E&A

Opole

Opinie o E&A

maajk 2017-07-27 18:43
hej, jakie pytania dostawaliscie po angielsku od konsultanta w wersji dobra znajomosc jezyka lub konunikatywna?
1
Agata 2017-07-28 19:43
Czy wyjeżdża ktoś 5 sierpnia do Lisse do pracy w magazynie odzieżowym? Proszę o kontakt na maila:
ag.2@onet.eu
1
Agata 2017-07-28 19:48
Pytania w rodzaju: gdzie wcześniej pracowałeś, jakie były twoje obowiązki, dlaczego chcesz pracować za granicą, czy nie boisz się ciężkiej pracy fizycznej- tyle pamiętam.
3
Darek 2017-07-28 19:57
Ostatnio na stronie E&A pojawiły się nowe ogłoszenia o pracę. Są to między innymi praca w magazynie odzieżowym w Venlo i magazynie z zabawkami w Venray. Czy ktoś z Was pracuje bądź pracował w tych miejscach i mógłby powiedzieć kilka słów na ten temat ?
10
Albert Tilburg 2017-07-28 20:44
e&a ma w ofercie prace w chłodni przy -30 stopniach. Jak jesteś gotowy pracować w takich warunkach to możesz mieć zapewniona prace nawet na 3 lata później krótka przerwe i znowu na 3 lata. Niektórzy tak są związani z firma wiele lat.
3
Mareczek 2017-07-29 06:52
Witam. Pracuje w Albercie TILBURG. Ma ktoś jakieś informacje na temat wyrównania za nieprzepracowane godziny w ciągu miesiąca. Jaką kwotę wypłaca E&A oraz na jakiej podstawie prawnej?
2
DeJwv 2017-07-29 06:56
Witam. Ma ktoś jakieś informacje na temat wyrównania za nieprzepracowane godziny w ciągu miesiąca? Słyszałem coś o wyrównaniu do 1000 euro brutto. Skąd ta kwota? Dlaczego nie do płacy minimalnej? Ktoś zna podstawę prawną? Będę wdzięczny za każdą pomoc.
3
maajk 2017-07-29 14:00
dzieki;)
2
Albert Tilburg 2017-07-29 18:28
Witaj ja tez pracuje w tym Albercie i to od 10 lat. Nie sadze żeby e&a które daje nam po 4 dni pracy miało nam jakaś kasę wypłacić za utracone godziny bo takimi świadczeniami to zajmuje się raczej urząd holenderski od zasiłków i to z nimi trzeba załatwiać.
3
Albert Tilburg 2017-07-29 18:29
Witaj ja tez pracuje w tym Albercie i to od 10 lat. Nie sadze żeby e&a które daje nam po 4 dni pracy miało nam jakaś kasę wypłacić za utracone godziny bo takimi świadczeniami to zajmuje się raczej urząd holenderski od zasiłków i to z nimi trzeba załatwiać.
3
Albert Worker 2017-08-02 08:22
Wielu osobom podpadła najbardziej Karolina z cieplej hali która ma się nie wiadomo za co i strzela burackimi tekstami oraz łazi nabuzowana po cieplej hali jak by chciała się z kimś bić.... Ja pracuje już kilka lat w tym Albercie i co jakiś czas takie anomalie jak Karolina się trafiają ale długo nie popracują tacy bo liczy się szacunek do pracownika dzięki któremu ma się ciepła posadę i gwarantowane 40 godzin na kordynatorskim stanowisku o czym niektóre osoby zapominają...Z pozostałymi kordynatorami nie ma zbytnio problemów moze tak jak napisałeś maja z nimi problem nowi pracownicy ale starzy nie.Tak można odczuć ze jak sie idzie do biura na cieplej hali to czasami jak byś im w czyms przeszkadzał ale na zimnej hali raczej nie ma takiego czegoś...Fakt Patrycja za bardzo zadziera nosa na stanowisku planistki i nie wiem czym się kieruje dając po 5 dni pracy ludziom którzy mieszkają na prywatnych mieszkaniach a tym co na firmowych z e&a cały czas daje po 4 dni... Co to za polityka firmy? My wam dajemy zarobić na mieszkaniach,wy tracicie na tych co na waszych mieszkaniach nie mieszkają i jeszcze im dajecie więcej niż nam zarobić?! Gdzie tu logika???
