Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o E&A

Pracowałeś w firmie E&A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
nowy pracownik - 2014-10-10 12:13:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co do firmy to nie mam żadnych zastrzeżeń.starałem się o prace w e&a dłuższy czas ale zadzwonili.Praca jest ciężka ale chodzi własnie o normę strasznie zawyżona każdy praktycznie biega z wózkiem (pisze tutaj o chłodni w tilburgu) jak nie masz normy możesz pracować nawet 2 godziny dziennie a w tygodniu 20 masakra.Nie boje się ciężkiej pracy ale norma jest drakonska.Znam ludzi pracujących w AH i jakoś spokojnie wyrabiają normę bez żadnych problemów.Jak już ktoś wcześniej napisał plusem jest to że mieszka się w centrum i wypłata jest zawsze na czas.
zdjecie uzytkownika
nowa - 2014-10-10 12:37:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja idę do nich na rozmowę w przyszłym tygodniu,już odpisali dzisiaj a wczoraj się rejestrowałam dopiero:).Proszę o informacje jak wyglądają zarobki???Ile wychodzicie miesięcznie po odliczeniu kosztów utrzymania i wyzywienia . Czy w ogóle jest się nad czym zastnanawiac , kiedy w Polse zarabim śrdenio 2,500 netto. na innych agnecjach są takie informacje a tutaj brak . dość wysokie koszty utrzymania i ubezpieczenia w porównaniu do innych i ZAPIS , że dodatkowo koszty zużycia wody i prądu liczone według zużycia?? Pytam się jak oni chcą zmierzyć który pracownik zużył więcej wody , wnioskuje ze koszty dzielone sa po równo :) JEśli ktos tam juz mieszka i czyta to formum niech napisze do jakich kwót rosną tygodniowe koszty utrzymania PROSZE;)nigdzie indziej nie znalazłam takich zapisów (a prześledziłam na prawdę wiele agencji) szukam oferty juz ponad 3 miesiące gdyż mam tutaj stałą pracę, ale i tak chce wyjechać.Chciałbym wiedziec ile mozna zarobić miesięcznie w tej firmie Prosze o wypowiedzi
zdjecie uzytkownika
nowa - 2014-10-10 12:51:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowy pracownik - 2014-10-10 12:13:17]:
hej a z jakiej miejscowość jechałeś bo ja mam zamiar z e&A w Gliwicach . Na stronie znalazłam ofertę pracy w magazynie przez biuro Zaandam praca wieszakowanie sortowanie etykietowanie ubrań. płaca 9 euro Czy orientujesz się może jak wygląda ta praca z tymi normami itd. Kolejna oferta to ogrodnictwo orchidee przez to samo biuro Zaandam. Proszę o info pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
nowy pracownik - 2014-10-11 10:37:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowa - 2014-10-10 12:51:06]:
ja chechałem przez biuro w rzeszowie mogę Tobie napisać ze na orchideach jest spoko oczywiście jest norma jaką musisz wyrobić(tylko masz stale godziny pracy od poniedziałku do piątku) ale jak się starasz to ją zrobisz bez problemu a co do sortowania i etykietowania ubrań to Ci nie pomogę bo nie mam na ten temat informacji.A co do samego biura w Zaandam to zalezy na jakiego koordynatora trafisz i na jakie mieszkanie trafisz bo ludzie są różni.Płaca 9 euro nie jest zle w porównaniu z innymi biurami.
zdjecie uzytkownika
Mat - 2014-10-11 16:07:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nowa - postaram Ci się odpowiedzieć. Co prawda mieszkałem koło Rotterdamu, ale myślę że nie różni się za wiele.

