Inco Sp. z o.o.

Wawrów

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 295 ocen.

Inco Sp. z o.o.
4 295 6 1

Opinie o Inco Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Nick

na ile macie podpisane lojalki? :D tak, w inco na dzien dobry możecie dostac lojalke na kilka tys zł, bo nikt tam nie chce pracowac i chca zatrzymac pracownika na min. 2 lata. tlumacza to szkoleniami ktore na rynku pracy sie nie licza, bo to wiedza wewnetrzna. Ja podpisalem i jestem suuuper happy inco forever

Andrzej

Jak ktoś nie potrafi docenić pracy w dobrej firmie to niech ją zmieni!!

Andżej
@Andrzej 01.06.2018 09:08

Wiekszosc zmienila, peace

Franek

Może trzeba spojrzeć na swoją pracę ? Ocena zwierzchników nie należy do pracownika!!

Prawda
@Franek 08.08.2018 18:55

A do kogo? Do Pana Boga może? Ciekawe jakbyś Ty ocenił swojego kierownika, gdyby najmniejsza błahostka wyprowadzała go z równowagi i szedł płakać do kąta. A wynika to z tego, że na wyższe stanowiska dopuszcza się w inco ludzi, którzy o zarządzaniu ludźmi nie mają zielonego pojęcia i nie radzą sobie ze swoimi emocjami, co ma bardzo zły wplyw na cały zespół. Ocena zwierzchników jak najbardziej zatem należy do pracowników, a Ty reprezentujesz myślenie sprzed 20 lat, że kierownik/szef trzyma swoją posadkę tylko dzięki podlizywaniu się komu trzeba, mówieniu półprawdy i udawaniu, że wszystko jest ok.

Sumienie

Osoby zarządzające bez studiów kierunkowych, rozemocjonowane, bez ogłady, podstawowej wiedzy nt. managementu, nie wspominając o wiedzy jakiejkolwiek kierunkowej, np. technicznej, co wpływa negatywnie na cały zespół. Jak takie osoby mają inspirować, motywować, skoro grzeją stołek bo potrafią lizać tyłki tym co trzeba? Brak rozwoju, nowych oprogramowań ——- przegrany przetarg, odwoływanie sie do sądu - ???? Absurdy pt. Naklejki na telefony (aktualnie bez uzasadnienia, bo projekt który ich wymagał już dawno się skończył dziękować można każdy wie komu). Aspiracje na korpo, tworzenie sztucznych struktur, których nie rozumie nawet tzw. „góra”, mianowanie dyrektora dyrektorki itp. Inco, nigdy nie będziecie wielkim korpo, bo szorujecie (usunięte przez administratora) niemcom za przysłowiowego grosza

Administrator

Czy cisza na forum oznacza zadowolenie pracowników z pracy w Inco Sp. z o.o.? Może warto byłoby ożywić ten wątek aktualnymi ciekawostkami na temat sytuacji tej firmy. Będą one ważne zwłaszcza dla tych osób, które chciałyby w przyszłości zasilić jej szeregi.

go-ahead
@Administrator 29.04.2018 17:45

A co tu pisać, ciągłe rotacje, duże wymagania za liche pieniądze. Coś robią ale ile jeszcze ta firma pociągnie to nie wiadomo. Główne źródło dochodu stracone, kilkadziesiąt osób zwolnionych. Liche zlecenia mogą nie wystarczyć.

Julita

To jest bardzo dobra firma. Może czas doceniać gdzie pracujemy?

Marian

To co w iNCO boli najbardziej to brak zaufania do pracowników. Wszystkich traktuje się jak dzieci, (usunięte przez administratora)Wszystkim tym, którzy tam pracują życzę samych sukcesów, poznałem tam fantastycznych ludzi z pasją i entuzjazmem. (usunięte przez administratora)

Masakra

...do inco.....nie usuwajcie prawdziwych komentarzy, pograzacie sie.........

