Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o E&A

Pracowałeś w firmie E&A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
milusia - 2014-10-13 22:46:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowa - 2014-10-10 12:51:06]:
jutro ide na rozmowe wlasnie chcialabym do Holandii na te ubrania kolezanka tam jest mowi, ze praca nie ciezka i sobie chwali
zdjecie uzytkownika
nowa - 2014-10-15 12:38:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [milusia - 2014-10-13 22:46:01]:
Hej byłaś na rozmowie ??? ja jadę jutro mam nadzieje, że tez na ta prace odezwij się do mnie na priv :) kiedy masz wyjazd razem zawsze raźniej barbara.f84@wp.pl Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
polka - 2014-10-15 23:16:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anka - 2014-10-13 19:11:33]:
albert heijn -AH jet to wielki magazyn -centrum dystrybucji żywności na sklepy Alberta Heijna w Holandii, Co do E and A w Tilburgu to kilka lat temu była wypłacalna-mam na myśli płace regularne ale jak zawsze trzeba sprawdzać swoje loony. Najlepsze uitzenbuero w Tilburgu to chyba holenderski Randstad koło pasażu. Uczciwie traktują ludzi i mają dobre stawki-polecam. jakiś czas temu można było dzięki nim pracować w ciastkach przeważnie na taśmach-w Van Der Breggen gdzie były całkiem sensowne zarobki. Najmilsze miejsce pracy-gdzie ludzie byli jak przyjaciele to był magazyn Versteijnen w latach 2010-potem brak mi danych dotyczących tego miejsca. najbardziej anonimowy mogłeś się poczuć w sony-CEPL-gdzie pracownik był tylko numerem, natomiast praca była raczej monotonna i nudna-idealna dla kobitek które lubią plotkować przy stole montażowym . dobrze wspominam także uitzenbeuro Olympia umiejscowione blisko gemeente. nie płacili co prawda kokosów ale starali się by ich podopieczni mieli prace zawsze. w magazynach Apla niestety nigdy nie można było być pewnym czy po urlopie jeszcze bedziesz mieć pracę-stawka dobra ale ekipa rządząca do dupy i zarządzanie zasobami ludzkimi kompletnie chaotyczne. na kwiatach ludzie zarabiają najniższe stawki z możliwych więc jak już jechać to do magazynów albo na montaż bądż też produkcję. po przyjeżdzie warto zadbać żeby wyrobić sobie digid -elektroniczny podpis dzieki czemu wiele spraw załatwiasz przed komputerem a nie w kolejkach lataJĄC po urzędach. PO PIERWSZE ponieważ nie zarabiamy zbyt dużo to prawdopodobnie NALEŻY CI SIĘ DODATEK DO MIESZKANIA- HUURTOESLAG- JEŻELI JE WYNAJMUJESZ I MA ONO OSOBNE WEJŚCIE I KUCHNIĘ. PO drugie należy ci się dodatek do ubezpieczenia zdrowotnego- Zorgtoeslag . Po trzecie - jeżeli masz dziecko to pewnie też powinieneś się postarać o kinderbijstand i kinderbonenbudget a jeżeli masz problemy finansowe i jesteś zarejestrowany w gminie to możesz się starać o bijzondere bijstand.toeslag -to holenderski dodatek finansowy i po szczegóły wszystkich dodatków można się udać na stronę belastingu, na stronę werknl i na strony SVB. link
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
tip - 2014-10-29 08:33:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawie wszystko jest rozwiązane - począwszy od przejrzystej strony internetowej kończąc na rozkładzie jazdy http://www.eena.pl/rozklad_jazdy.html Trochę mnie ta zakładka rozbawiła, ale pokazuje jak krowie na rowie ludziom co gdzie i jak. Wydaje mi sie, że nie ma tu żadnego oszustwa i warto podjąć pracę w takim gronie.
zdjecie uzytkownika
hefalump - 2014-10-29 10:56:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ja dobrze kalkuluję? Mam 19 lat, wiec przy dobrych wiatrach i pelnyme wymiarze godzin zarobiłabym około 800€, z tego 400€ na mieszkanie i ubezpieczenie, a gdzie tu jeszcze jedzenie. Czyli zarobiłabym tyle co na stażu w Polsce?
