brak logo

Infosys BPO Poland

Łódź

Opinie o Infosys BPO Poland

mistrz i fachowiec w jednym, o tak! 2017-08-23 15:29
Chciałeś być mądry, wyszedłeś na głupiego. Więc nie dość, że niespełniony z ciebie psycholog na odległość, to jeszcze nie spełniony polonista.
W jakiej jeszcze dziedzinie uważasz się za znawcę ?
2
mistrz i fachowiec w jednym, o tak! 2017-08-23 15:33
Nie znam sformułowań, którymi się posługujesz, więc nie będę Ci towarzyszył w tej rozmowie. Choć, widząc poziom, na jakim ją chciałbyś prowadzić, jakoś mi nie żal :).
Nie wiem, skąd Twoje (i nie tylko) przekonanie, że pracuję w infosysie, że jestem managerem, czy innym dyrektorem, czy w ogóle, że jestem pracownikiem jakiejkolwiek korporacji. Jasnowidz? Cholera, tylko, że ślepy :)
3
rozsadny 2017-08-23 19:13
Nie karmcie oczywistego trolla "mistrz i fachowiec w jednym" tylko piszcie rzetelne opinie o Infosysie. Płatny trolling to ostatnio dobry biznes w sieci - nabić 10 stron bezsensownej dyskusji i przykryć nią kilkadziesiąt rzetelnych komentarzy. Sporo słusznych opinii już padło ale prawda musi wybrzmieć i wygrać.
8
Jeremi 2017-08-23 22:40
Jesteście pewni, że nie można napisać coś pozytywnego? Rozumiem, że nie ma idealnych firm, wszędzie są jakieś wpadki bo życie czasami zaskakuje. Jeśli jednak jest tak źle to dlaczego nie odchodzicie do innej firmy? Na siłę praca jest szkodliwa dla obu stron.
3
mistrz i fachowiec w jednym, o tak! 2017-08-24 09:30
Kolego sympatyczny, używasz w swojej wiadomości wielu słów o wydźwięku skrajnie pejoratywnym. Piszesz o mojej "zajadłości", o "atakowaniu ludzi"... W którym miejscu kogoś zaciekle, czy zajadle, jak Ty to ująłeś, odnotowałeś mój atak na kogokolwiek?
Widzę, że nie tylko masz skłonności do stawiania się głosem Krakowa (mam wielu przyjaciół w Krakowie, uwierz mi, że oni się nabijają z czegoś zupełnie innego, niż wg Ciebie mieszkańcy tego pięknego miasta się nabijają, ale również do przesadzania, czy nadmiernej interpretacji, wychodzącej znacznie poza ramy intencji rozmówcy. Ale to dość typowe dla niektórych, więc w zasadzie to mnie nie zaskakujesz.
JA się tylko pytam - piszesz, że oferta 4500 brutto jest zła...bo gdzie indziej dają 7000. No więc uświadomię Ci, że są miejsca gdzie dają nawet 20 000, ale i takie, gdzie dają 2 000. Można zaryzykować i pójść na swoje. Jest wiele miejsc i wiele możliwości.
Wybierz tą dla siebie najkorzystniejszą i nie krytykuj wyborów innych.
2
mistrz i fachowiec w jednym, o tak! 2017-08-24 09:57
Właśnie, piszcie opinie rzetelne :).
Przy okazji. Ja nie jestem żadnym płatnym trollem, nikt mnie nie zapytał o motywy, dla których napisałem pierwszy komentarz (a cała reszta to była już konwersacja, przeze mnie nie zamierzona i nie zaplanowana). Ale coś mnie trafia, jak widzę stado płaczków, jak to jest im źle, a mimo to tam są. No cholera jasna, jakbyście siedzieli w jakim [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zniewoleni i przywiązaniu do krzeseł. Ludzie, ogarnijcie się. Przecież jak komuś coś nie pasuje, to może iść gdzie indziej, chyba cyrografów tam nie podpisujecie, małżeństwa z firmą na całe życie też nie zawieracie.
Znam ludzi z infosysu, którzy, choć nie pieją peanów na cześć swojego chlebodawcy, to jednak bardzo sobie chwalą i pracę i płacę (choć dla niektórych z forumowiczów jak sądzę, ile by nie było, to skoro to jest w infosysie, to jest za mało).
Ktoś wyżej napisał, że nie dostał świadectwa pracy. No to chłopie, nie dostałeś świadectwa pracy, wnoś sprawę zgodnie z 282 kp i powalcz o swoje jak mężczyzna. Wydanie świadectwa to obowiązek i tyle. Pytanie, kto zawinił. Bo z pewnością to po prostu błąd kadrowej jakiejś, pojedynczej osoby, a nie całej firmy.


