Inco Sp. z o.o.

Wawrów

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 56 ocen.

Opinie o Inco Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Inco Sp. z o.o.

Ktosia

Zawrzało po prostu na tej stronce. I widomy wpływ ma na to fakt, że akurat w firmie jest ogromna redukcja etatów. Filar tej firmy od samego początku stanowił jeden dział - korekta. Teraz korekta się skończyła i ... wylewa się żal i rozgoryczenie. Wiele z tych komentarzy jest na niskim poziomie. Choć wiele z nich zawiera sporo prawdy. Smutne jest to, że ludzie obrażają się tu nawzajem. Można pisać o firmie, ale bez personalnych przytyków. A wydawało się, że sami inteligentni, wykształceni ludzie, którzy szanują się nawzajem. Zgadzam się z Neutralnym - kiedyś było inaczej. Kiedyś w tej firmie był wyjątkowy duch i zarówno pracownicy jak i Zarząd stanowili jedność. Te czasy minęły bezpowrotnie. Przyszłość tej firmy jest wysoce niepewna. Może jakimś cudem jednak jest plan B i jest pomysł na utrzymanie tej firmy bez korekty. Może przyjdą do pracy inni, młodzi ludzie i stworzą tą firmę "od początku" i też będzie dla nich wyjątkowym miejscem. I oby tak było. A korektorzy niech już przestaną oblewać się publicznie pomyjami - po prostu ich czas w tej firmie się skończył. Wiele było niezbyt fajnych decyzji, zdarzeń, zarządzeń. Ale przecież było mnóstwo naprawdę dobrych lat i świetnych wspomnień. Bardzo to smutne, że na koniec okazuje się, że ludzie z którymi spędziliśmy lata nie mają żadnych hamulców i jeden drugiego utopiłby w łyżce wody.

Neutralny

Każdy kto tam pracował dobrze wie jak było kiedyś, za rządów innego prezesa a jak było później, nie trzeba dyplomów, 3 kierunków studiów żeby dobrze kierować firma, trzeba po prostu być dobrym człowiekiem i czasem pomyśleć żeby coś drugiemu człowiekowi dać więcej a to wróci do ciebie szybciej niż kiedy jesteś zachlanna osoba która myśli tylko o sobie, to ludzie pracujący na najniższych stanowiskach mają największy wpływ na rozwój firmy, jak się ich nie docenia, nie staną wtedy murem za firmą, tylko odejdą, zamiast zatrudniać managerów i tracić niepotrzebnie pieniądze na niekompetentnych ludzi wystarczyło zainwestować w nowe technologie i lepszy system, największy kontrakt stracili bo konkurencja szła do przodu inwestując w swoje firmy, pani prezes liczyła że znowu się uda bez inwestycji a pieniądze zostaną w kieszeni, szkoda mi tylko osób które przez lata pracy w tym miejscu tak się przywiazaly do tego miejsca,że boją się odejść, bo myślą że nie znajdą innej pracy, w ofertach można przebierać, wystarczy spróbować, a inco to nie koniec świata, coś dobrego się już dawno skończyło, ostatnie lata to brak pomysłów i walka o przetrwanie która prędzej czy później się skonczy...

MY

Do Marysi, zapomniał Wół jak Cielęciem był. Aniu, sama psy wieszałaś na firnie swojej siostry, a teraz robisz komunistyczną propagandę. Piszesz o kasie na ponadstrony, których sama nie zarobiłaś. My rozumiemy, że to Twoja siostrunia, ale to jest kpina menadzwerska. I ty to wiesz. Musisz mieć więcej honoru.

Marysia

Aha jeszcze jedno nie jestem z Zarządu

A
@Marysia 16.02.2018 06:53

Niestety - analizując styl Twojego posta, ani przez chwilę nie przyszło mi to do głowy.

