1.7/5

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o IKEA Retail

Opinie o IKEA Retail Katowice Al. W. Roździeńskiego 95

WebsiteIconIKEA Retail

Nie przegap nowości o IKEA Retail!

23.04.2020 13:46

Hej!

W IKEA cenimy otwartą komunikację. Na bieżąco czytamy wszystkie komentarze – konstruktywne informacje zwrotne stanowią dla nas punkt wyjścia do wprowadzania zmian i tworzenia miejsca, w którym każdy z nas dobrze się czuje.

Zależy nam jednak na tym, abyśmy wspólnie dbali o kulturę wypowiedzi. Merytoryczne komentarze pomagają nam w pełni przeanalizować sytuację, udzielić odpowiedzi lub podjąć stosowne działanie.

Pamiętaj również, że będąc pracownikiem IKEA, możesz w każdej chwili skontaktować się z nami bezpośrednio w lokalnym dziale People & Culture. To najlepszy sposób na to, aby porozmawiać o wszelkich wątpliwościach, zadać pytania, które Cię nurtują i rozwiązać wiele kwestii. Wierzymy, że otwarta i szczera rozmowa jest podstawą dobrej współpracy.

Jeśli jednak wolisz porozmawiać z nami anonimowo, masz też możliwość skorzystania z Telefonu Zaufania w IKEA. Wybierz tę opcję, która będzie dla Ciebie najbardziej komfortowa.

News image
    Pracownicy

11.11.2020 13:22

Odnośnie obecnej sytuacji: Pracodawcy nie wolno ustalać na nowo zakresu obowiązków pracownika w sposób jednostronny. Rozszerzenie zakresu obowiązków pracownika to istotna zmiana, konieczne jest sporządzenie wypowiedzenia zmieniającego lub zawarcie porozumienia z pracownikiem. Za istotne zmiany zakresu obowiązków, które nie mogą zostać wprowadzone poleceniem pracodawcy należy uznać m.in. powierzenie pracownikowi dodatkowego rodzaju pracy, czy czynności niezwiązanych z zajmowanym stanowiskiem, czy wykonywanym zawodem wymaga (por. wyrok SN z dnia 19 czerwca 2012 r., II UK 282/11).
    Roxy

01.06.2023 16:14

Polecam panią @Małgorzatę na dziale "Projektowanie kuchni" uważam panią za cierpliwa/wyrozumiała i bardzo pomysłowa kobitkę, która poradziła sobie z mała kuchnia i zrobiła to Pomyślnie.

Marian

05.06.2026 23:54

To teraz liczby .... Ikea polska zysk netto 2025 w gore 3 %. 372,5 mln zł 12 sklepów w Polsce podzielić przez zysk .Wychodzi niecałe 2,6 mln zł na sklep miesięcznie. Nie podają ile ludzi pracuje w Katowicach ,ale podają 6000 osób w polsce. Czyli wychodzi około 500 osob na sklep z rotacjami. Niech dadzą tylko 500 zł netto podwyzki na osobę .Stracą 250,000 mies.. Stać ich.. Cała sieć ma 6,7 mld obrotu..rocznie. Po prostu szukają taniej siły roboczej do roboty, roztaczaczajac wizję super firmy. Jeden się nabierze, drugiemu to odpowiada, a trzeci podziękuję..

Mongoł

31.05.2026 16:49

Tak sie tylko zastanawiam po co na nocce są koordynatorzy skoro w zeszłym tygodniu ich nie było i hala działała normalnie. Wszystko było robione, wydawki szły, praca szła, problemów jakiś większych nie było. Z tego co było widać ludzie sami wiedzą co mają robić i nie potrzebują żeby ktoś chodził i pytał czy wszystko okej. Jak trzeba było coś ogarnąć to było ogarniane bez dodatkowych stanowisk i narad. Może ktoś wyżej powinien się zastanowić czy jest sens utrzymywać kolejne osoby na nocnej zmianie skoro przez kilka dni wyszło że robota idzie dokładnie tak samo. Dla pracowników różnicy nie było praktycznie żadnej. Pozdrawiam wszystkich z hali 😊