4
Dżoana 2017-08-02 10:08
Czy ktoś może mi na 100% potwierdzić że za zerwanie wcześniej umowy nie płaci się żadnej kary? Albo np. wypłacają mniejszą pensję?
2
Agata 2017-08-02 10:27
Ktoś pracował lub pracuje w Lisse w magazynie C&A? Będę wdzięczna za informacje nt. samej pracy i zakwaterowania.
mail: ag.2@onet.eu
2
AH Tilburg 2017-08-02 16:08
Nie potwierdzę ci tak chociaż wiele lat tu pracuje ale jak w ciągu miesiąca nie zrobisz normy to sami cię zwolnią...
2
Franek 2017-08-02 22:35
E&A mają sporo n owych ofert pracy! Jakiś wysyp czy dogadali się i mają więcej robót? Może mi ktoś podpowiedzieć czy trzeba znać język i na jakim poziomie? Jakie mieszkania dają ludziom? z góry bardzo dziękuję.
4
Dżoana 2017-08-02 22:48
No tak ale nie chciałabym zostać zwolniona bo potem już mnie do innej pracy nie wezmą. Mówią niby, że można zerwać umowę tylko trzeba tydzień lub dwa wcześniej to zgłosić. Jestem ciekawa czy tak jest w praktyce.
2
Karolina 2017-08-03 07:58
@dżoana zapis o wypowiedzeniu umowy powinien znaleźć się w umowie. Tak żeby pracownik wiedział jaki ma czas wypowiedzenia. Najczęściej są to 2-3 tygodnie. Dobrze byłoby tylko żeby osoba, która miała taką sytuację mogła ją potwierdzić.
3
enaclient 2017-08-03 08:33
Chciałbym zapytać się czy ktoś pracowal przy sadzonkach orchidei w Assendelft ? Zastanawiam się nad wyjazdem ale obawiam się pracy przez agencje bo często spotykam się z opiniami że z 40 godzin obiecanych godzin ludzie pracują po 20-30 i to jest problem, bo trzeba płacić za zakwaterowanie i ubezpieczenie, podróż a pracując tak małą liczbę godzin wiele niestety się nie wróci przy krótkim, 8 tygodniowym wyjeździe i stąd moje obawy. Pracowałem za granicą ale nie przez agencje teraz niestety nie mam takiej możliwości. I zastawiam się czy to ma sens gdyż nie chce jechać tak daleko żeby zarabiać poniżej 200 euro na tydzień...
6
Paulina 2017-08-04 22:49
Prosze o informacje osoby ktore byly na tasmie ,produkcji z ta agencja. Jak warunki,placa itd. Wybieram sie pierwszy raz i mysle o tej agencji. Prosze o kontakt na email domelapaulina@gmail.com
1
Kserkses 2017-08-05 19:36
A do jakiej pracy zostaliście zatrudnieni ? Czyżby magazyn odzieżowy H&M w Tilburgu ?
1
Darek 2017-08-05 19:39
Czy ktoś z Was pracował już bądź pracuje w magazynie odzieżowym w Venlo i mógłby w kilku słowach wypowiedzieć się na temat tego miejsca ? Na czym właściwie polega ta praca ? Jak wygląda zakwaterowanie i dojazd do pracy ?
