IKEA Retail JANKI

3. Opinie o pracodawcach Janki
  5. Opinie o IKEA Retail JANKI

Opinie o IKEA Retail JANKI Janki Pl. Szwedzki 1

WebsiteIconIKEA Retail

Nie przegap nowości o IKEA Retail JANKI!

IKEA Retail JANKI

23.04.2020 13:45

Hej!

W IKEA cenimy otwartą komunikację. Na bieżąco czytamy wszystkie komentarze – konstruktywne informacje zwrotne stanowią dla nas punkt wyjścia do wprowadzania zmian i tworzenia miejsca, w którym każdy z nas dobrze się czuje.

Zależy nam jednak na tym, abyśmy wspólnie dbali o kulturę wypowiedzi. Merytoryczne komentarze pomagają nam w pełni przeanalizować sytuację, udzielić odpowiedzi lub podjąć stosowne działanie.

Pamiętaj również, że będąc pracownikiem IKEA, możesz w każdej chwili skontaktować się z nami bezpośrednio w lokalnym dziale People & Culture. To najlepszy sposób na to, aby porozmawiać o wszelkich wątpliwościach, zadać pytania, które Cię nurtują i rozwiązać wiele kwestii. Wierzymy, że otwarta i szczera rozmowa jest podstawą dobrej współpracy.

Jeśli jednak wolisz porozmawiać z nami anonimowo, masz też możliwość skorzystania z Telefonu Zaufania w IKEA. Wybierz tę opcję, która będzie dla Ciebie najbardziej komfortowa.

News image
    Ona

19.01.2022 16:52

Dokładnie, wielka kierowniczka w ogóle nie buduje atmosfery do pracy i gardzi tymi którzy jej widocznie nie pasują.
    Struś-PędziwiAteR

29.03.2022 20:47

Skorzystaj z telefonu zaufania żebyśmy wiedzieli w którym sklepie jest coś nie tak a wtedy wpadniemy i zrobimy z Tobą porządek bo po co buzię otwierasz po próżnicy ????

Kamala

06.02.2026 08:19

Praca w Porcie Łódź Ikea (Ingka Centers) ,od lat ze względu na powszechny i otwarty mobbing wobec pracowników jest straszna. Przoduje w tych praktykach pewien core operations manager przy silnym wsparciu dyrektora centrum. Zniszczą każdego, zaszczują, naślą ochronę która będzie śledzić, nagrywać, podrzucać sfabrykowane dowody. Byle ich było zawsze na wierchu.Osoby które nie miały odwagi odejść same z tego piekła chorują i popadają w depresję. Ile ludzi jeszcze przepłaci pracę w tym piekle zdrowiem? Dział People&Culture od lat wie o tych bardzo złych praktykach i nie kiwnie palcem . Zakopują wszystko pod dywan🤐😪

Insiderr

21.04.2026 20:19

Nie dziwi mnie to co piszesz. Znane są inne tego typu przypadki. Byłoby dobrze gdyby tym tematem zainteresował się jakiś dziennikarz śledczy bo jest się czym interesować i o czym pisać.

LoLita

21.04.2026 20:31

Jest to standard. Ciekawe kiedy się tą firmą zainteresuje jakiś dziennikarz śledczy? Jest o czym słuchać i jest o czym pisać.

Marta

10.06.2025 12:53

Dzień dobry, chciałabym podzielić się moimi wrażeniami z zakupów w ikea. Jak zwykle zakupy w IKEA to sama przyjemność. Ale najbardziej lubię zakończenie zakupów, czyli pożegnalny, pyszny hot dog i klopsiki z przemiłą, pomocna obsługą. Bardzo mnie cieszy, że kawałek IKEA można zabrać do domu w postaci klopsików i daima
    wiking84