Spotkałam się w jednej agencji z przypadkiem, że mieszkanie na wiekowce bylo za darmo. Czy to możliwe?
zdjecie uzytkownika
skorpion - 2014-10-29 14:45:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chcę wszystich uspokoić odnośnie pracy przez Eena.Pracowałem przez nich w Holandii
wszystko było naprawde w porządku zawsze była praca z godzinami różnie , mieszkanie do przeżycia nie był to hotel 3 gwiazdkowy ale narzekać nie było co.JA
byłem zadowolony i nie wracałem z pustą kieszenią.polecam i pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Ostatni Sprawiedliwy - 2014-10-30 11:10:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [hefalump - 2014-10-29 10:56:59]:
Pracuje w "e&a" w Albert Heijn kilka lat teraz mam kolejna przerwe polroczna bo nie chca dawac umow na stale.Wiekowka najmniej zarabia wiec zastanow sie czy warto...Radzilbym Ci jak juz chcesz jechac za granice rozejrzec sie za jakas praca w Belgii tam nie ma stawki wiekowej.
zdjecie uzytkownika
wojto - 2014-11-04 16:39:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam. pracowałem w albert heijn w tilburgu jak dla mnie zle nie było oprocz zawyzonych norm jako nowa osoba ciezko sie nauczyc normy a wywoływanie przez głosniki były najgorsze..... znam osoby ktore na nockach zarabiały po 320 czasem 350e tygodniowo oczywiscie tylko ze bez wiekowki i z lekkimi nadgodzinami... byłem 2 razy i miałem niemiłe towarzystwo( cpuny) ale to nie od agencji zalezy kto jakim jest człowiekiem jako osoba ktora miała 20 lat przy 110 procent normy to było 250e tygodniowo przy czym praca 5 dni po 8 godzin... 3 przerwy.. jezeli chodzi o okres wakacyjny to zamowioen jest w chuj t na tzw sztrekach taki burdel zeby kary odstawic ze nieraz norme szlak trafiał bo czekałes nieraz i 5 minut........... chujowa jest sytuacja jak masz pusta lokacje czekasz i nieraz 5 minut a czas leci z normy... a normy ustalaja polaki ktorzy chca sie wykazac a ludzie pozostali cierpia na tym...
zdjecie uzytkownika
wojto - 2014-11-04 16:49:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedna z lepszych agencji staraja sie załatwic i pamietaja o tobie w razie jakiejs oferty.....
zdjecie uzytkownika
Maruda - 2014-11-13 01:17:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawiaja mnie klamliwe posty nie ktorych.
Np.zanizanie stawki?
O czym wy piszecie?nie ma takiej mozliwosci,mowie tu o e&a bo tego dotyczy temat!"Zanizenie stawki" jest nie mozliwe,kazdy dostaje solaris czyli polski "pasek" :)na ktorym jest dokladnie ustalone za jakie pieniądze pracujemy,na koniec roku otrzymujemy "jaaropgave " rozliczenie za caly rok,a wszystko jest kontrolowane przez "belastingdienst" urzad skarbowy,heh mozna nadaja pawiedziec taki jaki jak u nas a moze ostrzejszy? :)
Takze stawka nie moze byc zanizona,poniewaz o naszych dochodach wie wszystko belastingdienst ktory na koniec roku nas rozlicza.
Jak do tej pory wysokosc zwrotu jest przeważnie dosc duza,wracajac do tematu e&a nie moze zanizyc stawki majac certyfikat np.certyfikat abu.
Ponadto w holandi obowiazuje prawo pracy ktore ustala CAO jest to holenderski przepis pracy.
Jeśli chodzi o pracę w albert heim e&a takze spełnia wszystkie wymagania, taki koncern jak albert hein nie pozwolił by na "zle traktowanie"Ci co sa są w tematcie mieli przykład z FNV i vast contract w albert heim :)
Co do mieszkan do zeczywiscie co nie nadaja sie do zburzenia ,ale na szczescie zostalo ich pare.
Ilosc godzin hm...wypowiadaja sie tu osoby które pracują po tyle lat w e&a dla albert heim i nikt sie nie wypowiedzial od czego zalezy ilosc godzin?
