brak logo

Infosys BPO Poland

Łódź

Opinie o Infosys BPO Poland

jkv 2016-01-15 21:08:25
Placa 2500-2800 brutto. W biedronce z dodatkami tez tyle wyciagniecie.
6
noon 2016-01-16 17:40:54
zarobki w porządku? Człowieku, jak chcesz kupić mieszkanie 45 metrów na 20 lat ratę kredytu masz ok 1200 zł, a do tego musisz jeszcze opłacić czynsz i za coś żyć. Gratuluje ambicji, jak chcesz do 40 roku życia mieszkać u rodziców i pracować w hinduskiej korporacji za grosze twoja sprawa. ja się na to nie piszę. To że województwo łódzkie jest na 2 miejscu jeśli chodzi o wyludnianie mieszkańców, o czymś to musi świadczyć. 2500 brutto ;) heh 10 lat temu to było dużo, ale nie teraz.
8
ggg 2016-01-17 13:15:02
Jak 5 lat temu przeprowadziłem się do Wrocławia to na 2 pierwszych rozmowach powiedziałem 2800,to mnie wyśmiali i powiedzieli ze tyle to na zmywaku w restauracji płacą a nie w korporacji. Łódź jest 5 lat do tylu współczuję mieszkańcom.
7
o 2016-01-18 06:53:18
W biedronce co 3 miesiące jest premia 1000zl.
4
exinfo 2016-01-28 19:10:31
Pracowalem dla Rio Tinto. To tam trzeba znac francuski. Zeby sie porozumiec w trakcie nic-nie-wnoszacych-do-pracy tzw."calls" z Kanadyjczykami. Od razu zaznaczam - wystarczy na "callu" mowic oui oui albo non non . I merci. Pensja 2100 na raczke. Czyli gowniana. I jeszcze trzeba sie plaszczyc przed slabymi team leaderami, zawistnymi szefami pietra (sa dwie takie Maleficenty) i pizzzzdami z Kanady, ktore komorka robia zdjecia ekranu, kiedy poprosic ich o zrzut. I to jest wlasnie najgorsze, ze pracuje sie z oslami z Kanady i trzeba udawac, ze oni sa gora i cos wiedza.
Dodatkowo slynne zdanie team-leaderow "My mamy w Polsce swieto, ale w Kanadzie nie maja" jako wymowka do tego, zeby zaganiac ludzi do pracy w swieta za te marne grosze - i wystarczy, zeby machnac reka na ta "cudowna oportunity" pracy dla Infosysu i RioTinto
6
mpmpp 2016-02-06 14:28:17
2500-2800 brutto wyciąga magazynier po podstawówce. Gratuluje pracownikom infosys i współczuje wyzysku. Tym którzy nie mają gdzie iść i tam siedzą bo muszą też współczuje. Korporacja? 2800 brutto hehe. tyle to ja zarabiałem u polskiego prywaciarza przy układaniu kostki brukowej 10 lat temu.
5
byly pracownik 2016-02-09 23:15:49
czesc,
pracowalem w Infosys kilka lat. Moge duzo powiedziec o tej firmie i nie wszystko jest złe. Jak dla mnie swietna firma na poczatek kariery zawodowej. Nie placa za duzo(najnizsza kolo 2500 brutto), ale za to masz mozliwosc wiele sie nauczyc. tylko nie w dzialach jak ja to nazywam "klepaczy" faktur. Polecam wszelka master date tylko omijajcie AC szerokim lukiem(sklad zespolu zmienia sie o jakies 200-300% w ujecu rocznym). niestety jak ktos napisal wczesniej kadra zarzadzajaca jest coraz gorszego sortu. w AC managerem master daty zostala osoba ktora pol roku temu nie wiedziala czym jest master data!!! Jak juz zdobedziecie troche doswiadczenia to nie liczcie na podwyzke. Ja dostalem po ponad 2 latach 500 zl brutto tylko dlatego ze bali sie ze odejde(80% zespolu zmienilo sie w 3 miesiace. Najkrocejmowiac polecam bardzo na poczatek, postarajcie sie przemeczyc 2 lata i gwarantuje wam ze znajdziecie robote za 6000+. jeszcze slowo o lean. u mnie na szczescie tego nie bylo, ale rzeczywiscie zaczelo sie wyliczanie czasu pracy co do minuty. jak ktos zrobi za duzo to ci gorsie cierpia bo najlepszy wyznacza pulap
8
XxX 2016-02-12 21:27:34
ludzie nie idzcie tam jesli macie chociaz dwu-letnie doswiadczenie
szkoda waszych nerwow. bedziecie zarabaic jak ciec na nocnym parkingu i jeszcze beda od was wymagac bog wie czego bo przeciez macie doswiadczenie
Pracownik 2016-03-10 12:13:42
Podstawowym językiem jest Angielski i jego znajomość sprawdzana jest w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej. Pozostałe języki sprawdzane są na testach.