A

Marysiu - chamstwo i hipokryzja powiadasz? Jako pracownica działu ściśle powiązanego z Korektą dobrze wiesz, że zespół Korektorów pomniejszył się o kilkanaście czy wręcz kilkadziesiąt procent a tygodnie produkcyjne były większe niż zazwyczaj. Zatem dobrze wiesz także, że nie było komu oddawać stron i to w interesie pracodawcy wszyscy musieli włożyć ogromny wysiłek, by wywiązać się ze zobowiązań wobec Klienta. Za tę ciężką pracę Korektorzy nie zostali w pełni wynagrodzeni. Zapewne się orientujesz, że pracownikom akordowym także należy się wynagrodzenie za czas pracy? Ale Ty chyba miałaś rozliczone lub zapłacone nadgodziny w pełni? Chyba, że nie musiałaś pracować w nadgodzinach. Jeżeli opisanie faktów nazywasz chamstwem najwyższych lotów i czystą hipokryzją to jak nazwać Twoją postawę? Inco szczyci się wartościami, którymi się kieruje. Jedną z nich jest szacunek. Pomyśl czy faktycznie tak odnosisz się do swoich współpracowników? Czy Inco szanuje w pełni swoich pracowników? Użytkownik "D." udzielił Ci kilku mądrych rad - zamiast z nich skorzystać wolałaś go obrazić. Komentarze negatywne to nie zawsze hejt - czasami to prawda. Twój komentarz, nie dość, że potwierdził problem z nadgodzinami (za co muszę podziękować, choć chyba nie było to Twoim zamiarem) to także pokazuje, że atmosfera w Inco nie jest do końca taka, jak to jest przedstawiane w innych, propagandowych wpisach. Może zatem faktycznie czas, by zamilknąć - każdy z nas ma do tego prawo - ja też zamierzam z niego skorzystać. W tym miejscu i czasie, nie mam już nic więcej do powiedzenia. Zapewne mnie teraz obrazisz tak jak "D." ale już tego nie zobaczę. Życzę powodzenia i mam nadzieję, że potrafisz wykrzesać z siebie więcej szacunku i empatii wobec innych.

Zawiasek

Super firma, kocham to miejsce, pozdrawiam tych co tutaj pracują, będę tu do końca świata i jeden dzień dłużej, walczymy do końca nigdy się nie poddamy musimy trzymać się razem w tych trudnych chwilach, jestem zwycięzcą

D.

Gdyby tylko zapewnic ludziom dostep do swiatla dziennego i czystego powietrza poprzez normalna wentylacje pomieszczen to nie bylaby to zla praca bo placa jest bardzo przyzwoita. Poza tym taka no name "korporacja" powinna miec biuro w centrum Gorzowa a nie ukrywac sie na jego obrzezach gdzie normalnie umieszczaja sie tylko firmy produkcyjne albo zaklady karne ;-). Z tego powodu zawsze bedzie ciezko znalezc nowych pracownikow. Poza tymi uwagami to jest fair pracodawca jakich na rynku gorzowskim malo.

NickiNicki
@D. 15.02.2018 07:55

Zgodzę się z Tobą, to mój trzeci pracodawca - mimo wieku :):), jak narazie najlepszy

Hen-Ryk

7 lat doświadczenia w INCO - na pewno nie pójdzie na marne, bardzo fair podejście, rodzinna atmosfera, przyjazna kadra, to mocne strony, widać również zmianę charakteru działalności - wiele stanowisk pracy i czasami trudne decyzje, przykład do naśladowania na rynku lokalnym Bardo polecam ps: ciekawe komentarze - szkoda że cześć negatywnych, czasami ktoś lubi sobie uszy odmrozić a widać że słabo po polsku pisze... więc może też był takim pracownikiem...

Heheheh
@Hen-Ryk 07.02.2018 22:18

Dokładnie tak jak piszesz, już ktoś napisał że odwaga to powiedzieć to w oczy więc lepiej popisać na goworku aby rozładować smutek, pamiętajcie że trzeba być również uczciwym trollingowcy .... miłego weekendu

Marysia

Poprostu chamstwo najwyższych lotów Nikt na siłę nikogo tu nie trzyma Pretensje o nadgodziny? Trzeba było oddawać strony i tyle Brać fajną kasę jest komu ale jednocześnie straszyć inspekcja pracy? Czysta hipokryzja

MARYSIA
@D. 16.02.2018 10:24

No to mam do czynienia z wybitną postacią i fachowcem w dziedzinie relacji międzyludzkich Jestem pod wrażeniem

FreeAndHAPPY
@D. 16.02.2018 10:24

Potwierdzam, zero empatii !!! I to w każdym dziale!! Niech Berlin przykręci korek finansowy i iNCO, PADA!! NA tyle solidna hahaha! A przekaz co i jak się decyduję w temacie iNCO w Berlinie jest ZERO. Zarząd jezdzi na każde pstrykniecie Berlina i tylko przytakuje!! P.S nie zwolniono mnie tylko odeszłam już w tamtym roku bo perspektywa i atmosfera NIE DO ZNIESIENIA( chyba że chcesz być lemingiem) i to najlepsza moja decyzja.

