Media System

• Jagodowo
  • Prądki
Bydgoszcz - Media System Sp z o o

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Media System Sp. z o.o.

Opinie o Media System Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Media System Sp. z o.o.!

BdG

07.07.2025 09:20

W Media System – klimat jak marzenie, Tu praca to nie tylko utrudzenie. Call center żyje, każdy tu się stara, Bo zgrana ekipa to najlepsza wiara! Koordynator zawsze wesprze radą, A zespół z uśmiechem idzie wspólną drogą. Tu każdy dzień to nowa jest przygoda – I dobra energia płynie jak woda!
    BdG

30.09.2025 09:22

Mam wrażenie, że coś jest z Tobą nie tak, bo moje doświadczenia w tej firmie były zupełnie inne – zawsze trafiałam na fajną atmosferę i dobrą ekipę.
    Violet

09.06.2026 12:35

To mówiłem ja Jarząbek 🤣🤣🤣 Rany nie wierzę 🤣🤣🤣

Pracow

21.06.2026 12:01

Ta forma jeszcze jest na rynku pracy?
    Jestem

28.05.2026 18:12

Szkoda że firma ma chaos w procedurach każdy z liderów,pracowników wie co innego wszystko nie jest zebrane w jedną procedurę bałagan codziennie jest inaczej a traci tylko pracownik . Jestem młodym pracownikiem i zastanawiam się czy warto tu zostać uczę się a potem jest co innego

Cccc

19.06.2026 09:09

Ostrzegasz?
    em Banq

02.11.2018 21:28

Na czym polega projekt M bank? Czy to się wmusza ludziom kredyty? Mógłby ktoś tu przybliżyć dokładnie bo się przy przed wysłaniem aplikacji.

Trytytka

10.06.2026 18:00

A jakie są godziny pracy?

11.06.2026 07:25

Godziny pracy na projekcie bankowym to 9-17 i 11-19.

03.06.2026 18:12

Szkoda, że w tej firmie występuje tak duża rotacja pracowników. Przez lata przewinęło się tu wiele wartościowych, ambitnych i zwyczajnie fajnych osób, które wnosiły do zespołu doświadczenie oraz pozytywną energię. Niestety, równie często można było obserwować ich odejścia. Trudno się temu dziwić, gdy na pracownikach stale ciąży silna presja związana z realizacją planów sprzedażowych, a sposób jej wywierania nie zawsze cechuje się dojrzałością, profesjonalizmem czy zwykłym szacunkiem. Mam również wrażenie, że organizacji brakuje bardziej przemyślanego podejścia do doboru kadry kierowniczej. Dobry kierownik powinien nie tylko rozliczać z wyników, ale przede wszystkim potrafić budować zaangażowanie, rozwijać ludzi i tworzyć środowisko pracy, w którym chce się osiągać cele. Niestety, nie każdy awans idzie w parze z odpowiednimi kompetencjami przywódczymi. Podobne zastrzeżenia można mieć do wyboru partnerów biznesowych i oferty produktowej. Oczekiwanie wysokich wyników sprzedażowych powinno być poparte produktami i warunkami współpracy, które realnie pozwalają te wyniki osiągać. W przeciwnym razie pracownicy są rozliczani z celów, na które często mają ograniczony wpływ. Osobnym problemem jest system motywacyjny, który trudno uznać za motywujący. Zdarzają się sytuacje, w których wygenerowanie bardzo wysokiego obrotu przekłada się na symboliczne wynagrodzenie prowizyjne. Co więcej, premia często pozostaje uzależniona od audytów, których wynik potrafi przekreślić miesiące pracy. W efekcie pracownik nie ma poczucia, że jego wysiłek jest proporcjonalnie wynagradzany, a to prowadzi do frustracji i utraty motywacji. W dłuższej perspektywie takie podejście jest niekorzystne zarówno dla pracowników, jak i dla samej firmy. Ludzie są gotowi ciężko pracować, jeśli widzą sens swoich działań, uczciwe zasady oraz szacunek ze strony organizacji. Gdy tych elementów brakuje, nawet najlepsi prędzej czy później zaczynają rozglądać się za miejscem, w którym ich zaangażowanie będzie bardziej doceniane.

