brak logo

Devanlay Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Devanlay Polska Sp. z o.o.

def 2016-01-24 09:26
@xa w takim razie składaj cv bo cały czas szukają pracowników na pracuj.pl
1
pat 2016-05-16 09:06
Ile zarabia kierownik skepu, chodzi mi o podstawę.Rozważam złożenie CV w Warszawie.
1
Tomay 2016-05-16 11:48
To już nie ta sama Firma co kilka lat temu. Obecnie wielka porażka - nie przypuszczałem że mogą aż tak nisko upaść. Ogólny wizerunek i cała otoczka nie kwalifikuje się do jakiejkolwiek oceny. Totalna porażka.
24
Emel 2016-12-10 19:52
Witam, chciałbym podzielić się swoją informacją ze wszystkim osobami, którzy będą się w przyszłości zastanawiać nad pracą w firmie Devanlay lacoste. Na początek potwierdzam wszystkie negatywne opinie na temat magazynu , czy butików. Wszystko jest niestety prawdą brak jest jakiejkolwiek organizacji, brak jest sensownego zarządzania, nie ma systemu od dwóch lat są tylko obiecanki o wprowadzeniu systemu ułatwieniu pracy systemie premiowym hehe a prawda jest tak że system w tej firmie to exel lub jak za komuny kartka i długopis i tak właśnie się pracuje , tak sprawdzane są tysiące zwrotów tekstyli odsyłanych z butików i outletów.
Praca wygląda tak , że rano widząc miejsce pracy człowiek dostawał odruchów wymiotnych na myśl o pracy w tym miejscu. Bywało tak, że po kilka a nawet po kilkanaście razy robiło się jedną i to samą pracę, nie było by to może aż tak dokuczliwe gdyby nie fakt, że robiło się to bez sensu, ręczne przerzucanie kartonów po 20-30kg. po raz enty, gdyż dyrektor miał wizję, a że miał wizję kilka razy dziennie nie było można nigdy zrobić jedną prace od początku do końca. Wszystko wszędzie musiało być rozgrzebane i niedokończone bo tym razem Kierownik magazynu nigdy nie dał czasu by dokończyć jedną prace bo jego zdaniem trzeba było zacząć już następną. I dlatego w magazynie zawsze był pierdolnik nic nigdy nie miało swojego miejsca.Jeśli chodzi o stabilność i poczucie bezpieczeństwa to po dwóch latach prawie spędzonych w tej firmie mogę stwierdzić że nie ma w tej firmie takiego pojęcia. Zwalniana zostaje osoba dlatego że ośmieliła zadzwonić i upomnieć się o swoją wypłatę nie przelaną w terminie. ( sytuacje z nieterminową wypłatą powtarzały się co kilka miesięcy). W przeciągu 3 miesięcy zwalniane ot tak zostają trzy osoby w 10 osobowym miejscu pracy . Wygląda to w ten sposób, że na pół godz. przed końcem pracy dowiadujesz się że od jutra już nie pracujesz. Tak wygląda stabilizacja w tej firmie gdzie sam dyrektor powtarzał nam że jesteśmy i będziemy trzonem firmy i nikogo już nie zwolnią heh wszystko to obłuda i puste słowa jak podwyżki , premie , system motywacyjny, jedyną nagrodą za dobrze wykonaną prace, którą potrafił zorganizować kierownik Tomek to było dodanie dwóch następnych a najlepiej jeszcze jakby zrobić trzecią w tzw, "międzyczasie" cyt. ulubione słowo kierownika. A teraz kilka słów prawdy o Kierowniku tego bałaganu jest to osoba myśląca tylko o sobie i swoich interesach, dla potwierdzenia mych słów przytoczę kilka faktów. Po pierwszym zwolnieniu pracownika magazynu zarzekał się żę nie będzie pracować w firmie w której zwalnia się ludzi z dnia na dzień jak w korporacji. i co.... i zwolniona została bezpodstawnie osoba druga, trzeci, w końcu piąta a Kierownik Tomek Dalej pracuje udając że nic się nie stało. Przez rok czasu nie można było się doprosić podwyżki, było tylko mydlenie oczu obietnicami, nawet takiej sprawy jak ekwiwalent za pranie odzieży roboczej nie potrafił zapewnić pracownikom magazynu. Na temat premii i systemu motywującego czy nadgodzin nie będę nawet zaczynać pisać gdyż można o tych kłamstwach napisać osobną książkę. Kolejną sprawą jest to nie potrafił się postawić swoim przełożonym co odbijało się zawsze na pracownikach magazynu, wiecznie był nie zadowolony ile by człowiek nie zrobił zawsze było za mało. Jak już nawet skończyłeś jakieś zadanie wykonywane w biegu przez kilka dni to zaraz bez chwili wytchnienia dostawałeś następne i tak bez końca,zawsze wszystko było w biegu i na hura. Jeśli chodzi o pracowników zatrudnianych przez niego z agencji pracy to z tych ludzi najchętniej wycisną by jak cytrynę były takie sytuacje gdzie kazał na drugim piętrze na magazynie wrzucać 30 kilogramowe kartony najwyżej jak się pod sam sufit. Przy wizycie BHP twierdził że zamówiona jest specjalna platforma do wykonywania tego typu pracy... to zamówił drabiny aluminiowe do malowania ... Brak słów momentami miałem wrażenie jakbym oglądał program "Nie do wiary". Sytuacja w której dwóm pracownikom z agencji po 10 godzinach ciężkiej pracy, zaklejaniu ciężkich kartonów, którzy z własnej woli zostali dłużej by dokończyć prace i wysłać zamówienie, Pan Kierownik Tomek przynosi dwie szczotki i na niecałe 10 min przed końcem pracy i zamknięciem magazynu karze pozamiatać cały magazyn. to chyba najlepiej odzwierciedla jego podejście do pracownika...
Na sam koniec odradzam wszystkim osobą pracę w tym miejscu szkoda zdrowia, nerwów i czasu. Pozdrowienia dla starych pracowników magazynu !