Robol

28.05.2026 18:36

Pracowałem tu 2 lata, zatrudniłem się jako student na 1/2 etatu, była wtedy możliwość nadgodzin więc dało się jakoś przeżyć i łączyć pracę ze studiami, bo można było się w tej kwestii dogadać. Jednak w roku 2026 firma strasznie zaczęła ograniczać wydatki, mimo próśb przez ponad pół roku o zwiększenie etatu musiałem zrezygnować z tej pracy, ponieważ co miesiąc miałem RÓWNIUTKO co do minuty 1/2 etatu i ani sekundy więcej. Co więcej mam wrażenie, że grafik zaczął robić ChatGPT, ponieważ w maju miałem tylko 3 zmiany trwające 8h a cała reszta po 7h lub 7,5h i zmiany nocne zamiast robione ciągiem chociaż 3-5 dni pod rząd są rozrzucone po całym miesiącu - czasem przychodzisz na jedną nockę a czasem na dwie a pomiędzy tym wolne. Tak się nie da funkcjonować, po co psuć sobie zegar biologiczny na jedną nockę aby dopiero za 3 dni przyjść na kolejną, ciężko zrobić to z głową? Rozumiem że to nie jest pełen etat, ale pracownik na 1/2 lub 3/4 nie jest robotem. plusy: benefity, fajni współpracownicy z działu, spoko praca, żeby porobić byle co na studiach i dostać jakiś hajs, umowa o pracę na czas nieokreślony po 3 próbnych miesiącach. minusy: zerowe szanse na awans, dokładanie coraz więcej pracy, zerowe szanse na nadgodziny, mimo 1/2 etatu i tak masz tylko jedną sobotę wolną XD, jeżeli nie zatrudnisz się na cały etat od razu to nie masz tu czego szukać.

05.05.2026 08:47

+ szybko można otrzymać umowę na czas nieokreślony + bardzo tanie obiady dla pracowników + opieka medyczna + system kafeteryjny zbierania punktów i wymieniania na nagrody - ilość pracy do wykonania - zerowe szanse na awans - godziny pracy - tylko jeden weekend wolny

18.04.2026 23:42

Widać, że już coraz mniej osób angażuje się w pracę. Odbębnić swoje i potem pomachać ręką na dowidzenia... cóż, takie czasy ;)
    Rozczarowana

17.04.2026 08:26

No cóż… człowiek już trochę w życiu widział i naprawdę różne standardy pracy, ale to, co się dzieje na logistyce, to czasami ręce opadają… Niby wszystko funkcjonuje, człowiek dalej robi swoje, ale jak się patrzy z boku, to ciężko nie zauważyć pewnych rzeczy… W nocy to już w ogóle… pracownicy co chwilę wychodzą na papierosa, praktycznie co godzinę, a bywa i tak, że palą sobie na rampie… no nie wygląda to dobrze, delikatnie mówiąc… przez to tempo pracy jest jakie jest… refilling robi się wolno, niedokładnie, człowiek potem tylko poprawia albo się zastanawia, kto to tak zostawił… No i ten pins… ile można tam siedzieć… zamiast zrobić porządnie swoją robotę, to człowiek widzi, że więcej czasu idzie na siedzenie niż na pracę… organizacja też pozostawia wiele do życzenia… A za dnia… jak trzeba coś ściągnąć z SGF ze strefy zamkniętej, to też nie jest łatwo… koordynator sklepu potrafi być opryskliwy, człowiek słyszy tylko, że „nie ma czasu”… no a przecież to wszystko powinno jakoś współgrać… Na dziale z talerzami to już w ogóle osobna historia… ciągle coś źle wyłożone, pomieszane… brak dokładności, brak kontroli… i tak to się kręci… niby wszystko działa, ale jak się przyjrzeć bliżej, to naprawdę jest sporo do poprawy…
    Dział logistyki-umowa zlecenie

19.03.2026 21:04

Witam, czy szukają nadal studentów na dział logistyki na umowe zlecenie? Robiłem kiedyś na praktykach w Ikei i całkiem spoko było, tylko pytanie czy szukają kogoś na zlecenie czy raczej full? Dzięki z góry za odpowiedzi :)
    #Logistyk
    Pokój i spokój

24.02.2026 15:27

Ciekawi mnie,co takiego robicie ,żeby nie narzekać ? Rozumiem,że do związków zawodowych wszyscy zapisani ,żeby mieć jakąkolwiek moc sprawczą
    żartowniś

09.03.2026 19:40

A co ci dają związki zawodowe? Nie ośmieszaj się. Zajmują się takimi pierdołami że szok. A najgorzej że bronią jeszcze leni przed zwolnieniem
    Ktos

26.04.2025 13:57

stawki kasjerakie to śmiech na sali
    Bu

28.04.2025 22:36

No to chociaż tyle dobrego :)
    hAnka

28.11.2025 11:54

Jakie stawki? Czy najniższa krajowa na 1 etat, czy coś więcej dają?
    No to zmiany

17.04.2025 14:55

I jak tam się macie jak będzie sklep od 10-21? Obciążenie pracą zlikwidować poprzez późniejsze przychodzenie do pracy? Ale ktoś musiał dostać piękną premię za ten plan naprawczy Powodzenia w późniejszym przychodzeniu do pracy, odbieraniu dzieci z przedszkoli. I informacja z marną argumentacją… Work Life balance właśnie leży w całej ikea Katowice. Chyba że to zmuszenie by pracownicy byli na 1/2 3/4 etatu? Dramat…

