logo Europe Calling

Europe Calling

Radom

Opinie o Europe Calling

grzyb 2016-05-12 18:48
ta nie ma spiny jasne są zebrania na kanapie i ciągle dlaczego nie ma sprzedaży no dlaczego źle z nimi rozmawiacie śmiejcie się do klientów itd itd atmosfera dobra dla kogoś kto lubi wulgaryzmy i krzyki już przestańcie się bronić tak za wszelką cenę bo waszym jedynym plusem jest wypłata na czas i ładny wystrój firmy a pieniądze to jakaś kicha
5
telo 2016-05-12 22:14
pracowałam tam w okresie wakacyjnym, ponieważ później wyjechałam na studia, praca była spoko, zdziwiona jestem tymi komentarzami, pomimo to zamierzam tam wrócić niebawem
kola 2016-05-19 21:15
bylam tam i nie polecam nikomu. dlugo tam nie zagrzejecie miejsca wywalaja za brak wyniku ktorego nikt nie jest w stanie wyrobic.
3
graja 2016-05-25 13:43
z tego co mówili znajomi nie jest tam tak zle oni pracuja i sa zadowoleni. a co do wyniku to wynik trzeba robic wszedzie w kazdym call center, pracownik ktory nie przynosi korzysci zwyczajnie jest nie oplacalny dla firmy, nie tylko w tego typu branzy
kruk 2016-05-31 19:36
europe calling... dobre dla kogos kto malo do pracy chodzi chyba czyli dla uczniakow... dla mnie 1200 zl to za malo tym bardziej ze sa call gdzie mozna duzo wiecej zarobic
1
bebnik 2016-06-06 18:37
byłem i widziałem sytuację - osoba z infolinii robiła pakiety - z przyrkością stwierdzam że wszystkie powyższe wpisy dotyczące infolinii i wypłaty są prawdą - niektórzy konsultanci przekłamuja klientów wprowadzają ich w bląd i też mają premie - wielki p... nie ma żadnego lidera nikt niczego nie pilnuje - pomyślałem co to za firma jak nie ma lidera - zobaczyłem że jednak te wpisy są prawdą i odeszłem
3
r 2016-06-18 10:38
dosprzedaż jest raczej łatwiejsza. firma byłaby ok gdyby te zarobki były lepsze no 1300 zł to dla mnie zdecydowanie za mało bez premii bez niczego robisz jak murzyn...
r 2016-06-19 19:35
w sprawie premi już pisałam inni też a stanowisko konsultant telefoniczny
robson 2016-07-28 17:37
układy układy i jeszcze raz układy. jak masz układy to i premie lepsze masz i bazy. nie polecam
3
Nick 2016-08-19 07:06
Szczera prawda o tej firmie
niezadowolona 2016-08-31 18:22
w tej firmie nie ma na czym pracować. bazy to same poczty przeważnie. siedziałam nieraz 8 godzin i cały czas zamykałam poczty, w ciągu 8 godzin porozmawiałam z klientem może ze 4 razy. premie są w teorii, w praktyce nie ma ich w ogóle - oj, przepraszam, dostaje ją osoba, która siedzi na innej bazie niż wszyscy, gdzie kierownictwo i liderzy idą do niej z klientami z infolinii i tak robi sobie premię, a reszta siedzi na pocztach i nie ma premii. czyli przymilanie się jest tu wskazane wręcz - inaczej zarobisz jakieś 900 zł. dziwna panuje tam atmosfera. nie polecam tej firmy, ponieważ jak byk widać, kto jakie z kim ma układy, z góry jest już ustalone, kto na jakiej bazie ma siedzieć (wszyscy bezczynnie siedzą i zamykają poczty, a jedna osoba wciąż ma z kim rozmawiać i liderzy co i rusz podsuwają jej rekordy - więc chyba wiadomo, o co chodzi). bardzo często wywalają do domu, ja często pracowałam po 4 godziny.
6
niezadowolona 2016-09-01 06:46
Może najpierw przeczytaj coś 3 razy, zanim odpowiesz. Przecież pisałam, że wszyscy siedzą na samych pocztach, prócz jednej osoby - to jakim cudem na pocztach zrobisz premię? I jeszcze wywalają do domu, jak za dużo osób do pracy przyjdzie.
1
niezadowolona 2016-09-01 17:18
jak tak bardzo chcesz, to idź i się przekonaj. w ogłoszeniu można napisać wszystko, co się chce. przecież byłam tam, to wiem, co mówię. jeżeli wolisz wierzyć w to, co piszą w ogłoszeniu, niż ludziom, którzy tam byli i pracowali, no to cóż...
1
niezadowolona 2016-09-02 06:05
Ciekawe, kto z liderów takie piękne komentarze pisze. Ha ha ha. Jakoś nikt tej premii nie ma, prócz jednej osoby, która zawsze dostaje inną bazę i klientów z infolinii.
