DWS Draexlmaier

Adres: Spółdzielcza 45, 58-500 Jelenia góra

NIP: 6112619914 KRS: 0000282022

DWS Draexlmaier
3 725 6 1

Opinie o DWS Draexlmaier

Paula

Wkoncu się biorą za palaczy, skończą się posiedzenia na palarni

Ktos
@Paula 13.01.2019 00:02

Jeżeli piszesz o tym piśmie, to chyba albo nie widziałaś tego pisma albo źle przeczytałaś. Jeżeli ktoś na cito będzie musiał pójść do toalety między 6- 7 i między 13- 14 nie ma takiej opcji .

Pracownik
@Paula 13.01.2019 00:02

Premia dla niepalących odniosłaby lepszy skutek

ja
@Ktos 13.01.2019 12:11

a jak dostane srake miedzy 6 a 7 to co bie bede mogl isc do kibla?

Ajjjjj
@ja 13.01.2019 22:07

To będziesz ściskał nóżki ????????

Iza
@Ajjjjj 14.01.2019 00:21

Zarówno komentarze powyżej, jak i ten Twój, w małym stopniu odnoszą się do głównego tematu niniejszego wątku. Dlatego bardzo proszę, abyś już zaczął opiniować firmę DWS Draexlmaier jako pracodawcę. Wielu z nas interesuje na przykład to, czy chętnie zatrudnia się tam osoby bez doświadczenia. Jak odniesiesz się do tej kwestii?

ja
@Ajjjjj 14.01.2019 00:21

pieluche sobie zaloze haha :)

Starszy starzem pracownik
@Iza 14.01.2019 13:44

Bez doświadczenia nie ma problemu . I tak każdy na produkcji musi zaliczyć test czy ma doświadczenie czy nie

Starszy stażem pracownik
@Ktos 13.01.2019 12:11

Zróbcie protest -Wszyscy palacze na L4 jak policja

Nika
@Ajjjjj 14.01.2019 00:21

Z magazynu pobierz pampersa dają za darmo

Ja
@Nika 16.01.2019 16:31

Ok :)

pracownik

ok 2600 netto z 1 tygodniem nocek wychodzi (3600 brutto)

Starszy stażem pracownik
@pracownik 15.01.2019 20:22

To musi być całe stażowe po 33 miesiącach i nie wiem czy nawet teraz po podwyżce tyle wyjdzie a na początek może ze 2220

Ona
@Starszy stażem pracownik 15.01.2019 23:34

No to ile tej podwyżki bedzie? Bo narazie cisza w tym temacie

SSP
@Starszy stażem pracownik 15.01.2019 23:34

2200 miało być a mechnęła się 2

Emi27

Dzień dobry chciałam tylko zapytać ile zarabia pracownik produkcji?? Zastanawiam się czy nie zacząć pracy w tym zakładzie

Pracownik ze stazem

Z urlopami w tym zakładzie jest wielki (usunięte przez administratora) Jakieś zaległe nie wiadomo co srają nam po jednym dniu a powinno być wszystko na bieżąco ! Pytanie skąd ludzie ze stażem wieloletnim maja tyle zaległych urlopów czyżby kiedyś w tej firmie pracowało się na okrągło??? Może pora zrobić z tym porządek i wprowadzić np system elektroniczny że pracownik wpisuje a brygadzista akceptuje urlop jak za drogą. Oczywiście poza postojami które na szczęście na moim dziale są w odpowiednim czasie. To również info dla nowych

Ula
@Pracownik ze stazem 15.01.2019 11:30

Urlopy jak urlopy ale dlaczego mam poświęcać urlop ciężko zapracowany na przestoje firmy niech płacą postojowe a nie slizgaja sie naszymi urlopami

Xxx

Uwaga uwaga ważna informacja. Nowe rozporządzenie w firmie DRX, które jest ukrywane przed pracownikami fizycznymi gorszego sortu. A więc od 1 stycznia 2019 r. dla pracowników biurowych i okołoprodukcyjnych zmienia się system l4 a dokładnie potrącenie premi jest zależne od ilości dni a nie jak było wcześniej jeden dzień powodował utratę całej premii. Pominięci zostali pracownicy produkcji jak i magazynu czym się różnimy? Mamy inny katar od ludzi w/w? Nie możemy tego zlekceważyć i dać się ruch**!!!

