PKC Group Poland Sp. z o.o.

Starachowice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 80 ocen.

Opinie o PKC Group Poland Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PKC Group Poland Sp. z o.o.

czardasz 33

czy kierownictwo pkc w starachowicach dba o warunki pracy osób z grupą o niepełnosprawności

KJYUTIJYTV
@czardasz 33 29.01.2016 10:19
czy kierownictwo pkc w starachowicach dba o warunki pracy osób z grupą o niepełnosprawności

WIDZĘ ŻE ZWIĄZKI ZAWODOWE W PKC NIE WIDZĄ PROBLEMU , KIEDY OSOBY Z GRUPĄ O NIEPEŁNOSPRAWNOŚCI SĄ WYKORZYSTYWANE DO GRANIC MOŻLIWOŚCI . KIEROWNICZKA Z WYSYLKI UWAŻA TAKICH PRACOWNIKÓW JAK LENIWA EWUNIA , KTÓRA PEŁZA U JEJ NÓG JAK LISZAKA BARDZO DOBRĄ PRACOWNICĄ .

Zula
@czardasz 33 29.01.2016 10:19
czy kierownictwo pkc w starachowicach dba o warunki pracy osób z grupą o niepełnosprawności

Nie dba o nikogo. No pomyłka, dba o siebie samych. Pracownicy to stado baranków prowadzonych przez wilka

jka

jak się pracuje w pkc starchowice godziny pracy dni wolne itp?

Gintoki
@jka 08.02.2017 19:13
jak się pracuje w pkc starchowice godziny pracy dni wolne itp?

W pierwszym miesiącu masz wolne weekendy. Zmiana 8h. Pracuje się tragicznie. Praca łatwa, ale musisz mieć mózg jak komputer, żeby wszystko zapamiętać i ruchy, bo "nauczyciele" raz Ci pokażą co i jak, a potem poganiają. Przekleństwa, przekleństwa i jeszcze raz przekleństwa. Oczywiście brygadziści nic z tym nie robią, kierownik również. Dobrze że luty krótki i uciekam, psychicznie nie do wytrzymania.

Zura
@Gintoki 13.02.2017 12:15
W pierwszym miesiącu masz wolne weekendy. Zmiana 8h. Pracuje się tragicznie. Praca łatwa, ale musisz mieć mózg jak komputer, że...

Gintoki zajmij sie kosmitami

Notosiup

Zakład pozostawia wiele do życzenia. Zero szacunku do pracownika, zero zrozumienia. Wykorzystują ludzi od poniedziałku do niedzieli o to najlepiej po 10 godzin dziennie, obiecując ze za godziny zapłacą, a potem nie wypłacają pieniędzy. Chcieli by tylko żeby człowiek żył pracą, a zapomniał o życiu osobistym. Straszą zwolnieniami jeżeli nie godzisz się na nadgodziny. Nie polecam i przestrzegam każdego kto chciałby przyjąć sie tu do pracy. Nie warto psuć sobie nerwów za te marne grosze które płacą.

Czarna@

Witam czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć szczerze czy warto starać się o pracę w tej firmie?

wj
@Czarna@ 05.10.2017 06:20
Witam czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć szczerze czy warto starać się o pracę w tej firmie?

Jak napisał poprzednik,w tej firmie jest coraz gorzej.Więc bym się zastanowił pięć razy.Chyba że nie masz nic innego narazie na oku.

gośc

praca w tej firmie staje sie coraz gorsza poprzez ciagle podnoszenie normy i szykany przełozonych a co z tym idzie stres .dużo pracowników odchodzi z firmy ponieważ za takie pieniadze na wypłate mozna w miescie znalesc inna prace .ludzi coraz mniej a duzo pracy wiec ostatnio 6 dni pracy w tygodniu to jest norma .powoli ten zaklad wyrabia sobie zła opinie jak np animex wiec chetnych do pracy w tej firmie coraz mniej

edf

@polor hej hej wiem ze Twój komenatrz byl dodany jakis czas temu ale zastanaiwam sie gdzie widziales ta oferte pracy? no chyba ze jest nieaktulana po prostu ale chetnie bym sie tam sprobowal zatrudnic..