2
niezadowolona 2016-09-02 16:28
to po co piszesz tu na forum i marnujesz czas, skoro to taka super firma i są tak wspaniałe zarobki, to nie trać tu czasu, tylko idź do pracy, dlaczego jeszcze cię tam nie ma???
1
Angela 2016-09-03 21:58
Graniczna 17 przyjdz na 3 piętro i zostaw CV. Tu się każdy dostaje i zarabia 1000zł
1
ufo 2016-09-04 16:17
Właśnie trwa rekrutacja dla naiwnych. Zarobki w granicach 1000-1100 zł i to ma być Prężnie Rozwijająca się Firma ha ha ha ŻENADA
4
ufo 2016-09-04 16:34
NIEZADOWOLONA pisze prawdę.
1
w 2016-09-06 14:28
podobno na słuchawce to 12 zł brutto około 8, 70 z groszami netto ok 1500 plus dodatki
fiolet 2016-09-07 13:59
widze ze leaderzy w garden pharm nie maja co robic tylko siedza na stronach i wypisuja glupie komentarze
Piotrek. 2016-09-22 16:34
a ja jestem zadowolony i polecam
1
jasio 2016-09-29 15:47
Od 1 października podnoszą stawkę za godz. teraz będzie 12 zł/h brutto + premie, umowa zlecenie ze składkami zusoskimi.
Klik 2016-10-05 06:45
No tak... Podnieśli stawkę bo i tak od stycznia wszędzie będzie ta sama - 13 zł brutto. Ciekawe gdzie jest haczyk, czy wywalają do domu po 4 godzinach i tak sobie odrobią te 12 zł czy firma zmieniła zasady w co raczej wątpię... Zobaczymy
3
tic_tac 2016-10-08 11:33
jak najdalej od tej firmy nikomu jej nie polecam
1
tic_tac 2016-10-08 11:45
poczytajcie sobie opinie na stronie 5 tam sa prawdziwe opinie o firmie
2
Rykoo 2016-10-23 14:30
Beka z Was ludzie ;) Nie wiecie o firmie nic jak czytam a wypowiadacie sie ;) Sam obecnie tam pracuje i powiem Wam ze 100-300 na dzien bez problemu ;) Dowiedzcie sie wiecej o firmie i o NOWYCH STANOWISKACH I PREMIACH ;)
kos 2017-01-22 05:43
W tej firmie są same ukladziki. Wyobraźcie sobie ze teraz nawet KIEROWNICZKA SIEDZI NA SLUCHAWKACH, DOSTAJE NAJLEPSZA BAZE PO TO BY SOBIE PREMIE DOROBIC! Pracuje tam to widzę co się dzieje. Jakim bezczelny trzeba być żeby jako kierownik dobrze zarabiać podstawę i jeszcze przy pracownikach dorabiać na słuchawce i wziąć dwie wyplaty. Jak potem spojrzeć ludziom w oczy gdy ty zarabiasz 5 tysięcy a zwykły szary pracownik siedzi na poczta głosowych nie ma bazy i zarabia najniższa krajowa. Firma bez wstydu
5
Alicja 2017-03-02 13:49
@Rykoo, opinii jest tyle, ile ludzi ;)
kanapka 2017-03-13 21:14
Dokładnie tak. Firma nie ma za grosz wstydu, nie polecam. Firma dobra dla podlizuchow
Alicja 2017-03-17 12:30
@kanapka, a znalazłeś jakieś pozytywne aspekty pracy?
xero 2017-03-23 20:08
ja tam sie dziwie ze ta firma w ogole jeszcze istnieje, zastanawiam sie jakim cudem maja oni jeszcze kase na to by firma istniala, jak tam wszystkie projekty juz upadly. a liderzy z kierownikiem po sali ganiaja sie w berka i udawaja ze atmosfera jest swietna. moze dla nich tak ale nie dla ludzi ktorzy tam pracuja.
3
Alicja 2017-03-27 11:47
@xero, a możesz powiedzieć coś więcej o atmosferze w miejscu pracy?
Xxx 2017-04-10 13:38
Nie polecam. Tam pracuja sami znajomi kierowniczki
2
Alicja 2017-04-10 14:10
@Xxx, a jakie są warunki pracy w Europe Calling?
Gimgil 2017-04-14 08:31
Ja tam pracuję od 4 miesięcy i jest bardzo w porządku.Atmosfera jest na luzie bez ciśnienia jakiegoś ,które często można spotkać w tego typu miejscach.Natomiast trzeba wziąć pod uwagę ,że jest to praca i jak wszędzie wymagają. Jak się chodzi po 7- 8 h i chce się pracować to można wyciągnąć 2 - 2,5 tys.
Większość opinii powyżej to jakieś kompletne bzdury.
1
flape 2017-04-15 10:02
skoro tak swietnie tam sie zarabia to czemu ciagle nie ma ludzi i ludzie ciagle odchodza
2
Alicja 2017-04-20 13:41
@Gimgil to bardzo dobrze, że jesteś zadowolony z wykonywanej pracy!
@flape, piszesz o tym, że dużo pracowników odchodzi z Europe Calling. Co masz tutaj na myśli? Na jakim stanowisku jest taka rotacja?