Gorszy sort
@Xxx 09.01.2019 15:54

Tez o tym słyszałem , wszystko w tajemnicy. Taka akcja była chyba pare lat temu, tyle ze wtedy dotyczyła wszystkich. Trwało to jednak chwile bo przyszedł mail od zarządu firmy mówiący o tym ze w grudniu i styczniu było bardzo dużo zwolnień , taka analiza tylko szkoda ze analizujący nie słuchał wiadomości gdzie informowano o epidemi grypy w całym kraju. Takie analizy powinno się sprawdzać w dłuższym okresie. Ciekawe co teraz , może pracownicy biurowi i okoloprodukcyjni nie chorują jak robole z „ taśmy „ maja inny katar. Szkoda ze szefostwo firmy dzieli swoich pracowników na lepszych i gorszych . Mam nadzieje ze zajmą się tym problemem w centrali w Niemczech , w nich cała nadzieja.

:o
@Gorszy sort 09.01.2019 16:44

kolego, to było typowe mydlenie oczu. zwolnień było o wiele więcej, to prawda, bo ludzie brali sobie np. 1 dzień wolnego, albo 3, bo byli przeziębieni, tylko tępy zarząd nie brał pod uwagę tego, że wcześniej było znacznie MNIEJ tych zwolnień lekarskich, ale za to jak już ktoś je brał, bo potrzebował tydzień chorobowego, to rzucał te L4 na cały miesiąc, bo premii i tak nie było :)

Stary pracownik
@Xxx 09.01.2019 15:54

Od tak ponad roku w tej firmie wszystko jest ukrywane . Kiedyś wszystko było podawane w komunikatach na monitorze a teraz nie ma nic

Mag
@Xxx 09.01.2019 15:54

Magazyn . ????Ha .haaa to inne ????????uje????????

Ghost
@Xxx 09.01.2019 15:54

Okołoprodukcyjni pracownicy nie mają płaconego stażowego, także można powiedzieć że teraz fifti fifti. Można tu debatować cały czas nikt tu nie ma po równo.

Pracownik biurowy
@Xxx 09.01.2019 15:54

I co z tego. Zwolnienia nie są mile widziane. Każdy będzie się ratował jak zwykle, urlopem.

Biurwa
@Pracownik biurowy 13.01.2019 22:47

Dokładnie, my przychodzimy do pracy chorzy (przeziębienie itp) , a jak już jest bardzo źle np biegunka to bierzemy urlop. Nigdy nie skorzystałam ze zwolnienia , mimo zapalenie ucha, choroby dzieci a pracuję już długo.

Lucia
@Xxx 09.01.2019 15:54

Pracuję w firmie ok. 10 lat na stanowisku "biurowym" Na L4 byłam 4 razy. Uwierz że wolałabym mieć stażowe i w ciągu tych lat mieć zabraną premię za L4. Łatwo policzyć co finansowo się bardziej opłaca. Nie traktujcie byle czego jako traktowanie nas w wyjątkowy sposób. Za rok kolejna marchewka...

Pracownik biurowy
@Lucia 14.01.2019 18:07

Przez 7 lat, jedno zwolnienie, na złamaną kończynę. Siedzi się w pracy z gorączką, kaszlem, katarem. Na dziecko nie było nigdy zwolnienia.

Starszy starzem pracownik
@Xxx 09.01.2019 15:54

To jest chore co piszą 4 osoby powyżej

Kulson

Potwierdzone!!!! Uwaga!!!! 500 PLN premii dla każdego, ale NORMALNEGO! Musicie tylko się wykazać! Inaczej pomażyć sobie możecie!

Pracownik Qs
@Kulson 07.01.2019 21:29

What does it mean "normalny?;D

pracownik
@Kulson 07.01.2019 21:29

A jaśniej panie normalny?

