gallup polska

Ruda Śląska

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 540 ocen.

Opinie o gallup polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie gallup polska

Były pracownik.

Praca ok dla osób które szukają chwilowego zatrudnienia (dlaczego chwilowego ze względu na atmosferę) praca na umowie zlecenie na moim projekcie z tauronu jest tak zatrudnionych ponad 70% osób ( i co najlepsze osoby z UZ mają stawkę 16zł brutto a na umowie o pracę 13 zł...) trochę to śmieszne trochę straszne , jeżeli masz długi staż pracy to możesz ładnie się spytać o umowę o pracę (Czy ją dostaniesz zależy o kierownika czy Cię lubi) PLUSY: - fajni ludzie (nie kadra) jak masz problem z czymś zawsze ktoś ci pomoże czy to z rozmową z kl, systemem , - zarobki (jak pracowałam ani razu nie dostałam wypłaty poniżej 2000zł) kasa i paski z wypłatą zawsze były na czas MINUSY(niestety więcej niż plusów) -brak rotacji między projektami (Jak się zatrudnisz na np: na Tauron sprzedaż 555 to czy się przeniesiesz na Obsługówkę tauronu (IO) czy inny projekt zależy od widzimisię kierownika i tego czy Cię lubi ) ale ogólnie ciężko się przenieść - brak możliwości awansu - na rozmowie dowiadujesz się ze praca od Pn-pt a realu okazuje się ,że musisz w miesiącu przyjść 2 soboty do pracy.... -kolesiostwo - brak pakietu socjalnego, -brak możliwości rozwoju. . - na rozmowie informują ,że praca po 8h a w rzeczywistości częste zmuszanie by zostać godzinę dłużej żeby target wyrobić - i coś mnie bardzo irytuje to fakt ,że nie mieliśmy (i z tego co wiem od obecnych pracowników dalej ich nie ma) STAŁYCH PRZYPISANYCH miejsc do pracy. Zdarzały się sytuacje ze ktoś miał na 10 i nie miał gdzie siedzieć i musiał SZUKAĆ SOBIE MIEJSCA DO PRACY i tak zazwyczaj siedział gdzieś na innym projekcie... A z tego co wiem to pracodawca powinien mi zapewnić miejsce i narzędzia do pracy a w gallupie z tym to jest DUŻY problem (oczywiście osoby z umową o pracę nie muszą się martwić o swoje miejsce bo mają je stałe i ciagle na 8..)

happy#person

Najgorsza firma na świecie. Osoby zarządzające firmą są zakłamane i fałszywe. Jeden kierownik nadaje na drugiego. Nie ma żadnej współpracy. Ludzie na stanowiskach dla kasy są w stanie zrobić wszystko. Zero poszanowania konsultanta. Nie polecam. Firma nie inwestuje w pracowników, nie mają pakietu socjalnego, nie dają możliwości rozwoju. Porażka.

Ebola
@happy#person 19.01.2018 13:07

Najgorsza firma na świecie. = że co? I jeszcze w niej pracujesz? Osoby zarządzające firmą są zakłamane i fałszywe. Jeden kierownik nadaje na drugiego. = Witamy w Polsce! Tak jest wszędzie, mega kuźwa odkrycie... Zero poszanowania konsultanta. Nie polecam. Firma nie inwestuje w pracowników, nie mają pakietu socjalnego, nie dają możliwości rozwoju.= jaki projekt? jakie argumenty? Szkoleń jest czasami aż za dużo... Ja pracuję na jednym z nich i jestem zadowolona. Może nie dostałeś/aś awansu i boli? I dobrze, bo widzę żółć i brak jakiejkolwiek konstruktywnej krytyki.

happy#person
@Ebola 20.01.2018 23:44

Nie pracuję już na szczęście Ebola. Co ma ewentualny brak awansu do opinii na temat firmy bo nie rozumiem. wystarczy przeczytać wcześniejsze wypowiedzi i wszystko jasne. Spełnienia życzę

Stefan,

Firma to praca na krótko ,Nic ciekawego .Studenci moga dłuzej popracowac. Ogolnie to lipa.

