E&A

Opole

Opinie o E&A

Shizer 2016-05-25 11:10:34
nie polecam agencji E&A rzeszów. Wróciłem na urop z kolegami, wszyscy dostali urlopowe i wakacyjne do wypłaty a mi nie wypłacili i tłumaczyli z powodu szkód samochodu w którym byłem kierowcą. A koordynator jak zdawałem samochód nie stwierdził żadnych szkód....
1
ajon 2016-05-25 18:00:19
witam skoro pracowałeś 10 lat i cię wywalili to dlaczego nie pójdziesz do adwokata o stały kontrakt .ja poszedłem do adwokata i mam stały [fazę C ]po co się wypowiadasz na różne tematy firmy E&A a nie potrafisz podstawowej sprawy załatwić ,Albo Cię wywalili za coś i oczerniasz firmę bez powodu
3
Xmanfred 2016-05-25 18:35:57
Napiszcie coś o masarni w Deinze. Czy praktycznie bez doświadczenia można dać radę (w PL parenaście pomagałem znajomemu rzeźnikowi, jednak to nie samodzielne...)? Jak ogólne warunki pracy (godzin), płacy, mieszkanie? Z góry dzięki za każde info.
0
do ajon 2016-05-25 23:46:40
Umiesz czytac ze zrozumieniem? Napisalem ze pracowalem tam w Albercie w Tilburgu prawie 10 lat i POZBYLI SIE NAS WIELOLETNICH PRACOWNIKOW ZE WZGLEDU NA ZMIANE prawa w Nl.Nie chcieli nam wiecej placic wiec wielu pracownikow mnie mnie pozbyli sie ostatecznie wraz z koncem marca...Bylem na kazde zawolanie i zawsze robilem nawet po 110% normy ale zmiana prawa i danie pracownikowi 1 euro na godzine wiecej widac ze to wielkie poswiecenie ze strony Alberta i e&a.... Nikogo nie oczerniam czlowieczku bo kazdy kto pracowal w Albercie doskonale wie jaka to praca jaka wysoka norma i jacy tam sa koordynatorzy.... Tak zastanawiam sie nad dolaczeniem do procesu zbiorowego przeciwko Albertowi bo za to jak nas potraktowali to kazdy powinien ich podac do sadu i dostac normalna umowe o prace po tylu latach ciezkiej pracy w ekstremalnych warunkach...
0
Johny11 2016-05-29 17:13:33
Stanowczo odradzam, to co mówią a rzeczywistość to dwie różne rzeczy. Mieszkania porażka a naprawdę nie jestem wybredny. W biurze wiecznie nic nie wiedzą, obiecują że zajmą się problemem i na tym się kończy. Praca 2-3 dni,(usunięte przez administratora) Wieczne problemy z internetem. Nie dajcie się omamić tym co mówią w biurze!!
0
Tom 2016-05-29 17:23:21
Holendrzy podly narod - pracujesz u nich ponad sily a w koncu nawet zasilku nie chca dac ktory sie nalezy bo wola go przeznaczyc dla tych pasozytow islamskich....(usunięte przez administratora)
0
po2stronie 2016-05-31 21:41:37
witam rowniez dostalam ta oferte nie wiem czego sie spodziewac...
0
kamn 2016-06-01 19:21:16
o jakiej konkretnie przyjacielu piszesz ofercie? bo wydaje mi się to nie wynikać w żaden sposób z twojej wypowiedzi... a oni na serio mają teraz sporo ciekawych ofert pracy. ja iosobiście chcę dostać się na stanowisko rolnik upraw polowych bo lubię prace na świeżym powietrzu za dużą kasę
0
moree 2016-06-03 16:33:40
mam 20 lat i mam zamiar jechać do holandii do pracy przez E&A i nie wiem ile bym zarabiał ponieważ słysze od roznych osob ze strasznie mało zarabiają w holandii i sam nie wiem doradzcie, podpowiedzcie, ?
0
Tom 2016-06-04 00:24:32
Masz 20 lat wiec jestes na stawce wiekowej wiec nie polecam Ci Alberta bo tam za tydzien pracy mialbys gora 200 euro po oplaceniu pokoju.Jak nie boisz sie pracy w niskich temperaturach np -30 to moze pomyslisz o pracy w chlodni? Tam maja duzo godzin i nie ma stawki wiekowej.Jakis czas temu znajomy z klasztoru pracowal po 60 godzin tygodniowo i mial za to ok 500 euro wiec kasa konkretna.Wiadomo ze trzeba robic norme jak wszedzie ale jak Ci mroz nie straszny to jest to najlepiej platna oferta e&a.Dojazd do pracy rowerem.
