Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o E&A

Pracowałeś w firmie E&A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Kwik - 2015-01-17 10:33:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich. Mam pytanie, jedzie ktoś z Was w poniedziałek z E&A na magazyn typu chłodnia do firmy Norbert Dentressangle w Tilburgu ?
zdjecie uzytkownika
jarek - 2015-01-17 14:02:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam jechać na rozmowe do Opola w ogóle sie opłaca polecacie tą firme? O co tam pytają na tej rozmowie?
zdjecie uzytkownika
ziomek - 2015-01-18 11:48:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jarek - 2015-01-17 14:02:01]:
witam ja mam jechac do tilburga czy wiesz moze jak wyglada tam praca
zdjecie uzytkownika
jarek - 2015-01-18 12:38:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ziomek - 2015-01-18 11:48:09]:
nie mam pojęcia ja mam dopiero jechać na rozmowe.
zdjecie uzytkownika
Kw - 2015-01-18 13:55:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ziomek - 2015-01-18 11:48:09]:
Do jakiej pracy? Może magazyn chłodnia? Kiedy jedziesz?
zdjecie uzytkownika
E&A - 2015-01-21 11:47:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Były niewolnik E&A - 2015-01-15 17:30:22]:
„Jeszcze 2 miesiące temu była jedną z lepszych” - dziękujemy. Nasza firma jest na rynku od 2000 roku. To już 15 lat! Jeśli ostatnie 2 miesiące w Pana ocenie były gorsze, nie znaczy to jeszcze, że firma „jest już skończona”;) Gospodarki Holandii i Belgii nabierają rozpędu po kryzysie, zapotrzebowanie na pracowników wzrasta.
Pamiętajcie, że jako agencja musimy dopasowywać ilość pracowników, pod plan pracodawcy. Początek roku zwykle cechuje się mniejszą ilością zleceń i wtedy liczba godzin może być ruchoma. Im jednak bliżej wiosny i lata, tym będzie coraz lepiej:) To normalna kolej rzeczy. Skończą się 3 dni pracy „za marne 200 euro”, zaufajcie nam. Pozdrowienia, zespół E&A.
zdjecie uzytkownika
Były niewolnik E&A - 2015-01-21 16:13:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [E&A - 2015-01-21 11:47:07]:
Ok. Zaufam ci jeżeli przedstawisz się z imienia i nazwiska. Na tym forum pojawiają się tacy których zadaniem jest tłamsić rosnące niezadowolenie ciężko pracujących ludzi właśnie takimi jak powyżej pseudo-optymistycznymi treściami. Ktoś napisał wcześniej 'zacznijcie grać w otwarte karty, bądźcie fer a ludzie dadzą z siebie wszystko". Od siebie dodam, zacznijcie w końcu z godnością traktować ludzi. A oszczędności zaczynajcie od siebie.
Jak tak dalej będziecie wciskać ludziom dyrdymały to w końcu opiszę wszystko czego byłem świadkiem pracując w E&A przez ponad 11 lat. Co prawda nie mam z wami już do czynienia ale jestem na bierząco (z bezpośrednich źródeł rozlanych po Holandii) z wydarzeniami i polityką E&A.
Możecie napisać kto jest odpowiedzialny za utratę AH w Niuwegein, utratę większości procentowej w AH Geldermalsen?
zdjecie uzytkownika
Zygzak - 2015-01-21 19:36:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hahaha zapraszam do otto, tam zobaczycie jak wyglada pośrednik, traktowanie ludzi i takie tam małe przekrety hehehe
zdjecie uzytkownika
Spawacz Konstrukcji Drewnianych - 2015-01-22 17:36:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam opisze dla was jeden z domków E&A w gelder, totalna dziura która miała iść do wyburzenia jak twierdzą tutejsi woźni. Na początku zaczniemy od tego ze na chacie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] piździ, od 03.12.14r do dnia dzisiejszego żyją tu ludzie bez ogrzewania. Wielokrotne dopominanie się nie dało żadnych efektów w sprawie ogrzewania. W każdym pomieszczeniu na tym domku znajduje się grzyb oraz wilgoć, przed umyciem się w łazience zalecane jest tzw "grzanie parą", chodzą słuchy, że zamarzają tam szampony i żele pod prysznic. Pomijając ten fakt że domek dostał kiedyś dzwona od tira i lekko się ukruszył dach. Wracając do woźnego gra głupiego jasia udaje jakby się nic nie działo pięknie się uśmiecha i nic w tej sprawie nie robi, w sumie to w żadnej sprawie nic nie robi. Opłaty za domek tez są przerażające. Nasze motto yebac otto, dziękuje dobranoc.
