IKEA

Janki

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 54 ocen.

Opinie o IKEA

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IKEA

ja

czy ktoś może podpowiedzieć Jak wygląda 3 etap rekrutacji na stanowisko specjalista ds projektowania wnętrz?? Miałam już jedną rozmowę przez telefon , teraz mam zaproszenie do firmy - rozmowa na temat kwalifikacji oraz obowiązków..wiem,że będzie też sprawdzany j.angielski...

ja

czy ktoś może podpowiedzieć Jak wygląda 3 etap rekrutacji na stanowisko specjalista ds projektowania wnętrz?? Miałam już jedną rozmowę przez telefon , teraz mam zaproszenie do firmy - rozmowa na temat kwalifikacji oraz obowiązków..wiem,że będzie też sprawdzany j.angielski...

Joanna
użytkownik zarejestrowany

@Chomik jednak atmosfera zależy od osób jakie tam pracują, a na ich zachowanie firma nie ma bezpośredniego wpływu. Często na rekrutacji ciężkie jest wywnioskować jakim kto jest człowiekiem, szczególnie w sklepie. Czy gdybyś pracowała z innymi ludźmi poleciłabyś pracę w Ikea? Sam pracodawca stara się dbać o swoich pracowników oferując im benefity.

Chomik
@Joanna tydzień temu
@Chomik jednak atmosfera zależy od osób jakie tam pracują, a na ich zachowanie firma nie ma bezpośredniego wpływu. Często na re...

Chcę wierzyć w to, że na innych działach jest lepiej. Nie mnie to oceniać, bo niestety nie miałam okazji spróbować pracy w innym dziale ale mam znajomych, którzy mówią że w ich działach atmosfera jest o niebo lepsza niż była u mnie. Choć też nie chwalą sobie pracy. Niestety trafiłam na taki felerny dział i takich ludzi przez co nigdy bym już do firmy nie wróciła. Benefity i opieka medyczna jak najbardziej na plus, ale przecież wiele firm teraz to oferuje. Tak naprawdę to atmosfera jest kluczem do wykonywania dobrej pracy i poczucia spełnienia w tym co robimy

Chomik

Hej! Ja mam słabe doświadczenie z tą firmą. Dobrze pracuje się tym, którzy poddają się wszechobecnemu tam praniu mózgu. Kierownictwo koszmarne (przynajmniej na moim dziale), zero wyrozumiałości (gdy np człowiek jest chory i nie może przyjść do pracy spotkałam się z komentarzami kierowniczki do współpracownic, że „jak się imprezuje, to później nie daje się rady przyjść”) czy empatii, ciągle nagadywanie i skarżenie na siebie. Atmosfera pracy również bardzo męcząca - benefity, opieka medyczna czy w miarę normalne zarobki nie zrekompensują Wam zszarganych nerwów. Ja przychodziłam do pracy z bólem brzucha. Wykonujesz super ciężką pracę, dajesz z siebie 100% lecz to o tak za mało, bo musisz dawać 120%. Inaczej nie mają problemu aby wymienić Cię na kogoś innego, kto będzie zachrzaniał dla nich jak robocik. Słowo dziękuję usłyszałam tam tylko raz, pochwały nigdy ;) ludzi traktuje się tam przedmiotowo i nie dajcie się nabrać na „wartości Ikea”, ich zwyczajnie nie ma. Albo ja ich nie wyznaję ;) nie polecam serio

Joanna
użytkownik zarejestrowany

Na jakie stanowiska rekrutują Państwo najczęściej? Jakie wartości powinny reprezentować aplikujące osoby? Czy zatrudnione osoby mogą również liczyć na benefity pozapłacowe? Czy zniżki na zakupy w IKEA również się do nich zaliczają? Na te i więcej pytań odpowiedź znajdziecie w wywiadzie, którego udzieliła dla naszego serwisu Zastępca Dyrektora do spraw Zarządzania Zasobami Ludzkimi. http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,31802,wywiad-magdalena-rozengartgrzelczak Zachęcam do zapoznania się z jego treścią.

