IKEA
2 114 378 5 1

Opinie o IKEA

Filtruj opinie po kryteriach:

Ikea to ludzie
 Opinia

Hura hura hura Mały karypel ze Szwecji szef sklepu odchodzi takiego zadowolenia u pracowników nie widzalam przez 25 lat pracy w Ikea jednak zawsze czlowiek czul jakis smutek z tego powodu a teraz wielkie szczęście i usmiech od ucha do ucha Jednocześnie pograzam sie w smutku z kolezankami i kolegami ze sklepu w Hiszpanii gdze ten czlowiek zostanie kierownikiem moje szczere kondolencje

Pomocna?
Tak2Nie1
Wienio
 Opinia
@Ikea to ludzie 14.06.2019 06:51

strzał w dziesiątkę!

Pomocna?
Tak1Nie1
Karolinka
 Opinia
@Ikea to ludzie 14.06.2019 06:51

Ten człowiek zniszczył jakiekolwiek morale i inspiracje jakie kiedykolwiek były w naszym sklepie, nigdy nie doświadczyłam takiego chaosu organizacyjnego, a szczerze mam nadzieje ze to przeczyta i pomyśli nad swoimi zachowaniami i zrobi coś z sobą zanim pójdzie niszczyć kolejny sklep, teraz chciałabym tylko żeby firma dokonała chociaż jednego dobrego wyboru na przestrzeni ostatnich lat i zastąpiła go kimś kto potrafi rozpoznać rzeczy dobre a nie tylko to co jest złe, ogólnie nie jakiegoś kierownika tylko lidera jak to zawsze powtarzamy w ikeowskich wartościach, jeżeli coś z nich jeszcze zostało.

Pomocna?
TakNie
brutalna rzeczywistość
 Opinia
@Karolinka 19.06.2019 07:12

Tyle, że w oczach Kampradów zrealizował swoje zadanie perfekcyjnie i w nagrodę idzie teraz do Hiszpanii. Miał wycisnąć więcej ze sklepu i zrobił to. Poucinał premie i co tylko się dało. Taka jest brutalna rzeczywistość. Nie łudźcie się, że przyjdzie następny i będzie się chciał przypodobać pracownikom bo my mu nic nie damy. Każdy następny będzie myślał o interesie korporacji bo po to się zostaje dyrektorem i to firma daje awans a nie załoga sklepu.

Pomocna?
Tak1Nie
Karolinka
 Opinia
@brutalna rzeczywistość 20.06.2019 17:45

Chciałabym się z tobą zgodzić bo jest w tym dużo sensu ale w melodii tego co mówi ikea o przywodztwie, kulturze, współpracy, szczerości, wspierania rozwoju to ostanie parę lat to poprostu klapa, żenada, wstyd i porażka. Chyba że wartości tej firmy to widmo, w sumie to nie tylko wartości tej firmy a wartości każdej szanujacej się organizacji. Zresztą żaden dyrektor nie ma mocy odbierania premii tyle że premia jest składniowa wszystkich jego złych decyzji biznesowych, kamprad to się w grobie przewraca jak słyszy co ten leszcz za cyrk w tym sklepie zrobił.

Pomocna?
TakNie
Mały
 Opinia
@Ikea to ludzie 14.06.2019 06:51

Ty sie weź za robote w tej Ikeii !!! A nie bedziesz brednie tu pisał . Siedzenie z papieroskiem w reku przez 3-4 h w pracy bo tyle przerwy niektorzy mieli co palili papierosy . Kawka herbatka papierosek karty soe nie odbija na przerwe ale sie jest na przerwie .Żyć nie umierać ! Jak wezmie ktoś wiecej nocek w miesiacu jest gadanie po katach dlaczego on tak robi . starzy pracownicy nie moga nocek brać bo cieżko a broń boże gdyby jakiś młody zarobił 100zł wiecej atak afera na 102 co za ludzie nie to nie ludzie to bydło ! Nie polecam tam pracy nikomu wśrod nieudacznikow itp nicponiow moze nie wszyscy ale im starszy pracownik tym nic nie robi przez cały dzień !!! Taka prawda szukaja młodych głupich! A temlederow awansuja wewnetrznie samych siurków niewiadomo skad sie urwali ważne ze poza praca awanse sa rozdawane !!!

Pomocna?
TakNie
Wasaty krasnal
 Opinia
@Karolinka 19.06.2019 07:12

Chaos chaosem ale jak ktoś siedzi 4h swojej pracy na palarni w 8godzinnym czasie pracy to nawet anioł przełożony by nie wytrzymał ! Ale jak tu zwrocic kolega uwage ?? Magazynierzy sa bardzo pracowici tam szczegolnie ci najstarsi !!! Kawka papieros gadka i tak prawie cała dniowke ,!! Szukaja frajerow tam idzcie przyjmijcie sie to zobaczycie !!!

Pomocna?
TakNie
Loko
 Opinia
@Karolinka 19.06.2019 07:12

O czym ty dziewczynko piszesz spojrz kto pracuje w ikea janki i sie powiedz ze to sa ludzie z wartościami ??? Bo ja wiem ze mogły Ci sie wyrazy pomylić wartości z promilami bardzo podobne słowa tylko co innego znacza wiem ze nie wszyscy dziś musza kończyć szkoły ponadpodstawowe ale wypadało by coś mieć wiedzy a potem tu pisać !!!!

Pomocna?
TakNie
Loko
 Opinia
@Ikea to ludzie 14.06.2019 06:51

Ja sie pograżam ze z takimi nicponiami pracowałem . nieudacznicy do potegi lenie śmierdzace szczególnie magazynierzy !!! Osz to patologia normalnie nawet karty nie umieja odbić !

Pomocna?
TakNie
Joe
 Opinia
@Karolinka 21.06.2019 22:44

Jeśli Ty wierzysz w wartości IKEA to jest z Tobą naprawdę źle. Oto one: Moja kierowniczka na wyjeździe integracyjnym bawiła się z nami, piła razem i ostatniego dnia zapraszała na dodatkowy wyjazd we wrześniu i każdego z osobna pytała czy jest za a następnego dnia chłopakowi wręczyła wypowiedzenie i wiedziała o tym już przed wyjazdem a mimo to z uśmiechem na ustach pytała się go czy we wrześniu też chce jechać. W tym momencie wysłała jasny sygnał wszystkim - nie ufajcie mi bo z uśmiechem na ustach będę wam kłamać w żywe oczy i rzeczywiście tak robi. Jak tylko może to ucieka na papieroska albo do kantyny, bywa, że całymi dniami nie widzimy jej na oczy choć teoretycznie jest, teraz się wzięła do roboty bo połowa po tym wyjeździe złożyła wypowiedzenia a nowych do pracy nie ma. Otoczyła się kółkiem znajomych, które też robi co chce a kto do kółka nie należy musi pracować za siebie i za jej kolegów i tu nie ma zmiłuj. Śmieje się już z niej cały sklep bo chodzi i prosi po innych działach o kogokolwiek do pomocy u nas. Mam nadzieję, że tam na górze ktoś się ocknie i ją zdejmie zanim dział kompletnie przestanie pod jej rządami istnieć bo nikt normalny nie będzie chciał robić w takich warunkach i z taką intrygantką.

Pomocna?
Tak1Nie1
Karolinka
 Opinia
@Joe 22.06.2019 12:17

Ja osobiście wierzę w ich ideały i wierzę że byłoby o wiele lepiej gdybyśmy wszyscy mieli przynajmniej połowę z tych wartości ć ale skoro kierownictwo naszego sklepu je wszystkie zbesztalo to co mam powiedzieć, przykład którego urzyles rzeczywiście pokazuje realia sklepu bo tak jest wszędzie, shopkeeperzy, kierownictwo funkcyjne wszyscy sieją tylko zamęt i psują powietrze

Pomocna?
TakNie
Joe
 Opinia
@Karolinka 22.06.2019 20:02

I dlatego szukam innej pracy. W tym tygodniu mam już umówione 2 rozmowy. Jak będzie ok to składam wypowiedzenie i bez żalu odpuszczam to kłębowisko żmij.

Pomocna?
TakNie
baran
 Opinia
@Ikea to ludzie 14.06.2019 06:51

Jak Ty tam siedzisz 25lat to Ty już na emeryturze powinnieneś być ! Musisz się niezle obijać tam swoją drogą bo jak tam pracowałem to najdłużej Ci co pracowali tam co same śmierdzące lenie !!