Ewelina

Pracowalam w tej firmie prawie 6 lat i bylam bardzo zadowolona. To byla najlepsza praca w moim zyciu. Wspaniala atmosfera i bardzo dobrego zarobki. Swietni ludzie i szefostwo. Gdyby nie to ze musialam wyprowadzic sieht granice pracowalabym tam dalej.

Stefan
@Ewelina 25.10.2014 09:45

Zgadzam się w całej rozciągłości wypowiedzi, bardzo rozsądnie

A

Czytając forum można się domyślać, że niektóre treści zamieszcza ktoś z Zarządu. No bo kto by tak zażarcie bronił firmy? Niestety, czytając te wpisy można poczuć się urażonym. Nie wszyscy, których już nie ma, byli miernotami i nieudacznikami. Poświęcili wiele lat na rzecz firmy. I co ich spotkało na koniec? By sprostać wymogom produkcji musieli wyrabiać wiele nadgodzin, które albo nie były rejestrowane bo nie było na nie zgody i praca była wykonywana w czasie prywatnym, albo były usuwane przez Kadry. Czy to jest fair? Kto o tym decydował? Dyrektor Korekty, Kadr czy ktoś z Zarządu? A może wszyscy razem? Ciekawy temat dla Inspekcji Pracy. Lepiej zatem z tymi zachwytami nad solidnością, rzetelnością i standardami w Inco nie przesadzać.

FunnyConsultant

Zabawne, ze te wyssane z palca negatywne opinie zbiegły się ze zwolnieniem osóbek z przerośniętym ego, dziwny zbieg okoliczności ;) PS. Firma solidna, rzetelna i przede wszystkiem uczciwa w przeciwieństwie do tych, którym pozostało jedynie wylewać swoje frustracje w internecie.

prof.
@FunnyConsultant 15.02.2018 18:46

Po Twoim komentarzu niestety widac ze to raczej Ty albo masz przerosniete ego albo w ogole go nie masz. Brak szacunku ze strony tzw. managmentu dla (opinii) innych to jest wlasnie cos nad czym firma tez musi popracowac.

Hej!

Bardzo ciekawe usługi i zróżnicowane usługi dla firmy matki - widać rozwój oraz nieograniczone perspektywy - a do tego świetne przyjacielskie środowisko ps: Jak zawsze znajdą się malkontenci i anonimowi hejterzy, jak ktoś ma uwagi - może napisać na FB a nie pod nickiem. Trochę personalnej odwagi...

ramzes
@Hej! 14.02.2018 08:38

TAAAKK? To czemu tu anonimowo odpisujesz sprzedawczyku? zrób pierwszy krok cwaniaczku a udostępnię swój numer.

ramzes
@TaktoJA 14.02.2018 11:32

Jeśli tak murem stoisz za tą firmą....no albo nie.

Re:

Potwierdzam, lamentują osoby które zjada żal ze się z nimi pożegnano, jak widać słusznie bo zachowania są dalekie od standardu który znamy w firmie. Trolling z żalu, ot taka forma dowartościowani się anonimowo

Amino

Pracowałem. Nie mam nic wiekszego do zarzucenia moge polecic z czystym sumieniem

Długoletni

Potwierdzam

Mar

Polecam spróbować, jestem zadowolony 100 pro, polecam. Najwyższe standardy jakościowe bezpieczeństwa danych i Berlin Anonimowych flustratow zachęcam do podpisania się imieniem i nazwiskiem, odwaga cywilna pomoże wam w nowych miejscach pracy, rozladowaniu emocji i samooczyszczenia ...taka dobra rada partyzanci internetu

TakToJA

Okropne warunki, nieudacznicy na pozycjach "decydujących". Gdzie nie potrafią nawet podjąć decyzji! Ludzie zwalniają się dobrowolnie, nie raz po paru dniach!! Rotacja ogromna! Odradzam z doświadczenia osobistego! Pracownik się nie liczy dla iNCO!!

Lena
@TakToJA 07.02.2018 15:52

Trzeba umieć ze sceny zejść...

nielubiecorpo
@TakToJA 07.02.2018 15:52

Najpierw trzeba stworzyć jakąkolwiek scenę. A nie pozory.

anonim

(usunięte przez administratora)

Donald
@Mickey 09.02.2018 12:55

Dobiega końca zlecenie, które utrzymywało tą firmę przez kilkanaście lat, dodam całą firmę oraz inne "zleconka". Wszystko się skończy jak Niemcy przestaną pompować forsę a zaczną egzekwować zyski.

gosc
@Donald 13.02.2018 18:37

tez sie zastanawiam kiedy Niemcy w koncu zaczna w koncu liczyc i wymagac od Inco zyskow, jak tylko to sie zacznie to place dla pracownikow beda na poziomie 2 tys. brutto

JO annkA

Potwierdzam i polecam 10/10

Der

Całkiem spoko, właśnie jestem po rozmowie, kasa bardzo dobra, opieka medyczna i benefit, przecież technologie i usługi które maja będą u nas standardem ... za 20 lat, zapowiada się naprawdę ciekawie !!!