Przeciez e&a jest tylko klientem albert heina,biuro wypozycza wykwalifikowanych pracowników dla albert hein.
Ktos pisal o tym ze zostal wyzucony na drugi dzien nauczania,dziwne bo wlasnie za te pierwsze dni placi firma e&a a dopiero potem albert heim, takze bez powodu to sie nie stalo.
Co do godzin dokladnie wiecie jak jest,sam mige powiedziec ze jest to dziwne,ale bgc moze naprawde trudno obliczyć ile ludzi przyjdzie do sklepu danego dnia?E&a dostaje z dnia nia dzien nowe liczby zapotrzebowanie ludzi ,a co wiecej w ciagu dnia zmiany sa nawet 2x, (wiem pracowalem w biurze)Takze naprawde nie narzekajcie bo leprzej firmy posrednictwa nie znalazlem w holandi.
Fakt reraz ciecia sa coraz badziej odczuwalne ,ale to w calej europie...
Bledy w zamówieniach? Piszecie ze wylatujecie za jeden blad ktorego nie bylo,nie prawda zawsze dana osoba wolana jest na miejsce sprawdzania aby zobaczyć czy błąd jest sluszny.
Każdy z pracownikow jest przydzielony do swojego kordynatora, kordynator po nie wykonaniu 2-3 tygodni przeprowadza rozmowe takze pisemna i informuje aby sie poprawic
zdjecie uzytkownika
klasztor tilburg - 2014-11-13 15:56:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
agncja nie jest zla wyplaty przychodza na czas na konto
ale co do mieszkania w Tilburgu na ?Klasztorze to paranoja jakas jest osoby ktore tu zarzadzaja Artur i Edytka to uprzyksza lokatorom życie koles wyrzuca naczynia z kuchni na pole raz zamknol goscia w kiblu.narzucaja obowiazki sprzatania ubikaji i przysznicy a to do nich nalezy.jezeli ktos nie sprzata to potrafia nawet klucz od wc zabrac.Inna sprawa jest ze robia sobie kontrole pokoi pod nieobecnosc mieszkańca.A opłata za klator tak duza ze mieszkanie można wynając.w okresie zimowym wynosi ponad 100e za tydzien.Klasztorem powinni sie opiekowac ludzie kompetentni a nie takie chamstwo.Jak im nie pasuje to najlepiej niech prace Zmieną a nie zatuwaja innym życie.
zdjecie uzytkownika
radek - 2014-11-13 16:25:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [klasztor tilburg - 2014-11-13 15:56:31]:
oo tak słyszałem o tej akcji z zamknięciem gościa w wc, koleś niepoważny jak większość tego towarzystwa tam chodź....
zdjecie uzytkownika
olo - 2014-11-13 19:26:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [klasztor tilburg - 2014-11-13 15:56:31]:
hej tez słyszałem o tej megaaa parce na klasztorze kumpel opowiadał i napewno to prawda bo nie sciemniał.
zdjecie uzytkownika
Prawda o E&A - 2014-11-13 21:58:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Uważajcie na tę agencję. Nie liczą się zbytnio z człowiekiem a koordynatorzy są aroganccy.
zdjecie uzytkownika
liberty - 2014-11-15 12:51:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [klasztor tilburg - 2014-11-13 15:56:31]:
Pracuje przez "e&a" od kilku lat i rzeczywiście bodajze w 26 tygodniu tj pod pod koniec czerwcu bezczelnie majstrowie pozakladali zamki na drzwiach do wc i lazienek z grafikiem naklejonym na drzwi z nr pokoi kto i kiedy ma czyścić to czyli przezucili czesc obowiązków na pracowników którzy i tak są juz niezle padnieci po harówie ponad normę a przychodzisz padnięty i masz jeszcze czyjas prace wykonywać!!! W takim układzie mysle ze ludzie powinni isc do biura na Ringbaan i zarzadac żeby majstrowie pracowali po 3 dni w tygodniu on 3 i ona 3 skoro i tak my za nich mamy wykonywać za nich prace to oni niech nie biora kasy za nic...
zdjecie uzytkownika
E&A - 2014-11-20 23:07:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zajmiemy się ta problematyka.