12.04.2026 22:48

jak zmotywować kierownika, czy konsultanta do osiągania wyników - sposób media system - jak nie zarobisz dla firmy w dwa dni robocze sto tysięcy - no to do widzenia. po czym kilka osób, którym postawiono taki warunek, poddaje się i składa wypowiedzienie, albo idzie na l4. potem rekrutuje się nowych... i tak w kółko... nie wiem takie metody zarządzania są naprawdę kiepskie... no ale cóż może jest w tym jakiś zamysł i logika....
    No chyba nie xD

16.04.2026 21:26

Zacznijmy od tego, że też miałem takie śmieszne ultimatum. 15 polis do końca miesiąca albo wylatuję. W firmie została moja koleżanka, z gorszym ode mnie wynikiem, ale za to czytająca prosto z kartki, tak jak dokładnie tego liderka chciała. Liderka przejęła inicjatywę po człowieku niesłusznie zwolnionym, doświadczonym. Ona nie ogarnia tych projektów, ale nie przeszkadza jej to w byciu boss girl xD Więc z łaski swojej, nie neguj prawdy... no chyba że jesteś z HR i Ci za to płacą, to wtedy współczuję xD Bez odbioru

01.06.2026 21:57

A może powód twojego zwolnienia był inny? pomyślałeś dlaczego pozbyli się takiej osobistości z call center?
    Kunegunda

07.05.2026 12:40

Pracuje 3 lata w tej firmie, bardzo polecam!!! Pracowałam szybciej w innej firmie też na słuchawce, więc mam porównanie. Ekipa super, koordynator zawsze wspiera, ze wszystkim się dogadamy. Nie widzę minusów, nawet plan co miesiąc da radę zrobić 😉
    Pracow

27.03.2026 19:53

Tą firmę powinno się zamknąć, to co tam robią z pracownikami na słuchawce to szok, omijajcie tą firmę szerokim łukiem.
    No chyba nie xD

16.04.2026 21:28

Niską wartość ma się broniąc takich firm, które nie szanują człowieka. Albo jesteś z HR, albo masz układy z ludźmi z "góry": nie ma innej opcji xD

22.03.2026 05:45

hej, pracuje tu już dłużej - podoba mi się atmosfera, elastyczność, z miłą chęcią przychodzę do pracy - bo ludzie fajni... jednak uważam, że plany są nierealne do wykonania. Gdyby nie to, byłoby całkiem spoko... i jak nie wyrobisz planu, no to jest różnie... w media system mówią - nie znasz tu dnia ani godziny... zresztą na call center sprzedażowych tak jest... nie sprzedajesz, nie przynosisz firmie zysku, jesteś niepotrzebnym kosztem. i to jest niestety brutalna prawda....

10.03.2026 15:54

Jedyne co w tej firmie jest w miarę miłe to atmosfera w grupie, a i to nie zawsze Plany są nierealne i nie wykonalne Jeżeli klient czegoś nie chce i się rozłącza, jakim cudem można wyrobić chory dzienny plan? Spisując własnych sąsiadów? Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę z tego że jest to czysta loteria i w większości przypadków choćby nie wiem co, nie da się urobić klienta, a mimo to i tak za brak wyrobionego planu jest nie tylko grożenie zwolnieniem, ale i faktyczne zwolnienia Jeden wielki żart
    Tczew_mediasystem

25.02.2026 17:16

Pracowałam w tej firmie prawie 2 lata. Na początku fajnie, przyjazna atmosfera, zgrana grupa która wzajemnie się mobilizowała i realizowała cele. Potem z miesiaca na miesiac ktos odpadał i tak o to po 4 miesiacach pracy z naszej grupy zostałam sama. Oczekiwania za wysokie. Cel na miesiac ok. 48 umowionych spotkan, jesli nie zrealizujesz to Cie zwolnią, firma na tyle upadła że desperancko szukali rozwiazan i kazali nam na ubezpieczenia umawiac każdego, bezrobotnych, starszych, na rencie itp aby była ilosc, nie jakość. Trzeba bylo wykonywac po 400 telefonow dziennie, jak juz chwile sie nie dzwonilo to bylo upomnienie ze nie wolno stopowac...Z fajnych jakosciowych rozmow i spotkan trzeba bylo umawiac byle kogo(usunięte przez administratora)szok. dodam ze przez 2 lata nie dali umowy o prace. Teraz pracuje miesiac w innej firmie, odrazu mam umowe o prace a cel spotkań to 15 na miesiac, 30 rozmow dziennie max. Pracuje w ciszy, ze spokojną glową i jestem wynagradzana za JEDNO wartosciowe spotkanie i ma dużą wartosc dla innch niż te 50 spotkań(usunięte przez administratora) w media system. Że ta firma jeszcze istnieje to w szoku jestem