lola 2016-04-06 14:32:31
ciekawe co piszesz;
mnie zaproponowano tam prace, mam biegły niemiecki i angielski B1
zgodzą się na 4500-5000.
warto?
awesome 2016-04-09 17:45:59
Ta firma to masakra teraz, odeszli niedawno doswiadczeni pracownicy bo nie doczekali sie aneksów, zostali sami mało ogranięci i jacyś śmieszni praktykanci bez wiedzy o procesach, kiedys ta firma była warta uwagi ale teraz śmiech na sali, menago nie interesuje sie niczym... Wprowadzili czytniki czasów przy bramkach i trzeba sie odbijać dokładnie jak tego nie zrobisz lub za wczesnie o minute to musisz tłumaczyc sie hindusom mailowo.
4
gosia 2016-04-11 18:01:12
A mógłby mi ktoś powiedzieć jak wygląda praca w księdze głównej? Albo w dziale controllingu? Dostałam do wyboru. Jak z przerwami? Za 3tyg szkolenia mam lojalke na rok.
jocelyne 2016-04-23 23:02:47
Tomek szkolenia są za darmo, nawet obowiązkowe...tylko po jakimś czasie sobie zdajesz sprawę, że w życiu byś na takie nie poszedł jakbyś miał nawet 2 zł zapłacić...do tego są w ramach twojej pracy, więc musisz się spiąć żeby się z robotą wyrobić, a do tego iść na szkolenie....
5
anonim 2016-04-27 20:24:33
nie żebym był po stronie I., ale taka już nasza mentalnośc "kiedys jak nic nie trzeba było robić było lepiej" serio? Bo jak ktos sprawdza co ty konkretnie robisz w pracy to juz jest taka żenuła? no wiadomo, ze nikomu to nie pasuje, ale to zalezy tez od team leadera jak to wyglada w realu, Jak hajs nie pasuje albo hindusi, mozna odejść i to są jakieś argumenty, ale ten wyzej z kiedys bylo lepiej to zaden argument
a BPO Poland to inna firma
xyz 2016-04-29 02:18:25
ile tu zarabia team leader - job level 4b?
mariusz 2016-04-30 15:11:25
max 4100 brutto, znam widełki
1
ipsilon 2016-05-05 18:35:36
właśnie napisałeś jaka jest minimalna stawka na jl4
asd 2016-05-05 21:16:21
na reke wychodzi 3k BUHEHEHEEHEEEE xD
1
xyz 2016-05-10 00:49:52
a jaka jest maksymalna stawka na job level 4b?