07.06.2025 11:58

Chyba zapomniałeś o kierownikch liniowych... Oni mają dopiero wyjebongo na wszystko
    Warehouse

15.11.2025 01:13

Logistyka często robi robotę sprzedaży. To nas klienci proszą o pomoc na sklepie. Także robimy w opór swojego, Wasze, a i tak problem... Shame
    Poszukująca

12.01.2025 12:32

Często widzę ogłoszenia do pracy na olx do was na te same Stanowska duża rotacja prawconików oznacza że coś jest nie tak .
    Stefan2137

21.04.2025 20:11

No ciekawe jak młodzi ludzie mają pozyskać doświadczenie skoro pracodawcy mają wygórowane oczekiwania i ciężko zdobyć prace. Broń boże że młodzi ludzie chcą być traktowani z szacunkiem a nie jak popychadła, pracujące za miske ryżu
    ZajechanyZygmunt

10.11.2025 14:32

IKEA – wielkie obietnice i głośne slogany reklamowe, a rzeczywistość to mobbing korporacyjny w białych rękawiczkach. Szkolenia pracownicze to jedynie iluzja – oczekuje się od pracownika zadań i obowiązków, o których nikt nawet nie wspominał. W praktyce nikt niczego do końca nie wie. Ale cóż – jeśli u sterów siedzą dzieci błądzące we mgle, nie oczekuj, pracowniku, zbyt wiele. Doświadczona kadra z dwudziestoletnim stażem udzieli ci jednej złotej rady: „Nie wychylaj się. Bądź jak duch. O nic nie pytaj, niczego nie oczekuj.” Szukasz pracy w IKEA? Szkoda czasu. Lepiej wyślij CV do popularnej sieci fast foodów – tam masz większą szansę na rozwój i karierę. IKEA dla pracownika i IKEA dla klienta to dwa zupełnie różne światy.
    Wkurzony klient

15.09.2025 19:13

Brak organizacji sklepu pracownicy cofnięci w rozwoju wraz z kierownikiem tego bałaganu
    Fred

03.07.2025 15:50

Firma jest tak super że przychodzisz do pracy pobierasz narzędzie do pracy czyli "skaner" po czym okazuje się ze nie działa wracasz na miejsce pobierasz kolejne okazuję się ze nie działa i tak kilkanaście razy pod rząd aż złapiemy jakiś dobry albo musimy chodzić i szukać Może ktoś z góry się zainteresuję naszymi narzędziami pracy ? Bo to w końcu firma ma zapewnić nam narzędzia do pracy
    Tabu

05.06.2025 16:29

Czy szanowni liderzy zaczną się odbijać na fajeczkę w palarni?

05.06.2025 23:07

Nie! Bo myślą że nikt nie widzi lol też zacznę palić będę miał wtedy extra przerwy 😊
    Dobry duch

07.06.2025 11:55

To może jakiś konkret? Kto? Kiedy? Daj znać - załatwimy temat
    Oliwia

27.04.2025 19:28

Ja chętnie się z kimś zamienię jak komuś nie pasuje :)
    Zło

25.02.2025 22:49

(usunięte przez administratora)OKŁAMUJĄ LUDZI I NIE PŁACĄ TAK JAK TRZEBA NAJLEPIEJ JEST ROBIĆ 3 SOBOTY I NIEDZIELE ZA ODBIÓRKI KTÓRCH FINALNIE NIE MOZESZ ODEBRAĆ

19.03.2025 06:00

Nieuważnie czytasz moje wypowiedzi. Na szczęście już tam nie pracuję. Moja długa opinia o tym miejscu pracy jest do przeczytania tutaj - na gowork.

19.03.2025 06:04

Ekstra 8 zł brutto. Śmiechu warte. Najgorszy januszex produkcyjny ze starymi 40 letnimi maszynami, które mają awarie 2-3 razy dziennie wypłaca za soboty i niedziele odpowiednio 100 i 150% dniówki. Czyli jeśli "zarabiasz" (ja bym to nazwał jałmużną, jeśli masz 50 groszy mniej niż minimalna ustawowa stawka) 30 zł brutto to za sobotę powinni ci liczyć 60 zł brutto na godzinę ;) Już nie mówię o tym jak rozpisywane są grafiki i ile razy z rzędu się trafiały tygodnie pracy 6 dniowe. Na tą ilość sobót i niedziel, które tam przepracowałem to powinienem wyjechać jakimś nowym volvo z salonu, gdyby godnie i sprawiedliwie podeszli do liczenia dni weekendowych. Ale jest jak jest.
    Jaroo

02.01.2025 13:42

Dzisiaj byłem przekonany że kupię sofę ale się okazało że to jednak nie jest proste .Brak kompletny zainteresowania,nawet nie chciało się wyjść za biureczka,nie mówiąc już o reklamie i poinformowaniu o produkcie.Spytałem o transport to usłyszałem za 8 dni albo własny .Musiałem wyjść bo nie na moje nerwy.Widziałem opinie tego sklepu 1.2 ale to się sprawdziło.
    WSTYD

