logo Europe Calling

Europe Calling

Radom

Opinie o Europe Calling

kasztan_nowy 2016-04-23 17:33
Niech im infolinia robi pakiety hahaha bo na takich bazach to nic nie zrobisz albo niech Ci wszyscy liderzy i od jakości usiądą i niech robią pakiety bez premii!! Wszyscy tylko się mądrzą i powtarzają to twoja wina że pakietów nie ma, to twoja wina ze klienci się drą, bo przecież to nie wina bazy haha! Ciągle wmawiają że wszystko jest twoją winą! Paranoja A jak uda Ci się jakimś cudem zrobić jedna sprzedaż to: "no widzisz? Jak chcesz to potrafisz. Tak narzekałaś na bazę a zrobiłaś ". A potem jak nie robisz bo musi się cud stać żeby sprzedać choć jeden pakiet to znowu jest wszystko twoją winą. A infolinii liderka wciska pakiety do sprzedania a reszta siedzi na beznadziejnej bazie hahaha taka to polityka tej firmy! Specjaliści od jakości żałośni
6
EW 2016-04-24 11:42
Z tego co wiem liderka która była beznadziejna i darla sie jak poparzona już się zwolniła jeszcze tylko została kiepska żałosna do bólu jakość kierownik jest spoko może teraz będzie ok po takich informacjach jakie mam wrócę tam znowu dodam że zarabiania się w europe w zależności od przepracowanych godzin czyli za wiele godzin nie pracowaliscie skoro 1000 zł wypłaty to ile zrobicie od Was zależy a premie jak premie sprzedajesz masz nie sprzedajesz nie masz jak wszedzie
bąbel 2016-04-24 17:23
z godzin to zarobisz okolo 1300 pracujac od poniedzialku do piatku po 8 godzin, a premii nie wyrobisz bo nie ma na czym, a to w sumie tez zalezy od ich widzimisie bo premie masz od pakietow od ktorych klient nie odstapil, a jak ty sprawdzisz tak naprawde ile odstapilo a ile nie? oni ci tylko powiedza ze odstapilo 15 osob a moze tak naprawde odstapilo tylko 5 i juz ci z premii poleca. ta od jakosci to rzeczywiscie zalosna jest, wszyscy tylko lataja i sie przymilaja. ta firma w ogole jest glupia, infolinia robi pakiety, ulubiency liderow i kierownikow siedza po pol godziny na kanapie, tak naprawde to zawsze moga ci zabrac premie bo jak sprawdzisz ile osob odstapilo? wcisna ci kazda bzdure, niby jest tam jakis system w ktorym mozna sprawdzic, ale wierzycie w to ze tak wszyscy odstepuja? to by przeciez ta opieka prywatna nie wspolpracowala z ta firma jakby tak wszyscy odstepowali. ja uwazam ze tez troche kreca z premiami. podobno tez nie wszystkich pracownikow mozna w tym systemie sprawdzic. a co to za problem zaznaczyc w systemie dla pracownikow ze umowa nie weszla w zycie, a tak naprawde weszla i nie zaplacic premii? ja uwazam ze cos jest na rzeczy
georg 2016-04-27 08:04
he widzę że nie tylko ja mam taka opinie o europe callinh hah ja tam byłem już dawno i dość krótko bo i tak szukałem pracy tylko na jakiś czas ale jak ja byłem to było coś takiego ze 3 czy 4 chłopaków nie pamiętam już dokładnie było podłączonych do innej bazy a reszta siedziała chyba na pocztavh i jeden chłopak co siedział na tej innej bazie dostawał co tydzień 50 zł czyli w miesiącu dostał 200 zł premi a reszta oczywiście nic nie polecam
franek 2016-05-08 10:45
ta firma to już się ledwo trzyma sami są sobie winni. co z tego że ta liderka się zwolniła skoro tam w tej firmie każdy może być leaderem. leaderem powinna być osoba która miała dobre wyniki w sprzedaży a nie np osoba która NIGDY nie siedziała na sprzedaży tylko na windykacji czy na vc i jest leaderem. właśnie ten leader to zawsze ma najwięcej do powiedzenia w sprawie sprzedaży a sam nigdy nic nie sprzedał. ja to bym chciał żeby ci wszyscy leaderzy i kierownicy a zwłaszcza żeby ten leader sam usiadł parę dni i niech sprzedaje. niech wszyscy usiądą na słuchawkach za 1200 zł. ale niestety właśnie tacy leaderzy już obrosli w pióra i najlepiej jest wszystkich pouczać jak sprzedawać nie umiejąc samemu sprzedawać. właśnie tam pracują tacy specjaliści od jakości i leaderzy - sami nigdy nic nie sprzedali.