iksik 2016-05-13 10:46:32
smieszy mnie jak ktos pisze ze takie male pieniadze sie zarabia tu - moze faktycznie nie to samo co jak sie jest za granica czy czlonkiem zarzadu firmyXYZ... ale kasa jest ok; co innego jesli ktos przychodzi co dopiero po studiach czy innej szkole i naczytal sie raportow o srednich pensjach to ma wymagania... czasem trzeba poswiecic czasu zeby przelozyc teorie na praktyke, a Infosys daje na to wiele okazji: mnostwo szkolen i dodatkowo kursow jezykowych prawie za darmo (lojalka na rok); jest to normalna korporacja - wiec jak ktos wczesniej nie pracowal w innej, to moze teraz narzekac...ja przychodzac tutaj rok temu z doswiadczeniem w innych firmach dostalam bez problemu 3tys na reke na pozycje specjalisty, wiec jest mozliwe zarabiac wiecej w tej firmie, niz jak wczesniej pisaliscie 2400brutto-oczywiscie pensja zalezy od doswiadczenia i umiejetnosci zapromowania sie:)
2
tom 2016-05-13 18:00:56
Jeśli chcecie:
- tłumaczyć się dokładnie co do minuty poza 15 dozwolonymi na obiad poza swoim działem
- chodzić co godzine do tablic (Lean ) i wpisywać ile procesów wykonaliście (maile,telefony, transkacje w Sap)
- być odpytywani podczas wewnętrzych audytów z zasad Leana przez przełożonych lub osoby z audytu
- wykonywać powtarzalną pracę w Operacjiach lub niewiele ciekawszą w tzw. projektach
-siedzieć na openspace liczących dziesiątki osób i znać tylko osoby siedzące wokół ze względu na olbrzymią rotację i ciągłe zmiany
- być non stop na baczności przed klientem w trakcie calli, (klient nasz Pan)

to powodzenia, składajcie szybko swoje cv;)
Dobre tylko jako pierwsza praca.
11
vi 2016-05-15 20:53:06
szanuje - wreszcie jakiś głos rozsądku a nie zachwyt nad g... w złotym papierku.
3
andzia 2016-05-23 12:21:29
nie wiem czy to taka praca dla poczatkujacych - jest przeciez w Infosysie "club 7" czyli ludzie zatrudnieni przynajmnije przez 7 lat - a zdarzaja sie tez i tacy z 10 letnim doswiadczeniem... po latach stwierdzasz ze jest to praca wygodna, wiesz co robisz i jak to robic, nie musisz zabieraz pracy do domu, 8 godzin i koniec (no chyba ze zamkniecia miesiaca i raportowania, ale o nadgodzinach jestes informoway przy zatrudnieniu) mozna sie przyzwyczaic, a ile kobietek dzieci juz narodzilo przy zatrudnieniu w infosysie....wiec spoko
6
andzia 2016-05-23 12:25:05
zachwytu nie ma - tylko jest rzeczywistosc... praca jak praca, siedzisz przy biurku a nie zajwaniasz na budowie czy deszcz czy upal - wiec zwykla praca biurowa ze swoimi dobrymi i zlymi stronami ; ale oczywiscie przyznam lean mzoe byc uciazliwy....
3
fen 2016-06-01 23:09:47
nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jaka to fajna praca - może w porównaniu z twoją w fujitsu jest lepsza, ale i tak to jest praca jak w fabryce praktycznie i tak samo cię traktują - jak popychadło
4
ania80 2016-06-17 12:09:03
Mam pytanko, znam dwa języki - na ile mogę liczyć na początek? Czy Team Leader wyciąga 3,5 tys. na rękę?
3 lata w infosysie 2016-07-03 13:25:37
Subject Matter Expert (SME) to po prostu zwykły pracownik szeregowy, "znający się na swoim kawałku roboty", nie ma się czym jarać. Wszyscy którzy przepracują w IS z rok lub mają jako takie doświadczenie są nazywani SME. W Revenue nie pracowałem, nie wiem na czym ma polegać to stanowisko, ale zasadniczo regułą w infosysie jest że jak jesteś na Job Level 2 lub 3 to nie liczy się za bardzo jaki masz zakres obowiązków wyjściowych, bo do wszystkiego się idzie przyzwyczajić, tylko liczy się NA JAKICH LUDZI W ZESPOLE TRAFISZ!!! A można trafić na bardzo fajnych, na takich sobie, jak i na beznadziejnych - loteria.
Z Portugalskim masz ten plus że dostaniesz dodatek językowy, choć nie wiem dokładnie ile wyniesie, zależnie od grupy językowej i Twojej biegłości może to być od 300zł do nawet 1500zł (brutto).
Ogólnie praca ma sporo minusów jak i plusów -o minusach pisano tu już sporo, więc dla równowagi rzucę kilka +
+umowa o pracę
+w miarę elastyczne godziny pracy (przychodzisz między 8-9 rano, wychodzisz 8h później)
+w niektórych zespołach LEAN daję popalić, ale u mnie np kiedy jestem obrobiony z robotą to nikt nie pyta kiedy idę na przerwę i po co.
