DWS Draexlmaier

Jelenia góra

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 718 ocen.

DWS Draexlmaier
3 718 6 1

Opinie o DWS Draexlmaier

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Mercedes

Czy ktoś ma pomysł na to w jaki sposób mogę dotrzeć do ludzi zainteresowanych wstąpieniem do związku zawodowego?

ktoś
@XXX 16.08.2018 19:00

Bo im o to chodzi,żeby starsi stażem pracownicy sami się pozwalniali. Po pierwsze młodymi łatwiej się steruje, a po drugie nie wiedzą o nich tyle co starsi stażem

...

po 32 stopnie na halach, ludzie mdleją, a TA BANDA KRETYNÓW dwunastki powymyślała :D wodogłowie kierownictwa tego kołchozu nie zna granic.

Spg
@... 10.08.2018 00:04

Na wtryskarni jest tyle ziomom

Przywróćmy normalność

I znowu nocka zaczyna się w niedzielę zamiast tak jak powinno być w poniedziałek i dokładają dzień dodatkowy ! Dysponowanie prywatnym czasem pracownika bez jego zgody to kpina z ludzi . Jak awaria to weekend trzeba nadrabiać! Co to qu.wa ma być!!!

Nowa17
@Ren 14.08.2018 14:04

Piankowanie robi jutro na rankach?

Remi1201

Czy to prawda ze jutro piankowanie robi ranki?

Remi1201
@Pawel 14.08.2018 22:54

Móglbys odp. Tak lub nie? Potrzebna mi ta informacja.

Remi1201

Potrzebuje pewnosci. Może to nic mi nie da. Czy mogę prosic o pewną odpowiedz tak lub nie?

Elo

Jaką temperatura na hali a jaka w biurach?;-)

Mirek
@Elo 13.08.2018 15:36

W biurach jest klima tydzień temu poszedłem tam z nagrzanej hali to po chwili aż mi się zimno zrobiło nie powiem fajnie było ale dla nich

aaa

czy to prawda że największy leń się zwalnia z piany?

Eeee
@aaa 13.08.2018 10:36

Który

Kermit

Czy to prawda, że Drex to najlepszy pracodawca w Jeleniej? Jeśli tak proszę o potwierdzenie.

Kermit
@Pracownik produjdnja SPG 08.08.2018 16:20

a Jaki dział polecacie ? Magazyn?

Starszy pracownik

Otóż moi drodzy dowiedziałem się właśnie ze jesteśmy robieni w bambuko przez zarząd ponieważ Ukraińcy zarabiają więcej od nas bo podobno 2600 za pracę po 8 godzin ! To skandal i niedorzeczność żebyśmy my we własnym kraju zarabiali mniej niż cudzoziemiec ze wschodu na dodatek!!! Coś trzeba z tym zrobić i tu już nie chodzi o pieniądze ale o rzecz choć wszystko pójdzie w górę z powodu suszy. Powinniśmy zarabiać 3 tyś a podwyżka inflacyjna to powinno być teraz co najmniej ze 400 zł brutto bo niższa na pewno nie pokryje inflacji

Mźdźungwa
@Starszy pracownik 01.08.2018 12:50

Zacznij robić wszystkie soboty i niedziele tak jak oni to też zaczniesz na swoje wychodzić

Sz.L

Kocham Swoją Żonę M.

PawPatrol
@Sz.L 09.08.2018 15:31

A ja do swej powracam na widlaku

Pracownik

I jak z ta kontrola PIP w sprawie upałów?

Maciek
@Jumbo 06.08.2018 07:07

A tak poważnie?

szczota

Szczota

Szczota
@Ssssszzzzccczzzooootaaa 03.08.2018 15:54

Szczota hej szczota

Mercedes

Cześć, słuchajcie, jest pomysł stworzenia związku zawodowego, potrzeba minimum 10 chętnych i zaczynam działać, bo to co się dzieje tu, to masakra jakaś. Czy ktoś mógłby się określić czy były wstępnie chętny? Tylko poważne odpowiedzi, bez zbędnego pitolenia. W odpowiednim momencie będziemy się umawiać na konkretne spotkania i rozmowy, jeśli ktoś będzie miał pytania.

Xxxx
@Mercedes 03.08.2018 14:50

Żeby nie straszyli zwolnieniami musi tych osób być więcej niż 10. Ale nic nie stoi na przeszkodzie aby na początek było mniej

Pracownik

Podobno szykuję się wnikliwa kontrola PIP ponieważ na halach jest zdecydowanie za gorąco a to zagraża zdrowiu pracowników. Grzanie narzędzi które pełnią rolę kaloryferów non stop na halach to już wielka przesada zwłaszcza w takie upały! Niektóre gorące narzędzia stoją obok stanowisk montażowych co jest skandalem i powoduje że nawet zimą jest za duszno . Wiatraki nie dają żadnych efektów w takich warunkach . Należy bardzo obniżyć temperaturę na halach .

Pawel
@Pracownik 03.08.2018 00:31

Ja jestem chetny dawaj namiary na siebie

maciek

ile stów różnicy między magazynem a QS?

maciek
@Pracownik QS 31.07.2018 19:28

bardzo Ci dziękuję! :) bardzo mi pomogłeś :)

Ja

Czy jak masz zajecie komornika to może on zabrać urlopowke?