4
Tak tylko 2017-08-24 11:12
Blad kadrowej rzutuje na cala firme, w takim razie odpowiada za to firma.
3
Krakus 2017-08-24 12:27
Nie krytykuje wyborow innych, krytykuje przede wszystkim glupote waszego SME rekrutacji, ktory NIE CZYTA jak ktos ma napisane "I am not willing to relocate from Krakow" oraz z tego, ze owy SME rekrutacji pisze ze jestem "idealnym kandydatem na analityka ds. naleznosci" kiedy w opcjach tego portalu zaznaczylem ze szukam pracy wobszarze GL/Reporting, a nie AR.

Na podstawie tak niekompetentnego pracownika, mam prawo sobie wyrobic opinie - kazdy z was jest reklama firmy.

Smieszy mnie tez to ze klocisz sie to z ludzmi, a tak negatywnego zbioru informacji na temat firmy, ktory nawet dociera do Krakowa, nigdzie nie widzialem.

W mojej obecnej firmie mam tez osobe, ktora u was pracowala, ale kilka lat temu wrocila do Krakowa do pracy i rowniez, raczej pozytywnych wspomnien i emocji nie ma.
8
mistrz i fachowiec w jednym, o tak! 2017-08-24 14:42
Tak, z punktu widzenia odpowiedzialności, pełna zgoda (prawie pełna). Ale jestem w sobie w stanie wyobrazić pracę, która daje masę satysfakcji i duże możliwości, fajną kasę i ogólnie, och i ach. I jestem sobie w stanie wyobrazić, że kadrowa w tej firmie, z różnych powodów, mogła się spóźnić z wydaniem świadectwa pracy. Ty też jesteś w stanie to sobie wyobrazić ? I co, to znaczy, że cała firma i praca tam jest bardzo zła ?
Odpowiedzialność odpowiedzialnością, ale jest jeszcze rozsądek. I wiesz, gdyby się okazało, że faktycznie to wina kadrówki, to zgodnie z 282 kp, to ona zapłaci za swój błąd, o ile pracodawca będzie chciał ją egzekwować.
Oczywiście ja nie znam sytuacji i konkretów, odnoszę się jedynie do Twojego komentarza.
4
mistrz i fachowiec w jednym, o tak! 2017-08-24 15:36
"Każdy z was jest reklamą firmy". Tak, jak Ty jesteś reklamą ludzi z Krakowa.
Śmieszy Cię, że "kłócę się z ludźmi". Przyjacielu, gdzie Ty widzisz jakiekolwiek kłótnie? (wg def. PWN: "kłótnia" «gwałtowna i ostra wymiana zdań» )

Dziękuję za konwersację, nie przyjmujesz do wiadomości rzeczy, które były napisane i nie odnosisz się merytorycznie do poruszonych zagadnień, więc jej kontynuacja oznaczałaby jedynie stratę zarówno Twojego jak i mojego czasu.
Pozdrawiam ;)
3
Krakus 2017-08-24 16:07
Ty nie piszesz nic merytorycznie tylko bronisz formy, której się wybronić nie da :-). Nie odniosłeś się tez do głupoty waszego SME z Indii i tego JAK wyszukuje on pracowników i JAK się (nie)przykłada dl tego procesu. W zamian tego bezpośrednio mnie zaatakowałeś - No cóż tak tez można. To częsta przypadłość młodej kadry kierowniczej która żyluje Polaków żeby się wykazać przed swoimi zagranicznymi szefami.
4
mistrz i fachowiec w jednym, o tak! 2017-08-24 17:05
Przyjacielu, Ty masz urojenia, serio. Pozostawiam Cię z nimi zatem sam na sam, bawcie się dobrze :)
3
Krakus 2017-08-24 18:06
Czyli nie odniesiesz się na to jak wasi pracownicy budują przekaz o firmie :-). Cóż to za trudne. Ty jesteś z tych co to ctrl k, ctrl c i ctrl v:-)?
5
anonymGuest 2017-08-24 19:29
Ludzie, którzy piszą te wszystkie bzdury o Infosysie, jaka to niby zła firma bo... jedna kuchnia to za mało na cztery open spaces. Boże, widzisz i nie grzmisz...