Zacznę od tego że byłem tam na wakacje. 2 miesiące, i wiele nie zarobiłem. Jako że jestem na wiekówce, to hajsu nie było dużo. 1.300e zarobiłem nie licząc żarcia, i biletu na autobus. Także moim zdaniem (nawet jak jesteś po wiekówce) trzymaj się swojej pracy. Wiele więcej tam nie zarobisz, a możesz nawet stracić. Opłaty wyglądają mniej więcej tak: ok 65e/tyg za mieszkanie, ok. 10e/tyg mieszkanie, 18e/tyg za ubezpieczenie. No nie mówiąc że mogą Ci za coś odtrącić - za jakieś bzdety. Powiem tak - ja więcej tam natraciłem nerwów niżeli ta kasa warta. Ale teraz mam nauczkę, że lepiej znaleźć średniopłatną pracę w Polsce, niżeli jechać do Holandii przez biuro pracy. Generalnie prócz kilku występków nie mam nic do zarzucenia do biura (jedynie koordynator dwa razy mnie wku**ił niesamowicie). Tak to było okej. Bardziej mnie denerwowali, i wkurzali ludzie pracujący tam. Naprawdę - moim zdaniem praca tam jest dla zdesperowanych, bądź dla osób którzy chcą tylko jeść, spać, chlać i jarać. Jeśli masz jakiekolwiek marzenia, chcesz swoją przyszłość ułożyć - tam tego nie zrobisz. W Polsce jeśli jesteś choć trochę ogarnięta, na pewno dasz radę znaleźć lepszą pracę, i niewymagającą tyle nerwów ;) Dodatkowo pamiętaj że godzin za wiele na początku nie dostaniesz. Jak będziesz pracowała 30h/tydzień to już będzie wielki sukces. No i nie ma mowy o jakimkolwiek opierdzielaniu, trzeba niestety robić żeby zarobić ;)

Jeśli faktycznie zdecydujesz się na wyjazd, to nie jedź sama. Zawsze warto mieć jakąś znajomą gębę do pogadania. Przynajmniej w tych pierwszych dniach kiedy większość na Ciebie patrzy jak na UFO, i Tobą pomiatają. Oczywiście jesteś kobietą, więc to zapewne będzie się różnić, ale ja miałem takie doświadczenia.

Ja już sobie obiecałem, nie pojadę więcej do Holandii. No chyba że będę chciał podróżować, ale to po studiach. Wyjazd tam to albo w celach zarobkowych na krótki okres, albo na stałe ale bez jakichkolwiek perspektyw na przyszłość.

I taka rada od młodszego kolegi - pracujmy nie po pieniądze. Pracujmy ku przyszłości. :)

Pozdrawiam i życzę powodzenia.
zdjecie uzytkownika
nowa - 2014-10-13 12:55:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik a.h - 2014-05-18 09:46:16]:
w A.H Geldermalsen,co to za praca????to
A .H często tutaj to pada ta firma zajmująca się dokładnie czym,Prosze o kontakt na barbara.f84@wp.pl wyjezdzam z tą firma i chciałbym się dowiedzieć co i jak
zdjecie uzytkownika
Anka - 2014-10-13 19:11:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Frau Lee - 2014-07-29 02:15:38]:
Witam,
Jakoś mnie to nie dziwi. Najgorsi podobno w pracy za granica są Polacy. Ja byłam zadowalona w geldermalsen. Super szef biura roy. Mega szacun i profesjonalne podejście do człowieka. Poza tym praca ciężka ale wkoncu lepiej zarabiałem niż w pl
zdjecie uzytkownika
milusia - 2014-10-13 22:46:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowa - 2014-10-10 12:51:06]:
jutro ide na rozmowe wlasnie chcialabym do Holandii na te ubrania kolezanka tam jest mowi, ze praca nie ciezka i sobie chwali
zdjecie uzytkownika
nowa - 2014-10-15 12:38:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [milusia - 2014-10-13 22:46:01]:
Hej byłaś na rozmowie ??? ja jadę jutro mam nadzieje, że tez na ta prace odezwij się do mnie na priv :) kiedy masz wyjazd razem zawsze raźniej barbara.f84@wp.pl Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
polka - 2014-10-15 23:16:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anka - 2014-10-13 19:11:33]:
albert heijn -AH jet to wielki magazyn -centrum dystrybucji żywności na sklepy Alberta Heijna w Holandii, Co do E and A w Tilburgu to kilka lat temu była wypłacalna-mam na myśli płace regularne ale jak zawsze trzeba sprawdzać swoje loony. Najlepsze uitzenbuero w Tilburgu to chyba holenderski Randstad koło pasażu. Uczciwie traktują ludzi i mają dobre stawki-polecam. jakiś czas temu można było dzięki nim pracować w ciastkach przeważnie na taśmach-w Van Der Breggen gdzie były całkiem sensowne zarobki. Najmilsze miejsce pracy-gdzie ludzie byli jak przyjaciele to był magazyn Versteijnen w latach 2010-potem brak mi danych dotyczących tego miejsca. najbardziej anonimowy mogłeś się poczuć w sony-CEPL-gdzie pracownik był tylko numerem, natomiast praca była raczej monotonna i nudna-idealna dla kobitek które lubią plotkować przy stole montażowym . dobrze wspominam także uitzenbeuro Olympia umiejscowione blisko gemeente. nie płacili co prawda kokosów ale starali się by ich podopieczni mieli prace zawsze. w magazynach Apla niestety nigdy nie można było być pewnym czy po urlopie jeszcze bedziesz mieć pracę-stawka dobra ale ekipa rządząca do dupy i zarządzanie zasobami ludzkimi kompletnie chaotyczne. na kwiatach ludzie zarabiają najniższe stawki z możliwych więc jak już jechać to do magazynów albo na montaż bądż też produkcję. po przyjeżdzie warto zadbać żeby wyrobić sobie digid -elektroniczny podpis dzieki czemu wiele spraw załatwiasz przed komputerem a nie w kolejkach lataJĄC po urzędach. PO PIERWSZE ponieważ nie zarabiamy zbyt dużo to prawdopodobnie NALEŻY CI SIĘ DODATEK DO MIESZKANIA- HUURTOESLAG- JEŻELI JE WYNAJMUJESZ I MA ONO OSOBNE WEJŚCIE I KUCHNIĘ. PO drugie należy ci się dodatek do ubezpieczenia zdrowotnego- Zorgtoeslag . Po trzecie - jeżeli masz dziecko to pewnie też powinieneś się postarać o kinderbijstand i kinderbonenbudget a jeżeli masz problemy finansowe i jesteś zarejestrowany w gminie to możesz się starać o bijzondere bijstand.toeslag -to holenderski dodatek finansowy i po szczegóły wszystkich dodatków można się udać na stronę belastingu, na stronę werknl i na strony SVB. link
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
tip - 2014-10-29 08:33:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawie wszystko jest rozwiązane - począwszy od przejrzystej strony internetowej kończąc na rozkładzie jazdy http://www.eena.pl/rozklad_jazdy.html Trochę mnie ta zakładka rozbawiła, ale pokazuje jak krowie na rowie ludziom co gdzie i jak. Wydaje mi sie, że nie ma tu żadnego oszustwa i warto podjąć pracę w takim gronie.
zdjecie uzytkownika
hefalump - 2014-10-29 10:56:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ja dobrze kalkuluję? Mam 19 lat, wiec przy dobrych wiatrach i pelnyme wymiarze godzin zarobiłabym około 800€, z tego 400€ na mieszkanie i ubezpieczenie, a gdzie tu jeszcze jedzenie. Czyli zarobiłabym tyle co na stażu w Polsce?
Spotkałam się w jednej agencji z przypadkiem, że mieszkanie na wiekowce bylo za darmo. Czy to możliwe?
zdjecie uzytkownika
skorpion - 2014-10-29 14:45:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chcę wszystich uspokoić odnośnie pracy przez Eena.Pracowałem przez nich w Holandii
wszystko było naprawde w porządku zawsze była praca z godzinami różnie , mieszkanie do przeżycia nie był to hotel 3 gwiazdkowy ale narzekać nie było co.JA
byłem zadowolony i nie wracałem z pustą kieszenią.polecam i pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Ostatni Sprawiedliwy - 2014-10-30 11:10:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [hefalump - 2014-10-29 10:56:59]:
Pracuje w "e&a" w Albert Heijn kilka lat teraz mam kolejna przerwe polroczna bo nie chca dawac umow na stale.Wiekowka najmniej zarabia wiec zastanow sie czy warto...Radzilbym Ci jak juz chcesz jechac za granice rozejrzec sie za jakas praca w Belgii tam nie ma stawki wiekowej.
zdjecie uzytkownika
wojto - 2014-11-04 16:39:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam. pracowałem w albert heijn w tilburgu jak dla mnie zle nie było oprocz zawyzonych norm jako nowa osoba ciezko sie nauczyc normy a wywoływanie przez głosniki były najgorsze..... znam osoby ktore na nockach zarabiały po 320 czasem 350e tygodniowo oczywiscie tylko ze bez wiekowki i z lekkimi nadgodzinami... byłem 2 razy i miałem niemiłe towarzystwo( cpuny) ale to nie od agencji zalezy kto jakim jest człowiekiem jako osoba ktora miała 20 lat przy 110 procent normy to było 250e tygodniowo przy czym praca 5 dni po 8 godzin... 3 przerwy.. jezeli chodzi o okres wakacyjny to zamowioen jest w chuj t na tzw sztrekach taki burdel zeby kary odstawic ze nieraz norme szlak trafiał bo czekałes nieraz i 5 minut........... chujowa jest sytuacja jak masz pusta lokacje czekasz i nieraz 5 minut a czas leci z normy... a normy ustalaja polaki ktorzy chca sie wykazac a ludzie pozostali cierpia na tym...
zdjecie uzytkownika
wojto - 2014-11-04 16:49:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedna z lepszych agencji staraja sie załatwic i pamietaja o tobie w razie jakiejs oferty.....
zdjecie uzytkownika
Maruda - 2014-11-13 01:17:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawiaja mnie klamliwe posty nie ktorych.
Np.zanizanie stawki?
O czym wy piszecie?nie ma takiej mozliwosci,mowie tu o e&a bo tego dotyczy temat!"Zanizenie stawki" jest nie mozliwe,kazdy dostaje solaris czyli polski "pasek" :)na ktorym jest dokladnie ustalone za jakie pieniądze pracujemy,na koniec roku otrzymujemy "jaaropgave " rozliczenie za caly rok,a wszystko jest kontrolowane przez "belastingdienst" urzad skarbowy,heh mozna nadaja pawiedziec taki jaki jak u nas a moze ostrzejszy? :)
Takze stawka nie moze byc zanizona,poniewaz o naszych dochodach wie wszystko belastingdienst ktory na koniec roku nas rozlicza.
Jak do tej pory wysokosc zwrotu jest przeważnie dosc duza,wracajac do tematu e&a nie moze zanizyc stawki majac certyfikat np.certyfikat abu.
Ponadto w holandi obowiazuje prawo pracy ktore ustala CAO jest to holenderski przepis pracy.
Jeśli chodzi o pracę w albert heim e&a takze spełnia wszystkie wymagania, taki koncern jak albert hein nie pozwolił by na "zle traktowanie"Ci co sa są w tematcie mieli przykład z FNV i vast contract w albert heim :)
Co do mieszkan do zeczywiscie co nie nadaja sie do zburzenia ,ale na szczescie zostalo ich pare.
Ilosc godzin hm...wypowiadaja sie tu osoby które pracują po tyle lat w e&a dla albert heim i nikt sie nie wypowiedzial od czego zalezy ilosc godzin?
Przeciez e&a jest tylko klientem albert heina,biuro wypozycza wykwalifikowanych pracowników dla albert hein.
Ktos pisal o tym ze zostal wyzucony na drugi dzien nauczania,dziwne bo wlasnie za te pierwsze dni placi firma e&a a dopiero potem albert heim, takze bez powodu to sie nie stalo.
Co do godzin dokladnie wiecie jak jest,sam mige powiedziec ze jest to dziwne,ale bgc moze naprawde trudno obliczyć ile ludzi przyjdzie do sklepu danego dnia?E&a dostaje z dnia nia dzien nowe liczby zapotrzebowanie ludzi ,a co wiecej w ciagu dnia zmiany sa nawet 2x, (wiem pracowalem w biurze)Takze naprawde nie narzekajcie bo leprzej firmy posrednictwa nie znalazlem w holandi.
Fakt reraz ciecia sa coraz badziej odczuwalne ,ale to w calej europie...
Bledy w zamówieniach? Piszecie ze wylatujecie za jeden blad ktorego nie bylo,nie prawda zawsze dana osoba wolana jest na miejsce sprawdzania aby zobaczyć czy błąd jest sluszny.