jurek

Hej,mysle ze projekty niemieckie sa super? Rotacja mała?Pozdrawiam .Jurek

Pożar

Pozdro dla kumatych. Stanął w ogniu nasz wielki dom Dym w korytarzach kręci sznury Jest głęboka, naprawdę czarna noc Z piwnic płonące uciekają szczury Krzyczę przez okno czoło w szybę wgniatam Haustem powietrza robię w żarze wyłom Ten co mnie słyszy ma mnie za wariata Woła - co jeszcze świrze ci się śniło Więc chwytam kraty rozgrzane do białości Twarz swoją widzę, twarz w przekleństwach A obok sąsiad patrzy z ciekawością Jak płonie na nim kaftan bezpieczeństwa Dym w dziurce od klucza a drzwi bez klamek Pękają tynki wzdłuż spoconej ściany Wsuwam swój język w rozpalony zamek Śmieje się za mną ktoś jak obłąkany Lecz większość śpi nadal, przez sen się uśmiecha A kto się zbudzi nie wierzy w przebudzenie Krzyk w wytłumionych salach nie zna ech Na rusztach łóżek milczy przerażenie Ci przywiązani dymem materaców Przepowiadają życia swego słowa Nam pod nogami żarzą się posadzki Deszcz iskier czerwonych osiada na głowach Dym coraz gęstszy, obcy ktoś się wdziera A My wciśnięci w najdalszy sali kąt "Tędy!" - wrzeszczy - "Niech was jasna cholera!" A my nie chcemy uciekać stąd. A my nie chcemy uciekać stąd! Krzyczymy w szale wściekłości i pokory Stanął w ogniu nasz wielki dom! Dom dla psychicznie i nerwowo chorych!

Czapka niewidka
@Pożar 13.01.2018 22:39

Lepiej tego nie mozna bylo ująć

Gall Anonim

Długie były moje opory do napisania opinii o firmie. Ogólnie praca nie jest zła. Szczególnie na projektach 991. Praca łatwa i przyjemna, gdy nie ma awarii masowych nawet spokojnie. Niestety kadry zarządzające to jakiś absurd. Ręka rękę myje. Zaprzyjaznisz się z kierownictwem to od razu jesteś lepszym konsultantem. Bo tak. Bo kiero to Twój przyjaciel/przyjaciółka. Zaprzyjaznisz się z WR to może zostaniesz jednym z kierowników. A jeśli wskoczysz kierownikowi do łóżka to możesz nawet awansować do działu HR. Wtedy to jesteś najbardziej uwielbianą osobą w całej firmie. Bo kierownik to Twój kochanek/kochanka. Nawet jeśli wcześniej nie miales/miałaś kolegów i koleżanek zbyt wielu to po romansie z kierownictwem masz ich na pęczki. Wracając do pracy. Na projekcie T rzeczywiście jest kiepsko. Duży stres,presja,brak chęci do pracy. Nie dziwię się , że jest tam sporą rotacja. Na projektach 991 też jest duża rotacja. Mysle, że może to być też spowodowane tym, iż dużo zatrudnia się tu studentów na umowę zlecenie bez szans na umowę o pracę i po zakończeniu studiów po prostu zmywaja się do lepszej pracy, w zawodzie,na umowie o pracę.

samachceszwskoczyć
@Gall Anonim 10.01.2018 20:21

Polecam maść na ból duuuuupy.

Gall Anonim
@samachceszwskoczyć 10.01.2018 22:07

Nie zwykłem robić kariery przez łóżko ;) poza tym proszę się o mnie nie martwić i o moją (usunięte przez administratora) Ma się świetnie.

Nick

Nie mogę powiedzieć ani jednego złego słowa o tej firmie, płacą na czas, bardzo fajny system motywacyjny co za tym idzie wysokie wypłaty, znakomita kadra, która zawsze Ci pomoże jak masz jakiś problem, podchodzą do Ciebie ze spokojem i dużą cierpliwością, również jeśli chodzi o elastyczność w grafiku to jestem bardzo zadowolony. Ale oczywiście to tylko antonimy :)

Zniesmaczona
@Nick 09.09.2017 17:38

Już myślałam, że są dwie firmy o tej nazwie, póki końcówki nie przeczytałam ????

noworocznyPREZENT

No to kto dziś też jest bez wypłaty o godzinie 19.00? Nowy rok, nowe nadzieje?

