Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o E&A

Pracowałeś w firmie E&A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kiiki - 2015-02-26 07:29:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wszystko co tu piszą to prawda, ludzie nie jedźcie tam z tymi oszustami sam zostałem przez nich oszukany, w biurze w Rzeszowie obiecywali złote góry i 40 godz pracy a na miejscu okazało się że pracy jest mało(4 dni) i z tego zapłać im jeszcze media i mieszkanie.Ja na wiekówce zarabiałem 7,46 e, więc łatwo sobie policzyć (32godz x 7,46 = 238,72 - 100 e = 138,72 x 4tyg = 554,88 e miesięcznie)na złotówki wychodziło ok 2286,10, nie licząc jedzenia na które też pewnie ze 100e wydasz. Wiec radzę się zastanowić na wyjazdem do Holandii, bo wiem że nie tylko mnie tak oszukali.
zdjecie uzytkownika
Szala - 2015-02-26 09:12:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [E&A - 2015-02-25 13:29:49]:
Tępy buraku z biura, w/g ciebie ludzie wypowiadający się powyżej oczywiście kłamią?! Ze szczegółami opisują zgotowane przez was realia, dziadowskie traktowanie ludzi, wasze podstępne mechanizmy.

Moi drodzy forumowicze, zacznijmy pokazywać światu współczesnych "kapo" typu, wspominana tu wielokrotnie Alicja W., nieuczciwych koordynatorów bądź innych nękających nas łobuzów z E&A i innych złodziejskich biur. Ma ktoś pomysł na stworzenie np. stronki na Facebooku lub innej? Oczywiście należy zrobić to z głową aby nie zostać wykrytym przez biurowe psy.
zdjecie uzytkownika
robak - 2015-02-26 10:06:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja też miałem doczynienia z tymi oszustami.Przyjechałem w sobote potem szbka umowa w biurze i kierowca odwiózł mnie na miejsce mojego zamieszkania, no i się zaczeło w domu syf, lokatorzy naćpani niekontaktowali, w domu pełno butelek po piwie i wódce, materac na którym spałem cały żółty , chyba od moczu pod łóżkiem mysie odchody. Łazienka, w rogu grzyb i wszędzie pełno włosów. W nocy niedało się spać bo ciągle grała muzyka, człowiek psychicznie by tego nie wytrzymał i ja też, dlatego po 2tyg zrezygnowałem. Już nigdy nie pojadę przez tą agencje i was ostrzegam.
zdjecie uzytkownika
Szala - 2015-02-26 18:04:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [robak - 2015-02-26 10:06:24]:
Jestem ostatnim który będzie bronił E&A ale muszę być obiektywny. Sorry Robak ale nie można obwiniać całej firmy za stan zakwaterowania i lokatorów. Z tego co piszesz to sami lokatorzy doprowadzili siebie i domek do tak nędznego stanu.Tu za pysk należało by wziąć wszechmocnego hausmajstra, on jest za to odpowiedzialny.
Znając życie szybciej by cię wyj... aniżeli zaprowadziliby porządek w tej melinie. Taką politykę prowadzi E&A i za to należy obwiniać biurowych popaprańców.
zdjecie uzytkownika
segku hweaspo - 2015-02-26 19:15:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Siema! I ja dorzucę coś o wspominanej Alicji... Znam osobiście kilka osób, które mają ból brzucha jak są z nią na zmianie.. Ta fałszywa xxx wyśmiewa, napiętuje,poniża ludzi! Tak nie może być! Może ktoś zna na tyle angielski, aby napisać do 'najwyzszych' tej firmy? Widocznie nic nie wiedzą skoro nic z tym nie robią! Ta osoba nie powinna pracować z ludzmi!!!!Sama dzięki niej dorabiam się nerwicy :(
zdjecie uzytkownika
Monika - 2015-02-26 20:21:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ta agencja kieruje się jedną prostą zasadą, przywieść cię tu , wydoić a następnie wysłać do domu i jeszcze z pyskiem że to twoja wina, wiem to z własnego doświadczenia.
zdjecie uzytkownika
Szala - 2015-02-27 00:18:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [segku hweaspo - 2015-02-26 19:15:43]:
Pytałem już gdzie i jak namierzyć te wredną ku... gów... ale nikt nie odpowiedział. Mogę napisać, zadzwonić w jej sprawie ale tak na prawdę nie mam żadnych argumentów. Nie znam tej ździry. Czytam o niej tylko tutaj. Gdzie pracuje, mieszka, Kto tam u was jest menagerem?