3
zielony 2017-08-06 18:08
z tego co słyszałem to nowy magazyn h&m
Dorotka 2017-08-06 18:39
Czy ktoś zna bliższe szczegóły oferty pracy z 01.08.2017 w Nieuwkuijk w zakładzie produkującym ciastka (stanowisko samodzielne przygotowanie produktów do pieczenia)? Dość wysokie zarobki podają (11,18), czy to praca w wysokiej temperaturze? Zastanawiam się, czy jest jakiś haczyk w tej ofercie...
2
bbb 2017-08-07 15:30
Takie kary są niezgodne z prawem Holenderskim
1
Jaaaaa 2017-08-07 19:00
Witam, czy ktos wybiera sie może do ukladania kwiatów, wyjazd w te sobotę?
2
ziomuś 2017-08-08 13:19
Witam,ktoś pracuje w Venlo na magazynie odziezowym przez E&a? WYbieram sie w piątek szukam jakis opinii
1
Dzony 2017-08-08 13:40
O wyrownanie najlepiej spytaj w biurze. Delma planistka powinna wiedzieć coś o tym bo tu raczej nikt o tym nie słyszał...
1
Nieznajoma 2017-08-09 10:50
Słuchajcie, czy orientujecie się może w temacie przeprowadzki na mieszkanie prywatne? Kiedyś w biurze robili z tego powodu niezłe problemy, teraz podobno się to uspokoiło. Słyszałam też, że w przypadku przeprowadzki na kwaterę prywatną trzeba samemu wykupić ubezpieczenie bo to z pracy już nie jest ważne. To prawda?
Jeśli ktoś miał podobną sytuację to proszę o info w komentarzu.
1
monika 2017-08-10 09:29
Witam, chce wyjechac do Holandii i zastanawiam się czy warto wyjeżdżać z tą agencją???
jak wyglądają mieszkania zarobki czy ktoś mógłby mi napisać?
i czy bez znajomości języka długo się czeka na jakąś ofertę?
2
Dorst 2017-08-10 15:34
Witam. Nie polecam pracy w Tilburgu na mrożni. Radzę omijać to szerokim łukiem.Człowiek uzależniony jest od słuchawek. W biurze powiedzieli nam ze maja być nowe a na miejscu okazało się że nie są... Najlepsze jest to jak przychodzi Benjamin z norma która bywa różna ponieważ nie mając dobrego sprzętu oraz zamówień nie da się jej zrobić...i uwaga też na buty w biurze w polsce mowa była o 150 zł a na miejscu 80 euro :)
4
Kserkses 2017-08-11 08:49
Ziomuś. Proszę jak już znajdziesz się na miejscu to napisz tu kilka słów na temat pracy i zakwaterowania. Ja też jestem zainteresowany tą ofertą i chciałbym poznać opinię kogoś kto pracuje w tym miejscu. Pozdrawiam.
Pytanie do e&a Tilburg 2017-08-11 10:32
Po co ściągacie wciąż nowych pracowników jak starzy pracują po 4 a nawet po 3 dni w tygodniu? Myśli ktoś w tej firmie w ogóle???
5
Aga 2017-08-11 15:05
ja z chłopakiem planujemy sie wybrac tylko zastanawiamy sie przez jaka firme tą czy Sherpa.
1
Albercik z Tilburga 2017-08-11 21:33
Zależy czego się spodziewacie po pracy w Holandii i czy wam pasuje praca po 3 dni w tygodniu jak w Albercie w Tilburgu co teraz tu przerabiamy czy szukacie czegoś innego... Zanim wyjedziecie do Holandii warto się zastanowić czy to się wam opłaca i czy na to samo nie wyjdziecie pracując w Polsce....