To jest najlepsza firma dla tych, którzy chcą rozpocząć swoją karierę zawodową. Oczywiście, są tacy dla których 2000 zł z małym hakiem to pensja poniżej "godności", bo myślą, że po skończeniu g... wartego UŁ pozjadali wszystkie rozumy i należy im się stanowisko team leadera.

Zawsze możecie zrezygnować z siedzenia za komputerem, z flexible working hours, ze szlifowania angielskiego w rozmowach z klientem i zatrudnić się na trzy zmiany na produkcji za minimalną krajową i z ukraincami pakować mięso.
POWODZENIA!
10
Ernst 2017-08-25 18:19
Nie sama firma jest zła, tylko zatrudnione w niej roszczeniowe igreki, często im bardziej roszczeniowi, tym wyżej zachodzą. Poznałam tam dużo zdolnych, wartościowych ludzi, z czego większość odeszła. Liderzy zespołów są dobierani na nieznanej nikomu zasadzie, ja spotkałam się z gościem zarekrutowanym z zewnątrz, niemajacym pojęcia o księgowości ani stosowanych przez nas systemach, który donosił. Na miejscu klienta zwinelabym biznes i szukała innego centrum outsourcingowego, tutaj każdego miesiąca ratuje około 20/30 procent składu zespołu.

Po prostu typowa wielka korporacja, nie spodziewajcie się świetlanej kariery. Pozbądźcie rok i szukajcie dalej, ja po Infosysie dostałam dobrą ofertę w Warszawie.

I poznacie fajnych ludzi, ale niestety swoje trzeba przeboleć. Ja pod koniec wysiadalam nerwowo.
4
Miras 2017-08-27 14:15
A bo i w tym kierunku Infy idzie. Ile juz managerow z ukrainy importowali? Jak ja pracowalem bylo 3
1
Korpoludzik 2017-08-28 16:50
Ponawiam swoje pytanie: czy ktoś był ostatnio na rozmowie rekrutacyjnej? Jakie były pytania i czy jest możliwość dostania sie z poziomem angielskiego b1?
nawypowiedzeniu 2017-08-28 22:02
Serio biorą wszystkich jak leci teraz, do mnie przyszła dziewczyna po kampusie wcale nie studentka czy absolwentka pracująca wcześniej nieumysłowo, kobieta po 30. z mierną znajomością excela (obce było jej wyszukaj pionowo i tabela przestawna). Angielski jakiś tam ma B2 - mejla zrozumie i napisze ale niezbyt gadatliwa jest po ang. Jak otwarcie powiesz że masz kiepski ang to cie rzucą pewnie do jakiejś roboty gdzie jest on mało wymagany.

To co tu piszą o kiepskich wypłatach, rotacji, hindusowym bałaganie, milionie narzędzi, syfem z nadgodzinami i reszcie to niestety prawda. Nie oszukujmy się ta firma to nie praca marzeń ale infosys zawsze brał wszystkich nieopierzonych i niedoświadczonych, dawał dwójkę do łapy, zaganiał do nauki i roboty - kto wytrzymał zajob i złapał byka za rogi to swoje w infosyfie ugrał. Jest ciężko bo teamy są na granicy wytrzymałości więc szykuj się na syf na początku ale jak ogarniesz to poduczysz sie sapa, excela i trochę zasad księgowania a to solidnie zaprocentuje u następnego pracodawcy jak rozegrasz to mądrze i nie będziesz klepał jak małpa tylko starał sie wiedziec co robisz.