Kulson
@pracownik 08.01.2019 18:48

Normalny czyli taki, który jest wzorem dla innych! Wykonuje swoje obowiązki sumiennie, nie kabluje, nie spóźnia się! Nie tacy, którzy tylko kombinują by pójść do klopa!

fiut z piany

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, WESOŁYCH ŚWIĄT

M.
@fiut z piany 25.12.2018 13:58

YO ! Wylewajmy przez cały rok wiadra gówna na wszystkich do okoła a potem raz w roku Życzmy Sobie Wesołych Świąt hahahahahahaha !!!

fiut z piany
@M. 29.12.2018 07:09

nie, będę takim zgorzkniałym (usunięte przez administratora) jak Ty i będę życzył wszystkim żeby zdechli :D

M.
@fiut z piany 29.12.2018 20:37

Dziękuję za potwierdzenie :)))))

parasino
@M. 29.12.2018 07:09

W rodzinie jest identycznie..

Iza
@parasino 06.01.2019 08:44

Powyższa dyskusja w żadnym stopniu nie porusza aspektów, które można byłoby uznać za ważne. Nie wiem, czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale na to forum wchodzą osoby poszukujące rzetelnych informacji o firmie DWS Draexlmaier. Dobrze zatem byłoby, jakbyś chociaż pokrótce opisał tego pracodawcę. A może w chwili obecnej prowadzą rekrutację?

Hahahaha
@Iza 07.01.2019 12:27

Ludzie tu wchodzą tylko aby się pośmiać

Mag
@Iza 07.01.2019 12:27

Nie pisz glupot .Tu nikt powazny nie wchodzi

Iwona

Witam. Czy tylko ja mam problem z panem Robertem Lisz... który jest niesamowicie despotyczny i w momencie odmowy robi pod górkę i zastrasza ? Jeśli jest ktoś z podobnym problemem zostaw po sobie ślad. Pan Robert może powinien wkoncu skupić się na pracy a nie obarczac innych swoimi obowiązkami. Sprawy prywatne i romanse zostawcie w domu nie przyniesie tego do pracy bo to się robi chore .

Wróble
@Iwona 03.01.2019 19:14

Czemu się żałosny gn..u nie podpiszesz. Takie banały to ci łatwo wchodzą podaje tu zazdrością i to wielką przez duże ZZZZazdrosny buraczyno

Robert L.
@Wróble 04.01.2019 12:36

No właśnie .Kto czuje się zastraszany przez moją osobę ,proszę to zgłosić wraz z dowodami do odpowiedniej komórki????.Wiem kto jest autorem tych bredni .P.B.

Wróble to ameba
@Wróble 04.01.2019 12:36

Powiedziałeś Ty sam się nie podpisując. Gratulacje amebo intelektualna

Norman
@Iwona 03.01.2019 19:14

Pan R ma rzesze fanów którzy będą za nim stali, bo pozwala im nic nie robić, chyba że szukanie miejsca do spania lub bajerowanie dziewczyn z produkcji to porządna praca. Możesz poszukać dowodów, porobić parę zdjęć ale co to da, był i jest to układ zamknięty i nic na to nie poradzisz. Póki są ludzie którzy odwala w pocie czoła pracę za tych co robią niewiele, to cały ten cyrk będzie się ciągnął. Jeśli jesteś pracowity i nie lubisz układów zamkniętych zmień pracę bo płacze na forum nic nie zmienia, szybciej nabawisz się nerwicy albo cię wywala niźli coś się zmieni.

Ktos
@Iwona 03.01.2019 19:14

Pan R już zaczyna się kończyć. Na miejsce Pana R jest już konkretna osoba która jest bliska osoba naszego szefa .

Pan dyrektor

Bedzie podwyzka 80 zl brutto ja co roku i nie liczcie na nic wiecej

Stefcia z kibla
@Pan dyrektor 07.01.2019 23:44

wincej, wincej!

pracownik
@Pan dyrektor 07.01.2019 23:44

Minimum 110 zł brutto musi być zgodnie u ustawą

Dariusz

Wiecej n i e bedzie to juz na kablach lepiej placili

Q

To co tu się dzieje na tym forum to żenada (usunięte przez administratora)

Stary Pracownik

Xyz 19.12.2018 07:08 Witam. Czy wiadomo coś o jakiś podwyżkach od 01.01.2019 cisza jak makiem zasial. (usunięte przez administratora). Po nowym roku ze względu na otwarcie niemieckiego rynku pracy wyjedzie większość Ukraińców więc firma powinna postarać się z podwyżką i dać minimum 3000 na rękę aby zatrzymać ludzi . Niech nie przyjdzie do głowy żadnemu Kierownikowi żeby zmuszać ludzi do pracy po 12 godzin ze względu na brak ludzi bo nikt nie jest automatem ! Ponadto nie każdy potrzebuje dodatkowego zarobku , ja np wolę spędzić wolny czas z rodziną . W wolnym kraju każdy sam powinien decydować ile pracuje a jeśli jest inaczej to jest to ograniczenie wolności!!!

