IKEA Retail JANKI

3. Opinie o pracodawcach Janki
  5. Opinie o IKEA Retail JANKI

Opinie o IKEA Retail JANKI Janki Pl. Szwedzki 1

WebsiteIconIKEA Retail

Nie przegap nowości o IKEA Retail JANKI!

ObfitaBoguśka

20.11.2018 18:45

Konsylium weterynaryjne obradowało wczoraj w Ikea Janki i arbitralnie wzięło stwierdziło że Ikea w Polsce nie musi przestrzegać prawa pracy gdyż Ikea w Polsce rości sobie prawo do stanowienia prawa zamiast sejmu. To konsylium weterynaryjne stwierdziło też, że pomimo miliarda zgłoszeń nie istnieje w Ikea w Polsce problem mobbingu i że każdy kto powie że jest mobbowany ten jest brzydki jest skarżypyta i pójdzie do kąta albo będzie klęczał na grochu albo dostanie po łapach listewką jak w szkole podstawowej na lekcjach ruskiego.
    RzecznikPrawObywatelskich

20.11.2018 15:32

Czy mówienie lub sugerowanie pracownikom że nie mogą swobodnie rozmawiać o tym jak są traktowani w pracy i jaka w niej panuje atmosfera oraz zakazywanie czytania i umieszczania na ten temat komentarzy w sieci nie stanowi aby szantażu zastraszania i łamania praw człowieka oraz czy aby nie narusza prawa do wolności myśli i swobody wypowiedzi. IKEA !!! NAJLEPSZE HOTDOGI NA ŚWIECIE I NAJLEPSZE MASKOTKI Z GANGU SWOJAKÓW. IKEA... CODZIENNIE NISKIE CENY .....!!!!!
    Kalambur

20.11.2018 14:50

Pisanie głupot w sieci ma tą dobrą stronę że zawsze ktoś pęknie się wysypie i można zdobyć cenną wiedzę. Można ? Można ! I kto tu jest gupi ??? Brawo WY !!!

18.11.2018 13:31

Kiedy firma Ikea uzyskała państwowe zgody i wymagane certyfikaty na dokonywanie ocen psychologicznych ludzi ? Od kiedy zakład pracy jest miejscem przeprowadzania jakiejś bliżej nieokreślonej formy terapii lub treningu personalnego ? Miejsce pracy to miejsce w którym grupa osób w określony z góry przedstawiony sposób wykonuje odpłatnie określone czynności na określonych stanowiskach zgodnie z kodeksem pracy i w zgodzie z BHP. Częsta zmiana zadań lub nieprecyzyjne określanie rodzaju wykonywanych zadań tak aby pracownik nigdy nie wiedział czy to co robi jest do końca zadowalające pracodawcę stanowi wyrafinowaną formę mobbingu. Pełna dowolność w ocenie podległego pracownika przez managera w zakresie konstrukcji osobowości pracownika wykracza poza zakres przypisanych polskim prawem praw pracodawcy i jest działaniem z zakresu psychologii do czego firma IKEA nie posiadała nie posiada i nie będzie posiadać uprawnień. Skupcie się Misiadżerowie na robocie a nie na uprawianiu parapsychologii i grzebaniu sobie nawzajem w mózgownicach bo wasze zabawy kosztują ludzi zdrowie a firmę pieniądze. W pracy liczą się 1.Atmosfera 2.Kasa 3. Przewidywalność zadań. 4. Ogarnięty mało upierdliwy szef który sam wie co i jak ma robić i nie zwala wszystkiego na podwładnych. JEŚLI IKEA NIE MA ZAMIARU LICZYĆ SIĘ Z TYM JAK WPŁYWA NA LUDZI ATMOSFERA W MIEJSCU PRACY TO NIECH WSZYSTKICH ZWOLNI I ZATRUDNI ROBOTY !!!
    KoLo

19.11.2018 22:04

Tak czy siak WaL się koleś !
    NadszyszkownikCIHO

20.11.2018 13:39

Nie podobają Ci się niektóre wpisy? To jest pikuś przy tym co wkrótce będzie powoli następowało.
    NadszyszkownikCIHO

20.11.2018 13:36

Nikt nie będzie orżynał okonia z Mielna.
    igeLkott

20.11.2018 07:14

Podobno Ikea Janki ma wypuścić serię pluszowych zabawek na wzór biedronki ? Słyszeliście coś o tym ?W Biedronce był gang świeżaków a Ikea Janki ma wypuścić serię Gang Swojaków. Ciekawi mnie czyje facjaty posłużą do produkcji tych Jankowych misiów pysiów przytulaczków z Gangu swojaczków ?
    hahahahaaaaaa

20.11.2018 07:24

Mam dwa pomysły : 1. Gruba Matrona. 2. Brodaty Adaś. Inne pomysły ?

