Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o E&A

Pracowałeś w firmie E&A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
niedoinformowany - 2015-03-29 22:29:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
@doinformowany "wrozbito" z OTTO, h*j mnie obchodzi kogo tam znasz, jak dla mnie to mozesz nawet znac Kaczora, Tuska, Ogorkowa, Grodzka i samego Komorowskiego.

le twoje znajomosci nie maja wplywu na zadne przetargi w Albercie. Bredzisz, klamiesz i prowokujesz.

Krotko mowiac: jestes prowokatorem z biura OTTO.

My mamy swoje konkretne pretensje do E&A, ale w zyciu nie przejdziemy do najwiekszego zlodzieja w krainie ajtzentbjur, czyli OTTO!
zdjecie uzytkownika
ojciec ryzyk - 2015-03-30 02:49:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Duzy plus dla niedoinforowanego..................

Koordynator otto sieje zament i chce sie wykazac przed szefostwem,
a tak naprawde [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] go interesuje nasza sytuacja, tylko gruba premia od
dyrektora otto (sprawdzilem sobie wpisy o otto na niedziela.nl i wszystkim polecam).

Ja napewno do otto nie przejde i wszsycy z Venendal tez nie pojda do syfu na waszych zasyfionych kempingach. Jak e&a przegra to iedziemy do Adecco!
z bogiem i karolina zawsze dziwica:)))))))))))))))))))
zdjecie uzytkownika
gigus - 2015-03-30 03:00:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Po polubieniach twoich wpisow widac ze jest was CZTERECH, po polosku 4!
Ciekawy strajk bedzie;)
zdjecie uzytkownika
Teściowa - 2015-03-30 10:03:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To, że E&A przegra jest raczej pewne. W końcu tam gdzie był Eryk, M. Lobos E&A zawsze wylatywało.

Dajcie Adecco i będzie OK.
zdjecie uzytkownika
orchide - 2015-03-30 19:41:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam firmy schoon orchidee. 200e za tydzien. Przerzucaja ludzi z roszczepien na szklarnie!!!jak sie nie poodoba to jedz do domu pani marina tak powiedziala. Chaos! Ludzie pracujacy tam szukaja na miejscu juz innego biura. Ja na swieta zjezdzam i na pewno tam nie wroce bo widze ze pracy nie ma! W zeszlym tygodniu w poatek bylo juz 6godz a nie 8 bo nie ma kwiatkow. Nie polecam!szukajcie tam gdzie sa godziny i zarobicie a nie marne 203 e pozdrawiam Kara
zdjecie uzytkownika
nati - 2015-03-30 22:16:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prosze o odp ludzi ktorzy wrocili z holandi a byli na sortowaniu i szczepieniu cebulek od grudnia do marca mam jechac przez ta agencje i sie wacham .Prosze napiszcie jak z mieszkaniami czy sa godz ile mozna wyciagnac na czysto.Bardzo dziekuje za odp
zdjecie uzytkownika
Biurowy - 2015-04-03 12:16:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Szala - 2015-03-20 13:04:14]:
Pracownicy „chcą mieć za tę pracę zapłacone, chcą mieszkać w godziwych warunkach, oczekują rzetelności”. Słowem chodzi o elementarną uczciwość. To jasne. Trudno uwierzyć, że koordynatorzy E&A ze działają ze złej woli i oszukują. Bo po co? By strzelać sobie w stopę? Zwykle okazuje się, że winny jest system rozliczania, który w Holandii wygląda inaczej niż w Polsce. Z tego co wiem w E&A kandydat już w chwili wyjazdu posiada rachunek walutowy, założony w Polsce z przypisaną do niego kartą płatniczą. Ilość przepracowanych godzin i związanych z tym wypłat firma dokonuje co tydzień. Po przepracowanym tygodniu zaraz w następny piątek jest gotowy salaris i puszczają przelew na wskazane konto. Jakoś niedawno wprowadzili też jedną opłatę (87,50 burtto) obejmującą wszelkie koszty związane z zakwaterowaniem (miejsce do spania wraz z zapleczem sanitarnym i socjalnym, wodę, kanał, gaz, prąd, tv, internet, opiekuna obiektu) bez wzglądu na porę roku i ilość zatrudnionych przez agencję osób. To wszystko jest mówione kandydatom już na początku. Jak dla mnie to jasne postawienie sprawy. Przelewy są zawsze na konta, a nie „do ręki” natomiast częstotliwość rozliczeń pozwala obu stronom panować nad przepływem gotówki.
Rozumiem, że dla osób nie zaznajomionych z tzw. salarisami, system wypłat wydawać się nieco skomplikowany, ale nie ma w nim nic podejrzanego. Wszystko można wyjaśnić, od tego są koordynatorzy i opiekunowie. Jeśli jednak z nimi się nie uda, można złożyć reklamację już po powrocie. Firmie powinno przecież zależeć na zadowoleniu pracownika, dzięki nim funkcjonuje. Dziwne było by gdyby odesłali go „z kwitkiem”.
Z mieszkaniami natomiast bywa różnie. Każda agencja ma tu jakieś zgrzyty. To jednak nie ich wina. Przynajmniej nie do końca. Trzeba spojrzeć na problem z innej strony. To nie hotel. Lokatorzy WSPÓLNIE odpowiadają za czystość mieszkań. Tak samo jak we własnym domu, tak w tym wypadku należy po sobie posprzątać. Niestety mało kto tego przestrzega. „Nie moje, nie sprzątam” - myśli wielu i wyjeżdżając zostawia mieszkanie w stanie znacznie gorszym niż je zastali. Nikt nie myśli o następnych lokatorach. Na prawdę nie potrzeba wiele czasu, by schludne z początku mieszkanie zapuścić. Najlepiej gdyby lokatorzy uzgodnili grafik i podzielili się obowiązkami. Regularne kilka minut dziennie i mieszkałoby się znacznie przyjemniej...
Do przemyślenia.
zdjecie uzytkownika
ruda2627 - 2015-04-05 15:43:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam szukam kontaktu do Pani Joanny Górskiej kordynatorki z biura E&A byla bym bardzo wdzieczna za jakas odpowiec
zdjecie uzytkownika
zjazd schoon - 2015-04-05 19:06:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pozdrowienia dla szklarni ! Nie polecam biura w zaandam! Nie polecam pracy na orchideach. A o laboratorium to juz nie wspomne. Za 200euro i wyplaty czasem nie ma co piatek a jest po weekendzie to jest tez minus. Bo mialo byc inaczej. Jestem juz w domu i na pewno za dwa tygodnie tam nie wracam
zdjecie uzytkownika
kto jak nie ja - 2015-04-05 20:18:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Koordynatorzy maja w d. Solarisy jak chcesz zapytac za co odciagniete to robia zebrania i tlumacza jakie to sa podatki a ty rob jak osiol za 205e
zdjecie uzytkownika
mokry - 2015-04-06 16:15:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak jedziesz z tej firmy to licz sie z tym ze dojedziesz ich zas.ranym busikiem w ciagu 34godz na miejsce. Ja tak jechalem. Na miejscu okazalo sie ze jest po 30godz pracy. Za tydzien jade do domu. Bylem rowny miesiac. Dziekuje za taka firme.
zdjecie uzytkownika
Ekotowar - 2015-04-07 13:46:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opłaca się tam jechać w ogóle czy lepiej dać sobie spokój?
zdjecie uzytkownika
pie - 2015-04-08 18:22:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pierl zaandam na pewno nie tam od 3dni dzwonie do koordynatorki nowej i dodzwonic sie nie da maja cie w dupie. Co sie okazuje na swieto krolwej wszystkie firmy wyplacaja za taki dzien tylko to biuro leci w h..wyplaca 13tygodni jak przepracujesz to sypna dwajscia e . Dla mnie szal w piatek wracam i na sete nie jade od nich autokarem 33godziny jechalem z pomorskiego
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-04-11 23:15:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [ruda2627 - 2015-04-05 15:43:26]:
Tu się zgadzam z opinią,jednak największą bbolączką jest brak godzin!!!!! Robienie na same opłaty i miskę ryżu to już w Polsce przerabiamy.
zdjecie uzytkownika
monka - 2015-04-12 16:33:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca w szklarni wymaga zdrowia jest tam strasznie duszno praca tez nie jest latwa ze wgledow na te plants. 2.przelew nie zawsze jest w piatek gdzie powinny byc juz na koncie bo weeekend sie zaczyna a ty eurosow nie masz na koncie3.umiesz liczyc licz na siebie. Nie mam pralki drugi miesiac mieszkaniu
zdjecie uzytkownika
Jola - 2015-04-13 09:29:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czesc ja wlasnie jestem na rozszczepianiu sadzonek orchidei praca lekka i to bardzo lekka ale kasa tez wspolmierna co do pracy bo tygodniowki 214 euro a jak by nie bylo 6 dni w tygodniu pracujesz pon-pt 16.30-23.00 i sobota 8.00-16.30 w pt jak wrocisz o 23.30 z pracy to uciekasz spac bo w sobote masz na rano. Sezon nie sezon godziny te same 37.5 h na tydz i wyplata 214 euro a poza kijata wyplata reszta ok koordynatorzy w miare choc na dobra sprawe nic od nich nie potrzebowalam wiec do konca nie sprawdzilam ile sa warci,jesli komus nie zalezy na kasie tylko na lekkiej pracy zapraszam :) mieszka sie w Beverwijk 5km do morza i 25 km do Amsterdamu,sklepow co niemiara i okolica super ale kasa troche niska - reszta ok
zdjecie uzytkownika
kastrator - 2015-04-16 13:17:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jestem jak na wakacjach polecam na firmie albert h. Skrzynki ukladam zrobie swoje i jade do domu na swym bike. Mam blisko do pracy 220e mam i mi starcza. Zyje 5e na tydzien
zdjecie uzytkownika
liberty - 2015-04-16 14:25:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kastrator - 2015-04-16 13:17:06]:
Ale pierdoly piszesz...Chyba jestes jakims gimbusem na wiekowce ze takie bzdety piszesz nie wspominajac nawet o normie...
zdjecie uzytkownika
borys - 2015-04-16 15:06:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Moja opinia dotyczy wszystkich nierobów...Jak wam sie nie chce robić to nie zarobicie. Najlepiej to do mamusi i cyca doić... Nie wiesz co to praca to nie jedz do pracy...Mój brat dostał prace przez tą firme. w 3lata postawł dom 250m i kupił dobre auto. Proponuję dokładniejszą weryfikacje i odrzucać nierobów z wysokim JA bo to ludzie dla którycz 200 euro to grosze
zdjecie uzytkownika
liberty - 2015-04-16 19:00:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [borys - 2015-04-16 15:06:02]:
200 euro tygodniowo to dużo??? A z czego sie żywisz??? Wypadaloby z tych 200 euro tygodniowo z 60 euro wydac na jedzenie i co zostaje niecale 600 euro miesięcznie to taki majatek za który w 3 lata idzie dom postawic i kupić auto porządne???A moze jestes jednym z tych dziwaków co nawet ziemniaki wożą do Holandii i sloiki aby nawet 50 euro tygodniowo na jedzenie wydac??? Śmieszą mnie tacy dziwacy co patrza na każde euro...v
zdjecie uzytkownika
Comodo - 2015-04-17 00:36:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałem we Francji za 1300-1700 euro netto..w latach 2006-2009r..Firma płaciła mi mieszkanie,dojazd do pracy i zjazdy do kraju co 3-m-ce. Jak czytam, ze robicie za 200 euro tygodniowo..to NIE WIERZE..Do tego opłata za mieszkanie i ubezpieczenie co tydzień..nawet 100e tygodniowo?? LUDZIE..Za 3 tys zł w przeliczeniu to mogę robić na budowie w Polsce..Nie musze nigdzie wyjezdżac..????
zdjecie uzytkownika
zbuj - 2015-04-17 23:21:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
za 300 zł. w Polsce to też mogę pracować !Ale jest jeden problem bo w Polsce nato musze pracować 6 dni a w ACH tylko albo aż 3dni!!!
zdjecie uzytkownika
suzane - 2015-04-18 11:49:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej . Chce jechac z tej firmy po raz pierwszy tylko boje się . Powiedzcie ktos kto byl czy warto jechac ?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: wydaje mi sie, że bylam tam w biurze najmądrzejszą osobą, mimo że angielskie znam średnio, dogadać sie wszędzie dogadam, gramatykę umiem, to tam w biurze ludzie tępi, mówią pojedzie Pani do pracy gdzieś na krojenie. a na miejscu lodówka, chłodnia. Po angielsku tez: jak sie Pani nazywa? dlaczego chce Pani wyjechać? porażka
Pytania: na szczęscie takich nie dostalam, wolę już kompletną ciszą niż glupie pytania lub głupie odpowiedzi
zdjecie uzytkownika
liberty - 2015-04-18 14:30:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [suzane - 2015-04-18 11:49:48]:
a do jakiej pracy jedziesz?
zdjecie uzytkownika
kasia - 2015-04-18 15:25:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [suzane - 2015-04-18 11:49:48]:
nie warto. pozdrawiam :)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie E&A
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy E&A?
Zadaj pytanie