Sztuczne korpo

Po czym wnosicie, że opinie negatywne na temat firmy nie były mówione w twarz przełożonym/zarządowi? Dlaczego twierdzicie, że ludziom brak odwagi? Może właśnie gowork jest jedynym medium, które pozwala wyrazić PRAWDZIWĄ opinię na temat firmy? Jak myślicie dlaczego? Ano dlatego, że te śmieszne osoby zarządzające (każdy szczebel) żyją w swoim świecie, czarno białej bajce, a konstruktywna krytyka odbija się od nich jak od ścian. To jest management? Ktoś tu napisał, że negatywny komentarze biorą się stąd, że trzeba rozładować smutek. Smutek, a nawet inne negatywne uczucia musi bez przerwy rozładowywać zarząd iNCO i kierownicy (np poprzez usuwanie komentarzy na gowork, pisanie sztucznych pozytywnych opinii), bo ludzie zwalniają się dobrowolnie, reszta została wywalona, bo zakończyło się zlecenie które utrzymywało firmę od lat. Daje temu calemu „niemieckiemu” teatrzykowi max rok, albo i mniej jak Niemcy zobaczą że inco nie generuje zadnych realnych zysków, a same koszta

Der

Całkiem spoko, właśnie jestem po rozmowie, kasa bardzo dobra, opieka medyczna i benefit, przecież technologie i usługi które maja będą u nas standardem ... za 20 lat, zapowiada się naprawdę ciekawie !!!

Brak slow
@Der 09.02.2018 18:07

JB, odpusc juz z tymi komentarzami hahahahahahahahahaahahha

Lojalna

Stwarzają pozory ogarniętych... ale to bardzo słabe nie stabilne mini corpo. Krótkotam byłam, ale w tym krótkim czasie byłam świadkiem dobrowolnych zwolnień, odejść itp. Nie polecam.

Marysia

Aha jeszcze jedno nie jestem z Zarządu

MARYSIA
@A 19.02.2018 19:26

Wszyscy widzę wysokich lotów

MY

Do Marysi, zapomniał Wół jak Cielęciem był. Aniu, sama psy wieszałaś na firnie swojej siostry, a teraz robisz komunistyczną propagandę. Piszesz o kasie na ponadstrony, których sama nie zarobiłaś. My rozumiemy, że to Twoja siostrunia, ale to jest kpina menadzwerska. I ty to wiesz. Musisz mieć więcej honoru.

MARYSIA
@MY 19.02.2018 20:33

Wieszalam kiedy trzeba było wieszalam ale nienawidzę hipokryzji i hipokrytow Wiele decyzji nie podobało mi się również jak i innym Zawsze byłam pracownikiem korekty A nie siostra Siostry Wszystko co spadało na korektę spadało i na mnie parasola nie miałam Tylko przykro że szkaluje się i wypisuje groźby A gdzie całą reszta? No tak już nigdy nie będzie tak jak było bo już nic nie będzie Szkoda że nie pozostał nawet szacunek do ludzi Jak widać imiennie to tu się tylko pluje na ludzi

Ktosia

Zawrzało po prostu na tej stronce. I widomy wpływ ma na to fakt, że akurat w firmie jest ogromna redukcja etatów. Filar tej firmy od samego początku stanowił jeden dział - korekta. Teraz korekta się skończyła i ... wylewa się żal i rozgoryczenie. Wiele z tych komentarzy jest na niskim poziomie. Choć wiele z nich zawiera sporo prawdy. Smutne jest to, że ludzie obrażają się tu nawzajem. Można pisać o firmie, ale bez personalnych przytyków. A wydawało się, że sami inteligentni, wykształceni ludzie, którzy szanują się nawzajem. Zgadzam się z Neutralnym - kiedyś było inaczej. Kiedyś w tej firmie był wyjątkowy duch i zarówno pracownicy jak i Zarząd stanowili jedność. Te czasy minęły bezpowrotnie. Przyszłość tej firmy jest wysoce niepewna. Może jakimś cudem jednak jest plan B i jest pomysł na utrzymanie tej firmy bez korekty. Może przyjdą do pracy inni, młodzi ludzie i stworzą tą firmę "od początku" i też będzie dla nich wyjątkowym miejscem. I oby tak było. A korektorzy niech już przestaną oblewać się publicznie pomyjami - po prostu ich czas w tej firmie się skończył. Wiele było niezbyt fajnych decyzji, zdarzeń, zarządzeń. Ale przecież było mnóstwo naprawdę dobrych lat i świetnych wspomnień. Bardzo to smutne, że na koniec okazuje się, że ludzie z którymi spędziliśmy lata nie mają żadnych hamulców i jeden drugiego utopiłby w łyżce wody.