3
niksa 2016-05-11 21:47
jesli chodzi o leaderów oraz osoby od jakosci to nie raz siedzieli, rozmawiali z Klientami i też sprzedawali żeby zjednać się z konsultantami, sama byłam tego świadkiem, praca jest dobra, jeżeli ktoś chce pracować to i może dobrze tam zarobić.pensja zawsze na czas, co jest bardzo ważne!!! Atmosfera super w porównaniu z innymi call center, gdzie pracowałam i było kiepsko.tu nie ma żadnej spiny nawet jak się nie ma sprzedazy, polecam
grzyb 2016-05-12 18:48
ta nie ma spiny jasne są zebrania na kanapie i ciągle dlaczego nie ma sprzedaży no dlaczego źle z nimi rozmawiacie śmiejcie się do klientów itd itd atmosfera dobra dla kogoś kto lubi wulgaryzmy i krzyki już przestańcie się bronić tak za wszelką cenę bo waszym jedynym plusem jest wypłata na czas i ładny wystrój firmy a pieniądze to jakaś kicha
5
telo 2016-05-12 22:14
pracowałam tam w okresie wakacyjnym, ponieważ później wyjechałam na studia, praca była spoko, zdziwiona jestem tymi komentarzami, pomimo to zamierzam tam wrócić niebawem
kola 2016-05-19 21:15
bylam tam i nie polecam nikomu. dlugo tam nie zagrzejecie miejsca wywalaja za brak wyniku ktorego nikt nie jest w stanie wyrobic.
2
graja 2016-05-25 13:43
z tego co mówili znajomi nie jest tam tak zle oni pracuja i sa zadowoleni. a co do wyniku to wynik trzeba robic wszedzie w kazdym call center, pracownik ktory nie przynosi korzysci zwyczajnie jest nie oplacalny dla firmy, nie tylko w tego typu branzy
kruk 2016-05-31 19:36
europe calling... dobre dla kogos kto malo do pracy chodzi chyba czyli dla uczniakow... dla mnie 1200 zl to za malo tym bardziej ze sa call gdzie mozna duzo wiecej zarobic
1
bebnik 2016-06-06 18:37
byłem i widziałem sytuację - osoba z infolinii robiła pakiety - z przyrkością stwierdzam że wszystkie powyższe wpisy dotyczące infolinii i wypłaty są prawdą - niektórzy konsultanci przekłamuja klientów wprowadzają ich w bląd i też mają premie - wielki p... nie ma żadnego lidera nikt niczego nie pilnuje - pomyślałem co to za firma jak nie ma lidera - zobaczyłem że jednak te wpisy są prawdą i odeszłem
2
r 2016-06-18 10:38
dosprzedaż jest raczej łatwiejsza. firma byłaby ok gdyby te zarobki były lepsze no 1300 zł to dla mnie zdecydowanie za mało bez premii bez niczego robisz jak murzyn...
r 2016-06-19 19:35
w sprawie premi już pisałam inni też a stanowisko konsultant telefoniczny
robson 2016-07-28 17:37
układy układy i jeszcze raz układy. jak masz układy to i premie lepsze masz i bazy. nie polecam
2
Nick 2016-08-19 07:06
Szczera prawda o tej firmie
niezadowolona 2016-08-31 18:22
w tej firmie nie ma na czym pracować. bazy to same poczty przeważnie. siedziałam nieraz 8 godzin i cały czas zamykałam poczty, w ciągu 8 godzin porozmawiałam z klientem może ze 4 razy. premie są w teorii, w praktyce nie ma ich w ogóle - oj, przepraszam, dostaje ją osoba, która siedzi na innej bazie niż wszyscy, gdzie kierownictwo i liderzy idą do niej z klientami z infolinii i tak robi sobie premię, a reszta siedzi na pocztach i nie ma premii. czyli przymilanie się jest tu wskazane wręcz - inaczej zarobisz jakieś 900 zł. dziwna panuje tam atmosfera. nie polecam tej firmy, ponieważ jak byk widać, kto jakie z kim ma układy, z góry jest już ustalone, kto na jakiej bazie ma siedzieć (wszyscy bezczynnie siedzą i zamykają poczty, a jedna osoba wciąż ma z kim rozmawiać i liderzy co i rusz podsuwają jej rekordy - więc chyba wiadomo, o co chodzi). bardzo często wywalają do domu, ja często pracowałam po 4 godziny.
