brak logo

Big Star

Kalisz

Opinie o Big Star

Zuzanna 2017-05-10 09:49
@Wstyd mogłabyś/mógłbyś powiedzieć coś więcej o zwolnieniach, o których wspominasz?
Zdemotywowana ! 2017-05-10 12:34
W centralnej Polsce zwalniają kierowników jeden za drugim ... przyjeżdżają RKSi dają wypowiedzenie bez powodu . Mało tego zwalniają tych którzy robią największe obroty i realizują plany swoje i sklepów ! Więc moi drodZy nie warto się spinać nad planem bo to nie jest powód zwolnień .
Robią rekrutacje ukryte i myślą że my o tym nie wiemy :) cała Polska o tym mówi . Dzwonimy do siebie z prywatnych telefonów byście nie wiedzieli . Jak myślicie że pozwalniacie kierowników to ucichnie gowork to się grubo mylicie !
Zatrudnili jakas firmę rekrutacyjna i myślą że większych jeleni za 2 tysiące poszukują :)
Szukajcie ... szukajcie ...
Ludzie w moim sklepie zamiast obsługiwać mają rozwolnienie z nerwów i cały dzień siedzą w wc ! Zresztą po wynikach widać !
Może planują rozwiązać spółkę ? Bynajmniej w tym kierunku idziemy !

Do tego doprowadzacie !
To jest Big Kibel a nie Star !
Nie polecam !
9
Zdenerwowana 2017-05-10 20:15
Jakie to wszystko jest prawdziwe,te wszystkie opinie. Wszyscy uciekają z tej firmy i mają rację.
3
Xxx 2017-05-11 21:18
Mam dla was najlepszą radę - jeśli wam tak bardzo źle bo z tego co widzę to widać tylko wylew hejtu, to poprostu złóżcie wypowiedzenia i idźcie pracować tam gdzie wam będzie lepiej. Czy w tej firmie trzyma was ktoś na siłę ? NIE ;) więc gdzie jest problem ? Warto to przemyśleć :)
5
ktoś :P 2017-05-11 23:36
niech się Wszyscy w tych sklepach gdzie narzekają wezmą za robotę :D
5
Klara 2017-05-12 09:24
Z życia wzięte...Wchodzi "regionalny" bez doświadczenia, inkognito, nie przedstawia się, robi rundke po sklepie, udaje klienta. Wychodzi...15 minut pozniej wchodzi kolejny raz, przedstawia się i mowi kierownikowi ze " on/ona mi się nie podoba"i sugeruje, ze trzeba zwolnic. I co...ZWALNIA!!! Za buzie, można? MOŻNA!!! A co do podania przyczyny to nie ma obowiązku bo przecież maja takie prawo...Cuda na kiju
1
Ola 2017-05-12 12:05
Taka sytuacja mnie nie dziwi skoro bs ma rks bez doświadczenia w naszej firmie który/ktora prowadzi ponad 30 sklepow nie odbierając od nich tel bądź sporadyczne bo po co odbierac jak sie nie zna odpowiedzi. Szkoda że centrala nie skupia się na posiadaniu odpowiednich rks -oczywiście sa tez odpowiedni kierownicy regionów.
1
Izaak 2017-05-12 17:46
A kto jest tym RKS?
1
Xxx 2017-05-12 20:11
a skad wniosek ze bez doswiadczenia ? Widzialas jego referencje ? Skoro klient nie zostal obsluzony przez zadnego ze sprzedawcow to skad pozniej zdziwienie ze ktos zostaje zwolniony ? Jestemy tam po to zeby sprzedawac czyli min.pomoc klientowi znalezc to po co wszedl, a przyczyna zwolnienia chyba jest oczywista w zaistnialej sytuacji :)
4
Nick 2017-05-12 23:18
To, ze bez doświadczenia to wiem. A zwalnia nie tych których powinien...Jak przed otrzymaniem wypowiedzenia nie bylo zadnej nagany ani upomnienia to wypowiedzenie jest takie " bo mi sie nie podoba ta/ten". Na wielu sklepach byl rks i mowil ze "ona/on mi sie nie podoba". Kurde, a nam sie tez nie podoba nowy rks i na dodatek wzbudza strach w pracownikach i straszy zwolnieniami. Dobry RKS to taki co zna sie na VM, zna przepisy kodeksu pracy i pomoże w sprawach kadrowych czy ksiegowych jak centrala nie odbiera telefonu. To kierownicy na niektorych sklepach wiedza wiecej niz taki rks'ik bez doswiadczenia. Jednym słowem KPINA.