10.02.2026 19:20

Pracuje tu niedługo. I jeszcze nie mam wyrobionej opinii na temat tego miejsca. Jednak na początku obiecują umowę o pracę po 3 miesiącach, a potem okazuje się, że umowa po 3 miesiącach jest przedłużana na rok i jest to nadal zlecenie, a nie umowa o pracę. Więc już na początku jest rozminięcie się z tym co jest na rozmowie rekrutacyjnej, a inaczej jest w rzeczywistości. Więc to wielki minus. I kochane HR media system jak już czytacie to - to weźcie skorygujcie to i mówcie prawdę na rozmowach rekrutacyjnych.
    Basia

05.02.2026 11:46

To miejsce to porażka.
    x

03.02.2026 09:33

Proszę podkręćcie ogrzewanie albo wyślijcie nas wszystkich na zdalną, nie da się pracować w takich warunkach, zwłaszcza gdy ludzie tu chorzy przychodzą, zaraz nikt pracować nie będzie bo każdy angina lub zapalenie płuc

03.02.2026 11:35

Dziękujemy za informację, z jakiej jesteś dzielnicy? Zapraszamy do HR w celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji. Pozdrawiam dział HR Media System
    Basia

28.01.2026 11:37

Czy warto sie ram zatrudnić?
    Akuku

19.01.2026 19:46

Może warto się zastanowić, czy (usunięte przez administratora),bo duża rotacja pracowników z powietrza się nie bierze!
    Kunegunda

05.12.2025 13:38

Pan informatyk Konrad powinien dostać statuetkę najlepszego informatyka w tej firmie!!! Jest na każde zawołanie, chętnie udziela pomoc natychmiastowo! Zaangażowany w powierzone obowiązki! Jak to czyta góra media system proszę o pochwałe dla Konrada D. Pozdrawiam!

22.10.2025 22:36

Ogólnie da się tu pracować, w zespole jest fajna atmosfera, ale brakuje tej motywacji, chęci do działania gdzie był stary skład u nas w Toruniu na banku. Koordynator K z którym pracowaliśmy, dawał nam tą motywację i chęć, była to partnerska praca można by rzec, mimo że był młody, to jednak dało radę porozmawiac jak człowiek z człowiekiem a nie jak człowiek z zaprogramowanym przez górę robotem. potem jak kadra kierownicza zaczęła się zmieniać, to i również zespół zaczął się zmieniać i ze starej „gwardii” mało kto został, jednego kierownika zwolnili, druga poszła na l4. Strasznie to męczące, że nikt nie był w stanie dobrze się nami zając, dobre czasy w Toruniu minęły niestety.

16.10.2025 23:14

Jestem oburzony że usuwają komentarze!!! Więc powtorze - smród, bród i dramat. Mobbing wyzysk i tragedia. A ten cały kierownik nawet koszuli nie zmieni, ble dżins do dżinsu. Tam śmierdzi okropnie nie da się wytrzymać. Fuj. Będziesz żałować
    Uyy

17.10.2025 09:39

Jak ci nie pasi to nie musisz pracować Jaki smród? Co cię obchodzi co kierownik nosi
    były pracownik