05.01.2025 22:45

Tu się ocenia ikea jako pracodawcę a nie pracowników

08.02.2025 07:06

Serdecznie zapraszam zatrudnić się nawet na kilka dni i zobaczyć jak wygląda praca od środka. Zapewniam, że zmieni się Pana perspektywa.
    Ktoś

05.01.2025 22:51

Chyba lepiej uciekać. Piszą się na super firmę a dają beznadziejne podwyżki, tylko mydla oczy mówiąc że badają rynek i dopasowują się. Prawda jest taka że zaraz nowy pracownik będzie zarabiać tyle co długoletni. Co do obiecywanej 13 nie ma i pewnie kolejnej też nie będzie. Wszędzie oszczędzania gdzie się tylko da. I ktoś powie ze jak wszędzie teraz, ale patrząc na Ikeę z innych miast to jakoś tych oszczędności nie widać. Kolejna sprawa brak Łucji. Czy coś jeszcze nam zabiorą w imię OSZCZEDZANIA. Aha bym zapomnial. Na każdym kroku będą ci pokazywać że budzetu nie wyrabiasz. Tak żebyś pamiętał a roboty dadza coraz więcej-bo przecież nic nie robisz.
    KtośInny

07.01.2025 16:29

Nie jest idealnie, ale myślę, że można zaadresować kilka punktów - podwyżki jeszcze nie zostały ogłoszone, liczby znają tylko kierownicy, ale są wyższe od tych rynkowych - oficjalny komunikat jest o właściwie gwarantowanych 10% przy ocenie 2, żaden z moich znajomych w swojej firmie nie ma gwarantowanej 10% podwyżki. Wielu podwyżek nie ma wcale. Co do balu Łucji - w tym roku się nie odbył, zamiast niego będzie podobno duża impreza na 25-lecie sklepu, której nie będzie w innych lokalizacjach, które miały Łucję.
    Crazy frog

06.12.2024 20:51

Gdzie jest bonus???!! Kilkaset milionów obrotu a nie ma szans na 13stkę... ????

23.12.2024 23:14

Norm nie wyrabia już teraz nawet food.

27.12.2024 23:23

A to ciekawe, nie miałem o tym pojęcia. Ale szczerze mówiąc nie bardzo się tym interesowałem od czasów dostania ultimatum od przełożonych. Cóż, jeśli sposób zarządzania restauracją i bistro pozostał bez zmian to nie ma się czemu dziwić. Może z 10 osób zakasa rękawy i pracuje, reszta stoi i patrzy, a szefy siedzą w biurach i czasem wyściubią nos z zapytaniem: jak tam, wszystko ok?
    Meggi

20.12.2024 23:56

Może ktoś z góry by się w końcu zainteresował Panem R ? Fenomenem jest ze gość lata z każdym małym szczegółem do " Liderów " a oni są ???? na wszystko co on powie i psuje się atmosfera w pracy przez taka osobę, jest zwykłym pracownikiem magazynowym jak połowa ludzi w IKEA a zarządza lepiej zespołem niż Liderzy . Czas na wieczne strzelanie z ucha jest ale nie ogarniecie rampy jakie dostaje polecenia na odprawie ( wieczne jego przesiadywanie na HBF18 i udawanie pisania mailów byle by tylko nie robić swoich obowiązków) na to już nikt nie zwraca uwagi . Jest ktoś w stanie mi odpowiedzieć czy w końcu ktoś się za niego wezmie ? Bo to jest śmiech na sali

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w IKEA Retail?

Kontakt - IKEA Retail

Al. W. Roździeńskiego 95 40-203 Katowice

Ron

30.08.2024 08:54

W ogłoszeniu dla Pracownika Działu Przepływu Towaru piszą ze po trzech miesiącach okresu próbnego można przejść na umowę na stałe o ile przełożony pozytywnie kogoś oceni. zazwyczaj sa luzni?
    Don Pedro szpieg

23.10.2024 12:27

Nie wiem czy to ogólny zarys działania ikei, bo byłem na innym dziale. Mi zaproponowano umowę na czas nieokreślony po niecałych 2 miesiącach pracy.
    Willy

25.08.2024 17:56

Cześć, powiedzcie mi jaka jest teraz atmosfera na Dziale Przepływu Towaru. Widziałem dostępna ofertę do niego i myślę o aplikowaniu. Warto?