20.11.2018 06:56

Nie pociotek.

20.11.2018 07:13

Było o to zapytać nie w opiniach o Jankach a w opiniach o IKEA Warszawa.
    TrzyPiecOsiem

19.11.2018 17:36

Praca to: 1. Atmosfera i poczucie lojalnej ekipy. 2. Jasno określone zadania. 3. Kasa i jasny system premiowania czyli za co tak a za co nie i ile tego będzie. 4. Możliwość popełniania drobnych błędów bez krzyku po to by się uczyć ! 5. Taka sama kasa za taką samą pracę. Większa kasa za dłuższy staż pracy. W przeciwnym razie wszystko stoi na głowie.
    Ja-Pierre

19.11.2018 08:51

DoLę Ludzie mają w Jankach ciężką patoLogię !
    PixeLek

19.11.2018 08:19

Czytam opinie na tym forum i przyznam że niektóre są może przerysowane ale nie da się ukryć że atmosfera w Ikea Janki jest przynajmniej kiepska jeśli nie beznadziejna skoro tyle osób o tym dyskutuje i dokłada coraz to nowsze informacje które się uzupełniają jak puzzle... Twoja reakcja na to Emaju niestety potwierdza to o czym pisano na tym forum- stawiasz się w roli psychoanalityka i każdego kto powie coś złego na firmę kwitujesz jako osobę z problemami psychicznymi ...Taki widzę z Ciebie psycholog on line nawet... Pasujesz do opisu managera jankowego który robi głupka z każdego kto śmie powiedzieć co naprawdę myśli. No tylko pogratulować! Może lepiej otwórz gabinet psychologiczny zamiast gnębić ludzi w pracy swoją , władzą' ???
    Windows

19.11.2018 01:16

Kto w Jankach picuje do Linuxa ? Gdzie on jest ?
    Bareja

19.11.2018 00:43

Gdybym żył zrobiłbym piękny film o IKEOWSkiej rzeczywistości która wypisz wymaluj zawiera się w definicji PRLowskiej zbiorowej paranoi !
    NiewolnikIKEA

18.11.2018 22:29

Jeśli macie poważne problemy z mobbingiem w pracy natychmiast dzwońcie do waszych związkowców i dokumentujcie to. Nie ma żadnej innej formy załatwiania tych spraw. Pisanie tutaj to strata czasu a niektórzy piszą zwykły hejt i głupoty, żeby sobie ulżyć albo pokazać innym jakie rządzą mechanizmy w tej korpo ! Najlepszym rozwiązaniem jest szukanie pomocy za pomocą związków oraz PiP. Nie szukasz pomocy to robisz to na własną odpowiedzialność. Bądźcie świadomi swoich praw oraz asertywni wobec działań managerów którzy zazwyczaj nie interesują się waszą pracą tylko własnymi tyłkami. Polityka personalna Ikea nie jest proludzka tylko pro-Ikea i właśnie o to chodzi żeby wiedziała o tym opinia publiczna i żeby Ikea nie robiła z siebie takiej super pro-pracowniczej firmy bo nią po prostu nie jest. To nie jest opinia pojedynczej osoby. Lepsze warunki pracy i płacy mają ludzie w McDonald's. Serio ! niePozdrawiam specjalistów od wywalania ludzi z pracy na podstawie sfałszowanych grafików, spreparowanych skarg klientów i innych technik robienia ludziom wody z mózgu ! Dziękuję wszystkim znajomym którzy pomagali mi cały tydzień grillować IKEA Janki na tym forum ! Ikea to nie jest przyjazne miejsce pracy i koniec i kropka. Natomiast poważne sprawy załatwia się w Sądzie a nie na forum ! Tutaj można co najwyżej pozyskać jeszcze więcej potrzebnych informacji i jeszcze więcej dowodów dzięki durnym wpisom. Uderz w stół a nożyce się odezwą. No i kto tu jest głupi ?!
    Ókieska

18.11.2018 15:42

Podchodzi zastępca szefa sklepu do szefa działu i mówi: E! Weno zwolnij połowę działu ! Ale ja nie chcę nikogo zwalniać bo mam super ekipę ja w zasadzie więcej ludzi potrzebuję! TYDZIEŃ POŹNIEJ SZEFA DZIAŁU DOPADŁO SERYJNE OGŁOSZENIE PERSONALNE ŻE SIĘ ROZWIJA POZA IKEA A DZIAŁ WYLECIAŁ CAŁY A NIE POŁOWA !!! TAK SIĘ ROBI KARIERĘ !!! Dlaczego w Ikea Janki wszyscy pracownicy boją się wchodzić na dział FYND ???!!!
    Misiek