Niezadowolony
@Menda_spoleczna 10.01.2018 21:25

Jeszcze odnośnie zajęcia konta NCG przez komornika. W świetle obowiązujących przepisów: "Wypłaty na wynagrodzenie za pracę, wraz z podatkami i innymi ciężarami ustawowymi korzystają ze szczególnej ochrony prawnej, polegającej na tym, że zakaz dokonywania wypłat z zajętego rachunku bankowego nie dotyczy wypłat na wynagrodzenie za pracę. Podobnie rzecz się ma z zasądzonymi alimentami i rentami o charakterze alimentacyjnym zasądzonym tytułem odszkodowania, które również mogą być wypłacane z zajętego rachunku bankowego. Powyższe wypłaty z zajętego rachunku bankowego mogą być dokonywane do wysokości przeciętnego miesięcznego wynagrodzenia z poprzedniego kwartału ogłaszanego przez Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego w Dzienniku Urzędowym Rzeczypospolitej Polskiej „Monitor Polski”. Zwolnienie od egzekucji dotyczy wyłącznie bieżących wypłat na wynagrodzenie za pracę i obejmuje całość wynagrodzenia, tzn. także nagrody, premie i prowizje wynikające z umowy o pracę oraz za prace wynikające z umowy zlecenia. Jednak by skorzystać z powyższej możliwości wypłat z zajętego rachunku bankowego konieczne jest spełnienie określonych warunków. Wymagane jest tu bowiem złożenie komornikowi odpisu listy płac lub innego wiarygodnego dowodu." Reasumując: Jeżeli pracownicy do tej pory nie mają wypłaty, to winy nie można zwalić na komornika. Nawaliło NCG.

AniaN
@Niezadowolony 11.01.2018 14:52

Jednak już są.

oporny2

Gdzie są moje pieniądze?!

Ms. X
@oporny2 10.01.2018 21:39

Wyszły z Gallupa. Skontaktuj się z prezesem NCG.

Mała

Gallup robi sobie żarty z ludzi. Zapewniają, że problemy się skończyły, a okazuje się, ze jest coraz gorzej. Osoby, które są pod spółka NCG dalej nie mają wypłat. Może wyjdą dziś, a może nie. Kogo obchodzi, że ludzie mają rachunki do opłacenia. Ciekawe, czy zgodnie z prawem za każdy dzień zwłoki firma wypłaci odsetki poszkodowanym.

opór

Witajcie, przygotujemy się do złożenia zawiadomienia do Państwowej Inspekcji Pracy mobbingu na pracownikach. Czujesz się zastraszany? Nie możesz spać? Denerwujesz się przed pójściem do pracy? Nie masz ochoty wracać do pracy po świętach? W firmie jedna z osób zarządzających wyższego szczebla znęca się nad innymi. Poniżanie, nękanie, zastraszanie? Jest nas wielu, zachęcamy do zorganizowania się. Zgłoś się anonimowo pod adresem e-mailowym: gallup02 (małpa) mail kropka ru Pomożemy, powiemy co robić.

Do Aaaaa
@Aaaaa 06.01.2018 21:03

No chyba ty

Pan rozdający koguty
@opór 04.01.2018 20:01

Ino Widzew!!!

Marek

Jaka praca, taka płaca. Trzeba się było uczyć.

Opór2

to ktoś chętny do założenia Związku Zawodowego? od stycznia tego roku mogą do niego należeć też osoby na zleceniu? Dajcie znać, ja jestem za, powiedzmy wszyscy głośno dość wyzysku!

b.team leader

To przedsiębiorstwo to wyłącznie obskurancki (usunięte przez administratora) dla nierozgarniętych kafałzioków i mieszkańców Zagłębia. Jeśli macie honor i odrobinę intelektu, zalecam omijać podwójnie szerokim łukiem.

Anuluj.
@b.team leader 25.11.2017 09:33

Dlaczego tak piszesz negatywnie o firmie ??? Dziś dostałam zaproszenie na rozmowę i teraz się wacham czy jechac

AN

ciekawe czy tym razem CALA wypłata bedzie w terminie?

Nick
@AN 07.12.2017 21:43

Sprawdźcie sobie umowy... W umowie jak byk zapis, że wypłaty do 20. dnia następnego miesiąca. To że wypłacają przed 10. dniem to tylko dobra wola.

zirytowana
@Nick 14.12.2017 16:15

Kto ma ten ma, u mnie jak BYK do 10tego!!

ja

co wy tam wiecie ??

anonim

(usunięte przez administratora)

maniakpopcornu
@Miodek byłby dumny 19.11.2017 17:05

Popcorn gotowy.