02.07.2014 17:12

Praca w tej firmie ostatnimi laty pogorszyła się. Jestem 10-letnim pracownikiem IKEA Janki koło Warszawy i powiem wam że praca na chwilę obecną to jakiś koszmar.Jest nas bardzo mało przez co często przychodzimy do pracy zmęczeni i zniechęceni.Praca w tej firmie stała się martwą stagnacją. Zarobki na wejście to 9 zeta netto, pracuje się na 1/4, 1/2, 3/4 etatu.Żeby mieć pełny etat to trzeba mieć plecy.Rozkład godzin pracy na każdy miesiąc jest inny na 3/4 etatu to 120, czasem 138 godzin miesięcznie.Na chwilę obecną szukam roboty bo chcę żyć jak człowiek a nie jak niewolnik.Szkoleń jest bardzo dużo. To chyba jedyny plus pracy w tej firmie.Jeśli ktoś chce tu pracować to niech najpierw wypije całą butelkę wódy i spokojnie się zastanowi czy warto marnować czas.Plusem jest również to że jak ktoś jest po zawodówie i niewiele umie to można zostać Menagerem (czyli pomagierem innych pożal się Boże kierowniczków któży nie mają kompetencji).Pozdrawiam wszystkich i nie polecam pracy w IKEA Janki naprawdę strata czasu.
    Zazou

04.01.2022 12:21

opinia jest pomocna bo w tym momencie wiem, że nawet jeżeli będę potrzebowała się zapytać o coś pracownika to i tak go nie znajdę.
    Agata

08.04.2025 12:52

Nie znajdziesz pracownika bo siedzą zawsze na papierosie
    Owieczka

17.09.2024 13:31

Pracowałam ,nie polecam Bardzo słaba kadra kierownica brak szacunku dla pracownika . Bardzo słabe zarobki .Firma kiedyś znakomita , rodzinna fajna Teraz absolutnie odradzam .
    Czarny

19.03.2025 18:31

Oj widzę typowego byłego pracownika, czyli nie wysilę się, żeby napisać o tym, co było fajne tylko pojadę po nich jak po psie, bo tak najłatwiej :) Podpisując umowę sama zgodziłaś się na te 'bardzo słabe zarobki' i na to, że co roku jest proces podwyżkowy, co jest w dzisiejszych czasach ewenementem. I wątpię, że nie pracujesz tam, bo cała kadra kierownicza jest słaba, ale może Twój przełożony miał jakieś obszary do rozwoju, o których również mogłaś z nim porozmawiać:) Pisanie ogólników bez konkretnych przykładów powoduje, że Twój komentarz jest bezwartościowy, ale mam nadzieję, że po odejściu z Ikea trafiłaś na super kasę, kompetentnych przełożonych-wszystkich! Oraz, że wszyscy Cię szanują a przede wszystkim Ty szanujesz ich :)
    Rafał Zadrożny

16.01.2025 23:43

Do którego dnia wypłacana jest pensja ? Do 30 czy do 10 następnego miesiąca ?

31.08.2024 13:52

Jak wygląda praca na stanowisku Sprzedawca? Mogłaby osoba z tego stanowiska opowiedzieć o swoich obowiązkach i ogólnie o pracy w IKEA Retail JANKI?
    Dorothy

06.04.2024 15:11

zić do frustracji, braku zaufania i obniżenia morale w całym sklepie. Bo jedna, dwie osoby myślą, że są głównymi udziałowcami w spółce i mogą robić co chcą. Dodatkowo, osoba odpowiedzialna za sprzedaż wprowadza (usunięte przez administratora), który negatywnie wpływa na efektywność pracy i relacje między pracownikami i funkcjami. Cały czas można usłyszeć mało lub źle. Ważne jest, aby wszyscy Pracownicy respektowali wartości, tworzyli otwartą i wspierającą atmosferę oraz promowali uczciwą komunikację a w IKEA tego brakuje na wszystkich płaszczyznach. Pamiętam swoje początki w tej firmie, jakieś 8 lat temu gdzie można było poczuć prawdziwą, rodzinną atmosferę, teraz już tego nie ma, ponieważ kadra zarządzająca nie pamięta tych czasów. Liczy się tylko kasa, wynik i swój ogródek. Nie patrzy się na firmę całościowo. Nie rozmawia się, a krzyczy i obraża za zwrócenie uwagi w dobrej wierze. Odeszłam w dobym momencie, kiedy chciało się przychodzić do pracy i pracować z Klientem, teraz już na to nie ma czasu ani siły.
    Dorothy

