IKEA Retail

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o IKEA Retail

Opinie o IKEA Retail Katowice Al. W. Roździeńskiego 95

WebsiteIconIKEA Retail

Nie przegap nowości o IKEA Retail!

Ktoś z nocki2

08.01.2020 05:47

Jubla można dostać w tej Ikeji. Trzymajcie się w tej logistyce.
    Toniemaznaczenia

07.01.2020 00:02

Ludzie wy po prostu jesteście (usunięte przez administratora) W internecie każdy mądry, przyjdźcie do biura do foodu i powiedzcie kieronikom w twarz to co tu wypisujecie.. siedząc przed komputerami czy telefonami to każdy umie wygarnąć wszystkie swoje żale i negatywy. Co do zartow(usunięte przez administratora) (Jak to tu piszecie po literkach..) jak się nie umie żartować to się nie zartuje. Wszyscy na kuchni śmieszkują, kazdy ma poczucie humoru, kazdy inne, bo ludzie są różni. Jeśli ktos nie lapie zartow to wystaczy powiedzieć, ze to nie na miejscu i tyle!! Jakie (usunięte przez administratora) molestowanie???!!!! Nie wiem kim jestes, ale musisz miec naprawdę smutne zycie skoro masz czas wchodzić na te forum i pisac takie brednie.. jesli chodzi zas o (usunięte przez administratora) To jest to naprawdę wspaniała osoba, nie jako 'szef' tylko po prostu jako człowiek. Ludzka, pomocna i wartosciowa. Nie wiem kto i z jakich powodów chce namieszać w foodzie, ale moge wam tylko przekazać tyle, ze nie damy sie zlamac, bo food trzyma sie razem i jestem niemal pewna ze figter w necie piszący te wywody nie należy do naszego działu, albo (usunięte przez administratora) się potrafi kamuflować... Dodam jeszcze jedno, wyciąganie spraw osobistych kierowników jest po prostu chamskie, to chwyt poniżej pasa, nie wiem jakim mozna być podłym pisząc ze (usunięte przez administratora) dostał awans w taki a nie inny sposób. Nie pracuje w tej firmie od wczoraj i wiem jaki proces trzeba przejść i ile pracy włozyc w to aby otrzymać awans. Nieraz zawala się życie prywatne, poświęca czas, który mozna spożytkować znacznie przyjemniej na siedzenie przed kompem i załatwiania spaw związanych z firmą. Wstydem nazywacie to co sie dzieje na foodzie a wstyd to sa te komentarze, żeby cala firma i ludzie z zewnatrz musieli czytac co się dzieje w Ikea kato.. naprawdę, dorośli ludzie a gorzej niz dzieci...

07.01.2020 18:58

Co za bzdury.. Jakie stracić prace?! Widać, że nigdy nie było Cie stać na chwilę szczerości i spokojna rozmowę, więc dlaczego wypowiadasz się na tematy, w których nie masz żadnego doświadczenia. Osobiście zdarzyło mi się poruszyć niewygodny temat z kierownictwem.. I wiesz co? Wszystko zostało dokładnie wyjaśnione, moje uwagi zostały wzięte pod uwagę i na koniec dostałam szczere podziękowanie za odwagę i chęć rozmowy. Więc, wpisywanie anonimowo takich bzdur mnie po prostu śmieszy
    Toniemaznaczenia

07.01.2020 20:52

Otoz i tu sie zdziwisz, ale z tej strony nie żaden kierownik a zwykła kasjereczka. Ale dzięki dzięki, moze kiedyś ;) nie pisal tego nikt z biura, bo nie muszą tego robic. Ja natomiast postanowiłam się odezwać, bo zwyczajnie po ludzku jest mi wstyd za takie zachowanie drugiego człowieka. Co to zmieni w twoim życiu, ze wejdziesz na ten portal i wylejesz pomyje na kierownikow? Da ci to cos? Poza oczywiście satysfakcja, o (usunięte przez administratora) jaki to ja fajny jestem bo obsmarowalem (usunięte przez administratora) kierownikom? No nic ci to nie da poza problemami, bo pamiętaj że nikt w Internecie nie jest anonimowy i bezkarny. Życzę miłego wieczoru i wiecej pokory. Odloz telefon i spedz ten czas z rodziną czy przyjaciolmi, naprawdę szkoda zycia i energii na takie akcje. ;)
    Food3

05.01.2020 17:35

To co się dzieje w foodzie do dłuższego czasu woła o pomstę do nieba. Na pełny etat nie masz co liczyć, bo masz być na każde zawołanie, więc jak ktoś weźmie L4 i dzwonią do Ciebie, żebyś przyszedł, spróbuj powiedzieć, że nie możesz przyjść bo masz już plany (w końcu grafik jest miesiąc wcześniej) to (usunięte przez administratora)bez problemu podsumuje Cię w nie wybrednych, często wulgarnych słowach. Wyśmiewanie przez kierowników lub żarty w stylu "pod biurkiem się zmieścisz wtedy pogadamy" są na porządku dziennym, czy to czasem (usunięte przez administratora)nie podchodzi pod molestowanie? Na kuchni są dwie grupy pracowników podzielone przez kierownika - pupilki i robole, zależy czy kierownik Cię lubi. A Pani (usunięte przez administratora)? Chyba wygodnie jej tego wszystkiego nie widzieć, przecież są wyniki.
    Ad.3

06.01.2020 10:31

Zgadzam się !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Te osoby, które są wściekłe na komentarze są tymi pupilkami albo kierownikami I dają NIE wrogim buzkom nizej???? I tak to prawda że (usunięte przez administratora) udaje że nic widzi bojąc się o własną (usunięte przez administratora) i niech tak będzie do czasu.
    Ad. 3

06.01.2020 11:06

Zgadzam się Te wszystkie wściekłe buźki poniżej są klikane przez kierowników i pupilkow. Lepiej pisać tutaj bo inaczej trzebaby było szukać innej pracy a to nie o to chodzi. Zmienić można trochę podejście (usunięte przez administratora)
    Food3

05.01.2020 16:43

To co się dzieje w foodzie od bardzo długiego czasu woła o pomstę do nieba. Na pełny etat nie masz co liczyć, bo masz być na każde zawołanie, więc jak ktoś weźmie L4 i dzwonią do Ciebie, żebyś przyszedł, spróbuj powiedzieć, że nie możesz przyjść bo masz już plany (w końcu grafik jest miesiąc wcześniej) to (usunięte przez administratora)bez problemu podsumuje Cię w nie wybrednych, często wulgarnych słowach. Wyśmiewanie przez kierowników lub żarty w stylu "pod biurkiem się zmieścisz wtedy pogadamy" są na porządku dziennym, czy to czasem (usunięte przez administratora)nie podchodzi pod molestowanie? Na kuchni są dwie grupy pracowników podzielone przez kierownika - pupilki i robole, zależy czy kierownik Cię lubi. A Pani (usunięte przez administratora)? Chyba wygodnie jej tego wszystkiego nie widzieć, przecież są wyniki.
    Food2

03.01.2020 20:40

Jeśli mowa o food to również i ja powiem co myślę. Wstyd za takich "kierowniczkow" którzy robią z ludźmi co chcą ... ile można się prosić o zwiększenie etatu ?? I słuchać ciągłej odpowiedzi że brak godzin po czym nowe osoby dostają pełen etat od ręki lub zatrudnia sie kolejnych nowych pracowników no ale przeciez jak zawsze pomyślimy.....(usunięte przez administratora) Wstyd, wstyd czemu powstrzymujecie pracowników przed rozwojem ?? Nadchodzi czas zmian może (usunięte przez administratora) coś zmieni, zresztą zawsze można zadzwonić na telefon zaufania ciekawe czy dalej będziecie wtedy tam gdzie jesteście pamiętajcie że kierownikiem się bywa i zawsze możecie wydawać hot dogi. A co do wyśmiewania i obgadywania pracowników przez zespół kierowniczy na foodzie jest to na porządku dziennym. Brakuje dawnego Dawida - ludzkiego, wyrozumiałego, wspierającego w trudnych chwilach
    Człowiek z Foodu

04.01.2020 08:38

Nie wiem kim jesteś, ale masz 100% racji.
    Food

02.01.2020 19:59

Co tu się (usunięte przez administratora)! Nie polecam tego działu każdy gada na każdego zero szacunku do siebie Z tego co wiem na innych działach aż takiej niewspolpracy nie ma. Ostatnio zostałam wysmiana za to na co wydaje pieniądze! (usunięte przez administratora)

30.12.2019 09:15

Jak wyglądają możliwości ewentualnego awansu na wyższe stanowiska w IKEA Retail?
    Nocka

31.12.2019 03:02

Rada jest prosta… przymilaj się kierownikowi. Łaź z nim na kawkę, przepuszczaj przez drzwi i najlepiej zbieraj punkty za p.. innych. Najlepiej z grubej rury za 100 pkt.

22.12.2019 10:33

Naprawdę polecam pracę w tym miejscu i fakt odejścia w ostatnim czasie wielu pracowników z wieloletnim stażem o niczym nie świadczy.
    Ktoś z nocki

11.12.2019 06:01

No jest wszystko w porządku, jest dobrze, dobrze robią, dobrze wszystko jest w porządku, jest git pozdrawiam całą IKEA Katowice, wszystkich prawilnych chłopaków i niech sie to trzyma dobry przekaz leci

08.12.2019 11:35

Fajnie bylo ale sie skonczylo

08.12.2019 12:26

Byla naprawdę fajna ekipa do pewnego czasu poza wyjatkami, rozbic ekipe i uciec z tonacego statku prawdziwy przywódca ????
    Wózkowy

08.12.2019 23:10

A. sympatyczny chłopak, miły, uśmiechnięty, zawsze dzień dobry na klatce mówił... no, ale fakt na kierownika po prostu się nie nadawał.
    Bynio

30.06.2019 20:29

Ludzie bojkotujmy ten sklep i wyrzućmy ich z Polski. Niech w (usunięte przez administratora)- każdy katolik tak powinien postąpić, nie bujmy się, nie dajmy się zaszczuwać, walczmy o Nasze chrześcijańskie korzenie. Każdy pracownik będący KATOLIKIEM i pracujący w tym bagnie powinien złożyć wypowiedzenie, tak upadnie ich mit o LBGT w Polsce. Nie pracujcie dla nich.
    jadkow

26.08.2019 07:28

Dzięki za ostrzeżenie też mam takie zdanie
    Rob

02.12.2019 02:06

Witam. Zapomniał Pan jeszcze dodać katolik alkoholik, bo wszędzie gdzie pracowałem i miałem do czynienia z katolikami, to każdy walil wódkę z grubej flaszki, więc zajefajna z Was katolicy, dajcie sobie siana z tym Waszym fajansem
    wózkowy??

29.11.2019 12:48

Aplikowałem na stanowisko operatora wózka widlowego, jednak podczas rekrutacji dowiedziałem się ze w okresie próbnym i tak bedę musiał kompletować zamówienia, a jak to wygląda w praktyce?? Czy wózkowy to wozkowy który jeździ na wózku czy picker który od czasu do czasu ściągnie palete?
    oczywiscie

30.11.2019 17:15

poki nie dostaniesz zgody szefa sklepu bedziesz lecieć z paleciakiem, paru magazynierów przyjeli, ale do dziś latają z paleciakiem...
    Empu

27.11.2019 16:41

Praca w logistyce nie jest taka ciezka. Na ogol jest spokojnie i jest czas nawet na kawę czy papierosa. Wiadomo, są czasem dni, że trzeba mocniej popracować, ale też nikt nie pogania. Kierownicy są w miarę ok. Wiedzą, że nie mamy kokosów, dlatego patrzą z rozsądkiem i nie gonią. Polecam
    Fhu

28.11.2019 10:18

Chyba ci się magazyny pomyliły Skoro masz czas na fajkę i kawkę to nie dziwię się twojej opinii, lecisz po prostu w (usunięte przez administratora) jak większość takich " pracowników "
    Empu

29.11.2019 16:56

(usunięte przez administratora)rozum ze trzeba pracować na luzie, bez zbednego pospiechu. Pracujesz 8 godzin dziennie, 5 dni w tygodniu. Jakby policzyć to polowe życia spędzasz w pracy, wiec po co się przemęczać? Dziewczyny w HR siedzą w biurze i udają, że robią coś pożytecznego, a ty zapierdzielasz, dzwigasz, łamiesz kręgosłup za mniejsze pieniądze i masz biegać po tym magazynie?
    Praca

27.11.2019 13:08

Ponieważ kończy mi się umowa zlecenie ( a nie chce jej przedłużać) szukam pracy i stąd pytanie o zarobki w IKEA. Wyczytałem tylko tutaj że na magazynie 20 zł brutto + dodatek nocny, a jakaś premia? A jakie zarobki na innych działach? Na kasie czy przy obsłudze klienta? Jakie są profity? Z góry dziękuję za odpowiedź. Ps. Amazon też oferuje 20 zł brutto+ premia do 15 %, darmowy transport, obiady za 1 zł + dodatek nocny i możliwość co najmniej raz w tygodniu wzięcia nadgodzin, gdzie stawka jest podwójna i za dzień dostaniemy 400zl brutto (praca po 10 godzin) + ewentualna premiera od tego, z socjalu jest za darmo bogaty pakiet Medyczny w LUXMED, jest też opcja płatna dla partnera za chyba 60 zł, oraz opcja dla partnera i dziecka chyba za 100 zł, oraz darmowe ubezpieczenie grupowe, z opcją jego rozszerzenie za 20 zł. Sam się zastanawiam nad Amazonem ale to wielka loteria gdzie i na jaką zmianę się trafi, no i druga kwestia, jeśli miesięcznie przyjmują minimum 400 nowych osób to dlaczego nie przedłużają umów pracownikom tylko wciąż zatrudniają nowych, ale nawet gdybym skusił się na Amazon to obecnie przyjęcia są wstrzymane (ponoć do kwietnia)
    kutea

22.11.2019 19:59

Ta robota to jest dla typowych korpo-lemingo-szczurów którzy będą z uśmiechem na ustach zasuwać z tymi skandynawskimi sklejkami bo meblem tego nazwać nie można. Rekrutacja wieloetapowa, długa, bezsensowna już na samej rozmowie telefonicznej stracicie około godziny czasu odpowiadając na pytania które są zarazem autoreklamą Ikea, żebyście nawet jak nie dostaniecie pracy to na drugi dzień pojechali tam na zakupy. Normalni ludzie nie dostaną się nigdy do tej firmy tutaj panuje ten typ co to odmawia sobie mięsa żeby wypić kawe w Starbucksie i cyknąć kilka fotek na instagrama. Pozatym wśród kierowników połowa jest homo i polują na młodych zdrowych...

06.11.2019 16:45

Ile zarabiają tu osoby na magazynie?
    Juhc

07.11.2019 06:46

Starzy, doświadczeni pracownicy dostają mniej, więc jeśli chcesz się zatrudnić to zapraszamy Pomimo tego, że nic nie potrafisz przyjdź i pchaj paleciak za dużo więcej niż osoby które ogarniają proces i maja kompetencje do dowodzenia zmianą

05.11.2019 16:29

I jak tam logistyka po podwyżkach? Zasłużone co nie? Ciężka pracą, tonami w plecach i poświęceniem się " dla firmy " Tak właśnie wygląda szacunek dla waszej osoby
    śmiechu warte

05.11.2019 19:53

taa... zadowoleni .... 1 zł to taki szacunek dla wszystkich którzy zarzadzaja zmianami ogarniają ten (usunięte przez administratora) na magazynie zewnetrznym , jezdza ze smiesznymi przerzutami, wydaja towar i go rozkladaja, a potem dostajesz 0,60 gr brutto dla Wszystkich pracowników "wywalczone"przez solidarność to od jednostki dorzuca jeszcze 0,40 gr i wyjdzie CAŁA ZETA .... śmiechu warte. Ludzie w logistyce niedoceniani zarówno finansowo jak i kompetencyjnie.... brak słów... Pan A (kierownik całego dziadostwa,które sam stworzył) dąży do pracy bez osób kompetentnych !! Ile osób się ostatnio zwolniło? Ile wózkowych? Jakieś awanse za nich wewnątrz? Żadnych !! Lepiej dać nowym wiekszą stawke i wpuścić ich na wózek za 5-6 miesięcy - śmiechu warte, jedyna firma w której spotykam się z tym, że wózkowy mając uprawnienia musi czekać tyle czasu na jakieś wewnetrzne zezwolenie, to powinno dziać się od razu przy przyjęciu ! A tak to chłopaki ciągną paleciak za wyższą stawke niz starsi pracownicy...ile? 23/h brutto -można się zdziwić, ale tak jest. Nie wiem czy (usunięte przez administratora)) który troche odsunął się w cień po aferze własnie na tym portalu, jak Prezes przed wyborami, chce aby to wszystko dalej tak działało i jaki w tym ma interes???!!... nie polecam pracy tam, zjedziecie sobie tylko plecy, nerwy - bo sam dział logistyki to paranoja....ludzie sami na siebie donoszą, zazdroszczą i alienują ludzi jak ktoś ma inne zdanie i nie jest z nimi w tej całej ich głupocie i nakręcaniu się.... w tym padole może jest pare osób, które są w porządku, ale natłok tego pospólstwa jest na tyle duży, że gdzieś nikną w tłumie...smutne... poza tym wszystkim na pewno odczujesz tam,że jednych traktuje się lepiej a innych gorzej, jedni są odpowiedzialni za wszystko, a inni no coż przód,tył,same nocki = dodatek do każdej godziny, i w miare wolne weekendy .... tak Panie G. nic Pan innego nie robisz jak tylko to wraz z przyklaskiem tych wyżej mimo tego, że jakościowo woła ta Pana praca o pomste do nieba, ale kiedyś to było co?? wieczny narzekacz... jeden mądry chciał to jakoś ugryźć i coś z tym zrobić ale i jego zachukali, więc czlowieku jak chcesz pracowac w Ikea Katowice...szczerze współczuje.....
    To prawda

05.11.2019 20:37

NOWE OSOBY DOSTAJĄ NA START WIĘCEJ NIZ LUDZIE KTÓRZY ZAPIER... A RESZTA MA CO? ZIKO ŻENADA I JESZCZE RAZ ŻENADA KLEPCIE SIE DALEJ PO PLECACH PANOWIE M. D. I A. UDAWAJCIE ZE JEST WSZYSTKO W PORZĄDKU
    Adrian

03.11.2019 12:57

2godziny 15minut wydawanie produktu z magazynu PORAŻKA

05.11.2019 16:19

Jak się przychodzi w 2.11 na zakupy to czego się gościu spodziewałeś?
    jest okej

05.07.2019 16:28

Witam. Nie uwazam żeby w naszej firmie bylo aż tak zle jak wszyscy tutaj pisza. Faktycznie jest pare mankamentow ale wszyscy maja dobre intencje. Dodam ze jestem innej orientacji niz wiekszosc kolegow z działu logistyki, a nie odczuwam zadnej dyskryminacji. Wszyscy mnie wspieraja szczególnie, gdy mamy nocne zmiany, a sam kierownik to czuły wrażliwy i sympatyczny chłopak. Pytał mnie nawet czy wole się witać przez podanie reki czy buziaka
    What?

20.08.2019 10:39

W jaki sposób koledzy hhhm..wspierają Cię w nocy ?????
    Logistyk

02.09.2019 20:07

A jak długo tam pracujesz?

06.08.2019 15:43

Praca w Ikea to jeden wielki żart na rozmowie wstępnej kierownik (były pracownik Decathlonu) mówi ci że będziesz zarabiał 2600-2800 z nockami do 3000 bo dodatek nocny na rozmowie wstępnej usłyszałem że to jest 6zl na rękę do godziny a tak naprawdę jest brutto a w rzeczywistości przy moim najlepszym miesiącu gdzie miałem kilka nadgodzin i nocek zarobiłem aż 2650 a reszta miesięcy oscylowała w granicach 2200 dodam że na nocki czekałem 3 miesiace. Na magazynie jest kilku życzliwych kolegów którzy z wielką chęcią napiszą na ciebie maila lub podejdą do kierownika że skarga który w tym momencie siedzi w biurze i na komputerze kontroluje ile zrobiłeś zamówień i ile miały kilo. Jest jeszcze kilka minusów ale nie chce mi się już rozpisywać wolę jak najszybciej zapomnieć o pracy w ikea ponieważ to było kilka miesięcy pracy wyjęte z życia i godziwych zarobków za robienie po 20km dziennie zbierając zamówienia będąc wózkowym z doświadczeniem

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w IKEA Retail?

Kontakt - IKEA Retail

Al. W. Roździeńskiego 95 40-203 Katowice

IKEA Retail
    Robert

04.08.2019 19:26

Sklep jest drogi tandeta ,i ludzią każą chodzić w jedną strone jak w więzieniu na spacerniaku a gorąco i śmierdząco nie polecam nugdy więceji
    Nowy

25.07.2019 18:54

Jak wyglada praca w dziale logistyki?? Ile osób pracuje jakie obciążenie praca? Jakie wymagania? Rozważam aplikowanie do logistyki
    Luk

20.07.2019 02:34

Jest to dobry pracodawca na start ale w dłuższym okresie to moim zdaniem marnujesz swój cenny czas. Grafiki dostosowane do potrzeb firmy, nikłe szanse na awans, benefity takie jak wszędzie, nawet rząd wprowadził program emerytalny, którym kilka lat temu się wyróżniali. Na duży plus zasługuje pomoc innych pracowników, gdyż wystarczy zadzwonić na dział obsługi klienta i tam zawsze są zainteresowani twoją sprawą i pomogą z całego serca.
    Ciekawy

27.06.2019 18:19

Serio jest taka ciężka atmosfera w robocie?
    Nie polecam

04.07.2019 10:12

Nie chcij sprawdzać nieoficjalnie z moich spostrzeżeń wynika ze jakieś 80% osób siedzi tam bo musi ma kredyty rodziny i szukają czegoś żeby uciec jak najszybciej. Reszta to grupa trzymająca wladze i studenci dorabiający sobie na piwko którzy są przelotem na 1/4etaty
    Zainteresowany

02.07.2019 12:19

Czesc wam. Mam kilka pytan, bo jestem zainteresowany praca w IKEA w logistyce. Wynagrodzenie to 20 zl/h brutto i to wszystko czy jednak sa jakies premie dla pracownikow bezposrednio zatrudnionych w IKEA ? Dodatkowo jesli ktos bedzie na tyle mily aby odpowiedziec to jak wyglada praca bez uprawnien, korzystamy ze standardowych wozkow elektrycznych ? Praca jest III zmianowa z weekendami a jak to wyglada na rozpisce, macie normalnie rozpisane stale zmiany np. 5 dni na rano, 5 pop i nocki czy jak to wyglada ? :) Pozdrawiam
    Nie polecam

04.07.2019 10:07

Nie polecam pracy w ikea zastanow się 10razy
    Paweł

01.07.2019 21:05

nie polecam
    Logistyk

26.06.2019 13:15

Amazon podniósł stawkę do 20 złotych brutto plus premie i dodatki. Zatrudnia wszystkich, jest możliwość nadgodzin, zmiany są te same przez cały miesiąc, a ci którzy dobrze pracują dostają po roku podwyżkę i umowę na czas nieokreślony. Jak to możliwe, że sklep Ikea, który ma niesamowity utarg i za mało rąk do pracy daje umowy na 3/4 etatu przy nieregularnych zmianach, niejasnych zasadach podwyżek itp itd, kreując się na najlepszego pracodawcę?
    Bubas

09.06.2019 11:22

Fatalny pracodawca, kadra kierownicza niekompetentna, bezpieczeństwo na ostatnim miejscu.
    Qwerty

09.06.2019 18:43

Proszę podaj przykład braku przestrzegania bezpieczeństwa?
    oxox

03.06.2019 16:55

czy ktoś pracował na stanowisku Specjalisty ds. wystawiennictwa i akcji komercyjnych? jakie są warunki pracy, jaka stawka, jak z ekipą?
    Solidarność IKEA

01.03.2019 08:15

Witam, pracowników. Czytam te wszystkie posty i zastanawia mnie jedno dlaczego zamiast narzekać nie spróbujecie czegos zmienić. Mamy związek zawodowy wystarczy się zapisać i wszystko można zmienić. Zachęcam do kontaktu 666600891. Razem możemy więcej.
    Prosiaczek

29.04.2019 20:07

A co zrobią zakładowe jak jesteście pod butem krajowych struktur . Solidarność tobtaka sama korporacja jak my człowieku , może jesteś jeszcze nieświadomy tego w czym jesteś!!ha ha Puchatku !
    Imperator

02.06.2019 10:11

Zmieniłem.. ale firmę ☺️
    marklo

16.05.2019 18:52

Jak wygląda praca na magazynie? Dzwoniła do mnie pani, ponieważ wysłałem cv, mówiła ze praca głownie na wózku widłowym. Ale po przeczytaniu komentarzy porównując je z moja firma w której aktualnie pracuje nie wiem sam czy tam iść w ogóle na rozmowę, niby 20zl brutto na start ale z uprawnieniami na wózek więcej, po roku niby we wrześnio podwyżka. Może się odnieść ktoś w miarę ogarnięty i szczery który aktualnie tam pracuje bądź dać jakiś namiar na siebie żeby przedyskutować to i owo...
    ja tu tylko przejazdem

01.06.2019 17:24

Dostaniesz 60 groszy podwyżki brutto do godziny po roku, sam sobie policz ile wyjdzie Ci w skali miesiąca...
    Imperator

02.06.2019 10:10

Po 6 latach będziesz miał 3 razy tyle obowiązków i 25 brutto. Z matematycznego punktu widzenia to się nie kalkuluje ☺️
    permos

05.05.2019 12:16

Moim zdaniem IKEA powinna uczciwie podnieść zarobki do 25 zł brutto na godzinę w 2019. Zgadzacie się?
    Grzbiecik

04.04.2019 11:41

I jak tam atmosfera w pracy, internetowi krzykacze? Dalej grzeznac w odchodach po uszy nic z tym nie robicie? Dobrze ze w ramach transformacji biznesowej bedziecie sie mogli zglosic do specjalistow w centrali odpowiedzialnych za szeroko rozumiane health and wellbeing. Wazne zeby w centrali kazdy mial prace, nie wiadomo jaki zakres obowiazkow. W ramach oszczednosci! Dzieki temu Wy uslyszycie, ze nie ma godzin na zatrudnienie wiekszej ilosci pracownikow magazynu. Ba, bedzie Was mniej, ale jak tylko bedziecie pracowac dwa razy efektywniej, np wylozycie 4 tony towaru zamiast dwoch, zasluzycie sobie na 60 groszy podwyzki. Tylko pytanie czy to wlasciwy adres ( Centrala z service office ) po skierowanie na rehabilitacje za przeciazony kregoslup? Nie mowimy tu o tym moralnym...
    Odp

05.04.2019 22:33

(usunięte przez administratora) powiedział, że zamiast zatrudniać nowe osoby to będzie dostosowywał grafiki do ilości klientów czyli przygotujcie się na popołudniówki i prace w soboty i niedziele handlowe. Obecnie będzie przeprowadzane badanie Ishare, wiec wszyscy będą się do ciebie uśmiechać gdyż badanie jest porównywane między sklepami natomiast po otrzymaniu wyników zobaczysz tylko... :)
    lobby

25.04.2019 16:48

Aby odpowiedzieć na twoje pytanie: będzie kolejne 60gr na godzinę a jak Bóg da to może i się porwą na 61gr, w SO ludzie zarabiają 10-12-15-18-20-30+ tys PLN miesięcznie i bonus uzależniony od zarobków po 2 krotność zarobków miesięcznych a oni pleców raczej sobie nie lamia na zmianie. Prawda jest taka ze w Ikea nie ma ani równości ani sprawiedliwości.
    Młody

03.03.2019 17:46

Informacja o dziale logistyki dla potencjalnych pracowników. Praca w Ikea ma bardzo ładną otoczkę. Po rozmowie kwalifikacyjnej i szkoleniu intro właściwie nie widzisz minusów pracy tutaj, a tzw. wartości, które są ci wpajane niczym dekalog w sekcie zaczynają się podobać. Na intro, gdy rozmawiacie w kółeczku mówisz, że w porównaniu do twojego poprzedniego pracodawcy jesteś teraz w raju. Wszystko to kończy się w momencie kiedy wchodzisz na magazyn i zaczynasz swoją pracę-już nie jesteś „częścią Ikea” tylko numerem pracownika. Po pierwszej popołudniówce na empu jesteś padnięty. Zrobiłeś 20 kilometrów i przerzuciłeś kilka ton na wózek. Jakoś dziewczyny z HR entuzjastycznie uśmiechając się cały czas zapomniały ci wspomnieć, że tak wygląda praca w tym dziale.... Napiszę najbardziej widoczne minusy pracy w Logistyce Ikea: -nieregularne zmiany (w jednym tygodniu możesz mieć na rano, południe i noc-gdzie tu szacunek dla twojego zdrowia i życia prywatnego??) -firmie brakuje pracowników, a rzadko zatrudnia ich na cały etat (gdzie tutaj szacunek dla dorosłego człowieka, mającego rodzinę-proponować mu 1/2 etatu??) - widoczny brak byłego kierownika MK, który bez krzywych zagrywek, w prosty sposób utrzymywał dział i ludzi w dobrej kondycji psychicznej, pełnych humoru i chęci do pracy -zero wdzięczności i docenienia ze strony firmy-wychodzi to na wierzch przy rozmowie kwalifikacyjnej, kiedy po pierwszym roku w Ikea ciężkiej, fizycznej pracy i starań nie dostajesz podwyżki. Kierownictwo jest pełne sztucznego uśmiechu, dopóki nie trzeba rzeczywiście pokazać swoich korporacyjnych- prawdziwych intencji. PLUSY: -mimo wszystko mnóstwo fajnych, ciekawych osób z pasją i poczuciem humoru na każdym dziale :) Puenta: Nawiązując do sloganu „Przywództwo poprzez przykład”, hucznie wypisanego po sklepie pozwolę sobie porównać charakter młodego kierownika do sytuacji w dziale. Jeśli kierownik zachowuje się nieelegancko wobec swojej ekipy, sprawia wrażenie jakby nie miał szacunku do pracowników i pracy to czego wymagać od samych pracowników?? Ryba psuje się od głowy...
    Hmm

27.03.2019 12:06

Tak się składa, że nie jestem pracownikiem Ikea, przeglądam różne profile i bawią mnie wymagania i niektóre problemy ludzi. Rozumiem kwestie finansowe i atmosfera - bo to jest najważniejsze. Ale śmieszne trochę jak ktoś kto poszedł robić na magazyn i ma pretensje, że nie powiedzieli mu na rozmowie, że praca magazyniera może być ciężka xD
    Bolo