18.11.2018 15:46

Dlatego że każdy kto pójdzie kupić sobie połamane biurko za swoją mega wypasioną pensję, które to biurko potem w domu poskleja WIKOLEM ŻEBY DZIECKO NIE WIDZIAŁO jest podejrzanym o malwersacje finansowe na masową skalę cwanym Polaczkiem a ktoś na tym robi karierę ?! !!!!
    Kloszard

18.11.2018 22:01

Nie wiem czy ktoś ma na tyle odwagi żeby pokręcić się po fyndzie po to by kupić coś okazyjnie bo niestety za nasze pensje nie ma szans na zakup nowych rzeczy nawet po rabacie. Ale chyba z dwojga złego lepiej tam nie chodzić bo wszystkie boją ze albo zostaną posadzenia o jakiś przekręt albo pracownik fyndu się boi że zostanie prowadzony o kolesiostwo bo za bardzo coś przecenił...To jakaś paranoja , nawet boją się rozmawiać bo są kamery i że zaraz ktoś coś komuś udowodni. Nawiekszy paradoks jest taki że z fyndu TONY super rzeczy w calkiem dobrym stanie których pracownik nie może kupic bo sie boi , wywozi sie na śmietnik albo do schronisk dla psów . Taki kundel to szczęściarz ze jest bezdomnym psiakiem bo se chociaż pośpi w ikeowskiej pościeli na jaką sobie nie może pozwolić pracownik ...Może w drugim życiu będę psiakiem to se odbije moją nędzę:)
    CiuchCioLski

18.11.2018 21:42

Fakty nie Mity. Jestem Adaś. Jak mnie ktoś wkurzy to biorę zmieniam mu za jego plecami grafik! Na przykład takiej jendej zmieniłem z dwunastej na dziesiątą. Przyszła do roboty punktualnie na 12 a ja ją wołam i mówię że ma naganę. Jestem taki spryciarz że wcześniej jej grafik zmieniłem. Ta gópia wzięła podpisała .... Hahahahaaaaaa. Powiedziałem jej że nie może nie podpisać ! Potem drugi raz tak samo ją wystawiłem. W międzyczasie taka jedna znajoma jej naściemniała że skargi od klientów na nią były. Nieważne jakie i skąd ważne że łyknęła. Potem wystarczyło już tylko z Grubą Boguchną wezwać ją na rozmowę do pokoiku zwierzeń i dać propozycję nie do odrzucenia. Mamy dyscyplinarkę i mamy takie piękne wypowiedzenie za porozumieniem stron co wybierasz ? My IKEA jesteśmy tacy łaskawi że możesz sobie wybrać i popatrz jak drę na Twoich oczach dyscyplinarkę. Taką technikę stosowałem nie raz i jestem w Tym dobry ! Brawo Jasiu ! Brawo Adaś ! Brawo Ty ! Brawo Wy !
    PyciarzWojtas

18.11.2018 15:26

Podchodzi ,zastępca szefa sklepu do szefa działu i mówi: E! Weno zwolnij połowę działu ! Ale ja nie chcę nikogo zwalniać bo mam super ekipę ja w zasadzie więcej ludzi potrzebuję! TYDZIEŃ POŹNIEJ SZEFA DZIAŁU DOPADŁO SERYJNE OGŁOSZENIE PERSONALNE ŻE SIĘ ROZWIJA POZA IKEA A DZIAŁ WYLECIAŁ CAŁY A NIE POŁOWA !!! TAK SIĘ ROBI KARIERĘ !!!
    Krzysiek

18.11.2018 08:11

(usunięte przez administratora) obiecali podwyzszke dla Warszawy i słusznie bo w Warszawie życie kosztuje więcej, obiecali już ponad 2 lata temu i tak jak ze wszystkim chcą tylko przemilczeć żeby wszyscy ci co słyszeli zapomnieli lub ewentualnie zostali zwolnieni. Premia to tez jakaś pomyłka jest, poprostu nie wieże ze drugi rok z rzędu dostajemy jakieś śmieszne pieniądze a firma i sklep trąbi jak to wspaniale wszystko idzie, wszędzie coś budujemy odświeżamy ale bonus jest 12%? To nie moja wina tylko kadry kierowniczej która wyraźnie nie wie co robić albo nie może się powstrzymać od wydawania naszych premii bo oni swoje zgarniają, hamstwo!! Moje sugestie dla IKEA: Oddajcie kase Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Oddać kase
    CiuLchoLski