Sugerujesz że komu należałoby to zgłosić?
Jestem pewny że władza E&A wie bardzo dobrze jak zachowuje się ten "mutant. Mają na to wyj... Odezwij się albo pomyśl jak możemy skontaktować się ze sobą.
zdjecie uzytkownika
liberty - 2015-02-27 02:32:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Szala - 2015-02-27 00:18:08]:
Pracuje w e&a albert oddzial w Tilburgu na Pegasusweg a gdzie mieszka nie wiem.Menegerem e&a jest u nas Peter Mathijsen.Ps ciezko cos z taka osoba wyzywajaca sie na swoich rodakach z powodu wlasnej beznadziejnosci cos zrobic jak sie nie zna holenderskiego a taka kapo alicja waszkiewicz pracujaca tu ponad 20 lat doskonale wyczuwa strach nowych pracownikow i potrafi zaszczuc nawet starych pracownikow bo wie doskonale ze kazde [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zniesiemy by pomoc w biedzie i potrzebie swoim rodzinom i na tym zeruje jak najgorszy pasozyt...
zdjecie uzytkownika
Szala - 2015-02-27 10:29:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [liberty - 2015-02-27 02:32:09]:
W jakich godzinach najszybciej ją tam trafić? Rozumiem że jest dostępna pod nr telefonu do waszych koordynatorów? Podaj go.
Jak dojdzie do konfrontacji ludzie odezwą się czy jak zwykle będą osra...?
zdjecie uzytkownika
liberty - 2015-02-27 11:32:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Szala - 2015-02-27 10:29:06]:
Ona pracuje na pierwszych zmianach do 15.00.Z ludźmi to roznie bywa bo boja sie o prace
zdjecie uzytkownika
Prrry - 2015-02-27 18:06:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam was, głównie tą wypowiedź kieruje do osób które zamierzają wyjechać do Holandii przez E&A.Na to co mówią wam w biurze w Polsce, patrzcie z przymrużeniem oka oni zrobią wszystko aby cię tam wysłać i zarobić na tobie pieniądze, ale czy będziesz pracował 3 czy 4 dni ich już to nie obchodzi przecież nic nie mogą ci zapewnić(wiem to z własnego doświadczenia). Miejcie zawsze przy sobie więcej pieniędzy bo dokładnie nie wiesz kiedy ta firma podziękuje ci za współprace(najlepiej kupcie sobie bilet Bartusiem w obie strony aby mieć jak wrócić ). Ci którzy myślą że pojadą do Holandii i zarobią na "czysto" 4tys, miesięcznie bardzo się zdziwią jak dostaną solarisa, też tak miałem, agencje interesuje tylko to żebyś zapłacił za mieszkanie bo z tego mają najwięcej pieniędzy a reszta co ich to obchodzi, przecież zapewnili ci prace i mieszkanie wywiązali się z umowy a ile ci zostanie to tylko woja sprawa.Więc nie zdźiwcie się jak po 3 tyg powiecie "co ja tu kur** robię. Są to porady które chcę wam przekazać, może gdyby mi ktoś je wcześniej podał nie zdecydował bym się na wyjazd przez E&A, i nie stracił bym pieniędzy.
zdjecie uzytkownika
Mati - 2015-02-28 21:03:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Powiem Wam tak, już olać (przynamniej dla mnie) te zarobki. I tak więcej niżeli zarobiłbym w Polsce, ale nie pojadę więcej przez tą agencję ani przez żadną inną tylko po to żeby spotkać się z polskim PLEBSEM. Nie można tego inaczej nazwać. Ja - student - chciałem sobie w wakacje dorobić żeby najnormalniej odciążyć rodziców. Praca owszem ciężka, ale do każdej da się przyzwyczaić. Nie przyzwyczaiłem się i nigdy nie przyzwyczaję do bandy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z którymi mieszkałem. Imprezy były co weekend i to takie że policja przyjeżdżała, chlanie, ćpanie, 30 osób na domku a Ty kilka godzin wcześniej myślałeś że się spokojnie położysz spać po dniówce boś styrany. Ale NIE. Muzyka na cały regulator, i dodatkowo nachalni ludzie, którzy wpierdzielają się do mojego i kolegi pokoju ot tak - bo im się podoba. Rano (pomimo tego że zasnęło się dopiero o 4 po interwencji policji) syf jakby tam stado słoni przebiegło, smród... W pracy lepiej dogadywałem się z Holendrami (jako że Ci znają angielski, a nie tak jak moi rodacy). Zawsze uśmiechnięci, nie darli na Ciebie mordę żeby szybciej pracować, pomagali jeśli poprosiłem. A polacy? Z nikim z nich nie dało się na jakikolwiek temat prócz pracy porozmawiać. Jakieś naprawdę bezmózgi. A jak się mówiło że ja tylko na wakacje bo później studia to - "A ŹLE CI TU? MASZ WSZYSTKO TRAWE JEDZENIE HEHE". Jezusie, brak perspektyw. Czy Wy ludzie nie chcecie się rozwijać? Czy Wy nie chcecie poświęcić choć trochę samego siebie żeby mieć w życiu lepiej? Rozumiem, niektórzy mają ciężką sytuację w rodzinie, spoko. Ale takich ludzi tam było może 10%? Nie więcej na pewno.