była konsultantka
@Monika Chilińska 19.11.2017 14:24

Droga Moniko, szanowałam Cię jak każdego mojego pracodawcę z którym współpracowałam - od lat siedzisz w firmie Gallup i Twoim jedynym osiągnięciem jest tyranie pracowników, którzy... chcąc nie chcąc mieli do Ciebie szacunek jako koordynatora, ale po tym, co robisz nie da się dłużej niż miesiąc wytrzymać na projekcie TAURON przy Niedurnego 99 w Rudzie Śląskiej. Po prostu się nie da. Ja nic nie napisałam o Twoim życiu prywatnym i szczerze mnie to nie obchodzi, nie zostałaś też obrażona... może jak jesteś na stanowisku koordynatora, to chociażby sięgnij po słownik języka polskiego i naucz się czytania ze zrozumieniem? Naprawdę... twoje zachowanie jest godne politowania. Większość osób w tej firmie, która pracuje potwierdza, że nękasz ludzi i nie dasz chwili wytchnienia. Tak, moi Drodzy... kiedy wpada nam połączenie, to tylko czekamy, aż będzie można chwilę odetchnąć, ale nie... Monika nie pozwala, bo target się nie zgadza i najlepiej, jakby pracownicy byli robotami, którzy czytają wszystko z kartki bez przerwy. Szkoda słów... mogłabyś się chociaż przyznać do swojego mobbingowego podejścia, bo na ten moment to się nadaje do Państwowej Inspekcji Pracy w Katowicach... i kto wie, czy ktoś tego w przyszłości nie zgłosi. PS. Pamiętaj. To, że siedziałaś lata na słuchawkach, a później dostałaś awans na koordynatora nie czyni Cię lepszą od innych. Zastanów się, co robisz i co mówisz ludziom - oni też mają uczucia. Warto pamiętać, że w dobrej atmosferze lepiej się pracuje... dlatego ja już nie pracuję. Powodzenia w karierze zawodowej... koordynatorki od siedmiu boleści. :)

anonymous

Nie trzeba wyrażać opinii o tej firmie, rotacja w niej mówi sama za siebie

Hi

Czy to prawda że projektu T nie ma już na dworcowej?

Lupka

Gallup polska to spoko firma ale niektórzy chyba nie wiedza co piszą.

Ula

Może mi ktoś podpowiedzieć kilka informacji o pracy konsultanta telefonicznej obsługi? Jakie warunki może firma wymagać na początku? Jak się tu pracuje?

MNibk

Drodzy To, co zostalo wyżej przeze mnie sporządzone oczywiscie w duzym stodniu mija sie z prawda; absolutnie nie bylo w zamierzeniu kogokolwiek urazenie. Oczywiscie uprzejmie przepraszam za opublikowanie niepotwierdzonych informacji, kajam sie uniżenie. Stres i ilosc duzego alkoholu absolutnie nie jest dobrym doradca, umieszczone zapiski nie byly popełnione w pelni świadomie. Przepraszam. Oczywiscie firma indywidualnie podchodzi do kazdego przypadku człowieka i z pewnoscia znajda sie zadowoleni.

johny

Ktoś pisał o układaniu grafiku. Na jednym z projektów jest tak , że czym prędzej oddasz grafik to masz większe szanse na dostanie zmian takich jakich chcesz. Jeśli oddasz grafik np. w ostatni dzień zbierania karteczek , to dostajesz same resztki :)

Patrycja

@tatianapiszesz, że sami układacie sobie grafik. Możesz powiedzieć o tym coś więcej? Pracy w jakich działach firmy to dotyczy? Czy dobrze rozumiem, że sprawia to, że pracownik ma duży wpływ na swoje godziny pracy? Jak to wygląda w praktyce?

mordoklejeczka
@Patrycja 05.10.2017 12:48

Jeśli jesteś na projekcie T, to nie masz na to wpływu. Masz pracę w określonych godzinach, czasem niektórzy mają po 4h dziennie, inni 6, jeszcze inni 8, to chyba da się ustalić na początku w zależności od Twojej sytuacji. Non stop są polecenia żeby zostawać dłużej, nieraz po 9h plus jest czasami praca w soboty(dla chętnych). Tam sobie niczego nie ustalasz sama, plus przestały być przyznawane umowy o pracę. Nikt już nie ma na taką szans. Potwierdzone info. Na dodatek było grubo ponad 1000 komentarzy, ale widać WR zainterweniował i połowa zniknęła. Te superpozytywne opinie pisze w 100% kadra.

Kiki
@mordoklejeczka 05.10.2017 17:19

Tylko pytanie czy w obecnej sytuacji umowa o pracę się komuś opłaca? Zlecenia mają 16 zł a umowy 2 tys i nic więcej, a biorąc pod uwagę że SL nie da się wyrobić ani odbieralnosci masz - 100% po premi i leadowania też. Czyli leady zbierasz dla firmy za free

Sajlent

Siema. Będę bardzo wdzięczny za podanie namiarów tel/mail na firmę Work4Us. Przez pewien czas pracowałem dla Gallup za pośrednictwem tej firmy i chciałem uzyskać świadectwo pracy. Okazuje się, że firma już nie istnieje a dostępny w sieci tel jest nieaktualny, firma dosłownie wyparowała... Zaznaczam, że firma o którą mi chodzie nie ma nic wspólnego z Work4Us ze Słupska.