1
Biurowy 2016-06-08 12:41:45
Jak masz 20 lat to powinno być ok. Stawki możesz sobie wygluglować a e&a daje zawsze więcej niż minimalne. W Holandii zarabia się różnie ale oni akurat należą do tych solidniejszych pośredników. Stawki z reguły powyżej 9-11 euro za godzinę. Co prawda brutto ale to i tak lepiej niż u wielu innych. Dla mnie ważne jest że pracować możesz po kilka miesięcy a nie lewie 2-3 tygodnie. Da się wtedy coś konkretnego uzbierać.
2
EP 2016-06-08 16:19:11
Potwierdzam,pracuje tam juz 4 lata.
0
pwj 2016-06-09 15:33:22
hej! Operatorzy maszyn i urządzeń do produkcji wyrobów spożywczych i pokrewni są potrzebni, także jeśli macie tutaj doświadczneie to spokojnie można aplikowac, firma stabilna i daje umowy o prace na pewno.
0
papuszka 2016-06-10 22:21:40
tak, również byłam zainteresowana tym stanowiskiem pracy kolego ale odpuściłam, 9,80 €/h i dodatki lecz nie znam języka angielskiego w stopniu komunikatywnym
0
Max 2016-06-11 13:09:41
Witam, czeka mnie 2 letnie noszenie aparatu ortodontycznego, czy pracodawcy pozwalają bez problemu na przyjazdy do polski na piątki i weekendy co 6-8 tygodni? Pozdrawiam
0
pwj 2016-06-11 14:36:29
@Adam skoro dobrze płacą, to na pewno już połowa sukcesu. Szkoda, że liczą się znajomości, a nie umiejętności i doświadczenie. Ciekawe czy tak jest do dzisiaj.
1
gentry 2016-06-11 21:00:52
Dobrze powiedziane ,czy znajomości czy doświadczenie ale chyba tu nie jest tak tragicznie tak uważam bo swego czasu aplikowałem także biuro OK (wyjeżdżałem z Gliwic),gorzej w Covebo ewidentnie znajomości???
0
pwj 2016-06-11 22:36:20
Pewnie, że lepiej chociaż znać jakąś podstawę języków, ale ostatnio nie pokazało się żadne ogłoszenie pracy. To dowodzi, że rotacja wśród pracowników nie jest taka duża.
0
Onnna 2016-06-13 12:23:03
Witam. Czy pracowal ktos przy produkcji i pakowaniu ciastek przez E&A? Na czym polega praca ile mozna zarobic:)??? Dostalam oferte ale nie wiem czego sie spodziewac
0
pwj 2016-06-13 12:45:33
nie no na pewno doswiadczenie się mocno liczy, jak inaczej pracowac jako np.Konserwator - mechanik utrzymania ruchu? na to muszą być konkretne papiery, tutaj nie ma innego wyjścia z tego co wiem na pewno.
0
mariuz 2016-06-13 21:15:12
Witam prawdopodobnie to pakowanie na taśmie i ewentualnie składowanie na palety nie wiem na jakim dziale szukają pracy ale wszystko zależy od tego czy uda się pani wyrobić w określonym tempie bo tasiemka płynie ,ale warto spróbować zawsze jest okres próbny prawda powodzenia
0
pwj 2016-06-14 15:32:11
jest u nich teraz to ciekawa całkiem oferta jako Operatorzy maszyn i urządzeń do produkcji wyrobów spożywczych i pokrewni.