Ja już wiem że wolę robić w Polsce za 1400 i mieć święty spokój, niż tam na wiekówce za 2200 i użerać się z tymi typami.

Co do samej firmy nic nie mogę powiedzieć. Każdy chce zarobić, firma jak i pracownicy. Bardziej mam za złe nieodpowiednich koordynatorów. Choć Ewelinę z Barendrechtu pozdrawiam, bo starała się zawsze pomóc, jeśli ktoś miał problem.
zdjecie uzytkownika
Ktos - 2015-02-28 23:50:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem ciekawy co powie na ostatnie opinie ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;fredek z krainy kredek"? Cos tak zamilkl lizajdupo Alicji i e&a?
zdjecie uzytkownika
CEZAR - 2015-03-01 08:36:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
DZIENKI ZA OPINIE BO DZIENKI WASZYM OPINIOM NIE WPADNE W TEN KURWI DOLEK
zdjecie uzytkownika
nirn - 2015-03-01 11:17:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktos pracuje badz pracowal przy rozszczepianiu orchideii i moze cos o tej pracy napisac
zdjecie uzytkownika
Rozszczepiony - 2015-03-01 14:37:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [nirn - 2015-03-01 11:17:36]:
Mogę powiedzieć. Daj se spokój bo "rozszczepią cię jak tę orchideę". Czytać umiesz więc widzisz co piszą inni, co dzieje się w tej firmie.
Biurowe łobuzy kłamią, oszukują, wysokie koszty za nędzne warunki mieszkalne. Jeżeli jesteś na tzw. wiekówce(18/23 lata) to już w ogóle nie warto do tej pracy przyjeżdżać. Tygodniowo na czysto zostanie ci może ze 150 euro.
zdjecie uzytkownika
add - 2015-03-01 15:34:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A jak będzie pracowała 3, 4 dni to jeszcze mniej.
zdjecie uzytkownika
nirn - 2015-03-01 16:09:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie jestem na wiekowce, chcialam sie dowiedziec bo widze ze czesto ta oferta u nich wystepuje czy taka rotacja tam duza jest
zdjecie uzytkownika
nie wierze - 2015-03-01 17:50:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
WIdzę że tu w cholerę jest negatywnych opinii o tym biurze po jedno sie nie dziwię bo to Polacy w sumie zapracowali na jej opinie, ale tez widzę duzo opini z biura w tilburgu z tego alberta, mam znajomych co tam pracują no i fakt szału nie ma!!!! ale ja na szczęście pracuję pod zaandam od 5 lat i widziałem różne osoby i powiem Wam że w przełomie tych lat spotkałem rózne problemy wydarzenia itc. ludzie przyjeżdżający do pracy palący trawkę w 2009 to ok. 30% teraz 70%, co do koordynatorów ja nie mam zastrzeżenia(Marcin i Sebastian). zajdziesz za skórę no to sam sobie jesteś winien jak kuba bogu tak bóg kubie i wszystko w temacie, pracę też mam stałą do koordynatora nieraz raz na miesiąc zadzwonię bo nie mam po co. nie wiem w jakiś firmach pracowaliście ale albo klient nie miał pracy dla Was albo był z was niezadowolony albo stwarzaliście problemy. piszcie z jakich firm was zwalniali, ja swojej nie będę reklamował. co do mieszkań to wszystko zależy od ludzi tam mieszkających, ja mam dar przekonywania i jakoś sprzątają po sobie. imprezy no fakt są ale w większości ludzie po sobie sprzątali na następny dzień bez jakichś problemów. co do płacy hm oczywiście że mogłoby byc lepiej ale za 40h to 220e masz w sezonie za 60h 380e, od razu podkreślam mama z Tobą nie przyjedzie tu sprzątać i jeśli jesteś leniwy nie masz zapału do pracy nawet nie wyjeżdżaj i nie psuj nerwów współpracownikom koordynatorom i szefowi firmy. firma ma swoje plusy i minusy ja daje 5/6
zdjecie uzytkownika
Rozszczepiony - 2015-03-01 22:05:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [nirn - 2015-03-01 16:09:02]:
Niestety, rotacja jest ogromna. Nie wiesz jak to jest? Każdy mówi sobie, a co tam, pojadę, zobaczę, przekonam się sam. No i przekonują się, czasami szybciej, czasami później. Tylko idiota będzie tyrał przy obecnej polityce E&A. Każdy kto po tygodniu pracy może zaoszczędzić marne 100 euro oleje tych cwaniaków. Potwierdzam, że E&A od kilku miesięcy jest niewiarygodnym, a nawet złodziejskim biurem. I to zakłamanie!!!