Pomocna?
TakNie
Pan Logistyk
 Opinia
@Joe 22.06.2019 12:17

I to jest dopiero wypowiedź roku. Ja rozumiem i popieram prawo do wypowiedzi, własnego zdania czy nawet uczciwej szczerej niechęci do kogoś - ale jak się już farmazony wypisuje tylko po to by sobie nastrój poprawić to nie ukrywam, że trafia mnie szlag. Pracuję w tej znienawidzonej, nic nie robiącej logistyce sklepu i pozwolę sobie na drobną korektę po koledze, który najwyraźniej pracował(pracuje) na selfie, oceniać nie będę zróbcie to sami, macie swoje rozumy. Data wpisu sugeruje, że autorem jest kolega, który tego dnia zakończył swoją pracę w IKEA gdyż mimo tej dramatycznej sytuacji na selfie nie przedłużono z nim umowy próbnej po 2 albo 3 miesiącach próby samo to pokazuje, że albo kolega się nie nadawał albo sytuacja jednak nie jest aż tak za. Druga rzecz jeśli mnie pamięć nie myli to w ostatnim okresie wypowiedzenie umowy na selfie złożył jeden pracownik, który dostał spoooro lepsze warunki zatrudnienia - mogę się mylić co do powodu, to nie mój dział ale takie słuchy chodzą, ale to nie jest rzeczona "połowa" która rzuciła papierami, może koledze się zwolnienia lekarskie z rzucaniem papierami pomyliły a ci co pracują u nas w sklepie wiedzą jakie są powody tych długotrwałych zwolnień i koniec tematu. Kierowniczka selfu, intrygantka? otoczyła się kółkiem znajomych? masz ny myśli tą drugą połowę pracowników selfu, która jednak nie rzuciła papierami? Ja ze swojego punktu widzenia widuję shopkeeperkę selfu jak zaczynam nockę gdy wychodzi do pracy i niejednokrotnie rano jak wychodzę to ona już tam jest - daj boże by wszystkie działy miały takich "leni" u siebie którym się jeszcze chce! Co jeszcze było w tej wypowiedzi? Była też jakaś odpowiedź odnośnie zapytania u źródła, myślę że zamiast tutaj wylewać hejt na lewo i prawo najlepiej zapytać u źródła jak to wygląda z tym selfem, jak nie u kierowniczki to u któregoś z pracowników. Ja ze swojej strony mogę dodać jeszcze tyle, że od jakiegoś czasu mam wrażenie, że współpraca pomiędzy logistyką a selfem nareszcie wygląda całkiem nieźle mimo braków kadrowych i nie, nie twierdzę że jest pięknie fajnie i różowo ale daje się normalnie pracować.

Pomocna?
Tak1Nie1
Joe
 Opinia
@Pan Logistyk 24.06.2019 09:08

A to fajnie się dowiedzieć, że koleś któremu nawet nie chciało się ogarnąć isella miał lepiej niż reszta. Sprawiedliwość w wersji Ikea. Czyli też pewnie jakiś koleżka tyle, że dla tego nawet wystawianie dokumentów było zbyt ciężka pracą . To tylko potwierdza moją opinię.

Pomocna?
TakNie
Bolo
 Opinia
@Ikea to ludzie 14.06.2019 06:51

No tak teraz nie bedzie miał ich kto pilnować to krzycza hura hura !!! Co za chołota ze wsi !!! Rudy jest najlepszy ! Ma kolegow od kieliszka a i meczyk ma z kim poogladać z kumplami z Mcdonalda z ktorymi wczesniej pracował .

Pomocna?
Tak1Nie
Życzliwy
 Opinia
@Bolo 24.06.2019 22:41

Ten drugi "lider" tez nie lepszy, łazi gada nic nie ogarnia i tylko na wydawke sie nadaje!

Pomocna?
TakNie
Ikea to ludzie
 Opinia

Podobno ikea janki ma klopoty finansowe na dzień dzisiejszy stać ich tylko na jabłka dla pracownikow np bananki juz za drogie

Pomocna?
Tak6Nie
brutalna rzeczywistość
 Opinia
@Ikea to ludzie 18.06.2019 12:37

Jak zwykle dla pracowników guzik ale w biurze niczego nie brak. Na sklepie gorąc a w biurze przyjemnie chłodno. Tak się traktuje pracowników Jankach.

Pomocna?
Tak1Nie1
baran
 Opinia
@brutalna rzeczywistość 20.06.2019 17:52

Jak gorąco kolego to zgłoś do Pip jaki to problem ???? może Ci numer podać ??? Przyjadą panowie zmierzą temperaturkę ikea zapłaci jak coś i się wtedy wezmą za wszystko . Tam w IKea jest dużo odważnych ale w gębie albo nawet i nie ! Zwykła stara chołota ze wsi !!! Mali ludzie tam najwiecej krzyczą a do nieczego się nie nadają .

Pomocna?
Tak1Nie
Brutalna rzeczywistość
 Opinia
@baran 23.06.2019 18:20

Znam lepszy sposób niż czekanie aż coś się zmieni. Zmienić pracę co niniejszym robię. A feudalni zacofani kierownicy mogą mnie cmoknąć.

Pomocna?
Tak1Nie
Janko
 Opinia

Może nie jest idealnie ale przesadzacie z tym marudzeniem bo jest spoko tylko trzeba mieć chęci do pracy.

Pomocna?
Tak1Nie
Joe
 Opinia
@Janko 21.06.2019 17:49

Za te grosze??? Wszędzie dzisiaj znajdziesz lepsze pieniądze.

Pomocna?
TakNie
Loko
 Opinia
@Joe 21.06.2019 19:45

To zmień prace po co tam siedzisz ??? Chyba ze jesteś starym grzybem co nigdzie indziej sie nie nadaje i skazany jesteś na ikea do końca swoich dni !!! Bywa i tak ! Wiem ze sporo ludzi w ostatnim czasie odeszło i wcale ikea nie upadła ale musieli sie wziaśc za robote Ci co nic tam nie robili !!!!

Pomocna?
Tak1Nie
Joe
 Opinia
@Loko 22.06.2019 07:50

No i właśnie szukam innej pracy. Nawet już jestem umówiony na dwie rozmowy kwalifikacyjne.

Pomocna?
Tak1Nie
baran
 Opinia
@Joe 22.06.2019 11:42

Jak dopiero szukasz to licho w czas . Czyli Ci tam jest dobrze . Ta firma to jest "oazą" dla starych niewykształconych leni którzy nic nie umieją poza durnym śmianiem się nawzajem z siebie samych . Sami wiesiacy którzy tu najechali warszawę od 25lat siedza jak grzyby tam i nic nie robią !

Pomocna?
Tak1Nie
LOL...
 Opinia

Czy ktoś coś wie co się dzieje na selfie ? Co ta małolata wyprawia ? Jeśli to prawda co słychać to laska się nie nadaje.

Pomocna?
Tak1Nie
baran
 Opinia
@LOL... 23.06.2019 15:52

To może jej powiedz to ? że się nie nadaje a nie piszesz tu zamiast jej w oczy to powiedzieć !!! Taki odważny jesteś dzieciaku ???

Pomocna?
Tak2Nie
Pan Logistyk
 Opinia
@LOL... 23.06.2019 15:52

Polecam zapytać u źródła co się dzieje selfie - zakładam że każdy z pracowników z odpowiednim stażem będzie w stanie w miarę przejrzyście wyjaśnić jak wygląda sytuacja - gowork jest raczej kiepskim miejscem na takie pytania:)

Pomocna?
TakNie
Ikea to ludzie
 Opinia

W jankach ludzie narodowosci polskiej sa wykorzystywani ponizani i nikt z tym nie ma problemu A spróbuj cos powiedzec negatywnego na obcokrajowca pracujacego tam to zaraz wylecisz na zbity ryj zreszta jak w ikea w innych miastach i gdzie tu równość

Pomocna?
Tak3Nie1
Bambus
 Opinia
@Ikea to ludzie 18.06.2019 12:55

Kto tam jest wykorzystywany jak tam same lenie pracują . Jak można wykorzystać pracownika ktory pracuje 15-20lat w tej firmie ??? Czy wydajność tego pracownika jest lepsza niż nowego ??? Przy rozkładaniu towaru ??? W ikea janki trzeba zmienić pracowników i wtedy bedzie może lepiej a tak to tylko można ogladać jak ktoś odbija karte na wejscie i patrzy aby uciec od pracy i posiedzieć sobie na kantynce pijac pyszna kawe lub zaciagajac sie mocnym papieroskiem otoż to cała prawda. Ta firma zatrudnia nieudacznikow szczegolnie tych ktorzy najdłużej tam pracują !!! Oni nigdy stamtad nie odejda bo kto im zapłaci za siedzenie ??? Odpowiedz prosta nikt !!!! Dlatego trzymajcie sie ramy !!!