zdjecie uzytkownika
bas gliwiice - 2015-01-23 15:15:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja bylem z firmy e&a i trafilem na dziure jak holera...i nie polecam tej firmy..fatalnie sie dogadac z kim kolwiek ze na chacie jest grzyb ze lazienka to az przeraza .. trzeba z tym cos zrobic i wraz z kolega doprowadzimy ta sprawe do konca
zdjecie uzytkownika
liberty - 2015-01-24 17:42:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [E&A - 2015-01-21 11:47:07]:
Czemu tak sciemniacie?Ja pracuje od prawie 10 lat w Albercie w Tilburgu i praktycznie od 5 lat caly czas jest to samo ze od kwietnia do października pracujemy po 4 dni w tygodniu pozostale pól roku caly czas pracujemy po nędzne 3 dni a wiecej ma tylko wiekowka i ci co podlizuja sie do koordynatorów...Co do koordynatorów to moglibyście porozmawiac z taka alicja na temat jej zachowania wobec pracownikow jest delikatnie mówiąc bezczelna a przecież pracownikowi tak traktowanemu wręcz mobingowanemu ciezko zrobić wasza zawyzona normę...Inna sprawa to czy uważacie ze my ciezko pracujacy na codzien pracownicy robiący w pocie czola normę i placacy za wasze miejsce w dwuosobowym pokoju na klasztorze po 400 euro miesięcznie powinnismy jeszcze wykonywać prace za dozorcow-czyli czyścić wc i prysznice? To za co Wy wlasciwie im płacicie jak od końca czerwca 2014 to My musimy za nich sprzątać OBOWIAZKOWO? Jeśli ma tak nadal byc to niech oni tez pracuja po 3 dni w tygodniu bo w końcu wcale sie tam nie przerabiają...Zrobcie w końcu porzadek w firmie bo opinia o klasztorze i koordynatorach idzie w swiat a ludzie ciezko charujacy maja juz dosyc tego cwaniactwa,jak my dajemy z siebie wszystko to i oni niech sie wykarza biorąc w końcu ciezka kase za swoja niby prace...Pozdrawiam i licze ze zrobicie porzadek w firmie ktora ogólnie oceniam jako dobra firmę.
zdjecie uzytkownika
bylemwidzialem - 2015-01-26 13:48:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
mieszkalem w tym calym klasztorze, ogolnie dno i do tego 'hausmajster artur' polglowek po podstawowce, dwulicowa sciera, tacy ludzie psuja opinie tej agencji, najchetniej zesrał bym mu sie pod 'jedynke'
zdjecie uzytkownika
anna - 2015-01-26 18:50:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sa teraz jakies wyjazdy ? cz ynie ma pracy
zdjecie uzytkownika
liberty - 2015-01-26 19:46:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [anna - 2015-01-26 18:50:37]:
Moze i są ale musisz czesto do biura dzwonic i pytac inaczej dlugo bedziesz czekac...Jak juz Ci sie cos trafi Np Albert w Tilburgu to jeśli nie jestes na wiekówce to bądź przygotowana na 3 dni pracy w tygodniu minimum aż do kwietnia...
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2015-01-27 11:23:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
siedzac i czytajac te wszystkie opinie ,moge tylko stwierdzic ze jak ktos chce pracowac to bedzie pracowal ! u nas w polsce wcale nie jest inaczej ,pracodawcy oszukuja na kazdym kroku pracownika .Skoro taka zla ta agencja to szukajcie sobie lepszej ,kazdy chcialby zarobic a sie nie orobic !!! taka prawda ,wiekszosc ludzi tam chce pojechac bez doswiadczenia ,nie przepracowali miesiaca w polsce a tam by chcieli zarabiac krocie !!!ogarnijcie sie ludzie !!!
zdjecie uzytkownika
liberty - 2015-01-27 13:06:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [obserwator - 2015-01-27 11:23:57]:
Jesli do mnie te slowa to tak sie sklada ze wiele lat pracowalem w Polsce nim wyjechalem do Holandii...Ciezka praca nie jest mi obca ale jak ja pracuje i sumiennie wykonuje swoje obowiazki to tez tego samego oczekuje od innych to chyba jasne dla normalnego czlowieka? Czemu ludzie placacy po 400 euro miesiecznie za miejsce w pokoju na klasztorze w Tilburgu maja jeszcze wykonywac prace hausmajstrow czyli mycie wc i prysznicow?! Od zawsze od tego byli hausmajstrzy i za to brali kase az nagle jacys cwaniacy kolejni dozorcy postanowili swoje obowiazki przezucic na innych a biuro e&a jest slepe na to...