Aldona

Hejka kilka dni temu na jednym z portali internetowych ukazało się ogłoszenie gdzie proponują 16 zł na godzinę na projekt T. Moja koleżanka tam pracuje i była mocno zaskoczona tą informacją, ponieważ ona otrzymuje 13 zł. Czy ktoś wie dlaczego jest taka różnica?

ktos
@Aldona 03.10.2017 17:24

Obecnie po podwyżce, która się pojawiła wszyscy zleceniowcy mają już dźwigniętą stawkę do 16 brutto.

Karolcia

By zostać na lepszym płatnym stanowisku trzeba mieś wtyki z kierownikiem wtedy możecie robić co chcecie i chodzić do pracy kiedy się podoba no i nie zapominając o koszyczkach losów z prezęcikami

tatiana

Pracuje 14 miesięcy w tej firmie nie wypowiem się na jakim stanowisku lecz zgadzam się z opinią interesujący ponieważ w innych zakładach np poczcie za brak dyspozycyjnego pracownika został/a by zwolniona ponieważ kto rozniesie listy lecz o tej firmie jest inna mowa ponieważ na tym stanowisku są zapisy i sami układamy grafik lecz wkurzające jest to że są pracowniki przeszkoleni świetni i ciągle przychodzą nowi nie mogą zostać na stałe na ubiegającym się stanowisku pracy ponieważ pani K.P kiedy jej się podoba wraca i odbiera stanowisko powód lepsze płatne i zbieranie pochwał z koszyczkiem nagród

Maniok

Jak ktoś bardzo chce to zawsze znajdzie jakiś temat i będzie wypisywał bzdury. Nie pracując w firmie nie odważyłabym sie pisać o niej opinii, z jakiego tytułu? Może ktoś inspiruje te osoby ? Może to konkurencji zależy ?

interesujący opinią
@Maniok 01.10.2017 21:18

Nie wszyscy muszą w danej firmie pracować może są też ludzie co szukają pracy ?? ale dziś stworzyli takie strony jak forum gdzie osoby mają prawo się wypowiadać o tym co sądzą wiedząc o firmie dlatego piszę tylko prawdę i tu nie chodzi o stanowisko jak ktoś pisze że zazdrości bo w żaden sposób bym nigdy do tej firmy nie wysłał cvke lecz znam tą Panią ( K.P ) i tylko to mnie dziwi że jacy ślepi muszą być ci wyżsi z biur nie widząc leserów siedzących na zwolnieniach lekarskim z lenistwa do pracy 3 tygodnie na 1 tydzień pracy masakra a pracują ludzie miesiącami w danej firmie i mogli by lepiej i rzetelniej wykonać pracę chodząc systematycznie

interesujący opinią
@Maniok 01.10.2017 21:18

Nie wszyscy muszą w danej firmie pracować może są też ludzie co szukają pracy ?? ale dziś stworzyli takie strony jak forum gdzie osoby mają prawo się wypowiadać o tym co sądzą wiedząc o firmie dlatego piszę tylko prawdę i tu nie chodzi o stanowisko jak ktoś pisze że zazdrości bo w żaden sposób bym nigdy do tej firmy nie wysłał cvke lecz znam tą Panią ( K.P ) i tylko to mnie dziwi że jacy ślepi muszą być ci wyżsi z biur nie widząc leserów siedzących na zwolnieniach lekarskim z lenistwa do pracy 3 tygodnie na 1 tydzień pracy masakra a pracują ludzie miesiącami w danej firmie i mogli by lepiej i rzetelniej wykonać pracę chodząc systematycznie

tatiana

znałem tą Panią na dworcowej pracowała lecz nie wiem czy nadal zgadzam się z opinią lecz w firmie bywało różnie w zależności kto jak się wpisał w grafik lecz co do Pani K.P to owszem często nie chodziła do pracy w miesiącu tak jak interesujący napisał tydzień w miesiącu to max lecz nie wszystko jeśli wyzdrowiała to zwalniała się z godzin pracy na odbiór dziecka takie głoski dochodziły lecz tu się zgadzam

gugu
@tatiana 29.09.2017 17:26

Łap! "," bo widzę, że Twoja klawiatura tego magicznego znaku nie posiada. Przecinek – jeden z najczęściej używanych znaków interpunkcyjnych. Jego nazwa pochodzi od tego, że „przecina” on zdanie, czyli je rozdziela. Może być stosowany pojedynczo lub podwójnie.

