IKEA IT Service Desk

• Skierniewice

5. Opinie o IKEA IT Service Desk

Opinie o IKEA IT Service Desk Warszawa

WebsiteIconIKEA Retail

Nie przegap nowości o IKEA IT Service Desk!

IKEA IT Service Desk

23.04.2020 13:52

Hej!

W IKEA cenimy otwartą komunikację. Na bieżąco czytamy wszystkie komentarze – konstruktywne informacje zwrotne stanowią dla nas punkt wyjścia do wprowadzania zmian i tworzenia miejsca, w którym każdy z nas dobrze się czuje.

Zależy nam jednak na tym, abyśmy wspólnie dbali o kulturę wypowiedzi. Merytoryczne komentarze pomagają nam w pełni przeanalizować sytuację, udzielić odpowiedzi lub podjąć stosowne działanie.

Pamiętaj również, że będąc pracownikiem IKEA, możesz w każdej chwili skontaktować się z nami bezpośrednio w lokalnym dziale People & Culture. To najlepszy sposób na to, aby porozmawiać o wszelkich wątpliwościach, zadać pytania, które Cię nurtują i rozwiązać wiele kwestii. Wierzymy, że otwarta i szczera rozmowa jest podstawą dobrej współpracy.

Jeśli jednak wolisz porozmawiać z nami anonimowo, masz też możliwość skorzystania z Telefonu Zaufania w IKEA. Wybierz tę opcję, która będzie dla Ciebie najbardziej komfortowa.

News image
    bzz...

20.05.2025 13:58

kompletne bzdury, jak siedzisz cicho, to jest ok, jak cokolwiek powiesz, to masz kłopoty mobbing to specjalność HR i managerów, pięknie współpracują dobra marka dla klienta - tania zła dla pracownika, chyba, że jest naiwny i umie siedzieć cicho
    c'estlavie

13.01.2020 22:22

Zalety: - zasadniczo miła atmosfera wśród szeregowych pracowników - nowoczesne i dobrze wyposażone biuro - dostęp do bardziej doświadczonych kolegów i koleżanek, na ogół skorych do pomocy - benefity i czasami zdarzająca się 13ta pensja Minusy: - obligatoryjna łączona 45 minutowa (15 minut płatnej i 30 minut niepłatnej) przerwa w ciągu dnia - ścieżka awansu a raczej jej brak. Żeby tam awansować musisz latami potakiwać na wszystko co powie apodyktyczna (podówczas) manager. Kompletnie skamieniałe towarzystwo, niechętne i nieufne wobec osób z zewnątrz. - fałsz i obłuda niektórych osób, szczególnie kierownictwa i osób aspirujących na takie stanowisko. Jedyny szczery motyw, to zajadła nienawiść helpdesku biurowego z lokalnymi technikami sklepowymi. - Jeśli kierownictwo uzna cię za zagrożenie, to jesteś na celowniku przez cały czas. Będziesz dostawać różnego rodzaju kłody pod nogi - od przyczepiania się o najmniejszą bzdurę, po absurdalne napominania, że "jesteś za dobra/y i zawyżasz statystyki całemu zespołowi". - teamy nie współpracują ze sobą w ramach jednego Service Desku. Widać dużą zawiść i konkurencję między poszczególnymi oddziałami. Zawiść napędzaną przez kierownictwo, które chce wyników i wykazania się przed zarządem w Szwecji - zamrożone płace. To co raz wynegocjujesz na rozmowie kwalifikacyjnej obowiązuje na lata - niskie kompetencje kierownictwa. Mam wrażenie, że rekrutacja na stanowiska managerskie postępuje na zasadzie selekcji negatywnej - im mniejsze kompetencje i im większa buta kandydata, tym większa szansa na sukces wewnątrz firmy. Wielokrotnie musieliśmy powstrzymywać się od śmiechu, kiedy szeregowy pracownik helpdesku odpowiadał płynnym angielskim na pytania gościa ze Szwecji, a managerowie dukali jak syn Adasia Miauczyńskiego i robili się czerwoni na twarzy.

zombi

06.06.2023 12:37

W 100% prawda. Dobre miejsce do startu, ale nie do stałej pracy. Starzy pracownicy uciekają, bo mają dosyć udawania. Jak siedzisz cicho i potakujesz, jest ok. Nigdy nie wysuwaj nosa zza biurka, bo szefa nie obchodzi twoje zdanie. Socjal jest ok, biuro ok, szeregowi pracownicy ok. Management - nic się nie zmieniło, kolega koledze, itp.

Kopo

20.01.2023 13:17

zarobki są takie same jak w innych service deskach, kokosów nie dają

Kropka

13.03.2022 22:50

Fajne miejsce pracy na zdobycie doświadczenia w IT. Bardzo mili pracownicy. Z managerem idzie się po ludzku dogadać. Fajne afterworki, dobra atmosfera. Elastyczne grafiki. Jako minus to płaska struktura w IT, poza IT jest więcej opcji. Minusem były również transformacje ufundowane przez global, przez co nasi użytkownicy mieli pod górkę. Rekrutacja inna niż standard ale w przyjemnej atmosferze

Kontakt - IKEA IT Service Desk

Warszawa

IKEA Retail

Kandydatka

03.08.2020 19:10

Na jakie zarobki brutto można liczyć na początek w IT Service Desku z językami obcymi? Czy są i w jakiej wysokości podwyżki? Jak często? Czy istnieje system premiowania i na czym polega? Z góry dziękuję za odpowiedź :-)

Zostaw merytoryczną opinię o IKEA IT Service Desk