flape 2017-04-22 14:11
na stanowisku konsultanta telefonicznego. pewnie liderzy i liderki piszą te głupoty że można zarobić 2-2,5 tysiąca zł. po prostu masz najniższa krajową 13 zł brutto i tyle, to wszystko
1
Alicja 2017-04-26 10:22
@flape masz jakieś doświadczenia właśnie ze stanowiskiem - konsultant telefoniczny? Może przybliżysz użytkownikom, jak wygląda przykładowy dzień pracy.
Gimgil 2017-04-28 11:04
Alicja - to nie są głupoty , jestem tam konsultantem i tyle tam wyciągam , głupoty mogą pisać liderzy i pewnie tak jest ale też liderzy z konkurencyjnych call center zniechęcają celowo takimi wpisami. Prawda jest taka ,że wspomniana rotacja jest we wszystkich tego typu miejscówkach, jaka by stawka nie była i jakie premie to jest to praca ,która do łatwych nie należy, jest aktualnie 13 zł brutto + PREMIE , w zależności od wyników i godzin jedni wyciągają najniższą inni wyciągają zdecydowanie wyższą , to normalka ,że przy tego typu umowie - kasa zależy od przepracowanych godzin i wyniku w zależności od projektu są różnie premiowane, jak nie pasi praca w takim klimacie to po co się gorączkować ? Piszę to bo przez takie bzdury jakie wypisywane są wyżej osoba ,która potrzebuje pracy po prostu może niepotrzebnie się zniechęcić.
1
Ludwig 2017-05-21 11:53
Dobra kasa to była ale kilka miesięcy temu, teraz coś tam się schrzaniło i zarobki plasują się przy pełnym wymiarze pracy / w zależności od projektów / do 1800 zł /
xyz 2017-05-24 11:17
praca w CC ma swoją specyfikę i trzeba się z tym liczyć. Po pierwsz ena ogół to projekty sprzedażowe. Nie robisz dobrych wyników to kasa jest mniejsza, bo masz płaconą premię od każdej umowy.
Natomiast zawsze masz kase z godzinówki 13 brutto, robisz po 8h codziennie to masz ok 1500zl do reki. Do tego prowizja od sprzedanych umów. Najlepsi mają premii pewnie ok 1500-2000zł. Średniacy ok 700zł. Słabsi ok 300zł.
Co do atmosfery- jest naprawdę ok. Jest czas na prace i czas zeby pogadac czy posmiać. Kierownictwo tez spoko. No chyba ze przeginasz no to masz ostrzezenie, czy rozmowe. Ale to oczywiste
A czemu trwa wciaz rekrutaca? Bo ciągle zwiekszają się bazy do obdzwonienia, a w okresie sesji- mniej osób deklarowało się do przyjścia w grafiku. proste.Zadnych teporii spiskowych w tym nie ma
Alicja 2017-05-24 11:33
@xyz bardzo dziękujemy za Twoją szczegółową ocenę. A jak wygląda możliwość rozwoju pracownika w firmie? Czy prowadzone są szkolenia, rekrutacje wewnętrzne?
xyz 2017-05-24 13:48
jeśli chodzi o rekrutację wewnętrzną to jak najbardziej odbywa się. Są migracje pracowników między projektami, między działami. Także jets możliwość i awansu i zmiany stanowiska
anilorak 2017-07-10 14:41
Beznadzieja! Nikomu nie polecam! Na początku mydlenie oczu jak to łatwo i przyjemnie, a później po odbyciu szkolenia ciągłe sprawdzanie wiedzy jak w szkole, testy bez zapowiedzi, a pytania takie, że nawet ludzie pracujący po kilka lat nie znają odpowiedzi! Przy wynikach tych beznadziejnych, niepotrzebnych testów z lekkością pani kierownik wyczytuje nazwiska i zaprasza od razu do biurka by podpisać wypowiedzenie. Więc nie ważne, że sprzedaż ci idzie dobrze i wyrabiasz normę bez problemów i błędów, ważne są pytania odnośnie szkolenia, gdzie wiele rzeczy nie zostało ujętych..
A co do bazy to śmiech na sali, wiecznie jakieś końcówki bazy, gdzie tylko się słyszy "nie ma takiego numery" "numer nie jest zarejestrowany" itp, więc ta piękna wysoka premia, którą czarują nigdy nie wpływa na konto, bo wskaźnika nie idzie wyrobić ;)
1
galant99 2017-07-13 10:05
Każdy tak pisze jak zostanie zwolniony.. testy były są i będą i była informacja że się odbędzie w najbliższych dniach. Może warto dodać że były dwa i zwolnione zostały osoby z najgorszymi wynikami obu.