interesujący opinią

Podziwiam tą firmę gallup Polska lecz sam nie polecam nikomu znam kilku znajomych którzy pracowali i pracują lecz z doświadczenia i obserwowania innych dziwiło mnie to że firma tolerowała i toleruje osoby chodzące do pracy kiedy się im podoba jest taka Pani Katarzyna P z działu konsultant kosmetyków iso fresh co miesiąc na zwolnieniu lekarskim w pracy właściwie tydzień w miesiącu i tak co chwilę wytłumaczenie nie brak głosu przez chorobę dla mnie nie do przyjęcia zachowanie osoby w wieku max 35

Patrycja

@Byłaco masz na myśli? Rozumiem, że Ty nie jesteś już pracownikiem firmy. Możesz powiedzieć jak Ty oceniasz pracę w gallup polska? Co było powodem Twojego odejścia?

Była
@Patrycja 28.09.2017 12:00

Na jednym z projekt mobbing jest na porządku dziennym. Jeżeli ktoś ma wyższe ambicje i nie da sobą pozostać To szybko się zwolni. Od zeszłego roku połowa kadry odeszła. O czymś to świadczy. NIE POLECAM.

Była
@Była 02.10.2017 22:41

Pomiatać miało być :)

Dworcowa991

Ogólnie to pracuję na dworcowej około 2 lata, jestem tylko na weekendy ale i tak widze warunki pracy współpracowników na etacie. Wszystko było okej do czasu kiedy starego kierownika zmieniło dwóch nowych i wprowadzili swoje zasady. Jesli już nie masz żadnych ambicji ( wyzej niż konsultant i tak nie masz opcji być) to o umowie o prace zapomnij, ludzie pracują po 3lata i nie dostają umów. Kiedyś jeszcze były premie, teraz nie ma, dlatego ludzie sie nie starają. Kierownicy prowadzą bardzo dziwną politykę zatrudniania hurtowo nowych osób w miejsce tych którzy przejrzeli na oczy i odeszli. Ci nowi mają szkolenie w ekspresowym tempie, później nic nie ogarniają, firma sama się tym wykańcza. Grafiku według siebie i tak nie dostaniesz. NIE POLECAM!

Była

Te osoby co się odezwały już tam nie pracują

Anna

@Patrycja Moja koleżanka studiuje, dziennie i pracuje tam w sprzedaży, także da się na pewno jakoś dogadać. Inny kolega, ma całą rodzinę na utrzymaniu i zależy mu na godzinach, więc pracuje więcej, jest możliwość nadgodzin, a jak utrzymujesz dom to wiadomo, że masz inne priorytety. Są nawet projekty całodobowe. I przeróżne. Kwestia dobrania odpowiedniego projektu i tyle. Firma jest w porządku, ja nie narzekam, już pisali o tym, ale powtórzę, bo ludzie są świetni, pomocni zawsze. No i super obiadki można za grosze kupić :) Jeśli chodzi o kasę, to jest podstawa, a reszta zależy od Ciebie. Chyba wszędzie tak jest. Wypłata na czas i da się zarobić.

maniek77

@Patrycja Tak , jest ok. Trudno tu napisać o systemie pracy, jest bardzo dużo projektów. Od sprzedaży ubezpieczeń po obsługę klientów w języku niemieckim itd. Każdy projekt charakteryzuje się innym systemem motywacyjnym, godzinami pracy, elastycznością grafiku itp. Na pewno jednak można się dogadać co do godzin pracy szczególnie na projektach całodobowych (gdzie m.in. pracowałem).

MAJ
@maniek77 12.09.2017 16:43

Szkoda gadać, każdy musi wyjść z założenia że jego system motywacyjny może się zmienić w połowie miesiąca tak by wyszedł na ZERO!

Patrycja

@maniek77 rozumiem, że jesteś zadowolony z pracy w firmie. Możesz powiedzieć coś jeszcze o systemie pracy? Nie jest to wspominane w ogłoszeniu, ale czy jest możliwość pracy w elastycznych godzinach? Jeśli tak, to jak duży można mieć wpływ na swój grafik?

maniek77

Typowa praca w Call Center. Ma swoje minusy, ale i całkiem sporo plusów. Dużo rozmów z klientami, wiele systemów do ogarnięcia, a w przypadku sprzedaży cele sprzedażowe. Pracujesz jednak w klimatyzowanym biurze, w fajnej atmosferze, zazwyczaj od poniedziałku do piątku do tego kuchnie, automaty, wypłata zawsze na czas - oczywiście można uznać, że te plusy to oczywiste oczywistości, ale pracowałem w wielu miejscach i pod tym kątem w Gallupie jest bardzo dobrze. Jeśli chodzi kasę to wiele zależy od projektu, zazwyczaj jest to 13-15 zł, w przypadku projektów sprzedażowych więcej (tak naprawdę premia zależy od efektu). Natomiast w przypadku projektów prowadzonych w językach obcych są naprawdę fajne zarobki jak Call Center - tak słyszałem od samych zatrudnionych osób.