24.09.2025 17:44

Pracowałem w tej firmie dość długo bo 2 lata. Bardzo źle wspominam tą pracę. Na początku było dobrze i byłem zadowolony, ale po zmianie koordynatora na moim projekcie wszystko zaczęło zmieniać się na gorsze. Bardzo często miałem sytuacje w których musiałem się kilka razy w ciągu dnia upominać o coś o co poprosiłem rano. Ponadto miałem sytuacje w której koordynator miał wysłać moje zamówienie do klienta zamiast mnie ze względów technicznych. Zamówienie nie zostało wysłane gdyż lider o tym zapomniał. Oczywiście zamówienie na które sobie zapracowałem przepadło. W moim zespole panowała faworyzacja, osoby które się kolokwialnie mówiąc “podlizywały” aby nawiązać z liderem relacje koleżeńskie miały o wiele łatwiej. Ludzie mający lepsze wyniki niż osoby faworyzowane były zwalniane z dnia na dzień gdy tamte jedynie usłyszały że mają się postarać mieć lepsze. Zwalnianie i straszenie zwolnieniem było na porządku dziennym. Widziałem jak osoby z dziećmi na utrzymaniu były wyrzucane z dnia na dzień za to że akurat w danym miesiącu im gorzej poszło. Dodam że koordynator był bardzo rzadko dostępny i często musiałem go szukać po biurze.To przekładało się na wyniki. Po zmianie lidera wyniki spadły kilkukrotnie i oczywiście podobno była to wina pracowników. Z czasem otrzymywaliśmy coraz częściej słabe bazy klientów od firmy z którą współpracował projekt. Koordynator mimo że miał taką możliwość nic z tym nie robił, nie zgłaszał tego, oczywiście uważał że to wina pracowników. Tych samych którzy przy dobrej bazie potrafili wyrobić 200% a nawet 300% normy. Na moim projekcie panowała bardzo toksyczna atmosfera. Na sali był wiecznie hałas i harmider co często uniemożliwiało mi pracę. Wypowiadam się oczywiście tylko o projekcie na którym pracowałem, nie wiem jak jest na innych chociaż słyszałem raczej negatywne opinie. Jeśli chodzi o samo biuro jest czyste i zadbane, regularnie jest odkurzane i sprzątane więc pod tym względem przyjemnie się tam pracowało i spędzało przerwy. Jeśli chodzi jednak o sprzęt, komputery były stare i często w opłakanym stanie. Czasami zaczynałem pracę z opóźnieniem bo komputer po prostu nie chciał się włączyć bądź miał inne problemy techniczne. Wizyty IT były na porządku dziennym. Do firmy zatrudniali każdego jak leci bez przeanalizowania czy dana osoba nadaje się na dane stanowisko, w podaniu o pracę nawet nie trzeba było dołączyć CV. Przez co w biurze pracowały osoby uzależnione od różnych substancji bądź niepoczytalne. Nie byłem jedyną osobą która to zauważyła. Podsumowując. Praca w call center nie jest dla każdego ale nie jest też złą pracą. Trzeba liczyć się z tym że przełożony będzie skupiony aby każdy miał dobre wyniki i wyrabiał z góry założony plan. Jednak osobiście odradzam pracy w akurat tej firmie, jest wiele innych w okolicy które zapewniają lepsze warunki i atmosferę pracy. (Sam poszedłem do konkurencji i moja teza, że to nie we mnie był problem się tylko potwierdziła). Współczuję każdemu młodemu człowiekowi który wybrał mediasystem na swoją pierwszą pracę bo ciężko jest nie mieć urazu psychicznego i nie stracić chęci do pracy i życia.
    Ala

08.10.2025 19:12

Taki hejter w sieci Żal mi takich osób.Niskie samopoczucie własnej wartości więc trzeba (usunięte przez administratora)
    Xxx

13.10.2025 14:40

Niskie poczucie własnej wartości trzeba się wyżyć ale dlaczego na innej osobie.
    dziś

12.10.2025 11:50

Pozytywne opinie piszą zawsze te same osoby, są tak sztuczne że nikt się na to nie złapie. Fakt, udzielają się także konsultanci, którym zapewnianie prezencików liderom z byle okazji już niewystarczy, więc miły komentarz także jest mile widziany, czego nie kryją i potem w firmie chwalą się. Gdyby nie było punktów do media kiosku za komentarze na FB, to nikt by się tam nie udzielał. A tak nie dość, że złapiesz punkty to i zapunktujesz odpowiednim osobom swoimi fałszywymi komentarzami.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Media System?

Kontakt - Media System Sp. z o.o.

Zygmunta Augusta 7 85-082 Bydgoszcz

Branża główna: Call Center i obsługa klienta
    Julia

08.10.2025 18:45

Mnie bardzo odpowiada praca w MS,pracowałam w innych call center i absolutnie bez porównania.Koordynatorzy wsierajacy dbajacy o swoich ludzi.Jak sprzedaż nie idzie zawsze szukają rozwiązania. A to odsluch,rozmowa w budce. Komentarze ktore czytam są naprawdę niesprawiedliwe. Ja polecam!Z czystym sumieniem.Jest wesoło.
    Nie ma za co