24.09.2024 19:21

Na dziale przepływu towaru (Goods Flow) nie ma atmosfery. Jeśli będziesz nowo zatrudnionym pracownikiem to większość koordynatorów będzie cię nazywało "ziutkiem" albo "fizycznym". Chyba domyślasz się gdzie znajdziesz się w hierarchii pracowników. Pozdrawiam tylko tych których pozdrawiam (resztę zapraszam do Działu Lack of Culture and People po papiery)
    Don Pedro szpieg

25.08.2024 11:51

Pracowałem w tym przybytku na 3/4 etatu przez około rok. Czemu nie na cały etat? Bo nie dało się takowego dostać na tym samym dziale. Można było dorabiać na innym dziale i z tego uzyskać 100% etatu. Nigdy tego nie rozumiałem. Na cały etat pracowali tylko "starzy" pracownicy w sensie starzu. Widziałem osoby, które obchodziły jubileusz 20 lecia pracy w tej firmie. Pieniądze? Małe i nieprzystające do obowiązków i ilości pracy, jaką trzeba włożyć. Dziwnym trafem przez ten ponad rok praktycznie każda niedziela handlowa widniała u mnie w grafiku jako pracująca. Na 4 soboty w miesiącu 3 były pracujące. Zgodnie z kodeksem pracy potrafiono wpisać w grafik 6 dni pracujących pod rząd (poniedziałek-niedziela), a następnie znów 6 dni pracujących, bo zaczynał się nowy miesiąc. Tym sposobem w 2 tygodnie wyrabiało się 70% godzin na 3/4 etatu, a następne 2 tygodnie było się w pracy 2-3 razy w tygodniu. Dla mnie to obłęd i kompletny brak umiejętności planowania grafików dla pracowników. Posiłki pracownicze na plus - bo z tego co pamiętam najpierw kosztowały 1 zł, a następnie 1,40 zł, co jest dobrą ceną za 2 daniowy obiad. Podczas mojej przygody w ikei otrzymałem również karę nagany z powodu "nieusprawiedliwionej nieobecności", bo pracodawca nie zgodził się na mój urlop na żądanie, a nie jestem (usunięte przez administratora) żeby brać lewe L4, kiedy jestem zdrowy. Urlopu bezpłatnego również nie chciano mi w ten dzień wpisać. Natomiast przymykano oko na osoby, które ewakuowały się z pracy np. 3 godziny wcześniej, kiedy tylko ostatni kierownik opuszczał biuro ;) Z drugiej strony przy dość dużej ilości osób, które pracowały aż do zamknięcia obiektu nie chciało wypuszczać pracowników np. 30 minut wcześniej, żeby zdążyli na swój autobus do Czeladzi (odległość ok. 15 km od miejsca pracy, weekendowy rozkład jazdy komunikacji miejskiej, wakacyjne przebudowy dróg). Ewidentne było faworyzowanie niektórych pracowników, co oczywiście nie powinno mieć miejsca w żadnej pracy. Rozwieję wątpliwości osób, które zainteresował temat pracy weekendowej: nie były te dni płacone ani 100%, ani nawet 50% więcej. Był jakiś śmieszny dodatek weekendowy, który finalnie po przepracowaniu w moim przypadku 3 sobót i 1 niedzieli handlowej wynosił ok. 150-170 zł. Teraz coś dla osób o mocnych nerwach, które dotrwały już tutaj: powszechnie w dużych zakładach pracy są tzw. zegary i karty, które odbijamy na wejściu i wyjściu - wiadomo, dla fizycznego potwierdzenia, że pracownik był w pracy, bo papier przyjmie wszystko. Natomiast kompletną (usunięte przez administratora)jest dla mnie odbijanie KAŻDEJ PRZERWY na zegarze w ikei i rozliczanie "minutek" pod koniec miesiąca, żeby wyjść na zero. Kierownictwo strasznie straszy, żeby minuty "dodatkowe" odbierać, żebyście przypadkiem nie zobaczyli na pasku 20 zł więcej pod koniec miesiąca. A no i przerw nie wybieramy sobie sami. Zależą one od grafiku. Musimy poczekać aż na przerwę pójdą i z przerwy wrócą osoby, które akurat miały zagrafikowaną wcześniejszą godzinę pojawienia się w pracy. Sama struktura pracowników jest dość zabawna, bo, jak już wcześniej wspomniałem, mamy starą ekipę, która ma swoje przywileje, jest lepiej traktowana i siedzi na swoim stanowisku -naście lat, a z drugiej strony mamy rotację młodych osób, które jak ja wytrzymują rok-dwa lata i uciekają, kiedy przekonają się na własnej skórze z czym to się je. Reasumując - nie polecam pod żadnym pozorem. Jako praca wakacyjna - okej. Jako stałe miejsce pracy - tylko ze znajomościami i mocnymi plecami. W innym przypadku będziecie gnębieni.

