gallup polska

Ruda Śląska

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 544 ocen.

gallup polska
3 544 6 1

Opinie o gallup polska

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie gallup polska

Patrycja

@Norma Bates, obsługa klienta nigdy nie należała do łatwych prac, ale jeżeli ktoś to lubi i ma wyniki to może liczyć na stałe zatrudnienie o umowę o pracę, w pełnym wymiarze godzin? Jak według Ciebie wygląda atmosfera w pracy? Czy harmonogram czasu pracy jest ustalany indywidualnie?

Norma Bates

Pracowałam parę miesięcy na projekcie AIG. Umowa oczywiście śmieciowa – na zlecenie. Teoretycznie 12,00 zł brutto za godzinę, ale tylko jeśli masz 100% frekwencji w miesiącu i pracujesz po 8 godzin dziennie. Praktycznie jeśli leader/ka powie ci, że na dzisiaj kończysz to zawijasz się i idziesz do domu – bez dyskusji. W rzeczywistości możesz pracować 4-6 godzin dziennie i twoja pensja będzie wynosić ok. 3-4 zł netto za godzinę. Za co TL wywalają do domu? Np. za zbyt dużą ilość zakończonych rozmów lub za mało sprzedaży. Sam produkt (przedłużane gwarancje, ubezpieczenia) jest bardzo przeciętny i wie o tym każdy kto choć raz w życiu coś ubezpieczał i wysłuchał warunków tej jakże ekskluzywnej oferty. Czy praca jest prosta? To naprawdę zależy od charakteru i umiejętności interpersonalnych sprzedającego. Szkolenie wstępne jest dość gruntowne, ale nie omawia się na nim technik i psychologii sprzedaży, więc sukces sprzedającego determinuje jego osobowość, ekspresja i tembr głosu. Jeśli wzbudzasz w ludziach zaufanie i jesteś pewny siebie to dasz sobie radę i będziesz w miarę zadowolony. Ponadto jeśli masz dużo sprzedaży to możesz liczyć na to że TL zaproponuje Ci pracę na 12 godzin lub w soboty żebyś „podgonił” sprzedaż na koniec miesiąca. Oczywiście, każda dodatkowa godzina jest wypłacana. Ja nie będę ukrywać że do sprzedaży się nie nadaję i nie umiem wciskać ludziom kitu. Natomiast gdy robota zaczynała mi zwisać i planowałam się zwolnić to usłyszałam, że… jestem rokująca i przedłużą ze mną umowę. I tu dochodzimy do meritum: będą próbowali zatrzymać każdego kto jest cierpliwy, nie rzuca mięsem i ma wysoką kulturę osobistą. Jest to pewien akt desperacji ze strony firmy, bo na AIG biorą każdego i trzymają go, nawet gdy nie ma wyników – a nuż coś sprzeda. Ważne, że nie rzuca obelgami.

Patrycja

@misza, dziękuję za Twoją wypowiedź. Możesz nam jeszcze napisać jak wygląda system czasu pracy? Czy osoby, które chcą sobie dorobić też mogą pracować na umowę zlecenie? Z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że nie tylko są zmiany poranne, od czego to zależy, czy można samemu wnioskować w jakich godzinach dogodniej jest nam pracować? Czy praca również weekendowo?

Patrycja

Na stronie firmy Gallup Polska są zamieszczone oferty pracy. Możecie powiedzieć coś więcej na temat pracy w firmie. Co warto wiedzieć przed przesłaniem swojego CV? Jak przygotować się do rozmowy kwalifikacyjnej? Czy firma oferuje stabilne zatrudnienie na umowę o pracę? Zatrudnienie w pełnym wymiarze czasu pracy? Wynagrodzenie adekwatne do wykonywanej pracy? Jak wygląda możliwość rozwoju i szkoleń? Czy firma oferuje dodatkowy system benefitów pozapłacowych? Podzielenie się takimi informacjami będzie przydatne dla osób myślących zaaplikować do firmy.

