brak logo

HART

Opole

Opinie o HART

pseudo 2012-04-20 14:22
Witam.A orientuje się ktoś jak jest w Wieliczce w oddziale???Bo ide na rozmowe, praca w biurze.Jakies opinie na temat pani [usunięte przez administratora]??
someone 2012-10-31 15:16
Polecam dział IT i dział handlowy (miła/znośna atmosfera), odradzam działy eksportu, importu, sprzedaży, hr, finansów. Pomimo, że to jedna firma to różnica między pierwszymi dwoma a resztą jest znaczna i zależna w dużej mierze od kierowników.
4
RAFAŁ 2013-01-20 17:22
Pracowałem 13lat temu w Bytomiu, na tamte czasy zarabiałem 1950zł rewelacja wypłaty zawsze na czas niestety zmieniono kierowniczkę cięcia wypłat no i musiałem zrezygnować fakt że praca ciężka ale kiedyś przynajmniej zarobki były rewelacyjne właściciel [usunięte przez administratora] również bardzo miły
gość 2013-02-10 10:53
A ja pomijając te negatywne opinie chciałabym w Harcie pracować. Jest taka niepisana zasada: Polak potrafi ciężko pracować ale za granicą! Więc jak wszyscy niezadowoleni wyjadą do Anglii czy też Holandii to może mnie przyjmą na ich miejsce, bo jak na razie aplikuje bezskutecznie. Nie wiem czym się kierują przy naborze pracowników.Miodu holenderskiego mam już dosyć!!! Może ktoś mi powie jak dostać pracę w Harcie?
były pracowik 2013-06-16 23:58
Stawiają przede wszystkim na doświadczenie. Wykształcenie, płeć, wiek czy języki obce tak naprawdę nie mają znaczenia. Grunt to znjajomość branży.
anonim 2013-07-10 22:49
Największą zaletą w Harcie jest pracownik po studiach z wiedzą na poziomie , w wieku 22-30 lat , ponieważ jest bardzo plastyczny i dobry do wkomponowania w zespół.
3
naj 2013-11-23 23:56
W kwestii pensji miesięcznych na stanowiskach biurowych. Na początek dostajesz netto 1500-2000 (w zależności jak wynegocjujesz). Po okresie próbnym płaca wzrasta co miesiąc o kilkadziesiąt pln, do poziomu około 2500. Później trzeba się postarać o podwyżkę, co może okazać się trudne ale nie niemożliwe. Wg. mnie max to 3500 netto po 3-4 latach na stanowiskach niekierowniczych.
Harta polecam mimo wielu jego niedoskonałości. Firma jest stabilna mimo, że w dość dużym stopniu niedynamiczna.
2
KJR 2014-01-11 16:52
A jak kształtują się zarobki przedstawicieli handlowych?
g... 2014-01-30 16:12
Niestety nie mam dobrej opinii o tej firmie. Pracowałaem tam prawie rok na stanowisku przedstawiciela. Masakra(usunięte przez administratora)
3
pozytyw 2014-01-31 19:31
Co do narzekania to ucieka się do internetu, jak widzę, ale po ilości opinii widać, że nie jest tam źle, nawet przedstawiciel nie był wygadany jak widzę po jego wpisie:) w połowie usunięty przez admina. Ciekaw jestem czy by mnie przyjęli na rejon śląska za sprzedawcę czy przedstawiciela. Obecnie działam w tej branży i nie narzekam choć bardziej zajmuję się dystrybucją. Pozdrawiam i więcej pozytywnych wpisów się nie spodziewam, bo ten co mu dobrze nie będzie sobie szkodził pisząc 'jasne chodźcie tu wszyscy bo jest manna z nieba, możecie mnie wygryźć':) Na jakie wy wpisy liczycie?? Nie tylko w sprawie tej firmy, ale co do każdej interesującej nas firmy można tylko liczyć na narzekanie w internecie.
1
marcinooo 2014-03-18 17:34
Jutro mam iść na rozmowę jako magazynier. Wie ktoś jak pracuję się w tej firmie na magazynie i jakie są zarobki ?
25
trololo 2014-11-27 01:35
Coś mało tych opinii a mam iść na rozmowę :/
gość 2014-11-28 18:45
Najlepiej idź i sam się przekonaj.Hart mimo swoich niedoskonałości jest dobrą firmą,a negatywne opinie zawsze były,są i będą.Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.Ja niestety po raz kolejny aplikowałam bezskutecznie.Powodzenia!
były 2015-01-28 17:01
Atmosfera bardzo nieprzyjazna. Motywacja przez zastraszanie. Nadmiernie rozwinięta biurokracja i nieżyczliwość. Zdecydowanie nie polecam.
13
halinka90 2015-03-10 18:22
też uważam że powinna firma zainwestowac w jakąś reklamę i marketing bo pomimo wysokiej jakości nadal w oczach powszechnego konsumenta wydaje się nie istnieć ale niech się Hart nie martwi, oto jestem ja, młoda zdolna pani od reklamy i marketingu po studiach na świeżo. chętnie zatrudnię się u was i wam pomogę. Tylko jakie byłby kuszące warunki takiego zatrudnienia?
1
obecny 2015-03-13 06:46
Bylem ale na szczescie juz nie jestem :)
1
Były Mazowieckie 2015-07-08 16:32
Witam,
Jestem byłym pracownikiem Harta na Mazowszu. Nie polecam nikomu tej firmy. Praca to tona papierów. Wypłaty? nie dość że kiepskie to na umowie najniższa krajowa a reszta wypłacana w formie premii , premii którą tną za byle co. Zastanówcie się zanim złożycie CV
4
Pracownik sprzedazy 2015-09-02 12:01
Witam kolege wyzej.
