IKEA Retail

Warszawa - IKEA Centrum Obsługi Klienta DOMOLINIA
Wrocław - IKEA Retail

5. Opinie o IKEA Retail

Opinie o IKEA Retail Warszawa

Nie przegap nowości o IKEA Retail!

himelanda

11.02.2015 08:32

A jak długo trwa okres próbny w łodzi dla pracowników z Bydgoszczy?
    bum

09.02.2015 01:28

W BYTOMIU I RUDZIE SLASKIEJ PODOBNO TEŻ.
    angel

04.02.2015 01:33

Z tego co wiem na wiosnę ma być gotowy.
    karo

02.02.2015 22:54

A czy ktos wie cos o Ikea w Zabrzu. Kupili ziemie, ale kiedy sklep.

01.02.2015 01:46

Nie warto zrobisz na papier toaletowy.
    Jakiś Człowiek

30.01.2015 16:16

Czy ktoś może powiedzieć ile zarabia na start pracownik magazynu. Pełen etat stawka za godz. na rękę? Myślę o przeniesieniu sie z innego sklepu na C. i nie wiem czy warto bo ten mój schodzi na psy.
    Luki

08.01.2015 09:58

Powoli usuwają starych pracowników, w końcu po co sklep ma płacić 20zł za godzinę jeśli przyjdzie nowy i zrobi to samo za 12zł oczywiście potem mają pretensje do nowego że nie obsługuje klientów jak poprzednik ale co tam... oszczędności bardzo ;)
    Lukasz

04.01.2015 12:34

A jak wyglada sprawa tych dodatkow, opieka medyczna, multisport duzo trzeba doplacic ?
    Lukasz

04.01.2015 12:24

Witam, rowniez otrzymalem poprozycje pracy na magazyniera do bBydgoszczy, jednak najpierw okres probny w sklepie w Lodzi. Caly czas zastanawiam sie czy przyjac oferte.
    Megi

05.01.2015 23:59

Ile czasu okres próbny w tej Łodzi Ci zaproponowali???
    ex

09.01.2015 02:00

Błagam nie daj sie nabrać.Każdy kto może ucieka z łodzi
    były

03.01.2015 02:39

Mrzonki niestety ikea to taki sam pic na wodę jak inne sklepy.Życzę powodzenia ale naprawdę szkoda czasu.
    Megi

26.12.2014 23:36

Strasznie długo z rekrutacją w Bydgoszczy.Czy ktoś już dostał propozycję pracy???? Cisza jak makiem zasiał :/
    brad

25.12.2014 02:10

Wesołych świąt
    Bydgoszcznin

24.12.2014 15:03

Dostalem oferte p[racy na magazynie w sklepie ktory beda otwierac w Bydgoszczy na stanowisku Magazyniera i ciekawi mnie czy stawka 17zl/h to standardowa stawka w innych oddzialach w Pl czy nie :) no i ogolnieco ciekawego wiecie o pracy na magazynach w siecie Ikea? Pozdrawiam i zycze wesolych swiat :)
    były pracownik

14.12.2014 02:13

Jakie to fascynujące.Są dwie opccje albo pracujesz krótko albo jesteś podstawiony.
    is

13.12.2014 00:31

Dostałam propozycję pracy w IKEI i zastanawiam się czy ją podjąć. Słyszałam, że jak raz rozwiąże się umowę, to później nie zatrudniają drugi raz. Wie ktoś może, czy to prawda?
    hmmm

11.12.2014 09:51

Witam, składałam aplikacje na stanowisko kasjer do Ikei na 1/2 ETATU, zaprosili na rozmowę, po czym okazuje się że to wcale nie jest pół etatu, dużo nadgodzin (szczególnie w okresie letnim), same popołudnia i weekendy, dla kogoś w pełni dyspozycyjnego może być, ale nie powinni się wtedy ogłaszać, że szukają kogoś na poł etatu bo to wprowadza w błąd osoby aplikujące,które faktycznie szukają pracy na pół etatu. Na rozmowie dużo pytań, jeśli ktoś ma małe dziecko to oczywiście lawina pytań dot. opieki. Gdybym wiedziała, że poszukują pracownika w pełni dyspozycyjnego nigdy bym nie składała aplikacji, uważam ten czas za stracony. Matki z małymi dziećmi są na pozycji przegranej.
    kasjerka

12.12.2014 01:47

Niestety od pewnego czasu nie krępują sięJadą po całośći 1/4 lub 1/2 tak naprawdę oznacza to że trzeba być dyspozycyjnym na każde skinięcie.W przeciwnym przypadku niespełniasz oczekiwań i zwalniają pod byle pretekstem.

