E&A

Opole

Opinie o E&A

pracownik e&a 2016-06-28 16:09:04
zapewniaja ten rower platny ze strony pracownika 3 euro tygodniowo a jak by Cie wozili do pracy autem to placisz 15 euro tygodniowo.Na klasztor najczesciej nowych upychaja ale tam jest ok i dozorcy Asia i Lukasz sa w porzadku.Warunki na klasztorze znosne ale tylko jedna kuchnia na czasami 120 osob.Co najwazniejsze pokoje max 2 osobowe nie na wiecej jak w innych agencjach pracy.
1
Arek 2016-06-28 18:18:05
Zastanawiam się nad kwestią umów, bo to jednak inny kraj, dlatego jestem bardzo ciekawy czy umowy sa o prace i czy to wszystko jest respektowane tak jak trzeba, bo dla mnie zbieranie na emeryture to dość ważna sprawa nie do pominięcia, jak jest koledzy?
Pablo 2016-06-28 20:54:24
Siemka. Jadę w piątek na spotkanie co do pracy w Holandii .Chciałbym się czegoś dowiedzieć jak się podpisuje umowę i wgl co pytać kiedy będę w biurze?
pracownik e&a 2016-06-28 23:24:00
Sa umowy o prace podpisywane z miesiąca na miesiąc.W samej umowie nie ma żadnej gwarancji godzin tylko gwarancja stawki na godzinę.Mozesz pracowac 60 godzin tygodniowo jak teraz na mrożonkach jak i 20 godzin tygodniowo jak często bywa w Albercie - wszystko zalezy od zamówień... To jest praca tymczasowa wiec nie ma sie co nastawiać na emeryturę z niej w przyszlosci.
4
ingo 2016-06-29 13:06:50
ale ten czas jest liczony jako nadgodziny i lepiej płatny?
pracownik e&a 2016-06-30 11:09:16
Jak byś pracowal w Albercie to tak ale na mrozonkach wychodzi ze nie...
1
Ania 2016-06-30 11:49:52
No jak dla mnie to jest prosta sprawa, bardzo dobrze się u nich pracuje i te negatywne opinie jeśli się już pojawiają to w ogóle nie mają najmniejszego sensu, moim zdaniem to jakaś ściema jest z nimi i tyle, piszą ludzie, którzy nawet nie pracują tu.
1
pracownik e&a 2016-06-30 15:43:40
Zalezy gdzie pracujesz i kto tam jest koordynatorem...
3
hj 2016-06-30 16:32:22
@Ania każdy ma prawo do swoich opinii i jak komuś nie pasuje to ma do tego prawo. E&A poszukuje na wiele stanwoisk m.in. pracowników linii produkcyjnej
liberty 2016-07-03 12:48:56
W Albercie w Tilburgu na 100% nie pracujesz...
1
3 2016-07-03 13:15:48
@hj uwazam ze mozna sprobowac zaaplikowac w sumie czemu by nie, mozna nabrac jakiegos dosiwadczenia poza tym praca za granica jest bardzo rozwijaca przeciez
loka 2016-07-04 19:32:23
witam, czy wiadomo kiedy startują wyjazdy na cebulki?
2
jj 2016-07-04 19:42:21
@hj a skąd te wnioski? Może właśnie pracuje, ale to że ma inne zda nie niż ty nie znaczy że jest gorsze czy coś. A poszukują teraz pracownika linii produkcyjnej
Ewka 2016-07-05 09:48:47
Hej, przeczytalam powyzsze wypowiedzi, ale jeszcze raz pozwole sobie zapytac o opinie dotyczace pracy przez biuro e&a. Czy macie jakies nieprzyjemne doswiadczenia? Nigdy nie wyjezdzalam z biurem do pracy, zawsze sama sobie organizowalam prace, ale w tym roku nie wyszlo i jesten poniekad zmuszona. Z gory dzieki za opinie
korba 2016-07-05 10:08:45
na stricte cebulki to nic nie widziałam, ale wie że do rozczepiania sadzonek potrzeba w Heemskerk pracowników - wynagrodzenie 9,80 € brutto / godzinę (stawka wiekowa)
kod 2016-07-09 14:31:27
no ale na to stanowisko są moim zdaniem jednak wysokie wymagania - zdolności manualne, dobry wzrok, cierpliwość, spokojne usposobienie to cechy które nie każdy jednak posiada, a bez tego to nie masz szans
Ewela 2016-07-11 19:19:07
Hej, dostałam ofertę pracy w Holandii przy rozszczepianiu sadzonek orchidei w Zaandam lub na hali przy produkcji sałatek w Zwaagdijk. Ktos może się wypowiedziec o warunkach jakie tam panują? bede wdzieczna za pomoc.