+jest w sumie niezła możliwość rozwoju w firmie, choć jest to opcja dla cierpliwych ;)
+w miarę stabilne zatrudnienie - raczej nikogo nie zwalniają bez solidnych podstaw (wyrzucają tylko tych co się ewidentnie nie nadają lub takich co popadną w jakiś konflikt, najgorzej jeśli z przełożonym, wtedy to przegrana sprawa).
+benefity (może nie tak super jak to się słyszy w co niektórych historiach z innych korpo, ale są przecież też firmy gdzie benefitów nie ma wcale).
3
Adelaide 2016-07-08 21:46:50
Nalezy przygotowac sie na to, ze:
- niespecjalnie wazne beda Twoje kompetencje, doswiadczenie zawodowe, wiedza, wyksztalcenie - czy bedziesz po zarzadzaniu projektami, filologii, biochemii czy po szkole sredniej bez matury zasadniczo dostaniesz dokladnie takie same warunki jak wszyscy i dokladnie te same obowiazki - 8h klepania mikro wycinka procesu, dzien w dzien,
- w zasadzie na szeregowe stanowisko nie musisz nawet miec bieglego ang., wystarczy ze rozumiesz co sie do Ciebie mowi i jako tako potrafisz odpowiedziec. Niby cala rozmowa kwalifikacyjna jest w jezyku angielskim, ale przy takiej rotacji czasem wieksza uwage zwraca sie na charakter osoby, niz na to czy umie bez zajakniecia odmienic czasownik to be
- zeby cokolwiek osiagnac, musisz byc w 100% posluszny, potakiwac i usmiechac, chocby cie obrzucano zgnilymi pomidorami, to mow ze jest fajnie - awans murowany
- nic nie mozna osiagnac, zmienic, na nic wplynac, zrobic po swojemu, bo albo po drugiej stronie stoi klient albo dane rozwiazanie jest z Indii, a jak wiadomo z tym dyskutowac sie nie da. nigdy.
- zawsze znajdzie sie powod, zeby obnizyc Ci ocene polroczna (PA), zablokowac ci awans, zawsze mozna powierzyc ci zadania, ktore cie przerastaja i patrzec jak sie smiesznie trzepoczesz w potrzasku, a potem powiedziec "sorry, nie dales rady"
- korpo mowa-trawa na kaaaaazdym kroku

+ przy odrobinie szczescia poznasz fajnych ludzi z roznych krajow i nawiazesz mile znajomosci
+ bedziesz miec codzienna stycznosc z jezykiem obcym (choc nie licz na cuda, kadra managerska sama czasem wrecz duka)
+ w zaleznosci od klienta moze ci sie trafic przy naprawde duuuuuzej ilosci szczescia fajny assignment u klienta, takze za granica
+ zdobedziesz odrobine doswiadczenia, a po 2-3 latach (jesli tyle wytrzymasz) odejdziesz do innych korpo w Lodzi i na start dostaniesz jakies 30-50% wyzsze wynagrodzenie.
kiti 2016-07-10 12:30:03
Hej, zastanawiam się nad zmianą w pracy (pracuje obecnie w innej korporacji zajmującej się bankowością). Czy warto aplikować do Infosys? Interesuje mnie dział Księgi Głównej - jak wygląda praca tam? Czy jest dużo nadgodzin? I czy faktycznie te 15 min przerwy i czas pracy jest tak przestrzegany? W mojej obecnej pracy nie zwracają na to aż takiej uwagi (można się trochę spóźnić, przerwy można robić, kiedy się chce itp.), byleby praca była wykonana. Jak wygląda kontakt z klientem? Bardziej mailowo czy telefonicznie? I jaką na jaką kwotę można licząc mając 2 lata doświadczenia w innej firmie?
Z góry dzięki za info :)
2
Macc 2016-08-02 14:09:44
Moja opinia skierowana jest raczej do osób, które rozważają przeprowadzkę do Łodzi za pracą w Infosys:

Oględnie rzecz ujmując - Łódź jest średnio perspektywicznym miastem do przeprowadzki za pracą.