Ja wytrzymałem 2 lata ale mam vba, ang C2 i pare innych spraw i kursów i w nowej pracy dostałem 2x tyle co w info.
9
Marysia 2017-08-31 23:15
Czy może mi ktoś wyjaśnić jaka jest przyczyna tak długiej listy ofert pracy? Czyżby problemy na rynku pracy zaczynały doskwierać firmom? Może zaczną podnosić zarobki?
1
Gigi 2017-09-02 22:45
Hej, ja byłem nie tak dawno. Rozmowa miała być cala po angielsku z zalozenia, pytania dosyć standardowe: opisz swoje zadania w obecnej pracy, dlaczego Infosys, jaki powinien być twój lider, twoje plany zawodowe, jakie miałeś największe wyzwanie w pracy i jak sobie poradziłeś, co cię motywuje. Później zdecydowali się przejść na polski i już raczej luźno o zainteresowaniach i sprawach organizacyjnych jak godziny pracy. Bardzo przyjazna atmosfera. Ogólnie nie szukałem pracy na sile, całkiem ok było mi w innym łódzkim korpo, ale kasa słaba. Tutaj powiedziałem widelki jakie mnie interesują (trochę wygórowane w sumie), pytali czy negocjowalne, powiedziałem, że nie. Na drugi dzień zadzwoniła pani z hr mówiąc, że mnie chcą i dostanę dolną granice z tego co proponowałem. Zgodziłem się i niedługo zaczynam. Czytając to forum trochę się boje, ale wiem jacy ludzie piszą komentarze. Podobne opinie można przeczytać o mojej obecnej pracy, a naprawdę jest dobrze tylko pieniądze marne. Zresztą, jak w Info będzie źle, to spakować sie i iść gdzie indziej, takie moje zdanie.
3
Gigi 2017-09-02 22:47
Hej, ja byłem nie tak dawno. Rozmowa miała być cala po angielsku z zalozenia, pytania dosyć standardowe: opisz swoje zadania w obecnej pracy, dlaczego Infosys, jaki powinien być twój lider, twoje plany zawodowe, jakie miałeś największe wyzwanie w pracy i jak sobie poradziłeś, co cię motywuje. Później zdecydowali się przejść na polski i już raczej luźno o zainteresowaniach i sprawach organizacyjnych jak godziny pracy. Bardzo przyjazna atmosfera. Ogólnie nie szukałem pracy na sile, całkiem ok było mi w innym łódzkim korpo, ale kasa słaba. Tutaj powiedziałem widelki jakie mnie interesują (trochę wygórowane w sumie), pytali czy negocjowalne, powiedziałem, że nie. Na drugi dzień zadzwoniła pani z hr mówiąc, że mnie chcą i dostanę dolną granice z tego co proponowałem. Zgodziłem się i niedługo zaczynam. Czytając to forum trochę się boje, ale wiem jacy ludzie piszą komentarze. Podobne opinie można przeczytać o mojej obecnej pracy, a naprawdę jest dobrze tylko pieniądze marne. Zresztą, jak w Info będzie źle, to spakować sie i iść gdzie indziej, takie moje zdanie.
3
Pracująca mama 2017-09-03 19:31
Pracowałam w Infosysie 3 lata temu. Dla mnie to było bardzo pozytywne doświadczenie, ponieważ wyrwałam się z firmy rodzinnej, gdzie się nie rozwijałam i zarabiałam dość słabo. Tutaj miałam możliwość rozwinąć z j.ang, excela i SAPa. Pracowałam niecały rok, ponieważ zaszłam w ciążę, ale ta praca dała mi wiatru w żagle i stała się świetną trampoliną do kolejnej, już bardzo dobrej pracy. Uważam, że ludzie z którymi pracowałam byli świetni, chociaż rotacja była bardzo duża. Praca nie była trudna, ale coraz więcej zadań dokładali. Jedyne, co mogę ocenić źle, to jak chciałam wrócić po macierzyńskim. Mojego działu już nie było, do innych musiałam aplikować i jak się dowiadywali, że mam małe dziecko i karmię, to miałam wrażenie, że to mnie dyskwalifikuje. Poza tym, sam fakt, że mnie o to pytano uważam za co najmniej niestosowny. Jednakże, pracę tam oceniam pozytywnie. Jest świetna na pierwszą pracę lub dla osób, które chcą się przekwalifikować i podszkolić. Byłam zachwycona ilością szkoleń, niektóre na naprawdę świetnym poziomie.