Motor

Hej kiki, mozesz napisać jakie obowiązki ma technolog w PKC i czy warto aplikować? Polecacie to stanowisko czy kiszka? Nie zwolnią na zimę czy jak zleceń będzie mało?

xxxxxxx

W MIEJSCE OSOBY PRZEBYWAJĄCEJ NA CHOROBOWYM POWINNA BYĆ INNA A W RAZIE JEJ BRAKU POWINIEN ZASTĄPIĆ JĄ BRYGADZISTA !!!!A WY ZMUSZACIE OSOBY Z GRUPA CHOROBOWĄ DO WYKONYWANIA NORMY ZA OSOBY NIEOBECNE .TAK SIĘ NIE ROBI .CO NA TO INSPEKCJA PRACY BY POWIEDZIAŁA!!!BĘDĘ OBSERWOWAŁ ZMIANY I POPRAWĘ W TYM ZAKRESIE.

XXXXXXX

GRUPA CHOROBOWA O NIEPEŁNOSPRAWNOŚCI OBLIGUJE ZAKŁAD DO STWORZENIA ODPOWIEDNICH WARUNKÓW I NORM PRACY DLA TAKICH LUDZI!!! I NIE SĄ TO NORMY TAKIE SAME JAK NORMY DLA ZDROWYCH PRACOWNIKÓW.PROPONUJĘ PODSZKOLIĆ NADZÓR W TYM ZAKRESIE.

xxxxxxxx

dlaczego niektóre osoby z grupą o niepełnosprawności są wykorzystywane jak niewolnicy a kierowniczka tego nie widzi albo nie chce widzieć!!! kłania sie kodeks pracy

xxxxxxxx

dlaczego niektóre osoby z grupą o niepełnosprawności są wykorzystywane jak niewolnicy a kierowniczka tego nie widzi albo nie chce widzieć!!! kłania sie kodeks pracy

qaqe

Może ktoś wytłumaczy mi politykę firmy, która zatrudnia np. 40 nowych osób (mówię o pracownikach fizycznych) po miesiącu zwalnia 20 z tych osób, zeby w tym samym czasie przyjąć 40 nowych osób? Nie pisze tego złośliwie, po prostu nie rozumiem.

wj
@qaqe 04.05.2016 17:22
Może ktoś wytłumaczy mi politykę firmy, która zatrudnia np. 40 nowych osób (mówię o pracownikach fizycznych) po miesiącu zwaln...

Większośc z nich sama się zwalnia,bo za ciężko dla nich,lub za małae pienoądze dopstają.Zwalniana jest garstka.:-)

ktoś

pkc starachowice to syf

snoki

Hejka jakie są zarobki w pkc Starachowice i jak się dostać do pracy ???

wj
@snoki 21.02.2016 23:17
Hejka jakie są zarobki w pkc Starachowice i jak się dostać do pracy ???

Płacą śmieszne pieniądze.A dostac sie,wystarczy napisac CV.Napewno zaproponują Ci agencje na początek.

takata

Dużo osób znajomych pracuje w Pkc moje pytanie czy są szanse na prace dla młodych kobiet w najbliższym czasie

anonim

A nie orientujecie sie czy poszukują pracowników fizycznych w Pkc ??

praca

nie polecam pracy w tej firmie na początku wszystko pięknie a pozniej sie okazuje że jest tam jedno wielkie gó*no, zgadzam się z osobami którzy piszą że pracuja tam ludzie dwulicowi to prawda na moim dziale jedna dziewczyna latała po całej hali i codziennie naśmniewała się z kogos innego i go obgadywała szczególnie nowych dopiero przyjętych którzy byli na tzw "przyuczeniu" nie wiem wiec jak mozna sie czegos nauczyc przy takiej osobie...nie wspomnę o tym że brygadziście to w d*** wchodziła oczerniając innych. urlopy skracają, za weekendy i nadgodziny nie płacą nic tylko pracować...

anonim

(usunięte przez administratora)

wj

To zwolnili kogoś że szukają??:-)Czy któryś nie wytrzymał??