27.07.2024 11:18

Braliście udział w rekrutacji na stanowisko Koordynator Dostaw w IKEA Retail? Napiszcie, jak według Was przebiegła rozmowa kwalifikacyjna. Wasza opinia może okazać się pomocna dla innych użytkowników.
    KLIENT

24.06.2024 12:42

Chcialam opisac gofry ktore ikea poleca,reklama kusi ale dostalam gofra surowego,nic nie chrupiacego,smietana rozpuszczona a zamiast borowek dostalam zel ,po zapytaniu Pani gdzie te borowki,fostalam odpowiedz" no tu" ze niby ten zel,dzem.Obrzydliwy szkoda pieniędzy.
    80 lecie

01.08.2023 01:03

Podam przykład w zmieniającym się podejściu do pracowników, gdzie pięć lat temu z okazji 75 lecia powstania firmy każdy dostał po 75 euro, natomiast w tym roku otrzymaliśmy kawałek tortu do obiadu za który bardzo i szczerze dziękuję
    Jose

15.06.2024 17:18

Ja podnoszę kompetencje, dostaje dobra podwyżkę bo pracuje i to wystarczy. Jeśli nie dostajesz właściwej podwyżki znaczy że jesteś leniem i wydaje ci się że za samo przyjście Ci się nalezy.
    Answer

22.06.2024 23:10

Studia są ważne, gdy pracujesz w miejscu, o którym studiowałeś, które czujesz. W sklepie niekoniecznie studia mają znaczenie, bo można mieć potencjał i bez nich, więc chodzi o podnoszenie kompetencji w ramach swoich obowiązków służbowych, o czucie tego, co robisz, abyś nie przepracował ani jednego dnia w swoim życiu. Górnolotnie, ale bez tego nie ma sensu w to brnąć.
    KLIENT

04.05.2024 09:24

Sąsiednia sieć sklepów ma transport pod sklep tylko nie wy Nie wszyscy mają auta a przydałoby się

24.04.2024 16:32

UWAGA KOMUNIKAT DLA WSZYSTKICH NOWYCH CO CHCĄ TAM PRACOWAĆ ODRADZAM NIE ZAROBISZ A NAROBISZ SIĘ REKRUTACJA TO JAKIEŚ ŻARTY NAJPIERW DZWONIĄ JAK NAJĘCI NA TWÓJ NR I SPRAWDZAJĄ TWOJE CV PRZEZ TELEFON POTEM ROZMOWA Z DWOMA ŁEBKAMI CO CHYBA NAWET SZKOŁY NIE SKOŃCZYLI NA ROZMOWIE NAWET NIE WZIĘLI ŚWIADECTW PRACY WIĘC NIE WIEM NA JAKIEŚ ZASADZIE ONI WYBIERAJĄ LUDZI JAK IM POWIEDZIAŁEM ŻE INTERESUJE MNIE PRACA NA PEŁNY ETAT TO JUŻ SIĘ NIE ODEZWALI JEDEN WIELKI CASTING JAK DO MAM TALENT JEŚLI MYŚLISZ ŻE TU ZAROBISZ JESTEŚ W BŁĘDZIE SZUKAJĄ NAJTAŃSZYCH TANIĄ SIŁĘ ROBOCZĄ NA PÓŁ ETATU I 3/4 ETATU CZYLI 2121 BRUTTO I 3181 BRUTTO WIĘC SAMI POLICZCIE CZY WAM SIĘ OPŁACI TAM JEŹDZIĆ ZA TE GROSZE WIĘCEJ ZA PALIWO ZAPŁACICIE I KOSZT UTRZYMANIA SAMOCHODU NIŻ TAM ZAROBICIE A GDZIE ZA TO CZYNSZ MIESZKANIE JEDZENIE DALEJ ZASTANAWIAM SIĘ CZY ONI ZARTUJĄ Z TĄ REKRUTACJĄ CZY TO NA POWAŻNIE JEST OD MARCA JEST REKRUTACJA ALE COŚ IM NIE IDZIE ZNAJDOWANIE PRACOWNIKÓW JAK ZADZWONIĄ DO CIEBIE NAWET NIE ODBIERAJ SZKODA CZASU.ROZCZARUJESZ SIĘ.
    Lech Kaczyński

20.04.2024 15:55

Poszukują pracowników na magazyn i sklep na pół etatu na 3 zmiany i w weekendy odradzam zarobisz 2 tys za dźwiganie i noszenie wymagania jak na dyrektora a to tylko pół etatu rekrutacja to jakiś żart jeśli myślisz że tam zarobisz jesteś w błędzie stanowczo nie radzę ci składać dla swoim mają na cały etat a dla nowych pół etatu i jazda za grosze Jeśli już chcesz iść to idź do mebli agata obok tam masz pełny etat i dostaniesz dużo więcej niż tu potrzebują też pracownika do restauracji na 3/4 etatu żart i kpina za te grosze nie idź tu nawet bo się rozczarujesz praca fizyczna w stresie za marne grosze
    Fernando Santos