4
Stary byk 2017-09-03 20:29
Nie będę się wypowiadał o firmie, bo od kilku lat tam nie pracuję i jak czytam mocno się pozmieniało, ale jeśli firma się zwinie z Łodzi, to jakieś 1500 (jeśli dobrze szacuję) osób będzie nagle do wchłonięcia przez rynek. A nie każdy jest super przebojowy lub dobrym fachowcem. Miejce dla ludzi, którzy potrafią tylko z instrukcją pracować i dopiero szkolą angielski też jest potrzebne, więc oby się ta firma jednak utrzymała, tylko wróciła do lepszych standartów.
3
Mańka 2017-09-05 09:08
Dobra firma dla znających branżę, można się rozwijać!
1
Iwona 2017-09-06 14:47
@Mańka rozumiem, że poleciłabyś pracę w Infosys BPO Poland dla osób znających branżę? Czy chciałabyś więcej powiedzieć o swoich doświadczeniach z firmą? Jakie są zalety pracodawcy? Te informacje są przydatne w poszukiwaniu pracy.
1
gvn 2017-09-06 21:12
buahahah rozwijac, chyba cofac w rozwoju z hindusami ahaha
7
Bugi 2017-09-07 05:27
Jakim poszukiwaniu pracy biorą wszystkich jak leci!
3
Korektor 2017-09-11 11:23
Jesteście przekonani, że Infosys BPO nie zasługuje na pozytywne komentarze? Ponieważ często się mówi, że konkurencja chce dokopać firmie więc tak sobie myślę może jest coś na rzeczy? Tym bardziej, że czasami ludzie piszą ewidentnie bzdury wyssane z palca.
1
idzienoweee 2017-09-11 12:20
Konkurencja nie musi kopać infosysu, zjada go na śniadanie pod każdym względem.
2
Potencjalnypracownik 2017-09-12 09:13
Prace w infosys miałem podjąć w przyszłym tygodniu, po przeczytaniu masy negatywnych i co gorsza świeżych komentarzy zrezygnowałem. Kiedyś wydawało mi się że to firma dająca duże możliwości rozwoju i w jakimś stopniu prestiż, ale niestety jest bardzo prawdopodobne, że się myliłem. Na szczęście mam drugą ofertę pracy. Trzymajcie kciuki!
1
Kara 2017-09-12 21:56
a ja polecam,przynajmniej jak na pierwszą pracę.
Zarobki ok (jeszcze jak się zna drugi język poza ang) , fakt na Campusie jest umowa lojalnosciowa do podpisania na rok.. dla jednych problem dla drugich nie ;)
Zapewne oczywistym jest to, że jak trafisz do zespołu gdzie ludzie są średni lub mało pomocni to się odechciewa i może nie podobać ale w każdej pracy są jakieś minusy.
Socjal średni, ale zawsze lepsze to niż nic, bony na świeta, dofinansowanie do ok system
'Nie taki diabel strazny jak go maluja'
na pewno jeśli to pierwsza praca w branży to polecam
1
Czekający 2017-09-13 08:13
Aplikowałem do firmy miesiac temu, w tym czasie dostałem maila z testem kompetencji. Jednak do tej pory nikt do mnie nie zadzwonił. Ile czeka sie na telefon z hr? Pytam, bo nie wiem czy wysyłać CV do innych firm czy nadal czekać.
1
rowniezczekajacy 2017-09-13 23:01
a ja od kwietnia czekam na nalezne mi wyrownanie pensji i cisza, nikt nic nie wie
mam 3mce wypowiedzenia i jak nie wyplaca mi tego wyrownania do tego czasu to porusze niebo i ziemie a wyciagne ta kase - zawiadomie kazdy organ jaki sie da. podpisalem aneks z podwyzka wiec to ma moc prawna a kasy jak nie bylo tak niema. a to tylko 80zl miesiecznie wiecej przeciez. tu juz chodzi o zasady a nie o tych kilka stow