Neutralny

Każdy kto tam pracował dobrze wie jak było kiedyś, za rządów innego prezesa a jak było później, nie trzeba dyplomów, 3 kierunków studiów żeby dobrze kierować firma, trzeba po prostu być dobrym człowiekiem i czasem pomyśleć żeby coś drugiemu człowiekowi dać więcej a to wróci do ciebie szybciej niż kiedy jesteś zachlanna osoba która myśli tylko o sobie, to ludzie pracujący na najniższych stanowiskach mają największy wpływ na rozwój firmy, jak się ich nie docenia, nie staną wtedy murem za firmą, tylko odejdą, zamiast zatrudniać managerów i tracić niepotrzebnie pieniądze na niekompetentnych ludzi wystarczyło zainwestować w nowe technologie i lepszy system, największy kontrakt stracili bo konkurencja szła do przodu inwestując w swoje firmy, pani prezes liczyła że znowu się uda bez inwestycji a pieniądze zostaną w kieszeni, szkoda mi tylko osób które przez lata pracy w tym miejscu tak się przywiazaly do tego miejsca,że boją się odejść, bo myślą że nie znajdą innej pracy, w ofertach można przebierać, wystarczy spróbować, a inco to nie koniec świata, coś dobrego się już dawno skończyło, ostatnie lata to brak pomysłów i walka o przetrwanie która prędzej czy później się skonczy...

Marysia

Jak widać Ci co kiedyś byli z nami i nazywalismy ich koleżankami i kolegami dziś określają nas jako miernoty i nie mają dla nas za grosz szacunku Na dokładkę podszywaja się pod innych i nie mają odwagi cywilnej podpisać się pod swoimi wypocinami Czy nie lepiej obgadać incowcow przy kawie lub na piwie ze znajomymi? Żenada

Jadwisia
@Marysia 10.10.2017 07:46

A Marysia to prawdziwe imię? Ja kojarzę tylko jedna Marysie w tej firmie, ale dawno juz nie ma z nią nic wspolnego i raczej po polsu by tak nie pisała ;-)

Marysia

Mam wrazenie ze ktos tu jest zlosliwy a juz napewno mija sie z prawda Pani prezes napewno nie faworyzuje rodziny ani znajomych a praca no coz trzeba isc gdzie indziej i zobaczyc jak jest 5 minut na siusiu i 10 na sniadanie a w Inco tak nie jest a jak sie komus nie podoba to moze odejsc Nic na sile

Jadwisia
@Marysia 25.10.2014 18:25

Marysia chyba nie pracowała nigdy w innym miejscu.. czasy sie zmieniły, a te teksty z tymi 5 minutami na siusiu brzmią juz jak zdarta płyta.. tylko czemu myslisz, ze ktoś inco zamieni na tesco?? :-)

D.

Gdyby tylko zapewnic ludziom dostep do swiatla dziennego i czystego powietrza poprzez normalna wentylacje pomieszczen to nie bylaby to zla praca bo placa jest bardzo przyzwoita. Poza tym taka no name "korporacja" powinna miec biuro w centrum Gorzowa a nie ukrywac sie na jego obrzezach gdzie normalnie umieszczaja sie tylko firmy produkcyjne albo zaklady karne ;-). Z tego powodu zawsze bedzie ciezko znalezc nowych pracownikow. Poza tymi uwagami to jest fair pracodawca jakich na rynku gorzowskim malo.

NickiNicki
@D. 15.02.2018 07:55

Zgodzę się z Tobą, to mój trzeci pracodawca - mimo wieku :):), jak narazie najlepszy

Hen-Ryk

7 lat doświadczenia w INCO - na pewno nie pójdzie na marne, bardzo fair podejście, rodzinna atmosfera, przyjazna kadra, to mocne strony, widać również zmianę charakteru działalności - wiele stanowisk pracy i czasami trudne decyzje, przykład do naśladowania na rynku lokalnym Bardo polecam ps: ciekawe komentarze - szkoda że cześć negatywnych, czasami ktoś lubi sobie uszy odmrozić a widać że słabo po polsku pisze... więc może też był takim pracownikiem...