Rozmowa kwalifikacyjna w PKC

Odbyłem raz w życiu rozmowę kwalifikacyjną W PKC group, gdzie komisja patrzyła na mnie jak na wariata od samego początku ( no może poza jedną panią, która była naprawdę miła i ciekawie prezentowała politykę firmy i nie przerywała moich wypowiedzi oraz nie bawiła się swoją komórką w trakcie rozmowy ). Niestety, nie miałem wtedy plecaka i namaszczenia. Szef logistyki PKC TST usilnie starał się mi udowodnić, że do tej pracy się nie nadaję, mimo moich argumentacji, że jest przeciwnie ( pewnie dlatego, że nie miałem protekcji z wewnątrz firmy, a miejsce było szykowane pod kogoś innego i tak też było). Nie dostalem się do PKC i bardzo się z tego cieszę, bo rozwijam się w lepszej firmie poza tst każdego dnia i nabywam nowych umiejętności. Szefowi logistyki PKC w TST mogę powiedzieć tylko jedno, góra z górą się nie zejdzie, a człowiek z człowiekiem zawsze...

deka
@Rozmowa kwalifikacyjna w PKC 27.06.2015 09:52
Odbyłem raz w życiu rozmowę kwalifikacyjną W PKC group, gdzie komisja patrzyła na mnie jak na wariata od samego początku ( no m...

Niestety szef logistyki jest wymagający przez co pewnie chciał Cię sprawdzić. Wyprowadzę Cię z błędu i na stanowisko które aplikowałeś nadal są przeprowadzane rekrutacje, ale pewnie lepiej wszystko zgonić na kolesiostwo i łapówkarstwo. Gratuluję.

ja

hej mam pytanko jak myslicie,co bedzie z zakladami w czaplinku,drawsku pomorskim,bialogardzie i grodzisku wlkp od lipca bedziemy pkc group

Ja
@ja 16.02.2015 23:57
hej mam pytanko jak myslicie,co bedzie z zakladami w czaplinku,drawsku pomorskim,bialogardzie i grodzisku wlkp od lipca bed...

Prawdopodobnie w przeciągu najblizszych dwóch lat produkcja z tych zakładów (Groclinu) również zostanie przeniesiona do Serbii...

ktos

to ,ze zakład zamknęli to nie wina kierownictwa a impreza była po to bysmy mogli wszyscy pracownicy sie pozegnac bo jako ludzie czulismy sie za soba zżyci .Praca nie była zła,ze normy wysokie coz do zrealizowania.Nic nie ludzkiego tam nie robili.Troche tam popracowałam i uwazam ze nie mam czego zalowac .W kazdym zakladzie tak jest,ze raz sie obijasz a raz musisz zapieprzac.

marionetka

imprezka super........... skoro na face mnóstwo zdjęć i filmik ! ludzie ! jesteście beznadziejni ! trochę godności ! no ale cóż ........... skoro można było pożreć i popić za darmo !!!!!! żenada ! jacy jesteśmy ograniczeni ! dlaczego firma nie organizowała co roku spotkań zakładowych !? no tak żeby ludziom pozostało dobre wspomnienie ..........ha ha

nan

No to szkoda ,że miejsce pracy kolejne zamkniete. Ciekawo czy odprawy były ? :)

matylda

Cała firme przenosza do Serbii . Wszyscy do zwolnoenia na bruk kazdy dzial , biura wszysko . Imprezka podobno byla szalona tance hulanki do bialegorana .Pracownicy usmiechnieci i radosni .Zenujace ale coz tacy to my POLACY. Bija Cie po łbie a Ty jeszcze im podziekuj . Brak godnosci panie i panowie z PKC !