Eryk
@Stary Pracownik 21.12.2018 18:41

Jakie są zarobki na stanowisku magazynier chodzi o wózek widłowy. Tylko normalna odp.

Alan

Pobil sie magazynier z produkcyjnym na popoludniowce w pracy we wtorek podobno i nic nie slychac ...czy to bzdura?

Kuba
@Alan 20.12.2018 21:12

Bzdura nie szukaj afery

Robert
@Kuba 20.12.2018 21:50

Prawda prawda dostal magazynier z 15stki w twarz od Pana z produkcji za chamskie prowokacje i odzywki z ktorych rzekomy poszkodowany jest znany.. sam ze swoim koleszka pod bacznym okiem kierownikow -podobno bujaja sie po zakladzie i opier..nasmiewajac z tych co cos robia..i sie staraja... zarabiajac tyle co oni.. choc i tak wszyscy beda chcieli to tuszowac..i udawac ze to nie prawda.. wiec jeden grzyb.. a wystarczy sie zapytac kogolwiek stamtad.. pomijam fakt ze chlop poszedl na l4 z powodu lima na twarzy.. ale i tak pewnie zaraz ktos napisze ze to bzdura.. i ze chlopak biedny byl nie winny i dostal przypadkiem..bo komus reka sie omsknela..

Michal N
@Robert 23.12.2018 11:20

Tak , to prawda co Robert pisze. Bylem przy tym. Choc uwazam ze takie rzeczy powinno sie za brama zalatwiac a nie w pracy i to tyle...za darmo nic nie ma

Kacha
@Robert 23.12.2018 11:20

JAK sobie projekt wychowa magazynierow to są skutki ,to jest wina brygadzisty ze do tego doszlo ,na 213 magazynierzy są w porzadku oby tak dalej

Magazyn
@Kacha 23.12.2018 15:37

Wychować to sobie możesz męża w domu jak sobie na to pozwoli. Tak się składa, że ten magazynier był właśnie z w 213

W213

Brygadzista Tomek to najgorszy kapus i sciemniacz ma na wszystko wyjeb..ne prawie całą zmianę spędza na telefonie świetny przykład dla pracowników a kierownik nic z tym nie robi no ale w sumie po co jak ma (usunięte przez administratora) na projekcie który żeby chronić własny tyłek oczernia swoich pracownikow.jednym słowem totalny nieogar.

Los
@W213 20.12.2018 15:16

Ma chłop głowę na karku .(usunięte przez administratora)

Ghost
@W213 20.12.2018 15:16

Myślisz że oni wszyscy znają świetnie i biegle język niemiecki? Tam nie będzie jak unas w zakładzie więc dużo raczej ich nie ubędzie a o 3tyś na rękę to zapomnij, może za 5 lat po kilku podwyżkach wyjdzie 3tysiące na rękę

W213
@Ghost 21.12.2018 23:00

A ja myślę że masz coś z ban... i grubo tam nasr...

Ghost
@W213 22.12.2018 10:02

Pozdro amebo

SromCiNaRyi

Nie ma to jak gruby armreściarz z landka 405, który co rusz podbija do każdej kobiety pracującej w jego otoczeniu. Robi zdjęcia koleżankom i rozsyła po zakładzie. Opasły głąb, który myśli, że jest nie wiadomo kim. Ostatnio go widziałem, jak jedna z pracownic go po prostu wyśmiała, po czym wrócił na stanowisko z podkuloną kitą. "największy kozak na projekcie" a gdy tylko coś się dzieje, to już mu jajka miękną. Nie mówiąc już o tym, że chodzi po projekcie i opowiada o tym, że gdy małżonka jest w pracy( w sumie to była, bo teraz jest na macierzyńskim ) to spotykał się z nastolatkami. W ramach potwierdzenia pokazywał nagie zdjęcia dziewczyn rzekomo wysyłanych przez nie do niego. Pozdrawiam Cię Aniu.... współczuję takiego mężusia...