06.04.2024 15:13

W IKEA dużo się mówi o wartościach, który się później nie respektuje i tworzy atmosferę, w której pracownicy boją się wyrazić swoje zdanie, tworzy toksyczną i niezdrową środowisko pracy. Jest wiele sytuacji, które mogą prowadzić do frustracji, braku zaufania i obniżenia morale w całym sklepie. Bo jedna, dwie osoby myślą, że są głównymi udziałowcami w spółce i mogą robić co chcą. Dodatkowo, osoba odpowiedzialna za sprzedaż wprowadza (usunięte przez administratora), który negatywnie wpływa na efektywność pracy i relacje między pracownikami i funkcjami. Cały czas można usłyszeć mało lub źle. Ważne jest, aby wszyscy Pracownicy respektowali wartości, tworzyli otwartą i wspierającą atmosferę oraz promowali uczciwą komunikację a w IKEA tego brakuje na wszystkich płaszczyznach. Pamiętam swoje początki w tej firmie, jakieś 8 lat temu gdzie można było poczuć prawdziwą, rodzinną atmosferę, teraz już tego nie ma, ponieważ kadra zarządzająca nie pamięta tych czasów. Liczy się tylko kasa, wynik i swój ogródek. Nhjjie patrzy się na firmę całościowo. Nie rozmawia się, a krzyczy i obraża za zwrócenie uwagi w dobrej wierze. Odeszłam w dobym momencie, kiedy chciało się przychodzić do pracy i pracować z Klientem, teraz już na to nie ma czasu ani siły.
    Dział CS

13.02.2024 17:39

W działu Obsługi Klienta rekrutacje są ustawiane. Preferowane są osoby związane z Domilini a dział HR nie zauważa tego faktu. Ostatnie trzy rekrutacje wzbudziły pewne kontrowersje: 1. Kandydat na stanowisko (usunięte przez administratora)udostępnia samochód na ślub oraz podróż poślubna. Lekko nie na miejscu. Zna pytania które go czekają podczas rekrutacji oraz (usunięte przez administratora) Wie o tym cały sklep. 2. Wybór (usunięte przez administratora) nastąpił jeszcze przed oficjalnym rozpoczęciem procesu rekrutacji, co wzbudziło oburzenie wśród pracowników. 3. Trwająca obecnie rekrutacja na stanowisko(usunięte przez administratora)ównież budzi kontrowersje, ponieważ wszyscy zdają się wiedzieć, że (usunięte przez administratora) podczas ostatniej sobotniej imprezie integracyjnej. Fikcyjne rekrutację to w dziale CS to norma, najbardziej szkoda osób które się rekrutują które myślą że mają realne szanse na rozwój Była ankieta pracownicza wyraziliśmy swoje opinie. Sprawa zamieciona pod dywan
    Sven

21.02.2024 13:57

(dodaje jescze raz, bo ktoś usunął poprzednią) Kamprad nie byłby dumny... Jak można zatrudniać takich ludzi i to na kierownicze stanowiska? Kadra kierownicza w dziele CR to osoby, ktore żyją w przekonaniu , ze są ponad wszystkimi. Myślą, że mają dodatkowe przywileje w postaci nieodbijanych przerw i przychodzenia do pracy jak im się podoba. Menagerki są aroganckie fałszywe i egoistyczne. Tworzą sobie zespół z osób, które z wiedzą i kompetencjami nie mają nic wspólnego za to z brakiem kultury osobistej aż za wiele. Nie do pomyślenia, że Hr nic z tym nie robi... może dlatego ,że tam też część domolinii siedzi.
    Sven

14.03.2024 12:41

Muszę przyznać, że poziom absurdu i znieczulicy HR w całej tej sytuacji woła o pomste do nieba. Każdy o wszystkim wie. Ale podejmowane działania- to tylko maskowanie..."odwracanie kota ogonem" Wypisanych było mnóstwo konklretnych sytuacji, o których pracownicy boją się powiedzieć wprost czy przez ankiete anonimową. Reakcja zainteresowanych oraz HR praktycznie zadna - tylko sie slyszy, ze osoby "zainteresowane" są dotkniete hejtem i nagonka - rzeczywiscie, współczuje niezmiernie. Brawo!
    @Pracownik

20.02.2024 00:00

Na mojej rekrutacji (Planer w serwisach) nikt z działu HR nie brał udziału. Rekrutację wygrała oczywiście dziewczyna z Domolini. Informacje jaka dostałem po rekrutacji od szefowej działu, brzmiała jak żywcem przepisana z jakiegoś taniego poradnika typu "10 trików które pozwoli Ci zostać Managerem. Szczerze, wątpię w rzetelność tej rekrutacji.
    ...