Pomocna?
Tak1Nie2
bmr
 Opinia
@Bambus 19.06.2019 11:05

Pełna zgoda. Starzy pracownicy myślą, że młodzi będą za nich pracować i wręcz uważają, że nowy się musi wykazać a jak nie to się go wymieni na innego. Tylko nie wiedzą że czasy się zmieniły i jak taki nowy zorientuje się, że on musi zasuwać za dwóch a inni siedzą w kantynie albo na fajeczce to raz dwa poszuka sobie innej roboty bo dziś ma wybór. Panie i Panowie to już se ne wrati. Albo będziecie równo pracować albo zostaniecie sami i wtedy będzie wam gorąco. Dobry pracownik ma dziś taki wybór ofert, że nie musi się wykazywać przez ludźmi, którym się nie chce pracować, najlepszym przykładem jest self na dole, ludzie uciekają tam z prędkością światła.

Pomocna?
Tak2Nie
Angel
 Opinia

Wszyscy się bardzo mylicie sklep jest super a atmosfera jest fajna, nie wiem po co tu dajecie tyle hejtu. W firmie pracuje się naprawdę dobrze i nie ma na co narzekać. Kadra kierownicza jest wspierająca i bardzo profesionalna, zawsze mają na uwadze dobro pracownika i klienta. Dla mnie jest super i powinno tak zostać

Pomocna?
Tak1Nie5
friends
 Opinia
@Angel 12.06.2019 16:28

Kadra jest wspierająca i bardzo profesjonalna, zawsze mają na uwadze dobro pracownika i klienta.... Rozumiem, że to taka ironia ? W życiu nie widziałam większych nieudaczników i kłamców, tak bezczelnie ignorujących swoje obowiązki a już najlepszy jest HR. Tam pracuje tylko Ania S. a reszty nie zaangażowałabym do kopania rowów bo nawet do tego się nie nadają.

Pomocna?
Tak1Nie
jestem wesoły Romek
 Opinia

Co tu pisać... Tym co się dzieje w tej firmie to nie tylko PIP powinien się zainteresować ale przede wszystkim media. Kiedyś, żeby zostać w IKEA choćby TML to trzeba było na to zapracować i było się z tego faktu dumnym a teraz jak się popatrzy jakie cechy trzeba posiadać by nim zostać to wstyd się przyznać, że się tu w ogóle pracuje. Żal mi tych młodych TML bo nawet nie wiedzą za co i po co naprawdę nimi zostali, jak bardzo ich to zniekształci i jak poważny będą mieli problem z odnalezieniem się w innych pracach gdy już firma nie będzie ich potrzebować a nastąpi to prędzej niż się to im wydaje.

Pomocna?
Tak3Nie
bombelek
 Opinia
@jestem wesoły Romek 28.05.2019 10:41

ty co ty możesz wiedzieć o tej firmie ???jak takie brednie piszesz !!!! Musisz być niskiego wzrostu bo niewidzisz ,że ty tam nic nie robisz poza zbijaniem baków po kątach prawda gorzka ,ale prawdziwa Ci co tam najdłużej pracuja poprostu są najsłabszymi pracownikami którzy są tam tylko dlatego bo gdzieś indziej trzeba pracować a tam karte wystarczy odbić i tyle i aż tyle ( niektórzy nawet i tego nie umieją )

Pomocna?
TakNie3
Joe
 Opinia
@bombelek 02.06.2019 16:10

Uderz w stół a nożyce się odezwą. Obeni TMLrzy to zwykli klakierzy bez zasad.

Pomocna?
Tak2Nie
bmrrrr
 Opinia
@jestem wesoły Romek 28.05.2019 10:41

W punkt. Przede wszystkim biorą na teamleaderów bardzo młode osoby i najczęściej pochodzące z dysfunkcyjnych rodzin bo takie osoby albo mają słabe poczucie własnej wartości albo jeszcze nieukształtowane więc można ich sztucznie dowartościować robiąc pranie mózgu i jest gotowa maszynka do brudnej roboty. Dojrzały człowiek przecież wie, że robienie komuś świństwa to nie jest rozwój w firmie tylko świństwo i kropka. A taki młody koordynator, który nic wcześniej nie miał i dopiero wmówiono mu, że jest wyjątkowy, zrobi dla firmy wszystko. Jeżeli jednak gdzieś w środku zostaną się w takim osobniku resztki przyzwoitości to ocknie się już za późno bo z alkoholem w dłoni po pracy by w ogóle móc zasnąć

Pomocna?
Tak2Nie
Bambus
 Opinia
@bmrrrr 06.06.2019 19:02

Ikea sie opiera na dysfunkcyjnych pracownikach na wszystkich szczeblach pracuja tam ludzie karani i nie tylko ale nikomu to nie przeszkadza ważne żeby ktokolwiek był bo rekrutacja ma trudne zadanie choć w sumie agencje pracy pomagaja i sciagaja ludzi do Ikea nawet południowego kontynentu . nie polecam nikomu tam pracy totalne (usunięte przez administratora) i ludzie bez kwalifikacji tam pracuja .

Pomocna?
TakNie
Aliyah
 Opinia

W każdym bądź razie najlepsze co nas spotkało od ostatnich paru miesięcy to to że mój szef mi powiedział że dyrektor odchodzi i idzie daleko od naszego kraju, dzięki Bogu mam nadzieję że wkoncu ta firma da nam jakiegoś Polaka allelujah!

Pomocna?
TakNie
Bałwan
 Opinia
@Aliyah 01.06.2019 23:42

Co Cie lepszego nierobie mogło spotkać jak Ty tam nic nierobisz

Pomocna?
TakNie
classic
 Opinia
@Bałwan 03.06.2019 10:42

Dlaczego nie znając ją/jego obrażasz ? Wiesz o tym, że ta osoba nie jest pracowita ? A skąd ? Zastanów się dwa razy zanim coś napiszesz.

Pomocna?
TakNie
bałwan
 Opinia
@classic 03.06.2019 10:57

Bo pracowałem tam dość długo i wiem kto to piszę !!! Jeżeli prawdę się piszę to znaczy ,że się kogoś obraża ???

Pomocna?
TakNie
classic
 Opinia
@bałwan 04.06.2019 08:12

Skoro pracowałeś czyli jest to czas przeszły. Zostaw zatem swoją opinię o firmie bo po to jest ten portal i przestań tu wylewać swoje chamskie pomyje. Chyba, że nie piszesz prawdy i jesteś zaangażowany do dyskredytowania pracowników.

Pomocna?
TakNie
Mały
 Opinia
@classic 04.06.2019 09:32

Spojrz na swoich kolegów z pracy i powiedz kto ktory z nich nie jest chamski ??? Może sie myle ???

Pomocna?
Tak1Nie
Loko
 Opinia
@Mały 05.06.2019 14:45

Dobrze kolego piszesz też tam pracowałem tam pracują w szczegolnie logistyce same nieroby ich przełożeni tacy sami ;-). Nikomu nie polecam tam pracy chyba że ludziom z Afryki ;-)

Pomocna?
Tak1Nie
Nick
 Opinia

Bardzo słabo płacą.

Pomocna?
TakNie
Gosia
 Opinia

Sklep pełen zawiści, hejtu, sztucznych znajomości, kierowników klamcow rozprzestszeniajacych tylko nienawiść i nie równość wśród innych normalnych ludzi, atmosfera toksyczna. Swój czas w tym sklepie wspominam jako najgorsze zatrudnienie.

Pomocna?
Tak4Nie
Aliyah
 Opinia
@Gosia 01.06.2019 10:20

Krótko i tresciwie, zgoda.