09.04.2024 12:13

ODRADZAM PRZYJĘCIA DO TEJ FIRMY BRAŁEM UDZIAŁ W REKRUTACJI NA MAGAZYN W KATOWICACH (PEŁNY ETAT ) PRZYNAJMNIEJ TAK SIĘ OGŁASZALI PO CZYM WIADOMO BYŁO ŻE PRZYJMĄ TYCH NA 3/4 ETATU BO TANIEJ NAJPIERW PÓŁ GODZINY ROZMAWIAŁEM Z KIMŚ Z HR POTEM ROZMOWA Z DWOMA MENADŻERAMI I JAKIEŚ GŁUPIE PYTANIA OD DWÓCH ŁEBKÓW W ŻÓŁTYCH KOSZULKACH NIE MÓWIĄC JUŻ O TYM ŻE NIE WZIĘLI ODE MNIE DO RĘKI ANI JEDNEGO ŚWIADECTWA PRACY JAK IM POWIEDZIAŁEM ŻE CHCĘ NAJNIŻSZĄ KRAJOWĄ I PEŁNY ETAT TO PO ROZMOWIE JUŻ SIĘ NIE ODEZWALI BIORĄ LUDZI NA PEŁNY ETAT A PRZYJMUJĄ NA 3/4 ŻART ODRADZAM PRZYJĘCIA DO TEJ FIRMY NIE BRAĆ UDZIAŁU W REKRUTACJI BO TO ŻART NIE DOŚĆ ŻE PEŁNO UKRAINY TO JESZCZE NIE CHCĄ NA PEŁNY ETAT WOLĄ STUDENTÓW LUB MATKI CO PRZYJDĄ ROBIĆ NA 3/4 ZA 2000 TYŚ NETTO PRACA PODOBNO PO 8 H WEDŁUG GRAFIKU NA 3 ZMIANY W ROTACJI SKLEP/MAGAZYN CHORA FIRMA W APLIKACJI ZAZNACZASZ PRACA OD ZARAZ A ONI MÓWIĄ ŻE PRACA OD KWIETNIA GDY REKRUTACJA MIESIAC WCZEŚNIEJ XDDD NAPRAWDĘ ODRADZAM TYM BARDZIEJ ŻE ZAŚMIECAJĄ CI SKRZYNKĘ A SAMI NIE POTRAFIĄ ODPOWIADAĆ NA EMAIL ODRADZAM NIKT NIE BĘDZIE DŹWIGAĆ MEBLI ZA 2000 TYŚ .
    Wolodymir

15.04.2024 22:05

Ale nikt Ci nie każe dźwigać mebli za 2 tysiace, wystarczy przyjdz do pracy i nic nie rób, albo rób niewiele i tak Cie nie zwolnią. Prosta metoda ???? Tutaj nic nie musisz, serio ???? Praca jest tylko dla tych naiwnych a ty robisz jak ci pasuje

27.01.2024 10:16

Czy w IKEA Retail jest skuteczna reakcja na zgłaszane przez pracowników problemy?
    majlo

05.02.2024 14:50

nie!!!!!!!!!!!!!! tematy są zamiatane pod dywan, a HR nie potrafi być stronniczy. Odnoszę wrażenie że celowo nie chce pomóc pracownikowi.
    Felek

14.02.2024 13:27

Reacji nie ma żadnej, wiec robisz co chcesz i ile chcesz
    Margaret

30.01.2024 05:44

Oni POWINNI!! Leczyć się. Człowiek składa CV, a oni wysyłają maila, że masz ONLINE! Odpowiedzieć na jakieś pytania; a robi się to wysyłając CV przez ich stronę internetową... Ogłaszają się, że szukają do pracy w Bielsku-Białej w Gemini Park... NIE! Warto. Tylko się Ośmieszają.
    Ktoś

18.01.2024 22:29

Ostatnia impreza była super. Fajnie ze mogliśmy powrócić do dawnej tradycji. Jaka praca w ikea by nie była i jakby ktoś nie narzekał to trzeba przyznać że w integracje potrafią.
    Slep

26.05.2023 23:12

Od kiedy są w tej firmie"wylonienia" i osoby bez kompetencji obejmują stanowisko team lidera gdy nie mają o tym pojęcia i na to nie zasluguja, co na to HR? A gdzie zasady? Wartości?
    Bbm

18.01.2024 23:27

Legendarny dział HR, jest ich tam jak psów a i tak cie odeślą do internetu albo na czat. Kpina, nie wiem po co ich tam tyle siedzi.
    A jednak