I
użytkownik zarejestrowany

Jeśli masz znajomego w IKEI to ciężko będzie Ci odpowiedzieć, poniewaz to wielka, miliardowa korporacja i ciężko powiedzieć kto jak jest nazywany mimo wszystko, ale jaka jest IKEA to każdy widzi i wie, że towar to w każdym sklepie praktycznie sprzedaje się sam

tak

Witam, Już kolejny raz poszukują Team Leadera. Czy wiecie jakie są zarobki i warunki pracy? Ostatni raz szukali na jesieni, a teraz kolejny raz...

aga

ci co jeszcze pracują w ikea są niepełnosprawni umysłowo i są głusi na wszystko.To powiewa czystą patologią i naprawdę mają wyprany mózg.Żal mi takich naiwniaków, najwyrazniej Bóg nie wszystkich obdarzył inteligencją.

psil

Jak nie szukaja juz nawet zaczeli przez glosniki oglaszac ze zatrudnia ludzi bo owszem ludze pezychodza popracuja tydzen i uciekaja tylko ludze z dlugim stazem tam siedza jak np ryba bo gdze ten oszołom by sie nadawał

iga
@psil 03.02.2016, 18:19
Jak nie szukaja juz nawet zaczeli przez glosniki oglaszac ze zatrudnia ludzi bo owszem ludze pezychodza popracuja tydzen i ucie...

No właśnie gdzie ten oszołom będzie się nadawał,ja tu mówię o RYBIE.Przecież on nic nie umie tylko głosi swoje poglądy filozoficzne i zawsze na wszystko ma odpowiedz.Taki nawet nie nadaje się do miotły bo nie wie jak ją użyć,łatwo jest wydawać służbowe rozkazy i oceniać innych podczas kiedy samemu się nic nie umie.Mam pytanie do obecnych i byłych pracowników IKEA.Czy Ryba w końcu nauczył się języka angielskiego? Bo z tego co wiem to chodzi na naukę j.angielskiego, potem nie kończy kursu i znów zaczyna.A przecież nauka opłacana jest przez firmę, to w takim razie zastanawiam się po co w taką osobę się inwestuje pieniążki?

majka
@iga 04.02.2016, 12:33
No właśnie gdzie ten oszołom będzie się nadawał,ja tu mówię o RYBIE.Przecież on nic nie umie tylko głosi swoje poglądy filozofi...

Kim jest ten Ryba? Mam znajomego w tej firmie. Ciekawa jestem czy nie o niego chodzi?

psil

Jak nie szukaja juz nawet zaczeli przez glosniki iglaszac ze zatrudnia ludzi bo owszem ludze pezychodza popracuja tydzen i uciekaja tylko ludze z dlugim stazem tam siedza jak np ryba bo gdze ten oszołom by sie nadawał

gość

mam pytanie czy ktoś wie czy michał ciecielski to jeszcze pracuje, ten leszczu co mu się wydaje że jest kierownikiem w sklepie.Umył by sobie porządnie włosy i zrobił by coś z brodą bo wygląda jak kloszard, obrzydliwie.Nie rozumiem jak można trzymać takich darmozjadów i obiboków w firmie przecież on nic nie robi.A jednak firma IKEA spadła zupełnie na psy widzą to klienci i widzą to sprzedawcy.

aga ba 10

A co do ciebie Ryba to jesteś śmieszny, ludzie lubią ciebie jak to wszystkim mówisz ,bo wiedzą że zaraz na nich nakablujesz do HR i będzie dym.Poza tym masz wspaniałe stanowisko pracy, może zmienił byś firmę na inną i zaczął od zera z stawką 9zł brutto, poza tym ponuć pieniądze szczęścia nie dają ,to popracuj sobie za darmo przez jakieś 4 lata i napisz na forum czy było przyjemnie, bo atmosfera jest fajna.Chętnie sobie poczytamy o twoich zapewnieniach i nigdy nie porównasz się z zwykłym sprzedawcą.A pro po ciekawe co zrobisz jak firma ci podziękuje za pracę? Też atmosfera będzie ok.bo ją ludzie tworzą.Jesteś hipokrytą.

on

Biorą wszystkich kogo popadnie bo ktos kto sie szanuje nie chce tu pracować wyzysk i jeszcze raz wyzysk

aga
@on 31.01.2016, 21:22
Biorą wszystkich kogo popadnie bo ktos kto sie szanuje nie chce tu pracować wyzysk i jeszcze raz wyzysk...