Pomocna?
Tak1Nie
klientka
 Opinia

Dzień Dobry, Chciałam tylko napisać jak tragiczne doświadczenie miałam jako klientka w waszym sklepie, w zeszłym tygodniu chciałam zakończyć planowanie kuchni w sklepie w Jankach, z czego na koniec po prostu zrezygnowałam z powodu totalnego braku kompetencji ze strony osób tam pracujących, które powinny klientom doradzać i podpowiadać jak rozwiązać podstawowe problemy np. co zrobić z kratka wentylacyjna czy jak dociąć blat w narożnikach i wpuścić w okno. Sprzedawca (bo projektant to za dużo powiedziane) zamiast skupić się na mnie to wolał pisać smsy i rozmawiać z kolegami i koleżankami. Nie tego się oczekuje jak się przychodzi wydać dużo pieniędzy. Do tego wszystkiego przechodząc przez sklep słyszy się tylko wulgarne słowa z każdej strony. Zazwyczaj nie daje upustu swoim emocjach na forach internetowych ale naprawdę jestem bardzo zniesmaczona tym czego doświadczyłam w tym sklepie, ale z tego co widzę na tym forum to wcale mnie to nie dziwi bo poziom wypowiedzi taki sam jak w sklepie.

Pomocna?
TakNie2
Kuchnia
 Opinia
@klientka 29.04.2019 09:38

A pani by się chciało siedzieć i słuchać o kratkach wentylacyjnych przez 12 godzin? Przecież lepiej napisać do zony i może rzucić jakiegoś bluzga raz czy dwa.

Pomocna?
TakNie
Wasaty krasnal
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@klientka 29.04.2019 09:38

Co tu pisać pracowałem w Ikea Janki jakiś czas i żałuje każdego dnia tam spedzonego kierownictwo niczym sie nie interesuje i tam każdy może być tmlederem czy kierownikiem wystarczy krecić sie koło odpowiednich ludzi logistyka to najgorszy dział przyjmuja każdego chetnego bez żadnych kwalifikacji szkoda tego komentować co sie tam dzieje.

Pomocna?
Tak3Nie
Sokol
 Opinia
@Wasaty krasnal 01.05.2019 20:06

Ja też pracowałem w tym sklepie przez parę lat, łudząc się że pracuje na lepsza przyszłość, i muszę przyznać ze jak jeszcze mieliśmy polskiego dyrektora to w sklepie było naprawdę dobrze, ale odkąd ten poszedł do SO to w sklepie zrobiło się tragicznie i to w tempie prędkości świetlnej, nagle z dnia na dzień nie było premii, powstał chaos i tak jakby wszyscy byli sobą na wzajem poszczuci. Próbowałem dalej "robić swoje" ale ostatni "gwoźdź" pojawił się jak były oceny roczne gdzie mój przełożony dal mi 0,20 groszy podwyżki i powiedział ze niestety taki dostał budżet od swojego szefa, który powiedział mu ze raz jak przechodził przez mój dział to zobaczył ze ktoś nie miał uśmiechu na twarzy czyli wniosek ze obsługa klienta jest słaba ale na mystery szoperze mieliśmy najlepszy wynik w sklepie. Wiec facet który widocznie nie potrafi wyprasować koszuli ani pozbyć się odoru alkoholu z dnia poprzedniego wyciąga wnioski z tego ze raz nie widział uśmiechu i z tego powodu zabiera premie i podwyżki z działu, wydawało mi się to co najmniej słabe wiec dałem sobie spokój z tym sklepem.

Pomocna?
Tak4Nie
Tuwim
 Opinia

Byłem sobie menadzerem teraz jestem team liderem, Oc Ikea powiedziała ze taka teraz jest ma trasa, krok do tylu, transformacja, Szef mi mówi „wielu poleci, ale ty nie jesteś do śmieci”, Cieszę się bardzo bo w mig się stałem, najwyższym krasnalem, Żona, dzieci, pani w szkole wszyscy mówią „ja pie*d*l*” oc to przecież jest Ikea jak tak można nie przystoi!, Lecz ja na to „ich poprostu to...

Pomocna?
Tak7Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
dziczek
 Opinia
@Tuwim 24.02.2019 18:37

Wszyscy starsi pracownicy narzekaja a sami nic nie zmieniaja .

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
August
 Opinia
@dziczek 19.03.2019 12:51

A co mają starsi starzem pracownicy zmieniać jak im tam jest dobrze !!!

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wasaty krasnal
 Opinia
@Tuwim 24.02.2019 18:37

W ikea janki starsi pracownicy pracuja na palarni ;-)

Pomocna?
Tak5Nie
Alfred
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Tuwim 24.02.2019 18:37

Nie polecam pracy w ikea janki ponieważ tam starsi pracownicy wogole nie pracuja przełożeni spedzaja dzień na palarni nikt sie niczym nie przejmuje i pracuje tam sama rodzina zaczynajac od kas i ekipe sprzatajaca po t-mlederow ktorzy sa wybierani za podpiepszanie .

Pomocna?
Tak4Nie
Prawda
 Opinia

Przykre to co powiem. Ale dla dużej firmy szeregowi pracownicy nie znaczą nic, to że pracujesz X lat ma takie znaczenie jak staż w sieci komórkowej. Co z tego, że ktoś pracuje 20 lat na jednym stanowisku, w jednej firmie, skoro to jest dalej gówno-stanowisko. Łatwiej, taniej, prościej jest zatrudnić młodego, przeszkolić go i zaproponować 2 tysiące, niż dać 3 tysiące pracownikowi z długoletnim stażem. I tak, ten młody po przeszkoleniu i odpowiednim przypilnowaniu będzie pracował równie wydajnie jak ten z kilkuletnim stażem. Może brzmi okrutnie, ale przy dużym zatrudnieniu tabelki w Exelu będą się zgadzały. Firma to nie dom, instytucja charytatywna czy Caritas, jak można zrobić coś taniej, to tak się robi a nie bawi w św.Mikołaja Chciałoby się rzec, "bezduszna korporacja" dla której liczą się tabelki w Exelu - i tak właśnie jest. Zawód kasjer/sprzedawca/magazynier - 15 lat doświadczenia nie sprawi, że będziesz wykonywał lepiej swoją pracę , tylko drożej. To nie zawody, gdzie umiejętności się szlifuje latami praktyk i nauki, niestety wystarczy zatrudnić nowego, przeszkolić, przypilnować i wyjdzie to samo - tylko taniej. Przykro mi tak jest. A te wszystkie firma jak rodzina, szansę rozwoju, dodatki cuda nie widy - zwykły bełkot, który ma za zadanie być modną firmą, podążającą za światem, dodatkowym bonusem jest to, że młodzi nie uciekają, a reszta nie myśli o strajkach czy związkach zawodowych. Rozwój, pewnie jakaś możliwość jest, ale pamiętajmy, że czym wyżej to ciaśniej i nie każdy sprzedawca będzie dyrektorem. Nie popieram tego, ale czuję, że niektórym coś się pomyliło i zapomniało, że to przede wszystkim praca, a nie ciepły "ku.... daołek", a już na pewno nie rodzina czy grono znajomych.

Pomocna?
Tak18Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Turyn
 Opinia
@Prawda 21.12.2018 01:01

Racja, ale niech ta firma będzie szczera a nie piepszy o wartościach które są wypisane na ścianie a potem sami robią inaczej. Ta firma to totalne błoto, nie ważne co tu kto pozytywnie napisze, prawda jest jedna, totalne błoto z każdej strony. Sterta nieprofesjonalizmu, kłamstw i układów pomiędzy znajomymi od wódki. Nie będę gadać kto jest taki czy owaki, winę ponoszą zawsze ci u góry ze na to wszystko pozwalają.

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gieniek. Siekiera i pieniek.
 Opinia
@Turyn 21.12.2018 15:14

Dobrze to ująłeś! Kolesie od wódki! U nas ci kolesie robią co chcą a kiero po nich zamiata wymiociny. Podwyżki dla nich to gwarant! Siedzą latami i klika twarda jak kamień nie do ruszenia. Chyba że na kamerę będziesz nagrywać ich postępowanie i ukażesz że wartości ikea mają na końcu jelita grubego! Mimo to śmieją sie i pracują dalej bo, kiero im pupcie podciera jak nabrudzą! Jedyne co możecie zrobić to jakieś twarde dowody zebrać i słać najlepiej do wszystkich sklepowych HR a nawet do Szweadó. Bo tak to was nikt nie wysłucha a nawet zleje i wyleje Ciebie a nie koleszków od wódeczki!

