DWS Draexlmaier

Jelenia góra

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 723 ocen.

DWS Draexlmaier
3 723 6 1

Opinie o DWS Draexlmaier

Tomek

Ile może zarobić Automatyk w Draexlmaier

UR
@Tomek 09.11.2018 21:03

To kwestia na ile jesteś wart.

auer
@UR 13.11.2018 22:34

żałosna odpowiedź

Nowy

Co możecie powiedzieć na temat działu mercedes? Mam tam trafic

Pracownik
@Nowy 15.11.2018 05:54

Może być nie najlepiej . Ludzie z merca narzekają

vds
@Nowy 15.11.2018 05:54

Na szyciu nie ma nadgodzin i nie ma być do końca roku... Jest dużo spokojniej w porownaniu do poprzedniego roku. Bez przesady z tym straszeniem..

Nowy
@Pracownik 15.11.2018 11:47

Ale na co ludzie narzekają? Ja mam pracować na "zgrzewarkach" .

Merc
@Nowy 15.11.2018 18:41

Nie kłam zgrzewarki są obsadzone więc nie sciemniaj że masz tam trafić... Słaba prowokacja

Pracownik ale nie Mercedesa
@Nowy 15.11.2018 05:54

Możesz trafić na kaszerowanie a tam wszędzie podobno jest najgorzej. Teraz na mercu 2 soboty mają być pracujące

Pracownik
@Nowy 15.11.2018 05:54

Pracuję na Mercedesie W213 i nie polecam.

Pracownik
@Nowy 15.11.2018 18:41

Przyjdz to zobaczysz jak jest słodko na zgrzewarkach.

Zm Abc
@Nowy 15.11.2018 05:54

Nie polecam pracy z takim kierownikiem.

Pinnnnn

Jestem pracownikiem na mercedesie dzieją się tu cuda. Zachwycać się nie będę przyjdź to zobaczysz.

MkIII

Dostałem dziś dwa telefony w sprawie pracy, DWS i dolfamex teraz zastanawiam się gdzie pracować, która firma lepsza?

Ghost
@MkIII 10.11.2018 21:02

Drex dzwonił to Ci powiem tak,, Run'' dolfamex nie wiem

Pracownik

Jeśli nadal są osoby zainteresowane związkami zawodowymi to nie zgłoszą się do Solidarności a oni pomogą założyć taki związek w zakładzie . Jak będą struktury to ja też się zapiszę ale potrzebny silny przewodniczący

Pracownik
@Pracownik 12.11.2018 12:37

Ma być niech zgłoszą się przepraszam za błąd

nick

co trzeba zrobić żeby zmienić projekt w tej firmie ? jakieś podanie trzeba napisać czy wystarczy iść do kadr i powiedzieć żeby przenieśli na inny projekt ?

Pracownik

Podobno mamy w sobotę odrabiać 12 listopada . Wie ktoś może na podstawie jakiego paragrafu? Zmuszanie do pracy w sobotę na 2 zmianę to bezczelne łamanie prawa ponieważ jest 32 godziny przerwy a powinno być: Art. 133 § 1 Kodeksu pracy: pracownikowi przysługuje w każdym tygodniu prawo do co najmniej 35 godzin nieprzerwanego odpoczynku, obejmującego co najmniej 11 godzin nieprzerwanego odpoczynku dobowego. Ale to wina ludzi bo na wszystko potulnie się zgadzają

Ghost
@Pracownik 08.11.2018 18:41

Jak możesz odrabiać ? jak soboty są płatne.....

Pracownik
@Ghost 09.11.2018 01:38

Pracujemy jednak w poniedziałek za 300%

Tomek
@Pracownik 08.11.2018 18:41

Widzę na stronie są ogłoszenia o prace na stanowisko Automaty, młodszy Konstruktor czy może mi ktoś powiedzieć ile tacy mniej więcej zarabiają?

Mag

Jak wam się firma nie podoba to dlaczego nie zmienicie, tyle roboty jest w Okół ,.czyszby za słabi jesteście" czy tchurzliwi???? odpowiedzcie sobie sami!?

Pracownik ze stażem
@Mag 03.10.2018 22:35

Nie wszędzie w Drexie jest źle ale na Land Roverze podobno grupowe wypowiedzenia są w toku. Ciekawe ile już jest złożonych ? Roboty wokół jest w bród ale jakość i wynagrodzenia pozostawiają wiele do życzenia. Z tego co słychać wokół i dyrekcja powinna o tym wiedzieć to ludzie chcą zarabiać 3 tysiące netto!

Yeti
@Mag 03.10.2018 22:35

I TA GRAMATYKA...............ŻAL........PL......

Pracownik QS
@Yeti 04.10.2018 05:25

Raczej ortografia:D

Erudyta pisowni
@Mag 03.10.2018 22:35

*czyżby *wokół - chyba że z racji dużej litery chodzi o Okół średniowieczną osadę z terenu Krakowa lub miejscowość z województwa podlaskiego

Erudyta pisowni
@Erudyta pisowni 04.10.2018 13:27

*tchórzliwy

Yeti
@Pracownik QS 04.10.2018 10:45

I to i to leży

Justyna
@Mag 03.10.2018 22:35

Za to Ty ze swoją ortografią jesteś na właściwym miejscu ;)

Justyna
@Mag 03.10.2018 22:35

Za to Ty ze swoją ortografią jesteś na właściwym miejscu ;)

xxxxxxx
@Mag 03.10.2018 22:35

Kto mądry ten ucieka a reszta niech dalej narzeka:)

KarlosDonDiego
@Pracownik ze stażem 03.10.2018 23:55

3 tys? w snach! wszyscy narzekają na ten kołchoz od lat, ludzie tracą tam zdrowie, ale robią po nie ma innych zakładów. O takem Polske walczyłem... dziadostwo i tyle.

Karolka
@Mag 03.10.2018 22:35

Ortografia!!!,,, widać, ze po zawodówie i zaraz na brygadzstke poleci... Haaaa

Nick
@Karolka 27.10.2018 01:53

Po liceum nie robia błędów? Albo po studiach? To że jeden jest imbecylem nie znaczy żeby wszystkich do jednego wora wrzucać

Condom

Czlowiek czlowiekowi rowny,kazdemu nalezy sie szacunek,a to ze ktos awansowal wyzej bedac wczesniej "nikim" (usunięte przez administratora)sodowa do glowy to swiadczy tylko I wylacznie o nim,karma wroci.dopoki nie bedzie zwiazkow zawodowych to bedzie wolna amerykanka. Pozdrawiam

Nowy-stary!

Zapytanie! Zamierzam przejść na magazyn 05. Czy to prawda że kierownik tego mag. jest delikatnie mówiąć " nie dobry"...bo na 100 opinii żadna na jego temat nie była pozytywna. Jak coś to sobie daruję i pozostanę tam gdzie jestem. Proszę o podpowiedz i dziękuję!!

enibeigrekte
@Nowy-stary! 11.10.2018 12:41

jeżeli szanujesz prace to ok. Wiadomo że nie będzie Cę głaskał i za Ciebie robił, po to jest kierownikiem. Wszystko zależy od Ciebie.

Soldierx
@enibeigrekte 12.10.2018 02:14

Zgadza się ale pamiętaj że "kierownik" to TYLKO i wyłącznie funkcja, a człowieczeństwo to podstawa egzystencji, ale jak tego nie ma to żadne stanowisko go nie wybieli, a opinie nie biorą się z palca...Moja sugestia. Pozdrawiam serdecznie!!

Saratoga
@Nowy-stary! 11.10.2018 12:41

Nie polecam !!!

Xxx

Witam Ktoś coś wie jakie podwyżki w nowym roku ?

ASDF
@Xxx 16.10.2018 11:04

Gazu, prądu i wody aaa, i 80zł brutto inflacyjna

Ja
@Xxx 16.10.2018 11:04

Jak co roku czyli żadne

Stefa
@Xxx 16.10.2018 11:04

Jeszcze podwyżki w starym roku ale cisnienia pod wzgledem podwyzki normy na produkcji

Justyna88

Nie rozumiem dla czego pomimo tylu skarg wewnątrz zakładu jak i wielu negatywnych komentarzach w Internecie nic nie robi się aby rozwiązać problem z osobami które nabijają sobie bonusy kosztem zdrowia fizycznego i psychicznego swoich podwładnych. Jestem doskonałym tego tego przykładem bo przez odbieranie mi całej premi za bzdury , podsłuchiwanie rozmów prywatnych w czasie przerw sama zrezygnowałam z pracy .nie wiem czemu dyrekcja pozwala na takie coś w momencie gdy na rynku pracy jest tak duży deficyt pracowników. Zmieniłam pracę, nie żałuję a osobom które mają takie problemy jak ja miałam życzę wytrwałości, odwagi i podejmowania dobrych decyzji Moje sugestie dla DWS Draexlmaier: Szanujcie ludzi

Polo
@Justyna88 16.10.2018 11:36

Światem rządzi fałsz. Najlepszy kumpel okazuje się najgorszym wrogiem. Podobnie jest w Drexie, fałsz na każdym kroku, intrygi i te wszechobecne narkotyki.

miki

Witam. Dokladnie co sie dzieje na LANDKU to parodia. Pani kierowniczka straszy ludzi dyscyplinarka! Zabiera premie . Moim zdaniem powinni ja zdjac z obowiazkow kierownika postawic na produkcji oczywiscie na takim stanowisku zeby pokazala ze wyrobi norme bo jak nie zeby jej zabrali za brak normy polowe premi! Jak pozabierala innym...... Tak samo weekendy nie ma wolnych nie mozna spedzic z rodzina dziecmi zonami i mezami bo kaza przyjsc jezeli nie to oczywiscie ze po premii.... Wydaje mi sie ze ta Pani tak szybko z tad nie pojdzie za to ze jest lizusem i wie wszystko a tak naprawde jest nikim..... ale ludzie musza sie meczyc nie ktorzy juz siedza w domu na l4 bo je wykonczyla.... czekamy na reszte a bedzie ich wiecej ....

Pracownicy

(usunięte przez administratora)z logistyki zacznijcie po ludzku planować produkcję na porsche foliaarce bo nikt nie będzie przez was przychodził w soboty i nadrabiał . Jak się nie nadajecie to się zwolnijcie. Napiszemy na was skargę do dyrektora. Napisali byśmy dużo ostrzej ale regulamin na to nie pozwala.(usunięte przez administratora)

Pracownica
@Pracownicy 11.10.2018 07:32

To jest naciąganie firmy na niepotrzebne koszty przez logistykę ponieważ części które nadrabia się w niedziele można z powodzeniem zrobić w zwykłe dni robocze ! Nie tylko na porsche ale również na innych projektach dzieje się to samo. Myślę że dyrekcja chętnie się temu przyjrzy zwłaszcza ze względu na generowanie niepotrzebnych kosztów! Na 100% zostanie o tym powiadomiona w najbliższym czasie! Nie może tak być że nocną zmianę non stop zaczyna się w niedzielę ! Albo płacić 300%!

Ktoś

Hej. Czy to prawda, że Fiolet została zawieszona w obowiazkach kierownika?

Pewien projekt z 1.1
@Ktoś 04.10.2018 23:33

Jeszcze wczoraj była na zakładzie jako kierownik

Pracownik
@Pewien projekt z 1.1 05.10.2018 06:36

No nie wiem czy Ją zawieszą ponieważ takich ludzi jak ona dyrekcji raczej potrzeba . Chyba że Niemcy się za to wezmą bo nasi to tylko gnębić potrafią jak to polak . U nas w zakładzie tak jest że dyrektor Polak do byle czego się przyczepi prędzej niż Niemiec. Za granica najgorszy pracodawca to oczywiście Polak. Na niektórych projektach są ludzie którzy potrafią być kierownikiem i człowiekiem w jednej osobie ale jak widać pani Katarzyna się do nich nie zalicza. Lepiej złożyć wypowiedzenie i być człowiekiem niż ludzi gnębić za parę groszy!

Pewien projekt z 1.1

Osobiście uważam że praca nie jest zła. Oczywiście są projekty gdzie trzeba robić 12h soboty i niedziele (np. Land Rover piankowanie) Zarobki no mogłyby być to te 3000 bo obecne płace są no conajmniej śmieszne. Chore jest zabieranie premii (prawie pół wypłaty) za pójscie na l4 np. na 3 dni. Z resztą.. powinna być podstawa 3 tys bez wymyślania premii, wtedy myślę że każdy byłby zadowolony. W mojej opinii praxca w Draxlmaier jest dobra aczkolwiek nie na długo.

pfff

Bmw wcale lepsze nie jest. Brygadzistki dyskryminują kobiety a zwłaszcza nowe pracownice. A.Ł i M.M które same robią buble a szukają kozłów ofiarnych. Potrafią robić na czyimś nr p tylko po to żeby kogoś oczernić. Obgadują każdą kobietę która im się przeciwstawi i która się z nimi nie zgadza. Po za tym zmuszają ludzi do nadgodzin i weekendów, powiadamiając zwykle na ostatnią chwilę tylko po to żeby nikt nie odmówił. (usunięte przez administratora) i nic więcej!

Pracownik
@pfff 28.09.2018 16:05

Niech napiszą skargę do skrzynki mobingowej

PKS
@pfff 28.09.2018 16:05

Kasia zmien leki

Ania
@pfff 28.09.2018 16:05

Kasiu weź się do roboty bo zabraknie ci...

Obserwator
@pfff 28.09.2018 16:05

Najbardziej ogarnięte brygadzistki AL i MM wymagajace lecz pomocne i ogarniają tak jak trzeba to wszystko co wyżej napisane to wyssane z palca pracuje nie rok dwa ale dluzej na tym projekcie... A ty weź idź pracować do biedronki i nie oczerniaj osób które wogole na to nie zasługują może rzeczywiscie weź zmień leki...

Magazynier
@Obserwator 01.10.2018 16:57

Was rodzino na Mercedesie wyśmiewają. Dziewczyny mamy z was ubaw.

Mag
@Magazynier 02.10.2018 18:23

To dlatego przyszedłeś,i kto ma ubaw????????

Mody

Dzień dobry, Interesuje mnie oferta na stanowisku "młodszy konstruktor" Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat tego działu? Zarobi, atmosfera? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Dramat

To co dzieje się na Land Roverze to masakra jakaś. Co chwile znajomi z takerowania mają 12 stki, dzisiaj w nocy Nas poinformowała kierowniczka, że nie przychodzimy na dzisiejszą nockę bo nie ma materiału, a w "nagrodę" każe przyjść w sobotę i niedzielę aż do piątku. Straszy, że wypowie umowe z winy pracownika co jest niedopuszczalne. Gdzie są prawa chroniące prawa pracownicze? Prawo niestety jest po stronie pracodawcy. Powinna być mozliwość soboty, a nie przymus. Albo zaczynanie nocek od niedzieli do piątku a nie przyjdź 6 nocek a pożegnasz się z premią... Chore co ta kobieta wyprawia. Na wcześniejszym stanowisku nie miałem problemów żadnych sobót czy niedziel. A tu co chwila co my do cholery roboty? Kpią z Nas jak mogą...

Pracownik
@Dramat 21.09.2018 15:05

"Szanowna" pani Fioletowa jeśli ma pani choć odrobinę honoru , pokory i czelności ,woli pani być człowiekiem niż kierownikiem , nie potrafi zarządzać projektem w sposób zadowalający podwładnych powinna pani kategorycznie złożyć wypowiedzenie z zajmowanego stanowiska i ci którzy są nad panią również. W związku z powyższym wzywamy panią do natychmiastowego złożenia dymisji z zajmowanego stanowiska . Nie należy uparcie tkwić tam gdzie ciebie nie chcą !!! Zmuszanie do pracy po 12h lub w weekendy to ograniczenie wolności obywatelskiej : Artykuł 41 Konstytucji RP : 1. Każdemu zapewnia się nietykalność osobistą i wolność osobistą. Pozbawienie lub ograniczenie wolności może nastąpić tylko na zasadach i w trybie określonych w ustawie. Art. 189. Pozbawienie człowieka wolności § 1. Kto pozbawia człowieka wolności, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. § 2. Jeżeli pozbawienie wolności trwało dłużej niż 7 dni, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.

Foliarka
@Dramat 21.09.2018 15:05

Na PO 416 też sobie kpiny urządzają ponieważ każą przychodzić w niedzielę na noc albo w sobotę żeby nadrabiać to co można z powodzeniem zrobić w zwykłe dni robocze! Prywatny czas pracownika to nie jest własność zakładu i góra powinna go szanować . Zarządzanie produkcją katastrofalne! Dyrekcja powinna się tym zająć !

Trelelrle
@Foliarka 22.09.2018 21:21

???????? Słaby jestes

anonymous
@Trelelrle 22.09.2018 21:40

Dlaczego???

Pracownik
@Dramat 21.09.2018 15:05

Na mercedesie W 213 też już cuda się zaczynają .

Foliarka
@Pracownik 24.09.2018 14:32

Wszędzie cuda bo są zwiększone zamówienia to rób i do upadłego zaoraj ryjem jak trzeba i wprowadzili płatność za godziny nadliczbowe na bieżąco do odwołania którego nie powinno być. W wolnym kraju każdy sam powinien decydować czy chce robić nadgodziny a nie inne osoby za niego

L405
@Pracownik 21.09.2018 19:14

Może pani fioletowa raczy się jakoś do tego odnieść?

anonymous
@Foliarka 24.09.2018 21:18

Jesteśmy białymi murzynami dla firmy i musimy orać za te śmieszne grosze.

Pracownik
@Dramat 21.09.2018 15:05

A czy załoga Land Rovera napisała napisała do Niemiec bo miała napisać??? Przydałoby się aby Niemcy przyjrzeli się dokładnie całej firmie . Należy również zapytać czy to oni każą zmuszać ludzi do godzin nadliczbowych i pracy w weekendy czy to wymysły naszych kierowników żeby się wykazać .

Wiola
@anonymous 27.09.2018 18:42

A ty jesteś czarny murzynek i orasz Za duzo większe grosze moze jestes beduinem ha ha

Fax
@Pracownik 27.09.2018 19:17

Wszystkie rozkazy idą ze sztabu pisanie do helmuta nie ma sensu bo to on tylko dlatego ma tu firme bo ma prawie darmowych beduinow

taraaaaara
@Fax 27.09.2018 23:27

Nie. Tylko tutaj jest eldorado dyrekcji...

xxxxxxx
@Dramat 21.09.2018 15:05

Ludzie sa sami sobie winni godza sie na takie traktowanie ale chodza i gadaja zamiast sie postawic.skoro macie zastrzezenia uderzcie wyzej a nie tylko narzekania i gadanie.

Agata

piankowanie jest ciężkim działem,ale jedno można powiedzieć-nie ma mobbingu,zero stresu,czysta atmosfera jeśli chodzi o relacje kierownik-pracownik,brygadzista-pracownik.ciężka praca,ale nigdy nie idę do pracy z myślą,,ciekawe co dzisiaj mnie spotka.a co do picia i nnych wyskoków to napewno piankowanie niczym się nie wyróżnia od innych działów.

anonymous
@Agata 29.03.2012 18:37

czy napewno? -popracujesz dłużej powiesz inaczej chyba

Pracownik

Nie bardzo rozumiem ostatni komunikat że godziny nadliczbowe wypracowane od 1 lutego 2018 będą rozliczone do 31 .01.2019 . Czyżby na pieniądze za nadgodziny do tej pory trzeba było czekać nawet miesiącami ? bo było by to skandaliczne. Nie wiem jak to wyglądało bo nie robiłem ostatnio nadgodzin. Dobry byłby taki system aby osoby chętne do pracy w godzinach nadliczbowych co miesiąc składały deklarację że zgadzają się na to i wtedy byłoby wiadomo komy proponować . W wolnym kraju nie powinno się nikogo do niczego zmuszać.

405

Czysty mobbing jest na Land405 straszenie zabieranie premi i nie szanowanie pracowników

Porażka

Jeszcze trochę fioletowa będzie kaszerować i 12 robić i 7dni pracy ludzie zwalniają się z tego projektu (usunięte przez administratora) zrobił się i nie prawnie zabiera ludziom premie za nadgodziny których nie chcesz porażka wielka więc jeszcze trochę czasu i Góra będzie kaszerować z ukraincami

Nowy pracownik

Czy autobusy nr 21 i 22 są darmowe za benefit dojazd 100% czy tylko te autobusy co jeżdżą poza Jelenią

Pracownik produjdnja SPG
@Nowy pracownik 26.09.2018 00:02

mzk nie jest darmowe

Mercedes

Czy ktoś ma pomysł na to w jaki sposób mogę dotrzeć do ludzi zainteresowanych wstąpieniem do związku zawodowego?

Ziomek
@Mercedes 07.08.2018 20:07

Firma nie po to likwidowala związki zawodowe żeby teraz je ktoś na nowo tworzył. Tak jest naszym dyrektorom wygodniej by miec pracownika w garści i nikt za nim nie mógł aie wstawić. Wiec temat jest nie do przebicia przyjacielu.

Xxxx
@Ziomek 09.08.2018 23:02

Gdyby do związku zawodowego przystąpiło 300 osób... To nie zwolnia 300 osób. Warto się zastanowić. Nikt nie może zabronić zalozyc związku zawodowego

Xxxx
@Mercedes 07.08.2018 20:07

Mercedes musisz dotrzeć do sporej ilości osób. Gdyby związek zawodowy składał się przykładowo z 300 osób. To firma nie zwolni 300 osób.

pracownik
@Ziomek 09.08.2018 23:02

Zebranie jakieś .ogłoszenie na tablicy w zakładzie

komisarz
@pracownik 15.08.2018 22:40

z tego nic nie wyjdzie, bo starsi ludzie się boją, a młodzi się cieszą, że mają piątek wolny - że zakład im zabiera z urlopu, a nie wypłaca postojowe, albo karze odrabiać na dwunastkach. jak naobiecywali na krzywy ryj 1000zł premii za dwunastki i się z tego wykręcili to większość potrafi tylko na kantynie pokrzyczeć, a przychodzi co do czego to każdy głowa w piasek. ludzie to cielaki, kochają być (usunięte przez administratora) przez zakład to śmiało. dyrektorzy i kierownicy śmieją się Wam w pysk i mają Was za nic, a Wy pozwalajcie sobie na to dalej.

Starszy pracownik
@komisarz 16.08.2018 11:28

Może i nie wyjdzie ale próbować trzeba . 1000 zł dodatkowo za 12-nastki to obiecali ale na mercedesie a jak słowa nie dotrzymali to zrobili wielkie świństwo. Na macanie np. takich rzeczy nie ma a ogólnie to nie słyszałem aby na 12 można było odrabiać wolne . Za 12 podobno tylko zapłata a wolnego nie można odebrać . Najgorsze projekty to ponoć landek i merc i tu najbardziej potrzebne są związki zawodowe

XXX
@Starszy pracownik 16.08.2018 17:35

hm związki a jest ktoś żeby potrafił to prowadzić? ale nie prowadzić żeby były tylko związki ,tylko żeby umiał negocjować twardo z dyrekcją firmy,czyli musiałby znać się kodeks pracy i musiałby w razie czego mieć wsparcie adwokatów bo firma takowych ma.Juz tamte związki negocjowali tak że niby coś wskórały, ale ogólnie było tak ze podwyżki były przez słabe negocjacje 2-3miesiące później czyli firma co dała i tak swoje odzyskała. Ja myślę tak jest dobry rynek dla pracownika jesteś solidny zmień prace w innych firmach podejście do pracownika się zmieniło u nas niestety niewiele. Tez wiem że nawet z długim stażem się ludzie zwalniają. Czyli słabo ktoś dba o to żeby się tak nie działo bo firma na tym sporo traci. Wiem też ze ci ludzie są rozliczani jak każdy pracownik i z doświadczenia wiem że ciężką prace musi ktoś robić to robola doświadczonego raczej nie zwolnią choć w 1% jest to możliwe, lub doprowadzą do tego żeby się sam zwolnił. Ale też wiem że mogą zmienić tych co zarządzają bo firma jak ma straty to będzie szukać przyczyny . pozdrawiam i życzę sukcesu bo większości pracownikom w drexie się należny ps: ja wolałem poszukać pracy i się udało :)

ktoś
@XXX 16.08.2018 19:00

Bo im o to chodzi,żeby starsi stażem pracownicy sami się pozwalniali. Po pierwsze młodymi łatwiej się steruje, a po drugie nie wiedzą o nich tyle co starsi stażem

Xxxx
@pracownik 15.08.2018 22:40

Związki zawodowe są w każdej większej firmie. Np.w Jelfie jest ich kilka. Związek zawodowy uznaje sąd,przewodniczący musi przejść kurs z zakresu prawa pracy i jak już związek powstanie z większej liczby osób to nic wam nie zrobią..

pracownik
@Starszy pracownik 16.08.2018 17:35

Najgorszy projekt to W 213 Mercedes (usunięte przez administratora) nasz wszystkich.

Pawel
@pracownik 09.09.2018 00:11

Pod jakim wzgledem najgorszy?

land rover
@Mercedes 07.08.2018 20:07

Nie bawcie się w samodzielne zakładanie związków. Jest Solidarność. Wystarczy do nich pójść. Siedzibę mają na ul. 1Maja naprzeciwko Bristolki. Sami się za to nie bierzcie bo to się źle kończy. Solidarności nie podskoczą. Co do skargi kierowanej do Niemców to dobry pomysł. Oni nie chcą problemów, i zdarzało się już tak ,że zwalniali problemowych kierowników np.sytuacja na MCV. Przenieśli go na Mercedesa a potem zwolnili.

Starszy pracownik
@land rover 18.09.2018 21:55

Tak Solidarność to dobry pomysł tylko musi być odpowiedni przewodniczący zakładowy

Rymek
@pracownik 09.09.2018 00:11

Zapraszamy na L405... padniesz jak zobaczysz co tam się dzieje

ktos1
@XXX 16.08.2018 19:00

no dobra, niech przeniosa drexa do tajlandi, bo tam taniej i nikt nic nie powie, co zrobicie ludzie z jeleniej? za granice?nie kazdy moze sobie pozwolic. plastiki POWODZENIA.

Nikola
@ktos1 21.09.2018 18:46

Ty jesteś głupi (usunięte przez administratora) plastiki uratowaly komuś życie

maciek

hej ja tu pracuję 15 lat ,masakra co się robi w tym dreksie a na statym Landku zastraszanie o katanie ludzi za nieprzychodzenie w sobotu i zaczynanie mocek od niedzielidea tygodnie pod rząd lekka przesada co my roboty, ale od kiedy niedziela jest 1 dniem pracy powinnismy mieć to na papierze jak ma zorka ,a z fioletową to kierownik powinien zrobić porządek i ja zwolnić dyscyplinarnie bo my bez góry damy sobie radę ale oni bez nas nie wiec niech ona nie straszy ludzi bo sama źle skączy jak Alinka ,wszyscy powinni napisac skarge do Niemiec żeby wkoncu zrobili tu porządek .my powinnismy godnie pracowac ,a jest jak w (usunięte przez administratora) tylko brak (usunięte przez administratora)

anonymous
@maciek 12.09.2018 00:38

tylko współczuć!

Haha
@maciek 12.09.2018 00:38

Wy takie cwaniaki jesteście, ale jak przyszło co do czego i jakiś koleś z Merca chciał zrobić związek zawodowy to wtedy się zesraliscie i morda w kubeł, co nie?

anonymous
@maciek 12.09.2018 00:38

Na Mercedesie W 213 też cuda się dzieją też ludzi zastraszają że premie będą zabierać a brygadziści zarabiają po 3500tyś.

pracownik
@maciek 12.09.2018 00:38

Idźcie do Inspekcji Pracy to jest notoryczne łamanie prawa. Dobrze że ta pani ubyła z naszego projektu M

Marcuss
@maciek 12.09.2018 00:38

Dlatego między innymi sam się zwolniłem po tym jak zostałem przeniesiony z porsche na land rovera. Nie było mnie tylko w jedną sobotę - zarobiłem najmniej a pracowałem najwięcej, land rover najgorszy projekt , dlatego nikt tam nie chce pracować i myślą że 10 osób zrobi robote za 100. Codziennie groźby że zabiorą kase za byle co. PZDR

anonymous
@anonymous 12.09.2018 12:24

Jesli nawet brygadzisci zarabiaja tyle ile piszesz, to widac tyle warte jest uzeranie sie przez miesiac z takimi baranami jak ty.

anonymous
@anonymous 15.09.2018 03:19

Chyba jesteś jednym z tych brygadzistów z W 213 (usunięte przez administratora)

Morda
@anonymous 15.09.2018 16:44

Jak Ci nie pasuje to (usunięte przez administratora) baranie

Starszy pracownik
@Morda 16.09.2018 09:16

Jak ci nie pasuje bo 10 na twoje miejsce czeka to było lata temu a teraz to muszą być godne warunki a nie zmuszanie do pracy w weekendy bo teraz to na pracownika 20 innych pracodawców czeka !!!

Starszy pracownik
@anonymous 15.09.2018 16:44

W wcześniej byłeś tym baranem który został brygadzistą

anonymous
@Starszy pracownik 16.09.2018 18:10

Skoro czeka 20 innych pracodawcow to juz szybciutko uciekaj do jednego z nich. Popracujesz 5 dni w tygodniu i zarobisz 5.000 PLN Nie marnuj swojego geniuszu w drexie i nie zasmradzaj forum jak to ci tam zle bo każą pracować.

Morda
@Starszy pracownik 16.09.2018 18:10

Nie jedna osoba tak (usunięte przez administratora) a potem wraca

Starszy pracownik
@anonymous 17.09.2018 17:11

Ja jestem na macanie i akurat nie narzekam i nie planuję zmiany pracy bo u nas jest spoko , to na Landku I Mercedesie narzekają ale maja rację . Wiem sporo co się dzieje na różnych projektach bo mam dużo znajomych w firmie

Plan B

Kolega pracuje na land roverze, przez ostatnie pół roku zrobił 24 soboty, cały czas pracował żadnej z tych sobót nie wziął jako dzień wolny, ostatnio wypłacił mu za te 24 sobót 200zl xd

Sahsh
@Plan B 13.09.2018 21:32

Nie wiesz za co dostał te 200 zł. Pierdoły opowoadacie a reszta w to wierzy... szkoda słów.

Pracownik QS
@Sahsh 14.09.2018 18:54

Dostał tak mało, bo zapłacili mu tylko za dwie soboty, tak jak każdemu innemu, reszta w styczniu, może...

Magazyn
@Plan B 13.09.2018 21:32

Wypłacili za 2 soboty, reszta do wypłaty za styczeń (czyli 10 lutego)

DMX
@Magazyn 16.09.2018 21:30

A co to, jakaś lokata w banku? Czekać aż cały rok czasu na swoje pieniądze? ?? Chora firma, zmieńcie te swoje śmieszne prawa to może cześć ludzi jeszcze zostanie ;)

Viola

Witam, czy może być ktoś, tak uprzejmy i napisać jakie dziś działy pracują i ile godzin?

Ghost
@Viola 16.09.2018 18:30

Nie załapałaś się czy jak? ????

Szogun

Najlepiej jak niemcy zabiorą tego swojego drexa do siebie, albo przeniosą na ukraine tak będzie najlepiej. Swoich ludzi traktują jak śmieci, przykre jak polak traktuje swojego :/

Szogun
@Szogun 15.09.2018 05:21

Oczywiście są wyjatki, noszą codziennie ciasteczka do szefowej albo do brygadzisty

Witch

Zajekurwabiście. Na starym Landku zabierają teraz całą premię za to, że ktoś nie przyjdzie w sobotę. Fajnie nie? (usunięte przez administratora) nie wyplacili pieniędzy za soboty, tylko za 2 i jedną 300 bo było święto. Nic tylko zastraszanie i wykorzystywanie pracownika.. Proszę jeśli ktoś ma o podanie oficjalnego maila do zarządu DWS w Niemczech i z góry dziękuję.

Sadek
@Witch 09.09.2018 23:58

A ty myslisz ze oni o tym nie wiedzą .wszystkie decyzje wychodza ze sztabu

666
@Witch 09.09.2018 23:58

haha, specjalnie was łoją z kasy! wszystko by zapłacić , jak najmniej! ave, niech żyje kapitalizm w wersji PL!

pracownik
@Witch 09.09.2018 23:58

Nie masz co pisać do Niemiec,to i tak wróci do Jeleniej.

pracownik
@pracownik 10.09.2018 12:06

Pewnie wróci ale próbować można a maila szukaj na stronach firmowych . Zabieranie całej premii za L4 jest moim skromnym zdaniem nie zgodne z regulaminem pracy. Bo jeśli stoi że wynagrodzenie dodatkowe jest wypłacane tylko za okres przepracowany to powinno być wypłacane za każdy dzień przepracowany

Bombel
@Witch 09.09.2018 23:58

Ogólnie nie rozumiem sytuacji jak kierownik fioletowy może pełnić tą funkcję. Osoba dla której mobing to stan powszedni. Mam e-mail e od niej i sprawę kieruje do inspekcji pracy . Czarno na białym, jak się traktuje i zastrasza ludzi.

Dj gromer
@Bombel 11.09.2018 11:32

I bardzo dobrze, ja tez mam te e-maile. Tez tematu nie odpuszczę. Zastanawiam sie nad opisaniem sytuacji i skierowanie wraz z dowodami do mediów.ale nie tych lokalnych bo temat zapewnie nie przejdzie.... Ciekawe czy fiolet ma wogole komórki mózgowe. Jak to wszystko ujrzy światło dzienne , dyrektorzy sie wszystkiego wyprą i zostanie wtedy dyscyplinarka nie dla pracownikow a sama z nią wyleci , bo caly DWS juz poznal tego typa i nikt jej nie obroni. Oj bedzie sie działo.miarka sie przebrała.

XXX
@Dj gromer 11.09.2018 16:17

haha krzyk na forum jak zawsze a sprawa i tak ucichnie. żeby coś gdzieś zgłosić (usunięte przez administratora).a krzykacze ich nie maja tylko ciągle pieją

DJ gromer
@XXX 11.09.2018 19:14

Pożyjom uwidiom.

Witch
@pracownik 10.09.2018 13:05

Wróci nie wróci, napiszę tego maila. Wtedy z sobotami sprawa do nich doszła i coś tam się zadziało. Zobaczymy. Nie wolno odpuścić tego tematu. Zastraszanie ludzi, grożenie dyscyplinarką czy zabraniem premii za dzień wolny, gdzie to nie powinno mieć miejsca! Teraz przeszli samych siebie. I w taki czy inny sposób za to zapłacą. A z innej beczki to dodatkowo powinien iść zbiorowy list do skrzynki antymobingowej na fioletową.

Hwhessek
@Witch 09.09.2018 23:58

Dostałeś książeczkę na początku pracy z zasadami etycznymi. Tam masz kontakt przecież. A jak nie wiesz gdzie masz to podpytaj nowych. Ja ostatnio na szkoleniu dostalem i coś laska na bhp mówiła o kontakcie do Niemiec czy coś tam. Ale fakt, to niby wraca do Polski.

Zostaw opinię o DWS Draexlmaier - Jelenia góra

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DWS Draexlmaier