21.01.2024 23:01

Właśnie nie wiesz, kiedy się dowiesz, to nie będziesz pisać, tylko będziesz rozumieć i wtedy już zamilkniesz w internetach. Można się przysiąść na kantynie do kogoś z hr i porozmawiać. Zapytać o nurtujące sprawy - wyjaśnią. Jeśli mało, to proponuję spędzić 1 dzień w hr jako obserwator i może zrozumiesz. Fajnie się pisze o czyjejś pracy, nie znając jej. Może spójrz na swoje obowiązki i zastanów się, co możesz usprawnić, skoro tak lubisz rozmyślać o pracy. Życzę więcej empatii i wyrozumiałości.
    Zaciekawiony

29.08.2023 22:10

Coraz lepiej widzę w tej pracy się dzieje. Kierowniczką magazynu zostaję dziewczyna, która dwa miesiące temu dostała sporo negatywnych opinii na swój temat? Która odnosi się do pracowników w taki sposób, że mają ochotę się zwolnić? Najwidoczniej przesiadywanie na palarni co 30 minut w otoczeniu innych cudownych kierowników pomogło ;)

17.09.2023 20:12

Masz jaja to pójdź z tym do PC/do kierownika sklepu. Nie masz to przestań jątrzyć bo może po prostu jej zazdrościsz że jej się udało? Najlepiej krytykować incognito a samemu nic nie dawać! Jak tak źle skoro ludzi tak traktuje to może pora się zwolnić? Pomóc ci w tym??
    Vvv

18.01.2024 23:22

Sama prawda, rekrutacje w tym sklepie to kpina. Albo nie ma wcale i o awansie dowiesz się ze ścianki, albo zrobią "rekrutację" żeby nie było, a i tak wiedzą, kto się dostanie. Wazelina, wazelina i jeszcze raz wazelina. A tych (usunięte przez administratora) co się nazywają kierownikami to powinno się już dawno zwolnić, no ale jak widać menedżer sklepu albo tego nie widzi, albo nie chce widzieć.

21.11.2023 11:41

Na chwilę obecną sytuacja w całej firmie nie jest za ciekawa. Ze względu na wprowadzony podział, jakim była zmiana struktur, czyli przymusowe zmiany stanowisk pracy ludzi, cały sklep kiepsko przędzie.Wprowadzone zmiany, miały być dla dobra wszystkich ale najwidoczniej dla dobra tylko tych którym, kasa wpływa do kieszeni, a pracownicy muszą robić o wiele więcej zadań, znać się na kilku działach jednocześnie, co niestety nie sprzyja dbałości o dział.Mnóstwo nowych osób które nie są wystarczająco dobrze przeszkolone, ponieważ osoby z doświadczeniem zostały oddalone na inne działy i nie ma kto szkolić młodej kadry, wszystkie te wartości zostały zaprzepaszczone, i niestety szkoda że nikt nie ma odwagi mówić tego wprost tylko między sobą, zmiany nie wyszły na dobre każdy robi teraz tylko na siłę pracę której nie lubi,ale niestety musi.
    Ikea

07.11.2023 19:32

Sklep oferuje dostawy premium za dostawę w danym dniu i w ramach godzinowych płaci się 100% za dostawę a nikt nie informuje że dostawa może być za 3 dni .Po wielkim oczekiwaniu na odbiór telefonu dostajemy informacje że nie mają pojęcia kiedy będzie dostawa
    OneIkeaBonus

02.11.2023 17:48

Wiadomo coś o OneIkeaBonus? XD w zeszłym roku info było wczensiej i było wypłacane z końcem listopada
    OIB

03.11.2023 22:11

Wcześnie masz na myśli 7 grudnia? Wystarczy maila sprawdzić. Kiedyś było tak jak mówisz - info w październiku, wypłata w listopadzie. Od kilku lat wypłata jest w grudniu, a info pod koniec listopada albo na początku grudnia.
    OIB

03.11.2023 22:13

Ah no i jeszcze dopowiadając - raczej będzie, a ile to się dowiemy pewnie na początku grudnia, LICZĄ. Sklepy, które nie dostaną już raczej wiedzą, że nie dostaną (Łódź czy Poznań np. od kilku miesięcy wiedzą, że nie będzie).
    philip04

30.09.2023 12:39

Firma w ogłoszeniu podaje sprzeczne wymagania w zakresie danego etatu, oraz robi ślepą nadzieję kandydatowi na aplikację na dane stanowisko, tylko po to żeby po zakończeniu rekrutacji odmówić przyjęcia do pracy, powołując się do aspektów odnośnie dyspozycyjności kandydata poruszanych na samym jej początku. Kto do Ikei aplikował, ten sie w cyrku nie śmieje.
    Zainteresowany

04.09.2023 20:34

Komentarze tu znikają szybciej niż moja marna wypłata. Może DZIAŁ HR działa w tym temacie skoro został przywołany? Szkoda ze nie z tym czym powinien. Czyli zainteresować się pewnym nieudolnym kierownikiem.

Zostaw merytoryczną opinię o IKEA Retail