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Astro
 Opinia

Nie polecam ani pracy ani zakupów w tej firmie, jako były pracownik, kółka adoracji się trzymają, a reszta na źle platnym wyzysku. Metody marchewki i kija, mydlenie oczu. Nic nie warta propaganda.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Geralt
 Opinia
@Astro 05.02.2019 16:39

Dlaczego się poddajecie?! Podobno Polacy to taki waleczny naród. W praktyce jednak poddajecie się bardzo szybko i podwijacie ogony jak zbite pieski. To że sie zwolniłeś nic nie da. Jak dyskryminowali cie płacowo za taką samą pracę jaką wykonywał inny pracownik na tym samym stanowisku to masz prawo ubiegać sie nawet o rekompensatę za czas w jakim dostawałeś niższą stawkę. art 183c K. C.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Flesz
 Opinia

Powiem tak, czytam to wszystko co tu piszecie i przedstawie wam swoja wizje. Cokolwiek byście tu nie napisali to i tak u Du*y to wisi wszystkim kierownikom czy dyrektorom tej firmy bo tak naprawdę jesteście tylko cyferkami które się sadzi za zamkniętymi drzwiami "tego lubię to dam podwyżkę" "tego nie lubię bo raz widziadłem ze się nie uśmiechnął" - mimo ze sam chodzę po sklepie ubrany jak fleja i śmierdzę vodka z dnia poprzedniego. Dajecie tu upust swoim negatywnym emocja a powinniście pisać do zarządu tej firmy, które być możne kiedyś się ocknie i coś zrobi z fantem ze w tym sklepie tak źle nigdy nie było i ze to co się dzieje nie ma nic wspólnego z handlem czy praca. Kierownicy i dyrektor siedzą w salkach i piesza o złotych górach i taktykach sprzedaży a tu zaraz nie będzie komu sprzedawać ale najważniejsze ze się ma prezentacje o tym jak by było fajnie gdybyśmy coś takiego zrobili, tyle ze zanim to zrobimy to się zmieni 500 razy bo lubią myśleć a nie robić, banda leni. Piszecie tu ze jesteście rozczarowani, ja tez dlatego już tam nie pracuje, czasy minęły kiedy to my pracownicy błagamy o prace, pomyślcie jak dużo doświadczenia macie za które inne firmy dadzą dużo lepszy pieniądz, wiec zastanówcie nad nad tym kolejnego ranka jak ubieracie sie do pracy, lub jak wkładacie te tanie żółte koszule i spodnie nie przepuszczające powietrza, czy warto? czy ja idę do pracy z obowiązku czy bo chce i lubię się spełniać, czy szczytem mojej ambicji jest praca w środowisku gdzie jest się tanim ignorantem który sprzedaje kłamstwa swoim współpracownikom. Kiedyś był czas kiedy w Ikea byliście ludźmi, teraz jesteś cyfra i para rak, pewnie nawet nie kojarzą waszych imion. Podejmijcie decyzje a przestańcie chrzanić.

Pomocna?
Tak13Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Geralt
 Opinia
@Flesz 08.02.2019 15:31

"Cokolwiek byście tu nie napisali to i tak u Du*y to wisi wszystkim kierownikom czy dyrektorom tej firmy bo tak naprawdę jesteście tylko cyferkami które się sadzi za zamkniętymi drzwiami "tego lubię to dam podwyżkę" To jest prawdziwe chyba w każdym sklepie ykija w polsce! Kierownik jest jak (usunięte przez administratora) Ma swoich szpiegów i to oni koloryzując wpływają na to czy ktoś ma podwyżkę a kto inny jej nie ma! Tłumaczą bzdurami dlaczego nie dostałeś podwyżki i nie potwierdzą ani nie przyznają czy ktoś inny ja dostał i czy ma większą stawkę godzinową. Macie wątpliwości to omijajcie kierownictwo a jak w HR wam też będą mydlić oczy to sprawa do inspekcji pracy oni im udowodnią bez problemu. Po czym do sądu pracy o dyskryminacje płacową. Art 183c.

Pomocna?
Tak1Nie
Piotr P.
 Opinia

W październiku kupiłem szafę, łóżko i szafkę nocną - koszt z dowozem i montażem przekroczył 7 000zł. Montaż trwał od października do końca stycznia. Przyczyną były uszkodzone elementy w paczce. Umawiano się ze mną 5 razy na dokończenie prac. Niestety dla mnie nie uwzględniono mojego czasu pracy więc musiałem zwalniać się z pracy, brać urlop czy też czekać w sobotę na pracowników. Jako rekompensatę zaproponowano bon o wartości 150 zł. Nie jest to gratyfikacja jakiej oczekiwałem za czas poświęcony na złożenie zakupionych mebli. NIE POLECAM USŁUG FIRMY IKEA w tym zakresie. Jeżeli Pracownicy Ikea Twierdzą, że jest to marginalny incydent to powinni podejść indywidualnie do mojego roszczenia, jenak wyszli z założenie " bierz co dają albo nic nie dostaniesz..." Ocenę pozostawiam Państwu...

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ocena Państwa
 Opinia
@Piotr P. 22.02.2019 11:32

Ciesz się że dostałeś 150 zł. Zgodnie z polskim prawem nie ma czegoś takiego jak "rekompensata"

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Solidarność IKEA
 Opinia

(usunięte przez administratora) zmieniam pkt.4 bo podobno wcale tego nie ustaliliśmy: Witam tu Solidarność Informacja dla SKLEPÓW!!! W dniu 06.02.2019 r. odbyło się spotkanie Związku Zawodowego "Solidarność" z przedstawicielami firmy IKEA Retail poruszyliśmy następujące kwestie: 1. Zawnioskowaliśmy o podjęcie negocjacji w sprawie odpraw dla pracowników, dotkniętych procesem transformacji. 2. Zaproponowaliśmy podniesienie odpisu na fundusz socjalny do pełnej kwoty i przeznaczenie go na świadczenie wakacyjne dla pracowników. 3. Zawnioskowaliśmy o podjecie negocjacji w sprawie podwyżek ogólnych/gwarantowanych dla każdego pracownika związanych z wzrostem kosztów życia na FY20. 4.Zawnioskowaliśmy o prawo przedstawiciela ZZ do uczestniczenia w spotkaniach odwoławczych od rozmowy oceniającej członków naszego związku. 5. Poruszyliśmy 3 inne sprawy: związane z funkcjonowaniem związku, uprawnieniami związku, oraz indywidualnymi sprawami pracowniczymi. Apeluję do pracowników o poparcie naszych działań i zapisanie się do związku kontakt: tel.666600891 Michał Kukuła

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
german
 Opinia
@Solidarność IKEA 19.02.2019 20:01

czy ci ktozi juz zostali dotknieci transformacja, czyli ogolnie juz zostali wyrzuceni nad beda mogli sie starac o odprawe?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kolo
 Opinia
@Solidarność IKEA 19.02.2019 20:01

Czego tutaj szuka Solidarność!! ???Sprzedaliście nauczycieli i sprzedacie wszyskich którzy mówią inaczej niz Rząd (usunięte przez administratora) . Szukacie tylko frajerów którzy wpłaca składki .Ludzie każdy związek tylko nie Silidarnosc !! Może nowy związek ??? Panie (usunięte przez administratora)jak pan się zwie ...może poda pan numer do(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Topinambur
 Opinia

