IKEA Retail JANKI

3. Opinie o pracodawcach Janki
  5. Opinie o IKEA Retail JANKI

Opinie o IKEA Retail JANKI Janki Pl. Szwedzki 1

WebsiteIconIKEA Retail

Nie przegap nowości o IKEA Retail JANKI!

Apolonia

15.11.2018 23:48

Oh!, jak to przeczytałam i pokazałam mamusi, to mama nie chce abym teraz szła do pracy. Ona się obawia czy będzie wszystko dobrze?. Teraz to sama już nie wiem. W wieku 66 lat trudno zmienić pracę, a już na pewno nie na taką, gdzie nawet mamusia się boi mnie puścić. Zawsze sobie wyobrażałam, że pracuję na kasie w takim sklepie. Nie trzeba by dużo chodzić Bardzo bym chciała w takiej wspaniałej firmie pracować, jest to mojej mamusi marzeniem, abym mogła tam pracować, ale teraz nie umiemy podjąć takiej mądrej decyzji. Mamusia się boi, a ja nie mogę jej przekonać. Czy mogę prosić o opinie jakiej pomocy ze strony Pana/PaniDerektor/Kierownik mogę liczyć? Proszę o takie pozytywne komentarze. Pozdrawiam Państwa serdecznie. To pisała Pola z Nadarzyna. Bardzo dziękuję za wszystko mili Państwo.
    Di-End

15.11.2018 22:59

Patrząc na sekciarskie działania tej firmy albo żywcem wyjętych z PRL-u firma owa zmierza ku upadkowi ponieważ dławi się pychą i przeświadczeniem że nie ma sobie równych i konkurencji. Taka polityka personalna jaką się uprawia od wielu lat doprowadzi tą firmę do upadku. Jest tak duża że straciła sama nad sobą kontrolę i nikt nie mówi brutalnej prawdy tylko wszyscy klaszczą i Good Dziab !!!
    Mądrala

15.11.2018 23:17

Będzie jak z uber, tylko trochę wolniej
    P. Podlaski

15.11.2018 16:06

Mariolka. Co cie to obchodzi kto komu co urodził. Jak masz coś merytorycznego do powiedzenia na temat warunków pracy możliwości rozwoju itd to pisz a z tym swoim bełkotem to na porodówke. Inteligencji w tobie tyle co urody

15.11.2018 21:05

Ok Olqa!!! Ja też jestem za tym żeby kilkaset osób stawiło się w sądzie !
    Ewa

15.11.2018 23:06

prz mt też plus, a to jednak mała skala Wierzchołek
    Zuska

15.11.2018 22:25

W Bankach w tym roku ma być Łucja bez osób towarzyszących . Ponoć dla tego że dochodzi Blu i nie ma takiej knajpy żeby nas pomieścić. To dość ciekawe biorąc pod uwagę to że kiedyś były wspólne bale z Targówkiem czy z Do. W dawnych latach imprez,y bez osób towarzyszących nazywało się afterkiem. Kto długo pracuje ten wie o czym mówię. A do tego odbywało się co najmniej co drugi miesiąc. Ale młodym można wszystko wcisnąć będą się cieszyć bo s,wg poklepie po ramieniu i sypkie część jak się czujesz. Super gość. Masakra. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zastanowić się nad kierunkiem jaki obiera. Za późno się obudzicie. I to nie tylko chód,i o nas. Klienci dobrzy też odejdą.
    TVN_Uwaga !!!

15.11.2018 21:45

A słyszałam że w Jankach jest jak w sekcie i zabronili ludziom czytać w internecie opinie o tej firmie i komentować i że się ludzi straszy że kto będzie czytał to co tutaj stoi napisane to jest zły i niedobry i brzydki i z roboty może wylecieć ! Czy to prawda że Ikea aż tak bardzo chce ingerować w swobody obywatelskie że zabroni dzielić się odczuciami w Internecie na temat atmosfery w pracy albo będzie wyciągać z tego konsekwencje ?! Toż to najgorsza z możliwych forma mentalnego zniewolenia człowieka !!! Zabraniać czytać i pisać tego co się czuje i wie i myśli ??? Gdzie my jesteśmy ?! Czyżby nowoczesne Ałszfic ???!!! Ale może to tylko głupie plotki !!!

15.11.2018 20:40

Ja Ci powiem MarioLka że chodzą słuchy że całą Ikea Janki sklep plus centrala rządzi lub rządziła ekipa wzajemnej seksualnej adoracji i każdy kto tej ekipie wlazł lub wejdzie w drogę w jakikolwiek sposób ten zostanie natychmiast skasowany i udowodni mu się każdą jedną głupotę na przykład brak spełniania wartości Ikea w postaci odruchowego dłubania w nosie w obecności klienta. Doszły słuchy i niepotwierdzone plotki że kasa była wyprowadzana do jakichś spółek zoo z ajkeja. Ja nie wiem. To słuchy i plotki. Czy wiesz coś może więcej Mariolka na ten temat ?! Może ktoś inny z tego sklepu wie coś więcej na ten temat i ma ochotę o tym opowiedzieć ?!
    Iktorn&Toudi

15.11.2018 21:24

Też miałabyś co powiedzieć o mobbingu w Ikea Janki? Cuda w Janki ?
    Iktorn&Toudi

15.11.2018 21:17

A mnie to nie interesuje że nie mam pieniędzy z tej pracy a najbardziej się cieszę że wkrótce znowu będzie tort staniemy razem w kółku i będziemy bić brawo !!! Tack Polen !!!
    Solidarność

25.10.2018 19:50

Piszcie Wasze opinie. Piszcie prawdę. Koniec z tym zakłamaniem. Może w ten sposób coś się zmieni. Próbujmy
    simon

28.10.2018 23:17

brawo może coś się zmieni jutro dopiszę o co mi chodzi ale brawo dla S

15.11.2018 20:50

Zmieni się wszystko gdy zaczniecie oskarżać Ikea o dyskryminację płacową Polaków. Zmieni się gdy w Ikea będzie niezależny zewnętrzny psycholog do spraw mobbingu czyli gdy Ikea nie będzie prać sama swoich brudów we własnej pralce. Polskie prawo nakazuje powoływac komisję w przypadku stwierdzenia mobbingu a nie że jakiś telefon jest w Ikei i już. Było tak wiele wręcz masowych przypadków mobbingu że nadaje się to na pozew zbiorowy obecnych i byłych pracowników oraz powołanie komisji z jakimś zewnętrznym psychologiem.