Pozdrawiamy uczestnikow dyskusji.

E&A
zdjecie uzytkownika
dobry - 2014-11-24 04:10:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja poszukujęzajecia któe będize pewne i miejsce pracy sieza częśto nie będzie zmieniało, chyba, że sam będę mógłb o tym decydować. Myślicie, że warto sięw ogóle ineresować tym co tutaj piszą czy lepiej sprawdzić wszystko na własną rękę? proszę o podpowiedzi bo nie wiem co zrobićteraz, to bardoz intenswny
zdjecie uzytkownika
liberty - 2014-11-24 12:45:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [dobry - 2014-11-24 04:10:13]:
Jak bedziesz harowal jak dziki wol i robil zawyzona norme jak ja od paru lat to zawsze znajdzie sie dla ciebie miejsce w Albercie w Tilburgu...Mozesz pracowac rok w tym samym miejscu pozniej przerwa polroczna potem znowu mozna w tym samym miejscu pracowac rok i znowu polroczna i tak w kolo bo nie chca dawac umow na stale...
zdjecie uzytkownika
pati - 2014-12-01 22:58:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, w piatek jade do pracy w Belgii w special fruit czy ktoś coś wie na temat tej pracy?
zdjecie uzytkownika
ONA - 2014-12-02 13:46:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam pytanko jakie sa warunki mieszkalne w tej agencji???ile pobieraja z amieszkanie???i czy pary przyjmuja???i warto jechac przez nia??
zdjecie uzytkownika
Pracownik Adecco - 2014-12-03 17:27:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Pracuje w Albert Heijn na produkccji i znam warunki E&A bo dwa biura wynajmują domki w jednej dzielnicy i niestety E&A za tę samą kwotę ma dużo lepsze warunki mieszkaniowe ;) podobnie wychodzi z wyplatami ;)
zdjecie uzytkownika
aaag - 2014-12-03 22:12:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak dla mnie najgorsza firma na jaka trafiłam. Hotel w Uden to jeden wielki syf!!! Nie wiem jak normalni ludzie mogą tam mieszkać. Tragedia. Oczywiści nik na miejscu pomoc nie potrafi.
zdjecie uzytkownika
mała - 2014-12-10 17:53:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktos jedzie z was z Opola na tulipany w piatek a moze juz ktoz pracowal prosze o opinie bede bardzo wdzieczna
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: WSZYSTKO WZOROWO..... PZ ODDZIAŁ W RZESZOWIE. nie mam sie do czego przyczepic..
spodkałem sie z wysoka kultura osobista
Pytania: Tak jak wszedzie... po angielsku imie nazwisko i takie standardowe pytania...
zdjecie uzytkownika
olo - 2014-12-12 20:33:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam pracuje w albercie w tilburgu nie polecem normy dla polaków duze ciezko wyrobic.trzeba harowac zeby norma była jak robot.ludzi nasciagaja i daja po 3 dni pracy.jezeli chcesz zarobic to odradzam ah w tilburgu.malo dni roboczych a ludzi sciagaja zeby za mieszkania im płacili,
zdjecie uzytkownika
liberty - 2014-12-13 18:16:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [olo - 2014-12-12 20:33:22]:
Tak jest co roku zmuszają ludzi żeby zostawali na Swieta a i tak Malo pracy bo ściągają wiecej niż potrzebuja żeby zarabiac na mieszkaniach za które i tak za dużo żądają a które są ponizej krytyki... Pracuje w w Albercie w Tilburgu od paru lat i najlepiej z praca jest od kwietnia do października wtedy możecie liczyć na te 4 dni pracy w tygodniu,w pozostałych miesiacach po 3 dni w tygodniu jak tu wyżej napisal ktoś.Inna sprawa ze jak ktoś podlizuje sie do polskich kordynatorow to zawsze nawet w takim okresie jak teraz ma wiecej pracy i kasy...Co do kordynatorow jeszcze to myślę ze e&a oddzial Tilburg powinien przeprowadzic powazna rozmowe z alicja ktora trakuje w arogancki sposób wiekszosc pracownikow a jest tylko jedna z wielu kordynatorow która tez mozna zastąpić inna...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie E&A
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy E&A?
Zadaj pytanie
x