5
niezadowolona 2016-09-01 06:46
Może najpierw przeczytaj coś 3 razy, zanim odpowiesz. Przecież pisałam, że wszyscy siedzą na samych pocztach, prócz jednej osoby - to jakim cudem na pocztach zrobisz premię? I jeszcze wywalają do domu, jak za dużo osób do pracy przyjdzie.
niezadowolona 2016-09-01 17:18
jak tak bardzo chcesz, to idź i się przekonaj. w ogłoszeniu można napisać wszystko, co się chce. przecież byłam tam, to wiem, co mówię. jeżeli wolisz wierzyć w to, co piszą w ogłoszeniu, niż ludziom, którzy tam byli i pracowali, no to cóż...
niezadowolona 2016-09-02 06:05
Ciekawe, kto z liderów takie piękne komentarze pisze. Ha ha ha. Jakoś nikt tej premii nie ma, prócz jednej osoby, która zawsze dostaje inną bazę i klientów z infolinii.
1
niezadowolona 2016-09-02 16:28
to po co piszesz tu na forum i marnujesz czas, skoro to taka super firma i są tak wspaniałe zarobki, to nie trać tu czasu, tylko idź do pracy, dlaczego jeszcze cię tam nie ma???
Angela 2016-09-03 21:58
Graniczna 17 przyjdz na 3 piętro i zostaw CV. Tu się każdy dostaje i zarabia 1000zł
ufo 2016-09-04 16:17
Właśnie trwa rekrutacja dla naiwnych. Zarobki w granicach 1000-1100 zł i to ma być Prężnie Rozwijająca się Firma ha ha ha ŻENADA
3
ufo 2016-09-04 16:34
NIEZADOWOLONA pisze prawdę.
1
w 2016-09-06 14:28
podobno na słuchawce to 12 zł brutto około 8, 70 z groszami netto ok 1500 plus dodatki
fiolet 2016-09-07 13:59
widze ze leaderzy w garden pharm nie maja co robic tylko siedza na stronach i wypisuja glupie komentarze
Piotrek. 2016-09-22 16:34
a ja jestem zadowolony i polecam
1
jasio 2016-09-29 15:47
Od 1 października podnoszą stawkę za godz. teraz będzie 12 zł/h brutto + premie, umowa zlecenie ze składkami zusoskimi.
Klik 2016-10-05 06:45
No tak... Podnieśli stawkę bo i tak od stycznia wszędzie będzie ta sama - 13 zł brutto. Ciekawe gdzie jest haczyk, czy wywalają do domu po 4 godzinach i tak sobie odrobią te 12 zł czy firma zmieniła zasady w co raczej wątpię... Zobaczymy
2
tic_tac 2016-10-08 11:33
jak najdalej od tej firmy nikomu jej nie polecam
1
tic_tac 2016-10-08 11:45
poczytajcie sobie opinie na stronie 5 tam sa prawdziwe opinie o firmie
1
Rykoo 2016-10-23 14:30
Beka z Was ludzie ;) Nie wiecie o firmie nic jak czytam a wypowiadacie sie ;) Sam obecnie tam pracuje i powiem Wam ze 100-300 na dzien bez problemu ;) Dowiedzcie sie wiecej o firmie i o NOWYCH STANOWISKACH I PREMIACH ;)
kos 2017-01-22 05:43
W tej firmie są same ukladziki. Wyobraźcie sobie ze teraz nawet KIEROWNICZKA SIEDZI NA SLUCHAWKACH, DOSTAJE NAJLEPSZA BAZE PO TO BY SOBIE PREMIE DOROBIC! Pracuje tam to widzę co się dzieje. Jakim bezczelny trzeba być żeby jako kierownik dobrze zarabiać podstawę i jeszcze przy pracownikach dorabiać na słuchawce i wziąć dwie wyplaty. Jak potem spojrzeć ludziom w oczy gdy ty zarabiasz 5 tysięcy a zwykły szary pracownik siedzi na poczta głosowych nie ma bazy i zarabia najniższa krajowa. Firma bez wstydu
3
Alicja 2017-03-02 13:49
@Rykoo, opinii jest tyle, ile ludzi ;)
kanapka 2017-03-13 21:14
Dokładnie tak. Firma nie ma za grosz wstydu, nie polecam. Firma dobra dla podlizuchow
Alicja 2017-03-17 12:30
@kanapka, a znalazłeś jakieś pozytywne aspekty pracy?
xero 2017-03-23 20:08
ja tam sie dziwie ze ta firma w ogole jeszcze istnieje, zastanawiam sie jakim cudem maja oni jeszcze kase na to by firma istniala, jak tam wszystkie projekty juz upadly. a liderzy z kierownikiem po sali ganiaja sie w berka i udawaja ze atmosfera jest swietna. moze dla nich tak ale nie dla ludzi ktorzy tam pracuja.