Heheheh
@Hen-Ryk 07.02.2018 22:18

Dokładnie tak jak piszesz, już ktoś napisał że odwaga to powiedzieć to w oczy więc lepiej popisać na goworku aby rozładować smutek, pamiętajcie że trzeba być również uczciwym trollingowcy .... miłego weekendu

Marysia

Poprostu chamstwo najwyższych lotów Nikt na siłę nikogo tu nie trzyma Pretensje o nadgodziny? Trzeba było oddawać strony i tyle Brać fajną kasę jest komu ale jednocześnie straszyć inspekcja pracy? Czysta hipokryzja

FreeAndHAPPY
@D. 16.02.2018 10:24

Potwierdzam, zero empatii !!! I to w każdym dziale!! Niech Berlin przykręci korek finansowy i iNCO, PADA!! NA tyle solidna hahaha! A przekaz co i jak się decyduję w temacie iNCO w Berlinie jest ZERO. Zarząd jezdzi na każde pstrykniecie Berlina i tylko przytakuje!! P.S nie zwolniono mnie tylko odeszłam już w tamtym roku bo perspektywa i atmosfera NIE DO ZNIESIENIA( chyba że chcesz być lemingiem) i to najlepsza moja decyzja.

Ewelina

Pracowalam w tej firmie prawie 6 lat i bylam bardzo zadowolona. To byla najlepsza praca w moim zyciu. Wspaniala atmosfera i bardzo dobrego zarobki. Swietni ludzie i szefostwo. Gdyby nie to ze musialam wyprowadzic sieht granice pracowalabym tam dalej.

Stefan
@Ewelina 25.10.2014 09:45

Zgadzam się w całej rozciągłości wypowiedzi, bardzo rozsądnie

FunnyConsultant

Zabawne, ze te wyssane z palca negatywne opinie zbiegły się ze zwolnieniem osóbek z przerośniętym ego, dziwny zbieg okoliczności ;) PS. Firma solidna, rzetelna i przede wszystkiem uczciwa w przeciwieństwie do tych, którym pozostało jedynie wylewać swoje frustracje w internecie.

prof.
@FunnyConsultant 15.02.2018 18:46

Po Twoim komentarzu niestety widac ze to raczej Ty albo masz przerosniete ego albo w ogole go nie masz. Brak szacunku ze strony tzw. managmentu dla (opinii) innych to jest wlasnie cos nad czym firma tez musi popracowac.

Hej!

Bardzo ciekawe usługi i zróżnicowane usługi dla firmy matki - widać rozwój oraz nieograniczone perspektywy - a do tego świetne przyjacielskie środowisko ps: Jak zawsze znajdą się malkontenci i anonimowi hejterzy, jak ktoś ma uwagi - może napisać na FB a nie pod nickiem. Trochę personalnej odwagi...

ramzes
@TaktoJA 14.02.2018 11:32

Jeśli tak murem stoisz za tą firmą....no albo nie.

Re:

Potwierdzam, lamentują osoby które zjada żal ze się z nimi pożegnano, jak widać słusznie bo zachowania są dalekie od standardu który znamy w firmie. Trolling z żalu, ot taka forma dowartościowani się anonimowo

Amino

Pracowałem. Nie mam nic wiekszego do zarzucenia moge polecic z czystym sumieniem

Długoletni

Potwierdzam

Mar

Polecam spróbować, jestem zadowolony 100 pro, polecam. Najwyższe standardy jakościowe bezpieczeństwa danych i Berlin Anonimowych flustratow zachęcam do podpisania się imieniem i nazwiskiem, odwaga cywilna pomoże wam w nowych miejscach pracy, rozladowaniu emocji i samooczyszczenia ...taka dobra rada partyzanci internetu

TakToJA

Okropne warunki, nieudacznicy na pozycjach "decydujących". Gdzie nie potrafią nawet podjąć decyzji! Ludzie zwalniają się dobrowolnie, nie raz po paru dniach!! Rotacja ogromna! Odradzam z doświadczenia osobistego! Pracownik się nie liczy dla iNCO!!

nielubiecorpo
@TakToJA 07.02.2018 15:52

Najpierw trzeba stworzyć jakąkolwiek scenę. A nie pozory.

anonim

(usunięte przez administratora)

gosc
@Donald 13.02.2018 18:37

tez sie zastanawiam kiedy Niemcy w koncu zaczna w koncu liczyc i wymagac od Inco zyskow, jak tylko to sie zacznie to place dla pracownikow beda na poziomie 2 tys. brutto

JO annkA

Potwierdzam i polecam 10/10

Zostaw opinię o Inco Sp. z o.o. - Wawrów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Inco Sp. z o.o.