byly

A czy pracownicy sa tez przenoszeni do Starachowic ? Czy w ogole firme zamykaja ? Co z osobami z biur ?

marionetka

super...... firma wypieprza cie na zbity pysk z pracy ! a w zamian daje ci prezent w postaci imprezki !!!!! dokładnie paranoja ! a pracownicy ? chętnie pójdą się pobawić ha ha !!!!!!! szok !

matylda

Absurd jutro pracownicy maja impreze na zakonczenie kariery w PKC . Haha paranoja jakas .:)

anonim

(usunięte przez administratora)

wj

Zgadza sie.Tylko czemu ta pensja stoi w miejscu??Skoro normy podnoszą to niech i kase poniosą.W MAN-ie mają znacznie większą kase na dzień dobry co miesiąc a robią to samo co my.

ktoś

a u nas w Sosnowcu nie ma już wymysłu pana A.... Karuzela wyjechała do Starachowic i wszyscy są szczęśliwi :-)

anonim

(usunięte przez administratora)

wj

Masz racje,ale kiedy podnosili to zamiast pokazac że nie mogą tej normy zrobic to ją robili.Tak jest w tej chwili na dużej karuzeli.Mają cos koło 140 wiązek na zmiane.

enzo

majeczka zalamana bo nie bedzie juz brygadzistka bo zaklad zamykaja

ktos

mireczku przestan belkotac

wj

Każdy narzeka na normy,ale sami pracownicy przyczyniają sie do podnoszenia tych norm.Gdyby pokazali że ich nie mogą zrobic to by ich nie podnosili.To że tu pracują ludzie fałszywi i dwulicowi to sie da zaobserwowac po dwuch dniach pracy.Zresztą wszędzie się trafi jakaś menda która kopie pod innymi dołki i lata z donosami do kierowników.W PKC Starachowice takich jest na pęczki.

szoszo

Pozdrawiam cała kadre zarządzającą w PKC,,,, środkowym palcem :)

Ciekawski

A skąd wiadomo że wszystkich zwolnią?? Jakieś fakty na ten temat czy domniemania??

:(((

Ja tez pracuje w PKC prawda jest taka ze niedługo i tak wszystkich zwolnia bo wszystko przenosza na serbie, szkoda tylko ludzi bo sa pracownicy ktorzy dlugo tam pracuja, ktorym naprawde na pracy zalezy mimo ze kokosow to tam sie nie zarabia, no ale jak w biorach sa ludzie ktorzy tylko spaceryja po hali zamiast zajac sie zarzadzaniem firma i dzialy padaja to inaczej sie to skonczyc nie moglo... a szkoda.

^^^^^

ja nie rozumiem, czepiacie się ludzi bo tylko tyle wam zostało. A ruszyć dupska i szukać pracy a nie siedzieć w PKC i narzekać kto kogo lubi, kocha i szanuje, Ja też tam pracowałam i lubiłam i ludzi i kierowniczkę a teraz tam gdzie pracuje tez są ludzie z pkc i tez co niektórzy tak bardzo sie angazują ze aż mnie boli. Jak się nie chce komus robić to narzeka a jak ma chęc na robote to reszta jest nie ważna.

Szczery

Niestety nie ma co się oszukiwać , osoba montująca wiązki ma większą wiedzę niż nie jeden specjalista czy technolog, a narzekają na niskie wynagrodzenia!!! Najlepszy kierownik odszedł po upadku KRAMERA(nic dziwnego, że Kramer upadł jak miał tak doświadczonych specjalistów i technologów !!!).Inni kierownicy co zostali [usunięte przez moderatora] minęli się z powołaniem- fałszywi , dwulicowi i mający swoich pupili.To jedna wielka KPINA.Pracowników produkcyjnych zwalniają, a z biur nikogo.To trochę dziwne nie uważacie ?