09.04.2019 21:16

Odnośnie Twojej puenty... młody kierownik nie sprawia wrażenia jakby nie miał szacunku do pracowników. On po prostu nie ma szacunku...
    wrócędociebiezmailem

04.04.2019 21:35

Narzekacie, niedługo w ramach promocji firmy i benefitów ikea będzie się reklamować tym, że nasi pracownicy nie muszą sprzątać toalet i zamiatać podłóg ( oczywiście w ramach cięcia kosztów) , bo to chyba jedyne co zostało z jej konkurencyjności na rynku. Firma wydaje setki tysięcy rocznie na błahe prace, które można by zlecić pracownikom w ramach umowy zlecenia, ale wtedy zaprzyjaźnione firmy z niektórymi kierownikami nie zarobiłyby :) A przepraszam, jeszcze zostały posiłki za niedziele, płatne 1 zł, natomiast obciążone opodatkowaniem które podnosi Wasz przychód miesięczny z którego... wiadomo co powstaje :) walczcie o swoje, a nie pyskujcie w internecie, bo tutaj każdy może pisać to, co sobie wymyśli...
    M

05.03.2019 19:11

Jak dlugo w waszym wypadku czekaliscie na odpowiedzi na aplikacje? Ile to zajęło od wysłania aplikacji do podjęcia pracy?
    abc

03.03.2019 10:24

Hehe ale jaja. Pan (usunięte przez administratora)nigdy nie umiał kulturalnie spożywać alkoholu, często mu się już zdarzało przybijać gwoździa na imprezach firmowych oraz zachowywać delikatnie mówiąc niestosownie. Szkoda tylko, że taka osoba piastuje stanowisko managera funkcyjnego w takiej organizacji i nic z tym nikt nie robi. Chuligańskie wybryki szefostwa podczas imprez firmowych chyba powinny nieść za sobą konsekwencje...

04.03.2019 14:10

To, co po pracy, to nie w pracy. Imrezy też rządzą się swoimi prawami ;), ekipa podzielona na stoły, krzesła, tematy i osoby o których się mówi. Na imprezach szczególnie otwarcie i bez przeszkód, bo przecież pomagają % i pseudo towarzysze podsycający dyskusje. Jeśli za zachowanie pracowników na imrezach dano by możliwość wyciągania konsekwencji na poziomie zawodowym, to sorki....wszystkie korpo po takiej imprezie zmuszone by były do zwolnień grupowych:) Parodia
    Być albo Nie.

01.03.2019 01:10

Nigdy w życiu nie widziałam tak fałszywej i perfidnej firmy .Wszyscy się uśmiechają ale podkładają sobie haki kłody i co jeszcze..za każdym razem szukają preteksty,żeby Cię (usunięte przez administratora). Na każdym prawie,że dziale doznałam przykrości i rozczarowanie. Do dzisiaj nie wiem dlaczego ludzie chcą tam pracować...a jednak po kilku dobrych miesiącach rezygnują poddają się czy narzekają ...nie mogę tego pojąć
    Jar

02.03.2019 23:14

Bo płaca lepsza na start i social bogatszy niż w innych marketach. Tak naprawdę to jak wejdziesz na profil gowork jakiegokolwiek większego pracodawcy, to będą same takie opinie albo i gorsze. Także pewnie i super nie jest, ale gdzie lepiej? To jest problem
    Fajnie było ale się skończyło

01.03.2019 20:18

Widzę że w odpowiednim momencie odpuścilem ten pokład bo to co się dzieje w logistyce to jakaś pomyłka (usunięte przez administratora) typu (usunięte przez administratora) już nic nie robią a Tl na to pozwalają, jest garstka osób które pracują ale przez to atmosferę napewno odejdą a zagazowany (usunięte przez administratora)nie potrafi utrzymać temu który był za (usunięte przez administratora)wtedy każdy chętnie chodził do pracy i nie było (usunięte przez administratora)na robocie
    Być albo Nie.

01.03.2019 01:36

Witajcie. Wszyscy tak opisują logistykę a takie problemy są wszędzie. Najlepsza kultura i praca wykazuje się cały calutki food. Od kąd nastała (usunięte przez administratora) to są problemy i tylko między pracownikami. Nie ma zespołu...nie ma wspopracy..rodzi się agresja i rywalizacja. Mój post dla osób którzy chciałoby pracować w Ikea gdziekolwiek..tylko na początku fajnie to wygląda. Kropka.

Zostaw merytoryczną opinię o IKEA Retail