1
akastasia 2016-06-14 21:51:19
Cześć! Dostałam ofertę wyjazdu do pracy przy storczykach w Heemskerk. Wiecie coś może o tej pracy? Jak wygląda ta praca, czy udzie fajni itd. Dzięki! :)
0
mariannna 2016-06-14 22:35:17
to zależy kolego co kogo ciekawi... w sumie dojazd do Holandii to dają płatny:/a wypłaty chyba co tydzień co nie każdemu może pasować:/ 9,80 €/h brutto + dodatki zmianowe, brzmi już barziej interesująco ale będę się cieszyła jak zobaczę to na kontrakcie
0
Biurowy 2016-06-16 11:57:27
Ani o storczykach, ani o orchideach nie słyszałem jeszcze złych opinii. Jeśli chodzi o ludzi, to już bywa różnie. Zależy kto się trafi. Pocieszeniem jest to, że to akurat praca na samodzielnym stanowisku i można będzie się zając tylko robotą;) W domku natomiast z współlokatorką na pewno się dogadacie, chyba że - co też możliwe - dostaniesz pokój „jedynkę”;)
0
arek 2016-06-16 12:07:58
Może ktoś powiedzieć, czy praca jako Komisjoner - Order picker w Tiburgu jest pewna? I kasa zawsze wypłacana na czas?
0
ogrodnik 2016-06-16 14:25:10
Witam jak to jest; szansa dla chłopaka zeby dostac sie do pracy przy kwiatach na stroczyki badz orchidee?
0
madzia 2016-06-16 15:30:00
a czy praca jest na dłuższy czas i jest mozliwosc ponownych powrotów do nich na wyjazdy czy tylko zatrudniaja jednorazowo i pozniej rekrutuja innych kandydatow? ja chcialabym sprobowac raz juz wyjezdzałam tyko z inna firma, ciekawe jak z zakwaterowaniem zapwniaja/
0
prosiak 2016-06-18 18:57:39
witam,mam pytanie,czy ktoś był llub jest w pracy przez agencje w belgii na rozbiorze wieprzowym??jak tam sytuacja wygląda,mieszkania,sprzęt,zakład??
0
Basia 2016-06-18 22:36:45
Czy jest jakaś możliwość dostać tutaj szybko pracę dla kobiety, bo widziałam ogłoszenia ale męskie jakieś
0
polaczek 2016-06-23 09:06:23
Ciężko odpowiedzieć na takie pytania... Ja wyjechałem do pracy z firmy sba euro i jak tyle osób narzeka tak ja pojechałem, spisywałem się (chyba) dobrze, bo na rezerwie nie siedziałem. Nie musiałem narzekać na brak roboty i podobało mi się. A przecież na sba są tylko skargi...
To samo jest z innymi biurami. W Holandii poznawałem ludzi, jedni się przejechali, inni bardzo chwalili :) Takie jest życie, nie wiadomo jak się Tobie trafi :)
0
maniek 2016-06-23 09:18:22
Pracownik załadunku i rozładunku towarów tutaj jest potrzebny i na pewno można zarobić do tych 3 tys no i zastnawiam się jeszcze jak jest rozliczna prowizja od tego, wiecie moze jak to wszystko wygląda?
0
Biurowy 2016-06-24 12:38:55
Praca pewna. Z kasą też nie ma problemów. Po tygodniu dostajesz rozliczenie i na konto na tej podstawie przelewają wypłatę. Pierwszą kasę po rozpoczęciu zatrudnienia otrzymasz chyba jednak dopiero w trzecim tygodniu pracy. Potem już regularnie. Ale to możesz indywidualnie ustalić jeszcze przed wyjazdem. Najlepiej zadzwoń do nich i zapytaj.
0
340 2016-06-24 12:47:33
a wiecie jak z pracą dla takiego stanowiska jak Robotnik pomocniczy w ogrodnictwie i sadownictwie? zastanawiam się czy wyjechać do Veenendaal, kusi mnie dodatek wakacyjny 8,00% dochodów brutto i urlopowy 10,39% dochodów brutto, inne agencje tyle nie dają
0
Krisss 2016-06-24 14:40:03
To może i ja dodam kilka słów nt. E&A. Pracowałem 2 lata. Warunmki mieszkaniowe ok, jeśli chodzi o godziny pracy miałem średnio 48..60h/tyg. (średnio 55h). Od zawsze pracowałem w jednej firmie więc nie mam zbytniego porównania. Dojazd do pracy ok 5km na rowerze. Systematyczność wypłat ok, zawsze kasa była w piątek na koncie), kasa zawsze się zgadzała - przez cały mój okres pracy nigdy nie było pomyłki na moją niekorzyść. Zarobki napewno uzależnione są od stanowiska jak też i od godzin pracy, dodatków itd.. ja miałem średnio 450..480E/tyg (oczywiście poza wiekówką). Gdybym miał tam wrócić co bym odpowiedział?? Oczywiście , że tak.