Polo

Wróbelki ćwierkają, że będzie konkretne wietrzenie magazynu po nowym roku. W końcu biorą się za tych nierobów i pozdrów.

Xxx
@Polo 16.12.2018 07:46

Możesz rozwinąć swoją wypowiedź?

Ja
@Polo 16.12.2018 07:46

Mózg se przewietsz

We
@Polo 16.12.2018 07:46

Uważasz, że na magazynie pracują nieroby ? To zapraszam do pracy na magazyn . Poobijasz się trochę.....o repacki, wózki, regały, poodpoczywasz szukając materiału na "21" , rozgrzejesz się ... ładując transporty na mrozie .Zapraszamy nieroby na magazyn.

Polo
@Ja 16.12.2018 15:16

A ty wróć do szkoły troglodyto.

Polo
@We 16.12.2018 16:10

Uderz w stół to nożyce się odezwą? Wszędzie są nieroby także na magazynie.

We
@Polo 16.12.2018 17:21

Co wcale nie oznacza , że jest tak różowo jak się niektórym wydaje.

Magazyn
@Polo 16.12.2018 17:21

Przyjdź i pokaż jak się pracuje. Cały czas przyjmują na magazyn. Dodam tylko, że już paru takich bohaterów jak ty przyszło z produkcji i już niestety nie pracują

Polo
@Magazyn 18.12.2018 05:34

Jak ja pracowałem na magazynie to ty jeszcze mamie drobne z portfela podbierałeś. Piszesz, że przyjmują cały czas. Jak myślisz dlaczego?

:o
@Polo 18.12.2018 15:51

nie przyjmują cały czas, złożyłem CV to nawet się nie chcą odezwać... ale podejrzewam, że to kręci ta lalka z rekrutacji.

Sahsh
@Magazyn 18.12.2018 05:34

Nie wiem czy przyjmują cały czas. U nas spokój narazie. Nikt się nie rusza, bo stabilnie.

Magazyn
@:o 18.12.2018 16:09

Jeszcze dzisiaj widziałem kilku nowych kandydatów na magazyn kierownicy ich prowadzali po zakładzie

Kier
@Magazyn 18.12.2018 17:51

Dzisiaj widziałeś kilku? To dziwne bo miałem tylko jednego oprowadzić:)

Magazyn
@Magazyn 18.12.2018 05:34

Bo przyjmują takich jełopów jak ty, co to wyżej srają niż głowę mają a nic nie potrafią

Magazyn
@Magazyn 19.12.2018 10:56

Oczywiście to było skierowane do Polo

Leo
@Polo 18.12.2018 15:51

Jak jesteś taki stary to zapisz sie do kolka rorzancowego

Leo
@Magazyn 19.12.2018 10:56

Tak nas nazywasz a ty jesteś beduinem

zdzichu
@Polo 16.12.2018 07:46

i bardzo dobrze mam nadzieje ze dolaza roboty reproduktorowi, (usunięte przez administratora) robi i tylko kabluje wszystkich wokol

B

A ja mam dosyć poprawiania błędów po Panu R . Który ostatnio nie potrafi skupić się na pracy ...

Xyz

Witam. Czy wiadomo coś o jakiś podwyżkach od 01.01.2019 cisza jak makiem zasial. (usunięte przez administratora)

anonim

(usunięte przez administratora)

Gdtjb

A Ty stary nie przeginasz? Jak wymienisz po nazwiskach to sam się podziel swoim.

Kolo

Ktoś wie, jakie realne zarobki dla magazyniera? Tylko realne, nie piszcie mi tu K* bzdur i farmazonów bo mam centralnie dosyć. Realne!Real! Piszcie netto i jaki system pracy 12h czy 8h bo to istotne. Nie jestem robocopem, żeby robić 12h! Pozdro i dzięki z góry za wszystkie rzetelne komenty. Nie kłamcie i nie hejtujcie!

