony co ten. Dlatego myślę , że narzekać można na wiele spraw ale nie na te związane z zaopatrzeniem. Trochę inaczej moim zdaniem ma się sprawa z samym personelem pracującym tutaj :P
1
kakas 2015-03-31 14:00:02
Cóż, czym zajmuje się hurtownia zoologiczna rokus to można już wywnioskować z samej nazwy, to jasne, że mają szeroki zakres asortymentu dla wszystkich zwierząt domowych. Powiedzcie lepiej jak tutaj w ogóle z możliwością podjęcia pracy, bo widze, że wpisy nie pojawiają się zbyt często, to mnie zastanawia, czy oni w ogóle przyjmują nowych?
rokus hokus pokus 2015-08-26 18:06:03
Do wszystkich zainteresowanych.
Pracy w w tej hurtowni jest naprawdę dużo,świadczą o tym kolejne przyjęcia nowych pracowników zarówno na kierowców jak i magazynierów.Niestety brakuje ludzi do pracy - powód ? popracujecie ,zobaczycie... w każdym bądź razie są przyjęcia w Łodzi.
1
gosc 2015-09-02 18:40:57
Prowadzi ,prowadzi ,potrzebni kierowcy do Łodzi jak i magazynierzy.Tutaj jest duża rotacja a ludzie cały czas potrzebni...
1
szymon 2015-11-04 22:59:44
Witam, mam pytanie do ludzi którzy pracowali badz pracuja w tej firmie na stanowisku kierowcy. Chodzi generalnie o zarobki, jak jest z umowa o prace, jak wyglada dzienny czas pracy i ile dni w tygodniu jest pracujacych. Z góry dziekuje za informacje :)
pich 2015-11-30 20:17:04
chciałbym podłączyć sie pod pytanie szymona, jesli ktos mógłby udzielić konkretnych informacji na temat kasy, czasu pracy itd byłbym wdzięczny :) słyszałem rózne opinie na temat firmy, jedni mówia ze kasa bez szalu, inni ze "dwójkę" da sie wyciągnac na spokojnie wiec jak to jest? pozdrawiam
dits 2016-05-11 17:03:58
No zarobki są różne, bo dużą część stanowi właśnie prowizja @ytr.
Kolo 2016-11-02 19:01:35
Pracowałem w tej firmie 2 lata i coś mogę na ten temat powiedzieć. Magazyn 1600 plus nadgodziny, ale nie według kodeksu pracy.Kierowca zarabia najniższą krajową , reszta pod biurkiem do łapy lub na konto. Kierowca może zarobić od 2000 do 2600 razem z dietami jeśli lata w długie trasy dwudniowe i umie dobrze lizać tyłek kierownictwu tego oddziału.Jest to bardzo ciężka fizyczna praca.Rozwozisz towar po sklepach zoologicznych w całej Polsce.Dostarczasz towar do sklepu i nie ważne jest czy masz paletę czy dwie worków z karmą ,każdy od 15 do 25 kilo a sklep na pierwszym piętrze, musisz to wszystko sam wnieść. Auta prawie zawsze przeładowane do oporu, dodam ,ze to najdłuższe i najwyższe iveco ,które legalnie może zabrać 850 kilo , często ładowane po 3 i 4 tony.Trzeba uważać na Inspekcję transportu drogowego bo ważą i jest problem.Często dostajesz tyle sklepów ,że jadąc przepisowo nie da rady tego obrobić.Sposobem na to są wyjazdy bardzo wcześnie rano ,kończysz po 18 ,nieraz 20. Praca po 10 ,12 godzin dziennie za te psie pieniądze jest nieporozumieniem .Warto dodać ,że robisz jeszcze jako kasjer ,czyli pobierasz kasiorę od sklepów i przywozisz do firmy rozliczając się z niej.Pomyłka to twój błąd ,jesteś w plecy. Tak więc pracujesz jako : kierowca dużego busa -dziennie pokonujesz około 600 ,800 km, tragarz-noszenie towaru około 4 tony na trasę, kasjer plus faktury ,korekty ,nieraz magazynier ,bo musisz sobie załadować auto przed trasą .Oczywiście obowiązki związane z naprawą auta , zmianą opon oczywiście po godzinach pracy, itp... też należą do ciebie. Teraz sobie przelicz czy ci się opłaca tak ciężko tyrać za takie pieniądze......
1
Kolo 2016-11-02 19:13:32
Zapomniałem dodać ,że opinia ta tyczy się oddziału w Łodzi -pozdrawiam
1
Zostaw swoją opinię o Hurtownia Zoologiczna Rokus - Inowrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hurtownia Zoologiczna Rokus