2
Iza 2017-05-13 13:36
Od kiedy go macie?
Xxx 2017-05-14 01:03
Skoro tak to takie rzeczy zgłaszaj do centrali a nie tutaj bo co ty myslisz ze centrala wchodzi na goworka i czyta gorzkie zale przewaznie pewnie niepracujacych juz ludzi ?!?! Jesli tak sie dzieje na twoim sklepie i uwazasz ze tak nie powinno byc to czy oprocz tutaj poinformowalas kogos ?? Pewnie nie, wiec nie wymagaj zeby cos wskoczylo na odpowiedni tor skoro nikt z centrali o tym nie wie. Wiem, ze po zgloszeniu wielu skarg jedna RKSka poleciala.. wiec to nie jest tak ze oni sa nietykalni... poprostu zeby cos sie poprawilo trzeba dac znac odpowiednim ludziom ze cos sie dzieje nie tak, nikt tam nie wrozy z kart zeby sie domyslec co sie dzieje nie tak...
6
Zuzanna 2017-05-15 10:10
@Xxx masz rację, jeśli występują jakieś nieprawidłowości, czy też sytuacje o jakich wspomina @Nick, to zawsze warto o tym firmę poinformować. @Nich próbowałeś to zgłaszać? Daj znać, jeśli się na to zdecydujesz.
1
Nina 2017-05-15 11:01
Wiele informacji jest zgłaszane i prawda jest taka, ze nikt z tym nic nie robi !!!
smutna 2017-05-15 12:04
O wielu rzeczach się mów przełożonemu i co z tym robi? NIC! Tylko odpowiada: "teraz mamy spotkanie i też poruszę ten temat.." - a potem udaje, że tematu nie było/ ile można na ten sam temat mówić bez efektu- ręce opadają! Jest wielki mur/ ściana pomiędzy sklepami a centralą..
5
Xxx 2017-05-15 17:03
Przełożonemu czyli komu ? Mur pomiedzy sklepami a centrala w jakim sensie ? Moze poprostu czasami trzeba wiedziec co komu zglosic i przede wszystkim wlasnie to zglaszac... mnie sie udalo zalatwic kilka rzeczy w tym nawet podwyzki dla zespolu - dzieki bezposredniemu kontaktowi z centrala wiec sama wiem ze jesli sie chce to mozna, moze poprostu macie kiepskich kierownikow na sklepie ktorzy mowia ze cos zalatwia poczym zostawiaja to dla siebie i odpowoednim ludziom nie przekazuja tylko sieja postrach jaki to BS jest zly i niedobry..
3
Zenek pierdzi star 2017-05-16 14:45
Zamiast szczycić się Pectusem i jego złotą płytą zacznijcie doceniać pracę ludzi. Brakuje mi sprzedawców bo za takie łajno nikt nie chce pracować. A oni się za sponsoring wzięli. Wkrótce buractwo Kalisza samo będzie sobie sprzedawać.
2
Bulubula 2017-05-16 22:37
Zamiast siedziec na goworku i to pewno jeszcze w godzinach pracy wez sie lepiej buraku za robote ;)
9
Hendrix 2017-05-18 20:41
Wszystko takie cudowne a dwóch regionalnych zrezygnowało w ostatnim czasie z pracy... trenerka również, to chyba coś musi być nie tak skoro góra się wykrusza. Śmieszne premie do niewykonalnych planów... na rekrutacji mowa o podwyżkach a rypie się za najniższą... fakt trzeba mieć normalnego kierownika co powalczy o zarobki dla załogi a nie cieszy się ze swojej trójki z przodu..... -tak jeśli Ci się nie podoba to zmień prace. Niebawem.
2
kiero 2017-05-18 21:27
jeżeli tą trójkę z przodu ma...

No dziwne te ostatnie "zakończenie współpracy" - i Asia i Dawid.. Coś to wszystko dziwnie wygląda.
2
kierownik 2017-05-18 21:35
Brawo dla MM rekrutacja nowego rksa i REKRUTACJA WEWNĘTRZNA BRAWO taka ścieżka powinna być każdego regionalnego bo wie na czym polega praca od wewnątrz a nie z zewnątrz przychodzi i po roku dalej nie wie podstawowych rzeczy
4
Tiger 2017-05-20 20:34
Zakończenie współpracy ? To BS z nich zrezygnował a nie oni sami zrezygnowali. Jak widać jeśli coś się zgłasza tam gdzie trzeba to są tego efekty..