29
ex 2017-03-01 01:08
Też pracowałem w biurze i miłej atmosfery nie widziałem :)
5
Weronika 2017-03-01 15:11
@ex, a jak ogólnie praca? Spełniła Twoje oczekiwania? ;)
Next 2017-03-07 19:07
U mnie ta praca spełniła tylko oczekiwania finansowe...
Weronika 2017-03-08 10:03
@Next czego według Ciebie zabrakło?
Next 2017-03-11 09:57
Atmosfery, planowania, kultury, szacunku to tak po krótce ...
7
Weronika 2017-03-14 12:32
@next, a może powiesz coś więcej? Co byś zmieniła/zmienił?
Next 2017-03-14 13:56
Czyżbyś pracowała u nich w HR / PR ?
Weronika 2017-03-14 15:00
@Next w żaden sposób nie współpracuję z Devanlay Polska Sp. z o.o. Jestem Redaktorek Serwisu GoWork.pl, a więcej o moim zadaniu możesz dowiedzieć się klikając w ikonkę mikrofonu widoczną przy moim nicku.
Next 2017-03-15 18:08
Weroniko, niestety trzeba by zmienić kadrę zarządzającą żeby coś zmienić w tej firmie...
4
Weronika 2017-03-16 10:06
@Next rozumiem. Dziękuję za Twoją odpowiedź.
xyz 2017-04-20 14:30
Czy posiada ktoś adres mailowy do centrali w Polsce?
1
Manto 2017-04-23 20:26

jest OK. Kasa za kodeksowy bonus za nadgodziny spływa. Może parę dni po terminie ale wszystko chyba jest wypłacane.
2
zzz 2017-04-26 09:45
Potwierdzam, kasa wpływa na czas. Po wczorajszych newsach moze bedzie nawet lepiej. Pożyjemy, zobaczymy.
3
Quadro 2017-05-22 12:30
Dokładnie tak, wypłata jest na czas do 10 każdego miesiąca jest na koncie. Co prawda czasami o godzinie 16 ale jest. Nadgodziny wypłacane są oczywiście z opóznieniem około tygodnia. Niestety firma outsorcingowa dział HR to istna porażka - zawsze problem by udzielić informacji, jeżeli pieniądze nie są na czas to centrala zrzuca na nich winę. Niestety współpraca nie istnieje.
Co do kadry zarządzającej (centrala) - zero organizacji. Tak jak powiedzą to święte i koniec. Przykre, że nie potrafią porozmawiać jako partnerzy tylko wciąż widzą słabą sprzedaż w pracownikach.
Ogólnie polecam firmę osobom które nie mają życia prywatnego i nie chcą się rozwijać.
5
Centrala 2017-05-23 21:40
Drogi Quadro, Jeżeli jesteś pracownikiem, to powinieneś wiedzieć o podejmowanych przez firmę inicjatywach, aby jeszcze bardziej wyjść naprzeciw opisanym przez Ciebie oczekiwaniom. Zamiast rozpisywania się na Forum Go Work, na którym z uwagi na jego publiczny charakter nie możemy omawiać szczegółów, zachęcamy Cię do bezpośredniego zgłaszania Twoich uwag i propozycji usprawnień. Krytyka czasem również jest potrzebna, ale tylko wtedy przynosi efekty, jeśli jest konstruktywna!
2
Luki 2017-05-28 19:58
Witam, jutro ma rozmowe na Kiero to Lacoste, czy ktoś może mi napisać coś wiecej tej firmie i zarobkach?
Bardzo będe wdzięczny !!!
Weronika 2017-06-07 11:37
@Luki byłeś już na rozmowie? Możesz napisać nam więcej o jej przebiegu? Jakie pytania usłyszałeś, czy coś szczególnie Cię podczas niej zaskoczyło? I przede wszystkim czy udało Ci się otrzymać pracę? Może masz też jakieś rady dla przyszłych kandydatów?
Zostaw swoją opinię o Devanlay Polska Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Devanlay Polska Sp. z o.o.