10.05.2025 12:01

Oddział Bydgoszcz- ciężko sobie wyobrazić ten wybór jako, pierwszą pracę dla młodego pracownika. W skrócie, po tym doświadczeniu trauma i niechęć do pracy, do końca życia. Niebywale traumatyczne miejsce... Począwszy od opryskliwych, nieuprzejmych, wulgarnych konsultantek (usunięte przez administratora) które, pozostawione samopas bez kontroli leadera, wrzeszczą i przeklinają na całą salę... Call center w tej sytuacji przybiera obraz osiedlowej bramy aniżeli, przyjaznego miejsca pracy na jakie mediasystem promuje się, w socjal mediach... (notabene poprzez lajki otrzymywane od konsultantów, za punkty wymienne na firmowe gadżety :D) Kolejna rzecz to leader (usunięte przez administratora) którego próżno szukać w roli leadera gdyż, jest niechętny do pomocy, zniesmaczony wręcz tym że musi wdrożyć nowego chłopaka na stanowisko oraz, roszczeniowy i obojętny a zresztą i tak notorycznie nieobecny przy swoim stanowisku pracy, widać go jednak przez szybę bo, większość swojego dnia pracy spędza na palarni widocznej ze stanowiska konsultanta, pozostawionego na pastwę samego siebie oraz ewentualnie kolegów... Kolejna kwestia to już chyba trend w dzisiejszych czasach jeżeli chodzi o 'wsparcie merytoryczne' w okresie szkoleniowym Mianowicie sytuacja pt. - Jeżeli będziesz miał jakieś pytania, śmiało zadawaj. *Konsultant zadaje pytania Odpowiedzi na zasadzie: 'ale dlaczego tego nie rozumiesz?' Kolejna rzecz to rozczarowujący system premiowy zakrawający o awangardę... Serio średnia wysokość premii 400zł brutto z karami wysokości 200 to stawki którymi macie zamiar motywować pracowników? Rzecz jasna nikt z przełożonych was tymi realiami nie uraczy przed przystąpieniem do projektu... Dowiesz się w swoim czasie ;) Reasumując, potrzebni i spełnieni finansowo mogą się tam czuć tylko wybrańcy, czyli starzy wyjadacze, pracownicy którzy pracują tam już kilka lat i mają tam specjalne względy bo, nie trzeba się nimi już w żaden sposób opiekować ani, o niczym uświadamiać. Nowa osoba nie ma po co się tam pokazywać bo, to strata czasu i nerwów. Dla osób które już się wkopały, polecam wam zrobić tak, jak zrobiłem to ja czyli zacisnąć zęby i bez zaangażowania jakoś spróbować przebrnąć przez pierwszy miesiąc ew. dwa aby, rzecz jasna nie musieć uiszczać kary 1000zł za wcześniejsze wypowiedzenie. Bo dla nieobeznanych taką oto karę mediasystem stosuje wobec osób które 'pękają' za szybko... (Jest to w umowie i rekrutująca też o tym mówi otwarcie ale, wiele osób się na to godzi z założeniem MOŻE NIE BĘDZIE AŻ TAK ŹLE) Może nie będzie a może, będzie Udanych researchów życzę ????

30.09.2025 09:16

Byłam przenoszona pomiędzy projektami, bo dobrze odnajdywałam się w różnych zadaniach. Wiele z tych projektów było krótkoterminowych – tak wynikało z podpisywanych umów – i po ich zakończeniu naturalnie przechodziłam do kolejnych. Nie było to związane z „drugą szansą”, tylko z tym, że sprawdzałam się w każdym projekcie, do którego mnie przydzielano.
    Coś podobnego

30.09.2025 17:57

I to wszystko na przełomie zaledwie kilku miesięcy Twojego rzekomego zatrudnienia... gdzie, jak wiadomo żeby zweryfikować kogokolwiek na projekcie, potrzeba minimum dwóch miesięcy choćby ze względu na chwiejną jakość bazy która w jednym miesiącu jest wartościową a w następnym niekoniecznie 😃 kłamstwo na kłamstwie, już się plączecie we własnych kłamstwach tak że, aż wam się uszy palą byle tylko nie przyznać się do waszych wszędobylskich błędów i skandalicznych zachowań.

26.09.2025 11:11

Mi się wydaje że prezes mało wie co tu się dziej w tej firmie.
    jan

28.09.2025 13:00

prezes bardzo dobrze wie, w końcu jego pupilkiem jest koordynator który uwielbia stosować mobbing od samego początku jego kariery, w najtrudniejszych chwilach jedynie zabrano mu grupę i dano inną, pracuje do dziś i ma się lepiej niż pączek w maśle. Liczą się wyniki i tabelki, nieważne jakim kosztem pracownika