misza
@Patrycja 31.05.2018 20:17

Generalnie to biorą prawie każdego, więc na rozmowę nie trzeba się bardzo przygotowywać, zwykła luźna rozmowa. Żadnych scenek, sprzedaży, podchwytliwych pytanie, oprócz tego od kiedy możesz zacząć :D Umowa o praca TYLKO dla najlepszych i tych najdłużej pracujących. Reszta leci na zleceniu. Więc stabilizacja to średnia niestety. Oferują pełen wymiar czasu lub mniej, co jest dogodne dla uczniów/studentów. Pracuję na projekcie tauron zmiany poranne, niestety bardzo często pomimo 8h w grafiku puszczają do domu wcześniej, bo jest mało klientów na linii, więc tych godzin w miesiącu jest wtedy mniej.Szkolenia są, wysyłają na kolejne kolejki by móc obsługiwać więcej spraw, jednak nie idą za tym żadne większe pieniądze, stawka ta sama. Z benefitów pozapłacowych jest karta OK system i to na tyle :) generalnie praca z klientem wiadomo, czasami do łatwych nie należy, ale bardzo łatwo można się wdrożyć. Atmosfera patrząc na całokształt jest jednak średnia w moim odczuciu. Da się pracować, ale przyjaznym środowiskiem bym tego w 100% nie nazwała.

Ja.w

Hej, mam pytanie czy obecnie są przyjęcia do pracy w gallup? Jakie są kryteria przyjęcia do pracy?

Henry

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy

Aga

Ja naprawdę nie rozumiem ludzi, którzy piszą negatywnie o firmie, a codziennie do niej idą… jaki tu sens? Ja widzę to tak, że w naturze nas Polaków leży już narzekanie, zamiast poszukać rozwiązania :) np. zmiana pracy jeśli tak bardzo Cię męczy. Ja pracuję już od kilku lat i mi też nie wszystko odpowiada, ale czytając Wasze opinie włos dęba staje co za bzdury opisujecie.

taki
@Aga 11.06.2014 18:25

taki sens bo przychodzą faktury do domu i trzeba je opłacać ? wprost powiedziec nie można bo zwolnienie a tak przeczytaja tu i się może poprawi

Administrator

Jakiś pracownik chciałby opowiedzieć o swojej pracy w gallup polska? Wiele osób w dzisiejszych czasach szuka pracy, więc informacje na forum są bardzo przydatne.

Hej

To strona do opinii o pracodawcach a to, ze sie natrafi na opinie o niektórych osobach to nie pierwsza tutaj taka sytuacja, mowa juz byla o nie jednej osobie z firmy, ktora reprezentuje wyzsze stanowisko, od Panow po Panie, moral taki, gownoburza sama przejdzie.

Adwokat

Widzę że zamiast opinii o firmie banda nieudaczników życiowych urządziła sobie lincz na kims. Oczywiście anonimowo, jak to takie śmiecie tchórzliwe mają w zwyczaju. Żałosne tak bardzo. Malutcy jesteście :) Nie znam Roksany dobrze ale ładna dziewczyna, to pasztetom-nieudacznikom wystarczy. Swoją drogą firma powinna w tej sytuacji wynająć prawnika i pociągnąć te ludzkie śmiecie do odpowiedzialności karnej za pomówienia.

Roxana
@adwokat555 16.03.2018 16:31

Spokojnie, sprawa w toku ;)

Znajoma

Roxi miej ich w (usunięte przez administratora) To osoby którym w życiu nie wyszło. Ty jesteś caly czas uśmiechnięta i to niektórych denerwuje, że oni powodów do śmiechu nie mają. Nie potrafię już tego czytać. Napiszcie może książkę o Roxanie skoro jej życie tak bardzo Was interesuje bo własnego nie macie. Żałosne.

Ktoś

Niesamowite że ludzie o tak słabo rozwiniętych płatach czołowych mają tak bujne wyobraźnie ????

ilemozna

Jesteście pierdolnięci.

Dziennikarka

Boże ludzie! Co kogo interesuje kto z kim sypia? W tej firmie coraz gorzej się pracuje.. Bo rzeczy ważne schodzą na drugi plan,ciągle jakieś plotki- to już jest żałosne! Roxi prześpij się z całą firmą-niech ci będzie dobrze-wtedy przestaną mówić! Bo nie będzie o czym! Kibicuje Ci!

Durex
@Dziennikarka 14.03.2018 18:27

Żywa reklama Durexu-Roxi show!

Nick

Interesuje mnie opinia o projekcie niemieckojezycznym. Może ktoś coś więcej o tym opowiedzieć?

hej :)
@Nick 07.03.2018 13:55

Nie wiem, jak wygląda praca na innych projektach, ale na niemieckojęzycznym jest super atmosfera. Ludzie są naprawdę swietni. Fajne zarobki. Nasz projekt ma oddzielne pomieszczenie, więc nie ma tłoku. I co jest bardzo wazne, pracujemy od samego początku na umowie o prace.

Ninja

Pani od REKRUTACJ kiedys pracowala na pewnym projekcie energetycznym, huczalo bo miala romans z kierownikiem tego projektu i wcale sie z tym nie ukrywala pomimo ze rozwalala malzenstwo, pozniej zostala zwolniona bo wyzwala klienta od najgorszych a teraz robi rekrutacje w tej samej firmie. Hahahahahahaha Roksi Show.

Lolo
@Ninja 01.03.2018 19:01

Praca beznadziejna za byle co upiwrdzielaja pewnie na która trzeba się ciężko napracować

komunaprecz

Raz sierpem raz młotem czerwoną hołotę.

On

Pracuje wiele lat, trzeba przyjsc i samemu spróbować

Były pracownik.

Praca ok dla osób które szukają chwilowego zatrudnienia (dlaczego chwilowego ze względu na atmosferę) praca na umowie zlecenie na moim projekcie z tauronu jest tak zatrudnionych ponad 70% osób ( i co najlepsze osoby z UZ mają stawkę 16zł brutto a na umowie o pracę 13 zł...) trochę to śmieszne trochę straszne , jeżeli masz długi staż pracy to możesz ładnie się spytać o umowę o pracę (Czy ją dostaniesz zależy o kierownika czy Cię lubi) PLUSY: - fajni ludzie (nie kadra) jak masz problem z czymś zawsze ktoś ci pomoże czy to z rozmową z kl, systemem , - zarobki (jak pracowałam ani razu nie dostałam wypłaty poniżej 2000zł) kasa i paski z wypłatą zawsze były na czas MINUSY(niestety więcej niż plusów) -brak rotacji między projektami (Jak się zatrudnisz na np: na Tauron sprzedaż 555 to czy się przeniesiesz na Obsługówkę tauronu (IO) czy inny projekt zależy od widzimisię kierownika i tego czy Cię lubi ) ale ogólnie ciężko się przenieść - brak możliwości awansu - na rozmowie dowiadujesz się ze praca od Pn-pt a realu okazuje się ,że musisz w miesiącu przyjść 2 soboty do pracy.... -kolesiostwo - brak pakietu socjalnego, -brak możliwości rozwoju. . - na rozmowie informują ,że praca po 8h a w rzeczywistości częste zmuszanie by zostać godzinę dłużej żeby target wyrobić - i coś mnie bardzo irytuje to fakt ,że nie mieliśmy (i z tego co wiem od obecnych pracowników dalej ich nie ma) STAŁYCH PRZYPISANYCH miejsc do pracy. Zdarzały się sytuacje ze ktoś miał na 10 i nie miał gdzie siedzieć i musiał SZUKAĆ SOBIE MIEJSCA DO PRACY i tak zazwyczaj siedział gdzieś na innym projekcie... A z tego co wiem to pracodawca powinien mi zapewnić miejsce i narzędzia do pracy a w gallupie z tym to jest DUŻY problem (oczywiście osoby z umową o pracę nie muszą się martwić o swoje miejsce bo mają je stałe i ciagle na 8..)

małami
@Były pracownik. 21.01.2018 19:24

W 100% się zgadzam.

On89

A ja tam sobie chwalę.

Slow

Praca nie jest zla, duzo zalezy od projektu na ktorym prace sie podejmie.

hallo, hallo

Są plusy i minusy. Jak wszędzie. W mojej ocenie jest więcej plusów i dlatego nadal tu pracuję. Sądzę, że każda ocena jest subiektywna, stąd najlepiej samemu się przekonać. Oczywiście opinie mogą być pomocne, i po to de facto są. Niestety należy wziąć poprawkę na wiecznych hejterów i tendencję do narzekania. Wyrazy uznania czy pozytywne opinie to rzadkość niezależnie od branży. Pani w sklepie jest miła i pomocna, poświecą swoją przerwę, żeby pomóc mi odszukać odpowiedni produkt- to należy mi się takie traktowanie, to jest przecież jej praca. Nieważne, że nie zjadła śniadania i będzie głodna do kolejnej przerwy. Ale jak ma zły dzień, ktoś bliski zginął w wypadku, o czym dowiedziała się przed chwilą, jest smutna i oschła, i na dodatek nie "wchodzi" kod z produktu, albo cena się nie zgadza- trzeba złożyć reklamację czy skargę. Tacy jesteśmy, a przynajmniej większość z nas. Dlatego każdy robi resarch, ale warto spróbować, przekonać się na własnej skórze. Owszem praca "na słuchawkach" jest wymagająca. Wydaje się banalna, ale po kilku rozmowach "z żywym człowiekiem" okazuje się, że na nic skrypty, ważna jest komunikacja i duże samozaparcie. Rotacja jest, jak wszędzie, może u prywaciarzy jest mniejsza, ale w dużych zakładach czy generalnie w branży call center to norma. Próbujemy, i albo zostajemy, albo nie. Warto sobie dać szanse, zresztą jak ktoś nie ma pracy, to w domu kasy nie wysiedzi :)