It's me

Lubię tu pracować. Bardzo przyjazna atmosfera, uśmiechnięci ludzie, praca w określonych godzinach, bardzo ciekawe rozwijające zadania, wypłata zawsze na czas. Duch zespołu, który daje poczucie, że nie jesteś zostawiony z czymś sam. Co do rotacji, za każdym odejściem / zwolnieniem kryje się pewnie inna histroria, tak jak w każdym innym przedsiębiorstwie. Co do okropnych warunków, hmm czyste nowoczesne biura.. No, biurka złotem nie są pokryte.. ale to nie Dubaj. To moja opinia. Każdy ma prawo wyrobić sobie własną.

M.C.

Nowoczesna praca, fajny zespól i ciekawe możliwości

Feliks

Dlaczego tak piszecie, że jest źle?

Mariusz

Firma Dno. ciekawe ilu nas skończy na Walczaka.

Michał

Nie rozumiem po co wystawiają ogłoszenia o pracę skoro są od razu nieaktualne...

Marysia

Jak widać Ci co kiedyś byli z nami i nazywalismy ich koleżankami i kolegami dziś określają nas jako miernoty i nie mają dla nas za grosz szacunku Na dokładkę podszywaja się pod innych i nie mają odwagi cywilnej podpisać się pod swoimi wypocinami Czy nie lepiej obgadać incowcow przy kawie lub na piwie ze znajomymi? Żenada

Jadwisia
@Marysia 10.10.2017 07:46

A Marysia to prawdziwe imię? Ja kojarzę tylko jedna Marysie w tej firmie, ale dawno juz nie ma z nią nic wspolnego i raczej po polsu by tak nie pisała ;-)

Ciekawa

Powiedzcie jak jest tam z płacą? I na czym praca polega?

Jasiu_2

Chyba nie ta firma.

Jasiu

NIE POLECAM. Umowa polska, brak ubezpieczenia w Niemczech coś się stanie płacisz z własnej kieszeni.Umowe dostajesz z datą i miejscowością Gdynia wynagrodzenie 2000 brutto . Na pokoju po trzy osoby zero prywatności. Zdarza się że możesz wracać sam o 4 rano bo tak się kończą nocki do domu wolnym krokiem około 20 min drogi. Pan Piotr, chcesz zjechać wcześniej zapomni o pieniądzach. W pracy jesteś nowy jesteś zły.

Malenka

Oj Jasiu. Radzę jednak pomyśleć o przyszłości. Jak sam piszesz - umiejętności nabyte w inco są "psu na budę". A przyszłość firmy i dotychczasowych działów wisi na włosku. I trzeba będzie coś z sobą zrobić. A niejednemu już się udało - też ze średnią znajomością niemieckiego. Nie tylko to liczy się na rynku pracy. A siedzenie na tyłku tylko pogarsza sytuację - nadal w jasiowym cv będzie tylko nigdzie wiecej nieprzydatna praca w inco...

jasiu

Ze słabą znajomością języka obcego i jednego programu nie ma dużych szans na zatrudnienie w innej firmie. Trzeba tkwić, by jakoś żyć.

Malenka

Drogi hohohohoho. Tak już jest od bardzo dawna a tendencja jest spadkowa. Pytanie brzmi - skoro jest źle, dlaczego wciąż tam pracuje tyle ludzi?

hohohohohoho

Wszędzie podwyżki a tu stagnacja od lat, jeszcze kroją jak mogą. Fasadowe działania przykrywane firmą z zewnątrz. Jak zwykle nic to nie da, bo najwyższa kadra to cieniasy co nie umieją podjąć decyzji. Praca w tej firmie już dawno przestała być prestiżem, to zwykła korporacyjka z przerostem zatrudnienia, np. asystentka asystentki. Kiedyś tego nie było i też się kulało. Administracja rozdymana to granic możliwości a na ich pensyjki trzeba zarobić, bo oni przecież nie wytwarzają dochodu.

gbj

Bo to firma sióstr, kuzynek, ciotek i pociotków. Reszta nie liczy się. Chyba, że dobrze liże.