Magazyn123
@Kolo 07.12.2018 18:34

Magazyn od 7 lat. Zarobki dla świerzaka około 2400 netto, ale nie wiem dokładnie. Może być +/- 200 zeta. 12 nie ma, chyba, że źle trafisz, a to i tak może tydzień/dwa w roku, zależy jak produkcja idzie. Ja mam około 3800 na rękę jak zrobię ze 2 soboty i 2 niedziele w miesiącu, w tym jest stażowe i dodatkowa premia. Od razu mówię, jak jesteś gościem ledwo po szkole, który chce zarobić i się nie narobić, to możesz odpuścić. Jeśli już pracowałeś, to wiesz, że świerzak musi zacząć od zera. Dalej zależy od Ciebie.

We
@Magazyn123 16.12.2018 05:35

3 lata na magazynie , wszystkie dodatki (premia , stażowe, 9 Level) , bez nadgodzin około 2900 netto . Przez 3 lata żadnych 12 - tek , czasami sobota , niedziela , ewentualnie święto . To co napisał kolega wyżej zgadza się w 100 procentach .

nik
@Magazyn123 16.12.2018 05:35

chyba jestes kierownnikiem

Pracownik

Czy ktoś już zemdlał na hali od grzejących się narzędzi ? Nieraz jest taki zaduch że od wydobywającego się żaru słabo się robi. Chyba tlenek węgla tam się ulatnia z tego !Kawałek czerwonej płachty to żadne zabezpieczenie! Dyrekcję prosimy o wypowiedz na ten temat

Przerażona
@Pracownik 05.12.2018 12:53

Jak widać qurwa nikogo zdrowie pracowników w Drexie nie obchodzi zapewne dlatego że to nie jest szkodliwe dla zakładu

Pracownica
@Pracownik 05.12.2018 12:53

Kilka osób już zemdlało

Oburzony
@Pracownik 05.12.2018 12:53

To masakra żeby grzać na hali narzędzia które tlen zabierają i stwarzać zagrożenie życia i zdrowia ludzi

Pytanko

Ktoś się wybiera w piątek na wigilię z Drexa do Chaty za Wsią na 18? Czy zwykli pracownicy nie mogą?

Pracownik
@Pytanko 12.12.2018 17:33

Zwykli pracownicy nic o niej nie wiedzą

Rymcymcymcym
@Pracownik 12.12.2018 20:39

Pracownicy produkcyjni w sobotę przyjdą na 3 zmiany w sobotę i beda pracowac do Wigilii wlacznie. To znaczy nie wszyscy , bo pracownicy "nieprodukcyjni" moga w ten piątek przemiło spędzić czas na tzw. Wigilii. Mnie osobiście to bardzo cieszy , należy wam się jak nikomu. Dobrym pomysłem jest to , że wynajęty Dj będzie wam przegrywał do kolacji. Zapewne wielu z Was szanowni pracownicy biurowi będą mogli wziac i wykorzystać zaległe urlopy. To jest wspanialy pomysl. Nikt tak jak wy nie potrzebuje odpoczynku. Jestescie sola tego zakladu. Bez was nie bylo by niczego. Dobrze , że chociaż wy mogliście zachować swój urlop i teraz możecie to wykorzystać. Bardzo mnie to cieszy. Smutno by mi było , gdybyscie byli zmuszeni do zmian minusowych. Także jeszcze raz moi drodzy życzę wam dobrej zabawy, bawcie się dobrze. I abyście w przyszłym roku dostali większe podwyżki niż jakieś marne 300 zl jak było w tym. Moim zdaniem to było by dość ponizajace. Bywajcie zdrów.

Starszy Pracownik produkcyjny
@Rymcymcymcym 13.12.2018 00:51

To chyba ty będziesz pracował w sobotę bo ja kończę w czwartek a w sobotę to pracuje może ze 3 razy w roku. Biuro niech się dobrze bawi. Będą ośmiorniczki, whisky,koniaki i te inne paskudztwa a ta whisky jaka niedobra

stary pracownik
@Pytanko 12.12.2018 17:33

kiedys,kiedys to bylo nie do pomyslenia zeby organizowac Wigilie dla biur a Pracownicy w produkcji pracowali, byly WSPÓLNE Wigilie albo WCALE nie bylo podzialu klasowego !