17.02.2024 13:06

Widzę, że ostatnio trochę się pojawiło i szczerze, zachęciło mnie to do podzielenia się opinią, bo niestety na szczerą rozmowę i zrozumienie u działu HR nie można liczyć. Pracuję tu od lat. Poznałam masę fantastycznych ludzi, ale to jaki bałagan, jaki stres i brak zaufania w ostatnim czasie powoduje dział HR jest nie do pomyślenia. Naprawdę krzywdzicie ludzi, dla których powinniście być wsparciem, wybieracie łatwiejsza drogę, wybieracie uprzedzenia, nie słuchacie tylko osądzajcie. Nie szukacie rozwiązań. Zachowujecie się jak Cezar, kciuk w górę, kciuk w dół i decyzja zapadła - "lubimy albo nie lubimy". Powinniście się wstydzić.

14.02.2024 13:28

Rekrutacje w Ikea w dziale Customer są ustawione, skoro pracownicy na imprezie w dniu ogłoszenia rekrutacji chwalą się, że mają dogadane stanowisko. I to nie pierwszy taki przypadek. Kilka nietrafionych decyzji i w Ikea Janki powstał zespół złożony z osób, które po koleżeńsku kierownik ściąga z poprzedniego miejsca zatrudnienia nie patrząc na kompetencje. Nie ma szansy na sprawiedliwe rekrutacje, ponieważ kierownicy działów Customer dobierają sobie kolegów do współpracy. Nie są fair w stosunku do pracowników, nie słuchają, nie wspierają, traktują ludzi w zależności od tego, czy mają dobry humor czy nie. Co najgorsze dział HR w ogóle nie reaguje mimo, że pracownicy zgłaszają, krzywdzące zachowania przełożonych w tym obszarze.
    Vv

20.10.2023 18:24

Praca dobra dla studentów żeby sobie zarobic dla normalnych ludzi odpada wszystko w temacie
    Hhh

14.05.2023 11:42

W ikea nie ma żadnej przyszłości nie oszukujmy się praca dobra dla studenta żeby sobie dorobił ale dla kogoś kto ma rodzinę dzieci a nie daj boże jeszcze kredyt mieszkaniowy to na pewno nie
    Pieniądze!

16.04.2023 17:16

Dajcie ludziom godziwe wynagrodzenie, które jest proporcjonalne do ilości pracy i obowiązków! Cały czas wymyślacie kolejne plakaty z motywującymi hasłami, można powiedzieć, że każdego pracownika wręcz zmuszacie do rozwoju i myślicie, że ludzie za tym pójdą? Czasy się zmieniły drodzy państwo i może 60% pracowników myśli o rozwoju i to ich napędza, ale chyba nie widzicie, że 100% pracuje dla pieniędzy. I to ciężko pracuje za marne grosze! Wstyd! A później się dziwicie, że wyniki ishare są dramatyczne i każecie się kierownikom z tego tłumaczyć.
    Pieniądze!

07.05.2023 19:11

Chodzi o to, że jak komuś jest dobrze w tym miejscu gdzie jest i na tym stanowisku, to już kierownicy określają to przejawem braku ambicji, że ten ktoś nie robi nic więcej, że go nie widać na sklepie. A zazwyczaj jest tak, że ktoś pod przymusem bierze na siebie kolejne i kolejne obowiązki w ramach rozwoju, a wychodzi z tego zmęczony i zdemotywowany, bez dodatkowej kasy i z niższa oceną roczna, bo przecież nie dał rady... Co do pensji nie podam Ci widelek, ale wspomnę tylko, że za podwyżkę inflacyjna nie udało się zatankować samochodu do pełna.
    Trąba

02.05.2023 07:15

A to o tym kolesiu piszesz co pół firmy się śmiało z niego że brał porzyczki w banku na wycieczki to ten magazynier z falent no beka była dobra z niego
    Beata

14.04.2023 16:22

Jestem bardzo zadowolona, profesjonalnie i sprawnie . Super!
    Bronisław

04.03.2023 12:28

Z tego co widzę to jeszcze 6 dni firma prowadzi rekrutację na kasjera w Ikea. Umowa o pracę. Jak rozumieć informację, że jest dodatkowa kasa za nocki i za weekendy. Ile to więcej do pensji wychodzi? Fajnie wygląda też ten obiad dla pracownika za złotówkę. W praktyce wygląda to tak, że codziennie można zjeść?
    ...

26.03.2023 21:19

+ 8 za godzinę za weekendy. Obiad za 5
    Radek

08.04.2023 06:42

8 złoty brutto, nie mierz aż tak wysoko. Kasjer w nocy pracować nie będzie... Obiady niby tanie ale z porcji które tam są ciężko się najeść (facetowi). Zmiany nocne mają ludzie którzy pracują w logistyce.
    QLFON

13.07.2022 18:21

Siema :) Słyszałem że w Ikei panuje kiepska atmosfera. Podwyżek brak a mówią że dużo zarabiasz. Polski "Kapitał Ludzki" niestety twierdzi inaczej mianowicie że na tle innych krajów EU jest finansowo wykorzystywany bo koledzy i koleżanki z innych krajów zarabiają więcej niż w Polsce. Czyżby dyskryminacja na tle rasowym ? Inna sprawa. Podobno na menadżerskiej grupowej psychoterapii w Ikei omawia się osobowość każdego pracownika i jak komuś nie pasuje to się dąży do tego żeby się jednak prędzej czy później rozstał z firmą w takich czy innych okolicznościach. Czy ktoś może coś więcej na ten temat powiedzieć bo tak słyszałam a bym chciała wiedzieć zanim się u nich zatrudnię czytaj oddam kilka lat życia. Proszę o info.
    Vvv

14.12.2022 17:57

Sorry, Marta, ale bądź tak uprzejma i nie używaj imienia Jezusa w ten sposób. Proszę o szacunek dla tego, co dla innych osób jest święte.
    yangLeosia

14.01.2023 13:00

No właśnie, dla innych a nie dla mnie, pozdro 600 ;)
    Rex

19.06.2022 11:15

W sklepie w Jankach zaczęło się bardzo źle dziać. Dział sprzedaży jest maksymalnie obciążony pracą a do tego wykonuje też obowiązki innych funkcji, bo Ci się nie wyrabiają. Mam wrażenie, że kierownik sklepu zajmuje tylko miejsce za biurkiem-nie motywuje pracowników, nie mówi nawet 'cześć', gdy się z nim mijasz. Kierownicy działów są przeciążeni, bo muszą pracować fizycznie na dziale (za co im chwała), bez przerwy są rozliczani z każdego słowa, a szefowa działu sprzedaży wybiera sobie ulubieńców, a po reszcie jedzie równo aż ktoś się zwolni. Pomijam fakt, że też nie wychodzi zza biurka. Pensje może i wydają się w porządku, ale śmiechem są podwyżki rzędu 50 groszy na godzinę dla pracowników z długim stażem. Nie ma mowy o podwyżkach inflacyjnych i kierownicy muszą świecić oczami. Najgorsze też jest to, że kierownik sklepu wraz z ekipą kierowników funkcyjnych na integrację polecieli sobie za granicę (chyba do Włoch), a dla działu sprzedaży dostajemy 100 zł na osobę na cały rok.
    Ta jasne

28.09.2022 06:19

Rex, chciałbym zobaczyć jak sprzedaż pomaga innym funkcjom heh
    Rex

14.12.2022 12:48

Nie wyręcza innych funkcji? A rozkładanie towaru za Refilling? A zmiany ekspozycji za Comin? Mógłbym tak wymieniać, ale jeśli pracujesz w funkcji innej niż sprzedaż, to najprawdopodobniej nigdy tego nie dostrzeżesz i nie docenisz albo nie chcesz tego dostrzec. A mimo wszystko sprzedaży się najbardziej obrywa za brak aktualnej ekspozycji, za brak towaru itd.
    Pracownik DOK - Pan Krzysztof

28.10.2022 23:37

Chcialam bardzo podziękować Panu Krzysztofowi (III) z DOK Ikea Janki za zaangażowanie, chęć pomocy i rozwiązanie problemu. Sprawa była nietypowa, więc tym bardziej dziękuję (brak maskownic do prowadnic szuflad KOMPLEMENT). Super profesjonalne podejście, cierpliwość i uprzejmość - wcale nie takie oczywiste cechy w dzisiejszych czasach! Dziękuję :)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w IKEA Retail JANKI?

Kontakt - IKEA Retail JANKI

Pl. Szwedzki 1 05-090 Janki

IKEA Retail
    Anna Zembrzycka

25.07.2022 09:23

Jed.no wielkie (usunięte przez administratora) ....to nie jest powazna firma .Od 3 tygodni czekam na zlozenie szafy iterminy zmienia IKEA jakw kalejdosjkowpe.Chcialabym dostac sie do "tzw prezesa" ale on pewnie na wczasach ,Czekam na odp.Anna Z.
    KaLaFioRRRR

16.07.2022 23:05

Firma istnieje podobno tylko dlatego że starzy pracownicy pracują po staremu tak jak to sobie wyobrażał IngVar. Podobno jak odejdzie ostatni stary pracownik to korporacja IKEA zbankrutuje bo pokolenie smartfoniarzy rozwali ją na kawałeczki swoimi gówniarskimi porąbanymi pomysłami.
    Ciekawy

24.01.2021 16:21

Pojawiło się ogłoszenie na specjalistę są komunikacji wizualnej. Na jakie wynagrodzenie można liczyć na tym stanowisku? Czy jest praca zmianowa? Ile osób pracuje w tym dziale? Jest możliwość rozwoju na tym stanowisku?

15.07.2022 10:25

Niestety projektantka ma rację. Stwierdzenie faktu uderza w punkt, jak ktoś nie jest po jakiejś ASP, lub nawet kursach architektonicznych i bez znajomości programów do może myć podłogi mopem ze znajomością co najmniej dwóch języków obcych.
    EL_Hejterro

16.07.2022 22:51

Taka prawda. Korporacja Ikea płaci w Polandii dużo niższe pensje swoim niewolnikom w porównaniu do tego co płaci innym niewolnikom w EU. Ewidentna dyskryminacja na tle rasowym.
    STARY_WYJADACZ

25.03.2022 13:00

Marudzicie. Firma super na piątkę. Regularne pochwały od zadowolonych z siebie i ze swoich podwładnych managerów, którzy służą Ci wsparciem poprzez własny przykład i zaangażowanie w obowiązki na dziale. Regularne duże podwyżki i zarobki na poziomie średniej krajowej w tym obiecana podwyżka inflacyjna. Tanie obiady w kantynie. Najwspanialsze jest to że zawsze też manager stara się każdemu iść na rękę z grafikiem ani nikogo w zespole nigdy nie (usunięte przez administratora)i nikogo nie faworyzuje jak PRLowska nauczycielka w szkole podstawowej. Nic tylko pracować chwalić firmę i nie narzekać na głupoty. TACK POLEN !!!
    SaMoZgoN

31.03.2022 13:26

Podwyżki są tu regularne i wysokie a zarobki najwzyższe w kraju. Zarabiam więcej niż kasjer w Lidlu. W końcu jestem managerem.

15.07.2022 10:13

To dlaczego masz ksywkę stary wyjadacz?
    Nitta

05.04.2022 19:59

To jakby słonina obok szynki leżała

15.07.2022 10:12

Pani Krysiu Pani się domyśli o co chodzi no przecież rzekomo jest Pani inteligentna. Czy plotka?
    Nitta

05.04.2022 19:57

Pracuje jeszcze(usunięte przez administratora) w Ikea .spoko dziewczyna serdecznie ją pozdrawiam
    Izabela

24.02.2022 19:07

Kupowałam kuchnię za prawie 20 tys. Musiałam się prosić o to, żeby zechcieli przyjąć zamówienie. Czas, który to zajęło to 5 godzin ! (w tym 2 godziny czekania i dopiero po poproszeniu kierownika zostałam przyjęta)przy gotowym projekcie kuchni. Za dostawę produktu, którego nie mieli obecnie na stanie chcieli dodatkowo pieniądze. Jak zaproponowałam, aby dostawa była całościowa dostałam info, że to nie możliwe. Gdybym wiedziała, że mają taki stosunek do klientów na pewno kupiłabym tą kuchnię gdzie indziej. Nie polecam tego sklepu.

12.10.2021 11:56

tack

11.02.2022 12:52

Nadgodziny są czymś spotykanym. Ale nie powiedzą ci ze wg prawa jak kierownik/tm leader każe je odebrać, to wg prawa masz przelicznik 1 nadgodzina = 1,5h.
    śmiech na sali

19.12.2012 10:08

pracuje w ikea od 2 lat i powiem tyle pranie mózgu szkolenia to jakiś żart cały czas mówią o ikea na plus. jak to oni dbają o środowisko (tną tajgę od wschodu i od strony chin, w Polsce na miejsce lasów mieszanych sadzone są iglaki a liściaste zjedzone przez zwierzęta(dewastacja) byłem na miejscu lasu który niby ikea posadziła piękny ale leśnik potem zawiózł mnie na niepropagandowe miejsce żal.) dbają o ludzi (dziecko w indiach pracuje na jedzenie dla rodziny) dobre warunki płac 12-14 zł brutto cały etat 1500-1800zł ( wynajem pokoju w warszawie ok.800 zł + 200 zł na bilet miesięczny ) 1/2 etatu, 1/4, (dla ludzi mieszkających z rodzicami czy studentów może i plus) po 2 latach pracy dostać 1 zł brutto jakaś masakra(na rozmowie oceniającej stała gatka, że za mało się starasz ,że musisz wiedzieć więcej niż ci potrzeba do pracy(zaniżanie twojej wartości)). obroty średnio 280 milionów na rok a mówią, że nie ma pieniędzy. matej, modliszka obyście długo żyli i na starość się we własnym bagnie topili.
    Zazou

04.01.2022 12:23

dobrze wiedzieć.
    Myślę więc jestem

17.01.2020 07:18

Witam czytam te komentarze na temt logistyki i mam jeden słuszny wniosek Jest to nie lubiany dział niestety A czemu a temu ze to jedyny dział który trzyma się razem co to znaczy a tylko to że każdy każdemu pomaga nikt nikomu nie rzuca klud pod nogi jeden za wszystkich wszyscy za Jednego A co najważniejsze każdy tam szanuje to co robi kolega bo każdy jest potrzebny i nawzajem się potrafimy się wspierać Szkoda że to gdzieś umarło w pozostałej części sklepu który jak by nie patrzeć jest wizytówką Ikea w Polsce Ludziska szanujmy się a daleko znajdziemy ale tylko razem
    Bambo

31.01.2021 19:53

Ten dział nigdy nie będzie lubianym bo wszyscy równo powinni pracować a najgorzej tam mają Ci którzy nie palą papierosów ten co nie pali pracuje A inni idą na fajeczkA i siedzą sobie że 2 godziny nikt tego nie kontroluje !!!
    Ojoj

15.12.2021 10:07

Kto taki ? Daj inicjały albo jakiś opis.

24.03.2021 10:04

Czy rozmowa rekrutacyjna w IKEA Retail JANKI odbywa się również w języku angielskim?
    zara(dna)

05.05.2021 22:50

Angielski jest w prawie kazdym oglozszeniu. Nie przejmuj się tym. Nie słyszałam by kogoś rekrutowali prowadząc rozmowę. Pytają tylko czy posługujesz się tym językiem. A w rzeczywistości na w Jankach jest kilka osób zajmujących stanowska lidera lub shopkeepera i nie znają angielskiego..
    Bobek

21.10.2021 20:17

Tak rozmawiają w angielskim prezes i dyrektor i jeden TM leder

03.07.2021 11:43

Czy w IKEA Retail JANKI występują paczki/bony świąteczne?
    była

14.07.2021 16:43

masz kartę płatniczą doładowaną na 500zł (ostatnio było więcej, ale to raczej jednorazowa akcja). A tak, to trochę zależy od sklepu i budżetu czy coś ma na jakieś gifty
    Frosty

21.06.2021 10:47

Nikomu nie polecam kontaktu z tym sklepem Obsługa nie kompetentna bezszczelna Najgorszy sklep!!!!!!!!!!!
    Wanda

29.01.2021 15:33

Chciałabym się dowiedzieć czegoś odnośnie godziny pracy w IKEA Retail JANKI. Od której godziny zaczyna się prace i o której kończy? Czy zdarzają się nadgodziny? Zastanawiam się też jak wyglądają ogólnie zmiany w firmie. Dajcie koniecznie znać.