arek 2016-07-12 09:11:43
Organizują Ci wyjazd i masz zapewnione zakwaterowanie @Ewela kiedyś znajoma z nimi wyjeżdżała i mówiła, że może szału nie ma z warunkami ale są do wytrzymania. Za to na pewno pensja jest co tydzień na koncie i stawka czyli te 9,80 jest niezmienna
małpa@@@ 2016-07-13 11:46:40
Cześć ja również tam mogę jechać. Na kiedy dostałaś termin wyjazdu?
mewka 2016-07-13 13:34:13
mnie też interesuja warunki. Bo rozumiem, że strandardowo zakwaterowanie firma E&A oferuje? I czy warunki tego zakwaterowania są w miare dobre, a bynajmniej takie ludzkie? Aktualnie poszukują do wielu różnych miejscowości m.in., ogrodników i sprzątaczek
Ewela 2016-07-14 17:02:16
Nie dostałam konkretnego terminu wyjazdu, powiedzieli mi, że będą dzwonić jak coś więcej będzie wiadomo i póki co czekam na telefon....
Poematik 2016-07-14 17:19:09
Praca przy sałatkach.. .stoisz przy taśmie i w pojemniku układasz sałatki. sosy itd. praca męcząca ale dobrze bo masz ciepło i godzinowo sie nie narzeka :)
arek 2016-07-14 18:31:48
Tak @mewka agencja pomaga przy organizacji zatrudnienia, praca jest od 7:30-16 w systemie jednozmianowym jako ten ogrodnik
iman 2016-07-15 12:52:32
Hej jedziesz może na rozszczepianie sadzonek? kiedy masz wyjazd?
Waldek 2016-07-15 14:21:46
Na tego wózka widłowego ofertę to trzeba mieć uprawnienia?
JÓZEK 2016-07-16 12:09:17
MAM PYTANKO WIECIE COS AKTUALNEGO NA TEMAT CHŁODNI W NL BO JADE I NIE CHCE SIE WJEBAC NA MINE
aha 2016-07-16 13:43:53
Dobrze, że i tak jest szansa u nich na dwuskładnikowe wynagrodzenie, bo przecież doskonale wiedzą, że trzeba dbać.
Pracownik e&a 2016-07-16 23:17:24
Praca w temperaturze minus 30 stopni.Mieszkanie najczęściej na klasztorze wśród nawet 120 osob pokoje najczesciej dwuosobowe jedna kuchnia wc i prysznice na korytarzach a dojazd do pracy rowerem 7 km.
1
Piotr 2016-07-16 23:21:37
To E&A poszukiwaniu są Operatorzy maszyn i urządzeń do produkcji wyrobów spożywczych i pokrewni, moim zdaniem praca dobra i pewna, warto się trochę zastanowić nad ich stlem, jest zdecydowanie wiodącym prym w branży, umowy o prace też mają dobrze przemyślane
d 2016-07-18 20:36:28
@piotr ale oczywiście nie wspomniałes o uprawnieniach koniecznych
Ania 2016-07-18 21:50:05
Czyu praca Układanie i krojenie chleba jest trudna w sensie czy jest wymagająca, bolą ręce czy jak jest?
mierko 2016-07-20 21:54:31
witam!w niedziele jade na sałatki czy ktos cos wie wiecej na ten temat co to za praca gdzie itp ??mycie salaty
hio 2016-07-21 11:55:01
@mierko czy już przedstawili ci warunki finansowe i ile godzin w tygodniu będziesz dokładnie pracował?
Max 2016-07-24 12:28:10
Z tego co mi się wydaje to operatorzy wózków widłowych mają się teraz całekiem nieźle, potrzebni są też tacy do operowania maszynami i urządzeniami na produkcji wyrobów spożywczych, widać że się rozwijają
kolusPL 2016-07-24 12:36:36
Jade za tydzien do AH do Tilburga jako orderpicker i mam kilka pytan do tych co pracują. Ile teraz macie godzin (jestem juz poza wiekówką)? jakie warunki mieszkaniowe? co jest na wyposażeniu :) z góry dzieki za info bo chciałbym wiedzieć co braćna co sie przygotować, bo z doświadczenia w NL które mam wiem że bywa bardzo róznie :D
arek 2016-07-24 13:37:19
@hio wydaje mi się, że to bywa różnie, zależy od zamówień. Ale nie wiem jaka teoretyczna norma?
pracownik e&a 2016-07-26 13:21:50
Ja tam pracowałem prawie 10 lat.Teraz mam kolejna przerwe z ich winy....Z godzinami różnie bywa...Teraz sa wakacje wiec powinno sie pracowac te 32 godziny tygodniowo.Warunki mieszkaniowe - nowych zawsze umieszczają na klasztorze gdzie czasami max 120 osob mieszka.Nie ma tam luksusów ale w porównaniu z tzw domkami niektórych firm to jest ok.Jedna wspolna kuchnia,pokoje zazwyczaj dwuosobowe,prysznice i wc na korytarzu a dla tych co jarają ziolo nawet stanowisko do tych celów przed klasztorem.Dozorcy Asia i Lukasz sa w porządku.Dojazd do pracy rowerem.Wszedzie blisko i do pracy i do centrum.Okolica klasztoru spokojna.