2
Fanka BS 2017-05-20 21:26
Czyli że oni sami nie zrezygnowali?? Dziwnie to wszystko wygląda. Tak kierownik ma 3 z przodu i bardzo będzie jej pilnował. Nie zawalczy o załoge ze strachu. A regionalni co chwilę inni to akurat swiadczy o firmie.
kiero 2017-05-21 09:07
kolejna rozbieżność w wynagrodzeniach, bo u siebie nigdy 3 z przodu nie widziałam..
2
Adam kiero 2017-05-21 12:20
Ile zarabiacie netto jako kierownicy? Chcę porównać ze swoim wynagrodzeniem. Dajcie znać.
Monika 2017-05-21 13:30
Zakończyć współpracę to powinni zakończyć z rks'em ktory ma woj. Podkarpackie i Lubelskie. Zwalnia po kolei pracowników, od sprzedawców po kierowników. Zarobki kierownika 2500 brutto.
Kieras 2017-05-21 13:36
Zarobki kierownika w małym mieście : 1700-2000 zł
Fanka BS 2017-05-21 16:42
To jestem zdziwiona tymi rozbieżnościami, nie jestem z dużego miasta ale mam 3 z przodu przy wypłacie. Sprzedawcy mają najniższą, to fakt.
Adam kiero 2017-05-21 18:09
Długo pracujesz? Od początku miałaś 3 z przodu czy na drodze awansu/ stażu pracy?
Fanka BS 2017-05-21 19:33
Od początku mam to z nimi wynegocjowane,dlatego jestem po prostu w szoku jak czytam że inni kierownicy mają dużo mniej. Pracuje dopiero kilka miesięcy,nie wiem może to jest kwestia tego kto jest regionalnym.
Wchujwkurwiona 2017-05-21 20:03
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] różne podstaw dla kierowników... nie no petarda... żal.żal.żal
Fanka BS 2017-05-21 21:28
Też bym była wściekła. No nie jest to sprawiedliwe. Myślałam że tak jest wszędzie. Dopiero poznaje sieć i powiem szczerze że rozczarowuje się powoli tym co się tu dzieje.
5
Kqwer 2017-05-22 13:13
"jesteśmy od doradzania a nie od pomagania" :) po za tym, potwierdzam, że BSL to jedna wielka porażka. Regionalni zmieniają się co chwile, nikt nic nie wie. Tak samo jak Kierownik sklepu... Wszystko robi by mieć jak najlepiej dla siebie, pod względem grafiku, sprzedaży itd... nie polecam.
1
S.b. 2017-05-23 12:21
Taka jest wlasnie kierowniczyna w przemyslu...
1
Cycuś 2017-05-24 22:35
No właśnie! Do roboty!!!! ;)
1
pytanko 2017-05-24 22:57
Szukają kierownika i zastępcy do Warszawy i Krakowa. Ile płacą kierownikowi a ile zastępcy w Warszawie? Wie ktoś?
lolo 2017-05-25 01:32
Witam
Czytając wasze wpisy i opinie mogę powiedzieć tylko ze życzę Wam dużo siły żeby walczyć z nimi ja niestety nie miałam tyle siły i jeśli myślicie ze tylko kierownicy sklepów czy sprzedawcy są traktowani jak osoby o zerowym ilorazie inteligencji to powiem ze tak nie jest jeśli ktoś jest bardziej inteligentny ma wykształcenie kulturę osobistą i wygląd dużo lepszy niż osoby z centrali to nie ma czego szukać w tej firmie i nie spodziewajcie się ze kontrola z Kalisza powie wam dzień dobry albo w zamian za utrzymanie porządku dają Wam środki czystości NIGDY JEST TO NIE MOŻLIWE .Poniżanie to specjalność niektórych kierowników z centrali .Moja opinia o firmie Big Star nie da się pracować i nie dają pracować osoby które już dawno się wypaliły i gwiazda która im świeciła dawno zgasła
pozdrawiam wszystkich kierowników i sprzedawców myślę ze wizyty działu w którym pracowałam nie były takie złe
5
lolo 2017-05-25 01:44
nie wiem ile płacą chyba mało bo to już jest kolejna rekrutacja
Lola 2017-05-25 07:34
Hejka.