03.11.2014 12:32

MIŁY

13.11.2014 00:24

NIC NIE BREDZI.PRACOWALEM W IKEA.TO STRASZNE CO OD PEWNEGO CZASU ROBIĄ PRACOWNIKAMI.PRZYPOMINA TO BARDZIEJ MODEL KOREAŃSKI.

02.12.2014 22:35

Nie wiem jak w łodzi ale gdańsk to porażka
    wini

28.10.2014 20:57

Zgadzam się z poprzednikami. W IKEI jest bardzo duuuuuuuuuuuuuuużżża rotacja personelu. Potrafią zwolnić z dnia na dzień. Model zarządzania personelem nie jst tu Szwedzki a raczej Chiński. ZAtrudniają za marne grosze pół etatu za 1000 do ręki i oczekują fachowej obsługi klienta??. Jaka płaca taka praca, w Szwecji placą normalnie, dlatego mają inny standard obsługi klienta, pracownicy wiedzą, że nie zostaną zwolnieni nagle nie wiadomo za co. Porąbało się im wprowadzją systemy motywacyjne i ścieszki kariery rozwoju. Na początku trzeba jednak płacić pracownikom normalne pieniądze. Dziwna h...nia się robi w ikei. Zaządzajacy w IKEI psują system zarządzania sklepem, tną gałąż na której siedzą, robi siętu biedronka. Zatrudniają w działąch HR-u osoby z działu HR Biedronka.
    amanda

02.11.2014 21:59

co ty człowieku piszesz za bzdury.Nie wiem w jakim mieście pracujesz w Ikea ale ja pracuję w Łodzi i nic się nie zgadza z tym co ty yu bredzisz. Ta praca jest najlepsza jaką kiedykolwiek miałam, każdemu życzę takiej pracy. Moe ty masz wymagania z kosmosu to nikt ci nie dogodzi. Nic się nie zgadza z twoją opinią czy ty napewno pracujesz w Ikea?cHYBA COŚ CI SIĘ POMYLIŁO..................

Kontakt - IKEA Retail

Pl. Szwedzki 1 05-090 Warszawa

Branża główna: Wyposażenie i dekoracje wnętrz

anna

17.10.2014 21:40

Pracą w Ikea interesuję się od zawsze ponieważ wnętrza to moja pasja nigdy nie miałam okazji podjąć pracy w Ikea ze względu na moje miejsce zamieszkania ale zawsze przeglądałam oferty pracy i wiecie co? teraz za dużo ludzi ciągle potrzebują to nie świadczy dobrze o firmie.Co z poprzednikami? na emerytury odeszli ? coś mi tu nie pasuje.Skłaniam się ku opini że pozmieniało się na niekorzyść Ikea
    Hamasik

13.12.2014 07:29

Pracuję w Ikea na Targówku na magazynie, u mnie początek wyglądał praktycznie identycznie. Praca najlepsza jaką miałem do tej pory stawka 13 zł/h w dzień i 16 zł/h w nocy. W listopadzie przepracowałem 8 dni po 8 godzin (5-13:30, 30 min przerwa nie wlicza się do czasu pracy) i dostałem 900 zł wynagrodzenia, do tego w nocy przerwa 1 godzinna i darmowy posiłek.W listopadzie przepracowałem 8 dni po 8 godzin (5-13:30, 30 min przerwa nie wlicza się do czasu pracy) i dostałem 900 zł wynagrodzenia, Ludzie mega pozytywnie nastawieni do Ciebie nie ma wywyższania jak coś sknocisz nikt Cie nie opierniczy tylko podejdzie wytłumaczy. Atmosfera w tej pracy mega pozytywna aż chce się przychodzić do pracy :) Niezdecydowanym gorąco polecam pracę w Ikei, nie wiem jak jest na innych działach ale na magazynie jest bardzo dobrze przynajmniej dla mnie :)
    byly pracownik

19.12.2014 01:53

Witam.Pozmieniało się i to bardzo na niekorzść.Pozbywają się stopniowo i perfidnie starych pracownikow.Metody mają opanowane perfekcyjnie.Walka z wiatrakami.
    Damian z Gdańska