A niech no tylko przydarzy ci się jakiś wypadek. O mamo!!! W tej samej chwili jesteś skończony, nie masz żadnej wartości dla wielmożnych koordynatorów, Pań/Panów z biura.
zdjecie uzytkownika
Prawda - 2015-03-01 22:15:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co wy wszyscy mozecie wiedziec o E&A i Klasztorze.... Pozdro dla Korek Pati Misiek Fryzur Tazman Wydra Zurak, Sp Cpunek
zdjecie uzytkownika
Szala - 2015-03-01 22:44:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Prawda - 2015-03-01 22:15:08]:
Zapewne ty wiesz najlepiej i najwięcej o E&A i Klasztorze sądząc po "wyczerpującej", jednozdaniowej wypowiedzi. Nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia to nie udzielaj się. A może ty przydupas biurowy jesteś?
zdjecie uzytkownika
Szala - 2015-03-01 23:09:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [nie wierze - 2015-03-01 17:50:02]:
No tak, za dużo negatywnych wpisów o E&A to zaczynają działać biurowi agenci. Niestety jeden czy dwóch biurowych mącicieli piszących tu pod różnymi nickami nie da rady coraz większej liczbie niezadowolonych, wyrażającym swoje zdanie.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Panie bardzo miłe zadają bardzo proste pytanie, i wciskają ci bez wartościowe papiery do podpisania(umowa) która jest w Holandii nic nie warta. Tak jak w każdym biurze pośrednika, dużo gadania mało konkretów.
Pytania: Po angielsku, jak masz na imię, co robiłeś w Polsce, swoje Hobby.
zdjecie uzytkownika
nirn - 2015-03-01 23:38:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rozszczepiony a ty pracujesz dla nich badz pracowales? wiem jak wyglada sytuacja z posrednikami. w tych czasach to chyba z kazdym posrednikiem jest cos nie tak
zdjecie uzytkownika
Rozszczepiony - 2015-03-02 11:27:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [nirn - 2015-03-01 23:38:37]:
Pracowałem miesiąc, jeszcze 3 tygodnie temu właśnie przy orchideach. Stąd doskonale wiem jakie oferują warunki mieszkaniowe, płacowe, jaka atmosfera w pracy itd. Nie będę się powtarzał. Tak jak ktoś tu już pisał, nie wiem co stało się z tą firmą. Od kilkunastu tygodni oszukują, kombinują, nie ma tygodnia aby zgadzały ci się pieniądze na solarisie.
Skoro wiesz jak jest z pośrednikami po co pytasz o zdanie innych? Przyjedz, może trafisz na względne zakwaterowanie, może akurat ciebie nie będą oszukiwać na godzinach pracy, będą wypłacali ci rzetelnie wynagrodzenie itd. Może!!! Przecież są tam tacy którym jak widać "wszystko odpowiada". Mnie nie pasuje mieszkanie i praca w warunkach urągających człowiekowi. Z czego miałem być zadowolony? Ze 120/150 euro które udało mi się tygodniowo zaoszczędzić? Miesiąc miałem nadzieje że będzie lepiej. Znam swoją wartość dlatego szybko powiedziałem łobuzom z E&A - żegnam. Teraz mieszkam na "prywatnym", znalazłem inną pracę
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie E&A
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy E&A?
Zadaj pytanie