Każdy kto był w mieście wie, że klimat może jest ciekawy (dla studenta), lecz wiele praktycznych aspektów czyni Łódź mało przyjaznym miejscem na dłuższą metę, tj. dla osoby myślącej o większej stabilności (korki, kiepski, obskurny wygląd i brak bezpieczeństwa w wielu dzielnicach, mało lepiej płatnej pracy jak na tak duże miasto).
Więc polecam przeprowadzkę do Łodzi za pracą, ale w ostateczności, jeśli w innych dużych miastach jej nie znajdziecie.

Infosys sprawia dobre wrażenie z zewnątrz - nowoczesny budynek i dużo szumu medialnego (to tylko PR).
Przyjechałem do Łodzi, do Infosysu na stanowisko specjalisty, czyli w miarę sensownie płatne.
Moje dotychczasowe doświadczenie zawodowe potrzebne do pracy w Infosysie, było średnie - o czym osoby prowadzące interview - zostały należycie poinformowane. Niemniej jednak spełniałem wymogi formalne, więc pracę dostałem, myśląc ze dobry interes zrobiłem. Powiedziano mi, że przecież wszystkiego się nauczę.
Przez pierwszy tydzień uczestniczyłem w szkoleniach, które merytorycznie nic mi nie dały. Ich plus był taki, że poznałem kilkoro ciekawych ludzi, pogadałem dużo po angielsku i poczułem się po studencku.
Gdy trafiłem do teamu, od początku otoczyła mnie aura zawiści, że osoba z zewnątrz (bez dłuższego stażu pracy w firmie) dostała trochę lepsze stanowisko. Od początku były kłopoty z należytym i w miarę życzliwym "knowledge trasfer"(praktycznie uczenie wykonywania zadań). Oczekiwania wobec mnie sprowadzały się do stwierdzenia - specjalista musi być samodzielny od początku, wszystko wiedzieć i nie pytać zbyt wiele. Przypominam, że pracodawca wiedział o moim ograniczonym doświadczeniu zawodowym. Po prostu nie dostałem szansy, aby nauczyć się w praktyce tej roboty, mimo dobrych chęci. Często czułem się wyłączony z zespołu i traktowany jak zło konieczne.
Nadmienię, że systemy informatyczne związane z czasem pracy działają kiepsko, dział HR jest niewydolny, dostęp do wielu aplikacji i programów potrzebnych do pracy bywa poważnie utrudniony.
Część szkoleń ma wymiar czysto teoretyczny i nie wnosi wiele praktycznego do późniejszej pracy.
Duże znaczenie mają nieformalne relacje w teamie, zaś ogólnie w firmie jest sporo chaosu, który na początku mocno irytuje.
Szybko rozstałem się z Infosysem. Na moje stanowisko weszła osoba "tutejsza", z dłuższym stażem w pracy.
Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, lecz jeśli zastanawiasz się, czy przyjechać do Łodzi i brać pracę w Infosysie jako specjalista:
a) nie mając dużego doświadczenia - być może Twoje stanowisko ma otrzymać osoba z firmy, a Ty jesteś kimś, kto ma wykazać, że tylko ta osoba z firmy może dobrze wykonać pracę, a ktoś z zewnątrz nie da rady,
b) masz duże doświadczenie - dostaniesz pracę w bardziej przyjaznym mieście i za większe pieniądze.

Pomyśl 2 razy zanim podejmiesz poważne decyzje.
Powodzenia w firmie otwartej także na ludzi spoza Łodzi :)
9
WER 2016-08-06 11:43:33
"Podobno ostatnio się sporo poprawiło zwłaszca, że każdy dba o pozytywne relacje między sobą. Ciekawe, że niedawno niei było żadnej oferty pracy, to doskonały znak na to, że się dobrze dzieje, więc oby tak dalej."
HAHAHAHAHAHAHAAA!
daszna 2016-08-30 16:13:17
pracuje ktos zdalnie? jak to wylada?
paweł 2016-09-10 22:57:25
Niestety, większość ludzi wypowiadających się tutaj musi być sfrustrwanych.