1
także 2016-07-26 16:36:30
Hej, wiecie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na koordynatora? przygotowywanie i nadzorowanie planu pracy aby wszyscy pracownicy byli w pracy na określoną godzinę nie jest dużym obowiązkiem, a wypłata jest niezła
nitka 2016-07-26 17:55:38
Jak ktoś ma wątpliwośći to polecam, praca jest fajna, załatwili wszytkie
formalności i nie musiałam się o nic stresować. Jak ktoś się waha to jedna ważna rzecz: jedziesz tam do pracy a nie na wakacje, no może troszke na wakacje też;)
mah 2016-07-26 19:06:43
Cześć! Chciałbym znaleźc zatrudnienie jako pracownik linii produkcyjnej, wiecie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna? Skoro wynagrodzenie jest na poziomie 9zł a skoro jest odpłatne zakwaterowanie to nie tak źle o nich świadczy. Wypłata pewnie i tak ejst terminowa.
pracownik e&a 2016-07-26 19:29:57
Jesli znasz holenderski i masz prawo jazdy nie bedzie problemu zdobyć te stanowisko...Kase koordynator ma super i zawsze godziny gwarantowane nie to co zwykly pracownik.Jedyny minus koordynator musi przyciskac pracowników z norma wiec większość kordynatorow nie jest lubiana przez pracowników zwlaszcza ci z Alberta.
1
nitka 2016-07-26 20:08:57
Odezwij się do biura, taka rozmowa jest bardzo przyjazna, zresztą wszystko Ci wyjaśnią a o kasę też się martw na koniec i tak wyjdziesz bardzo na plus i zawsze terminowo.
madzia 2016-07-26 20:35:56
tylko szkoda, że nie maja żadnych ofert oracy dla kobiet przynajmniej ja ich nie widziałam, wiekszosc jest dla mezczyzn
WysokiObces 2016-07-27 10:07:02
Tacy jak Ty to chyba najgorsi współpracownicy... Co z tego, że przepracowałeś 10 lat i robiłeś 110% normy- zawsze się śmieję z takich ludzi, że za 5 € sprzedaliby własną matkę. Trzeba było robić 150% albo zostawać charytatywnie to pewnie być został. Dla wiatraków jesteś gorszą szarą masą niż nowy siedemnastolatek bo kosztujesz więcej. Nauczcie się tego! Mniej zarozumiałości i więcej szacunku dla rodaków a wszystkim będzie żyło się lepiej.
1
rtyun 2016-07-27 11:32:50
@madzia a jestes pewna ze kiobety by nie przyjeli jezeli by miala odpowiednie dosiwadczenie i wyksztalcenie?
Biurowy 2016-07-27 12:34:07
Szczerze, nie chciałbym być koordynatorem :) Może i godziny pewne, ale słuchać ciągłych narzekań i w kółko tych samych pytań - nie zazdroszczę... Trzeba mieć anielską cierpliwość.
@madzia, ofert typowo kobiecych teraz faktycznie nie mają, ale przeglądaj sobie ich stronę. Co jakiś czas jest np. oferta przy orchideach albo innych roślinach. Dla osób precyzyjnych i manualnie sprawnych, fajna sprawa :)
Michaszek 2016-07-27 13:15:42
No ja powiem Wam, że warto próbować się tutaj przenieść, to Tworzy nowe możliwości rozwoju, więc polecam
pracownik e&a 2016-07-27 20:24:45
A ty szaro maso pewnie sezonowka jestes lub koordynatorkiem? Wolisz pracowac w Polsce caly miesiac za 300 euro? Pracowałem tam i robilem co do mnie należało ale co taka szlachta jak ty wie o ciężkiej pracy,lepiej moze zyc na utrzymaniu rodziców jak nie jeden dzis gimbus niz uczciwie pracowac i w zuciu do czegoś dojść? Uczciwa praca czlowieczku ludzie sie bogaca.....
1
Tom 2016-07-27 20:29:25
Ja bym chcial byl koordynatorem w Albercie w Tilburgu ale tam biorą tylko tych co sie podlizują do Justyny lub Marcina a nie patrzą na to ze ktos wiele lat pracuje i chciałby lepsze stanowisko.....
1
madzia 2016-07-27 20:55:01
Moze na produkcje na prace na tasme poszukuja i moze kobiety wlasnie przyjmuja, jak tak i macie jakies informacje potwierdzone co do tego to dajcie znać ja z checia wysle do nich cv bądz tez sie do nich osobiscie wybiorę, nie suzkają teraz nikogo? chyba ze sprzataczka?
Zostaw swoją opinię o E&A - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie E&A