Po co piszesz takie bzdury ???? Napisz po prostu prawdę czyli:
"Nie słuchałam na szkoleniu i mam pretensje że mnie zwolnili. Dodatkowo podpisałam stawkę godzinową brutto około 10 - 15 PLN i za 150 godzin wyliczyłam sobie 10 000 PLN a im wyszło inaczej - chyba mnie oszukali albo ja nie umiem liczyć"

Pamiętajmy że każdy który pisze posty negatywny został prawdopodobnie zwolniony z pracy. Nie słuchajcie bzdur tego typu. Wszystko macie na umowie. JEŚLI NIE UMIESZ CZYTAĆ, PISAĆ, PRZYJMOWAĆ WIEDZĘ TO NAPISZ DO "PRZYJACIÓŁKI" CHOĆ TO I TAK NIEWIELE ZMIENI.
zzz 2017-07-18 11:33
Firmę można ocenić jednym słowem: amatorka. Kupują tak jak ktoś już wspomniał same beznadziejne bazy, nikt nie odbiera, siedzi się po 8 godz i wpadają 4 połączenia, ofertę przedstawia się może raz na 2 dni. Udają wielka korporacje, hitem jest ciągle powtarzanie przez kierowniczke stwierdzenie, że "pracownicy tylko generują koszty". Atmosfera jak w podstawówce, dziecinada i amatorka. Rada dla liderek: nie krzyczcie z końca korytarza tylko podejdzcie do danej osoby bo irytujecie i przeszkadzaćie ludziom cudem rozmawiającym. Ogólnie nie polecam, jedyny plus to pensja (oczywiście za godzinowki, bo premii nikt nie widzi) na czas i ładny wystrój. Firma dobra tylko na 2-3 tygodnie.
3
galant99 2017-07-21 19:47