zdjecie uzytkownika
Były niewolnik E&A - 2015-01-27 19:42:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [liberty - 2015-01-27 13:06:41]:
Liberty masz zupełną słuszność i piszesz prawdę. Podpisuję się pod tym co dotychczas napisałeś. Potwierdzam, takie są fakty.
Tym co pisze nijaki "Obserwator" nie należy się w ogóle przejmować bo myślę że jest to biurowy agent którego zadaniem jest mącić na tym forum albo to jeden z tych co to pracują dla idei. Chłopie (do Obserwatora) ludzie tyrają tu jak niewolnicy, dają z siebie wszystko więc jak "psu micha" należy im się godne wynagrodzenie, warunki mieszkalno-bytowe oraz godne traktowanie.
A Hausmajstrtom przewraca się w d..ach bo pozwala na to biuro E&A a szczególnie Fransua. Hausmajstrowie to ludzie biura, "kruk krukowi oka nie wykole".
Liberty puść po swoich znajomych związanych z E&A że będziemy organizowali postój jak największej liczby ludzi zatrudnionych przez E&A. Niech dranie się w końcu opamiętają.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-01-28 21:29:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [E&A - 2015-01-14 12:35:06]:
Od 2 miesięcy? Od zawsze tak było. Ściągają za dużo za domki i media, nawet 100 euro za tydzień. Czasami jest tak że nie ma pracy, bo jest za dużo ludzi. Zarabia się wtedy 200 euro, ale za domek i tak wezmą 100. Czyli 100 euro wypłaty!!! Więcej się w Pl zarobi.Zimą wszędzie jest przestój i zarabia się nawet po 50euro/ tydzień. Ludzie dojeżdżają do pracy rowerami po 10km nawet zimą, a zabraniają im mieć auta. Swoich nie dają. Mają jedno auto na obszar 100km. Z dnia na dzień można dowiedzieć się, że się zjeżdża do Polski. Jest w niej adnotacja: "jeżeli nie ma pracy, a umowa jest krótsza niż 3 miesiące to biuro może wysłąć pracownika do Polski". Tak się składa że 90% ludzi dostaje umowy góra na 12 tygodni. Czyli nie pełne 3 miechy. Mogą w takim razie w każdej chwili wysłać każdego do Polski, bez żadnych konsekwencji. A tak się dzieje coraz częściej.
zdjecie uzytkownika
opo - 2015-01-29 07:38:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedzie ktos e pistek do firmy schoon??
zdjecie uzytkownika
raz lepiej, raz gorzej - 2015-01-29 12:23:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w E&A na tzw. skarpetkach. Akurat warunki mieszkaniowe miałam ok, praca lekka (niestety mało płatna). Ale co mnie najbardziej uraziło....Bardzo niemiłe panie w biurze na magazynie(czarna i blondynka)... Które okazały się nieelokwentne, widać że swoje obowiązki wykonują z wielkim trudem.Szczególną uwagę zwracała pani blond, która wiecznie siedziała nad swym telefonem. Pracował/uje tam również pan, który "wydzielał mieszkania-bardzo miły, inteligentny człowiek.Gdy poszłam podpisywać umowę spotkałam jeszcze inną panią. I to samo. Miałam wrażenie, że jej wyraz twarzy poza mrożącym chłodem nie wyraża żadnej ludziej emocji tylko idź stad i nie wracaj. Na szczeście był również w biurze bardzo sympatyczny chłopak chyba Paweł, albo Patryk. Wiec moje pytanie brzmi? Te osoby są dla nas, czy my dla nich?
Następna sprawa jako, że praca się skończyła znajoma poleciła mi, abym dostała się do Belgii. Wiec dała mi numer i zadzwoniłam. Odebrał jakiś pan koordynator, czy kierownik i tutaj doznałam cieżkiego szoku! Osoba ta NIE POTRAFIŁA SIĘ WYPOWIEDZIEĆ POPRAWNIE PO POLSKU! Konwersacja była na tak żałosnym poziomie, że nie będę przytaczać najciekawszych wątków...Po prostu szok. Jak taka osoba może kierować ludźmi?! Oczywiście mimo zapewnień, że dostanę pracę do tej pory zero odezewu.
Jedno mogę powiedzieć praca przez eena nie najgorsza, lecz podejście do ludzi fatalne.
zdjecie uzytkownika
mistrzu - 2015-01-30 00:11:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Calkiem przypadkowo trafilem na ta strone i tak sie zastanawiam, czy tu wszystkie slugusy AH , E&A i inne niewolniki sie zebraly?