Pracownik

Witam. Także byłam pracownikiem firmy PKC w Sosnowcu i również odradzam wszystkim zatrudnienia sie w tej pacówce ze względu na atmosfere panujacą na tym zakładzie. Kierownicy i brygadziści fałszywi z resztą jak i większość pracowników tej firmy. Ekipa produkcyjna składa sie z pupilków swoich przełożonych dla których nie ma znaczenia to, że ludzie ci są nieproduktywni a liczy sie jedynie posiadanie wśrod "produktorów" swoich donosicieli zwłaszcza na ludzi z innych zmian i działów, ponieważ nie należy zapomnieć o tym że trwa tam nieustanny wyścig szczórów co prowadzi do niekończących sie wojen liderek. Tym właśnie zajmuje sie kierownictwo w firmie PKC - urozmaicaniem sobie życia poprzez szukanie sensacji i adrenaliny w pracy.Pozdrawiam były pracownik

mikro

Na wiązkach pracuję już trochę lat dla tej firmy zrobiłem więcej niż musiałem szkoda że bez wzajemności.Są tacy co się sami zwalniają albo ich zwolnili. Dlatego żeb zasady pracy co jakiś czas się zmieniają i ludzie nie wytrzymują presji.Ekipa z którą pracowałem już nie istnieje ponieważ rozproszyła się po innych działach albo nie pracuje ze mną w grupie.Przełożeni tak robią dlatego żeby nas skłócić.Nie polecam tu pracy choć wydaje się prosta ale zasady to przeginanie.

gosc
@mikro 22.04.2014 21:17
Na wiązkach pracuję już trochę lat dla tej firmy zrobiłem więcej niż musiałem szkoda że bez wzajemności.Są tacy co się sami zwa...

Znajomy tam robi i mówi ze zarabia 2800 zł i właśnie na utrzymaniu ruchu.Praca podobno spoko-spac można na nockach a w dzień wystarczy się poszwedac by widzieli ze cos robisz

xxx

PKC Sosnowiec Trochę już tutaj pracuje i nie znalazłem osoby która pracuje tutaj bo lubi. Pracują bo muszą, bo nie ma innej pracy, Pensja? z premiami i dodatkami 1370 zł. Dział Utrzymania ruchu? Paranoja. oferowali pracę z perspektywami na rozwój, atrakcyjne wynagrodzenie. A okazuje się ze nosisz 8 h stoły jak wół transportowy. Z kierownictwem nie da się nic kompletnie załatwić. Od roku nie mogę doprosić się ani o tel. służbowy ( każdy ustawiacz takowy winien posiadać) a tym bardziej o narzędzia które jak już sie w jakiś tajemniczy sposób załatwi ( własne prywatne przyniesione z domu) kilka dni później okazuje się ze masz wyłamany zamek w szafce i znowu brak narzędzi, kierownictwo o tym wie ale nadal nic z Tym nie robi. nie polecam, Lepiej zamiatać ulice niż pracować w PKC.......

Pracownica

Skoro Panią zwolnili to był jakiś powód a wylewanie pomyj na temat PKC na forum jest pewnie jedyną formą zemsty jaką może Pani sobie urządzić . Żałosne zachowanie. Jakby była Pani dobrym pracownikiem to oczywiste że pracowała by Pani dalej i nie pisała tych głupot!!!