Tez pracowalem w Harcie , dobrze wiedziec jak zarabia IT. Tylko jest to firma ktora sprzedaje czesci a nie oferuje uslugi w sektorze IT. Wiec sam sektor informatyczny to tylko zaplecze. Powinnismy sie skupic tutaj na ocenie miejsc pracy jak sprzedawca czesci ktory jest podstawa dzialania firmy. Ja osobiscie wyciagalem prawie 2000 , mimo to nie sadze zeby czas spedzony w tej pracy byl tego wart. Jak juz wczesniej wspomniane , papierologia.. głowny blad tej firmy. Gdy polowe dnia pracujesz a druga polowe starasz sie ogarnac papiery to nie jest tak jak byc powinno. I wlasnie przez te papiery trzeba klepac nadgodziny albo szykowac sie na telefon od Opola i premia idzie w dol. Wszystko jest dla ludzi ale praca w Harcie bez dobrej i zgranej ekipy w oddziale to praca dla desperatów. Moja ocena firmy to 2/10 , i to tylko i wylacznie ze ludzie w moim zespole byli naprawde w porzadku. Gdyby nie to firma dostalaby ocene na poziomie 1 o ile to nie jest za duzo..
5
gość 2015-09-07 18:25
Jestem byłym pracownikiem. Teraz szczęśliwym człowiekiem. Firma wyssie z Ciebie co najlepsze. Każdy czeka na potkniecie żeby Ci je wytknąć, mowie także o współpracy pomiędzy centrala-filie, filie-filie. Niech sobie pisza co chca jak tam cudownie, NIE JEST CUDOWNIE!. każdy kto stamtąd odszedł i znalazł zatrudnienie w innej firmie chwali sobie odejscie, a znam wiele takich osób. Donoszenie, lizusostwo, nierówne traktowanie to cechy pożądane. To jest moja subiektywna ocena, ale szczera i poparta wieloletnimi obserwacjami.
8
piotrekw0 2016-02-11 16:13
Ciężko jest na tym magazynie??? I jak sprawy z wypłatą ile można wyciągnąć?
piotrekw0 2016-02-12 15:50
@Jax te 2200zł to na rękę czy brutto, bo nie wiem czy będzie mi się opłacało dojeżdżać 40km.
realny 2016-03-02 11:51
Pracuję w Harcie w Centrali już kilka lat. Na spory PLUS na pewno: umowa o pracę, wynagrodzenie zawsze na koncie co miesiąc, bufet pracowniczy. Zarobki nie małe i uważam, że godne tego co się robi. Opłaca mi się dojeżdżać kilkadziesiąt kilometrów codziennie do pracy.
Dużej rotacji w pracownikach nie ma. W centrali pracują te same osoby od lat co świadczy o tym, że im tu dobrze. Nadgodziny płatne. Nikt tu za darmo cię nie wykorzystuje.
Wiadomo są działy lepsze i gorsze. Sporo zależy też od tego z jakimi ludźmi pracujesz.
realny 2016-03-14 16:20
Dojazd we własnym zakresie. W zależności od stanowiska można czasami zdalnie popracować
gość 2016-06-02 08:55
a jak pracuje sie w warszawie?
Maria 2016-08-18 13:00
Najgorsza firma, mobbing na porządku dziennym. Człowiek jest rozliczany ze wszystkiego, włącznie z tym, co jadł na śniadanie, ile wody wypił i co robi w łazience. Pracowałam w dziale export-import i ucierpiałam na zdrowiu. U pani kierowniczki działu export import strach oddychać, bo i do tego ktoś może się przyczepić. Nie zapomnę, jak jej klakierzyca (ta po WSB w Opolu), pisała karteczki z donosami na wszystkich pracowników. Ona jest bardzo agresywna i nieprzyjemna, potrafi pójść za innym pracownikiem do łazienki i podsłuchiwać pod drzwiami, co też tam robi. Karteczki wkłada pani kierownik pod drukarkę. Jak nie umie policzyć skserowanych stron, to potrafi rzucić nimi w pracownika. Uchodzi jej to na sucho, bo pani kierownik ma z niej pożytek. Jest jej uchem. Kamery są dosłownie wszędzie, dlatego też kierowniczka od razu wie, że np. zamawia się tylko sałatki, czego nie omieszka skomentować. Nie polecam pracy w tym dziale, podobnie jak w sprzedaży i na magazynie. Graficy i informatycy mają tam względnie w porządku atmosferę. Import-export jest strasznym działem. Każdy na każdego donosi, na dodatek na zamówieniach są ciągle jakieś błędy, system informatyczny nie działa sprawnie, przez co człowiek tylko żyje w stresie.
10
Maro 2016-08-25 12:19
Na pierwsze 3 miesice -1800zl + premia. Pozniej 2000zl podstawa. Ja wyciagam okolo 2700zl do reki. Oplacaja mi sie dojazdy zza Opola. Pracujace soboty - platne. Ni to odpowiada. Za darmo tu sie nie pracuje. Zasuwasz - zarabiasz. Wyzysk..... tak pisze mlodziez ktora w zyciu tylko smieci wyrzucala bo mama im tak kazala. Wiec normalna praca to juz wyzysk.
Sebb94 2016-08-28 11:07
Witam ja osobiście nie polecam tej firmy .. Jestem z Łodzi i HART ma tutaj swój oddział .. Po prostu robienie z człowieka debila itp i zarobki też są wielką ściemą .. Byłem na rozmowie , to kierownik kurw.. gadał zamiast o pracy itp , to te 20min o swoim znajomym , którego też osobiście znam , hmm nie wiem jaki to miało cel ? by se o znajomym pogadać ?? Myślałem że może dzięki temu się załapię to HARTa , bo i tak wszystkie wymogi spełniałem ... Czekam ponad 2 tyg , zero telefonu , zero e-maila .. Nie polecam
Pr34 2016-08-29 17:00
Witam,