18.11.2018 13:49

Ja tam na kasę nie narzekam ! Jeszcze se kogoś co i raz dojadę albo do spazmów doprowadzę więc żyć nie umierać ! Klękajcie narody bo idę !
    CiuLchoLski

18.11.2018 13:46

Eeee ..... Managierki !!! Dajta se siana z gadaniem parapsychologicznych dyrdymałów i za robotę się weźta bo jednym zdrowie a innym kasa ucieka. Czy w poniedziałek managerowie będą przepytywać ludzi czy już wpisali pozytywne i absolutnie szczere i spontanicze pozytywne opinie na GoWork na temat swojego miejsca pracy ?! Kiedy będzie nowy tort żeby se można poklaskać zamiast konkretnej wypłaty? Czy managerowie zaczną pracować zamiast paplać parapsychologiczne dyrdymały ? Tak tylko z ciekawości się pytam !

18.11.2018 13:33

Pandemonium

18.11.2018 08:13

Ikea nie pójdzie z tym portalem do Sądu celem usunięcia zgodnych przynajmniej w 75% komentarzy. Dlaczego ? Bo trafnie opisują atmosferę i pracę w Ikea Janki. Sąd by przyznał rację komentującym i jeszcze by papier Sądowy powstał sankcjonujący prawdziwość tychże opinii z którym to wyrokiem każdy mógłby pójść dalej do Sądu po odszkodowanie za zjechane zdrowie przez toksycznych_managerów stosujących bardzo wyrafinowane formy mobbingu. Ale teraz hipotetycznie jak ktoś pójdzie do Sądu indywidualnie i pokaże te opinie to Sąd będzie widział że Ikea nawet nie usiłuje walczyć z tymi jakże prawdziwymi opiniami co niebywale źle świadczy o firmie która rzekomo jest debeściakiem w każdej dziedzinie życia psychologii i zarządzania tłumem. Akurat w kwestii mobbingu i sterowania emocjami rzeczywiście IKEA jest na jednym z pierwszych miejsc w Polsce. Reasumując na podstawie dziesiątek różnych opinii i sygnałów z Janek ! Chcecie sobie zrujnować życie osobiste, zdrowie psychiczne i wylądować na prochach albo na terapii ? IKEA Janki stoi przed Wami OTWOREM ! Jeśli nie zamierzacie mieć normalnego życia i nie planujecie uczyć się samodzielnie myśleć i rozwijać samego siebie IKEA to najlepsze dla Was miejsce. Planujesz pracę w Ikea to zarezerwuj kilka godzin w tygodniu na leżenie na kozetce u psychologa i odkłamywanie Ikeowskiej wizji waszego życia i waszej osobowości.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w IKEA Retail JANKI?

Kontakt - IKEA Retail JANKI

Pl. Szwedzki 1 05-090 Janki

IKEA Retail
    Krystyna

17.11.2018 11:26

Jako teściowa ciężko pracującego zieńcia, jestem przekonana, że on zdradza moją córkę w pracy. GrubaUpa, Asystentka itp. On na pewno ciężko pracując ją zdradza. Kasa jest, mieszkanki byłemu jest, trza nasłać teraz policję i prokuraturę... Piękna I ZaraDnaA mamusia
    100-dentka

17.11.2018 11:03

Ogłoszenie: Chętnie wejdę w formalny lub nieformalny związek z jakimś Misiadżerem pod warunkiem zrobienia piorunującej kariery. Obecnie sprzątam. Mogę zostać zastępcą dowolnego misiadżera na dowolnym dziale lub w eso. Istotne jest dla mnie wynagrodzenie i szybki awans. Gdzie mogę się zgłosić ? Umiem robić szpagat.
    Marcjanna

17.11.2018 10:17

Lepiej być murarzem, czy managerem IKI? Dylemat jak młyn i rzeka. Murarz buduje domy na solidnym fundamencie. U pracownika IKI słowa kruche i ulotne konfabuluje okrutnie. Spoiwem murarza cement i wapno cegła po cegle w architektoniczny ciąg. U managera IKi nic stałego, skreśla, wyrzuca do góry nogami układa konstrukcje w artystyczny nieład ponoć takie trendy są. Murarz na rusztowaniu buty przeżarte wapnem, zimno i deszcz. Prawdziwy manager IKI w bamboszach w ciepęłku komputer, koniaczek, debeściak, gościaczek. Murarz po pracy idzie na piwo i cześć. Manager nigdy nie jest pewny swego wypatruje w przestworzach, na bruku. Happy End Moje sugestie dla IKEA: Niech sprzeda się BRW, to coś jeszcze im zostanie, bo w przypadku dalszej takiej atmosfery w robocie, będzie bum...
    Kunegundzia

17.11.2018 09:38

Szukam wrażeń, najlepiej sponsora z kadry managerskiej. Za każde spotkanie z Misiagerem chciałabym być doceniona. W przypadku stałych relacji misiagerskich jestem gotowa zatrudnić się w tak renomowanej firmie. Czekam na propozycję.