Magazyn123
@Rymcymcymcym 13.12.2018 00:51

Nie rozumiem ludzi z produkcji. Pracuję w tej firmie prawie 7 lat, a nic się nie zmienia... Czy Wy nie rozumiecie, że TO WŁAŚNIE WY dajecie temu zakładowi zysk? Jest Was zdecydowana większość, gdybyście się zgrali, to moglibyście wymusić wszystko. Pamiętam sytuację (2-3 lata temu), kiedy część produkcji się zbuntowała (chyba głównie stary landek) i protestowała przeciwko nadgodzinom. Jak się to skończyło? Przyszedł szczur, pogroził palcem i ludzie odpuścili... Z tego co wiem, tylko kilka osób nie przyszło w sobotę do pracy. Magazyn to podtrzymał i chyba nikt nie przyszedł obsługiwać produkcji (mogę się mylić o kilka osób). Tak, czy inaczej, magazyn dostał podwyżki i dodatkowe premie (oczywiście nie dla wszystkich) i wyszedł z tego o wiele lepiej, niż produkcja. Ja akurat jestem magazynierem i nie narzekam na swoją pracę i zarobki, ale Wy? Dziwię się Wam, narzekacie cały czas, zróbcie z tym coś. Tylu Was jest, macie o wiele większą siłę przebicia, wystarczy się zgrać... Jak kiedyś powiedział mój kierownik tzw. "Kwiatek", "magazyn to zło konieczne, bo tylko produkcja przynosi zakładowi zyski". Taka jest prawda, tylko Wy możecie zmusić "wielmożnych dyrektorów" do podwyżek. Magazyn się zgrał i dostał, bo bez nas nie mielibyście materiału do produkcji, jak Wy się zgracie, to wszystko stanie.

.
@Magazyn123 16.12.2018 06:06

każdy się boi + to że polska naród wyszczekany ale przychodzi co do czego to działania brak, taka norma. kiedyś jakiś ziomek się bujał po zakładzie bo chciał związek zawodowy zrobić to podobno ludzie nie chcieli bo albo sie bali albo ze za starzy albo ze za mlodzi, albo ze oni juz tu dlugo nie popracuja a siedza dalej. bardzo dobrze ze produkcja dostaje po (usunięte przez administratora) nie umieja dzialac i lubia byc kopani w du*e to niech tam siedza, odpowiednie miejsce dla nich

Stella
@Pytanko 12.12.2018 17:33

Każdy dział ma swoje pieniądze, dlaczego nie pójdziecie do kierownika i nie poprosicie o zorganizowanie za nie imprezy wigilinej?

Pracownik Macan
@Magazyn123 16.12.2018 06:06

Chłopie kto ci się zorganizuje jak wszyscy pokornie się zgadzają na wszystko. Jak trzeba przyjść w sobotę czy w niedzielę to przychodzą i nie protestują . Tyle że u nas na macanie nie ma co narzekać bo pracujące soboty u nas rzadko są a na zmianie większość osób jest z większym stażem

Ktoś
@Stella 16.12.2018 12:45

A z pieniędzy którego działu tą wigilia ?

Stella
@Ktoś 16.12.2018 18:53

Każdy dział ma swój fundusz

Biurowiec
@Rymcymcymcym 13.12.2018 00:51

Pssst, powiem Ci coś w sekrecie: to Twój kierownik/dyrektor decyduje kiedy i jak długo masz pracować a nie my pracownicy biurowi.

Pytający

Witam czytelników. Jakie są średnie zarobki w drexie? Jak są traktowani przez przełożonych?

Kobieciarz

Jak dadzą po 300 zł na święta to będzie niesmak bo wszędzie dają po 500-600 zł . Jelenia Plast za drogą 550-600 zł np. I tu nie chodzi o pieniądze tylko o rzecz i psychikę . Nawet w Biedronce po tyle dają

Kriss
@Kobieciarz 09.12.2018 17:07

A niby za co ta premia? za twoje nieróbstwo? W snach! MARNA PROWOKACJA! NIE PODOBA SIĘ TO WON DO INNEJ FIRMY!

Oburzony
@Kriss 10.12.2018 15:11

Ale (usunięte przez administratora) czemu admin nie reaguje???