23.09.2025 16:02

Pracowałem w tej firmie i niestety mam zmieszane odczucia. Już na samym początku spotkałem się z dziwnymi sytuacjami – jedna z osób próbowała mnie namawiać do wstąpienia na religijne koło i mówiła ciągle o wierze, co było dla mnie absolutnie szokujące i nie do zaakceptowania. Jeżeli chodzi o traktowanie pracowników, to wszystko zależy od tego, na kogo się trafi – niektórzy przełożeni są w porządku, ale w większości przypadków panuje chaos i brak szacunku. Projekty często nie są doprowadzane do końca, ciągle zachodzą jakieś zmiany, a organizacja pracy pozostawia bardzo wiele do życzenia. Atmosfera jest ciężka, brak stabilności i jasnych zasad. Firma zdecydowanie nie daje perspektyw na rozwój. Całościowo nie jest aż tak źle, jak nie ma się wyboru to można tam pracować bo to jednak nie jest praca przy taśmie ale trzeba być odpornym na stres. Największy minus to że osoby które są bliżej koordynatorów na bardziej „koleżeńskich” relacjach mają lepiej, co nie do końca jest sprawiedliwe bo każdy powinien być traktowany równo ale oczywiście nie chodzi tu o każdego koordynatora, zależy po prostu gdzie się trafi.

24.09.2025 18:10

Zgadzam się w 100% nie jest to firma na takich warunkach na jakich się kreuje
    Joki

23.09.2025 11:40

Dziwna firma Nie otrzymasz pomocy Dziwne że ta firma jeszcze funkcjonuje

16.09.2025 15:33

Moja opinia o współpracy z panią (usunięte przez administratora)jest niestety negatywna. podczas odpraw upokarza pracowników przy całej grupie, naśladuje ich zachowania i wyśmiewa się, co uważam za bardzo nieprofesjonalne. Takie publiczne szykanowanie jednej osoby, wykończy jedną i przychodzi czas na kolejną. Dodatkowo, w sytuacji gdy zaproponowała mi w miłym tonie przejście na inny projekt – rozwiązanie, które uznałam za korzystne – chwilę później stwierdziła w prywatnej rozmowie, że była to manipulacja z jej strony i że powinnam okazać więcej pokory. Takie podejście nie buduje zaufania. W rozmowie również mówiła negatywnie na temat innego koordynatora chyba z nadzieją że się przyłącze. Pani (usunięte przez administratora) stara się kreować na „wielką szefową”, choć jej działania często temu zaprzeczają i daleko jej do tego stanowiska . Częste przerwy na papierosa i rozmowy prywatne z koleżanką dodatkowo nie świadczą o zaangażowaniu. Mam wrażenie, że pani (usunięte przez administratora) jest już zawodowo wypalona, a zamiast wspierać zespół, koncentruje się na wytykaniu błędów pracownikom. Szykanowanie pracowników na forum uważam za wysoce nieprofesjonalne i nie na miejscu. Dodaje ponownie, ponieważ mój komentarz został usunięty i będę dodawać do skutku, niech każdy wie jakie osoby pracują w tej firmie
    Mik

22.09.2025 21:52

a która koordynatorka? Albo z jakiego projektu?
    XXXX

22.09.2025 09:52

Hej czytam wasze opinie ponieważ kilka razy tam aplikowalam i nikt do mnie nigdy nie zadzwonił, a niby nie trzeba mieć doświadczenia na słuchanie a nie powiem mam i to dość spore, zastanawiam się czym kierują się Panie z HR gdy biorą pod uwagę CV, może już za stara jestem?

21.09.2025 20:44

Widzę, że nic się przez lata nie zmieniło, negatywne komentarze nadal są. Za moich czasów też było źle. U mnie była to wina koordynatorki, która co prawda już nie pracuje, lecz zdążyła swoim zachowaniem zepsuć mi opinię pomimo moich starań i pracy długo w tej firmie. Tym, którzy się tam męczą, polecam szukać innej pracy, ja mam i nie żałuję, teraz pracuję bez stresu, a też na słuchawce z klientem dzwonię. Pozdrawiam
    Dobre

18.09.2025 17:34

Ostatnio nawet dodali ogłoszenie w taki sposób żeby nie było wiadomo że to oni. Mają najgorszą opinie w całej Polsce i wstydzą się przyznawać do własnej marki. Teraz na jednym portalu podają się za jakąś mega tajemniczą 'firmę outsourcingowa' mieszczącą się w pustostanie przy dawnej poczcie na dworcowej- podali taki adres jako pineske na google w ramach informacji jak dojechać do firmy bo liczą na to że, jak przesunęli adres o jeden budynek dalej to, kandydaci nie skapną się że to o chodzi o nich i nie uciekną jeszcze na etapie aplikowania. Mówię wam powiedzieć o nich Pato rodzina to jakby nie powiedzieć nic :D