17.11.2018 08:24

Cały ten harem o którym ktoś pisał też prędzej czy później wyleci. Jedyna opcja ratunkowa dla haremu to wstąpić do związków i przejść na jasną stronę mocy. Cała kadra z ostatnich 15 lat która trzęsła Jankami jest do odstrzału ! To tylko kwestia czasu ! Ta winda do SO to pozorny komfort bo całe Janki są pod kontrolą SmaLandii i przy pierwszej lepszej okazji będzie NDB czyli Noga Dpa Brama. Ja w to nie wierzę ale niektórzy mają takie powiedzenie że karma wraca ! Wszystko zweryfikuje czas ale powiem Wam że nikt się już w tej firmie na żadnym stanowisku managmentu nie może czuć bezpiecznie. Oko Saurona patrzy ze SmaLandii i spali każdego kto podpadnie a dotyczy to szczególnie starego managementu. Jesteście wszyscy na odstrzał ! Ratunek ? Związki albo zmiana pracy ! Taka brutalna prawda ! Jak chcecie się dalej wszyscy sami siebie oszukiwać to się oszukujcie. Pozdrawiam z Krakowa !

17.11.2018 08:10

Propaganda antyzwiązkowa to Klasyczne zagranie polityczne. Zobrzydzenie ludziom jedynego narzędzia jakim jest związek zawodowy i nastawianie przeciwko prezesowi związku po to żeby ludzie do niego nie wstępowali ! Zagubione owieczki ?! Wam się naprawdę poje....ła praca z religią. W pracy nie ma żadnych zagubionych owieczek. Praca to obopólny biznes a nie jakieś dyrdymały z pogranicza mistyki i psychologii. Ale ja rozumiem ten Wasz toksyczny emocjonalnie styl zarządzania zespołem który od strony psychologicznej jest obrzydliwy. Wy właśnie szukacie owieczek zagubionych i je bezwzględnie strzyżecie jeszcze przy tym głošno rechocząc albo łamiecie ludziom psyche jak to niektórzy tu opisywali. Robicie to w imię pazernych planów finansowych i ekspansyjnych. Kosztem ludzkiej psyche budujecie wielkie korpoimperium. Niech tam się korpo buduje ale prawa człowieka gwarantują możliwość zawiązania pracowniczej grupy oraz strajkowanie gdyby korpoPanowie zaczęli za bardzo wyzyskiwać podwładnych. A co do pensji związkowców. A co Ty uważasz że ktoś za darmo będzie jeździł po całej Polsce i wysłuchiwał historii jak go managment przerobił. Końskie zdrowie do tego jest potrzebne. Związek musi isteniec jako przeciwwaga do zapędów SmaLandii! Dziwie się Wam Ludzie że sami pozwalacie się tak D...mać !!! Jeśli narzekacie to sami sobie jesteście winni bo nie robicie nic celem zmiany warunków pracy i płacy !!! Uważacie że pewnego pięknego dnia Ikea zmieni wobec was politykę ? Nigdy nic się samo nie zrobi ! Albo przestańcie ludzie stękać i tańczcie za grosze tak jak Wam zagrają albo weźcie sprawy w swoje ręce. Jak to zrobić to już powinniście wiedzieć chyba że nadal zajmujecie się w pracy wiarą w Ikea Values czyli wartości Ikea. IKEA TO TAKA SAMA KORPO JAK INNE A MOŻE GORSZA !!!