Czy ktoś wie Ile zarabia magazynier ?
Pr34 2016-08-29 17:00
Witam,

Czy ktoś wie Ile zarabia magazynier ?
Sebb94 2016-08-29 18:18
Jak byłem na rozmowie na Magazyn w Łodzi to tak , 1 miech 1700 , 2 1800 , 3 1900 . I po tym czasie umowe podpisujesz to 2000-2500 NA RĘKĘ
Sebb94 2016-08-29 20:00
To jest śmieszna firma , czytaj mój wpis trochę wyżej :) ?
srebrny 2016-10-04 09:37
Magazynier od 2200 do 3400 (brygadzista) kierownik magazynu 3550zl
be 2016-10-04 12:05
sigur a co chcesz wiedzieć konkretnie? przede wszystkom to szukają osoby bardzo twórczej i komunikatywnej ze zmysłem plastycznym i estetycznym co już na starcie zaostrza sito rekrutacyjne, ale jak najbardziej to popieram. poza tym, bardzo solidna firma
1
Wstyd 2016-12-02 00:38
Hart Komorniki. Magazynier

Omijajcie ich z daleka przynajmniej filie w komornikach, praca na 2 zmiany 4-12 ( a tak naprawdę to do 13-14 nie da rady wyjść wcześniej to norma ze zostaje się na tej zmianie w pracy dłużej, oczywiście na rozmowie wam tego nie powiedza..) i 12-20 tutaj sytuacja podobne ciężko wyjść punktualnie.. umowa o pracę najniższa krajowa.. bez komentarza będą was łudzić ze premie są, ale to ściema sam zostałem oszukany przez kierownika fili i dostalem sama podstawę, mimo iz mialem dostac x kwote minimum. Zwykły klamaca wiec dajcie sobie spokój i szukajcie dalej bo też was zrobi w...