Zgadzam się z Tobą on, pewnie że biorą każdego kto napatoszy się w łapy, mądrzy ludzie popracują trochę i uciekają to do takich świat należy,ci mają przede wszystkim honor i odwagę aby żyć i pracować zgodnie z własnymi przekonaniami i wartościami.

ja

Atmosfera jaka atmosfera źenada nie stmosfera

ja

Ryba co ty bierzesz daj troche teź chce mić taki odlot

micha ciecielski janki

Po co opowiadasz takie glupoty ze atmosfera jest super.bo co jest malo ludzi do pracy a jak przyjda do roboty i po miesiacu pracy wezna slaba pesje to moze maja sie z tego cieszyc?wszyscy wiedza ci kturzy tu pracuja lub pracowali ze jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale stabilnie a atmosfera jest taka ze jeden na drugiego skarzy lub miezy mu czas ile przesiedzial na przerwie.

Ryba

Dla mnie jest super atmosfera. Jestem teraz koordynatorem na selfie w grupie refiling i staram się aby atmosfera była wspaniała. Wszyscy mnie lubią i bardzo szanują. Polecam pracę w IKEA Janki. Ryba.

gość
@Ryba 09.01.2016, 15:59
Dla mnie jest super atmosfera. Jestem teraz koordynatorem na selfie w grupie refiling i staram się aby atmosfera była wspaniała...

Atmosfera nigdy nie będzie wspaniała,a ty przestał byś żyć w utopii i nie oszukuj ludzi na tym forum, bo będąc Menagerem ty naprawdę nie rozumiesz o co tu chodzi.

Złota rybka
@Ryba 09.01.2016, 15:59
Dla mnie jest super atmosfera. Jestem teraz koordynatorem na selfie w grupie refiling i staram się aby atmosfera była wspaniała...

Jak ma na imię ten Ryba ?

aaa

Witam, Czym zajmuje się team leader i jakie są zarobki?

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

kasia

człowieku na jakim świecie żyjesz 20 zł na godzine brutto to mają pracownicy którzy pracują 15 lat w tej firmie.Wiem bo pracuje w IKEA Janki pod Warszawą.20 zł to zarobisz na bazarze jak umiesz sprzedać produkt.Mam do Ciebie pytanie czy ty wogóle wiesz co się dzieje na rynku pracy bo chyba nie masz bladego pojęcia a wypowiadasz się na tematy na które nie masz wiedzy.I zmień ksywkę bo to nie portal randkowy dla hajterów.

jak to?

12 godzin! To ile w tygodniu godzin sie pracuje? Nie rozumiem. 7 dni w tygodniu po 12 godzin codziennie? Ile w miesiącu w takim razie sie pracuje tam godzin?

były pracownik

Pracowałem w tej firmie długiiiiiiii czas i powiem płacą tyle ile 10szt. hoddogów byś sobie kupił na obiad w bistro.Pot po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] płynie nie masz czasu się podrapać bo klient stoi i czeka na zajebistego hoddoga i mówi do ciebie że on aż 3 minuty tu stoi.Może mu i stoi w rozporku jak sie wypnie, chyba że jest na emeryturze bo i tacy przychodzą.Nie polecam takiej pracy młodym ludziom z jakimś perspektywami na życie.Strata czasu zarabia się tylko na same rachunki a do 10 kolejnego miesiąca niema z czego żyć.Szkoda młodego życia na niewdzięczną pracę.Po zatym jak zmieniasz pracę i idziesz do innej firmy to się okazuje że nic nie umiesz poza pchaniem parówy do bułki z zajebistym uśmiechem bo klient to nasz Pan.Bez przesady.Pozdrawiam.