Więc tak.... Polskę już dosięgła zapaść demograficzna i ogromne problemy ze znalezieniem normalnych pracowitych ludzi do pracy. Firmy żyjące w wirtualnej postkomuszej rzeczywistości takie jak Ikea myślą, że da się wciąż "zjeść ciastko i mieć ciastko" czyli płacić dwa tysiące i mieć wysokowykwalifikowaną i zmotywowaną kadrę, która sama z własnej nieprzymuszonej woli dba o miejsce pracy. Otóż już się nie da. Hahahahaaaaaa !!!! Nie w 2019 roku a w 2020 i 2025 będzie jeszcze ciekawiej. Korporacje zapomniały że nie są jedynymi miejscami pracy na świecie a w Polsce kadra HR wciąż myśli życzeniowo i zaczarowuje coraz bardziej brutalną rzeczywistość i walkę o pracowników. Nie da się zamieść pod dywan sytuacji w której ludzie przebierają w ofertach pracy i toczy się wojna o pracowników a nie o pracę bo pracy jest na rynku aż za dużo. Nie pracują już tylko ludzie którzy nie muszą bo mają inne źródła dochodu albo obłożnie chorzy albo patologia. Ci co pracują bo muszą albo chcą mogą dziś zmieniać pracę jak rękawiczki. Ikea nie dorasta do pięt w warunkach pracy LidLowi i Biedronce które chuchają i dmuchają na swoich ludzi. Ikea uważa wciąż i to bardzo błędnie, że robi wielką łaskę zatrudniając ludzi. Przecież to Ikea zarabia dzięki ludziom gigantyczne pieniądze a nie odwrotnie. Róbcie tak dalej to będziecie mieli w sklepach jeden wielki sajgon plus ludzi na zwolnieniach oraz straty materialne przewyższające koszty lepszego wynagradzania ludzi wykwalifikowanych. I te pożal się premie w kwocie dwustu złotych za cały rok charówy jak za króla Ćwieczka i myślenie że jak się wywali wszytskich narzekających to zapanuje zdrowa atmosfera. Buahahaaaa!!! Zatrudniacie gówniarzy i myślicie że zrobią robotę za pół darmo a oni wam potem trzaskają drzwiami przed nosem kiedy się okazuje że praca w Biedrze jest mniej wymagająca intelektualnie a płacą dużo lepiej. HRowskie czary mary sprzed kilku kilkunastu lat już nie przejdą dłużej. Chcecie mieć dobrą opinię w opinii publicznej ? Zacznijcie płacić na poziomie EUropejskim. Będzie Was to kosztować mniej niż straty z powodu bałaganu a jednocześnie jest to świetna reklama za którą nie trzeba dodatkowo płacić. Ale to trzeba umieć myśleć a nie czarować rzeczywistość myśleć życzeniowo i kombinować jak znaleźć leszczyków co za dwa tysiące będą tryskać codziennie energią i znosić przy tym fochy i zagrywki dzieciarni przekształcanej w trybie ekspresowym w kadrę managerską albo choćby w zwykłych pracowników. Powodzenia w dalszym czarowaniu rzeczywistości w brutalnej wojnie o pracowników która przypomina coraz ciekawszych serial.

Pomocna?
Tak7Nie
german
 Opinia
@Topinambur 19.02.2019 09:25

to jest dobre ze IKEA płaci powiedzmy te 3500 brutto a w Niemczech 1500 euro, a produkty są w takich samych cenach, ładnie was (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
UnderWooD
 Opinia

Polaku chcesz mieć warunki pracy w Polskim oddziale PGRu Ikea ??? Przestań stękać i czekać aż twój manager powie Ci że jesteś fajny i wartościowy. Zapisz się do związków zawodowych. To jedyna opcja żeby sobie poprawić warunki pracy i płacy.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
missy
 Opinia

praca w tym miejscu to jak pójście do biura podróży i wyjście wakacjami do Donbasu na Ukrainie, obiecują zielone palmy i ulice ze złota a w rzeczywistosci mina za mina i okazjonalny granat odłamkowy. Obiecali 'balas życia osobistego' a spokojnie wieczoru nie można spędzić bo wypisują i dzwonią, obiecują dobre zarobki a ledwo co etat zrobię, obiecują bezpieczeństwo pracy a wszyscy robią po kostki bo nie wiedza czy jutro będzie praca. Kierownik mojego działu zamiast pracować z nami się tylko za dziewczynami ogląda ale pewnie bierze przykład z szefa bo ten to się tuli do każdej laski. Miałam wysokie nadzieje bo tyle się dobrego o IKEA słyszy od ludzi a tu taki chlam ze w Lidlu lepiej, i zanim mi tu ktoś napisze coś w stylu 'wszędzie dobrze gdzie cie nie ma' to niech przypomni sobie ile dostał premii na konto przez ostatnie dwa lata. Odkąd stary Kierownik odszedł to wszystko się tylko psuje, kiedyś premia to była premia a teraz 150 zł, śmiech na sali lepiej już nic by nie wypłacili.

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jo_Laśka
 Opinia

Susana a ja to Ci się dziwię. Ja chyba w innej firmie pracuję ! Na przykład moja manager w ogóle na grunt zawodowy nie przenosi swojego osobistego stosunku emocjonalnego do podwładnych bo jest profesjonalistką w każdym calu. Tak bardzo jej ufam żebym jej swoje dwutygodniowe dziecko do karmienia piersią oddała ! Psa i kota i świnkę morską też ! Jesteśmy razem na śmierć i życie. Zawsze kiedy mi coś się nie uda albo się nie wyrobię z czymś wskutek natłoku zadań i rotacji pracowników mówi do mnie .... Nie ma sprawy zrobię to za ciebie. Zawsze też idzie mi na rękę z grafikiem żebym miała czas odpocząć dokształcić się i poświęcić czas sobie mężowi i dzieciom. Jeszcze nigdy mnie nie zawiodła. Na spotkaniach integracyjnych oraz na dorocznej przewspaniałej rozmowie oceniającej odnosi się wyłącznie do realnych sytuacji i spraw merytorycznych i nigdy nie ośmieliłaby się oceniać mojej osobowości i życia prywatnego bo byłoby to nadużyciem i świadczyło o braku profesjonalizmu ! Tak więc kocham moją pracę managera i nie wiem na co narzekacie ... Tack PoLen !!!

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Susanna
 Opinia

Jestem zniesmaczona aktualna sytuacja w naszym sklepie, nie darze zaufaniem żadnego z menadżerów, czy to mojego liniowego czy tych funkcyjnych czy kierownika sklepu czy zarządu naszej firmy, wszyscy są pełni pustych obietnic i kłamstw, obiecuje się wiele od długiego czasu a nic się nie dzieje, poza tym ze jest coraz więcej pracy a coraz mniej ludzi, zwalnia się na lewo i prawo a rekrutacje są strasznie biedne i okrojone ludziom nie daje się pełnych etatów tylko ćwiartki i połówki i oczekuje się ze zrobią to co robili ci na pełnych których pozwalniali naprawdę zastanówcie się co robicie. Moje sugestie dla IKEA: Pomyślcie jeszcze raz a potem róbcie bo robicie a potem myslicie Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Spełnione obietnice

Pomocna?
Tak19Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
TacK_PoLeN !
 Opinia

Dopóki wszyscy będziecie stękać i baidolić to będziemy Was robić na wszelkie możliwe sposoby i skłócać pomiędzy sobą bo jak to mówią "Dziel i rządź" zawsze aktualne. Boimy się wyłącznie tego że wszyscy wstąpicie do związków zawodowych i jednego dnia wszyscy nie przyjdziecie do roboty! Wtedy byśmy musieli dać wam 4 koła minimum na miesiąc a to by było bardzo niedobre dla Nas. Poza tym zarobiliśmy 13miliardów daliśmy wam za to po dwieście złotych wmawiamy wam że to nasze wspólne pieniądze a wy to łykacie. No i ta cudowna ekspozycja w Bló Syty za kilka milionów. Wyszła taka sobie średnia więc ją rozbieramy i budujemy nową za kilkanaście milionów ale dla Was kasy nie było nie ma i nie będzie. Podstawa to utrzymać atmosferę szpiclowania, donosicielstwa i niepewności. Tack PoLen !!!

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Joanna
 Opinia
@TacK_PoLeN ! 05.12.2018 08:35

Twój komentarz sugeruje jakobyś podawał się za rzecznika firmy IKEA. Nie każdy zrozumie prześmiewczy ton Twojej wypowiedzi i musisz być świadomy ewentualnych konsekwencji prawnych. Pamiętaj, że podszywanie się pod osoby trzecie nie jest dozwolone na forum GoWork.pl. Takie komentarze nie są zgodne z regulaminem forum i polskim prawem zatem mogą zostać usunięte. https://www.gowork.pl/regulamin

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tack PoLen !
 Opinia
@Joanna 05.12.2018 20:21

Nie jestem rzecznikiem Ikea i niczego nie sugeruję ! Dzielę się opinią ! Taką mam opinię ! Inni mają podobną ! Proszę wszystkich pozwać a najlepiej cały sklep i wszystkich pracowników z ostatnich 15 Lat. Ciekawe co powie Sąd ?

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tack PoLen !
 Opinia
@Joanna 05.12.2018 20:21

Dobrze Dżoana że ty rozumiesz mój prześmiewczy ton. Znaczy się jesteś YntYLyGYnta !!!