Każdy z pracownikow jest przydzielony do swojego kordynatora, kordynator po nie wykonaniu 2-3 tygodni przeprowadza rozmowe takze pisemna i informuje aby sie poprawic
zdjecie uzytkownika
klasztor tilburg - 2014-11-13 15:56:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
agncja nie jest zla wyplaty przychodza na czas na konto
ale co do mieszkania w Tilburgu na ?Klasztorze to paranoja jakas jest osoby ktore tu zarzadzaja Artur i Edytka to uprzyksza lokatorom życie koles wyrzuca naczynia z kuchni na pole raz zamknol goscia w kiblu.narzucaja obowiazki sprzatania ubikaji i przysznicy a to do nich nalezy.jezeli ktos nie sprzata to potrafia nawet klucz od wc zabrac.Inna sprawa jest ze robia sobie kontrole pokoi pod nieobecnosc mieszkańca.A opłata za klator tak duza ze mieszkanie można wynając.w okresie zimowym wynosi ponad 100e za tydzien.Klasztorem powinni sie opiekowac ludzie kompetentni a nie takie chamstwo.Jak im nie pasuje to najlepiej niech prace Zmieną a nie zatuwaja innym życie.
zdjecie uzytkownika
radek - 2014-11-13 16:25:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [klasztor tilburg - 2014-11-13 15:56:31]:
oo tak słyszałem o tej akcji z zamknięciem gościa w wc, koleś niepoważny jak większość tego towarzystwa tam chodź....
zdjecie uzytkownika
olo - 2014-11-13 19:26:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [klasztor tilburg - 2014-11-13 15:56:31]:
hej tez słyszałem o tej megaaa parce na klasztorze kumpel opowiadał i napewno to prawda bo nie sciemniał.
zdjecie uzytkownika
Prawda o E&A - 2014-11-13 21:58:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Uważajcie na tę agencję. Nie liczą się zbytnio z człowiekiem a koordynatorzy są aroganccy.
zdjecie uzytkownika
liberty - 2014-11-15 12:51:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [klasztor tilburg - 2014-11-13 15:56:31]:
Pracuje przez "e&a" od kilku lat i rzeczywiście bodajze w 26 tygodniu tj pod pod koniec czerwcu bezczelnie majstrowie pozakladali zamki na drzwiach do wc i lazienek z grafikiem naklejonym na drzwi z nr pokoi kto i kiedy ma czyścić to czyli przezucili czesc obowiązków na pracowników którzy i tak są juz niezle padnieci po harówie ponad normę a przychodzisz padnięty i masz jeszcze czyjas prace wykonywać!!! W takim układzie mysle ze ludzie powinni isc do biura na Ringbaan i zarzadac żeby majstrowie pracowali po 3 dni w tygodniu on 3 i ona 3 skoro i tak my za nich mamy wykonywać za nich prace to oni niech nie biora kasy za nic...
zdjecie uzytkownika
E&A - 2014-11-20 23:07:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zajmiemy się ta problematyka.
Pozdrawiamy uczestnikow dyskusji.

E&A
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: WSZYSTKO WZOROWO..... PZ ODDZIAŁ W RZESZOWIE. nie mam sie do czego przyczepic..
spodkałem sie z wysoka kultura osobista
Pytania: Tak jak wszedzie... po angielsku imie nazwisko i takie standardowe pytania...
zdjecie uzytkownika
dobry - 2014-11-24 04:10:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja poszukujęzajecia któe będize pewne i miejsce pracy sieza częśto nie będzie zmieniało, chyba, że sam będę mógłb o tym decydować. Myślicie, że warto sięw ogóle ineresować tym co tutaj piszą czy lepiej sprawdzić wszystko na własną rękę? proszę o podpowiedzi bo nie wiem co zrobićteraz, to bardoz intenswny
zdjecie uzytkownika
liberty - 2014-11-24 12:45:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [dobry - 2014-11-24 04:10:13]:
Jak bedziesz harowal jak dziki wol i robil zawyzona norme jak ja od paru lat to zawsze znajdzie sie dla ciebie miejsce w Albercie w Tilburgu...Mozesz pracowac rok w tym samym miejscu pozniej przerwa polroczna potem znowu mozna w tym samym miejscu pracowac rok i znowu polroczna i tak w kolo bo nie chca dawac umow na stale...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie E&A
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy E&A?
Zadaj pytanie
x