4
Noname 2016-12-19 22:09
Jak z kierowcami w Komornikach ? Jak wyglada praca ? Netto 2500? to prawda?
anonim 2017-02-01 14:21
Jak jest w komornikiach ma ktoś jakąś opinie ?
Alicja 2017-03-01 11:32
Pracuje ktoś w firmie HART? Na jakim stanowisku? :) Jesteście zadowoleni?
2
Gosc1007 2017-04-13 09:59
Pracowałem parę lat w Warszawie.na poczatku nie było za wesoło.po jakimś czasie starszych pracowników się lepiej traktuje.z nad godzinami to nawet ładne wypłaty były.byłem magazynierem.praca do lekkich nie należy.nogi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wchodziły.ogólnie nie polecam
1
Alicja 2017-04-13 10:01
@Gosc1007, wspominasz, że praca nie należy do lekkich. Czy dlatego nie polecasz?
ciekawska:) 2017-04-15 15:02
Mam pytanie. Czy ktoś orintuje sie jak jest w Bytomiu? Jaka atmosfera i czy naprawdę jest taka ciężka praca? Z góry dziękuję za odpowiedź :)
Alicja 2017-04-19 14:32
@ciekawska:) o jakie stanowisko pytasz? Pamiętajmy, że warunki pracy, atmosfera nieco się od siebie różnią, w zależności od obejmowanego stanowiska.
Były pracownik 2017-05-24 21:50
Witam. Jestem na szczęście byłym już pracownikiem tej firmy. Praca tam to paranoja robią z ludzi niewolników. Ciągłe przechodzenie na nadgodziny przed pracą. Kierownik filii jak i kierownik magazynu to zwykle gbury. Najlepiej ich nagrać jak się odzywaja do pracowników i podać ich o mobbing i wygrana w kieszeni. Tak zwany kierownik magazynu nic nie robi tylko całymi dniami pisze e-maile bądź robi grafik 2 dni dla 7-8 osób na magazynie a jak się weźmie za zbieranie towaru to święto lecz później jest gadania ile to on nie zbiera towaru na godzinę i jakie ma wyniki w analizatorze. Ciągle bluzni i gnoji młodych i nowych pracowników. Wziąść go do normalnej pracy gdziekolwiek to po 2 dniach nie wiedzial by jak się nazywa. A Pan kierownik filii ma na magazynie 2 lizusow jakby mogli to całowaliby go po d... . Ostrzegam tych którzy myślą o pracy tam trzymajcie się zdala od tego miejsca
5
Były pracownik 2017-05-24 22:02
Zapomniałem dodać że chodzi o oddział w Radomiu
1
Alicja 2017-05-25 09:52
@Były pracownik, piszesz, że pracownicy przychodzą na nadgodziny przed swoją pracą. Czy nadgodziny, o których wspominasz są obowiązkowe? Czy takie sytuacje pojawiają się w całej firmie, czy na określonych stanowiskach?
§ 2. Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Naprawdę uważasz, że takie sytuacje pojawiają się w firmie?
Nowy 2017-07-01 14:20
Ja od niedawna pracuję w dla Harta w oddziale Radomskim i powiem szczerze, że mimo tego że terminy gonią i trzeba pracować szybko, sprawnie i bezbłędnie to praca tam mi się podoba. Można się czepiać do zarobków na okresie próbnym ale ogólnie atmosfera spoko, choć czasem bywa napięta jak plandeka na żuku. Pan kierownik moim zdaniem to sympatyczny gość lubiący dużo i często pożartować (żarty nie każdemu mogą się podobać, zależne od poczucia humoru danej osoby), jak wiadomo trzeba zap*****lać bo nigdzie za siedzenie nam nie zapłacą, praca zdecydowanie nie jest dla leniwych. W oddziale radomskim z każdym można się dogadać tylko trzeba chcieć. Negatywne opinie, były, są i będą, zawsze znajdzie się ktoś komu coś nie będzie pasować. Ogólnie wrażenia pozytywne, polecam firmę.
1
Kolejny były pracownik, szczęśliwy 2017-07-27 21:44
Na nadgodziny zasugerowane przez kierowników! Bo przecież im Ty dajesz więcej, tym firma daje więcej.... Nie można wyjść póki się nie skończy zadań, nieważne Twoje czy nie Twoje, ktoś się nie wyrabia Ty musisz zostać. A skoro każdy ma swoje życie to woli przyjść wcześniej dla świętego spokoju. Ah... no i ledwo po 16 nie można wyjść bo to aptekarska precyzja.

Tak, moim zdaniem mobbing w tej firmie istnieje i jest propagowany.
2
Alicja 2017-08-08 10:12
@Nowy @Kolejny były pracownik, szczęśliwy Wasze opinie bardzo się różnią. Czy wynika to z pracy w innym oddziale firmy, czy też na innym stanowisku? Taka informacja jest bardzo cenna dla osób, które zastanawiają się nad dołączeniem do firmy, szczególnie w przypadku firm, które działają na terenie całej Polski.
Adrian 2017-08-17 07:01
Witam. Moglby ktos z Was napisac jak wyglada praca w firmie hart sp. Z o.o. w Opolu w dziale finansów? Ide tam niedlugo na rozmowe kwalifikacyjna i nie wiem czego moge sie spodziewac. Jaka jest atmosfera w pracy ? Jakie zarobki w ksiegowosci? Jacy ludzie tam pracuja?

Z gory dzieki za odpowiedz
Zostaw swoją opinię o HART - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HART