?
@Kobieciarz 09.12.2018 17:07

Ciekawe, czy wszyscy dostaną jednakową kwotę na święta ,czy też każdemu wyliczą inaczej

Przybysz
@Kobieciarz 09.12.2018 17:07

Wątpię żeby chociaż 300 było ????????

Pracownik
@? 11.12.2018 20:43

Na pewno będą 3 progi

Ja.
@Kobieciarz 09.12.2018 17:07

Podobno najwięcej ma być 320zl,potem 280zl i 240zl :) cieszcie się że w ogóle coś jest.

Arab
@Kriss 10.12.2018 15:11

Uwazaj bo kij ma dwa konce i ty pierwszy mozesz odejsc ale z hukiem

Blondyn

Są według was w tej firmie jakieś ładne dziewczyny 18-25lat ? Na którym projekcie ich szukać ?: D

Kobieciarz
@Blondyn 08.12.2018 07:08

Są ładne Ukrainki nawet a najlepiej w kantynie poszukaj

Xyz

Czy wiadomo coś jakie podwyżki od nowego roku ?

Pracownik
@Xyz 05.12.2018 10:26

Będą podwyżki cisnienia i Normy produkcji

qwerty
@Xyz 05.12.2018 10:26

rachunków

Prawilny
@Xyz 05.12.2018 10:26

Tak, będą podwyżki, ale normy pracy, będziesz musiał robić więcej, za te same pieniądze, chyba że ci jeszcze premię ktoś zabierze, wtedy jeszcze mniej zostaniesz.

Niewiem

Witam Was I zadać pytanie mam. Czy są jeszcze przyjencia? Czy coś siem zmieniło na prdoukcji? Ile mogem zarobić? czy potrzebujom ludzi do pracy?Ile wam teraz płacom?

Erudyta pisowni
@Niewiem 30.11.2018 13:15

Ta wypowiedź wymaga rozkładu na czynniki pierwsze. "Czy są jeszcze przyjencia?" - przyjęcia lub chodzi o czasownik przyj do kobiety zwanej Encia? "Czy coś siem zmieniło na prdoukcji?"- SIEM tzn. Security Information and Event Management? "Ile mogem zarobić?" - mogę "czy potrzebujom ludzi do pracy?"- potrzebują "Ile wam teraz płacom?" - płacą Ktoś tutaj musi powtórzyć odmianę przez przypadki.

Erudyta pisowni

"kretykujeszz" - poprawnie jest krytykujesz chyba że jest to pytanie o podkówanie kretów Erudyta w formie żeńskiej byłoby - erudytka.

Erudyta pisowni
@Erudyta pisowni 04.12.2018 09:10

"podkówanie" - podkuwanie

Pracownik QS
@Erudyta pisowni 04.12.2018 09:24

Hahaha,coś nie pykło?;D

Erudyta pisowni
@Pracownik QS 04.12.2018 11:26

Ktos sie podszywa :P

jaG szE maSZ
@Erudyta pisowni 30.11.2018 13:55

... zostaw Ukraińca w spokoju.... ;]

Pracownik QS
@Erudyta pisowni 04.12.2018 11:47

Nawet pisowni erudyta, błędy popełnia,gdy klika ;D

Ktoś
@Erudyta pisowni 04.12.2018 09:24

Jaki zakład, tacy erudyci

kotradem

To jaki macie przebieg? Ile djengów zarabiacie ?

Nosacz
@kotradem 05.12.2018 14:13

Na passata kurła starczy

kasia

Czy sa dojazdy do zakładu ?

SW
@kasia 04.12.2018 20:18

Tak, wjedziesz na pawilon na kogutach w asyście czterech panów z SW. Z tego ZK Drex Ciężko jest uciec.

Zwierzolub

Witam mam nadzieję że dyrekcja to czyta bo jest pewien pomysł żeby zorganizować zbiórkę dla naszego schroniska.Schnaider już dawno na to wpadł a DWS tak blisko i żadnej akcji.Ida święta niech te zwierzaki też je mają choć w małej części .

Kloszard
@Zwierzolub 27.11.2018 17:29

Lepiej zrobić składkę na ubrania, jedzenie i schronienie dla bezdomnych niż dokarmiać jakieś zwierzaki

Zostaw opinię o DWS Draexlmaier - Jelenia góra

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DWS Draexlmaier