Nie wiem jak to z waszymi RJS'ami. Ale nasz RKSERWIS K.M. jest spoko. :) Nigdy nie ma takiej aury strachu gdy przyjeżdża na audyt. Miłym i sympatycznum młodym facetem. :) Zawsze pod telefonem. Gdy czegoś nie wiesz i dzwonisz do niego zawsze służy pomocą i swoją wiedzą, aż miło się z nim współpracuje. A gdy czegos nie wiesz na audycie, nie rozumiesz, to wzystko Tobie wytłumaczy. Wiadomo, jak coś się nie zrobi to się przyczepi, ale generalnie się niczego nie czepia. Więcej takich RKS'ÓW jak K.M. :)
5
Lola2 2017-05-25 09:14
Masz rację, z tego co usłyszałam, już pół regionu i pół centrali huczy jak K.M. "profesjonalnie i miło" postąpił ostatnio w Pile pozbywajac się konkurencji w postaci znanego wszystkim i szanownego na północnym zachodzie Kierownika Ł., a po dwóch tygodniach dniach pracy nowego kierownika też go zwalnia, a przed ta akcją jeszcze zdążył iść na urlop ;) Więc policzcie sobie sami czy w ogóle miał szansę przyjechać na ten przemiły audyt o którym piszesz. Kadry zatrudniają mocnych ludzi, a RKS szybko sprząta, bo jak widać cenią miernych ale wiernych, RKS nie lubi ludzi ambitnych. Mam nadzieję, że ktoś tutaj się wypowie na ten temat. A może i sam K.M., bo czasami na maile potrafi nie odpowiadać, lub na zamówienia dodatkowe wiecznie nie ma budżetu. Także o jego super postawie to można dyskutować, dla mnie osobiście jest mocno średni. Przez to faktycznie mniej stresu na wizytach, po po prostu wiedzę ma moim zdaniem podstawową, sama wiem co mam zle na salonie, a ocenę dostaje często na 100% ;) Mi to pasuje ;)
4
who 2017-05-25 09:36
zgadzam się z opiniami, że jak jesteś ambitny i masz duży zasób wiedzy i doświadczenie to utną Ci skrzydła.. w centrali zasiadają w większości osoby bez wiedzy, wykształcenia i umiejętności, które nie "pozwolą" awansować komuś to jest "silniejszy" od nich.. bo jeszcze przez przypadek wyszedł by ich brak wiedzy.. Firma się nie rozwija a oszczędności szuka nie w szkoleniu pracowników a w ich zwalnianiu- najgorsze co można zrobić, bo kto przynosi pieniądze do firmy?! Dla kogoś ambitnego i pracowitego- szkoda czasu za takie pieniądze!! Nie polecam :(
3
Lola 2017-05-25 10:15
Nam zawsze odpisuje na maile z tym problemu nie ma ;)
1
Ola 2017-05-25 22:57
Dostajesz 100%na audycie i się wkurzasz że... Regionalny się nie czepia??? A chciałabyś takiego co ma o wszystko problem i nie zalicza Ci audytu? Ciekawe co byś wtedy napisała... Generalnie ludziom się nie dogodzi... Czepia się to po nim pojadą... Nie czepia - też. Jeśli Ci taki nie odpowiada to życzę Ci żeby przyszedł taki, co będzie gniótł... Sama wiesz co masz źle... No to możesz kiedyś na takiego trafić, że cokolwiek nie zrobisz - będzie źle. Zastanów się i zacznij doceniać jeśli ci dobrze bo nic nie trwa wiecznie...a szczególnie jak widać po opiniach... Nic nie trwa wiecznie w BS.
3
Iza 2017-05-25 23:39
Big Star Piła temat rzeka. W tym momencie zarządza osoba, która chodzi z pracownikami po innych sklepach i namawia ich załogę na przejście do BS, gdyż obecnie nikt nie chce w BS pracować, a takim podejściem wyrabiają sklepowi jeszcze gorsza opinię, która w mieście szybko się przejdzie, nie oszukujmy się - pani kierownik, nie jest ładnie podbierać komuś pracowników, widocznie nie bez powodu nie możecie nikogo znaleźć, machanie kwitkami z wypłatą nie pomaga, cała galeria zna historię, gdy wysylaliscie pewna osobę by namawiała pracowników i pokazywała kwitek z wypłatą z BS, czy Pani regionalny o tym wie? A o podburzaniu personelu na byłego już kierownika wie? Dziwię się, ze uwierzył w te skargi, tym bardziej jak dziewczyny opowiadają, jaką akcję zrobiłyście, by ten chłopak został zwolniony. Jeśli czyta to ktoś z wyższej półki, to proszę wiedzieć, że takie właśnie zachowanie prezentuje obecna załoga. Wszyscy wiedzą, ile się zarabia w BS bo takim sposobem obecna kierowniczka razem ze sprzedawczynią chodzą i namawiają ludzi z innych sklepów, pewnie to czytają, więc nie będę rzucała imionami, bo wiedzą o kogo chodzi. O podburzaniu dziewczyn do nowego byłego już kierownika też wiadomo, bo dziewczyny już się wygadały innym koleżankom. Szkoda tylko, że nie zdają sobie sprawy, że Piła jest mała, ludzie się znają i wieści w handlu szybko się rozchodzą.