09.11.2018 10:30

Proszę przesłuchać wszystkich obecnych pracowników Ikea Janki oraz tych zwolnionych w ostatnich pięciu latach oraz przejrzeć wyniki ankiety Voice pod kątem masowego zjawiska mobbingu który przybierał wręcz rozmiar emocjonalnego terroru. Czy Ikea interesuje się wyeliminowaniem w swoim sklepie mobbingu oraz ośmieszania ludzi niejasnym systemem premiowania oraz dyskryminacją płacową pomiędzy sklepami na tych samych stanowiskach i dyskryminacja płacowa pomiędzy krajami Unii Europejskiej. Dlaczego Ikea płaci więcej Czechom i Niemcom niż Polakom gdzie uzyskuje znacznie wyższe przychody ?! Czym oprócz narodowości jest to uzasadnione ? Nie rozumiem tego zjawiska. Proszę mi to wytłumaczyć i zająć się gigantycznym mobbingiem jaki miał miejsce na przestrzeni ostatnich lat w Ikea Janki i jaki nadal ma miejsce. Procedura odstrzału i wystawienia na out nie jest zgodna z kodeksem pracy. Proszę zaskarżyć w Sądzie tą opinię i przesłuchać dosłownie wszystkich z tego sklepu. Niech Sąd powoła na świadków co do zasadności tej opinii wszystkich pracowników z ostatnich pięciu lat. To jak ? Czy ta opinia jest prawdziwa czy to tylko fikcja ? Wyłącznie przesłuchanie dosłownie wszystkich pracowników pomoże znaleźć odpowiedź na pytanie czy Ikea Janki to przyjazne miejsce pracy czy miejsce trwającego długie lata terroru emocjonalnego. Albo jedno albo drugie.
    MrMgr

09.11.2018 14:12

mogę wam powiedzieć ciekawe rzeczy o kierowniczce tekstyliów, (usunięte przez administratora). jak mobbinogwała i zwalniała ludzi w legalny sposób - czyli przedłużała im umowy dwa razy(tyle w prawie jest możliwe maksymalnie, czyli 1sza umowa próbna na 3 miesiące, a potem umowa na pół roku), a wcześniej dawała niska ocenę na rozmowie oceniającej i na tej podstawie nie przedłużała umowy. Tak po średnio roku zwalniała ludzi i przyjmowała kolejnych, żeby zapieprzali za starych pracowników, którzy stali cały dzień przy słupku i plotkowali z innymi starymi pracownikami.

15.11.2018 20:44

Hej mr magister !!! Trzeba uważać na domowe solarium bo się można kropek na rękach nabawić !!!
    Realnie

15.11.2018 01:49

Głupoty pisane przez leniwych nierobów. W Jankach jest super atmosfera, najwyższe place ale jak ktoś nie chce się uczyć i rozwijać to niech się nie dziwi że nie dostaje podwyżki. Młodzi menadżerowie zawsze znajdą czas i pomogą w rozwoju. Tylko trzeba chcieć a nie narzekać i plotki.

15.11.2018 17:44

Najwyższe płace są w Jankach? Podaj źródło? Bo wg mnie są najniższe w całej Polsce. Za Domolinia, Blue City, Targówkiem, Krakowem, Wrocławiem.
    CiuLchoLski

15.11.2018 10:01

Byłeś mobbowany w Ikea Janki albo byłeś świadkiem mobbingu ??? Nie milcz bo przyjdzie kolej na ciebie !!!
    CiuLchoLski

15.11.2018 09:47

Kogo by tu dzisiaj dojechać ?! Hmmmmm ?????
    Kmicic

15.11.2018 08:50

Z poniższych kilkudziesięciu komentarzy wyłania się następujący obraz sklepu Ikea Janki. Kolega #Realnie# twierdzi ( zapewne nie pracownik sklepu tylko manager ) że załoga sklepu to banda Leniwych Nierobów która zamiast pracować śmie myśleć o tym jak się czuje w miejscu pracy i jak na nich wpływa zachowanie managerów oraz ich wyjątkowo wysokie pensje tak samo wysokie jak w innych sklepach w Polsce oraz w innych krajach EU. Inni mówią że w Ikea można być wywalonym z roboty za cichy chód po ulicy. Inni piszą że czują się dyskryminowani i traktowani jak poLactwo które jest dużo gorzej opłacane niż ich koledzy z tej samej firmy z tymi samymi cenami w Niemczech Czechach czy innych krajach. Inni mówią że w sklepie Ikea Janki rządził emocjonalny terror a byli i obecni pracownicy do dziś być może cierpią na PTS. Koleżanka Mariolka wprost nazwała ten sklep Sodomą i Gomorą zarządzaną przez osoby o pokroju "Asa nad Asy" który po 1546 razie został zwolniony wreszcie za mobbing. Czy spadkobierców Ingvara interesuje czy w Ikea poLandia panuje czy panował ład korporacyjny czy być może tak jak rzekła koleżanka Mariolka rządziła "Sodoma i Gomora" i nieźle się trzeba było nagimnastykować i spocić żeby awansować a i to nieraz nie pomagało? Czy w Ikea Janki była taka toksyczna IKEA FAMILY jak pisze kooeżanka mariolka gdzie główne decyzje personalne zapadały podczas ćwiczeń kamasutry ?! Kto znajdzie odpowiedzi na te jakże intrygujące pytania ?! TVN ?! TVP ?! PoLsat ?! Spadkobiercy Ingvara ? Pan Ziobro ? PiP ? CBA ? Linux ? Tak z ciekawości pytam kto tam rządzi w tej firmie i czym była lub jest nadal ta firma rzekomo posiadająca najwyższy poziom wszystkiego oraz firma przyjazna psom i pracownikom ? Kto tam rządzi i jaka jest prawdziwa opinia o tej firmie ? Czy państwo Polskie sprawuje odpowiedni nadzór nad działaniami tego podmiotu gospodarczego ? Jaką opinię wystawiliby dzisiaj tej firmie wszyscy obecni i byli pracownicy z ostatnich 10-15 Lat. Może warto żeby się wszyscy w liczbie kilkuset osób stawili w Sądzie i opowiedzieli jak w praktyce wyglądało codzienne zarządzanie personelem w tej firmie ?! Tak z ciekawości pytam !!!
    Kot_kewycz

15.11.2018 06:55

Będę w Jankach dyrektorem. Zrobię zmianę. Już dawno powinienem być zamiast Pana Szweda.
    Ikealistka

13.11.2018 21:52

To wspaniale miejsce, tu mozesz pracowac wsrod wspanialych ludzi, wspanialej kadry managerskiej, wsrod topowych kierownikow. Firma i kraina Ikei miodem i mlekiem plynaca.

14.11.2018 22:32

Czy ta historia ma jakiś związek z Activity i duchem Sochy ???

14.11.2018 23:56

Popytaj starszych pracowników, nie będę tu o tym pisała.
    Koleszka

10.11.2018 19:52

Co za brednie tu wypisujecie to głowa mała. To miejsce jest wspaniałe.
    JacekPlacek

14.11.2018 23:11

Dziękuję Mariola za Twój wpis... Wszystko jest już jasne!!!

14.11.2018 23:46

Sodoma i Gomora
    Karin

11.11.2018 18:52

Piszecie tu różne rzeczy, czasem to zwykły heit czasem istotne i celne uwagi. Do ktorej zaliczyć ten tekst sami sobie odpowiedzcie. W mojej odczuciu ten rok był bardzo trudny. Bylo wiele projektów które były bardzo kosztowne a jednak nie przyniosły oczekiwanych rezultatów. Tak swiat się zmienia i musimy szukać nowych form sprzedaży ale pytam się zarządu kto zawinił, że coś się nie udało my pracownicy,czy wy zarząd? Z wysokości bonusa wynika, ze my pracownicy sklepów nie robilismy tego co trzeba. To nie prawda dawalismy z siebie wszystko. Przeciez realizowalismy i naprawialismy projekty ktore nam narzuciliscie. Nie czujecie się odpowiedzialni za to? Nie czujecie, bo przyznaliscie sobie bonusa w wysokosci dwukrotnych pensji. Reszte szacunku straciłam do Was.

14.11.2018 22:16

Hej Mariolka! Widzę że kojarzysz temat. Może powie jak go dupnie PiP albo CBA? Co myślisz Marioluś ???
    JacekPlacek

14.11.2018 23:02

Wiedzieć czemu... Bo kamprady dostali anonimowy cynk co to jest za as i jego kolesie też. (usunięte przez administratora)Atmosfera jest coraz bardziej gęsta !!!
    Poetka

13.11.2018 20:03

PoLaku nie filozofuj i nie stękaj tylko walcz z korporacją o swoje. To nie jest Twój problem czy Ikea zarabia czy nie. Niech tak organizują firmę żeby zarabiała a ty żebyś wiedział co masz robić a nie tańczyć w wejściu na rurce.

14.11.2018 21:06

Bez prężnie działających związków zawodowych możemy tylko tu się powypisywać, realnie nic to nie zmieni

14.11.2018 22:27

Mariola ten cały (usunięte przez administratora) z Janek powinien zostać opisany na pierwszych stronach gazet !!!
    Nowator

13.11.2018 11:45

Chciałbym podjąć prace w tym miejscu i szukam jakiś szczerych ale merytorycznych opinii na temat tego sklepu, czy jest ktoś w stanie opisać atmosferę w pracy, możliwości rozwoju, współpracę z kadra menadżerska, godziny pracy na pełnym etacie inne benefity związane z praca w Ikea ? Tylko bez jakiś potworów sphagetti i innych bajek, tak szczerze od serca ?

14.11.2018 21:24

Atmosfera zależy od ludzi, to od Ciebie zależy z kim będziesz spędzać czas, są tacy co to do wszytkich się uśmiechają i piątki przybijają a na coworker rewiew (usunięte przez administratora) obrabiają ale także cała masa dobrych, przyzwoitych ludzi Możliwości rozwoju duże, jesli chodzi o rozwój umiejętności, kasa nie idzie z tym w parze. Największe szanse gdy będziesz robił zawsze to co ci nakażą i najlepiej pracować będziesz w domu, oczywiście w wolnym czasie jako samorozwijanie umięjętności Godziny pracy, głownie wtedy gdy jest najwięcej klientów, popołudnia, wieczory, weekendy Benefitów mało, głownie medicover, resztę pieniedzy by ich nie dać pracownikom wydaje się na imprezy działowe, afterki, Łucję Brak podarków dla dzieci na Mikołajki, bony świąteczne od lat dosyć niskie, o wczasach pod gruszą zapomnij, dofinasowanie nauki własnej lub dzieci, nierealne, z fgśs to korzystają nieliczni jak są w trudnej sytuacji materialnej Sytuacja na rynku pracy się zmienia i jak dobrze powalczysz na start dostaniesz więcej niż pracownicy z dużymi umiejętnościami, długim stażem pracy, ale z innego pokolenia więc pracę szanują, sa przywiązani do miejsca i ludzi i nie boją się zmian Co wywalczysz na początek to twoje, później głodne gadki o dominancie płacy na rynku i badaniach, których nikt nie pokazuje i tym ze IKEA nie chce być liderem w płacach a tak naprawdę poziom zarobków centralnie ustalany na poziome SO a sklepom nie zostaje nic innego jak wartość jaką otrzymaja, starać się niezvyt przekroczyć

14.11.2018 22:21

I znowu się z Tobą Mariolka zgadzam
    Zdziwiony

09.11.2018 20:47

A ja powiem że sie dziwie na te komentarze, bo pracuje tu od niedawna i myślę, że to nie jest złe miejsce. Ma swoje wady i zalety, napewno wiele rzeczy można zrobić lepiej. Ale kierownicy są raczej otwarci i mili, a tamci opisani przez niektórych dawno już chyba nie pracują. No i koledz są tacy, że można zawsze na nich liczyć.

09.11.2018 21:00

Jesteś zdziwiony bo za krótko tam pracujesz i nie wiesz że Ci ludzie nadal tam pracują !!! Poczekaj aż Ci zikeizują mózg. Realiści mówią że jesteś na etapie zauroczenia. Po pierwszej lub drugiej rozmowie oceniającej jak ci przenicują mózg będziesz wiedział wszystko. Szczególnie gdy manager będący ignorantem i dyletantem robiącym z siebie pajaca i walącym wódę na Łucji powie ci że jesteś prawie zerem i że znowu jakimś cudem ikeowski latający potwór spaghetti z HRu decyduje Ci że masz przeżyć cały miesiąc i wyżywić dwoje dzieci za dwa tysiące bo taka twoja marna Polska karma. Przejdzie ci zdziwienie!!! Poczekaj !!!

14.11.2018 22:00

Część tych starych to nadal jest na eksponowanych stanowiskach w białym domu. Przedłożyli kariery nad życie rodzinne, to dramat tych ludzi, niczego im nie zazdroszczę. Wystarczą mi wdowie grosze ale przynajmniej mogę każdemu spojrzeć w twarz i się nie wstydzić . Do tych co zostali lub są nowi i mili, radzę podchodzić z dystansem, prawdę mówią, jak się pomylą

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w IKEA Retail JANKI?

Kontakt - IKEA Retail JANKI

Pl. Szwedzki 1 05-090 Janki

IKEA Retail
    KarBowy

14.11.2018 08:45

Ikea Janki miejsce pracy twoich marzeń. Jeszcze nie wiesz a już marzysz żeby tu pracować. Ja jestem tu od roku. Wszystko jest wspaniałe. Najbardziej podobają mi się działowe i sklepowe spotkania na których mówi mi się kim jestem bo sam tego nie wiem i uczy się mnie myśleć nowym Ikeowym myśleniem jak z kartonu. Kasa jest taka dobra że aż sam nie wiem dlsczego umówiłem się na rozmowę w sprawie etatu na kasie w Biedrze !!! Ale może to tylko przejaw mojego nikłego pojęcia czym naprawdę są wartości Ikea. Pewnie gdybym dostarczenie je wciągnął nosem to bym wyżej cenił wartość zasad Ikea od prywatnej kasy. Cóż bidny ja lichy a wygląd mój musi być durnowaty bym swoim wzrokiem nie zdradził o co w tym wszystkim chodzi. A że chodzi o kasę to wiem na pewno. IKEA WANTS YOU !!!

14.11.2018 21:00

Na samym początku dyrektor szwed obiecywał że pensje w IKEA Janki będą wyższe niż w innych sklepach bo tu życie jest droższe. Efekt: Targowek ma srednie pensje wyzsze Blue City ma pensje wyższe Kraków Katowice tak samo... Ale u nas jest super atmosfera i nią najarmimy swoje dziatki..

14.11.2018 21:34

Mariolka jak dzieci zapytają cię co im kupisz to powiedz... Good dziab Good dziab i zacznij bić brawo. Na dorosłych słabo opłacanych niewolników w Ikea podobno to działa! Próbuj może w końcu przestaną się dzieci pytać o nowe ubrania i lepsze jedzenie i wakacje.
    Ikealista

13.11.2018 23:02

Tak.... Ikea Janki to ydeał !!! Wszystkie korporacje siadają i klękają przy tych wszytkich bennefitach jakie spływają hektolitrami na każdego pracownika od chwili gdy przestąpi próg innego wymiaru na placu szfeckim. Wszysko staje się wtedy inne jak po łyknięciu tabletki w matrixie !!! Managier jest kimś w rodzaju pastora i na każdym nabożeństwie działowym upewnia cię że masz jedwabiste szczęście że tu trafiłeś !!! Zachęcam wszystkich aby rzucili swoje nędzne etaty i przyszli do pracy w Ikea Janki !!! Tu pracują same miszcze i kruLe !!!

14.11.2018 21:02

Znamienne jest że z pośród wartości IKEA jakiś czas temu usunięto zbędne Przywództwo poprzez przykład
    Prasa

13.11.2018 14:18

Happy IKEA !!! Janki to miejsce Twoich marzeń. Już w weekend Twoi managerowie zastanawiają się jak Cię uszczęśliwić poprzez przykład i na przykład mogą zrobić w zasadzie wszystko aby było dobrze. Tutaj już od rana każdy managaer wita wszystkich szerokim uśmiechem podaje kawę i ciastko i myśli za Ciebie jak Ci pomóc aby było Ci lżej w życiu. To tutaj zarobisz więcej niż wszyscy wszędzie we wszystkich firmach w Polsce i to tutaj zakończysz karierę z wyższym niż wszyscy poczuciem większych kompetencji i poczucia wartości. To tutaj gdy popełnisz drobny błąd usłyszysz STARY nie przejmuj się idźmy do przodu ! To tutaj gdy Twój manager popełni błąd Ty usłyszysz że to nie Twoja wina i że on bierze to na siebie. To tutaj managerowie są bardziej kompetentni od wszystkich i od samego rana dzielą się swoją wiedzą taktem i wyważeniem. To tutaj dostaniesz taką kasę że się aż zegniesz w pół. Taka jest prawda o IKEA Janki a nie te goopie plotki i pomówienia. IKEA twoja bezpieczna przystań twoje miejsce na świecie i punkt samorealizacji wszelkich zawodowych marzeń pragnień ambicji i finansowy wodospad szczęścia radości i dobrobytu.
    EL_Hejterro

12.11.2018 14:24

To jest tak jak z zasad korporacyjnych usiłuje się stworzyć jakąś nową formę religii z dekalogiem którego nikt nie przestrzega i w której manager jest Twoim FoLwarcznym Karbowym Pastorem Mentorem i Psychologiem w jednym i jednym ruchem długopisa decyduje o twoim awansie śmierci życiu lub tym jaką jesteś osobą i nieważne czy się z tym zgadzasz czy nie bo on jest Panem Twojego losu i samopoczucia. W Ikea panuje absurdalny poziom emocjonalnego szantażu opartego o nieustanną pseudopsychologie uprawianą przez psycho_Managerów. Czy we wtorek rano IKEA nakaże załodze czuć się szczęśliwymi Ludźmi i poprzykleja im uśmiech do twarzy przed świętami? Czy w Ikei należy uzyskać zgodę na czucie się źle wskutek złych warunków pracy i płacy ??? Gdzie taką zgodę można uzyskać ???!!!! W HRze czy gdzie ???
    minion

11.11.2018 23:11

Lubię atmosferę w IKEA za: Zaklamanie, hipokryzja i opowiesci jak to IKEA kocha ptaszki i robaczki i transwestytow. Opowiesci o tzw. IKEA values, ktore lecą w kąt kiedy nastaje jesienny sezon i zamiast regulaminowych 4 h nadgodzin tygodniowo niektorzy tłuką po 20 h nadgodzin i nikt juz nie wspomina o konieczności zrownowazenia czasu pracy i czasu dla rodziny. Uwielbiam moich kolegow i kolezanki najrozniejszych narodowosci, bez poswięcenia ktorych nasz magazyn nie mialby szansy na przetrwanie. Nie lubię tzw. managerow, z ktorych wiekszośc przyszła do nas z Amazonu przynosząc metody traktowania ludzi rodem z , no dobra... z Amazona. Niektorzy z nich nawet się cywilizują z czasem. Nie, nie pracuje w Polsce. Ale pewnie wszedzie jest podobnie. Jedno na pewno jest ok: bezpieczenstwo w firmie. Chociaz myślę, ze wynika bardziej z brytyjskiej paranoi safety, niz z wewnętrznych potrzeb firmy. Ale nadal mam nadzieję, że sie coś poprawi i nie będziemy musieli wysłuchiwać na cotygodniowych nabożeństwach talk-to ideologicznych zaklęć zamiast konkretnych i potrzebnych zmian organizacyjnych. Poza tym, jak na UK to całkiem niezła firma, tylko coraz gorzej płaci dziwiąc się, że ludzie odchodzą.
    Czarna_DaLia

11.11.2018 06:04

To wszystko co piszecie te wszystkie skargi są objawem jednego. IKEA pożarła wam mózgi !!! Nawet macie problem z tym żeby się bronić i liczycie na to że pewnego pięknego dnia Wasz managier ( poza bardzo nielicznymi wyjątkami ) zacznie Was wspierać i promować czyli zachowywać się jak człowiek. Tak się nie stanie nigdy bo managierowie kształcili by sami swoich następców dlatego muszą Was emocjonalnie kontrolować żebyście nie wystawili głowy powyżej SZiTu. IKEA jest firmą zarządzaną w stylu feudalno-folwarczno-pańszczyźnianym !!! Sami wszyscy dobrze wiecie że to nie jest miejsce na luzackie rozmowy bo jeśli powiecie za dużo i wyrazicie się zgodnie z prawdą o czymś negatywnie no to się wkrótce dowiecie że nie spełniacie standardów IKEA z dowoLnego w zasadzie powodu. Standardem jest morda w kubeł nie buLgotać szeroko się uśmiechać i każdy obecny i były pracownik to powie !!! To jest standard podstawowy i w zasadzie jedyny oraz bezwzględne posłuszeństwo. Cała reszta to jest pic na wodę fotomontaż !!! Uważam że państwowa inspekcja pracy powinna powołać zespół fachowców który by sprawdził jaki wpływ na zdrowie psychiczne i emocjonalne ma stosowany przez Ikea w Polsce system oceny kompetencji pracowników i czy aby ten system nie jest po prostu w skrócie systemem totalnej inwigilacji i kontroli emocjonalnej i nie wykracza poza zakres działań dostępny w Polsce dla pracodawców. Wielokrotnie bowiem słyszałam że wartość pracownika stricte podlega nastrojowi emocjonalnemu i stosunkowo emocjonalnemu managiera do pracownika a managierów od kolejnych managierów. Czy aby IKEA nie wchodzi za głęboko w intymną sferę ludzkiej psychiki i emocji dokonując pseudopsychologicznych ocen osobowości zamiast dokonywać wyłącznie oceny przydatności do wykonywania określonych zadań i czynności ?! Na te i inne pytania może odpowiedzieć wyłączne powołana specjalna komisja pod nadzorem Państwowej Inspekcji Pracy która jako organ państwowy może i raczej powinna sprawdzić jakie metody zarządzania personelem są stosowane w Polsce przez IKEA i jaki mają wpływ na zdrowie psychiczne i emocjonalną sprawność pracowników i czy nie wykraczają poza dostępne pracodawcom narzędzia i/lub nie wyrządzają szkód w sferze ludzkiej psychiki. PATRZMY IKEA NA RĘCE BO KOMU SIĘ NIE PATRZY NA RĘCE ROBI SIĘ CAŁKOWICIE BEZKARNY I W SWOJEJ BEZKARNOŚCI SIĘ UPEWNIA !!!
    SauroN&SmigoL

10.11.2018 23:54

Krótki poradnik jak przetrwać w IKEA: 1. Nie wierz w wartości IKEA bo IKEA to nie religia żeby się w niej zajmować wiarą. 2. Nie tłumacz managerowi co czujesz bo to nie jest Twój psycholog. Twój manager jest po to by słuchać czy nie zagrażasz korporacji więc nie mów mu za dużo i skup się na pracy i się nie wdawaj w zbędne dyskusje. 3. Jeśli widzisz że Twój manager łamie prawo zbieraj na przyszłość twarde dowody i nic nikomu nie mów. 4. Rób swoje bądź asertywny i nie pozwól żeby obciążono Cię odpowiedzialnością za rzeczy za które nie odpowiadasz albo za które powinien odpowiadać ktoś inny na przykład Twój manager jako Twój pracodawca. 5. Pamiętaj że Twoja osobowość jest własnością Twoją a nie IKEA czy innej korporacji. 6. Przestrzegaj norm BHP i innych podstawowych zasad pracy. 7. Nie przejmuj się tym czy IKEA osiągnie odpowiedni zysk bo to nie jest Twój problem. To jest problem młodych Kampradów i reszty panów folwarcznych. 8. Szanuj współpracowników oni też są w tej samej Czarnej Tubie co ty. 9. Jeśli jesteś chory idź na zwolnienie nie ważne na jak długie . 10. Nie pozwól się zastraszyć i nie pozwól sobie wyprać mózgu korporacyjnym bełkotem z IKEA!!! IKEA TO TAKA SAMA KORPORACJA JAK KAŻDA INNA A BYĆ MOŻE GORSZA !!! BIEDRONKA DAJE CAŁKIEM NIEZŁE WARUNKI PRACY I NIE PRZEPROWADZA PSSUDOPSYCHOLOGICZNYCH ROZMÓW OCENIAJĄCYCH PRZEZ PSYCHOMANAGERÓW !!!
    Fanka_IKI

10.11.2018 22:09

No ja Was w ogóle nie rozumie. Taki łogromny sklep z takimi fajnomi ludziami Ja zawsze jak tam robie to jestem zadowolniona. A robie duża zakupa. Pani co robi praca mi nic nie mawiała, no ze robota zła. Głupoty godocie i tyle
    GRUBa_Boguśka

10.11.2018 21:29

Jakie inne jest wytłumaczenie oprócz dyskryminacji rasowej że w Ikei dla poLactwa są tak niskie pensje ? Czy poLactwo jest gorszym narodem że mu się tak płaci ?! Czy tylko poLactwu wciska się takie kity z premiami ?! Czy we wtorek rano kadra managierska przyklei każdemu uśmiech na twarz w drzwiach obrotowych każąc się cieszyć za premie ?! Czy zabroni się ludziom swobodnie wyrażać swoje odczucia w Internecie na ten temat ?! Takie chodzą niesprawdzone plotki po EUropie że tak ma właśnie być traktowane PoLactwo !!! Czy ktoś odpowie poLactwu na te pytania ??? DlaCzego więcej płaci się Czechom ?! Czym wyjaśnić różnice płacowe pomiędzy skpaepami i niższa płatnością za tą samą pracę na tym samym stanowisku niż dyskryminacją na tle rasowym lub płciowym ?! Jaka jest odpowiedź na te pytania ? Czy media podejmą temat dyskryminacji płacowej Polaków przez wielkie koncerny ???
    OstatniZdziwiony

10.11.2018 15:41

Czy to prawda co napisała? Księgowa napisała: Niestety, ale prawda jest jeszcze bardziej odrażająca. Komunikat, że Janki wypłacą 12% pensji a w biurze wyplaca 103% pensji jest tylko połową prawdy. Druga połowa jest taka, że dyrektorzy w Jankach, którzy doprowadzili do tych podziałów otrzymają podwojone premie tzn 24% swoich ogromnych pensji a w biurze 206% swoich jeszcze wiekszych pensji. To nie jest bezczelność to jest bezczelność do kwadratu. To jest oszustwo i przekręt na ogromną skale.
    Ciekawska

10.11.2018 16:37

Joanna dawaj kometarz do podwójnych premii prawie dyrektorów. Powiedz jak to jest liczone? Joanna dajesz, czekamy
    Mitor

10.11.2018 20:50

Bo ta premia nazywa się ONE IKEA BONUS, gdzie one oznacza two dla dyrektorów i one dzielone przez 10 dla tych co nie mają nic do gadania. Gratulacje dla zarządu.
    Vendeta

08.11.2018 18:38

Cały rok cieżkiej pracy i zaangażowania a tu wiadomość o premi rocznej 12%. Sami bieżecie sobie po 103%. Panie i Panowie dyrektorzy, co za arogancja. Mamy skromni a wy troche mniej jakieś 88% mniej.
    Księgowa

10.11.2018 15:31

TVN_Uwaga !!!

10.11.2018 11:55

Czy to prawda czy to plotki że najlepszą metodą na awans i podwyżkę w Ikea był lub jest sex ?! Czy to plotki czy to prawda czy to krzywdzące Ikea insynuacje ?! Kto znajdzie odpowiedzi na te pytania ?! Ikea ?! PiP ?! Związki zawodowe ?! Telewizja ?! Dziennikarze ?! Kto znajdzie odpowiedzi na te i inne pytania ?! Ja w to nie wierzę gdyż Ikea jest tak profesjonalna że nie dopuszczam takiej myśli i osobiście uważam że są to insynuacje i głupia paplanina. Co innego gdyby tym tematem zainteresowały się media to by sobie usiadły i porozmawiały z obecnymi i byłymi pracownikami co tam się naprawdę dzialo ! Ja nie wierzę w te brzydkie plotki !

09.11.2018 21:07

Czy to prawda że wiele osób boi się wyrażać swobodnie myśli w Ikea Janki z powodu trwającego tam wiele lat emocjonalnego terroru i wyzysku ?! Czy to prawda czy fikcja ?! Czy to plotki ?! Czy Ikea potrafi płacić ludziom za pracę ?! Czy Polacy nie są traktowani jak nacja drugiej kategorii ?! Tysiąc pytań jak sos tysiąca wysp !!!
    Psychol

10.11.2018 07:19

Gościu piszesz bzdury idź się leczyć!!

09.11.2018 19:52

A co powiecie na taki scenariusz. Jest niewygodny pracownik. Zalazł managerowi za skórę bo coś tam wie i coś tam widział. Kierownik kastomeru kilka razy mówi mu że były na niego skargi od klientów. Nie mówi mu jakie to były skargi i kto je składał. Tak sobie bełkocze pod nosem. Nagle pewnego pięknego dnia temu pracownikowi jego szef przestawia bez jego wiedzy grafik o kilka godzin przez co ten pracownik się spóźnia nie mając o tym wiedzy. Wlepia mu się naganę żeby tego pracownika zdyskredytować chociaż bez jego wiedzy zmieniono mu grafik. Tydzień później latający GRUBY potwór spaghetti z HRu woła tego pracownika i daje mu do wyboru dyscyplinarke którą łaskawie drze na jego oczach albo rozwiązanie umowy za porozumieniem stron.... Czy taka bajka i taki scenariusz jest możliwy w miejscu które jest czyste jak dziewica czyli Ajkeja Janki ?! Ja w te plotki nie wierzę a Wy ?! To są zapewne głupie plotki i całkowicie nieprawdopodobne scenariusze i sytuacje.
    FanFunIKA

09.11.2018 20:20

Pisze Pan glupota. Oni na pewno tego nie robiom, oni to robiom inszej, dobrzej. Wiem bo jak wydaje duza pieniadza to Pani sie zawsze usmiecha z IKAi , to mili i uczciwi ludzie, to niemozliw, na prawde niemozliw! Ja to bym tam hetnue praca robila.
    gienia

17.10.2018 11:28

pracuje tu juz od jakiegos czasu, powiem szczerze ze nie polecam jedyne co mnie trzyma to to ze jest nie dlaleko domu i pasuje mi wzgledem dzieciakow. powiem tak, wspolpracownicy sa wspaniali i kocham ich do smierci, menadzerowie to naprawde zalezy ktozi i kiedy bo im mniej kontaktu maja z zagranicznym dyrektorem tym lepsi i bardziej klarowni, chca sie skupic na pracy i klientach a biegaja z jakimis bezsensownymi strategiami z ktorych nic sie nigdy nie urzeczywistnia - tak samo jak i wielkie obietnice ze sie bedziemy rozwijac i ze mamy perspektywy. w sklepie jak w sklepie wszystko zalezy od atmosfery a ta kreuja ci na gorze, a tam to jest strasznie slabo, nigdy ich nie ma a mowia ze jestemy "my" a wyglada bardziej na "wy i my", w sumie to nie winie kierownikow bo jak widze glownego to az mi sie ich zal robi. Placa w firmie jest ok ale obiecuja juz chyba 2 rok wyzsza stawke lokalna i nic, rocznie powinna byc jedna premia ale szefo chyba wydaje wszystko na przebudowy sklepu. Moje sugestie dla IKEA: zwolnij dyrektora. Lubię atmosferę w IKEA za: wspolpracownicy

09.11.2018 13:47

Kadra managerska od wielu lat jest uczona tego żeby całą załogę emocjonalnie kontrolować. Od wielu lat siedzicie po uszy w zbiorowej paranoi. No i jeszcze jak żeście mieli tą ekipę wzajemnej adoracji która całym sklepem trzęsła. Toksyczna chora atmosfera. Państwowa Inspekcja Pracy powinna Wam wpakować komisję i zatrudnić niezależnego psychologa z zewnątrz.

09.11.2018 13:49

Aśka nie gadaj głupot !!! Nie potraficie Tworzyć normalnej atmosfery i pudrujecie trupa teamu !!! Nie ma u Was żadnego teamu. Są Ludzie pokiereszowani emocjonalnie przez psycho_managerow, którzy robią ludziom wodę z mózgu. Ale może to tylko plotki !?

09.11.2018 11:56

Przesłuchanie wszystkich osób które pracowały w Ikea Janki w ostatnich 10 latach mogłoby też pomoc w znalezieniu odpowiedzi na pytanie czy Ikea stosowała czy nie stosowała podsłuchów aby wyeliminować osoby niewygodne dla terroryzującej cały sklep kadry managerskiej i akolitów. Takie plotki chodziły po firmie no ale to już zajęcie dla odpowiednich służb Sądu i materiał na poważne śledztwo a plotki były. Cóż Ikea jest czysta jak dziewica więc to zapewne tylko plotki i głupia paplanina. Ja w to nie wierzę. Sam sklep Ikea jako miejsce przyjazne ludziom i zwierzętom dzieciom i pracownikom zapewne jest zainteresowany takimi plotkami i zapewne sam stanie na wysokości zadania i sprawdzi i potwierdzi lub wykluczy takie niesprawiedliwe plotki. Przecież Ikea przestrzega prawa w każdym calu i jest jak dziewica więc powoła odpowiednią komisję do czego ją zobowiązuje prawo i fakt występowania masowo zjawiska mobbingu potwierdzi lub wykluczy. Jestem głęboko przejęty losem osób które od dziesięciu lat nie wiedzieć czemu plotkują o terrorze emocjonalnym w Ikea. No ale może to tylko plotki.
    Bajkopisarz

08.11.2018 07:14

Bajka !!! Jedna bLokowa w kołchozie miała do dyspozycji kilka dyżurnych klaczy i kilku buchajów. Ci buchaje oraz klacze ze stojącą na czele Grubą blokową oraz jedną Dziką kLaczą wieczorami to w jednym to w innym mniej lub bardziej zacnym miejscu zastanawiali się jak utrzymać w karbach cały kołchoz. Ile się wylało wódy ile wciągnięto kresek ile zioła wyjarano ile zarobili ginekolodzy a ile wydano na prezerwatywy tego nie wiedzą nawet najstarsi górale. Główna bLokowa mówiąca płynnie po rosyjsku lepiej niż po Polsku razem z klaczami i buchajami brykali po kołchozie brykali brykali i tratowali kopytami wszystkich i wszystko dookoła. Kto wszedł w drogę blokowej klaczom lub buchajom ten natychmiast lądował w krematorium ponieważ nie stosował podstawowej wartości i zasady: Buchaje są od inseminacji rządzi blokowa a klacze biorą w zad i w pysk ile wlezie !!! To tyLko bajka nie mającą nic wspólnego z tą firmą !!!
    Jelonka

08.11.2018 21:11

Potop szwedzki trwał 2 lata ciekawe ile ten jeszcze zabawi

09.11.2018 09:16

Ma kontrakt do listopada 2019
    Kaszanka

08.11.2018 22:53

Powiem ze mam dość tego wyzysku i poprostu szczerze mówiąc nie równego traktowania! Pracuje od wielu lat w Jankach i teraz jak słyszę ze otwieramy sklep w blue citi i ze tam nowi pracownicy zarabiają więcej niż ja po prawie 10 latach i ze maja wszyscy telefony komórkowe jaki dodatek z jakimś aplikacjami i tym podobne to mnie krew zalewa! W Jankach sobie człowiek żyły wypruje bezustannymi zmianami czy to w oczekiwaniach, procesach, i innych wydzimisie zagranicznego dyrektora który nie ma pojęcia o rynku polskim oraz widocznie o polakach bo ma nas za głupków którym rzuci kawałek tortu jak sklep zrobi więcej kasy - co się zadko zdążą... wstyd Ikea wstyd wstyd wstyd!!!!
    Asterix

09.11.2018 05:54

Dokładnie tak jest. W Ikea Janki i w ogóle w Ikea jest totalna dyskryminacja płacowa. Nowym się płaci nieraz dwa razy więcej za tą samą pracę albo są ogromne różnice pomiędzy sklepami. Warto też wspomnieć o dyskryminacji płacowej na tle rasowym. Ikea Katowice podstawowa pensja około 2000. Ikea Ostrawa Czechy podstawowa pensja około 4500 zł. 80 km różnicy to samo powietrze a różnica w płacy kolosalna. Do nic przemawiają tylko strajki i pozwy sądowe. Narzekacie Polacy na własnych polityków a nie widzicie jak was walą w zadki korporacje i SAMI IM NA TO POZWALACIE. TYLKO STRAJK LUB POZEW ZBIOROWY DO NICH PRZEMÓWI.
    SpaceX

26.10.2018 19:36

Pracuje w Jankach od kilku lat. Zawsze było ciężko ale zawsze był szacunek do ciężkiej pracy. Dziś tzw kierownicy funkcyjni pod butem szwedzkiego dyrektora polecieli w kosmos. Z tej perspektywy mają swoje problemy ale raczej nie te przyziemne. Tzn te w IKEA Janki. Są pośród gwiazd a może już są gwiazdami? Co jakiś czas gwiazdy spadają i pojawiają się nowe. Ale odlot
    simon

29.10.2018 00:19

skoro pracujesz już kilka lat to pewnie znasz Starych kierowników a jeśli nie to żałuj powiem tak nawt starzy którzy nie mają swoich zasad a takich było mało dzisiaj potrafią trzymać fason i stare wartości ikei młodzi kierownicy hmmm decatloon house itp bez urazy dla nich i dla firm z których przyszli . Pytam kto i DLACZEGO zatrudnia osoby które się do tego nie nadają ,traktują pracowników jak roboty bo sami nie dają sobie rady ,bo (usunięte przez administratora) ich człowik który też jest z tej klatki tyle że uważ a się za lepszego i w porozumieniu z szefem zwolnił najlepszych kierowników dlatego tak jest . kużwa chyba otworzę bloga na ten temat hhahaha
    TuchoL&Foryski

08.11.2018 18:44

Najlepsze są te młode dziunie nakręcone na karierę które ślepo wierzą w te sekciarskie banialuki i wykańczają siebie i innych psychicznie a potem lądują na śmietniku zawodowym bo są tak zikeizowane że nie potrafią już samodzielnie myśleć.
    Zuzka

07.11.2018 22:55

Dziś przeczytałam że jednak będzie premia co prawda śmiesznej wielkości ale skoro pracownicy płaczą że mimo wysokich obrotów jej nie ma to damy ochłapy i zamkniemy im géby choć. Pracownicy biura dla których tyramy. Dostali po dziewięćset zł do pęsji a my po 12procent średniej pęsji. Brawo świetnego posunięcia . Liniowy pracownik dla nich jest idiotą i wystarczy ochłap żeby zatkać gębę i już nie powie że nie było kasy. Brawo mocarze. Podpisaliście się
    Lumpex

08.11.2018 18:19

To jest szczyt bezczelności żeby w biurze dostawali premie w wysokości całych pensji ktore sa kilku krotnie wieksze niż w sklepie a ludzie pracujacy w sklepie ktorzy ciezko pracuja 7 dni w tygodniu i na zmiany zeby wypracowac nierealne cele byli traktowani jak ludzie gorszego sortu. Wstyd, Chańba. Spojrzcie w lustro.
    TuchoL&Foryski

08.11.2018 18:34

Tak tak. Polityka strzyżenia leszczy i krojenia polactwa jest podstawą bytu Ikei. Bez Polski Ikei nie ma. To Polacy zbudowali Ikea Szwedzkim Panom. Jeśli polactwo jeden dzień nie przyjdzie w całej Polsce i wszystkich fabrykach do roboty to Ikei puszczą zwieracze i zaczną rozmawiać jak z ludźmi a nie z polactwem.

Zostaw merytoryczną opinię o IKEA Retail JANKI