16.11.2018 22:35

Tylko pozew zbiorowy do nich przemówi a dla Panów ze smaLandii to jest tylko finansowa zabawa jak na arystokrację przystało !!! Czy od przyszłego tygodnia będzie obowiązkowe pisanie pochwał na GoŁork dla pracowników ??? Polityka Ikea jest bezwzględna i nie ma w niej miejsca na osobiste ambicje i własne myśli !!!
    Brawo

17.11.2018 07:55

Zadzwoń tel:666-600-891 porozmawiaj Szybciej zdobędziesz odpowiedzi nacpytania dotyczące związków

17.11.2018 08:06

Propaganda antyzwiązkowa !!! Klasyczne zagranie polityczne. Zobrzydzenie ludziom jedynego narzędzia jakim jest związek zawodowy i nastawianie przeciwko prezesowi związku po to żeby ludzie do niego nie wstępowali ! Zagubione owieczki ?! Wam się naprawdę poje....ła praca z religią. W pracy nie ma żadnych zagubionych owieczek. Praca to obopólny biznes a nie jakieś dyrdymały z pogranicza mistyki i psychologii. Ale ja rozumiem ten Wasz toksyczny emocjonalnie styl zarządzania zespołem który od strony psychologicznej jest obrzydliwy. Wy właśnie szukacie owieczek zagubionych i je bezwzględnie strzyżecie jeszcze przy tym głošno rechocząc albo łamiecie ludziom psyche jak to niektórzy tu opisywali. Robicie to w imię pazernych planów finansowych i ekspansyjnych. Kosztem ludzkiej psyche budujecie wielkie korpoimperium. Niech tam się korpo buduje ale prawa człowieka gwarantują możliwość zawiązania pracowniczej grupy oraz strajkowanie gdyby korpoPanowie zaczęli za bardzo wyzyskiwać podwładnych. A co do pensji związkowców. A co Ty uważasz że ktoś za darmo będzie jeździł po całej Polsce i wysłuchiwał historii jak go managment przerobił. Końskie zdrowie do tego jest potrzebne. Związek musi isteniec jako przeciwwaga do zapędów SmaLandii! Dziwie się Wam Ludzie że sami pozwalacie się tak D...mać !!! Jeśli narzekacie to sami sobie jesteście winni bo nie robicie nic celem zmiany warunków pracy i płacy !!! Uważacie że pewnego pięknego dnia Ikea zmieni wobec was politykę ? Nigdy nic się samo nie zrobi ! Albo przestańcie ludzie stękać i tańczcie za grosze tak jak Wam zagrają albo weźcie sprawy w swoje ręce. Jak to zrobić to już powinniście wiedzieć chyba że nadal zajmujecie się w pracy wiarą w Ikea Values czyli wartości Ikea. IKEA TO TAKA SAMA KORPO JAK INNE A MOŻE GORSZA !!!

16.11.2018 22:20

Linux przeprowadza do końca i bezwzględnie politykę resekcji raka !!! Mają zostać sami wierzący i uśmiechnięci albo po korpoLobtomii !!!
    Linus

16.11.2018 21:57

O co tu chodzi? Zwalniamy zastępcę sales managera, choć bardzo skutecznie hamował wszystkie podwyżki, w zamian robimy rekrutację na to samo stanowisko, po co? Redukujemy ilość kiero łącząc działy, przez co kontakt kiero z pracownikami ogranicza się do outlooka, można? Można Szukamy tych z lidershipem a promujemy i wybieramy bez rekrutacji tych co tego nie umieją i nie chcą się nauczyć, po co? Bo wykonują rozkazy? Ilu kiero jest tam z wyboru a ilu z przymusu lub z nieistniejącej woli? Chcemy by klienci byli aktywnie obsłgiwani, ale pomimo wiecej ilości odwiedzających, personelu mniej, może się uda Chcemy dużo sprzedawać ale magazynierom mówimy że nie są potrzebni, samo się zrobi Mamy zasady działania, ale wykonujemy większość z nich na kolanie tylko na potrzeby comersjal rewju Robimy zmiany, by je zrobić i zastawiamy się chorobą wieku dziecięcego, to dobra wymówka W hr poza wyjatkami, brak ludzi serdecznych i otwartych na pracowników, bo po co? Doświadczeni pracownicy? Zwolnić bo za drodzy, klienci i tak przyjdą i kupią Dajmy podwyżki? Nie ma budżetu, zjemy kilka tortów i będzie miód malina Zatrudnijmy team liderow, ktos musi być od czarnej roboty by kiero moglo sie spotykac by gadac o strategii nie uwzgledniajacej pracowników Uber zapomniał ze wazni sa ludzie, ikea nie zapomina tylko mysli ze oni zostana, nowa prezes nie ma czasu spotkac sie z przedstawicielem zwiazku zawodowego Niektore sklepy maja bonus 5,6,12% Ciekawe kiedy powiedza ze od wakacji wiadomo ze za ten rok jest minimum 20% a maxobnizony do 120% Szanujmy pracę, godziwie za nią płaćmy, traktujmy podwładnych tak jakyśmy chcieli być traktowani, takie to trudne? Albo spotkajmy się i upijmy i .... szum minie , ludzie mają zobowiązania, wszyscy się nie zwolnią a my kiero zadowoleni z życia bedziemy trzymać stołki do czasu az znajdziemy ciepła posadkę gdzie indziej

16.11.2018 22:18

Linux realizuje bezwzględnie politykę narzuconą mu w SmoLandii !!! CeL !!! Zapanować nad poLactwem !!!