Lolek

Praca bardzo prosta. Szczerze polecam.

Inter

Dobrze, że potwierdzacie dobrą opinię o firmie. Aplikowałem i czekam na rozmowę, może jakaś mała podpowiedź?

Jołjoł
@Inter 10.09.2017 17:52

Czekać, pójść i przekonać się :) Pracowałam tam, teraz już w zawodzie, ale praca jest w porządku, o ile wiesz z czym to się je, bo słuchawki to słuchawki. Atmosfera jest fajna i dużo można świetnych ludzi poznać. Zarobki porównywalnie do innych firm, a nawet wyższe, zależy co będziesz robić, ważne żeby plany robić to jest wtedy fajna kasa.

Magda

Pracuję w call center i zarabiam 3000 netto, myślę o zmianie pracy. Proszę o odpowiedź ile się zarabia w Gallu Polska?

Luna

@Abi O jakich przetasowaniach w firmie piszesz? Może jednak warto zaakceptować jakieś zmiany a nie od poczatku negować? T, że inaczej nie znaczy źle!.

Patrycja

Na stronie firmy można też znaleźć informację rekrutacji na stanowisko AMBASADOR PORTALU, gdzie do obowiązków będzie należało przyjmowanie zamówień od klientów portalu gastronomicznego. Ktoś z Was pracuje na tym projekcie? W treści oferty pracy nie ma wiele informacji na temat oferowanych warunków. Możecie powiedzieć o nich coś więcej?

wolny
@Patrycja 01.09.2017 08:41

Podjedź do firmy. Wszystko Ci powiedzą. ;-)

Mariola

Szukając pracy dowiedziałam się, że Gallup polska to dobry pracodawca. Dlatego też mam prośbę o kilka informacji o firmie , pracy w firmie . Czy poza podstawowym wynagrodzeniem są w firmie jeszcze jakieś inne elementy? Bardzo proszę o pomoc, takie info od pracowników jest super.

Abi

Osoby nowe nie potrafią sobie poradzić z tak ogromną bazą wiedzy i w tym także My im pomagamy, ponieważ do Tl kolejka.... A tam 50 osób w kolejce na odczytach podczas gdy na kolejkach umowy cisza... Przecież o każd [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie będzie nikt leciał do Tl wydłużając czas rozmowy. Więc może z każdej grupie wyznaczcie osoby z najdłuższym stażem, które będą chciały pomagać innym by odciążyć tl? To może wreszcie pod względem merytorycznym infolinia się poprawi? A jeszcze jak biedny konsultant ma wysłać kz z gderającyn klientem za uchem bo od trzech tygodni umowa nie jest przepisania (to jest nagminne!!!) to woli to zrobić w ciszy i spokoju. Po za tym jak w przypadku wymagajacego klienta, który oczekuję przepisanie umowy lub wizyty monter a to nie jest wykonane mamy jeszcze go zapytać czy ma gaz i chce od nas oferte? Sorry ale dziś klient mnie wyśmiał i miał rację!!

Abi
@Wieloletni 27.08.2017 10:10

Na przerwę czekam 2 h. Serio taki "oddech" i o 300 zł mniej...i w systemie motywacyjnym mamy że na temat 2 czas służbowy nie liczą. Niby nie liczą, ale ma być mniej niź 50...

Wieloletni
@Abi 27.08.2017 21:27

Nie liczą handlowy na 2. A za 2 minuty przerwy bez zgody nikt cie nie opieprzy. Serio gdybsmy wszyscy chcieli pracować tak ze każdy sobie patrzy na kolejkę i wychodzi jak chce itd to nic by z tego nie bylo bo większość ma ta prace gdzieś. A skoro tak źle to kto zmusza zeby ty być?