3
Alicja 2017-03-27 11:47
@xero, a możesz powiedzieć coś więcej o atmosferze w miejscu pracy?
Xxx 2017-04-10 13:38
Nie polecam. Tam pracuja sami znajomi kierowniczki
2
Alicja 2017-04-10 14:10
@Xxx, a jakie są warunki pracy w Europe Calling?
Gimgil 2017-04-14 08:31
Ja tam pracuję od 4 miesięcy i jest bardzo w porządku.Atmosfera jest na luzie bez ciśnienia jakiegoś ,które często można spotkać w tego typu miejscach.Natomiast trzeba wziąć pod uwagę ,że jest to praca i jak wszędzie wymagają. Jak się chodzi po 7- 8 h i chce się pracować to można wyciągnąć 2 - 2,5 tys.
Większość opinii powyżej to jakieś kompletne bzdury.
1
flape 2017-04-15 10:02
skoro tak swietnie tam sie zarabia to czemu ciagle nie ma ludzi i ludzie ciagle odchodza
1
Alicja 2017-04-20 13:41
@Gimgil to bardzo dobrze, że jesteś zadowolony z wykonywanej pracy!
@flape, piszesz o tym, że dużo pracowników odchodzi z Europe Calling. Co masz tutaj na myśli? Na jakim stanowisku jest taka rotacja?
flape 2017-04-22 14:11
na stanowisku konsultanta telefonicznego. pewnie liderzy i liderki piszą te głupoty że można zarobić 2-2,5 tysiąca zł. po prostu masz najniższa krajową 13 zł brutto i tyle, to wszystko
1
Alicja 2017-04-26 10:22
@flape masz jakieś doświadczenia właśnie ze stanowiskiem - konsultant telefoniczny? Może przybliżysz użytkownikom, jak wygląda przykładowy dzień pracy.
Gimgil 2017-04-28 11:04
Alicja - to nie są głupoty , jestem tam konsultantem i tyle tam wyciągam , głupoty mogą pisać liderzy i pewnie tak jest ale też liderzy z konkurencyjnych call center zniechęcają celowo takimi wpisami. Prawda jest taka ,że wspomniana rotacja jest we wszystkich tego typu miejscówkach, jaka by stawka nie była i jakie premie to jest to praca ,która do łatwych nie należy, jest aktualnie 13 zł brutto + PREMIE , w zależności od wyników i godzin jedni wyciągają najniższą inni wyciągają zdecydowanie wyższą , to normalka ,że przy tego typu umowie - kasa zależy od przepracowanych godzin i wyniku w zależności od projektu są różnie premiowane, jak nie pasi praca w takim klimacie to po co się gorączkować ? Piszę to bo przez takie bzdury jakie wypisywane są wyżej osoba ,która potrzebuje pracy po prostu może niepotrzebnie się zniechęcić.
1
Ludwig 2017-05-21 11:53
Dobra kasa to była ale kilka miesięcy temu, teraz coś tam się schrzaniło i zarobki plasują się przy pełnym wymiarze pracy / w zależności od projektów / do 1800 zł /
xyz 2017-05-24 11:17
praca w CC ma swoją specyfikę i trzeba się z tym liczyć. Po pierwsz ena ogół to projekty sprzedażowe. Nie robisz dobrych wyników to kasa jest mniejsza, bo masz płaconą premię od każdej umowy.
Natomiast zawsze masz kase z godzinówki 13 brutto, robisz po 8h codziennie to masz ok 1500zl do reki. Do tego prowizja od sprzedanych umów. Najlepsi mają premii pewnie ok 1500-2000zł. Średniacy ok 700zł. Słabsi ok 300zł.
Co do atmosfery- jest naprawdę ok. Jest czas na prace i czas zeby pogadac czy posmiać. Kierownictwo tez spoko. No chyba ze przeginasz no to masz ostrzezenie, czy rozmowe. Ale to oczywiste
A czemu trwa wciaz rekrutaca? Bo ciągle zwiekszają się bazy do obdzwonienia, a w okresie sesji- mniej osób deklarowało się do przyjścia w grafiku. proste.Zadnych teporii spiskowych w tym nie ma
Alicja 2017-05-24 11:33
@xyz bardzo dziękujemy za Twoją szczegółową ocenę. A jak wygląda możliwość rozwoju pracownika w firmie? Czy prowadzone są szkolenia, rekrutacje wewnętrzne?
xyz 2017-05-24 13:48
jeśli chodzi o rekrutację wewnętrzną to jak najbardziej odbywa się. Są migracje pracowników między projektami, między działami. Także jets możliwość i awansu i zmiany stanowiska
Zostaw swoją opinię o Europe Calling - Radom
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Europe Calling