15.09.2025 09:49

ODRADZAM. Cały czas widzę ogłoszenia o pracę wystawiacie się na każdej dostępnej stronie, nie dziwi mnie to, ponieważ w tej firmie nie da się wytrzymać dłużej niż 2 miesiące. Kordynatorzy (na pewnym projekcie) jedyne co robią to demotywują swoich pracowników, wykańczają psychicznie, poniżają przy innych. Z kordynatormi jest problem już od dłuższego czasu ale firma nic z tym nie robi. Ta firma to jedna wielka komedia. Szef wchodzący do własnej firmy który wysiada na złym piętrze i kopie w drzwi dzwoniąc i wyzywając panią sekretarkę od najgorszych krzycząc na nią ponieważ twierdzi że nie chce otworzyć mu drzwi po czym nagle pani informuje że wysiadł na złym piętrze, komedia to mało powiedziane.

16.09.2025 11:36

Tak, i myślę że wiele tych negatywnych komentarzy też dotyczy media system w Bydgoszczy więc to raczej nie przypadek a usuwanie komentarzy przez administratorów również o czymś świadczy

16.09.2025 15:36

Tak mówię o media system w Bydgoszczy i wszystkie negatywne komentarze są właśnie o tej firmie więc myślę że to nie jest przypadek, zwróć uwagę ile jest złych opinii o tej firmie
    Ona

16.09.2025 11:28

Dlatego komentarze są usuwane??? Czy tak boją się prawdy jak traktują pracowników?
    Bydgoszcz

12.09.2025 21:16

Firma może i spoko ale jeżeli chodzi o projekt (usunięte przez administratora) a konkretnie o osobę która prowadzi ten projekt jednym słowem jedna wielka pomyłka. Jest to osoba kompletnie nie nadająca się na to stanowisko jedyne co potrafi robić najlepiej to przerwy na papierosa więcej jej nie ma niż jest. Jeżeli konsultant potrzebuje jakiejkolwiek pomocy nigdy jej nie ma. W grupie jest kompletny chaos krzyk zero kultury samowolka na całego ale co się dziwić przy takim liderze . Jeżeli chodzi o ten projekt i osobę zarządzająca tym projektem omijać szerokim łukiem!

05.09.2025 23:49

jakie są projekty w Bydgoszczy?

06.09.2025 09:16

A np t mobile, Nationale Nederlanden, m bank, PZU i wiele innych 🫢

10.09.2025 23:41

a infolinia na jakich projektach jest?

09.09.2025 23:20

Były

10.09.2025 09:14

Moje doświadczenie z tym miejscem jest zupełnie inne niż opisane powyżej. Nie spotkałem się ani z nieprzyjemnym zapachem, ani z negatywną atmosferą. Kadra była w porządku, a osoby, z którymi miałem kontakt, pomocne i życzliwe. Mam wrażenie, że opinia jest mocno subiektywna i nie oddaje realiów. Ja akurat mogę polecić to miejsce.

26.08.2025 19:24

Przykro patrzeć że usuwają szczere komentarze, widać boją się konstruktywnej szczerej krytyki. Jedyne plusy to lokalizacja, zadbane czyste biuro i fajni ludzie. Ale projekty, system premiowy i kolesiostwo to ogromny minus.
    tczew

13.08.2025 20:25

nie polecam ogłoszenie wisi ciągle na olx i się nie dziwie liderzy się nie nadają mimo że niektórzy mają lata doświadczenia myślę że niektórych poprostu nie chcą zwolic mimo że się wypalili
    Słodko

31.07.2025 12:58

Na pierwszy rzut oka wszystko wygląda w porządku – rozmowa kwalifikacyjna przebiega profesjonalnie, biuro jest zadbane, a zasady pracy wydają się jasne. Niestety, problemy zaczynają się już po pierwszym tygodniu. Kierowniczka projektu sprawia wrażenie zagubionej, a jej styl zarządzania opiera się bardziej na kontroli i demonstrowaniu władzy niż na wspieraniu zespołu. Cele są niejasno wyznaczane, a nawet ich realizacja nie gwarantuje poczucia bezpieczeństwa – można niespodziewanie trafić na tzw. "czerwoną listę" i zostać zwolnionym za porozumieniem stron. No chyba, że zwolnicie się sami. Sprzęt jest przestarzały, kawa płatna, a atmosfera typowa dla "pseudo korpo" – motywacyjne hasła, spotkania i nagrody bez realnej wartości. Praca jest stresująca i wyczerpująca, głównie przez liczbę połączeń i kontakt z trudnymi klientami. Polecam tylko jako tymczasowe zajęcie – jeśli ktoś szuka kieszonkowego i potrafi zacisnąć zęby w oczekiwaniu na coś lepszego.
    …

01.08.2025 08:35

Dziwne realizujesz cel i zostajesz zwolniony. To co oni wolą trzymać osoby które tego nie robią.Bez sensu. No chyba że coś odwalisz odsuną Cię od projektu albo jest inna przyczyna.