0
Opolanka 2016-06-24 15:22:43
Krisss pytano mam gdzie to można zarobić te 450 , 480 euro chętnie bym aplikowała pracy się nie boję, chyba , że jest to praca stricte dla mężczyzn
0
dfe 2016-06-24 16:12:29
@340 no bo przeciez taka praca za grancia ma duzo plusow mozna zdobyc dosiwadczenie i podszkolic sie z jezyka
0
Ania 2016-06-26 15:42:11
Widzę, że trochę tutaj zamieszania się Wam udziela po meczowego, ale powiem tylko, że wszystko na spokojnie, jest ok
0
madzia 2016-06-27 15:07:44
Warunki finansowe pewnie są wszedzie inne i inne stanowiska
0
pracownik e&a 2016-06-28 00:39:28
60 godzin tygodniowo za 450 euro w chlodni przy temperaturze minus 30 stopni to zapomnial Kriss dodac...Mieszkalem na pokoju z jednym gosciem ktory tam pracowal to wiem jak tam jest.Mieszkanie na klasztorze a dojazd do roboty z 7 km na rowerze.
0
madzia 2016-06-28 09:48:49
a żadnego transportu zawozu i przywozu z pracy nie zapweniają? Raczej powinno to wszystko byc zapewnone, co do warunków mieszkaniowych to też powinny byc one wjakimś standardzie a nie wszedzie tam gdzie popadnie ,no moze zależy gdzie trafisz ale Klasztor?
0
pracownik e&a 2016-06-28 16:09:04
zapewniaja ten rower platny ze strony pracownika 3 euro tygodniowo a jak by Cie wozili do pracy autem to placisz 15 euro tygodniowo.Na klasztor najczesciej nowych upychaja ale tam jest ok i dozorcy Asia i Lukasz sa w porzadku.Warunki na klasztorze znosne ale tylko jedna kuchnia na czasami 120 osob.Co najwazniejsze pokoje max 2 osobowe nie na wiecej jak w innych agencjach pracy.
1
Arek 2016-06-28 18:18:05
Zastanawiam się nad kwestią umów, bo to jednak inny kraj, dlatego jestem bardzo ciekawy czy umowy sa o prace i czy to wszystko jest respektowane tak jak trzeba, bo dla mnie zbieranie na emeryture to dość ważna sprawa nie do pominięcia, jak jest koledzy?
0
Pablo 2016-06-28 20:54:24
Siemka. Jadę w piątek na spotkanie co do pracy w Holandii .Chciałbym się czegoś dowiedzieć jak się podpisuje umowę i wgl co pytać kiedy będę w biurze?
0
pracownik e&a 2016-06-28 23:24:00
Sa umowy o prace podpisywane z miesiąca na miesiąc.W samej umowie nie ma żadnej gwarancji godzin tylko gwarancja stawki na godzinę.Mozesz pracowac 60 godzin tygodniowo jak teraz na mrożonkach jak i 20 godzin tygodniowo jak często bywa w Albercie - wszystko zalezy od zamówień... To jest praca tymczasowa wiec nie ma sie co nastawiać na emeryturę z niej w przyszlosci.
1
ingo 2016-06-29 13:06:50
ale ten czas jest liczony jako nadgodziny i lepiej płatny?
0
pracownik e&a 2016-06-30 11:09:16
Jak byś pracowal w Albercie to tak ale na mrozonkach wychodzi ze nie...
1
Ania 2016-06-30 11:49:52
No jak dla mnie to jest prosta sprawa, bardzo dobrze się u nich pracuje i te negatywne opinie jeśli się już pojawiają to w ogóle nie mają najmniejszego sensu, moim zdaniem to jakaś ściema jest z nimi i tyle, piszą ludzie, którzy nawet nie pracują tu.
0
pracownik e&a 2016-06-30 15:43:40
Zalezy gdzie pracujesz i kto tam jest koordynatorem...
0
hj 2016-06-30 16:32:22
@Ania każdy ma prawo do swoich opinii i jak komuś nie pasuje to ma do tego prawo. E&A poszukuje na wiele stanwoisk m.in. pracowników linii produkcyjnej
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie E&A