były

Oto rzeczywistośc korpo ikea manipulują skłócaja .Takimi ludżmi łatwiej rządzić.Podobne kity wciskano pewnym ludziom w latach 40-TYCH ubiegłego wieku

arec

mieciu sam jesteś jak paranoja na dodatek wziął byś się za siebie umył włosy bo chyba zamało zarabiasz że cię nie stać na porządny szampon do włosów no chyba że masz w domu twardą wodę.To ja ciebie przepraszam po za tym zauważyłem że za dużo jesz w kantynie a mało pracujesz i to widać po twoim brzuchu.Mam pytanie niedługo chyba będziesz rodzić to będzie kurczak czy indyk.Podziel się nowiną.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

były

Jestem pewien że ciebie przyjmą do pracy w ikea.Takich ludzi własnie potrzebują

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

mietek

jeśli ktoś ma ochotę zostać kierownikiem w tym sklepie to przede wszystkim powinien się przespać z Rybą. Ryba to wieloletni menager w IKEI i wie gdzie posmarować aby odnieść wielki sukces w Corporacji. Może kto wie ,doczekasz się jakiejś podwyszki.Powinnaś spróbować.Chyba masz potencjał.A to lubią w firmie.

niuniek
@mietek 27.09.2014, 20:54
jeśli ktoś ma ochotę zostać kierownikiem w tym sklepie to przede wszystkim powinien się przespać z Rybą. Ryba to wieloletni m...

to jakaś paranoja.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

zuza2014

Pracował i już przestał Ja bardzo przepraszam ale jak tak dobrze mu było bo miał zniżki na jedzenie to dlaczego już nie pracuje? Pozdrawiam.

zuza2014

Poza tym czy posiadasz kompetentną wiedzę na temat zarobków kierowniczych a zwykłego sprzedawcy lub kasjerki.Bo moim zdaniem chyba nie.

janek

Zgadzam się z tobą totalny wyzysk i nie wiem jak długo pociągnę też nie polecam, strata czasu.

zuza2014

Witam wszystkich którzy czytają to forum.Chciałam was przestrzec przed pracą w IKEA JANKI.Małe zarobki praca na 1/4,1/2, 3/4 etatu jak macie plecy.Obecnie atmosfera do bani.Nie mili ludzie praca od Poniedziałku do Niedzieli. Strata czasy, niem życia prywatnego,nie polecam.

benek12

Nie polecam pracy w Ikea Janki(usunięte przez administratora)

michal16

Ikea Janki, zdecydowanie nie polecam pracy w tej firmie 9 zł za godzinę netto do tego 1/4, 1/2, bardzo rzadko 3/4 etatu a o pełnym etacie niema co marzyć do przerobienia 120 czasem 138 godzin miesięcznie więc pensja 1000-1600 zł jeśli ktoś studiuje i wynajmuje mieszkanie to na przyjemności niema już nic. A chodząc do pracy i zarabiać pieniążki tylko na same rachunki to to trochę słaby pomysł i tak jak wcześnie powiedział Janek(usunięte przez administratora), do tego od 31.08.2014r. sklep pracuje w niedziele do21:00 Dobre w tym wszystkim jest to że mamy dużo fajnych szkoleń które można sprawnie wykorzystać dla samych siebie w swoim prywatnym życiu i w dalszym życiu zawodowym.Atmosfera w sklepie obecnie jest słaba ludzie na wzajem sami sobie szkodzą jeden drugiego w łyżce wody bu utopił.Nie polecam pracy w tej firmie jak toś chce pracować w normalnych warunkach a nie w ciągłym biegu (usunięte przez administratora)