byla

KOMAX - Ssosnowiec Kpina rządzi w tym zakładzie na wydziale KOMAX nowy kierownik zwolnienia od zaraz redukcja etatów z 4 - ro brygadówki na 3 zmiany. Lider zostawił nowe osoby które lubi ale które nie znają podstawowych procesów rozpoczynających produkcję na maszynie KOMAX jak np pozycjonowanie czy pomiary. Tak te osoby ubóstawia ze co godzine stoi przy nich i ustawia na maszynie szoook. Wiedzieliśmy że będzie redukcja etatów ale pod uwage miały być brane osoby z dużą produkcyjnością i wiedzą a nie osoby lubiane przez lidera. Np nielubiane osoby z umową z pod firmy zostały przeniesione na inna zmianę... żal i śmiech na sali. Na 12 działających maszyn zaledwie pracuje 7-8 brak zamówień reklamacje od klientów typu odpadające zaciski brak wymiarów itp! I to za maszyny gdzie pracują najlepsi pracownicy to chyba o czymś świadczy, życzę powodzenia prawie upadłej firmie. Niech awansują więcej kierowników liderów i brygadzistów a ogłoszą bankructwo szybciej niż się wydaje. Z pozdrowieniami dla I brygady na czterobrygadówce :D

dobra ciocia

Witam. Wszystkim specjalistom radzę omijać oddział w Sosnowcu szerokim łukiem. Tak, jak ktoś napisał wcześniej- na pierwszą pracę i zdobycie doświadczenia może być, ale nie ma co liczyć na dobrą współpracę ze swoim zespołem. Nie ma co liczyć na rozwój zawodowy czy podwyżki. Ogólnie atmosfera jest mało przyjazna we wszystkich działach, ludzie na siebie warczą. Szkoda słów.

mlody

a jak wygląda praca w biurze w jakości? z góry dzięki za szczere opnie

RafaŁ

Pracuję na wiązkach w Starachowicach już paręnaście lat cały czas jest coś nie tak ale sporo też się poprawiło. Doszło różnych rodzajów wiązek lepszy park maszynowy poprawiła się też w ostatnim roku jakość i wydajność dzięki stałej załodze i inwestycji.Problem jest w stabilności produkcji. Halę ciągle wynajmujemy robiąc tam wydaje się że ten zakład jest tu tymczasowo.Nie można ocenić kondycji dopóki się wszystko nie ustabilizuje.Produkcja musi być opłacalna jeśli tego nie zamknęli to dobra oznaka ponieważ w Starachowicach tej pracy nie ma za wiele.Wieżę że znów nie będę musiał zmieniać kwalifikacji już jedna firma też ruszyła z kopyta wszystko ładnie pięknie i padła każdy wie o którą chodzi co tu mieszka staniki.

Dobry Wujek

Jeżeli chodzi o pracę w biurze to kokosów także nie ma, są to zarobki stanowczo dalekie od średniej krajowej dla specjalistów. Praca dobra na początek jako pierwsza po studiach, żeby nabrać trochę doświadczenia. Jednak nie spodziewajcie się tutaj mega inwestowania w podnoszenie kwalifikacji. No i nie należy także robić sobie nadziei z tytułu podwyżek. Praca w ramach teamu raczej nie istnieje. Musisz znać się najlepiej na wszystkim a jak się nie znasz to nauczysz się w ramach niekończących się nadgodzin ;) Co do zakresu obowiązków...jest ich stanowczo za dużo i nie są adekwatne do zarobków. Podsumowując całkiem dobra na początek jednak nie na długo - czas studzi entuzjazm ;)

polit

Zarobki żenujące za prace na 3 zmiany stoisz nogi bolą garbisz się przy stole pakujesz przewody dłonie poranione.Masakra pracowałam 4 miesiące za 1200 to niech sobie szukają innych.

egon

Warunki moim zdaniem znośne , i atmosfera nie najgorsza , pracowałem 1/2 roku niestety płaca mnie nie była zadawalająca . Znalazłem lepiej płatną co nie znaczy że lepszą.

anonim

Powiem Wam w Sosnowcu w PKC Group też syf niczego nie chcą uczyć a wymagania wielkie. Jak nie musicie to tam nie pracujcie. Tona nerwów a zarobki marne i chamscy ludzie na działach szczególnie pracownicy co pracują tam dłużej

Zostaw opinię o PKC Group Poland Sp. z o.o. - Starachowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PKC Group Poland Sp. z o.o.