Abi

W nawiązaniu do "przetasowania" grup. Ciekawe kto to wymyślił? Ruch? Gallup? A lub W? Nie wiemy, ale skieruje parę słów do tego grona. Pracujemy tu już kupę lat. Wielu z nas. Zatem znamy się i rozmawiamy nie tylko na tym "zacnym i drogocennym" czasie służbowym. Wielu z nas wykorzystuje ten czas służbowy po to by ODPOCZĄĆ PSYCHICZNIE I FIZYCZNIE od kolejnej rozmowy, po to by pogapic się w sufit czy w inne miejsce aby ODPOCZĄŁ mój głos, wzrok i słuch. Chociaż tą jedną drogocenną dla Was minute, której już i tak nie mamy prawa mieć. Po przeczytaniu strony A4 na kolejce umowy, po całej aktualizacji chcę mieć chociaż chwilę na zebranie myśli do dalszej "walki", ale nie, według kogoś jesteśmy jak roboty, cyferki na ekranie. Ktoś myśli, że jak usiądziemy na tej wielkiej sali koło kogoś obcego to nie będzie gadania? Jesteśmy jak dzieci w przedszkolu... Przerwy mamy niby 50 minut, w teorii bo w praktyce jej nie wykorzystamy.. A jak chcesz wykorzystać to nie masz produktywności... Służbowy też nie... Chociaż pusta linia jest. Być może nowe osoby nie wiedzą gdzie jest podgląd kolejki ale starzy wiedzą i widzą. Kiedy jest ruch to odbieramy a kiedy nie ma siedzimy na służbowym i czekamy z podglądem Lini. Co w tym jest nie tak??

Longin

Mogę zrozumieć, że ktoś nie wytrzymuje pracy w call center bo to nie dla niego i odchodzi. Ludzie siedzą, pracują i ciągle narzekają. Po co tak robić?

Shrek

Witam, ile sie zarabia jako Konsultant w Centrum Kontaktu z klientem niemieckojęzycznym?

Niemiec
@Shrek 23.08.2017 11:48

jestem na projekcie jakiś czas, zarobki całkiem spoko 3000 do 4500 plus jakaś premia

Tymon

Jeślim ktoś idzie pracować w call center to wiadomo jaki rodzaj pracy będzie wykonywał. Zawsze mówię, że jak się robi coś z musu to nie da się długo tego wykonywać. Generalnie Gallup to spoko firma, można zarobić ale niestety nie dla wszystkich! Takie życie

szuwarek

Nie oczekuję płacenia za leżenie. Ale to informacja dla tych, którzy uważają, że tam się siedzi, odbiera i że to wcale nie jest męczące... Teraz wykonuję inny rodzaj pracy i odczuwam kolosalną różnicę, po pracy na info byłem padnięty, wykończony, zniesmaczony, zdegustowany, wyczerpany i - przede wszystkim - zdemotywowany. Teraz jest lepiej, dużo lepiej. I tak - pracowałem tam 3 lub 4 lata na ZLECENIU. BEZ urlopu. Więc tak - wiem, co znaczy zapier....ć.

xxxxx

sory ze się wtrącam- lecz na umowie zleceniu L4 jest bezpłatne,nie dostaje się kasy za dni wolne, za dni chorobowe, ani za"urlop "więc kto chce na nie chodzić?

Bob
@xxxxx 06.10.2017 23:28

Jakie bezpłatne l4 na umowie zlecenie? Podpisujesz świstek, pobierają Ci składkę i po 90 dniach masz normalnie płatne l4 tylko oczywiście 80% średniego wynagrodzenia. Jaki czat? Co to jest i gdzie to jest? Na stronie T nie ma tego, więc kogo ten czat obsługuje? Pytasz kiedy zwiększenie stawki odbije się na premi? A ja się pytam jakiej premi? Przecież oczywiste jest że w tym miesiącu nie będzie ani sl ani odbieralnosci a zatem konsultanci na infolinii nie dostaną nic premi nawet jak się napocą przy leadach. Natomiast podwyżka to bardzo sprytny krok.

szuwarek

Nie oczekuję płacenia za leżenie. Ale to informacja dla tych, którzy uważają, że tam się siedzi, odbiera i że to wcale nie jest męczące... Teraz wykonuję inny rodzaj pracy i odczuwam kolosalną różnicę, po pracy na info byłem padnięty, wykończony, zniesmaczony, zdegustowany, wyczerpany i - przede wszystkim - zdemotywowany. Teraz jest lepiej, dużo lepiej. I tak - pracowałem tam 3 lub 4 lata na ZLECENIU. BEZ urlopu. Więc tak - wiem, co znaczy zapier....ć.

Laluna

@Szuwarek Uważasz, że praca na infolinii w firmie Gallup polska jest bardzo męcząca to ja powiem, że za leżenie nikt nie będzie nikomu płacił. Może trzeba zmienić swoje myślenie i podejście do pracy, polecam!!!

Zostaw opinię o gallup polska - Ruda Śląska

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie gallup polska