16.11.2018 22:16

Pamiętaj managierku że jesteś dla tej korpo nikim !!! Jak popełnisz błąd zostaniesz odstrzelony !!!

16.11.2018 22:05

Linux zapewne dostał polecenie zdziesiątkowania poLactwa i wycięcia co do nogi wszystkich co pracowali w ostanich 15 latach. Czyja to wina ?! Pazernego Haremu ! Po Linuxie przyjdzie kolejny niePoLak aż wytnie starą gwardię co do nogi. Kto jest temu winien ? Pazerna stara gwardia !!!
    Mądrala

16.11.2018 20:51

Najlepiej jest się dusić we własnym sosie, po spotkaniu kierownictwa dotyczączym tego jakie są opinie na gowork, ustalono: Nic nie róbmy, jest cudnie, wspaniale, tylko musimy znaleźć i usunąć tych co nie piszą peanów. Towarzystwo wzajemnej adoracji nie przejmuje się zdaniem szeregowych pracowników którzy defacto wypracowują 95% sukcesu ogromnych wzrostów. Jeden z krajów z największym wzrostem sprzedaży, przy najniższej relacji wynagrodzenia do sprzedaży.

16.11.2018 21:59

Ikea dyskryminuje poLactwo !!!
    OmerTa

16.11.2018 21:18

Podejrzewam że polityka personlana Ikea polega właśnie na tym aby pousuwać ludzi mających jakikolwiek charakter i zastąpić ich niedojrzałymi emojonalnie nastolatkami którzy pracę traktują tak samo jak pobyt w szkole. Korporacje już kombinują jak wywalić świadome swoich potrzeb pokolenie 40latkow które to i tamto wie i rozumie i jak zastąpić je motłochem nastolatków którymi można dowolnie rozgrywać oraz ich ogłupiać. Ikea to nie jest ohronka a psucie ducha teamu to chyba podstawa polityki personalnej tej firmy. Po co płacić więcej zgranej dobrej ekipie jak można płacić mniej przypadkowym ludziom. Nieetyczne ??? Kto im to udowodni? Jednym słowem czas przestać dorabiać Ikea i zacząć dorabiać miejscowe firmy a na nich przyjdzie czas i niewidzialna ręka rynku bo się chyba za cwane toto zrobiło.
    NickOla

16.11.2018 21:18

Moim zdaniem o powolnej agonii Ikea Janki świadczą coraz to ciekawsze ruchy rekrutacyjne- wartościowi ludzie sami odchodzą a chętnych do odpowiedzialnych zadań coraz mniej i z braku laku robi się łapankę w wyniku której menagierami lub liderami zostają osoby nie mające kompletnego pojęcia co się z czym je...No chyba że kolega który został liderem kuchni- on to na pewno wie co się z czym je bo brzuszysko spore ale koleś jakiś nieśmiały chyba bo nawet cześć nie umie pierwszy powiedzieć jak na lidera z wartościami Ikea by przystało...
    Self service

16.11.2018 21:11

W Jankach zrobiło się najgorsze dziadostwo ze wszystkich IKEA w Polsce. Jest bardzo duży przemiał towaru, utargi są bardzo wysokie na tak mały sklep( najmniejszy w Polsce), mimo tego przynosi bardzo duże dochody a budżety z kosmosu brane. Robione są bardzo drogie inwestycje, a na podwyżki nie było pieniędzy. Po trzydzieści złoty w skali miesiąca dali pracownikom co zarabiają na magazynie po 2,700 zł. ( praca w nocy, gdzie wszystkie dostawy są przyjmowane w ogromnych ilościach) Śmieszne premie po 250 zł( 12 procent) netto raz w roku. A tego co wiem w innych sklepach IKEA gdzie utargi są dużo niższe i sklepy dużo większe premie były po 130 procent. Nikt tego nie potrafi wytłumaczyć jak to jest możliwe.
    HeadHunter

14.11.2018 21:30

Drodzy (usunięte przez administratora)!!! Sklep (usunięte przez administratora)oraz sieć sklepów BRW czeka na Was z otwartymi ramionami. Ikea was wyszkoliła i Was oLewa a my Wam teraz zapłacimy dwa razy więcej za pracę u nas. Jednocześnie wywalimy w kosmos konkurencję oraz sparaliżujemy pracę Ikea jak reszta pójdzie na L4 i wygramy ze szwedzkim konkurentem !!! Dawajcie do nas do pracy rodacy !!!
    Zdzisia

16.11.2018 00:57

Pracowałam w Ikea i jakoś BRW mnie nie chciało przyjąć :(... Więc nie zachęcaj.
    Zdisiek

16.11.2018 20:52

BRW i Agata chętnie teraz łykną każdego !!!
    TVN_Uwaga !!!