3
Kawa 2017-05-26 07:52
Podobna sytuacja byla w innym sklepie, w konsekwencji polecial kierownik.
Tom 2017-05-26 10:20
Pani Izo to jest marketing, jesli nie wiesz co to znaczy to raczej nie powinnaś sie wypowiadać. Widocznie jesteś zbyt pusta zeby to zrozumieć :)
1
Armani 2017-05-26 10:32
I kto tu jest pustakiem ??? Polecam zapoznać się z definicją marketingu!! Sa tacy co studiują zarządzanie zasobami ludzkimi a nie mają pojęcia o wykonywanej pracy. Nielicznym kierownikom mogą buty czyścić. Taka prawda !
1
Ar 2017-05-26 10:46
Na kim teraz wy chcecie psy wieszac na nowym kierowniku BS w pile. Niech sie wykarze. Bo z tego co wiem poprzedni kierownik to byl kawal huja. Myslal ze dostanie biurko i nic nie bedzie robil. Myslal ze burak przyjdzie z LPP i bedzie ludzi ustawial. Tacy ludzie to nawet nie powinni byc kierownikami. I popieram to ze go usuneli z tego stanowiska
4
Paulina 2017-05-26 14:44
Wiedz że Krzysiek jest też człowiekiem. Sam zaczynał jako sprzedswca- a to dużo daje i nie ma aż takiego podstawowego doświadczenia jak Ci się wydaje. Taką ma pracę. Wyobraź sobie co by było, gdyby po jego audycie wpadła do Ciebie kontrola i dopiero miałabyś pozamiatane. Nie narzekaj, że Krzysiek jest złym regidealnym, bo jest bardzo dobrym. Jeżeli masz jakieś braki na sklepie, to się przyczepi- ale tak każdy regionalny robi. Nie tylko w BS, bo i we wszelakich innych sklepach, a także na marketach. :) Ja tam nie mam mu niczego do zarzucenia. I nie wyobrażam sobie, by mi regionalnego zmienili. :)
Postaw się Iza na miejscu Krzyśka i zobacz, że praca RKS nie jest taka prosta jak Ci się wydaje. To że jeździ i robi kontrolę, zdanie relacji w firmie ns temat sklepów itp. :) Jak Wam przejdzie kiedyś współpracować z innymi regionalnym, nie tak miłym jak Krzysiek to wiedzcie, że jeszcze zatesknicie za nim. ;)
P.S.: Szkoda, że nie macie tak odwagi przedstawić się z imienia. :)
3
Iza 2017-05-26 15:40
Jaka żenada, albo się przyznaj, że pracujesz w BS i bronisz swoich, albo nie pisz, ze coś wiesz ze słyszenia, bo to aż głupio się czyta. A nowa szefowa z tego co tutaj można wyczytać już się wykazała biegajac po sklepach, widocznie nie jest lepsza od tego gościa, który był podobno kawałem chuja, no ale co Ty możesz wiedzieć, przecież to tylko ze słyszenia. Szkoda, ze tacy doświadczeni ludzie wystawiają taką laurke swoim sklepom, jeśli byłoby dobrze, to ludzie sami by tam chcieli przyjść i nie trzeba ujawniać zarobków, zresztą to przecież jest niezgodne z regulaminem firmy. Poza tym chyba Ty też możesz się wykazać i poprawić ortografię.

Jestem tylko ciekawa jak to teraz będzie rozwiązane, bo pierwszy był niewygodny, drugi chciał przy biurku się obijać, a trzecia robi innym pod górkę i ludzi chce podbierac jeśli wierzyć temu co jest pisane w Internecie.

Paulina pełna zgoda, teraz ma okazję się wykazać przy koleżance, która takie numery odstawia. Oby był tak samo konsekwentny.
Zostaw swoją opinię o Big Star - Kalisz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Big Star