02.08.2025 10:27

Jak tobie się nie spodobało to nie znaczy że każdemu.Ja jestem zadowolona.Widać ewidentnie że znasz się na prawie pracy.
    Anonimowy

29.07.2025 22:27

Byłem zaskoczony jak łatwo dostać pracę w tej firmie i już mnie to nie dziwi, ponieważ pracownicy zwalniają się notorycznie sami z własnego wyboru przez warunki jakie panują w tej firmie oraz zostają zwalniani mimo całkiem dobrych wyników. Kara 1000zł za to że ktoś zwolni się poniżej miesiąca też raczej nie jest przypadkowa bo ciężko jest wytrzymać tam nawet jeden miesiąc, szczerze nie polecam, strata czasu, praca w codziennym stresie. Generalnie praca wydaje się na fajną i tak też jest przedstawiana na rozmowie ale myślę że nie bez powodu cały czas szukają pracowników i pracę tak naprawdę dostaje tam każdy kto przychodzi na rozmowę
    Ktosiek

30.07.2025 09:19

Pracuję tu od jakiegoś czasu i rozumiem, że ta praca nie każdemu odpowiada – zwłaszcza jeśli ktoś wcześniej nie miał doświadczenia w call center. To specyficzne środowisko, wymagające odporności na stres i umiejętności rozmowy z różnymi ludźmi. Co do tej opłaty 1000 zł – to forma zabezpieczenia, bo firma inwestuje czas i środki w szkolenie każdej nowej osoby. A jeśli ktoś rezygnuje po kilku dniach, to niestety te koszty są realne. Nie każdy nadaje się do tej pracy i to też jest OK. Ale z mojego doświadczenia – jak ktoś się odnajdzie, to można naprawdę sporo się nauczyć i zarobić więcej niż w wielu innych miejscach.
    Anon

01.08.2025 18:01

No jak widać to nie jest jedyny taki komentarz że pracownicy są zwalniani mimo wyników także to chyba nie przypadek. Chodź fakt że to jednak pracownicy się zwalniają sami w głównej mierze ale to nic dziwnego bo atmosfera w tej firmie pozostawia wiele do życzenia. Mimo że praca do łatwych nie należy to jeszcze jeden w szczególności z kierowników działu zamiast wspierać swoją grupę to ją jeszcze bardziej demotywuje, pomocy brak bo cały czas gdzieś wychodzi i znika, a to na palarnie a to na kawkę a to jeszcze na pogadankę w budce z koleżanką z pracy.
    anonimowo

29.07.2025 10:14

Moja opinia o pracy w Mediasystem jest bardzo negatywna. To miejsce, które skutecznie potrafi zniechęcić młode osoby do pracy. (usunięte przez administratora) Praca odbywa się w zimnie – wielu pracowników marznie, siedząc w kocach, a nikt nic z tym nie robi. Szczególnie złe wrażenie zrobił na mnie koordynator, (usunięte przez administratora). To najgorszy lider, z jakim miałam do czynienia. (usunięte przez administratora)Wywiera ogromną presję, straszy zwolnieniami, jeśli plan nie zostanie wykonany, i traktuje ludzi w sposób, którego nie powinno się akceptować.(usunięte przez administratora) W firmie panuje ogromna rotacja pracownicy są notorycznie zwalniani, nawet ci, którzy naprawdę się starają i chcą dobrze wykonywać swoje obowiązki. Nie polecam pracy w Media system zamiast rozwoju i motywacji spotkałam się tam z presją, nieprzyjemną atmosferą (usunięte przez administratora)

30.06.2025 22:44

07.07.2025 09:53

Cześć, obecnie nie prowadzimy rekrutacji na infolinię. Zapraszamy do udziału w pozostałych rekrutacjach. Pozdrawiam :)

Zostaw merytoryczną opinię o Media System Sp. z o.o.