Jeden placze, ze od pieciu lat pracuje po trzy dni w tygoniu w Alebrcie, drugi majaczy, ze na klasztorze nie da sie zyc.

Pierwszy: czy ktos cie zmusza do niewolniczej pracy po 3 dni w tygodniu?
Drugi: czy ktos cie przykul kajdankami do kaloryfera na tym klasztorze?

Czy wasza "murzynskosc" ma jakies granice? Czy chcecie kolejne 5 lat byc slugusami E&A?
Czy moze stac was na cos wiecej? Wezcie zycie w swoje rece i szukajcie szciescia gdzie indziej!!!

Czy na E&A swiat sie konczy, czy nie mozna wynajc sobie pokoju i poszukac godziwej pracy w innej firmie?

zdjecie uzytkownika
liberty - 2015-01-30 03:14:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [mistrzu - 2015-01-30 00:11:08]:
czemu ma sluzyc ta zalosna wypowiedz??? Jak bys nie wiedzial to sa opinie o e&a wedlug pracownikow tej zalosnej firmy a Ty tu w jakiej opcji sie wypowiadasz?Chcesz "mistrzu" z kogos zrobic
glupka czy lizesz dupe sprzedawczykom typu alicja waszkiewicz ktora ma sie za holenderke ???
zdjecie uzytkownika
Nistelrode - 2015-01-30 11:19:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [liberty - 2015-01-30 03:14:49]:
Liberty, nie daj się sprowokować. Ślepy zauważy że "mistrzu" to sługus biurowy. Uważam że mąci na tym forum jedna, może dwie/trzy osoby(z biura) pod różnymi pseudonimami. Jego/ich celem jest burzyć rodzącą się solidarność ciężko pracujących i wykorzystywanych przez E&A Polaków.
"Liberty" nie chlapnij niczego co pozwoli takim gnojom cię namierzyć. O to też im chodzi.
Ja mam wyje...ane na E&A bo w końcu uwolniłem się od nich ale jeżeli będzie taka okazja stanę do protestu. Kilka lat znosiłem upokorzenia, nastroje skrzywdzonych przez los czterech pań z biura w Nistelrode
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: WSZYSTKO WZOROWO..... PZ ODDZIAŁ W RZESZOWIE. nie mam sie do czego przyczepic..
spodkałem sie z wysoka kultura osobista
Pytania: Tak jak wszedzie... po angielsku imie nazwisko i takie standardowe pytania...
zdjecie uzytkownika
Taxi - 2015-01-30 12:33:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mistrzu - 2015-01-30 00:11:08]:
"Mistrzu" po latach tyrania pod pręgierzem E&A wziąłem życie w swoje ręce, mam własną chatę i godziwą (jak dotąd) pracę. Chyba nie jesteś tępakiem i zdajesz sobie sprawę że tylko nieliczni mogą to osiągnąć a wpływ na to ma wiele czynników.
I na przyszłość bądź obiektywny. Gwarantujesz mi że "jutro" do mojego zakładu nie przyjdzie złodziejskie biuro Otto albo sięgające dna E&A lub inni współcześni kapo?! Nie, nie zagwarantujesz. Zresztą nie chce mi się prowadzić tu dywagacji a ty zamiast się wymądrzać poleć coś ludziom, doradź skoro taki światły człowiek z ciebie.
zdjecie uzytkownika
mistrzu - 2015-01-30 21:53:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zalosna wypowiedz? Zalosni to wy jestescie! Chcecie byc slugusami E&A, to sobie badzcie.
Ja tam pracowalem (w Tilburgu) 8 lat temu i w koncu nie wytrzymalem, poszukalem sobie
mieszkania i innej pracy i polecam wam to samo!

Ale trzeba miec jaja i zaryzykowac, ale co niektorzy to wola byc prowadzeni przez cale zycie pod raczke,
no to pozniej tak koncza: 5 lat po 3 dni pracy i wspaniale zycie na klasztorze:)))

I wcale sie nie wymadrzam, bo takich jak jak sa juz tysiace w calej Holandii i nie potrzebuja ani zlodzieji z OTTO, ani zalosnego E&A.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie E&A
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy E&A?
Zadaj pytanie
x