04.08.2014 23:13

Pracuję w Ikei już trochę i powiem tak.. Nie miałem pracy na wakacje (studiuję), więc postanowiłem nie szukać w dennych ogłoszeniach w internecie pracy za granicą, lecz przeszedłem się do agencji. Wypełniłem kwestionariusz i właściwie po 10 min dostałem 2 propozycje.. 1 była jakaś praca gdzieś na magazynie w Leroyu chyba, a drugą była właśnie w Ikei w restauracji. Wybrałem Ikeę ze względu na stawkę. Jest to 12 zł/h brutto czyli na tą umowę i dla studenta 10,20 zł/h netto. Pracę rozpocząłem od dnia następnego. Przechodzę przez ochronę, gdzie wpisuje się swoje imię i nazwisko, od kogo i do kogo jestem (z agencji codziennie tak trzeba i wpisuję już teraz, że z xxx (gdzie xxx to nazwa agencji) do "Gastro" tzn tak się przyjęło, że nazywam tak miejsce swojej pracy :)... Przywitał mnie szef Ikei Food tak zwanej i poszliśmy do szatni. Pokazał mi skąd ciuchy brać, gdzie kartę odbijać itd. Kończąc wstęp i opis łatwego dostania się do pracy tam przechodzę do sedna jak jest (w Ikei w Gdańsku).. Atmosfera jest mega pozytywna, witają się wszyscy gdziekolwiek, nawet jak pierwszy raz ich widzisz i tylko mijasz, ze wszystkimi jesteś na Ty, każdy się traktuje tak samo. Nie ma wywyższania się, z racji tego, że jest kierownikiem czy chociażby szefem. Dla pracowników Restauracji czy Bistro jest jedzenie za darmo, pora śniadaniowa czy obiadowa (wszystko na śniadaniach, obiad, napoje, desery) na kantynie. Dla reszty jest jakaś tam część ceny, np za obiad jakiś tam z zupa, deserem i napojem średnio chyba 5-7 zł . puszka coli 1zł, woda 55gr chyba itd. grafik jest ustalany w połowie miesiąca poprzedniego i można się zamieniać z ludźmi. Przez agencję pracując można mieć ile się da godzin w zależności jak tam jesteś potrzebny ponad ten etat. Pracując bezpośrednio nie możesz przekraczać etatu i tak samo między jedną, a drugą zmianą musisz mieć 11 godzin odpoczynku( czyli mając zmianę na 12-21 nie możesz przyjść następnego dnia na 7-17 ). Praca nie jest jakaś mega wymagająca , wystarczy się trochę postarać i ogarnąć co i jak, a co najważniejsze chcieć pracować. Jest to jedna z lepszych prac jakie kiedykolwiek miałem, jeśli mowa o klimacie i przyjemnym tam spędzanym czasie. Ja się staram i pokazałem się, że chcę pracować i dostałem od szefowej Restauracji propozycję zatrudnienia bezpośrednio na 1/2 etatu, gdyż studiuję. Jak ostatnio pobiliśmy rekord tygodniowy obrotu to każdy pracownik restauracji dostał wino 2letnie portugalski od szefa. Uważam, że nie jest trudno się tu dostać, łatwo utrzymać i każdemu się może takie coś spodobać. Mam nadzieję, że jakieś tam wątpliwości rozwiałem. Pozdrawiam :)
    zak

06.12.2014 00:59

Wszystko do czasu potem sam zobaczysz!!!!!!!!!!!!!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w IKEA Retail?

27.05.2014 21:09

takaja

17.06.2014 07:26

ale przecież test na wartości nie pokazuje wyniku.... Dzwoniliście?
    p

20.06.2014 19:10

na teście trzeba zaznaczać że lubisz pracę zespołową itd.
    do eudezet

06.04.2014 13:36

Hej, ja mam pytanie czy ciężko się dostać do Ikeii? :) Nie wiem czemu ale od dłuższego czasu marzy mi się tam praca ale liczę, że w nowo otwieranym sklepie.(mają u nas otwierać - Częstochowa) Problem polega na tym, że negatywnie przechodzę test internetowy na pracownika tego sklepu :) że mam inne wartości niż oni. Chciałabym bardzo jestem pracowita, uwielbiam obsługę klienta bo na kierownika chyba bym się bała startować pomimo tego, że w innym sklepie jestem kierownikiem (max 4osoby)
    ka28

23.10.2014 01:00

hey. pracuje w ikea, i z tego co mi wiadomo w najblizszym czasie nie bedzie sklepu w Czestochowie, za niecały rok ma byc otwarcie sklepu w Bydgoszczy.
    EUDEZET

27.03.2014 20:11

Sprzedawca w IKEI dostaje na początek 14 zł brutto na godzinę, jeśli dobrze pracuje i rozwija można liczyć na systematyczne podwyżki. Do tego dochodzą czasem premie za sprzedaż całego sklepu. Atmosfera bardzo fajna, jeśli ktoś normalnie pracuje a nie kombinuje to będzie zadowolony. Kierownictwo, które spotkałem na swojej drodze super, współpracownicy przeróżni ale raczej żadnych idiotów nie zatrudniają więc atmosfera w pracy przyjemna. Jeśli chodzi o socjal to medicover, multisport za grosze, imprezy pracownicze 2 - 3 w roku się zdarzają, na święta bony zakupowe. Jeśli chodzi o rozwój to ciężko mi powiedzieć, ponieważ pracuję krótko ale jest spory pakiet szkoleń (min. lekcje angielskiego za grosze). Raz w roku rozmowa o rozwoju i określeniu swoich celów więc ścieżka kariery jest raczej jasna. Z przyjemniejszych rzeczy można wymienić kantynę pracowniczą gdzie oferowane są bardzo dobre posiłki (śniadania i obiady) w formie szwedzkiego stołu za 4 zł (4,50zł obiad + bar sałatkowy + zupa). Do tego kawa, herbata i napoje gratis. W kantynie znajdują się również telewizory i komputery dla pracowników, kanapy, fotele itd. aby miło spędzać czas na przerwie. Generalnie ja osobiście bardzo polecam pracę w IKEI.
    Seven

26.10.2013 00:28

Czy ktoś wie jakie stawki są na stanowiskach kierowniczych?
    iwi2010

07.10.2013 10:40

ja mam przed sobą 1,5 roku przerwy więc mam nadzieję że może coś wtedy się już ruszy.... zawsze to trochę miejsc pracy nowych by było.

06.09.2013 12:46

zatrudnią cię przez agencje pracy dostaniesz 12 zł/brutto. (umowa zlecenie) lub IKEA umowa na 3/4 lub 1/2. A i przygotuj się na ruchomy grafik zmieniający się jak w kalejdoskopie :)
    niunius

15.12.2011 12:23

Szukaja teraz pracownikow na magazyn przez agencje pracy.Praca 7 dni w tygodniu pon-sob po 12 godzin, niedziele po 10 godzin.Umowa zlecenie 12 pln brutto.Chyba wprowadzaja model pracy nie szwedzki a chinski :)
    Taki jeden

18.11.2010 17:17

Pracowałem w Ikea na magazynie jako pełnoprawny magazynier a nie refilingowiec i zarobki zależały od ilości wypracowanych godzin itp. Nigdy nie dostałem mniej jak 1850 zł netto a były i miesiące gdzie zarobiłem 2100 - 2300 zł netto. Osoby z wieloletnim stażem zarabiały o wiele wiecej... Ogólnie prace tam jak i zarobki oceniam pozytywnie :)
    były pracownik

13.11.2010 21:02

Do kwietnia 2010 ta firma była spoko, ale coś się komuś "na górze" w główce przestawiło i zaczęli zwalniać ludzi za byle co. Nawet tych z wieloletnim stażem.
    gregor

09.11.2010 11:22

Jakie tam zarobki są? Ile można zarobić np w magazynie?
    ja tu rzadze

31.05.2010 18:27

ikea to najgorsze[usunięte przez moderatora] jakie widziałem...zatrudniaja jeleni za marna kase a po paru latach zwalniaja jak sie chce normalna kase zarabiac...a i jeszcze te metody [usunięte przez moderatora] pracowników...gratulacje dla ochrony tylko co ona ma do tego?zainteresowanym odpowiem na kazde pytanie...

14.02.2010 10:48

całe szczęście że nic nie kupuję z ikei.nie stać mnie na ten drogi badziew

31.01.2010 13:54

IKEA to bardzo dobra firma, ale obsługę prawną mają niestety do bani.

14.06.2009 22:32

Polecam pracę w IKEA z czystym sumieniem.Warto.
    wojas

07.05.2009 11:32

GOOD company, polecam ;)

01.04.2009 12:17

Słowa kojarzące się z IKEA (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca): Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... .bardzo dobrych Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... . Od jakiej stawki można negocjować pensję? Najbardziej podobało mi się w IKEA: Najbardziej nie podobało mi się w IKEA:

Zostaw merytoryczną opinię o IKEA Retail