O minusach Infosys wiedzą wszyscy, ale:

=> wynagrodzenia nie są takie złe, entry level jest teraz w okolicach 3,5 brutto
=> biorąc pod uwagę tzw. scope zadań + czas pracy (zegarki można nastawiać) tj. opuszczanie firmy o 16, wynagrodzenie jest naprawdę adekwatne do zadań i zaangażowania
=> możliwości awansu są gigantyczne, ale (stety) nie awansują ludzie, którzy odpowiadają na większoś requestów, że to "nie w moim scopie" :) i później zdziwieni, że awansu nie dostali i tyrają 5 rok za 3k gross
JA1 2016-09-12 13:07:50
Ja zarabiam 6700 Brutto jako 3 Proces Specialist Jak na Lodz jest oki . Jezyk Niderlandzki
1
Justyna 2016-09-14 00:19:53
Aplikuję na stanowisko Specjalista do spraw zakupów z językiem hiszpańskim
Napiszcie proszę jak wygląda weryfikacja językowa (jestem umówiona na rozmowę telefoniczną z lektorem). Będę wypytywana o jakieś branżowe terminy czy raczej pogadamy o tzw. d*pie Maryni, pogodzie, ulubionych serialach i o tym gdzie byłam na wakacjach? Czeka mnie jeszcze rozwiązanie testów online. Napiszecie jak mniej więcej wyglądają i jakich pytań mam się spodziewać? Każdy test muszę rozwiązać na raz czy mogę do niego wracać wielokrotnie, ale liczy się czas spędzony przed komputerem?
Justyna 2016-09-14 00:20:18
Aplikuję na stanowisko Specjalista do spraw zakupów z językiem hiszpańskim
Napiszcie proszę jak wygląda weryfikacja językowa (jestem umówiona na rozmowę telefoniczną z lektorem). Będę wypytywana o jakieś branżowe terminy czy raczej pogadamy o tzw. d*pie Maryni, pogodzie, ulubionych serialach i o tym gdzie byłam na wakacjach? Czeka mnie jeszcze rozwiązanie testów online. Napiszecie jak mniej więcej wyglądają i jakich pytań mam się spodziewać? Każdy test muszę rozwiązać na raz czy mogę do niego wracać wielokrotnie, ale liczy się czas spędzony przed komputerem?
kama 2016-09-14 16:52:18
witam. Pracuje w infosys jako proces executive. na reke mam 2000zl. Chcialam zapytać jak wygląda sciezka kariery tzn co zrobić aby być senior proces executive? a później dalszy awans.
nnn 2016-09-20 10:05:56
Witam czy znajdę pracę w Infosys z e znajomością języka islandzkiego i angielskiego? Pozdrawiam.
W 2016-10-04 10:06:32
Musisz byc obcokrajowcem. Dla polakow nie ma awansow. Polska nie dla polakow :-)
2
Kamil 2016-10-04 13:56:11
Brednia.
Zoska 2016-10-18 08:01:36
Na jakim stanowisku jest 3500 brutto na początek? Ile mogę wołać na księgową jak mam już doswiadczenie
Olalala 2016-10-23 14:53:21
Napiszcie ludzie jakie tam teraz zarobki żeby było wiadomo ile mówić na rozmowie kwalifikacyjnej i czy w ogóle warto startować tam? Infosys słynął z małych zarobków,czy to się zmieniło?