10.11.2018 08:43

Czy to prawda że wiele osób wskutek trwającego wiele Lat w Ikea Janki terroru emocjonalnego oraz licznych ustawek którymi usuwano ludzi z pracy korzystało i nadal korzysta z pomocy psychologicznej ?! Czy Ikea rozumie że działania jej managerów mają wpływ na samopoczucie i zdrowie jej pracowników ?! Czy Ikea szanuje i dba o zdrowie psychiczne swoich pracowników ?! Czy Ikea Janki eksploatuje ludzi ?! Czy to prawda że wciąż wiele osób w tym sklepie cierpi na zespół stresu pourazowego wskutek wieloletniego emocjonalnego terroru jaki tam promował bądź nadal panuje ?! Czy to prawda czy to fikcja czy to plotki ?! Czy związki zawodowe oraz Państwowa Inspekcja Pracy są zainteresowane znalezieniem odpowiedzi na te i wiele innych pytań i poznać wiele faktów popartych zeznaniami i dowodami. Czy zajmie się tym Państwowa Inspekcja Pracy ?! Czy zajmą się tym związki zawodowe wskutek anonimowego doniesienia ?!
    Poang

16.11.2018 18:18

Wszystko to prawda
    Mądrala

16.11.2018 20:44

Związki zawodowe będą mogły działać jak będzie nas więcej. Zapraszam do Michała Kukuły
    Poang

16.11.2018 18:16

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Tam już chyba nie da się nic poprawić. Zwolnić całą nową kadrę kierowniczą. Z takiej ekstra firmy zrobili dno.
    HeadHunter

16.11.2018 08:23

Czy firma w której zabrania się ludziom czytać i pisać co myślą i czują w związku ze swoją pracą to jeszcze firma czy już sekta ? Podobno każdy kto się wysypie w Jankach z faktu czytania opinii na GoWork ten zostanie natychmiast spacyfikoany i oskarżony o myśli naruszające mityczne wartości Ikea i rozwiąże się z nim umowę o pracę bo śmie myśleć samodzielnie i nie klaszcze uszami jak wjeżdża kolejny tort ze świeczkami a przy wypłacie dostaje spazmów zamiast euforii ?!
    Joanna

09.10.2017 11:30

@Chomik jednak atmosfera zależy od osób jakie tam pracują, a na ich zachowanie firma nie ma bezpośredniego wpływu. Często na rekrutacji ciężkie jest wywnioskować jakim kto jest człowiekiem, szczególnie w sklepie. Czy gdybyś pracowała z innymi ludźmi poleciłabyś pracę w Ikea? Sam pracodawca stara się dbać o swoich pracowników oferując im benefity.
    simon

25.10.2018 22:43

O jakich benefitach piszesz ? coś się zieniło przez ostatnie kilka lat czy tylko tak piszesz bo piszesz > Mam wrażenie że jesteś kimś komu zależy na ściąganiu ludzi do pracy w ikei .Rada moja jeśli chcecie się dowiedzieć jak wygląda praca ,płaca ,benefity ,atmosfera itp odszukajcie kogoś kto pracuje lub pracował w tej firmie.Napewno wasi znajomi koledzy mają kogoś takiego i zapytajcie się jaka jest prawda a ta jest nieciekawa szczególnie przez ostatnie kilka lat i chyba się nie zmieni
    Zdzisia

16.11.2018 02:16

Benefity? Medicover i kafeterie? Żadna łaska jak na takie korpo. Angielski tylko dla TL lub menago. O ścieżce rozwoju raczej zapomnij bo ani nie ma na to czasu ani możliwości... Co do współpracowników... Ja, gdyby nie TIM z którym pracowałam przez te lata w Ikea nie została bym tam więcej niż rok. Kierownicy się zmieniają jak rękawiczki, a nawet jak są to i tak nie ma to większego znaczenia bo dbają o własne tylki nie o swoich ludzi. Jakim cudem manadzerowie z wyrokiem za mobbing byli nadal menadżera a ci co im do sprawy w sądzie nie wiele zabrakło też nadal byli kierownikami..? Nie mam pojęcia! Przykre...

Zostaw merytoryczną opinię o IKEA Retail JANKI