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kasjereczka
 Opinia

Szukam lepszej fuchy w Ikea. Obecnie zajmuje się robotą na kasie a w wolnej chwili szukaniem drobnych po podłodze oraz wygrzebywaniem ze śmieci połamanych mebli do renowacji bo się boję wejść na fynd żeby mnie nie wywalili tak jak wcześniej całego działu za to że spojrzałam na używane meble kątem oka. Czy w znalezieniu lepszego zajęcia pomoże mi że jestem naiwną młodą blondynką świeżo po studiach ? Słyszałam że można zrobić bardzo szybką karierę w jakiś lekki łatwy i przyjemny sposób. Nie potrafię niestety robić szpagatu i mam lekką nadwagę oraz nie biorę narkotyków.(usunięte przez administratora) Czy jest dla mnie jakaś inna szansa na karierę niż żmudne pięcie się po wszystkich szczeblach kariery bez corocznych dyskusji na temat tego czy jestem dostatecznie szeroko uśmiechnięta? Weźcie podrzućcie jakieś hasło jak szybko mogę karierkę zrobić ? Są dla mnie jakieś opcje ?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Buona crush
 Opinia
@kasjereczka 21.11.2018 13:29

Witam. Ja bym się zainteresował balonami i chciał bym coś więcej się dowiedzieć. I może jakiś interes ugnieciemy? To znaczy ubijemy?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kris
 Opinia
@Buona crush 21.11.2018 19:30

Ale tu mamy śmieciowisko :) Nie dziwię się, że ludziom tego pokroju jest w tej firmie źle... co wy wyprawiacie? Mówcie, jeśli macie coś konstruktywnego do powiedzenia. Na razie widzę tylko grafomanię sfrustrowanych życiowych pierdół z przerośniętymi ambicjami, które pragną zemsty bo im w życiu nie wyszło !!!

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Hahahaha
 Opinia
@Kris 04.12.2018 07:38

Suchej no Panocku. Ajkeja ma określony system pracy płacy i opiniowania ludzi. Ludzie oceniają go jako skrajnie nieprzewidywalny i piszą tutaj ponieważ chcą wyrazić opinię powtórzę opinię o pracodawcy. Opinia o pracodawcy bierze się z wielu czynników nie tylko z kwestii kariery. Niektórzy nie chcą na przykład robić kariery. Chcą mieć jasno określone zadania za określone pieniądze i już.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Eman
 Opinia
@Hahahaha 04.12.2018 08:13

To jak nie chcą to niech się zatrudnią w bibliotece powiatowej

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Hahahaa
 Opinia
@Eman 04.12.2018 14:32

Nie ma w obowiązkach parcia na szkło. Ma ToLę. Wiele firm to rozumie i nie ma problemów personalnych.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dzika-Ludzynka
 Opinia

Ja tam lubiem ajkeja i wsiskie tajne metody kasowania niedojdów.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
niewolnikIKEA
 Opinia

Tak jak mówiłem wcześniej lepiej pisać merytorycznie niż po ziole albo po trzech winach. Poważne sprawy w Sądzie się załatwia a nie wierszykami na forum. Ktoś się nieźle kleju nawąchał.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
On
 Opinia

Widać że choroba postępuje....

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bobek
 Opinia

gdy w ICE jem kanapke z szynka konserwową, odlatuje w przestworza, szybuje na skrzydlach wiatru, po powrocie topnieja mi sople zastygle u nosa

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
razdwatrzy
 Opinia

Witam wszystkich, prawda jest taka, ze ludzie ze sklepu w Jankach zostali pozostawieni sami sobie - a komentarze wpisywane w tym miejscu to zarowno efekt tej sytuacji jak i 1 krok do zmiany (oby). Bo do kogo pracownicy tego sklepu maja sie zwrocic? *HR - Do pewnego czasu glownym HRem byla osoba, ktora nie wzbudzala zaufania w nikim. Takie rzeczy sie widzi i czuje, kiedy ktos mowi jedno, a za plecami robi drugie. Blokowanie ludzi, ich rozwoju, irracjonalne samo-uznaniowe rozwiazywanie spraw itp. Teraz ta osoba zostala wywindowana do SO. Przyszedl czas na nowa osobe i nie wiem jak Wy ale uwazam, ze glowny HR powinien chociaz sie starac poznac pracownikow pracujacych w sklepie - spotkac sie, zagadac w korytarzu, poznac ich sytuacje, szczegolnie na poczatku swojej pracy, by utworzyc jakas wiez. W tym przypadku dostalismy osobe, ktora nawet nie zna imion i nazwisk ludzi z ktorymi pracuje (nie mowie o kadrze managerskiej - spotykajac sie regularnie z nimi w salach konferencyjnych trudno byloby nie zapamietac ich imion). Nie widzialem jej na sklepie, mnie nigdy nie zaczepila, nawet nie powiedziala czesc. Obracanie sie na spotkaniach funkcyjnych to pewnie wazna sprawa ale mysle, ze relacje HR z ludzmi sa nieco wazniejsze. Ona nie zna ludzi, a ludzie nie znaja jej. Byc moze wystarczyl raport na kogo uwazac i kto jest niewygodny.. Reszta dzialu HR? Jest tam jedna osoba, ktora pracuje i robi powazne rzeczy - za co uklony dla niej. Niestety w dalszym ciagu sa tam osoby, dla ktorych krojenie arbuza jest wazniejsze niz zalatwienie sprawy z pracownikiem. * Szef sklepu - myslal chyba, ze zrobi szybko zawrotna kariere, rok w Jankach, zrealizowane budzety - wystarczy poklepac po ramieniu, pousmiechac sie i awans w lepsze miejsce. Nic z tego - takiego chaosu, takiej karuzeli i kuriozalnych sytuacji chyba nawet on sie nie spodziewal. Skad sie wziely? Z jego decyzji, nieumiejetnie przeprowadzanych zmian, dziekowaniu nie tym, ktorym powinno sie podziekowac za prace w sklepie, zatrudnianie na stanowiska funkcyjne osob, ktore tam nie powinny sie znalezc. Razem ze swoimi wyborami idzie na dno. Czy warto sie do niego zwracac? Byly dni otwarte, niestety nie stalo sie nic ale pijarowo moglo to jeszcze jakos wygladac. W koncu nas wysluchal. *przelozeni - oni dziela sie na tych, ktorzy sa w kregu wzajemnej adoracji i pilnuja, zeby bylo im dobrze albo Ci, ktorzy maja swoje zdanie i wisza na tablicy z notka o rozwoju poza firma. Nie dziwne, ze ludzie im totalnie nie ufaja, bo nie wiedza co moze ich spotkac za szczerosc. Ryba psuje sie od glowy, problemem Janek jest to, ze nie wiadomo gdzie dokladnie jest glowa i kto tym kieruje. Niektorych moze jeszcze zdziwic fakt, ze ze starej kadry managerskiej, dziwnym trafem ostaly sie tylko osoby, ktore sa opisywane w komentarzach ponizej. Albo pozostali na swoich stanowiskach albo zostali wywindowani w lepsze miejsce, zeby nie umoczyc sobie rak, tym co sie obecnie dzieje. Do tego grona zawsze ktos moze dolaczyc - jak w przypadku pewnej mlodej managerki, ktora potrafi tworzyc tylko zamet, chaos z ktorego nic nie wynika. Ale to podoba sie osobom ktore maja tam cos do powiedzenia. Niestety, poki nie odejda takie osoby, sklep bedzie szedl na dno. Obietnice bez pokrycia, przykladow jest cala masa. Takie jak te, gdy kierownicy funkcyjni pieknie mowia, zeby starac sie jeszcze bardziej, bo po roku przyjdzie nagroda w postaci bonusa. Ludzie pracuja ponad standard, staraja sie, sa mamieni obietnica premii - na koncu wychodzi ze dostaja ochlapy, ciezko za to bak paliwem zatankowac a jako usprawiedliwienie slyszy sie - koszta sklepowe byly za wysokie, wiec realizacja budzetu nic tu nie pomoze. Ale jaki wplyw na koszta sklepowe maja pracownicy? Jasne, maja - moga zgasic swiatlo lub pilnowac sie z roznymi rzeczami ale to jest promil w tych calych kosztach - o reszcie decyduje SO i funkcyjni - czy to nie oni powinni miec bonus na podstawie nie tylko budzetu ale i kosztow? Sprawiedliwie byloby, gdyby pracownicy mieli % bonusa jedynie od budzetu. Zatrudnianie ludzi bez kompetencji jako managerow (bo tak taniej) tez do niczego dobrego nie doprowadzi IKEA mowi o przywodztwie poprzez przyklad - ale jaki przyklad daja managerowie? Zadnego. To haslo to nie w tym sklepie. Wiekszosc z nich (bo nie wszyscy) siedza w biurach, patrza na slupki. Pozniej wchodzac do pracy na pozniejsze zmiany mamy okazje ogladac wesole koleczko managerow na przerwie z papieroskiem w reku - chcialbym zeby sprawdzono, czy te przerwy sa odbijane w kronosie - bo pracownik moze byc rozliczany ze wszystkiego. Nie widze przyszlosci sklepu, w ktorym nie szanuje sie swoich pracownikow. A Ci milcza tylko dlatego, ze boja sie powiedziec cos otwarcie - z takimi ludzmi na gorze nigdy nie wiesz co Cie moze spotkac.