Miła 2017-09-14 11:37
Czy przy bardzo dobrej znajomości języka angielskiego miałbym szansę na dobrą pracę w Infosys BPO Poland? Może mi ktoś podpowiedzieć, komentarze nie są zbyt przychylne!
manager 2017-09-14 20:33
I ciagle rekrutuja na te same stanowiska od lat, ludzie dlugo nie pracuja w infosyfie widzac co sie dzieje
https://www.pracuj.pl/praca/master-data-specialist-lodz,oferta,5500732
1
josiffrancoII 2017-09-15 22:04
Ktoś wie jak wygląda obecnie sytuacja z Campus? Jakie są stawki w czasie tego szkolenia a jakie potem? No i jak wygląda potem kwestia w którym dziale się ląduje po zakończeniu kursu?
kejli 2017-09-15 23:16
trudno dostac sie na staz?
Nik 2017-09-16 06:03
Spoko mozesz przyjsc w dresie nikt nie zauwazy...
look 2017-09-16 21:38
portki i koszulka. nie spodziewaj się że każdy śmiga w garniturze jak w serialu o wielkomiejskim życiu.
lala 2017-09-17 14:28
umowe o prace podpisujesz 1 dnia campusu, na campusie dostajesz hajs taki co pozniej w pracy
dorota 2017-09-17 16:50
wie ktos cos na temat tego calego students development program in finance and accounting?
trudno sie dostac? czego sie spodziewac? jakies opinie?
z gory dziekuje
Czekający 2017-09-17 19:24
Czy wie ktoś ile czeka sie na telefon z zaproszeniem na rozmowę po wysłaniu aplikacji?
Świeżaczek 2017-09-20 15:15
Czekający - Ja np dostałem telefon z hr dzień po wysłaniu swojej aplikacji do nich. Więc wydaje mi się, że twoja aplikacja mogła się im gdzieś zapodziać. Radziłbym przypomnieć im się drogą mailową, być może to zaprocentuje :)
Angel 2017-09-20 22:32
Do mnie zadzwonili tydzień po wysłaniu aplikacji. Pani z hr powiedziała, że wyniki naszej rozmowy przesyła wyżej i jeśli bedzie ok to otrzymam telefon i będzie dalsza część rozmowy przez telefon. A jeśli nie będzie ok to wyślą mi informacje droga mailową. Mija jutro tydzień i póki co ani nikt do mnie nie zadzwonił w sprawie dalszej rozmowy ani nie mam maila odmownego. I nie wiem czy dalej czekać czy jednak uznać sprawę juz za zakończoną.
aga 2017-09-20 23:54
Czy ktos wie kiedy zlikwiduja te odbijanie sie na bramkach do do minuty :/
Iwona 2017-09-21 13:12
Bardzo dużo pytań jest na wątku Infosys BPO Poland, a nikt na nie nie odpowiada. Ja niestety też nie znam odpowiedzi na Wasze pytania, ale może ktoś, kto pracuje w tej firmie i zna odpowiedzi na te pytania mógłby udzielić odpowiedzi?
jacob 2017-09-21 14:12
ile czekaliscie na odpowiedz po rozmowie?
korpokorba 2017-09-23 17:49
No cóż w niektórych przypadkach niestety tak jest wiem po doświadczeniach znajomych którzy odnaleźli się świetnie w innych firmach i za lepsze pieniądze a tam niestety z różnych względów były stwarzane im problemy na szczęście jest to już jedynie niemiłe wspomnienie wiec nie wiem po co ta ironia...czasem choć nie zawsze rzeczywiście się nie poznają...
kiri 2017-09-23 18:29
ja czekalam na odpowiedz miesiac, nie wiem moze dlatego ze skladalam w przed wakacjami/urlopami?
zlozylam, na drugi dzien telefon z testami i potem iesiac czekania na odpowiedz ;)... potem z dnia na dzien rozmowa i po kilku dniach odpowiedz :)
jessica 2017-09-23 18:35
czy ciezko jest na stazu? czy daja trudne rzeczy do robienia na poczatku? jestem przerazona.
Zostaw swoją opinię o Infosys BPO Poland - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Infosys BPO Poland