wiking84

Praca w tej firmie ostatnimi laty pogorszyła się. Jestem 10-letnim pracownikiem IKEA Janki koło Warszawy i powiem wam że praca na chwilę obecną to jakiś koszmar.Jest nas bardzo mało przez co często przychodzimy do pracy zmęczeni i zniechęceni.Praca w tej firmie stała się martwą stagnacją. Zarobki na wejście to 9 zeta netto, pracuje się na 1/4, 1/2, 3/4 etatu.Żeby mieć pełny etat to trzeba mieć plecy.Rozkład godzin pracy na każdy miesiąc jest inny na 3/4 etatu to 120, czasem 138 godzin miesięcznie.Na chwilę obecną szukam roboty bo chcę żyć jak człowiek a nie jak niewolnik.Szkoleń jest bardzo dużo. To chyba jedyny plus pracy w tej firmie.Jeśli ktoś chce tu pracować to niech najpierw wypije całą butelkę wódy i spokojnie się zastanowi czy warto marnować czas.Plusem jest również to że jak ktoś jest po zawodówie i niewiele umie to można zostać Menagerem (czyli pomagierem innych pożal się Boże kierowniczków któży nie mają kompetencji).Pozdrawiam wszystkich i nie polecam pracy w IKEA Janki naprawdę strata czasu.

janek
@wiking84 02.07.2014, 17:12
Praca w tej firmie ostatnimi laty pogorszyła się. Jestem 10-letnim pracownikiem IKEA Janki koło Warszawy i powiem wam że praca...

IKEA janki to praca niewolnicza zmiany po 12 godzin kierownik zacofany tylko swieci sie jak klient ma hajs i chce wydac nie polecam z dala jesli zalezy wam na zyciu poza praca

a

zarobki niezmienne od kilku lat, chyba że Cię zatrudnią przez agencję i dadzą zlecenie, zarobki małe, ale umowa o pracę, dużo dodatków socjalnych, można znaleźć plusy pracy w IKEA :)

śmiech na sali

pracuje w ikea od 2 lat i powiem tyle pranie mózgu szkolenia to jakiś żart cały czas mówią o ikea na plus. jak to oni dbają o środowisko (tną tajgę od wschodu i od strony chin, w Polsce na miejsce lasów mieszanych sadzone są iglaki a liściaste zjedzone przez zwierzęta(dewastacja) byłem na miejscu lasu który niby ikea posadziła piękny ale leśnik potem zawiózł mnie na niepropagandowe miejsce żal.) dbają o ludzi (dziecko w indiach pracuje na jedzenie dla rodziny) dobre warunki płac 12-14 zł brutto cały etat 1500-1800zł ( wynajem pokoju w warszawie ok.800 zł + 200 zł na bilet miesięczny ) 1/2 etatu, 1/4, (dla ludzi mieszkających z rodzicami czy studentów może i plus) po 2 latach pracy dostać 1 zł brutto jakaś masakra(na rozmowie oceniającej stała gatka, że za mało się starasz ,że musisz wiedzieć więcej niż ci potrzeba do pracy(zaniżanie twojej wartości)). obroty średnio 280 milionów na rok a mówią, że nie ma pieniędzy. matej, modliszka obyście długo żyli i na starość się we własnym bagnie topili.

naomi

Chyba masz problemy z swoja osobowością , albo Cie zwolnili z IKEA i głupoty wypisujesz.

xxx

gośćdokopałsiędo stanowiska (usunięte przez administratora) kolegow za gadanie czy jakies inne bzdury. to zwykły cymbałktory jest pachołkiem i parówka wali z dupy az miło.musza miec kogos co nie jest zbyt bystry zeby móc nim kierować.jest to chore ale jak i cała reszta. podwyzki dostaja c co sa burakami do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nia reszta jest zniszczona przez samych siebie ze nie walcza o swoje i daja sie zgniesc przez szefostwo

matrix

jest wart tego co robi , pilnuje porządku w sklepie.

ikea

A co myślicie o nowym POŻAL SIE BOŻE SPECJALIŚCIE DO SPRAW BEZPIECZEŃSTWA??? Wart jest swojej posady?? Kto go tam trzyma??Z kim wszedł w układy?? (usunięte przez administratora)

xpt
użytkownik zarejestrowany

Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako b. duża Atmosfera i ludzie tam pracujący są nieźli Od jakiej stawki można negocjować pensję? - 1000 Najbardziej podobało mi się w IKEA Retail sp z o.o.: Całkiem miła atmosfera i zróżnicowane zajęcia Najbardziej nie podobało mi się w IKEA Retail sp z o.o.: Godziny pracy i praca w weekendy.

Zostaw opinię o IKEA - Janki

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IKEA