24.03.2021 21:53

Zależy od działu. Zasadniczo zmiany nie wg regulaminu nie mogą być dłuższe niż 10h. Nadgodziny się zdarzają, natomiast kierownicy nie wiedzą, że jak je akceptują w kronosie (system ewidencji czasu) a potem każą odbierać, to powinni dawać je wg przepisów prawa pracy w stosunku 1:1,5. Bardzo dużo zależy od konkretnego kierownika i działu. Jedni są bardziej elastyczni, inni wcale.

13.12.2020 09:27

Czy IKEA Retail JANKI oferuje wszystkim swoim pracownikom umowę o pracę, czy jednak należy spodziewać się umowy zlecenia?
    odpowiedź

16.12.2020 22:52

Otrzymujesz standardowo umowę na 3 miesiące, potem na czas nieokreślony. Zatem jeśli w ogłoszeniu nie jest określona forma współpracy (zlecenie, umowa na zastępstwo lub B2B), to masz umowę o pracę od początku.
    Wkuriony pracownik

20.10.2020 03:05

IKEA to juz nie ta firma co kiedyś... Teraz to juz typowa korpochoojnia, ktora szarych roboli ma za nic i traktuje jak nie chciane dzieci. Llicza się tylko slupki i procenty i nawet jak słupki są zielone to i tak premii rocznej brak, podwyżki mają być i juz nie wiem w co je zainwestuje bo to podobno aż 0,30 gr do godziny czy ze 44 PLN miesięcznie. We wszystkim zasłaniają się covidem a na końcu słyszymy o rekordowym wzroscie i brava za zaangażowanie... No zesz qqqqqrfa mac bravami nie zapłacimy rachunków. Może ktoś uzyje łba i zastanowi sie kto te słupki wypracował, że to szary robol przezuca paczki za które klient płaci... Na zebraniu słyszymy ze 100 osob rocznie odchodzi i przychodzą nowi a to sa koszty ale jakoś nikt z tym nic nie robi. Może to nowa strategia firmy zeby sobie stawki nie wypracować bo kasa oczywiście musi się zgadzać.... Od strony szarych pracowników jest zle i nie oczekujcie zaangazowania skoro nie doceniliście poprzedniego....

19.05.2020 10:32

Czy IKEA Retail JANKI ma ściśle ustalone godziny pracy?
    Parasol

20.06.2020 06:28

A to tylko dlatego ze ci co już tam pracują doś długo już mają połamane te kręgosłupy lub wcale ich nie mają Kolega ma rację po paru latach kręgosłup pęka i wtedy trzeba znaleść nowy kręgosłup a stary na śmietnik
    Rudy

04.09.2020 19:19

Jak nie dajesz rady to lepiej siadz przy kompie zrób puste miejsca .Robota idealna dla nierobów .Najpierw wrzuca na pałę A potem puste miejsca robi .

28.08.2020 11:16

Na jakie narzędzia pracy może liczyć pracownik w IKEA Retail JANKI?
    Rudy

04.09.2020 19:09

Ta firma to porażka . Jak pokażesz że umiesz to będziesz robił wszystko za wszystkich .
    Jan

28.08.2020 18:27

Balagan systemowy towar jest s naprawdę go nie ma 165 km psu w (usunięte przez administratora) super jest na targuwku 25 km i co wyprzedalo się 88 szt. W 45 minut.
    Pracowniczka

27.08.2020 17:48

We wszystkich sklepach Ikea w Warszawie pojawiły sie przypadki koronawirusa. Niby firma transparentna ale informacji dla klientów nie ma.

Zostaw merytoryczną opinię o IKEA Retail JANKI