2
Franek 2017-08-13 10:28
Agencja ma znacznie więcej ofert, nie tylko Tilburg. Ja wiem, że agencja jest spoko i zawsze coś można znaleźć korzystnego. Czasami trudno zrozumieć osoby piszące tu.
jazz 2017-08-13 18:22
@Fiołek
I właśnie to napisałam-nie będąc na wiekówce zarobisz 245 euro, czyli najwięcej ile jest możliwe :)

Koleżanki będące na wiekówce, mają po 20 i 22 lata, mniej więcej zarabiają 230 euro tygodniowo (a jest to sezon). Można się domyślić, że poza sezonem ich wynagrodzenie nie przekroczy 200 euro.
Franek 2017-08-16 11:32
Na niektóre pytania sami pytający muszą sobie odpowiedzieć. Agencja E&A wysyła ludzi dorosłych i jak się okazuje bardzo nieodpowiedzialnych. Jeździłem dzięki ich pośrednictwu i byłem zadowolony ale widziałem co się dzieje.
Johny 2017-08-16 11:49
Moze ktoś coś napisać na temat pracy w mroźni xpo w hoogeveen?
Johny 2017-08-16 12:45
Mroźnia xpo w hoogeveen, proszę o opinie.
john 2017-08-16 15:13
Proszę o opinie na temat pracy na mroźni w hoogeveen przez tą agencje.
mk 2017-08-16 17:23
245 euro to już po odliczeniu zakwaterowania i ubezpieczenia??
jazz 2017-08-17 01:55
Tak, to jest na czysto mając najwyższą stawkę.
Paulina 2017-08-17 18:46
Był ktos na cebulkach tulipanów w firmie De Dong, w Venhuizen?
Ewentualnie czy ktoś się wybiera np w sobotę?
1
Karolina 2017-08-18 08:43
Nie we wszystkich ofertach @jazz pojawia się informacja dotycząca umowy zależnej od wieku. W niektórych można znaleźć po prostu podane stawki na godzinę np. 9,80 euro na godzinę. To zależy od danego państwa, czy od czegoś innego?
1
Paulina 2017-08-19 10:16
A jakieś konkrety?
Pracująca 2017-08-21 10:13
Konkrety są takie , że niektórzy myśleli o wyjeździe do pracy jak o wycieczce i zderzyli się z murem.
1
slazak 2017-08-22 01:39
GORĄCO NIE POLECAM AH w TILBURGU !!!
5
Ah Tilburg 2017-08-22 17:12
Fakt zwłaszcza tacy 20 paroletni z tzw wiekowki lub ledwo po niej którzy przyjechali do Holandii aby tylko nabuchac się trawy lub codziennie pic pod klasztorem... Niektórzy z nich nawet biorą "zika" czyli chorobowe żeby tylko codziennie imprezowac a jak już przychodzą do pracy to na kacu i nie potrafią zrobić normy wiec po 3 godzinach każą im iść do domu... Zasada jest taka - robisz co do ciebie należy to masz prace a jak nie to wypad...
1
Milka 2017-08-22 21:54
Witam :) czy mogę prosić o info dotyczące układania bukietów kwiatowych? Jak to wygląda? Wiem tyle -ze tempo bardzo szybkie i nic po za tym :) czy warto ?Pozdrawiam :)
1
Ania i Patryk 2017-08-23 15:49
Witam,
czy mógłby ktoś nam powiedzieć jak to wygląda w E&A z wyjazdem ? Byliśmy w biurze w Toruniu, powiedzieli nam, że nie ma opcji żeby wyjechać własnym samochodem ? co wydaje nam się bardzo dziwne...Nie mamy zamiaru wyjechać do jakiegoś obozu pracy, żeby nie móc potem stamtąd wyjechać, gdy okaże się, że nie ma pracy, albo warunki mieszkania są nie do zniesienia. Jesteśmy parą i chcemy wyjechać razem do pracy w Holandii, Ta agencja wydaje się ok, jednak ta opcja z własnym samochodem jest bardzo dziwna. Co to za różnica czy mamy swój samochód na miejscu czy nie ?
Prosimy Was o odpowiedź
Pozdrawiamy
Zostaw swoją opinię o E&A - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie E&A