Pomocna?
Tak64Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Czas_na_zmiany
 Opinia
@razdwatrzy 19.11.2018 15:00

Podpisuje sie pod tą opinia! Co więcej... Stanowiska obsadzane sa przez osoby, ktore dziela sie na te: -co zrobily sie niewygodne bo jeszcze moga miec swoje zdanie, - z ktorymi nie ma co zrobic a zwalniajac bez argumentu moga byc problemy -te ktore są LUBIANE przez kierowników. Kierownik z magazynu samoobslugowego z ponad 20-o letnim doswiadczeniem, ktory byl sales leaderem nagle został teleportowany do planowania grafikow. Mimo, ze NIE BYŁO REKRUTACJI. Podobnie z miejscem w HR. W wewnetrznym newsletterze przychodzi informacja, ze zostaje ono obsadzone przez dziewczyne z działu planowania czasu pracy. Jak widac dobry kontakt w HR, kawka,ploteczki i bez rekrutacji mozesz byc wszedzie. Tak samo z chłopakiem z dzialu dekoratorow. Nagle dostaje stanowisko, ktorego w dziale sprzedazy nie bylo (poniewaz na trudną sytuacje sklep musi oszczędzać). Kolejny bez rekrutacji...A co z osobami, ktore chca się rozwijac i maja predyspozycje na te stanowiska? Maja kierunkowe studia, doświadczenie... czy kadra managerska da im feedback, ze nie maja leadershipu?! Po co leadership na stanowiskach specjaliatycznych? W tej firmie nie ważne są umiejętności... niestety. Najwazniejsze jest to żeby z odpowiednimi osobami wychodzic na papieroska, czy wspolnie zajmowac sie pieczeniem ciasteczek i krojeniem arbuza.

Pomocna?
Tak19Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nick
 Opinia
@Czas_na_zmiany 19.11.2018 17:31

Była i jest rekrutacja, zarówno do hr jak i do planowania grafików. Zanim coś zaczniesz rzucać to się zorientuj.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Hahahahaaaaaa
 Opinia
@Nick 19.11.2018 18:29

Jak zwykle to fikcja !

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bakusiek
 Opinia
@razdwatrzy 19.11.2018 15:00

Może to wina ludzi, jak i systemu IKEA, który w takim kraju jak Polska widocznie, się nie sprawdza. Ludzie tu są podli i samolubni. To co piszesz o IKEA Janki też idealnie pasuje do np. Targówka. Ludzie u nas czy u was nie ogarniają tego systemu wartości bo, najzwyczajniej w pierwszej kolejności myślą o własnych czterech literkach! Polak już taki jest! Siebie i dobrych znajomych będzie popychał ku przodowi a resztę o..ra.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bakusiek
 Opinia
@razdwatrzy 19.11.2018 15:00

Może to wina ludzi, jak i systemu IKEA, który w takim kraju jak Polska widocznie, się nie sprawdza. Ludzie tu są podli i samolubni. To co piszesz o IKEA Janki też idealnie pasuje do np Targówka. Ludzie u nas czy u was nie ogarniają tego systemu wartości bo, najzwyczajniej w pierwszej kolejności myślą o własnych czterech literkach! Polak już taki jest! Siebie i kolegów będzie popychał ku przodowi a resztę o..ra.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Czas_na_zmiany
 Opinia
@Nick 19.11.2018 18:29

Oczywiście. Co z tego, ze otworzyli rekrutacje. Trzeba mieć jakies alibi. Zamiast dwóch wolnych miejsc, gdzie moglyby aplikowac wykwalifikowane osoby, jest jedno. Drugie jest już dogadane przed rekrutacją lub jest na nim osoba, ktora trzeba było zdegradować i gdzies ulokowac.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Czas_na_zmiany
 Opinia
@Nick 19.11.2018 18:29

Oczywiście. Co z tego, ze otworzyli rekrutacje. Trzeba mieć jakies alibi. Zamiast dwóch wolnych miejsc, gdzie moglyby aplikowac wykwalifikowane osoby, jest jedno. Drugie jest już dogadane przed rekrutacją lub jest na nim osoba, ktora trzeba było zdegradować i gdzies ulokowac.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mariolka
 Opinia
@Nick 19.11.2018 18:29

Rekrutacje w IKEA Janki trwają po pół roku, najcześciej z góry wiadomo kto zostanie wybrany a reszta to zwykła szopka, by stworzyć pozory rozwoju równe dla wszystkich. I co mnie najbardziej irytuje? O tym pisał ktos na linku, że robią z nas małpy, traktują jak osoby, które nie mają umiejętności myślenia. Nie potrafią rzetelnie i prawdziwie udzielić informacji dlaczego wybrano kogoś innego, opowiadaja jakieś bredenie o braku liderszipu komuś kto nawet nie miał okazji tego spróbować. Podstawowa umiejętność: wykonywaj polecenia Jak masz inne zdanie, zapomnij o nim Usmiechaj się do wszystkich Każdego kochaj a jak trzeba to i z każdym Nie liczę ze nagle w IKEA sie wszystko zmieni, to wymagaloby chęci zmiany w całej organizacji a nie na poziomie sklepu, to się nie wydarzy, jedyna szansa to wstąpić do związku, jak na tydzień 80% załogi, tej gorszej, złożonej z podstawowych wyrobników zapadnie na wirus psiej grypy i to we wszystkich sklepach, wtedy może ktoś zrozumie. Pstryk, rozmarzyłam się

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kocham Agusie
 Opinia

kochana jest, zawsze pomoże jak ma interes z tego, odczepcie się od Królowej sof

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rambo
 Opinia
@Kocham Agusie 21.11.2018 22:52

Dawno nie dostała pachem po dPie !!

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Filemon
 Opinia
@razdwatrzy 19.11.2018 15:00

Wszystko się zgadza właśnie po 25 latach pracy rozstali się ze mną szukając pretekstu.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
samotnaŁucja
 Opinia

Siemka. Matka Ikea daje wszystko i każdemu. Przede wszystkim cza wyznawać wartości. Jestem szczenśLiwa bo mogę się w pracy realizować zawodowo i mistycznie. W zasadzie mistyka jest ważniejsza niż kasa. Kasa słaba u matki Ikea ale najbardziej się cieszę jak wjeżdża tort i szef mnie klepie po plecach. Próbowałam w biedrze zamiast płacić za zakupy poklepać kasjerke po plecach ale mnie ochrona spałowała i oskarżyli mnie o molestowanie. Ale grunt że wszystkim znajomym mogę się pochwalić że robię w szfeckiej fyrmie. Popołudniami dorabiam se jeszcze na wysypisku śmieci. Wczoraj znalazłam na wysypisku pół regała kalax. Może do końca miesiąca znajdę resztę elementów to posklejam i dzieciorom do pokoju wstawię. Grunt że HODOGI za jeden zyLa to se na żarciu załoscyndze !!!

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ślYfka
 Opinia
@samotnaŁucja 26.11.2018 20:44

Te hłot-długi to so chyba zE dodatkiem wiórUf ze zniszczonych mebelkóF od klYentUf zwrócone bo smak tego nijak parUfkUf nie przypomni. To je te z jakiego martFego zwierzoka! Jelito mi płacze jak se przypomnim że to jedlim! Bleee.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o IKEA - Janki

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej