Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o E&A

Pracowałeś w firmie E&A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
typ - 2014-08-15 15:39:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [misior132 - 2014-06-23 16:22:39]:
tygodniowo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
Najgorsze biuro - 2014-08-19 11:29:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Nie kierujcie sie do biura do Raciborza. Pojechałem z kolegą do pracy w Greenery. Po dojechaniu na miejsce do Roterdamu okazło się że w pokoju brakuje łożka także jeden z nas śpi na podłodze. Koordynatorka po odebraniu telefonu zapytała " Kto rozwalił to łóżko" i tyle w temacie spierda.lamy na nastepny dzien bo nikt z nami nie chciał nawet gadać. Po zadzwonieniu do biura już z Polski bardzo nieprzyjemna pani poprostu perwidnie smiała się gdy tłumaczyłem jej co obiecywali i jakie beda warunkiw "tym syfie". Nie polecam a prościej mówiąc osradzam.
zdjecie uzytkownika
PolnaPol - 2014-09-01 16:24:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Moja opinia będzie neutralna, jak najbardziej realistyczna.
Jedno z biur w Polsce pozostawia wiele do życzenia. Pracujący tam ludzie mają istotny bałagan w papierach. Ewidentnie nie nadają się do tej pracy.
Ogólnie praca w Holandii nie należy do najtrudniejszych, ale i tam można spotkać się z brakiem kompetencji (czyt. ludzie pracujący w biurze i koordynatorzy). Jeden z plusów to na pewno wypłacalność wynagrodzenia na konto.
Trzeba notować sobie przepracowane dni i godziny, ponieważ zdarzają się błędy w podliczaniu przepracowanych godzin. Ręka na pulsie i będzie dobrze.
Warunki "mieszkaniowe" - pozostawiają wiele do życzenia. Za takie kwoty potrącane za "mieszkanie" powinny być zdecydowanie lepsze warunki do życia.

zdjecie uzytkownika
Marekk1 - 2014-09-04 15:15:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam, jakie pytania sa na tescie angielskiego w biurze w Gliwicach ? PILNE
zdjecie uzytkownika
shrek - 2014-09-05 21:50:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sylwia - 2014-07-17 21:57:21]:
Pracowałem i mieszkałem jako jeden z pierwszych w klasztorze i miło wspominam współprace z tą firmą.Tez pracowalem pare lat w ah i robota nie najgorsza i sie podobała.Jeśli żle wspominasz ah to zapraszam do norberta do -26!!!Byłem widziałem,szacunek dla ludzi co tam robią!Firma płaciła na czas wszystko bez żadnego ciulania!!Co do normy w ah,tak jest wszedzie gdzie robią polacy..Jak zaczynalem w ah to szło do kibla isc na pół godziny a potem cóż..Jak teraz patrze z prespektywy porównując inny zakładów tez pikowanie to ta norma min jest sprawiedliwsza co do normy na sztuk cole!!!pozdro dla ludzi co tam robią,fajna ekipa była!!!Dla ludzi co mają inne hobby niz zbieranie znaczków,zbieraja cole szacun!!!Powodzenia w szukaniu pracy
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-09-05 22:12:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Michał - 2014-06-10 19:32:47]:
kiedys tam robiłem i dziękuje!!jak spotkasz tego Turasa co wbija zamówienia a potem co 2 godziny chodzi z norma i wywala do domu to nakop mu do d..Nie wiem jak teraz kiedys bylo dojazd rowerem 7km ,zdarzało się że się szło na nocke w niedziele a potem na popoludnowke w poniedziałek.Przychodziła nocka w sobote to sie robiło nawet do 12!!Ludzie co pikowali spoko
zdjecie uzytkownika
Karol - 2014-09-05 23:00:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2013-02-06 16:55:55]:
to w Coop jest 260 normy a chca dzwignac do 280!!Bo jeden z drugim baranem ma dobre zamówienia to nabija wiecej a pozniej bedzie płacz jak dostanie szmaty zamówienia
zdjecie uzytkownika
Bart - 2014-09-11 17:29:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanko.Jak teraz wyglada sytuacja z pracą i z wyjazdem przez tą agencje.CHodzi o to ze nie chcialbym wyjechac i wracac po 3 tygodniach bo okaze sie ze nie ma pracy
zdjecie uzytkownika
Bart - 2014-09-11 17:29:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam pytanko.Jak teraz wyglada sytuacja z pracą i z wyjazdem przez tą agencje.CHodzi o to ze nie chcialbym wyjechac i wracac po 3 tygodniach bo okaze sie ze nie ma pracy
zdjecie uzytkownika
skorpion - 2014-09-13 16:21:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Spoko Eena jest jedną z lepszych agencji pracy , sam pracowałem przez nich 2 razy,
wszystko było okey, przedewszystkim zawsze była praca.polecam.
zdjecie uzytkownika
Bolik - 2014-09-24 01:17:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przy współpracy z którąkolwiek agencją pracy warto dowiedzieć się nie tylko czy można liczyć na stałą pracę ale i stały zarobek. Często bywa z tym duży problem i wiele osób próbuje odzyskiwać swoje wynagrodzenie - często bezskutecznie. E&A wydaje się być dobrze poukładanym pośrednikiem, chociaż opinie często są lepszym wyznacznikiem niż zdobywane tytuły.
zdjecie uzytkownika
nowy pracownik - 2014-10-10 12:13:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co do firmy to nie mam żadnych zastrzeżeń.starałem się o prace w e&a dłuższy czas ale zadzwonili.Praca jest ciężka ale chodzi własnie o normę strasznie zawyżona każdy praktycznie biega z wózkiem (pisze tutaj o chłodni w tilburgu) jak nie masz normy możesz pracować nawet 2 godziny dziennie a w tygodniu 20 masakra.Nie boje się ciężkiej pracy ale norma jest drakonska.Znam ludzi pracujących w AH i jakoś spokojnie wyrabiają normę bez żadnych problemów.Jak już ktoś wcześniej napisał plusem jest to że mieszka się w centrum i wypłata jest zawsze na czas.
zdjecie uzytkownika
nowa - 2014-10-10 12:37:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja idę do nich na rozmowę w przyszłym tygodniu,już odpisali dzisiaj a wczoraj się rejestrowałam dopiero:).Proszę o informacje jak wyglądają zarobki???Ile wychodzicie miesięcznie po odliczeniu kosztów utrzymania i wyzywienia . Czy w ogóle jest się nad czym zastnanawiac , kiedy w Polse zarabim śrdenio 2,500 netto. na innych agnecjach są takie informacje a tutaj brak . dość wysokie koszty utrzymania i ubezpieczenia w porównaniu do innych i ZAPIS , że dodatkowo koszty zużycia wody i prądu liczone według zużycia?? Pytam się jak oni chcą zmierzyć który pracownik zużył więcej wody , wnioskuje ze koszty dzielone sa po równo :) JEśli ktos tam juz mieszka i czyta to formum niech napisze do jakich kwót rosną tygodniowe koszty utrzymania PROSZE;)nigdzie indziej nie znalazłam takich zapisów (a prześledziłam na prawdę wiele agencji) szukam oferty juz ponad 3 miesiące gdyż mam tutaj stałą pracę, ale i tak chce wyjechać.Chciałbym wiedziec ile mozna zarobić miesięcznie w tej firmie Prosze o wypowiedzi
zdjecie uzytkownika
nowa - 2014-10-10 12:51:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowy pracownik - 2014-10-10 12:13:17]:
hej a z jakiej miejscowość jechałeś bo ja mam zamiar z e&A w Gliwicach . Na stronie znalazłam ofertę pracy w magazynie przez biuro Zaandam praca wieszakowanie sortowanie etykietowanie ubrań. płaca 9 euro Czy orientujesz się może jak wygląda ta praca z tymi normami itd. Kolejna oferta to ogrodnictwo orchidee przez to samo biuro Zaandam. Proszę o info pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
nowy pracownik - 2014-10-11 10:37:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowa - 2014-10-10 12:51:06]:
ja chechałem przez biuro w rzeszowie mogę Tobie napisać ze na orchideach jest spoko oczywiście jest norma jaką musisz wyrobić(tylko masz stale godziny pracy od poniedziałku do piątku) ale jak się starasz to ją zrobisz bez problemu a co do sortowania i etykietowania ubrań to Ci nie pomogę bo nie mam na ten temat informacji.A co do samego biura w Zaandam to zalezy na jakiego koordynatora trafisz i na jakie mieszkanie trafisz bo ludzie są różni.Płaca 9 euro nie jest zle w porównaniu z innymi biurami.
zdjecie uzytkownika
Mat - 2014-10-11 16:07:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nowa - postaram Ci się odpowiedzieć. Co prawda mieszkałem koło Rotterdamu, ale myślę że nie różni się za wiele.

Zacznę od tego że byłem tam na wakacje. 2 miesiące, i wiele nie zarobiłem. Jako że jestem na wiekówce, to hajsu nie było dużo. 1.300e zarobiłem nie licząc żarcia, i biletu na autobus. Także moim zdaniem (nawet jak jesteś po wiekówce) trzymaj się swojej pracy. Wiele więcej tam nie zarobisz, a możesz nawet stracić. Opłaty wyglądają mniej więcej tak: ok 65e/tyg za mieszkanie, ok. 10e/tyg mieszkanie, 18e/tyg za ubezpieczenie. No nie mówiąc że mogą Ci za coś odtrącić - za jakieś bzdety. Powiem tak - ja więcej tam natraciłem nerwów niżeli ta kasa warta. Ale teraz mam nauczkę, że lepiej znaleźć średniopłatną pracę w Polsce, niżeli jechać do Holandii przez biuro pracy. Generalnie prócz kilku występków nie mam nic do zarzucenia do biura (jedynie koordynator dwa razy mnie wku**ił niesamowicie). Tak to było okej. Bardziej mnie denerwowali, i wkurzali ludzie pracujący tam. Naprawdę - moim zdaniem praca tam jest dla zdesperowanych, bądź dla osób którzy chcą tylko jeść, spać, chlać i jarać. Jeśli masz jakiekolwiek marzenia, chcesz swoją przyszłość ułożyć - tam tego nie zrobisz. W Polsce jeśli jesteś choć trochę ogarnięta, na pewno dasz radę znaleźć lepszą pracę, i niewymagającą tyle nerwów ;) Dodatkowo pamiętaj że godzin za wiele na początku nie dostaniesz. Jak będziesz pracowała 30h/tydzień to już będzie wielki sukces. No i nie ma mowy o jakimkolwiek opierdzielaniu, trzeba niestety robić żeby zarobić ;)

Jeśli faktycznie zdecydujesz się na wyjazd, to nie jedź sama. Zawsze warto mieć jakąś znajomą gębę do pogadania. Przynajmniej w tych pierwszych dniach kiedy większość na Ciebie patrzy jak na UFO, i Tobą pomiatają. Oczywiście jesteś kobietą, więc to zapewne będzie się różnić, ale ja miałem takie doświadczenia.

Ja już sobie obiecałem, nie pojadę więcej do Holandii. No chyba że będę chciał podróżować, ale to po studiach. Wyjazd tam to albo w celach zarobkowych na krótki okres, albo na stałe ale bez jakichkolwiek perspektyw na przyszłość.

I taka rada od młodszego kolegi - pracujmy nie po pieniądze. Pracujmy ku przyszłości. :)

Pozdrawiam i życzę powodzenia.
zdjecie uzytkownika
nowa - 2014-10-13 12:55:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik a.h - 2014-05-18 09:46:16]:
w A.H Geldermalsen,co to za praca????to
A .H często tutaj to pada ta firma zajmująca się dokładnie czym,Prosze o kontakt na barbara.f84@wp.pl wyjezdzam z tą firma i chciałbym się dowiedzieć co i jak
zdjecie uzytkownika
Anka - 2014-10-13 19:11:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Frau Lee - 2014-07-29 02:15:38]:
Witam,
Jakoś mnie to nie dziwi. Najgorsi podobno w pracy za granica są Polacy. Ja byłam zadowalona w geldermalsen. Super szef biura roy. Mega szacun i profesjonalne podejście do człowieka. Poza tym praca ciężka ale wkoncu lepiej zarabiałem niż w pl
zdjecie uzytkownika
milusia - 2014-10-13 22:46:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowa - 2014-10-10 12:51:06]:
jutro ide na rozmowe wlasnie chcialabym do Holandii na te ubrania kolezanka tam jest mowi, ze praca nie ciezka i sobie chwali
zdjecie uzytkownika
nowa - 2014-10-15 12:38:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [milusia - 2014-10-13 22:46:01]:
Hej byłaś na rozmowie ??? ja jadę jutro mam nadzieje, że tez na ta prace odezwij się do mnie na priv :) kiedy masz wyjazd razem zawsze raźniej barbara.f84@wp.pl Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
polka - 2014-10-15 23:16:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anka - 2014-10-13 19:11:33]:
albert heijn -AH jet to wielki magazyn -centrum dystrybucji żywności na sklepy Alberta Heijna w Holandii, Co do E and A w Tilburgu to kilka lat temu była wypłacalna-mam na myśli płace regularne ale jak zawsze trzeba sprawdzać swoje loony. Najlepsze uitzenbuero w Tilburgu to chyba holenderski Randstad koło pasażu. Uczciwie traktują ludzi i mają dobre stawki-polecam. jakiś czas temu można było dzięki nim pracować w ciastkach przeważnie na taśmach-w Van Der Breggen gdzie były całkiem sensowne zarobki. Najmilsze miejsce pracy-gdzie ludzie byli jak przyjaciele to był magazyn Versteijnen w latach 2010-potem brak mi danych dotyczących tego miejsca. najbardziej anonimowy mogłeś się poczuć w sony-CEPL-gdzie pracownik był tylko numerem, natomiast praca była raczej monotonna i nudna-idealna dla kobitek które lubią plotkować przy stole montażowym . dobrze wspominam także uitzenbeuro Olympia umiejscowione blisko gemeente. nie płacili co prawda kokosów ale starali się by ich podopieczni mieli prace zawsze. w magazynach Apla niestety nigdy nie można było być pewnym czy po urlopie jeszcze bedziesz mieć pracę-stawka dobra ale ekipa rządząca do dupy i zarządzanie zasobami ludzkimi kompletnie chaotyczne. na kwiatach ludzie zarabiają najniższe stawki z możliwych więc jak już jechać to do magazynów albo na montaż bądż też produkcję. po przyjeżdzie warto zadbać żeby wyrobić sobie digid -elektroniczny podpis dzieki czemu wiele spraw załatwiasz przed komputerem a nie w kolejkach lataJĄC po urzędach. PO PIERWSZE ponieważ nie zarabiamy zbyt dużo to prawdopodobnie NALEŻY CI SIĘ DODATEK DO MIESZKANIA- HUURTOESLAG- JEŻELI JE WYNAJMUJESZ I MA ONO OSOBNE WEJŚCIE I KUCHNIĘ. PO drugie należy ci się dodatek do ubezpieczenia zdrowotnego- Zorgtoeslag . Po trzecie - jeżeli masz dziecko to pewnie też powinieneś się postarać o kinderbijstand i kinderbonenbudget a jeżeli masz problemy finansowe i jesteś zarejestrowany w gminie to możesz się starać o bijzondere bijstand.toeslag -to holenderski dodatek finansowy i po szczegóły wszystkich dodatków można się udać na stronę belastingu, na stronę werknl i na strony SVB. link
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
tip - 2014-10-29 08:33:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawie wszystko jest rozwiązane - począwszy od przejrzystej strony internetowej kończąc na rozkładzie jazdy http://www.eena.pl/rozklad_jazdy.html Trochę mnie ta zakładka rozbawiła, ale pokazuje jak krowie na rowie ludziom co gdzie i jak. Wydaje mi sie, że nie ma tu żadnego oszustwa i warto podjąć pracę w takim gronie.
zdjecie uzytkownika
hefalump - 2014-10-29 10:56:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ja dobrze kalkuluję? Mam 19 lat, wiec przy dobrych wiatrach i pelnyme wymiarze godzin zarobiłabym około 800€, z tego 400€ na mieszkanie i ubezpieczenie, a gdzie tu jeszcze jedzenie. Czyli zarobiłabym tyle co na stażu w Polsce?
Spotkałam się w jednej agencji z przypadkiem, że mieszkanie na wiekowce bylo za darmo. Czy to możliwe?
zdjecie uzytkownika
skorpion - 2014-10-29 14:45:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chcę wszystich uspokoić odnośnie pracy przez Eena.Pracowałem przez nich w Holandii
wszystko było naprawde w porządku zawsze była praca z godzinami różnie , mieszkanie do przeżycia nie był to hotel 3 gwiazdkowy ale narzekać nie było co.JA
byłem zadowolony i nie wracałem z pustą kieszenią.polecam i pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Ostatni Sprawiedliwy - 2014-10-30 11:10:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [hefalump - 2014-10-29 10:56:59]:
Pracuje w "e&a" w Albert Heijn kilka lat teraz mam kolejna przerwe polroczna bo nie chca dawac umow na stale.Wiekowka najmniej zarabia wiec zastanow sie czy warto...Radzilbym Ci jak juz chcesz jechac za granice rozejrzec sie za jakas praca w Belgii tam nie ma stawki wiekowej.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie E&A
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x