Pracownik 2016-10-25 21:21:09
Oczywiscie jak ktos woli pracowac bezmyslnie, nie zastanawiajac sie co robi to Infosys nie jest dla niego. Jestem wieloletnim pracownikiem i nie byla to moja pierwsza praca. Firma daja ogromne mozliwosci - prace w wielu dzialach (od finansow, zakupow, masterdaty do pracy w procesach HRO, IT, projektach). Co dwa lata mozna swobodnie zmienic miejsce pracy w firmie. Co do kasy to aktualnie zatrudniaja za 2800 bez zadnego doswiadczenia i szkola kazdego przez conajmniej 1 miesiac tak by pracownik nie siedzial jak "gula" przez 2-3 miesiace i zgadywal co ma robic. Wiedza ze studiow to nie wszystko, ale dzis mnostwo millenialsow mysli ze po 5 latach studiow to im sie nalezy 10000, samochod i dozgonna wdzecznosc firmy. Zenada wiekszosc wypowiedzi, mozna tylko sie cieszyc ze takie osoby odchodza. Nie wiem jak mozna tak szkalowac firme, ktora jako jedna z nielicznych oferuje niesamowite mozliwosci rozwoju za przyzwoite pieniadze. A powroty z innych "swietnych" korporacji zdarzaja sie coraz czesciej bo w tych innych ludzie mowia ze byli znudzeni, osiagali sufit po 1-2 latacg i nie mieli szansy robic nic wiecej. Faktem jest ze liderzy sa mlodzi i czesto niedoswiadczeni i ze ucza sie zarzadzac i popelniaja bledy ale wszzyscy jestesmy ludzmi. Ja firme polecam, a moim pracownikom mowie otwarcie jezeli chcecie sprobowac czego na zewnatrz to prosze bardzo, bo wiem ze ci najlepsi wracaja.... Co do wypowiedzi ze po 10 latach ktos zarabia 2300 to z grzecznosci dla tej osoby zostawie to bez komentarza.... :(
4
rdkjfdg 2016-11-05 22:53:37
@iksik, generalnie pracuję w tej firmie już jakiś czas, choć to wciąż krótko... Wszystko zależy od działu, do którego trafisz. Jak dla mnie na start jest ok, choć obecnie dużo ludzi przeszło stamtąd do innych firm.
aza 2016-11-07 15:34:01
A jaki masz certyfikat z hiszpańskiego?
Mac 2016-11-15 00:59:30
hej Justyna, jak poszło, wysłałem cv na to samo stanowisko, możesz coś więcej powiedzieć?
Infosysianin 2016-11-17 22:27:25
Rok pracy i dwie oceny półroczne - wtedy możesz dostać seniora. Niestety nie wiąże się to z podwyżką :(
Exinfosyfian 2016-11-22 00:48:12
Infosys jest zdecydowanie najgorszą firmą w jakiej pracowałem !! 2500zł na rękę ? Tyle zarabiają ludzie na produkcji. Infosys to jest produkcja z tą różnicą, że klepie się w Excelu albo innym systemie dla zagranicznego klienta, który wynajmuje nas żeby robić najgorszą robotę. Praca w polskie święta, klient nasz Pan choćby gadał największe głupoty i jechał po tobie jak po świni to i tak masz się słuchać. Praca liczona co do minuty. Durne systemy z Indii, które ciągle nie działają, jeszcze gorsze systemy klienta, które ciągle się sypią. Codziennie jest wielki problem w zespole, albo IT, albo z klientem. Średnio na miesiąc odchodzi 1-2 osoby - nigdy się nie spotkałem z tak ogromną rotacją. Totalny zamęt i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jeżeli chodzi o zarządzanie, kontrakty z klientem podpisywane są na pałę, a potem na barkach pracownika żeby tym wymogom podołać. Masz na pamięć znać metodologię Lean, co jakiś czas będziesz pytany i masz recytować jak wierszyk (klasyczne pranie mózgu). Generalnie w tej firmie jesteś tylko "numerkiem", będą stwarzać pozory że masz szanse na rozwój i awans, pokazywać jak jest super, byle byś tylko siedział i klepał. W kuchni nawet nie ma podstawowego osprzętu kuchennego, cukru, soli. Człowiek może się tu błyskawicznie wypalić. W innej firmie dostałem dwa razy tyle co tutaj, więc nie dajcie się skusić, czekajcie cierpliwie na lepszą propozycję. Jedyny plus to dodatek językowy, wtedy na wyższym levelu dostaniesz sensowne pieniądze.
2
karolcia d 2016-11-26 12:55:57
Praca liczona co do minuty. Durne systemy z Indii, które ciągle nie działają,
Masz na pamięć znać metodologię Lean, co jakiś czas będziesz pytany i masz recytować jak wierszyk (klasyczne pranie mózgu).
W kuchni nawet nie ma podstawowego osprzętu kuchennego, cukru, soli.
x
3x prawda
1
Ida 2016-12-02 14:31:31
Może są jakieś osoby które pracowały w Nordea i Infosys? Którą z tych firm byście polecili bardziej?
Zostaw swoją opinię o Infosys BPO Poland - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Infosys BPO Poland