Bic
@Ja 30.07.2018 06:15

Jesteś w stanie napisać logicznie pytanie, a nie jesteś w stanie pojąć że musi zostawić ci 1500 zł a resztę zabiera, chyba że dogadać się na inną kwotę.

Ania

Cześć. Co sądzicie o stołówce. Mi się wydaje, że jedzenie tam jest często nieświerze.

Goska
@Ania 27.07.2018 06:08

Też to zauważyłam. Jem tam tylko jak nie mam wyjścia.

Pati

Który projekt jest obecnie najgorszy a ktory najlepszy? Chodzi na którym jest najwięcej pracy a na którym najmniej roboty

Starszy pracownik
@Felek 28.07.2018 13:40

Macan to model Porsche , obecnie robimy trochę starego trochę nowego . A z samym nowym ruszamy od września . Ogólnie na Porsche nie jest źle

Nick

Usłyszałem na land roverze że jak nie zostanę na dwunastce jutro to zabiorą mi premie, ja sie pytam..... CO TO K.....WA MA BYĆ ????

Sadek
@Fagga 27.07.2018 07:23

(usunięte przez administratora) sie w łeb

DonOmar

Nie masz układów - trafiasz na land rovera lub mercedesa i masz pozamiatane. Masz układy - trafiasz na porsche i nic nie musisz robic żeby być idealnym pracownikiem, taka panuje tam sprawiedliwość ;)

Starszy pracownik
@DonOmar 27.07.2018 00:45

Bzdura bo ja bez układów normalnie złożyłem aplikacje i trafiłem na porsche z czego jestem zadowolony

Alf

Zostałem wygryziony za paczke chipsow, ze swojego stałego stanowiska :(

Ciekawa

Czy jest tu ktoś kto idzie we wrześniu na urlop? Mam takie pytanie, czy dostaliście urlopówke?

Starszy pracownik
@Ciekawa 26.07.2018 04:06

We wrześniu to pewnie będą na zaległe wysyłać zwłaszcza że w toku jest nowa ustawa zakazująca kolekcjonowania urlopów. Ciekawe co zarząd wymyśli jeśli ta ustawa wejdzie choć nie wiem czy są na to szansa. Jeśli chodzi o zakaz kolekcjonowania to jestem za . Natomiast zapis który mówi że urlop będzie przepadał i można będzie łaskawie upominać się u pracodawców o odszkodowanie jest nie do przyjęcia .

Pracownik

Tydzień urlopu już za nami a urlopówki dalej brak na kontach - ktoś w temacie żeby zabrać głos?

hihi
@Zzz 24.07.2018 22:13

Idź się do kadrowych zapytaj, a nie tutaj się żalisz..

qqqqqqqq

na w213 jak nie zrobisz 12 to nie masz urlopu tak sie ludzi traktuje wstyd

Starszy pracownik
@. 21.07.2018 01:14

Jeśli chodzi o urlopy to problemów w tej firmie jest zbyt dużo . O urlop wnioskuje pracownik a pracodawca nie musi go udzielić w terminie wybranym przez pracownika . Ja kilka lat temu pracowałem w takiej malej kilkuosobowej piekarni co pracodawca nikogo nie pytał o zdanie tylko wszystkim na koniec roku wypłacał abonament za urlopy

Joki

Kiedy impreza,?

Tata
@Joki 12.07.2018 23:44

25 sierpnia na wisbuowej polanie w Miłkowie

Karolina

@Elo ... opinie takie jak Twoja, które zawierają bluźnierstwa, inwektywy i pomówienia są kasowane przez administratora, gdyż łamią regulamin forum. Każdy może wpisywać hasła, ale warto przytoczyć w swej wypowiedzi treść merytoryczną, mającą odzwierciedlenie w praktyce.

Pracownik

Czy ktoś orientuje się kiedy stary landek ma urlop?

Zzz
@Pracownik 17.07.2018 11:20

30.07

Mlody

Mam pytanie, czy ktos brał pożyczkę w zakladzie? Jak to wyglada?

ja
@Mlody 29.06.2018 19:04

jak weźmiesz pożyczke to cie czeka 30 lat 12 godzinnej pracy

Q

Większość z was co się tu wypowiada,nie ma zielonego pojęcia o pracy!!!Nazwę to prostymi słowami "DARMOZJADY"

Q

To zachęcam do zmiany pracy skoro nie pasuje!!!

Hhaha

O co chodzi z praktykami dla uczniów mechanika w jg ?? Są po szkole czy jak

plswd
@Hhaha 15.07.2018 14:47

Praktyki i staże obowiązkowe dla uczniów można odbywać w firmie DWS Draexlmaier Wyposazenie Wnetrz Samochodowych Sp. z o.o zgodnie z porozumieniem, jakie zostało zawarte z ZST Mechanik. Skontaktuj się, albo prześlij zgłoszenie przez https://pl.draexlmaier.com/kariera/aktualne-oferty-pracy/oferty-pracy/news/News/detail/praktyka/ !

Zostaw opinię o DWS Draexlmaier - Jelenia góra

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DWS Draexlmaier