Ela

Dziwna firma. Niby wszystko okej, strona też profesjonalna. Moja koleżanka przeszła 2 etapy rekrutacji u nich do nowego działu i miała na ostatni iść i nagle ją dzień przed informują, że jednak nic z tego, bo nie chcą teraz nowego stanowiska pracy tworzyć... a tyle zachodu... Bardzo dziwne. Najpierw wszystko w porządku, sami co chwilę dzwonią a nagle jednak się rozmyślają. Szkoda,bo sama też chciałam spróbować wysłać CV,bo kasa jak na Gorzów podobno bardzo dobra.

Lala

Sroka juz nie pracuje dawno. Pożegnano się z nią ozięble... I szybko... Pracują Ci, co nie mają innego pomysłu na życie lub po prostu tak im wygodnie. Nie ma juz chyba takich, którzy są pasjonatami i bardzo chcą to robić. Wszędzie po kątach wszyscy wszystko krytykują - ale nic nie potrafią zrobić, by to zmienić. I tak tkwią w tym dziwnym układzie. Są traktowani jak dzieci w przedszkolu, których niby się słucha - bo tak wypada, ale nie mają żadnej mocy sprawczej. Metody stosowane przez kierowników typu "przesadzę Cię bo pyskujesz" też są rodem z przedszkola lub podstawówki - by zachować chyba tradycje budynku, który był kiedyś przedszkolem.

eee

I co zostały tyko miernoty co pracy sobie znaleźć nie potrafią? Pracuje jeszcze tam zajebista Sroka?

Lala

Ha ha.Zara już była. Teraz już nie ma handlu ciuszkami i bucikami... Za to obłuda została :)

Ev

Witam! Czy w iNCO Sp. z o.o. w Wawrowie nadal można kupić buciki i ciuszki z ZARY?

Lala

A ja powiem tak: z pewnością w wielu miejscach jest gorzej, ale w inco dobrze nie jest już od paru lat. Wynagrodzenia dalej nawet, nawet, ale wielu osobom zaproponowano już tragiczne zmiany płacy i ludzie z wieloletnim stażem i doświadczeniem poodchodzili. Firma zmierza ku upadkowi. Nie ma nikt na nią pomysłu. Zarządzanie w stanie opłakanym - patrzy się na tydzień do przodu a potem zdziwienie, że coś się sypie. Nie ma już traktowania pracownika jak partnera. Teraz to jest robol. Nikomu już nie polecam pracy w tym miejscu.

Ewelina

Nie Prawda jest ze tylko rodzina awansuje. Sklada sie tak ze siostra Pani prezes byla juz kierowniczka dzialu zunimmt Pani prezes Pania prezes zostala wiec ludzie nie gadajcie glupot. Kto nie ma pojecia o rzeczywistosc niech sie nie wypowiada ale lepiej doinformuje. Ja z Pania prezes rodzina nie jestem a kierownikiem zmiany bylam...

Marysia

Mam wrazenie ze ktos tu jest zlosliwy a juz napewno mija sie z prawda Pani prezes napewno nie faworyzuje rodziny ani znajomych a praca no coz trzeba isc gdzie indziej i zobaczyc jak jest 5 minut na siusiu i 10 na sniadanie a w Inco tak nie jest a jak sie komus nie podoba to moze odejsc Nic na sile

Jadwisia
@Marysia 25.10.2014 18:25

Marysia chyba nie pracowała nigdy w innym miejscu.. czasy sie zmieniły, a te teksty z tymi 5 minutami na siusiu brzmią juz jak zdarta płyta.. tylko czemu myslisz, ze ktoś inco zamieni na tesco?? :-)

Adam

Atmosfera fajna miło się tu pracuje ale niestety z tym ze tylko rodzina i bliscy znajomi pani prezes mogą zarabiać więcej i awansować jest prawdą nie ważne kto jaka ma wiedzę i wykształcenie ważne są znajomości

nico

Firma, w której awans dotyczy tylko rodziny i najbliższych pani prezes. Niestety taka prawda.

gość123

Ja bardzo polecam jestem już wiele lat zatrudniona w spółce iNCO - i bardzo dobrze mi się pracuje. Oczywiśćie jak wszędzie są lipsze i gorsze chwile ale tych lepszych jest zdecydowanie więcej :-). BARDZO POLECAM :-).

zuza

to obóz pracy, kierownictwo niezdecydowane, nikt nie podejmuje wiążących decyzji - krótkomówiąc [usunięte przez admina]. NIE POLECAM!

Zostaw opinię o Inco Sp. z o.o. - Wawrów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Inco Sp. z o.o.