zzz 2017-07-18 11:33
Droga Ewelino (zakładam że o ciebie chodzi).
Cenimy w firmie ludzi którzy dotrzymują słowa. Przy podpisywaniu porozumienia zaznaczyłaś że opiszesz nas na go work co widać uczyniłaś.
"Nikt nie odbiera, siedzi się po 8 godz i wpadają 4 połączenia, ofertę przedstawia się może raz na 2 dni" dokładnie tak. To był powód twojego zwolnienia. Nie można było tego pozostawić bez reakcji bo inni pracowali jak należy a ty psułaś atmosferę narzekając i migając się od powierzonych obowiązków.
Osobą które piszą o bazach na których nie ma kontaktu z klientem wypadało by zadać pytanie: "Czy zawsze odbieracie połączenia zastrzeżone, stacjonarne czy nieznane??".
Firma jest na rynku od 10lat. Odnosząc się do twojej wypowiedzi można wywnioskować że jest to jeden wielki wolontariat. Premie były, są i będą dla tych co rzetelnie podchodzą do swoich obowiązków.

Na koniec nadmienia jeden fakt. W firmie jest tylko jedna liderka a nie jak zauważono liderki. Kolejny fakt przemawiający za tym żeby nie sugerować się podobnymi wpisami.





exoexom 2017-07-22 15:45
@galant99
Widzę, że ktoś z firmy usilnie stara się robić z ludzi idiotów i bronić imienia firmy ile się da.. To tym bardziej pokazuje wasze zachowanie względem pracowników, że złego słowa nie można powiedzieć, bo jest się od razu atakowanym. Na szkoleniach nie ukrywacie, że wasza firma ma słabą opinię, więc skoro wasi klienci mają zażalenia to jak najbardziej mogą mieć je również pracownicy, więc weźcie się w garść, a nie róbcie z ludzi idiotów!!!
I tak jak widzę jak posługujecie się jak wyżej imieniem byłej pracownicy, bo się domyślacie, że to akurat ona no to cóż moim zdaniem brak szacunku i najzwyczajniejsze lekceważenie.. Chociaż nie można się było niczego innego po was spodziewać jak między sobą obrabiacie sobie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i zazdrości niektórych dziewczyn z jakości względem kierowniczki i komentarze typu "no za wiedzę to ona tego stanowiska nie dostała" ..
Życzę wam byście się nauczyli z szacunkiem podchodzić do ludzi,
Nie pozdrawiam
1
Alicja 2017-09-04 13:25
@exoexom na forum każdy ma prawo wyrazić swoją opinię czy jest ona pozytywna czy negatywna. Czy pracowałeś w firmie Europe Calling? Co byś zmienił w firmie? Wasze opinie są pomocą dla tych co zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.
Zostaw swoją opinię o Europe Calling - Radom
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Europe Calling