Nie polecam

Firma dobra na początek. Najlepiej szukać czegoś innego w trakcie. Umowa zlecenie na zawsze, brak umowy o pracę. Pracowałam dwa lata i nie polecam. Mam wyższe wykształcenie i większe doświadczenie w kadrach niz kadrowiec. Kadrowiec, który dostał pracę po znajomości i w ogóle nie zna się na kodeksie pracy.

rolniczkaszukameza
@Nie polecam 16.02.2018 21:42

Takie z was cwaniaczki? Prostaczki cebulaczki? Jak takie mądre jedno z drugim to proszę się podpisać, chociaż to i tak niczego nie gwarantuje. Poziom dna te komenty.

pracownik

https://www.pracuj.pl/praca/doradca-klienta-tauron-ruda-slaska,oferta,5775341 xDD

BasiaKasiaStasia
@pracownik 28.01.2018 20:30

Co się dziwić skoro specjalistka ds rekrutacji nie ma nawet w tym kierunku wykształcenia. Tak potem jest.

krakus

Jazda jazda jazda -BIA ŁA GWIA ZDA!!!!

umowa o pracozlecenie

Ciekawe, że jeszcze nikt nie napisał, iż od grudnia umowy o prace otrzymują tylko podstawę, a reszte(premie) na zleceniu. Co ciekawe, z firmą, która nawet umowy nie potrafi napisać na cały miesiąc lub nie podaje waluty wynagrodzenia, z 10 miejscami po przecinku :) Na zapytanie kierownictwa dlaczego, otrzymano odpowiedź: "bo tak teraz będzie". I pogadane :) Zero wyłumaczenia, zero aneksu dla umów o prace. Automatycznie mniej płatne l4 i urlopy :)

wrona
@umowaopracozlecenie 26.01.2018 17:39

oj, Basiu, Basiu...

kanarek1776

Widzę, że tu bardzo rodzinna atmosfera [jem_popcorn]

opór

Witajcie, przygotujemy się do złożenia zawiadomienia do Państwowej Inspekcji Pracy mobbingu na pracownikach. Czujesz się zastraszany? Nie możesz spać? Denerwujesz się przed pójściem do pracy? Nie masz ochoty wracać do pracy po świętach? W firmie jedna z osób zarządzających wyższego szczebla znęca się nad innymi. Poniżanie, nękanie, zastraszanie? Jest nas wielu, zachęcamy do zorganizowania się. Zgłoś się anonimowo pod adresem e-mailowym: gallup02 (małpa) mail kropka ru Pomożemy, powiemy co robić.

Kiara
@Lucky 25.01.2018 09:49

Wiesz co jestes żenujący i śmieszny. Żal mi cie człowieczku. Owszem dostałam za 22 dni swojej pracy taka wypłatę i miałam wypłacone za 4 soboty w które przyszłam wypłacili mi kolo 3500 w ktora tez miałam wliczona premie . Wiec nie nie pisz farmazonów. Bo jak na prace w call center to nie jest mało. Chyba ze jestes tak ograniczony ze wystarczy ci to 2000, nie mając ambicji. A jak ci sie nie podoba sroga wolna do łopaty

happy#person

Najgorsza firma na świecie. Osoby zarządzające firmą są zakłamane i fałszywe. Jeden kierownik nadaje na drugiego. Nie ma żadnej współpracy. Ludzie na stanowiskach dla kasy są w stanie zrobić wszystko. Zero poszanowania konsultanta. Nie polecam. Firma nie inwestuje w pracowników, nie mają pakietu socjalnego, nie dają możliwości rozwoju. Porażka.

happy#person
@Ebola 20.01.2018 23:44

Nie pracuję już na szczęście Ebola. Co ma ewentualny brak awansu do opinii na temat firmy bo nie rozumiem. wystarczy przeczytać wcześniejsze wypowiedzi i wszystko jasne. Spełnienia życzę

Stefan,

Firma to praca na krótko ,Nic ciekawego .Studenci moga dłuzej popracowac. Ogolnie to lipa.

Zostaw opinię o gallup polska - Ruda Śląska

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie gallup polska